Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Мерките срещу вируса
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Питето
Е, щом четенето на нещо пропуснато (и точно по темата с прокарването на неприятни мерки) не ти е смислено предложение и занимание... продължавай да слушаш какво ти говорят звездите и си подкрепяй тезите с "щото аз така ти казвам". hat.gif
Радио Ереван
Цитат(Shade @ 28/11/2020, 17:18) <{POST_SNAPBACK}>
Съжалявам, но този път си в заблуда. Процедурата не е джаста-праста. По друг начин става. По начина, по който преди два месеца републиканците гласуваха експресно за назначаването на новата съдийка във Върховния съд. Неофициално преди гласуването всички сенаторски становища бяха проучени индивидуално. Официалното гласуване беше проведено едва когато бяха убедени, че имат необходимото мнозинство.

Никога процедурата не е джаста-праста.
Не успях обаче да ти разбера тезата. Произнесъл ли се е съдът по казуса или не е? Ако е, няма да се произнесе втори път. Вярно е, че САЩ са малко шантава държава, ама не чак толкова.
Ако не е, тогава лошо за жените в САЩ.

Shade
Цитат(Радио Ереван @ 28/11/2020, 09:22) <{POST_SNAPBACK}>
Никога процедурата не е джаста-праста.
Не успях обаче да ти разбера тезата. Произнесъл ли се е съдът по казуса или не е? Ако е, няма да се произнесе втори път. Вярно е, че САЩ са малко шантава държава, ама не чак толкова.
Ако не е, тогава лошо за жените в САЩ.

Съдът е запознат с документите по казуса и съдиите са изразили становището си.
Точно както в случая, когато Тръмп настояваше Върховният съд да забрани гласуването за президент по пощата. Имаше репортаж от заседанието на съдиите, където дори назначените от Тръмп съдии изразиха становище, че не е работа на Върховния съд да взема страна в казус, който е чист прерогатив на законодателите.
lati1960
Цитат(Shade @ 28/11/2020, 17:35) <{POST_SNAPBACK}>
Би трябвало отдавна да си забелязал, че избягвам папагалското цитатджийство а ла оня форум, където преекспонирането на нарочени авторитети единствено води до манипулация и зомбиране. Но наблюдавам, чета и слушам внимателно всички страни. Без да отхвърлям и игнорирам вижданията, които не ми допадат. Така че което пиша, не е измукано от пръстите. Резултат е на лични впечатления и есенцията при отчитане на вътрешните противоречия в разноликите публикации, които са на разположение по въпроса.

Всеки има право на това, не оспорвам. Както е в сентенцията - дори да не със съгласен с мнението ти, ще се боря до смърт за провото ти да го изкажеш. По това нямаме различия. Вече по отсяването, на фактите и инфото... е, и тук всеки има право на субективизъм, неизбежно е. Нали за това в крайна сметка сме тук, за да обменяме мнения. Специално за вируса никога не съм крил моето, че нещо има, но не то е главният проблем. Щото, ако беше подходено наистина научно и професионално към това, отделно от политически пристрастия и властови амбиции, отдавна да сме забравили за ковид. Истинският проблем идва от това, че властите навсякъде като по команда се включиха в една мръсна игра по саботиране нормалността в обществото чрез изкуствено създадена ситуация на страх, паника, тревожност и реални щети за хората във всички сфери на живота, които изгубиха работа, бизнес, доходи, също близки, приятели, роднини... Разбираш ли? И за какво това? Пак за парѝ, власт и още парѝ. Не се наситиха някои! Ако действително има пандемия и зараза, още в самото начало трябваше да се действа по съвсем различен начин, много по-драстично, но никой никъде не го стори. Всички управления сякаш чакаха някой да им нареди какво да правят, и едва после вкупом се юрнаха да правят едно и също - тоест нищо реално за справяне с проблема, ако го има. Ако някой не е наясно какво е истинска зараза, и как се действа по ограничаването ѝ, има филми, документални и игрални по това, да ги изгледа. Съвсем друго трябва да се прави. Или това, или нищо. А не половинчатите и безумни безсмислици с маските, миенето на ръце, дистанцията, и дрън-дрън. Ето, казвам го директо, не като специалист. Щото специалистите и учените ги купиха за шепа кинти, и дори те се продадоха и плямпат също само безумия по въпроса. Хайде, признай, че е така! Защо се боите от истината бе, хора? Да си говорим направо, стига с тия глупости!
ЕксГорски
Цитат(Shade @ 28/11/2020, 18:40) <{POST_SNAPBACK}>
Хайде да го кажем така. Ако ти се случи да видиш облещените очи на твой близък познат, довчера здрав, прав и енергичен, задушаващ се на болнично легло след развити и изострени симптоми на ковид, с един куп маркучи в устата и носа и обвързан с кабели, мигновено ще забравиш за инфаркт, инсулт и рак.

