Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Третата доза ваксина - за или против
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Хасан
В Израел от август слагат трета доза.
https://bnr.bg/post/101519523/izrael-zapoch...a-covid-vaksina

У нас я поставят от този месец. Нужна ли е на всички или само за определени групи хора? Защо задължително е Пфайзер? Който си е поставил ваксина различна от Пфайзер, какво да прави? Ами преболедувалите като мене? Безопасна ли е? Който има информация, нека сподели.
Тарабас
За поставяне на първа или седма доза от една ваксина има индикации, а не анкета за или против.
Това не е въпрос на личен избор или на усещане, вкус.

Хасан
Цитат(Тарабас @ 25/10/2021, 13:00) <{POST_SNAPBACK}>
За поставяне на първа или седма доза от една ваксина има индикации, а не анкета за или против.
Това не е въпрос на личен избор или на усещане, вкус.

Ами кажи ги де? Кои са тези индикации? Възраст, заболявания, месторабота, колко време е изминало от втората доза?
Двама пенсионери вчера ги чувам да си говорят, трети път искат да ни бодат, значи тези ваксини не са ефективни. Баща ми и той се дърпа за трета, а е на 85 години. Има разнопосочни мнения по въпроса, особено когато се отнася за здрави хора под 60 години. В Русия обаче заболяват и много млади хора. Днес съобщиха.
Shade
Цитат(Хасан @ 25/10/2021, 03:20) <{POST_SNAPBACK}>
Ами кажи ги де? Кои са тези индикации? Възраст, заболявания, месторабота, колко време е изминало от втората доза?
Двама пенсионери вчера ги чувам да си говорят, трети път искат да ни бодат, значи тези ваксини не са ефективни. Баща ми и той се дърпа за трета, а е на 85 години. Има разнопосочни мнения по въпроса, особено когато се отнася за здрави хора под 60 години. В Русия обаче заболяват и много млади хора. Днес съобщиха.

Въпросът с индикациите е елементарен: продобитият имунитет срещу ковид е кратковременен. Това е положението.
Докато пандемията е в ход, два са начините за възстановяване на този имунитет: ново преболедуване или ваксина. Първият начин има голяма вероятност да доведе до тубус, ръгнат в трахеята. Преживелите това удоволствие антиваксъри със сигурност свалят гарда и молят на колене да ги ваксинират.
Някои от слабоумните с "инициатива", които още не са преболедували или до момента са минали леко без да стигнат до тубуса, пеят като латерни и натякват "Лъжат ви, защото сте кухи лейки! Вечно ще ви ръгат. Трета, пета, десета игла. За да ви прибират парите". Понеже наивно вярват, че са надеждно защитени срещу коронавируса благодарение прилагането на чесън, люти чушки, нагревки, електромагнитни облъчвания и други подобни, достойни за смях, простотии.
Бай Ганьо
Забрави да споменеш ракията. laughing.gif
Не разбирам защо толкоз се тревожиш за тези, които не искат да се ваксинират!
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 25/10/2021, 06:33) <{POST_SNAPBACK}>

Ракията спада към графата "други".
Би ли посочил къде точно отчиташ тревога в директния отговор:
В: Кои са тези индикации?
О: Въпросът с индикациите е елементарен...

След което можем да обсъдим и разбирането ти.
Buitenlander
Цитат(Бай Ганьо @ 25/10/2021, 15:33) <{POST_SNAPBACK}>

Умишлено ли задаваш въпрос на който ти беше отговорено вчера, или си забравил?
Хасан
Цитат(Shade @ 25/10/2021, 16:07) <{POST_SNAPBACK}>
Въпросът с индикациите е елементарен: продобитият имунитет срещу ковид е кратковременен. Това е положението.
Докато пандемията е в ход, два са начините за възстановяване на този имунитет: ново преболедуване или ваксина. Първият начин има голяма вероятност да доведе до тубус, ръгнат в трахеята. Преживелите това удоволствие антиваксъри със сигурност свалят гарда и молят на колене да ги ваксинират.
Някои от слабоумните с "инициатива", които още не са преболедували или до момента са минали леко без да стигнат до тубуса, пеят като латерни и натякват "Лъжат ви, защото сте кухи лейки! Вечно ще ви ръгат. Трета, пета, десета игла. За да ви прибират парите". Понеже наивно вярват, че са надеждно защитени срещу коронавируса благодарение прилагането на чесън, люти чушки, нагревки, електромагнитни облъчвания и други подобни, достойни за смях, простотии.

