Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Кризата с мигрантите и бъдещето на Европейския съюз
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
ЕксГорски
Цитат(lati1960 @ 01/12/2021, 20:57) <{POST_SNAPBACK}>
Вчера, ако не греша, таварищ Путин директно заяви, че на натовската агресия по границите на Рошата щял да противопостави свръмодерно хипер звуково оръжие. И ще го направи, повярвай. Руснаците нямат друг избор, освен супер оръжията,

Едно време, към края на Третия Райх, Фюрерът така е насърчавал немците и най-вече себе си : "Бъдете спокойни, вече сме създали (ПОЧТИ!) ново, невиждано оръжие, което ще обърне хода на войната и ще победим!" fish2.gif

Другарят Путин, навярно не си спомня, как е изглеждал Фюрерът след употребата на оръжието-чудо (две туби с бензин!) wavetowel2.gif
lati1960
Цитат(ЕксГорски @ 01/12/2021, 22:47) <{POST_SNAPBACK}>
Едно време, към края на Третия Райх, Фюрерът така е насърчавал немците и най-вече себе си : "Бъдете спокойни, вече сме създали (ПОЧТИ!) ново, невиждано оръжие, което ще обърне хода на войната и ще победим!" fish2.gif

Другарят Путин, навярно не си спомня, как е изглеждал Фюрерът след употребата на оръжието-чудо (две туби с бензин!) wavetowel2.gif

Мечтай си! animatedwink.gif
Впрочем, ето кой струпва армия по руската граница там:https://www.vesti.bg/sviat/shte-ima-li-vojna-s-ukrajna-rusiia-otricha-6134804 И, ако обърнеш внимание, оръжието на украинските солдати е американско. Мечтата на едни кретени с власт отвъд големото море е да вкарат Русия във война с Украйна. Опитват. Отдавна. За радост, руснаците проявяват хладнокръвие до този момент, но, това едва ли ще е безкрайно. В Кремъл открито вече говорят, че очакват провокация скоро. Това е гадна игра, точно щото на янките не им стиска сами открито да се изправят срещу руската армия и оръжия. И набутват други в това. А иначе, по качеството на оръжията, иди питай султан Ердоган защо си напазарува руски ракети, а не щатски? animatedwink.gif
ЕксГорски
Цитат(lati1960 @ 03/12/2021, 21:26) <{POST_SNAPBACK}>
на янките не им стиска сами открито да се изправят срещу руската армия и оръжия. И набутват други в това. А иначе, по качеството на оръжията, иди питай султан Ердоган защо си напазарува руски ракети, а не щатски? animatedwink.gif

Ха-ха-ха-хаааа!
Я ми напомни как и ЗАЩО свърши студената война! 453.gif
lati1960
Цитат(D-rA @ 01/12/2021, 22:39) <{POST_SNAPBACK}>
Може да ти прозвучи като виц, но през 66'та година на м.в. баща ми беше на някакви военни курсове в Москва за 6 месеца. Когато се прибра и се събра неговата "тайфа" на гости им разказа следното което е видял. Водили ги на учение около Ростов на Дон. От наблюдателния пункт гледали как цяла танкова дивизия от "n" броя танкове с мръсна газ се носи към река Дон. А там няма нищо изградено. Когато наближавали, минала ескадрила и пуснала някакви "бомби" в реката... Тя се вкочанила в лед. Танковете минали като бързи влакове през това... След това нова ескадрила прелетяла и нови "бомби" - реката си протекла нормално...Та толкова за технологиите им... Дали ги приемаш или усмиваш - твоя работа, но си имат такива... А защо не правят за масово потребление съизмерими по качества техники - нямам идея. sunbathing.gif

