Доколкото разбрах държавата ще бъде компенсирана от ЕС.
Нормално е като ти затворят бизнеса да има компенсация.
Друг въпрос е, че напълно ненужно се дадоха надбавки и увеличиха драстично минималните пенсии на пенсионерите, както и 930 лева за личен асистент за инвалидите.
Не всичко е така, както го говори премиера, както е по медиите и въобще.
Примерно последното е тотална лъжа! Повярвай ми, защото работя именно в сферата, и знам, че лъжат, ама буквално. Един личен асистент в момента взима, в зависимост от стажа си, или ако е пенсионер, около 650 лева по договор, или около 500 лв чисто. Варира с малки разлики. От 1 януари ще им вдигнат заплатите минимално, с около 20-30 лв чисто, а останалите отпуснати за целта средства... ми ще се "изпарят" в нечии джобове, на властта, по министерства, за премии нагоре, както винаги. Тоест, когато г-н Премиера каже нещо, примерно, че "дава" едни пари на някого и някои, това съвсем не значи, че е точно така. Лъжѝ, лъжѝ, лъжѝ... За всичко лъжат и мамят. И краденето продължава!
Иначе си прав, че ако ти затворят бизнеса, магазина, или с каквото се занимаваш и изхранваш, трябва да те компенсират. Вече с колко, не мога да преценя. Проблемът е, че и по тези програми всичко е далавера и измама, големите парѝ отиват при дружките на властта, по Домусчиеви, Пеевски, Доган, Моган, Ковачки, Мовачки, и сие, бандата е голяма, милиардите текат свободно, България задлъжнява тотално! Отпуснатите на пенсионерите 50 лв са предизборен ход, ясно ти е, няма какво да го обсъждаме. И не само на тях. Всъщност не пенсионерите са най-рисковата финансово група, малки или не, те имат редовни доходи така или иначе. Истински бедстващите обаче хора, останали без работа, препитание и средства, до тях нищо не достига. Не че са много, но ги има. Дори един да е, значи имаме проблем. Писах вече преди някъде тук, понеже познавам т. нар. социална система у нас, направих си експеримент, изиграх анонимно човак в бедствие заради пандемията, обадих се в социалните служби, в Червения кръст, в разни фондации и фондацийки, че нямам какво да ям, и т. н., и, знаеш ли какво стана? Ми нищо. От никъде ни вопъл, ни стон. Казаха ми, че ако не съм в списъците за помощи дето ги давали от години /тоест в кюпа с ромите и пенсионерите/, няма как да ми се помогне. Та така. Иначе българските баби и дядовци се изхитриха, прав си. Приписват всичко на внуци и деца - ниви, имоти, коли... и отиват в социалните служби за помощи, за храни, за дърва, отопление, и т. н. Хитро. Под зоркия поглед на кметове, социални работници, министерство... Знае се това, от всички, и, какво от туй! Които не са с властта, местна и централна, да таковат... супата. Буквално. Но и това не могат, щото за тях и канче супа няма! Такива ми ти работи, пич. У нас, под протекцията на Великия Евро Съюз, и под зорките криле на Брюксел, всичко от край време си е една огромна лъжа, измама, и тотално, поголовно крадене, грабеж до дупка! Кой как може, и как завари, че и напълно "законно" при това. Ще поема риска да го кажа директно: Нищо няма да се променѝ в България, който и да дойде на власт, защото народът наш се изпорти, тотално. Това е положението. А какъвто народът, такава и властта.