Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Скок в бъдещето ...
Форум АБВ > Общи > Ъ?
Страници: 1, 2, 3
нищ по дух
Цитат(biggeorge @ 08/10/2021, 20:51) <{POST_SNAPBACK}>
Не им става добре, но и не страдат, както казват някои хора.
Може би малко се плашат - все пак са кучета, а не хора и не могат да разберат какво точно им се случва, но надали се травматизират чак толкова.

Извинявай, че пак ще коментирам, но понеже говорих с човек, който в 50-те години на миналия век е бил дете и помни стари обичаи, та питайки го за този, той ми отговори, че са го правили в селото, където е роден, в Софийския регион, но е бил забранен, като тогава са му забранявали и да ходи в църква. Прочетох, че в различни региони също се е правило. Той ми каза, че кучетата са ги въртели и хвърляли в реката и после 3-4 дни тези кучета не са били на себе си, не разпознават хора, а и после, не са кучета, както са били преди това. Той ми твърди, че това е бил славянски обичай, че го е чел в книга, но коя не си спомня.
avanor
С огромно огорчение чета това. Бог ми е свидетел, че наистина изобщо нямам за цел да те обидя, а да те накарам да мислиш.( не ми дреме за наказание от когото и да било. Светът не е форума. Просто мразя лицемерието. Обичам да казвам това, което мисля. За това и много ме мислят за "ужасно зло същество". Опитах да бъда леко лицемерна и да спестявам някои неща, но....не съм аз. Съжалявам! За това в стария форум само четях, без да пиша много. Опознах ви. Не ви дадох възможност вие да ме опознаете, но виж! За ваше добро е. По- добре да си остана в сенките...Така, че те разбирам. Но ако искаш ми вярвай, нямам лоши чувства. Ако искаш - не! Не ми дреме)

Хайде помисли си сега. Без предрасъдаци и без да провесваш нос. Ако трябва се върни нагоре и прочети, какво отрече и после какво оспорва. Има го черно на бяло.
Не би могъл да имаш широки познания в моите води. Аз нямам в твоите. И аз бих се съветвала с у -кито, ако сме на твоя територия. Но в интернет има всякакви мнения. Не можеш да имаш доверие на всички. Напр. това тричене. Няма да ме убедиш, че е полезно, защото аз знам точно какво се случва!!!! А ти? Не може да ме обвиняваш така, когато нямаш доводи!
Разбери ме!!

Последните ти изречения пък ме закопаха!!! Аз ти се възхищавах, заради подписа ти(Старият). Ти ме уби!!

За протокола. Аз изключително рядко влизам в битка, защото искам мир и любов.

Искаш ли сега да направим един скок?
"Ела приятел и лапата дай, а аз ще ти дам ръка"!!

770d4fd976.gif

П.П. Няма да е в сила, ако продължаваш инато да твърдиш, че триченето е полезно. Животните не могат да говорят, но могат да страдат.... sad.gif
Питето
Всеки мач, дори и свирен, може да бъде преигран. Въпрос на подкуп (при мачовете) или на мерак (в нашия случай).
Питето
Ми добре ще му е. Като стане сакатлък и те претовари нЕкоя капсула горе в космоса, ще се радваш че "онези гадове от тренажора" са те врътнали малко повечко, та да знаеш докъде какво и колко можеш и са ти дали няколко промила повече шанс да надживееш проблема. Обучение и тренироква му казват, и се прави по собствено желание, дори да боли или да е кофти.
На конвейра е същата работа. Щом си там, значи искаш надника и не ти пука колко ще забързат конвейра — "кароши" му казват в някои по-работливи държави.
нищ по дух
Цитат(Питето @ 09/10/2021, 19:02) <{POST_SNAPBACK}>
...
На конвейра е същата работа. Щом си там, значи искаш надника и не ти пука колко ще забързат конвейра — "кароши" му казват в някои по-работливи държави.

