Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Скок в бъдещето ...
Форум АБВ > Общи > Ъ?
Страници: 1, 2, 3
нищ по дух
Цитат(biggeorge @ 05/10/2021, 18:00) <{POST_SNAPBACK}>
След като тричането според теб не е български ритуал, чий е тогава?
Ако беше прочел цялата статия, линк към която си дал, щеше да разбереш, че тричането не е бесене, не е опасно за животните и е по-скоро забавно, отколкото жестоко. grin.gif

Прочетох я, но ти ми казваш за мненията на хората, които го правят.
Ето ти още, където е написано за произхода, така ли е или не, само стари хора знаят, ама много стари:
http://www.zoomania.org/%D1%82%D1%80%D0%B8...B3%D0%B5%D0%BD/
biggeorge
Баси и пропагандната статия. rolleyes.gif
Статията е написана през 2013 г., а в 2021 г. България все още не е влязла в Шенген, но не заради тричането, а защото не можем да охраняваме границите си, както го правят другите държави.
Според пропагандната статия тричането е с произход Турция, но аз не съм чувал някой в Турция да трича кучета.
Освен ако под произход Турция нямаш предвид българските села в Одринска Тракия.
нищ по дух
Цитат(biggeorge @ 05/10/2021, 18:59) <{POST_SNAPBACK}>
Баси и пропагандната статия. rolleyes.gif
Статията е написана през 2013 г., а в 2021 г. България все още не е влязла в Шенген, но не заради тричането, а защото не можем да охраняваме границите си, както го правят другите държави.
Според пропагандната статия тричането е с произход Турция, но аз не съм чувал някой в Турция да трича кучета.
Освен ако под произход Турция нямаш предвид българските села в Одринска Тракия.

Тук пише, че произхода е от Гърция:
https://www.google.com/amp/s/www.psychology...-spinning%3famp

Деня в който се е правил в Гърция и сега в България е един и същи, езически варварски ритуал, нарочен от някои лъжехристияни да се прави в първият ден на Великденските пости.
Питето
Сега като е безплатно, по-Убаво ли е... в смисъл, само шамари получават ,щото нали на аванта всичко, та...
Питето
Който схванал кое как действа, схванал, който каквото решил направил, кво му е лошото на естествения подбор, я...
lati1960
Цитат(Бай Иван @ 05/10/2021, 17:40) <{POST_SNAPBACK}>
Слави имаше добри предложения но специално за изборната система издишаше.Предлага двукамарно НС както е в Англия.Нисша и висша камара които уж да се контролират,но на практика висшата камара има последна дума.Това няма много общо с демокрацията.В България нямаме лордове.Кои ще бъдат във висшата камара?Продължавам да твърдя ,че предложеното от мен е най-по.

Съгласен.
Но аз продължавам да твърдя, че днешната ни т. нар. политическа класа няма да позволи това да се случи. Би било самоубийствено за нея. А не виждам индикации българското общество да има гражданското съзнание необходимо да им наложи предложените от теб правила. И, си оставаме в сегашната каша. sad.gif
avanor
Цитат
Най-ранните намеци за практикуването на вариолация срещу едра шарка в Китай идват през 10 -ти век.
Източник: Vaccination

"Намеци"! Намеци!
А по- надолу четем :"Трудно е да се определи кога е започнала практиката, тъй като някои източници твърдят..."

Ако трябва да сме обективни, а не пристрастни, е така! Трудно е да се определи кога точно е започнала практиката. И знаеш ли защо?
Заради нечии предрасъдаци, които са били много умни и против. Спирали са работат на мислещите хора.

Добре, че все някой се осмелява да разчупи закостенелите схващания, че "..богинята пази", смахнатите народни обичаи и т. н.

Някои са пратени на разкаяние, разбира се( и не се връщат). Други тайно се ваксинират ( напр.Екатерина Велика). Дриги тайно ваксинират, без права (напр.Пастьор детето болно от бяс, и успяват!!) и т.н.

Жалкото е, че не сме си взели поука. Историята не ни е послужила за ........нищо! Това се повтаря и повтаря. Ето и тези, днешни дни sad.gif
И ти се чудиш дали съм чувала за ирония?! sad.gif Когато виждам, колко интубирани умират.........За това и не можем да победим в тази битка....