Когато бях в армията, имах колеги, които наричахме ракетчици, базирани бяха до Балчик, там отговаряха за едни радари, с които засичаха турските маневри на юг, турски и гръцки изтребители, ако нявлязат на българска територия, и т. н. Янките обаче се изхитриха, и научиха турците и гърците да летят по релефа, ниско долу, за да не ги засичат. Нашият Щаб викна руснаците, дойдоха едни млади момчета и момичет с униформи, настроиха отново радарите, и... пак ги засичаха. Самият аз участвах в две зимни учения в Северна България, с понтонни мостове, над река Вит и Искър после, в палатки, в кучешки студ, и видях неща на полигоните, които ме изумиха. Накараха ни тогава да подписваме държавна и военна тайна, не знам дали не важи и до днес. Не казвам, че американците не са много напред с военната и друга техника. Но, що касае военната, като иновации руснаците ги изпреварват. Продължават да работят и по невероятни идеи. Там това е традиция. Няма нужда да споменавам АК калашников, от който няма измислено по-добро индивидуално оръжие, въпреки многото щатски, израелски и други модификации. За танковете да не говорим, за изтребителите, подводниците... Не ми е целта да ги възхвалявам руснаците, просто казвам, че понеже ги натискат от край време отвсякъде, те нямат избор, освен да съсредоточат всичко именно във военната индустрия. Като възпиращ фактор. Нямат избор. Въпрос на оцеляване. И, може би това е причината, за да не им остава ресурс да разработват масово и останалите технологии. Не че не се стараят и не опитват. Аз примерно си купих руска кордова косачка за трева, която вярно е по-примитивна и груба от западните, но, не се чупи! Другите са по-добри, но са много усложнени и дават дефект при най-малката трудност. Така е и при всичко останало, руснаците правят по-груби неща, но по-здрави и устойчиви, знаем какъв е там климатът, и т. н. Впрочем, натискът към тях е и с тази цел - да не могат да се развиват нормално и да отделят средства за това развитие, понеже непрекъснато ги застрашават и провокират. И ги принуждават да влагат почти всичко във военната сфера. А после същите ги обвиняват, че били военизирана държава и диктатура. Че каква да бъдат при тези обстоятелства?!
lati1960
Цитат(ЕксГорски @ 03/12/2021, 21:36) <{POST_SNAPBACK}>
Ха-ха-ха-хаааа!
Я ми напомни как и ЗАЩО свърши студената война! 453.gif

Ми това е лесно: Студената война свърши, щото руснаците в лицето на Горбачов и после Елцин решиха сами да я приключат. Така по-ясно ли е?
Shade
Цитат(lati1960 @ 03/12/2021, 11:41) <{POST_SNAPBACK}>
Ми това е лесно: Студената война свърши, щото руснаците в лицето на Горбачов и после Елцин решиха сами да я приключат. Така по-ясно ли е?

Викаш, просто така го решиха. Можеше и напук да не го решат, и въпреки това да не измрат от глад в резултат на тотално срината икономика, изхранвайки се с варени и панирани танкове и ракети.
Питето
Назорваш го. При него, винаги неговите са "на почетното второ място", а опонентите са "едва предпоследни"...
Питето
Брат ми беше на танков полигон — квито резултати им наредели шапкарите, такива резултати "отсрелвали" и танкистите... и всичкото "на живо" пред очите на цялото шапкарско войнство събрано във вишката. Да ти подскажа, че полигона не е бил американски... animatedwink.gif
iridium
Еми така си е : мюсюлманска инвазия от около 40 години в Западна Европа.
Вече е твърде късно да се даде отпор, тъи' като те са вече във всички слоеве на политиката
+
и мюсюлманите са страхорен pе3eрвоар на гласове - като при вас циганите в България.
lati1960
Цитат(Shade @ 03/12/2021, 21:52) <{POST_SNAPBACK}>
Викаш, просто така го решиха. Можеше и напук да не го решат, и въпреки това да не измрат от глад в резултат на тотално срината икономика, изхранвайки се с варени и панирани танкове и ракети.