"При посещение в завод на моторостроителната корпорация „Хонда“ наш специалист забелязва красиво изписани йероглифи във формата на голям плакат. Съдържание: „Нито една машина повече от плана!“ Считайки, че погрешно тълкува изписаното, той запитал дали правилно го е разчел. Отговорът бил утвърдителен с приблизително следното обяснение: да се произведе и един автомобил над плана от предвидените бройки означава това да стане за сметка на качеството и надеждността поне на следващите 100 машини. Ние планираме според нуждите на пазара и не произвеждаме в повече за сметка на илюзорни икономии от материали. Икономиите постигаме само на основа на добре проверени разходни норми, които се изменят съобразно конструкцията и технологията."
https://chitanka.info/text/32529-ot-samuraj...ija-intelekt/14

Сега вероятно не е така, но техния капитализъм няма нищо общо с нашенския.
Книгата може и да е писана в комунизма и да има и пропагандна цел, не вярвам да са писани лъжи.
А бърнаут и тук има, не е задължително да си на конвейера.
Бай Иван
Може би правиш неволна грешка.Няма как христовият дух да съществува преди Христос.Това което наричаш христовият дух е всъщност чисто човешки отношения.На хора вече откъснали се от животинските страсти и начин на живот.Есеите се появяват 200-300г пр.н.е.,но ако се докаже ,че преди 12000г е имало друга високо развита цивилизация,съответно и времето на очовечаване става друго.А, и оше нещо.Очовечаването не е настъпило изведнъж.Даже не и в рамките на един-два човешки живота.Човека бавно е осъзнавал ,че ако уважава обществото,то и обществото ще го уважава.А, по този начин и живота става по-лек.
Бай Иван
Ти къде живееш? В Столипиново или във факултето?Черпи се по време на празници за да става весело.Изборите са сериозно дело ,където требе разум,а не веселба.Аз не бих гласувал за теб ако смяташ ,че можеш да ме купиш с кебапчета и бира.
viara
Цитат(Бай Иван @ 09/10/2021, 20:15) <{POST_SNAPBACK}>
Може би правиш неволна грешка.Няма как христовият дух да съществува преди Христос.Това което наричаш христовият дух е всъщност чисто човешки отношения.На хора вече откъснали се от животинските страсти и начин на живот.Есеите се появяват 200-300г пр.н.е.,но ако се докаже ,че преди 12000г е имало друга високо развита цивилизация,съответно и времето на очовечаване става друго.А, и оше нещо.Очовечаването не е настъпило изведнъж.Даже не и в рамките на един-два човешки живота.Човека бавно е осъзнавал ,че ако уважава обществото,то и обществото ще го уважава.А, по този начин и живота става по-лек.

Едно предубедено общество никога не може да разбере уважението.
Присмивачите отвръщат на изобличението с присмех и се нахвърлят.
По това се познава кой от кое общество е.
Мъдрите си вземат поука и благодарят.
А на всички не можеш да угодиш, така че по-важно е да си верен на себе си и на Бог, в сърцето ти и душата ти.
Тази отговорност носи човек пред Бога, а след това отговаря за общественото мнение.
Да, много по-лек е живота ако се прекланяш пред обществото, но така ставаш предател на Бог, който живее в тебе.
Та първо се прекланяш на Богът си и след това обществата ги сменяш, ако те са причина за неразбирането и неуважението. Просто се преместваш. Имаше такъв филм по време на вещиците. Една жена обществото я обяви за вещица. Та тръгна си от това общество и се премести в друго, надалеч. Там нямаше проблеми, щото проблема не беше в нея, а в обществото.
Когато проблема е в тебе и да се местиш, полза няма. Следствията от причините ще те преследват. По това се познава. Та това ми е мнението за обществата и личностите.

