Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Мета вселената
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
ЕксГорски
Цитат(lati1960 @ 12/11/2021, 20:25) <{POST_SNAPBACK}>
А какво ще кажете тогава за факта, че Русия като СССР тогава, спаси вкл. Америка, Британия, Франция и целия свят от хитлеристката чума?

Ма ти си абсолютно неграмотен!
Ако не беше Сталин и компания, Адолф Шикългрубер щеше да си остане в Мюнхенската бирария и нямаше да я има хитлеристката чума! clap3.gif
Колкото до спасяването на Америка - има ли смисъл да обясняваме кой, кого е спасявал Явно в твоята Книга не го пише, а за теб извън Книгата е ... Гьобелсова пропаганда prashchai grigorii.gif
lati1960
Цитат(bloody.gerry @ 12/11/2021, 21:11) <{POST_SNAPBACK}>
Ще го кажем по друг начин - на вас много ви се иска Източна Германия да е била на нивото и стандарта на Западна Германия. Но какво на вас ви се иска не може да повлияе на истината. smile.gif

Когато двете Германии се обединиха, Западна наля 600 милиарда западногермански марки в Източна - за да я приравни със себе си. Но дори 30 и отгоре години по-късно още се вижда, че Западна е във всяко отношение по-напред - това моментално се вижда ако човек посети двете части дори само за по един ден. smile.gif Но какво да ви правя, вашето невежество е толкова всеобемно и необятно, че човек може всичко да ви прости. smile.gif

Защо някои винаги се хващате за парѝте?
Нали това ви обясних по-горе, че печатницата за тези хартийки е на запад. И оттам контролът върху цялата система.
По-важен е човешкият ресурс, и, за да ме разберете, поинтересувайте се от коя част на Германия е госпожа Меркел примерно?
И, за да приключа този абсурден спор, дебело подчертавам: Добре, продължавайте да вярвате, че великият Запад победѝ лошия Изток. Спете спокойно!
lati1960
Цитат(bloody.gerry @ 12/11/2021, 20:43) <{POST_SNAPBACK}>
Понеже вие имате нулеви познания по история, нека ви дам един исторически цитат от една историческа личност:

преступно вести такую войну, как война за "уничтожение гитлеризма" - превод - престъпно е да се води война за "унищожаване на хитлеризма"

Тези думи са казани от В.М. Молотов на извънредната 5-та сесия на върховния съвет на СССР на 31 октомври 1939 година. Защото, уважаеми lati1960, хитлеристката чума е абсолютно същата като съветската чума. smile.gif

Цели 2 години СССР и Германия са най-близки съюзници докато Великобритания сама дава отпор на нацистите. Но разбира се, в руските учебници е казано, че Втората световна започва на 22 юни 1941-ва. smile.gif

---------------------------------------

P.S. Интересен факт за Молотов, който казва горните думи и на когото е кръстен договора за подялба на Европа Рибентроп-Молотов, а също и коктейла Молотов - коктейла Молотов е изобретен от финландците когато Съветска Русия напада Финландия през ноември 1939 г. Молотов, с присъщото на руснаците безочие и арогантност, твърди, че руските самолети хвърляли над финландските градове храна и напитки, а не бомби. smile.gif Тогава, като отговор на тая безпримерна тъпня и цинизъм, финландците кръщават бутилките със запалителна течност Коктейла Молотов.

Няма да споря с човек, чиито познания по история, в случая за Втората световна, приключват някъде около 1939-та г.
no.gif Множко ми идват вече толкова пишман историци тук, съжалявам. Бъдете здрави!
-----------------------
Апропо, според вашата версия на историята сигурно британците са победили лошия фюрер, докато руснаците и червената армия са си пили водката и са гледали шоуто отстрани. malii.gif Нищо чудно в новите политкоректни учебници да напишат и това. Само че фактът е този, че ако нямаше втори фронт на Изток, в Британия и до днес щяха да се поздравяват с "хайл"! А може би и в Америка. Ама карай, аз нищичко не разбирам от история, вие сте големият историк, така си е. malii.gif
lati1960
Цитат(ЕксГорски @ 12/11/2021, 21:40) <{POST_SNAPBACK}>
Ма ти си абсолютно неграмотен!
Ако не беше Сталин и компания, Адолф Шикългрубер щеше да си остане в Мюнхенската бирария и нямаше да я има хитлеристката чума! clap3.gif
Колкото до спасяването на Америка - има ли смисъл да обясняваме кой, кого е спасявал Явно в твоята Книга не го пише, а за теб извън Книгата е ... Гьобелсова пропаганда prashchai grigorii.gif

Ама разбира се. Как не се сетих?
Ми то Америка е освободила и България от турското роб... , пардон, присъствие. Руснаците лъжат, че били те.
Така си е, аз съм абсолютно неграмотен, признавам. Сталин бил създал хитлеристката чума? blink.gif
Приятелю драг, я се поинтересувай кои са били спонсорите на прохождащия в политиката Шикългрубер?
Направо не мога да повярвам! malii.gif no.gif
Питето
Руснаците са освободили половината България, другата половина сме си я освободили сами... въпреки руснаците.
Хитлер си е обучавал армията при Сталин, ако не беше така, нямаше да има армия зад себе си, от там щеше да няма влияние и власт, за да докара такива беди по света.
Сталин го спасява американската помощ от машини и папо, иначе щеше да е "мускули срещу танкове", а това знаем как е свършило в Полша.
bloody.gerry
Цитат(lati1960 @ 13/11/2021, 19:36) <{POST_SNAPBACK}>
Няма да споря с човек, чиито познания по история, в случая за Втората световна, приключват някъде около 1939-та г.
no.gif Множко ми идват вече толкова пишман историци тук, съжалявам. Бъдете здрави!
-----------------------
Апропо, според вашата версия на историята сигурно британците са победили лошия фюрер, докато руснаците и червената армия са си пили водката и са гледали шоуто отстрани. malii.gif Нищо чудно в новите политкоректни учебници да напишат и това. Само че фактът е този, че ако нямаше втори фронт на Изток, в Британия и до днес щяха да се поздравяват с "хайл"! А може би и в Америка. Ама карай, аз нищичко не разбирам от история, вие сте големият историк, така си е. malii.gif

Фактите, уважаеми lati1969 са, че ако не беше Великобритания, която от 1939 до 1941 сама воюва срещу хитлеристката армия и ако не беше ленд-лиза на Америка, сега чак до Магадан щяха да се поздравяват с "хайл". smile.gif

