Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Джо Байдън е новият президент на САЩ
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3
lati1960
Здравейте!
Вече е факт: Джо Байдън е новият, 46-ти президент на Америка. Избирателната комисия на САЩ оповести, че няма никакви драстични нарушения на избирателния процес. Тоест, изборите няма как да бъдат касирани, дори ако Тръмп опита да го направи.

https://www.google.com/search?gs_ssp=eJwBIg...me&ie=UTF-8

Така че, това е - Байдън е човекът, новият, в Белия Дом. Та:
Кажете какво мислите, какво очаквате занапред - и за самите Щати, а и за света, защото няма какво да се лъжем, като кихнат във Вашингтон, всички могат да се разболеят. Много неща в света зависят от случващото се там, факт. За добро или лошо. Какви са вашите прогнози, за политиката, която Байдън ще води, и вътре в страната си, и навън? Имате ли някакви съмнения относно това, познавате ли Байдън, какво да очакваме всички от него? Ето малко инфо:

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B6%...%B4%D1%8A%D0%BD
https://www.dw.com/bg/%D0%B4%D0%B6%D0%BE-%D...0%B0/a-52661212

Аз лично се питам дали да очакваме някаква драстична промяна във вътрешната и външна политика на Америка? Със сигурност ще има, това е извън съмнение. Но, в каква посока? Дали навътре и той ще заложи на тръмповското капсулиране на САЩ в икономиката, миграционната политика, здравната, и т. н., а навън... ? Отново ли Русия ще е главният враг? Да не забравяме, че Байдънови, чрез синът на новия президент, имат огромни бизнес интереси не къде да е, а в Украйна! Ще се сработят ли с Путин, или безумното противопоставяне ще продължи? Ами с Китай? Пандемията? Кажете какво мислите за всичко това, ако искате...
ЕксГорски
Цитат(lati1960 @ 07/11/2020, 20:49) <{POST_SNAPBACK}>
Избирателната комисия на САЩ оповести, че няма никакви драстични нарушения на избирателния процес. .

Не ви ли прави впечатление, че ВСИЧКИ (освен грешка от моя страна!) бюлетини пристигнали по пощата СЛЕД 4ти септември бяха за Байдън?!
Аз много от математика не разбирам, още по-малко от теория на вероятностите, но това ми изглежда малко странно! misli.gif
evanka
Цитат(ЕксГорски @ 07/11/2020, 20:10) <{POST_SNAPBACK}>
Не ви ли прави впечатление, че ВСИЧКИ (освен грешка от моя страна!) бюлетини пристигнали по пощата СЛЕД 4ти септември бяха за Байдън?!
Аз много от математика не разбирам, още по-малко от теория на вероятностите, но това ми изглежда малко странно! misli.gif

Да, и на Тръмп това му е направило впечатление мнооого време преди изборите, та затова е сложил свой човек за шеф на пощите, окастрил му бюджета с надеждата да забави бюлетините и ако може въобще да не стигнат до преброителните бюра.
От толкова слушане на новини, не разбра ли, че демократите се страхуват от вируса и затова предпочитат вот по пощата за да не се гъчкат в избирателните бюра. Това е обяснението.
evanka
Имало било някакво законово положение, според което президента на власт може да каже, че не е съгласен с вота на населението и да остави не помня коя институция да гласува за президент. А при положение, че републиканци държат тези институции в момента, ... аз лично ще изчакам края на януари за да видя кой ще е президент. До тогава дъ шоу мъст го он.
Радио Ереван
Цитат(lati1960 @ 07/11/2020, 19:49) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте!
Вече е факт: Джо Байдън е новият, 46-ти президент на Америка. Избирателната комисия на САЩ оповести, че няма никакви драстични нарушения на избирателния процес. Тоест, изборите няма как да бъдат касирани, дори ако Тръмп опита да го направи.

https://www.google.com/search?gs_ssp=eJwBIg...me&ie=UTF-8

Така че, това е - Байдън е човекът, новият, в Белия Дом. Та:
Кажете какво мислите, какво очаквате занапред - и за самите Щати, а и за света, защото няма какво да се лъжем, като кихнат във Вашингтон, всички могат да се разболеят. Много неща в света зависят от случващото се там, факт. За добро или лошо. Какви са вашите прогнози, за политиката, която Байдън ще води, и вътре в страната си, и навън? Имате ли някакви съмнения относно това, познавате ли Байдън, какво да очакваме всички от него? Ето малко инфо:

