Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Избори 2021 - едно нестандартно виждане
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
lati1960
Цитат(Shade @ 07/03/2021, 01:34) <{POST_SNAPBACK}>
Натрапчивата ти обсесия, че няма коронавирус и пандемията е просто измислена от някой, за да те манипулира, която поддържаш с подбрани линкове, целенасочено изровени от мрежата, не е случайно явление. Дори да не си даваш сметка за това, тя е непосредствено асоциирана с религиозните ти убеждения.
Неслучайно поддръжници на подобна теория в Оня форум са най-фантичните вярващи.
А в САЩ това виждане се поддържа от гилдията на религиозните до ретроградност, представени от консерваторите. Които са убедени, че Бог се грижи за онези, които го почитат, и няма да допусне никой от тях "да погине". Поради което всякакви мерки за предпазване от зараза били излишни. Някои от тази група са дотолкова декадентни с религиозните си убеждения, че дори стигат в падението си дотам, да отричат преливането на кръв при спешни случаи.

Заради противоречията, в които изпадаш, пуснах в Хайд парк една тема как на днешния етап съвременните религиозни философи оценяват крайностите на религията. Безсмислено е темата да се пуска в Оня форум, все едно е пусната в канализацията. Поради липса на собствена мисъл и неумение за изразяване, в Оня форум ще бъде удавена с удобни цитати само от една книга, и още по-удобните им "тълкования".

Да, не отричам. И аз безрезервно вярвам в ето това: "Които са убедени, че Бог се грижи за онези, които го почитат, и няма да допусне никой от тях "да погине"." Само че има важна подробност. А тя е, че Бог се грижи и помага също и чрез хора, включително и чрез лекари. Друго съществено уточнение: Никъде не съм отричал ваксинирането по принцип. Съмнявам се само в ефективността и правилното предназначение на ваксините срещу К19. Направѝ си справка за колко време се създава една добра и работеща безопасно ваксина? Минимум 10, и повече години! Тези се пръкнаха за 10 месеца. Просто няма как това да стане, дори извънземните да са ги направили, разбираш ли? Отвсякъде и всичко с този вирус е гнило, лъжливо и манипулативно. И не само аз мисля така, ти сам си посочил колко различни маси хора също се съмняват. У нас в България този процент е почти 50%! Няколко стотин наивници и паникьосани, уплашени хорица по опашките на т. нар. "зелени коридори" не са показателни за това какво мисли българинът въобще за тая "пандемия". Вече. Поголовно хората свалиха маските, освен когато не ги застраша глоба. Поголовно и тайно си ходят по заведенията, имаше много случаи, знаеш. Всичко вече е само парлама, и не търсете вината в мен, не аз съм виновен за това състояние на нещата. И няма удобни цитати по неудобни въпроси, всичко си е самата истина. Хайде и ти да ме светнеш откъде здравният ни инспектор Кунчев още отсега знае, че вирусът през лятото щял да си кротува и да не ни тормози? Той за идиоти ли ни мисли? Значи, когато им е удобно, сега за изборите, ще има пик на "заразата", обаче, като дойде лятото, и властта трябва да тръгне към Гръцко и по морето, тогава вирусчето си взима и то отпуска, за да не ги закача! Вие сериозно ли, хора! Пълни глупости са това. И не аз съм виновен за тях. Самите власти, здравни и всякакви, така се оплетоха сами в тия лъжи, манипулации и противоречия, че вече дори не им пука какво говорят, само пара да пада. И да си вземе Бате пак изборите. Няма как да ми внушите вина, че аз съм убивал хората по болниците. Ако има зараза, виновни са властите, които разхлабват мерките винаги когато пикът е най-голям! А ако няма зараза, то защо ни лъжат?! Това са двата основни проблема. Или едното е вярно, или другото. Всеки да си избере на кое да вярва. И на кого. Дори да искам, не мога да насиля някой да ми вярва. Не е това и идеята. Целта е информирания избор. И, понеже властта навсякъде не позволява официално да се дадат алтернативите, затуй и хора като мен се опитват да ги дадат тези алтернативи, по абсолютната "истина" на управленията и послушниците им, били те учени или лекари. Нататък всеки има достатъчно ум в главата, да преценява, решава и избира. Не преча на никого. А ти бъди здрав! Както и всички тук.
Alexfield
Аз съм привърженик на "Наградите Дарвин". Който е разбрал, как трябва да се пази, ще се опази. Имаше достатъчно време (повече от година) хората да се информират и да си направят изводи, дали е опасно или не.
1. Мерките се разхлабват предизборно.
2. Положението не е страшно. 95% от заразилите се оцеляват. Няма статистика колко от тях имат трайни здравословни щети и никога няма да се възстановят, но това, което не го виждаме не е вярно. Само 5% от заразилите се у нас умират. Ако умираха 10-15%, народът щеше истински да се уплаши.
Shade
Цитат(lati1960 @ 06/03/2021, 23:57) <{POST_SNAPBACK}>
Хайде и ти да ме светнеш откъде здравният ни инспектор Кунчев още отсега знае, че вирусът през лятото щял да си кротува и да не ни тормози?

Не мога аз да те светна, не съм специалист. Но факт е, че темпът епидемията е по-висок през студения сезон, графиките го доказват. Дали защото когато е студено хората се събират на закрито или защото водните капки при издишване, съдържащи вируса, се задържат във въздуха по-дълго при хладно време - не знам.
Питето
А-а-а, класика баце. Това дето "бог помага... като ни е пратил лекари" (или там който те е спасил именно щото не е вярвал на богове, а е развил логиката и науката за спасяване) е голяма хватка да се измами вярата и да се прескочи трудната част. Абе този бог що не е сътворил лекарите заедно с Адам (да го ремонтират още в гаранционния срок), ами е чакал милиони вярващи жертви на болести, че едва след хилядолетия, когато им писнало и науката отсвирила религията, че чак тогава е проводил депешата за лекарите... И що ги праща през науката и университетите, а не да станеш лекар след една яка молитва в некоя катедрала примерно? Според мен, ако има такова нещо като бог и да е пратил лекарите, то това е капан в стил "забранения плод" — който вярващ повярва и отиде на лекар, после в катрана щото му куца вярата (там по първата точка от заповедите) и си е намерил кумир да го спасява... animatedwink.gif

То и антиваксърите така извъртат — няма да се ваксинират, ма никой не подписва да не бъде лекуван от Ковид-19, щото нали нямало нужда от ваксина, а и дори не съществуват такова нещо...
lati1960
Цитат(Shade @ 07/03/2021, 17:40) <{POST_SNAPBACK}>
Не мога аз да те светна, не съм специалист. Но факт е, че темпът епидемията е по-висок през студения сезон, графиките го доказват. Дали защото когато е студено хората се събират на закрито или защото водните капки при издишване, съдържащи вируса, се задържат във въздуха по-дълго при хладно време - не знам.