Знам, че ви е непоносим факта, че цели две години Съветска Русия и Хитлеристка Германия са най-верни съюзници - толкова верни, че дори в деня на хитлеристкото нападение - 22 юни 1941 - руски композиции с оръжие, техника и храни продължават да пътуват към Германия - в помощ на братската нацистка партия и братската хитлеристка войска. smile.gif Ще можете ли да преглътнете тези прости, ясни и лесно проверими факти?
lati1960
Цитат(bloody.gerry @ 14/11/2021, 00:09) <{POST_SNAPBACK}>
Фактите, уважаеми lati1969 са, че ако не беше Великобритания, която от 1939 до 1941 сама воюва срещу хитлеристката армия и ако не беше ленд-лиза на Америка, сега чак до Магадан щяха да се поздравяват с "хайл". smile.gif

Знам, че ви е непоносим факта, че цели две години Съветска Русия и Хитлеристка Германия са най-верни съюзници - толкова верни, че дори в деня на хитлеристкото нападение - 22 юни 1941 - руски композиции с оръжие, техника и храни продължават да пътуват към Германия - в помощ на братската нацистка партия и братската хитлеристка войска. smile.gif Ще можете ли да преглътнете тези прости, ясни и лесно проверими факти?

Такива са "фактите" от вашите политкоректни читанки. В моите пише, че точно Америка праща на СССР през цялата война и оръжия, муниции, дрехи, храни, и всичко нужно за да громи Червената армия нацистка Германия. Тоест, вашите "факти" са огледални на действителните, но, нямам намерение да споря. Видно е, че вие сте предубеден/а по въпроса, и то толкова, че просто няма смисъл да ви опонирам. Нищо лично. Чао!
Buitenlander
Цитат(lati1960 @ 14/11/2021, 19:44) <{POST_SNAPBACK}>
Такива са "фактите" от вашите политкоректни читанки. В моите пише, че точно Америка праща на СССР през цялата война и оръжия, муниции, дрехи, храни, и всичко нужно за да громи Червената армия нацистка Германия.

Това какво общо има с факта, че СССР и Хитлерова Германия са съюзници от 30-09-1939 до 22-06-1941? Имаш ли данни, които да оспорват това твърдение?
lati1960
Цитат(Питето @ 13/11/2021, 21:51) <{POST_SNAPBACK}>
Руснаците са освободили половината България, другата половина сме си я освободили сами... въпреки руснаците.
Хитлер си е обучавал армията при Сталин, ако не беше така, нямаше да има армия зад себе си, от там щеше да няма влияние и власт, за да докара такива беди по света.
Сталин го спасява американската помощ от машини и папо, иначе щеше да е "мускули срещу танкове", а това знаем как е свършило в Полша.

"Сталин го спасява американската помощ от машини и папо... "

Абсолютно вярно. Моля, припомнѝ го на колегата/колежката по-горе. Щото ми омръзна да чета фалшиви исторически тъпотии тука. То бива да се подлагат някои на новите ни "братя", ама чак пък толкоз! Прост факт по същото: Колко американци и британци са си оставили костите за свободата на България у нас? Зеро. Нула. Нито един! Обратното - половината и повече от турските паши, генерали водещи османската армия през войната от 1878-9 г., са английски, френски и щатски евреи с турско гражданство на служба при султана! И това може лесно да бъде проверено. И на фона на това - десетки хиляди руски воини дали живота си за нашата свобода! Такива са исторически факти. От които не следва задължително всеобща българска любов към Русия, не твърдя това. Не и за днешната такава, на Путин. Но, такива са историческите истини.
Що се отнася до Хитлер, доста яснота по неговото издигане като канцлер и после като фюрер може да внесе информацията кой, кои са го финансирали и подкрепяли в началото на политическата му кариера. И това съвсем не е Сталин.
https://bg.eferrit.com/%D0%BA%D0%BE%D0%B8-%...BA%D0%BE%D0%B9/
Ето част като извадка: "Подкрепата за Хитлер отдавна е идентифицирана сред горните класове и в голяма степен това се смята за правилно. Разбира се, големите нееврейски предприятия първоначално подкрепиха Хитлер, за да се противопоставят на страха си от комунизма, а Хитлер получи подкрепа от заможни индустриалци и големи компании... "
Което е меко казано, истината е, че почти всички крупни компании в Германия тогава, плюс военно-промишления комплекс, съвкупно дават подкрепата си за прохождащия в политиката креслив мустакат евфейтор. И днес знаем до какво е довело това. Сталин няма нищо общо. Връзката Хитлер-Сталин е много по-късно, когато първият вече е овладял властта в Германия и почва да търси външни съюзници за експазионистичната си агресия. Нормално е да я намери в друг диктатор, но не е това темата. Не Сталин издига Хитлер до властта в Германия. Издигат го германските индустриалци и военни, с надеждата да се преразгледа унизителния Верайски диктат. Но, вместо да изпишат вежди, както се казва, изваждат очи, и то меко казано. Нататък историята я знаем. Тоест, нагла лъжа и фалшиво твърдение е, че руснаците и Сталин са лансирали Хитлер за канцлер и фюрер! За съжаление днес много подобни са вписани в учебниците по история у нас, в угода на новия Биг Брадър, унизително.
Давам си сметка каква помия ще излеят сега някои върху ми, но такава е историческата истина по въпроса. Останалото дори не желая да го коментирам. Писна ми като нямат някои аргументи по нещо, веднага да почнат да плюят срещу Путин и Русия. Да си отворят тема такива по това, и да си врещят там.
lati1960
Цитат(Buitenlander @ 14/11/2021, 20:47) <{POST_SNAPBACK}>
Това какво общо има с факта, че СССР и Хитлерова Германия са съюзници от 30-09-1939 до 22-06-1941? Имаш ли данни, които да оспорват това твърдение?

Никога не съм оспорвал тази историческа истина.
Оспорвам лъжата, че Хитлер, руснаците и комунистите били издигнали Хитлер до властта в Германия.
Което твърди "великият" историк колегата/колежката Блъди Гери или както там се е кръстил/а.
По-долу до Питето съм дал инфо, и то в мекия вариянт оборващ подобни лъжи, не желая повече да го обсъждам тук.
Много моля, темата не е за Русия и Хитлер!
Ако искате да пишете за това, отворете си специална!
bloody.gerry
Нали това ви обясних по-горе, че печатницата за тези хартийки е на запад.

