Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Прогнози и анализи
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
biggeorge
В крайна сметка ГЕРБ загубиха изборите (което е страхотно!). wavetowel2.gif
Управляващата коалиция ГЕРБ-Патриотичен фронт е получила по-малко гласове от миналите избори през 2017 г.
Всички опозиционни партии сумарно са получили повече от ГЕРБ.
Т.е. мнозинството от гласувалите на изборите не гласуват за ГЕРБ.
Неприятното е, че голяма част от гласоподавателите отказаха да гласуват.
Което означава, че избраните народни представители не са подкрепени от мнозинството от гражданите.
Каквото и правителство да се формира, то ще бъде избрано с малцинството от гласовете на гласоподавателите.
D-rA
Цитат(biggeorge @ 04/04/2021, 22:58) <{POST_SNAPBACK}>
В крайна сметка ГЕРБ загубиха изборите (което е страхотно!). wavetowel2.gif

Дали?Ето мнение на Буруджиева:
Цитат
Съставянето на правителство е много важен момент. ГЕРБ все пак има много голяма разлика с останалите и това означава, че те реално нямат истински сериозен конкурент, а протестният вот е много разпилян“, заяви Буруджиева. Тя хвърли истинска бомба с разкритието: Все пак преди да говорим, да четем законите. Ако нито една от партиите в новия парламент не състави кабинет, остава на власт правителството на Бойко Борисов в този му вариант. Изрично е описано в конституцията кога се съставя президентско правителство. Лепсата не реализиран мандат не е от тях, заяви Боруджиева.

Бай Ганьо
Ако аз съм на мястото на Бойко ще откажа да съставя правителство.
Ще ги оставя да се джавкат за кокала и след няколко месеца ще ги бия с тотално мнозинство на следващите избори.
Catpuccino
в София убедително намачкване на гробарите smile.gif
В секцията, която аз наблюдавах първа сила е ДБ и тоя толуп продължава да се пени, бахти тъпото sad.gif
biggeorge
Буруджиева нещо пак не е разбрала жената. a4dff7b7.gif
Във връзка с това, което цитираш, че е казала Буруджиева, аз самия чух по медиите да се говори за служебно правителство съставено от президента Румен Радев.
Реших да се консултирам с Конституцията и ето какво намерих след доста търсене:
Цитат
Чл. 111.
(1) Правомощията на Министерския съвет се прекратяват:
1. с гласуване на недоверие на Министерския съвет или на министър-председателя;
2. с приемане на оставката на Министерския съвет или на министър-председателя;
3. при смърт на министър-председателя.
(2) Министерският съвет подава оставка пред новоизбраното Народно събрание.
(3) В случаите по предходните алинеи Министерският съвет изпълнява функциите си до избирането на нов Министерски съвет.

Но това е в случаите, когато старото или новото Народно събрание успее да избере нов състав на Министерския съвет. wink.gif
Ако се проведат избори и никоя от трите партии получили най-много гласове не успее да състави правителство, тогава:
Цитат
Чл. 99.
(1) Президентът след консултации с парламентарните групи възлага на кандидат за министър-председател, посочен от най-голямата по численост парламентарна група, да състави правителство.
(2) Когато в 7-дневен срок кандидатът за министър-председател не успее да предложи състав на Министерския съвет, президентът възлага това на посочен от втората по численост парламентарна група кандидат за министър-председател.
(3) Ако и в този случай не бъде предложен състав на Министерския съвет, президентът в срока по предходната алинея възлага на някоя следваща парламентарна група да посочи кандидат за министър-председател.
(4) Когато проучвателният мандат е приключил успешно, президентът предлага на Народното събрание да избере кандидата за министър-председател.
(5) Ако не се постигне съгласие за образуване на правителство, президентът назначава служебно правителство, разпуска Народното събрание и насрочва нови избори в срока по чл. 64, ал. 3. Актът, с който президентът разпуска Народното събрание, определя и датата на изборите за ново Народно събрание.
(6) Редът за съставяне на правителство по предходните алинеи се прилага и в случаите на чл. 111, ал. 1.
(7) В случаите на ал. 5 и 6 президентът не може да разпуска Народното събрание през последните три месеца от своя мандат. Ако в този срок парламентът не може да състави правителство, президентът назначава служебно правителство.

Това е. rolleyes.gif
Който разбрал, разбрал.
Който не е - здраве да е! happy.gif
Catpuccino
хахахахахах това виц ли беше smile.gif не мога да спра да се смея...

едно е да изречеш невероятна глупост ама като има и кой да ти вярва вече е олигофрения smile.gif
Catpuccino
10х

тая ...може да е чела непубликуваната конституция на Ръбъла wink.gif

много са тъпи тия хора...ама много smile.gif
Catpuccino
тая плочица от кой век е дето я въртиш wink.gif
Catpuccino
проблемът с хумора е в твоето устройство wink.gif

Гражданите днес бяхме очи и уши ... това, което видяха моите след отваряне на урните е едно красиво размазване в София!

Не ми пробутвай идеята за липса на алтернатива...тя е за мързеливците, които не стават от дивана, но ръсят мозъци!

Аз гласувах за ДБ и бях защитник на вота! Ти какво направи...освен да си повтаряше, че едно ла@но требе да се заместо от друго!?
Бай Ганьо
Лати е прав.
Гласувала си за Маджо с парите на Божков.
Catpuccino
А предлагаш дружно да подкрепим ортака на Маджо ...небeзизвестния Фончо 2 Тариката с парите на Шиши smile.gif

Що не се засрамите поне малко с тия глупави опорки...същински трол sad.gif
Alexfield
Е то бай Ганьо си троли тук от как се е появил. Той друго не прави.
Бай Ганьо
Не съм предложил нищо.
Казах, че няма да гласувам и ми е все тая кой ще управлява държавата.
Всички са боклуци.
Преди поне имаше личности.
lati1960
Цитат(Catpuccino @ 05/04/2021, 00:43) <{POST_SNAPBACK}>
проблемът с хумора е в твоето устройство wink.gif

Гражданите днес бяхме очи и уши ... това, което видяха моите след отваряне на урните е едно красиво размазване в София!

Не ми пробутвай идеята за липса на алтернатива...тя е за мързеливците, които не стават от дивана, но ръсят мозъци!

Аз гласувах за ДБ и бях защитник на вота! Ти какво направи...освен да си повтаряше, че едно ла@но требе да се заместо от друго!?

И аз така, като теб. Дори предварително някъде тук по темите казах за кого ще гласувам, не се крия. Само че съм разочарован, донякъде. Очаквах повече подкрепа за Демократична България. И по-малка за Слави. /Признавам, че неговия резултат ми убягна, по ред причини - той обра протестния вот генерално, против статуквото, също и този от протестите конкретно, на българите зад граница особено, и най-важното - на младите хора у нас, и навън, и вътре. Това е бъдещето!/. Но и така става. Видяхме, че хората искат промяна, масово при това. Тази е добрата новина. И, като слушам първите реакции, май ще има такава. И г-нТрифонов, и от ДБ, и от Триото категорично заявяват, че няма да подкрепят нито ГЕРБ, нито БСП, нито ДПС под никаква форма. Което логически води до извода, че тези три формации, с мандат вероятно на ИТН ще сформират следващото правителство на България. Аз адмирирам това, ако стане. Това ще е началото на края на ерата ГЕРБ и Борисов. Показателен е вотът зад граница в това отношение. На някои места партиите на статуквото, трите гореупоменати, са далеч назад, дори не в първата петица, някъде и десятка! Ще има промяна, да видим. Оттук-нататък предстоят пазарлъци, договаряния, преговори... Няма да е лесно, няма да е изведнъж. Но, има надежда. Това е важното. България най-после се събуди от мутренския и ченгеджийски сън. Аз съм доволен! good.gif bg.gif
lati1960
Цитат(Catpuccino @ 05/04/2021, 00:18) <{POST_SNAPBACK}>
в София убедително намачкване на гробарите smile.gif
В секцията, която аз наблюдавах първа сила е ДБ и тоя толуп продължава да се пени, бахти тъпото sad.gif

