Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Апокалипсис сега
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
lati1960
Цитат(Питето @ 26/06/2021, 23:20) <{POST_SNAPBACK}>
Машинката за пари се нарича икономика. Това е основното, но така и така няма да го разбереш. Другото са самозаблуди за хора, които искат да имат "бащица" над главата си, та той да им е виновен за личните... недоимъци и фрустрации. Ако не е бог, то ще е някакъв много таен световен господар, или и двете — зависи от мерака/дъното на заблудения.

За икономиката се съгласявам. Само че. Има сили, които опитват да контролират нещата извън нея, с други средства. Което нарушава глобалния баланс. Това разбираш ли го? Говорим най-вече за двете основни, може би три, четири - САЩ, Русия, Британия, Китай... основните. С политически и военни средства срещу икономиката. Можеш ли да си представиш какво бил света ни, ако икономиката решава? Хайде, честно, обмислѝ го това? Според мен тогава две щяха да са основните супер сили в света ни, това са Евросъюза и Китай. Щото и Америка, и Русия, и Британия, разчитат на други средства, за да господстват и налагат своите глобални политики, именно чрез клановете, за които намекнах. Най-вече чрез финансовите и военни механизми, отделно тези на службите за сигурност, т. нар. дълбока държава.
Такова е моето мнение. Бъди здрав!
lati1960
Цитат(Питето @ 26/06/2021, 23:24) <{POST_SNAPBACK}>
Благодаря за това, че подкрепи моята теза с факти — Меркел вместо да наложи нещо, дето тя го иска, на нея са и попречили, при това точно тези, дето според тебе трябва да са ѝ подчинени и да я слушат и изпълняват.
Баце, такива изопачавания на факти вървят само в религиите, щото те на това се основават. В реалния свят, тези лакърдии не минават. Пак си прочети какво си посочил, кой какво е искал и какво се е случило.

Само да ти напомня, че г-жа Меркел беше подслушвана, доказано, с години от своите "партньори" и "приятели" отвъд океана. За което тя буквално каза, цитирам: "Приятелите не се подслушват!" Което само по себе си оборва твоята теза, че нещата са оставени на самотек и на естественото развитие на глобалния пазар и световна икономика. По-горе вече ти писах, отново - има сили и кланове, които опитват, и засега успяват, да налагат свой дневен ред на света ни, чрез средства извън тези на научните, политическите и нормалните, във всяка област. Това твърдя. Така че, и тук това се е случило - Биг Брадър от полусенките на глобалната власт се опитва и успява да контролира и направлява политиките на избраните от обществата да ги управляват държавници дори от ранга на Меркел. Не приемаш това? Твой проблем. Само че то е факт.
ByBa
Цитат(lati1960 @ 28/06/2021, 18:58) <{POST_SNAPBACK}>
Биг Брадър от полусенките на глобалната власт се опитва и успява да контролира и направлява политиките на избраните от обществата да ги управляват държавници дори от ранга на Меркел. Не приемаш това? Твой проблем. Само че то е факт.

Не знам за какво си приказвате, но е факт, че телефонът на Меркел е бил подслушван - поне така казват информационните агенции, тези извън америка де...
А що се отнася до Биг Брадър...къде се е зародило това интересно предаване...нон стоп?

Някакви мътни спомени имам, че с камерите е започнало, така нареченото домашно видео...а после...заразило милионни хора по света, че и телевизии и незнам какво си още...пък и внасят и сюжет, екшън и прочие...

Човек трябва да се запита - откъде е ЗАПОЧНАЛО това?
lati1960
Цитат(ByBa @ 28/06/2021, 21:11) <{POST_SNAPBACK}>
Не знам за какво си приказвате, но е факт, че телефонът на Меркел е бил подслушван - поне така казват информационните агенции, тези извън америка де...
А що се отнася до Биг Брадър...къде се е зародило това интересно предаване...нон стоп?

Някакви мътни спомени имам, че с камерите е започнало, така нареченото домашно видео...а после...заразило милионни хора по света, че и телевизии и незнам какво си още...пък и внасят и сюжет, екшън и прочие...

Човек трябва да се запита - откъде е ЗАПОЧНАЛО това?

Терминът Биг Брадър води начало от книгата на Оруел "1984-та". В нея е описан точно този сюжет - как обществата са манипулирани, лъгани и контролирани от шепа шарлатани облечени във власт, наречени именно така: Биг Брадър, или Големият Брат. Идеята е да бъдем контролирани изцяло, тотално, до най-малките детайли, за да не може никой да противостои на тази глобална зловредна власт. В същата книга от 1948-ма впрочем /Оруел просто е обърнал наобратно последните две цифри в 84-та/ същите елити мамят хората, че се намират във война помежду си, водена именно от две основни супер държави /Асоциацията тогава е с Америка и СССР, днес вероятно САЩ и Русия, на заден план и Китай/, която война обаче е реалност само за обикновените хора, които така биват контролирани, ограбвани и накарани да работят с огромни усилия, като за война, като трудът им бива краден от същите кланове от върха, от този Голем Брат. Нищо различно и днес. Тази схема работи от хиляди години, елитът не намира за нужно да я изоставя, след като му се получава. Въпросът е кога обществата ще се усетят, за да предприемат нещо в тази посока. Според мен - никога. Причината - повечето хора морално, етично, духовно и всякак са на нивото на този елит, просто надиграването е кой да е най-отгоре, за да прави същото. А не да се представи алтернатива на това. И светът ни продължава да страда и се разпада. Засега само ценностно, в обозримото бъдеще и реално. Оруел е описъл всичко това в тази своя книга, разбира се с терминологията на времето си, и според тогавашната ситуация, предшестваща т. нар. Студена война. Всъщност, такава въобще не е имало за елитите, тя е наложена по гореупоменатите причини - да бъдат разделени хората и обществата, за да бъдат владяни, контролирани и ограбвани. Днес? Същото. Само че сега Биг Брадър измисля нови и нови средства и начини да прави това, заради новите реалности, на мрежите най-вече. Нарекоха го Ковид "пандемия". И, виждаме как и това им се получава. За жалост.
ByBa
Незнам, не го приемай като заяждане...ама не може ли малко да намалиш количеството...на думите си.

Всички знаят - Биг Брадър ги гледа...но аз имах предвид друго...започването и обменянето на видеа, направени от хора, снимайки себе си нон стоп - 24 часа и някои гледайки ги, не нон стоп,..което впоследствие е станало нон стоп...:-) наблюдение...от технически и други средства...
lati1960
Цитат(ByBa @ 28/06/2021, 23:07) <{POST_SNAPBACK}>
Незнам, не го приемай като заяждане...ама не може ли малко да намалиш количеството...на думите си.

