Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: И т.н.
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
lati1960
Цитат(Питето @ 09/08/2021, 23:52) <{POST_SNAPBACK}>
Мъск. Ма работи предимно с главата. Сериозно, казват бил работохолик от класа. Сигурно заради това не му остава време да се оплаква по форуми разни, как не ставало с работа.
Малко по-сериозно: потенето на някое работно място не е работа за забогатяване. Мисленето и правенето на измисленото е работа, дето да те прави богат. Мисленето е работата на днешно време. Просто няма как само с мускули да създадеш достатъчно много добавена стойност, та да станеш богат. Отделно, че отдавна нещата стават отборно, а българина си пада индивидуалист и статистиката го показва — все накрая на имането...

С това се съгласявам. Щото е вярно.
Няма лошо да мислим с главите си. Вкл. и по отношение на Мъск и други иноватори като него.
Въпросът е - за какво се използва това, което раждат такива умове и предприемачи?
Е, та като стана дума, кое е най-актуалното днес - пандемия, вируси, ваксини... animatedwink.gif
Направѝ си справка кой е собственик на лабораториите край Ухан, кой ги контролира, финансира, и т. н.
Интересна насока ти давам. Всяко нещо в нашия дуален свят има двояко значение, с ножа можеш да нараниш, да убиеш, можеш и салата да си спретнеш. И т. н., с всичко. Сигурен съм, че ще разбереш.
lati1960
Цитат(D-rA @ 10/08/2021, 23:36) <{POST_SNAPBACK}>
Това изобщо не му е минало и за секунда като мотив - действието му е разпоредено, за да измие правната неграмотност на шоумена sunbathing.gif

И така да е, от морална и етична гледна точка нищо не се променя. Нито от политическа.
Видно е, че дори хора като въпросния Николов са по-наясно и от мен по което твърдя от самото начало за Трифонов - че е политически измамник и камикадзе, внедрен в политиката именно чрез сделка със статуквото, за да го съхрани и опази от напора на обществените очаквания за промени и партиите желаещи същите. Поради което не само този Николов се изнизва в последния момент, никой не ще да съучавства в безумията на Трифонов, вече всички го разбраха. Поне в политическите среди. За жалост не и в общественото пространство, виждаш и тук. Някои продължават да вярват, че Трифонов има искрени намерения да промени страната към по-добро и да прави реформи. А докато го разберат и тези, статуквото отново ще се е възпроизвело, именно на следващите избори.
Бай Ганьо
Какви опорки бе душа!
Цитираш ми избрани пасажи.
Хубави думи за пред публика.
Надуха ни главите, че не искали нито порции, нито постове.
Алооо, да не би някой да им повярва!
Е, виждам че имало и такива.
Catpuccino
Много се палиш smile.gif на Пепи Барбадоса заприлича, но ти в какво вярваш си е твой проблем!

Аз не вярвам на мутро-чалгар, на критикари сценаристи с хейтърски профил и несвършили нищо смислено и никак, ама никак не вярвам на Пацо Шнорхела с раздутата му биография.

Пропускам ли нещо smile.gif
Потребител
... спомням си, една Панорама с Безуханова /тъкмо беше напуснала НР/ ... предаването си вършеше по план - червени заклеймяваха жълти, жълти анатемосваха сини и прочие ... идва ред на Безуханова, няма опит, вълнува се ... и се почна - цялата дъга, координирано и се изсипа, като добре сработен механизъм ...

Это - не народ! Это хуже народа! Это лучшие люди города!

... ама кога друг път ще видиш в единен фронт Блиц, ПИК, Капитал с Дневник, че и Сега :.) ...

... пък и интересен момент, че и място избра масона за публична дисекция ...

... управление на флуидите - ако искаш група А да направи нещо конкретно, въздействай на група Б срещу група С ...

- - -

... колкото и да им е невероятно на някои, оцелялата през времето група на която принадлежим е мъдра ... в стария, народен смисъл на думата мъдрост ...

п.п. ... иначе ме хвана, да ... печелиш точка :.) ...
Бай Ганьо
Паля се, защото тези на които вярваш са същите отрепки, каквито са сбирщайна на Слави.
Не го ли видя твоят Христо как подви опашка като ритнат помияр като чу името Маджо!
Имам познат тук от Петрич, който ми е разказвал от кухнята неща и за Радан, в които аз не вярвах.
Е, в последствие повярвах след като се засякоха някои факти.
Така че случайни там няма.
Всички са от един дол дренки.
Поне съм далеко, че да не им срещам тъпите физиономии. p.gif
Catpuccino
Боже мой worshippy.gif ...трябваше да се ощипя четейки това, което си изплескал и осъзнавайки, че човек, който не се намира в юношеска възраст може искрено да се хване на недоскроения курт капан с участието на дълбоко компроментираното лице Ламбовски wavetowel2.gif
И по въпроса с вярата. Тя, вярата е доста обтекаемо понятие, а в политиката още повече. Аз съм далече от розовите идеи и безприкословната вяра wink.gif Много отдавна е ясно, че политиката и корупцията са скачени съдове. С порстички думи...не само в БГ, но и по цял свят който е на власт граде. Въпорсът е съвсем друг...да не краде по селско-хитряшки и ненаситен начин с г@за си чак (както го правеше Буци) или заради пълна липса на информираност, дилетантщита и непознаване на живота да остави друг да краде на тъмно wink.gif Ако има представително лице навън, защита на националния интерес и необходимата грижа за подобряване на нашата къщичка ... никак ама никак не ми пука, че се краде!

Време е да се отърсиш от тези смешни идеи за кой какво правил, защото фактите за управлението на Буци са ясни, фактите за ролята в това на Каскета са ясни, лицата, които се самозабравиха - също!

Ще чуя ли друга опорчица за Христо Иванов wink.gif
Бай Ганьо
Пак продължаваш с опорки в речника ти.
Искам да видя бойци.
Какъв боец е Христо?
Подви опашка и когато беше при Бойко.
Москов беше по-серт от него.
Но спирам, защото няма смисъл.
Оправяйте си къщичката.
lati1960
Цитат(Catpuccino @ 10/08/2021, 21:42) <{POST_SNAPBACK}>
Днес първото раздаванв приключи wink.gif

ИТН могат спокойно да спят тази вечер, след като се превърнаха в и т.н. (признайте колко прозорлива съм била когато пуснах темата, справка заглавието smile.gif.
Но ни загубиха времето! Да управляваш Държава, не е като да се караш всяка вечер на хората от тАлавизора smile.gif!

Но, и тях ще ги преживеем! И да, ще ходим на избори, докато не им уврат главите на всички!

Дойде поколение, което, макар и да израстна с чалгата, все пак разсъждава!

Клоуните от и т.н. предадоха тях! На какво ще се надяват сега?