Ми аз хванах малко от т. нар. развит социализЪм, пък въобще не помня да имаше глад. Да, дефицитни бяха някои стоки, щото хората имаха парѝ, и всичко свършваше много бързо. Но глад... малко е пресилено това. Помня едни бригади, като ученици, военни, и студенти ходехме да берем домати, царавица, грозде... Товерехме вагони за СССР, за СИВ страните, много стока имаше, в земеделието, животновъдството, заводи всякакви... Глад? Не, категорично. Останалото е пропаганда. Без да взимам страна, да не се объркаш.
Истината по края на т. нар. Студена война е договорка между двете големи тогава супер сили САЩ и СССР. Тази договорка е направена далеч преди да дойде на власт Горбачов, още след като Брежнев почина, имало е срещи между агентурите на ЦРУ в лицето на Буш старши тогава, и КГБ в лицето на Андропов и Горбачов после още в края на 70-те и началото на 80-те години, в Ленгли, в Москва, и не знам още къде. Това е описано в спомените на генерали и от двете страни след това. Губещи от същото сме пак ние, тъпите обикновени хорица, а печелят пак елитите и от двете страни на Стената, тогава Берлинска, която помпозно и зрелищно срутиха. Но виждаме, че тя си остана, макар и виртуална. Двата полюса на глобалната "батерия" продължават да генерират енергия, и това няма да спре, докато елитите не намерят нов начин да ни прецакват. Впрочем, ковид щуротията е в същата посока. Виждаме как всички власти навсякъде приеха тази манипулация с отворени обятия, меко казано. А потърпевши сме си пак същите, редовите граждани данъкоплатци. Целта е проста - да продължат да ни скубят, по нови и нови начини, това няма да спре. Аз така виждам нещата, от позицията на обикновен човек. Без да ми дреме нито за идиотите в Москва, нито за тези във Вашингот ДС. Всички са един дол дренки, крадци, измамници, лъжци и убийци. Крайно време е да бъда разбран правилно и някои тук да престанат да ми приписват симпатии към режима в Кремъл. Отделно поклона ми към солдатите положили костите си у нас за нашата свобода от турско иго. Това е друго. Сега по-ясно ли е?
lati1960
Цитат(iridium @ 04/12/2021, 19:38) <{POST_SNAPBACK}>
Еми така си е : мюсюлманска инвазия от около 40 години в Западна Европа.
Вече е твърде късно да се даде отпор, тъи' като те са вече във всички слоеве на политиката
+
и мюсюлманите са страхорен pе3eрвоар на гласове - като при вас циганите в България.

За съжаление е факт. И то необратим.
Което ще доведе до разпада на Евро Съюза и съсипването на Европа. Както е рухнала и древната Римска Империя. Неизбежно е. Въпрос на време. Нататък е индивидуален избор на всеки къде ще иде да живее, какво ще прави и как ще се спасява в ситуацията. България е много близо до един от източниците на мюсюлманската инвазия, до Турция, което не вещае добро бъдеще за страната ни. И, понеже сме се разкрачили между двата големи Брата - САЩ и Русия, че и третия Брюксел, утежняваме многократно положението си. То както се развиват нещата, безопасно място никъде скоро няма да има по света, но все пак е друго да не си в епицентъра на бурята, където е най-страшно. Дотук се снишавахме като народ, но както отиват нещата, скоро ще ни набутат в нещо лошо на изток. Виждаме как американците внушават и подбутват Русия да напада Украйна, не че на тези в Кремъл им е минало през ум. Но ги нахъсват, да го направят. Опасна е тази игра, която дълбоката държава във Вашингтон ДС играе! Засега е само хибридна, виртуална, икономическа и финансова. Но напират да я превърнат в реална и военна - да воюват руснаци и украинци. Които рамо до рамо победиха Третия Райх! Братя. Както нас ни нахъсват срещу сърбите и македонците. Разделяй и владей е древна стратегия. Но рано или късно ще се обърне срещу тези, които я прилагат. Това стана и с древен Рим, ще се настигне и Америка. За съжаление не само в Белия дом има среди, които работят по съсипването на Щатите. И въобще на света ни.
Rat_in_the_house
"Война" ,"армия", "орди"...
Киснеш в грешния информационен поток!
Който по-скоро е информационно блато. Не, че Еврогейския е прокопсал, но това с мигрантите е доста преекспонирано. Потокът хора, който всеки ден е по пътищата на континента между родната си земя и местоработата си, надвишава бройката потенциални мигранти с няколко порядъка. Само днес, в следващите 2-3 часа, летищата в ЕС ще обслужат повече пътници, отколкото е бройката мигранти в ЕС въобще от началото на т.нар. "криза".
lati1960
Цитат(Rat_in_the_house @ 16/12/2021, 10:09) <{POST_SNAPBACK}>
"Война" ,"армия", "орди"...
Киснеш в грешния информационен поток!
Който по-скоро е информационно блато. Не, че Еврогейския е прокопсал, но това с мигрантите е доста преекспонирано. Потокът хора, който всеки ден е по пътищата на континента между родната си земя и местоработата си, надвишава бройката потенциални мигранти с няколко порядъка. Само днес, в следващите 2-3 часа, летищата в ЕС ще обслужат повече пътници, отколкото е бройката мигранти в ЕС въобще от началото на т.нар. "криза".