Мислех да му пожелая не да види, а самият той да изпадне в това състояние, тъй като всяка идиотщина си има граници, angry.gif но после се размислих : кой тогава ще ни забавлява тук - почти не останаха шутове! clap3.gif
ЕксГорски
Цитат(viara @ 28/11/2020, 07:13) <{POST_SNAPBACK}>
Е, разсъждаваш си като гой. Не мога да те изкарам от рамката на гой, за съжаление.
Както и да е.
Учила съм Маркс и Енгелс , но не забравяй, че и те са гои...

Маркс не е гой! nono1.gif
Впрочем, "гой" трябва да е обидно ли или втора (трета) категория същество? misli.gif
Радио Ереван
Цитат(Shade @ 28/11/2020, 19:35) <{POST_SNAPBACK}>
Съдът е запознат с документите по казуса и съдиите са изразили становището си.
Точно както в случая, когато Тръмп настояваше Върховният съд да забрани гласуването за президент по пощата. Имаше репортаж от заседанието на съдиите, където дори назначените от Тръмп съдии изразиха становище, че не е работа на Върховния съд да взема страна в казус, който е чист прерогатив на законодателите.

Изразили са становището си по делото, но решение още няма. w00tbrows.gif Така ли?
lati1960
Цитат(Питето @ 28/11/2020, 19:05) <{POST_SNAPBACK}>
Е, щом четенето на нещо пропуснато (и точно по темата с прокарването на неприятни мерки) не ти е смислено предложение и занимание... продължавай да слушаш какво ти говорят звездите и си подкрепяй тезите с "щото аз така ти казвам". hat.gif

Ама нали те помолих да ми кажеш какво пропускам, само че ти не го направи. Ето ти нов шанс - какво пропускам "с прокарването на неприятни мерки"? Съвсем сериозно те питам. Щото нямам претенции да знам всичко по темата, обратно. То с тоя вирус цялата работа е такава мъгла... че всичко като инфо отгоре лично на мен ми е полезно. Така че изкажѝ се по същество, стига с тия лични безполезни нападки, полза никаква. Е?
lati1960
Цитат(Shade @ 28/11/2020, 08:45) <{POST_SNAPBACK}>
Желаеш някакво уникално описание? Мрежата гъмжи от описания на симптоми от коронавирус. Макар че същите тези симптоми ги има в познатите ти досега заболявания, ако някой ден видиш наживо болен с тежки симтоми на ковид, няма да имаш никакво съмнение на какво си свидетел.

Там е цялата работа. Че няма някакви уникални и специфични само за Ковид симптоми. Всичките са за познатите ни досега заболявания, грипове, инфекции, и т. н. При това положение ти ми кажи - как въобще да вярвам, че има истинка зараза и пандемия? Хайде, сериозно, обясни ми. Аз че съм си тъп, тъп съм си. Само че има и умни хора, които ги виждат тези неща. То да бях само аз...
ЕксГорски
Цитат(lati1960 @ 27/11/2020, 20:58) <{POST_SNAPBACK}>
щото е назначен знаеш от къде,

Ти, както винаги, си решаваш, че нещо е вярно и ... то става вярно! laugh.gif

Назначавания имаше между 1945 и 1989!
Сега има избори - нормални и контролирани!
Без значение дали избирателите са тъпи или не. Избраните са избрани от мнозинството от избирателте (поне от гласувалите).
Радио Ереван
Цитат(lati1960 @ 28/11/2020, 21:26) <{POST_SNAPBACK}>
Там е цялата работа. Че няма някакви уникални и специфични само за Ковид симптоми. Всичките са за познатите ни досега заболявания, грипове, инфекции, и т. н. При това положение ти ми кажи - как въобще да вярвам, че има истинка зараза и пандемия? Хайде, сериозно, обясни ми. Аз че съм си тъп, тъп съм си. Само че има и умни хора, които ги виждат тези неща. То да бях само аз...

Не съм спец, но загубата на вкус и обоняние не е ли нещо специфично?
Смяташ, че PCR теста не доказва нищо? Чел съм и такива твърдения?
lati1960
Цитат(Shade @ 28/11/2020, 18:24) <{POST_SNAPBACK}>
След като "там се потят едни от най-великите умове на света" е ясно, че значението на България за Националната сигурност на САЩ е нулево и задълбочаването във вътрешните й проблеми е ненужен разход на време и средства.