Цитат
Варварството е само в твоята глава.
Тричането на кучета не е бесене на кучета.
След тричането кучетата са си живи и здрави.

Така да бъде! Нека е само в моята глава, но след триченето може да са живи, но не и здрави! Мои води!!!! Ще трябва доста да се постараеш....И тъпото "тричене" не спира вируса на бяса! За да повярваш се иска....... здрав разум....

Цитат
Да, вярно е!
Във всяко село в България има тоалетни с течаща вода, но не във всяко село в България има канализация

Ами, не!
Как да ти обясня.."хора" от ромски произход. Ходят в храстите..Пътуваха с едни каруци.. Бе, мисли си каквото искаш..
Трябва да знаеш, обаче, как се прави генерално заключение за нещо! Защото това сега не е !

Цитат
Ти за ирония чувала ли си?
Явно не! a4dff7b7.gif

Ти не беше ироничен. Това е измъкване. Мхъм. Мога да го преценя. Нищо, че можеш да го отречеш tongue.gif

С уважение:
hat.gif
biggeorge
Тези в Гърция дето тричат кучета са преселници от същия район на Странджа.
Много вероятно е и да са българи, но да са се погърчили. rolleyes.gif
А, бе, нека си тричат хората.
Щом не вреди на никого, значи е полезно. a4dff7b7.gif
avanor
Цитат(biggeorge @ 05/10/2021, 23:24) <{POST_SNAPBACK}>
А, бе, нека си тричат хората.
Щом не вреди на никого, значи е полезно. a4dff7b7.gif

Полезно!!! no.gif този варварски ритуал nerves.gif

Ще ти разкрия една тайна. Вирусът на беса не "изпада" от кучето. no.gif
Скъсана кожа, рани, уплашени животни, които бягат, вторична инфекция и какво ли още не обаче, можем да предизвикаме успешно.

Айнщайн имаше мисъл за безкрайността ....
viara
Цитат(avanor @ 06/10/2021, 07:38) <{POST_SNAPBACK}>
Полезно!!! no.gif този варварски ритуал nerves.gif

Ще ти разкрия една тайна. Вирусът на беса не "изпада" от кучето. no.gif
Скъсана кожа, рани, уплашени животни, които бягат, вторична инфекция и какво ли още не обаче, можем да предизвикаме успешно.

Айнщайн имаше мисъл за безкрайността ....

От скок в бъдещето, мина на вандализъм. Такова му съзнанието, животинско ... програмката ...
Та за такива съзнания скок в бъдещето, друг път.
viara
Цитат(biggeorge @ 01/10/2021, 04:29) <{POST_SNAPBACK}>
Според вас кое ще бъде "Изобретение номер 1 на 21 век"?
Само не казвайте "коронавируса" или "ваксините". w00tbrows.gif

То вече е, публикувала съм го тук. Ще се усетите ... някой ден... вярвам. animatedwink.gif
biggeorge
Дай линк към поста, където си го написала. grin.gif
viara
Цитат(biggeorge @ 06/10/2021, 16:54) <{POST_SNAPBACK}>
Дай линк към поста, където си го написала. grin.gif

Тема-Какво става с климата, пост 49, Хайд Парк
Давам директно линк
https://allatra.bg/videos-with-im/xp-nrg/

Докато някои си говорят, други действат и то как ...
Бай Иван
Статии много.Особено от заинтересованите икономически и политически.Да ти напомня ли една статия от пишман историчка ,която твърди ,че не е имало клане в Батак.Голяма част от статиите са подплатени финансово и с "подходяща" насоченост.Свят голям и поддръжници има за всяка теория.Затова предпочитам да вярвам на фактите.А, колкото до дъъългите проверки,си спомням случая с ваксината за бяс.Мисля ,че е въведена от Луи Пастьор,но не съм сигурен.Едно дете е ухапано от бясно куче и родителите му молят Пастьор да помогне.Той я поставя без нужните изследвания и спасява детето от сигурна смърт.Така ,че понякога спешната нужда налага изключения.
Бай Иван
+1.Ако питаме политиците такова нещо няма как да се случи./особено пък днес/Това е дълъг процес на образоване на обществото,и едва тогава да се предизвика референдум.
lati1960
Цитат(Бай Иван @ 06/10/2021, 19:49) <{POST_SNAPBACK}>
+1.Ако питаме политиците такова нещо няма как да се случи./особено пък днес/Това е дълъг процес на образоване на обществото,и едва тогава да се предизвика референдум.

