Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Избори 2021 - едно нестандартно виждане
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
lati1960
Цитат(Потребител @ 14/03/2021, 03:06) <{POST_SNAPBACK}>
Видяла лисицата как гаргата е кацнала на едно дърво, държи в човката сиренце и хитро я попитала:
– Абе сестро, ти ше гласуваш ли? Много е важно, от това зависи бъдещето на твоите деца!
– Даааа! – изграчила гаргата, изтървала сиренцето.
Умислила се гаргата:
– И "не" да бях казала, същата работа…

[ :.) ]

... в скобите Горски, е послуша усмивка ... така се усмихват на деца, разказващи на един дъх първия си виц ...

... обедняваме и затъпяваме ... при това, някак радостно ...

... радостното затъпяване/обедняване е нормалното състояние на човечеството ... приема различни форми ... когато има сблъсък между културите, загуба на глобални ценности - като сега - то става по-релефно, по-ярко, но винаги и във всички времена това състояние е устройвало повечето хора ...

... разглеждайки Системата, трябва да оставите логиката настрана ...

... поддържането на толкова сложен механизъм в динамично равновесие означава, че се подчертава неговата естественост, обичайност ...

... целта е да свикнеш с него …

П.П. ... между другото, какво избрахте вие във Франция? Англия? Щатите? :.) ...

"... поддържането на толкова сложен механизъм в динамично равновесие означава, че се подчертава неговата естественост, обичайност ...
... целта е да свикнеш с него … "
328.gif

И ето с какво ще трябва да свикваме:
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-k...ovid-19-6122739

Въпреки ето това: https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-k...azeneka-6122717

Ако някой още не е разбрал де - край на Играта на вируси няма да има! Освен ако обществата не се вдигнат масово и не прекратят тая лудост. Но, едва ли. Така че, боцкайте се, приятели, ще ви реваксинират до Второ Пришествие, няма проблеми! Този свят брутално и тотално изпердаши, отвсякъде. no.gif
Питето
В реалността, гаргата като си отвори човката, и лисицата си тръгва гладна... Ма ти вярвай на приказките на хора, дето не са стъпвали в гората, камо ли да знаят какво може гаргата и че лисицата не е чак толкова хитра...
wal
Цитат
Така че, боцкайте се, приятели, ще ви реваксинират до Второ Пришествие, няма проблеми!

Ти коя ваксина си избра?!Питам, щото не съм си избрал още.
И пак да напомня, никой никога не е задължавал никого да се ваксинира.
Бай Ганьо
И в хартата за правата на човека ти дават право да ходиш, в която държава си искаш, но на практика не можеш.
Така и с ваксините.
Всичко е пунта мара.
Остава да ни бъркат и в задниците.
Наведени.
За по-лесно.
Питето
Линк към това?
Цитат(Бай Ганьо @ 16/03/2021, 21:25) <{POST_SNAPBACK}>
И в хартата за правата на човека ти дават право да ходиш, в която държава си искаш...

Ма като даваш линка, пак прочети хубаво фаталния параграф, щото там не пише такова нещо. Единственото дето пише че имаш право да "отидеш В държава", е да се върнеш в твоята си държава. Пише и че имаш право да напуснеш държавата, ама не пише че може като я напуснеш, да отидеш дето си поискаш... Тънкости едни такива, дребни, дребни като камилчета. И за ваксините пак така си го разбрал — както ти се иска, а не както е.
lati1960
Цитат(Бай Ганьо @ 16/03/2021, 21:25) <{POST_SNAPBACK}>
И в хартата за правата на човека ти дават право да ходиш, в която държава си искаш, но на практика не можеш.
Така и с ваксините.
Всичко е пунта мара.
Наведени.
За по-лесно.

