lati1960
11/05/2021, 20:51
Здравейте!
Не знам дали вие помните, но аз ясно, че далеч преди изборите от 4 април г-н Борисов рисуваше едни апокалиптични картини за страната ни, ако той и партията любима не са отново на власт веднага след това. Помните ли? Ето, чичко Гугъл помни всичко:
https://www.svobodnaevropa.bg/a/30721713.htmlЕ, този момент дойде. Служебният кабинет на президента Радев е факт:
https://nova.bg/news/view/2021/05/11/326168...B7%D0%BE%D1%80/Въпросът ми към вас: Ще се сбъднат ли апокалиптичните прогнози на бившия вече премиер Борисов /оф, най-после бивш, поне за малко, може би, или?

/ - ще се счупи ли скоро държавата наша, или всичко ще си тече по старому, подсказвайки какви паразити по принцип са политиците и въобще централната власт? Или пък напук на Бате нещата ще тръгнат към по-добро? Кажете какво очаквате, преди новия вот, а и след него? Без Борисов и ГЕРБ ще се срине ли страната ни? Кой казва истината, и носи ли някой у нас отговорност за лъжите, които произнася в общественото пространство? Особено от такива високи властови трибуни? Не говоря за мисирките, които кудкудякат още около петела. А за сериозните държавни органи, които не си вършат работата. Гешев ще почне ли най-после разследване на Бойковите афери - по шкафчета, кюлчета, пищови, къщи барселонски, острови гръцки, и т. н.? Или тихичко ще изчака как ще се конфигурира следващия парламент, та дано и на него му се размине? Какво мислите за цялата тази ситуация у нас? Ама обективно, можете ли?
Mukaveev
11/05/2021, 21:01
Не можа ли да зададеш 1 въпрос , ами нахвърля 40......
Ще се счупи държавата..... ще се счупи дедовия- а на бас....
lati1960
11/05/2021, 21:49
Не можа ли да зададеш 1 въпрос , ами нахвърля 40......
Ще се счупи държавата..... ще се счупи дедовия- а на бас....
Така де, това беше основният въпрос - ще се счупи ли държавата без ГЕРБ и Борисов?
Благодаря ти за изчерпателния отговор!
/Няма да се хващам на бас с теб, щото и аз така мисля. Но нека и други да се произнесат... /
А подвъпросчетата са важни, и в същия контекст към основния, примерно:
Какво да правим с лъжците в политиката у нас?
Може ли така безнаказано хора на отговорни позиции и високи държавни постове, на най-високите особено, да говорят откровени лъжи всеки ден пред камерите, да всяват паника, страх и апокалиптични настроения, да извличат от същото политически дивиденти, и винаги да им се разминава? Докога в България никой няма да носи отговорност за думите и делата си? Това си е същият въпрос като основния, но формулиран по-общо. Макар да се подразбира кого визира. Няма да крия, че говоря за г-н Борисов първо, но и за Слави Трифонов, защото за мен тия двамата са обобщения български вариант на американското популистко недоразумание Тръмп. Борисов точно като Тръмп плещи всеки ден куп лъжи, една след друга, и то отявлени, доказани, и никой не му търси отговорност. Трифонов пък имитира Тръмп в идеята да се прави на божество, което ще управлява масите през Туитър или мрежите, само от време на време появявайки се на живо за да зарадва тълпите с височайшето си божествено присъствие и високоумие. Направо не мога да повярвам каква смешка ни разиграват! Жалки са. А още по-гадното е, че обществото ги търпи тия. Че и нещо повече, точно тези две партии са водещи у нас и вероятно ще бъдат и на следващия вот. Ненормална работа. Но, това е моето мнение. Може би има и различно, кажете.
Аз пък се радвам, че са водещи Борисов и Слави.
Защото, ако ще бъде водеща оная Мая...Господ да ни пази ! Мяза ми малко на Хилъри /не заради русата коса/, защото и тя като Хилъри си е избрала доста удобен казус да защитава и да бъде популярна /попу-листка/ с това: с каузата на майките с проблемни деца, а пък Хилъри се занимаваше въобще с децата...удобно
Освен това мен лично ми беше интересно друго...как така точно заради добрия английски ли са му...обърнали внимание на този...забравих му името...генерал на служебното правителство...
