Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Мета вселената
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Buitenlander
Цитат(lati1960 @ 06/11/2021, 20:46) <{POST_SNAPBACK}>
"Т.е., няма нужда да се пипа Русия, тя се самоунищожава - досега икономически, а напоследък и физически."

О кей, значи руският глобален проблем скоро ще бъде решен, от самосебе си. Нали това казах.

Цветна революцийка, майданче, като в Украйната? Да пратим г-жа Нюланд и в Москва? С няколко милиарда кеш и спец отряд площадни снайперисти?

“Скоро” и “не толкова скоро”, са доста относителни понятия. В исторически план, Русия е изгубила 25% от териториите си за последните 100 години. Аз нямам време да чакам още 200 , докато този тумор се свие до приемливи размери. За Майдана в Украйна - далече си от реалността, както в повечето си изказвания.
bloody.gerry
Така де, в Япония, Сингапур и Южна Корея няма бедни и мизерстващи хора. Никак. - ааа, разбрах. Вие сте от тези нещастни люде, които от 70 години насам имат един единствен аргумент, който звучи в най-различни варианти, но базовият вариант е: "а пък в Америка бият негрите". smile.gif

Понякога срещам хора като вас. Например като говорим за корупцията в Русия, те казват - е, айде сега, корупция има навсякъде. Също както и вие казвате - айде сега - бедни хора има навсякъде.

Нека ви дам дребен пример. По индекса за корупция на 1-во и 2-ро място по най-ниска корупция в света са съответно Нова Зеландия и Дания. Германия е на 14-то място, САЩ - на 24-то, Полша - на 41-во. България през годините обикновено се движи от 70-то до 80-то място. Русия се движи от 140-то до 150-то място. Малко преди Русия се нарежда Нигерия (около 140-то място), а малко след Русия е Зимбабве (154-155 място). Сомалия например е на около 180-то - 182-ро място.

И тъй, хората с алтернативна интелигентност могат спокойно да заявят - корупция има навсякъде - както в Русия, тъй и в Дания, както в Германия, тъй и в Сомалия. Разбира се, има инат хора, които твърдят, че въпреки, че навсякъде има корупция, все пак горните данни ни дават основание да твърдим, че между ситуацията в отделните страни има известни дребни разлики. smile.gif

Абсолютно същата е ситуацията и с вашите твърдения.

А що се отнася до това ваше изречение: Единственият реален глобален конфликт навсякъде е - елит срещу граждани, свръхбогати срещу простолюдието, власт и управление срещу управлявани и ограбвани. - то сега вие ще ни обясните как да поправим всички неправди на света, така щото всички люде да плеснат с ръце и да се прегърнат като братя. И тъй - слушаме ви внимателно. smile.gif
bloody.gerry
Не че обикновените граждани на Сингапур са цъфнали и вързали, не. Но, витрината е налице.

Чакайте да видим как са обикновените сингапурски граждани. Ето как:

Сингапур оглави класация на страните с най-добро образование в света
https://www.manager.bg/klasacii/singapur-og...zovanie-v-sveta

Сингапурската здравна система - 6-та позиция сред всички страни
https://www.emergency-live.com/bg/здра?...ингапур/

Що се отнася до доходите, те са такива:
Работещите чужденци в Сингапур получават средно 138 641 долара годишно.

Т.е. ако българин работи в Сингапур, кой ще получи около 250 хиляди лева годишна заплата. Айде първо да направите средната заплата в България 250 000 лв годишно, да постигнете образование и медицина в топ 10 на света, па после да обяснявате как гражданите на Сингапур не са цъфнали и вързали. smile.gif
Потребител

... много по-смешно е:

Задвижваната от интернет и софтуерните продукти промяна трансформира повечето индустрии, а шефовете на най-големите корпорации в САЩ, чиято средна възраст е 57 години, трудно остават в крак с нововъведенията.

... "боговете" които предполагам визирате, ръкоблудстват в среда, която не разбират съвсем ...

... на сцената в момента са дейци много по-амбициозни, безскрупулни и гладни хм ... за повече :.) ...

Компанията за финансови услуги Робинхуд (Robinhood) обяви, че е била жертва на кибератака, в резултат на която са били разкрити личните данни на около 7 милиона потребители. 

... имагинерен "враг" - и данните на 7 млн. са на пазара ... в блокове от по 50к но, вече на цена от по 2-3 хиляди за единица предполагам ...

... важно е изискванията за "въглероден отпечатък" на претенциозните фейсбук ползватели, за които робуването на екологичните принципи е повече от тест за интелигентност и нормалност, да са задоволени :.) ...

п.п. ... но! иначе ми харесаха приказките за Сингапур, Япония ... много красиви! ...

Поздрави :.)

bloody.gerry
в блокове от по 50к но, вече на цена от по 2-3 хиляди за единица предполагам ...

Бре, че скъпо. А данните от всички руски шофьорски книжки например ги продават само за десетина долара накуп. smile.gif
Потребител

... о, и тази тема ли била за Русия? ... съжалявам, не съм разбрал ...

Цената на фалшив американски паспорт с откраднати лични данни може да достигне 2000 долара по данни на Experian.

п.п. ... спекулирам разбира се, с първите 20 резултата на търсачката ... но, вие изглеждате запозната - осветлете ни ...

trаnsalp
Цитат(Тарабас @ 01/11/2021, 08:15) <{POST_SNAPBACK}>
Навремето разни пролети са ходили на групи по улиците и са чупила първите улични електрически лампи. Токът бил от дявола и т.н., хората в Мездра, Балчик и почти навсякъде в малките населени места на територията ще ме разберат.

Добрата новина в този сивокафяв пацул е, че децата, младото поколение няма нищо общо с такива като вас. Вие си отивате със страховете си. Дали от електричество, 5G, ваксини и т.н.