Това са факти, признавам.
Но, има и други, примерно този на главоломно растящия процент мюсюлмани наводняващи Европа. В съответните гета и обособени квартали, с традиции и нрави чужди на доскоро християнска Европа, да не отварям дума за тероризма, и т. н. Съжалявам, но не е редно всички бедстващи хора по света да бъдат приети и натикани на стария континент! Още повече, че именно Евро Съюзът отделя най-големите срества по подпомагане на същите, дори в родните им страни - като Сирия, Ирак, Палестина, Афганистан, Либия, въобще Африка и Близкия и Среден Изток. Като прибавим и това, че не ЕС води войни в тези части на света, то този въпрос тежи с още по-голяма сила. Защо примерно не ги приемат много богатите емирати, шейхства и кралства от техния си регион и тяхната вяра? Да си ги разпределят по-богатите мюсюлмански страни, и готово. Само че е друга идеята, и според мен всичко това е целенасочено. Кой ги финансира всъщност? Ми такива като Сорос и други "хуманитарни" организации. Кога беше началото на края на Меркел като държавник? Когато покани същите в Германия. И то в момент, когато милиони европейци нямат работа! Не става така. Щото тези не идват тук да работят, с други неща се занимават. Повечето извън закона. Цели квартали и части от доскоро мирните европейски градове са тъмни зони на престъпност и хаос, в които дори полицията влиза със страх! no.gif Това е война! Продължавам да го твърдя. Засега почти мирна, но няма да е вечно така. Откъде-накъде пакистанци, индийци и африканци ще ме управляват като европеец? Да си управляват Пакистан, Индия и държавата в Африка. Не съм расист, но - колкото повече такива навлизат във властта в Европа, толкова повече разпада на ЕС става неизбежен, виждаме какво направиха с Британия и брекзит. И това е само началото! Може да ти се стори крайно, но, натам отиват нещата.
Питето
Що бе, отвори дума и за тероризма. Да ти опресня късата памет, то не бяха "Червени бригади", не бяха "ЕТА", не бяха "ИРА", и още куп по-дребнички, дето не им помня имената. АХа, чисто европейски без един мюсюлманин или коран-а в схемата, и си водеха почти войни из Европата , "почти" че в някои градове имаше армия вместо полиция. Та какво казваш за "наводнението от мюсюлмани"? Навремето, във всеки български град е имало българска и/или арменска, турска и циганска махала, и са живеели заедно. Та не е точно наводнението, ами са някои определин (къде външни, къде вътрешни) калпазански завери, дето мътят водата в момента.
Аре да не връщам в историята, дето "терор"-а е бил изобретен във Франция покрай Френската революция... Та споко, имаме опит с това, дори си е наше (европейско) изобретение.
Rat_in_the_house
Смени канала. Това за Сорос и т.н. са глупости. Сорос е евреин с чисто унгарски произход и е над 90-годишен. Ако ще ме убеждаваш, че евреите си падат по мюсюлмани, остави тая работа...
Никакви войни няма. Има естествени процеси на миграция по планетата, които не са спирали никога. Включително и нашата държава е резултат от преселение.
Не отричам, че има такова нещо като "здравословна доза" предрасъдъци, но кокретния случай те стигат доста отвъд границите на разумното.
Тарабас
Цитат
. Не съм расист, но ...

laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Меркел беше на власт 16 години и беше преизбрана след кризата с мигрантите 2015. Само вие мурзилките не я харесване и то точно защото сте расисти.