По-горе вече ти писах. Промяна ще има. Това е най-важното.
Няма да е бързо, нито лесно, но важното е, че се очертава ново поколение политици да поемат нещата. И то извън ченгеджийницата и мутренското котило. Ето актуалните резултати досега:
https://www.vesti.bg/izbori2021/cik-rezulta...otokoli-6123745
А ето и някои прогнози за евентуални коалиции:
https://www.vesti.bg/bulgaria/sociolozi-s-p...kabinet-6123753
Тук най-близо до тази развръзка беше колегата Еревана, сбърка само с партньорите на ИТН, няма да са ВМРО и ДПС, а Триото и ДБ. Което е по-добрият вариант. Тази би била най-добрата конфигурация за едно евентуално управление при така сложилите се резултати от вота. Този вариант би изхвърлил тотално в опозиция именно партиите на статуквото - ГЕРБ, БСП и ДПС. Което би било прекрасно, ако се случи. С интерес очаквам крайните резултати вдругиден, с разпределението на мандатите, това е важно, понеже ще разберем дали този вариант е възможен като мнозинство.* Иначе Президентът ще си спази протокола по закон, и ще връчи първия мандат на ГЕРБ. И, дотам. Кой ще подкрепѝ ГЕРБ? Борисов снощи предложи кабинет от експерти оглавен от партията му, но днес всички важни играчи категорично твърдят, че не приемат подобна идея. И правилно, така би се обезсмислил самия резултат от изборите, който дава шанс за една реална промяна, към по-добро бъдеще за страната ни. Ще е огромно предателство към младите хора особено, ако г-н Трифонов приеме да се коалира с ГЕРБ. Според мен едва ли, в така създалата се ситуация би означавало политическа смърт за него и хората му, преди още да са стартирали. Защото голяма част от тези, коиго го подкрепиха, гласуваха срещу статуквото, оглавено именно от ГЕРБ в момента. Но да изчакаме, и ще видим. След няколко дни ще се разбере всичко. Иначе знаех, че БСП ще се сринат, но не предвидих такъв тренд нагоре за ИТНарод. А трябваше, щото почти всички останали играчи бяха от старата кочинка, както ти я наричаш, нямаше друга реална алтернатива. Признавам, че самият Слави ми е антипатичен, но пък в екипа му е пълно с млади, образовани, ерудирани и можещи хора. Явно той ще е само лицето. Да пожелаем успех и на него, и на другите две формации - Триото и ДБ, които очаквам да го подкрепят и да направят кабинет. Това ще е едно добро начало, по толкова дълго чаканата позитивна промяна у нас. Крайно време беше!
----------------------------
*За съжаление простата аритметика дотук показва, че коалиция ИТН, ДБ и ТМВън не може да събере повече от 95 мандата. Което поставя Слави в много сложна и деликатна ситуация. Ако клекне на ГЕРБ, ще се убие политически. Ако приеме подкрепа от БСП или ДПС за да направи кабинет, пак същото. Аз не виждам полезни ходове в този смисъл. А да стане новият Сидеров за ГЕРБ със златния си пръст, ще е направо гавра за тези, които го подкрепиха. И, какво следва? Нови избори?
lati1960
Цитат(D-rA @ 04/04/2021, 23:31) <{POST_SNAPBACK}>
Дали?Ето мнение на Буруджиева:

А какво мислиш за евентуална коалиция ИТН, ТРИОТО и ДБългария?
Да изчакаме окончателните резултати по мандатите, но току що научавам, че тези три формации, при сегашните /все още предварителни резултати/ могат да имат не повече от 93-95 депутати, за съжаление. От кого могат да получат допълнителна подкрепа? Ако изглючим ГЕРБ, то остават само БСП и ДПС. Само че Слави и хората му, а и другите две формации твърдят категорично, че и с тези две партии няма да се коалират. Тогава?
Според теб как ще се развият нещата? Наесен с песен ли, или?
Така както аз разбрах общото послание на този вот, младите хора най-вече, и зад граница, и вътре, подкрепиха ИТН като протест срещу статуквото и подкрепа за протестите, които ГЕРБ игнорираха. Това е категорично послание за промяна! И, ако сега Слави приеме да се коалира с ГЕРБ като компромис, за да няма нов вот, то се обезсмисля волята на тези, които го подкрепиха. И, ако се стигне до нови избори наесен, то ИТН няма да има такава масова подкрепа. Има ли полезни ходове Слави, в тази ситуация? Аз не виждам. Но може би ти - да.
lati1960
Цитат(Catpuccino @ 05/04/2021, 00:34) <{POST_SNAPBACK}>
10х

тая ...може да е чела непубликуваната конституция на Ръбъла wink.gif

много са тъпи тия хора...ама много smile.gif

Това ясно.
Но как виждате съставяне на мнозинство и кабинет без ГЕРБ, БСП и ДПС?
Щото чисто математически няма да стане. По-горе избързах с ентусиазма за евентуална коалиция на ИТН, ДБ и Триото, но те не могат да го докарат дори до 100 мандата! Тогава? Какво следва? Щото и трите формации, които са анти статуквото, категорично декларират, че няма да се коалират с упоменатите три носители на същото. Но без подкрепата на поне една от тях, няма как да стане. И, какво правим? Щото изборите минаха, видя се полъх на промяна, надежда, обаче... реалността е друга. В тази ситуация ми е много любопитно какво решение ще вземе екипът на Слави? Ако се коалира с ГЕРБ, ще се самоубие политически. Ако откаже, трябва да преглътне подкрепа от БСП или ДПС /плюс ДБ и Триото/, за да състави мнозинство и правителство. Но нали се заклеха да не го правят. И, пак ли ще ходим до урните и машините? 292.gif
lati1960
Цитат(Радио Ереван @ 04/04/2021, 14:31) <{POST_SNAPBACK}>
Без тях няма да могат да съставят правителство, така че като гласуват за правителство на ГЕРБ - ВМРО няма как да не излязат на светло. Дори ВМРО може да се откаже да има министри в кабинета, за да не дразнят електората на ДПС. Правителство на ГЕРБ, подкрепено от ДПС и ВМРО, това очаквам ако ВМРО влезе в парламента.

Очертава се ВМРО да не влязат.
А Слави се закле, да не се коалира с ГЕРБ, БСП и ДПС.
Остават ДБ и Триото. Обаче, с тях накуп нямат дори 100 мандата, поне според досегашните резултати. А горе-долу така ще са и крайните. Далече са от 120+1. Много далече. И, какво следва?
-----------------
Адмирации, че се сбъдна прогнозата ти за Слави и партията му. Аз не познах мащабите за тяхната подкрепа. Не съобразих, че почти целият протестен вот, заедно с този на протестите от лятото, плюс задграничния, ще се прелее към ИТН. Това е добрата новина. Лошата е, че няма да му стигнат около 20-25 депутати, за да направи мнозинство. И работата ще се закучи. Лично се надявах ДБ да получат повече подкрепа, за да могат с ИТН плюс още някой от малките, в случая Триото, да направят мнозинство. Но не се получи. Жалко. Сега пак опираме до старите муцуни от статуквото, за съжаление. И май ще ходим на нови избори скоро. Просто няма друг начин. Другото е Слави да клекне на Бойко и да се самоубие политически още преди да е почнал! Но се съмнявам. Ти какво мислиш?
Alexfield
Актуалният въпрос вече е:
Кой ще участва в “Няма такава коалиция”?
D-rA
Ако са почтени към избирателите си - никой, но всички влизащи са почтени към паричките - та не се знае, знае ли се какво ще изтипосат когато гушнат банките в парламента. sunbathing.gif
lati1960
Цитат(Alexfield @ 05/04/2021, 20:26) <{POST_SNAPBACK}>
Актуалният въпрос вече е:
Кой ще участва в “Няма такава коалиция”?

