Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: И т.н.
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Catpuccino
Този е дъното sad.gif ... вярвам, че няма как да бъде подкрепено това нещо sad.gif

Няма да им честитя на гласувалите за ИТН ... то бива когнитивен дефицит, бива, ама това на нищо не прилича sad.gif
Catpuccino
Коя олигархия е бутнал Гешев...ти явно нито четеш, нито си наясно ... чалгизирана работа sad.gif
Бахти и плиткоумието sad.gif
Catpuccino
Абе може и така, ама звучиш не съвсем така wink.gif ... дали пък не е то ваксината wink.gif smile.gif
Бай Ганьо

Набута ги по арестите, но гледам, че вие вече ги пуснахте.
D-rA
Цитат(Catpuccino @ 09/08/2021, 13:59) <{POST_SNAPBACK}>
Този е дъното sad.gif ... вярвам, че няма как да бъде подкрепено това нещо sad.gif

Няма да им честитя на гласувалите за ИТН ... то бива когнитивен дефицит, бива, ама това на нищо не прилича sad.gif

Той и ББ ги събираше по кръстовища, но Слави Трифонов изби рибата... sunbathing.gif
Shade
Цитат(Catpuccino @ 09/08/2021, 04:01) <{POST_SNAPBACK}>
Абе може и така, ама звучиш не съвсем така wink.gif ... дали пък не е то ваксината wink.gif smile.gif

Само от ваксината ще да е, няма какво друго. Наближава началото на края, когато ваксинираните ще започнат да се тръшкат в отчаяние "Кой ме би по главата да се ваксинирам, след като неваксинираните дори хрема не са имали!". crying.gif
А неваксинираните ще потриват самодоволно ръце: "Хак да ви е, хак да ви е! Нали ви казвахме, че властимащите само използват ваксината, за да печатат пари". wink.gif
lati1960
Цитат(D-rA @ 09/08/2021, 10:45) <{POST_SNAPBACK}>
Ако приемат този кабинет, ще стане твоето желание - при този изявяващ се като национал-социалист бъдещ МВР "райхсфюрер" - честито на гласувалите sunbathing.gif

Не знам дали е вярно, но ето нещо от днес за въпросния кандидат за премиер:
https://www.vesti.bg/bulgaria/plamen-nikolo...ersitet-6129470
Вече почвам и аз да се замислям дали да не си купя някоя дипломка престижна или дипломна работа от престижен университет, и да си оправя живота. misli.gif Честно да си призная, когато писах вече тук някъде, че у нас няма почтени и честни хора, които да управляват, сам не си вярвах. След горното обаче... не знам. Вече никой на никого не вярва. Защо се стигна дотук, и как ще я караме нататък, нямам си представа. no.gif
-------------------
Ще илюстрирам горното с прост експеримент: Когато в един буркан пуснеш куп скорпиони или други хищни вредители, накрая оцелява само най-силният и агресивният. Кой е той у нас в момента в политическия сектор? Очаквам в близко време г-н Борисов с бандата да се върне отново на бел кон във властта. Неизбежно е. И мисля това беше задачата на Гологлавия чалгаджия с експеримента ИТН, да съхрани статуквото и го възпроизведе отново, парирайки опитите на обществото да отстрани същото. Жалко, че тези, които гласуваха за Трифонов и партията му не го разбраха това.
biggeorge
Каква олигархия, какви пет лева?!?
Прокуратурата няма нито едно доказателство срещу арестуваните и ги държи незаконно в арестите.
Ако имаха доказателства щяха да ги осъдят 100 пъти досега.
Гешев само симулира дейност.
Избраха го на този пост, за да блокира всички разследвания срещу политическите му покровители.
lati1960
Цитат(Catpuccino @ 09/08/2021, 13:59) <{POST_SNAPBACK}>

