Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Подхлъзване по зеленото
Форум АБВ > Общи > Ъ?
Страници: 1, 2, 3, 4
Buitenlander
Цитат(Бай Ганьо @ 24/10/2021, 17:31) <{POST_SNAPBACK}>
И аз ще кажа две думи тогава.
Ако имаш нещо лично да кажеш на Buitenlander, има си лични за това.
Иначе има опастност да олекнеш в други очи.
Не мисли, че си се изложил само в моите очи с ТОЗИ си пост.

И без това сме една шепа хора, няма да е лошо всеки да си каже, и ако може това уютно местенце за спорове и обмяна на мнения да продължи да съществува. В крайна сметка, аз си го харесвам форума, имам си и сантимент. С нищо не е изложил Шейд, няма да е лошо, останалите тук, да си уточним правилата, не вярвам някой от администрацията да ни се бърка.
Shade
Цитат(Buitenlander @ 24/10/2021, 08:26) <{POST_SNAPBACK}>
Може ли линк към въпросния случай.Моля.

Случаите са повече от един, но, както вече споменах, считам въпроса за приключен, така че няма да седна да ровя и да доказвам. Но ако наистина те интересува, виж например темата за злините на Хитлер в рамките на една тема за ковид.
Buitenlander
Цитат(Shade @ 24/10/2021, 17:19) <{POST_SNAPBACK}>
Стой та гледай как сега ще бъдеш квалифициран ти, след като вчера му заяви директно, че пише глупости и простащини, с които става за смях.

Стой та гледай ти, да видиш как ще отговоря, ако това се случи. Без да наруша нито едно правило.
Buitenlander
Цитат(Shade @ 24/10/2021, 17:43) <{POST_SNAPBACK}>
Случаите са повече от един, но, както вече споменах, считам въпроса за приключен, така че няма да седна да ровя и да доказвам. Но ако наистина те интересува, виж например темата за злините на Хитлер в рамките на една тема за ковид.

Наистина искам да го видя, но търсене по ключова дума Хитлер не ми дава нищо от темите за ковид? Знаеш ли в коя от 15-тината беше?

Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 24/10/2021, 08:31) <{POST_SNAPBACK}>
И аз ще кажа две думи тогава.
Ако имаш нещо лично да кажеш на Buitenlander, има си лични за това.
Иначе има опастност да олекнеш в други очи.
Не мисли, че си се изложил само в моите очи с ТОЗИ си пост.

Много ме натъжават двете ти думи, че толкова съм се изложил не само ТВОИТЕ очи, а най-вече в очите на представителите на вашата гилдия. crying.gif
Благодаря за аргументираното разпореждане нa кого (и за кого) какво и къде следвало да казвам. Съвсем на място си. Както едно друго твое подобно разпореждане да не назовавам Мангъров некомпетентен. Понеже той казва онова, което ти желаеш да чуваш, което потвърждава компетеността му. good.gif
Бай Иван
Под тези 70% се разбира ,че болните ще бъдат толкова малко,че здравната система,няма да изпадне в колапс.Няма да има болни по коридорите на болниците и няма да се налага да се решава на кого да дадат кислород,и на кого не.
Бай Ганьо
Хората правят форума.
Радвам се, че си широко скроен.
Да защитаваш теза без да се обиждаш от нападки е изкуство.
Бай Ганьо
Гилдиите са само в твоята глава.
А да направим форумът стойностен, зависи само от всички нас.
Shade
Цитат(Buitenlander @ 24/10/2021, 08:45) <{POST_SNAPBACK}>
Стой та гледай ти, да видиш как ще отговоря, ако това се случи. Без да наруша нито едно правило.

С удоволствие ще наблюдавам как развитието преминава във фазата споменатият "уникално коректен" да започне методично да ти се лепи след всеки пост, да те нагрубява с просташки определения, сравнения и епитети, и да ти натяква с инфантилните си концепции. smile.gif
Дотук съм с офтопика.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 24/10/2021, 09:00) <{POST_SNAPBACK}>

Хи-хи-хи! Това го предложи на вожда на племето ти. w00tbrows.gif
Buitenlander
Цитат(Бай Ганьо @ 24/10/2021, 18:00) <{POST_SNAPBACK}>
Хората правят форума.
Радвам се, че си широко скроен.

