lati1960
29/10/2021, 19:35
Здравейте!
Идва ли дигиталният нов свят?
Ще премине ли животът ни в нова виртуална реалност?
Ето първата стъпка на Зукърбърг по въпроса:
https://www.flagman.bg/article/252649https://nova.bg/news/view/2021/10/28/344510...BC%D0%BA%D0%B8/https://bntnews.bg/news/feisbuk-veche-e-met...173474news.htmlКакво означава това за всички нас, живите хора?
Защото през Фейсбук или вече Мета, или по друг начин, този виртуален свят ще се случи скоро. Частично вече е реалност донякъде в мрежите. А Зукърбърг предлага следващо ниво по качване на всичко в нет пространството, неизбежно е. Какво ще последва обаче? За личния ни живот, за работата, бизнеса, финансите... Нови парѝ ще има, дали крипто валути, или познатите ни вече само виртуални, но ще дойде и това. Кой, кои обаче ще контролират тази Мета Матрица? И за какво ще я използват? Понеже Фейсбук беше източник и на спекулации с лични данни - и за изборите в Америка, и за Брекзит, и не само. Какви са рисковете, какви ползите? Животът ни ще стане много по-лесен със сигурност. Но, на каква цена? Аз примерно не съм съгласен всичката налична за мен информация, начина ми на живот, интереси, лично пространство, личен живот, въобще всичко да бъде нон стоп осветлено в Мрежата. А вие?
Готови ли сме да жертваме някои ценности, свободи и права заради този по-удобен и лесен живот качен в нет пространството? Само ползи ли ще има от това? Кажете какво мислите.
Virusilka
29/10/2021, 20:22
Аз примерно не съм съгласен всичката налична за мен информация, начина ми на живот, интереси, лично пространство, личен живот, въобще всичко да бъде нон стоп осветлено в Мрежата. А вие?
Аз също.
А и други /както виждам, като чета вестници/ - напр. шефа на полицаите не случайно сравнява Кмета с Кралицата /тоест че се прави на Кралица, а действието се развива в USA, доколкото ми е известно са демокрация, а не монархия/ и не случайно съветва полицаите, за които става задължително ваксинирането, не да се обяват директно срещу Зелената жаба, а да откажат да си кажат дали са ваксинирани или не....защото както е тръгнало те вече им разказаха играта, като ги накараха да си кажат и майчиното мляко с камери ли не щеш, с маски ли не щеш, с игли ли не щеш, направиха ги като артисти и клоуни да работят срещу онези, които биха откраднали диаманта на Кралицата...макар че честно казано, не съм сигурна дали биха сексуално експлоатирали.
lati1960
29/10/2021, 20:37
Аз също.
А и други /както виждам, като чета вестници/ - напр. шефа на полицаите не случайно сравнява Кмета с Кралицата /тоест че се прави на Кралица, а действието се развива в USA, доколкото ми е известно са демокрация, а не монархия/ и не случайно съветва полицаите, за които става задължително ваксинирането, не да се обяват директно срещу Зелената жаба, а да откажат да си кажат дали са ваксинирани или не....защото както е тръгнало те вече им разказаха играта, като ги накараха да си кажат и майчиното мляко с камери ли не щеш, с маски ли не щеш, с игли ли не щеш, направиха ги като артисти и клоуни да работят срещу онези, които биха откраднали диаманта на Кралицата...макар че честно казано, не съм сигурна дали биха сексуално експлоатирали.
Те не само полицаите са така. Лекарите и те, станаха администратори, компютърни специалисти, че даже програмисти, дистрибутори на фармацефтичните компании... В банкирането е същото. Тенденцията е такава за всичко и всички, въпрос на време. Трябва да свикваме, за да живеем някак. Големият въпрос е за какво и от кого и кои ще се използват тези бази данни за хората? С какви цели? Защото знаем, че всяко нещо на този свят има двояко предназначение - можем да го използваме и за добро, и за зло. Иначе скоро очаквам и метачите по улиците да са оборудвани с миникамери, таблети и директна връзка с общинския сървър. Така ще е с всички ни скоро. Кой живот обаче ще е истинският - реалният или този онлайн в Мета Матрицата? Притеснително е, че границата между двата все повече се размива.
biggeorge
01/11/2021, 00:59
Аз не вярвам, че Мета Вселената ще се случи скоро.
Технологиите за виртуална реалност още не са напреднали и поевтинели дотолкова, че всеки средностатистически човек да може да си ги позволи.
bloody.gerry
01/11/2021, 07:14
Ами кат не сте съгласни всичко за вас да бъде в мрежата - спрете да качвате всяка селфи от всяка почивка във Фейсбук и спрете да се хвалите къде ще ходите следващата седмица - така информацията за вас няма да бъде в мрежата
Тарабас
01/11/2021, 08:15
Навремето разни пролети са ходили на групи по улиците и са чупила първите улични електрически лампи. Токът бил от дявола и т.н., хората в Мездра, Балчик и почти навсякъде в малките населени места на територията ще ме разберат.
Добрата новина в този сивокафяв пацул е, че децата, младото поколение няма нищо общо с такива като вас. Вие си отивате със страховете си. Дали от електричество, 5G, ваксини и т.н.
lati1960
04/11/2021, 20:23
Навремето разни пролети са ходили на групи по улиците и са чупила първите улични електрически лампи. Токът бил от дявола и т.н., хората в Мездра, Балчик и почти навсякъде в малките населени места на територията ще ме разберат.
Добрата новина в този сивокафяв пацул е, че децата, младото поколение няма нищо общо с такива като вас. Вие си отивате със страховете си. Дали от електричество, 5G, ваксини и т.н.
С цялото ми уважение, и персоналната ми подкрепа към младите, но, не се вижда те масово да се натискат да се боцкат. Поне не и в България. Напротив. Ако си дадеш труда да проследиш възрастовата граница на протестиращите у нас срещу мерките и ваксинацията, тя категорично е в полза именно на новите поколения! Така че - да, моите адмирации за смелостта на младите хора въобще, но в случая с "пандемията" нещата са в друга посока. И, слава Богу! Аз лично очаквам може би след няколко години, дано и по-скоро, именно младите хора въобще по света да разбият мита за тази измама наречена ковид "пандемия", дано доживея да го видя. Рано или късно именно на тях ще им писне от тия лъжи, ограничения и заблуди свързани с вируси, зарази, и подобни манипулации, бъди сигурен. Въпрос на време е! Освен ако не искат да са вечни роби на Системата и Матрицата на тарикатите, които го измислиха това и продължават да се гаврят с хората превръщайки ги в опитни мишлета с тия пишман "ваксини". Ако това искат, о кей. Но се съмнявам.
От цялата дитиримба, си улучил че на младите ще им писне, но не и какво ще направят щото им е писнало.
Ще стане още по-трудно за религиите. Поредния удар, дето обикновени хора правят неща, дето върховния бог само обещава, но никога никой не е получил...
29mСтараЗагора
05/11/2021, 00:54
От събирането на данни се научават неща за хората според мен . Това което търсим в интернет . Това какви сайтове посещаваме . За всеки един човек може да се създаде профил . Това си има и хубави и лоши страни според мен . Ако може да се надникне малко по добре в психиката на хората ще е хубаво. Какво ги вълнува , в момента , какво ги дразни , какво мразят , какво обичат .......Това е доста ценна информация.
bloody.gerry
05/11/2021, 14:26
В света живеят около 7 милиарда души и вече има поставени около 6 милиарда ваксини. Т.е. светът се е ваксинирал на около 80%. Единствено няколко нации от 4-тия свят, плюс българите и руснаците са достатъчно тъпи, за да са ваксинирани едва на 20-25%.
The_Purifier
05/11/2021, 14:46
В света живеят около 7 милиарда души и вече има поставени около 6 милиарда ваксини. Т.е. светът се е ваксинирал на около 80%. Единствено няколко нации от 4-тия свят, плюс българите и руснаците са достатъчно тъпи, за да са ваксинирани едва на 20-25%.

