Едно е да искаш, друго да можеш, трето и четвърто е да си вържеш сам връзките на обувките.
Средният немец може много неща да иска, но в цяла Европа социалните системи страдат от ниската раждаемост и са принудени да я компенсират с материал от местата, където тя е по-висока. А това най-често са мюсюлмански държави.
Опитът да се компенсира с хора от бившия соцлагер, което навремето беше основната причина за разширяването на ЕС и отварянето на трудовия пазар, се оказа стрелба по облаците. Към Европа се изнесе преди всичко престъпност.
Не е вярно това.
И ще обясня причината. Защо като е така, германците и въобще западната част на Европа не отвори с такава охота границите си и за източноевропейците след 1989-та? Ти редил ли си се на километрични опашки пред гръцкото, пред американското посолства, и пред другите западни? Май не си. Говоря за тогава. Че и за сега. Значи мюслитата са добре дошли, но източно европейците... ми не всички.

Ми що така? Щото ние сме християни, че и православни някои, не ставаме, чужди елементи! Но, мюсюлманите явно стават. Нищо, че от време на време бумнат некоя бомба или колнат по некое детенце или случаен гражданин. Ще го преживеем, важното е да слушкаме Голем Брат, той така наредил.
Двоен аршин. Лицемерие. Което опровергава тезата ти. С цялото ми уважение!
--------------------------
П.П. По въпроса за миграцията имам едно доста разумно предложение, не че някой ще го чуе, където трябва. Но, ще го споделя с вас, за да се разбере безумието на европолитиката на Брюксел по въпроса. Та. Ето какво предлагам: Миграцията да се постави на напълно частна плоскост, на пазарен принцип, както е всичко останало в Европа. Пояснявам. Ако някоя фамилия, семейство или човек от европейските държави пожелае да финансира, приеме и обгрижва мигрант, който също да му работи в негова фирма, домакинство или стопанство, такъв мигрант да бъде приет. Останалите - аут, обратно! Така ще е най-коректно, понеже самите граждани на ЕС ще решат дали и колко мигранти да бъдат вкарани в Съюза. Мисля е добро решение. Защото Брюксел няма да може да налага квоти против волята на отделните държави и общества. Не че това ще се приеме, наясно съм. Но, ако действително има нужда от работна ръка, всеки фермер в ЕСъюза ще може да си вкара и наеме колкото си иска мигранти. Както и всеки индустриалец, и т. н., ако искат. Така в Европа ще влязат точно толкова мигранти, колкото са нужни и на пазара на труда, и въобще. Само че, сега не е така. Юруш всички вътре!

Това е война! Замислете се някои кой, кои имат интерес Ислямът и официалното Християнство да воюват? Това е ключовият въпрос. Който ни отвежда отново към фигури като Сорос, когото не случайно Виктор Орбан изгони на пожар от Унгария, нищо че му е почти земляк, може да се каже, с унгарски корени. Руснаците също го натириха. Я го питайте мистър Сорос колко бедстващи мигранти е приютил в дома си, и колко икономики от третия свят е разорил, за да натрупа своите милиарди?!