Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Скок в бъдещето ...
Форум АБВ > Общи > Ъ?
Страници: 1, 2, 3
biggeorge

Правя тази тема в памет на Стив Джобс, който почина преди 10 години, на 5 октомври 2011 г.
Ако беше жив сега щеше да навърши 66 години.
Преди време прочетох една биографична книга за него.
В нея се разказваше за неговата страст към изобретяването на нови неща, за неговите умения, амбиции за успех, за желанието му да твори, за това колко далновиден е бил и е провиждал бъдещето на технологиите.
Беше ми интересно да разбера как е създал персоналния компютър, такъв какъвто го познаваме днес или за открадването на идеята за компютърната мишка от XEROX.
Как Стив Джобс е изучавал калиграфия, което по-късно му е помогнало при създаването на различни компютърни шрифтове и на красиви дизайни на различните му продукти.
Това ме накара да осъзная, че всичко, което научим през живота си може да ни бъде от полза един ден.
Чувал съм съучениците ми в училище да питат: "За какво ми е да уча това? Кога и къде ще ми потрябва?".
Историята на живота на Стив Джобс е доказателството, че наученото в училище и университета може да ти помогне, за да успееш в живота.
Интересно за мен беше да разбера колко много изобретения е създал - macOS, IPod, iPhone, iPad, iMac, MacBook, Pixar и т.н.
Ако искате да научите нещо за Стив Джобс прочетете това:
Стив Джобс - за пътя до върха - Реч на Стив Джобс пред випускници от Станфордския университет през 2005 г.
Ето един цитат от тази реч:
Цитат
Отново не можете да свържете точките гледайки напред, можете да ги свържете гледайки назад. За това трябва да вярвате, че точките някак ще се свържат във вашето бъдеще. Трябва да вярвате на нещо – на интуицията си, съдбата, кармата, каквото и да е. Този подход никога не ме е разочаровал и направи живота ми смислен.

Иска ми се да се опитаме да свържем точките, но напред, а не назад.
Според вас кое ще бъде следващото изобретение, което ще промени живота ни?
Кой е следващият скок в технологиите, който човечеството ще направи?
Чудя се дали развитието на технологиите няма да бъде използвано за лоши цели и дали скока ще е напред в бъдещето или назад в миналото?
Какво ще стане ако високите технологии бъдат използвани за установяването на световна диктатура?

Както това се случва в Китай - високите технологии се използват от Китайската комунистическа партия, за да контролират населението по начин, който не е било възможен преди 70 години.
Струва ми се, че от технологична гледна точка в момента тъпчем на едно място, защото се създават нови версии на стари неща или се предлагат стари изобретения с нов дизайн.
Опитвам се да се сетя за някое ново изобретение и нищо не ми хрумва.
Според вас кое ще бъде "Изобретение номер 1 на 21 век"?
Само не казвайте "коронавируса" или "ваксините". w00tbrows.gif
evanka
Отдавна мечтая за подкожен чип, който да обедини документите ми за самоличност, разплащателните ми карти, телефона, билети за транспорта ...
Вероятно ще има хора, които няма да искат да се чипират и живота им ще е също толково невъзможен, колкото днес е за неваксинираните (в някои страни)
Искам и очила през които да виждам холографски интернет и т.н...
Shade
Цитат(evanka @ 01/10/2021, 01:21) <{POST_SNAPBACK}>
Отдавна мечтая за подкожен чип, който да обедини документите ми за самоличност, разплащателните ми карти, телефона, билети за транспорта ...
Вероятно ще има хора, които няма да искат да се чипират и живота им ще е също толково невъзможен, колкото днес е за неваксинираните (в някои страни)
Искам и очила през които да виждам холографски интернет и т.н...

Предпочитам неизбежния следващ етап, когато нужната ти информация ще се разпространява чрез технология, която я прави достъпна в главата ти без допълнителни устройства. Звучи точно толкова фантастично, колкото преди 150 години в епохата на телеграфа е звучало получаване на информация от голямо разстояние без жица.
нищ по дух
Цитат(Shade @ 01/10/2021, 17:19) <{POST_SNAPBACK}>
Предпочитам неизбежния следващ етап, когато нужната ти информация ще се разпространява чрез технология, която я прави достъпна в главата ти без допълнителни устройства. Звучи точно толкова фантастично, колкото преди 150 години в епохата на телеграфа е звучало получаване информация от голямо разстояние без жица.

good.gif
нищ по дух
Цитат(biggeorge @ 01/10/2021, 04:29) <{POST_SNAPBACK}>
Историята на живота на Стив Джобс е доказателството, че наученото в училище и университета може да ти помогне, за да успееш в живота.

Опитвам се да се сетя за някое ново изобретение и нищо не ми хрумва.