The_Purifier
12/05/2021, 06:10
Ще се правят опити за саботиране на държавата, но от ГЕРБ твърде късно се усетиха, че този модел на управление може да мине и без тях.
Бай Ганьо
12/05/2021, 12:06
Държавата на чугунените кратуни.
Генерал до генерала мила моя майнольо.
lati1960
12/05/2021, 18:06
Ще се правят опити за саботиране на държавата, но от ГЕРБ твърде късно се усетиха, че този модел на управление може да мине и без тях.
Възможно. По това аз имам теория. Всички без ГЕРБ бягат от властта сега, щото се боят да не изпаднат в ситуацията на Орешарски. Тоест, да оберат негативите оставени от сегашната власт, както и тези по огромните проблеми на нацията след повече от 30 г. преход. В момента Бойко не може да отстреля никого, защото никой не смее да поеме отговорност и да състави кабинет. Не говоря за служебния, то е друго. Ако нещата са подобни и в следващия парламент, и евентуално партията на Слави с някой друг се нагърбят да управляват, тогава цялата машина на ГЕРБ ще се стовари върху главите им. По причина, че тези не са готови за властта, нямат опит, уменията, капацитета, нищо. Докато ГЕРБ и в момента, макар и временно отстранени, си остават партия държава, буквално. Проблемът е, че Борисов има други идеи за себе си, което може да изиграе лош номер на партията му, която тотално се олицетворява с него. Преди месеци го прогнозирах и тук, Бойко ще се кандидатира за президент наесен, това е сигурно. При всички положения. Ако ГЕРБ отново спечелят извънредните парламентарни, той ще назначи свой човек за премиер, ако пък останат в опозиция, тогава задължително ще иде срещу Радев. По причини две - първо, защото ако не управлява вече, ще го подгонят със сигурност, ще го разследват, до дупка. Обаче, ако стане празидент, поне 5 години, а може и 10 да има имунитет, и не могат да го барнат. А после... я камилата, нали се сещаш. Не се знае какво ще бъде. Така че Бате ще опита да се измъкне по терлици при всички положения. Втората причина е само хипотетична - ако Слави и хората му сглупят да свикат Велико събрание и променят Конституцията към президентска Република. Оща по-голям стимул на Бойко да атакува Дондуков 2, така отново ще управлява, през задната врата. При всички случаи печели. А може такава да е и уговорката, тайната, между Бате и Славчо Учиндолски, защо не. Единият става президент, другият премиер, а народецът ошашавен гледа долнопробно политическо шоу тип "Шоуто на Слави ни измами"! Но, всичко това си е само в моята глава. Може пък тотално да бъркам, ще видим.
Бай Ганьо
12/05/2021, 19:23
Ако Бойко се кандидатира за президент ще загуби със сигурност.
Прав си. При такъв наказателен вот (добре за ББ, че вота беше разбит между няколко партии, скарани помежду си при това), ако възможностите са само две, със сигурност ще се представи като Цецка Цачева. Е, освен ако насреща му е Марешки или Волен Сидеров, ма надали някой ще му пусне такава възможност.
И друг път съм го казвала - България трябва да се управлява от административно назначени хора. Най-добре би било да ни назначат едни неподкупни скучни чиновници от Брюксел. Да спрем да си избираме ние ръководителите, защото не го можем.
Според мен Апокалипсиса ще насъпи на 11 юли, като се види, че резултатите ще са същите като през април. И пак патова ситуация.
И друг път съм го казвала - България трябва да се управлява от административно назначени хора. Най-добре би било да ни назначат едни неподкупни скучни чиновници от Брюксел. Да спрем да си избираме ние ръководителите, защото не го можем.
Според мен Апокалипсиса ще насъпи на 11 юли, като се види, че резултатите ще са същите като през април. И пак патова ситуация.
В това отношение страшно си приличаме с хърватите. След ПСВ хърватите дълги години се карат помежду си и след като най-сетне проумели, че не могат сами да си съставят кабинет официално поканили австрийците да ги управляват само с техни министри. Че така, известно време хърватите били управлявани от правителство само от австрийци.
И аз смятам, че вота на 11 юли ще е е повторение на априлският. Хак да ни е, докато не ни уврат главите, така ще е!
The_Purifier
13/05/2021, 20:20
Ако гласуваш по същия начин като през април, няма как да получиш различен резултат. Мани ги тия сухари от Брюксел. Тях можем да ги вземем да връзват риболовни кукички, да дупчат билетчета в градския транспорт, за такива дейности са полезни.