Форумът е място за сблъсък на идеи, за лични обиди си има Фейсбук - )))
Освен това, разминаването ни с Шейд е по-скоро техническо - има ли формално нарушение на форумния етикет, или не. И ще е жалко, ако заради тази глупост пишещите тук намалеят. Така виждам нещата аз.
Бай Ганьо
Ти по-добре кажи мнението си за зелените паспорти.
Shade
Цитат(Buitenlander @ 24/10/2021, 08:50) <{POST_SNAPBACK}>
Наистина искам да го видя, но търсене по ключова дума Хитлер не ми дава нищо от темите за ковид? Знаеш ли в коя от 15-тината беше?

Уф, не трябваше да го споменавам, че сега ще започнат едни излишни доказваници, че не било така, а било иначе. Но след като настояваш ето го.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 24/10/2021, 09:17) <{POST_SNAPBACK}>
Ти по-добре кажи мнението си за зелените паспорти.

Съжалявам, при мен зелени паспорти няма, така че въпросът не ме засяга. От януари насам животът тук тече нормално и темата ковид е на много заден план в новините.
И да, знаем, че в САЩ далеч не можем да се радваме на свободата, с която ти разполагаш в ЮАР. Въпреки това не мога да споделя случаи, аналогични на твоя човек, който имал перпетии с ковид тестове при пътуването си до Кейптаун.
lati1960
Цитат(Buitenlander @ 24/10/2021, 15:43) <{POST_SNAPBACK}>
И вие какво, ваксинирахте ли се над 70%?

Някои се ваксинираха.
Което не променѝ нищо за тях, нито пребориха пандемията, нито избегнаха новите щамове и вълнѝ... Така че, какво от това? Има някаква линия на плановост в цялата тая работа, което подсказва именно манипулация. Още един аргумент в тази посока, поне за мен. В смисъл - ваксинирани, неваксинирани, голям процент, малък процент, все тая. Идва есента, прибираме се от почивките, от моренцето, и... бам, нов щам, нова вълничка, после още една, затваряне, локдауни, вече можем да прогнозираме с голяма точност кога ще стане всичко това. Не съм вирусолог, но съм абсолютно сигурен, че една стихийна реална пандемия не би се държала по подобен начин, толкова предсказуемо, в угода на властите и заинтересованите, които печелят милиарди от същото, и то в продължение вече на почти две години! Това е планирано от хора, и стъпка по стъпка се следват определени неща във времето, които ни се налагат на час по лъжичка, но безкомпромисно. Като отсега е ясно, че в обозримото бъдеще ще стане това, което не само аз прогнозирах - нов глобален ред на нов вид диктатура, оправдана с този уж здравен проблем. Той затова беше и наложен и раздухан до степен на пандемия. Не че няма проблем. Но, ако действително беше пандемия, би трябвало от самото начало да се действа по съвсем различен начин, писал съм по което още в първите теми. Не ми се говори дори повече по въпроса, цялата работа намирисва отдавна и е толкова абсурдна, че няма как да я приемаме безрезервно. Не се бори така пандемия! Това ми е мисълта. В определени моменти не само българските власти правеха и правят точно обратното на правилното. Защо? Щото са тъпи ли? Защо не са тъпи да крадат и се корумпират? Тотален абсурдизъм е всичко, но няма да споря повече. Всеки има ум в главата, да си прави изводите и да си взима решенията.
avanor
Шейд е прав!
Случи се, за жалост.... знаеш ли защо? Пристрастия! "Гордост и предрасъдаци"!! sad.gif

Когато подкрепяш една теза ( видя вече каква.
Между другото....Благодаря ти за адекватното включване по темата. Съвсем безпристрастно и обективно!! Благодаря ти!!! За мен значи много!! Трябва да сме обективни и да интерпретираме правилно фактите!!
Благодаря ти!!!)
Та, когато си фен на една теория, е нормално да се случва това, което писа Шейд. За жалост....

Разберете... Няма 100% гаранция, защото НЯМА еднакви хора, дори и еднояйчните близнаци.
Както и рецептори. И понеже знам, че не всеки има рецептори да приеме това, което казвам, знам, че няма да ме разберете.

Със здраве!

п.п. Шейд!!! Радвам се да те видя!!! Много!!!!

Buitenlander
Цитат(Shade @ 24/10/2021, 18:18) <{POST_SNAPBACK}>
Уф, не трябваше да го споменавам, че сега ще започнат едни излишни доказваници, че не било така, а било иначе. Но след като настояваш ето го.