Всички знаят - Биг Брадър ги гледа...но аз имах предвид друго...започването и обменянето на видеа, направени от хора, снимайки себе си нон стоп - 24 часа и някои гледайки ги, не нон стоп,..което впоследствие е станало нон стоп...:-) наблюдение...от технически и други средства...

Точно това се нарича самоконтролиране. По причина, че когато се предлагаш онлайн или офлайн в нета, чрез снимки, селфита и видеа, ти сам разкриваш своя живот в мрежите, които в крайна сметка са под контрола на днешния Голем Брат. Това пролича в няколко скандала последните години. Първо как мрежата на Зукърбърг беше предоставила милиони профили преди спечелените избори от Тръмп в Америка преди време. После британската "Кембридж Аналитикъл" бе хваната как манипулира избори, също в САЩ, в Британия също, и в други държави, възползвайки се пак от данните в нета. Мрежите също се използват и от терористични групи, най-вече ислямските, които ги използват за да вербуват свои съмишленици и атентатори, и т. н. Службите също работят активно чрез тях, като противовес на това, и не само. Въобще мрежите са поле не само за социална комуникация и общуване, но и по контрола, за който говорим. Но всичко това е само част от тоталното наблюдение над хората, което се задава. И вече е в ход. Подслушват ни /когато се налага/ не само телефоните. Компютрите ни и другите мобилни устройства също. Наблюдават ни с камери почти навсякъде вече, особено в големите градове и полиси. Покритието на места е почти на 100%! Това ще се разраства до степен, че всеки от нас ще бъде открит за наблюдение непрестанно, дори в дома си, без да има свое лично пространство извън това. Накрая последният етап ще е т. нар. електронно био маркиране или прословутото чипиране, което в обозримото бъдеще също ще е факт, за почти всички. С аргумента, че ще улесни живота ни, хората ще го приемат радушно, но. Ще попаднат в капана именно на този пълен супер контрол. Нататък... нататък разговорът е за другия раздел, на Х-форума. Със здраве!
viara
Цитат(lati1960 @ 29/06/2021, 20:10) <{POST_SNAPBACK}>
Точно това се нарича самоконтролиране. По причина, че когато се предлагаш онлайн или офлайн в нета, чрез снимки, селфита и видеа, ти сам разкриваш своя живот в мрежите, които в крайна сметка са под контрола на днешния Голем Брат. Това пролича в няколко скандала последните години. Първо как мрежата на Зукърбърг беше предоставила милиони профили преди спечелените избори от Тръмп в Америка преди време. После британската "Кембридж Аналитикъл" бе хваната как манипулира избори, също в САЩ, в Британия също, и в други държави, възползвайки се пак от данните в нета. Мрежите също се използват и от терористични групи, най-вече ислямските, които ги използват за да вербуват свои съмишленици и атентатори, и т. н. Службите също работят активно чрез тях, като противовес на това, и не само. Въобще мрежите са поле не само за социална комуникация и общуване, но и по контрола, за който говорим. Но всичко това е само част от тоталното наблюдение над хората, което се задава. И вече е в ход. Подслушват ни /когато се налага/ не само телефоните. Компютрите ни и другите мобилни устройства също. Наблюдават ни с камери почти навсякъде вече, особено в големите градове и полиси. Покритието на места е почти на 100%! Това ще се разраства до степен, че всеки от нас ще бъде открит за наблюдение непрестанно, дори в дома си, без да има свое лично пространство извън това. Накрая последният етап ще е т. нар. електронно био маркиране или прословутото чипиране, което в обозримото бъдеще също ще е факт, за почти всички. С аргумента, че ще улесни живота ни, хората ще го приемат радушно, но. Ще попаднат в капана именно на този пълен супер контрол. Нататък... нататък разговорът е за другия раздел, на Х-форума. Със здраве!

Както винаги нищо ново не ни казваш щото всичко това си го има от време оно и много повече има, което не знаеш.
Та спри да лъжеш хората. Чипове може да има хиляди, но никой в Библията не говори за чипове а е писано за БЕЛЕГ НА ЗВЯРА, който ще бъде с ИМЕ - число 666
Първо трябва да има звяр, после име, после образ и чак тогава ще чипират хората с белег ЗА СОБСТВЕНОСТ И ПРИТЕЖАНИЕ С ИМЕ НАПИСАНО НА ЧЕЛО ИЛИ НА РЪКА.
ЧЕТИ И НЕ ЛЪЖИ ХОРАТА ПОВЕЧЕ
Откровение 14:11
И димът от тяхното мъчение ще се издига до вечни векове; и ония, които се покланят на звяра и образа му, не ще имат отдих ни денем, нито нощем, нито кой да е, който приема белега на името му.
Откровение 16:2
И първият отиде та изля чашата си на земята; и появи се лоша и люта рана на ония човеци, които носеха белега на звяра и които се покланяха на неговия образ.

Виж си Библията и спри да лъжеш хората, щото сега половината не щат да се ваксинират заради лъжите ти. И ще си винов за всеки човек, който умре поради липса на ваксина.
От ваксините на 18000000 умрали 50 от други заболявания, техни си предимно.
Това е статистиката за Астра Зенека в Англия.
ЧЕТИ И НЕ ЛЪЖИ ХОРАТА ... щото може да ти повярват...
https://www.dw.com/bg/%D0%BD%D0%B0%D0%B8%D1...0%B5/a-56507681

За фейса да те информирам... Нямаш си никаква представа какво се прави там. Това е само сламка, което споменаваш пред всичко което се случва и което ми се показа.
Да не говорим, че не само камерите наблюдават, а и всички очи са живи камери.
Всяка котка и куче, което те наблюдава също и т.н. Та много пропуски си направил пак.

viara
А за белега на звяра дет го спрягаш във всеки твой пост като го наричаш противно на писаното - чип?!?
Подобно нещо не е писано в Откровение, та пак си се осъдил според писаното... там 19 или 20 глава.
Но мисълта ми беше друга.
Втори ангел: Падна ... великия Вавилон ...
Трети ангел: Ако някой се поклони ...