Надяват се на сделката, която твърдя, че Трифонов и партията му, хората му, имат с Борисов и Доган, тоест с основните носители на статуквото - ГЕРБ и ДПС. Какви са ми аргументите? Чисто логически ще говоря, не мога да дам доказателства, не че и без тях не е ясно вече.
Трифонов непрекъснато говори срещу Борисов, обаче. Всичките му действия в политически план, обслужват евентуалното връщане на последния и партията му във властта. Нима някой очаква да каже открито: Борисов и Доган ми платиха! Защото, ако беше направил коалиция с ДБ и Изпр. БГ, щяхме да имаме вече правителство на промяната, а Борисов и Доган, и Пеевски, и цялата банда щяха да имат проблеми с правосъдието, когато след една съдебна реформа Каскета бъде премахнат като закрилник на Статуквото и крадците. Видяхме обаче, че Дългия направи всичко възможно това да не се случи. На какво се надява?
Ето интересен въпрос. Реалността вече е друга, на евентуални следващи парламентарни избори, които се очертават, неговата партия ще се срути. Да, отново ще влезе, но вероятно на 3-то, 4-то, място, там някъде. И това ще е. После, аут! Като всички патерици на Статуквото и Бате. Иначе добре си играе картите, по запазване на това статукво. Освен това блокира държавата с месеци, почти година вече, през което време хората продължават да обедняват, да са без работа някои, цените отиват до небесата, и пандемията... всичко това Борисов опитва да стовари върху главата на Радев:
https://m.dir.bg/dnes/politika/borisov-shte...-mitov-na-zhivo
Друг въпрос: Защо Трифонов така злобво атакува точно Демократична България и Христо Иванов? Ето и от днес:
https://nova.bg/news/view/2021/08/11/336426...B2%D0%B0%D0%BB/
Щото ето това става: https://www.dw.com/bg/%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0...1%81/a-58823297
Според мен отсега се подготвя генералската битка наесен, между двамата генерали. Плюс парламентарната, която ще е с нея - между двете партии на промяната в лицето на ДБ и Изпр БГ, и останалите. Вкл. ИТН, която си е част от статуквото, вече се разбра. Впрочем, не разбирам защо Радев да е проблем на нацията? Има две основни причини, поради които е атакуван: 1. Твърди се, но не е доказано, че симпатизира на Русия. Всичките му изказвания и действия като президент са в посока членството на страната ни в ЕС и НАТО. 2. Върл противник е на Борисов. И? Какво от това? Аз също симпатизирам на Русия и съм противник на Борисов, но не съм проблем на България. Нито съм ограбил някого, нито съм окрал някого, нито съм излъгал или подвел някого, и т. н. Парадоксът е, че точно които нападат Радев, ограбиха нацията и държавата, и явно се боят от реванш, и то напълно заслужен и законен! Това е цялата работа. В която Трифонов се оказа троянският кон внедрен в опитите на обществото и двете коалиции на промяната да разбият статуквото и да се потърси сметка за изчезналите милиарди. Трифонов блокира това, и в този смисъл е агент именно на Борисов и Доган, категорично. И на цялото досегашно статукво. Както и основната пречка зациклилата промяна да се осъществи.
Надявам се разумните българи да го разберат преди следващите избори. Ти си, дано и много още!
wal
Цитат
Всичките му действия в политически план, обслужват евентуалното връщане на последния и партията му във властта.

Това връщане във властта може да стане единствено и само след парламентарни избори.невероятни способности бил имал учиндолският чалгар според теб.Медиум някакъв значи е СлавчУ! confused1.gif
lati1960
Цитат(wal @ 11/08/2021, 20:39) <{POST_SNAPBACK}>
Това връщане във властта може да стане единствено и само след парламентарни избори.невероятни способности бил имал учиндолският чалгар според теб.Медиум някакъв значи е СлавчУ! confused1.gif

Не. Той е много болен, почти пътник. Просто се продаде за още кинти и за още малко слава. Това е. Изгубил е представа за реалността, и го използват. Не че не разбира това.
Д-р А го писа, и така е - иззад политическата завеса у нас друг/и му дърпат конците на наш Славчо. Той само танцува, последното си шоу. А фактите са такива, поне според мен:
След СДС, НДСВ и Тройната коалиция, Борисов с ГЕРБ доошушкаха държавата, до дупка, харизвайки я на родната мафия окончателно, от мутри, ченгета и наследниците на комунистите, на ДС и БКП. Това беше дотук. Т. н. преход. Обаче. Читавите хора у нас, колкото и да са, решиха, че на това трябва да се сложи край най-сетне, имаше протести, стигнахме до избори, и обществото уж стигна до консенсус, че е нужна тази промяна. Какъв обаче беше отговорът на Статуквото и Бате? Ми следният - ето ви ИТН и шоуто на Слави! Чрез тези ще имате промени, без промени. Ха-ха. И, точно това виждаме. Точно Гологлавецът Учиндолски блокира промените, факт. И ще върне Батко и братко Доган, и братчеда Пеевски, и цялата банда обратно в играта, на властта. Не вярваш? Пак ще говорим. Наесен, с песен.
agrippa
Останаха ли хора с чисто минало? Сигурно има такива, но те ще са толкова неизвестни или неспособни, ме никой няма да ги лансира...
Предлагайте нов премиер.

Да, масон не ми звучи чак толкова зле.
lati1960
Цитат(agrippa @ 11/08/2021, 22:58) <{POST_SNAPBACK}>
Останаха ли хора с чисто минало? Сигурно има такива, но те ще са толкова неизвестни или неспособни, ме никой няма да ги лансира...
Предлагайте нов премиер.

Да, масон не ми звучи чак толкова зле.

Аз съм от тези световно неизвестните. За съжаление не съм масон. Така че, не ставам.
А сериозно, ето какво се случва в политическата каша днес у нас:
https://nova.bg/news/view/2021/08/12/336549...BD%D0%BE%D0%B2/
Отговора на ДБ: https://nova.bg/news/view/2021/08/12/336572...BB%D1%8F%D1%82/
Аз пък ето какво си мисля: Има някаква сила задкулисна, която иска да внуши на нацията, че всички са маскари от политиците, и, само един единствен май не е, кой ли ще е той? misli.gif
Ето кой бе, всички го знаем, и го обичаме:
Е, още ли има такива, които не разбират какво става?
Трифонов също целува политически ръка на наш Бате, и прави всичко възможно, за да го върне с бандата във властта. Заедно с ДПС, неизбежния Братко на Батко, с Пеевски, Доган, и цялата кохорта. Ако някой още не си е дал сметка за това, време е да го разбере!
lati1960
https://bntnews.bg/news/prezidentat-shte-pr...165936news.html

Днешните консултации при президента Радев не дадоха резултат.
Няма воля за актуализацията на бюджета, чрез създаване парламентарна комисия по същото, като начало.
Кой и кои са пречката това да не се случи? Нито да има правителство, редовно?
Отговорът е лесен вече, за които не са го разбрали: Слави Трифонов!
Този човек блокира държавата! Това явно е задачата му, вижда се. Каквито и усилия, компромиси и действия да предприемат останалите, той прави всичко, за да не дадат резултат. Е, хайде размислете - с кого и с кои има сделка същият, не е ли вече ясно? От една страна самият Трифонов уж подкрепя Радев, но пък реалното му поведение е в съвсем различна посока. Ако беше вярно, днес трябваше да послуша президента, и да се съгласи да се направи комисия по бюджета, който спешно се нуждае от актуализация. Щото скоро кинтите в хазната ще свършат, и, тогава... Ми бат Бойко ще цъфне отново в ефира, и ще си каже репликата колко лош е Радев, и как /спомняте ли си същото спрямо Орешарски?!/ президентът е виновен за срутването на държавата скоро. Само че не е вярно! Понеже служебният кабинет не може да тегли дълг и да актуализира хазната. Но, на кого тогава ще му пука, като свършат парите за пенсии, заплати за администрацията, за социални помощи, за всичко? Разбирате ли какво се случва? Ако някой още не е разбрал, време е да чатне. Щото отиваме на нови избори, за парламент. И, на тях си опичайте акъла, и внимавайте за кого ще гласувате. Ако пак за Сухиндолският Измамник, означава да върнете обратно Борисов и бандата ГЕРБ с ДПС и БСП обратно в играта. Ако не искате това - има все пак алтернатива, тя е Демократична България най-вече, следват Изправи се БГ, и останалите формации на промяната. Време е българите да осъзнаят най-сетне, че от техния избор зависи съдбата им, и на идните им поколения. Ако желанието им е да живеят вечно в постоталитарно и посткомунистическо мутренско общество, тяхна воля.
D-rA
И защо трябва да има актуализация на бюджета от служебния кабинет?В графа "свръх приходи" има пари - по думите на министър Василев... Но те нямат право да ги пипат до приключване на финансовата година - и това им е болката - изпапали са паричките от планираните бюджетни пера (за какво ли) и сега се чудят какво да правят - затова е този вой за актуализация - да разширят рамката и тези свръх приходи да станат бюджетни, т.е. усвояеми лесно...И защо трябва сега без реално правителство и без ангажименти за в бъдеще, да се актуализира бюджета? Няма никаква логика. sunbathing.gif
Питето
Пременил се Илия, огледал се — пак в тия...
Бай Ганьо
Цитат(lati1960 @ 16/08/2021, 19:58) <{POST_SNAPBACK}>
https://bntnews.bg/news/prezidentat-shte-pr...165936news.html

- има все пак алтернатива, тя е Демократична България най-вече, следват Изправи се БГ, и останалите формации на промяната.

