Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Какво е лечението?!?
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
evanka
Цитат(avanor @ 02/11/2021, 16:24) <{POST_SNAPBACK}>
Да! Именно за това беше акцента ми.
Не живееш тук. Не си лекар. Не знаеш как е.

За това да си правиш такива изводи е.......

Не вярвай на всичко в мрежата. Изкривено е, Иви!
Не разбра ли, че всеки си пречупва "фактите", както му е угодно?
happy.gif

Но имаш добри познания! Вярвам ще разбереш

Фактите са следните
Вчера, починали в България -310
починали във Франция - 6 (при 10 пъти по-голямо население)
Повече информация не ми трябва.
biggeorge
Аз имам застраховка. rolleyes.gif
Когато се возя в кола винаги си слагам колана.
Ако ваксините, които в момента се предлагат, бяха тествани и проверени щях да се ваксинирам.
Не знам кога ще се случи, но когато проф. Чорбанов пусне своята ваксина ще се ваксинирам. sun.gif
Проф. Чорбанов: Прототипът ни на ваксина срещу Covid-19 е съвсем различен от познатите досега
biggeorge
Како, како, бАркаш сА! rolleyes.gif
Аз сАм на 5 годинки и половина. az takovata.gif

П.п.: Пояснявам за тези, които нямат чувство за хумор - шегувам се за моя сметка. w00tbrows.gif laugh.gif
biggeorge
Аз имам теория за коронавируса.
Коронавирусът е създаден в лаборатория в Ухан, Китай.
Китайците са създали и ваксина, и вирус.
Изпуснали са вируса от лабораторията и после са ваксинирали цялото население на Китай с ваксината.
Ето как китайците спряха разпространението на вируса и се справиха толкова бързо с него.
А ние, тъпаците, се чудим как да се справим с коронавируса. dry.gif
Голям номер ни извъртяха китайските комунисти.
Въобще не трябваше да допускаме вируса да напусне територията на континентален Китай.
Както и да е!
Късно е вече за съжаления. sad.gif
evanka
Цитат(biggeorge @ 02/11/2021, 17:53) <{POST_SNAPBACK}>
Аз имам застраховка. rolleyes.gif
Когато се возя в кола винаги си слагам колана.
Ако ваксините, които в момента се предлагат, бяха тествани и проверени щях да се ваксинирам.
Не знам кога ще се случи, но когато проф. Чорбанов пусне своята ваксина ще се ваксинирам. sun.gif
Проф. Чорбанов: Прототипът ни на ваксина срещу Covid-19 е съвсем различен от познатите досега

Значи, ако правилно съм разбрала, ти си склонен да се ваксинираш с напълно иноваторска ваксина, не прилагана никога досега за корона вирус, чиито клинични тестове ще започнат едва в началото на 22-ра и одобрението ако има такова, ще е след година и нещо в най-добрия случай. Но наричаш недостатъчно тествани ваксини, които са в употреба от година и половина и от които вече са приложени 5,5 милиарда дози.
biggeorge
След като ваксината на проф. Чорбанов премине всички клинични тестове, след като я одобрят, след като започнат да я прилагат ... ще се ваксинирам с нея.
Коя от в момента прилаганите ваксини е преминала през каквито и да е тестове?
Това че са ваксинирани милиарди хора с тези ваксини не ги прави тествани и безопасни.
Масовата ваксинация с непроверени ваксини само ще доведе до по-големи щети върху здравето на хората.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Високата смъртност от коронавируса се дължи на манипулация на данните.
В България всяка година умират приблизително по 100 хил. души.
100 000 души делено на 365 дни е приблизително 274 души на ден.
Т.е. в момента всички починали за ден се обявяват за умрели от коронавирус.
Няма значение дали пациента е умрял от катастрофа или от инфаркт - той е покосен от коронавирус.
Това е манипулация! angry.gif
D-rA
Цитат(Питето @ 02/11/2021, 17:22) <{POST_SNAPBACK}>
Колана сработва, когато си си го поставил ПРЕДВАРИТЕЛНО, точно като ваксината или застраховката.

