Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Спасителен план за съставяне на правителство
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 30/08/2021, 17:03) <{POST_SNAPBACK}>
Пак си в грешка. Първо електората дето гласува е 20/80 (чукни си в нета какво значи), и второ, точно тези 80% ще отворят портфейла си, ще видят какво има вътре и ще отидат да гласуват.
Онова, дето го писах по-горе: "Днес си гледам портмонето, и днешните политици са виновни за онова дето (не) виждам в него..."

Какво имаш предвид под днешните политици? Всички партии в парламента ли? Би могло някоя партия като Възраждане да влезе, което ще е интересно. Хубавото е, че ГЕРБ няма как да съберат мнозинство. Ще видиш, че така ще стане. На мен това ми стига. sunbathing.gif
Радио Ереван
Цитат(lati1960 @ 30/08/2021, 22:23) <{POST_SNAPBACK}>
Запомнѝ какво си писал!
Щото казаното тук остава, нали знаеш. animatedwink.gif
Пак ще говорим. Да сме живи и здрави. Пожелавам го на всички ви тук!
Бойко и Слави са от един отбор, на мутрите и статуквото, чада на Системата, на комунизма и псевдодемокрацията у нас. На имитацията на такава. Проектът ИТН има за цел именно да запази и съхрани този хибрид на комунизма и криворазбраната демокрация. Затова беше създаден. И разумните разбраха вече как Трифонов го играе същото. Забравяш нещо важно: Ако сега ИТН и ГЕРБ съставят правителство, всички ще са срещу тях, и слава Богу. Което неизбежно пак ще ни прати на нови избори, както и сега. Само че. Картите вече ще са свалени, хората вече ще са схванали за кого и какво играе наш Славчо, и... ИТН нямаше дори да влезе в следващия парламент. И тариката Трифонов го знае това. Затуй още го играе срещу Бойко, за да излъже пак поне част от протестния срещу ГЕРБ вот. Ако може. И ще стане. За съжаление. Ти си пример за същото, за жалост.
Иначе много ми се ще отново да излезеш прав. Дано. А дали, да сме живи и здрави, предстои да разберем. Задават се интересни времена, това е сигурно. Не само за страната ни.

Не, правителството можеше да бъде уж само на ИТН, но неофициално одобрено от ГЕРБ и официално подкрепено от ГЕРБ. Така ГЕРБ щяха да изкарат уж в опозиция още четири годинки. През това време ще заметат доколкото могат от престъпленията, които са направили. Сега при това служебно правителство и клатещият стол на Гешев, нищо добро не ги чака. ИТН щяха да се налапат за четири години и после като НДСВ да се разпаднат.
Чудесна възможност имаха, но не се възползваха. Значи са много далеч от тези неща.

Ще очаквам да ме похвалиш отново, че съм излязал прав. sunbathing.gif
Buitenlander
Цитат(lati1960 @ 30/08/2021, 21:28) <{POST_SNAPBACK}>
Никога не съм гласувал за Атака и Волен Сидеров!
Мисля, това изчерпва въпроса. Не че и за теб, но си е твой проблем.

Тогава ли лъжеше, или сега лъжеш? Ех, Стиви, Стиви….

Buitenlander
Цитат(lati1960 @ 30/08/2021, 21:14) <{POST_SNAPBACK}>
Не. Не е вярно.
Затова съм го подкрепял, не че лично съм го харесвал. Наясно бях и тогава, че е тарикат, луд, хитрец и лицемер.

Ахъм…. Архивите са живи….. navikvane.gif

Радио Ереван
Цитат(Buitenlander @ 31/08/2021, 00:35) <{POST_SNAPBACK}>
Тогава ли лъжеше, или сега лъжеш? Ех, Стиви, Стиви….

Човекът пише, че е решил да гласува за Атака, а не че е гласувал за Атака. Има разлика. sunbathing.gif
Buitenlander
Цитат(Радио Ереван @ 31/08/2021, 10:59) <{POST_SNAPBACK}>
Човекът пише, че е решил да гласува за Атака, а не че е гласувал за Атака. Има разлика. sunbathing.gif

Човекът пише каквото му изнася на конспирациите в дадения момент.
lati1960
Цитат(Радио Ереван @ 30/08/2021, 23:49) <{POST_SNAPBACK}>
Не, правителството можеше да бъде уж само на ИТН, но неофициално одобрено от ГЕРБ и официално подкрепено от ГЕРБ. Така ГЕРБ щяха да изкарат уж в опозиция още четири годинки. През това време ще заметат доколкото могат от престъпленията, които са направили. Сега при това служебно правителство и клатещият стол на Гешев, нищо добро не ги чака. ИТН щяха да се налапат за четири години и после като НДСВ да се разпаднат.
Чудесна възможност имаха, но не се възползваха. Значи са много далеч от тези неща.