Да, интересно се получи.
Преди време писах нещо по това тук, ще го повторя.
Глобализацията плюс глобалните мрежи започна да възпроизвежда все повече реална свобода за хората, плюс възможности за способните, работливите и дейните да печелят добре и да живеят все по-добре. Този процент хора ставаше все по-голям и по-голям, до степен да е притеснителен за най-богатата овластена върхушка. И тя започна да се притеснява. На последните няколко глобални форума на Г 7, Г 20 и други подобни легални и не толкова събирания на елита, се заговори за мерки, които да занулят така да се каже света, да го рестартират в нови правила и "нормалност". Защо се уплаши елитът? Защото в новите глобални условия започна все повече да личи кой, кои всъщност са големият проблем на обществата и хората, и това е самият елит, вкл. управленското му тяло, официално и не толкова. И този елит взе мерките, за които явно са се договорили и спазарили, в задкулисието. И, ето ни го вирусчето, после и пандемийката. Дойдоха скоростно и ваксинките, сякаш предварително готови... сега не знам какво следва? Вероятно дигиталните паспорти и сертификати, накрая чипирането, и, ей я на, глобалната Матрица на Световния Сървър, управляван и контролиран, от кого? Елитът се уплаши за властта си, и с основание. И измисли нов глобален враг за човеците, невидим и коварен, неуловим. И много удобен, почти перфектен. И им го даде. Измислиха новото робство, чрез което да блокират всяка съпротива срещу управлението. И успяват засега. Докога, ще видим. Като гледам, повечето хора като овце търчат накъдето ги натирят. Дори все по-спорадичните и чести вече случаи на явно починали заради ваксинирането не ги стряска и събужда от пандемичния унес. Може би защото засега поне пандемията, поне в голямата си част, е наужким. Не че не умират хора от какво ли не, набутвани в графата ковид жертви. Да не забравяме и финансовите параметри на проблема, най-малкото по огромната задлъжнялост на всички държави и общества и невероятните дефицити трупащи се заради блокажа и мерките. Това няма как да не гръмне! Все някога. Има и друга цел по същото, по финансовото зануляване на света, чрез въвеждане на дигиталата глобална валута, което също се подготвя отдалече. Но за целта всички хора трябва да бъдат ваксинирани, после чипирани и вкарани в глобалния Сървър или Облак, където да са под абсолютен контрол и наблюдение. Това предстои, за всички. Сега се почва.
Бай Ганьо
Сърбал съм попарата на такива буквалисти.
Исках навремето да отида в Израел И ДА СЕ ВЪРНА.
Е, така и не ми позволиха.
Дори не ми дадоха отговор да или не.
Ще чакаш- това ми отговаряха.
И така цяла година.
Без отговор.
Е, не отидох.
И никога няма да отида там, дори и да ме искат сега.
А, да. Ходих в Гърция.
Но без паспорт.
На границата го взеха.
Пуснаха ме като никой.
Когато се връщаш ще ти го дадем.
А ако те блъсне кола!
Тук се въздържам да кажа нещо, защото съм сърбал попарата и на тукашната управа.
Така, че тези писаници си ги разказвай на децата, които още не са се сблъсквали с реалността.
lati1960
Цитат(wal @ 16/03/2021, 20:50) <{POST_SNAPBACK}>
Ти коя ваксина си избра?!Питам, щото не съм си избрал още.
И пак да напомня, никой никога не е задължавал никого да се ваксинира.

Извинявай, че не ти отговорих веднага, но бях много изморен.
По принцип не съм против ваксините, те са полезно нещо. Но не и тези сега, срещу туй чудо наречено К19. Да не се обясняваме пак надълго и нашироко, да не вадим пак същите източници... Най-кратко, против съм да ми бърника някой в генома, днк и рнк структурата на тялото. По какъвто и да било повод. Не съм учен да го коментирам в подробности, но си мисля, че не това е начинът да се бори науката с болести, вируси и пандемии. Знаеш, вярващ човек съм, и като такъв смятам, че подобна намеса на генно ниво противоречи на небесните правила, духовната етика и морал и божиите закони. А пък ако не си вярващ, дори на природните ако щеш. По тази причина категорично няма да се ваксинирам, не и срещу нещото наречено Ковид 19. Не и с настоящите ваксини. В никакъв случай. /С изричното уточнение отново, че това си е само мое напълно субективно решение, с което не агитирам никого да направи същото. Обратното, всеки трябва сам да го вземе, да направи сам този информиран избор, за съжаление никак няма да е информиран, по обясними причини - официално няма друга версия, освен тази на властите и казионните учени които ги подкрепят./
По отношение казуса "доброволно" ваксиниране, той е напълно йезуитски и лицемерно поставен, защото - да, никой не те кара насила да се боцнеш, но, ако не го направиш, ти се отнемат редица основни, фундаментални права и свободи. В който смисъл не е вярно, че е доброволно. Не е. Повечето хора ще бъдат принудени, дори изнудени да се ваксинират, за да могат да водят що годе някакъв нормален живот в условията на новата "нормалност". Дори да осъзнават опасността от самите ваксини! Пак ще го сторят, за да могат да пътуват, да работят, да пазаруват, да си водят децата на детска градина, и т. н., и т. н. Е, така погледнато, доброволно ли е? Изобщо!
Питето
Ми човека има право да не те харесва и да не те пуска в неговата си родина ей така. Ти кво, само ти да имаш права, пък останалите да нямат...
Бай Ганьо
Ами да го напишат тогава.
Правата ти свършват там, където започват нечии други права.
Бла бла бла.
Всичко свърши когато се появиха правата.
Казаната дума вече нищо не струва.
Параграфи, закони, под закони.
Плодовете ги берем ние.
С нетърпение чакам да се роди отново оня с мустачките.
Великата борба остана недовършена.
Питето
То, такива с мустачки има изобилно, просто трябва достатъчно критична маса хора, дето си вярват че "имат право..."
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 16/03/2021, 12:25) <{POST_SNAPBACK}>
Така и с ваксините.
Всичко е пунта мара.
Наведени.
За по-лесно.