Ангелите носят вести, Божиите Слова. Те са Божии пратеници.
Та виж каква е поредността. Върви Божи Ангел и известява, че БЛУДНИЦАТА - ЦЪРКВА Е ПАДНАЛА.
Върви Трети Божи Ангел и възвестява, че да не се покланят на звяра...
Та първо ще падне лъжливата църква дет си служител и след това ще е всичко останало...
Да си наясно и да не пишеш повече глупости. Уж разбираш като ти се казва, пък все нищо не си разбрал.
Чети преди да пишеш и лъжеш!!! Срамота е да се подиграваш така с незнанието на хората, като ги лъжиш за толкова важни неща като живота и здравевто им.
Истинските и лъжливите се познават по ПЛОДОВЕТЕ
Йоан 10:10
10 Крадецът влиза само да открадне, да заколи и да погуби: Аз дойдох за да имат живот, и да го имат изобилно.
Който идва и дава ИЗОБИЛЕН ЖИВОТ - ХРИСТОС Е!!!
Който идва да открадне, заколи, погуби, излъже, баща на лъжата ... ДЯВОЛ Е!
Питето
Икономиката, без "само че" и подобните извъртания. Дори религията е основана върху икономиката, а не обратното, колкото и да ви се иска да е така и да го слагате в устата на боговете. Няма религия, която да не е градена върху икономика, и има огромен брой религии, които са се споминали заедно с икономиките, които са ги създали. Ако имаш нещо напротив, посочваш факт (свещените ти книги не са факти, та ги пропусни), твоето си мнение също не е факт, а само твое си мнение. Та ако нещо съм объркал, посочваш факта...
D-rA
С какво твоите твърдения са фактологични?
Питето
Има ги описани в историята, което може всеки сам да се провери, върпос на желание. При това се срещат в изобилие. Дори има и една религия да измества друга, и да язди същата икономика, къде успешно, къде съсипващо. Пак там, в историята, не съм срещал описано религия да създава икономика. Дори на племенния шаман му трябва племе в развитие, което си е вид примитивна, самозадоволяваща се икономика. Е това му е шанса на Лати, да съм пропуснал, и той да посочи коя религия, къде и кога е създала икономика...
D-rA
Говорим за фактология - не за твоя прочит на историята. sunbathing.gif
Питето
Подслушването не е контрол нито налагане на такъв. Все едно ти да ме подслушваш, и да ме контролираш. Как, с компромат ли? Ми аз знам, че ако съм на висок пост ще ме подслушват всички... и бих се възползвал. Би било изненада да съм изненадан, че ме подслушват. "Дръж приятелите си близо, а враговете още по-близо."
То, само с "щото аз така си мисля" не става, трябва си логика.
Питето
Великденските острови. Имали са икономика, която е позволила на религията им да има каменни гиганти. Изолирани от света острови. Пишеш в нета за коя да е религия, и четеш. Няма нито една, създадена в гола пустиня. Всичките религии се развиват едва след като има развита местна икономика (от какъв да е тип), щото дилърите на боговете нито копат, нито сеят нито жънат, те само управляват късмета, срещу дарения. Дори на племенния шаман му трябва племе (мноооооого примитивна и ограничена самозадоволяваща се икономика), дето да го изхрани и да му вярва на лакърдиите.
D-rA
Ok, Но това е твой прочит, на нечий чужд публикуван в нета или в книга, прочит на история, придружен с твой субективен коментар на това какво е било и как се е развил живота. Според теб икономика е всяко действие на човека (по изказа ти съдя и за това че осигуряването на храна с копие и други подръчни инструменти, е също икономика). Следи в исторически план говорят за скални изображения на различни божества, преди изобщо да може да се състави полезно изречение определимо като икономически отношения...Е, дори в тези твърде далечни времена са съществували Хитреци за които, за употребата на готов продукт (разбирай вече направен лов) е било лесно да провокират свръх естественото влияние за добрия улов на ловеца, обличайки го с разнообразни поклонни молитви насочени към небето, т.е. на хляба мекото и т.н. - или казано простичко :
религия и икономика се развиват симетрично, като баланс на обществените отношения.
Има твърде много примери за тази взаимовръзка.... Най-елементарната е ... Ами ако го има Него? Намери един икономист с важни функции в което и да било съвременно общество, който заклеймява религията...
Това е моят субективен прочит - и след като не сме били там, няма как фактологически да го опровергаеш, което не пречи да не си съгласен.Заемането на едностранчива позиция, базирайки се на логика, създадена от изчетени куп научни или чисто философски книги е абсолютна грешка - защото ако си направиш труда да изчетеш всички източници, посочени в края на всяка от прочетените важни книги, ще осъзнаеш че набора от субективни прочети на която и да искаш материя в живота не е нищо друго от чист субективен клон от дървото на живота, което е единствен обективен елемент...А както сам знаеш фактите са само обективните истини. sunbathing.gif
Питето
Ми Великденските острови са си там, отиди, пипни, изкопай нЕкоя антика, датирай я, виж други какво са изкопали там... Каквото пиша, може да се види, пипне и провери без мое участие или мнение. Остави, ами и доста по-умни от мен са пипнали и проверили. На това му се казва подкрепено с факти. Ако не ти харесва моята теория (подредин факти в някаква логична, причинно-следствена последователност) напиши твоята теория, която да подрежда същите факти, при това логично в твоята последователност. Всеки ще може да пипне, види и провери кое как е. При Лати и другите Х-форумци, такова нещо няма. Или се позовават на приказките за боговете, или "защото аз така мисля", обаче няма подредени факти в някаква логична връзка. Тук-там метнат по нещо извадено от контекста, щото изглежда като това дето си мислят, обаче преди и след него няма вързани факти.
Примерно "печатницата за пари" дето е в устата на Лати, за него си е буквално печатница — решаваш, натискаш копчето и печатницата почва да печата пари колкото си искаш. Той така си мисли, обаче има цял дял в икономиката, който се занимава с емитирането на пари, та да не затъне държавата и да не се скапе икономиката. Аха, и всиша математика с килограми, та дано успеят някак да прогнозират нЕкоя година напред, иначе всичко научено е по трудния начин — от собствени грешки. Единствения факт, който Лати може да изкара е точно как един с неговот мислене наистина е пуснал печатницата да печата колкото си иска. Следствието (също потвърден факт) е че е сринал икономиката. Именно заради това Лати не дава факти, щото всичко дето може да изрови е срещу неговата теория.

Сега, за скалните изображения, за да имаш време за рисуване, трябва да имаш осигурено папо. Обикновено, това се случва с някакъв вид организация, което е основата на всяка икономика. Да имаш човек дето само седи, рисува и измисля богове, нали трябва да го храниш, а за да имаш излишна храна за такива хора... Религията (изкуствата в частност) черпи ресурси, без да ги създава. Точно заради това първо трябва да осигуриш излишни ресурси, които да ги дадеш на религията...

За имането на Господ, баце, всички религии са изградено въху капана, че боговете нито могат да бъдат видени, нито пипнати нито доказани с някакъв факт — просто трябва да вярваш, щото някой така е казал. Сещаш ли се, градят върху парадокс, щото само така може да претендират че има нещо, точно щото нещото не може да го има. Иначе, дори да не си бил там, факт е че е имало неща като древен Рим и ти можеш да си го провериш сам, ако много искаш. При боговете никой не е бил там, нито някой може да го провери. Субективно мнение основано върху руини от древен Рим, и субективно мнение върху "не си бил там". Както крадеца от вица казал: "Аз пък имам 10 свидетели, дето не са ме видели."...
Бай Ганьо
Виждам, че много държиш на фактите.
И не само ти. Аз също до някаква степен.
Но пренебрегването на вярата е дъбоко погрешно.
Това е убийство на надежда за открития и иновации.
Ако не вярваш в някаква идея и не опитваш и опитваш и опитваш тя никога няма да се осъществи.
Мечтите и новите идеи са вид вяра, че нещо ново може да се роди.
И то се ражда.
Пред очите ни.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 30/06/2021, 10:43) <{POST_SNAPBACK}>
Но пренебрегването на вярата е дъбоко погрешно.
Това е убийство на надежда за открития и иновации.
Ако не вярваш в някаква идея и не опитваш и опитваш и опитваш тя никога няма да се осъществи.
Мечтите и новите идеи са вид вяра, че нещо ново може да се роди.
И то се ражда.
Пред очите ни.

