Здравейте!
Да, това е огледална тема на другата, за Америка. Дали има връзка между събитията в САЩ и в Русия, вие кажете. Аз само ще маркирам някои факти по случващото се в Русия тези дни, за новите хоризонти на американската политика вече говорихме, има и отделна тема. Та:
Всичко започна с Навални. Факт Първи. Даже не с т. нар. опит за отравянето му. Този филм го гледаме вече години, помните Скрипал, и не само. Цяла върволица от неудобни на Москва дисиденти трябваше да са мъртви, ако е вярно, че има опит да бъдат убити, само че. Живи и здрави са, всичките. Факт Втори. Много некадърни са руските служби, така излиза. Факт Трети. Да приемем обаче, че е така, опитали са да отровят Навални. Тогава отиваме къв Факт Четвърти - защо го пуснаха да се лекува навън? Позволиха чужд самолет да дойде специално за него, осигуриха му най-доброто, за да иде в Германия и да го спасят от... от собствените си безумни опити да го убият?

И не само. Ми взеха, че му разрешиха и да се върне, след като знаеха какво ще прави той и тези, които стоят зад него! Абсолютно нелогични действия на руските власти, ако действително са го натровили. Факт Пети. И сега какво стана? Ми това, което се очакваше - опити за розова и шарена джендър революция и в Русия. Факт Шести. Има демонстрации в негова подкрепа, на т. нар. руска опизиция. Малобройни, за мащабите на огромната страна, но има. Факт Седми. Арестувани са вече почти 2000 демонстранти. Но, кой стои зад тези протести? Така стигаме до Факт Осми, много важен в случая, ето защо:
https://dnes.dir.bg/svyat/rusiya-iska-obyas...arsh-kam-kremal Ето и друг източник по същото:
https://news.bg/world/rusiya-sasht-da-ne-se...i-v-moskva.html Ясно е кой стои зад тези протести. Изглежда президенството на Байдън почва устремно, с летящ старт във външен план с премерена атака срещу Москва и нов опит да бъде свален сатрапа Путин. Тоест, ще гледаме още от същото, поне четири години напред, този филм не е нов. Изглежда няма да има промяна на политиката на Вашингтон спрямо Русия, не и в посока затопляне. Което впрочем предвидих в другата тема, за САЩ. Очаквам затопляне с Китай, но не и с Москва. Обратното, новата администрация в Америка ще направи всичко възможно да премахне кликата на Путин колкото се може по-скоро, защото иначе има блокаж по осъществяване приоритети на Вашингтон навън - и в Сирия, и към Иран, в Либия също, навсякъде, където руснаците покровителстват подобни режими. Без да бъде премахнат Путин тези режими не могат да бъдат свалени. И стигаме до главния въпрос на темата: Ще има ли майдан и в Москва, и кога да го очакваме? Ще успее ли новата Великая Октябърская №3? /№3, защото №1 е от 1917 г., №2 е т. нар. Перестройка на Горбачов, сега се очаква поредната такава/. Мислите ли, че ще успее един нов преврат в Москва, подкрепен почти открито отвън? Толкова ли са тъпи руснаците?

И, ако приемем, че ще успее, то кой ще дойде на власт там? Нов пияница като Елцин ли, който да позволи ново разграбване на руските богатства, ресурси и активи? Щото това е целта изглежда. Не че руснаците са цъфнали и вързали, но вече 20 г. там има спокойствие, каквото и у нас над 10 г. Защо е толкова важно за някои сили на Запад да дестабилизират Русия? Впрочем, по последното ще дам и последния Факт по темата: Всички големи войни в Европа от миналото, също и световните такива, са почвали с опити, някои и успешни, по дестабилизацията и дори съсипването на Русия! Имперски амбиции като тези на Наполеон, на Хитлер също са ви добре познати. Знаем как са свършили. Като прибавим и пандемията, и явното неглижиране на новия екип в Белия дом на истинските проблеми в САЩ, плюс случващото се в Русия... На мен ми намирисва на нов световен хаос, безумие и насилие. Много се надявам да греша, но - кажете вие какво мислите по всичко това?