Ами защо и на Изток не започнат да си печатат хартийки, та руските пенсионери да не бъркат така унизително по казаните за боклук, въпреки безумните цени на нефта и газа и въпреки огромните залежи на въпросните нефт и газ в Русия? Може би им пречи изключително високата им духовност? smile.gif Ама като са толкова духовни защо тичкат със заплатата си към чейнч-бюрата да сменят рублите на долари? Кога ще видим бездуховните американци да тичат да си сменят доларите на рубли? smile.gif
bloody.gerry
Оспорвам лъжата, че Хитлер, руснаците и комунистите били издигнали Хитлер до властта в Германия. - вие оспорвате лъжа, която сам сте си измислили. Това е забележително - сам си измисляте нещо и после сам си го оборвате. ))))))

Ще може ли да посочите къде точно твърдя, че "руснаците и комунистите били издигнали Хитлер до властта в Германия" - чакам smile.gif
ЕксГорски
Цитат(bloody.gerry @ 14/11/2021, 22:28) <{POST_SNAPBACK}>
Ще може ли да посочите къде точно твърдя, че "руснаците и комунистите били издигнали Хитлер до властта в Германия" - чакам smile.gif

Аз твърдя и това е известно на всички, с изключение на някои неграмoтни!. Ако трябва - утре по-подробно
lati1960
Цитат(bloody.gerry @ 14/11/2021, 21:26) <{POST_SNAPBACK}>
Нали това ви обясних по-горе, че печатницата за тези хартийки е на запад.

Ами защо и на Изток не започнат да си печатат хартийки, та руските пенсионери да не бъркат така унизително по казаните за боклук, въпреки безумните цени на нефта и газа и въпреки огромните залежи на въпросните нефт и газ в Русия? Може би им пречи изключително високата им духовност? smile.gif Ама като са толкова духовни защо тичкат със заплатата си към чейнч-бюрата да сменят рублите на долари? Кога ще видим бездуховните американци да тичат да си сменят доларите на рубли? smile.gif

"Кога ще видим бездуховните американци да тичат да си сменят доларите на рубли?"

Когато се стигне до това, вече нито доларите ще имат значение, нито рублите.
В "моята" Книга пише, че тогава човеците ще хвърлят по улиците златото, парите и ценностите си, но няма да има какво да си купят с тях. Но, понеже виждам, че за вас най-важни са чисто материалните неща, няма да споря повече.
Има не малко неща в нашия свят, които са по-важни и ценни от парѝте и властта. Ще ви оставя да помислите кои са, може би ще се сетите. За да разберете моята позиция към Матрицата, в която вие пребивавате. Успех желая!
bloody.gerry
Цитат(lati1960 @ 15/11/2021, 20:18) <{POST_SNAPBACK}>
"Кога ще видим бездуховните американци да тичат да си сменят доларите на рубли?"

Когато се стигне до това, вече нито доларите ще имат значение, нито рублите.
В "моята" Книга пише, че тогава човеците ще хвърлят по улиците златото, парите и ценностите си, но няма да има какво да си купят с тях. Но, понеже виждам, че за вас най-важни са чисто материалните неща, няма да споря повече.
Има не малко неща в нашия свят, които са по-важни и ценни от парѝте и властта. Ще ви оставя да помислите кои са, може би ще се сетите. За да разберете моята позиция към Матрицата, в която вие пребивавате. Успех желая!

Ясно, но това за което говорите вече е било във вековете преди нас, например:

----------------------------
в Константинопол [днешен Истанбул] всеки ден умират до 5000 души, а в някои дни и по 10 000 души. Феноменът е описан от Прокопий Кесарийски. https://bg.wikipedia.org/wiki/Юстини?...ова_чума

Черната смърт убива между 75 и 200 милиона души в Евразия... Тенденцията в скорошни изследвания сочи за смъртта около 45 – 50% от населението на Европа в четири-годишен период.
https://bg.wikipedia.org/wiki/Черната_смърт

Във "вашата" книга пише също, че няма нещо за което да кажеш - виж, това е ново. Защото няма нищо ново под слънцето. smile.gif

Но докато чакате лошите [и то мнооого лоши] времена да настъпят, руснаците все така пъргаво ще тичкат със заплатите си към чейнч-бюрата и ще сменят високодуховните рубли за ненавистните зелени хартийки. smile.gif
Питето
"Дългът е дълг", само в религията. В реалността, дългът не е само дълг, ми и още няколко неща, дори ти да не подозираш. Трябва обаче икономически учебници, малко математика, история...
ЕксГорски
Цитат(lati1960 @ 14/11/2021, 21:05) <{POST_SNAPBACK}>
. Сталин няма нищо общо. Връзката Хитлер-Сталин е много по-късно, когато първият вече е овладял властта в Германия и почва да търси външни съюзници за експазионистичната си агресия.

Както винаги, много си силен по история - какво невежество! По-голямо даже от невежеството ти по икономика wavetowel2.gif
Спирам, не му е тук мястото (за Хитлер и Сталин) prashchai grigorii.gif
Съветвам те да се ограничиш с ... тълкуването на Библията, казах "тълкуването", макар че ...
lati1960
Цитат(ЕксГорски @ 16/11/2021, 14:12) <{POST_SNAPBACK}>
Както винаги, много си силен по история - какво невежество! По-голямо даже от невежеството ти по икономика wavetowel2.gif
Спирам, не му е тук мястото (за Хитлер и Сталин) prashchai grigorii.gif
Съветвам те да се ограничиш с ... тълкуването на Библията, казах "тълкуването", макар че ...

А къде му е мястото?
Хайде, давай - сигурно децата Шикългрубер и Джугашвили са се познавали от бебета, ама разбира се. Само аз, невежата, не съм знаел. Откъде ли? Вероятно от манастира в Грузия, където нелегално малкият Шикълчо е ходил да договаря с малкия Сталинчо бъдещото разпределение на света, между хитлеризма и сталинизма. Мда-а, пропуснал съм го това на лекциите по история, признавам си. Тогава нямаше такова нещо като полит и историческа коректност. Така е. За всичко са виновни гадните руснаци и комунисти. Прав си.
Направо не мога да повярвам! no.gif malii.gif
--------------------
Доскоро смятах, че съм най-великият конспиратор на вселената, но, явно съм се надценил. sad.gif
bloody.gerry
Цитат(lati1960 @ 16/11/2021, 19:45) <{POST_SNAPBACK}>
А къде му е мястото?
Хайде, давай - сигурно децата Шикългрубер и Джугашвили са се познавали от бебета, ама разбира се. Само аз, невежата, не съм знаел. Откъде ли? Вероятно от манастира в Грузия, където нелегално малкият Шикълчо е ходил да договаря с малкия Сталинчо бъдещото разпределение на света, между хитлеризма и сталинизма. Мда-а, пропуснал съм го това на лекциите по история, признавам си. Тогава нямаше такова нещо като полит и историческа коректност. Така е. За всичко са виновни гадните руснаци и комунисти. Прав си.
--------------------
Доскоро смятах, че съм най-великият конспиратор на вселената, но, явно съм се надценил. sad.gif

lati1960 , защо с такъв жар защитавате социализма и национал-социализма? Да не сте бил член на някоя от тия партии?
Питето
А може и от удар, ако не е искал да си изяде гъбите... animatedwink.gif
Питето
Това при мен се явява "глупост", а не "новина". Дори още не схващаш, че в основата не е кой печата парите и къде ги печатат... икономически все още "си опрегнал коньо наопаки".
Buitenlander
Цитат(lati1960 @ 16/11/2021, 18:45) <{POST_SNAPBACK}>
А къде му е мястото?
--------------------