Дървена логика. Само на мечти те избива (плюс дежурните ти вяра и надежда).
Най-елементарен пример е работодател да ти даде задача за изпълнение. Вярваш, не вярваш, запретваш ръкави и копаш. За да свършиш работата и си заслужиш заплатата. След което, като се нахраниш, може да се отдадеш на мечти.
Бай Ганьо
Робско мислене.
lati1960
Цитат(Питето @ 30/06/2021, 00:21) <{POST_SNAPBACK}>
Подслушването не е контрол нито налагане на такъв. Все едно ти да ме подслушваш, и да ме контролираш. Как, с компромат ли? Ми аз знам, че ако съм на висок пост ще ме подслушват всички... и бих се възползвал. Би било изненада да съм изненадан, че ме подслушват. "Дръж приятелите си близо, а враговете още по-близо."
То, само с "щото аз така си мисля" не става, трябва си логика.

Точно с този тип мислене светът ще се прецака тотално. Но, само мнение.
Ако ти искаш да те подслушват и контролират, твой избор. Аз не искам. И ще направя всичко възможно, за да не стане. Не че ще успея напълно, но ще "чуват" и "виждат" само което аз им позволя, на тарикатите. Да ходят да манипулират и ограбват други. Ако всички им се опрем, светът ни би бил друг, много по-добро място. Но явно повечето хора разсъждават като теб, ваша работа. Ще си носите последствията. То е ново робство, приятелю, за съжаление ти не го осъзнаваш. И не само ти.
lati1960
Ето отново факти от финансовия апокалипсис на досегашната власт в лицето на ГЕРБ и г-н Борисов:
https://nova.bg/news/view/2021/06/30/331994...B7%D0%BE%D1%80/
Вече не става дума за обосновани предположения, а за реални факти и доказани твърдения.
Навсякъде, във всяка сфера и област са раздавани милиони, дори милиарди на няколко поставени лица и фирми близки до властта и партньорите ѝ, без да са извършени каквито и да било дейности! Тези средства всъщност са откраднати, надявам се следващия кабинет да опита по някакъв начин да ги върне в бюджета на държавата. Ще има нужда. Щото хазната е опоскана тотално от мутрите и бандитите, и ченгетата. Време е не за разплата и отмъщение, а за ЗАКОННОСТ! Трябва да се потърси сметка за тези парѝ. Иначе всичко ще остане само думи и празни обещания.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 30/06/2021, 12:11) <{POST_SNAPBACK}>
Робско мислене.

Аудиторията със сигурност ще оцени самокритичността ти, но не бива чак толкова пораженски да звучиш. hat.gif
Питето
Новите идеи, се раждат, само ако са стъпили на стари факти. Идеите без факти стъпват във въздуха и падат, или стъпват върху парадокс и разкатават фамилията на тези, дето се излъжат да ги харесат... Пак в историята е пълно с факти, кой върху какво е стъпвал, и докъде го е докарал. Ето ти нагледно: Мечтата човек да лети. Едните стъпили върху факти — птиците и горещия въздух. Другите стъпили върху вярата в бог и левитацията...
Питето
За кого ще е по-добро място един анонимен свят? Свят в който може да си планираш и вършиш безобразия щото си сигурен че ще е безнаказано? Точно такъв е бил света дето го описва отначало твоята божествена книга. Никаква идентификация на хората, никакви последици за калпазаните (освен ако не ги хванат на място), наказване на който се сметнат за виновен (или просто щото този тип не ги кефи или просто за равлечение на тълпата), та за кого е хубав един напълно анонимен свят? Евентуално за печелещите от религия, щото ще се опитат те да идентифицират всеки като обяснят, че бог го вижда какво прави и после щял да го накаже...
В тази посока точно ти, като вярващ живееш в свят, в който няма анонимност щото твоя бог знае дори какво си мислиш, камо ли какво казваш и правиш.
lati1960
Цитат(Питето @ 02/07/2021, 02:05) <{POST_SNAPBACK}>
За кого ще е по-добро място един анонимен свят? Свят в който може да си планираш и вършиш безобразия щото си сигурен че ще е безнаказано? Точно такъв е бил света дето го описва отначало твоята божествена книга. Никаква идентификация на хората, никакви последици за калпазаните (освен ако не ги хванат на място), наказване на който се сметнат за виновен (или просто щото този тип не ги кефи или просто за равлечение на тълпата), та за кого е хубав един напълно анонимен свят? Евентуално за печелещите от религия, щото ще се опитат те да идентифицират всеки като обяснят, че бог го вижда какво прави и после щял да го накаже...
В тази посока точно ти, като вярващ живееш в свят, в който няма анонимност щото твоя бог знае дори какво си мислиш, камо ли какво казваш и правиш.

"В тази посока точно ти, като вярващ живееш в свят, в който няма анонимност щото твоя бог знае дори какво си мислиш, камо ли какво казваш и правиш."

Именно. И не само за мен важи това. Но е друг разговор, за Х-раздела.
Тук мога да ти опонирам в смисъл, че и сега никой не е анонимен, когато върши неща противоречащи на светския Закон. Вече отделно дали правосъдната система навсякъде е работеща и некорумпирана. Ако е работеща, тоталният контрол над хората не е нужен, разбираш ли? Той вече отива в друга сфера, като диктатура, тирания и автократизъм, по ограбването на обществата и хората, от няколко тарикатски клана, които се изживяват като божества от векове. Които държат машинката за кинти и разпределянето им. И измислят какви ли не начини да не изгубят тази власт. /Вкл. "пандемии" като т. нар. ковид/. Това казвам.
Питето
Това с масовото следене и топене, е патент на твоята религия, диктатурите само го копират. Доста хора не се плашат от следене и липса на анонимност, щото така се прецакват дори самите диктатури, дето се пробват да ги налагат.
Shade
Цитат(lati1960 @ 02/07/2021, 10:00) <{POST_SNAPBACK}>
...тоталният контрол е диктатура, тирания и автократизъм, по ограбването на обществата и хората, от няколко тарикатски клана, които се изживяват като божества от векове. Които държат машинката за кинти и разпределянето им. И измислят какви ли не начини да не изгубят тази власт. /Вкл. "пандемии" като т. нар. ковид/. Това казвам.

