Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Дават на затворения бизнес до 20% от оборота?
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2
Питето
Който държал печатницата... кви ги рЕдиш? Смешко, ние също държахме наша си печатница и едни почнаха да печатат яко пари и вместо просперитет почнахме да копаем дъното. Хем скоро беше и повечето хора го помнят — аха, точно, за жанвиденовите печатарщини говоря. Та както писах, за тебе фактите са нищо, важно е какво ти си мислиш и то е вярното и истинското... ама само според теб, де. Виж там из нета, прочети какво точно са "пари" и какво стои зад тях, да не говориш глупости от рода "просперират, които печатат парите", щото е пълен тъпизъм и не го подкрепят фактите и историята.
Питето
Цитат(Радио Ереван @ 19/12/2020, 20:40) <{POST_SNAPBACK}>
... Такива ги съжаляват и заклеймяват банките кръвопийци и фирмите за бързи кредити. Ами ТЕЦ, ВиК, Енеро-Про и мобилните оператори? Те какво са виновни, че клиентите им не си плащат?...

Едните са кофти лихвари дето не се съобразяват с риска и после произвеждат вечни длъжници и прецакват съдбите на хората (което пък влияе отрицателно на обществото като цяло), а другите са гадни монополисти. Ако аз докопам властта, ще променя законите та изброените да плащат лихва на длъжниците си.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 20/12/2020, 21:24) <{POST_SNAPBACK}>
Едните са кофти лихвари дето не се съобразяват с риска и после произвеждат вечни длъжници и прецакват съдбите на хората (което пък влияе отрицателно на обществото като цяло), а другите са гадни монополисти. Ако аз докопам властта, ще променя законите та изброените да плащат лихва на длъжниците си.

Е, как монополисти след като са много банки и фирми? Може би имаш предвид, че без разрешение не можеш да даваш кредити по занятие. И аз съм против тези ограничения, ако си декларираш данъците.
Като не се съобразяват с риска, търпят загуби. Тяхна си работа.
Никой не е карал длъжниците насила да взимат кредити. Щом е така да забраним алкохола, тютюнопушенето и хазартът. Забравяш, че повечето кредитополучатели са коректни. Взели са пари, свършили са си работа, върнали са ги.
Ако законът повелява да плащаш лихва на длъжника, кой и защо ще даде кредит? Банковата система ще рухне, а рухне ли тя си заминава и държавата. Кредити е имало и преди 4 000 години. Ще ги има и след 4 000.
Радио Ереван
Цитат(lati1960 @ 19/12/2020, 19:29) <{POST_SNAPBACK}>
Така де. И къде ги тези "силни политически играчи"? Гологлавия шоумен ли? Ми отсега е ясно, че ще е патерица на ГЕРБ и Борисов, макар да се пъчи като независим и голям патриот. Всички така казваха, и, като влизаха в парламента, си стискаха ръцете с Борисов, после обираха всички негативи, за да е чист и неопетнен Бате, и си отиваха на следващия вот, само че доволни и богати. А тези, които са им вярвали, пиеха по една студена водица, или по-скоро, таковата, супата. Нима не виждаш, че това е игра на ДС нова, която чрез подобни политически проекти просто обира негативния вот, за да няма истински силни политически играчи, които да изметат това крадливо корумпирано статукво?
По останалото си прав, но виж какво ти писах по-горе, че властта не само у нас е зададена вече отвън Матрица, която никой политик не може да променѝ. Това може да стори само обществото като цяло, но в българското няма подобни настроения, а и съпротивителни сили. Кой да го стори? Над 400 000-та администрация ли, която е на хранилка при властта? Или почти милион роми, които са купеният вот по правило? Или над половин милион турчеещи се? Или над двата милиона пенсионери, които Борисов купи за по 50 лева на месец? Кой? Ми няма кой да направи промяната у нас, истинската. Има почтени, морални и честни хора, но те са такова малцинство в България, че няма как да успеят. А и самите морални устои на нацията са в такова състояние, че никой почти не иска ред, законност и справедливост, щото ако ги има, почти цялата нация ще е за затвора! Хората поголовно се научиха да правят парѝ без реален труд, чрез какви ли не врътки, далавери, измами, какво ли не, затова няма кой да подкрепи честен и морален политик, който да се справи с корупцията и крадливото управление, на всички нива. От тази гледна точка всичко у нас е напълно логично и "нормално", резултат от състоянието на обществото. Така че не чакай нищо по-добро, няма откъде да дойде, нито кой да го пожелае и направи.

Моята прогноза е, че след изборите ще има политическа криза, служебно правителство и после пак избори. Служебното правителство ще изкара кирливи ризи на сегашните управляващи, от което ГЕРБ и Патриотите ще загубят още места/няма да влязат. Божков ще изкара още компромати. От Барселона ще изкочат интересни неща. От Кьовеши също. В края на 2021 г. ГЕРБ ще загуби катастрофално. Ще има арестувани бивши министри.
За Борисов има няколко хипотези...

Доволен ли си? Аз не съвсем, но ще бъде добро начало.
lati1960
Цитат(Питето @ 20/12/2020, 21:21) <{POST_SNAPBACK}>
Който държал печатницата... кви ги рЕдиш? Смешко, ние също държахме наша си печатница и едни почнаха да печатат яко пари и вместо просперитет почнахме да копаем дъното. Хем скоро беше и повечето хора го помнят — аха, точно, за жанвиденовите печатарщини говоря. Та както писах, за тебе фактите са нищо, важно е какво ти си мислиш и то е вярното и истинското... ама само според теб, де. Виж там из нета, прочети какво точно са "пари" и какво стои зад тях, да не говориш глупости от рода "просперират, които печатат парите", щото е пълен тъпизъм и не го подкрепят фактите и историята.