Много сполучливо формулиран въпрос!
Вече писах по това, лично аз не виждам никакви полезни варианти по същото. Направо ми е жал за Слави!
Най-сполучливата коалиционна формация би била ИТН, ДБ и ТрМутри вън. Обаче няма да им стигнат най-малко 20 мандата! Откъде ще ги вземат, като остават ГЕРБ, БСП и ДПС? От кого? neprichom.gif И трите формации са категорични, че няма да се коалират с тези от статуквото дотук. И кво правим?
Ако някой предложи решение без нови избори, ще го номинираме за нобелов лауреат!
Catpuccino
Да, пукнатината е дълбока и необратима.
Няма да ни се налага да гледаме онова чучело с ръце в джобовете, което си опипва нещо южно от пъпа и говори с назидателен тон!
Аз вярвам, че промяна ще има и то добра промяна!
И се радвам, че в София ги размазахме жестоко smile.gif а това е много!
Catpuccino
А защо да се бягаот нови избори, вече организирани и контролирани от служебно правителство? Това е най-почтеният вариант!
Радио Ереван
Цитат(lati1960 @ 05/04/2021, 19:43) <{POST_SNAPBACK}>
Очертава се ВМРО да не влязат.
А Слави се закле, да не се коалира с ГЕРБ, БСП и ДПС.
Остават ДБ и Триото. Обаче, с тях накуп нямат дори 100 мандата, поне според досегашните резултати. А горе-долу така ще са и крайните. Далече са от 120+1. Много далече. И, какво следва?
-----------------
Адмирации, че се сбъдна прогнозата ти за Слави и партията му. Аз не познах мащабите за тяхната подкрепа. Не съобразих, че почти целият протестен вот, заедно с този на протестите от лятото, плюс задграничния, ще се прелее към ИТН. Това е добрата новина. Лошата е, че няма да му стигнат около 20-25 депутати, за да направи мнозинство. И работата ще се закучи. Лично се надявах ДБ да получат повече подкрепа, за да могат с ИТН плюс още някой от малките, в случая Триото, да направят мнозинство. Но не се получи. Жалко. Сега пак опираме до старите муцуни от статуквото, за съжаление. И май ще ходим на нови избори скоро. Просто няма друг начин. Другото е Слави да клекне на Бойко и да се самоубие политически още преди да е почнал! Но се съмнявам. Ти какво мислиш?

Аз мисля, че още преди няколко месеца писах какво следва. Предположих, че ще има нови избори наесен. Опасявах се само ВМРО да влязат в парламента и с ДПС да направят правителство, но се оказа, че дори Шкембе Войвода да беше влязъл пак нямаше да имат достатъчно депутати за сформиране на правителство.
lati1960
Ето крайните резултати обявени от ЦИК след 100% обработени протоколи:

https://www.vesti.bg/bulgaria/cik-obiavi-re...otokoli-6123805

Извадка от самите резултати:

ГЕРБ/СДС – 26,18%
„Има такъв народ” – 17,66%
БСП за България – 15,01%
ДПС – 10,49%
Демократична България – 9,45%
„Изправи се! Мутри вън!” – 4,72%

ВМРО е 3,64% и не успява да прескочи 4% бариера.
Под бариерата са и БНО - 2,95%, партия Възраждане - 2,45%, коалицията Воля и НФСБ - 2,37%, Републиканци за България - 1,31%.

Които дадоха прогноза по нашата импровизирана вътрешна "викторина", могат да си сравнят резултата. Лично аз тотално съм сбъркал прогнозата за "Има такъв народ", но с перфекта точност съм уцелил резултата за БСП, доста близко на ДПС и ДБ, както и на ИМВън, сбърках частично и за ВМРО, че ще влязат на косъм. За ГЕРБ също не съм далеч. Но иначе съм доволен от себе си, по това. Не съм доволен, и не само аз, че май няма да има скоро нов парламент и правителство, освен ако не стане някакво чудо. Макар че в политиката чудесата са рядко явление. Не само според мен ще се ходи пак на избори за парламент, скоро, дали наесен две в едно с президентските, ще видим. Което обаче облагодетелства само един от играчите, и това са ГЕРБ. Понеже Борисов пак ще каже нещо от сорта: "Видяхте ли ги, нали ви казах, не могат да се справят със ситуацията, само аз мога, и моята партия!" И цялата работа с ентусиазма от този вот ще се окаже безсмислена. ГЕРБ отново ще спечелят, ще си спретнат пак коалиция, ще припишат междувременно всички негативи или на служебен кабинет на Радев, или на които сега няма да се разберат, и... Бат Бойко наесен с песен президент, а някой от неговите премиер, и апят вся власть народов! Така го виждам аз. А може би вие по друг начин?
lati1960
Цитат(Catpuccino @ 05/04/2021, 23:52) <{POST_SNAPBACK}>
А защо да се бягаот нови избори, вече организирани и контролирани от служебно правителство? Това е най-почтеният вариант!

Защото от това ще спечелят най-много от ГЕРБ, затова.
Всички останали ще понесат загуби от такова развитие, по-долу вече обясних защо. Борисов ще излезе по медиите и ще заобяснява много убедително как само той и партията му могат да управляват, като ще даде за пример безсилието на сега влезлите да се обединят и да направят кабинет. И ще е прав. Така погледнато, мобилизацията на електората му наесен ще е голяма, още повече, че той ще обяви предварително, почти съм убеден, че ще се кандидатира и за президент срещу Радев. Което още повече ще вдигне тренда и на партията му, и неговия лично. Тогава вече и ВМРО могат да се класират, и още някой от твърдите патерици на ГЕРБ, като ВОЛЯ-НФСБ, защо не. И ГЕРБ отново ще управляват след няколко месеца безвремие, след служебен кабинет вероятно, на когото ще припишат всички свои негативи поне 10 години назад! Те това го могат. Може междувременно още някоя и друга банка да гътнат, като КТБ, за да е по-красноречиво как управляват "гадните комунисти" и всички, които са с тях. Доходите ще бъдат разбира се замразени, цените ще идат до небето, данъците също, инфлацията... "Ето, на - ще каже пак Бойко - не съм ли аз на власт, виждате какво става, само белѝ правят останалите!" Е, как да не го избереш тоя човек? Ама разбира се! a4dff7b7.gif malii.gif prashchai grigorii.gif
lati1960
Цитат(Радио Ереван @ 06/04/2021, 00:20) <{POST_SNAPBACK}>
Аз мисля, че още преди няколко месеца писах какво следва. Предположих, че ще има нови избори наесен. Опасявах се само ВМРО да влязат в парламента и с ДПС да направят правителство, но се оказа, че дори Шкембе Войвода да беше влязъл пак нямаше да имат достатъчно депутати за сформиране на правителство.

Значи ще се ходи пак до урните.
Само че това ще облагодетелства най-много ГЕРБ, според мен. Всички останали ще понесат загуби. Най-долу съм се аргументирал защо. Накратко, играта на Борисов срещу кабинета Орешарски ще се повтори и сега - дали срещу някакво временно управление спретнато като малцинство от Слави, или от евентуален служебен кабинет на Радев, все едно. Накрая Борисов ще спечели, като припише всички негативи дори от своето управление на "тия некадърници" или пак на "лошите комунисти", и ГЕРБ отново ще управляват. Като може би той ще се изправи наесен срещу Радев, а ще сложи като премиер някоя послушна марионетка, прогнозирам дама, най-близо ми е Цвета Караянчева, засега. И, ако бие Радев, както се изразява, отново цялата власт ще е за Партията Държава наречена ГЕРБ. Тоест, посткомунистическото статукво ще се запази. Много се надявам да греша отново, но натам отива работата. Знам, че в сегашната ситуация изглежда невероятно и странно, но дотук всички събития се развиват в полза именно на ГЕРБ и Борисов. Всички останали предварително очертаха червени линии около себе си, заради които няма как да се обединят срещу него и партията му. Което рано или късно ще го върне отново във властта на бял кон. Накрая ще си изкара примерно два мандата като президент, и, ще се пенсионира с хиляди левове доживотна пенсийка, а пък ние тука нека си трошим акълите какво щяло да стане. Такива ми ти работи. Според мен цялата работа и с тези избори, и въобще у нас с политиката е тотален цирк. Понеже съм се сблъсквал по неволя с мутри и гадни ченгета, напълно съм наясно /за разлика от други/, че такива никога не сдават доброволно власт и парѝ. Никога! Запомнете го от мен - Борисов и мафията около него, които му целуваха ръка като на Кръстник, няма доброволно да се оттеглят от властта каквото и ще да става. По-скоро ще погубят страната окончателно, но няма да го направят! Освен ако двете мутри не са се разбрали предварително как да го играят, тогава предстои да видим как. Ще е очевидно.
lati1960
Цитат(Catpuccino @ 05/04/2021, 23:49) <{POST_SNAPBACK}>
Да, пукнатината е дълбока и необратима.
Няма да ни се налага да гледаме онова чучело с ръце в джобовете, което си опипва нещо южно от пъпа и говори с назидателен тон!
Аз вярвам, че промяна ще има и то добра промяна!
И се радвам, че в София ги размазахме жестоко smile.gif а това е много!