Понякога наученото там не помага.
Стив и Бил, мисля че нямат висше образование.
Има един филм "Пиратите от Силиконовата долина", ако не си го гледал и ти представлява интерес, гледай го.

Преди години имах едно желание, мечта, но не можах да я осъществя.
Има дистанционно обучение в MIT и сега е най-добрият технологичен институт.

Според мен точно iPhone е номер 1, защото дава тласък на много производители да произвеждат такива устройства и част от знанието и много информация ти е под ръка и много хора могат да го използват за стотици неща, макар и не едновременно, но когато ти потрябва, а то стана така че наистина ти трябва.
Калкулатор, камера, Гугъл карти, имейли, приложения за работа, преводачи, за отмора, за забавление, за управление, социални мрежи, форуми, АБВ форум, защо да включвам компютър или лаптоп, като е по-лесно да пиша от телефона.
До края на века обаче има още време за още новости.
Питето
Първото го има, обаче е опасно, щото всяко хакване и ставаш "никой". Трябва си допълнителна защита. Иначе е добра идея анонимността да е минимална, та да се кротне престъпността.
Второто го има, проблема е в свикването с него. Мозъка ти се затруднява с едни пикливи очила (примерно едното око с малък отрицателен, а другото с малък положителен диоптър, а очилата са като китайско мъчение), камо ли с многоизмерност и лавина от информация в нета (което освен очите, ориентацията в пространството иска и яко мислене за пресяване на инфото), та искай нещо, дето можеш да се справиш и да ти е приятно, а не зорлем. Примерно, смятам че на сегашния етап 3Д-то е добре — сваляш очилата и стъпваш здраво в познатата реалност. Аха, простия и контролиран изход води до спокойствие.
Питето
Цитат(biggeorge @ 01/10/2021, 04:29) <{POST_SNAPBACK}>
...
Кой е следващият скок в технологиите, който човечеството ще направи?
Чудя се дали развитието на технологиите няма да бъде използвано за лоши цели и дали скока ще е напред в бъдещето или назад в миналото?...

Следващия скок ще е... "черен лебед". Винаги скока в технологиите е "черен лебед", та заради това няма как да ти подскажа. То и заради това предсказването на бъдещето в дългосрочен план (над 5 години) си е повече гадаене, отколкото предсказване.

За използването на технологиите, ми то всяка технология се е ползвала и за кофти цели. Бих се притеснил сериозно, ако една технология може да бъде ползвана само за добри цели.

Виж, хората ползват технологиите за добро или лошо, та ако може повечко като Джобс и по-малко като Торкемада...
lati1960
Според мен ще е това:

"Какво ще стане ако високите технологии бъдат използвани за установяването на световна диктатура?
Както това се случва в Китай - високите технологии се използват от Китайската комунистическа партия, за да контролират населението по начин, който не е било възможен преди 70 години."

Разбира се с уточнението, че този тип диктатура ще е различна от досегашните, ще глобална, съгласувана, и, няма да бъде обявена официално. Напротив, колкото по-пълзяща ще е, не само заради игрите на вируси, толкова повече ще се твърди от властите навсякъде, че навлизаме в нова ера /вж речта на Байдън пред ООН онзи ден!/, на нови свободи, права, и дрън-дрън. Така поне мисля аз. Това същото го пише и в "моята" Книга, Библията, е, посредством символичен език, макар че на места направо директно. Китайският модел се разпространява поголовно по целия свят, макар никой да не признава това. Само дето на запад от Москва става повече като медийно шоу тип ала Америка, зад което обаче си е същият деспотичен и диктаторски модел. Тотален контрол. Без значение средствата и оправданията за тях. Впрочем, не случайно т. нар. корона пандемия тръгна именно след реч на китайският вожд на среща на големите в Давос преди две години! Нищо случайно няма в тези неща.
В този смисъл очаквам в обозримото бъдеще все повече иновации по този супер контрол, свързани с космичните технологии, сателитния такъв, който е факт, мобилните по проследяване и инедтификация, биотехнологиите задължително, свързани с чипирането и симбиозата човек-машина, и т. н., дронното тотално наблюдение, над полисите, също вече факт, видео такова, тотално и навсякъде, обществено, лично, глобално и локално свързано, и т. н., всичко това вече се разработва ускорено, примерно в т. нар. Силиконова долина в САЩ. Повечето от нещата, които сме гледали по фентъзи филмите са вече факт, а други ще станат в идните няколко десетилетия. Не че са лоши тези неща, напротив, ако се използват смислено и за доброто на обществата и хората. И някои се използват, знаем. Но очаквам не малка част от тях да бъдат средства именно по този супер контрол в т. нар. нов глобален или световен ред, което вече почва да става реалност през ковид ваксинацията и разделянето на хората чрез нея - на послушни на този нов ред, и на непослушни. Нататък, в бъдещето, това ще се задълбочава и усъвършенства, именно чрез новите технологии. Подобна идея има именно в кино индустрията, пример е да кажем един филм от ранните роли на Итън Хоук "Гатака", точно за този нов ред иде реч, и именно през биотехнологиите и генното разделяне на човеците. Който има време и желание, може да го изгледа, има го в нета, кореспондира точно с днешната реалност, дори по-скоро с предстоящата.
Бай Иван
О, много са кандидатите за откритие топ 1 на 21век.Маломерни атомни централи,водородната и слънчева енергетика,повишаване енергоемкостта на акумулаторите,получаване на дълги нановлакна от въглерод. и др.Всички ще станат реалност през този век.Това ще доведе до създаване на нови професии и закриването на други,със съответните социални катаклизми.За мен обаче най важната придобивка ще бъде начина на управление на държавите - пряка демокрация ,което ще премахне политическите мафии в световен мащаб.
biggeorge
Цитат(Питето @ 01/10/2021, 19:00) <{POST_SNAPBACK}>
Иначе е добра идея анонимността да е минимална, та да се кротне престъпността.