Според мен бъркаш, за графиките. Те са такива, каквито каже властта. Ето това е големият проблем, и не аз съм виновникът, за мъка на Горския. Самият здравен министър наш си го каза онзи ден, в прав текст, беше нещо в смисъл, да не търся сега: "Ние изключително успешно управляваме пандемията!" Обърниѝ внимание на думата УПРАВЛЯВАМЕ. Много е показатгелна в случая, не само по отношение на графиките. Те управлявали. Направо ми се къса сърцето! no.gif
Пак ви казвам - хайде по-сериозно, хора! Мислете!
За устойчивостта на вируса и аз не смея да се произнасям, нямам идея. Само помня как миналата година точно преди лятото се изтъпани наш мастит вирусолог по медиите, и започна съвсем сериозно да ни обяснява как ковид 19 се плашел най-много от какво мислиш... ми от морската вода, естествено. Така ще е и тази година, бъди сигурен. Тъй че, още малко, и юруш всички към морето! Кеф ти Гръцко, кеф ти Турско, кеф ти нашето, може и по Бахамите и Карибите, още по-добре. Те там вирус почти нямат, ковида особено се бои от онез води, абсолютно. Направо не мога да повярвам! doh.gif
lati1960
Цитат(Питето @ 07/03/2021, 19:13) <{POST_SNAPBACK}>
А-а-а, класика баце. Това дето "бог помага... като ни е пратил лекари" (или там който те е спасил именно щото не е вярвал на богове, а е развил логиката и науката за спасяване) е голяма хватка да се измами вярата и да се прескочи трудната част. Абе този бог що не е сътворил лекарите заедно с Адам (да го ремонтират още в гаранционния срок), ами е чакал милиони вярващи жертви на болести, че едва след хилядолетия, когато им писнало и науката отсвирила религията, че чак тогава е проводил депешата за лекарите... И що ги праща през науката и университетите, а не да станеш лекар след една яка молитва в некоя катедрала примерно? Според мен, ако има такова нещо като бог и да е пратил лекарите, то това е капан в стил "забранения плод" — който вярващ повярва и отиде на лекар, после в катрана щото му куца вярата (там по първата точка от заповедите) и си е намерил кумир да го спасява... animatedwink.gif

То и антиваксърите така извъртат — няма да се ваксинират, ма никой не подписва да не бъде лекуван от Ковид-19, щото нали нямало нужда от ваксина, а и дори не съществуват такова нещо...

По-полека, братко Пите. Пак се изсилваш. Сведения за доктори има от дълбока древност, объркал си се. Много преди днешната наука да ги облече в бели престилки и да им метне слушалки на врата. Що касае антиваксърите, от които не крия, че съм активна част, и по това грешиш. За останалите не знам, но аз категорично съм декларирал и отказвам да ме "лекуват" срещу туй нещо, дето го наричат ковид 19. И, слава на Бога, засега няма нужда! Да ме боцкат също няма да позволя, в никакъв случай. Но, както уточних многократно, това си е моят избор. Всеки да си прави своя. Лошото е, че не е информиран избор, това е проблемът. Понеже в най-големите, в казионните медии и от рупорите на властта чуваме само едната гледна точка. Няма я алтернативната. Разбираш ли? Скромните ми усилия тук са именно в тази посока. И, за да няма спекулации, ще дам един не лош и коректен поглед върху проблема, ето: https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-k...chipove-6122388 Нужно е обаче да уточня, че това е класически похват да се скрие фалшива новина във фалшива новина. В смисъл, прокарва се една лъжа, за да се лансира друга, официалната такава. И ще обясня. Да, в нет пространството има много глупости по отношение на конспиративните твърдения, че Ковид ваксините съдържали микрочипове. Не, не съдържат. Такава е истината. Обаче. Тази лъжа преднамерено се използва, за да се прикрие друга - че укриват истината как всъщност действат тези ваксини, а те манипулират генома на човека, до степен да не знаем какви точно ще са последиците в дългосрочен план. Самите учени създали ваксините го признават. Така оборвайки конспиративните теории, много умно и хитро се прикрива другата опасност от тази ваксини, истинската. А тя е, че се прави опит да се влияе, променя и бърника в гените човешки! Което, поне за мен като вярващ човек, е недопустимо. Затова изрично съм уточнявал и тук, че не съм против ваксинирането въобще, нито против науката и медицината, а конкретно срещу тези ваксини, срещу К19, които са създадени не точно да лекуват, а да манипулират РНК структурата ни. Нататък спорът е изцяло научен, така че ще спра дотук. Но е важно да се знае горното. Бъди здрав!
D-rA
Цитат(Alexfield @ 07/03/2021, 13:02) <{POST_SNAPBACK}>
Само 5% от заразилите се у нас умират. Ако умираха 10-15%, народът щеше истински да се уплаши.

Не всички с положителен PCR тест са заразени от ковид, което прави тези цитирани % напълно манипулируеми.Това е според мен основния проблем на тази пандемия - 100% Вяра в PCR тестовете и оттам пълния хаос в медицината... А и в политиките по отношение на пандемията...Да, вирус има и той убива. Но едва ли реалния процент на реално заразени от него е съизмерим с резултатите от PCR тестовете. Многократно по-високи са резултатите от този измислен PCR спрямо реалните заразени, чийто брой никой не може да определи.PCR е измислен през 1986 година метод за анализ на ДНК... COVID19 има само РНК - което прави % на фалшиви положителни и фалшиви отрицателни тестове абсолютна променлива величина с неясен съотносим резултат.
Тази Covid диагностика, вкарва в ковид отделения и нековид заболели хора, които след попадането си там, 100% се разболяват. И за съжаление много от тях си заминават. Такава статистика няма и няма да има, както и лекари лекували за ковид, нековид болни няма да има обвинени за леталния изход на пациенти... И това е хаос, започнал в началото на пандемията и продължаващ и сега - а лечение ясно дефинирано - няма.
lati1960
Цитат(D-rA @ 07/03/2021, 20:06) <{POST_SNAPBACK}>
Не всички с положителен PCR тест са заразени от ковид, което прави тези цитирани % напълно манипулируеми.Това е според мен основния проблем на тази пандемия - 100% Вяра в PCR тестовете и оттам пълния хаос в медицината... А и в политиките по отношение на пандемията...Да, вирус има и той убива. Но едва ли реалния процент на реално заразени от него е съизмерим с резултатите от PCR тестовете. Многократно по-високи са резултатите от този измислен PCR спрямо реалните заразени, чийто брой никой не може да определи.PCR е измислен през 1986 година метод за анализ на ДНК... COVID19 има само РНК - което прави % на фалшиви положителни и фалшиви отрицателни тестове абсолютна променлива величина с неясен съотносим резултат.
Тази Covid диагностика, вкарва в ковид отделения и нековид заболели хора, които след попадането си там, 100% се разболяват. И за съжаление много от тях си заминават. Такава статистика няма и няма да има, както и лекари лекували за ковид, нековид болни няма да има обвинени за леталния изход на пациенти... И това е хаос, започнал в началото на пандемията и продължаващ и сега - а лечение ясно дефинирано - няма.