Новото поколение /абсолютно не всички/ са жендъри и наркомани. Доста ще оцелеят, но психическото им с-е е плачевно. И пак казвам, далеч не всички. Всяко поколение си има слабостите и изкушенията.
Оня ден приятелят на 17 г. момиче като сълза, който и се мутрееше, се оказа гей. Психическата атака е много по-страшна и неразбираема отпреди. Но какво разбираме ние вярващите от души. w00tbrows.gif
bloody.gerry
Ами нали Путин "върна Русия на картата" и тя отново била голям, и то мнооо голям фактор. Та се налага да говорим и за нея. smile.gif

В даркнета има какво ли не, на съвсем прилични цени - може да си купите даже пълна база с данните на т.нар. руски специални и неспециелни части. Помните ли Боширов и Петров (Чепига и Мишкин), които опитаха да отровят Скрипал с Новичок? Вижте какво интересно инфо има за тях:

-----
Отмечается, что наиболее убедительно связь подозреваемых в отравлении Скрипалей с ГРУ доказывают номера их заграничных паспортов.

сходство номеров паспортов подозреваемых, которые отличаются лишь на 3 последние цифры
-----

И после кълбото се разплете така, че сега из интернет се размятат данните на хиляди руски, с извинение, "шпиони". smile.gif Няма я вече старата школа, КГБ не би допуснала подобно нещо.

А иначе аз много исках да си говорим за краха на Америка и на американския долар и даже ви дадох филм по тоя въпрос, но вие нищо не коментирахте. Ето ви още веднъж линк към тоя забележителен филм, ако случайно сте го пропуснал:

https://www.youtube.com/watch?v=wIiPAUkDDNk
lati1960
Цитат(bloody.gerry @ 10/11/2021, 00:57) <{POST_SNAPBACK}>
Така де, в Япония, Сингапур и Южна Корея няма бедни и мизерстващи хора. Никак. - ааа, разбрах. Вие сте от тези нещастни люде, които от 70 години насам имат един единствен аргумент, който звучи в най-различни варианти, но базовият вариант е: "а пък в Америка бият негрите". smile.gif

Понякога срещам хора като вас. Например като говорим за корупцията в Русия, те казват - е, айде сега, корупция има навсякъде. Също както и вие казвате - айде сега - бедни хора има навсякъде.

Нека ви дам дребен пример. По индекса за корупция на 1-во и 2-ро място по най-ниска корупция в света са съответно Нова Зеландия и Дания. Германия е на 14-то място, САЩ - на 24-то, Полша - на 41-во. България през годините обикновено се движи от 70-то до 80-то място. Русия се движи от 140-то до 150-то място. Малко преди Русия се нарежда Нигерия (около 140-то място), а малко след Русия е Зимбабве (154-155 място). Сомалия например е на около 180-то - 182-ро място.

И тъй, хората с алтернативна интелигентност могат спокойно да заявят - корупция има навсякъде - както в Русия, тъй и в Дания, както в Германия, тъй и в Сомалия. Разбира се, има инат хора, които твърдят, че въпреки, че навсякъде има корупция, все пак горните данни ни дават основание да твърдим, че между ситуацията в отделните страни има известни дребни разлики. smile.gif

Абсолютно същата е ситуацията и с вашите твърдения.

А що се отнася до това ваше изречение: Единственият реален глобален конфликт навсякъде е - елит срещу граждани, свръхбогати срещу простолюдието, власт и управление срещу управлявани и ограбвани. - то сега вие ще ни обясните как да поправим всички неправди на света, така щото всички люде да плеснат с ръце и да се прегърнат като братя. И тъй - слушаме ви внимателно. smile.gif

Пак нещо сте се объркали. Вкл. по това за боя над негрите. Отдавна то не е актуално отвъд океана, обратното, в момента в Америка бият белите! Ако не знаете де. Може да питате мистър Шаде по въпроса, той ще ви обясни.
Нататък са спекулации и всички останали неща, които сте написали. Що касае последното ви питане, на него отговорът е простичък, и не е мой, не съм сигурен обаче дали ще го приемете, щото е повече за един друг раздел по-долу. Все пак ще го дам, след като настоявате: За да бъдат поправени всички неправди на света и всички люде да се прегърнат като братя, всички трябва да позволим Господ да ни управлява, а не човеци. Човешкото управлание във всичките си форми не може да поправи злините и неправдите. Но за другото е нужна вяра. Която е дефицит в съвременния свят. Дотам, че самите хора, голяма част от тях се възприемат като божества, и оттам генералният проблем. В сегашното си биологично, умствено и духовно състояние, ние човеците не можем да управляваме справедливо и добре. Това касае всички управления навсякъде! Вие лобирате за някакво уж по-малко зло от голямото зло, но то пак си е зло. Разбирате ли? Аз се опитвам да изляза от тази Матрица и да я погледна отстрани, отвън. Не че е възможно напълно, но, колкото и да успеем, виждаме нещата по различен начин. Доста по-обективно. Разбира се, вие отново ще почнете да ме убеждавате колко велика е Америка, как хранила руснаците, и дрън.дрън, което въобще не ме интересува. Това е Матрицата отвътре. В която едни тарикати се надцакват с други кой да ограбва простолюдието, навсякъде. А аз наблюдавам Системата отвън, поне опитвам. И виждам неща, които са и пред вашите очи, но вие не искате да ги погледнете, понеже сте обсебени от субективни идеологеми, егоистични интереси, и аморални противопоставяния. Вие сте в Матрицата. Опитвате да угодничите на които я контролират, за да живеете добре в нея. Аз опитвам да изляза от същата, не че засега успявам. Но опитвам. В този смисъл с вас никога няма да постигнем единомислие. Не е лично, обратното. Сега по-ясно ли е?
lati1960
Цитат(Питето @ 09/11/2021, 21:15) <{POST_SNAPBACK}>
Е, щом не правиш разлика между "насила беден и гладен" и "беден и гладен по собствена воля", трудно ще ти обясна дори разликата между стол и електрически стол или между Русия и САЩ.

