Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Какво е лечението?!?
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Shade
Цитат(Хасан @ 03/11/2021, 11:54) <{POST_SNAPBACK}>
За да е по-коректна статистиката я направи за брой починали през последния месец, като се направи съпоставка и с броя на населението, защото само неваксинираните във Великобритания са повече от цялото население на България.

Все ми е тая кой какво мисли, та да си правя този труд. Направи я ти, ако те интересува.
И така се вижда, че блестящите постижения на България заслепяват Слънцето на фона на останалите европейски държави. Ако пък излезе, че не е вярно - нищо по-хубаво от това.
Питето
Подигравката е заради липсата на факти или нелепите опити някакви неща да се представят като факт. ИЗкарваш ми факт, проверим че има бог и съм съгласен. Няма обиди където има истински факти. Все едно да се обиждаме от това, че 2+2=4
D-rA
Цитат(Питето @ 03/11/2021, 21:14) <{POST_SNAPBACK}>
Подигравката е заради липсата на факти или нелепите опити някакви неща да се представят като факт. ИЗкарваш ми факт, проверим че има бог и съм съгласен. Няма обиди където има истински факти. Все едно да се обиждаме от това, че 2+2=4

Има достатъчно недоказуеми факти, констатирани от единици, без възможност за доказателственост - но явно това не те устройва. Твоето искане е ръка да пипне, гъз да усети... sunbathing.gif
Питето
Странен начин на мислене като за инженер. Другаря Си, ваксинирал над милиард китайци сам, и заради това само той знае каква е точно ваксината. Сигурно и сам си я е подготвил в мазето, та никой нищо не е видял и не знае. Подозрително е каква липса на познания в сферата на производството и приложението на произведеното ти липсват. От към психологическата част на работата с хора.
Баце, тука през соца, не можеха да запазят тайна, хем можеха да правят квото си поискат, ти ми обясняваш за в ерата на интернет, как един милиард човека щели да опазят тайна. Просто никъде, никога не са успявали да опазят тайна, ако за нея са знаели повече от 300 човека. Сещаш ли се защо имам такова отношение към "световните конспирации", просто не им излиза сметката. За да е нещо голямо, то трябва по него да работят голям брой хора, а големия брой хора изключва тайната и секретността. Може да покриеш нещо за година, дори за две, обаче накрая някой, някъде поддава и до там с тайната.
Питето
Очаквах факти, а ти ми предлагаш още въпроси. Отваряш списъка на държавите с бройката на починали на милион от населението, и ми обясняваш как така очевидно хем имат по-кофти здравеопазване, хем ние им водим по починали. Ама внимателно, щото аз ще отворя списъка с детската смъртност за да проверя дали наистина имат по-добро от нашето здравеопазване... animatedwink.gif
Питето
И пример за такъв факт, дето само единици са го установили, и никой след тях не го е проверил? Сетих се, нЕкой написал нещо във Фейсбук, а после го изтрил...
Питето
Ще поровя, да видя, колко интензивни легла се падат на милион население. По спомен, точно в по-добрите здравни системи нареждаха болните по коридорите. Дори в края на миналата година строяха болници за да посрещнат следваща ковид вълна. Със сигурност знам, че имат по-малко болници на калпак, щото с това се гъбаркахме преди ковида — имаме повече, отколкото можем да си позволим като бюджет.

А си прав, че проблема не е само ваксинирането (липсата му). Психологията на българина е проблем в случая, усещането за безнаказаност и "ще ми се размине". Отделно лековерието, както и незнанието на пълното понятие на "свобода":

"... Обаче нито една приложима на практика дефиниция за свобода не би била пълна без свободата да си понесеш последствията. Всъщност именно на нея се основава всяка друга свобода. ..." Т.Пратчет
D-rA
Цитат(Питето @ 03/11/2021, 21:45) <{POST_SNAPBACK}>
И пример за такъв факт, дето само единици са го установили, и никой след тях не го е проверил? Сетих се, нЕкой написал нещо във Фейсбук, а после го изтрил...

Факт за мен - През 2010 та почина бащата на жена ми. На 20 ден след погребението бяхме на гроба му. Жена ми отиде да напълни вода от една чешма на алеята, аз запалих 3 останали недоизгорени до половина свещи, намиращи се в изрязана кутия от сирене, пригодена за свещи... Почиствах от тревички и попаднали листа гроба му, и от време на време надзъртах да не са изгаснали свещите от лекия полъх на вятъра.При поредното поглеждане - свещите ги нямаше... липсваха, сякаш не е имало свещи. Махнах кутията и разрових пръстта да не би да са изгорели и да не съм видял... Не, нямаше и следа, стопен восък например по пръстта или частта заровена в земята... Нищо нямаше... Сякаш някой небрежно ги е изскубнал и отнесъл някъде...Седнах на пейката наблизо и за по-малко от 5 минути изпуших 3 цигари...Чесах се по главата и се взирах към мястото където би следвало поне някаква следа от тях да има - но не, нищо нямаше... Както и хора наоколо, а дори и животинки никакви нямаше - т.е. никаква сламка за обяснение не намерих...Как да го докажа това? Никак, и не се и опитвам - но за мен е неоспорим факт. Нещо се намеси и ми даде сигнал. sunbathing.gif

Хасан
Цитат(Питето @ 03/11/2021, 21:53) <{POST_SNAPBACK}>
Ще поровя, да видя, колко интензивни легла се падат на милион население. По спомен, точно в по-добрите здравни системи нареждаха болните по коридорите. Дори в края на миналата година строяха болници за да посрещнат следваща ковид вълна. Със сигурност знам, че имат по-малко болници на калпак, щото с това се гъбаркахме преди ковида — имаме повече, отколкото можем да си позволим като бюджет.

