Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Какво се мъти в Русия?
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3
ЕксГорски
Цитат(lati1960 @ 28/01/2021, 20:30) <{POST_SNAPBACK}>
Но кандидатите на партиите не са излъчени от обществото,

Lati, ама ти нямаш понятие за какво приказваш!
Ми партиите са за това - да си излъчват кандидати. Какво общество ще излъчва кандидати от партиите - ти изобщо знаеш ли за какво приказваш или само си дрънкаш?
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 28/01/2021, 21:49) <{POST_SNAPBACK}>
Мързи ме да му търся интервюто, дето обясняваше как бил заповядвал военни незнамквоси, и в общи линии парадираше че е дърпал конците и армията "всьо и вся". Това преди да думнат пътническия самолет. Просто в началото на кризата каза, че нямало такова нещо като руска армия в Крим, пък след време в интервю, обясняваше точно обратното. Е, ако очакваш че е толкова тъп да каже в парв текст : "аз лъжа", ще има да си чакаш...

Не очаквам, ти се опита да ме убедиш в това.
Че е лъжец е ясно, но едва ли винаги лъже?
Бай Ганьо
Всички лъжат.
И то най-безочливо.
Тръмп казваше, че всичко е наред след нападението на военновъздушната база “Eйн ал Aсад” в Ирак от иранците.
Тогава бяха убити мисля около 100 човека.
Знаят истината, но лъжат.
Можеш ли да се опиташ да скриваш информация, която не може да бъде скрита!
Ами свалянето на самолета от сърбите през войната!
Сръбската телевизия показва останки от крилата, а американците-всички наши самолети са непокътнати в базите.
Пълни профани.
И едните и другите.
Разлика няма.
Разлика има, но от страна на населението.
Ние не вярвахме на лъжите на нашите ком кратуни, докато промитите западняци им вярват.

Радио Ереван
Цитат(Бай Ганьо @ 29/01/2021, 04:38) <{POST_SNAPBACK}>
Разлика има, но от страна на населението.
Ние не вярвахме на лъжите на нашите ком кратуни, докато промитите западняци им вярват.

О, нямаш си на предсава, колко заблудени овце има в България. Имаш предвид ЮАР ли?
Радио Ереван
[quote name='Питето' date='27/01/2021, 21:19' post='104300']
Лъжеш очеизвадно.
Точно у нас, имаш възможност да редиш листите на партиите, дори да си им противник. Написано е на самата бюлетина, иначе му казват "преференции". Още по-накратко — 15/15. И да, нормално, разумно и логично е партиите сами да си редят листите със собствените им кандидати. За тези дето не им пасва никоя партия се пишат безпартийни...
Та като пробувташ откровени лъжи прави го по-рафинирано, щото и като "лично мнение" не става номера...
[quote]
Нещо не те разбрах. Аз съм противник на ГЕРБ. Ще започна да им "редя" листите като гласувам за тях с преференции ли? w00tbrows.gif Дори да съм привърженик на ГЕРБ, ако никой от тези 15 тулупа не ми харесва, какво да правя? neprichom.gif
Бай Ганьо
Имам предвид целият западен свят.
Много по-заблудени са от источно европейците.
В ЮАР има хора от цял свят така, че имам база за сравнение.

lati1960
Цитат(Питето @ 28/01/2021, 22:00) <{POST_SNAPBACK}>
Е къв ти е проблема? Те си членуват, те си правят уставите, те си редят кандидатите както си искат. Ти къв си да им даваш наколн кво да правят в техните си партии?

Проблемът ми, и не само моят, въобще на масата граждани е, че нямаме реално наш представител във властта, там винаги отиват тясно партийно обвързани представители, напълно подчинени на партийните централи, оттам не се знае на кого, на тесни кръгове, имаше "Орион", имаше още куп бизнес дружинки в полусенките мафиотски и олигархични. По същата причина повече от половината българи просто отказват да гласуват, и са прави. За кого? Ми ние не сме издигнали нито един от представителите в листите, и после във властта. Тоест, управляват ни хора, които не сме излъчили ние, Обществото! Това е проблемът. И той е сериозен, системен. Защото такава политическа система няма нищо общо с истинската демокрация. Това си е чиста проба тоталитерно управление. По причина, че тесен кръг, свързан у нас с бившата БКП, ЦК, ДС, ДКМС, в симбиоза с престъпния свят, мутрите, олигарси, местни дерибеи, хора нямащи никакви допирни точки с това що е Демокрация, ни управляват вече повече от 30 години, за преди това ясно. И на държавно, особено пък на местно ниво. Е, при това положение защо някои се чудят защо страната ни е на дъното на всякакви евро и глобални класации?
lati1960
Цитат(ЕксГорски @ 28/01/2021, 22:51) <{POST_SNAPBACK}>
Lati, ама ти нямаш понятие за какво приказваш!
Ми партиите са за това - да си излъчват кандидати. Какво общество ще излъчва кандидати от партиите - ти изобщо знаеш ли за какво приказваш или само си дрънкаш?