Точно предварително, както си посочил, а не в режим на катастрофа - както е в случая с ваксините... sunbathing.gif
evanka
Цитат(biggeorge @ 02/11/2021, 20:45) <{POST_SNAPBACK}>
След като ваксината на проф. Чорбанов премине всички клинични тестове, след като я одобрят, след като започнат да я прилагат ... ще се ваксинирам с нея.
Коя от в момента прилаганите ваксини е преминала през каквито и да е тестове?
Това че са ваксинирани милиарди хора с тези ваксини не ги прави тествани и безопасни.
Масовата ваксинация с непроверени ваксини само ще доведе до по-големи щети върху здравето на хората.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Високата смъртност от коронавируса се дължи на манипулация на данните.
В България всяка година умират приблизително по 100 хил. души.
100 000 души делено на 365 дни е приблизително 274 души на ден.
Т.е. в момента всички починали за ден се обявяват за умрели от коронавирус.
Няма значение дали пациента е умрял от катастрофа или от инфаркт - той е покосен от коронавирус.
Това е манипулация! angry.gif

Всички ваксини, които се поставят в момента са минали клинични тестове. Тези, които са одобрени в ЕС, минаха и местни тестове в съответните държави през октомври-ноември миналата година, преди да бъдат пуснати за употреба през декември-януари.
Ето за пореден път линка, който показва смъртността по седмици в България
https://www.nsi.bg/bg/content/18121/basic-p...%B8%D1%86%D0%B8

Казано в цифри - общо 3700 починали в 42-ра седмица, това са към 530 човека дневно, почти двойно на средно починалите дневно според твоята сметка. Или едни 260 човека дневно се прибавят към обичайните починали 274.

И понеже виждам, че обичаш да боравиш с цифри, в същия сайт горе можеш да видиш смъртността за тази година. До края на септември са починали малко над 100 000 души. Не за цялата година, както е било предните години, според теб, а само за първите 9 месеца. Нещо май става - много инфаркти, много катастрофи... много нещо.. Защо?
Питето
Цитат(D-rA @ 02/11/2021, 21:17) <{POST_SNAPBACK}>
Точно предварително, както си посочил, а не в режим на катастрофа - както е в случая с ваксините... sunbathing.gif

Това че някъде някой катастрофира в момента, не те касае лично, та да се откажеш от предпазния колан. И да напомня, че противобясната ваксина се слага точно "когато си катастрофирал". Не че не може предварително, обаче не си струва и не се прилага. И я водят ваксина (представяш ли си), обаче гледам няма кой да обясни, че не била точно ваксина, щото се прилагала след ухапването. Е, при едрата шарка е точно наопаки (предварително и общопланетарно), а при ковид-а пък е по трети начин — месец и нещо предварително, та да очакваш ефект (ако катастрофираш). Важното е, че и трите изброени намаляват риска от фатален изход значително, и нито една от изброените няма 100% ефективност.
НЕма да ти променя мнението, само ще затвърдя своето — една лекарка, дето преглежда детето преди година, днес е в интензивното с кислород и разбира се е без "предпазен колан"...
Питето
Браво, това ще да е най-успешната и най-голямата конспирация — над милиард население, и нито един не се е изпуснал че са го ваксинирали със "специалната ваксина"... Сещаш ли се, хората секретни военни разработки, знаят ги десетина човека и накрая врага успял да докопа чертежите, а тука милирад и нещо и никой нищо не изпуснал, саЛ един ти си се светнал.
нищ по дух
Цитат(Питето @ 02/11/2021, 21:40) <{POST_SNAPBACK}>
Браво, това ще да е най-успешната и най-голямата конспирация — над милиард население, и нито един не се е изпуснал че са го ваксинирали със "специалната ваксина"... Сещаш ли се, хората секретни военни разработки, знаят ги десетина човека и накрая врага успял да докопа чертежите, а тука милирад и нещо и никой нищо не изпуснал, саЛ един ти си се светнал.