Оф. Дано го доживеем, този процес, края му.
Много се надявам, а дано, ама... дали?
Както писах на Хасан в друга тема, има все пак надажда - отстраняването от властта на ГЕРБ, ДПС и БСП като посттоталитарно статукво е добро начало. Бавно и мъчително се върви към това, очаквам все пак да се случи. Добрата новина е, че с новия проект ПП на Петков и Василев вече няма да зависи от Трифонов. Образно казано, този път той ще трябва да играе, а други ще му свирят. За да му уври голата кратуна. Ако иска де. Ако не, да си ходи и той при горепосочените работодатели, където му е мястото. animatedwink.gif
biggeorge
През 1885 г., когато Луи Пастьор поставя първата ваксина против бяс не е имало стандарти за разработване и тестване на ваксини.
Тези стандарти са създадени през 20 век, за да намалеят смъртните случаи в резултат от некачествени ваксини. dry.gif
viara
Цитат(biggeorge @ 07/10/2021, 00:31) <{POST_SNAPBACK}>
През 1885 г., когато Луи Пастьор поставя първата ваксина против бяс не е имало стандарти за разработване и тестване на ваксини.
Тези стандарти са създадени през 20 век, за да намалеят смъртните случаи в резултат от некачествени ваксини. dry.gif

Отговорих на въпроса. Не видя ли? Или няма какво да кажеш?
Или просто си питаш, без да се интересуваш от отговора и теми пущаш по същата причина?
Да знам, друг път изобщо да не си правя труда, да отговарям ...
Можеше поне едно БЛАГОДАРЯ да кажеш ако друго нямаш за казване!!!
Та хората от примера действат/не сто, а хиляди години пред вас са, се вижда .../, а вие си говорите само... Това е извода, който се налага.
Прекрасен е живота да живееш с подобни човеци, не с маймуноподобни съзнания/изостанали в развитието си, вандали .../
Отвраща дори само мисълта.
Та Благодаря на Бог, ОПАЗИЛ ме Бог!!!

ПП И да свържа със Стив Джобс. Много кадърен, но... Той е бил самотник, неразбран. Не се е сработвал с хора, освен изключения от правилото. Болестта му се е лекувала от медицината, но избрал хомеопатичните лечения. Имал рак на простата доколкото разбрах. Още четох за този рак, че се подтиска с вит. Д. Та понякога само липсата на един витамин може да е причина за рак ...
Но вит. Д не е обикновен витамин, а още наречен хормон ...

Мисълта ми още е, че ... Обикновено тези, които се раждат в аристрократични семейства имат доста шансове за развитие на практика. Останалите почти нямат шансове ако и да са надарени с ум и разум. Липсата на среда също е пречка за развитие.
Платон - гениален ум, основател на християнството ... Роден в аристрократично семейство, изучил се в елитни училища, обиколил света, разширил си мирогледа ...
Та това са изводите. Скок в бъдещето се прави от хора, които имат и могат.
А не от такива ограничени в мисли, живеещи в недоимък. Такива не правят скоци в бъдещето е извода.
Потребител

Цитат
...Според вас кое ще бъде следващото изобретение, което ще промени живота ни?
Кой е следващият скок в технологиите, който човечеството ще направи?

... от години потвърждаваме плащания с биометрия, но явно за билет в градския транспорт метода не е достатъчно надежден - требе си чип ...

... има и друго - прави впечатление, че в последно време под "технологии" мейнстрийм_а подразбира единствено жлеба оформящ предната камера на поредния айфон ...

... кога се разви така бързо света?! :.) ...

- - -

... по темата, бих искал да видя в обозримо бъдеще, китайците да пуснат цивилно приложение на квантовата си телепортация ...

... за неизкушените от астрономията колеги, според които полярната звезда се намира южно от пъпа - като начало, става дума за практически мигновено предаване на информация ...