Напротив - българите и руснаците са достатъчно умни за да разберат, че границата на функцията "напълно ваксиниран" клони към безкрайност
bloody.gerry
05/11/2021, 16:55
През последните седмици данните от Русия са за между 1000 е 1200 смъртни случая на ден. Но умни люде са изчислили, че реалната бройка е около 3000 дневно. Толкова е и при нас - България е с 20 пъти по-малко насаление, сътветно смъртните ни случаи са около 150 дневно.
Или за 2021 година Русия ще се лиши от 1 милион население само благодарение на Ковид. Като се сложи имиграцията и "нормалната" смъртност, бройката става впечатляваща. Да разбирам, че вие смятате това за нормално състояние, нали?
The_Purifier
05/11/2021, 18:03
Да разбирам, че вие смятате това за нормално състояние, нали?

Разбира се. Човек и добре да живее умира и друг се ражда...
Ма не си се разбързал да освободиш място на новородените...
А кой колко е умен, се вижда в моргите по света.
lati1960
05/11/2021, 19:49
През последните седмици данните от Русия са за между 1000 е 1200 смъртни случая на ден. Но умни люде са изчислили, че реалната бройка е около 3000 дневно. Толкова е и при нас - България е с 20 пъти по-малко насаление, сътветно смъртните ни случаи са около 150 дневно.
Или за 2021 година Русия ще се лиши от 1 милион население само благодарение на Ковид. Като се сложи имиграцията и "нормалната" смъртност, бройката става впечатляваща. Да разбирам, че вие смятате това за нормално състояние, нали?

О кей. Значи руският проблем на Запада като цяло, най-вече на Вашингтон, ще бъде решен, с това темпо на смъртност. Тоест, още няколко такива ковид години, и... Рошата няма да я има, като насаление, нали така?