И аз така мисля.
От самото начало на тази пандемия всичко е пълна каша и абсолютно неадекватни действия, на всички. Може би някои, които евентуално пуснаха това нещо наречено К19, именно същото са целяли, не знам. Но, зад пушилката от медиите и безумията на властта, зад разболелите се и починали хора, някой, някои явно преследваха и преследват съвсем различни от здравните цели. Това за мен е извън всяко съмнение. Дано да греша, но засега никой не успя да ми докаже, че бъркам. Най-малкото, че някак си от нищото се пръкнаха тия ваксини, и то, забележете - почти едновременно в различни точки на света, и то в глобални врагове дори, каквито са Русия, Америка, Китай и т. н. Странно беше. Сякаш предварително ги имаше. Не съм сигурен, но първи май руснаците от "Гамалея" изтипосаха Спутник Ви, или как беше? Както и да е, мисълта ми е, че няма как срещу толкова страшна зараза, каквато се твърди да върлува, и то с толкова променчив и мутиращ ежечасно едва ли не вирус, да създадат буквално за седмици напълно ефективни и безопасни ваксини. За такава ваксина са нужни години! Не знам за вас, но мен това изключително ме притеснява. Просто им нямам доверие, нито на властите, нито на казионните учени, които ги обслужват. Да не говорим за медиите. И така. Безумията продължават. В България обективните учени предупреждават, че навлизаме в трета вълна и нов голям пик, а управниците отвориха заведенията и кината предизборно, ще разхлабват още! Е, аз ли съм виновен, че умират хора? Ми не съм.
D-rA
Има и още нещо, което мен ме смущава и то с голям % смутимост - по данни от НСИ - средно годишно - от минали години, преди тази пандемия, в България умират между 108 и 120 хиляди годишно, т.е. приблизително 10 хиляди на месец - от каквото се сетите - старост, болести, несполучливи операции, катастрофи и т.н. И никой за тези 10000 смъртни случая месечно не е обявавал пандемия и куп рестрикции за живота ни, в т.ч. за култура, бизнес и елементарен живот.
Сега за 10000 Годишно са ужасии от мерки и простотии... Е няма такава логика, какъвто и да е този вирус... sunbathing.gif
lati1960
Цитат(D-rA @ 07/03/2021, 20:49) <{POST_SNAPBACK}>
Има и още нещо, което мен ме смущава и то с голям % смутимост - по данни от НСИ - средно годишно - от минали години, преди тази пандемия, в България умират между 108 и 120 хиляди годишно, т.е. приблизително 10 хиляди на месец - от каквото се сетите - старост, болести, несполучливи операции, катастрофи и т.н. И никой за тези 10000 смъртни случая месечно не е обявавал пандемия и куп рестрикции за живота ни, в т.ч. за култура, бизнес и елементарен живот.
Сега за 10000 Годишно са ужасии от мерки и простотии... Е няма такава логика, какъвто и да е този вирус... sunbathing.gif

Да, това е другата страна на въпроса. Че здравният проблем прикрива някакви други цели, които се затрупват от статистика, пропаганда, често от откровени лъжи и манипулации. Доцент Мангъров пръв разкри тези данни, по смъртността от началото на тази година, оказа се по-ниска в условията на пандемия от тази в предните три години без пандемия, за същия период! На кого да вярваме тогава?!
За мен лично в тази ситуация интернет е голям плюс, понеже всеки има достъп до всякаква информация, конкретно по пандемията. Включително и фалшива, разбира се. И изопачена, всякаква. Но имаме. И, оттук насетне всеки трябва да е много буден и да отсейва вярното от невярното, пропагандата от истината, фактите от спекулациите и лъжите. Не е лесно, но е възможно. Просто трябва да сме будни и бдителни, и да не приемаме на доверие всичко, с което ни заливат официозите, и от властта, и от големите медии. За съжаление и от някои учени. Когато за всички тези мотивация са предимно парите и властта, и печалбата, лично аз не им вярвам. Не че лекарите не си вършат работата. Но, така както ни поставиха в ситуацията и предрешават нещата, лекарите и въобще медицинския персонал също са жертви на случващото се, дори най-потърпевшите. Не те са виновните обаче.
D-rA
Човешкият организъм и електронното устройство имат една основна прилика - повреждат се. Аз се занимавам с електроника. Повече от 40 години. Има един основен принцип за анализ преди ремонт - диагностика. Това е най-трудната част от "ремонта" - при човека, а и при електрониката.В основата и стоят Познания, Сравними параметри на идентичност, Аналитичност и не на последно място Преценка за допустими отклонения.
При електрониката - грешната диагноза и "лечение" отива в кофата за боклук - загубата е само финансова, и за сервиза и за собственика и. При човека - загубата е само лична. "Сервиза" си измива ръцете с COVID19...Трудно се живее в свят който е обявил Диагнозата, преди Диагностиката.. и е признал "страхова невроза". sunbathing.gif
Питето
Ми отлично, просто започвай коментара са "аз съм подписал отказ от лечение за ковид"... и там каквото ти е мнението. А за лекарите от древността, най-добре са се представили лечителите в римските легиони. Истинската медицина започва когато хората отсвирват религиите в полза на науката. Лесно се проследява по продължителността на живота и размера на детската смъртност.
ЕксГорски
Цитат(lati1960 @ 07/03/2021, 21:06) <{POST_SNAPBACK}>
Много преди днешната наука да ги облече в бели престилки и да им метне слушалки на врата.

Бе, ти знаеш ли колко години учи един лекар преди "днешната наука да гo облече в бялa престилкa и да мy метне слушалки на врата." Между 9 и 11: 6 години "висше" и от 3 до 5, т.н. "интернат" : практика по болници (с мизерно заплащане)
Това за Франция, но и другаде не е много по-различно

Ти колко и какво си учил (след гимназия, ако имаш и такава) или четенето на "Голямата книга" ти е достатъчно, за да си мислиш, че имаш право да ругаеш (не само в този пост, а систематично) хора с 11 години "висше"!
lati1960
Цитат(D-rA @ 07/03/2021, 21:54) <{POST_SNAPBACK}>
Човешкият организъм и електронното устройство имат една основна прилика - повреждат се. Аз се занимавам с електроника. Повече от 40 години. Има един основен принцип за анализ преди ремонт - диагностика. Това е най-трудната част от "ремонта" - при човека, а и при електрониката.В основата и стоят Познания, Сравними параметри на идентичност, Аналитичност и не на последно място Преценка за допустими отклонения.
При електрониката - грешната диагноза и "лечение" отива в кофата за боклук - загубата е само финансова, и за сервиза и за собственика и. При човека - загубата е само лична. "Сервиза" си измива ръцете с COVID19...Трудно се живее в свят който е обявил Диагнозата, преди Диагностиката.. и е признал "страхова невроза". sunbathing.gif

328.gif

Какво повече да кажа?
Ако изключим от уравнението това, което наричаме съзнание, Аз-а, Личността, ума, духа, душата и самиличността като самоосъзнаване и възприемане на външния свят, дори биологично погледнато телата ни и нашият организъм си е точно една биомашина. Така че паралелът ти е абсолютно удачен. За съжаление не е утешителен. Не и за тези, които станаха жертви на тотално безумното поведение на всякакви власти навсякъде по света във връзка със случващото се около нещото, което нарекоха Сарс или Ковид 19 вирус. И тези бузумия продължават. Примерно в България още разхлабват предизборно мерките, на фона на ето това: https://nova.bg/news/view/2021/03/08/318405...BD%D0%B0%D1%81/ После, като наближат изборите, вероятно ще затегнат отново всичко, без да носят и грам отговорност, с идеята да уплашат хората да не ходят до секциите да гласуват. Пък като минат изборите, и си спретнем новото старо управление, пей сърце отново, моренцето ни зове, след май и юни! Вирусът пак ще бъде пратен в лятна почивка, и половин България ще се юрне я към Гръцко, я към Турско, към нашето Черноморие, или кой където свари. Такива ми ти работи. Всичко са си сметнали. Пък Горския се опитва на мен да натресе вината за всички тия безумия. Не става така. Като е толкова ербап, да ходи да търси отговорност от тези, които взимат решенията. Ако има вина, тя е тяхна!
lati1960
Цитат(Питето @ 08/03/2021, 13:35) <{POST_SNAPBACK}>
Ми отлично, просто започвай коментара са "аз съм подписал отказ от лечение за ковид"... и там каквото ти е мнението. А за лекарите от древността, най-добре са се представили лечителите в римските легиони. Истинската медицина започва когато хората отсвирват религиите в полза на науката. Лесно се проследява по продължителността на живота и размера на детската смъртност.