Ти сериозно ли!
Щом Данчо ментата ви напррави на бъз и коприва, дъното е достигнато.
А и днес Венци Мицов ви довърши.
Бойко е прав в едно: Ще счупите държавата.
IvanIV
Незнайно по каква причина мислиш, че има разлика между БСП, ДПС, ГЕРБ и т.н.
Монополистите са налични при всяко едно управление до сега. Първи показател на позитивна промяна са действия в съдебната система, като в България такива липсват, да не кажа че всяко следващо правителство лобира все повече за закони, които са все по-едностранни в ущърб на обществото. Не може дружества като Топлофикация, ЧЕЗ и т.н. да имат повече адвокати от специалисти в отрасъла. Съдят наред, като парите от печалившите дела отиват като бонуси за който трябва, а загубените, да се смятат като пасиви и да се поемат от данъкоплатеца.
Как да има пари, от къде да дойдат ? Радев е прав за едно, идват страшни финансови времена.
lati1960
Цитат(D-rA @ 16/08/2021, 22:10) <{POST_SNAPBACK}>
И защо трябва да има актуализация на бюджета от служебния кабинет?В графа "свръх приходи" има пари - по думите на министър Василев... Но те нямат право да ги пипат до приключване на финансовата година - и това им е болката - изпапали са паричките от планираните бюджетни пера (за какво ли) и сега се чудят какво да правят - затова е този вой за актуализация - да разширят рамката и тези свръх приходи да станат бюджетни, т.е. усвояеми лесно...И защо трябва сега без реално правителство и без ангажименти за в бъдеще, да се актуализира бюджета? Няма никаква логика. sunbathing.gif

Логиката е политически обоснована.
Примерно актуализациите на пенсионерите, едни редовни гласоподаватели.
Също ромите, и те примерни послушни на всеки избори. Социалните помощи.
Турчеещите се, и те. Гласовете за ДПС предимно. И за тях да има парички.
Пенсионерите примерно си чакат обещаните още от бат Бойко 50 лева всеки месец!
Социалните помощи също са важни за неработещите уж роми и турци.
Получаващите по перото на "пандемията" парѝ без да работят реално също си чакак своето, за да гласуват правилно.
И т. н., и т. н. Ако служебният кабинет не удовлетвори всичички тези очаквания, и още колко, то на следващите избори, две в едно, както се очаква, тези групи гласоподаватели няма да гласуват правилно. А кое е правилното? Ми естествено, за ГЕРБ, за ДПС, за БСП и статуквото. Вкл. и за ИТН на Трифонов, който ще го възпроизведе. Идеята не е нова. На ДС, мутрите, ченгетата и комунистите - кабинетът Орешарски беше в този смисъл, сега е Славчо Учиндолски. Да се припишат негативите на други, за да може бандата на Бате с горните три разклонения отново да ограбва нацията. Това е. Нищо ново. Новото е ИТН на Трифонов, но и това скоро българите ще го разберат. Дано преди следващите избори!
D-rA
Няма такава логика - всички социални плащания са предвидени в бюджета. А къде са отишли парите по тези пера - никой не казва, само дай пари е лайф мотива им... sunbathing.gif
lati1960
Цитат(D-rA @ 17/08/2021, 22:12) <{POST_SNAPBACK}>
Няма такава логика - всички социални плащания са предвидени в бюджета. А къде са отишли парите по тези пера - никой не казва, само дай пари е лайф мотива им... sunbathing.gif

То е така. Предвидено е в бюджета.
Само че. Дали има кинти в касичката държавна? animatedwink.gif
Знаеш разликата между двете. И, ако няма кинти, кой е виновен?
Славчо не ще да управлява, ето и днед го потвърди: https://nova.bg/news/view/2021/08/18/337090...86%D0%B8%D1%8F/
Бойко и той налива масло в огъня на политическото безвремие: https://www.vesti.bg/bulgaria/borisov-bylga...izmirat-6129861
И, какво следва? Радев е до стената с неговия служебен кабинет, щото кинтите свършиха. Но, няма кой да актуализира бюджета! Причината? Ми Славчо Учиндолски, който блокира държавата, и новия парламент. С неговите безумни претенции, неизпълними. Е, така погледнато - за кого играе той? Хайде, размисли обективно!
lati1960
Цитат(Питето @ 16/08/2021, 22:13) <{POST_SNAPBACK}>
Пременил се Илия, огледал се — пак в тия...

Добре.
Ти гласуваш ли, и, ако не е тайна - за кого и кои?
Щото така само да критикуваме... не е конструктивно, разбираш.
Хайде да си говорим направо, щото българите сме такива тарикати и андрешковци, че няма други на света!
Не е лично, нито ще те обвинявам, твое право е, но, ако не отговориш на горното, значи и ти подкрепяш статуквото, по някакъв начин. А пък ако е така, то няма смисъл да ти опонирам, по разбираеми причини. Щото аз съм против статуквото на ДС и БКП и всичките му досегашни разклонения от самото му начало преди 30 г., макра да бях още дете тогава. Но органично не понасям всякакви антидемократични режими, вкл. посткомунистическия, който и досега контролира Родината ни.
-----------------------
И, за да съм докрай коректен, веднага признавам, че на последните два парламентарни вота подкрепих с гласа си "Демократична България". Не че нямат кривици и те, одобрявам и доста от добрите идеи на Мая Манолова и Изпр.БГ като цяло, но сам разбираш, няма как да гласувам за две коалиции едновременно. Затова съветвам съвсем открито всички родолюбиви българи да подкрепят на следващите избори точно тези две формации, които, ако спецелят категорично и направят мнозинство, гарантирам, че съдбата на България ще тръгне в съвсем по-добра посока и по-добро бъдеще! За съжаление българите имат други представи за същото, харесва им да си живуркат в режим на постоталитарен хибрид между изтока и запада, което умело се използва от политическата мафия дотук по източването на милиарди в неясна посока и за неясни цели. Не че неясни, видяхме и шкафчета, и къщи в Барселона, и мансарди с лични асансьори, и кво ли не. Мечтая българите най-после да се опомнят и да направят верния избор, не че се надявам. Наясно съм какво ще стане, и това ме съкрушава. Жалко за прекрасната ни страна! Мутрите, ченгетата, чалката, комунистите, бандитите и андрешковците я съсипаха. Просто в количествено отношение тези надделяват у нас, и това е ужасното. Нищо не може да се направи. Не случайно над 2 милиона от най-читавата част избягаха навън.
Не знам какво повече да кажа...
Питето
Я дай линк към "празната държавна касичка" ама някой официално, с цифрите и достъпа му до фиска. Щото едно е да плещиш щуротии, съвсем друго е да изкараш доказателство насреща.
Ха,"временните" без да се напъват намерили едни пари горница. Ми те са към приходите в бюджета, щото са намерили данъци, които са заложени в приходната част. Ма то, който не чете учебниците, как да знае кое как и защо се прави и как работи машинката. То не ти и трябва де, вярата така и така мрази фактите щото оборват емоциите, дето служат за прокарване на двумислието*...