А си прав, че проблема не е само ваксинирането (липсата му). Психологията на българина е проблем в случая, усещането за безнаказаност и "ще ми се размине". Отделно лековерието, както и незнанието на пълното понятие на "свобода":

"... Обаче нито една приложима на практика дефиниция за свобода не би била пълна без свободата да си понесеш последствията. Всъщност именно на нея се основава всяка друга свобода. ..." Т.Пратчет

Не гледай само леглата, а най-вече персонала и апаратурата с която разполага.
biggeorge
Свобода или слободия?
biggeorge
Никога никъде не съм казвал, че някъде другаде по света има страни с по-лошо здравеопазване от България.
Точно обратното - твърдя, че в България здравеопазването е на нивото на Черна Африка или Южна Азия.
biggeorge
Китайците не са за подценяване.
Степента им на организираност подсказва, че както и да са си решили проблема с коронавируса всичко е било добре обмислено и планирано. rolleyes.gif
Питето
Заваряваха входните врати на апартаментите, за да сигурни, че ще спазват карантината... Баце, това не е организирано, нито говори за спазване на ред, дори точно наопаки — казали са на някой неподготвен "направи каквото трябва" и мазалото почва... Тепърва ще научаваме още и още за "китайския метод за справяне с криза", поне като съдя от досегашната им история около справянето с кризи. Нищо де, ти си ги превъзнасяй.
Питето
Религиите пълни с такива "еднолични факти"...
Питето
Няма значение, важното е че избора си има последствия, лични при това.
D-rA
Цитат(Питето @ 03/11/2021, 23:37) <{POST_SNAPBACK}>
Религиите пълни с такива "еднолични факти"...

Не му отдавам религиозен аспект, но като факт е наличен, за мен. sunbathing.gif
Питето
Щом казваш, сигурно си запознат с нещата. Колко пъти са те лекували в черна Африка и с какво са по-добри от в България... korabche.gif
Питето
На такива "факти" им казваме "чудо".
D-rA
Цитат(Питето @ 04/11/2021, 00:17) <{POST_SNAPBACK}>
На такива "факти" им казваме "чудо".

Чак пък чудо, не мисля. По-скоро нерешима загадка. sunbathing.gif
lati1960
Цитат(biggeorge @ 01/11/2021, 01:41) <{POST_SNAPBACK}>
С какво се лекуват болните от коронавирус в болниците в България?
Според Shade:

Дишането на чист кислород не влошава ли състоянието на пациентите?
Какъв е смисъла от подобно псевдолечение?
Какви лекарства се дават на болните и дали тези лекарства наистина им помагат или всъщност им вредят?
Кой може да гарантира, че лечението срещу коронавирус е безопасно за здравето на пациентите?
Какво убива пациентите - коронавируса или лечението, което лекарите прилагат?
Защо борбата с коронавируса не се води симптоматично, както е при другите вирусни заболявания?
Защо на всички пациенти се прилага едно и също лечение независимо от здравословното им състояние и симптомите, които имат?
Кой оказва контрол как се лекуват пациентите болни от коронавирус?
Кой може и трябва да разследва от какво са починали коронавирусните пациенти?
Има ли медицински контрол в тази епидемия или просто всеки си прави каквото си иска?

Действителността досега показва, че с каквото и да ги лекуват "болните" от т. нар. ковид Сарс марс вирус, пандемията няма да приключи скоро. Ето защо: https://dariknews.bg/novini/sviat/delta-pli...ovid-19-2289233 Та, честит ви нов корана приятел, Делта+! Няма да се правя на пророк, но скоро очаквайте може би Делта-, после Делта++, или ДелтаХ, след това Делта:, Делта+++, +++++, оф, обърках ги вече, вие си ги смятайте. Абе боцкайте се, и продължавайте Играта, на вируси. Все нещо може да докачите от нея, ако я играете добре. Нали така? Честита ви нова "нормалност"! Честит ви нов световен ред! Честита ви нова ера! Абе честито ви всичко, каквото кажете. Важното е да върви играта, на тука има, тука нема. Дай парѝте! animatedwink.gif
Давайте, хора! Интересно е, забавлявайте се, готини игри ни измислиха, да поиграем! no.gif
Вие сериозно ли?!
Питето
Тук си прав, и нито за пророк, нито за правене на пророк ти се получава. Разбирасе че ще има варианти, та това е вирус с манталитет на грип. Което е добре де, щото дава време да размислиш, да се огледаш и евентуално да направиш нещо преди следващата вълна. При едрата шарка е нямало "втори, трети пети шанс"...
Питето
Щом почнеш с подмяна на термините, значи си тръгнал към религиите. Те там обичат да подменят нещата, термините и смисъла им. Точно заради това изобилстват с "чудеса"... таковата "необясиними факти" дето им казваш.
lati1960
Цитат(Питето @ 04/11/2021, 20:21) <{POST_SNAPBACK}>
Тук си прав, и нито за пророк, нито за правене на пророк ти се получава. Разбирасе че ще има варианти, та това е вирус с манталитет на грип. Което е добре де, щото дава време да размислиш, да се огледаш и евентуално да направиш нещо преди следващата вълна. При едрата шарка е нямало "втори, трети пети шанс"...