Ще очаквам да ме похвалиш отново, че съм излязал прав. sunbathing.gif

Не виждам реално стола на г-н Гешев да се клати. Да, много приказки по това, дори днес ДБ внесоха законопроект по промени в съдебната система. Но, едва ли ще им стигне времето като парламент, това да мине. Така че, Гешев си остава. И шкафчето на бат Бойко може да си отдъхне. animatedwink.gif И не само на бат Бойко.
По другото мнението ми го знаеш: ИТНарод не са създадени да управляват, а да съхранят статуквото още от онази Кръгла Маса в началото на "промените" у нас, която мнозина забравиха. Задаваш ли си въпроса какво се е договорило на нея? Ми най-кратко казано, комунистическият елит и неговите чада да не се барат по никакъв начин през годините напред, каквото и да става, без значение в коя политическа формация ще пребивават. И, точно това наблюдаваме вече повече от 30 години! Слави с неговата партия е част от същия проект, по запазване властта на същите среди и хора. Не само ти, повечето българи още не осъзнавате, че той беше вкаран в играта не да управлява, а да парира промените и реформите, които искаше част от обществото. Голяма част от което го подкрепи и гласува за хората му. И той ви излъга! Истината, приятелю, е, че той никога не е имал намерение да управлява! Разбираш ли това? Никога! Просто трябваше като проект на ДС и ГЕРБ, с ДПС и останалите да парира протестната вълна, за да не прелее тя на жълтите павета и да удави статуквото. И, успя. Такава е играта на Слави. Не твърдя, че и на неговите хора, от партията му. Която, впрочем, е същото тоталитарно посткомунистическо образувание като тази на г-н Борисов с ГЕРБ. Интересно сходство! animatedwink.gif Но някои не виждате тези неща, заслепени от глупостите и неизпълнимите обещания, които тези ви говорят. Но, ваша работа. Ще отида дори до крайност, до пълна откровеност, като ти кажа следното: Според мен не само ти, въобще всички, които гласуваха за ИТН и за Трифонов като носител на "промяната", всъщност съзнателно или не, си търсехте нов Батко, Тато или Братко, който да възпроизведе системата, постототалитарната, от която всъщност сте доволни. Която част от българите искаха да премахнат, но точно чрез Славчо наш Бате ще я запази, и, предстоят интересни изненади наесен, след новите избори. Дано да си разбрал какво ти обяснявам. Мисля, че си. А дали ще го приемеш, ти си знаеш. Аз искам вече повече от 20 години истински промени и реформи, демократични у нас, но. Затова за мен и Борисов, и Трифонов, и Доган, Нинова, Пеевски, Карадайъ, и цялата тая пасмина, са продукт на посткомунистическото наследство. И всички покрай тях. Тези играят в един отбор. Въпросът е дали ти и останалите българи желаете тези промени, или отново ще подкрепите статуквото по един или друг начин, гласувайки пак за ИТН, за ГЕРБ, за БСП и ДПС? За жалост, не съм оптимист. Наясно съм, че няма да се получи. И този път. И никога, у нас. Настройвам се още отсега по това, как да живея в ситуация по възпроизвеждане на това статукво и всички последствия от същото - по продължаване на краденето, ограбването, лъжите, измамите, скандалите, гадостите, лицемерието, и всичко останало. В който смисъл ние с теб, с цялото ми уважение иначе, сме от различна страна на барикадата, наречена морал, чест, истина, почтеност, патриотизъм и достойнство. Осъзнаваш или не, ти ще подкрепиш статуквото, гласувайки отново за ИТН и Трифонов. О кей, мисля ви обясних какво ще последва, аз съм дотук. Вие си решавате като суверен кого, кои и защо да изберете. Ваша воля. Видно е обаче през последните три десетилетия какво иска народецът наш, все същото: Тато, Батко, Братко и сега Славчо. Диктатор, мутра, ченге и чалгаджия. Какво да говорим повече! no.gif
---------------------
Разговорът вече е за друг раздел, по психоанализа, народопсихология и обществени науки за състоянието на посттоталитарните общества, но, на кого му пука! Не случайно над 2 милиона българи, и то най-читавите, се изнесоха от скъпата ни Татковина!
lati1960
Цитат(Buitenlander @ 31/08/2021, 13:54) <{POST_SNAPBACK}>
Човекът пише каквото му изнася на конспирациите в дадения момент.

Не, няма да се крия зад конспирации. Да, подкрепях Сидеров. До един момент не знаех, че и той е ченге, доносник и подлога на службите наследили ДС и БКП. Също както Борисов, Доган, и останалите. Да, признавам си, че сбърках. Но, защо аз да съм виновен?
Сидеров се оказа агент не само на Москва и КГБ ново, но и на родната ДС, факт. Впрочем, за да вържем това с темата, той беше проект на Статуквото както сега е Слави Трифонов, никаква разлика. ДС в лицето днес на Доган, Борисов и останалите играчи от властта, създават политическа фигура, която да акумулира протестния вот срещу самите тях, но пък тя е под техен контрол, и така нищо реално не се променя. Хората излъгани, обществото също... И, играта продължава - по грабежа над нацията. Това, че съм подкрепял искрено идеите на Сидеров за една реална промяна и премахване на статуквото, не означава, че съм на негова страна като измамник и манипулатор агент на това Статукво, наследило ДС и БКП. Има разлика.
Аз и до днес не пиша нищо различно, ситуацията е същота, само че сега този политически измамник и агент на статуквото вече е Трифонов. Но, аз си научих урока. Така мисля. Ако пък и Христо Иванов е в същия отбор, то хайде кажи ми: Аз ли съм виновен, че всички тия са хора на ДС, на Вашингтон, или на Москва, или на когото и да било?! Защо аз да съм виновен, че те ни лъжат и мамят?!
Аз просто търся начин това постоталитарно статукво да бъде премахнато завинаги от страната ни. Но, явно няма да стане. Да обвиняваш мен за това е несериозно. По-скоро се запитай кого и кои ти подкрепяш от това статукво? И не само ти.
lati1960
Цитат(Buitenlander @ 31/08/2021, 00:41) <{POST_SNAPBACK}>
Ахъм…. Архивите са живи….. navikvane.gif

И?
Вече ти писах по-горе.
Когато съм казал това, не знаех, че и Сидеров е проект на ДС и посткомунистическото управление на страната ни. Вярвал съм не на него лично, а на идеите които изповядваше. Различно е. А че той излъга обществото, конкретно и мен, защо аз да съм виновен?
В крайна сметка на лъжата краката са къси, за съжаление доказателството, че същият е агент на службите използван от Системата, е поста му в Софийска голяма община като съветник в момента. Където никой не го закача, тоя измамник блажено си преживява добре, а ние с теб се дърлим за глупости. Да, не крия, че и до днес изповядвам идеите на Атака, в частта им на искрен патриотизъм и родолюбие. Това лошо ли е? И, какво общо има измамникът Сидеров с моето искрено родолюбие и патриотизъм? След като той се оказа измамник, защо аз да се срамувам? Ми не, не се. Дори сега изповядвам същите идеали, и не го крия. Това няма нищо общо със Сидеров. Тогава той беше единственият, който призоваваше за тези неща, подкрепях го. За жалост днес няма кого да подкрепя в същия смисъл. Всичко стана алъш-вериш и в политиката, и въобще. Така че, няма какво да крия, и няма от какво да се срамувам.
Питето
Правилото на тринадесетия удар:
Ако часовникът удари тринадесет пъти, това не само означава, че тринадесетия удар е неверен. Той поражда съмнения във верността на всеки от първите дванадесет удара.

Баце, абе ти не спираш да биеш камбанката... кво си тръгнал да се оправдаваш и да извърташ.
Buitenlander
Цитат(lati1960 @ 31/08/2021, 19:53) <{POST_SNAPBACK}>
И?
След като той се оказа измамник, защо аз да се срамувам? Ми не, не се….Така че, няма какво да крия, и няма от какво да се срамувам.