Много емоции, малко сарказъм, обиди... но, не е вярно.
Парите са платежно средство, контролирано и налагано винаги от елита, от силните на деня, от властта. Както в регионален, така и в глобален план. От древността, до днес. Което значи, че големите и силните държави контролират и налагат своите условия в по-малките, каквато е и България, че дори и Турция. Финансовата глобална система е под контрола на няколко клана, които са наддържавни, вкл. ФЕБ в САЩ, Евро централната банка, и т. н. Доказателство: Дори руски, турски, и какви ли не олигарси и местни грабители си държат откраднатото в западните банки, не в своите страни. Защо? Защото /поне засега/ там са на сигурно място. Регионалните финансови системи в региони извън обхвата и контрола на супер елита и държавите в които оперира като такъв, са само остатачен придатък към глобалната парична система, единствено като средство за контрол, манипулация, ограбване и натиск, вкл. политически, всякакъв. Както на индивидуално ниво, така и на междудържавно, икономиката и развитието се крепи на експлоатацията. Факт. Без значение как ще се назовава това идеологически, политически, дори в общества твърдящи да са социални, комунистически, и дрън-дрън. Едно малцинство контролиращо държавата и паричната система манипулира и ограбва останалите. И така светът върви напред. Така е откак свят светува, засега човечеството не е измислило различен начин на обществени отношения. Няма и как, защото такава е природата на хората в момента. Останалото са думи, думи, думи, лъжи, декларации, измами... пак по същото. В този смисъл парите са разплащателно средство и такова за контрол и експлоатация, в обхвата на елитарните кланове в развитите и силни военно държави, надолу по веригата нищо не излиза извън този контрол. Впрочем, случилото се при Виденов в периода 1996/7-ма е било манипулация в същия смисъл, по същия контрол, а не стихиен процес, както твърдиш ти, и не само ти. Аз бях малък, но помня в София обърнатите пейки, барикадите в центъра, на бул. Мадрид и Дондуков... също блокажа на държавата, от щурмоваците на Костов и т. нар. "демократични" сили, които после видяхме колко са демократични... Помня и как едни озверени момченца влизаха в чейнч бюрата, където им брояха долари и дойче марки /тогава още имаше такива/, за да правят това... Така че, дори днес да се случи подобен блокаж, резултатът ще е същият, без разлика. За тези, които държат Машинката за кинти и финансовата Матрица, парите са средсво, не цел. Използват ги за власт и контрол, за да накарат тъпите гоими да бачкат все пак, щото всичко живо вече се изхитри да не работи. А прехвалените роботи още ги няма на хоризонта! Та така. Не знам какво четеш в твоите учебници, но май ще трябва да ги пренапишеш, щото им е остаряло инфото, светът ни вече не е това което беше. Ако още не си го разбрал де.
lati1960
Цитат(Радио Ереван @ 20/12/2020, 22:06) <{POST_SNAPBACK}>
Моята прогноза е, че след изборите ще има политическа криза, служебно правителство и после пак избори. Служебното правителство ще изкара кирливи ризи на сегашните управляващи, от което ГЕРБ и Патриотите ще загубят още места/няма да влязат. Божков ще изкара още компромати. От Барселона ще изкочат интересни неща. От Кьовеши също. В края на 2021 г. ГЕРБ ще загуби катастрофално. Ще има арестувани бивши министри.
За Борисов има няколко хипотези...

Доволен ли си? Аз не съвсем, но ще бъде добро начало.

О, аз съм доволен. Но не заради политиката. По принцип съм, но по други причини. Не чакам нищо добро от властта, не само у нас. Тя е такава именно за да контролира и ограбва обществата, такъв е принципът заложен въобще в начина на правене на политика в света ни. В който смисъл много се съмнявам да има наказателни последици не само за г-н Борисов, но и за който и да било държавник и министър у нас. Няма кой да го наложи това в България! Разбираш ли? Кьовеши е честен човек, доказа го с действията си в Румъния, но - в ЕС нещата са различни. Бюрократичната система на Брюксел е толкова тромава и тежка, че, докато се задейства... всичко вече е минало, и няма как да бъде променено. И не мисля, че съм разбран правилно тук, по въпроса. На мен не Борисов и ГЕРБ конкретно са ми проблем, порочен е самият принцип на упражняване на властта, и вече не само в България. Това е глобален, световен процес и проблем, налаган отгоре от едни кланове в силните глобални центрове в света, който не позволява чрез политически средства да се променят позитивно обществените отношения, никъде. Така погледнато, който и да спечели едни избори, като дойде на власт, трябва да играе по едни вече определени правила, които не може да променя. И, какво му остава? Ми да краде. Така де, такива си казват - ми като не мога нищо да променя, дори да искам, що поне да не си оправя живота, и на семейството си, на децата... И така. Това няма да спре, ще ескалира в още по-тотален контрол от Големия Брат, без значение кой точно. Светът ни неотклонно отива към безпрецедентно разделение на хората на супер елит, обслужващ го персонал, и поголовна бедност и мизерия надолу. Пандемията ще ускори това, и ще го направи необратимо. Впрочем, по инстинкт българите подкрепяха Борисов и ГЕРБ именно предусещайки, че се задава нещо още по-лошо, опитвайки се да го отложат колкото могат. Но заслугата по днешната относителна сигурност и частичен просперитет у нас не е на Борисов и партията му, дължи се на пълното подчинение на страната ни на глобалния ред, който се налага в света ни, и най-вече на колосалните и неспирни заеми, които калкулира властта вече повече от 10 години! Да, доскоро България имаше много малък пропорционелен на продукта си държавен дълг. Но, вече не е така. Борисов го потупват по рамото в Брюксел и Вашингтон именно и заради това, че набутва страната ни в такива заеми, които няма как да бъдат изплатени вече, и в перспектива ще бъдат средство за политически и всякакъв натиск върху следващите управления, които и да са те.
---------------------------------
Иначе имам своя хипотеза по това, което ще се случи, ако въобще има избори догодина. Възможен е нов вариант Орешарски-2, с друга жертвена кукла като премиер, служебен или редовен, после нещо като кратък период ала Виденов-2, на които да се припишат всички негативи, както и провала на сегашната власт, и... Бат Бойко с бандата се връща отново на бял кон, за да "спасява" нацията! Защо не? После, понеже е много добър човек и политик, г-н Борисов сам ще се оттегли, като се кандидатира за президент, срещу Радев, на следващите президентски, ще ги спечели, и, шапка на тояга, плюс доживотен доход от президентската пенсия. Не съм сигурен само кой ще опере пешкира политически, като Орешарски Втори - Трифонов не е пригоден за тази роля, не се задава нов лидер от този калибър. Който и да бъде, така ги виждам нещата. Но, да доживеем, и пак ще говорим. И на мен ми се ще да дойде едно честно, почтено и морално управление, което да вкара в затвора досегашните крадльовци, но, ти вярваш ли? Аз, не. Няма кой да ги подкрепи такива, това е проблемът у нас, а и въобще.
Питето
Още от първия ред почна да си измисляш на едро. Марш да прочетеш някой учебник, та да ти стане ясно какво е това "пари", как и за какво се използват, и още куп неща, които не знаеш за "пари"-те. Платежно средство били, баце, натуралната размяна също е платежно средство, ма хората са си развалили рахата да измислят някакви си пари, та да разплащат размененото... ми не, заради други удобства и възможности са измислени парите. Девета дупка на кавала е че, парите са платежно средство. За печатане на пари и просперитет или яко закопаване с инфлация е виновна комбинация от други едни свойства на парите, ма си го пише в учебниците и няма да те улеснявам с разказване — вземи прочети нещо различно от религиозните упътвания, пък ела да обсъдим прочетеното. Е, ако ти стиска да погледнеш фактите в очите, де, пък ако не, ей го Х-форума дето "факт" е кофти дума.
D-rA
То и с хазарта е същото - винаги някой печели, но не си ти... sunbathing.gif
Питето
Цитат(lati1960 @ 20/12/2020, 21:15) <{POST_SNAPBACK}>
..., защото иззад завесата Бате пие кааве и с Доган, и с ЕрДоган, а онзи ден беше на инструкции и в Американската амбасада.