Относно Христовия Дух не смятам, че съм направила грешка щото си е точно по Словото-Библията.
За Христовия Дух споменава се в цитата, който дадох за Канарата Христос.
Всички знаят, че като умре плътското тяло, духът се връща при Бога.
А Светия Дух е преди всяко Създание и чрез Него е сътворено всичко, Божия Дух, Христовия.
Та плътското тяло умира, но духа не умира.
Исус получава Христовия Дух при Кръщението в река Йордан от Йоан ако си спомняш писаното. След това го праща на вярващите в Него-има се в предвид, не вярващите в човека, а вярващите в Христовото СЪЗНАНИЕ!!!
И на всеки определения за него Христов Дух се праща.
Та Исус става Христос след КРЪЩЕНИЕТО. Преди това е само Исус.
Тогава получава Светия Дух Христов.
Та Христовия Дух си съществува преди Исус, който се нарича после Христос поради Христовия Дух, който е получил чрез Кръщението от Йоан.
Това не са сложни неща и смятам, че всеки ги разбира тези клишета.
Предполагам, че повече въпроси няма по темата за духа Христов?
Щото като не се разбира, се говори неправилно и по това се знае кой колко е разбрал или само узнал.
Питето
Не че нещо, ама има ли над пет-шест реда изписани, значи има шашма.
biggeorge
Не се сещам. 292.gif
trаnsalp
Цитат(viara @ 09/10/2021, 03:02) <{POST_SNAPBACK}>
Не случайно го писах, щото си задавах въпроса - как аз дето не съм будна виждам повече от будните където се пишат.
Та уж сте будни иначе де, имате се за будни. И сто процента ви разпознавам кои сте по... грешките ви в будността. animatedwink.gif
Та се питах как се случва на мен спящата, да виждам това дет будните не го виждат и ... разбрах де. От 72 даже и в спящо състояние се вижда повече от будното в 7.

Ти може и на 72 да си, но по мъдрост мога да те сравня единствено с учителя Йода. Той беше на 800 години.
Питето
Предположение, което подкрепяш с друго предположение, а не с факт. animatedwink.gif
Цитат(viara @ 09/10/2021, 02:58) <{POST_SNAPBACK}>
Ако всичко е светлина ... Кое ще е това нещо, което се движи с по-голяма скорост?
Пак светлина, нали така?
...

Питето
Топло, топло... Ако купуваш гласовете скъпо, ще трябва да избиеш парите, ама пък за да избиеш много пари, ще трябва да завъртиш нещата, та да се изкарат многото пари, а не просто да нахендриш онези с кебапчетата с нЕкоя дребна схема и да покриеш бирата и скарата...
Питето
Ми "преработването" точно пасва на "нищо над нормата" дето описа. Значи в японско са натоварени на 100%, и някой... се преработва от "постоянното 100%"... animatedwink.gif
Радвам се, че за другото си съгласен (дори да е само донякъде). Спортистите точно това правят, когато чупят рекорди — минават над нормалното за момента.
biggeorge
От същата раса като Учителят Йода женската джедайка Ядъл се казва. rolleyes.gif
На Висшия съвет на джедаите през последните години на Галактическата република е член тя.
Този линк виж, ако повече информация искаш:
Yaddle
Може Вяра всъщност Ядъл да е. w00tbrows.gif
biggeorge
Няма как светлината да е по-бърза от светлината.
Освен това скоростта на светлината е константа. korabche.gif
Скорост на светлината
Бай Ганьо
Цитат(biggeorge @ 09/10/2021, 20:50) <{POST_SNAPBACK}>

Има.
Мисълта.
biggeorge
Мислите си стоят в главите ни и с помощта на речта ги изразяваме вербално.
Светлината може да отиде където си иска във всички посоки, стига да няма преграда на пътя й. grin.gif
нищ по дух
Цитат(biggeorge @ 09/10/2021, 21:50) <{POST_SNAPBACK}>
Скорост на светлината

https://nauka.offnews.bg/news/Fizika_14/Dva...i-c_155684.html
D-rA
Цитат(biggeorge @ 09/10/2021, 22:03) <{POST_SNAPBACK}>
Мислите си стоят в главите ни и с помощта на речта ги изразяваме вербално.
Светлината може да отиде където си иска във всички посоки, стига да няма преграда на пътя й. grin.gif