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B6%...%B4%D1%8A%D0%BD
https://www.dw.com/bg/%D0%B4%D0%B6%D0%BE-%D...0%B0/a-52661212

Аз лично се питам дали да очакваме някаква драстична промяна във вътрешната и външна политика на Америка? Със сигурност ще има, това е извън съмнение. Но, в каква посока? Дали навътре и той ще заложи на тръмповското капсулиране на САЩ в икономиката, миграционната политика, здравната, и т. н., а навън... ? Отново ли Русия ще е главният враг? Да не забравяме, че Байдънови, чрез синът на новия президент, имат огромни бизнес интереси не къде да е, а в Украйна! Ще се сработят ли с Путин, или безумното противопоставяне ще продължи? Ами с Китай? Пандемията? Кажете какво мислите за всичко това, ако искате...

Звъннах на Байдън по телефона да му задам същите въпроси, които и теб те вълнуват, но за съжаление не ми вдигна. Или недочува или е много зает да получава поздравления, а кой знае може и да е прекалил с алкохола. smile.gif
Щях да му препоръчам да не бърза с празненствата, още не е съвсем сигурно, че ще е президент. Всъщност, по-добре, че не ми вдигна, разговорите до САЩ са скъпи, а като го знам колко бавно говори, щеше да отнесе цял час. laughing.gif
Shade
Цитат(ЕксГорски @ 07/11/2020, 11:10) <{POST_SNAPBACK}>

Няма нищо странно. Нали вече ти посочих защо, да го копирам тук, ако си пропуснал да му обърнеш внимание, резултат е от далаверите и манипулациите на Тръмп:
В деня на изборите първо излязоха резултатите на поддръжниците на Тръмп, които основно гласуваха през изборния ден. Защото Тръмп им внушаваше упорито, че пощите са ненадеждни, та да гласуват лично в деня на изборите, а не предварително. А поддръжниците му вярват и слушкат.
Отделно от това е опитът му да забави пощенските доставки. За целта преди няколко месеца назначи за шеф на пощите човек, който да затрудни пощенската служба, като нареди да бъдат бракувани много от сортиращите машини.
След това Тръмп опита чрез Върховния съд (неуспешно) да наложи броенето на гласове да приключи в изборния ден.
А през цялата тази седмица Тръмп не спря да лае, че изборни гласове, които не са за него, са "fraud and felony" (измама и престъпление).
След това се опита да създаде бъркотия в процеса на броене на бюлетини, като стартира един куп съдебни дела за преброителните пунктове в градовете, които не отговарят на очакванията му.
А междувременно откачените му поддръжници висяха ден и нощ пред "набедените" пунктовете за преброяване, крещяха про-тръмпистки лозунги и вяха знамена, сякаш са агитка на футболен мач.

Общ момент е, че никой в преброителните пунктове не би си сложил главата в торбата да надписва, когато всичко е налично за повторно преброяване. И да има грешки, те са единични. Чуеш ли за "масова измама", бъди сигурен, че си попаднал на поредната безпочвена конспиративна теория.
Така че преобладаваща част от бюлетините по пощата през последните два дни реално бяха за Байдън. В момента, в който се публикуваше обработката на нова серия от бюлетини, обявяваха съотношението. Примерно група от 2 000 бюлетини, от които 1 200 за Байдън и 800 за Тръмп. Имаше също така един или два случая на превес на Тръмп, макар и с малко.
ЕксГорски
Мерси, мерси!
Честит ви Президент! beerchug.gif

Shade
Цитат(evanka @ 07/11/2020, 11:47) <{POST_SNAPBACK}>
Имало било някакво законово положение, според което президента на власт може да каже, че не е съгласен с вота на населението и да остави не помня коя институция да гласува за президент. А при положение, че републиканци държат тези институции в момента, ... аз лично ще изчакам края на януари за да видя кой ще е президент. До тогава дъ шоу мъст го он.