-----------------
*това не е от учебник, да не вземеш да ровиш да го дириш из алгебрата.
lati1960
Цитат(Бай Ганьо @ 16/08/2021, 23:43) <{POST_SNAPBACK}>
Ти сериозно ли!
Щом Данчо ментата ви напррави на бъз и коприва, дъното е достигнато.
А и днес Венци Мицов ви довърши.
Бойко е прав в едно: Ще счупите държавата.

Извинявай, приятелю, но: Кой е Данчо Ментата и кой Венци Мицов? Щото нещо не вдявам, ще ме прощаваш.
Както и да е. Бойко не е прав, Бойко излъга - по счупването на държавата. Тя не се счупи, вече месеци след като той не раздава от джипката милиарди на аверите. И точно това го мъчи. Ако някой ще счупи държавата, това е точно Бойко през и чрез другата мутра, с която явно имат сделка - Славчо Учиндолски. Чрез последния Бойко ще припише всички негативи на Радев и служебния кабинет, ще хвърли вината на ДБ и Изпр. БГ, и на БСП разбира се, които искат реална промяна, и сделката е изпълнена. Нищо ново. Същото беше и с кабинета Орешарски, на който Бойко приписа своите негативи, и се върна на бело конче през т. нар. Реформаторски брок, който маршируваше по жълтите павета тогава. Сега това го играе Славчо, и то добре, признавам му го. Говори срещу Бойко, но ще върне Бойто във властта. Е, каква е истината? animatedwink.gif
Дъното беше достигнато за ГЕРБ и Бойко, но именно през ИТНарод и Трифонов Бате ще се оттласне от него и, обратно в играта, с големия черпак в народната каца с медеца, да раздава пак порциите и народната пара, на бандата предимно. Ето това става в момента, развива се във времето последните месеци, и ще има своята кулминация наесен, на президентските избори, а вероятно с тях и на нови парламентарни, ще видим. Тогава ще се решѝ съдбата на България за години напред. Да сме живи и здрави, пак ще говорим по това. Ти също бъди здрав!
lati1960
Цитат(IvanIV @ 16/08/2021, 23:54) <{POST_SNAPBACK}>
Незнайно по каква причина мислиш, че има разлика между БСП, ДПС, ГЕРБ и т.н.
Монополистите са налични при всяко едно управление до сега. Първи показател на позитивна промяна са действия в съдебната система, като в България такива липсват, да не кажа че всяко следващо правителство лобира все повече за закони, които са все по-едностранни в ущърб на обществото. Не може дружества като Топлофикация, ЧЕЗ и т.н. да имат повече адвокати от специалисти в отрасъла. Съдят наред, като парите от печалившите дела отиват като бонуси за който трябва, а загубените, да се смятат като пасиви и да се поемат от данъкоплатеца.
Как да има пари, от къде да дойдат ? Радев е прав за едно, идват страшни финансови времена.

Така е, прав си.
Но, ако тръгнем по познатата ни координата досега, за по-малкото зло, все пак си мисля, че това са Демократична България и Изправи се БГ. И двете формации дават гаранции, и мисля ще ги изпълнят, категорично по реформа в съдебната система, в Прокуратурата, начина на избиране и точентост на главния прокурор, и т. н. И не само. Ако обърнеш внимание, всички останали партии и коалиции правят невероятни врътки, само и само ДБ и Изправи се БГ да не влязат в някакво, каквото и да е управление! Защо? Щото, ако влязат, те ще натискат именно за реформи и промени. Разбираш ли? А останалите, начело с ГЕРБ, ДПС и производната им ИТН на Чалгаджията не искат промени. Ако Трифонов искаше такива, беше лесно - коалиция с ДБ и Изпр. БГ, и почват да работят заедно! Само че какво направи той? Врътна се, да управлява сам, с 65 депутати, което нямаше как да стане. Що? Щото да контролира нещата да не се изтърват, в ущърб на статуквото, и за да върне Батко и братко Доган, и цялата банда отново в играта. Ето това е. Така че, който наистина иска промени, да си опича акъла, и наесен да гласува за ДБ или Изправи се БГ, има и други по-малки формации на промяната, като Възраждане, и т. н. Но, които гласуват за ГЕРБ, ДПС, БСП и ИТНарод, са за статуквото, това да е ясно. И, ако е такава волята на народа ни, то ще остане да се разпорежда в родината ни. Наесен и през зимата всичко ще стане ясно.
И, да, не само Радев е открил топлата вода, че всичко зависи от кинтите, дори в една държава. Само че. Той чрез служебния си кабинет не може да тегли дълг, нито да актуализира бюджет. Така че, ако стане страшно в този смисъл, финансовия, вината му ще е най-малка. До това целенасочено водят страната точно Бойко, ДПС, и Трифонов, за да омаскарят Радев, както сториха с Орешарски, и да се върнат обратно те с големите черпаци край държавния казан! Това е цялата идея, на което гледаме. И ще се развива във времето, до наесен. И накрая суверена ще трябва да си каже тежката дума, на самите избори. Каквото реши обществото, това и ще получи. А ти бъди здрав!
Питето
НЕма верен избор. Всичкото на полит.сергията е нефелно. Просто на малките и бедни пазари има само такива стоки по сергиите. Отделно, че всеки АНдрешко пред урната се надява, утре "неговите" да са на власт и да го уредят някъде на държавната цицка...
IvanIV
Цитат(lati1960 @ 18/08/2021, 20:33) <{POST_SNAPBACK}>
Така е, прав си.
Но, ако тръгнем по познатата ни координата досега, за по-малкото зло, все пак си мисля, че това са Демократична България и Изправи се БГ.

Дано се шегуваш. Тези са готови да свалят гащите заради едни 4 спокойни години.
Преди последните избори бях въвлечен в една абсурдна ситуация. 3 млади жени ме приближиха и ми дадоха листовки на ДБ. Казаха че са доброволки, не им се плащало и искали някаква промяна. Питаха ме за кой мисля да гласувам, на което отговорих, че нямам никакво намерение да гласувам и че не ми е приятно да водим какъвто и да било разговор. Започнаха да ми развиват тези с идеята да гласувам за ДБ, как нещата щели да се оправят и какви са били сега. Казах им, че ако имат демократични намерения, би следвало да уважат моето желание, което е да не ме занимават с глупости. Едната продължи да упорства, разказвайки ми нечие CV, представяйки го за нейно и как виждала светлото бъдеще ако всяка заблудена душа като мен гласува за ДБ като натърти, че щом все още седя и ги слушам и не съм побягнал, значи има надежда да се спаси душата ми. Вече видимо нервен и обясних, че аз няма как да избягам, защото съм до колата си и чакам някой, който ми е изключително важен. Обясних и че за млада жена, представяща се за държавен служител, носи прекалено скъпи дрехи и че това което ми говори колкото и да не ме интересува го рецитира като стихотворение, което е невъзможно освен ако не е наизустено.
За Манолова мога да кажа страшно много, но ми се вижда безсмислено, при положение че не е позитивно.
lati1960
Цитат(Питето @ 18/08/2021, 22:17) <{POST_SNAPBACK}>
НЕма верен избор. Всичкото на полит.сергията е нефелно. Просто на малките и бедни пазари има само такива стоки по сергиите. Отделно, че всеки АНдрешко пред урната се надява, утре "неговите" да са на власт и да го уредят някъде на държавната цицка...

