Хвърлих поглед на четирите последни в твоя списък- новите, в които е уж надеждата ни за промяна.
Ами кандидат депутатите им са с вид на номенклатурчици и калинки. Няма спасение. За когото и да се гласува - все същите идват на власт. На свестните хора не им се занимава с политика, или ако им се занимава, не им позволяват.
Точно. И аз така мисля, но все пак гласувах. Навиха ме, иначе нямах намерение.
Писах и аз някъде тук, че Борисов и ГЕРБ няма да сдадат скоро властта, не и цивилизовано.
Ами няма да я сдадат, защото алтернативата на ГЕРБ не е най-прекрасната, нали разбираш.
Вероятно, докато има шанс БСП да спечели изборите, ГЕРБ ще е винаги на власт, това е положението, хубави лоши, тва е.
Цитат
Само обществото като гражданско такова с много масови протести може да ги махне. За съжаление се видя това лято, че народът наш няма никакво намерение да иде на този вариант.
Народът наш е изключително разумен и с глупости не се занимава.
Жоре, новия ти телефон има свястна елка, та ха чукни да видим Слави с колко депутата ще управлява и колко ще са тези против (ГЕРБ, БСП и ДПС). В смисъл, Слави дали ще може да прокара дори една граматична поправка на кой да е закон, ако някой от тези (дето той ги неще) не му удари едно рамо? Или да попитам по друг начин, ако тези трите партии не са съгласни със Слави и гласуват "против", той как точно ще управлява (правителството му де)? И като как ще изгледжа отстрани такова едно правителство, дето управлява само по волята на опозицията...
В името на заплатката, ще го подкрепят да направи правителство - днес ДПС казаха че са склонни да го подкрепят. Вероятно и всички останали случайници ще го направят... После дупе да му/ни е яко... както и ти казваш
lati1960
09/04/2021, 20:50
Ами няма да я сдадат, защото алтернативата на ГЕРБ не е най-прекрасната, нали разбираш.
Вероятно, докато има шанс БСП да спечели изборите, ГЕРБ ще е винаги на власт, това е положението, хубави лоши, тва е.
Народът наш е изключително разумен и с глупости не се занимава.
Изключително разумният народ наш изправи срещу лицето на статуквото ГЕРБ пет партии и коалиции, като делегира лидерството на господина Станислав Трифонов. Реалното съотношение на силите при този краен вече резултат от вота е 75 депутати на ГЕРБ срещу 165 на тези, които са срещу Борисов! Двойно. И отгоре. Останалото са си твои фантасмагории. Сега целият въпрос е следният: Лицето новоизлюпен държавник и политик Трифонов ще предаде ли това доверие на суверена, като оглави обща коалиция на всички срещу ГЕРБ, или ще клекне на Борисов, ще стане премиер, и ще изконсумира сделката с мутрите отпреди изборите? Аз залагам на опит с мандата на ИТН да състави самостоятелно правитлество с подкрепата на ГЕРБ, наречено "кабинет на националното спасение", с хоризонт до на есен, до президентския вот, в който г-н Борисов ще се бие с Румен Радев, ще спечели, ще кара мандат, може би два, ще се пенсионира надосегаем за Закона с добра държавна пенсийка около 8-10 000 левчета, или евро, щото вече ще сме в Еврозоната, а държавата... Ми тя все така ще си остане в ръцете на мутрите, но вече в чалга диапазона, предполага се. Въпросът, главният е, какво ще сторят по това останалите политически сили вътре и вън от новия парламент? А и самото общество, по-важното? Пак ли кротичко ще позволят мутрите да изиграят системата, за да продължи все так мутренското и ченгеджийско безвремие у нас? Моят отговор е - да, точно така ще стане. В който смисъл българите, поне вътре в страната, сами ще са си виновни и за съдбата си, и за бъдещето си. Робът винаги си остава роб, защото не се бори за свободата си. Ако пък му я подарят, той не я ценѝ и не знае какво да я прави. Така погледнато, робите сами са виновни за участта си!
lati1960
09/04/2021, 21:07
Вид чудо: някоя партия, дето смята, че след нови избори няма да има и толкова депутати, може и да ги подкрепи за правителство(?). Или да са се наговорили нещо. Нашият Трюдо примерно сега управлява с малцинство, но това си е друга държава.
Е, ако не вярваме в чедуса – Борисов спечели и това е положението. А и болшинството избиратели гласуваха за старите номенклатурни партии. Каква промяна да очакваме тогава? Няма как.
Д-р А е прав. Вотът по промяната /малко изнанадващо и за мен/ се изля при партията на Слави Трифонов. Харесва ли ни или не, суверенът припозна този човек като лидер на самата промяна. Но, Слави мълчи. Засега. Какво ще реши той, и съратниците му, никой не знае. Вариантите вече се стесниха до три-четири основни, от тях той вече няма как да се измъкне, ще трябва да избира, ето ги пак:
1. Когато ГЕРБ и Борисов получат мандата, да ги подкрепи, и нататък ще е лесно, политически. Ще получи предполага се вицепремиерски пост, няколко министерства, лично той също едно, и ще си разделят властта с другата мутра и мафията. Не че това е морално, понеже той спечели толкова на крилете на обещанията да се бори със статуквото. Но, в политиката морал няма. Така че, да видим.