Не е точно така. Ако беше, нямаше да ни натискат да им изкупуваме "старото желязо", имам предвид вече не само морално остарелите Ф-16, бронираните машини, ненужните бойни лодки, и т. н. Освен сигурност, това си е и чист бизнес, с огромни печалби при това. На гърба на... щях да кажа на гладуващия ни народ, но няма да го сторя, щото не е вярно. Народът ни не гладува, факт. Но не защото се труди, а защото живее в момента на заем, писах другаде за огромните дългове, които ГЕРБ и г-н Борисов трупат на сметката му. Не че един ден приказката няма да свърши, но, да му мислят младите чада на същия народ, те ще плащат. Иначе тези във Вашингтон много добре знаят какво правят, не се заблуждавай. Вкл. по отношение на България. Не подценявай нещата. Страната ни е ключов плацдарм по отношение политиката на САЩ спрямо Русия и опитите да бъде изолирана и оградена отвсякъде с американски бази. В този смисъл България е перфектното място. Само един "гьол" ни дели от Крим, Севастопол и нататък, към Рошата. Нима мислиш, че във Вашингтон не отчитат това? От години се следва план в тази насока, очертан в трудовете дори на Бжежински от миналия век, няма нищо случайно в това. Премиерът ни е идеалният държавник за прокарване на подобна политика към Русия, с живковския му манталитет уж да угодничи на всички, а в крайна сметка да направи "каквото каже началството". А началството е във Вашингтон! Главното. Меркел, другото, и в Брюксел, също са на отчет там, отвъд голямото море. animatedwink.gif Така че няма ненужен разход от страна на братята янки, сметката си я плащаме ние, щетите един ден също ще са си за наша сметка, както винаги досега, когато сме избирали грешния съюзник агресор, който ще прецака света, и нас самите. И преди съюза с Райха на времето също е имало прозорливи и честни хора, които са предупреждавали за същото, но, кой да ги послуша. Сега е същото, разлика няма. Като искат бази у нас американците, поне да си плащат, като за турските, но те и това не правят. Толкова сме жалки и продажни, че дори не ми се говори!
Радио Ереван
Цитат(ЕксГорски @ 28/11/2020, 21:33) <{POST_SNAPBACK}>
Назначавания имаше между 1945 и 1989!
Сега има избори - нормални и контролирани!
Без значение дали избирателите са тъпи или не. Избраните са избрани от мнозинството от избирателте (поне от гласувалите).

Така е, спор няма.
Защо обаче "избраните" са все хвани единия, удари другия? blink.gif
ЕксГорски
Цитат(Радио Ереван @ 28/11/2020, 21:41) <{POST_SNAPBACK}>
Защо обаче "избраните" са все хвани единия, удари другия? blink.gif

Щото такива си ги избирате wavetowel2.gif
Както и американците с Тръмп - да не би някой да го назначи?!
lati1960
Цитат(Радио Ереван @ 28/11/2020, 15:17) <{POST_SNAPBACK}>
По-голямата беда е, че винаги след закланото прасе идва друго, още по-голямо и по-лакомо. Това е защото през този век няма вкаран бивш премиер и министри в затвора. За сегашното прасе много се забави Коледата и има вероятност да се проточи още. Най-голямата беда е, че много хора го обичат и му се кланят.
Ако има някакво утешение е самочувствието, че си успял въпреки тези прасета. Вярно по-трудно и по-малко заради тях, но все пак си успял.

За съжаление си прав. Българите обожават Коледа /Да не се бърка с Рождество!/, както и коленето на прасчовци. Но не им стига куража да се опрат на прасчовците в политиката и продажната си крадлива власт. Непреодолим робски комплекс и манталитет. Така казват народо психолозите. И вероятно са прави. За жалост не се виждат наченки за промяна в това отношение. Никой друг народ не би търпял човек като Тато Живков толкова десетилетия, нито пък Бате също толкова време. Оправданието, че нямало нищо по-добро е нелепо и абсурдно. За да се държат далече от властта и възможностите за позитивна промяна честните и почтени хора, каквито още има у нас, напук на продажната пасмина управляваща толкова време. Проблемът обаче е в самото общество, в народа наш, който не иска честни и почтени люде да го управляват. Щото ще го карат да се труди, ама истински. А народа вече не ще. Свикна на далаверата, да лежи, да е на кредит и назаем, и Бате му го дава това, засега. Но докога ще е така? Кой живее вечно на кредит? Рано или късно сметката трябва да се плати! И наближава това. Не че му пука на народа наш. Ще му намерим цаката, казва той. Все ще измислим нещо. Ако трябва пак ще сменим брата, на друг ще се кланяме, и пак няма да работим. Или, както го казват днес чадата на същия народ: По-добре гладни, отколкото потни! Уникално. Невероятно. Направо гениално! Няма друг народ с подобно кредо. И защо после псуват на по ракия, не мога да разбера? Кого псуват всъщност? Ми себе си!
lati1960
Цитат(wal @ 28/11/2020, 18:46) <{POST_SNAPBACK}>
Добре, че ти остана в този форум, да ни разсмиваш с постовете си!!

Приемам го като комплимент, благодаря! worshippy.gif
Радио Ереван
Цитат(ЕксГорски @ 28/11/2020, 21:48) <{POST_SNAPBACK}>
Щото такива си ги избирате wavetowel2.gif
Както и американците с Тръмп - да не би някой да го назначи?!

То да беше само Тръмп. Ами предните президенти? Ами европейските лидери, да не би да са стока? prashchai grigorii.gif
Защо такива хора са избирани? Това е въпросът. unsure.gif
lati1960
Цитат(evanka @ 28/11/2020, 16:29) <{POST_SNAPBACK}>
https://www.nsi.bg/bg/content/18121/basic-p...%B8%D1%86%D0%B8?