Има още една величина със същата скорост, но с обратна посока. Тъмнината sunbathing.gif
biggeorge
Ако говориш за Тъмната материя - прав си.
Според мен Тъмната материя е огромно количество неутрони, които нямат с какво да взаимодействат, поради липсата на достатъчно протони и електрони, с които да образуват атоми.
Остава да намерим отговор на въпроса защо във Вселената има толкова много неутрони и толкова малко електрони и протони.
Може би огромното количество неутрони стабилизира Вселената в състоянието, в което е в момента.
Ако броят на неутроните, протоните и електроните беше равен тогава цялата маса на Вселената щеше да е под формата на атоми и между тях щеше да има едно непрекъснато взаимодействие, т.е. Вселената нямаше да се охлади след Големия взрив, а щеше да е изпълнена с горещ газ.
Това би означавало липса на звезди, планети и на живот.
А сега Вселената е едно място годно за живот - вярно среща се рядко, но все пак е по-подходящо да живееш в една охладена Вселена, отколкото в една гореща.
Също така интересен е въпроса как се е случило така, че състава на Вселената да е структуриран по този начин.
Дали е случайност или е резултат от целенасочено въздействие. 292.gif
Както забелязваш доста съм размишлявал над тази тема.
Сега си чакам Нобеловата награда. 271.gif
biggeorge
В тази статия има противоречие - човек пътува със скоростта на светлината през червейните дупки, а светлината - много по-бързо.
Цитат
Авторите предполагат също, че светлината може да пътува през червейна дупка много по-бързо от човек: това ще осигури стабилност на структурата и ще гарантира проходимостта на тунела.

Няма логика.
Между точка А и Б разстоянието е 9000 светлинни години.
Субективно човек изминава разстоянието за 0,15 секунди, а обективно за 9000 години.
Но светлината понеже е яка мацка с привилегии успява да измине същото разстояние през червейната дупка по-бързо от човека.
И докато човека се мотае 9000 години в субпространството, светлината си пие кафето с някоя мутра на плажа в Ахтопол.
Иху! malii.gif
viara
Цитат(trаnsalp @ 09/10/2021, 21:14) <{POST_SNAPBACK}>
Ти може и на 72 да си, но по мъдрост мога да те сравня единствено с учителя Йода. Той беше на 800 години.

Била съм в 72 измерение. Повече няма. Паметта не поема повече. Това го разбрах от съня с дракона, след като прочетох Сенсей разбрах какво значи и той има достъп до 72.
И за лотоса бял, който видях разбрах от Сенсей какво значи. В Сенсей бяха доста отговори на въпросите ми.
А всички просветлени предимно са в 7-мо.
Това имах в предвид. Не знаех за Йода, но в паметта ми е останала една сценка, когато издигаха кораба от водата.
viara
Цитат(biggeorge @ 09/10/2021, 21:50) <{POST_SNAPBACK}>
Скорост на светлината

Това е грешно. Щом всички ние сме светлина и нашата скорост е различна...
Значи светлината има много форми и скорости.
Говорех за нещо конкретно, което е потвърдено от науката, но понеже не се вписва в грешнаат теория на Айнщайн, още не се приема за истина.
https://megavselena.bg/chastitsite-neutrino...novata-zagadka/

viara
Цитат(Питето @ 09/10/2021, 21:17) <{POST_SNAPBACK}>
Предположение, което подкрепяш с друго предположение, а не с факт. animatedwink.gif

Връзката съм я дала в горния пост, който писах преди малко, фактите.
Друго ... От Нулкио го помня. Всяка информация се пренася на материален носител.
Та експеримента е този. Съзнание-инфо върху материя - неутрино и успешен.
Но щом не сте информирани. Това съм го споделила поне преди десет години ...
След това прочетох, че действително са открили неутриното, частица по-малка от атома...
която се движи със скорост по-бърза от светлината ... Всичко се потвърди ...
Пък ти можеш да си търсиш фактите.
Теорията на Айнщайн разбирам не съответства на фактите щото и всички ние сме светлина, но скоростта ни е различна. Движим се, може и да сме в покой, може с по-висока и с по-ниска скорост. Та скоростта на светлината не е константа.