2. Когато неговата партия получи мандат, да сформира правителство на малцинството с ИТН, ДБ и ИМВън, с поскрепата на БСП или ДПС, или и с двете, може да избира. Нещо като общ фронт на всички срещу ГЕРБ и статуквото. Това е най-добрият и логичен вариант, и възвожният. Но, лично аз се съмнявам, че ще се случи. Защото:
3. Когато получи мандата, с обещаната подкрепа от Борисов, да формират с ГЕРБ т. нар. "правителство на националното спасение", поне до наесен, с премиер Трифонов, а Бойко да се кандидатира за президент, авера Мишо Константинов да му спретне президенство, и цялата власт опят народов. Много възможен вариант, според мен.
4. Като получи мандата, да откаже всичко, и да се отиде към служебно правитлество и нови избори, вероятно с президенските. Малко вероятно. Аргументът е, че ако Слави играе с Борисов, то и двамата нямат интерес Радев да управлява държавата, даже през служебен кабинет. Защото не се знае след три месеца какви ще са настроенията в оществото. Рисковано е.
Така че, най-реални са вариантите 1 и 3. Има и пети такъв, с мандат примерно на БСП или ДБ, с подкрепата на ИМВън и партията на Слави. Което също си е фронт срещу ГЕРБ, тотален, на всички останали, но вече не под ръководството на самия Трифонов. По която причина ми се струва малко вероятен. Но, да изчакаме, и ще разберем. Наближава часът на истината, както се казва. Скоро Трифонов трябва да престане да се крие като мумия налазена от ковид вирус, и да разкрие картите си. Неизбежно е. Следващите дни всичко ще стане ясно. Не че на мен не ми е, но искам и всички тук да се убедите. Слави Трифонов е алчен лицемер и измамник, и скоро цяла България ще го разбере!
-------------------------------
Ако съм сбъркал, лично ще му се извиня, знам къде да го намеря.
Жал ми е за тези, които го подкрепиха!
Имай предвид че Сл. Трифонов познава ужастно много по-добре всичките си парламентарни "съквартиранти".Пред него има 2 избора и двата са улица без изход...Ако състави правителство със "съквартирантите" - то това правителство ще се издъни много скоро, а той все пак е бизнесмен и следва да инвестира в "хора" които му се натрисат. Вероятно това ще го спре да го направи.Вторият - да подкрепи ГЕРБ с нов мин председател - това ще му отреди голяма баница в правителството, за сметка на избирателите му.
И в двата случая ще е с финални политически резултати за партията му - в първия случай ще е скоро, тъй като при нови избори едва ли ще му се вържат отново, а във втория би могъл да изкара повече във властта и да съхрании егото си... А до следващи редовни избори ако се съхрани подобно управление има 4 години, а после като Неволя, и Патриотите сега.
Радио Ереван
10/04/2021, 13:00
"Може, може..." както казал отпимиста от един виц. Като ги знам колко ги бива комунетата (дори да говорят английски като летеца), винаги могат да съставят правителства със закопаващи последици, въпреки и напреки качествата на самите министри. Това сме го преживявали нЕколко пъти и все кофти свършваше, ма щом смяташ че точно този път и точно сега ще бъде както трябва. Ей ти нещо за твоя вид "надежда", написно леко, приятно и вярно:
".......... Не би могло да стане. Не би трябвало да стане. Но знае ли човек… този път може пък да стане.
Олян познаваше този вид надежда. От нея си беше изкарвал хляба. Хората знаеха, че човекът въртящ „Тука има — тука нема“ все ще спечели, знаеха, че хора в стеснени обстоятелства не продават пръстени с диаманти за малка част от стойността им, знаеха, че животът обикновево им поднася дървената страна на дървото и знаеха, че боговете обикновено не си избират от цялото население някой средностатистически, с нищо не заслужил смотаняк да му връчат огромно богатство. Само че нима нямаше как само този път, по изключение това да не важи, а? Можеше пък просто да се случи, а?
Ето това беше то — най-голямото от всички съкровища, Надеждата. Един сигурен начин да станеш беден наистина много бързо и да си останеш беден. Може и да си ти. Да, ама няма. ..."
"Пощоряване" Пратчет
Колкото и да ни закопаят новите министри, няма да е повече отколкокото сегашните, които са уникални некадърници. Бъди спокоен.
Бай Ганьо
10/04/2021, 13:20
И как те закопаха сегашните управляващи?
Не е нормално да ревеш след като ходиш през седмица на гръцкото море на почивка.
lati1960
10/04/2021, 14:15
Много правилно разсъждаваш. Вече писах в този смисъл на няколко места тук. А вече и научих, не ме питай как, че Трифонов ще иде на втория вариант, който си посочил. Но не точно по горния начин. Ето последователността на събитията, които лично аз очаквам, на базата на което научих днес:
1. Първият мандат ще бъде връчен на ГЕРБ и Борисов. Те ще предложат свой кабинен, готови са, знаем. Той си е същият като досега, с леки промени. Но няма да бъде подкрепен.