И аз смятам, че вота на 11 юли ще е е повторение на априлският. Хак да ни е, докато не ни уврат главите, така ще е!
Твърде рязка промяна с подмяна започна служебното правителство, което е създадено с друга цел, но напрактика работи като все едно редовно избрано от спечелени избори...Това неминуемо ще се отрази на много гласоподаватели, за периода в който ще се наслагва друга система на управление, без изявена програма, но с намирисваща вече такава. Новосформираните "протестърски" партии ще затихнат - мотива им го няма. Дори и да се извадят от новото служебно правителство куп нередности (меко казано) на Борисов-3, няма да има протести, а само работа за прокуратурата... Слави шоу се издъни и ще загуби много гласове - той Трифонов така и не разбра че Радев го използва като маша да му вади и обръща въглените...Ще има нова лява формация, (има намеци за реванш на Жан Виденов), вероятно и нов център дясно (патриотите не са за подценяване), а и ГЕРБ не са още побеждавани...Сюжета за новия филм се заплита - какво ще гледаме е предстоящо.
И не, няма начин вота на 11 ти юли да е повторение на 4 то априлския. Но какъв ще е и какви ще са новите изненади - да сме живи и ще видим...
lati1960
13/05/2021, 22:06
Твърде рязка промяна с подмяна започна служебното правителство, което е създадено с друга цел, но напрактика работи като все едно редовно избрано от спечелени избори...Това неминуемо ще се отрази на много гласоподаватели, за периода в който ще се наслагва друга система на управление, без изявена програма, но с намирисваща вече такава. Новосформираните "протестърски" партии ще затихнат - мотива им го няма. Дори и да се извадят от новото служебно правителство куп нередности (меко казано) на Борисов-3, няма да има протести, а само работа за прокуратурата... Слави шоу се издъни и ще загуби много гласове - той Трифонов така и не разбра че Радев го използва като маша да му вади и обръща въглените...Ще има нова лява формация, (има намеци за реванш на Жан Виденов), вероятно и нов център дясно (патриотите не са за подценяване), а и ГЕРБ не са още побеждавани...Сюжета за новия филм се заплита - какво ще гледаме е предстоящо.
И не, няма начин вота на 11 ти юли да е повторение на 4 то априлския. Но какъв ще е и какви ще са новите изненади - да сме живи и ще видим...

"И не, няма начин вота на 11 ти юли да е повторение на 4 то априлския. Но какъв ще е и какви ще са новите изненади - да сме живи и ще видим... "
И аз мисля така. Ще има вътре поне още една-две формации, на патриотите със сигурност, ако са обединени дотогава, не съм сигурен партията на Слави накъде ще е, той направи всички врътки с идеята да спечели дори преди ГЕРБ, но... едва ли. За пръв път и аз не мога да дам приблизителни дори прогнози, още повече, че има два месеца дотогава, всичко е възможно. Да сме живи и здрави, пак ще говорим, преди самия вот, тогава ще се очертаят нещата.
agrippa
14/05/2021, 05:07
А вие как разбирате, че е настъпил апокалипсиса: гледате какво става навънка и в града (примерно инсталирали са гилотина на площада) или четете медии, за да разберете какво става? Или си гледате в сметката, дали се пълни или изпразва? Щото медиите са си същите и на същите хора, ако ги четете едни и същи, няма да се види голяма промяна... Вероятно ще се изкарат далавери, за да се променят мненията и вота след 2 месеца. А това е малко време за реални промени, дотогава всичко ще върви по инерция.
Цитат
ще се счупи ли държавата без ГЕРБ и Борисов?
Е, няма. Може и на по-добре да тръгне. И защо не могат просто дапредадат управлението на следващите,атрябва всичко да е съпроводено с драми, заплахи и трагедии...
Всичко е предизборна агитация и порпаганда. Ето, президента разпореди "метлата да играе", ама с какви кадри се попълват "изметените" позиции е една друга приказка. Дали ще се "счупи държавата" ще се види, щото едните са на гладна диета сума ти години, а и знаем, когато пипнат властта какви беди докарват на народа. Доказано не разбират ни от икономика, ни от външна политика, дори краденето име грубо, все едно сдялано с теслата. Никакъв финес дори там.