Тази връзка ми излезе, интересно. Съхраняват памет-инфо-светлина на протони ...
Ами много са близко тогава до другото.
Най-малкото квантово устройство
https://megavselena.bg/nay-malkoto-optichno...ta-na-svetlina/
biggeorge
Цитат(viara @ 10/10/2021, 04:40) <{POST_SNAPBACK}>
Най-малкото квантово устройство
https://megavselena.bg/nay-malkoto-optichno...ta-na-svetlina/

Тази статия е писана от някой неграмотник, който не е учил физика никога през живота си. dry.gif
Цитирам:
Цитат
Тъй като протоните нямат заряд и маса, те са изключително сигурна и ефективна среда за съхранение на квантови данни. Да се открие обаче, как да се използват единични протони за съхранение на квантови данни се оказва доста трудно.

Какво е протон?
Цитат
Протон във физиката е частица с положителен електричен заряд, равен на 1,6 • 10–19 кулона и маса 938 MeV/c2 (1,6726231 • 10–27 kg, или около 1836 пъти по-голяма маса от тази на електрона.

Цитатът е от Уикипедия. hat.gif
biggeorge
Айнщайн греши?
Докажи го! w00tbrows.gif
viara
Цитат(biggeorge @ 10/10/2021, 12:28) <{POST_SNAPBACK}>
Айнщайн греши?
Докажи го! w00tbrows.gif

Ние сме светлина и се движим с различна скорост. Може да си стоим и в покой, както и всичко във Вселената. С други думи скоростта на светлината не е константа, както твърдял Айнщайн. Или само е приел тази скорост за еди колко си, по-лесно да си смята?
Иначе другото е очеизвадно, че скоростта на светлината се променя.
За неутриното се движело със скорост по-голяма и т.н.
За статията я четох повърхностно, идеята ми хареса, че съхранявали инфо-светлина на протон.
А другото явно който я писал или преписвал - нищо не е разбирал от физика. Но тези неща се отсяват. Щом е писано като новина, значи го има. Или смяташ, че си изфантазирал, щото не знаел физика. Едва ли. Ум-съзнание, което не знае какво е протон, няма как да си изфантазира останалото, нали разбираш?
Тук намерих друг източник със същото инфо.
https://www.monitor.bg/bg/a/view/76843-%D0%...%B8%D0%BD%D0%B0
biggeorge
В тази статия протоните вече са фотони. laugh.gif
Само че този чип надали ще намери практическо приложение, след като работи при температура от 0,5 Келвина.
Единствено и само в лабораторни условия може да се поддържа толкова ниска температура.
Освен това времето, което фотоните остават в йоните е много кратко.
Още доста време ще отнеме, докато разработят чип, който да работи по този начин на стайна температура.
Да не говорим, че цената на един чип от редки елементи ще е баснословна.
Средностатистическият потребител няма да може да си купи квантов чип.
viara
Цитат(biggeorge @ 10/10/2021, 15:10) <{POST_SNAPBACK}>
В тази статия протоните вече са фотони. laugh.gif
Само че този чип надали ще намери практическо приложение, след като работи при температура от 0,5 Келвина.
Единствено и само в лабораторни условия може да се поддържа толкова ниска температура.
Освен това времето, което фотоните остават в йоните е много кратко.
Още доста време ще отнеме, докато разработят чип, който да работи по този начин на стайна температура.
Да не говорим, че цената на един чип от редки елементи ще е баснословна.
Средностатистическият потребител няма да може да си купи квантов чип.