2. Радев ще връчи втория мандат на ИТН, и - ето кое е интересното, Трифонов ще предложи коалиране само на ДБ, без ИМВън, с гарантираната подкрепа на ГЕРБ на правителство на малцинството, с премиер самият мистър Шоу. Така ще се възпроизведе на практика предният парламент, само че патериците ще са нови, също и премиерът, проформа. По този начин мераците на БСП и ИМВън по властта ще бъдат парирани, и те заедно с ДПС ще си останат в опозиция, както досега. Нищо ново, нищо различно. Просто още една мутра в играта. Плюс част от старата градска десница и онзи Реформаторски блок, който вече беше маша на ГЕРБ, помним. Дори и актьорите ще са същите, плюс шоумена, разбира се. На когото ще е отредена ключовата роля да е лицето на "новата" власт и истинското шоу в парламента, а и не само. Така Трифонов ще избегне позора да се съюзява с БСП и издънката им ИМВън, както и с полит. змия ДПС. Но пък ще влезе във властта през парадния вход. И, много важно уточнение - всичко това ПРЕДВАРИТЕЛНО ДОГОДОРЕНО между Борисов и Трифонов, далече преди вота! Каква всъщност е сделката? Структурите на ГЕРБ и на централно управленско ниво, и по места да не се пипат, нито да се прави ревизия на Бойковото управление. Впрочем, същото беше и когато Доган и Борисов се разбраха на кафе за същото, когато гътнаха кабинета Орешарски. Тогава лицето Пеевски уж беше за затвора, уж главният заподозрян за "Кой?!", и, какво стана? Като си върнаха властта, батова дружина просто забрави за него! И не само, въобще за кръговете по места на ДПС. Сега ще е същото. Слави и аверите му ще бият тъпана, че са победили статуквото, че ще правят промяна за доброто на България, дрън-дрън, а всъщност ще съхранят статуквото реално, като така ще обезсмислят вота на тези, които ги избраха и ще парират едни истински опити на обществото да се отърве от бандитите и мутрите, с реални, а не с фасадни промени. Всъщност, каквито и да са те, като не се пипа никой от кръговете забогатели въобще през целия ни криминален преход, каква промяна ще е това? В който смисъл, ако някой досега си е правил илюзии, че ще има ревизия на прехода, или конкретно по управлението на ГЕРБ, жестоко се лъже. Нищо такова няма да се случи. Ще стане като в народната поговорка: Променил се Илия, огледал се, и пак си в тия! Така погледнато, ще се окажа прав, когато преди дни писах тук някъде, че Трифонов е провокатор и агент маша именно на ГЕРБ и Бойко, с когото има тайни договорки далече преди миналите избори. И сега просто ще си изиграят театрото. Наесен Борисов ще се глави за президент, ГЕРБ с ИТН и ДБ като демократичен фасон, плюс СДС от коалицията с ГЕРБ ще продължат да управляват споделено, както си го правеха и досега същите кръгове, с различни рокади през годините. А какво ще направят българите по въпроса? Ми нищо. Както досега. Ще си пият ракията и ще попържат властта, до полите на жените си. Много сме ербап така ние - до полите на булките и до шишето с шльоковица. Ей така се оказа, че Славчо Учиндолски всъщност е прав, поне по сполучливия избор на името на партията си - да, има татък народ. Жалка картинка!
-------------------------------------
Ако информацията и прогнозата ми се окажат погрешни, няма да се измъквам, а най-тържествено тук пред всички ще си скъсам дипломата за конспиратор №1.

И ще ви черпя всички!
Ако информацията и прогнозата ми се окажат погрешни, няма да се измъквам, а най-тържествено тук пред всички ще си скъсам дипломата за конспиратор №1.

И ще ви черпя всички!

Интересни са прогнозите ти, макар че, както винаги, си ужасно многогословен.
Колко са верни, ще се разбере.
Няма да правя прогнози, избягвам да се правя на Нострадамус. А иначе за протокола ето как разсъждавах преди изборите, без да си позволявам да прогнозирам, просто анализ:
1. При отсъствие на нов, обещаващ харизматичен кандидат с утвърдено име, избирателите навсякъде по света са склонни към поддръжка на "познатото зло, като най-малко зло". Познатото зло като най-малко зло в случая е злото Бойко Борисов. Който за толкова години във властта все пак не докара държавата до банкрут, както примерно някога Жан Виденов, който донесе 1000% инфлация. Но и нищо не се променя при ББ. "Ход на място", икономически застой, корупция. Така че този път едва ли ще мине 50-те процента.
2. Когато назрее време за промени, избирателите навсякъде по света започват да търсят някой нов "месия". Задължително познато име с голяма уста, на което да се възложат надежди. Така преди 21 години се отвори парашута на Царя на Републиката. Аналогично сега започва да се отваря парашута на ИТН. Слави Трифонов, шоумен, добре познато лице, който подобно на Тръмп в САЩ се оказва надеждата на простолюдието.
3. БСП като резервен вариант в качеството си бившето "познато зло".
4. ДПС като реално представен фактор. Навремето Бай Тошо опита да побългари над 1 милион турци. Кауза пердута. На фона на милионите българи, напускащи България процентите на ДПС се вдигат.
5. ДБ, представена от обещаващи лица като Атанас Петров и Христо Иванов, би могла да стане фактор в бъдеще. На избирателите е нужно време да ги видят като нова преспектива (ако съумеят да се утвърдят и докажат като такава).
6. "Изправи се!Мутри вън!". Мая Манолова и "Отровното трио". Какво повече би могло да се каже...
Радио Ереван
10/04/2021, 18:03
И как те закопаха сегашните управляващи?
Не е нормално да ревеш след като ходиш през седмица на гръцкото море на почивка.
Това че съм добре съвсем не е заради некадърното управление на държавата ни. Ако толкова ти харсва в България, защо не се върна досега?
Писал съм за разхищенията и обосновано предполагаемата корупция достатъчно.
Да не говорим колко хора умориха поради това, че не искат да държат затворена държавата, както в нормалните страни.
От както започна пандемията, не съм излизал от страната.
Писал съм за разхищенията и обосновано предполагаемата корупция достатъчно.