Тотален контрол? Ти май се имаш за много важен в очакването някой да те следи денонощно. Дреме им на печатарите (на пари) с какво си убива времето изоглавената паплач, която е преобладаваща част от 8-те милиарда жители на планетата. Дали киснат в порно сайтове или пазаруват дрънкулки онлайн. smile.gif
lati1960
Цитат(Питето @ 02/07/2021, 21:51) <{POST_SNAPBACK}>
Това с масовото следене и топене, е патент на твоята религия, диктатурите само го копират. Доста хора не се плашат от следене и липса на анонимност, щото така се прецакват дори самите диктатури, дето се пробват да ги налагат.

В случая донякъде си прав. За да се идентифицира едно зло, и за да бъде премахнато, то трябва да се изяви и стане явно за хората с действията си. Важѝ точно за диктатурите, тираниите и опитите за налагане на света силови опити за властване и контрол. Това днес опитват именно САЩ, целящи едноличнен глобален режим над народите, но така всъщност ще обърнат всички срещу себе си. Не харесвах Тръмп, но той беше прав поне за едно, опитвайки да оттегли Америка от този режим на глобален диктат и концентриране към вътрешните проблеми. За съжаление чрез администрацията на Байдън отново се отива в другата крайност, което е бумеранг който ще се върне някога с пълна сила срещу самите Щати. Всъщност, проблемът не е самата Америка, а сили и кланове вътре в нея, които именно чрез машинката за парѝ и службите за сигурност, и корпоративния сектор контролират властта във Вашингтон ДС и ѝ налагат схеми които са против интересите на самата Америка. С други думи, Америка има вътрешен враг, който я торпилира в сърцето, и рано или късно ще я унищожи. Когато вече не му е нужна. Другите два глобални проблемаа в този смисъл са Китай и Русия, но дърга тема. Само го маркирам, за да е ясно, че и зад трите глобални сили стоят едни и същи кукловоди, които ще се идентифицират именно когато опитат да наложат на света този тотален глобален контрол, което отчасти става с т. нар. ваксиниране срещу ковид 19. Виждаме как всички власти навсякъде се обединиха около това по команда, без съпротива. Показателно. Понеже днес глобална световна война е невъзможна заради огромния ядрен потенциал, то елитите ще измислят все нови и нови начини да държат простолюдието в подчинение, за да работи за тях за парче хляб. И за да не изгубят властта и привилегиите си. Нищо ново под слънцето. Разликата е, че сега технологиите и глобалните мрежи правят тези схеми явни и видими за всички. Нататък... който както може да се оправя.
Shade
Цитат(lati1960 @ 30/06/2021, 12:51) <{POST_SNAPBACK}>
Ето отново факти от финансовия апокалипсис на досегашната власт в лицето на ГЕРБ и г-н Борисов:
https://nova.bg/news/view/2021/06/30/331994...B7%D0%BE%D1%80/
Вече не става дума за обосновани предположения, а за реални факти и доказани твърдения.
Навсякъде, във всяка сфера и област са раздавани милиони, дори милиарди на няколко поставени лица и фирми близки до властта и партньорите ѝ, без да са извършени каквито и да било дейности! Тези средства всъщност са откраднати, надявам се следващия кабинет да опита по някакъв начин да ги върне в бюджета на държавата. Ще има нужда. Щото хазната е опоскана тотално от мутрите и бандитите, и ченгетата. Време е не за разплата и отмъщение, а за ЗАКОННОСТ! Трябва да се потърси сметка за тези парѝ. Иначе всичко ще остане само думи и празни обещания.

Дори този толкова добре информиран драскач да описва 100% реално положение, къде е тук потвърждението за "тотален контрол"? В който си толкова убеден, сякаш си го прочел в Книгата. Самият ти отбелязваш, че корпуцията не е от вчера. Т.е. нищо ново под Слънцето, като изключим, че сега ни в клин, ни в ръкав поддържаш мантрата, че ковид и епидемията били пълна лъжа.
Излиза, че макар и свидетел на онова, което реално се развива пред очите на всички, светът се заблуждава, че това се случва. А само някои вярващи (да, именно вярващи) с лекота игнорират фактите от действителността с нагаждане на удобно подбрани теории, развивани от разни драскачи, и се бият в гърдите за единствени носители на ИстинатаПътя, и Живота в същия кюп, де wink.gif).
lati1960
Цитат(Shade @ 02/07/2021, 22:10) <{POST_SNAPBACK}>
Тотален контрол? Ти май се имаш за много важен в очакването някой да те следи денонощно. Дреме им на печатарите (на пари) с какво си убива времето изоглавената паплач, която е преобладаваща част от 8-те милиарда жители на планетата. Дали киснат в порно сайтове или пазаруват дрънкулки онлайн. smile.gif

Може и да не вярваш, но и порно сайтовете и онлайн търговията е част от нет контрола, тоталния. Въпрос на селекция. В смисъл, прав си, че не им дреме по принцип на елита за паплачта какво гледа и прави. Обаче. Ако някой по-буден от тая "паплач" вземе да им мъти водата, е, тогава... влиза в Системата по Контрола, тоталния. Служби. Информатори. Слугинаж. Доносници. Нет контрол. Проследяване. Илиминиране. Не вярваш? Опитай. animatedwink.gif
lati1960
Цитат(Shade @ 03/07/2021, 21:17) <{POST_SNAPBACK}>
Дори този толкова добре информиран драскач да описва 100% реално положение, къде е тук потвърждението за "тотален контрол"? В който си толкова убеден, сякаш си го прочел в Книгата. Самият ти отбелязваш, че корпуцията не е от вчера. Т.е. нищо ново под Слънцето, като изключим, че сега ни в клин, ни в ръкав поддържаш мантрата, че ковид и епидемията били пълна лъжа.
Излиза, че макар и свидетел на онова, което реално се развива пред очите на всички, светът се заблуждава, че това се случва. А само някои вярващи (да, именно вярващи) с лекота игнорират фактите от действителността с нагаждане на удобно подбрани теории, развивани от разни драскачи, и се бият в гърдите за единствени носители на ИстинатаПътя, и Живота в същия кюп, де wink.gif).