"АЗ СЪМ ПОДПИСАЛ ОТКАЗ ОТ ЛЕЧЕНИЕ ЗА КОВИД!"
/Но не задължавам, нито агитирам никого да следва моя пример! Направете своя информиран избор сами!/
Ето, доволен ли си.
Иначе пак се поизсилваш. По отношение историята на медицианата. Ето по това: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B5%...%B8%D0%BD%D0%B0 И важна част от инфото:
"Гръцкият лекар Хипократ е наречен, „бащата на медицината“. Той полага основите на един разумен подход в медицината. Хипократ въвежда и клетва давана от младите лекари. Тя е наречена в негова чест – Хипократова клетва и макар и видоизменена се дава и днес от новозавършващите медици. Хипократ е и първият, който категоризира заболяванията като остри, хронични, ендемични и епидемични. Въвежда в употреба и термините като например: обостряне, рецидив, разнасяне (на заболяване, оток и други), криза, пристъп, връх на заболяването и период на възстановяване."
Данни за организирани медицински грижи има датирани стотици, дори хиляди години пр.н.е. И не са си пречели изобщо с религиите. Нито тогава, нито сега. Няма доказана такава връзка, за която ти говориш. За днес не знам, но назад в историята на медицината не малко от най.известните в тази област са били и вярващи, религиозни хора. Както и въобще в науката. Примерите с Нютон, Айнщайн, Спиноза и т. н. не са изолирани, а по-скоро правило. Съвсем различно нещо е религиозният фанатизъм, от целия спектър, с това съм съгласен. Но той е зловреден не само по отношение медицината и науката. Аз съм вярващ човек, християнин, поне опитвам. Но, когато преди години се разболях от пневмония, без колебание пих предписаните ми антибиотици. Без които сега нямаше да съм тук, за да си говорим.Така че нямам проблем нито с постиженията на науката, нито на технологиите, медицината и въобще с човешкия напредък. Проблемите са по-скоро от морално, етично и духовно естество, но друга тема. Според мен смесваш фанатизма в някои религии с чистата и неагресивна вяра, откъдето и погрешното ти разбиране за проблема. Така образно казано изхвърляш и бебето с мръсната вода. Разбираш ли?
Shade
Цитат(lati1960 @ 07/03/2021, 09:46) <{POST_SNAPBACK}>
Според мен бъркаш, за графиките. Те са такива, каквито каже властта.

Твърде наивно преекспонираш. Крайна и нереалистична е обсесията ти към конспирации. Дори Тръмп, който в продължение на 4 години беше узурпирал цялата власт и ликвидирал разделението на властите до степен да няма кой да може да му възрази, не можа да наложи такава измама. Просто защото тези графики не падат от небето. Зад всяка от тях седи някой, който се подписва с името си. И внимава гащите му да са вързани с представяне на коректни данни. Никой не би си подложил лекомислено задника, пренебрегвайки възможността в един момент да му се поиска сметка за груба фалшификация и в отговор да е в състояние само да мига на парцали и да заеква.
Alexfield
У нас 1-ва вълна нямаше. Но втората вълна се вижда ясно на графиката.
Вижте прикачените файлове
D-rA
Цитат(Alexfield @ 09/03/2021, 10:29) <{POST_SNAPBACK}>
У нас 1-ва вълна нямаше. Но втората вълна се вижда ясно на графиката.
Вижте прикачените файлове

Да, така е - но я потърси графики от минали години - всяка есен и около края на януари графиките със смърт са аналогични - от други грипни вълни.Т.е. паниката по света е изкуствено създадена. И е използван един инструмент (PCR тест ) който е създаден със съвсем друга цел и то доста отдавна...Какво освен наличие на изменение съдържащо този вирус сега отчита теста няма информация - и няма данни на какво още реагира с т.н. положителен резултат този тест... И с паника е "зарибен" целия медицински свят - обади се на личния си лекар че имаш хрема с кашлица и чакай друга освен ковид диагноза, и то по телефона, не си мисли ще те покани в кабинета си (страхът е голяма сила)...В пълен абсурд се превърна здравеопазването по света и у нас... И няма скоро да се отървем от тази паника... sunbathing.gif
Alexfield
Цитат(D-rA @ 09/03/2021, 10:40) <{POST_SNAPBACK}>
Да, така е - но я потърси графики от минали години - всяка есен и около края на януари графиките със смърт са аналогични - от други грипни вълни...

Ти може би си пропуснал да забележиш, че на въпросната графика ги има данните за "минали години": 2016, 2017, 2018, 2019 - включително за всяка есен и за януари?
D-rA
Да, не обърнах внимание, но графиката която си показал е фрапираща с факта че този пик на смъртност не е от ковид, а от вероятно нелекувани пациенти от други болести. Ето графика на ковид смъртността в България, вкл. в този пиков период от твоята графика...Виждаш ли цената на паниката в медицинските среди, която убива много други хора в пъти повече... sunbathing.gif Вижте прикачените файлове
Alexfield
Ти си като шопа пред жирафа - седиш пред него и викаш "Те такова животно нема!"
Болниците са в пандемичен (локдаун) режим от март 2020-та. Твоето "вероятно нелекувани" издиша от към аргументи. Ако беше както казваш, щяха да започнат да умират още март-април, а не да чакат да скочат заразените от ковид, че да мрат в синхрон с тях.
D-rA
Цитат(Alexfield @ 09/03/2021, 19:00) <{POST_SNAPBACK}>
Ти си като шопа пред жирафа - седиш пред него и викаш "Те такова животно нема!"
Болниците са в пандемичен (локдаун) режим от март 2020-та. Твоето "вероятно нелекувани" издиша от към аргументи. Ако беше както казваш, щяха да започнат да умират още март-април, а не да чакат да скочат заразените от ковид, че да мрат в синхрон с тях.