Ами, чисто формално, ако изобщо това има някакво значение, след като прочетох клончето, намирам забележката ти
“ Докторе, предложението ти е основателно, но нека бъдем обективни. Редно беше да го пуснеш по-нагоре, защото не съм аз онзи, който непрекъснато се намества с включвания и желания не по темата” за правилна.
И накрая на целия офтопик, едно мнение, което много ми хареса, и понякакъв странен начин го свързвам и с нашият малък форум.
6 минути е видеото, мисля че си струва.

https://btvnovinite.bg/predavania/120-minut...t4KwKAu69iuuTQg

Бай Ганьо
Аз питам по принцип.
Трябва ли да ги има и каква е ролята им?
За протокола тук нямаме, но за България питам.
Все пак сме българи.
lati1960
Цитат(Бай Иван @ 24/10/2021, 18:56) <{POST_SNAPBACK}>
Под тези 70% се разбира ,че болните ще бъдат толкова малко,че здравната система,няма да изпадне в колапс.Няма да има болни по коридорите на болниците и няма да се налага да се решава на кого да дадат кислород,и на кого не.

Добре, приятелю. Няма да споря повече.
Предъвкваме вече едно и също, моето мнение не е променено, има го назад в съответните теми по въпроса.
Едно е сигурно - толкова послушна пандемия не е имало в световната история, нито толкова угодно на властите вирусче, което изпълнява буквално желанията им като дух от бутилка! no.gif Отстрани и обективно погледнато цялата ситуация е тотално абсурдна и нелогична, но няма да убеждавам никого в нищо. Всеки да се оправя.
avanor
Цитат(Бай Ганьо @ 24/10/2021, 19:35) <{POST_SNAPBACK}>
Аз питам по принцип.
Трябва ли да ги има и каква е ролята им?
За протокола тук нямаме, но за България питам.
Все пак сме българи.

Иви вече го написа.

Божееее, започвам да си мисля, че разумните българи са вън от България. Тук сме останали само тези ..."роби на собствената си глупост'..?!? no.gif
Buitenlander
Цитат(lati1960 @ 24/10/2021, 18:33) <{POST_SNAPBACK}>
Някои се ваксинираха.
Което не променѝ нищо за тях, нито пребориха пандемията, нито избегнаха новите щамове и вълнѝ... Така че, какво от това? Има някаква линия на плановост в цялата тая работа, което подсказва именно манипулация. Още един аргумент в тази посока, поне за мен. В смисъл - ваксинирани, неваксинирани, голям процент, малък процент, все тая. Идва есента, прибираме се от почивките, от моренцето, и... бам, нов щам, нова вълничка, после още една, затваряне, локдауни, вече можем да прогнозираме с голяма точност кога ще стане всичко това. Не съм вирусолог, но съм абсолютно сигурен, че една стихийна реална пандемия не би се държала по подобен начин, толкова предсказуемо, в угода на властите и заинтересованите, които печелят милиарди от същото, и то в продължение вече на почти две години! Това е планирано от хора, и стъпка по стъпка се следват определени неща във времето, които ни се налагат на час по лъжичка, но безкомпромисно. Като отсега е ясно, че в обозримото бъдеще ще стане това, което не само аз прогнозирах - нов глобален ред на нов вид диктатура, оправдана с този уж здравен проблем. Той затова беше и наложен и раздухан до степен на пандемия. Не че няма проблем. Но, ако действително беше пандемия, би трябвало от самото начало да се действа по съвсем различен начин, писал съм по което още в първите теми. Не ми се говори дори повече по въпроса, цялата работа намирисва отдавна и е толкова абсурдна, че няма как да я приемаме безрезервно. Не се бори така пандемия! Това ми е мисълта. В определени моменти не само българските власти правеха и правят точно обратното на правилното. Защо? Щото са тъпи ли? Защо не са тъпи да крадат и се корумпират? Тотален абсурдизъм е всичко, но няма да споря повече. Всеки има ум в главата, да си прави изводите и да си взима решенията.