Тоест, потвърждаш писаното от мен по-горе под линия. Че повечето българи са шмекери, които не щат демокрация и свобода, а само търсят някой да ги яхне, и да им дава постове да крадат останалите. О кей. Разбрах те.
Само че, така погледнато, кой кого прецаква в милата ни татковина? Ми всички се прецакват взаимно, но, пак са доволни, че имат свободата да не работят истински, а да си правят каквото си щат, с покровителство отгоре. Пък ония "горе" и те същото. Хайде сега ми обясни - защо моят Бог да не е прав, когато твърди, че всички тези са нечестивци заслужаващи наказание?
---------------------------
Само че. Не си прав генерално. Щото има и свестни хора у нас, не че са много. И те не щат тая шашма да продължи. И, като потърсиха промяна, какво им отговори Статуквото: Ми ето ви ИТН и Славчо Учиндолски! Хайде сега да ви видим какво ще направите. Пълен блокаж на държавата. Това поне опитват, чрез Трифонов. И сега какво правим? Отиваме пак на избори. Докога? И, пак ли ще гласувате някои за тоя измамник, шоумена тъй наречен? Или направо пак за бат Бойко, каквато беше целта на цялото занятие? Кое е по-голямото зло, и кое по-малкото зло? Отново ли с това ще ви лъжат? А аз защо да избирам между зло и зло? blink.gif А какво зло за държавата ни са били ГЕРБ, в компанията на ДПС и БСП, ето сухите цифри и статастика, за последните 11 години:
https://www.pariteni.bg/novini/bitovi-smetk...1-godini-239934
Ни нали обичаш цифрите и статистиката. Още ли не разбираш?!
lati1960
Цитат(IvanIV @ 18/08/2021, 23:58) <{POST_SNAPBACK}>
Дано се шегуваш. Тези са готови да свалят гащите заради едни 4 спокойни години.
Преди последните избори бях въвлечен в една абсурдна ситуация. 3 млади жени ме приближиха и ми дадоха листовки на ДБ. Казаха че са доброволки, не им се плащало и искали някаква промяна. Питаха ме за кой мисля да гласувам, на което отговорих, че нямам никакво намерение да гласувам и че не ми е приятно да водим какъвто и да било разговор. Започнаха да ми развиват тези с идеята да гласувам за ДБ, как нещата щели да се оправят и какви са били сега. Казах им, че ако имат демократични намерения, би следвало да уважат моето желание, което е да не ме занимават с глупости. Едната продължи да упорства, разказвайки ми нечие CV, представяйки го за нейно и как виждала светлото бъдеще ако всяка заблудена душа като мен гласува за ДБ като натърти, че щом все още седя и ги слушам и не съм побягнал, значи има надежда да се спаси душата ми. Вече видимо нервен и обясних, че аз няма как да избягам, защото съм до колата си и чакам някой, който ми е изключително важен. Обясних и че за млада жена, представяща се за държавен служител, носи прекалено скъпи дрехи и че това което ми говори колкото и да не ме интересува го рецитира като стихотворение, което е невъзможно освен ако не е наизустено.
За Манолова мога да кажа страшно много, но ми се вижда безсмислено, при положение че не е позитивно.

Добре, приятелю.
Имаш право на своето виждане и мнение. И избор. Не съм този, който ще оспори това твое право.
Но ми е любопитно как виждаш бъдещето на Родината ни в същия контекст - за най-малкото зло? Щото и на следващите парламентарни избори няма да има големи изненади по тези, които ще влязат в него. Наясно си.
Затова ще ти задам въпроса малко спекулативно, но го правя, за да не се измъкваш и ти като повечето тук. А той е:
Ако си задължен от закона да гласуваш, за кого и коя от следните формации би го сторил:
ГЕРБ
ИТН
БСП
ДПС
ДБ
Изр. БГ
Патриоти обединени
Възраждане
--------------
Тези се очертават да влязат и в следващото народно събрание, евентуално без последните две, но ги давам като потенциални кандидати с някакъв шанс, знае ли човек. Ако се измъкнеш и ти като Питето, за мен това означава, че си реален крепител на досегашното статукво, и разговорът ни тук се обезсмисля. Нищо лично, говоря по принцип. Иначе, да не мислиш, че съм се оженил за ДБългария, или за Мая Манолова, или че съм им комувал и сватосвал? Или че не съм наясно с какви цели са и те в играта? Наясно съм. Обаче. Защо досега приемахте повечето, че Бойко е най-малкото зло /не че беше вярно, оказа се, че не е/, а не искате някои да приемете същата схема и сега, за да елиминираме статуквото на ДС и БКП окончателно, пък нататък... да става каквото ще става. Разбираш ли? Не ми дреме кой и какъв е Христо Иванов. Не го познавам лично. Но, този човек ще свърши мръсната работа по което говорим, за това иде реч. Мая Манолова и тя, в същия смисъл. Затова агитирам за тях. Понеже, като върнете останалите, начело пак с Бате, си оставаме в същите ла....на. Наясно си, нали?
Е, давай сега да видим, кое зло би избрал, за да знам с кого говоря? И за какво.
lati1960
Цитат(Питето @ 18/08/2021, 20:18) <{POST_SNAPBACK}>
Я дай линк към "празната държавна касичка" ама някой официално, с цифрите и достъпа му до фиска. Щото едно е да плещиш щуротии, съвсем друго е да изкараш доказателство насреща.
Ха,"временните" без да се напъват намерили едни пари горница. Ми те са към приходите в бюджета, щото са намерили данъци, които са заложени в приходната част. Ма то, който не чете учебниците, как да знае кое как и защо се прави и как работи машинката. То не ти и трябва де, вярата така и така мрази фактите щото оборват емоциите, дето служат за прокарване на двумислието*...

-----------------
*това не е от учебник, да не вземеш да ровиш да го дириш из алгебрата.

Май ти дадох част от инвестиционния баланс на България последните 11 години именно според БНБ, ако на друг, ето пак:
https://www.pariteni.bg/novini/bitovi-smetk...1-godini-239934
Иначе това ли искаш: https://www.bnb.bg/bnbweb/groups/public/doc...ort_2020_bg.pdf
За съжаление годишният отчен на БНБ за тази финансова година още не е готов, по обясними причини. Като стане, ще ти го дам тук и него.
Всъщност не разбрах за какво говориш? Скрит крепител на ГЕРБ и статуквото ли си? За да твърдиш, че Бойко и партията му са оставили планини от кинти на служебния кабинет, пък тия сега лъжат, че парата свършвала и реват за още през спешна актуализация? Това ли ми казваш? Би ли уточнил.
----------------------
Иначе, макар да съм селянче с цървулки още, и да ям доматките с колчетата, все пак не съм си и помислял да търся в учебниците по алгебра финансова статистика. Не, не ме обиждаш. Просто го уточнявам, за да знаеш кой ти е насреща, ако още не ти е. animatedwink.gif
Питето
Греда... първото са си новинарски сайтове а не точно отчет на държавния бюджет. Бюджета на БНБ също не е точно държвния бюджет (хубаво е да четеш какво точно пише в това дето го посочваш), дето според тебе бил празен... Отделно ръстовете нагоре, дето ги иима из сайта на БНБ. То вярно, че си свикнал само една книга да сочиш като източник за всичко, ма света е по-сложен.
lati1960
Цитат(Питето @ 19/08/2021, 21:15) <{POST_SNAPBACK}>
Греда... първото са си новинарски сайтове а не точно отчет на държавния бюджет. Бюджета на БНБ също не е точно държвния бюджет (хубаво е да четеш какво точно пише в това дето го посочваш), дето според тебе бил празен... Отделно ръстовете нагоре, дето ги иима из сайта на БНБ. То вярно, че си свикнал само една книга да сочиш като източник за всичко, ма света е по-сложен.