За съжаление ден след като ти писах горното, реалностите изглеждат различно. И отрезвяващо.
Слави няма как да направи мнозинство, понеже изключва коалиране с тези от статуквото, ГЕРБ, БСП и ДПС.
Същото декларираха и от ДБългария, само Манолова открехна вратичката и към БСП, нормално, тя си е техен кадър.
Така че, как да стане? С 93 мандата не могат дори правителство на малцинството да направят, абсурдно е.
При това положение най-логичното е да се ходи на нови избори скоро, или наесен. Само че след дълги седмици и месеци на пазарлъци, служебен кабинет вероятно, в едно опасно безвремие в условията на пандемия, ваксинация, растящи цени и инфлация, стагнация, и т. н. После всичко това г-н Борисов ще припише разбира се на всички останали, и ще иде с нов тренд нагоре към следващия си кабинет. А може би едновременно и към президенство.
Така че, вече не съм много оптимист, но да видим. Лошото е, че докато тези се пазарят и играят игрички, в тежката ситуация на пандемия и замираща икономика обикновените хорица ще са най-губещите, при тези ескалиращи ценѝ, данъци, такси, какво ли не, също безработица, и т. н. Борисов ще използва всичко това, той го умее, и ще продължи да управлява още дълго, по един или друг начин. Останалите сами си сложиха табута, които не им позволяват да се обединят срещу него и консолидираната му мафиотска структура сляла се с държавата. Което се отчете дори от международните наблюдатели дошли за изборите у нас - че некоректно е използвал държавни средства да води предизборна кампания. И, какво? Нищо. Всичко отново се развива в негова полза. Дори да предположим, че Слави ще вдигне още малко процента на евентуален нов вот, пак няма да може да направи мнозинство без БСП примерно, или без ДПС. Просто няма как. Е, тогава какво правим? И кой печели в крайна сметка?
biggeorge
Според неокончателните сумарни данни на ЦИК към 14:30 на 06.04.2021 г. при обработени 100.00% СИК протоколи в РИК:
ГЕРБ-СДС - 837 671 гласа
ПП ИМА ТАКЪВ НАРОД - 564 989 гласа
БСП за БЪЛГАРИЯ - 480 124 гласа
Движение за права и свободи - ДПС - 335 701 гласа
ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ (ДА България, ДСБ, Зелено движение) - 302 270 гласа
ИЗПРАВИ СЕ! МУТРИ ВЪН! - 150 921 гласа
Общо: 2 671 676 гласа

Делим общият брой гласували за партиите влизащи в Народното събрание на броя на народните представители - 240 и получаваме 11 131,9833 гласа за един народен представител.
Делим броя гласували за всяка партия на броя гласове за един народен представител и получаваме:
ГЕРБ-СДС - 75 народни представители
ПП ИМА ТАКЪВ НАРОД - 51 народни представители
БСП за БЪЛГАРИЯ - 43 народни представители
Движение за права и свободи - ДПС - 30 народни представители
ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ (ДА България, ДСБ, Зелено движение) - 27 народни представители
ИЗПРАВИ СЕ! МУТРИ ВЪН! - 14 народни представители

ГЕРБ не искат да се коалират с БСП.
БСП не искат да се коалират с ГЕРБ.
ИМА ТАКЪВ НАРОД не искат да се коалират с ГЕРБ, БСП и ДПС.
ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ и ИЗПРАВИ СЕ! МУТРИ ВЪН! не искат да се коалират с ГЕРБ и ДПС.

Остават два варианта:
Вариант 1 - "Нова тройна коалиция" с мандата на ГЕРБ:
ГЕРБ, БСП и ДПС събират 148 народни представители.

Вариант 2 - "Коалиция 3+1" с мандата на ИМА ТАКЪВ НАРОД:
Коалиция между ИМА ТАКЪВ НАРОД, ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ и ИЗПРАВИ СЕ! МУТРИ ВЪН! събира 92 народни представители.
За да има успех тази коалиция трябва да бъде подкрепена от БСП.
Тогава ще имат 135 народни представители.

Вариант 3 - "Нова тройна коалиция" с мандата на БСП:
БСП, ГЕРБ и ДПС събират 148 народни представители.

Поздрав за всички! hat.gif
Slavi Trifonov - Nema Takava Durjava (Слави Трифонов)
D-rA
Цитат(lati1960 @ 05/04/2021, 19:19) <{POST_SNAPBACK}>
Според теб как ще се развият нещата? Наесен с песен ли, или?

Четох някъде в движение - имало няколко варианта ББ да продължи управление - за повече време след подаване оставка в новия парламент. Т.е. Буруджиева ще излезе права. Имало достатъчно нерегламентирани казуси в конституцията, които когато се използват, създават предпоставки за президент с "вързани ръце" в очакване на решение на конституционния съд. Конституцията не предвижда всички възможни действия на политиците, като създателите и са разчитали на изпълнение, на това което е записано в членове и алинеи - но съществуват ситуации при които нещата се блокират, до произнасяне на конституционния съд, което е разтегливо във времето действие.
Т.е. какво ще се случи - ще поживеем (дай боже) и ще видим.

ПП. Един от примерите които четох - след конституиране на 45 НС с въведителните процедури, първата политическа сила след покана от президента следва да приеме мандат от него за съставяне на правителство. Конституцията мълчи по казуса, ако парламентарната група (представители на нея) не се явят при президента... Той, президента следва да направи единствено запитване в конституционния съд - и да се чака решение на този съд...А и други подобни алабализми е имало с опция да се използват... sunbathing.gif ПП2. И ако всички подобни хватки се използват и нещата се проточат до есента, президента няма право да разтури това събрание 3 месеца преди края на мандата си...Та много са нещата които могат или не, да се случат. animatedwink.gif
lati1960
Цитат(biggeorge @ 06/04/2021, 20:30) <{POST_SNAPBACK}>
Според неокончателните сумарни данни на ЦИК към 14:30 на 06.04.2021 г. при обработени 100.00% СИК протоколи в РИК:
ГЕРБ-СДС - 837 671 гласа
ПП ИМА ТАКЪВ НАРОД - 564 989 гласа
БСП за БЪЛГАРИЯ - 480 124 гласа
Движение за права и свободи - ДПС - 335 701 гласа
ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ (ДА България, ДСБ, Зелено движение) - 302 270 гласа
ИЗПРАВИ СЕ! МУТРИ ВЪН! - 150 921 гласа
Общо: 2 671 676 гласа

Делим общият брой гласували за партиите влизащи в Народното събрание на броя на народните представители - 240 и получаваме 11 131,9833 гласа за един народен представител.
Делим броя гласували за всяка партия на броя гласове за един народен представител и получаваме:
ГЕРБ-СДС - 75 народни представители
ПП ИМА ТАКЪВ НАРОД - 51 народни представители
БСП за БЪЛГАРИЯ - 43 народни представители
Движение за права и свободи - ДПС - 30 народни представители
ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ (ДА България, ДСБ, Зелено движение) - 27 народни представители
ИЗПРАВИ СЕ! МУТРИ ВЪН! - 14 народни представители

ГЕРБ не искат да се коалират с БСП.
БСП не искат да се коалират с ГЕРБ.
ИМА ТАКЪВ НАРОД не искат да се коалират с ГЕРБ, БСП и ДПС.
ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ и ИЗПРАВИ СЕ! МУТРИ ВЪН! не искат да се коалират с ГЕРБ и ДПС.

Остават два варианта:
Вариант 1 - "Нова тройна коалиция" с мандата на ГЕРБ:
ГЕРБ, БСП и ДПС събират 148 народни представители.

Вариант 2 - "Коалиция 3+1" с мандата на ИМА ТАКЪВ НАРОД:
Коалиция между ИМА ТАКЪВ НАРОД, ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ и ИЗПРАВИ СЕ! МУТРИ ВЪН! събира 92 народни представители.
За да има успех тази коалиция трябва да бъде подкрепена от БСП.
Тогава ще имат 135 народни представители.

Вариант 3 - "Нова тройна коалиция" с мандата на БСП:
БСП, ГЕРБ и ДПС събират 148 народни представители.