Нищо такова не пише там. Явно не си чел хартата, а като папагал повтаряш празни дрънканици, най-вероятно чути на разпивка. Имаш право да излизаш от страната, на която си резидент, но страната, в която желаеш да отидеш, е в правото си да не те допусне.
Не знам как стои въпросът с ваксините при теб, но при мен няма проблем да избереш ваксина измежду одобрените Pfizer, Moderna и Johnson & Johnson. Просто се обаждаш по телефона и си записваш час там, където предлагат желаната. Най-удобно е в аптеката на някой от големите супермаркети с медицинска ориентация като CVS или Walgreen.
За бъркането в задници. Както се изтъкваш, че познаваш социализма по-добре от всеки друг, със сигурност си на възраст, на която е целесъобразно за по-лесно да се навеждаш, когато докторът да ти бърка в задника. За да провери колко ти е увеличена простатата. Че ако го докараш до простатит, голямо страдание ще пада.
Бай Ганьо
https://www.cpdp.bg/index.php?p=element&aid=32

Член 13
1. Всеки човек има право свободно да се придвижва и да избира своето местожителство в пределите на всяка държава.
2. Всеки човек има право да напусне всяка страна, включително и своята, и да се връща в страната си.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 18/03/2021, 00:46) <{POST_SNAPBACK}>
https://www.cpdp.bg/index.php?p=element&aid=32

Член 13
1. Всеки човек има право свободно да се придвижва и да избира своето местожителство в пределите на всяка държава.
2. Всеки човек има право да напусне всяка страна, включително и своята, и да се връща в страната си.

Наистина ли си толкова наивен, само се правиш на такъв ли, или просто си се оставил на течението на "интелектуалните" кръчмарски дискусии?
Случайно ли си пропуснал да забележиш, че всичко това е в сила само за държави, които са подписали и приели този документ. Но ако примерно си извършил престъпление в една държава и искаш да избягаш от правосъдието, другата е в правото си да не те приеме.
Иначе да, ако живееш във Франция, но си намериш работа в Германия, имаш право да живееш там. Имаш съща така право да се върнеш във Франция.
Бай Ганьо
Ти по гръб не падаш явно.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 18/03/2021, 12:29) <{POST_SNAPBACK}>
Ти по гръб не падаш явно.

Само толкова ли можеш: бла-бла-бла!
Аргументирай се издържано и ще ме поставиш по гръб.
Бай Ганьо
Губиш ми времето.
Виж кога е създадена ООН.
Виж от кога България е член.
Кажи кога можеше да напускаш страната си свободно.
Кажи от кога другите държави се отвориха за теб.
Все въпроси, които ти завират твоята харта там, където няма слънце.
Обвиняваш всички тук, че не мислили и се уповавали на гола вяра, но изглежда ти си този, който вярва на всичко написано, та дори то да бъде официален документ.
Реалността не е това, което е само в твоята глава.
Приеми го най-после.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 20/03/2021, 02:37) <{POST_SNAPBACK}>
Губиш ми времето.
Реалността не е това, което е само в твоята глава.
Приеми го най-после.

Да, тези дълги съчинения с празни общи приказки наистина потвърждават, че времето ти е твърде ценно. И не бива да бъде губено. А реалността е само в твоята глава.
Последното го доказваш най-редовно, всичките ти виждания и предвиждания, безусловно потвърдени от текущата практика, са налични във форума. blahblah1.gif
А иначе пет пари не давам дали ще приемеш най-после, че си само един смешник. fool.gif
Питето
А реалността е, че може да имаш права, само ако можеш да ги отстояваш адекватно. Така де, комунистите били подписали нещо си дето ти давало права, ама не им пука и ги нарушаваха щото народа нямаше как да си ги отстоява (правата). Ето, например държавите дето не са те допускали са можели да си отстояват правото да не те допуснат на своя територия. Мда, тегаво.
Бай Ганьо
Отдавна съм извън правилата.
Питето
Знаех си аз че се хвалиш как заобикаляш правилатата, като "порта у поле" , а не че те притеснява че ти били ограничени права някакви. cheers1.gif
Бай Ганьо
Заобикалям и не спазвам всички правила, които аз смятам за глупави и дискриминационни. Така мисля, че трябва да прави всеки човек.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 21/03/2021, 10:53) <{POST_SNAPBACK}>
Заобикалям и не спазвам всички правила, които аз смятам за глупави и дискриминационни. Така мисля, че трябва да прави всеки човек.

Глупаво е примерно да не откраднеш, ако ти се отвори възможност. Независимо от глупавите правила. Така трябва да прави всеки човек. good.gif
Питето
Ми то, точно така се мисли, и именно заради това има правила — мирната пресечна токча на твоето и моето мнение, щото иначе се хващаме за гушите и който-когото. У африканско са много близо до описаното и заради това постоянно мизерстват.
Бай Ганьо
Тук не съм съгласен.
Кражбата е кражба и вярвам, че има възмездие.
Ако не от ощетения, то от Оня горе.
Никога не съм крал и няма да открадна.
Винаги съм давал повече, отколкото съм вземал.
lati1960
Цитат(Krapp @ 10/02/2021, 08:55) <{POST_SNAPBACK}>
Под заглавие "Дипломатът Симеон Николов: Листите за парламента се редят по позната бг-рецепта и бг-манталитет" ето тук е публикувано едно малко необичайно виждане..... smile.gif
Струва ми се, че си заслужава четенето.... smile.gif