Всеки, който и за 5 секунди си е помислил, че Волен може да е някаква алтернатива за управление на България, трябва да се срамува до края на живота си. Освен това, много сериозно трябва да преразгледа възможностите си да дава обективни оценки и мнения по който и да е въпрос!
Buitenlander
Цитат(lati1960 @ 31/08/2021, 19:44) <{POST_SNAPBACK}>
Не, няма да се крия зад конспирации. Да, подкрепях Сидеров.

Последно, гласува ли за Бялата Златка, да или не? Нали в такава форма поставяше въпроса на колегата, що се връткаш сега? Признай си, не боли, ние и така сме те претеглили вече…
Catpuccino
Цитат(Потребител @ 22/08/2021, 01:21) <{POST_SNAPBACK}>
корупция на масовото съзнание

Ивинете, може ли да ми обясните, но като на проста, посоченото словосъчетание?
Потребител

... разбира се - фейсбук :.) ...

Catpuccino
Цитат(Потребител @ 01/09/2021, 10:37) <{POST_SNAPBACK}>
... разбира се - фейсбук :.) ...

как корумпира фейсбук smile.gif

или думичката е корозия wink.gif
Потребител

... не те обвинявам :.) ...

Корупция (на латински: corrumpo – покварявам, развращавам, развалям)

Всички форми на управление са уязвими за корупцията. /демек е двупосочно/

... Гугъл образование :.) ...
Catpuccino
Сори нямам такова wink.gif и ако ти е твърде сложно да говориш простичко...темата е изчерпана!
Потребител

... освен другото, фейсбук извежда на преден план Аз_ът ...

... иначе, с Гугъл се иронизирах ...

lati1960
Цитат(Buitenlander @ 31/08/2021, 23:14) <{POST_SNAPBACK}>
Последно, гласува ли за Бялата Златка, да или не? Нали в такава форма поставяше въпроса на колегата, що се връткаш сега? Признай си, не боли, ние и така сме те претеглили вече…

Коя е Бялата Златка?
Не, не съм гласувал за Сидеров и Атака. Ако това питаш.
Винаги съм гласувал за демократичните формации, когато съм /през 90-те въобще не съм, бях малък/, гласувал съм за СДС, за Костов, за Царя, дори за Бойко в началото, и като кмет, после и като премиер. За Атака - не. Но.
Когато разбрах, че Борисов няма да се бори с мутрите, комунистите и статуквото на ДС и БКП, тогава... тогава като всеки отчаян човек, се доверих на този и тези, които уж бяха срещу това статукво. Тогава не знаех, че и Сидеров е проект на ДС и братушките от Кремъл. На хартия и като идеи не крия, че програмата на Атака през годините ми допадаше и съвпадаше в голям процент с моите разбирания за патриотизъм, родолюбие и истинска демокрация. Затова и го подкрепях Сидеров, не се крия. Обаче, винаги съм писал по въпроса, че нито съм се женил за него, нито имам вземане даване с партията му. Оказа се, че и той е проект на ДС и статуквото, какъвто е днес и Слави Трифонов. Ама никаква разлика! Поднасят на обществото което то иска за момента, като протестен вот, и то се връзва, дава си гласовете... но после се оказва, че било излъгано. О кей, и аз бях подлъган. Признавам. Но, не се срамувам. Моите идеи и схващания не са се променили. Това, че и Сидеров, и Трифонов, и Яне Янев, и Валери Симеонов, и Каракачанов, и кой ли не през годините не ни изами със сладки приказки и обещания, като порект на ДС и мутрите, не означава, че аз съм лош, или хорицата, които им се довериха на тези. Сидеров трябваше да е в затвора отдавна. Но не е. Защо? Защото и той има сделка със статуквото, чиято главна фигура в съвременната ни история е Бойко Методиев Борисов. Нататък няма да обяснявам, мисля е ясно. А че ти не ме харесваш и злобееш тук насреща ми, твой проблем. Гарантирам ти, че за всяка дума, която пиша тук, и въобще, си давам сметка, че ще отговарям. И не пред теб, нито пред човеци. Ако някой ме е излъгал мен, и е злоупотребил с моите родолюбиви чувства и патриотични идеали, защо аз да съм виновен? Ето, не крия, че сега подкрепям ДБългария и конкретно Христо Иванов. Ако след години се окаже, че и той е агент на ДС или на ЦРУ, примерно, аз ли ще съм виновен за това?! Хубаво, дай ми ти реален политик днес, който може да осъществи промените, реформите и идеалите за които си говорим? Хайде, дай да го видим. И, ако се аргументираш по това, на драго сърце ще гласувам за него на следващите избори. Само че. Нека ти кажа какво ще стане. Ти ще продължиш да ме нападаш и да обвиняваш, но няма да отговориш по същество, нали така. Или просто ще млъкнеш по важното, като Питето, и много други, които попитах кого точно подкрепят. Що се криете бе? Срам ли ви е за кого сте гласували?! После аз съм ви крив! Я се разкарай!
lati1960
Цитат(Buitenlander @ 31/08/2021, 23:11) <{POST_SNAPBACK}>
Всеки, който и за 5 секунди си е помислил, че Волен може да е някаква алтернатива за управление на България, трябва да се срамува до края на живота си. Освен това, много сериозно трябва да преразгледа възможностите си да дава обективни оценки и мнения по който и да е въпрос!