Какво мислите за цялата тази ситуация у нас? Ама обективно, можете ли?
Обективно погледното мисля, че цялата тази ситуация "по света и у нас" е отражение на световната тенденция към тотално изглупяване на човечеството. При това моментното състояние, представено от точка с отрицателна стойност по синусоидата на промяна, още не е достигнало мимимума (-1).
lati1960
14/05/2021, 20:41
Обективно погледното мисля, че цялата тази ситуация "по света и у нас" е отражение на световната тенденция към тотално изглупяване на човечеството. При това моментното състояние, представено от точка с отрицателна стойност по синусоидата на промяна, още не е достигнало мимимума (-1).

Дали? Е ето това:
"... отражение на световната тенденция към тотално изглупяване на човечеството."
Всъщност, може и да си прав. Но как се връзва изглупяването с другото:
https://www.pariteni.bg/novini/spestjavane/...ti-u-nas-239008Невъзможна комбинация, или?
Не че няма бедни и бедстващи хора, и у нас, и навсякъде. Но колкото повече богатеят хората, колкото по-добре живеят, толкова повече изтрещяват, буквално!

Да не измествам темата, но, продължаващото да се случва с най-мащабната световна манипулация наречена "пандемия" е в същия контекст. И колко още! Аз нямам обяснение. А ти?
Дали? Е ето това:
"... отражение на световната тенденция към тотално изглупяване на човечеството."
Всъщност, може и да си прав. Но как
се връзва изглупяването с другото:
https://www.pariteni.bg/novini/spestjavane/...ti-u-nas-239008Невъзможна комбинация, или?
Не че няма бедни и бедстващи хора, и у нас, и навсякъде. Но колкото повече богатеят хората, колкото по-добре живеят, толкова повече изтрещяват, буквално!

Да не измествам темата, но, продължаващото да се случва с най-мащабната световна манипулация наречена "пандемия" е в същия контекст. И колко още! Аз нямам обяснение. А ти?
Ами връзва се много лесно, като например се прочете какво пише един тъпоъгълен сайт с название на
селскостопанско сечиво.
Хубавата новина е, че земеделието в Небраска и Северна Дакота ще потръгне с българска помощ. Само не е ясно как изтъкнатият бизмесмен ще внесе и узакони машинния си парк на територията на САЩ, както се заканва. Понеже със сигурност няма да издържи като минимум дори драконовските законови изисквания за "smog check".
Другото, с което е известен този "тормозен бизнесмен", познат като "свидетелят на Мая Манолова и главен обвинител срещу ГЕРБ" е, че се бил събирал заедно с други бизнесмени в Монако, където Бойко Борисов им пускал клип как надзиратели изнасилват в затвора бизнесмени. Дали става дума за изглупяване или за нещо друго...
Що се отнася до пандемията, ти преди време отричаше съществуването на този вирус. Сега приемаш наличие на вирус, но отричаш пандемията.
Да почакаме още малко. Може пък да узрееш и за приемане съществуването на пандемия...
lati1960
14/05/2021, 22:14
Ами връзва се много лесно, като например се прочете какво пише един тъпоъгълен сайт с название на
селскостопанско сечиво.
Хубавата новина е, че земеделието в Небраска и Северна Дакота ще потръгне с българска помощ. Само не е ясно как изтъкнатият бизмесмен ще внесе и узакони машинния си парк на територията на САЩ, както се заканва. Понеже със сигурност няма да издържи като минимум дори драконовските законови изисквания за "smog check".
Другото, с което е известен този "тормозен бизнесмен", познат като "свидетелят на Мая Манолова и главен обвинител срещу ГЕРБ" е, че се бил събирал заедно с други бизнесмени в Монако, където Бойко Борисов им пускал клип как надзиратели изнасилват в затвора бизнесмени. Дали става дума за изглупяване или за нещо друго...
Що се отнася до пандемията, ти преди време отричаше съществуването на този вирус. Сега приемаш наличие на вирус, но отричаш пандемията.
Да почакаме още малко. Може пък да узрееш и за приемане съществуването на пандемия...