Поздрави :.)

biggeorge
Благодаря за линка.
Но щом видях АллатРа и се отказах да чета пропагандата на тази организация.
Според теб Платон е основател на християнството?
Платон е роден на 427 г. пр.н.е. и е умрял на 347 г. пр.н.е., три века и половина преди да се роди Иисус. dry.gif
biggeorge
Цитат(avanor @ 05/10/2021, 23:35) <{POST_SNAPBACK}>
Други тайно се ваксинират ( напр.Екатерина Велика).

Екатерина Велика е родена през 1729 г. и умира през 1796 г.
По нейно време ваксини все още не е имало. dry.gif
Цитат(avanor @ 05/10/2021, 23:35) <{POST_SNAPBACK}>
Дриги тайно ваксинират, без права (напр.Пастьор детето болно от бяс, и успяват!!) и т.н.

Луи Пастьор не е ваксинирал никого тайно. huh.gif
Съвсем явно е правел експерименти с ваксинация, за да намери метод за борба с опасни за човека заболявания.
biggeorge
Колко пъти си тричала куче, че знаеш какви са последствията за животните? rolleyes.gif
Колко пъти си присъствала на тричане?

Предлагам ти да пробваш да тричаш някое куче и сама ще се убедиш, че на животните след това нищо им няма. grin.gif
biggeorge
Никакъв естествен подбор няма. rolleyes.gif
Много хора се възползваха от истерията и обявената от властите коронавирусна смъртност, за да извършат перфектното убийство и да си отмъстят на хора, които са мразили през последните 30 години.
Сега извършените убийства остават скрити зад една "пандемия". angry.gif
viara
Цитат(biggeorge @ 07/10/2021, 22:47) <{POST_SNAPBACK}>
Благодаря за линка.
Но щом видях АллатРа и се отказах да чета пропагандата на тази организация.
Според теб Платон е основател на християнството?
Платон е роден на 427 г. пр.н.е. и е умрял на 347 г. пр.н.е., три века и половина преди да се роди Иисус. dry.gif

Ясно. Предубеждението ти е замъглило съзнанието. Разбирам.
М-да... Преди Исус се родил, а Христос от вечността ли е или от когато се родил.
Преди това не е съществувал, така ли? Идеите и мислите му не са съществували?
Подобно съзнание Христово не е имало преди Исус и няма да има след него, така ли? ги разбираш нещата?
Значи нищо от съзнания не разбираш. Нямам повече въпроси.
Дори не си прочел разликата между ИИ и ИС ...
Ама защо сте толкова заспали? Как няма някой буден да ме зарадва. Такава тегота е да говориш със заспали. Като се има в предвид, че и аз още не съм се събудила ...
Какво ли значи тогава вашето състояние, не знам ... като твоето...
Няма време за спане вече. Това което ми се откри преди години ... се случва...
Остават само тези, които имат СИЛА свръхестествена - от дявола или от Бога ...
Останалите няма да могат да оцелеят. Случва се вече ...
Имайте го в предвид и стига сте спали.
trаnsalp
Цитат(viara @ 08/10/2021, 06:53) <{POST_SNAPBACK}>
Ясно. Предубеждението ти е замъглило съзнанието. Разбирам.
М-да... Преди Исус се родил, а Христос от вечността ли е или от когато се родил.
Преди това не е съществувал, така ли? Идеите и мислите му не са съществували?
Подобно съзнание Христово не е имало преди Исус и няма да има след него, така ли? ги разбираш нещата?
Значи нищо от съзнания не разбираш. Нямам повече въпроси.
Дори не си прочел разликата между ИИ и ИС ...
Ама защо сте толкова заспали? Как няма някой буден да ме зарадва. Такава тегота е да говориш със заспали. Като се има в предвид, че и аз още не съм се събудила ...
Какво ли значи тогава вашето състояние, не знам ... като твоето...
Няма време за спане вече. Това което ми се откри преди години ... се случва...
Остават само тези, които имат СИЛА свръхестествена - от дявола или от Бога ...
Останалите няма да могат да оцелеят. Случва се вече ...

Неее! Истината е, че не е тегота. Всъщност се чустваш много напред. Повтаряй си го, щом ти топли душата.
viara
Цитат(trаnsalp @ 08/10/2021, 07:13) <{POST_SNAPBACK}>
Неее! Истината е, че не е тегота. Всъщност се чустваш много напред. Повтаряй си го, щом ти топли душата.