Да и аз така си помислих, когато погледнах набързо, но нямах време да сверявам всичко.
То практическото приложение е друго. Не знам схвана ли. На неутрино се пренася инфо-съзнание със скорост по-голяма от светлината... Мечтата ти... Та вече съществува.
За друго ми беше мисълта, но както и да е, не за чип.
Бай Иван
Все ми се струва ,че има някаква правописна или логическа грешка.След като Исус получава духа който наричаш Христов от Йоан Кръстител,не трябва ли духа да се нарича Йоанов?Трябва разбира се ,но Йоан не влиза в сметките на църквата.Създава се ново религиозно течение,което де факто разпространява есейските идеи.Само дето началника е друг -Петър.Сега въпросът е защо есеите се претопили и изчезнали ,а християнството се оказало жилаво.В устава на есеите ,есей може да стане само евреин.Петър е по-далновиден и разпространява християнството и сред неевреите.Римляните гонели невярващите в римските богове,но по-късно /при Константин/за да властват по-лесно над подчинените народи /а те били не само евреи/,въвеждат християнството като държавна религия.От тогава идва и девиза" божието-богу,кесаревото -кесарю"
viara
Цитат(Бай Иван @ 10/10/2021, 18:29) <{POST_SNAPBACK}>
Все ми се струва ,че има някаква правописна или логическа грешка.След като Исус получава духа който наричаш Христов от Йоан Кръстител,не трябва ли духа да се нарича Йоанов?

Ами не. Що да трябва? Няма грешка, освен в човешката логика явно.
Разсъждаваме със Словото.
Ето какво пише, макар че тази тема е за другия форум, ама беше по повод думите за Духа Христов.
Всеки Дух си има различно помазание, дарби и тем подобни.
Ето какво пише за Йоан
Лука 1:17
Той ще предиде пред лицето Му в духа и силата на Илия, за да обърне сърцата на бащите към чадата, и непокорните към мъдростта на праведните, да приготви за Господа благоразположен народ.
Духа на Илия е с мярка. Елисей получава двойна мяра от Духа на Илия ...писано.
А Духа Христов е БЕЗ МЯРА. Елисей е само проводник на Духа на Илия. Исус също е проводник на Христовия Дух.

Това са простички неща и смятам, че не е нужно да се обясняваме. Значи не случайно ми е направило впечатление изказа... Никак не е бил случаен и Словото говори повече от всичко друго.
Но това е основното щото Бог е Дух и ако не се разбират духовните неща ... следователно нищо не се разбира от там насетне.
Другото са приказки без Словото също и ще се въздържа от коментари повече щото и се отклоняваме от темата.

Питето
Аха, обаче засега измерването на скоростта на неутриното не е повторено, а в науката такива бутикови факти, често са просто грешки. Като със студения ядрен синтез, дето никой не успя да повтори опита... Та хайде леко с крайните мнения осебено преди да са станали проверими факти, отделно че неутриното било имало тегло, което го вписва в теорията за крайната скорост на светлината...
Бай Иван
С мяра,без мяра,доста се отклонихме от темата.Здрав дух ,в здраво тяло.Духът е еманация на воля и сила,които са прояви на живото тяло.
lati1960
Цитат(Бай Иван @ 06/10/2021, 19:49) <{POST_SNAPBACK}>
+1.Ако питаме политиците такова нещо няма как да се случи./особено пък днес/Това е дълъг процес на образоване на обществото,и едва тогава да се предизвика референдум.

Ето един, според когото може да се случи. Ако му се доверим де:
https://nova.bg/news/view/2021/10/13/342816...86%D0%B8%D1%8F/
Ще трябва да гласуваш за Слави Трифонов и партията му, няма как. Само тези обещават нещо близко до което си дал като идея и визия. Вече друг въпрос дали имат намерение въобще да го реализират. Сам си го казвал - от обещанието до изпълнението... в родните ни ширини го наричали политика. animatedwink.gif
Бъди здрав!
Питето
Значи Слави може да се коалира и с ДПС. Те също имат доста избиратели зад граница, та биха били мераклии за лесен вот (с писма или електронно през нета, а не само през машините в секциите) на задграничните им избиратели. Хем ще е евтино, щото няма да им плащат екскурзиите като навремето, нито развозването до избирателните секции из Турция...
Бай Иван
Идеите му много се различават от моето мнение.Не смятам ,че живеещите зад граница повече от 6 месеца,трябва да гласуват.Ако все пак много настояват 35 секции са им достатъчни.И второ,гласуването по интернет е несигурно за сега.Хакери влязоха в НАП.Не мисля ,че ще имат проблем да опорочат едни избори.