Гледал ли си филма "Анон (2018)"?
След като го гледаш ще разбереш, че анонимността е много полезно и приятно нещо.
Ако всички сме чипирани или свързани в Мисловен Интернет ще се появят нов тип престъпления, като тези във филма.
Всяка технология може да бъде използвана за лоши цели, включително чипирането и Мисловния Интернет.
biggeorge
Това не е ли опасно?
Някой може да ти хакне мозъка.
Представи си DDoS атака срещу мозък.
То и сега се случва - някоя жена може така да те претовари с информация, че мозъка ти да откаже. laugh.gif
lati1960
Цитат(Бай Иван @ 02/10/2021, 15:27) <{POST_SNAPBACK}>
О, много са кандидатите за откритие топ 1 на 21век.Маломерни атомни централи,водородната и слънчева енергетика,повишаване енергоемкостта на акумулаторите,получаване на дълги нановлакна от въглерод. и др.Всички ще станат реалност през този век.Това ще доведе до създаване на нови професии и закриването на други,със съответните социални катаклизми.За мен обаче най важната придобивка ще бъде начина на управление на държавите - пряка демокрация ,което ще премахне политическите мафии в световен мащаб.

А как го виждаш последното?
Щото на мен ми звучи като утопия.
Как на практика ще се упражнява тази пряка демокрация? През нета ли?
Shade
Цитат(biggeorge @ 02/10/2021, 08:18) <{POST_SNAPBACK}>
Това не е ли опасно?
Някой може да ти хакне мозъка.
Представи си DDoS атака срещу мозък.
То и сега се случва - някоя жена може така да те претовари с информация, че мозъка ти да откаже. laugh.gif

Имаш ли представа как точно се осъществява хакването? Принципът е следене на информационния обмен в мрежовия трафик с наблелязания адрес за продължителен период от време, методично изолиране на повтарящи се пакети от данни, групиране и предаване на такива пакети, и съпоставяне на реакцииите.
Чувал ли си за системата Enigma, използвана от Нацистка Германия през Втората световна война за кодирани комуникации, и разкодирана от англичаните?
Известно ли ти e как на днешно време се осъществат непробиваеми кодирани комуникации (Encryption Algorithms)? Ако си запознат с тези неща, няма защо да се притесняваш чак толкова от хакване на мозъка ти.
Що се отнася до слабото ти място, а именно склонност мозъкът ти да отказва след претоварване с жени - съжалявам, нищо не може да се направи по въпроса. no.gif
biggeorge
Цитат(lati1960 @ 02/10/2021, 18:38) <{POST_SNAPBACK}>
Как на практика ще се упражнява тази пряка демокрация? През нета ли?

Защо не?
Не може ли да се гласува през Интернет на референдуми и избори?

Може, но никой не иска да го реализира на практика. dry.gif
biggeorge
Какъвто и метод за криптиране да се използва винаги има начин за проникване в системата.
Ако не по директен път, то по индиректен.
Нали ще има някаква компания, която да реализира на практика Мозъчния Интернет?
Ако някой от служителите има достъп може да "хакне" нечий мозък. wink.gif
Shade
Цитат(biggeorge @ 02/10/2021, 09:21) <{POST_SNAPBACK}>
Какъвто и метод за криптиране да се използва винаги има начин за проникване в системата.
Ако не по директен път, то по индиректен.
Нали ще има някаква компания, която да реализира на практика Мозъчния Интернет?
Ако някой от служителите има достъп може да "хакне" нечий мозък. wink.gif