Не ми топли душата, щото подобното търси подобно.
Като нямам подобни - никак не ми се топли душата. Студено ми е, даже и на моменти замръзвам.
Но чувствам или по-скоро разбирам, че има хора като Сенсей, които са с хиляди години напред като Насим/Nassim Haramein/, Грег Брейдън и други подобни.
Да, ще почна да уча английски. Езика отваря врата. Но този месец ми е натоварено. Другия, здраве и живот. Та ще мога да си говоря с личности, които смятам, че са пред мен.
Омръзва само да си бавачка на деца. Имаш нужда и от да научиш нещо от някой, който е по-напред с материала. Та така. Иначе пак си се заблудил.
Не, не се чувствам напред. Просто тези с които общувам тук са много назад и имам нужда от личности, които са напред, че да се водя от тях.
Бай Иван
Не искам да вземам страна в спора,но виара е права ,че идеите на християнството съществуват много преди Христос.Документирани данни има в ръкописите на Кумран.Есеите са общност с подобни идеи и писанията им са от о/о 2в пр.н.е.Живеели са в нещо като комуна,заедно са обработвали земята и по равно са разпределяли реколтата.По-късно Исус става старейшина на есеите, а след смъртта му го наследява брат му Яков.Есеите са били като трън в очите на фарисеите,и те са направили необходимото за да си отмъстят.А, християнството е създадено от Петър,/също есей/който влиза в противоречие с Яков,и създава отделен клон на есеиството.
viara
Цитат(Бай Иван @ 08/10/2021, 13:04) <{POST_SNAPBACK}>
Не искам да вземам страна в спора,но виара е права ,че идеите на християнството съществуват много преди Христос.Документирани данни има в ръкописите на Кумран.Есеите са общност с подобни идеи и писанията им са от о/о 2в пр.н.е.Живеели са в нещо като комуна,заедно са обработвали земята и по равно са разпределяли реколтата.По-късно Исус става старейшина на есеите, а след смъртта му го наследява брат му Яков.Есеите са били като трън в очите на фарисеите,и те са направили необходимото за да си отмъстят.А, християнството е създадено от Петър,/също есей/който влиза в противоречие с Яков,и създава отделен клон на есеиството.

На бг се пише - вяра. Ако са вярващи знаят си какво пише в Библията
Цитат
1 Кор. 10
1 Защото, братя, желая да знаете, че, макар да са били бащите ни всички под облака, и всички да са минали през морето,
2 и в облака и в морето всички да са били кръстени от Моисея,
3 и всички да са яли от същата духовна храна,
4 и всички да са пили от същото духовно питие, (защото пиеха от една духовна канара, която ги придружаваше; и тая канара бе Христос),

Та с други думи апостола им казва, свързва Моисей с Христос - духовна храна и духовно питие нарича Христос.
Но простичко си го разбирам така/щото тези дет го узнават, само го узнали, без да разбрали пак щом така говорят/
Та простичко обяснявам Христовия ДУХ не умира и не се ражда, Той Е винаги бил и ще бъде.
Исус - Човека от плът се ражда и умира, но Христовия Дух - Не се ражда и не умира.
Та Христовия Дух е водил човеци и преди и сега и в бъдеще ще води.
Същото и с дяволския дух де. Та кой от кого се води има значение.
И всяка мисъл говори за съзнание - Христовото или на дявола и крайно време е да се разпознават и различават двете съзнания по всяка мисъл.
Та Христовия Дух може да бъде във всеки човек ... Оф. Няма да се обяснявам, щото ми е омръзнало. Колкото, толкова.
trаnsalp
Цитат(viara @ 08/10/2021, 07:25) <{POST_SNAPBACK}>
Не ми топли душата, щото подобното търси подобно.
Като нямам подобни - никак не ми се топли душата. Студено ми е, даже и на моменти замръзвам.
Но чувствам или по-скоро разбирам, че има хора като Сенсей, които са с хиляди години напред като Насим/Nassim Haramein/, Грег Брейдън и други подобни.
Да, ще почна да уча английски. Езика отваря врата. Но този месец ми е натоварено. Другия, здраве и живот. Та ще мога да си говоря с личности, които смятам, че са пред мен.
Омръзва само да си бавачка на деца. Имаш нужда и от да научиш нещо от някой, който е по-напред с материала. Та така. Иначе пак си се заблудил.
Не, не се чувствам напред. Просто тези с които общувам тук са много назад и имам нужда от личности, които са напред, че да се водя от тях.