На този линк се вижда ясно, че втората седмица на ноември тази година има 3850 починали.
Същата седмица на 2019г е имало 2000 починали, т.е. разлика от 1850 починали.
В тази втора седмица доказано от ковид са починали около 600 души
Въпросът е от какво са починали останалите 1250 души, в повече спрямо 2019.
Общата смъртност в България е на път да се удвои спрямо минали педиоди, а ти се аргументираш със заучени фрази от сорта "хора винаги са умирали" без изобщо да си потърсил статистика, която е широко достъпна.
И не, не се приписва ковид на всеки починал от инфаркт.
Но е забележимо и с просто око, че този вирус прави 2-3 пъти повече жертви от колкото му се приписват официално.

Не вярвам на стъкмистиките, на статистиките в България. Преди месеци хванаха Статистическия Институт в тотална лъжа и манипулации в угода на властта. Но, дори да приемем горните данни, тази прогресия е факт вече години у нас, заради демографската катастрофа и състаряването на нацията. Ако сравниш данните от 2019 с тези от 2018 и назад, картинката е същата, с малки разлики. Тоест, не вирусът е виновен, смъртността у нас прогресивно расте така или иначе, понеже нацията се стопява. В резултат на лошото управление. Но друга тема. С което не казвам, че вирус няма и че не умират хора. Попитах друго обаче - дали умират от смъртоносен вирус и зараза, или от което са болни, стари, или понеже им е дошло времето, от инсулт, инфаркт, дихателни усложнения, класическите, и други познати ни причини? Никой до днес не доказа, че има смъртоносен вирус убиец. Разбираш ли? Само твърдят, че вирусът допринасял за усложненията и ускорявал фаталния край. Но, и това няма как да се докаже. Което твърдя. И не само аз. Наясно ли си какво всъщност значи истинска зараза, пандемия и вирус убиец? Щото покрай всички лъжи и манипулации се изгуби истинския смисъл на проблема. Знаете ли какво е истинска зараза? И какво следва от нея? Май не. Така че нататък какво да говоря...
lati1960
Цитат(Shade @ 28/11/2020, 17:40) <{POST_SNAPBACK}>
Хайде да го кажем така. Ако ти се случи да видиш облещените очи на твой близък познат, довчера здрав, прав и енергичен, задушаващ се на болнично легло след развити и изострени симптоми на ковид, с един куп маркучи в устата и носа и обвързан с кабели, мигновено ще забравиш за инфаркт, инсулт и рак.

Там е работата, че макар и като доброволец да имам досег с подобни рискови групи, така и не съм видял подобен болен човек. А това, че някой е омотан в маркучи, кабели, интубиран и т. н., съвсем не значи, че има вирус убиец. Това е следствие от лъжите и манипулациите дори на учените и лекари също, резултат от преднамерено погрешни диагнози /заради парѝ/, които могат да доведат и здрав пациент до въпросното състояние, и да го уморят. И после да го впишат в графата "починал от ковид". Което не значи, че е вярно.
ЕксГорски
Цитат(lati1960 @ 28/11/2020, 15:16) <{POST_SNAPBACK}>
Досега никой не успя да ме убеди, че не е така.

Имаше едно време двама професори математици в Софийския Университет : Ярослав Тагамлицки и Алипи Матеев.

Та стоят си те двамата на трамвайната спирка с чадъри - вали дъжд.
Тагамлицки : "Никой не може да ме убеди, че вали."
Алипи се пресяга, взема му чадъра : "Сам ще се убедиш!"

Та и с тебе така, както казва Shade prashchai grigorii.gif
Shade
Цитат(Радио Ереван @ 28/11/2020, 11:20) <{POST_SNAPBACK}>
Изразили са становището си по делото, но решение още няма. w00tbrows.gif Така ли?

Становището, изразено от Върховния съд, е базирано на Конституцията, където е посочено, че установените изборни правила не могат да бъдат променяни, когато предизборната кампания е вече в ход. Това ще е официалното решение, ако бъде изискано.
lati1960
Цитат(wal @ 28/11/2020, 18:42) <{POST_SNAPBACK}>
През лятото в дългия ден вируса го морят ултравиолетовите лъчи на слънцето.Мерките трябваше да се вземат още през септември, но управляващите се занимаваха с протестърите.