Споменавал съм го няколко пъти, единственото по-лошо нещо от невежеството е агресивното невежество. Ролята на ВКП(б), и на Сталин лично в издигането на Хитлер е отдавна добре проучена и информацията е публична. Вярно, в твоята Книга я няма. Чети:

“Върха на популярността си нацистката партия достига на 31 юли 1932 г., когато спечелва 37,2% от гласовете. Но вече на следващите избори на 5 ноември нацистите губят два милиона гласа. А на 10 април същата година Хитлер губи от Паул фон Хинденбург президентските избори.

„Надеждите ни напълно изчезнаха“ , „пари няма, никой не ни дава заем“, „ние издъхваме“ – пише Гьобелс в дневника си в края на 1932 г.

„Нещата бяха най-зле в 1932 г.“ – говори след десет години Хитлер в един от „трапезните си разговори“.

На изборите на 5 ноември социалдемократите, комунистите и Партията на центъра получават заедно половината от местата в Райхстага.

Ако комунистическата партия на Германия би се съгласила да влезе в коалиционно правителство в ролята на младши партньор, и дума не би могло да става за премиерство на Хитлер. Но Сталин, отдавна заявяващ, че социалдемократите са по-лоши и от фашистите, забранява на германските комунисти да влизат в коалиция.

Вместо това партията на Ернст Телман издига лозунг за всеобща стачка в страна, която и без това е обхваната от криза и в която има шест милиона безработни. Тази заплаха подбужда върхушката на бизнеса, генералитета и Хинденбург, който преди това никак не скрива презрението си към „ефрейтора“, да търсят „силна ръка“. През януари 1933 г. държавният глава предлага на Хитлер да стане райхсканцлер.

„Това е почти като сън, като приказка!“ – възклицава Гьоринг, узнавайки за полученото от Хитлер предложение.”

ЕксГорски
Резюмирано за по-лесно схващане:
- Юли 1932, Хитлер : 13,7 миллиона (М, по-нататък) гласове без да има абсолютно болшинство.
След това броя на гласовете за неговата партия намаляват.
- Ноември 1932, Хитлер – 11,8 М, социaл-демократите – 8,1 М, комунистите – 5,8 М
- Януари 1933, Хитлер – 43 %, соц-демократи и комунисти – 49 %.
НСДАП (партията на Хитлер) не може да върне заемите взети от Хитлер за изборната кампания. Ако не дойде на власт, Хитлер смята или да избяга, или да се самоубие (Анри Пикер,Разговори на масата с Хитлер – разговор на 5ти май 1942)
По настояване на Коминтерна (Сталин), немските комунисти отказват да влязат в коалиция със соц-демократите. Хитлер има болшинство и идва на власт

Същото става в Италия 10тина години по-рано (1922?), Коминтерна (Ленин), изисква от италианските социалисти да не влизат в коалиция с либералната партия. Социалистическата партия се разцепва – послушалите Ленин, формират италианската комунистическа партия.
МУСОЛИНИ ИДВА НА ВЛАСТ
lati1960
Цитат(ЕксГорски @ 17/11/2021, 13:27) <{POST_SNAPBACK}>
Резюмирано за по-лесно схващане:
- Юли 1932, Хитлер : 13,7 миллиона (М, по-нататък) гласове без да има абсолютно болшинство.
След това броя на гласовете за неговата партия намаляват.
- Ноември 1932, Хитлер – 11,8 М, социaл-демократите – 8,1 М, комунистите – 5,8 М
- Януари 1933, Хитлер – 43 %, соц-демократи и комунисти – 49 %.
НСДАП (партията на Хитлер) не може да върне заемите взети от Хитлер за изборната кампания. Ако не дойде на власт, Хитлер смята или да избяга, или да се самоубие (Анри Пикер,Разговори на масата с Хитлер – разговор на 5ти май 1942)
По настояване на Коминтерна (Сталин), немските комунисти отказват да влязат в коалиция със соц-демократите. Хитлер има болшинство и идва на власт

Същото става в Италия 10тина години по-рано (1922?), Коминтерна (Ленин), изисква от италианските социалисти да не влизат в коалиция с либералната партия. Социалистическата партия се разцепва – послушалите Ленин, формират италианската комунистическа партия.
МУСОЛИНИ ИДВА НА ВЛАСТ

Момчета!
Вижте каква е темата!
Ако искате да си бъбрите за Хитлер, Сталин и гадните комунисти, и за лошата Русия, отворете си друга, и, бон шанс.
Тук трябваше да обсъждаме други неща!
lati1960
Цитат(ЕксГорски @ 14/11/2021, 23:35) <{POST_SNAPBACK}>
Аз твърдя и това е известно на всички, с изключение на някои неграмoтни!. Ако трябва - утре по-подробно

Отворете си тема за Русия, за Хитлер, за каквото щете, и там си говорете за това.
Благодаря! Тук темата е друга! Пишете по нея, моля. Ако искате де, не е задължително.
lati1960
Цитат(bloody.gerry @ 15/11/2021, 22:06) <{POST_SNAPBACK}>
Ясно, но това за което говорите вече е било във вековете преди нас, например:

в Константинопол [днешен Истанбул] всеки ден умират до 5000 души, а в някои дни и по 10 000 души. Феноменът е описан от Прокопий Кесарийски. https://bg.wikipedia.org/wiki/Юстини?...ова_чума

Черната смърт убива между 75 и 200 милиона души в Евразия... Тенденцията в скорошни изследвания сочи за смъртта около 45 – 50% от населението на Европа в четири-годишен период.
https://bg.wikipedia.org/wiki/Черната_смърт

Във "вашата" книга пише също, че няма нещо за което да кажеш - виж, това е ново. Защото няма нищо ново под слънцето. smile.gif

Но докато чакате лошите [и то мнооого лоши] времена да настъпят, руснаците все така пъргаво ще тичкат със заплатите си към чейнч-бюрата и ще сменят високодуховните рубли за ненавистните зелени хартийки. smile.gif

И като си сменят лошите рубли с прекрасните долари, какво ще си купят с тях?
Впрочем, в Турция не е ли същото? И на турците ли им е виновен злодеят Путин?
Сигурно насила им продаде руски ракети СС, нали така. Виж ся, като ви се говори на някои за Русия, отворете си тема, и си шпрехайте в нея. Спирам тук да ви отговарям на провокациите. Щото това опитвате някои. Хайде чао!
bloody.gerry
Цитат(lati1960 @ 17/11/2021, 20:14) <{POST_SNAPBACK}>
Впрочем, в Турция не е ли същото? И на турците ли им е виновен злодеят Путин?
Сигурно насила им продаде руски ракети СС, нали така. Виж ся, като ви се говори на някои за Русия, отворете си тема, и си шпрехайте в нея. Спирам тук да ви отговарям на провокациите. Щото това опитвате някои. Хайде чао!