Дрънкам за истинска Демокрация.
Ама май никой не ще да слуша. После ревете, ама защо?!
Партиите са за това - да излъчват кандидати. Само че в България това не са партии, а мафиотски свърталища на бивши комунисти, техните дечурлига, рода, ченгета от стара ДС и нова, наследниците на онези от ЦК на БКП, плюс нагли мутри и откровени далавераджии. Защо повече от половината българи не гласуват, от години? Защото се отвратиха, защото не виждат свой представител в партийните листи. За кого да дадат вота си - за мутри, ченгета, крадци, наркодилъри, мафиоти всякакви... За кого? Дори част от гласуващите са в същата ситуация, гласуват само с надеждата, че няма да стане още по-зле. Но си става. И така докога? Нещо не е наред с политическата система, конкретно в България. Нужна е кардинална промяна, но полит мафията на статуквото така върти нещата, че да препятства всяка позитивна промяна. И повече от четвърт век да ни управляват наследниците на комунистите! Това не е нормално, човек. Стига толкова! Че то скоро тоя преход ще мине като време дори комунистическата диктатура! Истината е, че българите още са в мъртвата хватка на БКП и ДС, и на комунистическото наследство.
bod
Цитат(lati1960 @ 29/01/2021, 18:23) <{POST_SNAPBACK}>
По същата причина повече от половината българи просто отказват да гласуват, и са прави.
За кого? Ми ние не сме издигнали нито един от представителите в листите, и после във властта.
Това е проблемът. И той е сериозен...

Да, проблема е сериозен, но е сериозен заради "гъбарите", всъщност те и гъби не събират, а само търсят оправдание и някой друг да им е виновен.

Като са повече от половината българи, къде е проблема да излъчат 240 кандидата и да гласуват за тях, след което да съставят правителство, да изринат бизнес дружинките, па да цъфнем и вържем и ние.

D-rA
Цитат(bod @ 29/01/2021, 20:26) <{POST_SNAPBACK}>
къде е проблема да излъчат 240 кандидата и да гласуват за тях, след което да съставят правителство, да изринат бизнес дружинките, па да цъфнем и вържем и ние.

Tочно това е проблемът - и ти споменаваш някои други да свършат "черната" работа... Както всъщност и множество хора чакат... sunbathing.gif
bod
Цитат(D-rA @ 29/01/2021, 20:34) <{POST_SNAPBACK}>
Tочно това е проблемът - и ти споменаваш някои други да свършат "черната" работа... Както всъщност и множество хора чакат... sunbathing.gif

Нищо подобно, нямам спомен да съм "брал гъби" в изборния ден.
Пропуснал си иронията, към цитираните огромни и впечетляващи, повече от половината българи, които формално могат да генерират мнозинство, а преди това лично да ги анкетират, кои да са им кандидатите.
Питето
Ми гласуваш за някой (от друга партия или някой без партия), дето ти харесва. Ако няма такъв, сам се кандидатираш като независим, пък може да те харесаме повече от другите... Е, иска се напън и няма да стане на готово, ма пък тези дето се дореждат до властта и те се назорват да станат "по-избираеми" от останалите.
ЕксГорски
Цитат(lati1960 @ 29/01/2021, 19:23) <{POST_SNAPBACK}>
Това си е чиста проба тоталитерно управление.

Явно не ти е ясно, какво значи "тоталитаризъм". Употребяваш това понятие (и не само ти) просто така - за красота. С което въпросното понятие се обезценява и губи всякакъв смисъл!

В историята, поне до сега, е имало само два тоталитарни режима : комунистическия и нацисткия.

Да се приписва под път и над път определението "тоталитарен" нa каквото ни хрумне е издевателство над жертвите на горните два режима!
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 29/01/2021, 22:30) <{POST_SNAPBACK}>
Ми гласуваш за някой (от друга партия или някой без партия), дето ти харесва. Ако няма такъв, сам се кандидатираш като независим, пък може да те харесаме повече от другите... Е, иска се напън и няма да стане на готово, ма пък тези дето се дореждат до властта и те се назорват да станат "по-избираеми" от останалите.

То туй е ясно, но не се разбра как ще "наредя" листата на ГЕРБ или на която и да е друга партия?
Питето
Това е хубавото при демокрацията, че не можеш ти да наредиш чуждите листи... както и другите, не могат да наредят твоята. Сещаш ли се, кой иска да реди чужди листи...
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 30/01/2021, 16:47) <{POST_SNAPBACK}>
Това е хубавото при демокрацията, че не можеш ти да наредиш чуждите листи... както и другите, не могат да наредят твоята. Сещаш ли се, кой иска да реди чужди листи...

Не става въпрос за чуждите листи. Кой ще бъде в листата се решава от ръководството на партията.
lati1960
Цитат(bod @ 29/01/2021, 20:49) <{POST_SNAPBACK}>
Нищо подобно, нямам спомен да съм "брал гъби" в изборния ден.
Пропуснал си иронията, към цитираните огромни и впечетляващи, повече от половината българи, които формално могат да генерират мнозинство, а преди това лично да ги анкетират, кои да са им кандидатите.