Който и да управлява, няма да осъмнем без корупция. Само ще се сменят тези които се облагодетелстват... C'est la vie
agrippa
10/04/2021, 19:25
И аз не вярвам Дългуча да се заинати за нови избори, щото избирателите на ГеРБ са най-мотовирани да си запазят положението и статуквото. На другите няма да им се ходи пак на избори чак толкова. Така че ще трябва да се скалъпи някакъв кабинет. Е, сигурно няма да се мине без някакъв цирк, драма за липса на подръжка, достойни министри и лица, бройки и гласове... Тиквата обаче ще отдели необходимите "овце" от неговото стадо, както ятаците са ги жертвали с оглед да станат бъдещи "активни борци" против пропорционалната избирателна система примерно... и държавата пак ще бъде спасена.
А, ето и още една:
Цитат
<h2 class="subtitle">Корнелия Нинова: "Ако Слави Трифонов предложи кабинет и му е необходима нашата подкрепа, ние ще я дадем"</h2>
lati1960
10/04/2021, 19:34
Добре. Без многословие какво очаквам да стане:
ИТНарод, като получат мандата, след като ГЕРБ върнат своя, ще сформират правителство на малцинството в коалиция само с ДБ, без ИМВън, с обещаната подкрепа на Борисов и ГЕРБ. Ще има фанфари, възгласи: Победа!, промяната идвала, статуквото било победено, мафията също, цветя и рози. А всъщност, ГЕРБ ще продължат да управляват, а ИТН, макар проформа да стане мандатоносител, а Трифонов премиер, ще са си поредната патерица на Борисов. Който ще се оттегли в сянка, наесен ще се бори за президент, ще "победи" неудобния проруски Радев, ще изкара два мандата, и ще се пенсионира по живо и по здраво. Това дългосрочно. Краткосрочно все още важи договорката от Кръглата маса от 1990 г., на която е било договорено никой да не бъде пипан от управлението, без значение какви ги е дробил, това важи и сега. Да не забравяме и глобалния фактор, поради който горната врътка ще стане: Отвъд голямото Море и от Брюксел има натиск БСП никога повече да не бъде допускана до властта, като проруски настроена, в контекста на все по-ескалиращото противопоставяне между САЩ и Русия, в момента в Украйна. Така БСП, ДПС и ИМВън ще си останат в опозиция, а двете мутри ще управляват заедно страната ни, без нищо реално да се променѝ, само много ще са приказките, да, и променени закони, и т. н., може дори Конституцията, но за обикновените хора нищо добро не очаквам. Мафията ще продължи да управлява и огарбва страната!
lati1960
10/04/2021, 19:37
По точките ти:
1. Борисов и ГЕРБ са докарали страната ни до банкрут, реално. Въпрос на време е това да стане факт, и кой ще опере пешкира по същото, може да е дори Дългия от Учиндол, защо не. Не случайно Бойко се оттегля уж, той е играч, ще прехвърли отговорността на друг, със сигурност. Както беше с КТБ, на Орешарски, помним. Същият сценарий. В момента отвън не ни натискат за дълга, заради партньорството по противостоенето срещу Русия. Но това няма да е безкрайно. Освен самият Борисов, и няколко души в БНБ, никой реално не знае колко е истинският размер на дълга!
2. Българите искат промяна, това се видя точно на тези избори. За съжаление почтен и честен играч не бе допуснат до тях, и протестният вот се изля в паничката на друга мутра, чалгаджията. Предполагам и той ще свърши като Тръмп, когато обществото ни разбере истината по договорките му с Борисов. Или може би не. Все пак, България не е Америка.
3. БСП никога повече няма да вземе властта. И не защото не е възможно, а защото отвън има натиск, и то голям, това да не се случи. Знаем откъде и защо - вече обясних, по остта Вашингтон Брюксел, срещу Москва. А и в нашето общество вече няма нагласи в тази посока след смяна на няколко поколения.
4. И аз очаквах на тези избори ДПС да вземе повече, но, оказа се, че задграничната им подкрепа доскоро е била манипулирана, след затягане на контрола по това се видя реалната подкрепа за тях, и вън и вътре. Разбира се, те са незаобиколим фактор у нас, но винаги ще са неофициален партньор, понеже никой не желае да афишиара съюз с Турция директно. ГЕРБ добре го играят това, вече повече от десетилетие. Факт е, че ако не бяха ДПС, Борисов и сие нямаше как да гътнат кабинета Орешарски. Бойко пи кафе с Доган, и работата стана. В предния парламент ДПС за всичко подкрепяше ГЕРБ. А Пеевски продължава да е честен бизнесмен и политик.
5. ДБългария очаквам да кандисат на Слави, и заедно да станат новата полит невеста на ГЕРБ и Бате. Което ще е краят им в политически смисъл. Но те си го знаят. Не крия, че ги подкрепих, но защото нямаше по-добра опция, не че и на тях вярвам. Заедно с чалгаджията те ще са новата патерица на мутрите и ченгетата, и вместо да се борят със статуквото, както обещаха, ще го възпроизведат. Властта покварява.
6. Не знам защо никой не харесва Мая Манолова. Ако има политик и човек, който реално направи нещо за обикновените хора за тези над 30 години, това е точно тя, като омбудсман. Факт. Пропагандата обаче е голяма сила. На обществото се внуши още на кметския вот в София, че тя е само лаладжийка, и оттогава никой не ще да подкрепи един от малкото искрени в желанието си политици да работят за обикновения човек и гражданин у нас. Жалко. Впрочем, дори и в момента единствено от нея излизат доста добри предложения по което трябва да се прави в бъдещия парламент, но, уви, от нея нищо няма да зависи.