Знам, че всички, които имаме различен поглед от светогледа на някои хора тук, сме нежелани за дискусия или сме подложени на подигравки и обиди, дори и ненаписани, ама преди окончателното ми напускане на мястото, където не желаех да съм, ми се искаше да знам защо изведнъж някои хора изчезнаха от света, как така това внезапно се случи:
https://www.google.com/amp/s/www.plovdiv24....2752%3famp=true

https://regiona.bg/%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0...82%D1%8A%D1%82/
D-rA
Цитат(Питето @ 02/11/2021, 21:31) <{POST_SNAPBACK}>
НЕма да ти променя мнението, само ще затвърдя своето — една лекарка, дето преглежда детето преди година, днес е в интензивното с кислород и разбира се е без "предпазен колан"...

... както и една перфектна лекар хирург, на 60, след втория колан няколко дни и инфаркт от тромбоза... а беше прокламатор на ваксинирането...Та примери и така, и иначе колкото щеш. И да, няма да промениш мнението ми, защото борбата със следствието не премахва причината. Не разбирам защо толкова мощни финансово институции и фармацевтични гиганти произвеждат "борба със следствието" а не произвеждат унищожители на причината... Явно няма и да разбера... sunbathing.gif
Хасан
Цитат(D-rA @ 02/11/2021, 22:05) <{POST_SNAPBACK}>
... както и една перфектна лекар хирург, на 60, след втория колан няколко дни и инфаркт от тромбоза... а беше прокламатор на ваксинирането...Та примери и така, и иначе колкото щеш. И да, няма да промениш мнението ми, защото борбата със следствието не премахва причината. Не разбирам защо толкова мощни финансово институции и фармацевтични гиганти произвеждат "борба със следствието" а не произвеждат унищожители на причината... Явно няма и да разбера... sunbathing.gif

Лекарство се прави по-бавно отколкото ваксина, категорични са учените. А причината е, че предклиничните изпитвания са твърде много.

https://www.dnes.bg/koronavirus/2021/10/23/...kovid-19.507973
D-rA
Цитат(Хасан @ 02/11/2021, 22:32) <{POST_SNAPBACK}>
Лекарство се прави по-бавно отколкото ваксина, категорични са учените. А причината е, че предклиничните изпитвания са твърде много.