Няма как да се учиш! Къде си ти, къде сме тук!
avanor
Цитат(biggeorge @ 07/10/2021, 22:55) <{POST_SNAPBACK}>
Екатерина Велика е родена през 1729 г. и умира през 1796 г.
По нейно време ваксини все още не е имало. dry.gif

От къде започна дискусията ни? Върни се по -нагоре на клончето. С твоето:
Цитат
Това не е вярно.
Има данни, че ваксинации срещу едра шарка са извършвани в Китай още през 10 век.

Сега ми заявяваш друго. blink.gif
Попрочиташ у- кито отук - отам, но трябва и да го схванеш. Или поне да помниш какво вчера си отрекъл.

Цитат
Луи Пастьор не е ваксинирал никого тайно. huh.gif
Съвсем явно е правел експерименти с ваксинация
Да! На кокошки и преживни животни.
Не е бил лекар т.е. нямал е права за ... Говорили ти нещо това?

Да! В интернет има много информация. Трябва да имаш в предвид, че пишат и некомпетентни хора. Побликуват се данни, които понякога не са много точни и трябва да можеш да отсееш, кое да запазиш и кое да пропуснеш, още повече, че си електроинженер, че и без опит(говори ли ти нещо това?) cool.gif

По темата.
Виждам голям скок в бъдещето, ако готвач от "манджата" ( средно училище по готварство), които всеки ден разфасова пилета в кухнята, се премести в операционната..(хуманна!!) И ще ти кажа още една тайна. Тогава ще има доста работа и за патоанатома( е, ако някои реши да търси причини за смъртта)
И понеже не мирясваш, мога да ти покажа cool.gif. Ти с твоите електроинженерни .......уж познания, може да направим нов Франкенщайн
biggeorge
Когато внимателно чета написаното от теб осъзнавам, че всичките ти постове са с цел да ме обидиш, но така че администраторите да не се усетят и да не те накажат за това.
Личното ти отношение към моите писания обезсмисля цялата дискусия.
Да не говорим, че разговора се върти в омагьосан кръг.
Предъвкваме отново и отново едно и също нещо, но от различни ъгли.
Животът е твърде кратък, за да си губя времето да водя подобни разговори.
Преди 14 години сигурно щях да напиша един куп постове, с които да опровергая всичките ти размишления.
Днес нямам време и желание за това.
viara
Цитат(trаnsalp @ 08/10/2021, 15:51) <{POST_SNAPBACK}>
Няма как да се учиш! Къде си ти, къде сме тук!

От вас мога да се изуча и първа клюкарка на блока пред пейката дет я няма, да стана.
Друго не се сещам. Ако ще изучавам науката клюкарстване, няма да пропусна, да ви намеря тук ама засега не ми е нужна.
biggeorge
Цитат(viara @ 08/10/2021, 06:53) <{POST_SNAPBACK}>

Ти не можеш да се събудиш, а очакваш ние да се събудим!?!
Как да станат тия работи?
w00tbrows.gif
Първо ти се събуди, а после и ние.
Питето
На твое място, на момента бих се евакуирал от там дето си, в някой нормален, голям град, да се обградиш с нормални хора, че не ти понася обкръжението. Като те чета, в дългосрочен план, затъваш, вместо да изплуваш, аха, точно като казана с българите от вица.
нищ по дух
Цитат(biggeorge @ 07/10/2021, 23:04) <{POST_SNAPBACK}>
Предлагам ти да пробваш да тричаш някое куче и сама ще се убедиш, че на животните след това нищо им няма. grin.gif

Сигурен ли си, че те, кучетата го искат и им става добре от това? Става им добре в слънчево време, зимата при минус 40, минус 50 градуса да се изтъркалят по гръб сами, на снега, но на слънце, също сигурно им е добре на улицата да си легнат и да ръми леко, не се отместват, да търсят място, където не капе, виждал съм ги.