Законовото положение е "глас народен, глас божи", но никой не пречи на президента да каже, че не е съгласен с вота на населението.
За да се намеси институция, обаче, е нужно никой от кандидатите да не е достигнал критичната граница от 270 електорални вота. Тогава се налага повторно преброяване с отчитане вота на всички гласподаватели, а на само електоралните вотове. Такъв случай имаше през 2000 г., когато в крайна сметка спечели Джордж Буш, а Ал Гор загуби.
Тръмп се постара да си осигури Върховен съд на негова страна за в случай, че се стигне до подобна ситуация.
Но не е нужно да чакаш до края на януари. Изборът на президент в най-лошия случай ще приключи до 8-ми декември. Това е законното положение.
Shade
Цитат(ЕксГорски @ 07/11/2020, 12:11) <{POST_SNAPBACK}>
Мерси, мерси!
Честит ви Президент! beerchug.gif

De rien! grin.gif
Радио Ереван
Цитат(Shade @ 07/11/2020, 22:16) <{POST_SNAPBACK}>
Законовото положение е "глас народен, глас божи", но никой не пречи на президента да каже, че не е съгласен с вота на населението.
За да се намеси институция, обаче, е нужно никой от кандидатите да не е достигнал критичната граница от 270 електорални вота. Тогава се налага повторно преброяване с отчитане вота на всички гласподаватели, а на само електоралните вотове. Такъв случай имаше през 2000 г., когато в крайна сметка спечели Джордж Буш, а Ал Гор загуби.
Тръмп се постара да си осигури Върховен съд на негова страна за в случай, че се стигне до подобна ситуация.
Но не е нужно да чакаш до края на януари. Изборът на президент в най-лошия случай ще приключи до 8-ми декември. Това е законното положение.

Защо на осми декември?
Shade
Цитат(Радио Ереван @ 07/11/2020, 13:03) <{POST_SNAPBACK}>
Защо на осми декември?

Такъв е законът. Изборният ден е 3-ти ноември, изборната активност приключва до 8-ми декември, новият президент встъпва в длъжност на 20-ти януари следващата година.
The_Purifier
Пирова победа!
Радио Ереван
Цитат(Shade @ 07/11/2020, 23:44) <{POST_SNAPBACK}>
Такъв е законът. Изборният ден е 3-ти ноември, изборната активност приключва до 8-ми декември, новият президент встъпва в длъжност на 20-ти януари следващата година.

За 20-ти януари го знам.
Ами ако делата се проточат след осми декември? Тогава каква е хипотезата?
iridium
Господ да е на помощ на Америка за следващите години.
prashchai grigorii.gif
Радио Ереван
Цитат(Shade @ 07/11/2020, 22:18) <{POST_SNAPBACK}>
De rien! grin.gif

Не бързай да се радваш.
https://m.fakti.bg/world/526726-advokatat-n...ka-v-ponedelnik

Тук не всички разбират френски! navikvane.gif
Shade
Цитат(Радио Ереван @ 08/11/2020, 04:25) <{POST_SNAPBACK}>
Не бързай да се радваш.
https://m.fakti.bg/world/526726-advokatat-n...ka-v-ponedelnik

Тук не всички разбират френски! navikvane.gif

На какво да се радвам?
По-скоро се забавлявам с този линк, представящ как Руди Джулиани, смотаният адвокат на Тръмп, си заработва хонорара с шоу по съживяване на политически труп. Въздух под налягане, когото руснаците направиха за две стотинки, продавайки му срещу блага сума изфабрикувана информация за сина на Джо Байдън, а българската актриса Мария Бакалова го превърна в посмешище с превъзходното си изпълнение във филма Borat, за което се очаква да получи Оскар. smile.gif
Ето и на български.
Shade
Цитат(Радио Ереван @ 08/11/2020, 00:45) <{POST_SNAPBACK}>
За 20-ти януари го знам.
Ами ако делата се проточат след осми декември? Тогава каква е хипотезата?

Не се наемам да гадая.
Тръмп е все още президент и се опитва да държи властта като комунистически диктатор. Разделението на властите дефакто е елиминирано, Главният прокурор е негов верен поддръжник, разчита и Върховният съд да го подкрепи.
Но в крайна сметка му остават две възможности: да предаде властта достойно като мъж или да се опъва до края като смотан соплив загубеняк. В последния случай не е изключено светът да стане свидетел как натрапник се извежда с белезници и полицейски ескорт от Белия дом.
Shade
Цитат(iridium @ 08/11/2020, 00:49) <{POST_SNAPBACK}>
prashchai grigorii.gif

Това е вярно. Но има светлина в тунела. Историята от 1933 г., когато един кандидат-диктатор възпламени тълпата с хляб и зрелища, и започна да узурпира цялата власт, няма да се повтори отново.
Shade
Цитат(The_Purifier @ 08/11/2020, 00:11) <{POST_SNAPBACK}>
Пирова победа!