...А американската амбасада смята да трича Ердоган заради глупостите дето прави с Русия, оръжие, газови тръби и разни военни простотии по света... което не се вписва някак си хем да си с амбасадата, хем на кафе с Ердоган, ма вярата (било в бог, било в световна конспирация) е способна да ги съчетае, нищо че са противоположни като факти.
lati1960
Добре де, нали признах, че не съм икономист или финансист. Тоест, че изказвам само мнение на лаик, признавам. Но си е мое, като разбиране. Впрочем, ако искаш да ме убедиш, че греша, трябва повечко да се постараеш, не става само с обвинения и подигравки. Пиши по същество. И отговаряй на въпросите. Пак като лично мнение ще добавя, че истинското предназначение на парѝте се е изгубило в момента, в който едни тарикати премахват златния стандарт върху тях, навсякъде, превръщайки ги така в чисто спекулативно средство, от което обаче пак печелят тези, които ги печатят и разпределят. Нататък кризите са неизбежни, щото и човешката алчност и лакомия са безгранични! Да, профански го обяснявам, не както е в учебниците, но е горе-долу така. В тази връзка ще ти задам малко наивен на пръв поглед въпрос, но е показателен по горното: Кой може да каже дали и кога са фалирали или ще фалират САЩ? Каква е границата на дълга на Щатите, има ли въобще такава, и колко кинти трябва да напечатят, че да признаят фалита си? Ако пък дълга на една държава няма лимит и горна граница, защо тогава натиснаха Гърция да си го плаща? Разбираш ли? Няма точни и строги правила по учебник в тая работа, в днешната глобална финансова система. Истина и факт, и закон е това, което кажат и наредят най-силните. И то не финансово, а оръжейно. Тоест, пак опираме до сопата, не до хартийките. Който държи "сопата", може да си печата колкото си иска хартийки, няма проблем. Но, другите не могат. Или не е така? Хайде, обясни какво пише в дебелите книги по финанси за това. Май нищо. Което значи ли, че не е вярно? Ми не, пред очите ни са тия работи, всички ги виждат.
-----------------------------
Друг пример ще дам, актуален, свързан с пандемията и ваксините. Ще изложа фактите, пък ти направѝ аритметиката. Евросъюзът акумулира вътрешен дълг в размер на трилион и към 300 милиарда, заради ковида и борбата с него. Първата поръчка на Брюксел за ваксина е от Пфайзер и възлиза на около 300 милиона бройки, всяка от които струва на Съюза малко над 15 евро на парче. Сметни си сам общата цифра. В Щатите е почти същото, само дето бройката е по-голяма, както и единичната цена, към 30 долара на бройка. Пак смятай. Само за САЩ и Евросъюза ще идат над 15 милиарда евро по първите ваксини само, ще има още нататък! Сега, да си представим теоретично, че вирус смъртоносен няма /не твърдя това, просто хипотетично/. Само една фармацефтична компания, чийто годишен оборот от всички продукти е в рамките на 50 милиарда, изведнъж ще гепи почти 20 милиарда, и то наведнъж, в тях влизат и предварително платените средства за проучване, експериментална дейност, и т. н. И това е само началото! Кой, кои обаче стоят като собственици зад тези фармацефтични гиганти? Интересен въпрос, ето нещо:
https://forbesbulgaria.com/2020/11/12/%D1%8...D%D0%B0-pfizer/
https://www.pfizer.bg/about-us/our-history
Та, както пееха "Дайър Стрейтц", получава се нещо като "пари за нищо". В смисъл, че едни хитреци ще печелят десетки, стотици милиарди от една лъжа и измама, отделно останалите щети в глобален и друг план, по икономиките, здравето на хората, и т. н. Между другото, колко е официално инфлацията в САЩ, у нас... Около 2, 3, 4%? Някъде там. Само че как така, след като цените на годишна база растат между 50-100% и повече? misli.gif Хайде, давай по учебниците!
lati1960
Цитат(Питето @ 21/12/2020, 23:37) <{POST_SNAPBACK}>
...А американската амбасада смята да трича Ердоган заради глупостите дето прави с Русия, оръжие, газови тръби и разни военни простотии по света... което не се вписва някак си хем да си с амбасадата, хем на кафе с Ердоган, ма вярата (било в бог, било в световна конспирация) е способна да ги съчетае, нищо че са противоположни като факти.

О, това ли? За него народът ни има класически перфектна мъдрост, която гласѝ: Гарван гарвану око не вади. В смисъл, те тия, атовете, може и да се посритват там "горе" отвреме на време, случва се, но винаги се разбират накрая, лошо е за "магаретата" там "долу", по което е другата поговорка: Когато атовете се ритат, магаретата реват! Да ти го обяснявам ли?
----------------------------
Понеже ти почта с жокерите, ето ти един по въпроса: Като са толкова гневни на Ердоган, янките що не си изтеглят базите от Турция? И да го сритат Ердоган както си му е редът, тоест да "сритат" Турция? Мисля и двамата не сме наясно с доста от фактите по тънката дипломатическа игра, която се вихри в глобален план, между големите и мощни военно държави. Впрочем, Турция не е ли свободна страна? Защо да няма право да купи оръжие от когото си ще? И да прокарва газови тръби където иска, на своя територия? Да, член е на НАТО. Но и Кипър е такъв, Гърция също, което не пречи на турците да дупчат за газ в кипърски води, и да провокират гърците при всеки възможен повод. Всичко е интереси, приятелю. Студената война вече не е това, което беше, лъснаха истински лицемерните отношения дори между уж партньори до днес. Нека си го кажем основното: За Вашингтон враг е всеки, който не е враг на Путин и Русия. Нататък е ясно кое, защо и как. Този мотив обяснява почти всичко, не само в глобален план. Впрочем, адмирации за Ердоган и Турция в случая, понеже си пази националните интереси, а не се дупи като нашите винаги за всичко! Което обяснява защо бългирите сме им били роби, а не те на нас.
Питето
"Народната мъдрост" като цяло не е особено мъдра... и е повтаряна (щото я смятат за истинска мъдрост) от онази част от народа, дето скоро я класифицираха като "80 процента дебили". Та и твоя пример за гарваните, е същия като онова с вратовете на вълците — неправилно тълкувано, непълно наблюдение от незапознат с проблема човек. В смисъл, че гарваните си имат много по-добри (по-сериозни и с по-голям ефект) методи да се оправят помежду си, от кълването на очи... и методите работят, щото не им се налага да си кълват очите. Същото и при политиците. Ако не вярваш, вгледай се, че тук-там, политиците си самогласуват закони, дето да ги предпазят от евентуално търсене на сметка когато паднат от власт. Ма то, на 80% от хората не им пука за подобни "дреболии" от близката реалност, нали си имат народни мъдрости дето обясняват ситуацията на прилично ниво, кратко и универсално. За къв да се мъчат с критично мислене и засичане с факти.
Питето
Я се върни по-горе, и прочети кои точно "кредитори" "храня". Там, в цитата ти сам си ги изброил с имена... Кви доброволни кредити, кво теглене на пари, кви банки ми хортуваш.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 28/12/2020, 02:05) <{POST_SNAPBACK}>
Я се върни по-горе, и прочети кои точно "кредитори" "храня". Там, в цитата ти сам си ги изброил с имена... Кви доброволни кредити, кво теглене на пари, кви банки ми хортуваш.