Разликата между Русия и САЩ ми е ясна, поне донякъде. Но не ме интересува. Щото в крайна сметка тя се свежда до желанията и целите на клановете, които управляват и САЩ, и Русия, и останалия ни свят. Това е Матрицата. А на мен не ми харесва да живея в нея. Без значение дали в Русия, САЩ или в сателитите им. Обясних го това на колегата по-горе, да не го повтарям и на теб. Едва ли такива ще ме разберете, но - никога няма да позволя да бъда вкаран в това противопоставяне, което захранва тази Матрица, на нечестието, насилието, измамата, лъжите и грабежа. Без значение в чия полза. В евенгелието Исус каза на едни такива: "Вие сте от тези долу, а Аз от онези Горе, затова не разбирате думите, които ви говоря." Така и аз ви казвам: Вие сте в Матрицата, а аз донякъде отстрани, затуй никога няма да се разбираме, понеже виждаме различни неща. Не е лично, нито се опитвам да обидя някого, просто така стоят нещата.
lati1960
Цитат(bloody.gerry @ 10/11/2021, 01:21) <{POST_SNAPBACK}>
Не че обикновените граждани на Сингапур са цъфнали и вързали, не. Но, витрината е налице.

Чакайте да видим как са обикновените сингапурски граждани. Ето как:

Сингапур оглави класация на страните с най-добро образование в света
https://www.manager.bg/klasacii/singapur-og...zovanie-v-sveta

Сингапурската здравна система - 6-та позиция сред всички страни
https://www.emergency-live.com/bg/здра?...ингапур/

Що се отнася до доходите, те са такива:
Работещите чужденци в Сингапур получават средно 138 641 долара годишно.

Т.е. ако българин работи в Сингапур, кой ще получи около 250 хиляди лева годишна заплата. Айде първо да направите средната заплата в България 250 000 лв годишно, да постигнете образование и медицина в топ 10 на света, па после да обяснявате как гражданите на Сингапур не са цъфнали и вързали. smile.gif

О кей. Иди да живееш и работиш в Сингапур.
Предполагам, дори най-бедният сингапурец или чужденец не получава по-малко от 140 000 долара годишно. Ми бравос. Тия са изградили не само комунизъма и социализъма, ами направо рая на земята!
Приятелю, ти сериозно ли? no.gif Какво се опитваш всъщност да ми докажеш, играйки си така спекулативно с цифрите и фактите? Че нещо не те разбрах.
lati1960
Цитат(bloody.gerry @ 10/11/2021, 11:58) <{POST_SNAPBACK}>
Ами нали Путин "върна Русия на картата" и тя отново била голям, и то мнооо голям фактор. Та се налага да говорим и за нея. smile.gif

В даркнета има какво ли не, на съвсем прилични цени - може да си купите даже пълна база с данните на т.нар. руски специални и неспециелни части. Помните ли Боширов и Петров (Чепига и Мишкин), които опитаха да отровят Скрипал с Новичок? Вижте какво интересно инфо има за тях:

-----
Отмечается, что наиболее убедительно связь подозреваемых в отравлении Скрипалей с ГРУ доказывают номера их заграничных паспортов.

сходство номеров паспортов подозреваемых, которые отличаются лишь на 3 последние цифры
-----

И после кълбото се разплете така, че сега из интернет се размятат данните на хиляди руски, с извинение, "шпиони". smile.gif Няма я вече старата школа, КГБ не би допуснала подобно нещо.

А иначе аз много исках да си говорим за краха на Америка и на американския долар и даже ви дадох филм по тоя въпрос, но вие нищо не коментирахте. Ето ви още веднъж линк към тоя забележителен филм, ако случайно сте го пропуснал:

https://www.youtube.com/watch?v=wIiPAUkDDNk

Разумните хора са наясно с проблемите на Русия. Но.
Вманиачаването по вапроса и концентриране вниманието изключително и само в него отклонява вниманието от истинските и реални проблеми на света ни въобще. Това е контрапродуктивно, понеже идеализира и величае световен ред, който вече е безнадеждно остарял, а опитите да бъде преодолян хуманно и мирно не предотвратиха манипулациите на оглавяващите го, като тази за т. нар. ковид "пандемия", ще има и други подобни спънки.
Няма смисъл да се пънете да доказвате как в Русия господства допотопна диктатура на зловредно самодържавие, това си го знаем. Обаче не то е в основата на реалните глобални проблеми на света ни. Впрочем, Русия вече не присъства на нито един от големите световни форуми по тези проблеми, и, въпреки това, нито един от тях скоро няма да има решение. Русия е удобно оправдание. Тя е такава, защото никой не ще да е друга. Понеже ако стане демократична и модерна, заедно с мощния си военен потенциал, ще бъде вероятно най-голямата глобална сила, заедно с Китай. Не е зле да си прелистите книгите на Збигнев Бжежински по въпроса, човекът ги е обяснил тия работи. Същият е лансирал доктрината, че Русия и Китай трябва да бъдат натискани да са бедни и диктаторски страни, противопоставени една на друга, щото ако се обединят, свършено е с Америка! animatedwink.gif Вие добре лобирата в тази посока, важе право. Но мен въобще не ме интересува! Обясних ви вече - вие сте в Матрицата, аз драпам да съм вън. Така погледнато няма как да се разберем.
Питето
Ако Русия стане демократична, последна грижа ще ѝ е да е "най-голяма военна сила". Там, колкото повече закъсват, толкова повече размахват плаката с "световна военна сила"... СССР така се гътна, размахвайки военния плакат, вместо да си гледа проблемите с хляба.
bloody.gerry
всички трябва да позволим Господ да ни управлява, а не човеци.

Разбирам ви, но трябва да уточните кой точно Господ-Бог имате предвид. Защото, както знаете - в синагогите се молят на един господ, в джамиите - на друг, в православните храмове - на трети, в протестантските храмове - на съвсем други, в хиндуистките храмове - съвсем осемнайсти и тъй нататък и тъй нататък.

Разбира се, вие ще кажете нещо от сорта, че "Господ е само един". Проблемът е, че и всички други казват същото smile.gif
bloody.gerry
Русия е... допотопна диктатура на зловредно самодържавие. Тя е такава, защото никой не ще да е друга.