Ама разбира се, приятелю.
Досега в света е нямало никакви вируси, абслолютно. Живели сме в тотално стерилна среда, чак преди две години почнаха да се появяват тия проклетници, вирусчетата, и, ето я каквато стана. Ти сериозно ли? no.gif
Приятелю драг. Аз може и да не съм от сферата, с вирусчетата. Може и бъкел да не разбирам от тия щуротии, микробиологичните. Но знам, че от край време света ни е бъкан от вируси, микроби, бактерии и зловредни микроорганизми. Ама буквално тъпкан! До козирката. Някои от които от хиляди години дори в нашите тела, като част от нашия метаболизъм, храносмилане, и въобще начин на живот въобще. Божа работа. Колкото и да не вярваш. И, сега - хоп! Ни в клин, ни в ръкав, някакви идиоти почнаха да ни внушават, че един от тези милиарди вируси бил много страшен, смъртоносен и дрън-дрън, ала-бала глупости. Ми така погледнато, тая работа няма да има край. Щото вируси бол, утре ще има нов, после втори, трети, безкрай. no.gif Не, благодаря. Без мен, в тия игри. Играйте си ги някои, щом ви харесва. Дори няма да ви убеждавам, че в крайна сметка ще сте прецакани накрая. Не. Ваша работа. Въобще не ми пука. То се убеждават хора разумни и мислещи, здравомислещи. Сори. Играта на пандемии явно ви се нрави на някои, давайте. Воля ваша. Само не разбирам защо толкова се дразните такива, че не всички се връзват на тези лъжи и манипулации?
Buitenlander
Цитат(D-rA @ 03/11/2021, 10:08) <{POST_SNAPBACK}>
Т.е. нищо в съзнанието ти не предполага съмнение във факти от официални източници?Колко доказателства за фактите в които вярваш си проверил до степен пълна достоверност?Или е достоверно щом в "еди кой си надежден източник" е публикувано... sunbathing.gif

Ти , вярваш ли на това?:
САЩ вече публикуват данните от COVID епидемията спрямо ваксинационния статус на хората. Данните са ценни, защото като трета държава по численост в Света, тя е ваксинирала към 4-ти септември над половината от своето население (най-голямата представителна извадка). В същото време резултатите от тази кампания за превенция са ясно видими - неваксинираните са застрашени 11.3 пъти по-силно от смърт, причинена от COVID (Източник 1, 2, 3).
В същото време преди дни публикуваха данни относно ефективността на третата бустерна доза, която е с подобрен антигенен състав (както и при противогрипните ваксини, чиито антигенен състав е различен всяка година за постигане на максимална ефективност). Тя носи ефективност от над 93% дори спрямо изключително заразния делта вариант. Това е установено сред представителна извадка от 728 321 човека. Към момента няма други медикаменти, чиито изпитвания за безопасност и ефективност да се правят с такива огромни представителни извадки, с което реално се цели постигане на максимална представителност (Източник 4).
Източници:
1) https://covid.cdc.gov/covid-data-tracker/?f...-vaccine-status
2) https://www.mayoclinic.org/coronavirus-covi...P6qwzJ42zUDIQxI
3) Scobie HM, Johnson AG, Suthar AB, et al. Monitoring Incidence of COVID-19 Cases, Hospitalizations, and Deaths, by Vaccination Status — 13 U.S. Jurisdictions, April 4–July 17, 2021. MMWR Morb Mortal Wkly Rep 2021;70:1284–1290. DOI: http://dx.doi.org/10.15585/mmwr.mm7037e1external icon
4) Effectiveness of a third dose of the BNT162b2 mRNA COVID-19 vaccine for preventing severe outcomes in Israel: an observational study Barda, Noam et al. The Lancet, Volume 0, Issue 0