Изводът: Българите като общество сами са си виновни за съдбата.
А ти бъди здрав!
lati1960
10/04/2021, 19:49
И аз не вярвам Дългуча да се заинати за нови избори, щото избирателите на ГеРБ са най-мотовирани да си запазят положението и статуквото. На другите няма да им се ходи пак на избори чак толкова. Така че ще трябва да се скалъпи някакъв кабинет. Е, сигурно няма да се мине без някакъв цирк, драма за липса на подръжка, достойни министри и лица, бройки и гласове... Тиквата обаче ще отдели необходимите "овце" от неговото стадо, както ятаците са ги жертвали с оглед да станат бъдещи "активни борци" против пропорционалната избирателна система примерно... и държавата пак ще бъде спасена.

Точно това ще се случи.
Той Бойко дори не скри тези свои намерения, с онова изявление за прословутите "10 дежурни депутати на ГЕРБ" в услуга на Трифонов като премиер. В многословието си обаче се издаде за това, което само предполагах, но вече съм сигурен - че между тях двамата има предварителни договорки, за всичко. Така че - да, ще гледаме цирк. То в българската политика и действителност друго няма. Истината е, че в обществото ни липсват здрави съпротивителни сили, които да се опълчат на това. Видя се на летните протести, сега също. Да гласуваш мутра и чалгаджия да ти оправя държавата... това вече е върхът на безумието! Но, така са решили българите, да си сърбат попарата. Ще е много горчива, това е сигурно. Поне шоу ще има. Така се управляват днес тълпите.
agrippa
10/04/2021, 20:01
Точно това ще се случи.
Той Бойко дори не скри тези свои намерения, с онова изявление за прословутите "10 дежурни депутати на ГЕРБ" в услуга на Трифонов като премиер. В многословието си обаче се издаде за това, което само предполагах, но вече съм сигурен - че между тях двамата има предварителни договорки, за всичко. Така че - да, ще гледаме цирк. То в българската политика и действителност друго няма. Истината е, че в обществото ни липсват здрави съпротивителни сили, които да се опълчат на това. Видя се на летните протести, сега също. Да гласуваш мутра и чалгаджия да ти оправя държавата... това вече е върхът на безумието! Но, така са решили българите, да си сърбат попарата. Ще е много горчива, това е сигурно. Поне шоу ще има. Така се управляват днес тълпите.
Цитат
До момента подкрепа към евентуално правителство с мандат на "Има такъв народ" са заявили от ГЕРБ и ДПС.
https://www.vesti.bg/bulgaria/trifonov-iskr...-za-nas-6124022Тия и някои други няма да се пипат от новото правителство, които и да са те...
"... Не би могло да стане. Не би трябвало да стане. Но знае ли човек… този път може пък да стане." Упорито си го търсиш, и гаранция, че ще си го причиниш.
Баце, сегашните крадат от ЕС, ама миналите крадяха от тебе, щото ЕС не им даваше. Та ако сегашните станат бивши, кои ще са новите и дали ЕС ще им дава (щото бяха спрели фондовете на един дето не беше ББ) или пак ще им се наложи да те преджобят. Гледаш кои как са се спавяли и си правиш сметката, а не като Лати да го караш на "щото аз така ви казвам".
Какво беше това ИТН?!Не беше ли Их Там Нет?!
Цитат
Това сме го преживявали нЕколко пъти и все кофти свършваше, ма щом смяташ че точно този път и точно сега ще бъде както трябва.
"Народ, който има къса памет преходите му са много дълги."
Д-р Тони Филипов
Радио Ереван
10/04/2021, 21:42
"... Не би могло да стане. Не би трябвало да стане. Но знае ли човек… този път може пък да стане." Упорито си го търсиш, и гаранция, че ще си го причиниш.
Баце, сегашните крадат от ЕС, ама миналите крадяха от тебе, щото ЕС не им даваше. Та ако сегашните станат бивши, кои ще са новите и дали ЕС ще им дава (щото бяха спрели фондовете на един дето не беше ББ) или пак ще им се наложи да те преджобят. Гледаш кои как са се спавяли и си правиш сметката, а не като Лати да го караш на "щото аз така ви казвам".
Сегашните крадат и разхищават от всякъде, не само от ЕС. Ами точно това правя, гледам как лошо се справят и не мога да си представя, че ще дойде друг, който още по-лошо ще се справи. То на практика е невъзможно.
Представи си, че националният ни отбор е съставен от футболисти от втора и трета лига, които участват в уредени мачове. Идва обаче нов целекционер, който най-малкото ще състави отбора от футболисти от ефбет лига. Надявам се да извика и фурболисти от чужбина. Ако сгреша, ще си взема думите назад, но няма да се наложи. Не твърдя, че ще дойдат някакви супер професионалисти, но които и да са, ще са по-добри от сегашните.
Радио Ереван
10/04/2021, 21:48
Който и да управлява, няма да осъмнем без корупция. Само ще се сменят тези които се облагодетелстват... C'est la vie

Не забравяй, че много важно е количеството.
Представи си, че жена ти/дъщеря ти, ти дърпа всеки ден по пет лева от портфейла. Поносимо е нали? Но ако сумата стане 50 лева на ден, ще ти се види много.
Не забравяй, че много важно е количеството.
Представи си, че жена ти/дъщеря ти, ти дърпа всеки ден по пет лева от портфейла. Поносимо е нали? Но ако сумата стане 50 лева на ден, ще ти се види много.