Оппа, сега се оказа, че Путин и обкръжението му са най-успешните агенти на Запада (или поне на Америка) за всички времена. Гледай какви интересни неща може да научи човек от някой, който драпа да напусне Матрицата. smile.gif

Е да, ама малко по-горе вие доказвахте, как тъкмо Путин се противопоставял за злият Запад, който искал да ограби нещастната Русия. И сега ще ни кажете ли - кое от тия противоположни твърдения, изказани от един и същ човек - от Вас - всъщност е вярното? smile.gif
bloody.gerry
Цитат(lati1960 @ 10/11/2021, 21:44) <{POST_SNAPBACK}>
Какво се опитваш всъщност да ми докажеш, играйки си така спекулативно с цифрите и фактите? Че нещо не те разбрах.

Опитвам се да ви кажа по друг начин това, което вече ви казах и по-горе - че вие се изхитрявате да не кажете нито една вярна сричка в писанията си. smile.gif Просто не спирам да се удивлявам как успявате да напишете толкова много текст с никаква истина вътре. smile.gif
Потребител

... ммм ... имате предвид подразделението на МИ6 - т.н. международна разследваща група "журналисти" от Bellingcat? ...

... това са същите другари, дето забравяха папки по автобусни спирки предполагам? ...

... и да ви върна към темата - мернах един мем с т.н. Петров и Боширов, където на питане кога започва всичко, единият от тях въздъхва гориво и казва - всичко започна през 1914, когато посетихме Сараево ...

... сега за "забележителното" 5 минутно видео от 2014-та - трябва да ми простите, пропуснал съм го ... не следя всичко ...

... от 2014-та насам в САЩ се "случиха" фискална пропаст и няколко повдигания на тавана на дълга ... предстои ново ...

... от 2014-та насам при най-големия кредитор на САЩ се "случиха" 3 готови, напълно оборудвани и още 2 в строеж самолетоносача ...

п.п. ... но, не мога да разбера обсесия ви по Русия ... вероятно е нещо лично? ...

bloody.gerry
в САЩ се "случиха" фискална пропаст и няколко повдигания на тавана на дълга ... предстои ново

Разбира се, разбира се - нали това показва и филма - каквото през 2004 ,същото през 2014 - а както вие казвате - същото и през 2021. И през 2031 - пак същото smile.gif

имате предвид подразделението на МИ6 - т.н. международна разследваща група "журналисти" от Bellingcat? - именно - те знаят какво говорят smile.gif
Питето
Аха, кланове, богове, рептили, невидими но пък могъщи елити, конспирации от неколоко милиарда човека срещу няколко милиона,... На някого с такова вярване, може да му обясниш разликата между "стол" и "електрически стол" (колко му е изостанала представата за икономика) само като го оставиш да седне на което си избере от двете, и после "включиш тока". Всъщност, реалността постоянно "включва тока", пък който схване разликата схване (сяда на правилния стол), другите продължават да седят и да вибрират.
Питето
Така, сам казваш, че трябва да се внимава от кого се поръчва тортата. Е, дето аз поръчвам, и отвътре е торта.
Питето
Всъщност тези са изградили точно обратното на социализма и комунизма, а са тръгнали от по-зле от българите. 2+2
Потребител
Цитат(bloody.gerry @ 11/11/2021, 14:55) <{POST_SNAPBACK}>
Разбира се, разбира се - нали това показва и филма - каквото през 2004 ,същото през 2014 - а както вие казвате - същото и през 2021. И през 2031 - пак същото smile.gif

... ако! ... кредитора все още е склонен да плаща, което при 6 самолетоносача 5-то поколение и хиперзвукови ракети въобще не е задължително условие ...

... не се нервирайте :.)

bloody.gerry
Цитат(Потребител @ 11/11/2021, 15:29) <{POST_SNAPBACK}>
... ако! ... кредитора все още е склонен да плаща, което при 6 самолетоносача 5-то поколение и хиперзвукови ракети въобще не е задължително условие ...

... не се нервирайте :.)

Виждате ли как се обърквате. smile.gif
Първо - самолетоносачите на САЩ са повече от 6.
Второто е вярно - В США успешно провели испытания, направленные на разработку гиперзвукового оружия https://www.gazeta.ru/army/news/2021/10/21/16728811.shtml
И накрая - САЩ сами си плащат не само за собствените самолетоносачи и хиперзвукови оръжия, а и другите работи. Когато американците хукнат към обменните бюра да сменят доларите в рубли и юани - тогава ще говорим пак. smile.gif

Но няма лошо, вие пък може да сте самият Миша Леонтиев от филмчето за краха на долара и специално да сте дошъл тук, за да ни забавлявате с безкрайните си глупости smile.gif В което не виждам нищо лошо.
Потребител

Цитат(bloody.gerry @ 11/11/2021, 15:55) <{POST_SNAPBACK}>
Виждате ли как се обърквате. smile.gif
Първо - самолетоносачите на САЩ са повече от 6.
Второто е вярно - В США успешно провели испытания, направленные на разработку гиперзвукового оружия https://www.gazeta.ru/army/news/2021/10/21/16728811.shtml
И накрая - САЩ сами си плащат не само за собствените самолетоносачи и хиперзвукови оръжия, а и другите работи. Когато американците хукнат към обменните бюра да сменят доларите в рубли и юани - тогава ще говорим пак. smile.gif

Но няма лошо, вие пък може да сте самият Миша Леонтиев от филмчето за краха на долара и специално да сте дошъл тук, за да ни забавлявате с безкрайните си глупости smile.gif В което не виждам нищо лошо.

... светът не е ограничен от нашето знание за него :.) ...

Поздрави и ... не се нервирайте :.)

bloody.gerry
Цитат(Потребител @ 11/11/2021, 16:15) <{POST_SNAPBACK}>
... светът не е ограничен от нашето знание за него :.) ...

Поздрави и ... не се нервирайте :.)