Ето нещо интересно по темата, за идващите избори:

https://btvnovinite.bg/predavania/120-minut...ni-procesa.html

Лично аз с удивление установих, случайно при това /понеже не следя в подробности изборния закон у нас/, че разултатите от машинното гласуване всъщност ще се нанасят ръчно на отделни протоколи, и после сумирани с тези от другото, конвенционалното гласуване. Представете си как ще стане. Член на комисията, или може би техник по машините /това не е указано/ ще качи на флашка инфото от всяка машина, и ще предаде тази флашка на председателя на съответната изборна секция. Който ще си я включи предполагам в компютъра или лаптопа, или през телефона, не знам, и оттам ще препишат резултата на лист хартия. Който протокол ще бъде приложен към протокала с другия резултат, и сумиран с него. Хайде сега някой да ми обясни какъв тогава беше смисълът въобще да има машинен вот? Щото аз нещо не разбрах. Такъв ще се обезсмисли тотално с начина указан по-горе, по пренасяне на резултата от машините в самите хартиени протоколи. Щото никой не може да гарантира, че те ще бъдат коректно пренесени, без да бъдат манипулирани. Кой ще гарантира тази коректност? Ще присъстват ли на процеса застъпниците, наблюдателите на партиите и коалициите участващи във вота? Аз поне не разбрах. Ако някой е запознат по-детайлно, нека сподели. Щото меракът ми за гласуване почва тотално да се изпарява, колкото повече научавам за начина, по който ще се проведат тези избори, на 4 април. Но пък ако не гласувам, гласът ми директно отива за статуквото, главно за ГЕРБ, или БСП и ДПС, все тая. Какво да правя? Кажете как е при вас? Какво решихте вие?
Питето
Смисъла е, че при машината няма как да ти подменят или да ти направят бюлетината невалидна. ОТделно, че резултата от машината го има на повече от едно място и няма как да се "препише грешно". То и при гласуването по пощата е така, няма как да ти подменят или направят бюлетината невадлида щото в броячите има от всички партии, дори най-малките, ама електората трудно съобразява такива "дребни неща, дребни като камилчета".
lati1960
Цитат(Питето @ 25/03/2021, 22:58) <{POST_SNAPBACK}>
Смисъла е, че при машината няма как да ти подменят или да ти направят бюлетината невалидна. ОТделно, че резултата от машината го има на повече от едно място и няма как да се "препише грешно". То и при гласуването по пощата е така, няма как да ти подменят или направят бюлетината невадлида щото в броячите има от всички партии, дори най-малките, ама електората трудно съобразява такива "дребни неща, дребни като камилчета".

По принцип е така. И по закон. Включително по този за изборите.
Обаче всичко се обезсмисля, ако накрая конкретно инфото от машините се качи на флашки и... какво следва? Кой го вади от машините? Кой, кои го носят и на кого? Техници ли някакви? Тях кой ги контролира, и дали? Те ако дават тези флашки на председателите на секционните комисии, последните как разпечатват което е в тях, в някакъв компютър в секцията ли става това, на личен лаптоп ли, през преносимо мобилно устройство ли? Пред кого предсетателят отваря флашката, и кой, кои го контролират, ако той лично прехвърля данните от нея на хартиен носител, т. нар. протокол? Кой и къде съхранява после флашките, и колко време? Кой може да провери при подаден сигнал инфото в тях, и кога? Възможно ли е това инфо да бъде манипулирано? И т. н., и т. н. Лично аз нямам задоволителен отговор на тези въпроси. Имам големи съмнения относно тях. И, както писах преди на Алекс - кое у нас е наред, че и изборите. Лично мое мнение си е, което не малко хора споделят, че - изборите у нас не само се манипулират, но и фалшифицират!
Аргументът, че има наблюдатели и от другите партии, не е сериозен. Ще обясня защо. Борисов много обича да се гаври с гадните комунисти, или поне с техните наследници от БСП. Сякаш и той не е бил! Все те му били виновни, за всичко. Но хайде да размислим, ако БСП я няма, кой ще му е виновен на премиера, и не само на него? Разбираш ли? Схващаш ли колко удобна е БСП за управлението и властта, и колко добре си поживяват и от Столетницата, играейки максимално удобната опозиция за Партията Държава ГЕРБ, реалната наследница днес на БКП и ДС. Та, защо да си развалят рахатлъка от БСП, и не само, и от ДПС по същите причини, като разкрият манипулациите на ГЕРБ по изборите. Ми те също ще изгубят, щото и техните резултати се завишават изкуствено, за да са те или във властта като патерица на Борисов, или в опозиция. Но там, в Парламента. За да не се допуснат истински граждански движения и реално демократични формирования. /Не че ги има у нас де, но то затуй ги няма, щото не им се позволява да съществуват, задушени в зародиш от мутрите и ченгетата./ В този смисъл почти съм убеден, че вотът на гражданите се подменя, по един или друг начин. Знаем повечето хватки - корпоративен, купен, манипулиран вот чрез мъртви душѝ, недействителни бюлетини, допълнително печатани и вкарани в броенето /Костинброд не беше фантазия, днес просто е на друго място!/. Лично за мен единственият начин да се гарантира що-годе честен вот, е да се допуснат до всеки процес по гласуването и броенето, от урните, до Информационно обслужване граждански квоти от обикновени граждани, които да имат право да заснемат с мобилните си устройства всяко нарушение, което констатират. И да го качват в някаква база данни, която по закон да може да касира дадено депутатско място, примерно. Нещо такова. Просто е да се изпълни. Аз съм мислил по това, и мога да го организирам, да направя сайт дори, в който да се вкарва всичко, и т. н., и други хора могат. Но няма да ни допуснат. Нито ще ни позволят. Е, тогава защо да им вярваме? Лъжат ни за всичко от властта. Защо да им вярвам, че не и за изборите?!
Shade
Цитат(lati1960 @ 26/03/2021, 10:56) <{POST_SNAPBACK}>
Лъжат ни за всичко от властта. Защо да им вярвам?!