https://www.dnes.bg/koronavirus/2021/10/23/...kovid-19.507973

Светът не е само химия... sunbathing.gif
biggeorge
Има и друго обяснение за повишената смъртност. rolleyes.gif
Хората имат нужда от медицински грижи - заболяват от инсулти, инфаркти, разболяват се от рак и не търсят лекари.
В резултат на това умират в домовете си, вместо да потърсят медицинска помощ, която така или иначе няма да дойде.
Смъртност за 42 седмица на 2021 г. - 3722 души.
Смъртност за 42 седмица за 2015-2019 г. - 2059 души.
Източник
Смъртност за 42 седмица над средната за 2015-2019 г. - 1663 души.
Смъртност от ковид 19 за 42 седмица на 2021 г. - 799 души.
Източник
Половината от това повишение на смъртността през 2021 г. е от ковид 19, другата половина е от хора, които не са потърсили медицинска помощ.
Смъртност по години:
2016 г. - 107031 души
2017 г. - 109320 души
2018 г. - 108205 души
2019 г. - 107815 души
2020 г. - 126575 души
2021 г. - 111354 души (до 42 седмица).
Повишена смъртност за 2020 г. в сравнение с предходните години - приблизително 20 %.
За да сме коректни трябва да сравняваме данните само до 42 седмица на годините 2016-2020 г.:
2016 г. - 84486 души
2017 г. - 88513 души
2018 г. - 86019 души
2019 г. - 87119 души
2020 г. - 85867 души
2021 г. - 111354 души.
Източник на данните (най-долу на страницата)
Както се вижда от числовите данни в таблицата смъртността за 2020 се повишава след 42-рата седмица.
За 2021 г. до 42 седмица смъртността е по висока с 22 % в сравнение с предходните години.
Очевидно е, че има малко по-висока смъртност сред населението, но не е възможно цялото повишение да се дължи на ковид 19.
В мен остават съмненията за манипулация на данните за смъртността от коронавируса.
evanka
Цитат(biggeorge @ 02/11/2021, 22:48) <{POST_SNAPBACK}>
Има и друго обяснение за повишената смъртност. rolleyes.gif
Хората имат нужда от медицински грижи - заболяват от инсулти, инфаркти, разболяват се от рак и не търсят лекари.
В резултат на това умират в домовете си, вместо да потърсят медицинска помощ, която така или иначе няма да дойде.
.........
Както се вижда от числовите данни в таблицата смъртността за 2020 се повишава след 42-рата седмица.
За 2021 г. до 42 седмица смъртността е по висока с 22 % в сравнение с предходните години.
Очевидно е, че има малко по-висока смъртност сред населението, но не е възможно цялото повишение да се дължи на ковид 19.
В мен остават съмненията за манипулация на данните за смъртността от коронавируса.

Помниш ли как смятаха до 2020г колко души умират от грип? От зимната смъртност вадят лятната и разликата я зачисляват на грипа. Не правят пср тестове на всички за да видят дали наистина е грип или някое орз. Сега по същия начин може да се прецени колко жертви са дадени заради ковид като се вадят починалите в годините преди 2020 и починалите след това.
Ковид е причината за високата обща смъртност по няколко начина. Някой, на който няма да поставят програмирано стент, защото болницата е задръстена и този човек почине, де факто също е жертва на епидемията от ковид, макар и косвено. Той също ще бъде отчетен в броя на свръхсмъртността. В следващите месеци може да има и починали сред хората, при които ковид е увредил сърце или други органи...Те също няма за бъдат сметнати като починали от ковид, но ще увеличат общата смъртност.
Buitenlander
Цитат(D-rA @ 02/11/2021, 21:37) <{POST_SNAPBACK}>
Светът не е само химия... sunbathing.gif

Нищо не каза за смъртността в Англия и България дето щяхме “да я гледаме след една седмица”?
biggeorge
В крайна сметка хората умират, заради скапаната ни здравна система.
В други държави хората не умират толкова много, заради доброто здравеопазване.
И точно, защото имат качествени медицински грижи, гражданите на други държави имат доверие на лекари, политици, вирусолози и т.н.
И когато здравните власти им кажат да се ваксинират - хората го правят, без да е нужно министъра и помощниците му се държат за ръце като някакви сектанти. dry.gif
С хващане на ръце срещу вируса и конспирациите
D-rA
Цитат(Buitenlander @ 02/11/2021, 23:43) <{POST_SNAPBACK}>
Нищо не каза за смъртността в Англия и България дето щяхме “да я гледаме след една седмица”?

За разлика от вчера, Англия днес приближи 300 починали... което се и очакваше. Т.е. какво има аз да казвам, когато тенденцията е ясна. sunbathing.gif
Buitenlander
Цитат(D-rA @ 02/11/2021, 23:08) <{POST_SNAPBACK}>
За разлика от вчера, Англия днес приближи 300 починали... което се и очакваше. Т.е. какво има аз да казвам, когато тенденцията е ясна. sunbathing.gif

Само да уточним дали и на двамата ни е ясно едно и също - 10 пъти по малка смъртност на глава от населението в сравнение с България, нали за това говорим?
D-rA
Цитат(Buitenlander @ 03/11/2021, 00:28) <{POST_SNAPBACK}>
Само да уточним дали и на двамата ни е ясно едно и също - 10 пъти по малка смъртност на глава от населението в сравнение с България, нали за това говорим?