Представи си, че искаш да станеш пилот или космонавт.
Отиваш и те слагат в тренажора и го пускат, ако си здрав, може и да удържиш, обаче някой реши да увеличи оборотите и тренажора те врътне на осморка малко повече и по-бързо, дали ще ти е добре?

Помниш ли в "Модерни времена" с Чарли Чаплин, когато вдигнаха скоростта на конвейера, какво стана:

https://youtu.be/6n9ESFJTnHs
biggeorge
Мен квантовата телепортация не ме кефи особено.
Много ми се иска някой да измисли истинска телепортация.
Или космическо пътуване със скорост по-висока от скоростта на светлината. grin.gif
biggeorge
Цитат(нищ по дух @ 08/10/2021, 19:42) <{POST_SNAPBACK}>
Сигурен ли си, че те, кучетата го искат и им става добре от това?

Не им става добре, но и не страдат, както казват някои хора.
Може би малко се плашат - все пак са кучета, а не хора и не могат да разберат какво точно им се случва, но надали се травматизират чак толкова.
А и никой от участниците в тричането не иска да си убива кучето.
Само искат да спазят традицията.
А дали тази традиция пази от бяс няма да коментирам.
Има достатъчно народни суеверия и вярвания, които са пълни измишльотини от съвременна гледна точка.
biggeorge
Според моите наблюдения от коронавирус умират само свестни и добри хора.
Всъщност според лекарите тези хора умират от коронавирус.
Един бог знае от какво всъщност умират пациентите - от усложнения, от грешно лечение, от придружаващи заболявания ... 292.gif
Диктаторски мислещите хора, които съм срещнал през живота си са живи и здрави и продължават да вършат мръсотии.
Ако започнат да умират убийците и изнасилвачите, които познавам, тогава ще повярвам, че коронавируса е наистина опасен и болестта е за всички. dry.gif
Питето
Евакуацията е наложителна, щото чета, как очакваш вирус да ти оправи правораздаването... Днес, в едно село, на няколко минути с кола от голям град, слушах как един компетентно обясняваше на друг какво чудо е девиаторния ключ — палиш лампата от единия край на коридора, и като отидеш в другия гасиш. Невероятно постижение на технологиите, направо чуваш как ангелите пеят... Евакуирай се от където си, и отиди на място, където достатъчно много хора са правели схема с девиаторен ключ по трудово в училище.
Питето
Че ти ако нЕмаш кинти за десет тави кебапчета и десет тарги бира, къде си тръгнал... Аз не бих те подкрепил, щото всеки ще те купи евтино и ще ме прецакаш.
bod
Цитат(Питето @ 08/10/2021, 22:45) <{POST_SNAPBACK}>
Евакуацията е наложителна, щото чета, как очакваш вирус да ти оправи правораздаването... Днес, в едно село, на няколко минути с кола от голям град, слушах как един компетентно обясняваше на друг какво чудо е девиаторния ключ — палиш лампата от единия край на коридора, и като отидеш в другия гасиш. Невероятно постижение на технологиите, направо чуваш как ангелите пеят... Евакуирай се от където си, и отиди на място, където достатъчно много хора са правели схема с девиаторен ключ по трудово в училище.

Добронамерен си, искаш да помогнеш, за което моите почитания, но няма шанс, този мач вече е свирен.
Потребител

... по-яко е ...

... малко теория с думи прости - съществуват т.н. заплетени частици, те са по двойки и се въртят в пълен синхрон ... разделяме частиците, забавяме или ускоряваме едната и другата реагира мигновено без оглед на разстоянието между тях - практически неограничена скорост!

... през 2015-та китайците разделиха в две лаборатории на разстояние 500км една от друга заплетена двойка и предадоха информация между обектите ... през 2017-та качиха постановката на сателит ...

... според Файнман, позитрона например е електрон, който с движи назад във времето, което дава някаква представа за неограничената скорост ...

... както знаем, ние /като субекти/ сме просто сбор от информация, така че иде реч за пътуване не само в пространството, но и във времето :.) ...

D-rA
Цитат(Потребител @ 09/10/2021, 00:24) <{POST_SNAPBACK}>
... както знаем, ние /като субекти/ сме просто сбор от информация, така че иде реч за пътуване не само в пространството, но и във времето :.) ...