Програмата на Атака и в момента може да се намери в нета.
Не съм подкрепял Сидеров, а тази програма, като цел на страната ни, за излизане от посткомунистическата хватка на ДС и БКП, в която и в момента пребиваваме, сега чрез новия проект на статуквото, наречен ИТН на Трифонов. Нищо различно. А че и Сидеров и Атака се оказаха такъв проект на ДС плюс тази на Москва, що мен обвиняваш? Програмата си е супер, дори сега. Мога да ти дам някои основни приоритети от нея, които дори Учиндолският измамник включи в референдума си, и които никога няма да изпълни. Много са нещата, за друга тема е. Дори сега да седна да пиша такава патриотична и родолюбива програма за спасението на нацията, тя не би се различавала от тази на Атака тогава. Вече защо и как Сидеров и съпъртийците му не я изпълниха, е друг въпрос. Част от отговора се крие в онези 2-3% подкрепа, които получаваха винаги. Но не ща да споря. Вече сме в друга подобна игра, сега "спасителят" не е Сидеров, а са казва Слави Трифонов. Ти за него ли гласува? animatedwink.gif Виж как знам.
Само че, и ти правиш същата грешка като мен спрямо Сидеров, за която ме обвиняваш тук. Не че го осъзнаваш. И не, че има значение. Лъжат ни и ни мамят тези както си щат. И, вместо да се обединим и да им потърсим сметка, ние се ядем едни други, защо? Какво ще спечелиш, че Сидеров ме е излъгал като политик, и не само мен? Нищо. Като ти си в същия капан днес, с новия проект на Системата наречен ИТН. Не осъзнавате някои как ви работят, или сте в същата далавера. Не ми пука, пич! Какво всъщност се опитваш да докажеш? Че вече повече от 30 години ДС и ЦК на БКП от оная Кръгла маса си играят с нас на демокрация, делкайки си едни милиарди и милиони, а ние все излъгани! Хайде кажи ти кого подкрепѝ на последните избори, ако искаш да говорим сериозно. Другото е кьорфишек, парлама, несериозно.
lati1960
Цитат(Питето @ 31/08/2021, 22:59) <{POST_SNAPBACK}>
Правилото на тринадесетия удар:
Ако часовникът удари тринадесет пъти, това не само означава, че тринадесетия удар е неверен. Той поражда съмнения във верността на всеки от първите дванадесет удара.

Баце, абе ти не спираш да биеш камбанката... кво си тръгнал да се оправдаваш и да извърташ.

Къде съм се оправдавал и извъртал? blink.gif
Нещо сте се объркали някои. Виж кво съм писал на колегата. Подкрепям програми, идеи и действия, оттам и носителите им. А че някои от същите са били измамници или продукти на ДС и ЦК на БКП наследници, що аз да се срамувам и оправдавам?
Ти що не призна за кого си гласувал последно? Хайда стига се изживявайте като последна инстанция!
Хайде, кажи за кого гласува? Че тогава да говорим сериозно! Що се криеш бе?
Аман от лицемерие!
Радио Ереван
Цитат(lati1960 @ 31/08/2021, 20:28) <{POST_SNAPBACK}>
Не виждам реално стола на г-н Гешев да се клати. Да, много приказки по това, дори днес ДБ внесоха законопроект по промени в съдебната система. Но, едва ли ще им стигне времето като парламент, това да мине. Така че, Гешев си остава. И шкафчето на бат Бойко може да си отдъхне. animatedwink.gif И не само на бат Бойко.
По другото мнението ми го знаеш: ИТНарод не са създадени да управляват, а да съхранят статуквото още от онази Кръгла Маса в началото на "промените" у нас, която мнозина забравиха. Задаваш ли си въпроса какво се е договорило на нея? Ми най-кратко казано, комунистическият елит и неговите чада да не се барат по никакъв начин през годините напред, каквото и да става, без значение в коя политическа формация ще пребивават. И, точно това наблюдаваме вече повече от 30 години! Слави с неговата партия е част от същия проект, по запазване властта на същите среди и хора. Не само ти, повечето българи още не осъзнавате, че той беше вкаран в играта не да управлява, а да парира промените и реформите, които искаше част от обществото. Голяма част от което го подкрепи и гласува за хората му. И той ви излъга! Истината, приятелю, е, че той никога не е имал намерение да управлява! Разбираш ли това? Никога! Просто трябваше като проект на ДС и ГЕРБ, с ДПС и останалите да парира протестната вълна, за да не прелее тя на жълтите павета и да удави статуквото. И, успя. Такава е играта на Слави. Не твърдя, че и на неговите хора, от партията му. Която, впрочем, е същото тоталитарно посткомунистическо образувание като тази на г-н Борисов с ГЕРБ. Интересно сходство! animatedwink.gif Но някои не виждате тези неща, заслепени от глупостите и неизпълнимите обещания, които тези ви говорят. Но, ваша работа. Ще отида дори до крайност, до пълна откровеност, като ти кажа следното: Според мен не само ти, въобще всички, които гласуваха за ИТН и за Трифонов като носител на "промяната", всъщност съзнателно или не, си търсехте нов Батко, Тато или Братко, който да възпроизведе системата, постототалитарната, от която всъщност сте доволни. Която част от българите искаха да премахнат, но точно чрез Славчо наш Бате ще я запази, и, предстоят интересни изненади наесен, след новите избори. Дано да си разбрал какво ти обяснявам. Мисля, че си. А дали ще го приемеш, ти си знаеш. Аз искам вече повече от 20 години истински промени и реформи, демократични у нас, но. Затова за мен и Борисов, и Трифонов, и Доган, Нинова, Пеевски, Карадайъ, и цялата тая пасмина, са продукт на посткомунистическото наследство. И всички покрай тях. Тези играят в един отбор. Въпросът е дали ти и останалите българи желаете тези промени, или отново ще подкрепите статуквото по един или друг начин, гласувайки пак за ИТН, за ГЕРБ, за БСП и ДПС? За жалост, не съм оптимист. Наясно съм, че няма да се получи. И този път. И никога, у нас. Настройвам се още отсега по това, как да живея в ситуация по възпроизвеждане на това статукво и всички последствия от същото - по продължаване на краденето, ограбването, лъжите, измамите, скандалите, гадостите, лицемерието, и всичко останало. В който смисъл ние с теб, с цялото ми уважение иначе, сме от различна страна на барикадата, наречена морал, чест, истина, почтеност, патриотизъм и достойнство. Осъзнаваш или не, ти ще подкрепиш статуквото, гласувайки отново за ИТН и Трифонов. О кей, мисля ви обясних какво ще последва, аз съм дотук. Вие си решавате като суверен кого, кои и защо да изберете. Ваша воля. Видно е обаче през последните три десетилетия какво иска народецът наш, все същото: Тато, Батко, Братко и сега Славчо. Диктатор, мутра, ченге и чалгаджия. Какво да говорим повече! no.gif
---------------------
Разговорът вече е за друг раздел, по психоанализа, народопсихология и обществени науки за състоянието на посттоталитарните общества, но, на кого му пука! Не случайно над 2 милиона българи, и то най-читавите, се изнесоха от скъпата ни Татковина!