Не знам къде го прочете това, че е кратковременен. Аз за по-сигурно след като преболедувах се ваксинирах. Ядох попарата на ковида и знам, че не е шега работа.
https://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0...0%B8/a-59608693

Все пак темата е друга и засяга ваксинираните с две дози.
Shade
Цитат(Хасан @ 25/10/2021, 08:36) <{POST_SNAPBACK}>
Не знам къде го прочете това, че е кратковременен. Аз за по-сигурно след като преболедувах се ваксинирах. Ядох попарата на ковида и знам, че не е шега работа.
Все пак темата е друга и засяга ваксинираните с две дози.

Непосредствени наблюдения. Живея в страната с най-високо ниво на епидемията и лично познавам голям брой хора, които се имаха за "гърмяни зайци" след преболедуване. Зарязаха мерките за безопасност и ги повтори. След което всички от тях омекнаха и се ваксинираха.

D-rA
От тук
Цитат
Естественият имунитет, придобит след преболедуване на коронавирус, осигурява по-силна защита, отколкото ваксината на Pfizer срещу делта варианта. Това сочи проучване на израелски учени, съобщава TeleTrader.

D-rA
Тук са посочени групи хора с препоръчителна бустерна доза
  • хора с първични и вторични имунни дефицити
  • хора със сърдечно-съдови и онкологични заболявания
  • лица в домове за възрастни хора
  • медицински персонал с висок риск от заразяване
  • хора над 65 години
  • лица, които един месец след завършен ваксинационен цикъл не са изградили достатъчен имунитет
Catpuccino
Не мислиш ли че, отговорът на този въпрос не би следвало да търсиш във форум, в който всеки има право на собствено мнение (което е прекрасно), но и всеки има право на собствени факти (което е пагубно)!…въпреки напъните на Чужденеца за налична кристална чистота на помислите wink.gif

Поговори с личния си лекар, със специалист, може да се прецени ниво на антитела към S-протеин и да се вземе информирано решение! Въпросът за вида на ваксините е абсолютно излишен sad.gif той е като ония за чипа smile.gif и нямам намерение никакво да обяснявам!

Използвам включването си за да кажа, че днес се сблъсках челно с нещо, което никога няма да разбера sad.gif Освен основната ми работа, работя и като преподавател в медицински колеж….млади момичета с желание да стават експерти в областта на красотата ;( ….днес се оказа, че 90 и повече процента от тези млади хора не са ваксинирани и са избрали ролята на “борец без кауза”. Как обяснявате вие това? Защото мога с лек напън да разбера някой старчок, заинатил се като магаре на лед…но тези млади хора…Защо, по дяволите?
viara
Цитат(Catpuccino @ 25/10/2021, 20:15) <{POST_SNAPBACK}>
Не мислиш ли че, отговорът на този въпрос не би следвало да търсиш във форум, в който всеки има право на собствено мнение (което е прекрасно), но и всеки има право на собствени факти (което е пагубно)!…въпреки напъните на Чужденеца за налична кристална чистота на помислите wink.gif

Поговори с личния си лекар, със специалист, може да се прецени ниво на антитела към S-протеин и да се вземе информирано решение! Въпросът за вида на ваксините е абсолютно излишен sad.gif той е като ония за чипа smile.gif и нямам намерение никакво да обяснявам!

Използвам включването си за да кажа, че днес се сблъсках челно с нещо, което никога няма да разбера sad.gif Освен основната ми работа, работя и като преподавател в медицински колеж….млади момичета с желание да стават експерти в областта на красотата ;( ….днес се оказа, че 90 и повече процента от тези млади хора не са ваксинирани и са избрали ролята на “борец без кауза”. Как обяснявате вие това? Защото мога с лек напън да разбера някой старчок, заинатил се като магаре на лед…но тези млади хора…Защо, по дяволите?