Че то пандемия в момента няма, освен шоуто в Индия, но и там май го докарват като онези от Ухан, които се хвърляха на едни клипчета по очи на улицата. А вирус ако има, много умен ще да е, шъта само зиме, и то не по ски курортите, за да могат първенютата забогатели да се замерят със снежни топки - бил алергичен зиме към снега Ковида. А пък сега, през лятото дето иде, бил пък /мнооо удобно!/ алергичен към морската вода. Направо да не повярваш! Какъв прекрасен вирус, направо перфектен. Прави точно това, което властите искат да прави. Че как да не вярвам, че го има. Ха-ха! Ама ти сериозно ли?
Останалото не мога да коментирам, не съм запознат с фактите. В битката за властта в България се използват всякакви средства, така е. Но от всички. Не знам защо на мнозина само Мая Манолова им виновна? Ако се погледне обективно, тя е единственият български политик, който опитва /без значение причините/ да прави нещо за обикновените хорица у нас. И като омбуцман направи доста, факт. Може би някои не щат за обикновения човек да се прави нещо добро. Така го разбирам. Но не Мая Манолова ограби България! Друг факт. Нататък всеки да размишлява.
Че то пандемия в момента няма, освен шоуто в Индия, но и там май го докарват като онези от Ухан...
А, значи след като премине пандемията в Индия, възнамеряваш да обявиш, че не е имало нито пандемия, нито вирус.
Бива.
Бай Ганьо
15/05/2021, 12:05
Та както е казал Jacques Attali :
"Глупавите ще ни повярват и ще се молят да ги лекуваме.
Ние ще сме се погрижили да имаме начин да ги лекуваме.
Начин на лекуване, който ще бъде решението.
Селекцията на идиотите ще дойде от самосебе си.
Сами ще отидат в кланицата."
Как са управлявали държавата си старите българи или първобългарите ....?
д-р. Веселин Бешевлиев: „Първобългарите. История, бит, култура.“,
България е смятана за най-бедната държава в Европа!
Какво би се случило на ханът/ББ/ , капханът и подгласниците им?
Политическа отговорност при древните българи
"...нека видим в какво се е изразявала тя в древна България. На английски изразът е „skin in the game“, в свободен превод „да си заложиш кожата“, и това буквално се е случвало в България. Ханът и капханът са отговаряли с живота си и дори живота на целия си род (или родове) за сериозни проблеми по време на тяхното управление. Бешевлиев казва за сакралното цареубийство:
„Но ако се случи в управляваната от него страна някакво нещастие, като глад, суша, мор, наводнение, военно поражение и т.н., или той лично получи някакъв недъг, като слепота, тежка болест и пр., то това се смята за сигурен белег, че неговата свръхестествена сила е намаляла или че божеството е оттеглило благоволението си. Тогава той е трябвало да бъде убит като негоден или дори вреден за народа и заменен с друг владетел с по-голяма сила. Тази съдба е постигала не само лично владетеля, но понякога и целия негов род, който е бил унищожаван съвършено, понеже неговите членове са престанали да бъдат любимци на висшето божество и са могли да донесат само нещастия на страната.“
Е, щом Jacques Attali ти е казал така и ти си му повярвал, значи това е абсолютната истина и няма шест-пет.

Вече обсъдихме, че срещу вяра не се рита. Особено пък срещу вяра, подкрепена с цитати. Идолопоклонничеството е голяма сила.
За протокола: Споделял съм наблюдения как през ученическите години онези, които не можеха да скалъпят две свързани изречения със собствени думи, в часовете по литертура се подпираха като на патерици с цитати от литературната критика. Същите и до ден днешен си останаха инфантилни цитатаджии.
Бай Ганьо
15/05/2021, 19:24
За тебе всяко друго различно мнение от твоето е грешно.
Цитатът беше да те информирам, че не само аз (и няколко други колеги тук) имаме друг поглед за нещата.
Но ако си се засегнал, извинявай.
Сигурен съм, че Jacques Attali не е имал теб предвид.
За тебе всяко друго различно мнение от твоето е грешно.
Цитатът беше да те информирам, че не само аз (и няколко други колеги тук) имаме друг поглед за нещата.
Но ако си се засегнал, извинявай.
Сигурен съм, че Jacques Attali не е имал теб предвид.
О, не се притеснявай! Нищо против напъните ти да убеждаваш с цитати и да ни информираш, че не си сам. Няма да си сам дори ако вярваш в съществуването на Спагетеното чудовище.