Примерът ти не е точен, всъщност всички говорим за наличие на коруция, но явно доказана няма... И то това е по твоята част - твои колеги са корумпирани сериозно, за да липсват осъдени за корупция. Не мислиш ли че синджира не е само изпълнителната власт?
Един интересен анализ на Явор Дачков:
Цитат
Борисов е победител засега. Слави е в ступор. А Нинова върви по стъпките на Костов
Тук е публикуван
Е нали точно такъв "нов селекционер" ни докараха по-предишния път, който докара "играчи от чужбина" и ... след като си взе горите, каза на публиката че има сбъркан чип и ББ пое отбора... Къса памет ли имаш, или просто си надъхан от агитката.
И стига с това "по-лошо няма накъде", щото сме имали точно това "по-лошо". Отлично помня хиперинфлацията, дето окраде спестяванията на българите, помня купонна система без война или бедствия, при това същите дето ми го докараха до главата още са в политиката и ако вземат властта ще повторят точно това по-лошо, щото толкова си могат и от ЕС ги режат. Ми не, благодаря, ще взема по-малкото зло, докато не видя в някого нещо по-добро. Нямало как да станело по-зле, бедна ти е фантазията какво могат да ти докарат отбор популисти+ изгладнели комунета. Между другото, комунетата ще бъдат орязани от ЕС фондовете и ще гледат да вземат от тези дето имат (по няколоко апартамента за даване под наем примерно) или от някой с по-големичък доход, който им е под ръка... което съвсем не е цел на хора, дето ЕС им отпуска щедро фондове, и само трябва да си направят схема с правилни фирми. Сещаш ли се, мотивите са еднакви, обаче възможностите са различни.
Радио Ереван
11/04/2021, 17:32
Е нали точно такъв "нов селекционер" ни докараха по-предишния път, който докара "играчи от чужбина" и ... след като си взе горите, каза на публиката че има сбъркан чип и ББ пое отбора... Къса памет ли имаш, или просто си надъхан от агитката.
И стига с това "по-лошо няма накъде", щото сме имали точно това "по-лошо". Отлично помня хиперинфлацията, дето окраде спестяванията на българите, помня купонна система без война или бедствия, при това същите дето ми го докараха до главата още са в политиката и ако вземат властта ще повторят точно това по-лошо, щото толкова си могат и от ЕС ги режат. Ми не, благодаря, ще взема по-малкото зло, докато не видя в някого нещо по-добро. Нямало как да станело по-зле, бедна ти е фантазията какво могат да ти докарат отбор популисти+ изгладнели комунета. Между другото, комунетата ще бъдат орязани от ЕС фондовете и ще гледат да вземат от тези дето имат (по няколоко апартамента за даване под наем примерно) или от някой с по-големичък доход, който им е под ръка... което съвсем не е цел на хора, дето ЕС им отпуска щедро фондове, и само трябва да си направят схема с правилни фирми. Сещаш ли се, мотивите са еднакви, обаче възможностите са различни.
Мислиш, че "царското" правителство беше по-лошо от сегашното? Верно ли го мислиш?

Не че беше стока, но имаше огромен икономически разстеж.
Не мога да си спомня какви бели направи през 2017 година служебното правителство на Радев. Нямам спомен да са ни рязали еврофондовете.
БСП няма шанс да управлява отново, не се притеснявай.
Радио Ереван
11/04/2021, 17:33
Примерът ти не е точен, всъщност всички говорим за наличие на коруция, но явно доказана няма... И то това е по твоята част - твои колеги са корумпирани сериозно, за да липсват осъдени за корупция. Не мислиш ли че синджира не е само изпълнителната власт?
Във всички власти е, не споря.
Ти пиши що вашата брънка от синджира не се къса, а удържа. Щото синджира е як, колкото е яка най-слабата брънка...
И днес си по-беден и по-зле от при царя ли? А през 800те дни растеше... от няма накъде, щото във всичкото държави наоколо растеше БВП-то. Скачени съдове, ама ние не пълнехме съседните, а те нас.
Има го момента индивидуално със заплатите, обаче подозирам, че ще го подкрепят на партийно ниво, щото едно такова неустойчиво правителство лесно ще поддава на чуждопартийни интереси, и ще си прокарват схемите, а тези ще го отнасят пред електората.
Радио Ереван
11/04/2021, 18:10
Ти пиши що вашата брънка от синджира не се къса, а удържа. Щото синджира е як, колкото е яка най-слабата брънка...
Какво да пиша, всяко стадо си има мърша, но в правителството друго освен мърша няма. Това е проблемът.
Радио Ереван
11/04/2021, 18:16
И днес си по-беден и по-зле от при царя ли? А през 800те дни растеше... от няма накъде, щото във всичкото държави наоколо растеше БВП-то. Скачени съдове, ама ние не пълнехме съседните, а те нас.
По принцип тогава печелих повече от сега. Тогава бях още съвсем млад. Занимавах се активно с бизнес. Вярно е, че сега съм още по-богат, въпреки правителството, но какво значение имам аз?
Що, то до миналата година нямаше ли разтеж плюс еврофондове, които и сега ги има.
lati1960
11/04/2021, 19:43
Тия и някои други няма да се пипат от новото правителство, които и да са те...
Точно.
Тоест, статуквото си остава.
ББ ти взе бизнеса, или просто ти сам си реши да смениш посоката...