Неслучайно ти посочих как работи кодирането (Encryption). Операторът, който го прилага, дава гъвкава възможност на потребителя сам да дефинира 256-разряден Encryption Key (ключ за кодиране). Число със 77 нули, милиарди възможни комбинации. Който във всеки момент може да бъде подменен с един замах.
Питето
Анонимността е... в средновековието (като прилично документиран период) е имало почти пълна анонимност. Разчитали са само и единствено на визуалното разпознаване, и то ако някой познава другия. В тази посока е имало яко престъпност, разбойници, крадци, бракониери (аха, в горите на кралете и благородниците), мошеници на килограм и всякакви неприятни типове са минавали покрай законите като покрай "порта у поле". Всичкото това, щото са били неразпознаваеми аканЪ тотално анонимни. Та ти за какво се бориш точно? Правата ти не се защитават с анонимност, те се защитават с лична позиция, т.е. обратното на анонимност. Да подскажа, че ако имаш обявена лична позиция, трудно ще се отметнеш, докато ако си анонимен, можеш съвсем лесно (и за егото ти, и за тебе като цяло) да се откажеш от позицията... щото нали "никой не знае че бях аз".
Звучи налудничаво, обаче има много мотивиращи програми разчитащи на липсата на анонимност, щото така егото е пряко свързано с резултата и няма как да се отметне от заявеното, което си е неподозирано силна стимулация.
trаnsalp
Цитат(нищ по дух @ 01/10/2021, 18:19) <{POST_SNAPBACK}>
good.gif

И тогава, как ще разбереш, кои са твои мисли и кое наложено отвън. Тази технология е прекалено свързана с личността на човека.
Но си мисля /понеже отглеждам добитъци и те са навсякъде около мен според вярата на някои тук/ дали добитъка, като тръгва на заколение се интересува защо тръгва. Той е търпелив и приема всичко. Просто няма думата. Висше духовно същество излез май.
Питето
Споко, религиозните няма да усетите разликата...
trаnsalp
Цитат(Питето @ 03/10/2021, 14:50) <{POST_SNAPBACK}>
Споко, религиозните няма да усетите разликата...

Пряко не, но по резултатите със сигурност.
Питето
НЕкои имат влечение към "първо зрение" и "втори акъл", та ще уловят разликата. Обаче те със сигурност не са религиозни...
нищ по дух
Цитат(trаnsalp @ 03/10/2021, 11:45) <{POST_SNAPBACK}>
И тогава, как ще разбереш, кои са твои мисли и кое наложено отвън. Тази технология е прекалено свързана с личността на човека.
Но си мисля /понеже отглеждам добитъци и те са навсякъде около мен според вярата на някои тук/ дали добитъка, като тръгва на заколение се интересува защо тръгва. Той е търпелив и приема всичко. Просто няма думата. Висше духовно същество излез май.

Става дума за друго.
А нашите мисли са станали наши след външна обработка, но ако някой счете, че определени мисли и поведение са добри за човека и обществото, то нека ги налива от разстояние, но няма такъв човек, който да го направи.
lati1960
Цитат(biggeorge @ 02/10/2021, 19:17) <{POST_SNAPBACK}>
Защо не?
Не може ли да се гласува през Интернет на референдуми и избори?

Може, но никой не иска да го реализира на практика. dry.gif

Може.
Но се оправдават с хакерите. Също, че лесно може да бъде манипулиран гласа ти /не могат да те контролират в дома ти animatedwink.gif /, а и резултатите после, понеже нищо няма вече да се брои ръчно. Тоест, няма да могат да фалшифицират, примерно чрез т. нар. "недействителни" бюлетини, през списъците с мъртви души, и т. н.
Ако се осигури добра защита и коректен преброител накрая, електронният вот е най-доброто решение. Но, сам разбираш, че на този етап и двете неща не са възможни, не и в България.
Бай Иван
Да, ще обясня как го виждам,а ти прецени дали е утопия.Пряка демокрация ,чрез референдуми е прекалено скъпо ако е чрез бюлетини.Чрез интернет е по-целесъобразно ,но според експертите/аз не съм такъв/,вотът подлежи на хакване.Предлагам като алтернатива мажоритарен избор на НС.Страната се разделя на примерно 240 мажоритарни изборни района,с еднакво население.Всеки може да се кандидатира за депутат,като публикува програма и автобиография чрез интернет или афиши.След изборния ден се броят гласовете и първият става депутат ,а 30-40 от следващите го образуват консултативен съвет /КС/.КС има за задача да следи работата на депутата и да го консултира по въпроси извън неговата компетентност.Депутата пък е длъжен да осведомява КС за бъдещите разисквания в парламента.Ако КС забележи ,че депутата системно не се съобразява с предложенията на КС или има съмнения за влизане в корупционни практики,може да поиска освобождаването на депутата и замяната му със следващия го по брой гласове на изборите.Това става на събрание в което депутата и КС изтъкват своите мотиви,а гласуващите определят кой е прав.На събранието могат да присъстват и интересуващи се граждани.Така в НС ще се съберат 240 депутата всеки със своите предпочитания и интереси което ще блокира вземането на каквото и да е решение.Затова трябва да се промени и начинът на гласуване.Гласуването ,чрез болшенство трябва да се замени с консенсус.Напр.за даден проблем се предлагат 10 варианта за решение.Всеки депутат гласува за всички предложения,като за най доброто дава 10т. за следващото-9т и т.н. до последното -1т.Приема се варианта събрал най много точки.Ясно е ,че няма партия която да подкрепи такива избори,още повече ,че това свързано и промяна на конституцията.Но ако повече хора харесат мажоритарните избори,има начин.Референдум за смяна на изборната система.
Питето
Тц, няма да сработи. Първо, водещата клика ще разкара неудобните депутати (там онова, дето се сменят със следващия щото не били адекватни), и ще ги замени с някой удобен, дето е надолу по веригата и ще е щастлив да му дойде реда.