Ти можеш ли да отговориш на нещо, без да изпадаш в логорея? Въпросът ми беше “И вие ваксинирахте ли се на 70%”? Да или не?
Catpuccino
Не те зная отзад, но с преклонение отпред не е естетично wink.gif
Buitenlander
Цитат(Catpuccino @ 24/10/2021, 18:49) <{POST_SNAPBACK}>
Не те зная отзад, но с преклонение отпред не е естетично wink.gif

Радвам се, че си ме преценила бързо -) beerchug.gif
avanor
Боже, колко се радвам!!!!!!!

Добре дошла!!!!!!!!

Не бягай!!!!

770d4fd976.gif
Catpuccino
Цитат(Shade @ 24/10/2021, 19:05) <{POST_SNAPBACK}>
С удоволствие ще наблюдавам как развитието преминава във фазата споменатият "уникално коректен" да започне методично да ти се лепи след всеки пост, да те нагрубява с просташки определения, сравнения и епитети, и да ти натяква с инфантилните си концепции. smile.gif
Дотук съм с офтопика.

За целта трябва аз пак да се фръцна, защото иначе има за кой да се лепи, а друг да му ръкопляска smile.gif

Бай Ганьо
Нека аз да отговоря.
Не.
Но това което казва Лати би трябвало да замисли всеки.
Значи ваксинирате се и ви даваме свобода.
Тези, които не искат ще проискат.
А от тук нататък няма да има не искам.
Кажем ли-ще ви дупчим!
Не те ли тревожи това?
Buitenlander
Цитат(Бай Ганьо @ 24/10/2021, 18:55) <{POST_SNAPBACK}>
Нека аз да отговоря.
Не.
Кажем ли-ще ви дупчим!
Не те ли тревожи това?

Не, не ме тревожи. При умствения капацитет, който се демонстрира от българите, при общественото обсъждане на ковид пандемията във фейсбук, бгмама, а даже и тук, напълно бих подкрепил и по-крути мерки - неваксинираните да си плащат лечението, и да бъдат максимално социално изолирани. В крайна сметка, обществото не е длъжно да страда заради простотията на част от членовете си. Всеки е длъжен да е умен, като не е, да си носи последствията. Има си приоритети, човешкият живот е на първо място. И ако вчера, както уточнихме, в 12-милионно Токио има един починал от ковид, а в България 136, някой трябва да отговаря за това. И това са неваксинираните. Така мисля.
Catpuccino
Цитат(Buitenlander @ 24/10/2021, 19:54) <{POST_SNAPBACK}>
Радвам се, че си ме преценила бързо -) beerchug.gif

Бурните ръкопляскания се чуват отдалече, не е трудно дори за такива като мен с ограничен интелект wink.gif
Buitenlander
Цитат(Бай Ганьо @ 24/10/2021, 18:55) <{POST_SNAPBACK}>
Нека аз да отговоря.
Не.
Кажем ли-ще ви дупчим!
Не те ли тревожи това?

И ето, свободните съчинения които си написал, както и Лати, напълно потвърждават правотата ми. Никой не е казал “ваксинирате се, и ви даваме свобода”. Напротив, има пълен избор, може да отидеш на тест за антитела, и като се окаже че си го преболедувал, ще имаш същата свобода като ваксинираните. След 6 месеца отиваш пак на тест, кето имаш антитела, хоп, и пак си свободен. Но като нямаш, си потенциално опасен (и за себе си), и е нормално да бъдеш ограничен.другото са лакардии.
Бай Ганьо
Нали тези, които са се ваксинирали са защитени?
Защо трябва да мислите за неваксинираните, след като те ще умрат.
Изборът е техен.
Да умрат.
В какво ги обвинявате?
Buitenlander
Цитат(Catpuccino @ 24/10/2021, 19:07) <{POST_SNAPBACK}>
Бурните ръкопляскания се чуват отдалече, не е трудно дори за такива като мен с ограничен интелект wink.gif

Хубаво щеше да е, колкото и да е ограничен-) , да го впрегнеш в разумна защита на тезите си, и да поставиш Доктора на място, както си мисля че направих аз в тази тема, ако искаш я прочети отначалото…. Другото…. него всеки го умее и от него файда няма….
Buitenlander
Цитат(Бай Ганьо @ 24/10/2021, 19:10) <{POST_SNAPBACK}>
Нали тези, които са се ваксинирали са защитени?
Защо трябва да мислите за неваксинираните, след като те ще умрат.
Изборът е техен.
Да умрат.
В какво ги обвинявате?