Радвайте се!
lati1960
05/11/2021, 19:52
От събирането на данни се научават неща за хората според мен . Това което търсим в интернет . Това какви сайтове посещаваме . За всеки един човек може да се създаде профил . Това си има и хубави и лоши страни според мен . Ако може да се надникне малко по добре в психиката на хората ще е хубаво. Какво ги вълнува , в момента , какво ги дразни , какво мразят , какво обичат .......Това е доста ценна информация.
Не съм запознат в детайли, но четох в нета, че в Китай това вече го правят - събиране на всичкото това инфо за всеки в отделен профил, който е на разположение на централната власт, в общ сървър. Нататък трябва да се зададе въпросът: Защо ѝ е на всяка власт подобна информация? Наистина, защо ли?
-----------------------
Не твърдя, че има връзка, но. Между другото, ковид пандемията почна след една среща на големите в Давос, на която именно китайският премиер изнесе култова, знакова реч именно в горния смисъл. И ми се струва, че е успял да убеди своите колеги от седемте най-развити държави, че това е бъдещето на обществените отношения - всички хора като профили в една обща глобална мрежа и част от световна Матрица, в която ще се знае всичко за всеки от властта, която я контролира и използва. Тотален супер контрол през мрежите. За какво ли им е всичко това?
The_Purifier
05/11/2021, 21:05
А кой колко е умен, се вижда в моргите по света.
Аз бих казал, че се вижда в циганските махали.
biggeorge
05/11/2021, 21:23
Всичко това е нужно, за да се установи световна диктатура.
Някои хора си мислят, че единствения начин да се справим в проблемите си е чрез установяването на диктатура в глобален мащаб.
А може би е обикновен естествен подбор. Един дългогодишен естествен подбор.
Ако щяха да правят световна диктатура, щяха да я направят с едрата шарка и ваксината. Щото едрата шарка заразява като грипа, ама убива над 30% и няма как да я отсвириш ей така, а ваксината действа превантивно. Яка тояга, сладък морков, колко му е да впрегнеш магаретата по света, ама точно наопаки, произведоха и подариха ваксини на цялата планета та да няма нито тояга, нито морков.
Греда баце, не успя да отбележиш гол. Често посещавам и тези в махалите им. Съвсем не са "недосегаеми" за болести, дори наопаки. Просто социалното ни здравеопазване ги спасява. То не че българите много-много ходят на контролни прегледи и превантивно...
bloody.gerry
06/11/2021, 01:34
Не мисля, че разбирате какво точно се случва в Русия.

Въпреки огромните си богатства, въпреки нефта и газа, Русия е една свръхбедна страна, що се отнася до доходите на населението и Русия е икономическо джудже, що се отнася до мястото и на икономическата карта на света.
Никой не възприема Русия като заплаха, та да се налага да я унищожава. Например САЩ произвеждат около 25% от световния БВП, Китай - около 12% от световния БВП, а Русия - едва 1,5%. Т.е., няма нужда да се пипа Русия, тя се самоунищожава - досега икономически, а напоследък и физически.
Ето тук видео от тази година, на което се вижда как руски пенсионери грабят изхвърлени от голяма верига супермаркети продукти с изтекъл срок на годност:
https://www.youtube.com/watch?v=cecJPF_OZ30 А ето новини от официална телевизия отпреди 4 години - пенсионери са принудени да носят вещи в заложната къща, за да могат да си платят комуналните разходи:
https://www.youtube.com/watch?v=oOoJDDbt9U0Забележете . това се случва в страна, която ако поиска, може да позлати тези пенсионери дори само от дървения материал, който изнася (а да не говорим за нефта, газа, металите и пр, които са на баснословни цени).
Дори в бедна България пенсиите и заплатите са по-високи, отколкото в супер-богатата на природни ресурси Русия - например минималната заплата в Русия през 2021 е 13 000 рубли, което е около 150 евро или 300 лева. А в България в момента същата минимална заплата е 650 лева. Цените на хранителните продукти в Русия са малко по-високи от тези в България.
Кажете ми - защо така се получава? Как може в огромната и свръх-богата на всякакви природни богатства Русия хората да живеят по-зле, отколкото в малка и бедна България?
29mСтараЗагора
06/11/2021, 20:00
Не мисля . Русия има най - много ядрено оръжие след САЩ . Няма как да не бъде фактор на световната сцена .
Защо са бедни хората ли ? Може би защото населението е огромно .
bloody.gerry
06/11/2021, 20:21
Не мисля . Русия има най - много ядрено оръжие след САЩ . Няма как да не бъде фактор на световната сцена .
Защо са бедни хората ли ? Може би защото населението е огромно .
Да, разбира се - фактор е колкото и Северна Корея, която също има ядрено оръжие.