Няколко политически партии с огромен брой депутати искат да го махнат. Вярно засега конституцията и законите го пазят, но докога. Това имах предвид. Виж нещо интересно.
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/biuro...terstvo-2282298

И нещо още по-интересно за твоят приятел Христо Иванов.
https://www.actualno.com/politics/hristo-iv...ws_1638364.html
Buitenlander
Цитат(lati1960 @ 01/09/2021, 19:34) <{POST_SNAPBACK}>
Вече сме в друга подобна игра, сега "спасителят" не е Сидеров, а са казва Слави Трифонов. Ти за него ли гласува? animatedwink.gif Виж как знам.
Само че, и ти правиш същата грешка като мен спрямо Сидеров, за която ме обвиняваш тук. Не че го осъзнаваш.Хайде кажи ти кого подкрепѝ на последните избори, ако искаш да говорим сериозно. Другото е кьорфишек, парлама, несериозно.

Нищо не знаеш, само дрънкаш. Аз съм се отказал от българско гражданство преди 16 години и нямам право да гласувам. Отказал съм се, основно за това, защото хора като теб имат право да гласуват.Ето, отговорих ти.
Buitenlander
Цитат(lati1960 @ 01/09/2021, 19:19) <{POST_SNAPBACK}>
Коя е Бялата Златка?
Не, не съм гласувал за Сидеров и Атака. Ако това питаш.

Аха, значи ни обясняваше, че всички трябва да гласуваме за Сидеров, и ти също ще го направиш (виж си снимката с поста), а после си ни излъгал.Ясно, нямам повече въпроси.
lati1960
Цитат(Buitenlander @ 01/09/2021, 21:38) <{POST_SNAPBACK}>
Аха, значи ни обясняваше, че всички трябва да гласуваме за Сидеров, и ти също ще го направиш (виж си снимката с поста), а после си ни излъгал.Ясно, нямам повече въпроси.

О кей. Признавам. Чувствам се много виновен, като ми го припомняш. Наистина. sad.gif
Виновен, че се опитвам поне да съм честен и добър човек, родолюбец, патриот, който обича страната си, народа си, земята си, на която е роден. Виновен, хвана ме! Затова, ще ти го кажа така, та дано най-сетне да ме разбереш, вкл. и по въпроса за Сидеров:
За да бъде премахнато посткомунистическото статукво у нас, с мутриту му, с комунистите, наследниците им, с ченгетата, доносниците, агентите, и цялата тая мафия, която и до днес трови обществото ни, бях, и съм готов, да подкрепя не само Сидеров, но и Сидеровица ако трябва, за да стане. Но, това беше. Тогава. Сега съм наясно, че съм се предоверил. Просто щото много исках това да стане. И още искам. Но вече знам, че няма как. По ред причини, по които сме говорили тук, вкл. и с теб. Просто по-голямата част от българите не искат това, което и аз. Добре. Така са решили, това са получили. Имам разминаване с обществените решения и очаквания, вкл. политическите и по управланието на държавата ни, и надолу по всички нива. Разбирам аргументите на тези хора, но не ги одобрявам. Живея с това, приспособявам се, оцелявам, вървя си по своя Път, Който е Друг, но за другия раздел, знаеш.
Нищо лично срещу теб, освен към чалгата, която слушаш по радио Веселина. Но, това да ни е проблемът. Бъди здрав!
lati1960
Цитат(Buitenlander @ 01/09/2021, 21:34) <{POST_SNAPBACK}>
Нищо не знаеш, само дрънкаш. Аз съм се отказал от българско гражданство преди 16 години и нямам право да гласувам. Отказал съм се, основно за това, защото хора като теб имат право да гласуват.Ето, отговорих ти.

Съжалявам, не знаех.
Дори не знам какво да кажа. От една страна адмирации, разбирам защо си го направил. Но, от друга... И аз можех, на даден етап, но. Размислих, че, ако всички читави българи го направим, то, на кого и кои оставяме Родината си?! В този смисъл може би трябва да преосмислиш решението си. Има опции да възобновиш българското си гражданство, без да се отказваш от настоящето си в момента, където и да е. Просто трябва да отидеш в наше посолство където си, и да подадеш съответния формуляр по образец. Бързо става. И дори можеш да гласуваш на идващите наесен избори, вероятно две в едно. На място. Защо не?
Тогава вече, ще трябва да направиш избор. Твой си. И, ще можем да говорим по същество, ако искаш. Иначе, така отстрани само да обвиняваш и критикуваш, сам разбираш, че не е градивно. Мисля в пост до теб или друг вече писах за кого и кои съм гласувал последните 20 години, не го крия, и не се срамувам. Който се крие, значи има задни мисли и нечисти интереси, свързани с властта и далаверата покрай нея. Ето това искам да бъде премахнато, но които го искаме, сме малцинство. Ти от кои си?
Явно познаваш политическата ситуация у нас в момента. Хайде, бъди мъж, на какъвто се правиш, и кажи за кого от познатите в момента политически играчи би гласувал? Какво толкова ще стане, аз не съм ти проблем, никакъв. В момента аз подкрепям Христо Иванов и Демократична България, също със симпатии към Изправи се БГ. И не го крия вече няколко месеца, около двата вота за парламент, които минаха. Ти кого и кои би подкрепил?
lati1960
Цитат(Радио Ереван @ 01/09/2021, 20:53) <{POST_SNAPBACK}>
Няколко политически партии с огромен брой депутати искат да го махнат. Вярно засега конституцията и законите го пазят, но докога. Това имах предвид. Виж нещо интересно.
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/biuro...terstvo-2282298

И нещо още по-интересно за твоят приятел Христо Иванов.
https://www.actualno.com/politics/hristo-iv...ws_1638364.html