Не мога да отговоря на това с две изречения. Затова ще пропусна. Поне по отношение т. нар. "ковид пандемия". В темите по въпроса съм си казал мнението, изчерпателно. Между другото, в Х-раздела можеш да прочетеш доста добро инфо по същото от участници като Никодим, Брат1, Трансалп, Али, и още неколцина. От извора, така да се каже. Не като мнение, а научни данни, с доказателства, от американски капацитети, и т. н. Няма смисъл тук да се правя на многознайко на фона на това. Иначе играта в света наистина от край време е една и съща - едни тарикати и хитреци манипулират множеството с лъжи и заблуди, за да го контролират и ограбват. Да, нищо ново под слънцето в този смисъл. Само средствата днес са нови, чрез технологиите и глобалните мрежи. Но пък точно тези средства рано или късно ще се обърнат срещу самите манипулатори, това предстои. Просто хората още не са осъзнали докрай каква сила им дава това. Лошото е, че когато го разберат, тази сила ще стане стихийна и ще помете всичко позитивно градено досега.
Shade
Цитат(lati1960 @ 03/07/2021, 12:06) <{POST_SNAPBACK}>
Не мога да отговоря на това с две изречения. Затова ще пропусна. Поне по отношение т. нар. "ковид пандемия". В темите по въпроса съм си казал мнението, изчерпателно. Между другото, в Х-раздела можеш да прочетеш доста добро инфо по същото от участници като Никодим, Брат1, Трансалп, Али, и още неколцина. От извора, така да се каже. Не като мнение, а научни данни, с доказателства, от американски капацитети, и т. н. Няма смисъл тук да се правя на многознайко на фона на това. Иначе играта в света наистина от край време е една и съща - едни тарикати и хитреци манипулират множеството с лъжи и заблуди, за да го контролират и ограбват. Да, нищо ново под слънцето в този смисъл. Само средствата днес са нови, чрез технологиите и глобалните мрежи. Но пък точно тези средства рано или късно ще се обърнат срещу самите манипулатори, това предстои. Просто хората още не са осъзнали докрай каква сила им дава това. Лошото е, че когато го разберат, тази сила ще стане стихийна и ще помете всичко позитивно градено досега.

Благодаря! На сериозно място ме пращаш за "доста добро инфо". И то точно при споменатите от теб братя и сестри (и още неколцина). Разбира се, къде другаде? grin.gif
За протокола, не пропускам разтърсващото преживяване да надникна в кошарата, където "Моите овце слушат гласа Ми, Йоан 10:27", за да поддържам познанията си свежи благодарение на "научните данни с доказателства от извора, така да се каже". Без да се включвам, понеже се усещам дребен и незначителен в подножието на представените там титани на мисълта. wink.gif
Питето
"донякъде си прав" абе вие само йезуитщини ли ползвате? Или си прав, или не си. Това дето "полубременна", само в главите на теолозите и мошениците може да се пръкне. Идентифициране на всеки човек, води до възможност да му се "въздаде справедливост приживе", което не е по силите на боговете. Аха, чувството за безнаказаност се стопява при възможност за идентифициране, и обратното — апокалипсиса започва когато никой не знае кой кой е, и какви ги върши.
Shade
Цитат(lati1960 @ 03/07/2021, 11:58) <{POST_SNAPBACK}>
Може и да не вярваш, но и порно сайтовете и онлайн търговията е част от нет контрола, тоталния. Въпрос на селекция. В смисъл, прав си, че не им дреме по принцип на елита за паплачта какво гледа и прави. Обаче. Ако някой по-буден от тая "паплач" вземе да им мъти водата, е, тогава... влиза в Системата по Контрола, тоталния. Служби. Информатори. Слугинаж. Доносници. Нет контрол. Проследяване. Илиминиране. Не вярваш? Опитай. animatedwink.gif

За Сульо и Пульо ми дреме точно толкова, колкото и на тях им дреме за мен. А ако ти имаш склонността да си вреш гагата, където не ти е работа, да досаждаш с непоискани съвети, акъл или с блоговестяване, тогава да, прав си: засегнатите яко бият през пръстите, дори да не са от конспиративния ти елит.
Buitenlander
Цитат(lati1960 @ 03/07/2021, 20:58) <{POST_SNAPBACK}>
Илиминиране…

“Илиминиране” от “илюминати” ли идва? wavetowel2.gif
lati1960
Цитат(Shade @ 03/07/2021, 22:45) <{POST_SNAPBACK}>
Благодаря! На сериозно място ме пращаш за "доста добро инфо". И то точно при споменатите от теб братя и сестри (и още неколцина). Разбира се, къде другаде? grin.gif
За протокола, не пропускам разтърсващото преживяване да надникна в кошарата, където "Моите овце слушат гласа Ми, Йоан 10:27", за да поддържам познанията си свежи благодарение на "научните данни с доказателства от извора, така да се каже". Без да се включвам, понеже се усещам дребен и незначителен в подножието на представените там титани на мисълта. wink.gif

Ти иронизирай, но примерно Никодим, Али и Брат1 в Х-раздела са дали много по-подробни и изключително научни данни по въпроса за пандемията ковид. Това е факт. Ако само защото е християнски форум ще игнорирате това, ваш проблем. Аз няма да се правя на по-голям капацитет в сферата от американски научни такива примерно, и не само. Не ми е работа. Вече мнение съм изразил, мисля го знаеш. Вирус има, изкуствено манипулиран и пуснат. Пандемия няма. Целта - ваксинация с нано рнк протеини, които да заразят всъщност и тези, които още не са. Нататък. Пандемия безкрай. Нов бизнес. Ново ограбване. Нови цени. Бетонирана власт. Огромни печалби. Пълен контрол. Тормоз над хората. Спънки за простолюдието. Комфорт за властта. Да продължавам ли? Подготовка за чипиране. Биологично маркиране. Биороботизация. Матрицата на Злото. Крайната цел? Хората превърнати в биомашини. А светът ни в глобален сървър и макро Компютър под контрола на Злото. Не ви се вярва? Ми добре, ваше право. Аз съм длъжен да предупредя. Е, направих го.
lati1960
Цитат(Buitenlander @ 04/07/2021, 14:24) <{POST_SNAPBACK}>
“Илиминиране” от “илюминати” ли идва? wavetowel2.gif

Я как знаеш... animatedwink.gif
lati1960
Цитат(Shade @ 03/07/2021, 23:51) <{POST_SNAPBACK}>
За Сульо и Пульо ми дреме точно толкова, колкото и на тях им дреме за мен. А ако ти имаш склонността да си вреш гагата, където не ти е работа, да досаждаш с непоискани съвети, акъл или с блоговестяване, тогава да, прав си: засегнатите яко бият през пръстите, дори да не са от конспиративния ти елит.