По принцип си прав. Но не е толкова просто. Защото пак опираме до същото - за кого да гласуваме? Та нали в листите са само шуробаджанаците и баджаначките? Разбираш ли? Нямаме реален избор, това е проблемът. То и затуй хората не гласуват, не че не искат. И не е така само с изборите. Навсякъде у нас е същият филм - с малки изключения на всякакви важни и маловажни позиции се назначават послушковци на полит. и местната мафия, които да покриват далаверата, а не образовани, честни, почтени хора професионалисти, които да вършат добра работа. И цялата система се скапва, отгоре до долу. За тези, които са в далаверата, тя си е перфектна. Но колцита са те? Говоря за обществото като цяло. Макар заради горната причина не малка част и от него я кара по тъч линията. Но хората нямат избор, за да живеят, да хранят деца и семейства... Така е, когато управлява мафията. Защото, не е само мое мнение, че България не е свободна страна. Нито демократична. Свободата и демокрацията у нас са само дотам, докъдето не накърняваш интересите на политическото статукво и управленската мафия, на всички нива. Само опитай, и ей ти го Милен Цветков, и кой ли още не! Повярвай, казва ти го човек, който е минал през същото. Всичко е парлама, свободия има, да, но не и свобода, истинска. Българите още ги управлява ЦК на БКП, ДС, ДКМС, наследниците и децата на същите, плюс мутрите и корумпираните ченгета, които държат не само политическата власт, но и престъпния свят, дрога, проституция, трафик, какво ли не. Висши полицаи и хора от службите стоят зад всичко това, бъди сигурен. Реалното положение у нас зад медийните лъжи е страшно! Впрочем, за да си дойдем на темата, същото е и в Русия, дори още по-лошо, заради огромните мащаби и богатства на тази страна. Там открито чрез Путин управлява КГБ, у нас чрез г-н Борисов управлява ДС и БКП, все още. И май не му се вижда края. Алтернативата била шоумен чалгар, мутра също и ортак на мафиоти като Илия Павлов! Мутрите и ченгетата няма да позволят у нас свестен и почтен човек да направи партия и да излезе насреща им на избори. В това никой да не се заблуждава.
lati1960
Цитат(ЕксГорски @ 29/01/2021, 22:33) <{POST_SNAPBACK}>
Явно не ти е ясно, какво значи "тоталитаризъм". Употребяваш това понятие (и не само ти) просто така - за красота. С което въпросното понятие се обезценява и губи всякакъв смисъл!

В историята, поне до сега, е имало само два тоталитарни режима : комунистическия и нацисткия.

Да се приписва под път и над път определението "тоталитарен" нa каквото ни хрумне е издевателство над жертвите на горните два режима!

Дали с право или не, като лично разбиране продължавам да твърдя, че дори чрез ГЕРБ у нас продължава да управлява БКП, комунистите. Впрочем, членове на тази партия, бивши, както и наследниците ми, деца и внуци, са много повече точно в ГЕРБ, отколкото в пряката наследница БСП! Интересен факт, нали. То и в останалите партии е същото. Всички те, в протежение на безкрайния ни преход, са полит. инженеринг на ДС и БКП, на службите и мутренските структури, които се съюзиха, за да разграбят страната ни. В който смисъл, пак за мен, България все още си е в тоталитарен стадий, макар и прикрит зад живковския популизъм на г-н Борисов, преди това и на предшествениците му, алтернатива не се вижда и в бъдеще. Кой? Трифонов ли? Стига бе. Да замениш една мутра с друга не е решение. А това ни предлага полит. пазара за идващите избори. Така че играта продължава - на тоталитаризъм пременен като демокрация.
agrippa
Скоро се беше пуснал слух, че Путин не е добре със здравето и скоро ще се оттегли от властта. Може би това е една от причините всички негови противници да се активизират и да очакват промени. А недоволни има много, поради корупцията, световната криза, криза в самата Русия, падане на рублата, новата студена или хибридна война, която е ясно, че ще влошава дереджето на масите. И според мен народа винаги е прав, когато иска да живее различно, най-малкото с различен от досегашния президент. Ако ще държавата да се разпадне, започнат междуетнитески конфликти, навлезе свободно чужда им култура, дойдат омразните западняци и ги заробят, експлоатират и изнасят на безценица природните им ресурси и тнт. – все неща, с които управляващата в момента партия плаши населението. Русия е една империя и се управлява като такава. Съответно съществува една доста многочислена прослойка от хора, която държи властта и е доволна малко или повече от статуквото. Това са приближените на Путин, многочислените чиновници и свързаните с тях бизнесмени, хората от силовите структури и обвързаните и зависимите от тях, които ще имат какво да губят, ако властта и системата след нея започнат да се променят и демократизират.