Според мен и двете неща са дълбоко погрешни. Ако говорим за реална пандемия и смъртоносна зараза.
Ако въобще има такава, истинските мерки трябваше да се вземат още през февруари, когато се разбра за вируса.
След март всичко навсякъде е игра на власт, контрол, манипулация и лъжи, за още власт и парѝ. Нов бизнес, мераци за супер контрол, огромни печалби от "ваксини" които се задават, от тестването, какво ли не. За съжаление игрите на вируси ще продължат и за в бъдеще, в контекста на желанието на повечето хора да не работят истински, а да търсят все нови и нови начини да ограбвят малкото останали хорица, които се трудят реално. Не че и това няма да има край, но и той няма да е добър, меко казано. Като всяка лъжа и машинация, на самозабравилите се "богоизбрани" от елита.
---------------------------------
Иначе, ти сериозно ли - за лятото и вируса? Да не повярва на шегата, че морската вода и слънчевите лъчи го убивали ковида? Стига бе, хора, вие наистина ли!
Shade
Цитат(lati1960 @ 28/11/2020, 11:26) <{POST_SNAPBACK}>

Какво да ти обяснявам? Най-честите празнословия "на чашка", т.е. голословни дрънканици са: "От ковид умират само възрастни болнави хора". Дори това да беше вярно, използването му за омаловажаване на подобни събития е израз на потрисаща безчовечност и простащина. Демек "Най-много дядо ми и баба ми или в най-лошия случай майка ми или баща ми да пукнат. Дреме ми за тях!"
Когато, обаче, реалността, която се изправя пред теб, не е някакви абстрактни случаи, за които си прочел, а реални личности в разцвета на силите си, с които те свързват роднински, приятелски или служебни връзки, да си заминат просто така, сякаш някой щракнал с пръсти, след интензивно развиване на симтомите на ковид, имаш ли представа как на фона на всичко това звучи един самонадеян многознайко да заяви, че със сигурност се касае за някое от "познатите ни досега заболявания, грипове, инфекции и т. н."?
Shade
Цитат(lati1960 @ 28/11/2020, 12:09) <{POST_SNAPBACK}>
Там е работата, че макар и като доброволец да имам досег с подобни рискови групи, така и не съм видял подобен болен човек. А това, че някой е омотан в маркучи, кабели, интубиран и т. н., съвсем не значи, че има вирус убиец. Това е следствие от лъжите и манипулациите дори на учените и лекари също, резултат от преднамерено погрешни диагнози /заради парѝ/, които могат да доведат и здрав пациент до въпросното състояние, и да го уморят. И после да го впишат в графата "починал от ковид". Което не значи, че е вярно.

Горският ти е дал точен отговор. Да не го повтарям.
Радио Ереван
Цитат(Shade @ 28/11/2020, 22:16) <{POST_SNAPBACK}>
Становището, изразено от Върховния съд, е базирано на Конституцията, където е посочено, че установените изборни правила не могат да бъдат променяни, когато предизборната кампания е вече в ход. Това ще е официалното решение, ако бъде изискано.

Ставаше въпрос за решението за абортите. Беше написал, че новата съдийка ще е на друго мнение по този казус.
lati1960
Цитат(Радио Ереван @ 28/11/2020, 21:36) <{POST_SNAPBACK}>
Не съм спец, но загубата на вкус и обоняние не е ли нещо специфично?
Смяташ, че PCR теста не доказва нищо? Чел съм и такива твърдения?

Без и аз да съм спец, чел съм загубата на вкус и обоняние да е симптом и за други болести, за грипове също, даже за прости настинки, да не се ровя сега. Не е уникално. В този смисъл какви ли не тъпотии се изписаха и казаха, дори от мастити учени и капацитети, примери бол /вж Вал какви ги е натворил най-долу, за морето, слънцето и ковид/. За парѝ на какво ли не са способни някои! По отношение PCR теста е сигурно едно - че няма нищо сигурно. В смисъл, че гарантира само до 70% резултат, за наличие на нещо в организма, което така или иначе си го имаме, и то откак свят светува. Само че - защо сега това стана проблем? Че и "страшна" пандемия? Това е въпросът. А моят отговор е същият - пак за същото, за власт и парѝ, за още власт и парѝ, и за още, и още! Докога, ще видим. Балонът продължава да се надува, дано доживея да видя като се спука. Тогава ще е интересното.
Shade
Цитат(lati1960 @ 28/11/2020, 12:20) <{POST_SNAPBACK}>
Иначе, ти сериозно ли - за лятото и вируса? Да не повярва на шегата, че морската вода и слънчевите лъчи го убивали ковида? Стига бе, хора, вие наистина ли!

Носител си на експертното познание, че коронавирусът е вечен на открито и без (госто)приемник ли? Ако това е вярно, спукана ти е работата... smile.gif
Shade
Цитат(Радио Ереван @ 28/11/2020, 12:52) <{POST_SNAPBACK}>
Ставаше въпрос за решението за абортите. Беше написал, че новата съдийка ще е на друго мнение по този казус.

Новата съдийка с ултра-консервативните си религиозни възгледи и преди се идентифицираше като поддръжник на пълната забрана на абортите. Именно затова Тръм и републиканците я номинираха. Предшественичката й беше либерална и смяташе, че жените са в правото си на лично решение по въпроса. Поради което законът не беше променен, въпреки че консерваторите натискаха. Това е, което съм писал.
Shade
Цитат(lati1960 @ 28/11/2020, 11:40) <{POST_SNAPBACK}>
Като искат бази у нас американците, поне да си плащат, като за турските, но те и това не правят. Толкова сме жалки и продажни, че дори не ми се говори!

