Така де, в Япония, Сингапур и Южна Корея няма бедни и мизерстващи хора. Никак. - ааа, разбрах. Вие сте от тези нещастни люде, които от 70 години насам имат един единствен аргумент, който звучи в най-различни варианти, но базовият вариант е: "а пък в Америка бият негрите".

Понякога срещам хора като вас. Например като говорим за корупцията в Русия, те казват - е, айде сега, корупция има навсякъде. Също както и вие казвате - айде сега - бедни хора има навсякъде.
Нека ви дам дребен пример. По индекса за корупция на 1-во и 2-ро място по най-ниска корупция в света са съответно Нова Зеландия и Дания. Германия е на 14-то място, САЩ - на 24-то, Полша - на 41-во. България през годините обикновено се движи от 70-то до 80-то място. Русия се движи от 140-то до 150-то място. Малко преди Русия се нарежда Нигерия (около 140-то място), а малко след Русия е Зимбабве (154-155 място). Сомалия например е на около 180-то - 182-ро място.
И тъй, хората с алтернативна интелигентност могат спокойно да заявят - корупция има навсякъде - както в Русия, тъй и в Дания, както в Германия, тъй и в Сомалия. Разбира се, има инат хора, които твърдят, че въпреки, че навсякъде има корупция, все пак горните данни ни дават основание да твърдим, че между ситуацията в отделните страни има известни дребни разлики.
Абсолютно същата е ситуацията и с вашите твърдения.
А що се отнася до това ваше изречение:
Единственият реален глобален конфликт навсякъде е - елит срещу граждани, свръхбогати срещу простолюдието, власт и управление срещу управлявани и ограбвани. - то сега вие ще ни обясните как да поправим всички неправди на света, така щото всички люде да плеснат с ръце и да се прегърнат като братя. И тъй - слушаме ви внимателно.

Пак нещо сте се объркали. Вкл. по това за боя над негрите. Отдавна то не е актуално отвъд океана, обратното, в момента в Америка бият белите! Ако не знаете де. Може да питате мистър Шаде по въпроса, той ще ви обясни.
Нататък са спекулации и всички останали неща, които сте написали. Що касае последното ви питане, на него отговорът е простичък, и не е мой, не съм сигурен обаче дали ще го приемете, щото е повече за един друг раздел по-долу. Все пак ще го дам, след като настоявате: За да бъдат поправени всички неправди на света и всички люде да се прегърнат като братя, всички трябва да позволим Господ да ни управлява, а не човеци. Човешкото управлание във всичките си форми не може да поправи злините и неправдите. Но за другото е нужна вяра. Която е дефицит в съвременния свят. Дотам, че самите хора, голяма част от тях се възприемат като божества, и оттам генералният проблем. В сегашното си биологично, умствено и духовно състояние, ние човеците не можем да управляваме справедливо и добре. Това касае всички управления навсякъде! Вие лобирате за някакво уж по-малко зло от голямото зло, но то пак си е зло. Разбирате ли? Аз се опитвам да изляза от тази Матрица и да я погледна отстрани, отвън. Не че е възможно напълно, но, колкото и да успеем, виждаме нещата по различен начин. Доста по-обективно. Разбира се, вие отново ще почнете да ме убеждавате колко велика е Америка, как хранила руснаците, и дрън.дрън, което въобще не ме интересува. Това е Матрицата отвътре. В която едни тарикати се надцакват с други кой да ограбва простолюдието, навсякъде. А аз наблюдавам Системата отвън, поне опитвам. И виждам неща, които са и пред вашите очи, но вие не искате да ги погледнете, понеже сте обсебени от субективни идеологеми, егоистични интереси, и аморални противопоставяния. Вие сте в Матрицата. Опитвате да угодничите на които я контролират, за да живеете добре в нея. Аз опитвам да изляза от същата, не че засега успявам. Но опитвам. В този смисъл с вас никога няма да постигнем единомислие. Не е лично, обратното. Сега по-ясно ли е?