Навални е избрал момента, специално или не (като следствие от неудачното отравяне) и е решил да хвърли бомбата с двореца на Путин, заедно с влизането си в страната. Предвиждал е, че ще го арестуват и това може би да доведе до протести, подобно на белоруските в съседната страна. На какво разчита? Да разклати системата, управляващите да се постреснат и да започнат да се оправдават (както Путин мрънка и се оправдава, че двореца не бил негов). Ще има арестувани и бити, но това ще повиши и бройката на недоволните. Може би се разчита и на международни реакции и последствия. Съответно управляващите да решат, че е по-добре да се направят някакви промени, дето да замажат положението и усмирят недоволните. Щото системата засега е силна и може да се промени само ако отвътре предприемат някакви действия. Ако не сега веднага, то след половин или една година.

Цитат
На мен ми намирисва на нов световен хаос, безумие и насилие. Много се надявам да греша, но - кажете вие какво мислите по всичко това?
Старото и познато ни благополучно спокойствие никога вече няма да се върне, не и до края на дните ни. Свиквайте да живеете в новата бурна обстановка.
agrippa
Цитат(lati1960 @ 29/01/2021, 10:23) <{POST_SNAPBACK}>
Проблемът ми, и не само моят, въобще на масата граждани е, че нямаме реално наш представител във властта, там винаги отиват тясно партийно обвързани представители, напълно подчинени на партийните централи, оттам не се знае на кого, на тесни кръгове, имаше "Орион", имаше още куп бизнес дружинки в полусенките мафиотски и олигархични. По същата причина повече от половината българи просто отказват да гласуват, и са прави. За кого? Ми ние не сме издигнали нито един от представителите в листите, и после във властта. Тоест, управляват ни хора, които не сме излъчили ние, Обществото! Това е проблемът. И той е сериозен, системен. Защото такава политическа система няма нищо общо с истинската демокрация. Това си е чиста проба тоталитерно управление. По причина, че тесен кръг, свързан у нас с бившата БКП, ЦК, ДС, ДКМС, в симбиоза с престъпния свят, мутрите, олигарси, местни дерибеи, хора нямащи никакви допирни точки с това що е Демокрация, ни управляват вече повече от 30 години, за преди това ясно. И на държавно, особено пък на местно ниво. Е, при това положение защо някои се чудят защо страната ни е на дъното на всякакви евро и глобални класации?
Даже и системата да се промени на мажоритарна, за да участваш в избори, пак ще трябват много пари. Или подръжка на богат спонсор. Ако си явен противник или само конкурент на сегашните управляващи, би било и много лесно да те очернят, арестуват или по друг начин да ти осуетят участието в изборите. А избирателя обича известни личности, които и досега са били във властта, нищо че са се "осрали" в предните мандати пред неизвестни никому тепърва поемащи към властта. И оттук кръга се затваря и положението се възпроизвежда, понякога с нови имена.
lati1960
Цитат(agrippa @ 30/01/2021, 22:03) <{POST_SNAPBACK}>
Даже и системата да се промени на мажоритарна, за да участваш в избори, пак ще трябват много пари. Или подръжка на богат спонсор. Ако си явен противник или само конкурент на сегашните управляващи, би било и много лесно да те очернят, арестуват или по друг начин да ти осуетят участието в изборите. А избирателя обича известни личности, които и досега са били във властта, нищо че са се "осрали" в предните мандати пред неизвестни никому тепърва поемащи към властта. И оттук кръга се затваря и положението се възпроизвежда, понякога с нови имена.