Това вече е друг разговор.
Затова ще премина направо по същество по него, като направя поредната си прогноза, пак като лично мнение, нищо повече. Която ще е във връзка с което и дотук съм прогнозирал, та: Ясно е, че отиваме на нови избори и за парламент. Вероятно заедно с президентските, но не е задължително. Ще го решат други, на мен ми е все тая. Но, ето какво мисля, че ще стане. Борисов ще се кандидатира за президент срещу Радев. Нещата ще идат на втори тур, между двамата. Не знам какво точно ще стане, българите са шантав народ, според мен макар и изненадващото, ще спечели Борисов. Отделно мобилизацията на ГЕРБ по линия администрация, полиция, военни, корпоративен и купен вот, и всички заблудени души, плюс интересчии разни по различни линии на далаверата покрай властта, по кметове, кметства, ловни дружинки, и надолу до последния селяндур... ще си изберат Бат Бойко за нов президент. Това очаквам. Отделно, заради безумиците на твоя Славчо, ГЕРБ ще спечелят категорично и парламентарните избори. Втора сила очаквам да е вече ДБългария, пред ИТН, нататък БСП, ДПС, ако влязат пак Изправи се БГ, и, май пак дотам. Може би и обединените патриоти, не съм сигурен. Само че. В новата вече ситуация наесен, при затворена страна заради ковид пандемията, страхове, протести срещу мерките, виждаме и днес на заведения, и т. н., ГЕРБ ще получат мандат, ще преговарят с ДБ и ИТН, ще се споразумеят, и с подкрепата на "патриотите", ако влязат, ще направят мнозинство и кабинет. Така Бойко ще си командва пак, вече от Дондуков 2, а премиер ще бъде назначен от него служебно, очаквам да е жена, вече коя, ще видим. Така аз виждам ситуацията напред. И, ако стане, то ще означава, че точно Трифонов е върнал Борисов и ГЕРБ в играта, което пък значи, че е играл за същите от самото начало. Което и твърдя от няколко месеца. Ако съм сбъркал, ще си призная, и много ще се радвам, че съм сбъркал. Но да бъдем търпеливи и да изчакаме още няколко месеца. Тогава пак ще говорим. Тази есен и зима нещата ще се изяснят окончателно, вече няма да могат да увъртат и да бягат от отговорност гореизброените. Бъди здрав, това ти пожелавам, пък за другото като му дойде времето.
Бай Ганьо
Грешиш за Борисов.
Той няма да се кандидатира за президент.
Питето
Ако иска отново да пусне победа на РР, ще се кандидатира. Нещо като номера с Ц.Цачева, щото ББ е антикандидат за президент. Виж, ако изкара някой свестен, с тази подкрепа дето ГЕРБ я има към момента, като нищо може летеца да отлети...
Buitenlander
Цитат(lati1960 @ 02/09/2021, 18:19) <{POST_SNAPBACK}>
В момента аз подкрепям Христо Иванов и Демократична България, също със симпатии към Изправи се БГ. Ти кого и кои би подкрепил?

Ако в белия свят се избира между лошо, хубаво и още по-хубаво, то в България се избира между лошо и по-малко лошо. Личното ми мнение е, че най-малкото зло е ДБ. Изправи се БГ са гадни, долни комунисти-популисти. Извинявай, но Мая Манолова и Татяна Дончева общо имат 50 години стаж в парламента, освен че уредиха законово сводниците да се наказват по-леко, нещо друго да са свършили? Кое те навежда на мисълта, че отсега нататък ще е различно?
И още нещо, залагам каса бира, че на следващите избори, новата “Атака” - “Възраждане”, ще влезе в парламента. Даже се чудя защо още не си им фен.
Бай Ганьо
Цитат(lati1960 @ 02/09/2021, 18:19) <{POST_SNAPBACK}>
.... също със симпатии към Изправи се БГ.

Не мога да повярвам, че симпатизираш на Изправи се там какво беше.
Чел ли си програмата на КОД?

https://bulgarianconservatives.eu/predizbor...-na-desnitsata/

Големият митинг на Орлов мост е в тази програма.
Само дето хората ги няма.

lati1960
Цитат(Buitenlander @ 03/09/2021, 12:46) <{POST_SNAPBACK}>
Ако в белия свят се избира между лошо, хубаво и още по-хубаво, то в България се избира между лошо и по-малко лошо. Личното ми мнение е, че най-малкото зло е ДБ. Изправи се БГ са гадни, долни комунисти-популисти. Извинявай, но Мая Манолова и Татяна Дончева общо имат 50 години стаж в парламента, освен че уредиха законово сводниците да се наказват по-леко, нещо друго да са свършили? Кое те навежда на мисълта, че отсега нататък ще е различно?
И още нещо, залагам каса бира, че на следващите избори, новата “Атака” - “Възраждане”, ще влезе в парламента. Даже се чудя защо още не си им фен.

На "Възраждане" не съм им фен, понеже се разбра, че са финансирани от Кремъл, дори не го крият, връзките си с Москва. И не мисля, че ще влязат. По-скоро ще се класират старите "нови" патриоти обединени, което ще е ключово по съставяне на следващото мнозинство оглавено точно от ГЕРБ, струва ми се. Да, аз подкрепям най-малкото зло в момента - точно ДБ, но, не само пред мен стои въпросът дали и те няма да клекнат точно на Борисов и ГЕРБ наесен, за да има най-накрая работещ кабинет? За мен лично не е приемливо, след всички нападки не само на Христо Иванов срещу Борисов и Доган. Но, знае ли човек. Всъщност, ключът тогава отново ще е ИТН на Трифонов, макар трендът им значително да намалее, поне така очаквам. Но и това не е сигурно. Така или иначе, с какъвто и процент да влязат, те ще решат отново дали и с кого ще се управлява. Лично аз очаквах още в този парламент ИТН да се коалира с ДБ и Изпрви се БГ, но пак нямаха мнозинство, и трябваше да търсят подкрепа от... кого? Понеже се оказа, че само БСП могат да участват, цялата работа не стана. И, сега какво? Отиваме отново да гласуваме. Ето обобщените данни на всички социолози към момента, по подкрепата за различните играчи:
ГЕРБ 24%
ИТН 19%
БСП 15%
ДБ 14%
ДПС 13%
ИмБГ 5%
-------------
Обединени патриоти 4%
Възраждане 3%
и т. н.
Хайде поразсъждавай как виждаш съставяне на работещо мнозинство наесен, от кого, с кого, как и дали?
Моята прогноза вече я дадох някъде - че, Борисов ще се бори за президент срещу Радев, ГЕРБ ще спечелят изборите, ще се разберат с ИТН, не че не играят заедно от самото начало, и, ако и ДБ ги подкрепят, плюс патриотите, ако влязат... това ще е новата работеща коалиция. Дали, ще видим. Но ми е любопитно как ти и другите виждате нещата в тази ситуация?
D-rA
И кога социолозите са познавали? Интервюират 1000 човека (без значение как) и какво от това? sunbathing.gif
Питето
Ми то си е същото бе, дали ме питаш "за кого гласува" или " колко ти е заплатата" е точно едно и също. Всъщност какво значение има кой от нас за кого е гласувал, това не променя онези в парламента, а точно тях и техните творения обсъждаме.
Питето
Интересно щяло да бъде, абе ти пак си забравил, че трябва много да внимаваш какво си пожелаваш, щото може да се сбъдне. Та като писа че щяло да е интересно, има едно китайско проклятие: "дано да живееш в интересни времена"... ма то мотиката не е за копане, а за настъпване...
Питето
Абе сигурно, обаче икономисти изкара България от блятото, не пилот или началник щаб. Та онова с "равнис мирно остави" е за балъците, дето не мислят, ми обичат да изпълняват и заради това им се струва че "военен ще оправи нещата"... Били страшно трудни изпитете за военен летец, и заради това ще ги заменят с оператори на дронове, с десетки животи, а не само с един, и скъпо обучение. Ха, пак икономиката ще спечели войната, а не точно военните, както винаги си е било — военните не могат да надскочат икономиката си, нито на война, нито в управлението, а този (РР) със сигурност не е държал курсове по икономика...
lati1960
Цитат(Бай Ганьо @ 03/09/2021, 13:48) <{POST_SNAPBACK}>
Не мога да повярвам, че симпатизираш на Изправи се там какво беше.
Чел ли си програмата на КОД?