Това дето мигрантите вземали работата на европейците дори и мурзилките, които го разпространяват, не го вярват.
Rat_in_the_house
В България като не знаеш достатъчно за нещо или не познаваш някой-задължително е от лошите. Народопсихология.
lati1960
Цитат(Rat_in_the_house @ 17/12/2021, 01:45) <{POST_SNAPBACK}>
Смени канала. Това за Сорос и т.н. са глупости. Сорос е евреин с чисто унгарски произход и е над 90-годишен. Ако ще ме убеждаваш, че евреите си падат по мюсюлмани, остави тая работа...
Никакви войни няма. Има естествени процеси на миграция по планетата, които не са спирали никога. Включително и нашата държава е резултат от преселение.
Не отричам, че има такова нещо като "здравословна доза" предрасъдъци, но кокретния случай те стигат доста отвъд границите на разумното.

Понеже ти повдигаш въпроса за произхода на Сорос, ще обясня какъв е интереса на Израел конкретно по-голямата част от мигрантите да са насочвани към Европа. Просто е. Конфликтът на верска основа между християнство и ислям на терена на Стария континент го изнася почти изцяло от територията на еврейската днешна държава. Колкото повече ислямските терористи са заети да громят лошото християнство с неприемливите му за исляма свободи и нрави, толкова по-малко атентати и заплахи има в самата държава Израел. Тоест, войната между палестинци и евреи, оттам и между мюсюлманския свят и Израел бива изнесена на терена на Европа. Ще бъде де. Това предстои. В момента в сърцето на стара Европа се дислоцират милиони мюсюлмански беженци, като част от тях са крайни ислямски фундаменталисти и терористи. Това не е тайна за службите. Което повдига въпросът: Защо политици като Меркел, и много други в Брюксел, приветстват това ислямско попълзновение тук? Това е самоубийствено поведение, което рано или късно ще съсипе Европа. Въпрос на време. И се върши съвсем целенасочено!
Впрочем, Сорос финансира не само потока на мигранти към Европа, но опита да го изиграе това и към Америка. Просто не случи момента, щото Тръмп беше тогава, и нещата не се получиха докрай. В Х-раздела има тема на Али по въпроса, темата за кабала, там тя е дала клипове в които е видно как точно фондации на Сорос финансират чрез платени актьори и походи шоу на маршируващи към САЩ мигранти от средна Америка. Видно е, че има целенасочено режисирана атака на мюсюлмани към цивилизования доскоро свят, включваш САЩ, Европа, Австралия, Британия и прилежащи територии. Нищо случайно няма в това, всичко е много добре организирано и финансирано!
bloody.gerry
Цитат(lati1960 @ 17/12/2021, 14:56) <{POST_SNAPBACK}>
В момента в сърцето на стара Европа се дислоцират милиони мюсюлмански беженци,

Чакай, чакай, не бяха ли милиарди? 406.gif

Ти не си бил в Германия, затова ще ти обясня за мигрантите там. Мигранти-пигранти, германци, няма никакво значение - глоби, глоби, глоби за всяко дребно нещо. Не си паркирал колата правилно - глоба. Пред дома/квартирата ти има нападали есенни листа - глоба. Замърсил си спирка/перон/друго обществено място - глоба, глоба, глоба, глоба. Глоби до безкрай. Не дай боже да направиш нещо по-сериозно. Нямаш пари да си платиш - моментално в местната община ти се осигурява работа на съответната минимална ставка - и бачкаш докато не си платиш глобата. Ако се налага - и втори, и трети, и осемнайсет пъти ще ти се случи. А виж - ако опиташ да избягаш от работа - е те тогава ще имаш огромни проблеми smile.gif Така стоят нещата. Или се вписваш, почваш да бачкаш и то по техните изисквания и тертипи, учиш езика и си по-нисът от тревата и по-тих от водата - или те мятат на първия самолет - и айде, файрум, както са казвали навремето. smile.gif

Тарабас
Хора, които не носят редовно потури, не пеят народни песни и не затварят буркани с манджа са си по принцип съмнителни.
Потребител

... Господи, така ви се радвам! ... имам усещането, че сте създадени един за друг ...