Как го установи?
Радио Ереван
Цитат(Shade @ 08/11/2020, 16:43) <{POST_SNAPBACK}>
На какво да се радвам?
По-скоро се забавлявам с този линк, представящ как Руди Джулиани, смотаният адвокат на Тръмп, си заработва хонорара с шоу по съживяване на политически труп. Въздух под налягане, когото руснаците направиха за две стотинки, продавайки му срещу блага сума изфабрикувана информация за сина на Джо Байдън, а българската актриса Мария Бакалова го превърна в посмешище с превъзходното си изпълнение във филма Borat, за което се очаква да получи Оскар. smile.gif
Ето и на български.

Изфабрикувана, но някои вярват, че е истина. Не са всички като мен, които вярват само на доказателства.
Мисълта ми беше, че шампанското се отваря, едва след като се признесе съдът.
Радио Ереван
Цитат(Shade @ 08/11/2020, 17:16) <{POST_SNAPBACK}>
Не се наемам да гадая.
Тръмп е все още президент и се опитва да държи властта като комунистически диктатор. Разделението на властите дефакто е елиминирано, Главният прокурор е негов верен поддръжник, разчита и Върховният съд да го подкрепи.
Но в крайна сметка му остават две възможности: да предаде властта достойно като мъж или да се опъва до края като смотан соплив загубеняк. В последния случай не е изключено светът да стане свидетел как натрапник се извежда с белезници и полицейски ескорт от Белия дом.

Ето, ти сам го написа. Тръмп разчита на Въховния съд да го подкрепи. Ще се бори до край.
Чак до белезници няма да се стигне.
Shade
Цитат(Радио Ереван @ 08/11/2020, 08:46) <{POST_SNAPBACK}>
Ето, ти сам го написа. Тръмп разчита на Въховния съд да го подкрепи. Ще се бори до край.
Чак до белезници няма да се стигне.

Има право да съди и след като няма какво повече да загуби, ще съди до дупка.
Е, от гледна точка на патологичните му нарцисизъм и властолюбие би било по-добре за него да си ближе раните кротко и в усамотение, и по-малко да се напъва. Че има един нашенски лаф "Не се престаравай с напъване, че от много пренапъване може да се изсипеш!" smile.gif
Shade
Цитат(Радио Ереван @ 08/11/2020, 08:36) <{POST_SNAPBACK}>
Изфабрикувана, но някои вярват, че е истина. Не са всички като мен, които вярват само на доказателства.
Мисълта ми беше, че шампанското се отваря, едва след като се признесе съдът.

Онези, които вярват, ще си останат само с вярата при предстоящия театър след няколко месеца, когато Тръмп загуби президентския си имунитет и прокуратурата на Ню-Йорк (независима от федералните власти) започне неизбежното детайлно разнищване на далаверите му.
За мен това няма стопанско значение, така че ми е все тая какво ще стане. Но вероятно предстои някои да отварят шампанско. Особено след като Дойчебанк, чието име се спрягаше покрай далаверите на Тръмп с негативен ефект върху имиджа ѝ, обяви, че желае да приключи всякакви финансови връзки с него, след като си прибере стотиците милиони, които Тръмп ѝ дължи.
ЕксГорски
Цитат(Shade @ 08/11/2020, 20:34) <{POST_SNAPBACK}>
Онези, които вярват, ще си останат само с вярата

In God We Trust svirkam si.gif
agrippa
Цитат(Shade @ 08/11/2020, 11:34) <{POST_SNAPBACK}>
Онези, които вярват, ще си останат само с вярата при предстоящия театър след няколко месеца, когато Тръмп загуби президентския си имунитет и прокуратурата на Ню-Йорк (независима от федералните власти) започне неизбежното детайлно разнищване на далаверите му.
За мен това няма стопанско значение, така че ми е все тая какво ще стане. Но вероятно предстои някои да отварят шампанско. Особено след като Дойчебанк, чието име се спрягаше покрай далаверите на Тръмп с негативен ефект върху имиджа ѝ, обяви, че желае да приключи всякакви финансови връзки с него, след като си прибере стотиците милиони, които Тръмп ѝ дължи.

