Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Спасителен план за съставяне на правителство
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
lati1960
Цитат(Радио Ереван @ 05/09/2021, 00:29) <{POST_SNAPBACK}>
Не, няма да е Бойко следващият президент.

https://dnes.dir.bg/politika/gerb-veche-ima...ticheska-figura

Дано да не е кьорфишек.
Аз лично ще изчакам какво ще каже сам Борисов по въпроса.
Щото знаем, в ГЕРБ всеки си говори, но накрая Бойко решава. animatedwink.gif
Та, има време, ще видим. Не че и Радев не е част от Статуквото. Но, при така стеклите се обстоятелства, никой предложен от ГЕРБ срещу Радев няма да има шанс, освен само Борисов! Това трябва да е ясно. Така че... Въпросът е дали има сделка между самите генерали, по разделяне на властта в страната, между Борисов и Радев, или... Или гербаджиите са просто тъпи и както с Цачева ще ги отпишат президентските? В което не вярвам.
Но, у нас всичко е възможно. В крайна сметка, самият Борисов призна отдавна, че и той, и ГЕРБ са преяли с власт, и има хипотеза сами да сдават властта постепенно, без да сдават разбира се ограбеното, позициите си в държавата и структурите навсякъде. Може и това да е сделката и с Радев, и с Трифонов, и въобще. Но, само теория. Несен ще се разбере всичко.
lati1960
Днес по БНР Хоризонт в предаването Неделя 150 стана ясно нещо много интересно, по концесиите в страната ни.
Даден беше примерът с канадската "Дънди Прешънс", която експлоатира златните находища в България. Годишното количество добивано като злато и изнасяно навън било 12 500 тона. Да, 12 500 тона злато на година! Се изнася от страната ни, само от тази фирма. Което остойностено в парѝ е малко над 1 милиард и 200 милиона на година. А концесионната такса била, познайте... ми 1% за държавата ни. Не, не е грешка. И, знаете ли от колко години се изнася толкова злато от страната ни? Първият довогор е подписан от другаря Станишев и Тройната Коалиция. После през годините няколко пъти е преподписвано от Борисов и ГЕРБ. Ми да, от същия Борисов, който и до днес словесно громи яко тая Тройна коалиция, която му била виновна за всичко. Само че, що и той ги подписал тия договори?!
Тотално лицемерие! Всички тия са измамници, до един. Едни тарикати с големи черпаци, които само крадат от народната кацичка с медеца, както сполучливо го каза д-р А. Абсолютно. Така че аз лично ще повярвам на този и тези, които ги изгонят тези пишман концесионери, и не само тях. Щото, били сме бедни като нация, нямало парѝ, нямало откъде... И в същото време ни се казва, че националните богатства изтичат навън като река, и то с милиарди!!!
И пак казвам: Ако някой почне да мрънкяви, че това не можело да стане, да ги изгоним, примерно и братята янки от Мариците, които също ни доят яко, щото Брюксел таковата, и онаковата... Ми да идат на уроци при Виктор Орбан в Унгария, за да им обясни как се прави! Айде стига продажници и подлоги!
Радио Ереван
Цитат(lati1960 @ 05/09/2021, 10:17) <{POST_SNAPBACK}>
Днес по БНР Хоризонт в предаването Неделя 150 стана ясно нещо много интересно, по концесиите в страната ни.
Даден беше примерът с канадската "Дънди Прешънс", която експлоатира златните находища в България. Годишното количество добивано като злато и изнасяно навън било 12 500 тона. Да, 12 500 тона злато на година! Се изнася от страната ни, само от тази фирма. Което остойностено в парѝ е малко над 1 милиард и 200 милиона на година. А концесионната такса била, познайте... ми 1% за държавата ни. Не, не е грешка. И, знаете ли от колко години се изнася толкова злато от страната ни? Първият довогор е подписан от другаря Станишев и Тройната Коалиция. После през годините няколко пъти е преподписвано от Борисов и ГЕРБ. Ми да, от същия Борисов, който и до днес словесно громи яко тая Тройна коалиция, която му била виновна за всичко. Само че, що и той ги подписал тия договори?!
Тотално лицемерие! Всички тия са измамници, до един. Едни тарикати с големи черпаци, които само крадат от народната кацичка с медеца, както сполучливо го каза д-р А. Абсолютно. Така че аз лично ще повярвам на този и тези, които ги изгонят тези пишман концесионери, и не само тях. Щото, били сме бедни като нация, нямало парѝ, нямало откъде... И в същото време ни се казва, че националните богатства изтичат навън като река, и то с милиарди!!!
И пак казвам: Ако някой почне да мрънкяви, че това не можело да стане, да ги изгоним, примерно и братята янки от Мариците, които също ни доят яко, щото Брюксел таковата, и онаковата... Ми да идат на уроци при Виктор Орбан в Унгария, за да им обясни как се прави! Айде стига продажници и подлоги!