-------
Защо са бедни хората ли ? Може би защото населението е огромно . - това е едно от най-........ любопитните изказвания в този форум, а вероятно и в цялото интернет пространство.
Според вас Русия с нейните 145 милиона население е много бедна, защото населението е огромно. Следователно САЩ с техните 330 милиона са мнооого по-бедни. При условие, че минималната заплата в Русия е около 150 евро на месец, според вашите разсъждения излиза, че минималния доход в САЩ е нейде къмто 60-70 евро на месец.
29mСтараЗагора
06/11/2021, 21:25
Е да ама в САЩ е нямало социализъм .
lati1960
06/11/2021, 21:39
Всичко това е нужно, за да се установи световна диктатура.
Някои хора си мислят, че единствения начин да се справим в проблемите си е чрез установяването на диктатура в глобален мащаб.
Да, факт. Копнежа за Бащицата, у нас за Тато, за Биг Брадър или т. нар. Твърда ръка. Която ще оправи нещата.
Но, има и хора, дори учени, които мислят различно, ето:
https://www.vesti.bg/tehnologii/uchen-metav...a-sveta-6133508 В крайна сметка пак опираме до вечния въпрос по темата: А кой ще контролира контролиращите?
lati1960
06/11/2021, 21:46
Не мисля, че разбирате какво точно се случва в Русия.

Въпреки огромните си богатства, въпреки нефта и газа, Русия е една свръхбедна страна, що се отнася до доходите на населението и Русия е икономическо джудже, що се отнася до мястото и на икономическата карта на света.
Никой не възприема Русия като заплаха, та да се налага да я унищожава. Например САЩ произвеждат около 25% от световния БВП, Китай - около 12% от световния БВП, а Русия - едва 1,5%. Т.е., няма нужда да се пипа Русия, тя се самоунищожава - досега икономически, а напоследък и физически.
Ето тук видео от тази година, на което се вижда как руски пенсионери грабят изхвърлени от голяма верига супермаркети продукти с изтекъл срок на годност:
https://www.youtube.com/watch?v=cecJPF_OZ30 А ето новини от официална телевизия отпреди 4 години - пенсионери са принудени да носят вещи в заложната къща, за да могат да си платят комуналните разходи:
https://www.youtube.com/watch?v=oOoJDDbt9U0Забележете . това се случва в страна, която ако поиска, може да позлати тези пенсионери дори само от дървения материал, който изнася (а да не говорим за нефта, газа, металите и пр, които са на баснословни цени).
Дори в бедна България пенсиите и заплатите са по-високи, отколкото в супер-богатата на природни ресурси Русия - например минималната заплата в Русия през 2021 е 13 000 рубли, което е около 150 евро или 300 лева. А в България в момента същата минимална заплата е 650 лева. Цените на хранителните продукти в Русия са малко по-високи от тези в България.
Кажете ми - защо така се получава? Как може в огромната и свръх-богата на всякакви природни богатства Русия хората да живеят по-зле, отколкото в малка и бедна България?
"Т.е., няма нужда да се пипа Русия, тя се самоунищожава - досега икономически, а напоследък и физически."
О кей, значи руският глобален проблем скоро ще бъде решен, от самосебе си. Нали това казах.
"Кажете ми - защо така се получава? Как може в огромната и свръх-богата на всякакви природни богатства Русия хората да живеят по-зле, отколкото в малка и бедна България?"
На това пък отговорът е елементарен, и мисля го знаете: Защото много се краде! До умопомрачаване!
И в България. В Русия пък отгоре. Щото там мащабите са други, и - да, богата на ресурси страна, огромна, със силна централизрана власт, диктатура, и, грабежът е буквално нечовешки! Съгласявам се. И?
Какво предлагате? Цветна революцийка, майданче, като в Украйната? Да пратим г-жа Нюланд и в Москва? С няколко милиарда кеш и спец отряд площадни снайперисти? Или просто да хвърлим няколко ядрени бомби над Рошата, и, няма проблем вече? Кажете.
Това дето ти е в акъла е сталинския вариант — "няма човек, няма проблем".
Американския начин е: "Дайте ми вашите уморени, бедни, вашите потиснати маси, жадуващи да дишат свободно, злочестите отхвърлени от вашите брегове. Пратете ми бездомните, подхвърляни от бурята, аз вдигам факела до златната врата."
Сега, що се сещаш само за методите на "бащицата"...
bloody.gerry
07/11/2021, 02:23
Е да ама в САЩ е нямало социализъм .
Нали уж бройката на населението беше виновна за бедността. Па ся се оказа, че социализма бил виновен.
То и в Полша имаше социализъм, но поляците не са чак толкова животински тъпи, че да направят колхози и ТеКеЗеСе-та.