Поздрав за всички! hat.gif
Slavi Trifonov - Nema Takava Durjava (Слави Трифонов)

Поздрави и на теб!
Точно така стоят нещата, да.
Според мен обаче, единственият възможен вариант от трите посочени е този №2, тоест коалиция ИТД, ДБ и ИМВън, с правитлество на малцинството подкрепено от БСП. Обаче, тъй като Слави категорично отказва подкрепа и от БСП, значи? Значи отиваме на нови избори, това е. До което време държавата ще е в ступор, и заради пандемията, и заради ваксинацията, и безработицата, стагнацията, цените нагоре, и т. н. Като накрая картинката ще е почти същата, от което ще спечели Борисов с ГЕРБ, обяснил съм го това няколко пъти тук. А ще загубят обикновените трудови хорица, които в това безвремие на галопиращи цени и инфлация, ще обеднеят още повече, ако въобще е възможно! Накрая бат Бойко отново ще си управлява, дори ще стане президент, ще се пенсионира като такъв, а България... кучета я яли! Всеки да се оправя както може. Това е.
По самите избори и вариантите за управление и коалиции ще кажа едно мнение, което ми се струва важно, но не се разбира нито от обикновените хора, нито от политиците опониращи на ГЕРБ и Борисов. А които го разбират, не желаят да го признаят, още по-малко да го изпълнят, затова страната ни още дълго ще се лута в политическа, оттам и във всякаква друга безисходица. Ето за какво става дума: Без подкрепата на БСП под една или друга форма, никоя формация, партия или коалиция не може да махне ГЕРБ и Борисов от властта! И на мен не ми се нрави подобна констатация, но такава е реалността. И още дълго ще е така. За ДПС няма да говоря, видя се още с кабинета Орешарски, че не са надежден партньор, на тях не може да се разчита дългосрочно, винаги могат да те предадат. Оттук-нататък колкото по-дълго Слави и хората му отлагат този компромис, толкова повече вода ще наливат в мелничката на Борисов и партията му. /А може би това е идеята, ще видим./ Не изключвам варианта много преди изборите Борисов и Трифонов да са се разбрали за всичко, и сега ние просто наблюдаваме поредния мутренски и ченгеджийски цирк, за съжаление. На това ми намирисва вече. Ако пък в крайна сметка - сега или наесен след нови избори, Слави се коалира с ГЕРБ, с мотива да "спасяват" страната все пак, то нещата съвсем ще станат ясни в същия смисъл. Поне за мен, не знам за вас. Споделете.
agrippa
Цитат(lati1960 @ 05/04/2021, 11:42) <{POST_SNAPBACK}>
Много сполучливо формулиран въпрос!
Вече писах по това, лично аз не виждам никакви полезни варианти по същото. Направо ми е жал за Слави!
Най-сполучливата коалиционна формация би била ИТН, ДБ и ТрМутри вън. Обаче няма да им стигнат най-малко 20 мандата! Откъде ще ги вземат, като остават ГЕРБ, БСП и ДПС? От кого? neprichom.gif И трите формации са категорични, че няма да се коалират с тези от статуквото дотук. И кво правим?
Ако някой предложи решение без нови избори, ще го номинираме за нобелов лауреат!

Вид чудо: някоя партия, дето смята, че след нови избори няма да има и толкова депутати, може и да ги подкрепи за правителство(?). Или да са се наговорили нещо. Нашият Трюдо примерно сега управлява с малцинство, но това си е друга държава.

Е, ако не вярваме в чедуса – Борисов спечели и това е положението. А и болшинството избиратели гласуваха за старите номенклатурни партии. Каква промяна да очакваме тогава? Няма как.
lati1960
Цитат(D-rA @ 06/04/2021, 20:49) <{POST_SNAPBACK}>
Четох някъде в движение - имало няколко варианта ББ да продължи управление - за повече време след подаване оставка в новия парламент. Т.е. Буруджиева ще излезе права. Имало достатъчно нерегламентирани казуси в конституцията, които когато се използват, създават предпоставки за президент с "вързани ръце" в очакване на решение на конституционния съд. Конституцията не предвижда всички възможни действия на политиците, като създателите и са разчитали на изпълнение, на това което е записано в членове и алинеи - но съществуват ситуации при които нещата се блокират, до произнасяне на конституционния съд, което е разтегливо във времето действие.
Т.е. какво ще се случи - ще поживеем (дай боже) и ще видим.

ПП. Един от примерите които четох - след конституиране на 45 НС с въведителните процедури, първата политическа сила след покана от президента следва да приеме мандат от него за съставяне на правителство. Конституцията мълчи по казуса, ако парламентарната група (представители на нея) не се явят при президента... Той, президента следва да направи единствено запитване в конституционния съд - и да се чака решение на този съд...А и други подобни алабализми е имало с опция да се използват... sunbathing.gif ПП2. И ако всички подобни хватки се използват и нещата се проточат до есента, президента няма право да разтури това събрание 3 месеца преди края на мандата си...Та много са нещата които могат или не, да се случат. animatedwink.gif

good.gif
Писах и аз някъде тук, че Борисов и ГЕРБ няма да сдадат скоро властта, не и цивилизовано. Само обществото като гражданско такова с много масови протести може да ги махне. За съжаление се видя това лято, че народът наш няма никакво намерение да иде на този вариант. Така че, под една или друга форма, ГЕРБ ще продължат още дълго да управляват. Не изключвам идеята за колаборация между Борисов и Трифонов преди изборите още, а тайничко и след, но това е само догатка. И сега просто да наблюдаваме поредното шоу на Слави, в тандем с Кръстника. Не случайно бе избран шоумен за тази роля. animatedwink.gif Но наистина е само теория. Както казваш и ти, ще видим какво ще стане. На мен все повече ми заприличва на цирк. Губещи ще са обикновените граждани, които в този период на безвремие ще обедняват все повече, дори тези досега наричани средна класа. Щото инфлацията и пандемията, и новите цени ще изядат даже средни и по-високи доходи, вкл. и спестяванията на българите. А може би това е една от идеите, защо не. Понеже доста има за "изяждане" по банките, някъде четох за над 60 милиарда лични влогове само! Отделно фирмените. Така че играта е доста по-сложна, и не е само политическа. Както винаги, освен за власт, става дума и за много парѝ! Бъди здрав! hat.gif
Радио Ереван
Цитат(lati1960 @ 06/04/2021, 19:27) <{POST_SNAPBACK}>
Значи ще се ходи пак до урните.
Само че това ще облагодетелства най-много ГЕРБ, според мен. Всички останали ще понесат загуби. Най-долу съм се аргументирал защо. Накратко, играта на Борисов срещу кабинета Орешарски ще се повтори и сега - дали срещу някакво временно управление спретнато като малцинство от Слави, или от евентуален служебен кабинет на Радев, все едно. Накрая Борисов ще спечели, като припише всички негативи дори от своето управление на "тия некадърници" или пак на "лошите комунисти", и ГЕРБ отново ще управляват. Като може би той ще се изправи наесен срещу Радев, а ще сложи като премиер някоя послушна марионетка, прогнозирам дама, най-близо ми е Цвета Караянчева, засега. И, ако бие Радев, както се изразява, отново цялата власт ще е за Партията Държава наречена ГЕРБ. Тоест, посткомунистическото статукво ще се запази. Много се надявам да греша отново, но натам отива работата. Знам, че в сегашната ситуация изглежда невероятно и странно, но дотук всички събития се развиват в полза именно на ГЕРБ и Борисов. Всички останали предварително очертаха червени линии около себе си, заради които няма как да се обединят срещу него и партията му. Което рано или късно ще го върне отново във властта на бял кон. Накрая ще си изкара примерно два мандата като президент, и, ще се пенсионира с хиляди левове доживотна пенсийка, а пък ние тука нека си трошим акълите какво щяло да стане. Такива ми ти работи. Според мен цялата работа и с тези избори, и въобще у нас с политиката е тотален цирк. Понеже съм се сблъсквал по неволя с мутри и гадни ченгета, напълно съм наясно /за разлика от други/, че такива никога не сдават доброволно власт и парѝ. Никога! Запомнете го от мен - Борисов и мафията около него, които му целуваха ръка като на Кръстник, няма доброволно да се оттеглят от властта каквото и ще да става. По-скоро ще погубят страната окончателно, но няма да го направят! Освен ако двете мутри не са се разбрали предварително как да го играят, тогава предстои да видим как. Ще е очевидно.

