Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Джо Байдън е новият президент на САЩ
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3
lati1960
Ето кои ще са новите главно действащи фигури в следващата администрация на САЩ с президент Байдън:

https://clubz.bg/106895-bajdyn_smenq_politi...urnost_na_sasht

https://www.dw.com/bg/%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0...1%82/a-55708495

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B6%...%B5%D1%80%D0%B8

https://www.pan.bg/view_article-49-532386-b...e-na-sasht.html

https://en.wikipedia.org/wiki/Alejandro_Mayorkas

https://bntnews.bg/news/koi-e-antani-blinke...084577news.html

Кажете каво мислите, какви са първите ви впечатления? Щото аз като им четох биографиите и произхода, стигнах до ето това:

http://m.focus-news.net/?action=news&id=2824638

Тръмп призна Йерусалим за столица само на Израел. Узакони окупираните палестински територии. Изолира Иран, на прага на война, която не посмя да почне. Сега изглежда Байдън ще продължи същата политика в региона на Близкия изток, за мен въпросът е дали ще се осмели да нападне Техеран в рамките на своя първи мандат като президент? В крайна сметка се вижда, че който и да застъпи начело в Белия дом, едно и също прави в крайна сметка, с малки подробности, предимно вътре в Америка. Навън нещата са ясни - с Израел и Британия срещу всички! Така ли ще бъде и сега? Аз мисля, че да. А вие?
Shade
Цитат(lati1960 @ 28/11/2020, 04:28) <{POST_SNAPBACK}>
В крайна сметка се вижда, че който и да застъпи начело в Белия дом, едно и също прави в крайна сметка, с малки подробности, предимно вътре в Америка. Навън нещата са ясни - с Израел и Британия срещу всички! Така ли ще бъде и сега? Аз мисля, че да. А вие?

Мисля да изчакам 100-те дни. Междувременно ще наблюдавам действията и змийското кълване между Републиканци и Демократи, които ерата на Тръмп превърна в смъртни врагове. Неизбежни са забавните изхвърляния на горещите привърженици на Тръмп и Байдън.
lati1960
Цитат(Shade @ 28/11/2020, 18:14) <{POST_SNAPBACK}>
Мисля да изчакам 100-те дни. Междувременно ще наблюдавам действията и змийското кълване между Републиканци и Демократи, които ерата на Тръмп превърна в смъртни врагове. Неизбежни са забавните изхвърляния на горещите привърженици на Тръмп и Байдън.

Да, добре, ще изчакаме. Но не мисля, че ще има голяма разлика между политиката на Тръмп и сега на Байдън, по същество. Като думи, намерения и декларации - да, определено. Но дори зад комичните на моменти изхвърляния на Тръмп Вашингтон продължи да си следва принципните по редица въпроси действия, и навън, и вътре в Америка. Е, имаше и някои разлики. Но по отношение на финансите примерно, ФЕБ ще продължи да помпа дълга на САЩ, до безумни вече мащаби. В отношенията с Русия също едва ли ще има промяна, очаквам дори още по-голямо втвърдяване на санкциите. Също към Иран. Размразяване очаквам към Турция и Ердоган, и актуализиране на специалните отношения с Анкара. Също с Евро съюза, смекчаване на тона и подобряване на комуникацията. За Британия ясно, още по-близки връзки, с Израел също... с кралствата в Залива, саудитските... като антипод на Иран и тероризма. Въпросителна е отношението към Китай, коментаторите в САЩ прогнозират затопляне, ще видим. Вътре в Щатите очаквам нещата да се успокоят, поне за известно време. Тръмп беше аномалия в политическата реалност, добре е, че поне не успя да натвори нещо фатално, за света. Но самото му пребиваване в Белия дом показа колко дълбоко в миманса на абсурдността е отишла въобще световната политика, потвърдено от другото подобно явление - Брекзит, да не включвам и тук пандемията заради Ковид. Навсякъде наблюдаваме интересен парадокс - колкото по-добре живеят хората навсякъде, толкова склонността им към безумия нараства, не само в политически аспект. Въобще. Но по това ще оставя да се произнесат специалистите, не ми е работа. А ти бъди здрав!
Shade
Цитат(lati1960 @ 28/11/2020, 10:07) <{POST_SNAPBACK}>
Тръмп беше аномалия в политическата реалност, добре е, че поне не успя да натвори нещо фатално