Този път само толкова ли... Миша? smile.gif
lati1960
Цитат(Питето @ 09/11/2021, 21:27) <{POST_SNAPBACK}>
Отличен е дълга на японската икономика, огромен, а част от него е с отрицателна лихва. Дори България се позамогна, и също имаме дългове на отрицателна и нулева лихва, и продаваме всичките си ДЦК, че и купувачите питат за още, докато при Русия наопаки.
Сега, господин свето писание, вземете научете какво означава една държава да има горомен дълг, при това на отрицателна лихва. Баце, ако извора ти на знания за икономика и дългове, е само светото ти писание, имаш голям проблем. Най-малкото щото по онези времена са били на жълтици, а днес сме на държавни валути. А да, и разликата между държавния дълг и твоя дълг, е като между стол и електрически стол.

Дългът си е дълг. С отрицателна или положителна лихва, пак си е дълг. Задлъжнялост. Зависимост.
Както и да го увъртате някои, все си е това. И, да, моето доверие и по това лежи в основата на Светото Писание, в което сам Господ е казал, че: "На когото си длъжник, негов роб ставаш!" Това си е факт и днес. Много е усложнено и усукано, за пред простолюдието, но, пак си е същото. На когото дължиш, дори като държава, на него се подчиняваш. И, каквито и да са ми познанията по икономика и дългове, няма как няколко трилиона долара дълг за една държава, пък била тя Япония или САЩ да са нещо позитивно и положително. Дяволът така ви е зарибил с тия кредити и заеми, и държави, и хора, че даже ви е внушил, че са нещо добро. Ми хубаво, вярвайте си в това. Само че ще трябва да го слушкате и да правите каквото ви се каже, вкл. по днешната "пандемия". Което и правите.
lati1960
Цитат(bloody.gerry @ 11/11/2021, 01:23) <{POST_SNAPBACK}>
Опитвам се да ви кажа по друг начин това, което вече ви казах и по-горе - че вие се изхитрявате да не кажете нито една вярна сричка в писанията си. smile.gif Просто не спирам да се удивлявам как успявате да напишете толкова много текст с никаква истина вътре. smile.gif

Ми добре. Вярвайте си в това. За мен не е проблем.
Но е видно, че за някои Русия е голям проблем. animatedwink.gif
Дотам, че буквално сте психясали такива. В смисъл, че каквато и тема да се отвори тука, все едно си знаете - Русия, Русия, Русия... no.gif Жалка картинка. Ако сте жена, вероятно сте стигнали до състояние да имате садо-мазо еротични сънища с горкичкия злодей таварищ Путин, или? a4dff7b7.gif
lati1960
Цитат(Питето @ 11/11/2021, 14:14) <{POST_SNAPBACK}>
Всъщност тези са изградили точно обратното на социализма и комунизма, а са тръгнали от по-зле от българите. 2+2

Я ни просветли кое е обратното на социализма и комунизма?
----------------------
Друже, всичките тия идеологически булшет са Матрицата. Сред която пребивавате някои. Аз пък драпам да не съм в нея. Това е разликата, затуй не се разбираме. Нищо лично, бъдете здрави. Успешно пребиваване в Системата! И приятни ковид и други Игри! animatedwink.gif Отстрани погледнато, дори ми е забавно.
lati1960
Цитат(bloody.gerry @ 11/11/2021, 01:20) <{POST_SNAPBACK}>
Русия е... допотопна диктатура на зловредно самодържавие. Тя е такава, защото никой не ще да е друга.

Оппа, сега се оказа, че Путин и обкръжението му са най-успешните агенти на Запада (или поне на Америка) за всички времена. Гледай какви интересни неща може да научи човек от някой, който драпа да напусне Матрицата. smile.gif

Е да, ама малко по-горе вие доказвахте, как тъкмо Путин се противопоставял за злият Запад, който искал да ограби нещастната Русия. И сега ще ни кажете ли - кое от тия противоположни твърдения, изказани от един и същ човек - от Вас - всъщност е вярното? smile.gif

Бихте ли посочили къде съм писал това за Путин и злия Запад? Моля.
Да, факт е, че преди години Путин и обкръжението му натириха от Русия повечето олигарси с израелски паспорти най-вече, като Абрамович, Березовски и други, а зад тях стоят именно интересите и властта на кланове контролиращи и Вашингтон ДС включително. Това не е тайна. Но също е факт, който не отрекох, че грабежът над руския народ си продължава с пълна сила, видно е каква силна дума даже съм употребил по същото. Няма нищо противоположно в това. И не е никаква конспирация. Че едни и същи фамилии и кланове властват в дълбоката държава и в Америка, и в Русия, и навсякъде. Постига се чрез финансовите лостове, също не е тайна. Или за вас е? В чии банки са заграбените милиарди на руските новобогаташи? Къде отиде натиреният Абрамович? И не само той. Къде са имотите им, футболните им клубове, парите? Защо ги приеха, след като са лошите обрали руските граждани, за които толкова ги е грижа? Защо не им конфискуват милиардите и да ги върнат на руския народ?
Не, съжалявам, но няма да ви отговарям повече. Явно вие си търсите раздумка, за да громите световното зло наречено Путин. Ми давайте. Успех желая! От толкова време такива го громите, че горкичкият сигурно сън не го лови! Така като го гледам, много се е притеснил от такива като вас. malii.gif
lati1960
Цитат(bloody.gerry @ 11/11/2021, 01:12) <{POST_SNAPBACK}>
всички трябва да позволим Господ да ни управлява, а не човеци.

Разбирам ви, но трябва да уточните кой точно Господ-Бог имате предвид. Защото, както знаете - в синагогите се молят на един господ, в джамиите - на друг, в православните храмове - на трети, в протестантските храмове - на съвсем други, в хиндуистките храмове - съвсем осемнайсти и тъй нататък и тъй нататък.