Виж, ако може избирателите директно да усетят по джоба си действията на избрания депутат, е това ще е в първата тройка на изобретенията на века. Ще се получи, "гласуваш за някой, заради каре кебапчета, а после трябва да платиш една заплата глоба, или да отработваш два месеца обществено полезен труд, щото онзи те е издънил яко"...
biggeorge
Аз се опитвам да ти обясня, че няма система, която не може да бъде хакната.
Всяка една система има уязвимости и слаби места.
И дори и самата система да няма пробиви, тогава слабото място е човешкия фактор.
Ако не можеш да хакнеш системата, можеш да хакнеш хората работещи с нея.
С това се занимават шпионите. wink.gif
biggeorge
Това, което си описал звучи като добре организиран хаос.
В този "консултативен съвет" може да се озоват всякакви хора, които да не са компетентни по никакви въпроси.
Ако всеки може да се кандидатира, тогава наистина всеки ще се кандидатира за народен представител.
Най-малкото за всеки кандидат трябва да има подписка от 5000 души, които го подкрепят.
Shade
Цитат(biggeorge @ 03/10/2021, 12:19) <{POST_SNAPBACK}>
Аз се опитвам да ти обясня, че няма система, която не може да бъде хакната.
Всяка една система има уязвимости и слаби места.
И дори и самата система да няма пробиви, тогава слабото място е човешкия фактор.
Ако не можеш да хакнеш системата, можеш да хакнеш хората работещи с нея.
С това се занимават шпионите. wink.gif

Всъщност си прав. Дори има човешки фактори лесни на хакване с женска информация. smile.gif
trаnsalp
Цитат(нищ по дух @ 03/10/2021, 18:19) <{POST_SNAPBACK}>
Става дума за друго.
А нашите мисли са станали наши след външна обработка, но ако някой счете, че определени мисли и поведение са добри за човека и обществото, то нека ги налива от разстояние, но няма такъв човек, който да го направи.

Да, имат обработка, но ние решаваме кое да приемем /според духа си/. А тук някой отвън ще ти вкарва личност.
нищ по дух
Цитат(trаnsalp @ 04/10/2021, 09:12) <{POST_SNAPBACK}>
... А тук някой отвън ще ти вкарва личност.

Не мисля, че това има предвид Shade, поне аз не.
После добавих, ако е за добро.
Тарабас
Първата ваксина в света е поставена през далечната 1796. Днес имаме 2021 година и една огромна част от малоумната българска популация отрича всякакъв род ваксини. При хората и при животните. Чумата по животните се лекува с тричане на кучета. Опитът това де се укори от ЕС се смята за соросоизъм! Хората летят до Марс и строят станции там. Във всяка селска болница в Европа на пациент с неоплазия се съставя индивидуална молекулярно генетична карта на туморните му клетки и се лекува с индивидуална терапия, която пасва на точната молекулярна генетика на раковото му заболяване. Терапия която струва десетки хиляди Ерво на месец и се поема от всяка каса. У нас през 2017 заместник премиера откри на граничен пункт между Сърбия с България тоалетна с течаща вода. Нещо с което могат да се похвалят малко села в страната.

А ти младежо се притясняваш, да не вземе някой да обяви ваксините за чудото на 21 век. Ами те са открити през 18 век, младежо!