Учудвам се, че чак сега си разбрал за тази огромна далавера. Тя започва още в далечната 2000 година.
https://narod.bg/2021/09/02/%D1%81-%D0%BA%D...B5%D1%88%D1%8A/

Само че драги ми Лати, би ли ми обяснил какво общо има горното с темата ни? neprichom.gif
Buitenlander
Цитат(lati1960 @ 05/09/2021, 09:17) <{POST_SNAPBACK}>

Абе вас къде ви копат такива??? navikvane.gif Наистина ли всички глупости, които ги чуете някъде и ги повтаряте? Годишният добив на злато в света е около 3000 тона
https://money.bg/finance/dobivat-na-zlato-v...08-g-nasam.html
ама в България само от едно находище вадели по 12 500. Ти знаеш ли, че 12500 тона са 401 884 032 тройунции, което умножена по днешната цена от 1828$ дава числото 7346440000000?Аман от глупостите ти вече, аре бягай купувай галона Джак.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 03/09/2021, 21:59) <{POST_SNAPBACK}>
Интересно щяло да бъде, абе ти пак си забравил, че трябва много да внимаваш какво си пожелаваш, щото може да се сбъдне. Та като писа че щяло да е интересно, има едно китайско проклятие: "дано да живееш в интересни времена"... ма то мотиката не е за копане, а за настъпване...

Какво толкова имаш против Възраждане? Че са против еврото ли? Хубаво, ама кой ги пита. Че са против маските ли? Пак никой не ги пита. Че са проруска партия ли? Е, хубаво е да има една за баланс, след като я няма Атака. sunbathing.gif

То това проклятие ще да е от дядо към пеленаче. w00tbrows.gif Точният цитат е този.
"Проклятие е да живееш в интересни времена." Конфуций
Питето
Че въобще има гласоподаватели, дето не само им обръщат внимание, ми дори гласуват за тях. Ей това е проблема, дори обръщането на внимание на такива, означава че нещата си стоят на дъното и нЕма надежда да отлепят нагоре.
lati1960
Цитат(Радио Ереван @ 05/09/2021, 10:41) <{POST_SNAPBACK}>
Учудвам се, че чак сега си разбрал за тази огромна далавера. Тя започва още в далечната 2000 година.
https://narod.bg/2021/09/02/%D1%81-%D0%BA%D...B5%D1%88%D1%8A/

Само че драги ми Лати, би ли ми обяснил какво общо има горното с темата ни? neprichom.gif