... надявам се поне да се срещнете и да пиете по кафе - от всичко това може да излезе нещо красиво ...

Поздрави :.)

lati1960
Цитат(bloody.gerry @ 17/12/2021, 15:48) <{POST_SNAPBACK}>
Чакай, чакай, не бяха ли милиарди? 406.gif

Ти не си бил в Германия, затова ще ти обясня за мигрантите там. Мигранти-пигранти, германци, няма никакво значение - глоби, глоби, глоби за всяко дребно нещо. Не си паркирал колата правилно - глоба. Пред дома/квартирата ти има нападали есенни листа - глоба. Замърсил си спирка/перон/друго обществено място - глоба, глоба, глоба, глоба. Глоби до безкрай. Не дай боже да направиш нещо по-сериозно. Нямаш пари да си платиш - моментално в местната община ти се осигурява работа на съответната минимална ставка - и бачкаш докато не си платиш глобата. Ако се налага - и втори, и трети, и осемнайсет пъти ще ти се случи. А виж - ако опиташ да избягаш от работа - е те тогава ще имаш огромни проблеми smile.gif Така стоят нещата. Или се вписваш, почваш да бачкаш и то по техните изисквания и тертипи, учиш езика и си по-нисът от тревата и по-тих от водата - или те мятат на първия самолет - и айде, файрум, както са казвали навремето. smile.gif

Сестра ми работи в Германия. Така че знам от първа ръка какво е там. И не е точно както ти го описваш.
Примерно, където бачка, идва една нелегална албанка, която чисти. Която не плаща никакви данъци, напълно е извън системата. И е там от години! Има не само в Германия квартали напълно изолирани и капсулирани с мюсюлмани, турци, араби, африканци, и т. н. В тях е дива индия, престъпност, дрога, проституция, дори полицията не смее да се намесва много, само по сигнали ходят и патрулират. И това, че засега мюсюлманите в Европа донякъде мируват, е защото още не са достатъчно, за да се налагат открито. Но и това ще дойде, както вървят нещата. А те са лоши вече дори в страни като Швеция, Дания, Норвегия, Нидерландия, Белгия, навсякъде. Истината е, че Ислямът превзема Еврпа, и то в сърцето. И това е целенасочена политика провеждана дори от плутократите в Брюксел. Чия е поръчката? По това нека всеки разсъждава и размишлява.
bloody.gerry
Цитат(lati1960 @ 17/12/2021, 21:54) <{POST_SNAPBACK}>
донякъде мируват, е защото още не са достатъчно, за да се налагат открито

В България, при около 6 милиона население, имаме над 600 хиляди мюсюлмани или над 10%. Колко трябва да станат, за да са "достатъчно"? smile.gif
lati1960
Цитат(Тарабас @ 17/12/2021, 16:44) <{POST_SNAPBACK}>
Хора, които не носят редовно потури, не пеят народни песни и не затварят буркани с манджа са си по принцип съмнителни.

wavetowel2.gif

Потури съм виждал само на снимка. Иначе харесвам широки боксерки, мразя народна музика и хапвам само прясно сготвени манджи. animatedwink.gif Пък фрау Меркел е агент на ЦРУ, имаше си скандал по нейното подслушване от Агенцията, а че продължи да управлява и след 2015 беше просто инерционен избор със затихващи функции на немското общество. В този смисъл промените не стават бързо, но, ето, вече са факт. Не че ще е нещо много по-различно. Но, ако питаш обикновените германци, които също не носят потури, дали ги искат мигрантите, мисля е ясно какво ще отговорят. И не само германците. Изводът: Някой, някои против волята на европейците се опитва да наводни континента с мюсюлмани! И успява. Такъв е фактът извън всякакви спекулации.
bloody.gerry
Цитат(lati1960 @ 17/12/2021, 22:01) <{POST_SNAPBACK}>
wavetowel2.gif