Това, че вие не вярвате в това, не ви прави по-малко малоумни като общество!
Бай Иван
Как ще разбереш кой за кого е гласувал?Вота е таен.А, сега за Тц-то.Обикновено в даден избирателен район има много мераклии да яхнат обществения вот.И всеки има различен поглед за нужните закони.Борбата м/у тях наистина ще е на кило кръв и метър кожа.Но не забравяй,че този "лоялен " депутат ,ще трябва да убеди още поне 120 други депутати в неговите предложения.А, вероятно си забелязал как ще става гласуването в НС.Така, че по- съм загрижен ,че олигарсите няма да влязат в губеща битка.
Бай Иван
Гарантирам,че в КС ще влязат само достойни и интелигентни хора.Ето ти например би ли гласувал за някой клошар,или работник по чистотата.Сигурен съм ,че доста ще размислиш преди да решиш.Разбира се предложените 5000 подписа са добро начало,но трябва да се помисли дали тези 5000 всъщност няма да са агенти на някоя партия.
lati1960
О кей. Дал си не лоши предложения, особено това с КСъвет и контрола на гражданите и над него, и над самия депутат. Първият проблем обаче е ето този: https://www.vesti.bg/sviat/facebook-messeng...srinaha-6131974 Аз и в момента имам проблеми с тези приложения, явно не само аз. Експертите твърдят, не аз, че няма 100% гаранция електронният вот да не бъде пробит, от хакери, от злонамерени хора, групи и дори страни, както се твърди за Русия и Китай, примерно. Има такива случаи. Но, да кажем, че това мине гладко. Нататък сам си казал какъв е проблемът:
"Ясно е ,че няма партия която да подкрепи такива избори,още повече ,че това свързано и промяна на конституцията.Но ако повече хора харесат мажоритарните избори,има начин.Референдум за смяна на изборната система."
Не минахме ли през това? Нали г-н Трифонов направи референдум, после на два пъти имаше възможност да управлява и да прокара решенията му, които в общи линии бяха в посоката, която и ти предлагаш? И, какво стана? Ми въртя, сука, и се изсули от отговорност. Дали се уплаши /не вярвам/, или някой/и зад него му диктува/т какво да прави, не знам. Но ти предлагаш нещо, което крадльовците от нашата т. нар. политическа класа просто няма как да приемат, а именно - пряка демокрация или иначе казано директно управление на народа и обществото. А аз бих го нарекъл самоуправление. Само че. Нали разбираш какво означава това? Че сегашната клика политическа става излишна, и със сигурност ще бъде заменена от нова, която, ще не ще, ще трябва да работи за хората и нацията. Е, ето я причината това да не бъде допуснато, от самите политици. Трябва им здраво раздрусване на всички тия, каквото беше през 1997-ма зимата, но, видно е, че не се очертава нищо такова. Така че... сори, но няма как да стане. И жалко, щото аз много харесвах идеята на Слави да избираме пряко дори кварталните си полицаи, нещо като български шерифи, както е в Щатите. Още една прекрасна идея. Понеже, като знаят, че са избираема от квартала или града, или селото длъжност, няма да се заиграват с наркодилъри, трафиканти, крадци, сводници и всякакъв престъпен контингент, за да си докарват още няколко заплати, а ще служат на хората, щат не щат. Както политиците, ако се прокарат твоите идеи. Но е ясно, че няма да го допуснат - и ченгетата, и политиците, и мутрите, и олигарсите зад тях, обрали нацията... Та така. Дано да греша де, но не виждам как реално ще стане. Може пък да им дойде акъла на някои от същите, да кажем на тези новите, а чрез тях и на по-обиграните, да се надяваме. Ти вярваш ли?
Питето
Цитат(Бай Иван @ 04/10/2021, 14:56) <{POST_SNAPBACK}>
Как ще разбереш кой за кого е гласувал?Вота е таен....

Ми вместо избирателите да пускат бюлетини, партиите и мераклиите за власт ще пускат акции, като на борсата, само дето цената ще е фиксирана, както и бройката. Избирателя ще може да си избере само една акция и броя на продадените акции/бюлетини ще дава народния вот. В края на мандата, отиваш, връщаш отрязъка от бюлетината и ти връщат кинтите. Ако твоите се издънят и не изкарат мандата, губиш. То трябва и още орязване да има, за неизпълнени обещания, ама по това време на денонощието съм слаб в математиката и измерванията...
Тогава да виши какви протести ще има, щото хем ще викаш за твоите си пари/политици, хем с кеф ще прецакаш гласувалите за "лошите" през джоба, ако успееш да ги бутнеш от властта.
Политиката ще стане сериозна работа, и изборите няма да се купуват с жълти стотинки.
biggeorge
Цитат(Тарабас @ 04/10/2021, 11:55) <{POST_SNAPBACK}>
Първата ваксина в света е поставена през далечната 1796.

Това не е вярно.
Има данни, че ваксинации срещу едра шарка са извършвани в Китай още през 10 век.
Първият експеримент тип "ваксинация" от британския учен и лекар Едуард Дженър е извършен през 1796 г.
Ваксинациите срещу едра шарка започват през 19 век.
Разликата между ваксината срещу едра шарка и ваксината срещу коронавирус е, че първата е минала през 200 години тестване.
Резултатът от масовата ваксинация срещу едра шарка е, че през 1980 г. тя изчезва като заразно заболяване.
Ваксината против коронавирус не е минала през никакви тестове.
Милиарди хора по целият свят в момента са опитни зайчета на фармацевтичната индустрия. angry.gif
Чумата по животните се лекува с тричане на кучета.