Не знаеш служебото правителство на Радев, какви кирливи ризи ще му намери и Божков какво ще извади, защото тогава ще е крайно време да го направи.
Бай Ганьо
Божков ще извади ено голямо нищо.
Той направи каквото трябваше.
Върна си парите с лихвите, които даде за протестите.
Лумпените дето рипаха да лапат мухите.
Радио Ереван
Цитат(Бай Ганьо @ 07/04/2021, 17:37) <{POST_SNAPBACK}>
Божков ще извади ено голямо нищо.
Той направи каквото трябваше.
Върна си парите с лихвите, които даде за протестите.
Лумпените дето рипаха да лапат мухите.

Закани се пред Карбовски след изборите да даде сериозни неща уличаващи Борисов. Сега не искал да го прави за да не се похабят. Може би ще изчака да дойде служебното правителство.
И как си върна парите, които е дал за протестите, от субсидията ли? Тези пари ще му трябват за друго.
Голяма част от обществото мрази ГЕРБ и Борисов и затова рипаха по площадите.
lati1960
Цитат(Радио Ереван @ 07/04/2021, 14:22) <{POST_SNAPBACK}>
Не знаеш служебото правителство на Радев, какви кирливи ризи ще му намери и Божков какво ще извади, защото тогава ще е крайно време да го направи.

Тоест, ще се стигне до служебно правителство?
Само че днес Трифонов направи доста мъгляво и двусмислено изказване:
https://nova.bg/news/view/2021/04/07/322321...B8%D1%82%D0%B5/
Аз поне го тълкувам, че ще приеме мандата, когато това стане, и ще прави опит да формира кабинет. Или не?
Впрочем, реакцията на Борисов е също в тази посока, ето:
https://nova.bg/news/view/2021/04/07/322280...BE%D1%81%D1%82/
Борисов направо призовава всички останали да се обединят срещу ГЕРБ и да поемат отговорността по управлението на страната. И, колкото и да не го харесвам сегашния ни премиер, той постъпва политически коректно. Защо обаче не е възможно едно такова обединение? Ако хипотетично останалите се коалират, могат наистина да излъчат доста добър кабинет, при всички има добри технократи, с опит и знания. Е, ако не го сторят, Борисов ли ще им е виновен? Ми не. Тогава? Нека да помислим: От кого всъщност зависи едно подобно обединение? Ми точно от Трифонов. Е, защо той си реже мостовете предварително към всички? /Много важен въпрос! Ключов!/ Според мен, лично мнение - защото има предварителна уговорка с Борисов, двете мутри са се разбрали далече преди вота, и сега ни играят театър! Убеден съм вече. Слави ще е този, който ще прецака нещата, и ще усложни ситуацията. Понеже се е запънал да не играе с БСП, примерно. Що пък не? Ще им даде едно-две министерства, социалното и на регионалното развитие, примерно, плюс още някои като заместник министри, по комисиите в парламента, и тия ще кандисат, ще се разберат. Най-малкото имат опит в управлението и могат да му помогнат. Но той не ще. Защо? На какво разчита? Хайде, ти ми кажи на какво разчита? Щото всички си блъскаме главите, и не виждаме на какво. Насетне има точно два варианта за него, а и за страната: 1. Да си открие картите по колаборацията с ГЕРБ, и да им стане патерица, срещу вицепремиерски пост и т. н. 2. Да отреже статуквото в лицето на ГЕРБ, БСП и ДПС, и да опита правителство на малцинството. Което обаче пак няма как да стане без подкрепата на БСП, поне. За ДПС въобще не говорим, тия са извън всякакви сметки. От вариант 2 следват останалите процедури по Конституция, вече и децата ги научиха, до служебно правителство и нови избори. Ми добре. И какво печели Слави от това? Ми нищо. Може и да загуби. Единственият който печели, е Борисов и партията му. Той си го и каза, в прав текст, дори буквално предрече какво ще последва и в двата варианта:
"„Много е лесно да протестираш, но някой трябва да работи. Сега е техният ред. Заради нашите избиратели сме длъжни да предложим вариант. От заявките, които чувам надали ще стане, но след това да се съберат и да си направят правителство. Тогава, само след няколко месеца, хората ще сложат на везната. Това сме го гледали при Орешарски, сега ще го гледаме в по-лош вариант. Нека съм лош пророк, нека е обратното. Нека се стегнат, пожелавам им успех. За мен е важно България да има стабилно управление", категоричен бе той." Много важно е: "Това сме го гледали при Орешарски, сега ще го гледаме в по-лош вариант." Разбираш ли? Борисов откровено казва, че ще се мине през същия сценарий. Откъде знае? И какво прави Трифонов, за да не стане така? Направо ни разиграват цирк двете мутри, това е. В този смисъл, ако е вярно, на мястото на останалите четири формации, с мандат примерно на ДБ бих сформирал широко коалиционно управление срещу ГЕРБ и ИТН, пък двете мутри като са толкова тарикати, да останат в опозиция. Но, и тези няма да го направят. Затуй циркът наречен политика у нас ще продължи, кучетата ще си джафкат, а всички тези хитреци ще продължат да ограбват нацията. Жал ми е за тези, особено за младите, вън и вътре в страната, които с избора си индикираха реална промяна и послание към Трифонов специално да се опъне на статуквото. Но засега поне той проиграва тази карта. Поне аз така го виждам.
D-rA
Всъщност цялата каша е от полза единствено за Борисов. Той няма да мине с кабинет. И други кабинети няма да минат - от тесногръдие и его. Служебен кабинет и този парламент ще сринат "авторитета" на новоизлюпените депутати - този филм сме го гледали и след такъв филм имаше Борисов 3. След пореден сезон ще има Борисов 4, а защо не и Луна президент, ха ха sunbathing.gif
Питето
Докато мразят ще рипат нахалос. Наказателния вот не е като избирателния вот, и точно заради това се получава накрая:
"Пременил се Илия,
огледал се — пак в тия."
(поговорката има и по-точен, но доста по-просташки вариант)
Мразеха ББ и го наказаха и получиха... други варианти на ББ. Да, и бонус служебно правитлество, редено от рЕзидента, дето ще подпише (правителството) куп простотии.
Ще се върви още доста из пустинята.
lati1960
Цитат(D-rA @ 07/04/2021, 20:39) <{POST_SNAPBACK}>
Всъщност цялата каша е от полза единствено за Борисов. Той няма да мине с кабинет. И други кабинети няма да минат - от тесногръдие и его. Служебен кабинет и този парламент ще сринат "авторитета" на новоизлюпените депутати - този филм сме го гледали и след такъв филм имаше Борисов 3. След пореден сезон ще има Борисов 4, а защо не и Луна президент, ха ха sunbathing.gif

Ми да, натам отива работата.
Той самият г-н Борисов си го каза днес в прав текст /дал съм източник към Еревана/, че ще гледаме точно този филм - нова "порция" ала Орешарски 2 или нещо такова, после както и ти си отбелязал, Борисов 5, 6, или каквото реши той, щото аз очаквам наесен да се изправи срещу Радев в битката на генералите, за президент. За мен обаче истинският виновник всичко това да се случи, ще е Трифонов, не Борисов. Борисов си играе коректно картите и в момента, дори им се присмива на тесногръдието, че не могат да се разберат с почти 200 мандата хора!!! И кой е спирачката, кой е проблемът да не стане? Ми Трифонов. Защо? Моят отговор съм го дал вече, отново в дебрите на конспирацията, но нямам друго обяснение - че тези двамата са се разбрали предварително как ще го играят, и го правят. Много лесно му се получиха дотук нещата на Слави, но това е подвеждащо. Ако е честен и сериозен с които го подкрепиха, той трябва да направи компромис. И то не с ГЕРБ, категорично. Щото които гласуваха за него, го сториха като протест и срещу статуквото, специално срещу ГЕРБ. Тъжната истина обаче за ситуацията е, че, ако Слави не се разбере с БСП, няма начин да направи мнозинство и кабинет, нито да отстрани ГЕРБ от властта. Както и да го смятаме всички, няма начин, това е положението. Той няма да го направи, значи се отива към служебен кабинет, губене на още време, може би месеци, не знам. И накрая нови парламентарни избори, най-вероятно. И защо? Щото един мутрок чалгаджия си повярва, че може да е велик държавник! Велик такъв беше Кол, Рейгън също, дори Горби, защо не. Понеже знаеха кога и как да правят компромиси. Днес е Меркел, която отстъпи да се коалира с най-големия си политически опонент в Германия. И спечелиха немците, обществото. Дългия ще го играе велик, и докато разбере, че се е олял и провалил, ще провалѝ и държавата. По това Борисов е прав, категорично. Аз го писах някъде тук още преди изборите, мисля в темата "Мислите ли", че българите ще сбъркат като го подкрепят този бандит, но за съжаление точно така стана. Впрочем, не случайно точно такъв беше допуснат да бъде единствената алтернатива на статуквото. Случайност? Не вярвам. У нас всичко е тотален цирк и трагикомична пародия. И нагласация. Активно мероприятие му казват в ченгеджийницата. Жалко за младите хора, които гласуваха за тоя. Той е измамник, вече съм сигурен. Ако наистина иска да го играе държавник, като получи мандата, да приеме подкрепата на ДПС поне, но и това е безсмислено, щото едно към едно ще се повтори филма с Орешарски1. Доган ще ги врътне отново, той играе с Бойко отначало. С БСП също не ще, ми тогава да си ходи в Учин дол и да пасе козите! То така погледнато, по-добре бат Бойко да си продължава, дотам ни докараха. А може би това беше целта?!
lati1960
Цитат(Питето @ 07/04/2021, 20:53) <{POST_SNAPBACK}>
Докато мразят ще рипат нахалос. Наказателния вот не е като избирателния вот, и точно заради това се получава накрая:
"Пременил се Илия,
огледал се — пак в тия."
Мразеха ББ и го наказаха и получиха... други варианти на ББ. Да, и бонус служебно правитлество, редено от рЕзидента, дето ще подпише (правителството) куп простотии.