За съжаление е така. Матрицата на властта също се захранва с парѝ, и то с много.
Цялата ни политическа система на българите е опорочена, изначално. Много са причините.
Комунистическото наследство. Робският ген. Тоталитарното бреме. Моралният и духовен упадък на нацията. Липсата на каквито и да било ценности и визия за обозримото поне бъдеще. И т. н., и т. н. Всичко е сведено до елементарния битовизъм, обещания за кебапчета преди изборите, някой лев отгоре за пенсионери и учители, полицаи и военни, администрация, корпоративен натиск... И изборите се спечелени. И какво от това? Огледал се Илия, пак си е в тия. България продължава да е не само последна във всички негативни класации, но си е още посткомунистическа тоталитарна държава, даже и без това "пост". Жалко за прекрасната ни природа и дадености! Които също сме на път да съсипем. Евреите и арабите от пустинята правят градина, ние от градината ще направим пустош!
lati1960
Много добър анализ. Верен. Но той касае не само Русия. Разбира се, поради ред причини, наследство от миналото, традиции, религия, и т. н. в руската държава положението е доста сериозно. С правата на хората, свободите, и т. н. За демокрация там и дума да не става. Обаче, като принципи на управление, чрез силовите структури и ведомства, чрез корпоративния бизнес, сенчести групировки и др. подобни, схемата е такава в почти целия свят. Разликите са в детайлите и лицемерието. Би било прекрасно, ако идеята чрез Навални е в Русия да дойде демокрация, поне нещо близко до нея. Само че аз дълбоко се съмнявам, че това е целта. Русия е огромна пречка за едни глобални стратегии и визии за световния бъдещ ред към който ни тласкат, затова я опасаха отвсякъде с военни бази и войски, затуй са санкциите и изолацията отвън, всичко сочи, че целта е пълен погром над руската държава въобще, описано е като идея в трудовете на Сбигнев Бжежински доста години назад. Ако някой си направи усилието да ги разлисти, ще види, че идеите му конкретно за Русия се изпълняват буква по буква, точка по точка, с крайна цел пълното унищожаване на страната до степен разпарчедосване и разграбване. Дали това ще успее докрай, не мога да гадая. Които доживеят, ще разберат. Но, пълно лицемерие са твърденията, че чрез Навални сега, и въобще елитът във Вашингтон ДС искал да прави демокрация в Русия. Колкото направи в Украйна и Ирак, толкова ще направи и в Москва. Лъжи! Има страни като упоменатите, в които демокрацията просто не става, не вирее. С тях трябва да се работи и подхожда различно, както писах в другата тема - чрез постепенно и поетапно приобщаване към цивилизования свят, не урболешката чрез преврати, майдани и силови похвати. Но явно случаят не е такъв, за мен поне това е повече от ясно. Що касае Навални, опитват да го превърнат в жертва и борец за демокрация ала Мандела, за да торпилират Кремъл чрез метеж и да премахнат Путин и кликата му. Дали ще стане, и това ще разберем скоро. Лошото е, че когато Русия е смазана и съсипана, винаги става световен конфликт. Което ни води към последното, което си писал:
"Старото и познато ни благополучно спокойствие никога вече няма да се върне, не и до края на дните ни. Свиквайте да живеете в новата бурна обстановка."
Да, точно така ще е. За съжаление. Който още не го е разбрал, предстои му да го научи. От самия живот, който предстои.
Питето
Ми така трябва да бъде — всяка партия сама си решава кой да издигне в листата и си носи последствията след изборите. Ненормално е да искаш ти да редиш листите на партиите, без самия ти да си член на тези партии. Всъщност това точно е комунизма: иска да променя хората (най-паче имотното им състояние и наклона на онази им работа) и природните закони както на него му скимне без да ги пита искат ли, нещат ли има ли по-добри варианти.
Ако толкова те бели липсата на свестен кандидат... се кандидатираш сам. Ако достатъчно хора са на твоя акъл, получаваш адекватен вот и си в политиката. Ако не ти се занимава, намираш най-близкия до твоята позиция кандидат и гласуваш за него с преференция (да го изтикаш напред в управлението), а ако никой не те кефи, ама и не ти пука достатъчно, отиваш за гъби вместо да гласуваш, и получаваш каквото са избрали, тези, дето са гласували.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 31/01/2021, 15:47) <{POST_SNAPBACK}>
Ми така трябва да бъде — всяка партия сама си решава кой да издигне в листата и си носи последствията след изборите. Ненормално е да искаш ти да редиш листите на партиите, без самия ти да си член на тези партии. Всъщност това точно е комунизма: иска да променя хората (най-паче имотното им състояние и наклона на онази им работа) и природните закони както на него му скимне без да ги пита искат ли, нещат ли има ли по-добри варианти.
Ако толкова те бели липсата на свестен кандидат... се кандидатираш сам. Ако достатъчно хора са на твоя акъл, получаваш адекватен вот и си в политиката. Ако не ти се занимава, намираш най-близкия до твоята позиция кандидат и гласуваш за него с преференция (да го изтикаш напред в управлението), а ако никой не те кефи, ама и не ти пука достатъчно, отиваш за гъби вместо да гласуваш, и получаваш каквото са избрали, тези, дето са гласували.

Там е работата, че ръководството, а не членовете на партията редят листите.
Второто формално си е точно така.
Питето
Ми, членовете на партиите са съгласни с уставите, иначе щяха да натискат ръководството да ги промени (та те да редят листите), или да сменят партията с такава, дето им позволява да редят листите. Те си харесват това положение и го подкрепят като членуват в и гласуват за съответните партии, ти къв си, че да им се месиш? Понякога се държиш като Лати, дето вярва в приказките за възрастни и смята че знае какво е най-добро за другите... и се пробва да им го пробутва.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 31/01/2021, 21:49) <{POST_SNAPBACK}>
Ми, членовете на партиите са съгласни с уставите, иначе щяха да натискат ръководството да ги промени (та те да редят листите), или да сменят партията с такава, дето им позволява да редят листите. Те си харесват това положение и го подкрепят като членуват в и гласуват за съответните партии, ти къв си, че да им се месиш? Понякога се държиш като Лати, дето вярва в приказките за възрастни и смята че знае какво е най-добро за другите... и се пробва да им го пробутва.