Моето обяснение съм го дал, по-горе. Като критерий по искреността на политическите играчи в момента с обществото ни. Който и които от тях посегнат да премахнат тази далавера, са искрени в намеренията си да променят България към по-добро. Които не, а засега всички се правят на ударени по въпроса, значи са лицемери и далавераджии с черпаци около родната кацичка с медеца обществен. И не им дреме за реалните нужди и интереси на нацията. Щото е ясно, че без кинти промени не се правят, не и добри. Е, откъде ще ги вземат? От безкрайни актуализации на бюджета и нов дълг? Докога?!
/Да ме прощава д-р А, че често използвам това негово сполучливо сравнение, но си е направо в десетката! Може би трябва вече да му плащам права по него. a4dff7b7.gif /
lati1960
Цитат(Buitenlander @ 05/09/2021, 11:00) <{POST_SNAPBACK}>
Абе вас къде ви копат такива??? navikvane.gif Наистина ли всички глупости, които ги чуете някъде и ги повтаряте? Годишният добив на злато в света е около 3000 тона
https://money.bg/finance/dobivat-na-zlato-v...08-g-nasam.html
ама в България само от едно находище вадели по 12 500. Ти знаеш ли, че 12500 тона са 401 884 032 тройунции, което умножена по днешната цена от 1828$ дава числото 7346440000000?Аман от глупостите ти вече, аре бягай купувай галона Джак.

Извинявам се, грешката е моя.
Става дума за 12 200 килограма, не тона!
Ето източника, отново се извинявам: https://bnr.bg/post/101522543/karimanski-na...guritelen-dohod
Ето и конкретната част от интервюто:
""Концесиите в България са силно подценени като такси, които събира държавата. Фирмата "Дънди прешъс метълс" за последната година са добили и изнесли суровина в размер на 12 200 килограма злато* за повече от 1,2 млрд. лева. Концесионната такса на тази компания е 1%... Защо главна прокуратура не обърна внимание поне на един от докладите на Сметната палата. Ето една възможност за оптимизиране на разходите в публичния сектор, така че да може приходната част да я има...".
Каримански се обяви за преразглеждане на концесионните договори... "
Но, все пак 1.2 милиарда са си 1.2 милиарда! И като прибавим пак по толкова от ЧЕЗ, МЕЗ, Марици, Трици и сие, и кво правим? Колко народна пара изтича ей така, навън? Пък после сме били бедни, гладни, и кви ли не? Ми не сме. Не сме бедни! Нас просто ни ограбват. Щото родните ни политици и управници ни продават! На килограм направо. И на парче. По това не бъркам, и няма да се извинявам.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 05/09/2021, 13:38) <{POST_SNAPBACK}>
Че въобще има гласоподаватели, дето не само им обръщат внимание, ми дори гласуват за тях. Ей това е проблема, дори обръщането на внимание на такива, означава че нещата си стоят на дъното и нЕма надежда да отлепят нагоре.

Дребнав си. То има многобройни гласоподаватели, които гласуват за ГЕРБ, ДПС, БСП и псевдопатриотите, ти се заяждаш с тези на Възраждане. Поне Костадин (познавам го лично, имам му и телефона) е добър историк и макар с крайни възгледи, има и положителни качества. Лично аз нямам нищо против Възраждане да влезе.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 03/09/2021, 22:10) <{POST_SNAPBACK}>
Абе сигурно, обаче икономисти изкара България от блятото, не пилот или началник щаб. Та онова с "равнис мирно остави" е за балъците, дето не мислят, ми обичат да изпълняват и заради това им се струва че "военен ще оправи нещата"... Били страшно трудни изпитете за военен летец, и заради това ще ги заменят с оператори на дронове, с десетки животи, а не само с един, и скъпо обучение. Ха, пак икономиката ще спечели войната, а не точно военните, както винаги си е било — военните не могат да надскочат икономиката си, нито на война, нито в управлението, а този (РР) със сигурност не е държал курсове по икономика...

ББ да не би да е икономист? Ами Станишев и "царя"? Те какви бяха? w00tbrows.gif
Важно е какви хора ще назначиш. sunbathing.gif
Питето
Аха, на съседа петела снася по-големи яйца... Или да питам така: Що държавата заряза добива на 12 тона злато годишно, и го остави на тези кулаци... animatedwink.gif
Между другото и на тази цифра (12 200кг) не вярвам много-много, ама "защо" и "как" не е чак толкова важно за темата.
Buitenlander
Цитат(lati1960 @ 05/09/2021, 17:59) <{POST_SNAPBACK}>
Извинявам се, грешката е моя.
Става дума за 12 200 килограма, не тона!
Но, все пак 1.2 милиарда са си 1.2 милиарда!