Той е фалирал няколко пъти, знае как се прави, пак ще излезе сух от финансова страна.
agrippa
Цитат(ЕксГорски @ 07/11/2020, 13:10) <{POST_SNAPBACK}>
Може и да има няколко стотин хиляди нередовни (примерно избирателя починал преди роднина да му я пусне в пощата), но до 6 милиона е доста далече. Демократите уж имаха намерение да премахнат посредниците (представинелите на щатите) при гласуването и то да стане пряко за президент, да видим дали тия сложни сметки и циркове ще останат в историята.
Цитат
Abolishing Electoral College

Abolishing the electoral college is another idea being taken seriously by 2020 Democrats. “Every vote matters, and the way we can make that happen is that we can have national voting, and that means get rid of the Electoral College,” Warren said in a CNN town hall in March. “Absolutely, it’s got to go,” Buttigieg said in March when asked if he supports abolishing the electoral college.

Booker expressed his support for the idea that same month. “I believe very simply that in a presidential election the person with the most votes should be the president of the United States,” he said.

https://dailycaller.com/2019/04/24/2020-dem...dical-policies/

Тая практика е наследство явно още от времето без комуникации, когато избраниците на отделните щати са препускали на коне и дилиджанси до Вашингтон за да гласуват ръчно за нов президент.

D-rA
Единственото което изобщо не ми е ясно - каква е разликата между "Републиканци" и "Демократи" в САЩ?Сега, да си републиканец значи си против монархията, ама това и за демократите е същото...Та, коя е основната разделителна линия в щатите... sunbathing.gif
ЕксГорски
Цитат(D-rA @ 08/11/2020, 23:29) <{POST_SNAPBACK}>
Единственото което изобщо не ми е ясно - каква е разликата между "Републиканци" и "Демократи" в САЩ?Сега, да си републиканец значи си против монархията, ама това и за демократите е същото...Та, коя е основната разделителна линия в щатите... sunbathing.gif

Миииии ..., републиканците ходят на ... голф, демократите на ... черква sunbathing.gif
Shade
Цитат(D-rA @ 08/11/2020, 12:29) <{POST_SNAPBACK}>

Няма кой знае какви фрапиращи разлики между тези две партии. С две думи републиканците се водят по-десни, консерватори, и съответно са дълбоко религиозни "пазители на традициите". Демократите са по-леви, либерали, чиято религиозност не изисква фанатично спазване на религиозните традиции, и се имат за иноватори.
Така че основната разделителна линия между двете партии е борбата за власт.
D-rA
Между върхушките на партиите - ясно, но за масата американци - само изборите ли са разделител, или е ежедневие...
Shade
Цитат(agrippa @ 08/11/2020, 11:13) <{POST_SNAPBACK}>
Той е фалирал няколко пъти, знае как се прави, пак ще излезе сух от финансова страна.

Е, ако успее и този път да се оправи, честито да му е!
А иначе сега ситуацията е малко по-сериозна, след като превърна президентската институция в частен бизнес и върти финансови и данъчни далавери с недосегаемостта на президентския имунитет и намерение да се измъкне поради давност след втория мандат.
Както е известно преди 90 години не успяват да обвинят Ал Капоне по никое перо от незаконния му бизнес и убийствата, за които е отговорен, но го вкарват в затвора за данъчни тарикатлъци.
D-rA
Цитат(ЕксГорски @ 08/11/2020, 23:11) <{POST_SNAPBACK}>
Миииии ..., републиканците ходят на ... голф, демократите на ... черква sunbathing.gif

Ясно, тия с голф-а се молят за дупката, а другите след дупката да са в рая... Голяма политика , няма що sunbathing.gif
Shade
Цитат(D-rA @ 08/11/2020, 14:00) <{POST_SNAPBACK}>
Между върхушките на партиите - ясно, но за масата американци - само изборите ли са разделител, или е ежедневие...