https://bulgarianconservatives.eu/predizbor...-na-desnitsata/

Големият митинг на Орлов мост е в тази програма.
Само дето хората ги няма.

КОД кои бяха? На Москов ли? Не, не ме интересува. Този го хванаха да краде, едни ваксини бяха, от Турция, не помня точно, но... крадците не интересуват. Що касае Изправи се БГ, безпристрастния анализ показва, че те предлагат най-радикалните промени по защита интересите на редовите граждани, още от времето, когато Манолова беше омбудстман. Срещу нея чета само клевети и измишльотини, предимно от страна на ГЕРБ, но насреща видях релни постижения срещу Топлофикация примерно, срещу бързите кредити, съденето на хората без тяхно знание, и т. н., и т. н., срещу което точно Манолова се пребори с екипа си докато беше обществен защитник. Това са факти. Резултати. Насреща са думи само. Не само твои. Е, на кого и какво да вярвам? Разбираш какъв ще е изборът ми. Тук много държите някои на фактите и резултатите, но, когато не ви изнасят, се покривате и мълчите. animatedwink.gif
lati1960
Цитат(D-rA @ 03/09/2021, 21:27) <{POST_SNAPBACK}>
И кога социолозите са познавали? Интервюират 1000 човека (без значение как) и какво от това? sunbathing.gif

Ми напоследък са доста близо до реалните резултати. Или не?
Не помня точно, но на последните два вота аз лично им се доверих, и познах почти всичко, с изключение процентите на ИТН, оказа се, че протестният вот се изля изцяло при тях. Вече ще е тест дали те ще прогнозират с точност колко ще е отлива от партията на Трифонов, или играта на статуквото продължава?
За кого играе Слави? Ето това сега е главният въпрос.
Според мен за Борисов и Доган, и статуквото.
Според теб за Радев. Съответно за БСП.
Предстои да разберем. Скоро, след два-три месеца, картите ще бъдат свалени, и пак ще говорим.
Както винаги съм казвал, живеем в интересни времена. Меко казано.
lati1960
Цитат(Бай Ганьо @ 02/09/2021, 19:49) <{POST_SNAPBACK}>
Грешиш за Борисов.
Той няма да се кандидатира за президент.

Да се обзаложим?
Бутилка отлежало уиски залагам, че бат Бойко ще се кандидатира за президент тази есен, срещу Радев.
Приемаш ли облога? cheers1.gif
lati1960
Цитат(Питето @ 02/09/2021, 20:14) <{POST_SNAPBACK}>
Ако иска отново да пусне победа на РР, ще се кандидатира. Нещо като номера с Ц.Цачева, щото ББ е антикандидат за президент. Виж, ако изкара някой свестен, с тази подкрепа дето ГЕРБ я има към момента, като нищо може летеца да отлети...

Какво пиеш, приятелю?
Каквото и да е, и на теб предлагам двойно срещу залога по кандидатурата на Борисов срещу Радев за президент.
Е, приемаш ли? Щото така да си хвърляме думите напразно... някак не върви. Още повече, после такива почвате да пишете глупости, как не съм познал, как съм говорил нелепици, друго било, друго се случило... Ми хубаво. Хайде да се обзаложим, та да е ясно. Става ли?
Борисов срещу Радев наесен за президент!
Приемаш ли облога?
lati1960
Цитат(Питето @ 03/09/2021, 21:55) <{POST_SNAPBACK}>
Ми то си е същото бе, дали ме питаш "за кого гласува" или " колко ти е заплатата" е точно едно и също. Всъщност какво значение има кой от нас за кого е гласувал, това не променя онези в парламента, а точно тях и техните творения обсъждаме.

Ето за същото говорим!
Че някои обвързвате доходи, заплати и други придобивки с гласуването и избора си по подкрепата за власт и управление. Това е алъш-вериш, далавера на дребно, негласни договорки по интереси, користни цели, хитринки, и т. н. Оцеляване по андрешковски. Това е то. Тоест, такива сте готови да гласувате и за Ким ир Чен, и за Живков, и за Тато, и за Батко, и за всеки, с когото ще се спазарите по горното. Не това е демокрацията! no.gif За съжаление точно този начин на обществени отношения задържа във властта у нас наследниците на комунистите, също мутрите, доносниците, ченгетата, шуробаджанащината, робския манталитет, и всичко гадно и долно, което трови и до днес българското общество. Само че, то само си го избира този модел. Такава е истината. Твоята позиция го потвърждава. И не само твоята.
Buitenlander
Цитат(lati1960 @ 03/09/2021, 21:22) <{POST_SNAPBACK}>
Да се обзаложим?
Бутилка отлежало уиски залагам, че бат Бойко ще се кандидатира за президент тази есен, срещу Радев.
Приемаш ли облога? cheers1.gif

Аз приемам!
Бай Ганьо
Приемам разбира се. p.gif
lati1960
Цитат(Buitenlander @ 03/09/2021, 23:12) <{POST_SNAPBACK}>
Аз приемам!