Привет Капучино! Да, така е. Щото толко им е акъла и ще им дойде.
Тарабас позна преди, че до година всички ще са ваксинирани.
Позна и за леглата дет каза преди дни, давам линк от новините за потвърждение - вече е новина у нас. Само не си спомням в коя тема беше за зеления сертификат ли... Та и друго каза, което се случваше извън бг. Същото се очертава и тук, даже по-зле.
Вече виждам някои които не носеха маски, че носят. Има напредък.
Пък като им се разболеят децата, цялото семейство се вразумява, само дето не всички оживяват. Ама пак според акъла на всеки. Не можеш да помогнеш ако някой иска да се самоубива. Така и тук. Ако някой иска да се разболява, не можеш да му помогнеш.
https://news.bg/world/balgariya-i-rumaniya-...ti-s-covid.html
Тарабас
Виж сега, аз мога да то ги кажа, но ти от къде знаеш аз какъв съм? Всеки един шизофреник може да разказва наляво и надясно, че е лекар или атомен фичик или кво ли не.
Не може на такива теми да се образовате от вестници, телевизия или интернет.

Хората над една определена възраст, примерно над 70-80 години имат непълноценна имунна система. Има хора със заболявания, които заради лечението си, не могат да изграждат нормален имунен отговор. При тях действието на парвата ваксина от началото на годината е отслабено. Това бяха и първите контингенти, които бяха имунизирани. Това са и хората, при които е индицирана в момента трета доза. Препоръчително е да ваксината да е mRNA.

Според последните изследвания най-адекватен имунен отговор до сега имат хората прекарали инфекцията и получили след това и ваксина, един вид хибриден имунитет. Двата вида имунен отговор ползват разлизни механизми и се допълват.

От друга страна ви разбирам. Ако питаш 10 лекаря у нас, 10 ще ти предложат различни съвети, 10 вида билки и 5 от 10 са против ваксините, което е ужасно!
Преди три дни директор на Ковид отделение от Пирогов крещя в ефир обяснява кой вирус какво правел и посъветва тези, които не го разбират, да си отворят учебника по микробиология от 1981 и да си припомнят уроците.
И такива ви лекуват и са на отговорни постове.
D-rA
Цитат(Тарабас @ 25/10/2021, 21:24) <{POST_SNAPBACK}>
От друга страна ви разбирам. Ако питаш 10 лекаря у нас, 10 ще ти предложат различни съвети, 10 вида билки и 5 от 10 са против ваксините, което е ужасно!
Преди три дни директор на Ковид отделение от Пирогов крещя в ефир обяснява кой вирус какво правел и посъветва тези, които не го разбират, да си отворят учебника по микробиология от 1981 и да си припомнят уроците.
И такива ви лекуват и са на отговорни постове.

След като се вижда ясно че лекарското съсловие у нас има разнопосочност в отношението към ваксината, на кого да вярват хората?И ще е интересно, в общността в която работиш - съществува ли разнопосочност на мненията? sunbathing.gif
avanor
Цитат(Catpuccino @ 25/10/2021, 20:15) <{POST_SNAPBACK}>

Да ти кажа, докторе, старчоците се ваксинираха на 90 % , може би. Не съм правила статистика, но са повече от младежите.
Ами на последната права от живота си....гледат да го удължа. И за лекарствата все се интересуват :"прясно ли е"?!

Аз не прочетох отново изложението на темата, само заглавието. Но замислете се( не е към теб) ! Защо имаме реваксинации. Защо всяка година има нови ваксини за грип?
М?

П.П.вирусите могат да бъдат спряни само с ваксини. Процент в точността и отклонение има, защото ние не сме еднакви. Не могат да се предвидят всички хора - рецептори, поносимост, резистентност, съпътстващи заболявания,алергии, непоносимост, режим на почивка, и много други...
Хасан
Цитат(Тарабас @ 25/10/2021, 21:24) <{POST_SNAPBACK}>

На баща ми това ли да му кажа. Дърт си вече, имаш нужда от трета игла, ако искаш да си здрав. smile.gif

Ами такива ще ни лекуват. Повечето ни кадърни лекари работят в чужбина.
Тарабас
Категорично не. Тук всяка медицинска дисциплина си има протоколи за всичко. Пациенти се лекуват само по общо приети протоколи на принципа evidence based medicine.
Тарабас
Ако баща ти е над 70 и всксинатацму е от преди 6 месеца, да.
Хасан
Цитат(Тарабас @ 25/10/2021, 22:25) <{POST_SNAPBACK}>
Ако баща ти е над 70 и всксинатацму е от преди 6 месеца, да.

На 85 г. и с пейсмейкър и предсърдно мъждене заради което пие три лекарства. Въпреки това не ще и да чуе за трета доза.