Да съм твърдял, че отчета на БНБ е точно държавният? То ако беше, о-хо, цветя и рози!
Точно в това е проблемът, че държавният е друг. И е именно като каца без дъно със сладък народен медец, от която гребат с огромни черпаци тия от властта, без значение коя. Гребат за себе си, най-вече. И оттам дълг, дефицити, актуализации, инфлация, и кво ли не. Обвързването на националния капитал с политическата власт е неизбежно. Навсякъде е така. Няма друга форма по управлението на обществата и държавите, без значение каква форма на управление съществува, вкл. у нас. Но, което наблюдаваме конкретно в България, е направо умопомрачителна симбиоза между най-грабителските, нагли, безкрупулни и безогледни мафиотски структури, в лицето на мутрите, мръсните ченгета, визирам службите наследили ДС, чадата на БКП и комунистите, разслоили се в познатото ни статукво последните 30 години, които и до сега управляват нацията ни чрез похватите и моделите на тоталитарните комунистически прийоми, никаква разлика. Не се и крият. Въпросът е - защо обществото ни им позволява? Виждам и тук, че някои продължават да вярват на Трифонов, което за мен е направо умопомрачаващо! Този човек е плод на статуквото, има сделка с него, блокира държавата, надсмива се дори над всички, нагъл, безпардонен и циничен, решенията му не позволяват така нужните промени и реформи, а някои продължават да чакат от него да оправял нацията! Хора, опомнете се! Не знам вече как да го обяснявам това, свършиха ми думите. sad.gif
Хасан
Цитат(lati1960 @ 10/08/2021, 21:06) <{POST_SNAPBACK}>
Да, ето това стана днес: https://nova.bg/news/view/2021/08/10/336294...B4%D0%B5%D0%BE/
И се очертава интересна ситуация. Трифонов разбра, че номерът му да получи цялата власт няма да мине. От друга страна се усети, че ако предложи кабинет /не че повечето предложени не се изнизаха в последния момент, вкл. кандидат премиера Николов/, ще се окаже в небрано лозе, тоест да бъде подкрепен именно от тези, с които има сделка и договорки, от ГЕРБ и ДПС. И да лъсне истината за неговата партия и проект. Не че разумните и мислещи хора вече не го разбраха това. Но така щеше да е ясно и на цялата нация. Затова той даде на заден, и нападна точно тези, с които суверена го натовари да се коалира и управлява - партиите на промяната, демократичните коалиции. Което вече е с предизборен привкус, и показва вече нагледно за кого ще играе докрай Дългия Чалгаджия - точно за ГЕРБ и ДПС. Той отсега се опитва да внуши на обществото, че вината е на Демократична България и Изправи се БГ. Което е нагла лъжа! Понеже те ясно му казаха, още преди изборите, че и после, че няма да му дадат безусловна подкрепа, а само ако споделят в обща коалиция управлението и отговорностите, за да има гаранции, че ще се свърши работата по належащите промени. И какво направи Трифонов? На следващия ден заяви, че ще предлага правителство на малцинството с 65 депутати! Малоумен ли е? Не знаеше ли какво ще последва? Не е малоумен. Продажен е. Този играе за Борисов, ГЕРБ и ДПС. Знам го от самото начало, тогава ви го писах тук, но никой не ми повярва. Е, сега какво? Още ли има наивници, които ще гласуват за този измамник? Явно ще има такива, но вече няма да са толкова много. Дано! Ако не, нацията да си сърба попарата, пак с мутрите, ченгетата и комунягите. Ако това иска народа, да продължава да му вярва на тоя тарикат. Другото е обидно, но ще го кажа, щото е истина - голяма част от българите днес са с тъпи, продажни, хитри, лукави, дрогирани, напоркани, напушени и тарикати като тези, които избират да ги управляват. Понеже не искат да живеят в демократично общество, с ред, законност и справедливост, както се кълнат всички, а обратното, в такова с крадене, далавери, чалга, кючеци, лъжи и надцакване кой кого. Ако на някой не му харесва тази констатация, отново да я прочете и да се замисли сериозно - той от кои е?! И за кого ще гласува наесен?

Никой не може да задължи ИТН да прави коалиция с когото и да е било. Бяха решили или да управляват сами или страната да отиде на нови избори, което и стана. Не виждам как по този начин защитават интересите на ГЕРБ и ДПС? ДБ и ИБГНИ да бяха казали от самото начало, че ще ги подкрепят само срещу коалиция. Така щеше да е честно.
Какво са откраднали досега ИТН, че така ги демонизираш? Не знаеш ли, че хората се познават по делата?
lati1960
Цитат(Хасан @ 04/10/2021, 13:31) <{POST_SNAPBACK}>
Никой не може да задължи ИТН да прави коалиция с когото и да е било. Бяха решили или да управляват сами или страната да отиде на нови избори, което и стана. Не виждам как по този начин защитават интересите на ГЕРБ и ДПС? ДБ и ИБГНИ да бяха казали от самото начало, че ще ги подкрепят само срещу коалиция. Така щеше да е честно.
Какво са откраднали досега ИТН, че така ги демонизираш? Не знаеш ли, че хората се познават по делата?

"Не виждам как по този начин защитават интересите на ГЕРБ и ДПС?"

Правят го, като отлагат вече с месеци формирането на истинско демократично мнозинство и кабинет на промяната. Които биха направили необходимото да бъде отстранен Каскета знаеш откъде, и да потърсят сметка знаеш от кого и кои именно за краденето, макар последните да твърдят, че всичко било напълно "законно". Това отлагане във времето ще размие нещата, дори ще ги провалѝ. Не че са такива само у нас, днес новината е именно в този смисъл:
https://www.dw.com/bg/%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0...0%B8/a-59398113
https://www.mediapool.bg/peevski-izleze-ot-...news327059.html
https://www.dnes.bg/notifikacii/2021/10/04/...-pandora.505739
https://www.svobodnaevropa.bg/a/31491372.html
/Давам няколко източника, за да угодя на такива като Питето и други, на които източниците им виновни. Не че има угодия./
Корупцията е световна болест и проблем. Но което е у нас, в България, направо е уникум. Затуй харесвам двете нови момчета от "Промяната продължава" Петков и Василев, щото не само обещават, но и като министри показаха, че имат идея и начин да пресекат течовете в държавата и да намерят парѝ за всичко. Макар не това да е начина: https://www.24chasa.bg/novini/article/10249554 Така и баба знае, да управлява. Точно това правеше бат Бойко, и после от прозореца на джипката, знаем. Но, всеки да размисля за кого ще гласува. Аз не го крия, казал съм го тук, и не ме е срам. А защо ИТН и Трифонов не крадат още, ми причината е елементарна - щото още не са на власт. И много се надявам никога да не са, не и самостоятелно. В коалиция може, но тогава ще подлежат на кортрол. animatedwink.gif
Бъди здрав!
Хасан
Цитат(lati1960 @ 04/10/2021, 21:21) <{POST_SNAPBACK}>
"Не виждам как по този начин защитават интересите на ГЕРБ и ДПС?"

Правят го, като отлагат вече с месеци формирането на истинско демократично мнозинство и кабинет на промяната. Които биха направили необходимото да бъде отстранен Каскета знаеш откъде, и да потърсят сметка знаеш от кого и кои именно за краденето, макар последните да твърдят, че всичко било напълно "законно". Това отлагане във времето ще размие нещата, дори ще ги провалѝ. Не че са такива само у нас, днес новината е именно в този смисъл:
https://www.dw.com/bg/%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0...0%B8/a-59398113
https://www.mediapool.bg/peevski-izleze-ot-...news327059.html
https://www.dnes.bg/notifikacii/2021/10/04/...-pandora.505739
https://www.svobodnaevropa.bg/a/31491372.html
/Давам няколко източника, за да угодя на такива като Питето и други, на които източниците им виновни. Не че има угодия./
Корупцията е световна болест и проблем. Но което е у нас, в България, направо е уникум. Затуй харесвам двете нови момчета от "Промяната продължава" Петков и Василев, щото не само обещават, но и като министри показаха, че имат идея и начин да пресекат течовете в държавата и да намерят парѝ за всичко. Макар не това да е начина: https://www.24chasa.bg/novini/article/10249554 Така и баба знае, да управлява. Точно това правеше бат Бойко, и после от прозореца на джипката, знаем. Но, всеки да размисля за кого ще гласува. Аз не го крия, казал съм го тук, и не ме е срам. А защо ИТН и Трифонов не крадат още, ми причината е елементарна - щото още не са на власт. И много се надявам никога да не са, не и самостоятелно. В коалиция може, но тогава ще подлежат на кортрол. animatedwink.gif
Бъди здрав!