Този кабинет няма да мине. Ето защо: https://www.actualno.com/politics/izpravi-s...ws_1629478.html И също: https://www.24chasa.bg/novini/article/10063180 И това: https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika...e_se_jeni_za/И накрая: https://www.dw.com/bg/%D1%81%D0%BB%D1%83%D0...1%82/a-58804504 Също: https://nova.bg/news/view/2021/08/09/336206...B7%D0%BE%D1%80/
Демократична България ще решават утре, но очаквам и те да не подкрепят проекто правителството.
И си идваме на думата: Все по отчетливо се разбира, че Трифонов всъщност не е вкаран в политиката, за да премахне статуквото, а тъкмо обратното - да го съхрани и възпроизведе. Затова носителите на желанието за промяна се хващат за сламката на Радев, понеже нямат друг вариант, освен поне временно да не позволят горното, чрез удължаване срока на служебния кабинет на президента. Вероятно до едни нови парламентарни избори, наесен две в едно с президентските. Които ще са последната и решителна битка между двамата генерали - Борисов и Радев, като кандидати за президент, и на статуквото в лицето на Борисов и двете основни коалиции желаещи реални промени и отстраняване на статуквото - ДБ и Изправи се ние идваме. Ако българите действително искат радикални промени и да махнат мутрите, ченгетата, доносниците и комунистите от властта, трябва масово да гласуват и масово да подкрепят именно тези две формации. Масово, значи масово. Както подкрепиха на времето Сакскобурга. Ако не го сторят, значи искат безвремието на прехода да продължи. Всичко ще си зависи от суверена. Явно на есенните избори. Това се очертава. И, каквото си избере народа наш, това и ще получи.
lati1960
Цитат(biggeorge @ 08/08/2021, 23:24) <{POST_SNAPBACK}>
Аз не знам някой да е забогатял от работа.
Това се случва в Япония за 10 поколения или във Франция за 5 поколения.
В България хората забогатяват за една нощ с измами или крадейки от обществени поръчки.
Тези, които създадоха собствен бизнес през 1990 г. или фалираха, или ги обраха, или оцеляха с политически протекции.
А онези, които получиха куфарчета с пари са в гробищата.
Боко Мутрата ги загроби един по един.
Нищо не се е променило за последните 30 години.
Затова ми се иска, когато ИТН започнат да управляват да въведат ред, да вкарат престъпните политици в затвора, да изкарат Гешо Каскета от прокуратурата, да закрият новата Държавна сигурност ДАНС и специализираната прокуратура и съд.
Има много работа за вършене в тази държава и някой трябва да оправи всичко едно по едно. dry.gif

Прав си за всичко. Обаче. Пак те питам: Кой, кои като политици и държавници виждаш да свършат тая работа?
Защото единствените две формации извън статуквото в сегашния парламент са ДБ и ИНиеИдваме. ИТНарод на Трифонов е троянски кон на ГЕРБ и ДПС, който е вкаран именно да парира тези опити за реални промени, и това наблюдаваме. Докато българите го разберат, особено тези зад граница, вече се изгуби почти година! А трябва да се взимат важни, съдбоносни решения за страната. Така както се очертава, ще ходим отново до урните и за парламент, навярно наесен с президентския вот. Тогава нека всеки си опича акъла, и, който иска истинска демокрация и реални промени към по-добро, да гласува точно за посочените по-горе две коалиции. Който не, ясно. Така че, така както го виждам, наесен се очертава да е битката на битките в политическия живот у нас. Едната ще е между Радев и Борисов за президенството, другата между двете партии на промяната и останалите играчи на статуквото, в които се видя че оперира и г-н Трифонов.
Бай Ганьо
Цитат(lati1960 @ 09/08/2021, 18:50) <{POST_SNAPBACK}>
Защото единствените две формации извън статуквото в сегашния парламент са ДБ и ИНиеИдваме.

Мая Манолова и Татяна Дончева извън статукво?
Какво ви става бе хора!

Catpuccino
Да бе цялото статукво се тресе от страх пред тези интелектуални гиганти от ИТН smile.gif))))

понеже четеш бавно…опитай wink.gif
https://segabg.com/hot/category-then/zadkul...C_jBYdEUrW15Zcs
Catpuccino
Ще го призная ако набута себе си, Шиши и Боци wink.gif
Бай Ганьо
Какво се опитваш да кажеш?
Че съм гласувал за Слави ли! laughing.gif
И ти ли с номерата на Shade!
Потребител

... между другото, някой знае ли, кой назначи т.н. "отровно трио" за представители на протеста? ...
Бай Ганьо
Всички знаем.
Те самите. laughing.gif
Catpuccino
Ъ? Не само четеш бавно smile.gif и с мисленето май са така нещата smile.gif
Catpuccino
smile.gif хахахахахахаха …. те ли са ти проблемацията, пълно шес …. подчертавам! ПОДЧЕРТАВАМ…щото съм от пъпа на София, ПОДЧЕРТАВАМ smile.gif
biggeorge
И Цацата, и Каракачанското куче, и Джамбазкия, и Валерката, и Цецка, и Цецко, и всички останали гербаджийски терористи.
Лошото е, че нищо от това няма да се случи, защото нашите политици са пълни некадърници. dry.gif
biggeorge
Цитат(lati1960 @ 09/08/2021, 19:50) <{POST_SNAPBACK}>
Прав си за всичко. Обаче. Пак те питам: Кой, кои като политици и държавници виждаш да свършат тая работа?