Ако не, защо?
D-rA
Не, защото линковете които си постнал са : Page not found или 404 errorТова за линковете.Другото са данни базирани на определена схема за съпоставяне.Всеки достатъчно грамотен може да състави схема на анализ на основание официални данни и да прави изводи на базата на тези данни.Нима не ви представих мои изводи от официалната статистика в България - каква беше реакцията - бил съм правил свободни съчинения.Ок, мога да ти изпратя когато искаш целия екселски файл съдържащ данни от 27.09.2021 до момента - разсъждавай както решиш.Факт е че процентите заразени (т.е. с положителен тест - в който също аз не вярвам, защото какво се случи - няма лекарски диагнози, а целия свят се предовери на някакъв тест, който дори не е бил измислен за подобна цел, сега един тест е главния диагностицик...друго няма - и последвалите лечения са по протокол на ковид, без никаква друга преценка... затова и много смърт), както и процентите постъпили в болница, а и съответно предали богу дух хора, с напълно завършен ваксинационен цикъл -са относително постоянни.
И мантрата за фалшиви ваксинации няма как да покрие всички хора които са влезли в тия проценти... sunbathing.gif
Buitenlander
Цитат(D-rA @ 04/11/2021, 20:37) <{POST_SNAPBACK}>
Не, защото линковете които си постнал са : Page not found или 404 errorТова за линковете.Другото са данни базирани на определена схема за съпоставяне.Всеки достатъчно грамотен може да състави схема на анализ на основание официални данни и да прави изводи на базата на тези данни.Нима не ви представих мои изводи от официалната статистика в България - каква беше реакцията - бил съм правил свободни съчинения.Ок, мога да ти изпратя когато искаш целия екселски файл съдържащ данни от 27.09.2021 до момента - разсъждавай както решиш.Факт е че процентите заразени (т.е. с положителен тест - в който също аз не вярвам, защото какво се случи - няма лекарски диагнози, а целия свят се предовери на някакъв тест, който дори не е бил измислен за подобна цел, сега един тест е главния диагностицик...друго няма - и последвалите лечения са по протокол на ковид, без никаква друга преценка... затова и много смърт), както и процентите постъпили в болница, а и съответно предали богу дух хора, с напълно завършен ваксинационен цикъл -са относително постоянни.
И мантрата за фалшиви ваксинации няма как да покрие всички хора които са влезли в тия проценти... sunbathing.gif

Редактирах линковете, моя грешка.Вече по достоверно ли е?
Относно твоите изводи - реакцията беше напълно оправдана. Не може да не знаеш (или да не можеш да изчислиш) какво е съотношението на 9,3% и 6,1% и да правиш накакви изводи базирани на “математически” изчисления, погазващи основните правила на математиката.
lati1960
Според Shade:

Какви лекарства се дават на болните и дали тези лекарства наистина им помагат или всъщност им вредят?
Кой може да гарантира, че лечението срещу коронавирус е безопасно за здравето на пациентите?
Защо борбата с коронавируса не се води симптоматично, както е при другите вирусни заболявания?
Защо на всички пациенти се прилага едно и също лечение независимо от здравословното им състояние и симптомите, които имат?
Има ли медицински контрол в тази епидемия или просто всеки си прави каквото си иска?

Ето с какво, примерно: https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-k...ovid-19-6133942 То не бяха неопрени, дунапрени, нано частици, магнити, кво ли не! С някаква гадост ни маркират, вече каква е точно, ще разберем след време. Които оцелеем. Както се казва - където има дим, има и огън. Гнила е цялата тая работа с тия "ваксини, затуй все повече хора си плащат за сертификат, но без да ги дупчат. Има вече такава услуга, на черния ковид пазар. Плащаш си съответната сумичка, издават ти сертификата, но ти дупчат примерно подметката, такива ми ти работи. А иначе, играта продължава - от вълна на вълна, от мутация на мутация, от есен до есен. Честита ви нова ера! Какво ли да чакаме в още по-новата? 292.gif
viara
Цитат(lati1960 @ 16/11/2021, 19:38) <{POST_SNAPBACK}>
Ето с какво, примерно: https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-k...ovid-19-6133942 То не бяха неопрени, дунапрени, нано частици, магнити, кво ли не! С някаква гадост ни маркират, вече каква е точно, ще разберем след време. Които оцелеем. Както се казва - където има дим, има и огън. Гнила е цялата тая работа с тия "ваксини, затуй все повече хора си плащат за сертификат, но без да ги дупчат. Има вече такава услуга, на черния ковид пазар. Плащаш си съответната сумичка, издават ти сертификата, но ти дупчат примерно подметката, такива ми ти работи. А иначе, играта продължава - от вълна на вълна, от мутация на мутация, от есен до есен. Честита ви нова ера! Какво ли да чакаме в още по-новата? 292.gif

Как не те срам да ръсиш подобни глупости като даже и връзката, която даваш не си прочел?
Как не те е срам, уж си голям човек?
Да, питай Дани как се кара грипчето, да ти каже, че не било грипче.
Питай я каква е цената на преболедувания сертификат? И дано и на тебе ти се изясни по-скоро, че да спреш да лъжиш хората.

Сега да ти цитирам от връзката която даваш без да си прочел какво пише, пък да знаят хората как ги лъжеш.

Цитат
Експертите са единодушни – във ваксините няма графенов оксид. Истината е, че всеки, който желае, може да провери какво точно има в тях, тъй като съставът им е обществено достояние.