Разбира се, вие ще кажете нещо от сорта, че "Господ е само един". Проблемът е, че и всички други казват същото smile.gif

За да не изместваме темата тук, ще си спестя коментара по горното.
Ако желаете да го дискутираме, отидете в Християнство и отворете тема там, с удоволствие ще се включа.
С цялото ми уважение иначе, въпреки разнобоя между нас при светогледа и разбиранията ни!
Бъдете здрав/а, и успех!
lati1960
Цитат(Buitenlander @ 10/11/2021, 00:45) <{POST_SNAPBACK}>
“Скоро” и “не толкова скоро”, са доста относителни понятия. В исторически план, Русия е изгубила 25% от териториите си за последните 100 години. Аз нямам време да чакам още 200 , докато този тумор се свие до приемливи размери. За Майдана в Украйна - далече си от реалността, както в повечето си изказвания.

Ми чакайте си.
А докато някои чакате Русия да се саморазпадне и изчезне, аз ще пия една студена "Столичная", за да се насладя на едно от малкото хубави руски неща, според вас. Така че - наздраве! Салют за разпадащата се Роша! cheers1.gif
Питето
То, така и за СССР разправяха, пък една сутрин от МАсква дойде изненада... В смисъл, по-стегнато с водката (тази поне я правят и извън Русия, та е сигурна напитка) да не дойде нЕкоя новина сутринта с махмурлука.
Питето
Знаех си, че не знаеш нищо извън схемата с "бащица", било в религиозен план, било в държавен, било в обществен.
The_Purifier
Цитат(lati1960 @ 11/11/2021, 21:33) <{POST_SNAPBACK}>
Друже, всичките тия идеологически булшет са Матрицата. Сред която пребивавате някои. Аз пък драпам да не съм в нея. Това е разликата, затуй не се разбираме. Нищо лично, бъдете здрави. Успешно пребиваване в Системата! И приятни ковид и други Игри! animatedwink.gif Отстрани погледнато, дори ми е забавно.

Въпрос на гледна точка. Ето един пример че и успелите хора търсят не това, което се продава, а онова, което изпълва живота им със смисъл:
Защо "японският Дейвид Бекъм" спря с футбола
Иноваторите #3: Хидетоши Наката
bloody.gerry
Цитат(lati1960 @ 11/11/2021, 21:29) <{POST_SNAPBACK}>
Ми добре. Вярвайте си в това. За мен не е проблем.
Но е видно, че за някои Русия е голям проблем. animatedwink.gif
Дотам, че буквално сте психясали такива. В смисъл, че каквато и тема да се отвори тука, все едно си знаете - Русия, Русия, Русия... no.gif Жалка картинка. Ако сте жена, вероятно сте стигнали до състояние да имате садо-мазо еротични сънища с горкичкия злодей таварищ Путин, или? a4dff7b7.gif

Говоря не само за Русия, но и за Америка и други страни. Аз боравя с факти, които излагам тук - и на които вие се съпротивлявате, като някои от тях дори ги обявявате за фалшификация и манипулация, защото не ви изнасят - например безбройните факти как Америка през годините многократно е спасявала Русия от глад. А вие сте зациклил на "власт, заеми, заеми власт, матрица" smile.gif И вярвате в едно от безбройните божества, за което учите другите, че било единствено истинското - но същото правят и милионите вярващи в други божества. smile.gif И после идвате да учите и нас тук как и в какво да вярвяме - понеже вашата вяра била единствено правилната ))))))))
Питето
Ми какво сме виновни като някой набута Русия в темата, или Русия се окаже отличен пример за "как не трябва да е"... neprichom.gif
Питето
Що, на границата кльон, корекома само за "наши хора", а в магазина дефицит? Абе все гледам проверявате цивилизованите торти, и никой неще баничка от некоя по-изостанала фурна... ама тортите кофти...
Питето
Много ограничена, което я прави преобладаващо невярна гледна точка. Дългът е същото като богатството, ама си иска четене и акъл как да се използва. Четене на учебници, а не на религиозни щуротии, щото вторите предизвикват зависимост. Да си видял некой японски министър да се е запритеснявал заради японския дълг, некой да се е пробвал с харакири? Ако продължават така, няма и да видиш.
Цитат(lati1960 @ 11/11/2021, 21:24) <{POST_SNAPBACK}>
Дългът си е дълг. С отрицателна или положителна лихва, пак си е дълг. Задлъжнялост. Зависимост.
...

lati1960
Цитат(Питето @ 11/11/2021, 14:10) <{POST_SNAPBACK}>
Аха, кланове, богове, рептили, невидими но пък могъщи елити, конспирации от неколоко милиарда човека срещу няколко милиона,... На някого с такова вярване, може да му обясниш разликата между "стол" и "електрически стол" (колко му е изостанала представата за икономика) само като го оставиш да седне на което си избере от двете, и после "включиш тока". Всъщност, реалността постоянно "включва тока", пък който схване разликата схване (сяда на правилния стол), другите продължават да седят и да вибрират.

Въпросните елитарни кланове въобще не са невидими. Като почнем от британското вече многолюдно кралско семейство, преминем през барон Ротшилд и всичките им банкерски разклонения на родата, нататък Хирш, Мирш, Рокфелерови, Безос, Буш, Муш и Скарамуш... Цял легион са. С тези се съобразяват и в Белия дом, и в Кремъл, и в Пекин дори, навсякъде. Всички централни банки са на тяхно подчинение, през МВФ, Световната Банка, Европейската за ВИ, и т. н., и т. н. Валутните и златни резерви на всички са в трезорите на същите. Нататък нещата са прости - тези командват, останалите изпълняват. В много усложнена на повърхността политическа среда, но, в крайна сметка е така. Примерно в България в момента предизборно се обещават от всички велики чудеса, обаче накрая който и да поеме управлението, ще прави това, което му се нареди от някое посолство. Конюнктурно. Сега знаем от кое. Преди е било друго. Утре не знам. Може да се наложи да си поопънем очите вероятно, в синхрон с идващите времена и бъдеще. Ако ме разбираш. Истината е, че всички навсякъде танцуват според кинтите, а тях ги печатят и разпределят същите кланове и елит. За теб това новина ли е?
lati1960
Цитат(Питето @ 11/11/2021, 22:48) <{POST_SNAPBACK}>
То, така и за СССР разправяха, пък една сутрин от МАсква дойде изненада... В смисъл, по-стегнато с водката (тази поне я правят и извън Русия, та е сигурна напитка) да не дойде нЕкоя новина сутринта с махмурлука.