Би ли коментирал "дежавю", като такова пътуване... Странно е но ми се е случвало да попадна в ситуация, в която сякаш съм бил и знам какво се случва... и се случи. Застинах за няколко минути, почесах се и продължих... Но винаги ми е било необяснимо как и защо се е получило.
Потребител

... зрението е лъжа :.) ...

... не виждаме нищо, с изключение на няколко градуса с висока резолюция там, където е фокусирано окото ... останало е периферно замъгляване - светлина и движение ... движението привлича фокуса ... освен това очите трепкат през цялото време ... движенията се наричат "сакади“ ... окото замъглява изображението, ако движението е прекалено бързо, за да го обработи мозъкът, така че зрението просто се изключва между паузите ... окото грабва отделни, изолирани във времето стопкадри и мозъкът редактира празните места и ги съшива в илюзия за непрекъснатост ...

... нямаме съзнателен достъп до тези нива ... една част от мозъка ни се опитва да каже на друга част както може - предава бележки под чина ...

... а, може и да не е така :.)

Ако човешкият мозък беше толкова прост, че да успеем да го разберем, ние щяхме да сме толкова прости, че да не можем.

:.)

D-rA
Същото е и със слуха, а и обонянието... Изобщо, имаме си сетива за да ни заблуждават че възприемаме, докато мозъка си прави своето sunbathing.gif
viara
Цитат(biggeorge @ 08/10/2021, 20:42) <{POST_SNAPBACK}>
Мен квантовата телепортация не ме кефи особено.
Много ми се иска някой да измисли истинска телепортация.
Или космическо пътуване със скорост по-висока от скоростта на светлината. grin.gif

Ако всичко е светлина ... Кое ще е това нещо, което се движи с по-голяма скорост?
Пак светлина, нали така?
Следователно скоростта на светлината е относителна.
Но ... има подобно пътуване от преди повече от 30 години, може и 40.
Високоразвити съзнания са се прехвърлили на носител, който се движи със скорост - по-голяма от скоростта на светлината ... Вече се знае де. Сещаш ли се?
viara
Цитат(biggeorge @ 08/10/2021, 19:32) <{POST_SNAPBACK}>
Ти не можеш да се събудиш, а очакваш ние да се събудим!?!
Как да станат тия работи?
w00tbrows.gif
Първо ти се събуди, а после и ние.

Не случайно го писах, щото си задавах въпроса - как аз дето не съм будна виждам повече от будните където се пишат.
Та уж сте будни иначе де, имате се за будни. И сто процента ви разпознавам кои сте по... грешките ви в будността. animatedwink.gif
Та се питах как се случва на мен спящата, да виждам това дет будните не го виждат и ... разбрах де. От 72 даже и в спящо състояние се вижда повече от будното в 7.
Бай Иван
Доста клиширани словоизлияния.Всичко се ражда и умира.Хора, планети и цели галактики.Въпрос на време.А, няма ли хора,няма и богове.
viara
Цитат(Бай Иван @ 09/10/2021, 10:24) <{POST_SNAPBACK}>
Доста клиширани словоизлияния.Всичко се ражда и умира.Хора, планети и цели галактики.Въпрос на време.А, няма ли хора,няма и богове.

Клиширани де. И аз се изморих да повтарям ама като виждам, че не схващат основни неща ...
Виж какво си писал
Цитат
че идеите на християнството съществуват много преди Христос

Ако беше вникнал в клишираните ми писания и словоизлияния, както ги наричаш, щеше да разберше, че грешно си се изразил от незнание на клишетата.
Правилното списуване е идеите на християнството съществуват много преди Исус.
Щото Христовия Дух НЯМА НАЧАЛО, НЯМА И КРАЙ.
НЕ СЕ РАЖДА И НЕ УМИРА...
Та няма нищо преди, нито след НЕГО.
Ама ... който само узнава, без да разбира ... За кой колкото. Такава ти програмката.
И за десети път да го пиша, явно не го разбират някои програмки.
нищ по дух
Цитат(biggeorge @ 08/10/2021, 20:51) <{POST_SNAPBACK}>
...
Има достатъчно народни суеверия и вярвания, които са пълни измишльотини от съвременна гледна точка.

Така е, има много и те са станали традиция.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.