Ами същата като Англия смъртност има Индия, а пък са 1.4 милиарда... sunbathing.gif
Buitenlander
Цитат(D-rA @ 02/11/2021, 23:31) <{POST_SNAPBACK}>
Ами същата като Англия смъртност има Индия, а пък са 1.4 милиарда... sunbathing.gif

Аха , и 12 пъти по-малко тестове на глава от населението-))) То и в Етиопия има само 10 починали, ама за 2 години са тествали 31 на 1000 души-))) А в Англия се падат по 4,9 неста на човек. Остави вече, че се излагаш….
D-rA
Цитат(Buitenlander @ 03/11/2021, 00:39) <{POST_SNAPBACK}>
Аха , и 12 пъти по-малко тестове на глава от населението-))) То и в Етиопия има само 10 починали, ама за 2 години са тествали 31 на 1000 души-))) А в Англия се падат по 4,9 неста на човек. Остави вече, че се излагаш….

Смъртността до момента от началото на пандемията за Индия е 328 на милион, а на Англия е 2062 на милион... Какво значение имат тестовете? sunbathing.gif
Buitenlander
Цитат(D-rA @ 02/11/2021, 23:46) <{POST_SNAPBACK}>
Смъртността до момента от началото на пандемията за Индия е 328 на милион, а на Англия е 2062 на милион... Какво значение имат тестовете? sunbathing.gif

Просто е, тия дето не са тествани, не са в статистиката на умрелите от ковид, не се ли сещаш. Дай да обсъждаме и сравняваме само “бели” държави. Иначе бързо ще установиш, че най-ниска смъртност и най-добро справяне с епидемията имат Сомалия и Южен Судан-)))
А, объркал съм се, Западна Сахара и Вануату са - ))
D-rA
Цитат(Buitenlander @ 03/11/2021, 00:53) <{POST_SNAPBACK}>
Просто е, тия дето не са тествани, не са в статистиката на умрелите от ковид, не се ли сещаш. Дай да обсъждаме и сравняваме само “бели” държави. Иначе бързо ще установиш, че най-ниска смъртност и най-добро справяне с епидемията имат Сомалия и Южен Судан-)))
А, объркал съм се, Западна Сахара и Вануату са - ))

Защо намесваш България тогава? Какво бяло има, освен престилките на лекари и медицински сестри? Нашите статистики не са бели, а омазани според интереса... Дори е възможно и да са още по-трагични, но се публикуват след "мислене" а не след факти... sunbathing.gif
Buitenlander
Цитат(D-rA @ 03/11/2021, 00:00) <{POST_SNAPBACK}>
Защо намесваш България тогава? Какво бяло има, освен престилките на лекари и медицински сестри? Нашите статистики не са бели, а омазани според интереса... Дори е възможно и да са още по-трагични, но се публикуват след "мислене" а не след факти... sunbathing.gif

И доказателствата ти за това са….?
D-rA
Цитат(Buitenlander @ 03/11/2021, 01:01) <{POST_SNAPBACK}>
И доказателствата ти за това са….?

На разпит ли съм? sunbathing.gif
Shade
Цитат(Buitenlander @ 02/11/2021, 15:28) <{POST_SNAPBACK}>

Успехите на 6-милионна България затъмняват Слънцето: бройката умрели днес от ковид българи е по-впечатляваща от бройките на повечето Западноевропейски държави:

Западът едва ли ще успее да успее да ни настигне и бие:
Великобритания - 292,
Германия- 142,
Франция - 74,
Гърция - 60,
Италия - 41,
Унгария - 39,
Холандия - 18,
Испания - 13,
Полша - 9,
Чехия - 8.
Само Румъния ни бие категорично: 586 умрели.
Да видим каква ще е картинката утре. И вдруги ден...