Надявах се ИТН да си свършат работата, но явно няма да имат тази възможност. dry.gif
Цитат(lati1960 @ 09/08/2021, 19:50) <{POST_SNAPBACK}>
Защото единствените две формации извън статуквото в сегашния парламент са ДБ и ИНиеИдваме. ИТНарод на Трифонов е троянски кон на ГЕРБ и ДПС, който е вкаран именно да парира тези опити за реални промени, и това наблюдаваме. Докато българите го разберат, особено тези зад граница, вече се изгуби почти година! А трябва да се взимат важни, съдбоносни решения за страната. Така както се очертава, ще ходим отново до урните и за парламент, навярно наесен с президентския вот. Тогава нека всеки си опича акъла, и, който иска истинска демокрация и реални промени към по-добро, да гласува точно за посочените по-горе две коалиции. Който не, ясно. Така че, така както го виждам, наесен се очертава да е битката на битките в политическия живот у нас. Едната ще е между Радев и Борисов за президенството, другата между двете партии на промяната и останалите играчи на статуквото, в които се видя че оперира и г-н Трифонов.

Как знаеш какво ще стане?
Да не си баба Ванга?
misli.gif
biggeorge
Заради глупостта на политиците накрая терористите от ГЕРБ ще се върнат на власт.
Единственият начин това да не се случи е да бъде избрано правителството на ИТН.
ГЕРБ не могат да сформират правителство.
А ако третият мандат отиде при БСП те също няма да успеят да създадат стабилно правителство, дори и да предложат служебното правителство за редовно.
Това е един добре организиран от ГЕРБ хаос.
Слоганът на ГЕРБ за изборите на 11 юли 2021 г. беше: "Ред в хаоса".
Хаос, който самите те са създали.
Всички политици са терористи. angry.gif
Бай Ганьо
Ами определете се от кои сте.
Така като гледам всички защитавате комунистите.
biggeorge
Покупката на фалшива диплома е лоша идея.
Гола тапия без знания представлява опасност за хората около "фалшивия висшист". dry.gif
Питето
Мъск. Ма работи предимно с главата. Сериозно, казват бил работохолик от класа. Сигурно заради това не му остава време да се оплаква по форуми разни, как не ставало с работа.
Малко по-сериозно: потенето на някое работно място не е работа за забогатяване. Мисленето и правенето на измисленото е работа, дето да те прави богат. Мисленето е работата на днешно време. Просто няма как само с мускули да създадеш достатъчно много добавена стойност, та да станеш богат. Отделно, че отдавна нещата стават отборно, а българина си пада индивидуалист и статистиката го показва — все накрая на имането...
Catpuccino
…последната фаза на липса на аргументи стига обичайно до вадене на караконджоли и издава напреднала възраст и къса памет!
Питето
Чакай сега, ГЕРБ хем са изолирани и нямат достатъчно гласове, хем масово им подменят кадрите из администрацията и министерствата, хем "ГЕРБ диктували на останалите партии и на президента да има хаос"... ми наздраве, ама да спреш с пиенето, че утре сме на работа.
Сегашното правителство е на президента, промените са с негова благословия, и ако има хаос е нормално да питаш който го е назначил и благословил "какво става". Същото и за Слави-то, Мая и там останалите чегъртащи из парламента.

Мен ако питаш, ББ помогна на РР да стане президент, а сега РР му връща услугата по същата схема — " с неизбираем опонент".
ББ изкара ЦЦ (Цецка Цачева) която беше абсолютно неизбираема кандидатура, а сега РР му връща жеста с партиен хаос, дето е неизбираем спрямо "РЕД И ... (и там каквото беше останалото)". animatedwink.gif
Потребител

... ама чакай сега, попитах ли как да получа пари, здраве и потресаваща сексуална привлекателност? ... м? ...

... попитах само - кой назначи жертвоготовния адвокат за ръководител и говорител? ...

... а, ти какво подчерта? :.) ...