Цитат
Ръководството на учебното заведение публикува съобщение, в което се подчертава, че произходът на изследвания флакон е неясен и това компрометира цялото изследване на Кампра Мадрид.

Цитат
Междувременно редица учени обръщат внимание на една важна подробност – всяка течност, която съдържа поне 1 процент графен или графенов оксид, е тъмнокафява или черна. В състава на тази, която Кампра Мадрид изследвал, имало над 99 процента графенов оскид, твърди самият той. Ваксините срещу COVID-19 обаче са прозрачни – още едно доказателство за неоснователността на твърденията за наличието на това вещество в тях.

Но дори и да има какво е плашещото не разбрах?

От белег на Звяра, сега стана САМО някаква си маркировка, дет не се вижда, така ли?
Браво, напредваш.
После какво ще е?
bloody.gerry
Цитат(viara @ 16/11/2021, 20:29) <{POST_SNAPBACK}>
Как не те срам да ръсиш подобни глупости като даже и връзката, която даваш не си прочел?

Сега да ти цитирам от връзката която даваш без да си прочел какво пише, пък да знаят хората как ги лъжеш.

lati1960 писател, lati1960 не читател smile.gif
lati1960
Цитат(bloody.gerry @ 16/11/2021, 21:00) <{POST_SNAPBACK}>
lati1960 писател, lati1960 не читател smile.gif

Как ми позна професията, ти да видиш! a4dff7b7.gif
А по темата, ето, четете и двете:
https://www.investor.bg/analizi/91/a/zadylj...-baidyn-335277/
https://webcafe.bg/international/razreshiha...ksinatsiya.html
https://webcafe.bg/bulgaria/dots-kunchev-pr...i-profesii.html
https://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0...0%B4/a-57963220
https://www.standartnews.com/balgariya-obra...kov-474125.html
Било доброволно, пък станало задължително, пък... Айде чао!
Сори, дами, но изгубих интерес. Никой няма да успее да ме вкара в тази Матрица. Моят свят е друг. Вие си живейте във вашия. Успех желая!
Питето
М-м-м да, вирусите имат и такива прояви — изведнъж нЕкой вземе та стане малко по-енергичен от предците си. Нормално за тях, те така оцеляват (това в учебника по биология го има, ако ти се чете де), като се променят и от време на време (математиката ще ти го обясни, ако искаш де) някои от променените щамове се пръкват силно неприятни. И не че стария начин "само с имунната система срещу вируса" не работи, ама тогава не е имало медицина, не е имало фармация, живота е бил къс и щеш-нещеш караш по схемата "който оцелее- оцелее и бори вируса, останалите не са интересни". Днес, който има акъл и неще да участва в старата схема ползва медицинските номера, останалите са по старата схема, независимо какво си мислят или обясняват че си мислят.
lati1960
Според Shade:

Антиваксърите вече сме идиоти и насилници:
https://amp.dw.com/bg/%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D1...1%8F/a-59898932
Австрийските власти нарекоха протестиращите идиото и насилници.
Аз пък се питам - какви са тези, които опитват насила да ни "ваксинират"?
Питето
Абе и аз се чудя кви са, тъпи ли, лапат нещо ли. Вместо да променят леко закона, за да може всеки да подпише че неще ваксина и ако ковида го нагази тежко няма да заема болнично легло, и всичко ще е точно, без насилине и "всеки сам си преценя". Ма няма кой да се сети да ги приложи тези леки промени...
D-rA
Цитат(Питето @ 22/11/2021, 22:22) <{POST_SNAPBACK}>
Абе и аз се чудя кви са, тъпи ли, лапат нещо ли. Вместо да променят леко закона, за да може всеки да подпише че неще ваксина и ако ковида го нагази тежко няма да заема болнично легло, и всичко ще е точно, без насилине и "всеки сам си преценя". Ма няма кой да се сети да ги приложи тези леки промени...

Това ще проработи, ако тази ти декларация те освободи от вноска на здравни осигуровки. sunbathing.gif
Питето
Без здравна вноска... си отказал всякакво лечение, е освен ако не си го предплатиш като закъсаш. Ще е още по-ясно на прословутите "80 %" . Така де, твоята здравна вноска има ли разбивка, колко стотинки за коя болест или е всичко накуп. Щото подозирам, че ако опрем до здравна вноска по разбивка, ваксинирането ще ти е дребен проблем.
D-rA
От ЗЗО"Чл. 4. (1) (Предишен текст на чл. 4, изм. - ДВ, бр. 107 от 2002 г.) Задължителното здравно осигуряване гарантира свободен достъп на осигурените лица до медицинска помощ чрез определен по вид, обхват и обем пакет от здравни дейности, както и свободен избор на изпълнител, сключил договор с районна здравноосигурителна каса."
Ти предлагаш с декларация за отказ от ваксина да се наруши чл.4 лишавайки подписания от легло, за което си е платил вече (болен или не), но не се съгласяваш че ако има подписан отказ от ваксина, елемента задължително ЗО да отпадне... sunbathing.gif