На преболедувалите нужно ли е да им се поставят и двете дози? На мен ми ги поставиха 5 месеца след боледуване и двете дози на Пфайзер. Едната доза не е ли излишна в този случай?
Хасан
Цитат(Shade @ 25/10/2021, 18:54) <{POST_SNAPBACK}>
Непосредствени наблюдения. Живея в страната с най-високо ниво на епидемията и лично познавам голям брой хора, които се имаха за "гърмяни зайци" след преболедуване. Зарязаха мерките за безопасност и ги повтори. След което всички от тях омекнаха и се ваксинираха.

И аз познавам двама, които са повтаряни. Интересното е, че единият вторият път го е карал по-тежко от първия път.
Чувал съм и за такива, които са боледували втори път след първо боледуване и последвала ваксинация. Ваксинираните, които тежко боледуват също не са малко.
Хасан
Цитат(avanor @ 25/10/2021, 22:04) <{POST_SNAPBACK}>
Да ти кажа, докторе, старчоците се ваксинираха на 90 % , може би.

Че те тогава трябва да са над 1 800 000 ваксинирани само старчоци, но не са. w00tbrows.gif
Тарабас
Предсърдно мъждене има всеки втори на тази възраст, все пак е доживял до 85 благодарение на бетаблокерите и антикоагулацията.

Имунизирането e с две дози, със заболяване или без. Една доза е на Джонсън.
Тарабас
Защо всяка година има нова ваксина за грип?

Въпрос за 25 стотинки
Хасан
Цитат(Тарабас @ 26/10/2021, 08:26) <{POST_SNAPBACK}>
Предсърдно мъждене има всеки втори на тази възраст, все пак е доживял до 85 благодарение на бетаблокерите и антикоагулацията.

Имунизирането e с две дози, със заболяване или без. Една доза е на Джонсън.

Той и лекарствата не искаше да пие доскоро, но това е друга тема.

Четох, че една доза на Пфайзер или Модерна била достатъчна, ако си изкарал ковид. Втората доза била излишна. Аз обаче я поставих, най-вече заради сертификата. П.П. Преболедуването от ковид играело роля на ваксиниране. Втората доза, ако се постави, нямала почти никакъв ефект.

https://btvnovinite.bg/lifestyle/liubopitno...ouchvanija.html
evanka
Свекърва ми, която е на 89 и на диализа, си получи трите дози още през май-юни. Ако трябва да си опресни имунитета с нова доза, това ще ѝ е четвъртата.
Аз си мисля, че нещата ще се развият по следния начин. Първо ще предложат нова доза на по-възрастните, защото имунната им с-ма е слаба. Както и на хора с хронични болести. После ще видят какво става в общото здраво население и дали броя на ваксинираните, които правят тежки форми, се увеличава с времето ... И тогава ще ни юрнат отново да се ваксинираме. А защо с пфайзер? Ами защото се оказа най-надеждна и ефикасна.
Майка ми в България си чака третата доза с нетърпение. Но първо щяла да си сложи противогрипната, защото грипа може да се окаже по-вирулентен тази годна, след като мерките ограничаваха разпространението му.
evanka
Цитат(Хасан @ 26/10/2021, 09:10) <{POST_SNAPBACK}>
Четох, че една доза на Пфайзер или Модерна била достатъчна, ако си изкарал ковид. Втората доза била излишна. Аз обаче я поставих, най-вече заради сертификата. П.П. Преболедуването от ковид играело роля на ваксиниране. Втората доза, ако се постави, нямала почти никакъв ефект.

https://btvnovinite.bg/lifestyle/liubopitno...ouchvanija.html

Така направиха във Франция. Тези, които показваха тест с положителни антитела, минаха с една доза. Проблема е, че не всички страни признават такава процедура и тези, които пътуваха в чужбина имаха проблеми със сертификата, на който пишеше 1 доза пфайзер, трябваше да показват и пср тестове. Та би било удачно ако всички страни, поне в ЕС се съгласуват.
Хасан
Цитат(evanka @ 26/10/2021, 14:30) <{POST_SNAPBACK}>
Свекърва ми, която е на 89 и на диализа, си получи трите дози още през май-юни. Ако трябва да си опресни имунитета с нова доза, това ще ѝ е четвъртата.
Аз си мисля, че нещата ще се развият по следния начин. Първо ще предложат нова доза на по-възрастните, защото имунната им с-ма е слаба. Както и на хора с хронични болести. После ще видят какво става в общото здраво население и дали броя на ваксинираните, които правят тежки форми, се увеличава с времето ... И тогава ще ни юрнат отново да се ваксинираме. А защо с пфайзер? Ами защото се оказа най-надеждна и ефикасна.
Майка ми в България си чака третата доза с нетърпение. Но първо щяла да си сложи противогрипната, защото грипа може да се окаже по-вирулентен тази годна, след като мерките ограничаваха разпространението му.