И като си сменят лошите рубли с прекрасните долари, какво ще си купят с тях? - ще трябва да питаш самите руснаци. Дори и най-големите патриоти там като кажат "долар" - мед им капе от устата. И тичкат към банките и чейнч-бюрата, тичкат ли, тичкат. smile.gif Как няма да тичкат, като по едно време 1 долар струваше 30 рубли, а само две седмици по-късно вече струваше 45 рубли. smile.gif И ти да си руснак - и ти ще тичкаш да сменяш. Всъщност ти си тичкал също - през зимата на 1996-1997-ма, нали? smile.gif Знаеш много добре как се тичка да сменяш обезценяваща се хартия в долари. И турците също тичкат - да не мислиш, че не тичкат. Тичкат, горките, та подметките им шляпат по гърба. А какво общо има продажбата на ракети - това само ти си знаеш (по-вероятно и ти да не знаеш) smile.gif
ЕксГорски
Цитат(lati1960 @ 17/11/2021, 21:14) <{POST_SNAPBACK}>

Е да, няма ги вече Берьоските (български вариант Кореком) prashchai grigorii.gif
ЕксГорски
Цитат(lati1960 @ 17/11/2021, 21:08) <{POST_SNAPBACK}>
Момчета!
Вижте каква е темата!
Ако искате да си бъбрите за Хитлер, Сталин и гадните комунисти, и за лошата Русия, отворете си друга, и, бон шанс.

И искаш да подминеме, без да реагираме, тази огромна глупост?!

"Сталин няма нищо общо. Връзката Хитлер-Сталин е много по-късно, когато първият вече е овладял властта в Германия и почва да търси външни съюзници за експазионистичната си агресия."
D-rA
Цитат(lati1960 @ 17/11/2021, 20:08) <{POST_SNAPBACK}>
Момчета!
Вижте каква е темата!

За това си прав - но всяка тема търпи развитие такова, каквото участниците направят...Ако модерирам темата с прехвърляне на клончето Хитлер в нова тема - и двете теми ще затихнат...Всъщност какво е Мета вселена - ако не всички ние които дишаме, потим се и споделяме където можем това което между две ракии ни роди сивото... sunbathing.gif
Питето
Ако не знаеш от къде идваш, то как ще знаеш накъде отиваш? А темата е накъде ще тръгнем с метавселените. Навремето, радиото и киното са били точно като нета и социалните мрежи, а кой как се е възползвал го пише в историята, обаче някои не са я чели внимателно... Хората не се променят лесно, та ако знаеш кога как са им повлияли, може прилично точно да прогнозираш какво би следвало от друго влияние.

Мани го Хитлер, там много народ има набити клишета. Да върнем още по-назад, през средновековието, когато личните данни направо ги е нямало, та по онова време всичко е ставало трудно точно заради анонимността и обмена на информация със скоростта на пощенски гълъб и обема от две изречения. Днес щели да правят нещо точно наопаки, ама щяло да бъде кофти. Ми не, ще стане по-добре. Обмена на инфо, това дето ще се знае за тебе и мене , ще помага да ни се угажда и да няма излишни разходи. Хем повече народ, хем по-приятно, хем по-евтино.
lati1960
Цитат(D-rA @ 17/11/2021, 23:37) <{POST_SNAPBACK}>
За това си прав - но всяка тема търпи развитие такова, каквото участниците направят...Ако модерирам темата с прехвърляне на клончето Хитлер в нова тема - и двете теми ще затихнат...Всъщност какво е Мета вселена - ако не всички ние които дишаме, потим се и споделяме където можем това което между две ракии ни роди сивото... sunbathing.gif

О кей. Но е малко спекулативно и провокативно, което колегите правят в случая. Пример само: Сталин чрез Коминтерна бил довел Хитлер на Власт, понеже - много германци тогава гласували за Германската Комунистическа Партия, която пък после не подкрепила добрите в Бундестага, което пък облагодетелствало Хитлер... Че Сталин ли ги е бил тези немци, дето са гласували за ГКПартия? Ми не е. Ако така почнем да извъртаме историята, а точно това правят някои и тук, и не само, то... абе карай да върви. Аз отказвам да коментирам подобни спекулации. Чрез подобни можем да изкараме, че руските комунисти са докарали и Кенеди на власт, що не. То за Тръмп буквално се твърдеше същото, помним. Е съжалявам, ама някои неща имат граници. Далеч съм да отричам правото на всеки да си вярва в каквото си ще, но обективните исторически факти са каквито са, нататък... абе нека си пишат хората и тук, няма лошо. Притесняват ме претенциите на такива точно тяхната версия да е чистата историческа истина. no.gif
lati1960
Цитат(ЕксГорски @ 17/11/2021, 23:04) <{POST_SNAPBACK}>
И искаш да подминеме, без да реагираме, тази огромна глупост?!

"Сталин няма нищо общо. Връзката Хитлер-Сталин е много по-късно, когато първият вече е овладял властта в Германия и почва да търси външни съюзници за експазионистичната си агресия."