lati1960
Цитат(D-rA @ 23/11/2021, 00:16) <{POST_SNAPBACK}>
От ЗЗО"Чл. 4. (1) (Предишен текст на чл. 4, изм. - ДВ, бр. 107 от 2002 г.) Задължителното здравно осигуряване гарантира свободен достъп на осигурените лица до медицинска помощ чрез определен по вид, обхват и обем пакет от здравни дейности, както и свободен избор на изпълнител, сключил договор с районна здравноосигурителна каса."
Ти предлагаш с декларация за отказ от ваксина да се наруши чл.4 лишавайки подписания от легло, за което си е платил вече (болен или не), но не се съгласяваш че ако има подписан отказ от ваксина, елемента задължително ЗО да отпадне... sunbathing.gif

328.gif
Каза им го!
Големи всезнайковци, но като чуят или прочетат истината, млъкват и се покриват.
Иначе, да не дава Господ, но, ако пипна въобще нещо, някакъв вирус, пневмония, грип, или нещо подобно, не само че ще подпиша декларация, но като дявол от тамян ще бягам да не ме вкарат в болница и ковид отделение! Насила да ме водят, ще избягам. Защо го казвам? Защото вече се натрупаха доста случаи като този, за който ще споделя. Възрастна двойка, на около 70 г., малко над. Простуда ли, грип ли, нещо се разболяват, вкарват ги в ковид отделение. Държат ги около седмица. Уж ги лекуват. Дали, как, с какво, роднините дори не знаят. Внучката днес разказа: Отиваме уж да ги изписват, носим дрехи на баба и дядо, и ни съобщават, че още в петък, на 19-ти, дядо бил починал! blink.gif Никой не е уведомен. Диагнозата - от ковид. Няма аутопсия, запечатан ковчег. Край. Бабата в тежко състояние, с интубационни тръби, на изкуствено обдишване, без да има нужда. Децата едва са я изкарали оттам, за да не я уморят и нея. Това е действителен случай, от тези дни, от живия живот. Така "лекуват" хората, от този ковид. Не че не го знаех, и не предполагах, но вече съм сигурен какво правят. А защо, причината е ясна - кинти! Парѝ, парѝ, и пак парѝ. Всичко се прави за парѝ. По което можем да дискутираме безкрайно - по колко дават на докторите в ковид отделенията, на медицинските сестри, на санитарите, как се изпокараха за тия добавки, и т. н. Но умрелите вече ги няма. И всички са от ковид. no.gif
За пореден път ще го напиша тук: Тази ковид "пандемия" е най-мащабната и голяма глобална измама в историята на човечеството досега! А причината е точно глобализацията и интернет мрежите, чрез които информационни полета става възможно самото манипулиране на хората. Чрез всяване на страх, паника, чрез лъжи, измами, псевдонаучни "факти", и т. н. Невероятен гешефт! Без прецедент досега. И трябва да признаем, получи им се, на кукловодите. А защо, нека на това всеки да си отговори насаме. Не желая да обиждам никого.
lati1960
Цитат(lati1960 @ 23/11/2021, 20:53) <{POST_SNAPBACK}>
328.gif
Каза им го!
Големи всезнайковци, но като чуят или прочетат истината, млъкват и се покриват.
Иначе, да не дава Господ, но, ако пипна въобще нещо, някакъв вирус, пневмония, грип, или нещо подобно, не само че ще подпиша декларация, но като дявол от тамян ще бягам да не ме вкарат в болница и ковид отделение! Насила да ме водят, ще избягам. Защо го казвам? Защото вече се натрупаха доста случаи като този, за който ще споделя. Възрастна двойка, на около 70 г., малко над. Простуда ли, грип ли, нещо се разболяват, вкарват ги в ковид отделение. Държат ги около седмица. Уж ги лекуват. Дали, как, с какво, роднините дори не знаят. Внучката днес разказа: Отиваме уж да ги изписват, носим дрехи на баба и дядо, и ни съобщават, че още в петък, на 19-ти, дядо бил починал! blink.gif Никой не е уведомен. Диагнозата - от ковид. Няма аутопсия, запечатан ковчег. Край. Бабата в тежко състояние, с интубационни тръби, на изкуствено обдишване, без да има нужда. Децата едва са я изкарали оттам, за да не я уморят и нея. Това е действителен случай, от тези дни, от живия живот. Така "лекуват" хората, от този ковид. Не че не го знаех, и не предполагах, но вече съм сигурен какво правят. А защо, причината е ясна - кинти! Парѝ, парѝ, и пак парѝ. Всичко се прави за парѝ. По което можем да дискутираме безкрайно - по колко дават на докторите в ковид отделенията, на медицинските сестри, на санитарите, как се изпокараха за тия добавки, и т. н. Но умрелите вече ги няма. И всички са от ковид. no.gif
За пореден път ще го напиша тук: Тази ковид "пандемия" е най-мащабната и голяма глобална измама в историята на човечеството досега! А причината е точно глобализацията и интернет мрежите, чрез които информационни полета става възможно самото манипулиране на хората. Чрез всяване на страх, паника, чрез лъжи, измами, псевдонаучни "факти", и т. н. Невероятен гешефт! Без прецедент досега. И трябва да признаем, получи им се, на кукловодите. А защо, нека на това всеки да си отговори насаме. Не желая да обиждам никого.