Как да ги наиснат? Това да не са моми, че да ги натискат? w00tbrows.gif Кой ще ти организира вътрешни избори по места?
Не се меся на никой. Само констатирам, че една шепа хора решават какво да се случва както в партиите, така и в държавата. Вярна е и приказката за баницата. Колко референдума досега е имало за 31 години?
Питето
Ми колкото са си поискали хората, толкова референдума е имало.
За другото е същото — тези в партиите харесват какво става в партиите и си членуват в тях. Останалите извън партиите си харесват кандидати и гласуват (или напротив, гласуват наказателно или просто ходят за гъби) за тях, и накрая всички получават точно каквото искат. В смисъл не какво приказват че искали, а каквото правят за да получат каквото искат. Ето например, ти и Лати обяснявате как някой ви нагласял, ама никой от вас не се е кандидатирал та да стане на неговото. Само писане, което е същото като "само говорене" и е същото като да чакаш поредния Крали Марко да дойде та да оправи нещата и да те покани на софрата (безплатно разбира се)...
agrippa
Навални даже не спори по политически въпроси с властта, то там няма и с кой да се спори, щото всички партии допуснати до власт и официални медии са послушни пионки. Той фокусира върху огромната корупция във властта, а всичко останало е следствие или свързано с нея. И определено изкара народа на улиците и ги накара да попържат открито "кремълското джудже" ...
https://www.instagram.com/p/CKZCfx4MIl_/?ut...g_web_copy_link
https://www.instagram.com/p/CKmET5MoU28/?ut...g_web_copy_link
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 31/01/2021, 22:28) <{POST_SNAPBACK}>
Ми колкото са си поискали хората, толкова референдума е имало.
За другото е същото — тези в партиите харесват какво става в партиите и си членуват в тях. Останалите извън партиите си харесват кандидати и гласуват (или напротив, гласуват наказателно или просто ходят за гъби) за тях, и накрая всички получават точно каквото искат. В смисъл не какво приказват че искали, а каквото правят за да получат каквото искат. Ето например, ти и Лати обяснявате как някой ви нагласял, ама никой от вас не се е кандидатирал та да стане на неговото. Само писане, което е същото като "само говорене" и е същото като да чакаш поредния Крали Марко да дойде та да оправи нещата и да те покани на софрата (безплатно разбира се)...

Знаеш ли как се инициира референдум?
Има и друг начин. Оправяш се въпреки управляващите и живееш добре. Аз така правя.
Софрата си я осигурявам сам.
Питето
Събираш нЕколко кашона подписи с имена и ЕГН-та, и готово. А да, и трябва да се проверят дали наистина са истински и наистина са се подписали че искат референдум по съответния въпрос, ма то е дреболия. Така де, българина не е швейцарец та да го занимават с ежемесечни референдуми по всякакви въпроси и е намерил начин да си осигури спокойствието. А да, и решението на референдума е препоръчително, щото да не се минем нещо.
Питето
Ама кажи че за вяра става дума, а не за статистика, за минали проблеми и решения, за начините по които ги решават, за признаването и укриването на грешки. Или за "тричане" на президенти или за доживотни мандати... Вярвай си, твое право си е. Мое право е да соча факти, въз основа на които си вземам моите решения.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 01/02/2021, 23:17) <{POST_SNAPBACK}>
Събираш нЕколко кашона подписи с имена и ЕГН-та, и готово. А да, и трябва да се проверят дали наистина са истински и наистина са се подписали че искат референдум по съответния въпрос, ма то е дреболия. Така де, българина не е швейцарец та да го занимават с ежемесечни референдуми по всякакви въпроси и е намерил начин да си осигури спокойствието. А да, и решението на референдума е препоръчително, щото да не се минем нещо.

Поне 500 000 подписа, какво толкова. Защо да не взема днес да ги събера. w00tbrows.gif
Че що да го занимават с референдуми, той не е компетентен. За тези неща са избрани политиците. Те да се мъчат завалиите.
На практика е така. За да е задължително трябва да участват поне толкова колкото на парламентарните избори. Още една пречка.

За да създадеш партия знаеш ли какви са изискванията? Слави е толкова известен и има телевизия, но ще бъде най-много трети. Аз не съм известен и нямам телевизия. Дори да направя партия, дали ще вляза в парламента? Същото се отнася за всеки от форума. Ти ако искаш се пробвай.
По принцип на много неща имаш право, но на практика не можеш да ги направиш. Ей това се опитах да ти обясня. Затова прави каквото можеш и си живей живота.
wal
Това измътиха умньовците на Путин.Страхлив човек се оказа офицерът от КГБ, както повечето негови колеги.
Питето
А е направено така (трудно) щото българина иска друг да му оправи нещата, а той да мине безплатно, без напъване, без да влага нищо, а накрая да седне наготовото... Както писах, народа си заслужава управниците.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 02/02/2021, 23:05) <{POST_SNAPBACK}>
А е направено така (трудно) щото българина иска друг да му оправи нещата, а той да мине безплатно, без напъване, без да влага нищо, а накрая да седне наготовото... Както писах, народа си заслужава управниците.

Демек, управляващите са се погрижили да има народът оправдания. Интересни разсъждения. smile.gif
Радио Ереван
Цитат(wal @ 02/02/2021, 22:00) <{POST_SNAPBACK}>
Това измътиха умньовците на Путин.Страхлив човек се оказа офицерът от КГБ, както повечето негови колеги.