viara
Цитат(Shade @ 03/11/2021, 03:40) <{POST_SNAPBACK}>
Успехите на 6-милионна България затъмняват Слънцето: бройката умрели днес от ковид българи е по-впечатляваща от бройките на повечето Западноевропейски държави:

Западът едва ли ще успее да успее да ни настигне и бие:
Великобритания - 292,
Германия- 142,
Франция - 74,
Гърция - 60,
Италия - 41,
Унгария - 39,
Холандия - 18,
Испания - 13,
Полша - 9,
Чехия - 8.
Само Румъния ни бие категорично: 586 умрели.
Да видим каква ще е картинката утре. И вдруги ден...

Значи от шест милиона отиваме на пет според разписанието на сионистите.
biggeorge
Един милиард китайци няма как да знаят с какво ги ваксинират.
Само ръководителите на Китайската комунистическа партия. dry.gif
evanka
Цитат(biggeorge @ 02/11/2021, 23:58) <{POST_SNAPBACK}>
И точно, защото имат качествени медицински грижи, гражданите на други държави имат доверие на лекари, политици, вирусолози и т.н.
И когато здравните власти им кажат да се ваксинират - хората го правят, без да е нужно министъра и помощниците му се държат за ръце като някакви сектанти. dry.gif
С хващане на ръце срещу вируса и конспирациите

Не е точно така. Здравната система на другите държави издържа, защото имаше строг локдаун.
Но през първата вълна на ковид и тук във Франция, инфарктите се бяха увеличили два пъти. Много хора не диагностицираха рак навреме, не получиха химиотерапия... заради ограничение на плановите процедури...
В България смъртността от ковид и други се дължи и на това, че хората влизат в болница късно.
Но в момента положението е такова, че и дори да искат да влезят рано, в много болници няма места, няма и персонал.
В много малко страни хората вярват на политиците си. Всяка страна в западен ЕС се ваксинира масово по различни причини. Там където мрънкат и правят напук на политиците, като Франция например, зеления сертификат реши въпроса за един месец.
В Испания пък бяха толкова наплашени от ковид, че се ваксинираха доброволно и не им се налага зелен сертификат, нито мерки в момента ...
D-rA
Цитат(evanka @ 03/11/2021, 09:40) <{POST_SNAPBACK}>
Всяка страна в западен ЕС се ваксинира масово по различни причини.

Ще ваксинира ли Франция втора доза от еднодозовата Янсен, защото Германия започва... sunbathing.gif
Цитат
Да бъде извършена реимунизация на ваксинираните с еднодозовата ваксина на "Джонсън и Джонсън" препоръчакаха здравните власти в Германия.

Buitenlander
Цитат(D-rA @ 03/11/2021, 00:08) <{POST_SNAPBACK}>
На разпит ли съм? sunbathing.gif

Не, просто съм свикнал да комуникирам с хора, зад думите на които стоят факти, извинявай, ако това те засяга.
D-rA
Цитат(Buitenlander @ 03/11/2021, 10:39) <{POST_SNAPBACK}>
Не, просто съм свикнал да комуникирам с хора, зад думите на които стоят факти, извинявай, ако това те засяга.

Т.е. нищо в съзнанието ти не предполага съмнение във факти от официални източници?Колко доказателства за фактите в които вярваш си проверил до степен пълна достоверност?Или е достоверно щом в "еди кой си надежден източник" е публикувано... sunbathing.gif
Buitenlander
Цитат(D-rA @ 03/11/2021, 10:08) <{POST_SNAPBACK}>
Т.е. нищо в съзнанието ти не предполага съмнение във факти от официални източници?Колко доказателства за фактите в които вярваш си проверил до степен пълна достоверност?Или е достоверно щом в "еди кой си надежден източник" е публикувано... sunbathing.gif

Ами да, създал съм си някакви критерии и се водя по тях.Например данните от сайта на Холандското министерство на здравеопазването ги приемем за верни. Не трябва ли да е така?
D-rA
Цитат(Buitenlander @ 03/11/2021, 11:14) <{POST_SNAPBACK}>
Ами да, създал съм си някакви критерии и се водя по тях.Например данните от сайта на Холандското министерство на здравеопазването ги приемем за верни. Не трябва ли да е така?