И да, добре известно е, че неколцина други колеги също като теб са "винаги верни на Тръмп" (в исторически аспект "винаги верни на Партията") и идеите му, представляващи единствената "кристално чиста истина". Така че няма лошо в потвържденията ти, че подобно на практиктата в Х-фор, вярата в светлия пример на вожда е над реалността и здравия разум.
Бай Ганьо
15/05/2021, 20:00
Реалността след Тръмп се вижда добре.
Кошерът е ритнат вече.
Но това е само началото.
Ще дойде време когато ще се срамуваш от твоят Байдън.
И то няма да е твърде далече.
Реалността след Тръмп се вижда добре.
Кошерът е ритнат вече.
Но това е само началото.
Ще дойде време когато ще се срамуваш от твоят Байдън.
И то няма да е твърде далече.
Дреме ми за Байдън, обаче очаквам с нетърпение времето на сбъдване на последното ти пророчество. Как беше, да не търся линка към него:
идва времето, когато едномандатният лузър Тръмп, импийчван два пъти, загубил едновременно президентство, сенат и камара на представителите, безпрецедентна ситуация от 100 години насам, ще изпълзи от нафталина и ще открие най-голямата свободна платформа в Интернет, от която в авторитарния си лъжлив и просташки стил ще ръси антикомунистическа пропаганда.
Е как е, наближава този величествен момент? Всички чакат с нетърпение да се насладят на поне едно твое сбъднало се пророчество за последните години тук.
lati1960
15/05/2021, 20:26
А, значи след като премине пандемията в Индия, възнамеряваш да обявиш, че не е имало нито пандемия, нито вирус.
Бива.

Абсолютно. Добре си ме разбрал.
То не знам дали остана вече някой, който да вярва, че има пандемия и страшна зараза. Освен идиотите.
Не че хората не се ваксинират, но е друг филм. Правят го, за да продължи нормално живота им, доколкото е възможно. Едното няма общо с другото. Е, дебили е имало и има винаги, които сляпо вярват на властта, за което си имат причини, посочих ти ги вече - едни претъпкани до козирката банки с кинти, предимно от крадене. Но друга тема. Да не издребняваме все пак.
Бай Ганьо
15/05/2021, 20:30
Нещо си омотал нещата но ти е простено.
Ето ти нещо за твоите "свободи".
https://www.168chasa.bg/article/9791936
Ето ти нещо за твоите "свободи".
Съжалявам, но това са твоите "свободи". Доказан мъченик си ти.

Не само Фейсбук е авторитарна платформа. Свободните гласове на истината ги цензурират навсякъде. Дори в този форум те бяха блокирали, нали?.
Бай Ганьо
15/05/2021, 20:50
Какво ли знаеш ти за този форум!
Какво ли знаеш ти за този форум!
Признавам, че нищо не знам, а ти си експерта.
agrippa
17/05/2021, 19:52
Бива.

В Индия много си заминават, ама и много ще останат, повече от нас и от населението на нашите страни, взети заедно. По жертви на милион не са и на първо място даже. Ще си изработят и як имунитет. Кво излиза: медиите си пълнят програмата и страниците с тяхното нещастие, за назидание и страх на четящите.
В Индия много си заминават, ама и много ще останат. Ще си изработят и як имунитет.
Вече стана ясно, че траен стаден имунитет срещу ковид не се изгражда дори след масово преболедуване.
Но не ми е работа да оспорвам ултрадясната пропганда, на която се доверяваш като безусловно представяща най-истинската истина.
Колкото си изработиха имунитет срещу едрата шарка...
agrippa
21/05/2021, 17:02
Явно и Борисов, и службите ги е било страх от някакъв апокалипсис за собствените интереси, щом са поръчали подслушване на политици от опозицията. Или това си е обичайната практика.
Вчера генерал Атанас Атанасов, който е съпредседател на "Демократична България" и бивш директор на бившата Национална служба "Сигурност", заяви следното пред Българското национално радио:
Цитат
"32-ма души от "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!" са били подслушвани след Нова година, включително и по време на предизборната кампания. 12 от тях са подслушвани от "Вътрешна сигурност" на МВР, 12 от ДАНС, а останалите 8 от ГДБОП".
Трабвало да ги съдят, ама кой кого, като всичките са в кюпа на заговорниците. А правораздаването е толкова бавно, че ще отиде след месеци и години, когато не се знае кой ще е на власт...
agrippa
21/05/2021, 17:08
Вече стана ясно, че траен стаден имунитет срещу ковид не се изгражда дори след масово преболедуване.