Потури съм виждал само на снимка. Иначе харесвам широки боксерки, мразя народна музика и хапвам само прясно сготвени манджи. animatedwink.gif Пък фрау Меркел е агент на ЦРУ, имаше си скандал по нейното подслушване от Агенцията, а че продължи да управлява и след 2015 беше просто инерционен избор със затихващи функции на немското общество. В този смисъл промените не стават бързо, но, ето, вече са факт. Не че ще е нещо много по-различно. Но, ако питаш обикновените германци, които също не носят потури, дали ги искат мигрантите, мисля е ясно какво ще отговорят. И не само германците. Изводът: Някой, някои против волята на европейците се опитва да наводни континента с мюсюлмани! И успява. Такъв е фактът извън всякакви спекулации.

Както писах:

Русия е отворила границите и трудовия си пазар за всички бивши членки на Съветския съюз, повечето от които са мюсюлмани - затова в Москва може да ви кара с такси някой от Таджикистан, да ви изпере дрехите някой от Узбекистан и да ви построи кооперацията някой от Туркменистан. Сега от думите ви излиза, че Путин е идиот, така ли да разбирам?
Rat_in_the_house
Едно е да искаш, друго да можеш, трето и четвърто е да си вържеш сам връзките на обувките.
Средният немец може много неща да иска, но в цяла Европа социалните системи страдат от ниската раждаемост и са принудени да я компенсират с материал от местата, където тя е по-висока. А това най-често са мюсюлмански държави.
Опитът да се компенсира с хора от бившия соцлагер, което навремето беше основната причина за разширяването на ЕС и отварянето на трудовия пазар, се оказа стрелба по облаците. Към Европа се изнесе преди всичко престъпност.
D-rA
Цитат(Rat_in_the_house @ 18/12/2021, 00:28) <{POST_SNAPBACK}>
Към Европа се изнесе преди всичко престъпност.

Престъпност на новодошлите и некадърност на приемащите, не са ли двете страни на една и съща монета? sunbathing.gif
Rat_in_the_house
Възможно, но по-скоро не. Двете неща си съществуват паралелно като явления във време-пространството и няма гаранция, че пътищата им ще се пресекат изобщо някъде.
bloody.gerry
Цитат(lati1960 @ 17/12/2021, 21:54) <{POST_SNAPBACK}>
Примерно, където бачка, идва една нелегална албанка, която чисти. Която не плаща никакви данъци, напълно е извън системата. И е там от години!

Да, има и българи в такова положение. И нека ти кажа какво ще им се случи, ако примерно ги заболи глава и им потрябва аналгин. Ами ще им се случи това, че няма да могат да си купят нещастния аналгин (който в България могат да си вземат от всеки ъгъл). smile.gif Не дай си боже да им потрябва по-сериозна медицинаска помощ - в тоя случай нелегалната албанка, която чисти на сестра ти, е мъртва. Те са празно пространство за германската държава, от което никой не се интересува, освен като средство за доене на глоби. От друга страна - ако си плащат всички застраховки и осигуровки и им се наложи да бъдат лекувани от нещо по-сериозно докато се намират далече от родното си място - може и медицински хеликоптен със съответния медицински екип да дойде да ги вземе. Ето за такива разлики става въпрос.
lati1960
Цитат(Rat_in_the_house @ 18/12/2021, 00:28) <{POST_SNAPBACK}>
Едно е да искаш, друго да можеш, трето и четвърто е да си вържеш сам връзките на обувките.
Средният немец може много неща да иска, но в цяла Европа социалните системи страдат от ниската раждаемост и са принудени да я компенсират с материал от местата, където тя е по-висока. А това най-често са мюсюлмански държави.
Опитът да се компенсира с хора от бившия соцлагер, което навремето беше основната причина за разширяването на ЕС и отварянето на трудовия пазар, се оказа стрелба по облаците. Към Европа се изнесе преди всичко престъпност.