Добре, съгласих се.
Продължавайте да чакате, новина от Кремъл.
Може злодеят Путин да се натрови с гъби, защо не. Или и в неговото нощно шкафче някоя Мата Хари да му пъхне кюлчета и пачки. Отработена схема. Нали се твърди, че българският вариант бил с руски привкус. Така че, чакайте и се надявайте. Надеждата умира последна, нали така. animatedwink.gif
bloody.gerry
Понеже все говорите за евреите, крайно време е да научите и още една истина с източник Русия. smile.gif

На официалния сайт на Кремъл е поместена официалната биография на Путин. Там изрично е посочено, че моминската фамилия на неговата майка е - Шеломова (! smile.gif )

Най-близкият приятел на Путин е с фамилия - Ротенберг.

Другите приятели на Путин са с фамилии - Векселберг, Дерипаска, Миллер, Абрамович...

Какви изводи да си направим? smile.gif

lati1960
Цитат(The_Purifier @ 12/11/2021, 09:50) <{POST_SNAPBACK}>
Въпрос на гледна точка. Ето един пример че и успелите хора търсят не това, което се продава, а онова, което изпълва живота им със смисъл:
Защо "японският Дейвид Бекъм" спря с футбола
Иноваторите #3: Хидетоши Наката

Винаги съм се прекланял пред дисциплината и жертвоготовността на японската нация.
Преди години имах професионални отношения с японски инженери, невероятни хора! Дори немците им отстъпват.
Но. Нека не се забравя, че Япония всъщност в момента е протекторат, помнят самите японци кой, кои им пуснаха две ядрени бебчета над Хирошима и Наказаги, чии военни бази са там, и т. н. Няма безплатен обяд. Няма нищо безплатно на този свят, освен сиренцето в капана за мишки! Истината е, че просперитета на дадена нация минава през схемата - власт и контрол срещу благоденствие и развитие. Тоест, позволява се частично благополучие само на народи, които се покорят на въпросната глобална диктатура, не говоря само за ковид варианта. Той най-вече е финансов и военен. Нататък останалото. Като победени в последната световна война Германия и Япония още са окупирани нации, но бяха развити целенасочено, за да се покаже на останалите какво да очакват, ако се подчинят на глобалните господари,или ако не се подчинят. Това важи и за всички останали.
bloody.gerry
Германия и Япония още са окупирани нации, но бяха развити целенасочено, за да се покаже на останалите

Ами Северна Корпея и Източна Германия що не ги развиха, че да покажат големите предимства на другата система? smile.gif
lati1960
Цитат(bloody.gerry @ 12/11/2021, 10:09) <{POST_SNAPBACK}>
Говоря не само за Русия, но и за Америка и други страни. Аз боравя с факти, които излагам тук - и на които вие се съпротивлявате, като някои от тях дори ги обявявате за фалшификация и манипулация, защото не ви изнасят - например безбройните факти как Америка през годините многократно е спасявала Русия от глад. А вие сте зациклил на "власт, заеми, заеми власт, матрица" smile.gif И вярвате в едно от безбройните божества, за което учите другите, че било единствено истинското - но същото правят и милионите вярващи в други божества. smile.gif И после идвате да учите и нас тук как и в какво да вярвяме - понеже вашата вяра била единствено правилната ))))))))

А какво ще кажете тогава за факта, че Русия като СССР тогава, спаси вкл. Америка, Британия, Франция и целия свят от хитлеристката чума? Или много удобно го пропускате това всички, дето днес врещите срещу Русия! Въобще няма да споменавам хилядите руси оставили костите си в България за нашата свобода. Щото има и факти, и факти. Вие обаче много избирателно боравите с тях, както ви изнася на разбиранията. О кей, ваша работа, няма да ви се бъркам. Но е малко несериозно да говорите от първа инстанция сякаш сте приватизирали Истината. Тя има много лица, а явно някои не ви допадат. Видно е от Космоса, че не сте обективни. Затова - чао! Продължавайте да го громите горкия Путин, той ще си го сложи на капата. Или може би се докарвате на ръката, която ви храни? Това ли е? Бих разбрал, ако е така. Но поне бъдете искрени. animatedwink.gif
lati1960
Цитат(Питето @ 12/11/2021, 18:54) <{POST_SNAPBACK}>
Ми какво сме виновни като някой набута Русия в темата, или Русия се окаже отличен пример за "как не трябва да е"... neprichom.gif

Сори, но не съм аз, това с набутването.
Видно е, че има провокатори, които като нямат какво друго да предложат като аргументи, все за гадния Путин се хващат. Вероятно идеята е да ме накарат да го защитавам, за да омаловажат което пиша. Най-просто представено. Но, тяхна работа. Мисля ясно посочих, че не ми дреме нито за Путин, нито за Байдън, за фон дер Лайен, Си Дзи Пин, Ердоган или който и да било от пионките на глобалната Матрица. И виждаме как се обединиха всички тези, и останалите от полит шоуто, що касае т. нар. ковид "пандемия". Елементарната логика подсказва, че имат едни и същи интереси, и едни и същи господари зад кулисите на дълбоката държава, които ги контролират и направляват. И няма нищо конспиративно в това. Ама карай, няма да убеждавам никого. То разумните и без мен са ги разбрали тия работи. Ти от тях ли си?
lati1960
Цитат(bloody.gerry @ 12/11/2021, 20:13) <{POST_SNAPBACK}>
Понеже все говорите за евреите, крайно време е да научите и още една истина с източник Русия. smile.gif

На официалния сайт на Кремъл е поместена официалната биография на Путин. Там изрично е посочено, че моминската фамилия на неговата майка е - Шеломова (! smile.gif )

Най-близкият приятел на Путин е с фамилия - Ротенберг.