Не съм спец по руско право, но доколкото разбрах решението на съда присъдата да бъде променена в ефективна е правилна. Никой не стои над закона. След като е сгазил лука, ще си понесе последствията. Друг е въпросът дали е бил виновен по тази условна присъда.

Ето малко информация.
Прокурорът не възрази справката да бъде приложена към делото. Обвинението не възрази и срещу внасянето на решението на ЕСПЧ, в което се казва, че в хода на делото, по което е произнесена обсъжданата присъда, е било нарушено правото на обвиняемия на справедлив процес.
По-рано тази сутрин прокурорът по делото заяви, че Навални е нарушил условната си присъда най-малко 50 пъти.
В решението на съда, произнесено във вторник, беше посочено, че Навални е нарушавал условната си присъда много пъти преди август 2020 г., когато беше отровен. Съдийката изброи датите, на които той не се е явил във ФСИН, за да се подпише, а е бил длъжен да го прави по два пъти в месеца.

https://www.svobodnaevropa.bg/a/31081743.html

П.П. Не защитавам Путин и режимът в Русия, а само присъдата и то с известни резерви. Има разлика.
Питето
А аз виждам как 50 пъти руския съд не си е свършил работата, ама решил на 51-вия път най-сетне... дори се сещам защо...
Питето
Опрегна следствието пред причината. Ма нормално де, то на българина винаги някой друг му е виновен.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 03/02/2021, 22:32) <{POST_SNAPBACK}>
А аз виждам как 50 пъти руския съд не си е свършил работата, ама решил на 51-вия път най-сетне... дори се сещам защо...

Искаш да кажеш, че руската прокуратура се е забавила да поиска замяна на условната с ефективна присъда? Ако го беше направила, нямаше да се върне в Русия, а сега още от летището го закопчаха. Не я учи на занаят. smile.gif
Питето
Верно ли щял да избяга. Ми нали преди това си беше в Русия бе, що не са го закоплачи? А да, знаели си занаята, ама занаята дето са го научили е слугинаж. Оставили са го да шава, за да може да го прецакат уж неполитически. Е, не можаха да го отровят, че и този се върна и трябваше да го махнат от медиите овреме, та в Кремъл да нямат ядове на изборите... Ма от занаятчии толкоз.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 04/02/2021, 22:08) <{POST_SNAPBACK}>
Верно ли щял да избяга. Ми нали преди това си беше в Русия бе, що не са го закоплачи? А да, а занаята дето са го научили е слугинаж. Оставили са го да шава, за да може да го прецакат. Е, не можаха да го отровят, че и този се върна и трябваше да го махнат от медиите овреме, та в Кремъл да нямат ядове на изборите... Ма от занаятчии толкоз.

А ти какъв очакваш да е занаята? Нима нашата прокуратура не изпълнява поръчки?

Ако искаха да умре, нямаше да е жив. Проумей го. Ето сега им е в ръцете. Нека видим дали ще ритне камбаната преди да излезе от затвора. Аз си мисля, че няма.
Бай Ганьо
Ще ме извините за намесата, но не забелязвате ли, че всичко се повтаря.
Едно време ни плашиха с лошият запад, сега ни плашат с лошата Русия.
Едни и същи похвати от двамата велики братя.

И малко отклонение, което всъщност е важно:
Поколението, което помнеше Джак Никълсън и "Полет над кукувиче гнездо " отдавна вече забрави този филм, а новото поколение дори не е чувало, а и не иска да чуе за него.
Хората тотално ги набутаха в собстените им ментални домашни затвори и ги направиха нищожни опитни мишки.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 03/02/2021, 22:34) <{POST_SNAPBACK}>
Опрегна следствието пред причината. Ма нормално де, то на българина винаги някой друг му е виновен.

Нали и аз това ти думам. smile.gif
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 01/02/2021, 23:23) <{POST_SNAPBACK}>
Ама кажи че за вяра става дума, а не за статистика, за минали проблеми и решения, за начините по които ги решават, за признаването и укриването на грешки. Или за "тричане" на президенти или за доживотни мандати... Вярвай си, твое право си е. Мое право е да соча факти, въз основа на които си вземам моите решения.

Аз ти пиша, че не вярвам, а ти отговаряш вярвай си. prashchai grigorii.gif

Не се връзват нещата без тяхно участие, пасивно или активно. Екзекуцията на Ладен потвърди мнението ми. Разликата е, че тълкуваме по различен начин фактите.
agrippa
Цитат(Радио Ереван @ 02/02/2021, 16:01) <{POST_SNAPBACK}>
Не съм спец по руско право, .... Никой не стои над закона. След като е сгазил лука, ще си понесе последствията. Друг е въпросът дали е бил виновен по тази условна присъда.
Нещо да кажеш за приятелите на Путин – защо никой не смее да ги закача и проверява? Всичко им е изрядно по документи ли щото(?).
Радио Ереван
Цитат(agrippa @ 05/02/2021, 23:37) <{POST_SNAPBACK}>
Нещо да кажеш за приятелите на Путин – защо никой не смее да ги закача и проверява? Всичко им е изрядно по документи ли щото(?).