lati1960
Цитат(Питето @ 14/10/2021, 00:20) <{POST_SNAPBACK}>
Значи Слави може да се коалира и с ДПС. Те също имат доста избиратели зад граница, та биха били мераклии за лесен вот (с писма или електронно през нета, а не само през машините в секциите) на задграничните им избиратели. Хем ще е евтино, щото няма да им плащат екскурзиите като навремето, нито развозването до избирателните секции из Турция...

Ако тези в Турция наши сънародници /бивши/ притежават и българско гражданство, имат това право. Както и тези с канадско, европейско, и всяко друго. Не бива да ги делим. Проблемът и по това е на тези, които са правили Конституцията и законите, вкл. Избирателния. Ако някой има проблем с Турция или с турците, не е това начина да си го решава, като се нарушават законите и Конституцията. Те важат за всеки български гражданин, независимо къде се намира! Защото, това, с електронното гласуване, ако изобщо някога стане, е най-малкият проблем на системата, избирателната. След националното преброяване излизат интересни данни и в тази посока /засега неофициално/, вчера г-н Трифонов в мрежите също ги коментира, дадох това инфо, в смисъл - че общият брой на българите пребиваващи сега в родината ни е около 6 700 000 милиона, приблизително. А този в избирателните списъци е почти същият! blink.gif Получава се любопитна ситуация, понеже се оказва, че май право да гласуват имат и непълнолетните, че и бебетата пеленачета, всички до един! Ясно е, че в избирателните списъци е пълно с т. нар. "мъртви душѝ", с които всеки на власт спекулира както му дойде, в своя полза. А статуквото като цяло. Вече повече от 30 години никой не посмя да ги пипне тия списъци, да си даде труда да ги актуализира реално, с истинските избиратели, които са с повече от милион надолу! Така че поне по това се съгласявам със Слави, прав е. Макар да се съмнявам, че е искрен. Щото и тази идея е чисто популистка и не виждам кой ще я приложи у нас. Изборите в страната ни също са далавера, и то не малка. А е видно, че обществото като цяло не желае да се откаже от този начин на живот и отношения, далавераджийския, печелене по лесния начин. Иначе всички трябва да запретнем ръкави и да почнем да бачкаме яко! Ама не, няма да стане. Така че, генерално погледнато, аз не съм оптимист. Така ще си я кара нашенеца, и си му харесва. Кой каквото и да ми разправя, на повечето така си им харесва, останалото е дрън-дрън, наливане от пусто в празно.
А че Слави е пионка, зад която стоят други, вече стана ясно на повечето хора у нас. Вече кой, кои и защо, всеки да размишлява. Дали са Борисов и ГЕРБ, дали ДПС или Радев... вече не смея да гадая, иначе трябва да черпя с уиски целия форум! a4dff7b7.gif
lati1960
Цитат(Бай Иван @ 14/10/2021, 18:36) <{POST_SNAPBACK}>
Идеите му много се различават от моето мнение.Не смятам ,че живеещите зад граница повече от 6 месеца,трябва да гласуват.Ако все пак много настояват 35 секции са им достатъчни.И второ,гласуването по интернет е несигурно за сега.Хакери влязоха в НАП.Не мисля ,че ще имат проблем да опорочат едни избори.