Затова сега минималната им заплата е над 1200 лева (над 600 евро), което е над 50 хиляди рубли - сума, която повечето работещи руснаци и руски пенсионери не могат и да сънуват.
bloody.gerry
07/11/2021, 02:33
грабежът [в Русия] е буквално нечовешки!
Какво предлагате? Цветна революцийка, майданче, като в Украйната?Вие сам казвате, че т.нар. руски политически елит ограбва руския народ. Ограбва го направо "нечовешки".
И после предлагате на същия тоя народ да се примири, че така ще си и бъде ограбван во веки веков. Няма да правят цветни революцийки я, няма да излизат на майдана, няма да се съпротивляват на нечовешкото ограбване - я как хубаво си ги грабят техните политици.
Но това, както показва историята, не може да продължи вечно. Разбира се, историята показва също, че никой не се учи от историята. Затова, когато настъпи денят Х - всички ще бъдат учудени, както когато се случи тая случка:
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B0%...%8A%D1%8E%D0%B7
Винаги има някой, дето крещи "НЕбето пада, бягайте да бягаме." Кво да правиш, петте минути медйна слава са силно изкушаващи.
lati1960
07/11/2021, 19:55
грабежът [в Русия] е буквално нечовешки!
Какво предлагате? Цветна революцийка, майданче, като в Украйната?Вие сам казвате, че т.нар. руски политически елит ограбва руския народ. Ограбва го направо "нечовешки".
И после предлагате на същия тоя народ да се примири, че така ще си и бъде ограбван во веки веков. Няма да правят цветни революцийки я, няма да излизат на майдана, няма да се съпротивляват на нечовешкото ограбване - я как хубаво си ги грабят техните политици.
Но това, както показва историята, не може да продължи вечно. Разбира се, историята показва също, че никой не се учи от историята. Затова, когато настъпи денят Х - всички ще бъдат учудени, както когато се случи тая случка:
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B0%...%8A%D1%8E%D0%B7 Не, не съм писал това, което ми вменявате. Напротив.
Попитах ви направо - какво вие предлагате, на фона на действително нечовешкия грабеж в Русия?
Но, не получих отговор. Нов шанс, ви давам. Впрочем, днес не е случаен ден. На 7 ноември се е празнувала т. нар. Велика октябърская революция в Русия. Която е имала за цел, поне по декларации, да отърве руския народ от грабежа на лошия царски режим тогава. И, отърва ли го? После, след Лениновия и Сталински режим, и Брежневски, дойде там т. нар. перестройка, със същата идея - уж социализъм с човешко лице /сякаш е възможно това/. По време и след която грабежът над руския народ беше най-страшен от въпросната Велика Октябърская до днес! Визирам периода на Елцин и малко след това, та до днес. Истината е, че Русия е в режим на военна диктатура. Нов вид самодържавие, оглавено от Путин и кликата от бившето КГБ и Армията. Това там няма как да бъде променено лесно. Не и със санкции, натиск, цветни преврати и майдани. Едиственият начин е съвременен вариант на което е направила Екатерина Велика, тотално отваряне на Русия към Запада и обратното - на запада към Русия. В смисъл - навлизане на капитали там, а не обратното, изтичане, коректни отношения с Кремъл, а не непременно прецакване с някакви ползи и опити за нов грабеж, вече отвън. Накратко - приобщаване на Руската държава постепенно към западните ценности и цивилизация, с най-добри намерения. Днес това не се прави. Освен като декларации, но иначе целите са съвсем различни. Докато западът лицемери спрямо Русия, в Кремъл ще пребивава именно твърдото ядро на такива като Путин, не се заблуждавайте. Самите руснаци го разбират, и са готови да понесат всичко от своите си, но да не позволят да ги ограбват чужди, както е било след режима на Ленин, Гаганович, Сталин, Брежнев, и Горбачов. Разбирате ли това?
lati1960
07/11/2021, 20:05
Това дето ти е в акъла е сталинския вариант — "няма човек, няма проблем".
Американския начин е: "Дайте ми вашите уморени, бедни, вашите потиснати маси, жадуващи да дишат свободно, злочестите отхвърлени от вашите брегове. Пратете ми бездомните, подхвърляни от бурята, аз вдигам факела до златната врата."
Сега, що се сещаш само за методите на "бащицата"...
Ми щото и в Америка процентът на бедните, бездомните и гладните не е по-различен от този в Русия.
Дали насила си беден и гладен, или си свободен да си беден и гладен, каква е разликата? Никаква.
Но, адмирации за сполучливата идеализация на американската мечта. Само да те светна, че тя отдавна е мъртва!
Но ти вярвай, вярвай! Много бих искал да идеш сега в Щатите, без парѝ, средства, познанства и подкрепа, и да видим колко прекрасно е там. Как са ти приготвили цветя и рози, и червен килим, и как системата те прави на мига супер богат милионер, че и милиардер. Евалата!