biggeorge
Ти смяташ, че има договорки между Радев и Борисв?
Между тези двама души, които не могат да се понасят?
Да не би слънцето да те напече?
a4dff7b7.gif
Партиите на протеста в момента правят услуга на ГЕРБ като им подават ниска и бавна топка.
Вместо да започнат работа по проблемите на България, те се карат за постове и хора.
Трябва някой да си свърши работата в тази държава.
А няма кой! dry.gif
ГЕРБ 12 години отказваха да си вършат работата, прокуратурата отказва да си върши работата, ДАНС отказват да си вършат работата, съда отказва да си върши работата, политиците-протестъри отказват да си вършат работата.
Затова сме в това положение! angry.gif
Чака ни тежка виденова зима.
Горко и тежко на нас обикновените хора. sad.gif
Бай Ганьо
За какви аргументи говориш?
Моята позиция е ясна.
ГЕРБ управляваше що годе добре.
Всички искахме да бъде по-добре.
Но имаше ли кой да го направи?
Нямаше.
И изведнъж след като се подгониха едни олигарси с изветно откъде едни пари изкараха по площадите лумпените, които поискаха промяна.
Отровно трио, Мая, отчасти БСП, сини отцепници, Слави от диванчето и тем подобна сволач.
Те ли ще направят промяната!
За нормалните хора беше ясно, че орел, рак и щука няма как да работят заедно.
А и нямат капацитета да управляват.
Затова те питам, ти кого подкрепяш?
Кажи ясно кой и смяташ ли, че те ще могат и как ще го направят?
Не разбирате ли, че Бойко е като БКП през 1985.
Перестройката започна в СССР.
По дойче веле им наливаха в тъпите български кратуни, че няма опозиция.
Дори и ако Тошо се гъкне, няма кой да поведе страната към промяна.
Четири години по-късно 1989 се видя, че още нямаше реална опозиция.
Всичкото комунисти.
Сега 2021 същата работа.
Няма опозиция.
Ами като сте некадърни, по-добре Бойко да ви управлява.
Поне ходите всеки летен уикенд в Гърция на море.
D-rA
Ако се вгледате в ситуацията към момента от шахматна гледна точка, какво имаме:
- "Водещият" с предимство в партията шах преди ендшпила изпадна в цугцванг...
- Освен това се изпокара с всички кибици, които се надвикваха - жертвай топа, жертвай топа.., а той "Няма не искам, няма недей"

- Всички кибици предвкусват как уж гордия цар сам ще се катурне...
Но, защо кибици и зрители не коментират играта на противника, който замислено и усмихнато си трае, след като преди дни, т.е. преди да са се скарали водещия играч с кибиците е заявил - ти ще загубиш от мен.
Шахът не е за всеки. Съществува в настоящата ситуация и "неочаквана победа" в пряка свързаност с "планирана загуба", т.е.
Всички "уж" приятели гласуват утре против, но ББ гласува "За" и тоя недоклатен кабинет става редовно избран, но на каишката на ББ...
Само хипотеза - лаф да става... sunbathing.gif
Catpuccino
Цитат(Потребител @ 10/08/2021, 00:47) <{POST_SNAPBACK}>
... ама чакай сега, попитах ли как да получа пари, здраве и потресаваща сексуална привлекателност? ... м? ...

... попитах само - кой назначи жертвоготовния адвокат за ръководител и говорител? ...

... а, ти какво подчерта? :.) ...

Поставих те на стола на Виктор Николаев, така като мен отговаряше великият кандидат за вътрешен министър на ИТН wink.gif .... но ти се хвана wink.gif ПОДЧЕРТАВАМ wink.gif .... ако не вярваш питай баа'а ми smile.gif)))

Готино ли е да се говори така? wink.gif
Catpuccino
Виж какво не ми говори на "вие така правите", щото е мега тъпо това.
Ти за наблюдател от ООН ли се имаш? sad.gif

Нищо от написаното не е вярно, това са глупавите опорки на ГЕРБ, ама като четеш от там където си БЛИЦ и ПИК какво може да се очаква sad.gif Много обичам като ми обясняват как една мутра от 80-те, без образование и с мислене на селски хитрец е единственият, който може да управлява.
И няма какво да ме питаш? Аз ясно съм заявила за кого гласувах и кого подкрепям! И ако нямаш друго освен пропагандни опорки по-добре не се пъни sad.gif

ПП
Има и интересна връзка, при това с пълна корелация, между антиваксърското мислене и плашенето с комунистите smile.gif))))
Бай Ганьо
Остави герберски опорки, селски хитрец, БЛИЦ, ПИК и тем подобни.
ДБ ли може да управлява?
Ами след две седмици ще ви видим и вас.
Наивници сте.
Имахте цялата власт едно време и какво направихте?
Едно голямо нищо.
Сега се сетихте да чегъртате.
Съсипахте синята идея.
Оставихте комунистите да си правят каквото искат, защото и вие се оказахте от тях.
Затова съм далеч и наблюдавам.
И не съм само аз.
D-rA
ПП. Преди малко тази хипотеза отпадна - Слави се е уплашил и няма да вкарват за гласуване кабинет... sunbathing.gif ПП2. Всъщност се оказва че ще има утре гласуване - Слави не може да отмени указ на президента... Т.е. хипотезата е в сила... w00tbrows.gif
Питето
Не могат да се понасят на екрана, и пиесата върви с аподисменти. Публиката си иска караниците, и умните актьори (и режисьори) успяват да им ги поднася. От друга страна, факт е, че ББ изкара срещу висок военен Цецка Цачева, което направи РР единствения избор. СЕга, служебния кабинет вдига пушилка, подменят се хора по разни миситерства и в администрацията, обаче нищо не е мръднало. Отделно, че уж РР събра Слави и сие да им хортува да изкарат правителство, обаче гледаш че хаоса продължава, а хаоса работи в полза на ГЕРБ, та явно РР подава ниска топка на ББ... Гледаш кой какво прави, а не какви ги дърдори.
Бай Ганьо
Мисля, че няма никаква договорка м/у ББ и РР.
Просто партиите на протеста толкова си могат.
Тоалетните рола, яйцата, вмирисаната риба, ковчезите и всички простотии на площадите се преместиха в парламента и по време на преговорите им.
Просташкия език, взаимните обиди естествено няма да доведат до никакви съгласия.
На целият този фон Бойко изглежда изтънчен аристократ. p.gif
lati1960
Цитат(D-rA @ 10/08/2021, 10:42) <{POST_SNAPBACK}>
Ако се вгледате в ситуацията към момента от шахматна гледна точка, какво имаме:
- "Водещият" с предимство в партията шах преди ендшпила изпадна в цугцванг...
- Освен това се изпокара с всички кибици, които се надвикваха - жертвай топа, жертвай топа.., а той "Няма не искам, няма недей"