Това се отнася и за Енерго про и за ВиК и операторите. Как така кредиторите ще плащат лихви на длъжниците и защо? w00tbrows.gif Би ли ми обяснил?
Питето
Щото длъжниците са нямали избор. Ти що не се прехвърлиш към некое друго Енерго, а? ТОва те клати нещо със сметките, и ти го сменяш точно както сменяш магазина за хляб? Ма иначе дължник си бил... Ей заради това на такива "естествени" монополисти, който им дължи нещо, те трябва да му плащат лихви... Гаранция, че ще живеем много по-добре, щото ще се окаже, че няма такова нещо като "естествен монополист" а конкуренцията ще свали цените... и няма да има доброзорни длъжници.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 28/12/2020, 22:12) <{POST_SNAPBACK}>
Щото длъжниците са нямали избор. Ти що не се прехвърлиш към некое друго Енерго, а? ТОва те клати нещо със сметките, и ти го сменяш точно както сменяш магазина за хляб? Ма иначе дължник си бил... Ей заради това на такива "естествени" монополисти, който им дължи нещо, те трябва да му плащат лихви... Гаранция, че ще живеем много по-добре, щото ще се окаже, че няма такова нещо като "естествен монополист" а конкуренцията ще свали цените... и няма да има доброзорни длъжници.

Как да нямат избор? Преди 120 години да не би да са имали ток? Всъщност имали са много малко хора. Като им е скъпо, да не ползват усулугите им. Разправях ти преди време за един, който живя година и половина без ток. Има и други по-тежки случаи от неговия.
Енергото няма право да вдига цените както намери за добре, а и вече фирмите имат избор. Ще дойде време когато и гражданите ще имат. Аз обаче не съм дребнав и плащам с радост сметките си. Парите трябва да се дават с радост и приемат с благодарност. Запомни го!
Длъжниците винаги имат избор - да вземат или да не вземат кредит, да ползват или да не ползват услуги, да водят или да не водят дела и т.н..
Питето
Цитат(Радио Ереван @ 29/12/2020, 00:07) <{POST_SNAPBACK}>
... Като им е скъпо, да не ползват усулугите им. ...

Я пак, ама за парното. Ползваш не ползваш — плащаш, и никой не те пита искаш ли, имаш ли пари и ей ти "длъжник по закон". Та всичките подобни "кредитори" трябва да плащат лихви на длъжниците си. Само така нещата ще си дойдат по местата. Хем ще ти е далеч по-лесно да събираш просрочени лихви от някоя топлофикация на едро, вместо да се главоболиш надребно и един по един с разните тарикатчета...
lati1960
Цитат(Питето @ 30/12/2020, 08:53) <{POST_SNAPBACK}>
Я пак, ама за парното. Ползваш не ползваш — плащаш, и никой не те пита искаш ли, имаш ли пари и ей ти "длъжник по закон". Та всичките подобни "кредитори" трябва да плащат лихви на длъжниците си. Само така нещата ще си дойдат по местата. Хем ще ти е далеч по-лесно да събираш просрочени лихви от някоя топлофикация на едро, вместо да се главоболиш надребно и един по един с разните тарикатчета...

Извинявайте, че се намесвам, но, в момента слушам по БНР "Хоризонт" анализ на специалист по междуфирмена задлъжнялост, казва се Иван Генков, който обяснява нещо просто - балонът между фирмите е толкова раздут вече, че всичко ще ескалира през следващата 2021 г.. Съветвам ви да го изслушате този анализ, по темата е, в 13.30 ч. днес, на сайта на БНР. Бат Бойко предизборно продължава да раздава стотици милиони, но явно те потъват някъде, където не трябва, щото дребният и среден бизнес изнемогва, не само зарази пандемията, но като включим и нея, нещата са неспасяеми, май. Или?

Радио Ереван
Цитат(Питето @ 30/12/2020, 08:53) <{POST_SNAPBACK}>

Разбира се, че ще плащаш, защото щеш не щеш го ползваш. Това важи само за старите абонати. При новите сгради парното е различно. Може да се изключи и да не плащаш.
Ако си от старите щом не те устройва продавай апартамента или го дари на мен. Аз ще плащам, без да се оплаквам. smile.gif
Ще ти разкрия един начин да не плащаш парно цял живот дори и с включени радиатори. Работиш за минимална заплата, имаш един апартамент само и никакво друго движимо и недвижимо имущество. СИ не може да ти вземе нищо! Ще ти наложи възбрана само на апартамента, но теб какво те бърка, ако няма да го продаваш? Длъжник да си в тази държава. smile.gif
lati1960
Цитат(Радио Ереван @ 30/12/2020, 17:32) <{POST_SNAPBACK}>
Разбира се, че ще плащаш, защото щеш не щеш го ползваш. Това важи само за старите абонати. При новите сгради парното е различно. Може да се изключи и да не плащаш.
Ако си от старите щом не те устройва продавай апартамента или го дари на мен. Аз ще плащам, без да се оплаквам. smile.gif
Ще ти разкрия един начин да не плащаш парно цял живот дори и с включени радиатори. Работиш за минимална заплата, имаш един апартамент само и никакво друго движимо и недвижимо имущество. СИ не може да ти вземе нищо! Ще ти наложи възбрана само на апартамента, но теб какво те бърка, ако няма да го продаваш? Длъжник да си в тази държава. smile.gif

Ми те всички са длъжници. Е, само Бат Бойко не е, той раздава кинтите, от шкафчето явно. a4dff7b7.gif И наш Доганчо, той пък нали разпределя порциите. Всичко останало е тотално до ушите в заеми. Но, както казваш, у нас това не е проблем, ето още нещо по въпроса: https://www.pariteni.bg/novini/kreditirane/...srocheni-237603 Като прибавим и мораториума по заемите /има го в същото инфо/, то - да, длъжник да си в България! Теглиш, теглиш... гот. Живот. Следват отлагания, преструктурирания, мораториуми... след 10-15 г. и опрощаване... Е, не за всички, само за наште хора. Ама пак е нещо. Въпросът е, кога ще се спука балончето? Щото заради пандемията все повече се помпа с дълг и парѝ без покритие, а това не може да продължава безкрайно. Иначе огромни средства валят от всякъде, аз лично не успявам да ги събирам, честно. Че даже не знам какво да ги правя! neprichom.gif Как да не гласува човек за такива управници? Дават ти кинти без да работиш. Ех, че живот!
Иначе, по темата, ето от днес: https://nova.bg/news/view/2020/12/30/309920...B8-2021-%D0%B3/
Явно г-н Премиерът знае нещо, което ние не, иначе защо чак до септември догодина? Нали ваксинирането ще пребори вируса, така бодряшки ни увериха и здравният министър, и тези от щаба: https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/212883-...dim-pandemiyata Бравос, само така. Да живей!
Радио Ереван
Цитат(lati1960 @ 30/12/2020, 18:58) <{POST_SNAPBACK}>
Ми те всички са длъжници. Е, само Бат Бойко не е, той раздава кинтите. a4dff7b7.gif И наш Доганчо, той пък нали разпределя порциите. Всичко останало е тотално до ушите в заеми.