Само питах, а дали трябва или не трябва да е така - сам си прецени. Според мен, всички официални данни защитават моментните политики - а колко са истински, или нагласени - историята след време ще покаже. Лично аз приемам данните скептично, и това си е мое право. sunbathing.gif
Бай Ганьо
Явно убиваме мъртви души.
Всички тези цифри, данни, статистики са бош-лаф.
Това чудо ковида ще изчезне на минутата само тогава, когато спрат да говорят за него.
И естествено когато някои са се нагушили.

https://www.168chasa.bg/article/10345443?ut...ontentdiscovery
evanka
Цитат(D-rA @ 03/11/2021, 10:26) <{POST_SNAPBACK}>
Ще ваксинира ли Франция втора доза от еднодозовата Янсен, защото Германия започва... sunbathing.gif

Франция спря Янсен, защото половината хоспитализирани ваксинирани, бяха ваксинирани с Янсен при положение, че само 2% се ваксинираха с нея. На вече ваксинираните с нея сега се предлага втора доза с пфайзер, но по желание.

Затова съм леко обезпокоена за българския народ, който сега масово се юрна да се ваксинира с Янсен, защото е еднодозова. И после антиваксърите ще кажат "Ама ето напълно ваксинирани хора са в болница, от ваксини няма смисъл".
evanka
Цитат(Бай Ганьо @ 03/11/2021, 11:47) <{POST_SNAPBACK}>
Явно убиваме мъртви души.
Всички тези цифри, данни, статистики са бош-лаф.
Това чудо ковида ще изчезне на минутата само тогава, когато спрат да говорят за него.
И естествено когато някои са се нагушили.

https://www.168chasa.bg/article/10345443?ut...ontentdiscovery

Ох, посмях се добре.
Родната журналистика вече започна да представя като статии ФБ статуси на сульо и пульо.
То е ясно, че те отдавна не уважават професията си, но ти поне се уважаваш достатъчно за да ни цитираш тези парцали, надявам се, де.
Shade
Цитат(Buitenlander @ 03/11/2021, 02:14) <{POST_SNAPBACK}>

А, на официални данни не се вярва. Те задължително са лъжи и манипулации с цел печалба.
Вярва се само на клюки и слухове, представящи чистата и необременена информация от извора.
Ако попиташ "Извор на какво?", отговорът е "Не е известно какво откъде извира. Затова е достоверно, заслужава доверие на вяра" wink.gif
Питето
Изкривяват се крайните резултати от статистиката. Дори си има цял раздел в статистиката, дето се занимава само с това — количеството, качеството и достатъчността на източинка на данни, та да се прави каквото и да било измерване. Елементарно, ако си го учил. animatedwink.gif
Бай Ганьо
Това е просто мнение на един човек, с което съм съгласен.
А дали е поствано в социалните мрежи слабо ме интересува.
И все пак не подценявай социалните мрежи.
Чрез тях се управляват не само държави, а и светът.
biggeorge
Аз не говоря за това дали здравната система в България е издържала на натоварването от ковид 19 или не.
Според мен здравната ни система по принцип е съсипана, като това беше целенасочено направено от управляващите през последните 30 години.
Не знам как е в София, но в малките градове са останали само най-некадърните лекари, за които човешкия живот няма стойност.
Единственото, което ги вълнува са парите. angry.gif
Питето
Цитат(biggeorge @ 02/11/2021, 23:58) <{POST_SNAPBACK}>
...