- Всички кибици предвкусват как уж гордия цар сам ще се катурне...
Но, защо кибици и зрители не коментират играта на противника, който замислено и усмихнато си трае, след като преди дни, т.е. преди да са се скарали водещия играч с кибиците е заявил - ти ще загубиш от мен.
Шахът не е за всеки. Съществува в настоящата ситуация и "неочаквана победа" в пряка свързаност с "планирана загуба", т.е.
Всички "уж" приятели гласуват утре против, но ББ гласува "За" и тоя недоклатен кабинет става редовно избран, но на каишката на ББ...
Само хипотеза - лаф да става... sunbathing.gif

Да. И аз имах подобна хипотеза, но и тя отпадна, ти сам го казваш по-долу.
Очаквах, ако Трифонов с ИТН отиде въобще да предлага кабинет /а то се оказа, че никой не ще да влезе в него!, хората не са тъпаци!/, да бъде подкрепен именно от статуквото в лицето на ГЕРБ и ДПС най-вече, също и от БСП може би. Но и без БСП щеше да мине, имаше математическо мнозинство. Само че
И отиваме към следващия ти пост, с ето това: https://nova.bg/news/view/2021/08/10/336294...B4%D0%B5%D0%BE/
lati1960
Цитат(D-rA @ 10/08/2021, 14:51) <{POST_SNAPBACK}>
ПП. Преди малко тази хипотеза отпадна - Слави се е уплашил и няма да вкарват за гласуване кабинет... sunbathing.gif ПП2. Всъщност се оказва че ще има утре гласуване - Слави не може да отмени указ на президента... Т.е. хипотезата е в сила... w00tbrows.gif

Да, ето това стана днес: https://nova.bg/news/view/2021/08/10/336294...B4%D0%B5%D0%BE/
И се очертава интересна ситуация. Трифонов разбра, че номерът му да получи цялата власт няма да мине. От друга страна се усети, че ако предложи кабинет /не че повечето предложени не се изнизаха в последния момент, вкл. кандидат премиера Николов/, ще се окаже в небрано лозе, тоест да бъде подкрепен именно от тези, с които има сделка и договорки, от ГЕРБ и ДПС. И да лъсне истината за неговата партия и проект. Не че разумните и мислещи хора вече не го разбраха това. Но така щеше да е ясно и на цялата нация. Затова той даде на заден, и нападна точно тези, с които суверена го натовари да се коалира и управлява - партиите на промяната, демократичните коалиции. Което вече е с предизборен привкус, и показва вече нагледно за кого ще играе докрай Дългия Чалгаджия - точно за ГЕРБ и ДПС. Той отсега се опитва да внуши на обществото, че вината е на Демократична България и Изправи се БГ. Което е нагла лъжа! Понеже те ясно му казаха, още преди изборите, че и после, че няма да му дадат безусловна подкрепа, а само ако споделят в обща коалиция управлението и отговорностите, за да има гаранции, че ще се свърши работата по належащите промени. И какво направи Трифонов? На следващия ден заяви, че ще предлага правителство на малцинството с 65 депутати! Малоумен ли е? Не знаеше ли какво ще последва? Не е малоумен. Продажен е. Този играе за Борисов, ГЕРБ и ДПС. Знам го от самото начало, тогава ви го писах тук, но никой не ми повярва. Е, сега какво? Още ли има наивници, които ще гласуват за този измамник? Явно ще има такива, но вече няма да са толкова много. Дано! Ако не, нацията да си сърба попарата, пак с мутрите, ченгетата и комунягите. Ако това иска народа, да продължава да му вярва на тоя тарикат. Другото е обидно, но ще го кажа, щото е истина - голяма част от българите днес са с тъпи, продажни, хитри, лукави, дрогирани, напоркани, напушени и тарикати като тези, които избират да ги управляват. Понеже не искат да живеят в демократично общество, с ред, законност и справедливост, както се кълнат всички, а обратното, в такова с крадене, далавери, чалга, кючеци, лъжи и надцакване кой кого. Ако на някой не му харесва тази констатация, отново да я прочете и да се замисли сериозно - той от кои е?! И за кого ще гласува наесен?
IvanIV
Това което виждам е, че никой няма полза да е на власт. Всички чисто партийно за пред избирателя показват загриженост чрез разговори с другите партии и накрая се отказват по безумни причини ръчкайки другите, но това е нормално , политика е все пак.
Последните дни показват това, което казах вече. Тока скочи, ще скочи и парното , от там всичко ще се вдигне много , а това че индустрията напада служебното правителство за параван е съвсем нормално. Толерирали се частните ТЕЦ-ове, за сметка на държавните, че кога не е било така ? Един едър индустриалец излезе и каза, че заради вдигането на тока е затворил 3 цеха, не знам си колко хора остават на улицата заради решенията на временно управляващите. Е чакай бе мен, кога вдигнаха тока, кога успя да си направиш сметка, кога успя да ги уволниш ?
Прекалено много съвпадения с прекалено явни финансови резултати.
Catpuccino
Днес първото раздаванв приключи wink.gif