По това сме на едно мнение.
Според мен Трифонов целенасочено беше вкаран в политиката именно с тази цел:
Първо да обере протестния вот.
Второ този на самите протести от лятото.
Трето, на младите и кадърни хора - навън и вътре, които категорично искат промяна.
И, накрая да се врътне хитро, че да ни измами всички! Като го изиграе така, че да поднесе на ГЕРБ нов мандат.
Според мен всички това е нагласено предварително, за да пусне въздуха на протеста и недоволните, и в крайна сметка същите мутри да управляват. С една повече. Жалко.

Ако българското общество мисли, че без да се надигне масово по площадите, както беше през 1997-ма, няма как да се отърве от постоталитарния и буквално неокомунистически едноличен режим, който окупира властта и държавата. Няма как да стане с политически врътки и пинизи, у нас това не работи. Щото всички козове са в мутрите и ченгетата, и те винаги изиграват обществото. Така очаквам и сега да стане. Вече не се притеснявам да го кажа, и то много преди да се разбере от всички българи: Слави Трифонов е провокатор, който е лансиран не да махне статуквото, а да го запази! И, когато всички го разберете вече като факт, да сме живи и здрави, тук ще ви го напомня!
D-rA
Слави Трифонов е в цайтнот. Според мен изобщо не е очаквал такъв изход на изборите. Вероятно се е надявал на Мутривънските резултати... И повод да има широко поле за критикарстване и еволюция на тв 7/8 ми...Сега ще му се наложи да претвори всичките си скечове от шоуто - напрактика...Всъщност едва ли имат договорка с Борисов - когато ББ набра сили преди 10 тина години - се скараха, Трифонов искал 50% от ГЕРБ - поне такава беше тогава клюката... И получавайки отказ, обърнал палачинката...Любопитното шоу предстои sunbathing.gif

Радио Ереван
Цитат(Питето @ 07/04/2021, 20:53) <{POST_SNAPBACK}>
"Пременил се Илия,
огледал се — пак в тия."

Какво те притеснява в служебното правителство? Аз да го наредя, пак ще е по-добро от сегашното. Би трябвало президентът да се справи по-добре от мене.
Бай Ганьо
Площадните лумпени вече започнаха да се ритат по кокалчетата.
Сега ще си покажат истинската същност.
Това риби, тоалетни хартии, ковчези беше само загрявката.
lati1960
good.gif Да, в безисходица е. А шоу ще има със сигурност. Днес провлачиха крак тези от ИМВън, почнаха да се карат далеч преди да се доредят до "баницата". Ще става все по-интересно. Що касае ролята на Слави, казах си мнението за него многократно, а каква ще е конкретно в горния контекст, съм споделил по-горе в поста си до Питето. В крайна сметка неговият избор се сведе до два варианта, между които трябв да избере:
1. Правителство на малцинството при негов мандат между ИТН, ДБ и ИМВън, плюс обаче договорена предварително подкрепа от БСП, или поне от някои нейни депутати. Който вариант се съмнявам да избере, понеже категорично твърдят и той, и тези от екипа му, че и с БСП няма да играят заедно. Тогава отиваме към:
2. Връщане на мандата от ИТН, което ще доведе до служебен кабинет и нови избори.
Теоретически съществува и трета хипотеза, вече писах някъде за нея, но на практика едва ли ще стане. В смисъл: Третият мандат да бъде връчен или на ДБ, или на БСП, и, който го получи, да опита да сформира широка парламентарна коалиция и обществен фронт срещу ГЕРБ, каквито впрочем са очакванията на по-голямата част от българите. Като кабинет с временен и ограничен времеви хоризонт, примерно до президентския вот наесен, когато да е и новият парламентарен. Това ще включва всички влезли без ГЕРБ, ако се договорят. Дотогава да се гласуват промени и в Конституцията /възможно ще е, ще разполагат с над 2/3-ти/, и в някои лобистки закони, обслужващи мафията около ГЕРБ и Борисов, а също и в изборния Кодекс, за да не може повече ГЕРБ да използват обществен ресурс за предизборна агитация и кампания, а и за натиск по корпоративен вот, купен, и т. н. И не само ГЕРБ, впрочем. Паралелно да върви и комисия, която да отмени последните решения на сегашния Министерски съвет по концесията за летището, и не само, но и да почне тотална ревизия на управленията на ГЕРБ дотук. Лично аз много държа да се изясни въпроса с реалния размер на дълга досега. И още много други неща. Но, за да е възможно всичко това, решението отново ще трябва да е на господина Трифонов, който едва ли ще приеме и този вариант. Така че отиваме на втория - служебен кабинет, и политическо безвремие до на есен, а дотогава кой кого и как, ще видим, мръсната политическа война ще продължи.
Имайки предвид горното, от моя гледна точка чисто логически все повече се убеждавам, че Трифонов, без значение дали имат уговорка с Борисов, е троянски кон в стремежа към промяна на читавите и младите българи, които му гласуваха тази роля. Но, той ще я проиграе, сигурен съм. Дали волно, или целенасочено, ще направи така, че енергията от изборите катализираща тази промяна, вменена и като резултати на играчите влезли вътре, да бъде прахосана и, както и ти правилно разсъждаваш, в крайна сметка да обслужи връщането, по-скоро продължаване управлението на ГЕРБ като партия срастнала се с държавата, а и с мафията. Която симбиоза трови както обществения живот, така и политическия, икономическия, финансовия и т. н. Дали точно така ще стане, предстои да разберем скоро. Но истината на този етап е тази: Без да се обърне за подкрепа към БСП /на ДПС не може да се разчита/, Трифонов няма как да направи кабинет, за мнозинство въобще не говорим. Другата му опция е да си разкрие бързо картите и да се коалира с ГЕРБ, или да подкрепи кабинет на Борисов, или пък ГЕРБ да го подкрепят, както обеща вчера Борисов, но така ще си проиграе веднага опциите и всички ще разберат, че е лъгал обществото с антигерберската си реторика, и реално играе тайно с Бате. Което ще е край на политическата му кариера още преди да е почнала. Очаквам още дълго да шикалкави в този смисъл, докато не обезсмисли резултатите от вота в контекста по промяната, до обезсърчи обществото и партиите влезли вътре, и в крайна сметка Борисов и ГЕРБ да продължат да управляват. Като очаквам почти сигурно Борисов да се кандидатира наесен за президент, той вече дава сигнали за това, днес дори се отказа от депутатското си място спечелено в няколко секции. За него знаем, че е добър политически играч, факт. Необяснимото е защо останалите, които всички уж са срещу ГЕРБ, не могат или не желаят да се обединят и да я почнат най-сетне тая промяна, заради която ги вкарахме там? Впрочем, ако изключим Трифонов от това уравнение, останалите - БСП, ДПС и ИМВън лесно ще се разберат. Което потвърждава тезата ми, че именно Трифонов е пречката този диалог да се осъществи и да проработи. Тоест, тезата ми, че Слави е провокатор, ще се окаже вярна в крайна сметка.
Питето
Абе то не е като да правиш коремни пред камерата... А за редене на привителство, българите от всяко ниво са много добри, дори са по-добри отколкото с реденето на футбола.
biggeorge
Е, нали Слави Трифонов нееднократно каза, че няма да се коалира с ГЕРБ, БСП и ДПС?!?
Защо не му дадете поне месец време, за да видим какво ще направи?