Щом искат да крадат ИТН защо не направиха коалиция с ГЕРБ? Имаха възможност на два пъти. Не го направиха.
Опитаха са да направят правителство, но останалите партии от протеста не им разрешиха.
Питето
Моите уважения, обаче ИТН направиха всичко възможно за да НЕ направят правителство, и успяха... Още по-лесно се виджа сега, когато може се погледне назад и да се проследят действията и резултатите от всяко действие. Пак да дам за пример ИЗраел, та там бяха в подобно положение, партиите по отделно да нямат възможност да направят свое правителство, и двамата дето не можеха да се дишат (Нетаняху и Бенет) преговаряха за правителство 40 дни (колкото е мандата за съставяне на кабинет там), ей това е да искаш и да не ти се получи, а не като онова дето направи Слави.
lati1960
Цитат(Хасан @ 04/10/2021, 21:30) <{POST_SNAPBACK}>
Щом искат да крадат ИТН защо не направиха коалиция с ГЕРБ? Имаха възможност на два пъти. Не го направиха.
Опитаха са да направят правителство, но останалите партии от протеста не им разрешиха.

Ако бяха направили правителство с ГЕРБ /което означава и с ДПС, щото тия са скачени полит. съдове/, това щеше да означава политическо самоубийство. И край за ИТН. Понеже такова едно правителство щеше много бързо да се изхаби морално и всякак, да бъде бламирано от всички останали, и да падне подобно на кабинета Орешарски. И пак да се ходи на нови избори. Но, на тях ИТН щяха да са аут, нямаше дори да влязат. И, понеже не са тъпаци, те играят тази игра по умно, отлагат във времето всяко конструктивно решение в посока нормално и редовно управление, като така нагнетяват негатив по отношение партиите на промяната и служебните кабинети на Радев. Което, както виждаш, води до покачване рейтинга на Борисов и ГЕРБ. Тоест, по резултата от дадени действия трябва да съдим за мотива на извършителя. Или, както казват криминалистите - намери мотива, и ще намериш извършителя.
Какъв е мотивът на Слави и ИТН да не се коалират с партиите на промяната?
Няма логичен и разумен такъв. Тогава? Кого и кои облужва едно такова поведение?
lati1960
Цитат(Питето @ 04/10/2021, 22:19) <{POST_SNAPBACK}>
Моите уважения, обаче ИТН направиха всичко възможно за да НЕ направят правителство, и успяха... Още по-лесно се виджа сега, когато може се погледне назад и да се проследят действията и резултатите от всяко действие. Пак да дам за пример ИЗраел, та там бяха в подобно положение, партиите по отделно да нямат възможност да направят свое правителство, и двамата дето не можеха да се дишат (Нетаняху и Бенет) преговаряха за правителство 40 дни (колкото е мандата за съставяне на кабинет там), ей това е да искаш и да не ти се получи, а не като онова дето направи Слави.

328.gif
Е, отново - като си прав, прав си. Точно така е.
Същият въпрос зададох и на Хасан - има ли разумен мотив в поведението на Трифонов и ИТН досега? Ми няма.
Какъв е проблемът партиите на промяната, за каквато се декларират и ИТН, да управляват заедно, в коалиция?
Нима не му беше ясно на Слави и на хората му, че никой няма да им позволи да управляват еднолично с 65 мандата?
Царят като спечели, и то с двойно повече, пак потърси политическа подкрепа. Борисов с ГЕРБ стори същото, пак с двоен резултат, но винаги си формираше през ченгеджийницата парламентарни патерици. Не става така. И мисля, Трифонов го знаеше. Тогава? Какви са мотивите му да блокира държавата с месеци?
/Не че му се получи, за изненада и на Бойко, и на играчите зад миманса, служебните министри, с малки изключения, се справят много добре. Много по-добре от почти всички редовни такива с години назад! Обществената подкрепа за новата формация на Петков и Василев е в тази посока./
За кого играе Слави в действителност? Това е въпросът. След вота на 14 ноември се надявам да разберем.
Хасан
Цитат(Питето @ 04/10/2021, 22:19) <{POST_SNAPBACK}>

ИТН по конституция нямаха възможност да преговарят 40 дни. Преговорите бяха около седмица и трите останали партии не ги подкрепиха, тъй като ИТН не желаеха никой да им се меси при съставяне на кабинета. Какъв беше проблемът да бъде подкрепен състава на този кабинет, не стана ясно. Ако някой от министрите не се справя, лесно може след време да му се иска оставката.
Хасан
Цитат(lati1960 @ 05/10/2021, 20:37) <{POST_SNAPBACK}>
Ако бяха направили правителство с ГЕРБ /което означава и с ДПС, щото тия са скачени полит. съдове/, това щеше да означава политическо самоубийство. И край за ИТН. Понеже такова едно правителство щеше много бързо да се изхаби морално и всякак, да бъде бламирано от всички останали, и да падне подобно на кабинета Орешарски. И пак да се ходи на нови избори. Но, на тях ИТН щяха да са аут, нямаше дори да влязат. И, понеже не са тъпаци, те играят тази игра по умно, отлагат във времето всяко конструктивно решение в посока нормално и редовно управление, като така нагнетяват негатив по отношение партиите на промяната и служебните кабинети на Радев. Което, както виждаш, води до покачване рейтинга на Борисов и ГЕРБ. Тоест, по резултата от дадени действия трябва да съдим за мотива на извършителя. Или, както казват криминалистите - намери мотива, и ще намериш извършителя.
Какъв е мотивът на Слави и ИТН да не се коалират с партиите на промяната?
Няма логичен и разумен такъв. Тогава? Кого и кои облужва едно такова поведение?

И как ще падне като ще има без ДПС 128 депутата? w00tbrows.gif Как, по кой начин? С протести? Не бъди наивен. Никое правителство не пада само заради протести.
Така наречените патриоти не се ли самоубиха? Вече ги няма в парламента, но са с пълни сметки и са осигурили две поколения напред.
ГЕРБ не могат да управлят сами или само с ДПС. Служебното правителство им прави огромни проблеми. Очертава се голяма коалиция начело с ПП, която ще довърши ГЕРБ.
ИТН не искаха коалиция, понеже бяха първи. Като станат четвърти, ще искат. animatedwink.gif
От Плевен съм съм и познавам лично Слави, макар че отдавна не съм го виждал. Няма как да стане патерица на ГЕРБ.
Питето
ВЕрно ли че точно срока по конституция ти е проблем? Баце, ако тези искаха преговори, щяха да ги почнат още от преди изборите, ма явно нещат.
Хасан
Цитат(Питето @ 06/10/2021, 18:10) <{POST_SNAPBACK}>
ВЕрно ли че точно срока по конституция ти е проблем? Баце, ако тези искаха преговори, щяха да ги почнат още от преди изборите, ма явно нещат.

Проблемът е, че другите партии не одобриха състава на правителството, а уж подкрепяха ИТН.
bod
Цитат(Хасан @ 06/10/2021, 20:12) <{POST_SNAPBACK}>
Проблемът е, че другите партии не одобриха състава на правителството, а уж подкрепяха ИТН.