Ами посочи една причина за този скок на мъртъвци, който очевадно не е от ковид! sunbathing.gif
lati1960
Така трябва да бъде. Тоест, пожелателно е горното.
Защото много по-страшни неща са вършени за парѝ и власт.
За парѝ хората са готови да вършат какво ли не. И да си вярват, че е правилно.
Не е от днес, но сега заради развитието на цивилизацията ни всичко почти се търгува. С изключение на живот и здраве, всичко останало може де се купи, въпрос на цена. То и живот може донякъде, да се откупи поне, че и здраве да се купи, заради обвързаността на съвременната здравна система с финансовия сектор. В смисъл - имаш парѝ, лекуват те, нямаш, оправяй се сам. В тази ситуация всичко е възможно.
Ако мога да перефразирам една позната ни мисъл, за лоста и земята, то в случая би изглеждала така: Дайте ми достатачно много парѝ /а с тях и власт/, и като нищо мога да ви спретна дори... пандемия!
Останалото е въпрос на организационни подробности свързани с механизмите по управление на глобалните процеси, държавите, обществата и хората. Плюс послушни казионни медии, и учени. Което не пречи и истинско вирусче да пусна, като първо го тунинговам така, че да ви ошашави до степен, че да изгубите представа за реалното състояние на нещата. То вируси бол, какви ли не в света ни. Не са нито от вчера, нито ще свършат утре. И, какво от това?
Аз продължавам да съм солидарен с мнението на д-р А по тая "пандемия", едно към едно. В смисъл, нещо ни пуснаха, вирус някакъв върлува, най-вероятно обработен предварително. Но си има и грипни /къде ли изчезнаха?/, и всякакви други, вкл. познати и всякакви заболявания, с които хората не от днес пълнят болниците и почиват от тях. Всичко останало е натъкмистика, пардон статистика, за която и ти говориш. За да уплашат хората, и да ги натискат да се ваксинират. Нататък вече въпросите по ваксините, какво са, защо толкоз скоростно се появиха от нищото, защо обвързват ваксинирането с отнемане права, и т. н., и т. н. И най-важното, защо прословутата днешна наука и развитата съвременна медицина са безсилни за вече повече от година поне малко да обърнат тренда на тая "зараза" към овладяване и затихване, тъкмо напротив. Ето какво очакват математиците, следвайки досегашните данни пришити към новите модели в блъзко бъдеще, поне за България, а явно и не само: https://nova.bg/news/view/2021/03/10/318637...B0%D1%83%D0%BD/ Тук вече можем да привмъкнем и политическата предизборна ситуация у нас, заради която се целѝ изкуствено /според мен, и не само/ пикът на пандемията да е малко преди и в началото на април, за да откажат масово гласуване. И да обслужат така статуквото. Да не споменавам финансовия въпрос, за огромните печалби от ваксините, и то в дългосрочен план, понеже краят на "пандемията" въобще не се вижда, макар властта категорично да ни го обещава. Така че, погледнато от всички страни - да, потвърждавам, че въобще не вярвам нито на властите по горното, нито на медиите, нито на учените, за съжаление, които обслужиха съвсем резлични цели от здравните и научните, говоря за политическите, финансовите, властовите и чисто манипулативните, по опита за тоталното блокиране на обществата и държавите. Да, за мен това е абсолютна манипулация. Казвам го с ясното съзнание на фона на случващото се в болниците, но, и преди е мало сходна ситуация, заради грипните вълнѝ, и не само. Сега истерията е толкова голяма, паниката на някои също, че никой не може да каже каква е истината. Освен всичко, точно през март всяка година именно е пикът и на грипните заболявания, на най-тежките им усложнения, на всякакви дихателни инфекции, тежки настинки, и въобще всякакви вирусни усложнения в края на всяка зима. И всичко това накуп като повод да ни превърнат в уплашени зомбита готови да бъдат генно модифицирани като някакъв зеленчук!
agrippa
Цитат(lati1960 @ 10/03/2021, 10:34) <{POST_SNAPBACK}>
Така трябва да бъде. Тоест, пожелателно е горното.
Защото много по-страшни неща са вършени за парѝ и власт.
За парѝ хората са готови да вършат какво ли не. И да си вярват, че е правилно.
Не е от днес, но сега заради развитието на цивилизацията ни всичко почти се търгува. С изключение на живот и здраве, всичко останало може де се купи, въпрос на цена. То и живот може донякъде, да се откупи поне, че и здраве да се купи, заради обвързаността на съвременната здравна система с финансовия сектор. В смисъл - имаш парѝ, лекуват те, нямаш, оправяй се сам. В тази ситуация всичко е възможно.
Ако мога да перефразирам една позната ни мисъл, за лоста и земята, то в случая би изглеждала така: Дайте ми достатачно много парѝ /а с тях и власт/, и като нищо мога да ви спретна дори... пандемия!
Останалото е въпрос на организационни подробности свързани с механизмите по управление на глобалните процеси, държавите, обществата и хората. Плюс послушни казионни медии, и учени. Което не пречи и истинско вирусче да пусна, като първо го тунинговам така, че да ви ошашави до степен, че да изгубите представа за реалното състояние на нещата. То вируси бол, какви ли не в света ни. Не са нито от вчера, нито ще свършат утре. И, какво от това?
Аз продължавам да съм солидарен с мнението на д-р А по тая "пандемия", едно към едно. В смисъл, нещо ни пуснаха, вирус някакъв върлува, най-вероятно обработен предварително. Но си има и грипни /къде ли изчезнаха?/, и всякакви други, вкл. познати и всякакви заболявания, с които хората не от днес пълнят болниците и почиват от тях. Всичко останало е натъкмистика, пардон статистика, за която и ти говориш. За да уплашат хората, и да ги натискат да се ваксинират. Нататък вече въпросите по ваксините, какво са, защо толкоз скоростно се появиха от нищото, защо обвързват ваксинирането с отнемане права, и т. н., и т. н. И най-важното, защо прословутата днешна наука и развитата съвременна медицина са безсилни за вече повече от година поне малко да обърнат тренда на тая "зараза" към овладяване и затихване, тъкмо напротив. Ето какво очакват математиците, следвайки досегашните данни пришити към новите модели в блъзко бъдеще, поне за България, а явно и не само: https://nova.bg/news/view/2021/03/10/318637...B0%D1%83%D0%BD/ Тук вече можем да привмъкнем и политическата предизборна ситуация у нас, заради която се целѝ изкуствено /според мен, и не само/ пикът на пандемията да е малко преди и в началото на април, за да откажат масово гласуване. И да обслужат така статуквото. Да не споменавам финансовия въпрос, за огромните печалби от ваксините, и то в дългосрочен план, понеже краят на "пандемията" въобще не се вижда, макар властта категорично да ни го обещава. Така че, погледнато от всички страни - да, потвърждавам, че въобще не вярвам нито на властите по горното, нито на медиите, нито на учените, за съжаление, които обслужиха съвсем резлични цели от здравните и научните, говоря за политическите, финансовите, властовите и чисто манипулативните, по опита за тоталното блокиране на обществата и държавите. Да, за мен това е абсолютна манипулация. Казвам го с ясното съзнание на фона на случващото се в болниците, но, и преди е мало сходна ситуация, заради грипните вълнѝ, и не само. Сега истерията е толкова голяма, паниката на някои също, че никой не може да каже каква е истината. Освен всичко, точно през март всяка година именно е пикът и на грипните заболявания, на най-тежките им усложнения, на всякакви дихателни инфекции, тежки настинки, и въобще всякакви вирусни усложнения в края на всяка зима. И всичко това накуп като повод да ни превърнат в уплашени зомбита готови да бъдат генно модифицирани като някакъв зеленчук!
Ако повечето хора биват ваксинирани (това лято, както е обещано), но рестрикциите от всякакъв вид трябва да останат (щото вируса още върлува и мутира), налагат ни да останат, ще приема, че си прав.
Правилният подход в този случай би бил според мен: "Връщаме живота в нормалните му предишни граници, чакаме да изобретят ефективно лекарство против тия вируси и който дочака – дочака, всички си укрепвайте имунната система..." Щото изолирани, разделени, увити с маски и обездвижени не е нормално да се живее, това отслабва и убива повече от всичко.
agrippa
Цитат(lati1960 @ 06/03/2021, 11:38) <{POST_SNAPBACK}>
Бих искал да гласувам, но не виждам за кого. Така че, едва ли.
...
Републиката заедно с нейните институции много пъти в историята е била отхвърляна като неефективна и неработеща. Докато и киктатурата се изчерпа и масите почват да си мислят, че нещо друго може да им направи живота по-добър. Може би истината се крие в промените и кръговрата?