Тоест, косвено признаваш което съм написал.
Обаче размисли какво означава "да си вреш гагата, където не ти е работа"? Че къде не ни е работа на "простолюдието", което избира тези, които да управляват? Схващаш ли абсурдността? Значи ние уж ги избираме, обаче има области и сфери, в които "не ни било работа". Ама чакай малко! Не става така. Навсякъде и във всичко ни е работа, щото ние сме им работодателите на тия, от Ротшилдови и Рокфелерови, до Сорос, Морос, Бойко, Мойко, Путин, Мутин, Джонсън, Монсън, Ким чер и Мер, Байдън, Майдън, и така нататък. Навсякъде ми е работа! И не само на мен. На всички, които след седмица ще идем пак да гласуваме. Така че не си прав. Тези всичките са се самозабравили, по един или друг начин. И идва време, в което ще трябва да си носят последствията. Аз и ти, всички им подписваме празен чек, а те си го осребряват за тях и домочадието, и си живеят живота. Не, не може така! Стига вече!
Ти искаш ли нов свят? В който да не те манипулират и ограбват? Ако искаш, значи трябва да се съгласиш с мен. Ако не, ми робувай им на тези, твоя работа. Аз не ща. И няма. Те са мои персонални врагове, понеже аз, НАРОДЪТ, съм ги упълномощил да работят за мен, а не да ме крадат и лъжат, мамят, манипулират и ограбват. Крайно време е да го осъзнаят. Ако не, ще се обърне друга страница. Не вярвате някои? Стойте и гледайте!
Бай Ганьо
Lati, 90% от населението са с промити мозъци.
Вярват на управляващите, а ако не ги е страх да гъкнат.
Така, че нищо не можеш да направиш.
Shade
Цитат(lati1960 @ 04/07/2021, 10:00) <{POST_SNAPBACK}>
Тоест, косвено признаваш което съм написал.
Обаче размисли какво означава "да си вреш гагата, където не ти е работа"? Че къде не ни е работа на "простолюдието", което избира тези, които да управляват? Схващаш ли абсурдността? Значи ние уж ги избираме, обаче има области и сфери, в които "не ни било работа". Ама чакай малко! Не става така. Навсякъде и във всичко ни е работа, щото ние сме им работодателите на тия, от Ротшилдови и Рокфелерови, до Сорос, Морос, Бойко, Мойко, Путин, Мутин, Джонсън, Монсън, Ким чер и Мер, Байдън, Майдън, и така нататък. Навсякъде ми е работа! И не само на мен. На всички, които след седмица ще идем пак да гласуваме. Така че не си прав. Тези всичките са се самозабравили, по един или друг начин. И идва време, в което ще трябва да си носят последствията. Аз и ти, всички им подписваме празен чек, а те си го осребряват за тях и домочадието, и си живеят живота. Не, не може така! Стига вече!
Ти искаш ли нов свят? В който да не те манипулират и ограбват? Ако искаш, значи трябва да се съгласиш с мен. Ако не, ми робувай им на тези, твоя работа. Аз не ща. И няма. Те са мои персонални врагове, понеже аз, НАРОДЪТ, съм ги упълномощил да работят за мен, а не да ме крадат и лъжат, мамят, манипулират и ограбват. Крайно време е да го осъзнаят. Ако не, ще се обърне друга страница. Не вярвате някои? Стойте и гледайте!

Нов свят, където "човек за човека е брат" и няма манипулиране, робуване и ограбване? Това е слушано многократно. Съдбата на всички наивни инициативи в тази насока е добре известна и документирана.
Къде се навираш? Не си роб или закрепостен жител на авторитарна държава. Като гражданин на свободна страна притежаваш валиден международен паспорт, който отваря твърде много пътеки за реализиране на един станал почти банален цитат от Конфуций: “Намери си работа, която ти харесва, и никога няма да ти се налага да работиш”.
Освен, разбира се, ако работата ти не е да благовестяваш и надеждата ти някой да те поведе за ръчица и да те оправя грижливо...
lati1960
Цитат(Бай Ганьо @ 04/07/2021, 20:08) <{POST_SNAPBACK}>
Lati, 90% от населението са с промити мозъци.
Вярват на управляващите, а ако не ги е страх да гъкнат.
Така, че нищо не можеш да направиш.

Мога, и го правя. Няма да се изхвърлям де. Но. Преди векове това се е наричало Просвещение. Днес са глобалните мрежи. Може и да не вярваш, но опитвайки чрез технологиите и нета да наложат супер контрол и безкрайно ограбване над хората, елитите всъщност си вкараха автогол, понеже точно чрез мрежите хората все повече се информират и осъзнават, обогатявайки знанията помежду си. Нещо като нов глобален Разум. Разбираш ли? Който Разум манипулаторите няма как да победят. Това рано или късно ще се обърне срещу тях. Да, ще иска още време, но е неизбежно. Аз вярвам в това, и то ще стане. Иде нов свят! Вярвай!
lati1960
Цитат(Shade @ 04/07/2021, 20:24) <{POST_SNAPBACK}>
Нов свят, където "човек за човека е брат" и няма манипулиране, робуване и ограбване? Това е слушано многократно. Съдбата на всички наивни инициативи в тази насока е добре известна и документирана.
Къде се навираш? Не си роб или закрепостен жител на авторитарна държава. Като гражданин на свободна страна притежаваш валиден международен паспорт, който отваря твърде много пътеки за реализиране на един станал почти банален цитат от Конфуций: “Намери си работа, която ти харесва, и никога няма да ти се налага да работиш”.
Освен, разбира се, ако работата ти не е да благовестяваш и надеждата ти някой да те поведе за ръчица и да те оправя грижливо...

По принцип си прав, така е. Обаче.
В момента против желанието си се намирам в България.
А България все още не е свободна страна. Факт.
Дано стане все някога. Надяваме се всички след предстоящите избори да се направят първите стъпки в тази посока. Дано!
Shade
Цитат(lati1960 @ 04/07/2021, 10:36) <{POST_SNAPBACK}>
По принцип си прав, така е. Обаче.
В момента против желанието си се намирам в България.
А България все още не е свободна страна. Факт.
Дано стане все някога. Надяваме се всички след предстоящите избори да се направят първите стъпки в тази посока. Дано!

Какво точно очакваш от предстоящите избори? Да се появи изневиделица добрият исполин, който да започне да оправя всички наред? С което да превърне България в "свободна страна" като "факт"?
Това не се ли очаква вече 32 години с последна кулминация преди 21 години?
Да не се каниш в един момент отново да запееш "45 години стигат! Времето е наше!" и да поведеш хорото? Или предпочиташ някой друг да вади горещите кестени от огъня и да ти слага в шепичката? А ти само да пледираш (в качеството си на виден "ковидолог" и "ковидократ" по съвместителство) как "хората и народите трябва да се дигнат и изметат тия всичките измамници".
Питето
Ми то, според Лати и компания, един такъв добър оправяч на света (хем безплатно при това), се е появил преди две иляди години. От друга страна: "дето е текло, пак ще тече"... и 1+1= нормално е да чака на изборите да се появи нЕкой майстор-оправяч, пък било то и само на една малка територия от света... animatedwink.gif
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 04/07/2021, 10:08) <{POST_SNAPBACK}>
90% от населението са с промити мозъци.
Вярват на управляващите.