Можеш да питаш Шадето как става тая работа - отиваш в Америката, и от небето почват да падат над главата ти пачки, купища с долари! И, ех, живот, живот! Как прекрасен си ти!
-----------------------
От миналата седмица за българите има нов безвизов режим за САЩ, за 90 дни, можеш да се пробваш. Със затаен дъх ще те чакам после да споделиш, как в прекрасната Америка ни чакат, за да ни постелят със зелени хартийки пътят къ щастието. Давай!
lati1960
07/11/2021, 20:09
Винаги има някой, дето крещи "НЕбето пада, бягайте да бягаме." Кво да правиш, петте минути медйна слава са силно изкушаващи.
Това не е отговор. На въпроса - кой ще контролира контролиращите?
Можеш да опиташ пак, вече сериозно. Щото иначе се получава следното - вместо Западът да приобщи Китай съм своята ценността система, ще стане обратното - Китай ще наложи на света своя модел на диктаторски контрол над хората. Което и става, с тази т. нар. "пандемия". Което може би е и нейната цел.
Аз съм сериозен. Злите езици разправят, че когато Стивънсън пщял да подкара за пръв път "Ракета", една жена обяснявала как било невъзможно толкова много желязо да тръгне. Когато я подкарал, жената почнала да обяснява как нямало да спре. Та тези са новата версия.
Баце, кой контролира даркнета, а обикновения нет? Сървърите пръснати навсякъде по света (разбирай каквато ти се прииска юрисдикция), а тези се шашкали от полувиртуална реалност от официална фирма дето внимава да не сгази лука в САЩ. Отделно, че това събиране на данни го нищят отдавна, та нищо ново няма да ни покажат или измъдрят. Аре и още малко за успокоение, САЩ смятаха да правят суперкомпютър, дето да претърсва всички налични парични транзакции, за да търси схеми за финансиране на тероризъм, корупция, мръсни пари, нелегални залагания, укриване на данъци... останаха си с мисленето, щото се оказало, че данните са прекалено много и няма налична технология с която да се направят толкова добри чипове, та да ги обработят. И това преди години, а данните нарастват геометрично.
lati1960
08/11/2021, 20:27
Аз съм сериозен. Злите езици разправят, че когато Стивънсън пщял да подкара за пръв път "Ракета", една жена обяснявала как било невъзможно толкова много желязо да тръгне. Когато я подкарал, жената почнала да обяснява как нямало да спре. Та тези са новата версия.
Баце, кой контролира даркнета, а обикновения нет? Сървърите пръснати навсякъде по света (разбирай каквато ти се прииска юрисдикция), а тези се шашкали от полувиртуална реалност от официална фирма дето внимава да не сгази лука в САЩ. Отделно, че това събиране на данни го нищят отдавна, та нищо ново няма да ни покажат или измъдрят. Аре и още малко за успокоение, САЩ смятаха да правят суперкомпютър, дето да претърсва всички налични парични транзакции, за да търси схеми за финансиране на тероризъм, корупция, мръсни пари, нелегални залагания, укриване на данъци... останаха си с мисленето, щото се оказало, че данните са прекалено много и няма налична технология с която да се направят толкова добри чипове, та да ги обработят. И това преди години, а данните нарастват геометрично.
О кей, тука позициите ни се доближават, почти. Та, няма да споря повече.
Само ще вметна, полуиронично, не че на някой му пука какво ще кажа, но: Щатите можеха да си спестят разходите по този супер компютър, щото точно техните служби са в основата и на глобалния тероризъм, и на нелегалните транзакции, прането на парѝ, вкл. на наркодолари, т. н. Тоест, те си ги знаят тези неща и без супер компютър, останалото е измиване на очи, за пред обществото. Нищо ново под слънцето.
С мега компютър или без, тарикатите от елита дето държат ядреното копче и банковата система, ще продължат да ограбват останалия свят. Как точно, според времето и реалностите. Схемата си е същата от векове, технологиите просто я усложниха. Власт, контрол, парѝ и грабеж. Това е което става и днес, нищо различно. Или не си съгласен?
bloody.gerry
08/11/2021, 23:18
lati1960:
САЩ... ще продължат да ограбват останалия свят.Ли Куан Ю, президент на Сингапур, извел страната от 500 на 50 000 долара БВП:
Цитат
Много лидери от третия свят вярват в конспиративната теория за колониалната експлоатация - как САЩ ще дойдат и ще им вземат природните богатства. Но мене и Кен Суи тази теория не ни впечатляваше...
Аз отидох в САЩ и поканих американските корпорации да инвестират в Сингапур, като им гарантирах, че специална служба ще разреши всичките им инвеститорски проблеми... Поканих ги да изпратят свои мисии и лично да се убедят колко безпроблемно ще могат да работят в Сингапур... И те дойдоха...
Резултат: днес Сингапур неизменно е в топ 5 от всички страни в света по отношение на ниска безработица, високи доходи, най-добър бизнес климат, най-добро образование и най-добри медицински стандарти. Толкоз по отношение на ограбването.