Но не ми е работа да оспорвам ултрадясната пропганда, на която се доверяваш като безусловно представяща най-истинската истина.
Нещо си се стегнал. Я се разходи по брега на Ла Хола, да видиш тюлените дали се плацикат или се пекат на брега.
А за Индия исках да кажа, че смъртността им е 10-на пъти по-ниска от тази в България или щатите примерно, отнесена към населението. Ако имат проблеми, те са с крематориумите или погребенията и то само на места в голямата им страна, другото е медиен шум.
Нещо си се стегнал. Я се разходи по брега на Ла Хола, да видиш тюлените дали се плацикат или се пекат на брега.
А за Индия исках да кажа, че смъртността им е 10-на пъти по-ниска от тази в България или щатите примерно, отнесена към населението. Ако имат проблеми, те са с крематориумите или погребенията и то само на места в голямата им страна, другото е медиен шум.
Не те знам какво си въобразяваш, че доказаваш с тюлените по брега на Ла Хоя и защо се позоваваш на смъртност от ковид, след като отдавна стана ясно, че не смъртността, а усложненията след прекарване на ковид са главният проблем.
И след като не си се стегнал, можеш ли да докажеш, че в Канада няма случаи на повторно и следващи заболявания на ковид, потвърждаващо създаването на стаден имунитет?
lati1960
21/05/2021, 21:02
Явно и Борисов, и службите ги е било страх от някакъв апокалипсис за собствените интереси, щом са поръчали подслушване на политици от опозицията. Или това си е обичайната практика.
Вчера генерал Атанас Атанасов, който е съпредседател на "Демократична България" и бивш директор на бившата Национална служба "Сигурност", заяви следното пред Българското национално радио:
Трабвало да ги съдят, ама кой кого, като всичките са в кюпа на заговорниците. А правораздаването е толкова бавно, че ще отиде след месеци и години, когато не се знае кой ще е на власт...
За съжаление е така. И, не че не е важно, това с подслушването, напротив. Но, излезе и друго, по парите на държавата, а именно:
https://www.pariteni.bg/novini/danyci/nap-t...lyzhnici-239086 Почти 10 милиарда са невзетите задължения към бюджета от управлението на ГЕРБ! Тоест, Борисов лъжеше и за това, че събиранията са големи и има излишък. Като прибавим и изхарчените по вече почти 30% дълг /при заварен 2010 г. към 5%!/, което в милиарди е огромна сума, почти 40 милиарда! Отделно потъналите при ортаци от еврофондовете само по магистралките почти 5 милиарда... От другите фондове са много повече! И, какво се получава? Простата аритметика показва, че ГЕРБ и Борисов са изхарчили за 10 години управление почти 100 милиарда допълнителни средства извън тези с които са боравели от бюджета! За България това са умопомрачителни суми! Разбра се и към кои фирми и хора са текли тези парѝ, от заемите давани от Инвестиционната Банка, предимно към братя Домусчиеви, и разни други касички на властта, предимно ортаци на Борисов, Пеевски и Доган. За съжаление служебното правителство няма да има време да разнищи всички тези схеми по източване милиардите народни средства към частни джобове, че и нощни шкафчета. Дано следващия кабинет да не е на ГЕРБ и същите ортаци, за да направи тотална и генерална ревизия на този грабеж над нацията! Зад сладките приказки на Бате пред мисирките, се е грабило яко! Не че и другите преди това не са, но тези буквално са ошушкали до дъно държавата!
А доказателства представени ли са или става въпрос за изявление от типа на "честна дума", рутинна процедура в сферата на политиката?
Mukaveev
23/05/2021, 19:49
А ти съмняваш ли се ?
Нищо никой да не е казал всеки ще ти каже , че слушането не е спирало..... тук така се работи. А и много повече са слушани , гледани , следени......залога е много голям - цяла власт е това .
А ти съмняваш ли се ?
Нищо никой да не е казал всеки ще ти каже , че слушането не е спирало..... тук така се работи. А и много повече са слушани , гледани , следени......залога е много голям - цяла власт е това .
Значи нямаш никакви съмнения само защото всеки щял да ти каже нещо си?