Сключено!
Като му дойде времето, пак ще говорим.
Ще ми дадеш адрес, може на лични, и ще те здравосам с което си пейстнал! cheers1.gif
Ако изгубиш, е, не държа. Аз си го имам галончето, поръчвам си директно от източника, от Скотланд, за по сигурно. animatedwink.gif Но, ако си пич и мъжкар, за какъвто се представяш... абе ще видим. Да сме живи и здрави! Ти също, и всички тук. Интересна игра политическа се очертава. Наздраве и сега! Дано не е с шльоковица. a4dff7b7.gif
lati1960
Цитат(Бай Ганьо @ 03/09/2021, 23:22) <{POST_SNAPBACK}>
Приемам разбира се. p.gif

Леле-мале!
Как ще го изпия всичкото това уиски, не знам. a4dff7b7.gif
Ще трябва да се къпя с него, май.
Не, без майтап. Явно не вярвате, че бат Бойко ще е следващият президент на Републиката родна?
О кей, да доживеем.
Бай Ганьо
На лични ще ти пратя адреса си където да го пратиш.
Може още сега. p.gif
Но за всеки случай прати и твоя, че на Бойко може чавка да му изпие мозъка.
lati1960
Цитат(Бай Ганьо @ 04/09/2021, 13:18) <{POST_SNAPBACK}>
На лични ще ти пратя адреса си където да го пратиш.
Може още сега. p.gif
Но за всеки случай прати и твоя, че на Бойко може чавка да му изпие мозъка.

Ако си жаден, ще ти пратя, нямаш грижи.
Но, нека за парлама да изчакаме да видим какво ще стане.
На Бойко никой не му е изпилъ мозъка, той си е пич отвсякъде, и играч голям.
Проблемът е за тези, които го отписаха, и скоро ще разберат колко са сбъркали.
Бойко е част от същината на Системата, още от ЦК на БКП, като гард на Живков, после през ДС като агент внедрен в наркосредите още при Сретан Йосич, през убийството на бай Миле, и на останалите нарко босове, чийто бизнес премина именно чрез Бойко в службите, в ченгетата, в службите. А това са огромни парѝ, отделно от бюджет, държава, и т. н.! Ето, ще го призная, и не е за сефте: Бойко е най-големият играч у нас! Евалата, признавам му го. Но, той не е почтен човек, той е убиец, лъжец и политически измамник. Това е другата истина за него. Виждаш, че опитвам да бъда обективен. Той хариза окончателно България на мутрите, ченгетата, това е наговата среда, и вече няма връщане назад. Това, което сега се разиграва с ИТН, и останалите, е само параван. Всичката власт и контрол, и по места, си е при Бойко и неговата мафиотска структура, наречена ГЕРБ. Това не може да бъде изчегъртано ей така, както ни го представят хората на Слави, като Тошко Йорданов, и други. Дали са наивници, или са в същата игра, оставям на всеки сам да преценѝ.
Buitenlander
Цитат(lati1960 @ 04/09/2021, 12:07) <{POST_SNAPBACK}>
Сключено!
Като му дойде времето, пак ще говорим.
Ще ми дадеш адрес, може на лични, и ще те здравосам с което си пейстнал! cheers1.gif
Ако изгубиш, е, не държа. Аз си го имам галончето, поръчвам си директно от източника, от Скотланд, за по сигурно. animatedwink.gif Но, ако си пич и мъжкар, за какъвто се представяш... абе ще видим. Да сме живи и здрави! Ти също, и всички тук. Интересна игра политическа се очертава. Наздраве и сега! Дано не е с шльоковица. a4dff7b7.gif

Въпросното галонче е с произход Тенеси, САЩ, така че, не го търси в Скотланд.Хей, дойде време, след 20г в този форум, и аз да изкарам нещо. wavetowel2.gif
Адреси ще видим кой ще праща след 2 месеца svirkam si.gif
lati1960
Цитат(Buitenlander @ 04/09/2021, 14:16) <{POST_SNAPBACK}>
Въпросното галонче е с произход Тенеси, САЩ, така че, не го търси в Скотланд.Хей, дойде време, след 20г в този форум, и аз да изкарам нещо. wavetowel2.gif
Адреси ще видим кой ще праща след 2 месеца svirkam si.gif

Сключено! good.gif
От Тенеси, от Скотланда, все едно, ще ти го пратя, ако излезеш прав.
За мен лично по-добро от Шотландското няма, но и другото бива, да сме живи и здрави.
Радвам се не за друго, а че преминахме най-после по същество на разговора, а не чрез персонално заяждане. Така трябва. Другото не ползва никого. Дано всички сме налице тук, и пак ще говорим!
Всъщност генералният въпрос е: За кого играе Славчо Учиндолски с партията си?
От едната страна е статуквото с ГЕРБ и Батко, и братко от ДПС и БСП.
От другата са ДС и донякъде Изправи се БГ.
ИТН и Трифонов са по средата. Засега обслужиха статуквото, блокирайки държавата чрез отказ да управляват. Останалото са оправдания. Да видим наесен дали ще е пак така?
Моята прогноза е тук от месеци, не е различна:
1. Бат Бойко ще се кандидатира за президент, и ще отиваме в битката на генералите.
2. ГЕРБ ще спечелят категорично следващите парламентарни, въпросът е кой и кои ще им кандисат, за да се върнат в управлението, отново? ИТН? ДБ? ДПС със сигурност, отново зад завесата. Ако пишман патриотите влязат, и те. Но, отново нещата ще опрат до Слави и неговите. И, ще видим какво ще стане. Да сме здрави и живи!
Радио Ереван
Цитат(lati1960 @ 04/09/2021, 13:10) <{POST_SNAPBACK}>
Леле-мале!
Как ще го изпия всичкото това уиски, не знам. a4dff7b7.gif
Ще трябва да се къпя с него, май.
Не, без майтап. Явно не вярвате, че бат Бойко ще е следващият президент на Републиката родна?
О кей, да доживеем.

Не, няма да е Бойко следващият президент.

https://dnes.dir.bg/politika/gerb-veche-ima...ticheska-figura
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.