Между другото, ако сега някоя от партиите след ГЕРБ състави кабинет, той ще е много по-зле от кабинет на Борисов, щото ще са зависими от депутатите на ГЕРБ, БСП или ДПС, и ще им прокарват схемите за да не паднат от власт. То и ГЕРБ ще са зависими от чужди депутати, но най-малко и най-лесно ще могат да комбинират между другите партии необходимата подкрепа. В смисъл, ще са най-малко зависими и ще са мераклии да пускат аванта на останалите (да прокарват и техните цели), щото "наказателния вот" си го биваше и ще им подейства "сговорчиво". Та си мисля, дето си се объркал, че "новите министри ще са по-добри от сегашните". Дори да са истински експерти в своята област, ще бъдат принудени да правят простотии.
Странен е и ковид елемента в ситуацията - т.е. ако Радев свика НС на 15 ти, както се чу, то Трифонов няма да се закълне като депутат, защото до 24 ти е в карантина (да се оправи и оздравее ако е болен)...Но странно защо днес Радев мълчи, а уж щеше да свиква парламента...Изобщо миш маша следствие на изборите се очертава като най-обикновена помия...
Ясно, "всяко стадо си има", стадо... ама вие трябваше да сте глутницата* дето прочиства стадата от мърша, пък то... Нищо де, ще учим чуждите уроци по трудния начин — на собствен гръб.
-----------------
*Глутниците следват силните, а не мършата. Ето го и по-въздействащо:
"Но една глутница не действа така, беше казала Ангуа. Глутницата е съюз на свободни индивиди. Глутницата не скача, само защото са й казали — глутницата скача, защото всеки индивид, всичките наведнъж, решават да скочат. " Т.Пратчет
lati1960
11/04/2021, 20:10
Един интересен анализ на Явор Дачков:
Тук е публикуванНе само интересен, но и много добър анализ.
Само с едно не съм съгласен с Дачков, и то е, че Слави е в ступор и не знае какво да прави, и че не искал да управлява. Аз познавам Слави още от музикалното училище, от деца. Много по-добре от Дачков. И знам, че се е договорил вече с Борисов. Както се казва, мачът е уреден, предварително. Просто двамата ще си направят своите ходове, по ето това, което дадох вече като прогноза, пак:
Борисов ще върне мандата на ГЕРБ, и Радев ще го връчи на ИТН.
Трифонов ще се коалира само с ДБългария /възможно и с ГЕРБ, но с мандат на ИТН, не обратното/, ще се номинира сам за премиер, Бойко ще го подкрепи, и тези три формации /може и с вариант извънкоалиционна подкрепа от ГЕРБ на 100%/ ще сформират мнозинство и правителство. ДПС ще ги подкрепи неофициално, и ситуацията от предния парламен ще се повтори. Само че сега ГЕРБ ще са в сянка, и ще управляват с патерицата ИТН, като за фасада и лице ще е шоумена чалгаджия. ДБ ще е за цвят и вкус, ще им дадат някое и друго министерство, няма как. Сделката е Слави и хората му да споделят властта с ГЕРБ и да не пипат на никакво ниво структурите и аверите на Борисов и партията му. И никакви ревизии на управлението на Бате! Ще има удари към БСП и Триото с Манолова, въобще в посока ляво, там ще намерят жерти за пред обществото, още някой олигарх свързан с левицата ще бъде ударен, как то Божков, Арабаджиеви, и др. Наесен г-н Борисов ще се кандидатира за президент, ще спечели, ще изкара вероятно два успешни мандата, и ще се пенсионира по живо и по здраво с огормна държавна пенсия. А новото поколение мутри с чалга привкус ще се слеят в бодрите редици на Партията Майка ГЕРБ, и дружно ще ни водят към светлото комуни... пардон, незнам си какво вече и аз бъдеще. Това предстои. Нашепнаха ми го моите агенти от Световната агенция по конспирации и манипулации, бъдете сигурни, че те знаят.
Ако пък не, тях ще ги уволня, а аз ще си направя тука разкайващо се форумно харакири пред вас, приемайки смирено вашите упреци.
Звучи доста достоверно за да се случи... Почвай с харакирито... тренировката де
Има го момента индивидуално със заплатите, обаче подозирам, че ще го подкрепят на партийно ниво, щото едно такова неустойчиво правителство лесно ще поддава на чуждопартийни интереси, и ще си прокарват схемите, а тези ще го отнасят пред електората.
И какво от това - ще го добутат до есента някакси, а после Радев няма право да разтурва парламента...3 месеца преди края на мандата си...
Странно е защо никой политолог не обсъжда най-стабилния възможен парламент - шоу Боко-Слави или обратното Слави Боко шоу...И в двата варианта едно съвместно правителство между тях ще е непоклатимо - имат си 126 гласчета...и т.н.
lati1960
11/04/2021, 21:48
Звучи доста достоверно за да се случи... Почвай с харакирито... тренировката де

Харакирито не е проблем. Но да не избързваме.
Мълчанието на Дългия все някога ще свърши, и тогава пак ще говорим.
Впрочем, пи-ар стратегията му е писана от професионалисти, виждаме как ковид вируса го бил хванал в най-подходящия момент, в смисъл за пред народеца: "Какъв доблестен мъж и боец е наш Славчо! Каква жертвоготовност - болен, но продължава да търси най-добрия вариант за държавата и народа. Каква воля, какъв дух - той е човекът!" Такова е внушението. Бат Бойко се гътна от вирусчето също в най-точния момент, помним. Да, добре я управляват тая пандемия, безспорно.
А за харакирито съм готов. Само чакам да продума мумията чалгаджийска, и... ще видим кой кого.
Радио Ереван
11/04/2021, 21:48
ББ ти взе бизнеса, или просто ти сам си реши да смениш посоката...