И кой точно е този компетентен "всеки", дето те убеждава с един замах? Различен ли е примерно от някой "интелектуален" многознайко, доказал се като "душата" на компанията при дружески разпивки?
В момента съм свидетел на подобно явление от категорията "една баба казала": в продължение на 7 месеца милиони продължават да вярват, че президентските избори са откраднати от Тръмп чрез изборна измама. Независимо от това, че изборните бюлетини вече са пре-проверени 3 пъти и в момента тече поредната проверка в Аризона. Която в продължение на няколко седмици до момента не е представила дори едно доказателство за измама.
Вярата в откраднатите избори се базира само на честната дума на един пропаднал бивш президент, доказал се убедително като патолгичен лъжец в продължение на четири години.
Смятай колко са тъпи и от двете страни. Едните подслушват постоянно и всички, което би трябвало да прави подслушването безполезно, щото подслушваните си знаят и си траят. Подслушваните пък, вместо да се правят на тъпи и да дезинформират подслушващите, пискат че ги били подслушвали. Тъпаци. Ама, нали "всичкото политик е връзкар" и са се откачили от казармата или са били на скатана служба, де да знаят че до всяка слушалка пишеше "врагът подслушва"...
Mukaveev
23/05/2021, 21:42
Нищо не те убеждавам, мъчиш да правиш аналог на кон с кокошка, реалността тук е друга..... дори има пазар на записи , компромати. Който му разбира .....от това се препитава - прилично при това . Регламентирани , не регламентирани....... изобщо варианта ,, един комшия каза ,, .....е много ни свали нивото.
Врагът не спи, а и ,, най - големия враг е там където не гледаш,,.....от един стар трактат.
Mukaveev
23/05/2021, 21:44
Аааа..... не са тъпи, като го хвърлиш в ефира...... върши работа . На всеки главата му работи различно..... преди избори всичко върши работа.
Нищо не те убеждавам, мъчиш да правиш аналог на кон с кокошка, реалността тук е друга..... дори има пазар на записи , компромати. Който му разбира .....от това се препитава - прилично при това . Регламентирани , не регламентирани....... изобщо варианта ,, един комшия каза ,, .....е много ни свали нивото.
Врагът не спи, а и ,, най - големия враг е там където не гледаш,,.....от един стар трактат.
Като знаеш със сигурност, че се предлагат записи на компромати, би трябвало да можеш да го потвърдиш с някакви факти, различни от "всички знаят". Иначе с арумента "един комшия каза" не ставаш "стар тарикат", а "наивник на средна възраст".
Това е точно както хумореската, че в нечии банкови сметки изневиделица падали от небето милиарди. Което уж "всички знаят", но никой не може представи каквото и да е потвърждение.
А ти съмняваш ли се ?
Не се ли сещаш колко е плоска тази "измислица" - Нима ако бяха слушали толкова интензивно както се заявява, нямаше да чуят за "манджата" която са им сготвили?
Mukaveev
23/05/2021, 22:57
Като знаеш със сигурност, че се предлагат записи на компромати, би трябвало да можеш да го потвърдиш с някакви факти, различни от "всички знаят". Иначе с арумента "един комшия каза" не ставаш "стар тарикат", а "наивник на средна възраст".
Това е точно както хумореската, че в нечии банкови сметки изневиделица падали от небето милиарди. Което уж "всички знаят", но никой не може представи каквото и да е потвърждение.
А ми те записи постоянно излизат, в зависимост на това на кой са удобни..... излизаха записи и на президента и на Борисов и на едни други има ги в ,,нет,, -а ....
Аз не знам на теб какво ти е чудно и какво си заспорил..... а борсата на записи и на компромати лично Борисов заяви , че я има от отдавна...... което не е кой знае каква тайна. Обаче аз съм наивника , че я няма.....

..... тая от мобилния оператор като ми се обади даже тя ми казва , че за по - добро обслужване - разговора ни се записва..... винаги и отговарям , че в тая държава всичко се записва.
Преди време имаше и един друг запис ,, Ало Ваньо ,,..... а за къщата в Барселона ..... от къде тръгна всичко - от записа на 2-те ,, каки ,,....
И интересното е , че винаги се обръщат нещата , не какво се казва в записа ,а кой го е направил..... все едно , че това е многото интересно....... а ти си вярвай или не вярвай на каквото искаш , аз съм в публиката гледам какво става на арената и дъвча пуканки...
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.