Защото вярваш. В случая вярваш, че някой специално те лъже за всичко.

lati1960
Цитат(Shade @ 26/03/2021, 20:40) <{POST_SNAPBACK}>
Защото вярваш. В случая вярваш, че някой специално те лъже за всичко.

В случая не говорим за вяра, а за убеждение и увереност, понеже има доказателства за тези лъжи.
Само не ме карай да давам такива, много са. Примерът с твоя "любимец" Тръмп беше уникален и показателен - бяха го хванали да лъже стотици пъти на ден! И хиляди на месец! За година не знам, може би има и такава статистика. Нашият му еквивалент български не е по-различен. Дори не си мери приказките вече, толкова недосегаем се чувства, и засега е.
В политиката от край време се използва по някоя и друга лъжа или полуистина, такава е играта. Но, каквото е днес, не само у нас, особено с тази "пандемия" сега, такова чудо никога не е имало! А най-лошото е, че на никого не му пука. Животът си върви. Масовият човек смята, че не го касае. Но греши! И после мрънка или врещи, че го било ограбвали и мачкали, и унижавали, и дискриминирали, че и по-лошо. Не ги касае хората, ама друг път. Понякога се чудя толкова ли са тъпи, или само са страхливи? Или и двете.
Питето
Дрън-дрън. Ела ми покажи фалшив биткойн, или откраднат такъв. Това че ти не разбираш толкова от новите устройства, съвсем не значи че те са необмислени. Хартията отдавна не е сигурно нещо. Мноооооого по-лесно се фалшифицират избори на хартия, отколкото избори през машини или писма по пощата. При машините винаги може да се остави следа, докато при изборната комисия в Горно-нанадолнище просто си поделят гласовете или просто прецакват бюлетините на "врага" като ги дописват и стават недействителни. Ела ми направиш шашма в машината в същото село. При броенето на бюлетини от пощенски писма, номера е че има броячи от всички партии. Дори от най-малките партийки, дето иначе не са представени от наблюдател в селата и малките секции и съответно там няма гласували за тях щото онова с поделянето на гласовете и "невалидните" бюлетини...
lati1960
Цитат(Питето @ 26/03/2021, 23:22) <{POST_SNAPBACK}>
Дрън-дрън. Ела ми покажи фалшив биткойн, или откраднат такъв. Това че ти не разбираш толкова от новите устройства, съвсем не значи че те са необмислени. Хартията отдавна не е сигурно нещо. Мноооооого по-лесно се фалшифицират избори на хартия, отколкото избори през машини или писма по пощата. При машините винаги може да се остави следа, докато при изборната комисия в Горно-нанадолнище просто си поделят гласовете или просто прецакват бюлетините на "врага" като ги дописват и стават недействителни. Ела ми направиш шашма в машината в същото село. При броенето на бюлетини от пощенски писма, номера е че има броячи от всички партии. Дори от най-малките партийки, дето иначе не са представени от наблюдател в селата и малките секции и съответно там няма гласували за тях щото онова с поделянето на гласовете и "невалидните" бюлетини...

Не говорим за това. Разбира се, че чрез машини, или по пощата, или директно онлайн гласуването е по-сигурно. Те затуй от властта толкова трудно отиват на тези варианти. Проблемът е друг, чети пак какво съм писал: Че след гласуването е възможна манипулацията с данните от самите машини, поне у нас, в България, така е нагласена работата. Аз така и не разбрах кой, кои ще изтеглят тази информация от самите машини и на кого ще я дават, и под чий контрол? Разбираш ли? Щото с машините всичко ще си е о кей, не споря по това. А че после какво става? Самият процес по прехвърляне на инфото от машините на хартиен носител е направен така за тези избори, че манипулации и фалшификации са възможни. Това твърдя.
Питето
Разбирасе, че "не говорим за това". Та ние никога не говорим за реалните факти, а само за твоите си изкривявания на реалността, та да ти паснат фактите на мераците.
lati1960
Цитат(Питето @ 28/03/2021, 10:42) <{POST_SNAPBACK}>
Разбирасе, че "не говорим за това". Та ние никога не говорим за реалните факти, а само за твоите си изкривявания на реалността, та да ти паснат фактите на мераците.