Смяташ, че американските бази са на българска държавна издръжка, както съветските окупационни войски през 1944-1947 г.?
Радио Ереван
Цитат(Shade @ 28/11/2020, 23:08) <{POST_SNAPBACK}>
Новата съдийка с ултра-консервативните си религиозни възгледи и преди се идентифицираше като поддръжник на пълната забрана на абортите. Именно затова Тръм и републиканците я номинираха. Предшественичката й беше либерална и смяташе, че жените са в правото си на лично решение по въпроса. Поради което законът не беше променен, въпреки че консерваторите натискаха. Това е, което съм писал.

Така де, но има ли решение със старата съдийка (по принцип се пише съдия) на Върховния съд по този въпрос? Това ми беше въпросът.
Shade
Цитат(Радио Ереван @ 28/11/2020, 14:12) <{POST_SNAPBACK}>
Така де, но има ли решение със старата съдийка (по принцип се пише съдия) на Върховния съд по този въпрос? Това ми беше въпросът.

Както вече споменах, официално не беше даден ход, докато старата съдия беше жива. Какво следва, ще се разбере на 5-ти януари 2021, след изборите за двете неопределени сенатски места в Джорджия. Резултатите от тези избори ще определят кой контролира Сената, Демократи или Републиканци. Това ще канализира цялостната икономическа и политическа тенденция.
Dani
Цитат(Радио Ереван @ 28/11/2020, 14:17) <{POST_SNAPBACK}>
Това че и досега са били забранени с нищо не оправдава полския законодател.

Е, ние не го и обвиняваме полския законодател - всяка страна има автономното право да си създава собствени закони и да си ги спазва. rolleyes.gif

Цитат
Защо да е зло абортите да са разрешени

Казах, че е по-малкото зло, а не че е зло, съжалявам, но не мога да кажа, че абортите са нещо добро, също, както не мога да кажа, че черното е бяло, но пък никъде не съм казала, че черен цвят не трябва да съществува въобще.

Бай Ганьо
Въпросът тук е как се подхожда към дедена вирусна инфекция.
През годините светът се е сблъсквал не само с ковид.
И се е справял с мерки, които за голямата част от населението са били невидими.
Какво е това масово затваряне на целият свят!
Там е негодуването.
Не мога да се съглася да ми приписват вина, че не нося маска и искам да ходя където си искам.
Който го е страх да си стои в къщи, или когато е навън да ходи със скафандър ако иска.
D-rA
Цитат(Бай Ганьо @ 29/11/2020, 12:52) <{POST_SNAPBACK}>
Не мога да се съглася да ми приписват вина, че не нося маска и искам да ходя където си искам.
Който го е страх да си стои в къщи, или когато е навън да ходи със скафандър ако иска.

По силата на тази логика лятото се разхлабиха мерките - и ето какво настъпи, масово заразяване и сериозна смъртност.Много неща по начина на разпространение не са ясни. Също не е ясно защо много хора, в т.ч. и деца са само приносители и вируса не ги атакува с нищо. Т.е. на никой не му е ясен механизма на разпространение - само се допуска че е сходен с разпространението на други видове вируси. Но вероятно не е така.
Мерките с масово затваряне целят ограничаване на разпространение - т.е. тези здравите, които са вероятни носители да не го разнасят и независимо че мерките са глупави, все пак имат някакъв положителен ефект.Това е основния проблем, че много малко се знае за разпространението на този вирус и надделява страхът от него. А се знае че всеки страх стане ли масов предизвиква и паника, паника и сред управляващи по целия свят... sunbathing.gif

Бай Ганьо
Проблем ще е и след намирането на ваксина.
Ще задължат индиректно всички да се ваксинират.
При тези неясноти аз няма да се ваксинирам.
И това ще ме ограничи от пътувания, посещения на масови мероприятия и кой знае още колко неща. И какво правим при следващият вирус?
Пак същата олигофрения?
И до кога?
Мислих, че комунистите бяха спецове по забраните.
Явно съм се лъгал.
evanka
Цитат(Бай Ганьо @ 29/11/2020, 11:52) <{POST_SNAPBACK}>
Там е негодуването.

Изобщо не е така.
При епидемии като чумната например, са затваряли заразените градове. И са умирали и от глад освен от чумата.
Корабите със стока са чакали 40 дни преди да разтоварят от санитарни съображения. Това са все икономически ограничения
Ние сега затворихме границите и си дадохме сметка, че света съществува благодарение на туризма.
А в България икономиката се крепи на кръчмите. Айде по-сериозно.
Осемедесет процента от българите ги е страх. Ако си останат в къщи, икономиката ще спре съвсем.

