Не, правителството можеше да бъде уж само на ИТН, но неофициално одобрено от ГЕРБ и официално подкрепено от ГЕРБ. Така ГЕРБ щяха да изкарат уж в опозиция още четири годинки. През това време ще заметат доколкото могат от престъпленията, които са направили. Сега при това служебно правителство и клатещият стол на Гешев, нищо добро не ги чака. ИТН щяха да се налапат за четири години и после като НДСВ да се разпаднат.
Чудесна възможност имаха, но не се възползваха. Значи са много далеч от тези неща.
Ще очаквам да ме похвалиш отново, че съм излязал прав.

Не виждам реално стола на г-н Гешев да се клати. Да, много приказки по това, дори днес ДБ внесоха законопроект по промени в съдебната система. Но, едва ли ще им стигне времето като парламент, това да мине. Така че, Гешев си остава. И шкафчето на бат Бойко може да си отдъхне.

И не само на бат Бойко.
По другото мнението ми го знаеш: ИТНарод не са създадени да управляват, а да съхранят статуквото още от онази Кръгла Маса в началото на "промените" у нас, която мнозина забравиха. Задаваш ли си въпроса какво се е договорило на нея? Ми най-кратко казано, комунистическият елит и неговите чада да не се барат по никакъв начин през годините напред, каквото и да става, без значение в коя политическа формация ще пребивават. И, точно това наблюдаваме вече повече от 30 години! Слави с неговата партия е част от същия проект, по запазване властта на същите среди и хора. Не само ти, повечето българи още не осъзнавате, че той беше вкаран в играта не да управлява, а да парира промените и реформите, които искаше част от обществото. Голяма част от което го подкрепи и гласува за хората му. И той ви излъга! Истината, приятелю, е, че той никога не е имал намерение да управлява! Разбираш ли това? Никога! Просто трябваше като проект на ДС и ГЕРБ, с ДПС и останалите да парира протестната вълна, за да не прелее тя на жълтите павета и да удави статуквото. И, успя. Такава е играта на Слави. Не твърдя, че и на неговите хора, от партията му. Която, впрочем, е същото тоталитарно посткомунистическо образувание като тази на г-н Борисов с ГЕРБ. Интересно сходство!

Но някои не виждате тези неща, заслепени от глупостите и неизпълнимите обещания, които тези ви говорят. Но, ваша работа. Ще отида дори до крайност, до пълна откровеност, като ти кажа следното: Според мен не само ти, въобще всички, които гласуваха за ИТН и за Трифонов като носител на "промяната", всъщност съзнателно или не, си търсехте нов Батко, Тато или Братко, който да възпроизведе системата, постототалитарната, от която всъщност сте доволни. Която част от българите искаха да премахнат, но точно чрез Славчо наш Бате ще я запази, и, предстоят интересни изненади наесен, след новите избори. Дано да си разбрал какво ти обяснявам. Мисля, че си. А дали ще го приемеш, ти си знаеш. Аз искам вече повече от 20 години истински промени и реформи, демократични у нас, но. Затова за мен и Борисов, и Трифонов, и Доган, Нинова, Пеевски, Карадайъ, и цялата тая пасмина, са продукт на посткомунистическото наследство. И всички покрай тях. Тези играят в един отбор. Въпросът е дали ти и останалите българи желаете тези промени, или отново ще подкрепите статуквото по един или друг начин, гласувайки пак за ИТН, за ГЕРБ, за БСП и ДПС? За жалост, не съм оптимист. Наясно съм, че няма да се получи. И този път. И никога, у нас. Настройвам се още отсега по това, как да живея в ситуация по възпроизвеждане на това статукво и всички последствия от същото - по продължаване на краденето, ограбването, лъжите, измамите, скандалите, гадостите, лицемерието, и всичко останало. В който смисъл ние с теб, с цялото ми уважение иначе, сме от различна страна на барикадата, наречена морал, чест, истина, почтеност, патриотизъм и достойнство. Осъзнаваш или не, ти ще подкрепиш статуквото, гласувайки отново за ИТН и Трифонов. О кей, мисля ви обясних какво ще последва, аз съм дотук. Вие си решавате като суверен кого, кои и защо да изберете. Ваша воля. Видно е обаче през последните три десетилетия какво иска народецът наш, все същото: Тато, Батко, Братко и сега Славчо. Диктатор, мутра, ченге и чалгаджия. Какво да говорим повече!
---------------------
Разговорът вече е за друг раздел, по психоанализа, народопсихология и обществени науки за състоянието на посттоталитарните общества, но, на кого му пука! Не случайно над 2 милиона българи, и то най-читавите, се изнесоха от скъпата ни Татковина!