За теб е глупост, за мен е исторически факт. Останалото са спекулации, на днешната полит коректност в угода на силните на деня. Дай факт, кога Хитлер и Сталин са се срещали, дали са се познавали лично, и, кога са сключили първия си договор. Можеш да цитираш и документи, нямам против. Другото са полит кощунствени алабализми.
С цялото му уважение, нищо лично.
----------------------
Това, че немците тогава са гласували масово за Германската Комунистическа Партия, не е заслуга на Сталин, нито на Коминтерна. Нито Сталин ги е бил по тиквите да го правят, те сами са решили това. Обстановката е била такава, след Версейския диктат, спрямо Германия. Нататък всичко, което твърдите някои тук, са си чисти спекулации. И, не ме разбирай погрешно - нито ми друме за Сталин, още по-малко за комунистите, тогавашни и днешни. Важна е историческата истина, обективната. А някои я извъртате днес, за да угодите на новия ни голем Брат. Както бащите ви я извъртаха, за да угодят на предния такъв. Затова, отново ви моля - като искате да я уточните тази историческа истина, отворете тема по нея, и ако ми е кеф, мога и да се включа. Бъдете здрави!
bloody.gerry
Това, че немците тогава са гласували масово за Германската Комунистическа Партия

Тъй като нищо не уточнявате и мисълта ви е разхвърляна, вероятно както е всичко при вас smile.gif , та реших да уточним - на изборите през 1928 г в Германия комунистите печелят 54 мандата, а национал-социалистите от работническата партия на Германия - 12 мандата. Но комунистите не печелят властта, защото са много далече от мнозинство - има далеч по-силни партии от тяхната.

През 1930 работническата партия на Германия (партията на Хитлер) печели 107 места в парламента, а комунистите - 77 места. Но това все още не е пълна победа за Хитлер. Едва през 1932 той печели 230 места в парламента и става първа политическа сила.

А какво вие искате да кажете с предишние си пост - това ще остане скрито в мрака, в който е потопено вашето съзнание. smile.gif

P.S. Отдавна се знае за договора между Хитлер и Сталин, с който те си разделят Европа. Понеже формално е подписан от техни министри, договора е известен под името Рибентроп-Молотов. Към тази договор има специален секретен протокол, чието съществуване Русия отричаше чак до 90-те години, когато накрая го призна. Ако искате - поинтересувайте се какво пише във въпросния секретен протокол, просто за да не пишете щуротии и да повишите историческото си култура. Жокер - там става дума и за България.
ЕксГорски
Цитат(lati1960 @ 18/11/2021, 20:47) <{POST_SNAPBACK}>
Hемците тогава са гласували масово за Германската Комунистическа Партия,

Hемците никога не са "гласували масово за ком партията". Тя е на 3то място, но коалицията й със соц партията ще попречи Хитлер да бъде издигнат за Канцлер (имаш аналогии със сегашните български избори)..
Именно, за да не стане това, Сталин нарежда на комунистите да НЕ влизат в коалиция със социалистите.

Доколкото разбирам, на теб не ти е ясно ЗАЩО Сталин желае Хитлер да вземе властта! Това наистина е ОСНОВНИЯТ въпрос.
Не е елементарно да ти се обясни с няколко изречения.
Ако действително имаш желание да разбереш, прочети книгата на Виктор Суворов "Последната Република". Там всичко подробно и документирано е изяснено. Има я (книгата) и на български, и на руски.
lati1960
Цитат(bloody.gerry @ 18/11/2021, 22:40) <{POST_SNAPBACK}>
Това, че немците тогава са гласували масово за Германската Комунистическа Партия

Тъй като нищо не уточнявате и мисълта ви е разхвърляна, вероятно както е всичко при вас smile.gif , та реших да уточним - на изборите през 1928 г в Германия комунистите печелят 54 мандата, а национал-социалистите от работническата партия на Германия - 12 мандата. Но комунистите не печелят властта, защото са много далече от мнозинство - има далеч по-силни партии от тяхната.

През 1930 работническата партия на Германия (партията на Хитлер) печели 107 места в парламента, а комунистите - 77 места. Но това все още не е пълна победа за Хитлер. Едва през 1932 той печели 230 места в парламента и става първа политическа сила.

А какво вие искате да кажете с предишние си пост - това ще остане скрито в мрака, в който е потопено вашето съзнание. smile.gif

P.S. Отдавна се знае за договора между Хитлер и Сталин, с който те си разделят Европа. Понеже формално е подписан от техни министри, договора е известен под името Рибентроп-Молотов. Към тази договор има специален секретен протокол, чието съществуване Русия отричаше чак до 90-те години, когато накрая го призна. Ако искате - поинтересувайте се какво пише във въпросния секретен протокол, просто за да не пишете щуротии и да повишите историческото си култура. Жокер - там става дума и за България.

Добре. Не споря.
Нека да уточним две важни исторически истини по горното:
1. Самите германци гласуват масово за партията на Хитлер през 1932-ра, както и за комунистите през същата. Нали така. Хайде да ми обясните каква е заслугата на Сталин за това, или на Коминтерна? Няма такава. Версайският диктат предопределя поведението на немските гласоподаватели, които отиват в крайност, за да запазят достойнстовото на Германия. И, ето ни го мустакатият ефрейтор. Факт 1.
2. Да, за договора между Хитлер и Сталин се знае, но, хайде да ми посочите кога е сключен, моля. Благодаря. Факт 2.
Нататък всички ваши с Горския и на други исторически алабализми са в сферата на субективното виждане за обективната история.
Това последното разбра ли го? Да обяснявам ли още?
lati1960
Цитат(ЕксГорски @ 18/11/2021, 23:47) <{POST_SNAPBACK}>
Hемците никога не са "гласували масово за ком партията". Тя е на 3то място, но коалицията й със соц партията ще попречи Хитлер да бъде издигнат за Канцлер (имаш аналогии със сегашните български избори)..
Именно, за да не стане това, Сталин нарежда на комунистите да НЕ влизат в коалиция със социалистите.

Доколкото разбирам, на теб не ти е ясно ЗАЩО Сталин желае Хитлер да вземе властта! Това наистина е ОСНОВНИЯТ въпрос.
Не е елементарно да ти се обясни с няколко изречения.
Ако действително имаш желание да разбереш, прочети книгата на Виктор Суворов "Последната Република". Там всичко подробно и документирано е изяснено. Има я (книгата) и на български, и на руски.