Масата американци поддържат дадена партия единствено въз основа на преки лични интереси в даден момент.
Виж електоралната карта на САЩ. Сините щати са преимуществено за Демократическата партия, червените - за Републиканската. Сините щати са преобладаващо индустриални, червените - по-скоро аграрни или недотам развити.
Най-опростено и общо казано (нещата далеч не са толкова елементарни) нормално селскостопанският бизнес е по-печеливш при консервативните републиканци, които намаляват данъците. Демократите като по-социални и по-прогресивни влагат парите на данъкоплатците примерно в здравни реформи и инвестиции, необходими за развитие на нови технологии. Което облагодетелства индустриалния бизнес.
Нормално влиянието на демократи и републиканци се редува, което осигурява баланс на развитието. Републиканците като консерватори запазват и поддържат съществуващото ниво, докато започне изоставане и социални проблеми, при което демократите стават желани. Демократите като либерални натискат за иновации и социални придобивки, докато започнат финансови дефицити, при което се връщат републиканците.
D-rA
Това е озадачаващо. Няма ли други "играчи". Републиканци, би следвало да се "борят" срещу монархисти, а демократи срещу социалисти... В случая половината "срещу" липсва... Т.е. все тая е кой ще е - републиканец или демократ. Те просто са от единия бряг, но са в различни лодки само... Къде са другите?
Shade
Цитат(agrippa @ 08/11/2020, 11:21) <{POST_SNAPBACK}>
Тая практика е наследство явно още от времето без комуникации, когато избраниците на отделните щати са препускали на коне и дилиджанси до Вашингтон за да гласуват ръчно за нов президент.

Тази практика не е просто наследство, създадена е с цел. Зачетат ли се всички гласове, подадени за президент, вероятността да бъде избран републиканец клони към нула. Достатъчни са само поддръжниците на демократите от индустриалните райони на няколко от най-гъсто населените щати като Калифорния, Тексас, Флорида, Ню-Йорк, Илиной, Пенсилвания, Охайо, Мичиган, Джорджия, Северна Каролина, Масачузетс и Вирджиния да гласуват и мнозинството е налично.
По тази причина съществува електоралната колегия, поддържаща броя на представителите на Конгреса, 535 души (Сенат от 100 човека, по двама представители от всеки щат, и Камара на Представителите от 435 човека, където всеки щат е представен съобразно броя на населението му).
Всеки щат носи определен брой електорални гласове, равен на бройката конгресмени, която го представя.
Президент става кандидатът, който постигне 270 електорални вота. Това е над 50% от общия брой електорални вотове.
Shade
Цитат(ЕксГорски @ 08/11/2020, 11:11) <{POST_SNAPBACK}>
In God We Trust svirkam si.gif

Всъщност е "In Dollar We Trust". Това е реалният Бог. smile.gif
Shade
Цитат(D-rA @ 08/11/2020, 15:14) <{POST_SNAPBACK}>
Това е озадачаващо. Няма ли други "играчи". Републиканци, би следвало да се "борят" срещу монархисти, а демократи срещу социалисти... В случая половината "срещу" липсва... Т.е. все тая е кой ще е - републиканец или демократ. Те просто са от единия бряг, но са в различни лодки само... Къде са другите?

Има още много партии, но никоя от тях не е достигнала съответната поддръжка, за да бъде представена в Конгреса.
За президент се бяха кандидатирали също така една Jo Jorgensen, представител на Партията на Свободната Воля (Libertarian Party), която изкара 1.2%, и един Howie Hawkins, представител на Зелената партия, който е с 0.2%.
The_Purifier
Цитат(Shade @ 08/11/2020, 17:23) <{POST_SNAPBACK}>
Как го установи?

Вътрешен усет animatedwink.gif
Shade
Цитат(The_Purifier @ 08/11/2020, 20:46) <{POST_SNAPBACK}>
Вътрешен усет animatedwink.gif

Вътрешен усет, че Тръмп е велик и непобедим гений (или Very Stable Genius, както той редовно се самоопределя) или залагаш на ези-тура?
Питето
Тц, "по делата ще ги познаете", а у щатско делата се мерят в долари. Примерно казват че Тръмп е 700млн "назад", значи делата му съвсем не съответсват на приказките. От другата страна Б.Гейтс е много "напред" с доларите, ама не го кефи: "Фактът, че присъствам в списък на най-богатите, означава, че не раздавам парите си достатъчно бързо", а той наистина раздава огромни суми.
Та долара е само мярката с която мерят, но обръщат внимание колко е измерено и какво правиш с измереното...
Абе нЕма как да си роден в Европа, да живееш в Африка и да прецизираш тънки неща у некоя държава в Америка.
Радио Ереван
Цитат(Shade @ 08/11/2020, 19:34) <{POST_SNAPBACK}>