Не мисля, че някой политик трябва да се оставя повече от 1 мандат. Винаги е узрял някой по-добър от него вече. Та вижте Бойко: той върви по модела на Путин и другите диктатори: "Без мен (нас) няма да може, никой друг не може да спаси и управлява страната". Вие в това вярвате ли? Трябват нови играчи, които да изкарват кирливи ризи и цялата система наобратно... Звучи ви страшно, нали?
Питето
Ти, каква мащабна промяна можеш да прокараш за 4 години? Ма не само да я наложиш, ми да даде плодове, хората да я харесат и да искат да се запази щото на четвъртата година вече им носи файда... Вярно че 4-5 години изглеждат много време, ама индивидуално усетено. За огромна ( колкото е една малка или голяма държава) група хора не е толкова много време, камо ли ако се гласиш за промени, дето удрят и джоба и манталитета (щото двете вървят заедно, каквото и да ти разказват икономистите или политиците)...
agrippa
Цитат(Питето @ 10/03/2021, 13:31) <{POST_SNAPBACK}>
Ти, каква мащабна промяна можеш да прокараш за 4 години? Ма не само да я наложиш, ми да даде плодове, хората да я харесат и да искат да се запази щото на четвъртата година вече им носи файда... Вярно че 4-5 години изглеждат много време, ама индивидуално усетено. За огромна ( колкото е една малка или голяма държава) група хора не е толкова много време, камо ли ако се гласиш за промени, дето удрят и джоба и манталитета (щото двете вървят заедно, каквото и да ти разказват икономистите или политиците)...
Аз не мога, затова и не се кандидатирам за никъде. Важното е да има движение в правилната посока, други ще продължат реформите по-нататък. Та нали има партийни платформи и те не се променят често.
lati1960
Цитат(agrippa @ 10/03/2021, 19:10) <{POST_SNAPBACK}>
Ако повечето хора биват ваксинирани (това лято, както е обещано), но рестрикциите от всякакъв вид трябва да останат (щото вируса още върлува и мутира), налагат ни да останат, ще приема, че си прав.
Правилният подход в този случай би бил според мен: "Връщаме живота в нормалните му предишни граници, чакаме да изобретят ефективно лекарство против тия вируси и който дочака – дочака, всички си укрепвайте имунната система..." Щото изолирани, разделени, увити с маски и обездвижени не е нормално да се живее, това отслабва и убива повече от всичко.

Ми, да. То така или иначе всички ще се “заразят" с тоя вирус, виж Алекс какво е писал, и е така - едни по-тежко ще го изкарат, други по-леко, трети за съжаление ще си идат, но не от самия вирус, а от своите си реални заболявания, наричани придружаващи. Така че с мерки или без, все тая. Идеята на мерките беше да разтовари здравните системи, така се почна. Накрая всички ще изградим т. нар. стаден имунитет, и това чудо все пак ще свърши. Но идеята е друга, с ваксинирането, и примерно Аск в приключилата тема за ваксините добре е обяснил каква, давайки инфо от сайта на Модерна. За съжаление от самото начало се предприеха действия и бездействие, които предизвикаха точно обратния ефект, виждаш и сега какво е положението по болниците. Защо му трябваше примерно на нашия Премиер да натиска здравния министър да разхлабват точно когато учените предупреждаваха, че идва нова вълна и нов пик, и то от по-заразните щамове? Да го пита човек! Не че не знаем отговора - предизборно. Е да де, ама тука такива като Горския търсят под вола теле, дори ме обвини човека, че аз съм бил виновен за смъртта на някои. А истинският виновник си се пъчи всеки ден по медиите и се хили като варена тиква точно. Съжалявам, но не съм виновен аз, за ситуацията. Който търси виновник, ако има кураж, знае къде да иде. Ако не знае, ще му кажа. Не знам защо на Борисов всичко се прощава? Не че е простимо и за скандалите, шкафчето, аферите, милиардите от прозореца на джипката, обаче, това с живота на хората сега вече минава всякакви граници! Интересно се получава всъщност - точно тези, които най-яростно го защитават, твърдят най-гръмогласно, че върлува страшна зараза. Е, добре, обаче. Ако действително върлува такава, то нали точно властите с безумните си действия и бездействие носят вината за това положение. Че и за смъртта на починалите, точно заради същото. Само че такива не обвиняват когото трябва, ами се нахвърлят на други, които им казват истината по това. Големи куражлии, няма що!
Ето всъщност за какво става дума, дори няма да го коментирам, щото се очакваше:
https://debati.bg/balgaria-e-poluchila-pote...a-astra-zeneka/
Между другото, в България масово се ваксинират хората именно с тази ваксина, на Астра Занека. При това положение не знам с какъв акъл българите търчат да се боцкат? Уникално е какво прави пропагандата!
Питето
Абе то движение си има, брауново...
D-rA
Цитат(Питето @ 11/03/2021, 21:18) <{POST_SNAPBACK}>

Тц, топлина няма, освен ако пачките не са новите "слънца"... По-скоро Гаусовото разпределение е в сила... sunbathing.gif
Питето
Тц, баш брауново си е, щото нЕкои частици ги нагряват предизборно, пък след изборите се шматкат в съвсем различни посоки. А и политическия келепир хич не се разпределя гаусово, ми си е по схемата "който докопа кокала, той си го глозга".
D-rA
Цитат(Питето @ 11/03/2021, 22:15) <{POST_SNAPBACK}>
Тц, баш брауново си е, щото нЕкои частици ги нагряват предизборно, пък след изборите се шматкат в съвсем различни посоки. А и политическия келепир хич не се разпределя гаусово, ми си е по схемата "който докопа кокала, той си го глозга".

Сам потвърждаваш Гаус - всички се въртят около средното положение, спечелило... sunbathing.gif
agrippa
Цитат(Питето @ 11/03/2021, 13:18) <{POST_SNAPBACK}>
Значи – решено: на 4-ти отиваме за гъби или на село! cool.gif
agrippa
Цитат(lati1960 @ 11/03/2021, 10:03) <{POST_SNAPBACK}>
...
Между другото, в България масово се ваксинират хората именно с тази ваксина, на Астра Занека. При това положение не знам с какъв акъл българите търчат да се боцкат? Уникално е какво прави пропагандата!
Може би щото ще им направят имунизационни паспорти и с тях ще щъкат по-свободно насам-натам, където им се ходи. А в паспорта сигурно не пише каква е била ваксината.
lati1960
Цитат(agrippa @ 12/03/2021, 17:01) <{POST_SNAPBACK}>
Може би щото ще им направят имунизационни паспорти и с тях ще щъкат по-свободно насам-натам, където им се ходи. А в паспорта сигурно не пише каква е била ваксината.