Ето това вече е разумно изказване, по което можем да говорим.
Да, аналогията с днешната българска ситуация е много сполучлива. Съгласявам се, така е.
Днес българите почти масово гласуваха за "Продължаваме промяната", само и само да се отърват от мъртвата политическа хватка на мутрите, ченгетата и наследниците на комунистите, преки и косвени, и техните дечурлига.
Не отричам, че Сталин е желал Хитлер да дойде на власт в Германия. Факт. Обаче, не е вярно, че пряко е допринесъл това да се случи. Нито чисто финансово или метариално е подпомагал Хитлер и дружината му. Това са сторили немските крупни индустриалци, немския елит тогава, и, което е интересното, не малко богати и влиятелни евреи също. Всички са го сторили с надеждата Хитлер да възстанови достойнстово и мястото на Германия в нова Европа тогава, след първата световна война. Какво е последвало, днес знаем. Но, не е истина, което твърдите, че Сталин и руските комунисти са издигнали Хитлер и нацизма на власт в Германия. Това са си избрали самите немци тогава, и са си понесли последствията.
Вече нататък в отделна тема, ако отворите такава, можем да обсъждаме как, кога и защо двамцата диктатори са се обърнали един срещу друг, и т. н. Не ми е проблем да пиша и по това. Но, не смятам, че сте коретни някои. Опитвате да ме вкарате в диспут по одобрение на диктатори въобще, което няма да ви се получи. Никога не съм одобрявал диктатури, без значение формата им, дори днешната чрез абсурда ковид. Други се плъзнахте по това, но ваш проблем. Отдавна тук неколцина се опитват да ме изкарат антисемит, расист и подобни измислици, но е клевета. Точно тези, които го правят, сега одобряват новия вид тирания чрез ваксинирането, ограниченията, разделението, и т. н. Но дори не се усещате. Ваша работа. Просто трябваше да го уточним. Бъдете здрави!
lati1960
Цитат(bloody.gerry @ 17/11/2021, 22:02) <{POST_SNAPBACK}>
И като си сменят лошите рубли с прекрасните долари, какво ще си купят с тях? - ще трябва да питаш самите руснаци. Дори и най-големите патриоти там като кажат "долар" - мед им капе от устата. И тичкат към банките и чейнч-бюрата, тичкат ли, тичкат. smile.gif Как няма да тичкат, като по едно време 1 долар струваше 30 рубли, а само две седмици по-късно вече струваше 45 рубли. smile.gif И ти да си руснак - и ти ще тичкаш да сменяш. Всъщност ти си тичкал също - през зимата на 1996-1997-ма, нали? smile.gif Знаеш много добре как се тичка да сменяш обезценяваща се хартия в долари. И турците също тичкат - да не мислиш, че не тичкат. Тичкат, горките, та подметките им шляпат по гърба. А какво общо има продажбата на ракети - това само ти си знаеш (по-вероятно и ти да не знаеш) smile.gif

Това е вярно, не отричам.
Причината е огромната корупция както в България, още повече в Русия.
Само че днес нещата са различни. Примерно у нас хората не сменят лев за долар, а купуват земя, жилища, злато, ценности и недвижима собственост. Аз съм софиянец, но по ред причини съм в Пловдив в момента, а в града се строи като за последно, и то на зелено! Купища кинти се изливат в това, щото българите предусещат нещо подобно на 1997-ма, в нов вариант. И се застраховат. Искам да кажа, че днес цар долар не е това, което беше. И все повече ще става гол тя цар, ако ме разбираш. Руснаците купуват долари не защото Америка е силна, а защото Русия е корумпирана страшно! Дали ще е евро, или долари, не е важно. Търсят обикновените хора навсякъде начин да си съхранят доходите, за да оцеляват. Какво лошо в това? Впрочем, вече крипто валутите изместват и долара, вкл. в Русия. Но да не измествам темата. Това са нормални реакции на хората по света, за да се опазят от игрите на елитите и властта, от грабежа. Той е еднакъв както в САЩ, така и в Русия, така и в България, и по целия свят. Само че ти не приемаш това, или не го разбираш. Затуй се опитваш да ми докажеш колко прекрасни са парите на Америка, пък колко лоши на другите. Парите са само инструмент. Политически, финансов, властови. Нататък играта е еднаква навсякъде. Едни тарикати ограбват останалите. Нещо ново ли ти казвам?
lati1960
Цитат(ЕксГорски @ 17/11/2021, 22:59) <{POST_SNAPBACK}>
Е да, няма ги вече Берьоските (български вариант Кореком) prashchai grigorii.gif

Така е.
Но подценявате руснаците. В смисъл, те там са военизирана държава, факт. Нов вид самодържавие, крепящо се на армия, полиция, служби и насилие. Отделно корупция страшна. Обаче. Те винаги са пребивавали в подобни условия, и са оцелявали. Не само, но изнесоха много военни конфликти, и то на правилната страна, знаеш. Русите могат с канче водка и половин сухар на ден. С колко могат братята янки? animatedwink.gif И техните съюзници, вкл. нашего брата? Разбираш ли за какво ти говоря? Надявам се. Щото идват времена, в които всичко това ще е важно, и, всички тъпизми идеологически и политически ще изгубят смисъл. В това, което идва, ще оцелеят тези хора и народи, които са свикнали с малко за дълго време. С което русите са свикнали, от векове. Тоест, което днес твърдите, че им е негатив, скоро ще се превърне в позитив. И не само за тях. Но, това пише в "моята" Книга. В което не всички тук ще повярвате, затова няма да споря повече. Бъдещето ще покаже кой крив и кой прав, да сме живи и здрави, пак да говорим.
bloody.gerry
изнесоха много военни конфликти, и то на правилната страна, знаеш - Афганистан? Сирия? Украйна? smile.gif

Русите могат с канче водка и половин сухар на ден. - може да са можели когато не знаеха как живее останалия свят. Сега вече и те искат "красив живот като на Запад". Затова и крадат като невидели.
lati1960
Цитат(bloody.gerry @ 19/11/2021, 23:02) <{POST_SNAPBACK}>
изнесоха много военни конфликти, и то на правилната страна, знаеш - Афганистан? Сирия? Украйна? smile.gif

Русите могат с канче водка и половин сухар на ден. - може да са можели когато не знаеха как живее останалия свят. Сега вече и те искат "красив живот като на Запад". Затова и крадат като невидели.

Не ми се спори, но и по трите изброени от теб конфликти, руснаците, преди съветската армия, е била на правилната страна. В Афганистан единствено руснаците отидоха с цел да парират ислямския краен шовинизъм, на талибаните. Америка отиде там със съвсем други цели, знаем кой обучи Осама бен Ладен, и не само. Отделно маковите полета, и т. н. Знаем как безславно свършиха и те там. Скоро беше, изтеглянето. В Сирия кашата пак същите я забъркаха, а руснаците я пооправиха донякъде, колкото беше възможно. В Украйна и там, други почнаха соарето, на майдана, със снайперите, помним... Днес една от забърканите, Вики Нюланд, е в администрацията на Байдън, по заслуги за същото. Така че е много относително и спорно, което пишеш.
Вече за краденето в Русия си прав/а. Но и там кои крадат? Ми които са с властта, и имат възможност. Обикновените хорица и там си я карат на по чайче, сухарче, и водчица, ако има. Нищо различно от другаде по света.
lati1960
Цитат(Питето @ 15/11/2021, 22:19) <{POST_SNAPBACK}>
"Дългът е дълг", само в религията. В реалността, дългът не е само дълг, ми и още няколко неща, дори ти да не подозираш. Трябва обаче икономически учебници, малко математика, история...