Това не е вярно.
Тричането на кучета е народен обичай, който се прави за здраве, за да не се разболяват от бяс.
Не знам каква е тази чума по животните. dry.gif
Опитът това де се укори от ЕС се смята за соросоизъм!

Това не знам как ти е хрумнало.
Ускоряване на ваксинацията ще има, когато ваксините срещу коронавирус минат през всички етапи на тестване, контрол и одобрение от контролните органи.
Между изобретяването и пазарната продажба на едно ново лекарство или ваксина понякога минават 10-20 години.
А в случая с коронавируса ваксините бяха одобрени за по-малко от година. wacko.gif
Във всяка селска болница в Европа на пациент с неоплазия се съставя индивидуална молекулярно генетична карта на туморните му клетки и се лекува с индивидуална терапия, която пасва на точната молекулярна генетика на раковото му заболяване. Терапия която струва десетки хиляди Ерво на месец и се поема от всяка каса. У нас през 2017 заместник премиера откри на граничен пункт между Сърбия с България тоалетна с течаща вода. Нещо с което могат да се похвалят малко села в страната.

Това не е вярно.
Във всяко село в България има тоалетни с течаща вода.
Сега е 2021 г., а не 1921 г.
Вярно е, че Борис Бойков през последните 12 години режеше лентички на тоалетни, но на него такъв му е начина на мислене.
Дори и да е вярно, че във всяка селска болница в Европа на пациент с неоплазия "се съставя индивидуална молекулярно генетична карта на туморните му клетки", то надали във всяка селска болница в Европа провеждат скъпоструващо лечение, най-малкото защото няма да имат нужните техника и медицински специалисти за това.
Но понеже аз съм малоумен български селяндур, който никога не е напускал България ще ти повярвам на думите. hat.gif
Хората летят до Марс и строят станции там.

Това също не е вярно.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Като цяло постът ти е изпълнен с пропаганда, лъжи и омраза към българите.
Тарабасе, ако те е срам, че си българин - отречи се от долния си, отвратителен, срамен, български произход. good.gif
Бай Ганьо
Цитат(biggeorge @ 04/10/2021, 21:28) <{POST_SNAPBACK}>
Това не е вярно.

Богаташите в Драгалевци нямат, ти всички села оправи. p.gif
biggeorge
Подписката е бариера, която спира всеки да се кандидатира за народен представител.
Според Изборния кодекс условието за регистрация на независим кандидат за народен представител е:
Цитат
Чл. 257. (1) Независим кандидат се регистрира, когато кандидатурата му е подкрепена от най-малко едно на сто, но не повече от 1000, от избирателите с постоянен адрес на територията на изборния район.

Според Изборния кодекс условието за регистрация на независим кандидат за президент и вицепрезидент е:
Цитат
Чл. 320. (1) Независими кандидати за президент и вицепрезидент на републиката се регистрират, когато кандидатурата им е подкрепена най-малко от 2500 избиратели.
biggeorge
Течаща вода почти навсякъде в България има, но е възможно някои населени места да нямат канализация и да са на септични ями.
нищ по дух
Цитат(biggeorge @ 04/10/2021, 22:28) <{POST_SNAPBACK}>
Това не е вярно.
Има данни, че ваксинации срещу едра шарка са извършвани в Китай още през 10 век.
Първият експеримент тип "ваксинация" от британския учен и лекар Едуард Дженър е извършен през 1796 г.
Ваксинациите срещу едра шарка започват през 19 век.
Разликата между ваксината срещу едра шарка и ваксината срещу коронавирус е, че първата е минала през 200 години тестване.
Резултатът от масовата ваксинация срещу едра шарка е, че през 1980 г. тя изчезва като заразно заболяване.
Ваксината против коронавирус не е минала през никакви тестове.
Милиарди хора по целият свят в момента са опитни зайчета на фармацевтичната индустрия. angry.gif

Това не е вярно.
Тричането на кучета е народен обичай, който се прави за здраве, за да не се разболяват от бяс.
Не знам каква е тази чума по животните. dry.gif

Това не знам как ти е хрумнало.
Ускоряване на ваксинацията ще има, когато ваксините срещу коронавирус минат през всички етапи на тестване, контрол и одобрение от контролните органи.
Между изобретяването и пазарната продажба на едно ново лекарство или ваксина понякога минават 10-20 години.
А в случая с коронавируса ваксините бяха одобрени за по-малко от година. wacko.gif