Такава е една от причините. Има също не малка доза страх и паника, при доста хора, при други объркване, трети просто са като овце, които вървят където ги натири властта, има и интереси, печалби за други, кариери за учени, лекари, и т. н. В имунизационните сертификати или паспорти ще пише каква е ваксината, заради здравните власти където отива даден човек. Но не това е важното. Ето нещо от днес, което подсказва на разумните, че с основание имат съмнения относно тези ваксини и биха се ваксинирали само в краен случай, ако са застрашени живота и битието на тях, семействата и децата им:
https://www.expert.bg/macroview/healthy/bor...ca-1569374.html
https://nova.bg/news/view/2021/03/12/318970...B4%D0%B5%D0%BE/
Ще тече разследване на случая, но според мен няма да е новина, че жената е починала по други причини, не от ваксината. Ама разбира се. Само че, не само у нас с тази ваксина има проблеми. Макар вече да се произвежда в САЩ, там комисията оторизирана да я одобри, отказва, засега. Аргументите, дотук неясни. Но се досещате какви са:
https://www.vesti.bg/sviat/zashto-desetki-m...ezhavat-6122640
Ето още: https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika...zeneca_juar_ia/
И извадка от последния коментар: "Макар ЕМА да разреши ползването на ваксината за всички над 18 г., впоследствие редица държави от ЕС решиха да не я прилагат във възрастовата група над 65 г, а някои дори и над 55 г.
Миналата седмица пък Швейцария директно отказа одобрение за препарата на AstraZeneca заради липсата на необходимата информация за вземане на решение, а регулаторите в САЩ също бавят решението си заради недосттатъчно данни.
Тези новини не са особено окуражаващи за България, която разчита именно на ваксината на AstraZeneca за голяма част от масовата имунизация."
Топи препарат е спрян вече в: Австрия, Чехия, Нидерландия, Словакия, Румъния, има и още не ги помня, ЮАР първи се усетиха... Само че. Колко милиона човека вече са ваксинирани с това "чудо"? Доколкото ми е известно, у нас са около 25 000! По света - не знам. Аз лично съм убеден, че не само тази, всички ваксини срещу т. нар. К19 са опасни за човешкото здраве. Но, това си е лично мое мнение. Дори да съм прав, никога това няма да се признае официално. Колкото и хора да умрат всъщност от ваксинирането, пак няма да разберем. Ще влязат и те в графата починали от ковид 19. Това е положението. Нататък всеки да размишлява и да решава какво да прави. Не че повечето ще имаме избор. Примерно, ако ти се наложи да пътуваш зад граница, трябва да се ваксинираш. И по ред други причини, свързани с работата ни, с децата ни, за да ходят на училище, в детските градини, и т. н. Ще ни принудят напълно "доброволно" да се боцнем, бъдете сигурни. Цели сектори и гилдии, начело със здравното съсловие вече са на масата, ще ги последват още много. Дори да си сигурен, че тези ваксини са опасни, ако от ваксинирането ти зависи кариера, работа, нормален живот, твоя и на семейството ти, на децата ти... какво ще правиш?!
Alexfield
Ще оставя това тук:
Музика за ушите на партийните лидери е да чуват от избирателите:
"Няма за кого да гласувам, всички са маскари" или
"Не искам партии и политици, затова няма да гласувам" или
"Нищо не зависи от мен, изборите вече са решени" или
"Не искам да си давам гласа за да не отиде за мерзавците"
Но системата на избиране е направена така, че негласувалите подпомагат купените гласове.
Колкото по-малко са гласувалите, толкова по-осезаеми, по-ефективни ще са купените гласове.
Например:
Ако в едно село 800 избиратели не гласуват, а 200 души гласуват.
Но от тях кметът е купил 50 роми да гласуват за него, така той ще има 25%.
Какво става, ако вместо 200 души отидат да гласуват 500, тогава купените 50 гласа ще му донесат само 10%.
Негласувалите наливат двойна тежест във вота на купените гласове.
Има твърд процент на купен и манипулиран вот от 12-15% .
Защо не е повече ?
Защото 12-15% са достатъчни когато има 50 % негласуващи. При което 12-15% контролиран вот придобива двойна сила и отива на 24-30%
Негласувалите са дали нещо като генерално пълномощно на партиите – правете каквото искате, на мен не ми пука. И – великодушно, интелигентно, като богати и морални хора – не са взели даже пари за услугата.
И после, когато има корупция, офшорни сметки, партийни субсидии, яхти, апартаменти, контролирани медии, медийни курви и др. екстри… негласувалите трябва да знаят, че те са дали гласа си именно за такива специалитети на управлението.
Тези, които мислят, че не са гласували жестоко се лъжат.
Те са удвоили силата на купения и контролиран вот.
Как работи контролирания и купен вот – по силата на своите си етнокултурни особености този електорат няма общоприетата морална и политическа мотивация. Тоталната неграмотност и капсулирането на циганските общности ги прави супер електорат.
Това е мотивът да се разгонят максимално независимите избиратели и да останат т. н. твърди електорати, контролираните и купените. Водещите партии нямат сметка от независимо гласуващи.
Затова няма и няма да има задължително гласуване.
Навсякъде политиците мразят високата избирателна активност.
Мразят точно мислещите избиратели. За политиците е наслада да чуват от образовани, умни хора "Няма да гласувам, защото няма за кого"
За да не подсилвате управляващите, чрез вашето негласуване единственото решение е да гласувате против тях чрез малки партии, неучаствали в управлението.
Така гласът ви със сигурност отива против управляващите партии.
ЕксГорски
Ето това трябва да се набива в "умните" глави на пишман демократите.
Това може би ще хване повече декиш, отколкото, когато им казвам, че хора са си дали живота, за да имат право сeга те "гордо" да ... не гласуват
Потребител

... глупости, ще ме прощавате :.) ...

... ще се опитам да обясня /макар, че изпитвам съмнения/ - в тази рамка, вие никога не сте имали полезен ход ...

... като да играете футбол и по някое време противника да вземе топката с ръце и да ви отбележи гол ...

- ама как така?! - ще попитате - нали футбол? ...

- о, не сте разбрали, ние играем на хандбал ...

... когато няма никакъв контрол над ситуацията, остава единствено безсилието ... ние го наричаме доверие и се успокояваме :.) …
ЕксГорски
Цитат(Потребител @ 13/03/2021, 03:27) <{POST_SNAPBACK}>
... глупости, ще ме прощавате :.) ...

Риболовците (в деня на изборите) винаги ще си намерят оправдание, че са отишли за риба. Вместо да помислят върху това, което им обяснява Алех

А аз продължавам да им обяснявам, че хора са мрели и СЕГА мрът, за правото да гласуват - мислете, съобтазявайте!
Питето
Света има с какво да те изненада: "Ритнитопковците" от Е.Бас, както и няколко филма точно с футбол и липсващи правила. Дори в единия филм участваше Пеле...
Цитат(Потребител @ 13/03/2021, 02:27) <{POST_SNAPBACK}>
... в тази рамка, вие никога не сте имали полезен ход ...

... като да играете футбол и по някое време противника да вземе топката с ръце и да ви отбележи гол ...