Сложи и мен при недлъжниците да станем трима. smile.gif

Да не би и ти да си заборчлял? w00tbrows.gif
lati1960
Цитат(Радио Ереван @ 30/12/2020, 19:04) <{POST_SNAPBACK}>
Сложи и мен при недлъжниците да станем трима. smile.gif

Да не би и ти да си заборчлял? w00tbrows.gif

Че как да задлъжнея, като родната власт така тотално ни обгрижва отвсякъде, с тия стотици, стотици милиони и милиарди? Нали това писах - кинти, порой от кинти вали отвсякъде, не мога да смогна да ги харча! a4dff7b7.gif За какво ми е заем при такива управници? Просто трябва да ги преизберем, и, повярвай, скоро въобще няма да се налага да работим. Само ще теглим, теглим, ще ни ги опрощават, опрощават... И, ех че живот ще бъде! Нали?
Радио Ереван
Цитат(lati1960 @ 30/12/2020, 19:56) <{POST_SNAPBACK}>
Че как да задлъжнея, като родната власт така тотално ни обгрижва отвсякъде, с тия стотици, стотици милиони и милиарди? Нали това писах - кинти, порой от кинти вали отвсякъде, не мога да смогна да ги харча! a4dff7b7.gif За какво ми е заем при такива управници? Просто трябва да ги преизберем, и, повярвай, скоро въобще няма да се налага да работим. Само ще теглим, теглим, ще ни ги опрощават, опрощават... И, ех че живот ще бъде! Нали?

Не успях да разбера, не ти трябва заем, а пък "ще теглим и ще ни ги опрощават"!? Значи и ти си изтеглил заем, признай си. w00tbrows.gif

Властта добре обгрижва бизнеса. 20% от оборота е голямо обезщетение. Плащат ти без работиш. Въпросът е откъде ще дойдат парите, които ще се раздават?
lati1960
Цитат(Радио Ереван @ 30/12/2020, 20:32) <{POST_SNAPBACK}>
Не успях да разбера, не ти трябва заем, а пък "ще теглим и ще ни ги опрощават"!? Значи и ти си изтеглил заем, признай си. w00tbrows.gif

Властта добре обгрижва бизнеса. 20% от оборота е голямо обезщетение. Плащат ти без работиш. Въпросът е откъде ще дойдат парите, които ще се раздават?

"Въпросът е откъде ще дойдат парите, които ще се раздават?"

Нали ти казах - от шкафчето на г-н Борисов. Иначе сериозно - от дълг, естествено, нов, държавен. Също такъв от Брюксел, по което се внушава, че е безвъзмездна помощ /има и такива програми, с по-скромни суми/, но си е пак дълг. Дълг, върху дълг, върху дълг... И така. А аз заеми не взимам, железен принцип имам, а и не ми се е налагало досега, слава Богу. Единствено за погребението на майка ми взех, защото беше неотложно, и веднага ги върнах. Заемите освен че те заробват, те държат нон стоп в ситуация на дефицит откъм свежи средства, понеже трябва да връщаш. Без значение мащабите, принципът е същият. Но за друго говорехме. През държавата и политиците се лансира една перфектна схема по ограбване на обществени средства, чрез тези заеми. Ще дам пример: На такива като Домусчиеви дават 160 милиона, да кажем, за корабостроителница, все едно. После следва преструктуриране, съвсем законно. После мораториум, пак по закона. После отлагане, заради пандемията, също напълно по правилата. И, накрая - пълно опрощаване, щото май законният срок бил изтекъл. И, ето ти гепени едни стотици милиони! Напълно "законно", не отричам. И не само от упоменатите, има и други на клона. Опитай обаче ти да изтеглиш 500 лева, не си връщай навреме, и... ако това продължи, за тия смешни парѝ могат да ти вземат и жилището, има такива случаи, и не един! Разбираш ли за какво ти говоря? Всичко е една тотална измама, облечена криво-ляво с толкова сложно и противоречиво законодателство, че "за кокошка няма прошка, за милион няма закон". За жалост това няма да спре. Без значение кой ще управлява. Матрицата на властта е такава, изначално. Ти, примерно, възлагаш някакви надежди на Слави Трифонов и партията му. Няма лошо. Обаче не си даваш сметка, че и това е инженерингов проект на ДС нова и мутрите, нищо различно от онова с Яне Янев, после Сидеров, после пишман Реформаторите, сега Марешки... Слави ще обере отрицателния вот срещу ГЕРБ, и - после ще е поредната патерица на ГЕРБ в следващия парламент и изтривалка на Борисов, за да остане чист и неопетнен образа на премиера ни, поне докато началството отвъд голямото Море не реши да го натири. Засега не се очертава, така че... Тоя филм го гледаме вече над 10 г., и, какво от това? Обезсмисля се самата демокрация у нас, както и самите избори. В горния смисъл те са предрешени, понеже за когото и да гласуваме, пак Борисов и ГЕРБ ще управляват, докато не се реши отвън друго. Останалото е нагласация, манипулация и лъжа след лъжа. Затуй масата българи са отвратени, дори няма да идат до урните и машините. По същата причина Борисов хитро обгрижва с народна пара точно тези, които ще го преизберат - пенсионерите, ромите, администрацията, военните, полицаите... Корпоративния, купения и циганския вот. При ДПС е същото. И така. Нищо ново под слънцето. Освен ковида де. Но друга тема, да не я намесвам и тук.
Радио Ереван
Цитат(lati1960 @ 30/12/2020, 21:17) <{POST_SNAPBACK}>
"Въпросът е откъде ще дойдат парите, които ще се раздават?"