Е, ти имаш ли досега пост, за който, като се хвана, да не се извиниш после? И не е ли време да се замислиш? Сега да ти обясня и за 1,2-та милиарда… Пишман сметка отвсякъде. 1,2 милиарда е пазарната стойностт на металите извлечени от Дънди за 2 години, това е единственото вярно. Другото, което си пропуснал да прочетеш или разбереш, е много. Първо , тези пари не са, и не могат за бъдат чиста печалба. Махни от тях 200 милиона инвестиции направени в предприятието за тези 2 години (има ги в статията на Еревана) , махни после всички производствени разходи, фонд работна заплата и т.н на фирмата за двете години, които също са стотици милиони. И накрая, понеже находището е много бедно, металите се вадят в киселинен разтвор. Добиването на метал от този разтвор е толкова мръсна и опасна операция, че е забранена в почти целия свят. Затова Дънди го карат за своя сметка в Нигерия, където законът позволява и там в свое предприятие отново го преработват, за да получат металите. Чак накрая продават. И накрая, истината е следната, Дънди, като всяка голяма световна фирма, поради висококонкурентната среда, работят на един под 10% марж, което е нормално. Тоест, от 1,2 милиарда, на тях след данъци им остават едни 100-тина милиона, от които 34 дават на нас, за да не правим нищо. Кое точно не ти харесва в схемата, и къде е конспирацията?
lati1960
Цитат(Buitenlander @ 05/09/2021, 19:55) <{POST_SNAPBACK}>
Е, ти имаш ли досега пост, за който, като се хвана, да не се извиниш после? И не е ли време да се замислиш? Сега да ти обясня и за 1,2-та милиарда… Пишман сметка отвсякъде. 1,2 милиарда е пазарната стойностт на металите извлечени от Дънди за 2 години, това е единственото вярно. Другото, което си пропуснал да прочетеш или разбереш, е много. Първо , тези пари не са, и не могат за бъдат чиста печалба. Махни от тях 200 милиона инвестиции направени в предприятието за тези 2 години (има ги в статията на Еревана) , махни после всички производствени разходи, фонд работна заплата и т.н на фирмата за двете години, които също са стотици милиони. И накрая, понеже находището е много бедно, металите се вадят в киселинен разтвор. Добиването на метал от този разтвор е толкова мръсна и опасна операция, че е забранена в почти целия свят. Затова Дънди го карат за своя сметка в Нигерия, където законът позволява и там в свое предприятие отново го преработват, за да получат металите. Чак накрая продават. И накрая, истината е следната, Дънди, като всяка голяма световна фирма, поради висококонкурентната среда, работят на един под 10% марж, което е нормално. Тоест, от 1,2 милиарда, на тях след данъци им остават едни 100-тина милиона, от които 34 дават на нас, за да не правим нищо. Кое точно не ти харесва в схемата, и къде е конспирацията?

Горното трябва да питаш господина Каримански, не мен.
Buitenlander
Цитат(lati1960 @ 05/09/2021, 19:13) <{POST_SNAPBACK}>
Горното трябва да питаш господина Каримански, не мен.

Що, той къде е писал глупости във форума?
lati1960
Цитат(Buitenlander @ 05/09/2021, 20:17) <{POST_SNAPBACK}>
Що, той къде е писал глупости във форума?