Оф, добре.
Ето ти го извън моите изкривявания:

https://dnes.dir.bg/mnenie/mashinno-li-e-ma...uvane-da-ama-ne

Сега доволен ли си? Разбра ли за какво става дума?
Надявам се, че вече да. Не е проблем самото машинно гласуване, а начинът, по който ще обработят данните от него и ще ги препратят през секционните комисии към Информационно обслужване, което брои накрая. Всичко е нагласено, пич. Манипулирано изначално, и фалшифицирано на самите избори, и след тях. Дори вече се знае кои ще влязат, почти с точно колко процента, и т. н. Съвет от мен: Трябва да излезеш от Матрицата, за да прецениш какво е и как действа. Вътре си обработен до степен да изгубиш представа за реалност, истина, факти и действителност. Че и за истински живот. Мислѝ! good.gif
D-rA
И каква е реалността? sunbathing.gif
Питето
Пак си чел, ама не си схванал. Аре, дори да не си схванал, би трябвало да ти светне лампата, че толкова много се саботира това машинно гласуване, и толкова изобилно се оплюва... та явно наистина пречи на шашмите.

И дори да сумират вота на ръка, то са длъжни да попълнят всеки глас (изкаран на бележката на машината) и няма как да го пропуснат в крайния протокол, нито да направят бюлетината невалидна (като просто драснат още един кръст на още някое квадратче). Та дали ще смятат и вписват на ръка машинния резултат в протокола, то шашмите са ограничени яко. И като гледам бележката, няма възможност да кажеш, "ама ние не видяхме че има един глас за едикояси малка партия", просто няма как да е на бележката и да го няма накрая в протокола. Щото досега беше лесно — гласовете за партиите, дето нямат представител в преброяването, често се превръщаха в глас за представени партии, или ставаха "невалидни" (щото невалидните гласове, дават тежест на валидните, колкото и да са малко).
Catpuccino
Ти за постковиден синдром чувал ли си wink.gif Всичко де що мърда започна е компетентно по медицински въпроси, начело с "академик" Борисов sad.gif Вирусът е достатъчно непириятен, но политиците са още по неприятни. Спрете се да четете числа като дявола ... спрете се да четете кратки характеристики без да имате базови познания или да се опитвате да обяснявате имунологични въпроси без дори да знаете как е устроена и как функционира имунната система!
А оново л@но от Жипката, което се кани да спечели през гробовете на толкова много хора ... и то ще си намери майстора един ден sad.gif
Dani
Цитат(Потребител @ 20/02/2021, 01:15) <{POST_SNAPBACK}>
... 99% от обектите приемат системата ако им се предостави избор, независимо от факта, че "изборът" съществува само в тяхното подсъзнание ...

Choice is an illusion created between those with power and those without.

Да, това е особено валидно за България - мислим си, че имаме избор, а всъщност изборът е много стеснен, да не кажем направо никакъв.
Dani
Цитат(Krapp @ 25/02/2021, 09:28) <{POST_SNAPBACK}>
Но аз поне си мисля, че тя е съвършено права, отказвайки да дойде тук....
Ми ние тука ще я окаляме, ще я охулим, ще й намерим 99 кусура и в крайна сметка, ще я съсипем във всяко отношение и ще я провалим насила....
Уви, при нас е така....

Много точно наблюдение. 328.gif
И освен всичко друго - една птичка пролет не прави.
Dani
Цитат(Catpuccino @ 29/03/2021, 10:00) <{POST_SNAPBACK}>
Спрете се да четете числа като дявола ... спрете се да четете кратки характеристики без да имате базови познания или да се опитвате да обяснявате имунологични въпроси без дори да знаете как е устроена и как функционира имунната система!

Това няма как да стане, защото всеки уважаващ себе си българин по рождение е експерт по абсолютно всякакви въпроси. rolleyes.gif
lati1960
Цитат(D-rA @ 28/03/2021, 22:26) <{POST_SNAPBACK}>
И каква е реалността? sunbathing.gif

Че в този свят имаш свобода и право да избираш извън единствения такъв, който е между Добро и Зло. Нямаш.
А още по-големият проблем е, че не само чрез т. нар. пандемия, но сега много ускорено и силово чрез нея се прави опит да се отнеме на хората дори и този основен избор. Като ни вкарат в изкривената виртуална "реалност" на новото "нормално". Ако питаш коя за мен е истинската реалност, това съм опитал да обясня в другия раздел, на Х-форума.
D-rA
Това което описваш не е реалност, обективна и общовалидна - а собствената ти субективна такава... Насаждането на такъв субективизъм е агресия над мисленето на другите субективни реалности, и като такава е неприемлива. sunbathing.gif
lati1960
Цитат(Питето @ 28/03/2021, 22:51) <{POST_SNAPBACK}>
Пак си чел, ама не си схванал. Аре, дори да не си схванал, би трябвало да ти светне лампата, че толкова много се саботира това машинно гласуване, и толкова изобилно се оплюва... та явно наистина пречи на шашмите.