ИТН могат спокойно да спят тази вечер, след като се превърнаха в и т.н. (признайте колко прозорлива съм била когато пуснах темата, справка заглавието smile.gif.
Но ни загубиха времето! Да управляваш Държава, не е като да се караш всяка вечер на хората от тАлавизора smile.gif!

Но, и тях ще ги преживеем! И да, ще ходим на избори, докато не им уврат главите на всички!

Дойде поколение, което, макар и да израстна с чалгата, все пак разсъждава!

Клоуните от и т.н. предадоха тях! На какво ще се надяват сега?
Catpuccino
Виждам, че си яко компетентен…но само по опорки!

Да, ДБ знаят и могат да управляват! Справка финансово и икономическо министерство в момента! Чети, вместо да говориш приказки под шипковия храст sad.gif

Христо Иванов пред Лице в лице:

“Вече не знам какво ще се случи утре, чакам да видим какво са измислили сценаристите и каква поредна гротеска ще сервират. Но мисля, че е време да кажем стига. Баста!

На Слави Трифонов никога нищо не съм дължал. Явил съм се на избори, заедно с моите колеги и се гордея с Демократична България.

❗Намираме се в поле, което Конституцията не е предвидила - политическа сила се е явила на избори, но се оказва, че няма капацитета да управлява. Сблъсква се с реалността, че не може да изобретиш демокрацията.

❗Не може да изобретиш парламентаризма по своя идея. Когато тръгнеш срещу логиката на процесите, се получава ето това - зрелищен разпад.

❗Те бъркат това, че са антисистемни с това, че са изобщо против институциите и против нормалната политическа логика на парламентаризма. Като общество трябва много сериозно да се замислим докъде можем да стигнем по този път.

За нас е важно, че ние няма да предадем избирателите, които искаха промяна.

Днес взехме много внимателно и осмислено решение. Нямаше нито един глас за подкрепа от трите партии в коалицията.

През цялото време върху всички се лееше мътен поток от ругатни. Единствено получихме отказ от смислен разговор.

Поставихме предварително условие, че няма да подкрепим плаващо мнозинство. Плаващите мнозинства означават, че “вие ми гласувате доверие, а от утре аз си правя каквото и с когото си поискам”.

Никога не е ставало въпрос за порции. Дори и да се търсят наши представители, не бих ги пратил на лодка, която не се знае къде ще стигне.

❗Отговорно беше четирите формации да седнем и да се разберем, да подпишем споразумение, което да изчисти всички въпроси, да говорим за хората предварително и да сложим срок от 6 до 8 месеца.

????Да получиш пълна свобода с 65 гласа и да сложиш отпред едни хора, които са смесица от бушон и подставени лица, е рецепта за тежка корупция.