В коя държава живее секървата ти, че е получила трета доза юни? neprichom.gif

Те предложиха на всички след шестия месец.

Модерна е най-ефикасната ваксина. Съжалявам, че сложих Пфайзер. Трябваше да избера Модерна.
https://www.24zdrave.bg/article/10178838

Имаш разумна майка. Баща ми не мога да го накарам да си сложи трета доза. Боляли го мускулите след първите две, което е напълно нормално. Няма си представа, ако го тресне ковида как ще го заболи.
evanka
Цитат(Хасан @ 26/10/2021, 13:41) <{POST_SNAPBACK}>
В коя държава живее секървата ти, че е получила трета доза юни? neprichom.gif

Те предложиха на всички след шестия месец.

Модерна е най-ефикасната ваксина. Съжалявам, че сложих Пфайзер. Трябваше да избера Модерна.
https://www.24zdrave.bg/article/10178838

Имаш разумна майка. Баща ми не мога да го накарам да си сложи трета доза. Боляли го мускулите след първите две, което е напълно нормално. Няма си представа, ако го тресне ковида как ще го заболи.

Свекърва ми е във Франция. Получи трите дози в рамките на шест седмици, м/у всяка доза имаше три седмици.
Тази схема беше предложена на всички, които са на диализа, или с рак, или с присъдени органи...и т.н.
Хасан
Цитат(evanka @ 26/10/2021, 14:53) <{POST_SNAPBACK}>
Свекърва ми е във Франция. Получи трите дози в рамките на шест седмици, м/у всяка доза имаше три седмици.
Тази схема беше предложена на всички, които са на диализа, или с рак, или с присъдени органи...и т.н.

Интересно, това го няма в България.

Какво те кара да мислиш, че Пфайзер е по-безопасна от Модерна? Заради по-малкото активно вещество в нея ли?
evanka
Цитат(Хасан @ 26/10/2021, 14:04) <{POST_SNAPBACK}>
Интересно, това го няма в България.

Какво те кара да мислиш, че Пфайзер е по-безопасна от Модерна? Заради по-малкото активно вещество в нея ли?

Не знам дали пфайзер е по-безопасна. Модерна имаше някакви проблеми с миокардит при млади мъже, та са я забранили за ползване при мъже под 30г.
В момента тук ваксинират почти всички с пфайзер, рядко с модерна и никой с векторните ваксини. Който е ваксиниран с Джонсън, има право да си сложи пфайзер още сега, защото много хора, ваксинирани с джонсън караха тежък ковид.
Хасан
Цитат(evanka @ 26/10/2021, 15:19) <{POST_SNAPBACK}>
Не знам дали пфайзер е по-безопасна. Модерна имаше някакви проблеми с миокардит при млади мъже, та са я забранили за ползване при мъже под 30г.
В момента тук ваксинират почти всички с пфайзер, рядко с модерна и никой с векторните ваксини. Който е ваксиниран с Джонсън, има право да си сложи пфайзер още сега, защото много хора, ваксинирани с джонсън караха тежък ковид.

По принцип от рнк ваксините има риск от миокардит и перикардит, но са много редки.
https://www.bda.bg/bg/%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D0...%B4%D0%B8%D1%82
Може би във Франция са повече такива случаи с Модерна.

Джонсън е за младежи, които искат бърза ваксинация и сертификат. Астра вероятно не я искат заради тромбозата. Имам приятели лекари, които я предпочитат пред останалите ваксини.
Shade
Цитат(evanka @ 26/10/2021, 05:19) <{POST_SNAPBACK}>

Интересно, при нас Пфайзер и Модерна се прилагат 50 на 50 и не е имало подчертани проблеми с Модерна. Освен това отчитат, че имунитетът, създаден от Модерна, е най-продължителен. Затова вече предлагат третата доза на по-възрастните, ваксинирани с Пфайзер, а бустерната трета доза Модерна ще започне да се предлага скоро.
Джонсън & Джонсън практически отпадна от употреба и прилагат втора доза от Пфайзер или Модерна на ваксинраните с Джонсън & Джонсън.
evanka
Цитат(Хасан @ 26/10/2021, 14:38) <{POST_SNAPBACK}>
Може би във Франция са повече такива случаи с Модерна.