Във форума дадох неговото интервю в БНР.
Дори извадка от същото, с уточнението по моята грешка.
Така че, дали имат от канадската фирма минимална печалба, както ти твърдиш, или милиарди, както той, трябва да го решите между вас. Моето въпросче в контекста, конкретно към теб е простичко: Ако печелят толкова малко тези, а и всички като тях у нас, що щат още в България? Кой работи на загуба? blink.gif
Buitenlander
Цитат(lati1960 @ 06/09/2021, 18:37) <{POST_SNAPBACK}>
Във форума дадох неговото интервю в БНР.
Дори извадка от същото, с уточнението по моята грешка.
Така че, дали имат от канадската фирма минимална печалба, както ти твърдиш, или милиарди, както той, трябва да го решите между вас. Моето въпросче в контекста, конкретно към теб е простичко: Ако печелят толкова малко тези, а и всички като тях у нас, що щат още в България? Кой работи на загуба? blink.gif

Една годишна печалба от порядъка на 5-10% след данъци е напълно нормално явление в света на свободната конкуренция. Ти не ми задаваш въпрос, а за пореден път се опитваш да правиш внушения - аз ти казвам че печелят, а ти ме питаш “Кой работи на загуба”? Освен това, абсолютно цялата ти теза почива на инсинуации, даже във въпросното интервю никой не твърди за печалба от милиардИ , а за оборот от милиард и малко. Ако не осъзнаваш разликата между печалба и оборот, и между един милиард и много милиарди, проблемът си е твой.
Питето
Че колко да е разликата между милиард и няколко милиарда, за човек, дето гледа на живота от мъдростта на хилядолетия и височината на боговете — квото каже, това е , няма шест пет... worshippy.gif
Питето
Костов е икономист, и оправи нещата, хем бяха яко заср... оплескани. Че и на политиците показа как се казва "НЕ" и на изток, и на запад. Е, вярно болеше, ама то и пенецелина боли, ама болката е страничен ефект, важното е лечението.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 06/09/2021, 22:07) <{POST_SNAPBACK}>
Костов е икономист, и оправи нещата, хем бяха яко заср... оплескани. Че и на политиците показа как се казва "НЕ" и на изток, и на запад. Е, вярно болеше, ама то и пенецелина боли, ама болката е страничен ефект, важното е лечението.

Значи според теб премиерът трябва задължително да е икономист. Добре, значи Никито Василев беше подходящ за премиер?
Питето
Трябва да знаеш фактите, че чак след това да ги изопачаваш. Същото и с икономиката и политиката. Историята е пълна с водачи, дето бъкел не отбират от икономика и съответно докарват мизерия, войни, инфлации... или всичко изброено накуп. По-хитрите си наемат екипи дето разбират икономика, а по-умните дори ги слушат. Все пак си трябва да поназнайва икономиката, щото да не го лъготят експертите или популистите.
lati1960
Цитат(Buitenlander @ 06/09/2021, 19:50) <{POST_SNAPBACK}>
Една годишна печалба от порядъка на 5-10% след данъци е напълно нормално явление в света на свободната конкуренция. Ти не ми задаваш въпрос, а за пореден път се опитваш да правиш внушения - аз ти казвам че печелят, а ти ме питаш “Кой работи на загуба”? Освен това, абсолютно цялата ти теза почива на инсинуации, даже във въпросното интервю никой не твърди за печалба от милиардИ , а за оборот от милиард и малко. Ако не осъзнаваш разликата между печалба и оборот, и между един милиард и много милиарди, проблемът си е твой.

blink.gif

Ето пак дословно част от думите на въпросния:

"Фирмата "Дънди прешъс метълс" за последната година са добили и изнесли суровина в размер на 12 200 килограма злато* за повече от 1,2 млрд. лева. Концесионната такса на тази компания е 1%... Защо главна прокуратура не обърна внимание поне на един от докладите на Сметната палата... "

Къде прочете това за оборот от 1,2 милиарда? Човекът говори за суровина изнесена на тази стойност. Това е. И дава размера на таксата за държавата, в размер на 1%. После пита нещо интересно: "Защо главна прокуратура не обърне внимание поне на един от докладите на Сметната палата?" Защо наистина? Защо Главна прокуратура да обръща внимание на доклади на Сметната палата, за какво? За концесиите? Какви са тези доклади? Хайда дай да видим. И защо според господина са за Прокуратурата? Нали много държиш на фактите и документите, давай.

Ако имаш спор по същество с данните и фактите изнесени от този човек, водѝ го с него, не с мен.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.