Това не е вярно.
Вярно е, че Борис Бойков през последните 12 години режеше лентички на тоалетни, но на него такъв му е начина на мислене.
Дори и да е вярно, че във всяка селска болница в Европа на пациент с неоплазия "се съставя индивидуална молекулярно генетична карта на туморните му клетки", то надали във всяка селска болница в Европа провеждат скъпоструващо лечение, най-малкото защото няма да имат нужните техника и медицински специалисти за това.
Но понеже аз съм малоумен български селяндур, който никога не е напускал България ще ти повярвам на думите. hat.gif

Това също не е вярно.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Като цяло постът ти е изпълнен с пропаганда, лъжи и омраза към българите.
Тарабасе, ако те е срам, че си българин - отречи се от долния си, отвратителен, срамен, български произход. good.gif

Тричането е отвратителен, долен, небългарски ритуал и заради това си горд, че си българин?!
Какво здраве и какъв бяс, всички които го правят, са за затвор и тях да ги тричат, за здраве и против бяса, който имат, та го правят това!
https://www.google.com/amp/s/www.flagman.bg...-24716-amp.html

Тоалетни може да има и вода, ама колко имат канализация?
https://m.inews.bg/%D0%A1%D0%B5%D0%BB%D0%B0...a_i.297972.html
avanor
Цитат
Това не е вярно.

Дай да ги види тези данни.

Цитат
Е,имаме време значи

Цитат
Това не е вярно.

С това съм съгласна!
" Тричене" или бесене на кучета. Народен обичай! Божеееее иде ми да се гръмна!!
Ама - да ! Като обесим кучетата, няма възприемчиви. Няма бяс! Има ..."логика" blink.gif wacko.gif Верно ли?!?! Ужас!!!
Виждал ли си го с очите си този обичай?!? Варварство!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Цитат
Във всяко село в България има тоалетни с течаща вода
Верно?!

Цитат
Тарабасе, ако те е срам, че си българин - отречи се от долния си, отвратителен, срамен, български произход.

Не мога да поврявам!! Не мога!!!
Отвратително!!
Тарабас
Не си ме разбрал. Аз не се срамувам, че съм българин, срамувам се, че ти и такива като теб сте българи.
biggeorge
О, неразумни и юроде! laugh.gif
Защо се срамуваш от мен?
Защото не искам да се ваксинирам ли?
А на теб какво ти пука дали искам или не искам да се ваксинирам?

Ти като искаш да си рискуваш живота и здравето - направи го!
Но не е карай и нас, простолюдието, да се ваксинираме с непроверена ваксина.
biggeorge
Данни:
The earliest hints of the practice of variolation for smallpox in China come during the 10th century.
Превод:
Най-ранните намеци за практикуването на вариолация срещу едра шарка в Китай идват през 10 -ти век.
Източник: Vaccination
Варварството е само в твоята глава.
Тричането на кучета не е бесене на кучета.
След тричането кучетата са си живи и здрави.
Да, вярно е!
Във всяко село в България има тоалетни с течаща вода, но не във всяко село в България има канализация.
Цитат(avanor @ 04/10/2021, 23:19) <{POST_SNAPBACK}>
Не мога да поврявам!! Не мога!!!
Отвратително!!

Ти за ирония чувала ли си?
Явно не! a4dff7b7.gif
Бай Иван
Щом и Луна успя да събере 2500гласа ,що за селекция е това.Мислиш ли ,че при електронна обработка на информацията ще има разлика дали кандидатите ще са 10 или 1000?Но да не задълбаваме,нека да е с подкрепата на даден брой гласове.Но това ще означава предварителна селекция с полагащата се порция кебапчета и бира.
Бай Иван
Слави имаше добри предложения но специално за изборната система издишаше.Предлага двукамарно НС както е в Англия.Нисша и висша камара които уж да се контролират,но на практика висшата камара има последна дума.Това няма много общо с демокрацията.В България нямаме лордове.Кои ще бъдат във висшата камара?Продължавам да твърдя ,че предложеното от мен е най-по.
Бай Иван
Всъщност кое ти дава основание да твърдиш ,че ваксината не е проверена.Според статистиката само о/о 8-9% от ваксинираните умират.
biggeorge
След като тричането според теб не е български ритуал, чий е тогава?
Ако беше прочел цялата статия, линк към която си дал, щеше да разбереш, че тричането не е бесене, не е опасно за животните и е по-скоро забавно, отколкото жестоко. grin.gif
Бай Иван
С една дума предлагаш да гласуват само роднините на кандидатите.Как дава пари българина ,и то за избори.Те им дават пари и пак не щат да гласуват...
biggeorge
Колко процента от ваксинираните хора в последствие умират не е определящо дали ваксината е преминала през всички етапи на тестване и проверка.
Ето ти една разяснителна статия за това как се разработват ваксините:
How are vaccines developed?
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.