453.gif
Бай Ганьо
Горски, в парламента влизат 240 миндила.
Пет партии ще влязат например.
Другите нямат шанс, защото са 30 и имат по 1-2%.
Всички които искат да отидат за риба биха гласували за тях.
Дали ще гласуват, или ще отидат за риба няма абсолютно никакво значение.
Ако тези 30 партии се обединят в една и накарат по някакъв начин рибарите да гласуват за тях, тогава да, но видяхме, че на практика това не стана.
Така че да отидеш за риба е по-добре.
Може и да хванеш нещо.
ЕксГорски
Цитат(Бай Ганьо @ 13/03/2021, 19:03) <{POST_SNAPBACK}>
Дали ще гласуват, или ще отидат за риба няма абсолютно никакво значение.

Никой ли не се опитва да разбере какво обяснява Алех? 292.gif
Бай Ганьо
Изборите са за парламент.
Гласува се за партии.
Която мине 4%, тя вкарва депутати.
Радио Ереван
Цитат(Alexfield @ 12/03/2021, 23:39) <{POST_SNAPBACK}>
Ще оставя това тук:
Музика за ушите на партийните лидери е да чуват от избирателите:
"Няма за кого да гласувам, всички са маскари" или
"Не искам партии и политици, затова няма да гласувам" или
"Нищо не зависи от мен, изборите вече са решени" или
"Не искам да си давам гласа за да не отиде за мерзавците"
Но системата на избиране е направена така, че негласувалите подпомагат купените гласове.
Колкото по-малко са гласувалите, толкова по-осезаеми, по-ефективни ще са купените гласове.
Например:
Ако в едно село 800 избиратели не гласуват, а 200 души гласуват.
Но от тях кметът е купил 50 роми да гласуват за него, така той ще има 25%.
Какво става, ако вместо 200 души отидат да гласуват 500, тогава купените 50 гласа ще му донесат само 10%.
Негласувалите наливат двойна тежест във вота на купените гласове.
Има твърд процент на купен и манипулиран вот от 12-15% .
Защо не е повече ?
Защото 12-15% са достатъчни когато има 50 % негласуващи. При което 12-15% контролиран вот придобива двойна сила и отива на 24-30%
Негласувалите са дали нещо като генерално пълномощно на партиите – правете каквото искате, на мен не ми пука. И – великодушно, интелигентно, като богати и морални хора – не са взели даже пари за услугата.
И после, когато има корупция, офшорни сметки, партийни субсидии, яхти, апартаменти, контролирани медии, медийни курви и др. екстри… негласувалите трябва да знаят, че те са дали гласа си именно за такива специалитети на управлението.
Тези, които мислят, че не са гласували жестоко се лъжат.
Те са удвоили силата на купения и контролиран вот.
Как работи контролирания и купен вот – по силата на своите си етнокултурни особености този електорат няма общоприетата морална и политическа мотивация. Тоталната неграмотност и капсулирането на циганските общности ги прави супер електорат.
Това е мотивът да се разгонят максимално независимите избиратели и да останат т. н. твърди електорати, контролираните и купените. Водещите партии нямат сметка от независимо гласуващи.
Затова няма и няма да има задължително гласуване.
Навсякъде политиците мразят високата избирателна активност.
Мразят точно мислещите избиратели. За политиците е наслада да чуват от образовани, умни хора "Няма да гласувам, защото няма за кого"
За да не подсилвате управляващите, чрез вашето негласуване единственото решение е да гласувате против тях чрез малки партии, неучаствали в управлението.
Така гласът ви със сигурност отива против управляващите партии.

Има логика, но по-добре изобщо не гласувай, ако смяташ да подкрепиш някоя от парламентарно представените до момента партии.
Задължителното гласуване е противоконституционно. Гласуването е право, а не задължение. КС отмени санкциите през 2017 година.
lati1960
"За да не подсилвате управляващите, чрез вашето негласуване единственото решение е да гласувате против тях чрез малки партии, неучаствали в управлението." good.gif

Аз това и ще направя. За някоя от малките демократични формации, като "Демократична България", или друга, още не съм решил. Не че това ще промени драстично нещо, но да съм чист пред себе си. И да имам право да говоря после. Но ще гласувам, със сигурност. Точно заради горното, което си написал. А то е абсолютно вярно. За съжаление проблемът с пандемията ще откаже допълнително още хора да идат до секциите, с това статуквото виждаме много добре спекулира и си играе, предизборно. Но да видим, дано не съм прав, и да излязат повече хора.
Има и друг проблем, който си е изцяло мое мнение, не държа да е истина, но си имам своите съмнения. В смисъл, че колкото и масово да гласуваме, за когото и да дадем вота си, накрая едни пичове и лелки сядат зад компа в "Информационно обслужване" и натъманяват нещата както е удобно за статуквото и силните на деня. Тоест цялата работа се обсезсмисля, понеже се фалшифицират изборите. Така мисля. Дали съм прав, не знам. Няма как да го докажа. Аргументът срещу това е, че и там има контрол от парламентарно представените партии, от всичките. Само че, нали именно за тях се прави същото, за да са пак те! Разбираш ли? Както и да е, дано не съм прав. Дано всичко де е чисто, но се съмнявам. Нагледахме се по въпроса на какви ли не гадости. В България където и да се барне, тотално блато и корупция. Отврат е. Защо при изборите да е различно?
lati1960
Цитат(Радио Ереван @ 13/03/2021, 19:56) <{POST_SNAPBACK}>
Има логика, но по-добре изобщо не гласувай, ако смяташ да подкрепиш някоя от парламентарно представените до момента партии.
Задължителното гласуване е противоконституционно. Гласуването е право, а не задължение. КС отмени санкциите през 2017 година.

И аз съм против задължителното гласуване. И въобще против всичко, което започва със "задължително". Освен едно - по задължителното спазване на законите, били те светски, морални, етични и духовни.
wal
Въпросният дипломат явно не знае, че вече българският избирател има право на преференциален избор и винаги може да посочи кандидат, който е достатъчно подготвен и образован.
Радио Ереван
Цитат(lati1960 @ 13/03/2021, 20:30) <{POST_SNAPBACK}>
И аз съм против задължителното гласуване. И въобще против всичко, което започва със "задължително". Освен едно - по задължителното спазване на законите, били те светски, морални, етични и духовни.

tan.gif
Потребител

Видяла лисицата как гаргата е кацнала на едно дърво, държи в човката сиренце и хитро я попитала:
– Абе сестро, ти ше гласуваш ли? Много е важно, от това зависи бъдещето на твоите деца!
– Даааа! – изграчила гаргата, изтървала сиренцето.
Умислила се гаргата:
– И "не" да бях казала, същата работа…

[ :.) ]

... в скобите Горски, е послуша усмивка ... така се усмихват на деца, разказващи на един дъх първия си виц ...

... обедняваме и затъпяваме ... при това, някак радостно ...

... радостното затъпяване/обедняване е нормалното състояние на човечеството ... приема различни форми ... когато има сблъсък между културите, загуба на глобални ценности - като сега - то става по-релефно, по-ярко, но винаги и във всички времена това състояние е устройвало повечето хора ...

... разглеждайки Системата, трябва да оставите логиката настрана ...

... поддържането на толкова сложен механизъм в динамично равновесие означава, че се подчертава неговата естественост, обичайност ...

... целта е да свикнеш с него …

П.П. ... между другото, какво избрахте вие във Франция? Англия? Щатите? :.) ...

Ask
Ето с това съм напълно съгласен с тебе на 100%!
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.