Джонсън е за младежи, които искат бърза ваксинация и сертификат. Астра вероятно не я искат заради тромбозата. Имам приятели лекари, които я предпочитат пред останалите ваксини.

Май в Дания имаше повече такива случаи и те предложиха да не се слага на млади мъже. Другите страни го правят по преценка.
Ваксината Джонсън също има много случаи на тромбоза, което е логично, нали е векторна на същия принцип като АЗ.
Освен това е странно защо само с една доза ваксинират? Има нещо гнило. Аз лично се чудя на лекари, които препоръчват векторни ваксини, не са ли чели тестовете им? Бяха объркали дози, бяха объркали възрастови групи ... Липса на последователност и научна издържаност, ей това трябва да го имат предвид преди да препоръчват дадена ваксина.
Хасан
Цитат(evanka @ 26/10/2021, 17:28) <{POST_SNAPBACK}>
Май в Дания имаше повече такива случаи и те предложиха да не се слага на млади мъже. Другите страни го правят по преценка.
Ваксината Джонсън също има много случаи на тромбоза, което е логично, нали е векторна на същия принцип като АЗ.
Освен това е странно защо само с една доза ваксинират? Има нещо гнило. Аз лично се чудя на лекари, които препоръчват векторни ваксини, не са ли чели тестовете им? Бяха объркали дози, бяха объркали възрастови групи ... Липса на последователност и научна издържаност, ей това трябва да го имат предвид преди да препоръчват дадена ваксина.

Младежите не ги интересуват тромбозите и ефикасността, а само искат да получат сертификат. Това може би е целта на създателите на тази ваксина. Бързо ваксиниране с удобен транспорт, което не зависи дали ваксинираният ще отиде за втора доза. За малцинствените полуграмотни групи е идеална.
Спутник лайт е векторна еднодозова, но значително по-безопасна и ефикасна. По-скъпа е обаче. Путин се ваксинира с нея.

Какви дози са объркали? Има лекари, които си държат на стария тип ваксини, каквито са векторните.
Потребител

... според изследване на Bakkt, по-малко от 40% от американците знаят как да оперират с крипто валута ... малко над 12% въобще не разбират въпроса ...

... не се подвеждайте по мнението на призованите от хладилника "хъшове" относно каквото и да е /вкл. ваксините/ ... изкупват вина за която обвиняват групата - не е възможно да се помогне :.) ...

... фанатиците не желаят да имат правото на избор, искат техният избор да бъде задължителен за всеки ...

... направете "информиран" избор - поемете отговорност за себе си ...

Поздрави :.)

lati1960
Цитат(Хасан @ 25/10/2021, 09:37) <{POST_SNAPBACK}>
В Израел от август слагат трета доза.
https://bnr.bg/post/101519523/izrael-zapoch...a-covid-vaksina

У нас я поставят от този месец. Нужна ли е на всички или само за определени групи хора? Защо задължително е Пфайзер? Който си е поставил ваксина различна от Пфайзер, какво да прави? Ами преболедувалите като мене? Безопасна ли е? Който има информация, нека сподели.

