Въпросите ти не отразяват факти, а удобни извъртания.
Въпреки убедеността ти, че НАТО е американската армия, всъщност това е армията на Европейския съюз. В която са включени армиите на 22-те страни, членки на ЕС, плюс няколко европейски страни извън съюза като Норвегия и Турция, а също така армиите на САЩ и Канада.
Освен това излизаш с твърдение, че след Втората световна война Германия е била окупирана от САЩ, което не е съвсем вярно. През август 1945 г. се подписва Потсдамският мирен договор, който разделя Германия на четири военни окупационни зони между съюзниците и, което е по-важно, поставя началото на възстановяването на Германия и последващото създаване на ФРГ през 1949 г., изключваща Съветската окупационна зона и Западен Берлин.
Така де. Но да се върнем към въпроса, за който говорим.
Русия, тогава като СССР, се изтегли и от източната част на Германия, т. нар. ГДР, както и от цяла източна Европа. И то напълно доброволно, както са се договорили Горбачов и Рейгън. Но САЩ не се изтеглиха, нито от Германия, нито от Европа. В този контекст да се твърди и днес, че Русия е страшният световен агресор, не е съвсем коректно, нито обективно. Просто не е вярно. Изопачават се фактите просто, изкривява се действителността, като се отива в чисто субективна пропагандна реторика. Според това кой чия страна ще вземе. Моята позиция е, че и в двете столици, и в Москва, и във Вашингтон пребивават агресивни властови структури, които са вредни за световния мир, сигурност и нормално развитие. Главният проблем, както аз го виждам, е че зад тях има други, сенчести кланови сили, които ги ръководят иззад кулисите, а същите, в които е реалната власт, не желаят да има мир и спокойствие в света, понеже се хранят и живеят супер богато от страданията и ограбването на хората и света като цяло, и защото, ако не натрапват на света измислени врагове като вируса сега, преди "световния тероризъм" /не че няма такъв/, вкл. и Русия като сатанизираното главно зло чрез Путин, то ще лъсне, че именно те са враговете на хората, заради които светът продължава да страда, да воюва, да гладува част от него, и т. н., въпреки напредъка на науката, технологиите и всичко останало. Разбиара се, последното е в сферата на т. нар. световна конспирация, която е осмивана и подигравана целенасочено като теза, в която обаче аз безрезервно вярвам. И ще дам факт, който донякъде подкрепя общото задкулисие зад Кремъл и Белия дом, което ги дирижира: Космическите изследвания, конкретно общата работа по Космическата станция, и не само. Ако толкова се мразят и ненавиждат двете ръководства, защо така добре се разбират по най-важните и съществени неща? Играта е друга, за мен противопоставянето, реалното, въобще в света е на елитите срещу обществата и хората, а не на отделните държави една срещу друга, макари и последното да е реалност, но също част от главния антагонизъм, класовия тъй наречен. Не говоря за социализъм и комунизъм, не. А за двата основни лагера, които всъщност воюват - бедни срещу богати, елит срещу редови граждани, власт срещу управлявани, и т. н. Това е главният конфликт в света ни, и, докато той не бъде решен, никой друг няма да приключи. Така че, за мен властта както в Москва, така и във Вашингтон е враг на хората, на всички обикновени хорица, навсякъде по света. Както и властта в Пекин, Лондон, Брюксел дори, като супер раздута плутокрация последната, която като огромна такава е просто излишна. Но да не излизам от темата, мисля бях ясен. Поне опитвам да бъда обективен, ако не друго.