Не става въпрос за вярата на наивниците, а за част от общественото мнение. Ще го изкарат жертва на световна конспирация, едва ли не мъченик и герой.
Все пак нека изчакаме решението на съда за изборите и тогава да коментираме.
Радио Ереван
Цитат(Shade @ 08/11/2020, 19:16) <{POST_SNAPBACK}>
Има право да съди и след като няма какво повече да загуби, ще съди до дупка.
Е, от гледна точка на патологичните му нарцисизъм и властолюбие би било по-добре за него да си ближе раните кротко и в усамотение, и по-малко да се напъва. Че има един нашенски лаф "Не се престаравай с напъване, че от много пренапъване може да се изсипеш!" smile.gif

Не е така. Ако не води дело ще излезе, че се е предал и наистина е победен. Дори да загуби делото, ще изкара съда виновен заради неправилното според него и адвокатите му решение. Ако спечели обаче ще остане в историята. Е, то и сега ще остане.
The_Purifier
Цитат(Shade @ 09/11/2020, 07:12) <{POST_SNAPBACK}>
Вътрешен усет, че Тръмп е велик и непобедим гений (или Very Stable Genius, както той редовно се самоопределя) или залагаш на ези-тура?

Вътрешен усет, че още една такава победа, и никой вече няма да гледа телевизия.
Радио Ереван
Цитат(D-rA @ 08/11/2020, 22:29) <{POST_SNAPBACK}>

Републиканците са десни консерватори, най-общо казано искат по-малки данъци за богатите, докато демократите са леви либерали, искат безплатно здравеопазване за най-бедните. Нещо като скачени съдове са. Не могат едни без други.
ЕксГорски
Цитат(Питето @ 09/11/2020, 08:49) <{POST_SNAPBACK}>
да живееш в Африка .

Кой това?! misli.gif
evanka
Цитат(iridium @ 08/11/2020, 09:49) <{POST_SNAPBACK}>
prashchai grigorii.gif

Нищо няма да ѝ стане на Америка. Байдън е също толкова "десен", но без тъпите изцепки на Тръмп.
Най-много да върне САЩ в договорите за климата, да спре санкциите срещу Иран, да отвори външната търговия ... Все ползи за Европа.
А в самите САЩ едва ли ще промени много неща, защото президентите нямат голяма власт. Един Макрон например има много повече лостове на властта във Франция, отколкото американския президент в САЩ.
Shade
Цитат(The_Purifier @ 09/11/2020, 02:36) <{POST_SNAPBACK}>
Вътрешен усет, че още една такава победа, и никой вече няма да гледа телевизия.

Как точно следва да се интерпретира това предсказание? Само радио ли ще слушат?
Shade
Цитат(Радио Ереван @ 09/11/2020, 00:15) <{POST_SNAPBACK}>
Не става въпрос за вярата на наивниците, а за част от общественото мнение. Ще го изкарат жертва на световна конспирация, едва ли не мъченик и герой.
Все пак нека изчакаме решението на съда за изборите и тогава да коментираме.

Разбира се, че ще се изчака официалната сертификация на новия президент.
Що се отнася до жертвата-мъченик на световната конспирация, там нещата стоят другояче. Тръмпизмът е един вид наркомания, която, за късмет, не оставя трайна зависимост. Споменатата част от общественото мнение известно време след изчезването на редовната доза наркотик ще си ближе раната и ще се тръшка. Впоследствие с неизбежните сериозни разкрития започва неизбежно изтрезняване. В крайна сметка почти никой няма да се напъва да стои на грешната страна на историята, освен една шепа подчертано глуповати или психически увредени плужеци.
Shade
Цитат(Радио Ереван @ 09/11/2020, 00:20) <{POST_SNAPBACK}>
Не е така. Ако не води дело ще излезе, че се е предал и наистина е победен. Дори да загуби делото, ще изкара съда виновен заради неправилното според него и адвокатите му решение. Ако спечели обаче ще остане в историята. Е, то и сега ще остане.

Разбира се, разбира се. Тръмп предварително обяви официално и продължава да го твърди чрез преданите си смешници-високоворители, че да не спечели, може да бъде само резултат на "измама и престъпление". Тръмп е винаги прав и никога не е виновен за нищо. Неизменно някой друг му е виновен. Който задължително следва да бъде нагрубяван, атакуван и преследван, той и семейството му до девето коляно.
Независимо от предстоящото решение на съда, неизбежно е Доналд Тръмп да остане в историята като най-корумпирания американски президент за всички времена.
The_Purifier
Цитат(Shade @ 09/11/2020, 16:00) <{POST_SNAPBACK}>
Как точно следва да се интерпретира това предсказание? Само радио ли ще слушат?

И то отива в кюпа! smile.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.