Колкото повече неваскинирани, толково повече поле за прехвърляне на вируса, и съответно възмжност за поява на мутации, които напълно няма да се влияят от ваксините. Много сериозно обвинение. Освен това, според нашите данни тук, около 4-6% от населението не могат да се ваксинират поради медицински причини - присадени органи, лекарства подтискащи имунната система и т.н.. Никой няма право да излага живота им на риск, понеже не е достатъчно умен, или е конспиратор. И съответно, правата му трябва да бъдат ограничени.
Бай Ганьо
В грешка си.
Ваксинираните разнасят вирусът точно толкоз, колкото и неваксинираните.
Но нека Тарабас каже експертно мнение.
Може и да греша.
Buitenlander
Цитат(Бай Ганьо @ 24/10/2021, 19:25) <{POST_SNAPBACK}>
В грешка си.
Ваксинираните разнасят вирусът точно толкоз, колкото и неваксинираните.
Но нека Тарабас каже експертно мнение.
Може и да греша.

В грешка си. Различните ваксини намалят м/у 60 и 85% шанса да се заразиш, тоест да станеш заразоносител. Катпучино, преди да се фръцне-), някъде го беше обяснила много добре, на участник с ник Потребител, мисля. Но нека и Тарабас да каже. И ако е така, ще ревизираш ли мнението си за “ограничените свободи”?
Бай Ганьо
По принцип ограничаването на свободите ни е при всяка появила се възможност.
Това е непрекъсната борба на котка и мишка.
Едва ли ще пропуснат тази възможност и сега.
Това е изпит, който поне аз ( така както го разбирам )трябва да издържа.
lati1960
Цитат(Buitenlander @ 24/10/2021, 20:04) <{POST_SNAPBACK}>
Не, не ме тревожи. При умствения капацитет, който се демонстрира от българите, при общественото обсъждане на ковид пандемията във фейсбук, бгмама, а даже и тук, напълно бих подкрепил и по-крути мерки - неваксинираните да си плащат лечението, и да бъдат максимално социално изолирани. В крайна сметка, обществото не е длъжно да страда заради простотията на част от членовете си. Всеки е длъжен да е умен, като не е, да си носи последствията. Има си приоритети, човешкият живот е на първо място. И ако вчера, както уточнихме, в 12-милионно Токио има един починал от ковид, а в България 136, някой трябва да отговаря за това. И това са неваксинираните. Така мисля.

Нещо не се разбираме, пак.
Защо да си плащам лечението, след като съм ЗДРАВ?
Да ти го нарисувам ли? Но. След като някои искате да живеете в пандемия, прав ви път, давайте.
Аз като с ограничен умствен капацитет, съм си напълно здрав, в моя свят и живот няма пандемии, мерки и теглилки, и всички тия малоумщини, които ви внушиха, и такива се плъзнахте. Ми добре. Пързаляйте се, на мен какво ми е!
Приятна пандемия, пич! И удари един Джак Даниелс за мое здраве, помага срещу вируси! animatedwink.gif
Buitenlander
Цитат(Бай Ганьо @ 24/10/2021, 19:59) <{POST_SNAPBACK}>
По принцип ограничаването на свободите ни е при всяка появила се възможност.
Това е непрекъсната борба на котка и мишка.
Едва ли ще пропуснат тази възможност и сега.
Това е изпит, който поне аз ( така както го разбирам )трябва да издържа.

Може ли логичен отговор, с какво изискването да докажеш че си намалил шансовете да си заразоносител до максимум (чрез ваксинация или преболедуване), ограничава свободите ти?
D-rA
Цитат(Buitenlander @ 24/10/2021, 20:10) <{POST_SNAPBACK}>
След 6 месеца отиваш пак на тест, кето имаш антитела, хоп, и пак си свободен. Но като нямаш, си потенциално опасен (и за себе си), и е нормално да бъдеш ограничен.другото са лакардии.

