Моята прогноза е, че след изборите ще има политическа криза, служебно правителство и после пак избори. Служебното правителство ще изкара кирливи ризи на сегашните управляващи, от което ГЕРБ и Патриотите ще загубят още места/няма да влязат. Божков ще изкара още компромати. От Барселона ще изкочат интересни неща. От Кьовеши също. В края на 2021 г. ГЕРБ ще загуби катастрофално. Ще има арестувани бивши министри.
За Борисов има няколко хипотези...
Доволен ли си? Аз не съвсем, но ще бъде добро начало.
О, аз съм доволен. Но не заради политиката. По принцип съм, но по други причини. Не чакам нищо добро от властта, не само у нас. Тя е такава именно за да контролира и ограбва обществата, такъв е принципът заложен въобще в начина на правене на политика в света ни. В който смисъл много се съмнявам да има наказателни последици не само за г-н Борисов, но и за който и да било държавник и министър у нас. Няма кой да го наложи това в България! Разбираш ли? Кьовеши е честен човек, доказа го с действията си в Румъния, но - в ЕС нещата са различни. Бюрократичната система на Брюксел е толкова тромава и тежка, че, докато се задейства... всичко вече е минало, и няма как да бъде променено. И не мисля, че съм разбран правилно тук, по въпроса. На мен не Борисов и ГЕРБ конкретно са ми проблем, порочен е самият принцип на упражняване на властта, и вече не само в България. Това е глобален, световен процес и проблем, налаган отгоре от едни кланове в силните глобални центрове в света, който не позволява чрез политически средства да се променят позитивно обществените отношения, никъде. Така погледнато, който и да спечели едни избори, като дойде на власт, трябва да играе по едни вече определени правила, които не може да променя. И, какво му остава? Ми да краде. Така де, такива си казват - ми като не мога нищо да променя, дори да искам, що поне да не си оправя живота, и на семейството си, на децата... И така. Това няма да спре, ще ескалира в още по-тотален контрол от Големия Брат, без значение кой точно. Светът ни неотклонно отива към безпрецедентно разделение на хората на супер елит, обслужващ го персонал, и поголовна бедност и мизерия надолу. Пандемията ще ускори това, и ще го направи необратимо. Впрочем, по инстинкт българите подкрепяха Борисов и ГЕРБ именно предусещайки, че се задава нещо още по-лошо, опитвайки се да го отложат колкото могат. Но заслугата по днешната относителна сигурност и частичен просперитет у нас не е на Борисов и партията му, дължи се на пълното подчинение на страната ни на глобалния ред, който се налага в света ни, и най-вече на колосалните и неспирни заеми, които калкулира властта вече повече от 10 години! Да, доскоро България имаше много малък пропорционелен на продукта си държавен дълг. Но, вече не е така. Борисов го потупват по рамото в Брюксел и Вашингтон именно и заради това, че набутва страната ни в такива заеми, които няма как да бъдат изплатени вече, и в перспектива ще бъдат средство за политически и всякакъв натиск върху следващите управления, които и да са те.
---------------------------------
Иначе имам своя хипотеза по това, което ще се случи, ако въобще има избори догодина. Възможен е нов вариант Орешарски-2, с друга жертвена кукла като премиер, служебен или редовен, после нещо като кратък период ала Виденов-2, на които да се припишат всички негативи, както и провала на сегашната власт, и... Бат Бойко с бандата се връща отново на бял кон, за да "спасява" нацията! Защо не? После, понеже е много добър човек и политик, г-н Борисов сам ще се оттегли, като се кандидатира за президент, срещу Радев, на следващите президентски, ще ги спечели, и, шапка на тояга, плюс доживотен доход от президентската пенсия. Не съм сигурен само кой ще опере пешкира политически, като Орешарски Втори - Трифонов не е пригоден за тази роля, не се задава нов лидер от този калибър. Който и да бъде, така ги виждам нещата. Но, да доживеем, и пак ще говорим. И на мен ми се ще да дойде едно честно, почтено и морално управление, което да вкара в затвора досегашните крадльовци, но, ти вярваш ли? Аз, не. Няма кой да ги подкрепи такива, това е проблемът у нас, а и въобще.