По темата за този вирус съм написал какво мисля, като непрофесионално мнение, изрично уточнявах винаги. Така че по тази няма да коментирам. Само ще дам инфо, което потвърждава което д-р А изложи в своя тема, ето:
https://novini.bg/sviat/us/688004
Това за третата доза вече е стара информация. Ще има и четвърта. Вероятно после и пета, шеста... Така че, стягайте се хора, запретвайте ръкавите, и - дупка до дупка, няма измъкване! А който не иска... navikvane.gif Няма училище, няма работа, няма ресторанти, кафенета, магазини, пазаруване... Един ден и хляб няма да има, и това ще дойде. Иначе било доброволно ваксинирането, така де. Днес пък социалният ни служебен министър обясни пространно, че силовото налагане на т. нар. зелен сертификат не противоречи на човешките свободи и права:
https://www.cross.bg/donev-gulub-sertifikat...ml#.YXl1vflBx1s
Туй то. Имало страшна пандемия, което оправдава крутите мерки. Това е положението.
Сега, като се замисля, се опитвам да си спомня с какви оправдания сатрапи като Хитлер, Сталин, Мао и други наложиха диктатури? В нацистка Германия впрочем е имало подобни "зелени карти", с които арийците са могли свободно да се движат в страната, да работят, и т. н., за разлика от неарийци като евреите, ромите, поляците, и други "низши" етноси. Така че, оправдания за една тирания винаги ще се намерят. Ако пък няма, ще ги измислят. Но пък никога не съм очаквал да внушат на цялото човечество подобно безумие! Факт обаче. Невероятни неща стават в информационната епоха. Вече се налагат и глоби, по въпроса за тези карти у нас:
https://www.pariteni.bg/novini/zdrave/kolko...rtifikat-240591
Интересното е, че тези тук, които отричаха това да дойде, се врътнаха в контекста на изказването на министър Донев, че страшната чума налагала тези мерки, глоби, ограничаване права и свободи, и т. н. Ми добре. Остава да ви сложим на такива по една лента с пречупен кръст, пардон - с изображението на мистър Ковид, и да почнем всички дружно с вдигната дясна ръка /горко на леваците!/ да се поздравяваме с: Хайл! Опа-а, прощавайте, исках да кажа с: Ковид да живей! clap2.gif malii.gif no.gif
D-rA
Цитат(lati1960 @ 27/10/2021, 19:03) <{POST_SNAPBACK}>
Хайл! Опа-а, прощавайте, исках да кажа с: Ковид да живей! clap2.gif malii.gif no.gif

Току що по новините на Нова съобщиха - във Франция е издаден валиден зелен сертификат на... Адолф Хитлер w00tbrows.gif sunbathing.gif
lati1960
Цитат(D-rA @ 27/10/2021, 19:29) <{POST_SNAPBACK}>
Току що по новините на Нова съобщиха - във Франция е издаден валиден зелен сертификат на... Адолф Хитлер w00tbrows.gif sunbathing.gif

no.gif malii.gif
Не знам какво повече да кажа. sad.gif
Както бяхме говорили веднъж - светът ни с бодряшки неонацистки плам буквално изтрещява, и то без да има реални причини за това, в момент, когато имаше всички условия за още по-добро развините, благоденствие и просперитет. Знаеш, заради технологиите, сериозната наука, работещите икономики, пазари, и т. н. Но. Ето какво стана!
Нататък ще си затрая вече, щото всичко, което можеше да бъде казано и написано, го имаме и тук. Всеки да разсъждава и да си прави избора, умни хора са всички и тук, така че... Играта продължава! ablow.gif
viara
Цитат(lati1960 @ 27/10/2021, 19:42) <{POST_SNAPBACK}>
no.gif malii.gif
Не знам какво повече да кажа. sad.gif

Нататък ще си затрая вече, щото всичко, което можеше да бъде казано и написано, го имаме и тук.

Да, хубаво ще направиш, щото глупостта е най-голямата болест.

Американка боледува 335 дни от Ковид

https://novini.bg/sviat/us/688022?utm_sourc...n=content_promo
Питето
И какво от това? В България едни извадиха лична карта на Силвестър Сталоун, ей така за мостра...
D-rA
Цитат(Питето @ 27/10/2021, 21:37) <{POST_SNAPBACK}>
И какво от това? В България едни извадиха лична карта на Силвестър Сталоун, ей така за мостра...

Имаш нещо против различни форми на протест ли? sunbathing.gif
Питето
Форми много, протести също. Губи ми се форма на протест, от рода "само за неваксинирани". Примерно в кръчмата, всеки неваксиниран да получи третата ракия на половин цена.
D-rA
Цитат(Питето @ 27/10/2021, 22:29) <{POST_SNAPBACK}>
Форми много, протести също. Губи ми се форма на протест, от рода "само за неваксинирани". Примерно в кръчмата, всеки неваксиниран да получи третата ракия на половин цена.