Ти прочете ли, където писах, че дългът освен дълг, е също политически, финансов и властови инструмент? Май не.
Но. Преди всичко си е дълг. Тоест, при всички положения ще трябва да се връща. На някои държави и хора им се ще да не е така, но много грешат. То затуй и фалират такива, а търговете на конфускувани от длъжници коли, имущество и жилища са пълни. Колкото и да се усложнява схемата, който дължи, е зависим и подчинен на този, на когото дължи. Поне докато се издължи. А често това е доста дълъг процес, поне в държавен план. Щото всички държави по света така са затънали в дългове, че няма край. Именно през дълга се определят и политиките в глобелен, регионален и държавен план. Пише го и в твоит учебници, знаеш. animatedwink.gif
Питето
Точно един коментар по-горе си написал: " Дългът си е дълг. Хайде обясни какво друго е, според твоите читанки?" което ще рече че не знаеш какво е "дълг" на днешно време и аз ти подсказах само някои от нещата, които означава. Аре още бонус (щото не си почерпил, ама да видиш че съм ларж), "дълга" е и вид много сериозна защита. Аха, дълга те спасява точно от онова, дето го писа за поробването на длъжника. Точно наопаки на описаното от теб.
lati1960
Цитат(Питето @ 20/11/2021, 21:46) <{POST_SNAPBACK}>
Точно един коментар по-горе си написал: " Дългът си е дълг. Хайде обясни какво друго е, според твоите читанки?" което ще рече че не знаеш какво е "дълг" на днешно време и аз ти подсказах само някои от нещата, които означава. Аре още бонус (щото не си почерпил, ама да видиш че съм ларж), "дълга" е и вид много сериозна защита. Аха, дълга те спасява точно от онова, дето го писа за поробването на длъжника. Точно наопаки на описаното от теб.

Оф. И ти ли, Бруте! a4dff7b7.gif И тебе ли да черпя?
Ми наредете се на опашката, направете списък, и си дайте дестинация.
Тук единствено Бай Иван излезе пич, и поиска той да ме черпи, не аз него. Не че ми е до това, но подсказва култура, възпитание, и още нещо. Дано се сетиш какво, и не само ти.
Що касае дълга, да, разбирам за какво говориш, вярно е. Длъжникът също е важен, за който му дава заема, щото ако го няма, кой ще го връща? Нали така. Което обаче не променя генералния принцип - длъжникът е роб на заемодателя. Както и да го погледнеш, няма измъкване от това. Дали в държавен, дали в глобален или личен план, така работи системата. Просто защото няма нищо безплатно на този свят. Освен сиренцето в капана за мишоци, знаеш. animatedwink.gif
Да ти обяснявам ли повече, или ще си отвориш читанките?
Buitenlander
Цитат(lati1960 @ 21/11/2021, 18:30) <{POST_SNAPBACK}>
Оф. И ти ли, Бруте! a4dff7b7.gif И тебе ли да черпя?
Ми наредете се на опашката, направете списък, и си дайте дестинация.
Тук единствено Бай Иван излезе пич, и поиска той да ме черпи, не аз него. Не че ми е до това, но подсказва култура, възпитание, и още нещо. Дано се сетиш какво, и не само ти.

Ся що ми отваряш устата? laugh.gif Никой не е искал да го черпиш, с Бай Ганьо приехме предложените от теб облози, които ти надлежно загуби. Ами, който говори глупости си плаща - старо житейско правило. Други въпроси по културата, възпитанието и още нещото да имаш? sunbathing.gif
lati1960
Цитат(Buitenlander @ 21/11/2021, 20:06) <{POST_SNAPBACK}>
Ся що ми отваряш устата? laugh.gif Никой не е искал да го черпиш, с Бай Ганьо приехме предложените от теб облози, които ти надлежно загуби. Ами, който говори глупости си плаща - старо житейско правило. Други въпроси по културата, възпитанието и още нещото да имаш? sunbathing.gif

Не.
Само за протокола: У нас, в българско, никой не си плаща нито за глупостите дето ги плещи, нито за по-сериозните неща, като крадене, убийства, престъпления, и т. н. Аз единствен май останах. rolleyes.gif
Buitenlander
Цитат(lati1960 @ 21/11/2021, 20:21) <{POST_SNAPBACK}>
Не.
Само за протокола: У нас, в българско, никой не си плаща нито за глупостите дето ги плещи, нито за по-сериозните неща, като крадене, убийства, престъпления, и т. н. Аз единствен май останах. rolleyes.gif

Ааа, не знам, аз спечелените басове си ги търся като наследство. Загубените си ги плащам веднага.
Питето
Като почерпиш, ще обърнеш внимание щото да не се минеш с "черпене за нищо", а като обърнеш внимание, вече няма как да не видиш фактите. А и за акъл/образование/лечение/свобода трябва да се плаща, щото "безплатното" само го подритват и ей де сме на опашката на Европа-та...
lati1960
Цитат(Buitenlander @ 21/11/2021, 22:29) <{POST_SNAPBACK}>
Ааа, не знам, аз спечелените басове си ги търся като наследство. Загубените си ги плащам веднага.

И аз така.
Бъди здрав!
-------------------
Кво става в Ротердам?
Да не ти изпотрошиха пералнята?
lati1960
Цитат(Питето @ 21/11/2021, 23:00) <{POST_SNAPBACK}>
Като почерпиш, ще обърнеш внимание щото да не се минеш с "черпене за нищо", а като обърнеш внимание, вече няма как да не видиш фактите. А и за акъл/образование/лечение/свобода трябва да се плаща, щото "безплатното" само го подритват и ей де сме на опашката на Европа-та...

О кей, по това си прав. Така е.
Няма нищо безплатно на тоя свят. Без да ставам вулгарен, като шега ще припомня, че - дори мама на тате не дава, е, сещаш се, без заплащане. Де не говорим за останалото. Както винаги съм писал тук - безплатно е само сиренцето в капана за мишки! Проблемът, че сме последни във всичко, е тоталната корупция и тоталното крадене у нас. Щото гражданите си плащат всичко, пълнят кацата с обществения медец, както сполучливо го каза д-р А, само че, едни тарикати с черпаци гребат яко от тая каза само за себе си и ортаците си. Поне дотук така беше, от всички управлявали. Дали и новите ще следват този "светъл" пример, предстои да разберем. До тук индикациите са положителни. Но, да не избързваме. Щото до сега бяхме в перманентна предизборна ситуация. Дойде време за работа!
Работа! Това е разковничето. Какво пише в твоите читанки по това?
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.