На Бойко Борисов му дадохте 12 години от живота си, а на Слави Трифонов и 1 ден не му давате.
Определено има двоен стандарт! dry.gif
И защо никой не реагира на поведението на Бойко Борисов след изборите? angry.gif
Този институционален терорист си позволява да заплашва хората, което е ненормално и неморално.
Бойко Борисов няма място в политиката, неговото място е в затвора с доживотна присъда без право на замяна.
Сега е момента, в който Бойко Борисов трябва да бъде изхвърлен от политическия живот на България.
Трябва да се състави коалиция между Има такъв народ, Демократична България и Изправи се! Мутри вън! и с неформалната подкрепа на БСП да бъде разрушен прогнилия модел на партия ГРОБ и нейния мутренски лидер.
България трябва да бъде прочистена от гербаджийската шлака, която се е натрупала навсякъде.
В тази връзка на мен много ми харесва мнението на Осман Октай пред БНР:
Осман Октай: Приключи политико-олигархичният модел на Луканов
Между другото на мен ми беше много смешно как Деница Сачева в предаването "Лице в лице" през цялото време наричаше Слави Трифонов с пълното му име - Станислав Трифонов. laugh.gif
Деница Сачева: Ще предложим правителство, името на премиера не е известно
Тази е много проста, та чак елементарна.
Срамно е, че хора като нея са министри.
Тя за овчарка не става, Бойко Борисов я направил министър.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 08/04/2021, 21:06) <{POST_SNAPBACK}>
Абе то не е като да правиш коремни пред камерата... А за редене на привителство, българите от всяко ниво са много добри, дори са по-добри отколкото с реденето на футбола.

Колкото и да объркам състава, все ще са по-добри от сегашните катили, повярвай ми. Същото се отнася и за президента. Няма как да състави по-лошо правителство от сегашното. Няма шанс.
Питето
"Може, може..." както казал отпимиста от един виц. Като ги знам колко ги бива комунетата (дори да говорят английски като летеца), винаги могат да съставят правителства със закопаващи последици, въпреки и напреки качествата на самите министри. Това сме го преживявали нЕколко пъти и все кофти свършваше, ма щом смяташ че точно този път и точно сега ще бъде както трябва. Ей ти нещо за твоя вид "надежда", написно леко, приятно и вярно:

".......... Не би могло да стане. Не би трябвало да стане. Но знае ли човек… този път може пък да стане.

Олян познаваше този вид надежда. От нея си беше изкарвал хляба. Хората знаеха, че човекът въртящ „Тука има — тука нема“ все ще спечели, знаеха, че хора в стеснени обстоятелства не продават пръстени с диаманти за малка част от стойността им, знаеха, че животът обикновево им поднася дървената страна на дървото и знаеха, че боговете обикновено не си избират от цялото население някой средностатистически, с нищо не заслужил смотаняк да му връчат огромно богатство. Само че нима нямаше как само този път, по изключение това да не важи, а? Можеше пък просто да се случи, а?

Ето това беше то — най-голямото от всички съкровища, Надеждата. Един сигурен начин да станеш беден наистина много бързо и да си останеш беден. Може и да си ти. Да, ама няма. ..."

"Пощоряване" Пратчет
lati1960
Цитат(biggeorge @ 08/04/2021, 22:21) <{POST_SNAPBACK}>
Е, нали Слави Трифонов нееднократно каза, че няма да се коалира с ГЕРБ, БСП и ДПС?!?
Защо не му дадете поне месец време, за да видим какво ще направи?

На Бойко Борисов му дадохте 12 години от живота си, а на Слави Трифонов и 1 ден не му давате.
Определено има двоен стандарт! dry.gif
И защо никой не реагира на поведението на Бойко Борисов след изборите? angry.gif
Този институционален терорист си позволява да заплашва хората, което е ненормално и неморално.
Бойко Борисов няма място в политиката, неговото място е в затвора с доживотна присъда без право на замяна.
Сега е момента, в който Бойко Борисов трябва да бъде изхвърлен от политическия живот на България.
Трябва да се състави коалиция между Има такъв народ, Демократична България и Изправи се! Мутри вън! и с неформалната подкрепа на БСП да бъде разрушен прогнилия модел на партия ГРОБ и нейния мутренски лидер.
България трябва да бъде прочистена от гербаджийската шлака, която се е натрупала навсякъде.
В тази връзка на мен много ми харесва мнението на Осман Октай пред БНР:
Осман Октай: Приключи политико-олигархичният модел на Луканов
Между другото на мен ми беше много смешно как Деница Сачева в предаването "Лице в лице" през цялото време наричаше Слави Трифонов с пълното му име - Станислав Трифонов. laugh.gif
Деница Сачева: Ще предложим правителство, името на премиера не е известно
Тази е много проста, та чак елементарна.
Срамно е, че хора като нея са министри.
Тя за овчарка не става, Бойко Борисов я направил министър.

Ето това е едно добро начало по позитивната промяна в България:

"Трябва да се състави коалиция между Има такъв народ, Демократична България и Изправи се! Мутри вън! и с неформалната подкрепа на БСП да бъде разрушен прогнилия модел на партия ГРОБ и нейния мутренски лидер."

Писах някъде по същото. Това е единственият възможен и реален вариант, който може да състави правителство в така избрания парламент. Нищо друго няма да пропаботи. Всъщност, греша. Има и друга опция. Но и двете зависят от г-н Трифонов. Вариант 1, е който и ти си посочил. Това е работещата възможност, на всички срещу ГЕРБ. Варинат 2: Слави Трифонов кандисва на Борисов и става премиер с мандата си, подкрепен от ГЕРБ, а сделката е наесен хората на Слави да подкрепят Бате за президент. Което ще е предателство към всички, които гласуваха за Слави като лице на промяната, но, в реалната политика няма нито морал, нито етика, нито чест. Така че, ще видим. Аз лично очаквам г-н Трифонов да се врътне в последния момент и да сключи сделка с ГЕРБ и Борисов, което ако стане, ще докаже тезата ми, че тази сделка е била факт далеч преди последните избори. Почти съм убеден вече в това. Ако сгреша, съвсем официално ще се извиня и на Слави, и на всички тук, изхвърляйки си тапията на Конспиратон №1! prashchai grigorii.gif
Сериозно, реалните опции пред Слави останаха три, ето ги:
1. Която и ти си дал, коалиция между ИТН, ДБ и ИМВън, с мандата обаче на ИТН, и с подкрепата на БСП задължително, за да имат мнозинство. Впрочем, днес Карадайъ каза, че би подкрепил именно кабинет оглавен от Трифонов, но не и от ГЕРБ или БСП. Така че такъв широк съюз на всички срещу ГЕРБ е възможен и реален. Всичко зависи от решението на Слави!
2. Трифонов приема подкрепата на Борисов, и със своя мандат прави коалиция между ИТН и ГЕРБ, оглавява като премиер кабинет сглобен от тях двамата, а Борисов се оттегля и наесен се кандидатира за президент, с идеята да се пенсионира като такъв след два успешни мандата. Предполагам, че такава е договорката между двамата далеч преди вота, ще видим.
3. Ако Слави е честен човек обаче, спрямо своите избиратели поне, ще отиде или на първия вариант, или ще откаже на всички, ще имаме служебно правителство, и нови избори скоро, за да пренареди или препотвърди суверена своята воля от тези.
В следващите дни и седмици цяла Балгария ще разбере що за човек и политик е господин Станислав Трифонов.
Добрата новина по това е, че той просто няма как да шикалкави вече. Или ще кандиса на Борисов и ГЕРБ, и така ще признае сделката на мутрите, или ще рискува да се изправи срещу статуквото като истински мъж и почтен политик, какъвто привидяха в него почти 20% от гласувалите онзи ден. Скоро ще разберем.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.