Само като подкрепа за горното, ето колко отпускат от ЕК и Брюксел на България само за насърчаване на здравния персонал борещ се с ковид пандемията: https://www.pariteni.bg/novini/pari/kakva-s...demiiata-240875
140 милиона евро. Малко ли, много ли, всеки да преценява. За мен истината си е тази - едни тарикати си напазаруваха пандемия! А защо, пак според мен - за налагане на нов ред в света, с тиха и пълзяща микробиологична /засега/ диктатура. Което ще бъде доразвито в тотална такава скоро и във всички останали сфери на живота ни.
Питето
Ми точно де, имаш карта за цялата градска мрежа, ти обаче искаш да ти върнат част от парите щото не те кефи линия ХХ и не я ползваш... Знаеш, ама все пак искаш. Виж, винаги можеш да подпишеш, че се отказваш от лечение (или някои видове лечение), ама гледам рядко се ползва опцията из българско, сигурно е от климата...
Питето
Точно от там идва "силата" на всичките антиваксъри, че като стане напечено "държавата е длъжна да ме лекува щото плащам здравни осигуровки"... Ми подпиши че нещеш точно това лечение, и тогава обяснявай колко е вредно. Ма страх, и минаваш на нещо неизъплнимо ("Да ми върнат парите от осигуровките") дето знаеш че няма как да стане...
D-rA
Цитат(Питето @ 24/11/2021, 20:56) <{POST_SNAPBACK}>
Точно от там идва "силата" на всичките антиваксъри, че като стане напечено "държавата е длъжна да ме лекува щото плащам здравни осигуровки"... Ми подпиши че нещеш точно това лечение, и тогава обяснявай колко е вредно. Ма страх, и минаваш на нещо неизъплнимо ("Да ми върнат парите от осигуровките") дето знаеш че няма как да стане...

И защо реши че е страх? Просто равнопоставяне. С какво набоцканите трябва да имат привилегии? Или пък не се разболяват, въпреки иглите? Или пък не чакат следваща игла? И кой плаща според теб - от всички по равно, не мислиш ли?Защо подкрепяш някакво измислено разделение - щастлив ли те прави? sunbathing.gif
The_Purifier
Цитат(lati1960 @ 24/11/2021, 19:36) <{POST_SNAPBACK}>
Само като подкрепа за горното, ето колко отпускат от ЕК и Брюксел на България само за насърчаване на здравния персонал борещ се с ковид пандемията: https://www.pariteni.bg/novini/pari/kakva-s...demiiata-240875
140 милиона евро. Малко ли, много ли, всеки да преценява. За мен истината си е тази - едни тарикати си напазаруваха пандемия! А защо, пак според мен - за налагане на нов ред в света, с тиха и пълзяща микробиологична /засега/ диктатура. Което ще бъде доразвито в тотална такава скоро и във всички останали сфери на живота ни.

Тези пари са само за закуски на министрите.
lati1960
Цитат(The_Purifier @ 25/11/2021, 06:53) <{POST_SNAPBACK}>
Тези пари са само за закуски на министрите.

Може, не знам.
Знам само, така като гледам в реалния живот, истинския, че т. нар. ковид "пандемия" си е чисто виртуален купен продукт, с помощта точно на министрите, най-вече на здравния. Ключова фигура е в тази игра, на вируси. През здравните министри навсякъде сега се управляват системно държавите, икономиките, финансите дори, всичко. А специално у нас на някого като му дадеш власт, и гледай му сеира! Така казват. И май е вярно.
lati1960
Цитат(Питето @ 24/11/2021, 20:56) <{POST_SNAPBACK}>

Явно си пропуснал момента тук някъде, където писах, че категорично отказвам да ме "лекуват" срещу ковид!
Не че има такива здравни формуляри, но бих ги попълнил, да. Дори си мисля, че ако ги имаше, повече от половината хора щяха да се откажат, като мен. Питаш ли се защо?
Питето
Знаех си, че нЕкаква бюрокрация ти пречи да "изгориш моста"... което пък означава, че има сериозен шанс все пак да те лекуват ако стане мазало... за което именно споменавах — антиваксърите са силни, щото няма къде да подпишат... animatedwink.gif
Питето
Подкрепям свободния избор за ваксиниране, както и сегашния вариант на здравеопазването ни. И двете ми идват дюшеш. А останалото си беше пример и откъде идва мерака да си антисистемен, в нашия случай срещу ковид ваксинирането.
Хасан
Според Shade:

https://trud.bg/%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0%B4%D0...D1%82-covid-19/