Аре сега едно по едно. Имаме най-много болници на глава от населението дори от много от "белите държави" (факт), и навсякъде има отделения и имат консумативи и персонал. Та отпада "виновна е лошата здравна система". Дори е по-добра и по-бърза от някои европейски системи.
Дай сега да видим кои са тези други държави, дето имат по-добра здравна система и по-малко умрели от нас, щото аз веднага мога да ти посоча куп държави, които имат в пъти по-кофти здравни системи, обаче имат повечко ваксинирани от нас и смъртните им случаи са по-малко от нашите.

Търси другаде виновника, може дори в огледалото да се е скрил, но не и в българската здравна система.
evanka
Цитат(biggeorge @ 03/11/2021, 16:48) <{POST_SNAPBACK}>
..... в малките градове са останали само най-некадърните лекари, за които човешкия живот няма стойност.
Единственото, което ги вълнува са парите. angry.gif

Това е така, затова не разбирам каква е тази смелост, да си ходите неваксинирани, особено в малките градове.
Хайде, ти си млад и вероятно си го карал, ама другите, които не са?
biggeorge
Мисля, че всички се надяват да не се разболеят тежко и да не попаднат в болница.
Защото попаднеш ли в болница - има голяма вероятност да умреш. sad.gif
biggeorge
Много баби, хилаво дете!
В колко болници в България се спазват медицинските норми за хигиена, за стандарти за лечение, за стандарти за брой на медицинския персонал и т.н.?
Колко лекари първо те пращат на изследвания и после ти изписват лекарства?
А колко лекари лекуват на сляпо пациентите, понякога дори и по телефона?
Колко лекари работят в лоши условия, с мизерни заплати, без техника, без медицински сестри?
Колко болници са на ръба на оцеляването?
А знаете ли как се източва Здравната каса?
Нали в България всичко е мед и масло?

Мед и масло, друг път! dry.gif
По-скоро кървища и трупове.
biggeorge
Ти ваксинирана ли си и с каква ваксина? rolleyes.gif
И кога се ваксинира?
Преболедува ли коронавируса?
Хасан
Цитат(Питето @ 03/11/2021, 16:57) <{POST_SNAPBACK}>
Аре сега едно по едно. Имаме най-много болници на глава от населението дори от много от "белите държави" (факт), и навсякъде има отделения и имат консумативи и персонал. Та отпада "виновна е лошата здравна система". Дори е по-добра и по-бърза от някои европейски системи.
Дай сега да видим кои са тези други държави, дето имат по-добра здравна система и по-малко умрели от нас, щото аз веднага мога да ти посоча куп държави, които имат в пъти по-кофти здравни системи, обаче имат повечко ваксинирани от нас и смъртните им случаи са по-малко от нашите.

Търси другаде виновника, може дори в огледалото да се е скрил, но не и в българската здравна система.

Слабата ваксинация не е единственият виновник.
Кои са тези държави в ЕС дето имат по-кофти здравна система от нашата? Колко лекари и сестри в Германия лекуват 20 пациента в интензивното и колко наши лекари и сестри правят същото? Остави останалото - апаратура, консумативи, квалификация...
През март и април, когато нямаше още достатъчно ваксини в ЕС пак бяхме на едно от първите места по смъртност. След това пандемията понамаля и българинът реши, че няма нужда да се ваксинира и нещата станаха още по-зле през есента поради делта варианта.
Хасан
Цитат(Shade @ 02/11/2021, 02:40) <{POST_SNAPBACK}>
Само за протокола, брой на умрелите днес от ковид

България: 310.
Обединено кралство: 40.
Гърция: 52.

Разликата между тези страни е в процентите ваксинирани и процентите вярващи в профанистични конспиративни теории. Ето:

За да е по-коректна статистиката я направи за брой починали през последния месец, като се направи съпоставка и с броя на населението, защото само неваксинираните във Великобритания са повече от цялото население на България.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.