Нали ти казах - от шкафчето на г-н Борисов. Иначе сериозно - от дълг, естествено, нов, държавен. Също такъв от Брюксел, по което се внушава, че е безвъзмездна помощ /има и такива програми, с по-скромни суми/, но си е пак дълг. Дълг, върху дълг, върху дълг... И така. А аз заеми не взимам, железен принцип имам, а и не ми се е налагало досега, слава Богу. Единствено за погребението на майка ми взех, защото беше неотложно, и веднага ги върнах. Заемите освен че те заробват, те държат нон стоп в ситуация на дефицит откъм свежи средства, понеже трябва да връщаш. Без значение мащабите, принципът е същият. Но за друго говорехме. През държавата и политиците се лансира една перфектна схема по ограбване на обществени средства, чрез тези заеми. Ще дам пример: На такива като Домусчиеви дават 160 милиона, да кажем, за корабостроителница, все едно. После следва преструктуриране, съвсем законно. После мораториум, пак по закона. После отлагане, заради пандемията, също напълно по правилата. И, накрая - пълно опрощаване, щото май законният срок бил изтекъл. И, ето ти гепени едни стотици милиони! Напълно "законно", не отричам. И не само от упоменатите, има и други на клона. Опитай обаче ти да изтеглиш 500 лева, не си връщай навреме, и... ако това продължи, за тия смешни парѝ могат да ти вземат и жилището, има такива случаи, и не един! Разбираш ли за какво ти говоря? Всичко е една тотална измама, облечена криво-ляво с толкова сложно и противоречиво законодателство, че "за кокошка няма прошка, за милион няма закон". За жалост това няма да спре. Без значение кой ще управлява. Матрицата на властта е такава, изначално. Ти, примерно, възлагаш някакви надежди на Слави Трифонов и партията му. Няма лошо. Обаче не си даваш сметка, че и това е инженерингов проект на ДС нова и мутрите, нищо различно от онова с Яне Янев, после Сидеров, после пишман Реформаторите, сега Марешки... Слави ще обере отрицателния вот срещу ГЕРБ, и - после ще е поредната патерица на ГЕРБ в следващия парламент и изтривалка на Борисов, за да остане чист и неопетнен образа на премиера ни, поне докато началството отвъд голямото Море не реши да го натири. Засега не се очертава, така че... Тоя филм го гледаме вече над 10 г., и, какво от това? Обезсмисля се самата демокрация у нас, както и самите избори. В горния смисъл те са предрешени, понеже за когото и да гласуваме, пак Борисов и ГЕРБ ще управляват, докато не се реши отвън друго. Останалото е нагласация, манипулация и лъжа след лъжа. Затуй масата българи са отвратени, дори няма да идат до урните и машините. По същата причина Борисов хитро обгрижва с народна пара точно тези, които ще го преизберат - пенсионерите, ромите, администрацията, военните, полицаите... Корпоративния, купения и циганския вот. При ДПС е същото. И така. Нищо ново под слънцето. Освен ковида де. Но друга тема, да не я намесвам и тук.

Не щеш да си признаеш, че и ти си грабнал едно кредитче? wink.gif

Ще поживеем и ще видим след изборите.
lati1960
Цитат(Радио Ереван @ 30/12/2020, 21:28) <{POST_SNAPBACK}>
Не щеш да си признаеш, че и ти си грабнал едно кредитче? wink.gif

Ще поживеем и ще видим след изборите.

Това не го ли минахме? Взех 4 000 лв за погребението на майка ми, и ги върнах за две седмици. Ако го броиш за "кредитче", о кей, признавам си. Хвана ме! rolleyes.gif

А за след изборите... Първо не е ясно кога ще са, заради пандемията, уж. Второ, не само според мен те са напълно безсмислени по начина, по който се правят у нас, всичко е нагласено предварително. Можем и с теб с доста голяма точност да прогнозираме какво ще стане. Те агенциите вече ни подготвят отсега де, чел си. Така че... Според мен има два-три варианта, по тази нагласация, целият въпрос е какво ще решат от новия ЦК на ГЕРБ и ДС нова, ето това не ми е ясно само. Само като мнение разбира се: Вариант 1. ГЕРБ и г-н Борисов както досега ще си вземат около 30%, може и отгоре. Което няма да е достатъчно за самостоятелно управление /то пък остана и така да го натъманят, ще е очеизвадно!/ И, си идваме на думата - кой, кои ще са новата "патерица"? Ми най-близо до реалността е да предположим, че ще е Слави. Защо той? БСП няма да са, ясно е, те ще имат още по-лош резултат, първо, може дори под 20%, макар сега изкуствено да ги фаворизират агенциите. ДПС ще си вземе своето, между 10 и 15%, може и малко отгоре. Но официално Борисов каза "никога няма да се коалираме с ДПС", така че... няма да са и те. Не че неофициално си управляват заедно. Кой остана? Ако влезе още някой, всички от останалите категорично са на позиция срещу ГЕРБ, Манолова с "триото", "Да, България" на Христо Иванов също, пишман патриотите въобще май ще са вън, особено ако го играят разделени... Радан Кънев? Той е под въпрос, засега го играе и той срещу Борисов, но, знаем, като влязат вътре... Може и той да се врътне, като Марешки, Сидеров, от едно котило са всичките. Та, единственият реален вариант за подкрепа на ГЕРБ е от Трифонов, плюс СДС старо, което обаче ще е в коалиция с ГЕРБ на самите избори. Така че, Слави ще е. Може би и Кънев, за него не мога да се обзаложа. Ако обаче и тази "тройна" коалиция не успее да направи мнозинство, тогава се отива на: Вариант 2. Коалиране на почти всички останали срещу ГЕРБ, съставяне на многолик кабинет ала Орешарски 2, първи опити за реакционизъм срещу досегашната власт, и... нови протести ала 2013/14, дестабилизация, икономически и финансов срив може би, като този с КТБ, само че по-голям... И цялата вина за ситуацията, която всъщност е на Борисов и ГЕРБ, ще се натресе на тези, които може би искрено ще искат да направят нещо добро за страната ни. Но, уви. Ос-тав-ка! Ос-тав-ка! Ще я получат, ГЕРБ победоносно ще се върнат, обаче, без мнозинство... И: Вариант 3. Отива се на нови избори. Които, заради кризата, обедняването, пандемията, и всичко това вменено на няколко месечното или седмично управление на кабинета Орешарски 2, ще се вмени на същите, което ще вдигне подкрепата за Борисов до степен, че да спечели вече мнозинство. Ще си спретне ново правителство, може би точно преди новите президентски избори, благородно ще отстъпи премиерския пост на някого /прогнозирам жена, може би Мария Габриел, или Караянчева, в краен случай Томислав Дончев, нещо такова/, а самият Борисов ще се кандидатира за президент, ще "бие" Радев, и реално отново цялата власт опят народов, пажалуста, пак само за ГЕРБ и бандата. Борисов ще си гарантира поне 5 годишен имунитет, плюс готина доживотна президентска пенсия, и... Който ял и пил, който не, да е. Такъв е моят хипотетичен вариант за идващата политическа година у нас. Не твърдя, че точно така ще стане, това е само прогноза. Да сме живи и здрави, ще видим. И пак ще говорим. А на теб весело посрещане на новата година! Не че за мен е празник, но понеже повечето хора го празнуват - жив и здрав бъди!
Радио Ереван
Цитат(lati1960 @ 31/12/2020, 11:44) <{POST_SNAPBACK}>
Това не го ли минахме? Взех 4 000 лв за погребението на майка ми, и ги върнах за две седмици. Ако го броиш за "кредитче", о кей, признавам си. Хвана ме! rolleyes.gif