То е много лесно да се лафи и да се дава акъл когато си си изживял живота, когато си в чужбина на сигурно и на действаща здравна система. За два дни в България починаха двама мои познати на моя възраст, едната -близка приятелка без никакви заболявания. Миналата седмица - 59 годишен съсед на майка ми, почива една седмица след майка си...
Взе да ми идва много. И страшно се нервя на безотговорни дървени философи.
Радио Ереван
Цитат(Shade @ 29/11/2020, 03:11) <{POST_SNAPBACK}>
Както вече споменах, официално не беше даден ход, докато старата съдия беше жива. Какво следва, ще се разбере на 5-ти януари 2021, след изборите за двете неопределени сенатски места в Джорджия. Резултатите от тези избори ще определят кой контролира Сената, Демократи или Републиканци. Това ще канализира цялостната икономическа и политическа тенденция.

Щом не е даден ход (това сега го разбрах), значи нищо още не е решено. Очаквайте да забранят абортите и при вас, но пък Канада и Мексико са близо, поне до повечето щати.
Хайде стига толкова по този въпрос, че разводнихме темата.
Радио Ереван
Цитат(Dani @ 29/11/2020, 09:28) <{POST_SNAPBACK}>
Е, ние не го и обвиняваме полския законодател - всяка страна има автономното право да си създава собствени закони и да си ги спазва. rolleyes.gif

Казах, че е по-малкото зло, а не че е зло, съжалявам, но не мога да кажа, че абортите са нещо добро, също, както не мога да кажа, че черното е бяло, но пък никъде не съм казала, че черен цвят не трябва да съществува въобще.

Проблемът е, че тези закони за съжаление не противоречат на европейското право, както например смъртната присъда.

По-малкото зло също е зло.
Добре ли е да ти гипсират крака за месец-два, ако е счупен? Не е добре, но само така ще оздравее. Така е и при абортите, стига да не е застрашен животът на жената.
П.П. Може би примерът не беше съвсем удачен, но се надявам, че си ме разбрала.
Радио Ереван
Цитат(lati1960 @ 28/11/2020, 22:54) <{POST_SNAPBACK}>
Без и аз да съм спец, чел съм загубата на вкус и обоняние да е симптом и за други болести, за грипове също, даже за прости настинки, да не се ровя сега. Не е уникално. В този смисъл какви ли не тъпотии се изписаха и казаха, дори от мастити учени и капацитети, примери бол /вж Вал какви ги е натворил най-долу, за морето, слънцето и ковид/. За парѝ на какво ли не са способни някои! По отношение PCR теста е сигурно едно - че няма нищо сигурно. В смисъл, че гарантира само до 70% резултат, за наличие на нещо в организма, което така или иначе си го имаме, и то откак свят светува. Само че - защо сега това стана проблем? Че и "страшна" пандемия? Това е въпросът. А моят отговор е същият - пак за същото, за власт и парѝ, за още власт и парѝ, и за още, и още! Докога, ще видим. Балонът продължава да се надува, дано доживея да видя като се спука. Тогава ще е интересното.

Нямам спомен някога да съм губил обоняние или вкус.
Не е ли страшна тази пандемия. И такова нещо не помня. neprichom.gif
За парите не съм съвсем съгласен. Направи един милиард евро и ще видиш, че си точно толкова щастлив, колкото и когато си имал само 100 милиона. sunbathing.gif Мое мнение.
Виж, ако направиш 100 милиарда е друго. Тогава ще си номер едно или две в света.
Shade
Цитат(Радио Ереван @ 29/11/2020, 06:59) <{POST_SNAPBACK}>
Щом не е даден ход (това сега го разбрах), значи нищо още не е решено. Очаквайте да забранят абортите и при вас, но пък Канада и Мексико са близо, поне до повечето щати.
Хайде стига толкова по този въпрос, че разводнихме темата.

Само да уточня, че както е предложен законът, нямаш право на аборт в друга държава. Хванат ли те, следва голяма глоба и затвор. Почти по модела на Светата инквизиция. Така действат "библейските консерватори".
Бай Ганьо
Не ми се спори. Аз само задавам въпроси.
И искам смислени отговори.
Направиха ли им аутопсии?.
Разбраха ли кои органи и как вирусът ги е убил?
Една година вече от докторското съсловие не съм чул точно обяснение какъв е този вирус и как точно убива.
А ваксина откриха.
Спинът е от 40 години.
Ваксина няма.
Не знам дали е възможно въобще да има ваксини, за заболявания като спин или рак.
Невеж съм по въпроса.
Затова питам.
Защо не се разрешават аутопсии?
На твоите познати направиха ли?
И ако не са, защо не са и как знаят, че короната ги е убила?
Та така.
Това ме кара да съм скептичен.
И не ме карайте отнова да се чувствам виновен.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 29/11/2020, 02:52) <{POST_SNAPBACK}>
Там е негодуването.