И кога точно от ИТН беше предложен състав на правителство, който беше гласуван и съответно неодобрен от другите партии?

И дали, ако беше предложен кабинет,, нямаше да бъде одобрен?
lati1960
Цитат(Хасан @ 06/10/2021, 00:01) <{POST_SNAPBACK}>
И как ще падне като ще има без ДПС 128 депутата? w00tbrows.gif Как, по кой начин? С протести? Не бъди наивен. Никое правителство не пада само заради протести.
Така наречените патриоти не се ли самоубиха? Вече ги няма в парламента, но са с пълни сметки и са осигурили две поколения напред.
ГЕРБ не могат да управлят сами или само с ДПС. Служебното правителство им прави огромни проблеми. Очертава се голяма коалиция начело с ПП, която ще довърши ГЕРБ.
ИТН не искаха коалиция, понеже бяха първи. Като станат четвърти, ще искат. animatedwink.gif
От Плевен съм съм и познавам лично Слави, макар че отдавна не съм го виждал. Няма как да стане патерица на ГЕРБ.

Това последното ще го разберем след малко повече от месец.
И, понеже вече се очертава ИТН действително да са някъде четвърти или най-много трети, дано има коалиция. И редовен кабинет. Защото не само България, Европа като цяло навлиза в много тежка ситуация, заради енергийната криза. Която може лесно да премине и в политическа. Каквато си имаме у нас.
За останалоти си прав, обаче първото - официална коалиция между ГЕРБ и ДПС няма как да има, понеже Борисов се кълне, че никога няма да прави такава. Не и официално. Слави говори същото от месеци. Така че предстои да видим кой как ще го изиграе след вота. Трифонов може да е всякакъв, но не е глупав. И трябва да е наясно, че навсякъде в цивилизования свят /освен в Америка, друг филм/ управляват коалиции. Това с ГЕРБ и Борисов у нас последните 10 години беше аномалия, насърчавана отвън, затуй издържа толкова. Но вътре търпимосттаа вече преля, и вече няма накъде. Отвъд голямото море си дадоха сметка, и, ето ни го новият проект ПП, няма лошо. Тези момчета поне са оправни, демократи, прозападни, и знаят какво правят и как. Сигурен съм, че каквото и да правят, няма да крадат. Дано успеят с останалите, с които ще управляват заедно, да озаптят течовете като цяло в държавата ни. Поне го обещават. Дано да успеят. Но ще им е трудно, ако нямат обществена подкрепа. За съжаление, не само според мен, обществото ни не е готово за такъв рязък скок по посока развито гражданско и свободно в морален и етичен план. Корупцията и шуробаджанащината на всички нива вече е начин на живот и битуване. Не виждам как това ще бъде изкоренено изведнъж. Особено с тия каскети в правораздателната система. Но, все отнякъде трябва да се почне. Отстраняването на Борисов, ГЕРБ, ДПС и БСП като деградирало посткомунистическо статукво е едно добро начело. Ако Слави продължи да бъде пречка за това, значи играе за тях, без значение какво говори.
Хасан
Цитат(bod @ 06/10/2021, 20:23) <{POST_SNAPBACK}>
И кога точно от ИТН беше предложен състав на правителство, който беше гласуван и съответно неодобрен от другите партии?

И дали, ако беше предложен кабинет,, нямаше да бъде одобрен?

Категорично от другите партии отказаха да го подкрепят. След като оттеглиха предложеният кабинет, никой не заяви, че е щял да го подкрепи. Напротив, казаха, че съставът не им харесва. Мисля, че няма спор по този въпрос.
Хасан
Цитат(lati1960 @ 06/10/2021, 20:30) <{POST_SNAPBACK}>
Това последното ще го разберем след малко повече от месец.
И, понеже вече се очертава ИТН действително да са някъде четвърти или най-много трети, дано има коалиция. И редовен кабинет. Защото не само България, Европа като цяло навлиза в много тежка ситуация, заради енергийната криза. Която може лесно да премине и в политическа. Каквато си имаме у нас.
За останалоти си прав, обаче първото - официална коалиция между ГЕРБ и ДПС няма как да има, понеже Борисов се кълне, че никога няма да прави такава. Не и официално. Слави говори същото от месеци. Така че предстои да видим кой как ще го изиграе след вота. Трифонов може да е всякакъв, но не е глупав. И трябва да е наясно, че навсякъде в цивилизования свят /освен в Америка, друг филм/ управляват коалиции. Това с ГЕРБ и Борисов у нас последните 10 години беше аномалия, насърчавана отвън, затуй издържа толкова. Но вътре търпимосттаа вече преля, и вече няма накъде. Отвъд голямото море си дадоха сметка, и, ето ни го новият проект ПП, няма лошо. Тези момчета поне са оправни, демократи, прозападни, и знаят какво правят и как. Сигурен съм, че каквото и да правят, няма да крадат. Дано успеят с останалите, с които ще управляват заедно, да озаптят течовете като цяло в държавата ни. Поне го обещават. Дано да успеят. Но ще им е трудно, ако нямат обществена подкрепа. За съжаление, не само според мен, обществото ни не е готово за такъв рязък скок по посока развито гражданско и свободно в морален и етичен план. Корупцията и шуробаджанащината на всички нива вече е начин на живот и битуване. Не виждам как това ще бъде изкоренено изведнъж. Особено с тия каскети в правораздателната система. Но, все отнякъде трябва да се почне. Отстраняването на Борисов, ГЕРБ, ДПС и БСП като деградирало посткомунистическо статукво е едно добро начело. Ако Слави продължи да бъде пречка за това, значи играе за тях, без значение какво говори.

Погледни фактите. ИТН отказаха да управляват заедно с ГЕРБ и да станат милиардери в лева за четири години. Какво повече да дискутираме?
Питето
Баце, ти и Слави бъркате термините — пишете "преговори", а разбирате "ултиматум".
bod
Цитат(Хасан @ 06/10/2021, 23:26) <{POST_SNAPBACK}>
Категорично от другите партии отказаха да го подкрепят. След като оттеглиха предложеният кабинет, никой не заяви, че е щял да го подкрепи. Напротив, казаха, че съставът не им харесва. Мисля, че няма спор по този въпрос.

Колко категорично? Кои точно други партии? Кой какво точно казал, заявил, харесал или нехаресал, няма значение.
Акт по предлагане на правителство от ИНТ не е реализиран и съответно няма гласуване и отхвърляне на предложен кабенет.

Ако имаше предложено за гласуване правителство, с голяма вероятност то щеше да бъде прието.
Те затова и не направиха предложение, защото щеше да им се наложи да управляват, с всички последици от това.

Сега се обсъжда дали са действали "правилно", "грешно", "самонадеяно", "безотговорно", ако бяха предложили правителство, напролет щеше да се обсъжда, колко са некомпетентни и т. н.

Така, поне за историята ще останат, като несъстояли се самонадеяни ентусиасти.
lati1960
Цитат(Хасан @ 06/10/2021, 23:30) <{POST_SNAPBACK}>
Погледни фактите. ИТН отказаха да управляват заедно с ГЕРБ и да станат милиардери в лева за четири години. Какво повече да дискутираме?

Първото /отказаха/ се случи, защото бяха наясно, че второто /да станат милиардери с ГЕРБ/ нямаше как да се случи.
Ето това дискутираме. Бъди здрав!
Хасан
Цитат(lati1960 @ 07/10/2021, 20:02) <{POST_SNAPBACK}>
Първото /отказаха/ се случи, защото бяха наясно, че второто /да станат милиардери с ГЕРБ/ нямаше как да се случи.
Ето това дискутираме. Бъди здрав!

Ако са коалиция с ГЕРБ, няма да могат да крадат по 250 милиона лева на година ли? w00tbrows.gif Аз си мисля, че повече биха могли.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.