❗Това е върхът на безотговорността. Време е за институционална отговорност.
D-rA
Играе за Радев и днес ясно го заяви, далеч от президентските избори, че ИТН ще подкрепи Радев..., което не кореспондира с твоите съмнения че играе за ББ и ДПС sunbathing.gif
Catpuccino
Той Славчо си мисли, че фейса е над Конституцията, но се оказва, че възможността, която днес произнесе е била възможна само преди указа на Президента, т.е. до миналия петък wink.gif Някой ги посъветва Сламения да се оттегли по лични причини, та да не ни губят времето утре wink.gif
Буци има три незавършени мандата, а Славчо има два незапочнати мандата до момента wink.gif найс А!
lati1960
Цитат(IvanIV @ 10/08/2021, 21:26) <{POST_SNAPBACK}>
Това което виждам е, че никой няма полза да е на власт. Всички чисто партийно за пред избирателя показват загриженост чрез разговори с другите партии и накрая се отказват по безумни причини ръчкайки другите, но това е нормално , политика е все пак.
Последните дни показват това, което казах вече. Тока скочи, ще скочи и парното , от там всичко ще се вдигне много , а това че индустрията напада служебното правителство за параван е съвсем нормално. Толерирали се частните ТЕЦ-ове, за сметка на държавните, че кога не е било така ? Един едър индустриалец излезе и каза, че заради вдигането на тока е затворил 3 цеха, не знам си колко хора остават на улицата заради решенията на временно управляващите. Е чакай бе мен, кога вдигнаха тока, кога успя да си направиш сметка, кога успя да ги уволниш ?
Прекалено много съвпадения с прекалено явни финансови резултати.

Разумно мислене, да.
Никой в момента не желае да поеме отговорност за негативите, които обществото наследи от ГЕРБ и статуквото. Точно същото и аз писах - че е вариант ала Беров2, накрая ще премине в Орешарски2, и... същите мутри, комуняги и ченгета ще поемат юздите, по краденето. Като прехвърлят негативите на Славчо, на служебния кабинет, на ДБ, на Изправи се БГ... И бат Бойко отново ще се пъчи, вече като президент наесен, как всички са му виновни, само той е добрия бащица на нацията, и... милиардите пак ще си текнат в "правилната" посока. Та, да, прав си. Но, какво от това?
Всъщност, Трифонов бе вкаран в точния момент в политическата каша и игра, за да стане именно за което и ти говориш. Бягство от отговорност, за гадостите, които предстоят. Надробени от същите, с които Дългия има сделка, а това са наследниците на ДС и БКП, знаем ги - ГЕРБ, ДПС и БСП, плюс разни патерици техни, за цвят.
На мен лично ми е любопитно докога пияндурниците и надрусаняците български ще се усетят и ще реагират на това? Ако въобще. Щото, колкото и да си напълнил банките, като ти стане парното в столицата 1000 лв на месец... ще се замислиш! И не само парното. Но, да видим. Отиваме пак на избори, и за парламент, наесен. Всеки да си опича акъла, и да размисли за кого ще гласува. Не съм оптимист, но, стават и чудеса. Ако българите пак заложат на Трифонов, да си му сърбат попарата. А тя е точно на статуквото. Ако някой още не е разбрал де.
D-rA
Цитат(Catpuccino @ 10/08/2021, 21:56) <{POST_SNAPBACK}>
Той Славчо си мисли,

Що си мисля, че изобщо не го прави - а прави каквото му кажат нечии други мисли sunbathing.gif
lati1960
Цитат(D-rA @ 10/08/2021, 21:55) <{POST_SNAPBACK}>
Играе за Радев и днес ясно го заяви, далеч от президентските избори, че ИТН ще подкрепи Радев..., което не кореспондира с твоите съмнения че играе за ББ и ДПС sunbathing.gif

Малко избързваш.
Върни се назад, и виж колко от обещанията на Трифонов са изпълнени, и колко от лъжите му са последни. Този е тотален измамник, на повечето българи им предстои да го разберат. До новите избори има още време, ще видиш как пак ще се врътне, отново ще говорим.
По отношение парламентарния вот и управлание, определено Чалгаджията играе за ББ и ДПС. Иначе нещата бяха кристално прости - трябваше да направи коалиция с ДБ и Изправи се БГ, и всичко щеше да е различно. Но, не го стори. Защо? Защото идеята е да бъдат елиминирани именно партиите на промяната, за да се съхрани статуквото. Което да се възпроизведе на следващите избори. Което и ще стане. Не случайно днес атаките на Дългия бяха точно към ДБ и ИБГ! Опитва се да стовари отговорността за собствения си провал върху тях. За съжаление мнозина ще му повярват, но техен проблем. Каквото повикало, такова се обадило. Знаеш мнението ми за нагласите на българското общество в момента.
Освен това, не виждам Радев да е генералният проблем на нацията. Не че и той не е част от статуквото. Но, както се вижда, лъжите на Борисов, че държавата щяла да се счупи при служебен кабинет на президента, се оказаха клевети и предизборни фишеци. Не Радев е проблемът, а точно Трифонов. Ако си представим, че партията на Чалгаджията не е в играта, какво би се случило? Тогава главен опонент на ГЕРБ и Борисов щеше да е Демократична България, с подкрепа от ИБГ, може би и още някои формации, като Възраждане, понеже отрицателния вот щеше да се прелее и върху тях, ако го нямаше Трифонов. И тогава нямаше да сме в това политическо безвремие. Щеше да има правителство, демократично, с мнозинство, щяха да се случат някои добри неща, по истинската демокрация у нас, по съдебната реформа, по сваляне на каскети от Прокуратурата, по възраждане на икомиката, реформи в образованието, здравеопазването, и т. н. Но, не. И, кой е пречката? Ми не е Радев. Точно Трифонов е!
Изводът? Оставям го на всички вас тук, умни хора сте.
lati1960
Цитат(D-rA @ 10/08/2021, 23:16) <{POST_SNAPBACK}>
Що си мисля, че изобщо не го прави - а прави каквото му кажат нечии други мисли sunbathing.gif