Другите приятели на Путин са с фамилии - Векселберг, Дерипаска, Миллер, Абрамович...

Какви изводи да си направим? smile.gif

Ми топло. animatedwink.gif
Най-после почнахте да схващате.
А изводите ги оставям на вас. Моите съм си ги направил отдавна.
Със здраве!
bloody.gerry
Цитат(lati1960 @ 12/11/2021, 20:25) <{POST_SNAPBACK}>
А какво ще кажете тогава за факта, че Русия като СССР тогава, спаси вкл. Америка, Британия, Франция и целия свят от хитлеристката чума? Или много удобно го пропускате това всички, дето днес врещите срещу Русия! Въобще няма да споменавам хилядите руси оставили костите си в България за нашата свобода. Щото има и факти, и факти. Вие обаче много избирателно боравите с тях, както ви изнася на разбиранията. О кей, ваша работа, няма да ви се бъркам. Но е малко несериозно да говорите от първа инстанция сякаш сте приватизирали Истината. Тя има много лица, а явно някои не ви допадат. Видно е от Космоса, че не сте обективни. Затова - чао! Продължавайте да го громите горкия Путин, той ще си го сложи на капата. Или може би се докарвате на ръката, която ви храни? Това ли е? Бих разбрал, ако е така. Но поне бъдете искрени. animatedwink.gif

Понеже вие имате нулеви познания по история, нека ви дам един исторически цитат от една историческа личност:

преступно вести такую войну, как война за "уничтожение гитлеризма" - превод - престъпно е да се води война за "унищожаване на хитлеризма"

Тези думи са казани от В.М. Молотов на извънредната 5-та сесия на върховния съвет на СССР на 31 октомври 1939 година. Защото, уважаеми lati1960, хитлеристката чума е абсолютно същата като съветската чума. smile.gif

Цели 2 години СССР и Германия са най-близки съюзници докато Великобритания сама дава отпор на нацистите. Но разбира се, в руските учебници е казано, че Втората световна започва на 22 юни 1941-ва. smile.gif

---------------------------------------

P.S. Интересен факт за Молотов, който казва горните думи и на когото е кръстен договора за подялба на Европа Рибентроп-Молотов, а също и коктейла Молотов - коктейла Молотов е изобретен от финландците когато Съветска Русия напада Финландия през ноември 1939 г. Молотов, с присъщото на руснаците безочие и арогантност, твърди, че руските самолети хвърляли над финландските градове храна и напитки, а не бомби. smile.gif Тогава, като отговор на тая безпримерна тъпня и цинизъм, финландците кръщават бутилките със запалителна течност Коктейла Молотов.
lati1960
Цитат(bloody.gerry @ 12/11/2021, 20:19) <{POST_SNAPBACK}>
Германия и Япония още са окупирани нации, но бяха развити целенасочено, за да се покаже на останалите

Ами Северна Корпея и Източна Германия що не ги развиха, че да покажат големите предимства на другата система? smile.gif

Съжалявам, тогава съм бил много малък, но съм чувал от по-възрастни, че Източна Германия тогава, не сега, е била не по-малко добре и развита от западна. Дали е така, разбирам е доста относително. Признавам факта, че проблемите на Източна Германия тогава не са били вътрешни, а поради членството ѝ в соц блока, това е вярно. Генерално погледнато обаче, разликите между двата съюза - западен и източен са повече пропагандни, отколкото реални. Дължат се на това, че глобалната банкова система под контрола на клановете посочени по-горе, са оперирали официално на запад, което е предрешило нещата. Примерно България е изхранвала със селскостопанска продукция още няколко като нея, отделно другото. И то с еко неща, които дори днес ги няма никъде! Всичко е пропаганда. Така че, търсете парите! Като причина, за всичко, в нашия свят. За Северна Корея нищо не мога да кажа, което достига до нас също е чиста пропаганда. Въобще, цялото това противопоставяне ми е чуждо на мирогледа, то е целенасочено контрапродуктивно на световното развитие, с цел власт, контрол и интереси на упоменатия елит спрямо нас, обикновените простосмъртни. В тази игра аз не взимам страна, както ви писах вече, опитвам да стоя колкото мога встрани от въпросната Матрица. Но, така е при мен. Видно вие много се натискате да участвате в играта, ваш избор. Понякога изпада по нещо, и за прислугата. animatedwink.gif
Успех ви желая!
lati1960
Цитат(Питето @ 12/11/2021, 19:04) <{POST_SNAPBACK}>
Много ограничена, което я прави преобладаващо невярна гледна точка. Дългът е същото като богатството, ама си иска четене и акъл как да се използва. Четене на учебници, а не на религиозни щуротии, щото вторите предизвикват зависимост. Да си видял некой японски министър да се е запритеснявал заради японския дълг, некой да се е пробвал с харакири? Ако продължават така, няма и да видиш.

blink.gif
Дългът си е дълг.
Хайде обясни какво друго е, според твоите читанки?
-------------------------
Не ми се търси, но мисля преди две години ли да беше, точно японски финансов или икономически министър си спретна харакири, ако не бъркам. Иначе, за това си прав. Докато американските бази са в Япония, дългът ѝ може да расте паралелно с Щатския, до небесата. Никакъв проблем. Някакви хартийки. Важна е властта чрез тях, контролът и зависимостта. Което опитах да ти обясня, ама ти нали четеш учебници, не вдядаш нищо друго. no.gif
bloody.gerry
Ще го кажем по друг начин - на вас много ви се иска Източна Германия да е била на нивото и стандарта на Западна Германия. Но какво на вас ви се иска не може да повлияе на истината. smile.gif

Когато двете Германии се обединиха, Западна наля 600 милиарда западногермански марки в Източна - за да я приравни със себе си. Но дори 30 и отгоре години по-късно още се вижда, че Западна е във всяко отношение по-напред - това моментално се вижда ако човек посети двете части дори само за по един ден. smile.gif Но какво да ви правя, вашето невежество е толкова всеобемно и необятно, че човек може всичко да ви прости. smile.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.