Между другото, ако сега някоя от партиите след ГЕРБ състави кабинет, той ще е много по-зле от кабинет на Борисов, щото ще са зависими от депутатите на ГЕРБ, БСП или ДПС, и ще им прокарват схемите за да не паднат от власт. То и ГЕРБ ще са зависими от чужди депутати, но най-малко и най-лесно ще могат да комбинират между другите партии необходимата подкрепа. В смисъл, ще са най-малко зависими и ще са мераклии да пускат аванта на останалите (да прокарват и техните цели), щото "наказателния вот" си го биваше и ще им подейства "сговорчиво". Та си мисля, дето си се объркал, че "новите министри ще са по-добри от сегашните". Дори да са истински експерти в своята област, ще бъдат принудени да правят простотии.
Станах държавен служител и нямаше как да продължа с бизнеса.
Кой ти каза, че непременно ще има кабинет на малцинството? Може и така да стане, но нищо не се знае.
Ако има ще е подкрепен от БСП и ДПС, но правителството не е длъжно да се съобразява с тях. Като не го харесват, да му искат вот на недоверие. Вероятно ще изкарат само няколко месеца за да променят изборния закон и ако могат да разкрият някоя от далаверите на предишните.
ГЕРБ нямат и теоритична възможност да съставят правителство.
Радио Ереван
11/04/2021, 21:53
Ясно, "всяко стадо си има", стадо... ама вие трябваше да сте глутницата* дето прочиства стадата от мърша, пък то... Нищо де, ще учим чуждите уроци по трудния начин — на собствен гръб.
-----------------
*Глутниците следват силните, а не мършата. Ето го и по-въздействащо:
"Но една глутница не действа така, беше казала Ангуа. Глутницата е съюз на свободни индивиди. Глутницата не скача, само защото са й казали — глутницата скача, защото всеки индивид, всичките наведнъж, решават да скочат. " Т.Пратчет
Като знаеш, кои бяха главни прокурори и кой е в момента, дали ще може да се изчисти правителството от мършата? Айде, то за некадърността лек няма.
Ще променят изборния закон, ама ще им трябва помощ я от ГЕРБ, я от БСП, я от ДПС, които пък току-така няма да си вкарат автогол... Всъщност дали ще променят закона няма значение, докато гласуват половината от имащите право на глас. При такъв непукизъм, за да мръдне нещо в някаква посока ще трябва я задължително гласуване да въведат, я НАП да пусне промоция -5% от данъците на всеки гласувал.
Иначе "си стиснахме ръцете", че ББ не ти е откраднал бизнеса, нито че някой негов министър те е прецакал и си обеднял. Че и синья зона ти направиха, да не ти тровят въздуха по центъра...
Все си мисля, че ако имахте желание, онези "отгоре" щяха да стоят върху подвижни пясъци. Така де, за прокурор се иска образование, при това не става с двумесечен курс тип "от днес за утре". Та като ги подкарате на ниско ниво, онези отгоре няма да има с кого да ви заменят, щото или ще е пак от вас, или няма да има ценз... Обаче си е трудно нещо, щото хем е лично, хем трябва да е масово.
Бай Ганьо
12/04/2021, 17:54
И цялото население да гласува все тая.
Българи ще бъдат избрани.
Сатpuccinoto ми се сърди, но тези дето рипаха са по-зле от комунистите.
Иди във Фрогнюза и чети коментарите.
Там ако кажеш нещо в подкрепа на Бойко си моментално оплют, обруган и напсуван. Няма бан за тях.
Не търпят друго мнение. И ако продължиш с подкрепата си след време те банват.
А жабите се имат за свободна медия.
Имам трети профил вече.
Спрях да пиша.
Ако това им е свободата-мерси.
Това съм го сърбал вече.
Достатъчно ми беше да се убедя в съмненията си.
Абе не е "все тая", щото нагласения (купен, мъртви души, шашмите с бюлетините) вот остава минимален процент и отпада, и тогава не се знае знае ли се. Отделно, че негласувалите имат потенциала да вкарат една партия с повече от половината депутати в парламента, което автоматично "сгъва" сегашните играчи...
Радио Ереван
12/04/2021, 19:53
Ще променят изборния закон, ама ще им трябва помощ я от ГЕРБ, я от БСП, я от ДПС, които пък току-така няма да си вкарат автогол... Всъщност дали ще променят закона няма значение, докато гласуват половината от имащите право на глас. При такъв непукизъм, за да мръдне нещо в някаква посока ще трябва я задължително гласуване да въведат, я НАП да пусне промоция -5% от данъците на всеки гласувал.
Иначе "си стиснахме ръцете", че ББ не ти е откраднал бизнеса, нито че някой негов министър те е прецакал и си обеднял. Че и синья зона ти направиха, да не ти тровят въздуха по центъра...
Ами ако получат подкрепа ще го променят, ако не, служебно правителство и нови избори при сегашния закон. Има голямо значение за гласуващите в чужбина.
Нямат право на санкции срещу негласуващите. КС се произнесе.
Не е, но много мои познати се оплакват от ББ в тази посока. Колкото си по-голям, толкова по-голям шанс за проблеми имаш.
Бай Ганьо
12/04/2021, 20:19
Проблемът е, че половината избиратели няма за кого да гласуват.
Не че не искат.
Аз съм в това число.
КС е прав, щото негласуващите сами се санкционират предостатъчно — други им поставят управляващите. А на твоите недоволни познати, дето щели да им вземат бизнеса, питай ги що не са се преместили другаде, примерно в САЩ. "Еднокнижника" и сие "гнили ябълки" ще им се сторят смешка...