P.S. Чудя се как се изхитрявате в писанията си да не кажете нито една вярна сричка. Как го постигате?
Ограбиха Япония, така я ограбиха, че я докараха до втора световна икономика, без японците да имат някакви природни ресурси за кОпане. Те и ФРГ ограбиха... Дори не осъзнаваш какво виждаш.
Ограбиха Япония, така я ограбиха, че я докараха до втора световна икономика, без японците да имат някакви природни ресурси за кОпане. Те и ФРГ ограбиха... Дори не осъзнаваш какво виждаш.
Всяка торта има глазура, украса и удивително примамливи орнаменти, предизвикващи желанието на вилицата...Но често отдолу вкусът изневерява на очакването...
Потребител
09/11/2021, 08:06
... продават данните ви на няколко нива - като сурови, частично обработени и на персонално ниво ... цената на информацията за единица "dead peasants" започва от около 250$ на годишна база в блокове от по 50к ...
... продават ви безогледно на който си плати ...
... иначе, ребрандинга е често срещан похват на "ефективния мениджмънт", като поизлязат нелицеприятни неща ...
... Астра Зенека смени името на продукта си, Мтел се смени, ан-Нусра и Фейсбук също ...
- - -
... целта обикновено е друга, подобно на борбата с/за коя да е имагинерна и неясна маса ...
... борихте се с озоновата дупка, с въглеродния двуокис ... борбата за "светло бъдеще" не е особено оригинална :.) ...
Поздрави!
bloody.gerry
09/11/2021, 09:12
Попитах ви направо - какво вие предлагате, на фона на действително нечовешкия грабеж в Русия?
По време и след която грабежът над руския народ беше най-страшен от въпросната Велика Октябърская до днес! Визирам периода на Елцин и малко след това, та до днес. Истината е, че Русия е в режим на военна диктатура. Нов вид самодържавие, оглавено от Путин и кликата от бившето КГБ и Армията. Това там няма как да бъде променено лесно. Не и със санкции, натиск, цветни преврати и майдани. Едиственият начин е съвременен вариант на което е направила Екатерина Велика, тотално отваряне на Русия към Запада и обратното - на запада към Русия. В смисъл - навлизане на капитали там, а не обратното, изтичане, коректни отношения с Кремъл, а не непременно прецакване с някакви ползи и опити за нов грабеж, вече отвън. Накратко - приобщаване на Руската държава постепенно към западните ценности и цивилизация, с най-добри намерения. Днес това не се прави. Освен като декларации, но иначе целите са съвсем различни. Докато западът лицемери спрямо Русия, в Кремъл ще пребивава именно твърдото ядро на такива като Путин, не се заблуждавайте. Самите руснаци го разбират, и са готови да понесат всичко от своите си, но да не позволят да ги ограбват чужди, както е било след режима на Ленин, Гаганович, Сталин, Брежнев, и Горбачов. Разбирате ли това?
Разбирам, че нищо не разбирате от Русия.

Както казах - Ли Куан Ю, президента на Сингапур (вече покойник , почина на 91 год) се е изказал ясно по този въпрос - да, има лидери на страни от третия свят и всякакви глупци, които още вярват или се правят, че вярват на глуповатата теза как американците ще дойдат и ще изнесат компотите от мазето на баба Пена.

Но аз, казва Ли Куан Ю, не се впечатлявам от подобни глупости. Затова поканих американците да дойдат да работят и да инвестират в Сингапур. Те дойдоха - и Сингапур процъфтя и стана една от най-богатите страни в света. (така стана и с Япония, Западна Германия, Южна Корея - а всички знаем какво се случи със Северна Корея, Източна Германия, Куба и Венецуела, нали

)
В Русия е точно обратното - т.нар. политически елит, за да може да ограбва по-успешно страната, плаши руснаците със Запада и опитва да превърне Русия в "обсадена крепост". Като представиш целия свят за враг - а всички медии и огромни ресурси са впрегнати за тази цел - тогава се очаква населението "да се сплоти около вожда".

Но въпреки огромните усилия и ресурси, далеч не цялото руско население е сплотено и една част от него ясно вижда какво се случва - за разлика от вас и подобните ви.

Какво трябва да се направи - ами ако нищо не се прави - така рано или късно страната се разпада. Вие това ли искате за Русия? Другият вариант е гражданска война - то в условията на диктатура май вариантите са един от друг по-лоши, затова е важно да не се стига до такова положение.
прегледайте видеото - забавно е