И дори да сумират вота на ръка, то са длъжни да попълнят всеки глас (изкаран на бележката на машината) и няма как да го пропуснат в крайния протокол, нито да направят бюлетината невалидна (като просто драснат още един кръст на още някое квадратче). Та дали ще смятат и вписват на ръка машинния резултат в протокола, то шашмите са ограничени яко. И като гледам бележката, няма възможност да кажеш, "ама ние не видяхме че има един глас за едикояси малка партия", просто няма как да е на бележката и да го няма накрая в протокола. Щото досега беше лесно — гласовете за партиите, дето нямат представител в преброяването, често се превръщаха в глас за представени партии, или ставаха "невалидни" (щото невалидните гласове, дават тежест на валидните, колкото и да са малко).

Това, което си написал, е пожелателно. Да, по Закона за изборите е така. Но съвсем друго правят - от секционните комисии, до Информационно обслужване, където накрая "броят". Гледахме от предни избори клипчета от телефони, слушахме записи, преброихме над половин милион "недействителни" бюлетини... да не изреждам всичко. От което аз си правя извода, че честни избори са невъзможни у нас.
lati1960
Цитат(D-rA @ 29/03/2021, 23:08) <{POST_SNAPBACK}>
Това което описваш не е реалност, обективна и общовалидна - а собствената ти субективна такава... Насаждането на такъв субективизъм е агресия над мисленето на другите субективни реалности, и като такава е неприемлива. sunbathing.gif

Обективно погледнато е така. Но в този смисъл всеки живее в своята напълно субективна реалност, която опитва точно агресивно да наложи на другите. Крайните форми на същото са наричани от някои политика. Или власт, все едно. А още по-крайните война или насилие. В такъв свят живеем. Така погледнато истинската свобода и реалната демокрация не са възможни в подобна обща реалност, понеже тя е доминирана от едно овластено малцинство, което налага над мнозинството своята си субективна реалност, или поне виждането си за нея. С цел облаги и надиграване чия точно субективна реалност да е доминираща. Ти кажѝ има ли някаква реалност извън субективната?
-----------------------
Затуй не само по темата, въобще тук давам изключително много източници, от различен новинарски спектър, за да се постигне максимално възможната обективност поне по фактите и събитията, които коментираме. А моето е точно коментар, и то напълно субективен, признавам. Което обаче е валидно и за останалите. Съвсем по темата всеки който желае може да провери в съответните регистри чия фирма притежава лабораторията в Ухан, примерно, или чии агенции са най-големите донори на СЗО, която налудно продължава да търси източника на вируса ковид сред животинките в Китай. no.gif Също да провери кои са общите дружества между господата Сорос, Гейтс, Мъск и останалите от отбора. И т. н., и т. н. Това вече е обективно, и не зависи от моя субективизъм. Нарича се факт или истина. А от Истината никой не е по-голям. Бъди здрав!
Питето
Ето бе , сам го пишеш преброили били недействителни бюлетини, ама при машините няма бюлетини бе, как ще ги броиш като ги няма. А като ги няма как ще ги "допишеш" за да станат невалидни... Отделно, че дори малките партии могат да наемат специалисти, дето да проверят машините дали са "пипани", което обаче няма как да го направят с книжните бюлетини... При гласуването по пощата е същото, всички партии могат да пратят техни хора да броят, щото броенето ще е на десетина места в столицата (и евентуално в трите най-големи града), а не в няколкохиляди секции из цялата страна. Ма щом смяташ че са по-зле от хартиените бюлетини броени по села и паланки... вярата не се нуждае от факти, само от вярващи.
lati1960
Цитат(Питето @ 30/03/2021, 23:33) <{POST_SNAPBACK}>
Ето бе , сам го пишеш преброили били недействителни бюлетини, ама при машините няма бюлетини бе, как ще ги броиш като ги няма. А като ги няма как ще ги "допишеш" за да станат невалидни... Отделно, че дори малките партии могат да наемат специалисти, дето да проверят машините дали са "пипани", което обаче няма как да го направят с книжните бюлетини... При гласуването по пощата е същото, всички партии могат да пратят техни хора да броят, щото броенето ще е на десетина места в столицата (и евентуално в трите най-големи града), а не в няколкохиляди секции из цялата страна. Ма щом смяташ че са по-зле от хартиените бюлетини броени по села и паланки... вярата не се нуждае от факти, само от вярващи.