Нали се досещаш, че си обречен на игла след игла - за каква свобода говориш, та ти си вече зависим... sunbathing.gif
Buitenlander
Цитат(D-rA @ 24/10/2021, 20:25) <{POST_SNAPBACK}>
Нали се досещаш, че си обречен на игла след игла - за каква свобода говориш, та ти си вече зависим... sunbathing.gif

Каква игла Докторе…. говорим за тест за антитела след боледуване. Докато ги имаш, нямаш грижа със сертификата. Вие верно почвате да изплисквате легена антиваскърите. Зависимостта контролира ли се от 5G мрежата, или само със спринцовките?-)
D-rA
Цитат(Buitenlander @ 24/10/2021, 01:21) <{POST_SNAPBACK}>
Няма да водя разговори на такова ниво. Най-лесното е да ти напиша и аз някоя подобна недоказуема простотия. След като смяташ че всички изследвания за безопасност на ваксините са бошлаф, това си е твое право. Но поне не пиши глупости от рода на “ефективност на ваксините 6%”. Всеки със завършен трети клас и четворка по математика ще ти се смее.

Няма как да си на моето ниво. Сам признаваш че смяташ като ученик от началното училище...90% от постъпили за лечение ваксинирани са излекувани. 84% от постъпилите неваксинирани са излекувани.Точно 6% успеваемост на ваксината. Друг е въпросът че под тия 84% стоят твърде повече излекувани хора от броя на хората формиращи вашите 90%.Наистина си куха лейка, без извинение - вярвай на иглата - тя е твоето бъдеще. sunbathing.gif
Buitenlander
Цитат(D-rA @ 24/10/2021, 20:30) <{POST_SNAPBACK}>
Няма как да си на моето ниво. Сам признаваш че смяташ като ученик от началното училище...90% от постъпили за лечение ваксинирани са излекувани. 84% от постъпилите неваксинирани са излекувани.Точно 6% успеваемост на ваксината. Друг е въпросът че под тия 84% стоят твърде повече излекувани хора от броя на хората формиращи вашите 90%.Наистина си куха лейка, без извинение - вярвай на иглата - тя е твоето бъдеще. sunbathing.gif

Опаа wavetowel2.gif , ти май ще ме накараш да призная правотата на Шейд -))) Верно се закрасти-))) Сега да видим, кой как смята, и кой в кой клас е .
“ Ваксинирани с положителен тест - 10002 ма
Постъпили в болница -1616
Починали - 160, или 9.9% от постъпили ваксинирани в болница.
Неваксиинирани
С положителен тест - 62352
Постъпили в болница - 14801
Починали - 2366, или 15.99 % от постъпили неваксинирани в болница
Което съотносимо прави 6.08% полезност на ваксината ”

Нищо не съм редактирал в цитата ти -))))

Манипулация първа - сравняваш процентите на излекуваните и починалите само сред постъпилите а лечение, а не сред заразените. “Забравил” си, че от ваксинираните заразени, само 16% са постъпили в болница, а от неваксинираните - 23,73%. До тук тройка по математика.

Манипулация (или незнание) втора - Съотношението на 15.99 % и 9.9% не е 6.08%, както твърдиш, а е 61,9%. Поне в математиката за трети клас.

От тук нататък, наистина няма как да съм на твоето ниво, а кой е лейката - ще решат четящите-)))
D-rA
Цитат(Buitenlander @ 24/10/2021, 21:39) <{POST_SNAPBACK}>
От тук нататък, наистина няма как да съм на твоето ниво, а кой е лейката - ще решат четящите-)))

Ето ти и неваксинирано доказателство за леко протичане на болнияно лечение... Поне на Корнелия била за втори път в ковид отделение неваксинирана можеш да вярваш... sunbathing.gif Иначе добре жонглираш с математика, същински магьосник... ха ха. wavetowel2.gif
Buitenlander
Цитат(D-rA @ 24/10/2021, 20:30) <{POST_SNAPBACK}>

Ей, сетих се за още по як довод за неефективността на ваксините по твоята “математика”..-))))))))

Пак по твоите данни :
“ Ваксинирани с положителен тест - 10002 ма
Постъпили в болница -1616
Починали - 160, или 9.9% от постъпили ваксинирани в болница.
Неваксиинирани
С положителен тест - 62352
Постъпили в болница - 14801
Починали - 2366, или 15.99 % от постъпили неваксинирани в болница
Което съотносимо прави 6.08% полезност на ваксината”

Без промени в цитата-)))

Починали сред ваксинираните - 1,62 процента
Починали сред неваксинираните - 3,80 процента

Следователно - по твоята математика - ефективност на ваксината - 2,18 процента, даже не са 6,08-)))