Рано или късно ще се иде на този вариант, с електронното гласуване. И не само у нас. Последно у нас, както винаги ще е. Разбира се, ще стане след време, когато се намери начин да се опази вота от злонамерени атаки. Но това е бъдещето. Дотогава... ще си гледаме родното шоу, както винаги. Не че вече е интересно, опошля и омръзна, но, няма друго.
Твоите идеи са добри, в същия контекст, за бъдещето, може би след години и те ще станат факт, дано. Засега обаче не са в интерес на статуквото и т. нар. политическа класа у нас няма да ги въведе, категорично. Защото би се самоубила политически така. А каквито и да са, тези не са глупаци, никак даже. Интелигентен човек си, виждаш как навсякъде политиката се превърна буквално в шоу, медийно, телевизионно, през мрежите също, чрез които все повече управници комуникират с обществото... Шоу, дори направо цирк, зад който едни други хора и сили взимат реално решенията и разпределят порциите. То е нещо като телевизионна игра, в която, за да вземат участие и зрителите, тоест избирателите, те също трябва да присъстват на живо, а начинът е именно през мрежите и нета, така че ще стигнем и до електронното гласуване. Е, поне по-младите ще стигнат, със сигурност.
Бай Иван
Напълно съм съгласен.Ако електронното гласуване стане сигурно,това ще улесни много нещата.И не само гласуването за партии,но и референдумите.В Естония го били въвели,но не знам с какъв ефект.В Швейцария са обявили награда за някакъв техен софтуер,ако някой успее да го хакне.Може би има светлина в тунела.
lati1960
Цитат(Бай Иван @ 16/10/2021, 19:48) <{POST_SNAPBACK}>
Напълно съм съгласен.Ако електронното гласуване стане сигурно,това ще улесни много нещата.И не само гласуването за партии,но и референдумите.В Естония го били въвели,но не знам с какъв ефект.В Швейцария са обявили награда за някакъв техен софтуер,ако някой успее да го хакне.Може би има светлина в тунела.

Рано или късно ще го въведат. Без значение рисковете. Щото риск винаги има, дори в мрежите. Което е създадено от човека, пак от хора може да бъде развалено, повредено или злонамерено атакувано. Това няма да спре. Истината е, че клановете и силите, които стоят в миманса и задкулисието на официалната власт, предпочитат шоуто наречено политика да е именно онлайн в мрежите, за да забавлява обществото до степен на умопомрачение и така редовите граждани да изгубят представа за това кои, как и защо ги управляват, и ограбват. Нищо ново под слънцето, иначе. Просто модерните технологии дават и модерни начини по същото. Схемите по грабежа над обикновените хора трябва да бъдат усложнени до варианти, в които и най-умните от тях/нас да не могат да се ориентират в тази Матрица и Система по тотален контрол и манипулация. Това е идеята. И постепенно се въвежда, виждаме. Неизбежно е. Когато имаш този инструмент по въпросния контрол и тази власт, защо да не го използваш? Колкото по-лесно, за елита, толкова по-добре. Така интересите на олигархията навсякъде са защитени, и на никой дори няма да му хрумва вече да се бори с тази Система. Не говоря за идеологии. Идеологемите вече са на бунището, ако някой още не е разбрал. Светът все по-категорично се разделя навсякъде на три основни категории: 1. Елит със задкулисието на дълбоката държава зад него, и с видимата власт на политическата класа. 2. Обслужващи го администрация и бизнес върхушка, както и послушна работеща за него прослойка на всички нива и във всички сектори, да не изброявам, плюс армията и силовите ведомства и служби. 3. Масата т. нар. редови граждани и хора, които трябва да работят за първите две категории, задължително ограбвани от тях през Системата, за да може тя да функционира. Всички останали алабализми за ляво, дясно, демократично, социалистическо, и други дрън-дрън са само димна завеса и инструментариум в същата посока - ограбване на масата от елита и послушковците които го обслужват, и пазят. Пак нищо ново под слънцето. Великите "Пинк Флойд" прозряха и възпяха това преди почти половин век в един свой албум, определяйки направо гениално световните човешки отношения кратко, простичко и ясно: Свинете господари, Кучетата пазачи, и Стадото овце! По-добре не бих могъл да го кажа, още по-малко пък да го изпея, да уважим тези, които го направиха:
https://www.youtube.com/watch?v=2Okd3Oyii7E
https://www.youtube.com/watch?v=4QA30qkRYy8
https://www.youtube.com/watch?v=3GE-sfEbJ7I
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.