Добре бе, човек. Така е. Нали ти писах вече, че си прав за горното. Но за друго говорим. Че е безсмислено звеното хартиен протокол с данните от машините - между самата машина и Информационно обслужване, които броят накрая всичко. Щото пък от този хартиен носител с данните от машините, наречен секционен протокол, пак същите данни отново накрая трябва да се качат на електронен носител, за да бъдат качени софтуерно в последната база данни, от която ще излезе крайният резултат. Разбираш ли? Цялата тая гимнастика е абсурдна. Защото може инфото от всяка машина директно да отиде в Информационно обслужване, без да преминава през безброй ръце, очи и може би злоупотреби с тези данни. Това се прави именно за да има възможност за некоректно внасяне на цифрите от машинните флашки, където е възможно. А е възможно. Кой ще тръгне после да проверява какво е отчетено от машина Х или Игрек еди къде си? Ми никой. Защото никой освен извършителите няма да знаят с данните на коя машина е злоупотребено. И всичко отново ще зависи от председателите на секционните комисии, които ще отговарят за прехвърлянето на данните от машините върху хартиен протокол, това първо, и второ от новото прехвърляне обратно на същите данни от този хартиен носител върху нов дигитален, за да влязат в базата на Информационно обслужване накрая, при окончателното броене. Целият този безсмислено /или целенасочено/ усложнен процес дава възможност за реални злоупотреби с данните от машинното гласуване. И аз лично не се съмнявам, че ще има. Което обезсмисля предимствата от подобен вариант, поне в български условия.
Малко сложно изглежда, но не е. Има две безпредменти прехвърляния на данните от машините, и то от различни хора, което е възможност за манипулирането им и за злоупотреба с тях, в полза на една или друга политическа сила. Това е.
Alexfield
Цитат
Централната избирателна комисия (ЦИК) отказа искането на "Демократична България" за допълнителен одит на машините за гласуване за предстоящите на 4 април парламентарни избори с мотива, че държавните институции, които ще извършват проверката, са независими, съобщават от коалицията.

Източник:
https://www.dnevnik.bg/izbori_2021/2021/03/...e_za_glasuvane/
Случайност? Не мисля. За това си има причина.
Питето
Няма случайност, просто машинното гласуване (както и това по пощата) яко бъркат в д***то на тарикатите. Точно на обратното на онова, дето Лати пише, че било все тая и било нагласено. А и това дето комисията била независима, то ще е временно, докато не се разпърдят яко нещата и партиите почнат да пращат наблюдатели. Първо ще бъдат наблюдатели от водещите партии, щото имат най-голяма файда и лостове да го постигнат, пък покрай тях и малките ще намажат, щото няма как "за едни може, а за други не". Подозирам, че първо ще се пробват да тушират положението само с камери и който иска да гледа, ама веднъж като протече отнякъде...
lati1960
Цитат(Питето @ 31/03/2021, 20:54) <{POST_SNAPBACK}>
Няма случайност, просто машинното гласуване (както и това по пощата) яко бъркат в д***то на тарикатите. Точно на обратното на онова, дето Лати пише, че било все тая и било нагласено. А и това дето комисията била независима, то ще е временно, докато не се разпърдят яко нещата и партиите почнат да пращат наблюдатели. Първо ще бъдат наблюдатели от водещите партии, щото имат най-голяма файда и лостове да го постигнат, пък покрай тях и малките ще намажат, щото няма как "за едни може, а за други не". Подозирам, че първо ще се пробват да тушират положението само с камери и който иска да гледа, ама веднъж като протече отнякъде...

Лати няколко пъти ти обяснява, но ти си се запънал като магаре на мост и не щеш да разбереш.
Затова те питам: Какъв е смисълът дигиталният резултат от всяка машина да се нанася в секционните комисии на хартиен носител или т. нар. протокол, и после отново от същия да се качва пак на дигитален в Информационно обслужване, за да бъде преброен за окончателните данни? Хайде, понапъни си малко мозъка, не е сложно.
Shade
Цитат(lati1960 @ 01/04/2021, 08:43) <{POST_SNAPBACK}>
Лати няколко пъти ти обяснява, но ти си се запънал като магаре на мост и не щеш да разбереш.
Затова те питам: Какъв е смисълът дигиталният резултат от всяка машина да се нанася в секционните комисии на хартиен носител или т. нар. протокол, и после отново от същия да се качва пак на дигитален в Информационно обслужване, за да бъде преброен за окончателните данни? Хайде, понапъни си малко мозъка, не е сложно.

Базата данни се намира в комптърна система, мрежа от синхронизирани компютри. Гласовете се въвеждат поетапно заедно с всички изисквани придружаващи детайли. Т.е. всеки глас е представен от независим завършен обект.
Оттук нататък протоколът е само разпечатка на съдържанието на базата данни. Съвременни технологии, резултат на сериозно напъване на мозъци.
В днешно време никой не топи перото в мастилницата, попълвайки хартиени протоколи на ръка.
Но в някои кръгове, обединени от Средновековно мислене и конспиративна вяра, е въпрос на авторитет и многознайковщина всичко да се обвързва с крайни мистични машинации. smile.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.