Всъщност въпросът, който възниква тук, е друг. Изобщо не е дискусия за мерките за ограничаване на инфекцията. След като досега не си схванал смисъла на тези мерки, значи не ти е дадено и няма да го схванеш никога. Толкова.
По-интересен е въпросът защо ли толкова упорито се представяш като озлобен себичен мизантроп? Във всичките ти постове основният референ е "аз" и "мен". Противопоставен на безусловно "тъпите" или "откачените", които имат друго виждане. Оставяш впечатление на самотен, мрачен и затворен пенсионер, без семейство, без приятели, без колеги, без интереси, на който светът му е крив и му пречи, като му нарушава спокойствието.
Че и вина ти били приписвали лошите... smile.gif
Питето
Готово. Като не ти се чете, ползвай жокера: "Обади се на Неволята".
Бай Ганьо
Цитат(Shade @ 29/11/2020, 19:02) <{POST_SNAPBACK}>
Оставяш впечатление на самотен, мрачен и затворен пенсионер, без семейство, без приятели, без колеги, без интереси, на който светът му е крив и му пречи, като му нарушава спокойствието.

Ако бях такъв щях да се радвам на ограничителните мерки.
Така де, нека и другите да са като мен.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 29/11/2020, 09:28) <{POST_SNAPBACK}>
Ако бях такъв щях да се радвам на ограничителните мерки.
Така де, нека и другите да са като мен.

Щеше, ама друг път. Отчетливо се вижда в реалния живот, че хората, които имат деца, внуци, роднини и приятели, оценяват смисъла на разумните ограничителни мерки. Всеки, за когото светът се изчерпва единствено с него си, е бесен на всичко, което му нарушава себичното спокойствие.
lati1960
Цитат(Shade @ 28/11/2020, 22:55) <{POST_SNAPBACK}>
Носител си на експертното познание, че коронавирусът е вечен на открито и без (госто)приемник ли? Ако това е вярно, спукана ти е работата... smile.gif

Да бе. Приказки от хиляда и една нощ, за короновани вирус особи, неунищожими и вечни. Още малко, и ще се вържа. no.gif Не разбирам упорството с което обществата навсякъде търпят това безумие, но не е мой проблем. То е все едно да танцуваш с Дявола - рано или късно ще изгориш в огнените му обятия! Играят си с огъня всички, и май голям пожар се очертава да стане.
Shade
Цитат(lati1960 @ 29/11/2020, 10:21) <{POST_SNAPBACK}>
Да бе. Приказки от хиляда и една нощ, за короновани вирус особи, неунищожими и вечни. Още малко, и ще се вържа.

Отричаш се от собствените си думи както Петър от Исус ли? wink.gif
Ето ги като цитат (нали само на цитати се доверяваш):
Цитат
Да не повярва на шегата, че морската вода и слънчевите лъчи го убивали ковида? Стига бе, хора, вие наистина ли!
D-rA
Цитат(lati1960 @ 29/11/2020, 20:21) <{POST_SNAPBACK}>
Не разбирам упорството с което обществата навсякъде търпят това безумие, но не е мой проблем.

Напротив. Твой проблем е. След като твърдиш че навсякъде по света се търпи "това безумие", следва да изпъчиш доказателства против това и да ги защитиш, с цената на всичко - иначе "това безумие" ще те вкара в болница и теб... sunbathing.gif
D-rA
Цитат(Shade @ 29/11/2020, 19:44) <{POST_SNAPBACK}>
Отчетливо се вижда в реалния живот, че хората, които имат деца, внуци, роднини и приятели, оценяват смисъла на разумните ограничителни мерки.

Тц, не ги оценяват, за съжаление. Децата разнасят вируса а баби и дядовци лапват късата клечка. Имам какво да допълня, но се моля комшията да оцелее... sunbathing.gif
lati1960
Цитат(ЕксГорски @ 28/11/2020, 22:09) <{POST_SNAPBACK}>
Имаше едно време двама професори математици в Софийския Университет : Ярослав Тагамлицки и Алипи Матеев.

Та стоят си те двамата на трамвайната спирка с чадъри - вали дъжд.
Тагамлицки : "Никой не може да ме убеди, че вали."
Алипи се пресяга, взема му чадъра : "Сам ще се убедиш!"

Та и с тебе така, както казва Shade prashchai grigorii.gif

Ми благодаря за пожеланията, от всички страни. Много мило! tan.gif
Само че ще ви разочаровам, дъжд от ковид не ме вали. Поне засега. Благодаря на Бога!
Да не дърпам дявола за опашката, но продължавам да си мисля, че всичко това е една огромна манипулация за вечните стремления на хомо еректус безумикос - за власт, парѝ, контрол, и още власт, и още парѝ, и още контрол... сякаш малоумните изперкали старчоци с пурите и милиардите, и обезумелите им силиконови половинки могат да контролират каквото и да било! Явно на почти всички играта на вируси ви допада, о кей, плей то гейм, ваш проблем. Мен обаче не ме бройте, ще ви наблюдавам сеира от пиедестана на световния конспиративен Олимп, с насмешка, ирония и тъжно съжаление, с което малцината разумни се дистанцираме от това ковид безумие. Давайте!
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.