-
https://www.youtube.com/watch?v=eeb3MMl3lB4
lati1960
09/11/2021, 21:06
Така де, в Япония, Сингапур и Южна Корея няма бедни и мизерстващи хора. Никак. Тези са изградили тоталния комунизъм, за всеки заслуженото, на всеки според нуждите, нали така. Изградили са рая на земята. Евалата! Приказна система, начело с велик Биг Брадър Чичко Сам. Ми браво! Мога само да адмирирам.
Объркали сте човека, друже, или дружке. Тия горе ги пробутвайте на някой друг. Американците, като имперскаи покровители, изграждат навсякъде система, която облагодетелства също определен малък кръг от олигарси и свръхбогаташи, надолу всичко отново е слугинаж, задлъжняло, беднотия и трудови роби за парче хляб и плащане на кредити. Впрочем, както в Преторията в самата Амарика. Но, няма да споря повече по това. Които живеят на място, знаят. Истината е, че навсякъде е едно и също - едни тарикати държащи машинката за пари, банките, медиите, кинтите и оръжията, си правят с останалите каквото си щат. И американци, и руснаци, китайци, тези от Брюксел също, няма разлика. Единственият реален глобален конфликт навсякъде е - елит срещу граждани, свръхбогати срещу простолюдието, власт и управление срещу управлявани и ограбвани. Всичко останало са клишета, безсмислени идоологеми, остарели идеологически безсмислици и подобни измами за наивници. Не че някой им вярва вече. Хората се научиха вече, че парата прави фукарата, и гледат само нея. Не че не играят игрите на властта и политиците, но, пак за същото. И, кой когото надлъже. Това е. Кое не разбирате?
lati1960
09/11/2021, 21:08
А на каква цена?
Хайде, господин учебник, моля да си проверите колко в момента е дългът на японската икономика, вътрешен и външен?
Ще се изненадате от цифрите!
Е, щом не правиш разлика между "насила беден и гладен" и "беден и гладен по собствена воля", трудно ще ти обясна дори разликата между стол и електрически стол или между Русия и САЩ.
lati1960
09/11/2021, 21:19
lati1960:
САЩ... ще продължат да ограбват останалия свят.Ли Куан Ю, президент на Сингапур, извел страната от 500 на 50 000 долара БВП:
Резултат: днес Сингапур неизменно е в топ 5 от всички страни в света по отношение на ниска безработица, високи доходи, най-добър бизнес климат, най-добро образование и най-добри медицински стандарти. Толкоз по отношение на ограбването.

P.S. Чудя се как се изхитрявате в писанията си да не кажете нито една вярна сричка. Как го постигате?
Ми много лесно. Като осъзнавам факта, че и Сингапур, като Хон Конг, Тайван, Тайпе, Майпе и други азиатски "дракони" станаха просто перачници за огромните откраднати и от американските граждани парѝ, които тарикатите вложиха в този регион, и продължават, измествайки центъра не само на глобалната финансова власт от запад на изток. Малцина от всезнайковците като вас го осъзнават днес това, но то е истина. Всеки финансов манипулатор и шаман от САЩ, който успее да чопне някой и друг милиард през борси, хенж фондове, нарко парѝ или други схеми, ги влага в перачници като Сингапур и подобни. И, ето го резултата. Не че обикновените граждани на Сингапур са цъфнали и вързали, не. Но, витрината е налице. Зад нея обаче... Същите лъжи, измами, ограбване и манипулации. Без значение откъде идват - от Русия, САЩ, Британия, Брюксел, Пекин, и т. н. Разликата между мен и вас е, че вие сте взели страна в тази измама, докато аз поне се опитвам да я наблюдавам отстрани. Сега по-ясно ли е?
Ми не те знам откъде купуваш тортите, ама при мене квото е отгоре, това е отдолу и същото е на етикета. Може би щото внимавам, откъде пазарувам тортите...
lati1960
09/11/2021, 21:22
... продават данните ви на няколко нива - като сурови, частично обработени и на персонално ниво ... цената на информацията за единица "dead peasants" започва от около 250$ на годишна база в блокове от по 50к ...
... продават ви безогледно на който си плати ...
... иначе, ребрандинга е често срещан похват на "ефективния мениджмънт", като поизлязат нелицеприятни неща ...
... Астра Зенека смени името на продукта си, Мтел се смени, ан-Нусра и Фейсбук също ...
- - -
... целта обикновено е друга, подобно на борбата с/за коя да е имагинерна и неясна маса ...
... борихте се с озоновата дупка, с въглеродния двуокис ... борбата за "светло бъдеще" не е особено оригинална :.) ...
Поздрави!
Разбирам.
И се съгласявам.
Всичко в крайна сметка се свежда до няколко основни постулата:
Власт
Парѝ
Контрол
Грабеж.
Всичко останало е част от същата четиризначна Игра. Вечна при това.
Дори боговете не са измислили нещо по-добро и различно. Защото и в техния свят някой трябва да работи.
Отличен е дълга на японската икономика, огромен, а част от него е с отрицателна лихва. Дори България се позамогна, и също имаме дългове на отрицателна и нулева лихва, и продаваме всичките си ДЦК, че и купувачите питат за още, докато при Русия наопаки.
Сега, господин свето писание, вземете научете какво означава една държава да има горомен дълг, при това на отрицателна лихва. Баце, ако извора ти на знания за икономика и дългове, е само светото ти писание, имаш голям проблем. Най-малкото щото по онези времена са били на жълтици, а днес сме на държавни валути. А да, и разликата между държавния дълг и твоя дълг, е като между стол и електрически стол.
Ми не те знам откъде купуваш тортите, ама при мене квото е отгоре, това е отдолу и същото е на етикета. Може би щото внимавам, откъде пазарувам тортите...
Погледни например снимки от Пхенян. Като луксозна торта е, има глазура, украса и удивително примамливи орнаменти. Обаче извън града чужденците не ги пускат. Явно отдолу вкусът изневерява на очакването, глад и мизерия.
Така е в Северна Корея. За Япония - едва ли.
Може би щото внимавам, откъде пазарувам тортите...
...ако имаш избор
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.