А за след изборите... Първо не е ясно кога ще са, заради пандемията, уж. Второ, не само според мен те са напълно безсмислени по начина, по който се правят у нас, всичко е нагласено предварително. Можем и с теб с доста голяма точност да прогнозираме какво ще стане. Те агенциите вече ни подготвят отсега де, чел си. Така че... Според мен има два-три варианта, по тази нагласация, целият въпрос е какво ще решат от новия ЦК на ГЕРБ и ДС нова, ето това не ми е ясно само. Само като мнение разбира се: Вариант 1. ГЕРБ и г-н Борисов както досега ще си вземат около 30%, може и отгоре. Което няма да е достатъчно за самостоятелно управление /то пък остана и така да го натъманят, ще е очеизвадно!/ И, си идваме на думата - кой, кои ще са новата "патерица"? Ми най-близо до реалността е да предположим, че ще е Слави. Защо той? БСП няма да са, ясно е, те ще имат още по-лош резултат, първо, може дори под 20%, макар сега изкуствено да го фаворизират агенциите. ДПС ще си вземе своето, между 10 и 15%, може и малко отгоре. Но официално Борисов "никога няма да се коалираме с ДПС", така че... няма да са и те. Кой остана? Ако влезе още някой, всички от останалите категорично са на позиция срещу ГЕРБ, Манолова с "триото", "Да, България" на Христо Иванов също, пишман патриотите въобще май ще са вън, особено ако го играят разделени... Радан Кънев? Той е под въпрос, засега го играе и той срещу Борисов, но, знаем, като влязат вътре... Може и той да се врътне, като Марешки, Сидеров, от едно котило са всичките. Та, единственият реален вариант за подкрепа ГЕРБ е от Трифонов, плюс СДС старо, което обаче ще е в коалиция с ГЕРБ на самите избори. Така че, Слави ще е. Може би и Кънев, за него не мога да се обзаложа. Ако обаче и тази "тройна" коалиция не успее да направи мнозинство, тогава се отива на: Вариант 2. Коалиране на почти всички останали срещу ГЕРБ, съставяне на многолик кабинет ала Орешарски 2, първи опити за реакционизъм срещу досегашната власт, и... нови протести ала 2013/14, дестабилизация, икономически и финансов срив може би, като този с КТБ, само че по-голям... И цялата вина за ситуацията, която всъщност е на Борисов и ГЕРБ, ще се натресе на тези, които може би искрено ще искат да направят нещо добро за страната ни. Но, уви. Ос-тав-ка! Ос-тав-ка! Ще я дадат, ГЕРБ победоносно ще се върнат, обаче, без мнозинство... И: Вариант 3. Отива се на нови избори. Които, заради кризата, обедняването, пандемията, и всичко това вменено на няколко месечното или седмично управление на кабинета Орешарски 2, ще се вмени на същите, което ще вдигне подкрепата за Борисов до степен, че да спечели вече мнозинство. Ще си спретне ново правителство, може би точно преди новите президентски избори, благородно ще отстъпи премиерския пост на някого /прогнозирам жена, може би Мария Габриел, или устатницата председател на парламента сега, в краен случай на Томислав Дончев, нещо такова/, а самият Борисов ще се кандидатира за президент, ще "бие" Радев, и реално отново цялата власт опят народов, пажалуста, пак само за ГЕРБ и бандата. Такъв е моят хипотетичен вариант за идващата политическа година у нас. Не твърдя, че точно така ще стане, това е само прогноза. Да сме живи и здрави, ще видим. И пак ще говорим. А на теб весело посрещане на новата година! Не че за мен е празник, но понеже повечето хора го празнуват - жив и здрав бъди!

Имам предвид сега. Нали отпускат безлихвени. wink.gif

В края на март ще са. Почти сигурнно е.
lati1960
Цитат(Радио Ереван @ 31/12/2020, 11:53) <{POST_SNAPBACK}>
Имам предвид сега. Нали отпускат безлихвени. wink.gif

В края на март ще са. Почти сигурнно е.

Не, не съм си и помислял сега за заем. Категорично. То и нужда нямам, благодаря на Господ! Даже даром да ми дават, пак ще откажа. По принцип не взимам парѝ, които не съм си заслужил с труд или изработил. Лесните кинти и заемите са от Дявола, далече от мене! Господ ми е наспорил всичко от което имам нужда, че и отгоре, слава Нему!

А официално засега изборите ще са на 28 март догодина, да. Има вече президентски указ по това, знам. Но, у нас е като в армията - всяка заповед е предпоследна. Така че, нищо не се знае. Той и г-н Премиерът си мени мнението през час и ден, за да ни угоди на нас, неблагодарните поданици, за които сърце и душа дава, за да сме добре обгрижени, че и от запасите си от шкафчето даже вади вече... a4dff7b7.gif Та да не говорим за останалите. Така де. Впрочем, когато и да са изборите, не се отказвам от прогнозата, която дадох по-горе. Според мен такива ще са трите хипотетични варианти, пък да видим. Не виждам откъде може да дойде изненада. Единственият сериозен нов играч е именно Слави, но категорично мисля, че ще се врътне после и ще подпира ГЕРБ, при всички положения. Въпросът е дали и с него Борисов ще направи мнозинство. Ключът към управлението отново ще е ДПС. За жалост. Но дали ще подкрепят открито вече ГЕРБ? Може би. Ако не, отиваме към другите два варианта, да не ги повтарям и тук. Според мен картинката, политическата, е нарисувана, няма реална обществена нагласа и алтернатива срещу ГЕРБ и г-н Борисов, това е истината. Обществото ни е толкова изчерпано, уморено и обезверено морално, институционално, всякак, че на повечето граждани въобще не им пука за избори и кой ще управлява. Избирателната активност е показателна, макар догодина да очакваме малко по-висока, заради интригата и новите играчи. Не че това ще променѝ нещо.
Радио Ереван
Цитат(lati1960 @ 31/12/2020, 12:35) <{POST_SNAPBACK}>
Не, не съм си и помислял сега за заем. Категорично. То и нужда нямам, благодаря на Господ! Даже даром да ми дават, пак ще откажа. По принцип не взимам парѝ, които не съм си заслужил с труд или изработил. Лесните кинти и заемите са от Дявола, далече от мене! Господ ми е наспорил всичко от което имам нужда, че и отгоре, слава Нему!

А официално засега изборите ще са на 28 март догодина, да. Има вече президентски указ по това, знам. Но, у нас е като в армията - всяка заповед е предпоследна. Така че, нищо не се знае. Той и г-н Премиерът си мени мнението през час и ден, за да ни угоди на нас, неблагодарните поданици, за които сърце и душа дава, за да сме добре обгрижени, че и от запасите си от шкафчето даже вади вече... a4dff7b7.gif Та да не говорим за останалите. Така де. Впрочем, когато и да са изборите, не се отказвам от прогнозата, която дадох по-горе. Според мен такива ще са трите хипотетични варианти, пък да видим. Не виждам откъде може да дойде изненада. Единственият сериозен нов играч е именно Слави, но категорично мисля, че ще се врътне после и ще подпира ГЕРБ, при всички положения. Въпросът е дали и с него Борисов ще направи мнозинство. Ключът към управлението отново ще е ДПС. За жалост. Но дали ще подкрепят открито вече ГЕРБ? Може би. Ако не, отиваме към другите два варианта, да не ги повтарям и тук. Според мен картинката, политическата, е нарисувана, няма реална обществена нагласа и алтернатива срещу ГЕРБ и г-н Борисов, това е истината. Обществото ни е толкова изчерпано, уморено и обезверено морално, институционално, всякак, че на повечето граждани въобще не им пука за избори и кой ще управлява. Избирателната активност е показателна, макар догодина да очакваме малко по-висока, заради интригата и новите играчи. Не че това ще променѝ нещо.