- Съществува ли оригинален български протокол, който включва бромхексин и спазва ли се той?
- Отдавна не съм лекуващ лекар и работя в тясна връзка с част от Ковид екипа на Александровска болница. Като биохимик съм наясно с молекулните механизми на болестта и непрекъснато обменям информация с въпросните колеги. Преди една година изказах хипотезата, че бромхексинът може да е много полезен в профилактиката и лечението на Ковид-19. Това евтино и безобидно лекарство блокира проникването на вируса в клетката, като инхибира повърхностна протеаза, необходима за заразяването u. Препоръчах да се взема профилактично в предписаните дози и година по-късно мога уверено да заявя, че много хора са се предпазили от заболяване или то е преминало леко. Приложен за лечение във вид на хапчета, обаче, той не е особено ефективен, както е описано и в световната литература. Когато колегите от Александровска болница почнаха да го прилагат инхалаторно, ефектът бе поразяващ. Ето това просто действие, начинът на приложение, решава мача. Просто никой по света не се е досетил! Другият голмайстор е колхицинът. Това известно повече от 3500 години противовъзпалително лекарство, известно като антиподагрозно, привлече вниманието на множество изследователи и бяха проведени редица клинични проучвания с противоречиви, по-скоро отрицателни резултати. Когато направих справка за използваните дози с изумление установих, че никой не се е досетил да опита и с по-високи! Колегите от Александровска болница отдавна използват два пъти по-високи подържащи дози (2mg/дневно), а натоварващите дози отначало са на кг/тегло. Комбинацията инхалаторен бромхексин и колхицин, приложена амбулаторно, на практика елиминира усложненията и болничния прием. Колхицинът също е евтино лекарство. Нежелани реакции (гадене и диария) са подобни като при Paxlovid и достигат 30-40%, но не са драматични, за разлика от оздравителния ефект. В момента усилено събираме данните от амбулаторно лекуваните по този начин за да ги публикуваме. Оказва се, че с два известни медикамента, при това много евтини, единият целеви (бромхексин, но приложен инхалаторно), а другият пpенасочен (колхицин, но в по-големи дози) се постига по-добър ефект от медикаментите на Pfizer и Merck за амбулаторно лечение на Ковид-19!!! Звучи самоуверено, дори нахално, но повече от една година на приложение го казвам без капка съмнение.
lati1960
Цитат(Питето @ 25/11/2021, 20:54) <{POST_SNAPBACK}>
Знаех си, че нЕкаква бюрокрация ти пречи да "изгориш моста"... което пък означава, че има сериозен шанс все пак да те лекуват ако стане мазало... за което именно споменавах — антиваксърите са силни, щото няма къде да подпишат... animatedwink.gif

Поне що се отнася до мен персонално, надявам се това никога да не го разберем.
Слава Богу, засега нямам проблеми в това отношение. Иначе от познати очевидци отвътре на ковид отделенията, вече добих някаква представа как ги "лекуват" там пациентите. Но ще спра дотук, първо щото не е за хора със слаби нерви, и, по-важното, за да не влияя на решенията на никого по въпроса. По него всеки трябва сам да си решава. А ти бъди здрав!
И, повярвай, заслугата няма да е на здравната система. animatedwink.gif
Питето
Тези "очевидци" лекари ли са или... просто са очевидци. Щото да ти разкажа от първа ръка — от анестезиолог. За да си сверя моята информация, може пък да ме е излъгал нещо. animatedwink.gif
Между другото, гледах по телевизията за един "ваксиниран", дето вируса не му зачел купения сертификат. Та ми изникна въпроса, как изглежда отстрани лечението на пациент, дето послъгва и идва когато "влака вече напуска перона"...
lati1960
Цитат(Питето @ 28/11/2021, 00:16) <{POST_SNAPBACK}>
Тези "очевидци" лекари ли са или... просто са очевидци. Щото да ти разкажа от първа ръка — от анестезиолог. За да си сверя моята информация, може пък да ме е излъгал нещо. animatedwink.gif
Между другото, гледах по телевизията за един "ваксиниран", дето вируса не му зачел купения сертификат. Та ми изникна въпроса, как изглежда отстрани лечението на пациент, дето послъгва и идва когато "влака вече напуска перона"...

Далеч съм от мисълта да обвинявам всички журналисти и медии, но в голямата си част по медиите всичко за ковид щуротията е пропаганда, чиста проба. Част дори поръчкова, от властта, със съответните клипчета, насърчителни по ваксинацията, имаше и томболи, часовничета, дори част от въпросните ковид "новини" са лъжа и пропаганда, и т. н. Не вярвам и дума на това! Но ти си им вярвай, твоя работа. Както и на всеки. Не ми е идеята да убеждавам някого в нещо. А истината за т. нар. ковид отделения е меко казано страшна. Но, не вирус някакъв има вина, за друго намеквам. Но ще спра дотук. Точно за да не влияя на никого. Също е спекулация твърдението, че лекари, сестри и санитари не искали да работят в тези отделения заради страшен вирус. Плащат им купища парѝ! Друга е истината. Но и нея ще спестя. Който я е търсил, вече я е разбрал. Ти явно не си. Останѝ си в Матрицата. Нищо лично. Изборът си е твой.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.