328.gif
И аз така смятам. Някой, някои му дърпан конците на тоя продажник. Той е сключил сделка, видно е.
С теб само се разминаваме по задкулисието, което стои зад него. Но, до наесен и това ще стане ясно.
Да сме живи и здрави, пак ще говорим.
--------------------------
Аз не се отказвам от прогнозите си, отново основното:
Борисов ще се кандидатира за президент, ще "бие" Радев, а ГЕРБ ще спечелят отново следващите избори, за парламент. И с ДПС, може и с "новите" стари патриоти вече вътре, отново ще управляват страната. ББ пак ще се пъчи пред камерите, и пак ще ни убеждава как всичко лошо е сторено от другите, в случая от Славчо, от Радев, от БСП и разбира се от ДБ и ИБГ, и как той пак ще оправи нещата, с джипката... и, милиардите от кацата с държавния медец отново ще потекат във вярната посока. Това очаквам, наесен. Което е след дв-три месеца. А дали, ще видим.
lati1960
Цитат(biggeorge @ 09/08/2021, 23:43) <{POST_SNAPBACK}>
Покупката на фалшива диплома е лоша идея.
Гола тапия без знания представлява опасност за хората около "фалшивия висшист". dry.gif

Пошегувах се. Разбира се, че е както казваш.
Ето, днес нароченият за бъдещ премиер се оттегли, една от причините е именно изобличаването му да е завършил колеж в Австрия, откъдето опровергаха твърденията му. Истината рано или късно излиза наяве. Лошото е, че този не е единственият измамник в горния смисъл. Такива са много на клона, от който държавата ни е ограбвана. И както виждаш, няма никакви последствия за същите. В нормалните страни за същото държавни глави и премиери са си давали оставките, в Германия, Австрия, къде ли не. У нас никой не носи отговорност за нищо. Което обяснява защо ББ се задържа на власт толкова време. Той е представителна извадка на обществото и нацията. Както е бил Живков преди него. Такава е истината. Всички искат точно това - да се краде, да се лъже, да се маже, и никой за нищо да не отговаря. Ми добре. Това и имат. И си им харесва. На нас с теб - не, но никой не ни пита. Малцинство сме. Преживей го.
D-rA
Цитат(lati1960 @ 10/08/2021, 23:32) <{POST_SNAPBACK}>
Ето, днес нароченият за бъдещ премиер се оттегли, една от причините е именно изобличаването му да е завършил колеж в Австрия, откъдето опровергаха твърденията му.

Това изобщо не му е минало и за секунда като мотив - действието му е разпоредено, за да измие правната неграмотност на шоумена sunbathing.gif
lati1960
Цитат(biggeorge @ 09/08/2021, 23:11) <{POST_SNAPBACK}>
Надявах се ИТН да си свършат работата, но явно няма да имат тази възможност. dry.gif

Как знаеш какво ще стане?
Да не си баба Ванга?
misli.gif

ИТН имаха възможност. Суверенът им я даде, като ги натовари като първа сила да се коалират с ДБ и ИБГ, и да управляват. Ти си задай въпроса защо още следващия ден след вота Трифонов я отхвърли, с абсурдното си желание да управлява сам? И дали това е спонтанно, или нагласено - дали е сделка между него, и... кого?

Не знам какво ще стане. Просто разсъждавам и давам прогнози и мнение. Повечето от които се случват, е, не всички разбира се. Ако се върнеш назад, и прочетеш какво съм писъл за Трифонов в първите теми още преди предните избори, ще разбереш. Наесен ще говорим пак, след два-три месеца. Тогава ще ти припомня сегажните си прогнози и мнение за същия политически измамник, за какъвто го смятам Трифонов. Впрочем, не е нужно да си Ванга, за да стигреш до тези заключения. Чисто логически се налагат, и от самата реалност.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.