Пари и години никога не стигат! Както е казал Мечо Пух, колкото повече, толкова повече.
Ако ти дават даром, прати ги при мен. smile.gif Аз няма да откажа.

След изборите очаквай парламентарна криза.

Весели празници!
Питето
Мда, понапъни още малко, и от "Разбира се, че ще плащаш, защото щеш не щеш го ползваш." ще го качиш до "Сиромаси хора сте - да сте правиле икономия." Ма да знаеш, че после идват едни ангели и те вознасят по баира... Аха, виж ми подписа. В същата ситуация, в едни други, напреднали държави, става точно обратното — накрая, съдията нацепва монополиста на дребни фирмички, та да няма "щеш нещеш ползваш и плащаш". Сигурно и заради това там са нагоре със заплатите, със стандарта, с новите неща и "задават наклона" на целия свят.
lati1960
Цитат(Радио Ереван @ 31/12/2020, 14:01) <{POST_SNAPBACK}>
Пари и години никога не стигат! Както е казал Мечо Пух, колкото повече, толкова повече.
Ако ти дават даром, прати ги при мен. smile.gif Аз няма да откажа.

След изборите очаквай парламентарна криза.

Весели празници!

Добре. Като се напълни и моето нощно шкафче като това на Бат Бойко, ще ти се обадя. a4dff7b7.gif

"След изборите очаквай парламентарна криза."

С повече приказки опитах да кажа същото, съгласен съм. Аз по принцип и от живота съм научил, че комунисти, мутри и ченгета никога не сдават власт доброволно. Не очаквам и с ГЕРБ да е различно. Така че, да, прав си, това иде. А как ще свърши, ще видим, да сме живи и здрави. Все някога и тая лудост ще има край, както т. нар. "социализЪм" и "комунизЪм". Лошото е, че животът ни мина, на нашето поколение, да му мислят по-младите.

Хубави празници и на теб!
Питето
То няма как "и душата в рая, и чекмеджето догоре". А и за вземането/сдаването на властта, дори в твоето свето упътване пише, че никой не държи отворено, ми трябва първо ти да почукаш, че чак после идва влизането. Подозирам, че са имали в предвид и това с властта.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 31/12/2020, 18:44) <{POST_SNAPBACK}>
Мда, понапъни още малко, и от "Разбира се, че ще плащаш, защото щеш не щеш го ползваш." ще го качиш до "Сиромаси хора сте - да сте правиле икономия." Ма да знаеш, че после идват едни ангели и те вознасят по баира... Аха, виж ми подписа. В същата ситуация, в едни други, напреднали държави, става точно обратното — накрая, съдията нацепва монополиста на дребни фирмички, та да няма "щеш нещеш ползваш и плащаш". Сигурно и заради това там са нагоре със заплатите, със стандарта, с новите неща и "задават наклона" на целия свят.

Личи си, че дълго време не си живял в България. Таксата за сградна инсталация за топлофицираните сгради може да отпадне само след решение на законодателя, демек трябва да се промени законът за енергетиката. Ако ще и 100 дребни фирмички да има пак ще плащаш и при изключени радиатори, което според мен е справедливо. Има хора, които не включват радиатори и се отопляват от тръбите. Защо трябва да се отопляват за сметка на останалите хора от входа? И да, всеки трябва да се простира според чергата си и да консумира толкова колкото може да си позволи. Държавата дава на най-бедните енергийни помощи през зимата. Всеки може да си позволи някакво отопление.
Ако има нещо, което не ми харесва в образуването на цената на тока е това, че плащаме за скъпия ток от зелената енергия и Мариците. Въпреки това токът ни е най-евтин в ЕС, поправи ме ако греша. Моите сметки много рядко надхвърлят 200 лева през зимата, въпреки готвене на ток, денонощон включен бойлер и сушилня.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 01/01/2021, 15:33) <{POST_SNAPBACK}>
То няма как "и душата в рая, и чекмеджето догоре".

Аз си мислех, че чекмеджето ми не може да се напълни догоре защото е прекалено голямо, а то какво било!? laughing.gif
Питето
На дядо Матайко му казаха, че в рая нямало бирници, та нЕкакъв друг проблем имаш с чекмеджето. Може би ти липсва "хидроинжинерно образование" или пък си "многокнижник"...
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 02/01/2021, 20:33) <{POST_SNAPBACK}>
На дядо Матайко му казаха, че в рая нямало бирници, та нЕкакъв друг проблем имаш с чекмеджето. Може би ти липсва "хидроинжинерно образование" или пък си "многокнижник"...

Имах предвид, че не искам да го напълня без да подбирам средства. Затова не е догоре пълно. В рая не знам как е, но навсякъде другаде има бирници.
agrippa
Цитат(Радио Ереван @ 16/12/2020, 11:00) <{POST_SNAPBACK}>
https://business.dir.bg/ikonomika/plashtat-...-firmite-izkaso

Според мен бизнесът трябва да е доволен и да не протестира.
Ако твоя бизнес го бяха забранили, така ли щеше пак да мисилиш?
Приемливо е само като кратка временна мярка, най-много 2 - 3 месеца. Как го сметнаха 20% ? Толкова е печалбата или заплатите на заетите в бизнеса? Как един бизнес може да се сложи "в хладилника" , та нали масрафа му върви: никой не му опрощава наеми и други разходи, изплащане на амортизации...

Щото не виждам смисъл да се спасяват животи с цената на погубването на други такива.
agrippa
Цитат(lati1960 @ 19/12/2020, 07:46) <{POST_SNAPBACK}>
---.
Почтените и честни хора у нас са сведени до такъв минимум, че са по-скоро жертви на системата, няма как да я променят. Съжалявам да го кажа, но такава е истината.
Викаш, едно 80 - 90% са се докопали я до кокал, я тлъста мръвка, я огризка или троха от трупа на неродената още демокрация... А останалите ги обябяваме за лузери и готово! И какъв въобще е проблема? Сбърканите ценности на форумните драскачи може би.
Радио Ереван
Цитат(agrippa @ 06/01/2021, 02:06) <{POST_SNAPBACK}>
Ако твоя бизнес го бяха забранили, така ли щеше пак да мисилиш?
Приемливо е само като кратка временна мярка, най-много 2 - 3 месеца. Как го сметнаха 20% ? Толкова е печалбата или заплатите на заетите в бизнеса? Как един бизнес може да се сложи "в хладилника" , та нали масрафа му върви: никой не му опрощава наеми и други разходи, изплащане на амортизации...

Щото не виждам смисъл да се спасяват животи с цената на погубването на други такива.

Хайде помисли малко! Прмирено оборота на един ресторант е средно на ден две хиляди лева. 20% е 400 кинта на ден, значи 12 000 лева на месец. Колко да му е наема? Заплати няма да плаща. Сметките му ще са минимални. Бизнесът дори да не е на печалба, ще си почине през това време. Все едно е платена отпуска.

Никого няма да погубят освен държавния бюджет.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.