Забавният цирк е в разгара си. Тръмп продължава да твори фаталности с перспектива. Миналата седмица на първата пресконференция с журналисти след изборите заяви, че ако Електоралният Колеж сертифицира Байдън, това ще е голяма грешка, защото изборите са фалшифицирани. С това внушава окончателно на безмозъчните си поддръжници, които му вярват като месия, че Байдън е нелегитимен президент. Което в перспектива ще бъде постоянен източник на проблеми.
На въпроса на журналист какви доказателства има, че изборите са фалшифицирани, Тръмп се разкрещя: "Ти си един незначителен драскач, а аз съм президентът на САЩ! Не си позволявай да държиш такъв тон на президента!". След това заяви, че няма да напусне Белия дом, докато Байдън не докаже легитимността на 80-те милиона гласа, които получи на изборите (рекорден брой гласове за президент в цялостната история на САЩ). Журналистът не възрази нищо, но по-късно се изказа, че не е работа на Тръмп да поставя условия на Байдън, след като всичките му съдебни дела за изборна измама пропаднаха поради липса на представени доказателства. И че ако Тръмп откаже да напусне Белия дом след 20-ти януари 2021, когато Байдън встъпва в длъжност, ще бъде отстранен силово като нарушител, проникнал в чужд дом без разрешение.
lati1960
Цитат(Shade @ 28/11/2020, 20:34) <{POST_SNAPBACK}>
Забавният цирк е в разгара си. Тръмп продължава да твори фаталности с перспектива. Миналата седмица на първата пресконференция с журналисти след изборите заяви, че ако Електоралният Колеж сертифицира Байдън, това ще е голяма грешка, защото изборите са фалшифицирани. С това внушава окончателно на безмозъчните си поддръжници, които му вярват като месия, че Байдън е нелегитимен президент. Което в перспектива ще бъде постоянен източник на проблеми.
На въпроса на журналист какви доказателства има, че изборите са фалшифицирани, Тръмп се разкрещя: "Ти си един незначителен драскач, а аз съм президентът на САЩ! Не си позволявай да държиш такъв тон на президента!". След това заяви, че няма да напусне Белия дом, докато Байдън не докаже легитимността на 80-те милиона гласа, които получи на изборите (рекорден брой гласове за президент в цялостната история на САЩ). Журналистът не възрази нищо, но по-късно се изказа, че не е работа на Тръмп да поставя условия на Байдън, след като всичките му съдебни дела за изборна измама пропаднаха поради липса на представени доказателства. И че ако Тръмп откаже да напусне Белия дом след 20-ти януари 2021, когато Байдън встъпва в длъжност, ще бъде отстранен силово като нарушител, проникнал в чужд дом без разрешение.

Да, това е интересен прецедент, дори за САЩ. Дано да не е фатален, с трагични последици. Щото в Щатите вече зрее граждански конфликт, и Тръмп, неволно или не, допринесе доста това да ескалира. Дали ще доведе до реални действия, не мога да кажа. Рано или късно и без Тръмп Америка ще пламне в нова гражданска война, неминуемо. Дори само заради финансовото си положение, с невероятния си дълг, засега туширан заради глобалното ѝ лидерство, най-вече в полза на племето, от което са световните крупни банкери и корпоративни играчи. Но ще дойде момент, в който и тези няма да могат да удържат нещата. Прекалено драстично стана разслоението, дори за реалността на САЩ. Непоносимо вече. Това няма как да свърши добре. Впрочем, и за останалия свят се очертава същата картинка. Понеже Вашингтон налага своя модел почти навсякъде. Русия, Китай и Иран от крупните държави са изключения, затуй точно те са обявени за врагове на Америка. Но светът вече не е това, което беше. Даже самите супер мощни и богати фамилии се изнесоха с капиталите си в югоизточна Азия, така че мащабите на американското влияние прогресивно намаляват в глобален план, с което и авторитета на администрацията във Вашингтон. Във вътрешен план е още по-фрапиращо, голяма част от самите американци нямат никакво доверие на тази администрация, дори я мразят като чуждо и вредно за самата Америка тяло. И може би с право. Но да видим, бъдещето ще покаже. Засега Байдън с екипа си не е предприел нищо решително, да изчакаме да застъпят догодина, и тогава ще се разбере. Аз лично очаквам интересни ходове, с може би тежки последици, специално по отношение на Русия и Иран, защо не и към Сирия също, обратно засилване контингентите в Ирак и Афганистан... ще видим. Мирише ми на нещо като затишие пред буря, но да изчакаме.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.