Защото ги е страх от Путин, но това е съвсем друг въпрос. Само изразих мнение за променената условна присъда.

Питето
Едно време, крадеца викаше дръжте крадеца, щото никой не смееше да му противоречи (тези дето смееха, ги "хващаше липсата"). Днес същия крадец няма думата, а и да каже нещо, никой не му вярва.
Пак се омота с пропагандните похвати като пате в калчища.
lati1960
Цитат(agrippa @ 31/01/2021, 23:00) <{POST_SNAPBACK}>
Навални даже не спори по политически въпроси с властта, то там няма и с кой да се спори, щото всички партии допуснати до власт и официални медии са послушни пионки. Той фокусира върху огромната корупция във властта, а всичко останало е следствие или свързано с нея. И определено изкара народа на улиците и ги накара да попържат открито "кремълското джудже" ...
https://www.instagram.com/p/CKZCfx4MIl_/?ut...g_web_copy_link
https://www.instagram.com/p/CKmET5MoU28/?ut...g_web_copy_link

Не е нещо ново под слънцето. В кое общество няма групи, които да не попържат своите държавници? Да не правя паралели и тук, но, какво стана в Америка на 6 януари? Много доволни ли изглеждаха американците, които щурмуваха Капитолия? Ясно е, че Путин и кликата около него е пречка за Запада, най-общо казано. И се прави всичко възможно, чрез санкции, продължително изтощаване, чрез открити агенти провокатори като Навални да се взриви Русия отвътре. Дали е възможна нова "перестройка" от типа Горбачов и Елцин, ще видим. Но целта вече не се крие - Путин е пречка! Дори вече не е важно какъв е. Просто е пречка, за определени среди на запад, и това е. Само че ето какво каза външният министър на Кремъл днес: https://www.vesti.bg/sviat/rusiia-e-gotova-...ta-s-es-6121429
Работата е там, че на никой не му стиска да поеме риска и да търси военно решение на руския проблем, разбирай на този с Путин. Не че едно и също. И затова се използва този Навални, като троянски кон, за да се провокира някакво недоволство, не че го няма. Дрънкането на оръжия по границите на Русия засега остава само демонстративно, така поне твърдят някои военни експерти на НАТО: https://www.vesti.bg/sviat/vyzmozhen-li-e-v...no-more-6121356 И, понеже военното решение не е вариант, ще се търсят различен тип провокации и натиск по изолацията и изтощаването на Русия - икономически, финансово, всякак. Изолацията ѝ примерно в спорта чрез допинг скандала ще се приложи и в други сфери, за да рефлектира това в някакво евентуално обществено недоволство и надигане. Такава е идеята, вкл. чрез Навални. Това си е чиста проба война на тихия фронт, в нея няма нищо почтено и възвишено, и от двете страни. Копира донякъде случая Сноудън, но с обратен знак. Как ще завърши всичко, предстои да видим. Подобни глобални операции не приключват бързо, понякога са нужни месеци, дори години. В Украйна майдана бе предхождан от години оперативна работа на съответните служби и наливане на милиарди вложени в украинската демокрация. Само че последната така и не дойде в Украйна. Съмнявам се да дойде и в Русия, ако премахнат Путин. Всичко е битка за интереси, власт, парѝ, ресурси и глобален контрол. А това не е почтена и морална работа, никак. В този смисъл да го изкарват този внедрен агент Навални едва ли не руски светец... опа-а, чакайте малко! Светец, друг път. Агент провокатор, това е истината за него. И ще си сърба попарата, като се е заел с тая мръсна дейност. Както казва народът наш - да бе мирно седяло, не би чудо видяло!
Питето
Аре стига с глупостите "навсякъде е така". Ми не, не е. Точно в това дето го пишеш за еднакво се крие огромна разлика — у щатско, едни калпазани ги пуснаха да влязат в Капитолия, да се накрякат и си тръгнаха. Когато у руско ги пуснат в Кремъл, ела да ми пиши че било същото навсякъде. От тук нататък, издишаш като факти и остават само какво ти си мислиш, а то е доста "наклонено" в нЕкои посоки. И на Русия никой няма да и скача с армия, щото е... обратното на умно. При условие че разпаднаха СССР докато си правеха просто бизнес, сега за къв да гърмят по Русия, като могат да правят просто фракинг... и санкции за технологии и харчене на корупционни кинти (за който не слушка разбира се). А да и обратното: ако Русия се издърви военно на някоя по-сериозна държава, гарантирам че всички ще и скочат от страх, някой неадекватник в Кремъл да се пробва с ядрените ракети. Което разбира се го знаят в Кремъл и сами биха линчували неадекватника...
ЕксГорски
Цитат(lati1960 @ 12/02/2021, 20:50) <{POST_SNAPBACK}>
чрез открити агенти провокатори като Навални да се взриви Русия отвътре.

Така е, сумати агенти провокатори бяха хвърлени срещу Русия, като Сахаров, Солженицин, Буковски , ... и десетки други! navikvane.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.