По-скоро кръчмарите да въведат зелен куверт за ваксинирани - предплащаш 3 ракии на входа sunbathing.gif
Хасан
Цитат(lati1960 @ 27/10/2021, 19:03) <{POST_SNAPBACK}>
По темата за този вирус съм написал какво мисля, като непрофесионално мнение, изрично уточнявах винаги. Така че по тази няма да коментирам. Само ще дам инфо, което потвърждава което д-р А изложи в своя тема, ето:
https://novini.bg/sviat/us/688004
Това за третата доза вече е стара информация. Ще има и четвърта. Вероятно после и пета, шеста... Така че, стягайте се хора, запретвайте ръкавите, и - дупка до дупка, няма измъкване! А който не иска... navikvane.gif Няма училище, няма работа, няма ресторанти, кафенета, магазини, пазаруване... Един ден и хляб няма да има, и това ще дойде. Иначе било доброволно ваксинирането, така де. Днес пък социалният ни служебен министър обясни пространно, че силовото налагане на т. нар. зелен сертификат не противоречи на човешките свободи и права:
https://www.cross.bg/donev-gulub-sertifikat...ml#.YXl1vflBx1s
Туй то. Имало страшна пандемия, което оправдава крутите мерки. Това е положението.
Сега, като се замисля, се опитвам да си спомня с какви оправдания сатрапи като Хитлер, Сталин, Мао и други наложиха диктатури? В нацистка Германия впрочем е имало подобни "зелени карти", с които арийците са могли свободно да се движат в страната, да работят, и т. н., за разлика от неарийци като евреите, ромите, поляците, и други "низши" етноси. Така че, оправдания за една тирания винаги ще се намерят. Ако пък няма, ще ги измислят. Но пък никога не съм очаквал да внушат на цялото човечество подобно безумие! Факт обаче. Невероятни неща стават в информационната епоха. Вече се налагат и глоби, по въпроса за тези карти у нас:
https://www.pariteni.bg/novini/zdrave/kolko...rtifikat-240591
Интересното е, че тези тук, които отричаха това да дойде, се врътнаха в контекста на изказването на министър Донев, че страшната чума налагала тези мерки, глоби, ограничаване права и свободи, и т. н. Ми добре. Остава да ви сложим на такива по една лента с пречупен кръст, пардон - с изображението на мистър Ковид, и да почнем всички дружно с вдигната дясна ръка /горко на леваците!/ да се поздравяваме с: Хайл! Опа-а, прощавайте, исках да кажа с: Ковид да живей! clap2.gif malii.gif no.gif

Когато нещата не се получават доброволно, ще станат доброзорно. Със зор малко, иначе няма как. neprichom.gif

Представи си, че не сме в НАТО или във Варшавския договор и гадните сърби ни нападнат както едно време. Опитват се да завземат София. Обявяват в България всеобща мобилизация. Така няма ли да нарушат правата на мобилизираните? Даже ще им изложат живота и здравето на опасност. Ако откажат, чака ги военен съд и ако е преди 1990 година може и разстрел. Има осъдени български войници на смърт дезертьори по време на ВСВ, когато сме воювали с Нацистка Германия, макар че армията ни не е защитавала границите ни. Сега ще пишеш, ама то при война е друго, държавата е в опасност. Само че от ковид починаха много повече хора, отколкото тогава от немските куршуми. navikvane.gif
D-rA
Цитат(Хасан @ 27/10/2021, 22:53) <{POST_SNAPBACK}>
Само че от ковид починаха много повече хора, отколкото тогава от немските куршуми. navikvane.gif

Да де, ама сега се води само окопна война sunbathing.gif
Хасан
Цитат(D-rA @ 27/10/2021, 22:56) <{POST_SNAPBACK}>
Да де, ама сега се води само окопна война sunbathing.gif

От тази война няма къде да избягаш, освен в Антрактида може би.
biggeorge
Аз първа доза не искам, ти за трета питаш! laugh.gif
Хасан
Цитат(biggeorge @ 28/10/2021, 00:18) <{POST_SNAPBACK}>
Аз първа доза не искам, ти за трета питаш! laugh.gif

Що бе? Безплатна е , а и зелен сертификат дават. animatedwink.gif
biggeorge
Като бях дете в близост до нас едни хора продаваха мляко от багажника на колата си.
Отиваш с бутилка, даваш пари и ти я пълнят с мляко.
До един момент си купувахме мляко от тези хора, но после пуснаха мляко по магазините - с името на производителя и със срок на годност.
Преди няколко години пак така бях видял да продават мляко от багажника на автомобил, но после човека изчезна някъде. 292.gif
Сигурно РЗИ са го погнали.
Ти би ли си купил мляко от непроверен производител, пък било и то собственик на кравеферма?
Същият е въпроса и с ваксините! wink.gif
Аз не бих си сложил ваксина, която не е проверена докрай, ваксина изработена за 6 месеца, ваксина, на която не знам какви са й страничните ефекти.
Предпочитам да рискувам с челен сблъсък с истинския коронавирус.
Вече го преболедувах няколко пъти и оцелях, значи може и така. grin.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.