Ех, за смях стана ….(((((
Buitenlander
Цитат(D-rA @ 24/10/2021, 20:45) <{POST_SNAPBACK}>
Ето ти и неваксинирано доказателство за леко протичане на болнияно лечение... Поне на Корнелия била за втори път в ковид отделение неваксинирана можеш да вярваш... sunbathing.gif Иначе добре жонглираш с математика, същински магьосник... ха ха. wavetowel2.gif

Завършил съм математическа гимназия със златен медал…. По времето, когато не ги даваха за агне…
D-rA
Цитат(Buitenlander @ 24/10/2021, 21:47) <{POST_SNAPBACK}>
Починали сред ваксинираните - 1,62 процента
Починали сред неваксинираните - 3,80 процента

Следователно - по твоята математика - ефективност на ваксината - 2,18 процента, даже не са 6,08-)))

Ех, за смях стана ….(((((

Наистина си смешен, както си прочел непостъпили в болница не съм смятал, защото това са хора с положителен тест, което не значи болни. А също и нереалния "установяващ" тест.

А иначе цифри колкото си искаш - смятай и премятай, но не забравяй за 3 та бустерна доза, ще ти трябва... sunbathing.gif
D-rA
Цитат(Buitenlander @ 24/10/2021, 21:49) <{POST_SNAPBACK}>
Завършил съм математическа гимназия със златен медал…. По времето, когато не ги даваха за агне…

Супер, остава да се размислиш и необвързващо и анализаторски... sunbathing.gif
Buitenlander
Цитат(D-rA @ 24/10/2021, 20:54) <{POST_SNAPBACK}>
Наистина си смешен, както си прочел непостъпили в болница не съм смятал, защото това са хора с положителен тест, което не значи болни. А също и нереалния "установяващ" тест.

А иначе цифри колкото си искаш - смятай и премятай, но не забравяй за 3 та бустерна доза, ще ти трябва... sunbathing.gif

Ама голямата част от тях не са станали “болни” заради ваксината. Наистина ли не го разбираш?
И ако и досега не ти е станало понятно, защо грамотната чест от форума дружно се присмя на изчисленията ти, от мен да мине, ще ти го обясня…..
Според изследванията (признати и одобрени от Агенциите по лекарствата на САЩ и на ЕС), ваксините намаляват шансовете с от 60 до 80% изобщо да се заразиш и да станеш позитивен…. Тоест, зад тези 10000 заразени ваксинирани, стоят още 70-80000 хиляди, които изощо не са се заразили, защото са ваксинирани. И всичко си идва на мястото, смъртността сред ваксинираните е 0,1-0,2%, а сред неваксинираните - около 4%
Е за това ти се смеем, не може да решаваш една задача, тръгвайки от момента, в който числата са най-удабни за теб. Е, и как се изчислява съотношение на процетни бива да знаеш, ама това е само пожелателно…-)))
D-rA
Цитат(Buitenlander @ 24/10/2021, 22:02) <{POST_SNAPBACK}>
Е за това ти се смеем, не може да решаваш една задача, тръгвайки от момента, в който числата са най-удабни за теб. Е, и как се изчислява съотношение на процетни бива да знаеш, ама това е само пожелателно…-)))

Няма удобни или неудобни числа. Това са данни за последния месец, официално публикувани и изчисленията са на база тези данни. Колко и какво защитава ваксината у нас, се вижда. Аз съм изразил моето мнение - дори да ви е смешно на групата смеещи се, спомни си поговорката за който се смее последен ... sunbathing.gif
Buitenlander
Цитат(D-rA @ 24/10/2021, 21:11) <{POST_SNAPBACK}>
Няма удобни или неудобни числа. Това са данни за последния месец, официално публикувани и изчисленията са на база тези данни. Колко и какво защитава ваксината у нас, се вижда. Аз съм изразил моето мнение - дори да ви е смешно на групата смеещи се, спомни си поговорката за който се смее последен ... sunbathing.gif

Данните никой не оспорва, изчисленията ти са по старата селска система - сто коча - двеста мъде. Забравяш, че винаги има и тек ташак…. svirkam si.gif
D-rA
Цитат(Buitenlander @ 24/10/2021, 22:13) <{POST_SNAPBACK}>
Данните никой не оспорва, изчисленията ти са по старата селска система - сто коча - двеста мъде. Забравяш, че винаги има и тек ташак…. svirkam si.gif

Това с интеграл ли го сметна? sunbathing.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.