Към коя категория вярваш, че принадлежиш, към 90-те или към 10-те процента?
За протокола, само фактът, че вярваш на мафиота Тръмп, е достатъчен, за да бъдеш категорично причислен към едната категория.
Бай Ганьо
Ко казА, ко! w00tbrows.gif
Докато диктаторът Тръмп не проведе нито една война и имаше добри отношения с останалия свят, то твоят Байдън все по-опасно се заиграва с руснаците.
Ма кво ти пука. Нали си у америка на завет.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 05/07/2021, 09:39) <{POST_SNAPBACK}>
Ко казА, ко! w00tbrows.gif
Докато диктаторът Тръмп не проведе нито една война и имаше добри отношения с останалия свят, то твоят Байдън все по-опасно се заиграва с руснаците.
Ма кво ти пука. Нали си у америка на завет.

Така, така, прав си както винаги, вярващ ерудите! Защо не ползваш директно източника на вярата си: "Истина, истина ви казвам, който не влиза през вратата на кошарата на овцете, но прескача от другаде, той е крадец и разбойник. Йоан 10-2"
Ами да, Тръмп не проведе нито една война, не бомбардира Сирия, и поддържаше изключително добри отношения с Иран, където изобщо не извърши политическо убийство без одобрението на Конгреса.
Но най-добри отношения поддържаше с останалия свят, представен от Путин, омилостивяван с целуване задника му:

И от Ким-Чен-Ун, към когото декларира дълбока искрена взаимна любов:

А войнолюбецът Байдън по цял ден се заиграва с руснаците:

И усилено увеличава американското военно присъствие в Афганистан:
Shade
Цитат(lati1960 @ 04/07/2021, 09:50) <{POST_SNAPBACK}>
Ти иронизирай, но примерно Никодим, Али и Брат1 в Х-раздела са дали много по-подробни и изключително научни данни по въпроса за пандемията ковид. Това е факт. Ако само защото е християнски форум ще игнорирате това, ваш проблем. Аз няма да се правя на по-голям капацитет в сферата от американски научни такива примерно, и не само. Не ми е работа. Вече мнение съм изразил, мисля го знаеш. Вирус има, изкуствено манипулиран и пуснат. Пандемия няма. Целта - ваксинация с нано рнк протеини, които да заразят всъщност и тези, които още не са. Нататък. Пандемия безкрай. Нов бизнес. Ново ограбване. Нови цени. Бетонирана власт. Огромни печалби. Пълен контрол. Тормоз над хората. Спънки за простолюдието. Комфорт за властта. Да продължавам ли? Подготовка за чипиране. Биологично маркиране. Биороботизация. Матрицата на Злото. Крайната цел? Хората превърнати в биомашини. А светът ни в глобален сървър и макро Компютър под контрола на Злото. Не ви се вярва? Ми добре, ваше право. Аз съм длъжен да предупредя. Е, направих го.

Потвърждаваш умението на вярващите да предлагат удобно подбрани "изключително научни данни".
В което няма нищо чудно. Превърнато е в рутина при непрекъснатото дъвчене на Книгата в търсене, интерпретация и нагаждане на мътни описания. Много важно занимание, осигуряващо единствената надеждна гаранция за Спасение.
Затова всеки един от тях поотделно сам за себе си е наясно с единствената и най-вярна Истина (и Пътя, и Живота в комплект). smile.gif
lati1960
Цитат(Shade @ 05/07/2021, 20:46) <{POST_SNAPBACK}>
Потвърждаваш умението на вярващите да предлагат удобно подбрани "изключително научни данни".
В което няма нищо чудно. Превърнато е в рутина при непрекъснатото дъвчене на Книгата в търсене, интерпретация и нагаждане на мътни описания. Много важно занимание, осигуряващо единствената надеждна гаранция за Спасение.
Затова всеки един от тях поотделно сам за себе си е наясно с единствената и най-вярна Истина (и Пътя, и Живота в комплект). smile.gif

Данните предложени по отношение на ковид "пандемията" в Х-раздела от гореупоменатите лица и участници нямат нищо общо с Библията. Строго научни са, има източници, иди и четѝ. Ако искаш. Да се говори така с лека ръка ангро, не е продуктивно. Бъди здрав!
lati1960
Цитат(Shade @ 04/07/2021, 20:59) <{POST_SNAPBACK}>
Какво точно очакваш от предстоящите избори? Да се появи изневиделица добрият исполин, който да започне да оправя всички наред? С което да превърне България в "свободна страна" като "факт"?
Това не се ли очаква вече 32 години с последна кулминация преди 21 години?
Да не се каниш в един момент отново да запееш "45 години стигат! Времето е наше!" и да поведеш хорото? Или предпочиташ някой друг да вади горещите кестени от огъня и да ти слага в шепичката? А ти само да пледираш (в качеството си на виден "ковидолог" и "ковидократ" по съвместителство) как "хората и народите трябва да се дигнат и изметат тия всичките измамници".

Да, това последното е идеята. Не че ще стане, признавам. Но е добра, хубава идея.
Хората и народите така представено нямат капацитета, интелектуален, духовен, иновативен и всякакъв да го осъществят. Истината е, че като маса те са движени изключитетелно от първични животински инстинкти, които ги правят лесни жертви на елита. Ето, казвам го в прав текст. Което не променя позицията ми, че настоящият глобален и надолу елит е зловреден за цивилизацията и самите хора и народи. Но, лично мнение. Реалността е друга, и в двете посоки - отгоре надолу, от елитите към простолюдието, и обратно, има общи интереси по това структурата на света сега да е каквато е. Най-кратката и точна дума по същото е ДАЛАВЕРА. Не труд, не отговорност, законност, морал и честност, а точно далавера. Във всички сфери и области. На мен това не ми харесва, не само като вярващ човек и християнин, а изобщо. Но явно на повечето хора от всички прослойки им е удобно и им се нрави, и, светът е това, което е. Приемам това, и оцелявам в тази реалност и среда. И продължавам да чакам Един, Който да променѝ кардинално това в посоката, за която копнея. Но, това за другия раздел. А ти бъди здрав!
------------------------
От предстоящите избори очаквам ПРОМЯНА. И ще стане. Очаквам ГЕРБ и Борисов най-сетне да бъдат махнати от властта, за да тръгне България най-сетне напред и нагоре. Не че ще е лесно и бързо, но, това е идеята. Новите поколения ще го сторят, и, каквото направят, за тях ще си е. Ако се провалят, пак ще си е за тях. За пореден път го пиша - не харесвам Слави, нито партията му, но, след като суверена е решил чрез тези да пребори статуквото на комунистите, мутрите и ченгетата, този зловреден постоталитарен български триумвират, така да бъде. Аз ще гласувам за друга демократична формация, която ще бъде всъщност основен стълб по очакваната промяна, дано повечето българи сторят същото, за да останат ГЕРБ, БСП и ДПС окончателно в опозиция и извън важните решения за бъдещето на страната ни. Дано!
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.