Не е вярно това.
И ще обясня причината. Защо като е така, германците и въобще западната част на Европа не отвори с такава охота границите си и за източноевропейците след 1989-та? Ти редил ли си се на километрични опашки пред гръцкото, пред американското посолства, и пред другите западни? Май не си. Говоря за тогава. Че и за сега. Значи мюслитата са добре дошли, но източно европейците... ми не всички. no.gif Ми що така? Щото ние сме християни, че и православни някои, не ставаме, чужди елементи! Но, мюсюлманите явно стават. Нищо, че от време на време бумнат некоя бомба или колнат по некое детенце или случаен гражданин. Ще го преживеем, важното е да слушкаме Голем Брат, той така наредил.
Двоен аршин. Лицемерие. Което опровергава тезата ти. С цялото ми уважение!
--------------------------
П.П. По въпроса за миграцията имам едно доста разумно предложение, не че някой ще го чуе, където трябва. Но, ще го споделя с вас, за да се разбере безумието на европолитиката на Брюксел по въпроса. Та. Ето какво предлагам: Миграцията да се постави на напълно частна плоскост, на пазарен принцип, както е всичко останало в Европа. Пояснявам. Ако някоя фамилия, семейство или човек от европейските държави пожелае да финансира, приеме и обгрижва мигрант, който също да му работи в негова фирма, домакинство или стопанство, такъв мигрант да бъде приет. Останалите - аут, обратно! Така ще е най-коректно, понеже самите граждани на ЕС ще решат дали и колко мигранти да бъдат вкарани в Съюза. Мисля е добро решение. Защото Брюксел няма да може да налага квоти против волята на отделните държави и общества. Не че това ще се приеме, наясно съм. Но, ако действително има нужда от работна ръка, всеки фермер в ЕСъюза ще може да си вкара и наеме колкото си иска мигранти. Както и всеки индустриалец, и т. н., ако искат. Така в Европа ще влязат точно толкова мигранти, колкото са нужни и на пазара на труда, и въобще. Само че, сега не е така. Юруш всички вътре! no.gif Това е война! Замислете се някои кой, кои имат интерес Ислямът и официалното Християнство да воюват? Това е ключовият въпрос. Който ни отвежда отново към фигури като Сорос, когото не случайно Виктор Орбан изгони на пожар от Унгария, нищо че му е почти земляк, може да се каже, с унгарски корени. Руснаците също го натириха. Я го питайте мистър Сорос колко бедстващи мигранти е приютил в дома си, и колко икономики от третия свят е разорил, за да натрупа своите милиарди?!
lati1960
Цитат(bloody.gerry @ 17/12/2021, 22:03) <{POST_SNAPBACK}>
Както писах:

Русия е отворила границите и трудовия си пазар за всички бивши членки на Съветския съюз, повечето от които са мюсюлмани - затова в Москва може да ви кара с такси някой от Таджикистан, да ви изпере дрехите някой от Узбекистан и да ви построи кооперацията някой от Туркменистан. Сега от думите ви излиза, че Путин е идиот, така ли да разбирам?

Ми идиот е. И не само Путин.
Всички в тази игра, на миграция, които я приемат за чиста монета, от хуманитарната ѝ страна, са идиоти.
Не са идиоти тези, които я наложиха и плащат милиарди, за да вкарат в развития и демократичен, предимно християнски свят, милионна вражеска армия от мюсюлмани. Нищо ново впрочем не се случва. Историците го знаят това. Едно към едно се повтарят събитията около рухването на древната Римска империя, наводнена от варварите тогава, едни от които впрочем сме и ние, прабългарите, ако се доверим на версията, че сме точно такива. В началото същите са били по арените, като гладиатори, като наемници в армията на Рим, като роби и слугинаж, както са днес повечето мигранти в Европа. После постепенно почват да изместват във властта местните, стигат дотам, че излъчват дори редица императори, има такива и от тракийски произход, между 4-ти и 6-ти век, и не само траки. Това довежда до разпада на Империята и разделянето ѝ на източна и западна. Което е временно състояние преди пълното ѝ рухване, под напора на османските орди. Същото чака и Европа. Въпрос на време е. В най-развитите държави от ЕС на ключови позиции са новите "варвари" от Изтока, предимно мюсюлмани, така е дори в Британия, в Германия, в Австрия даже, че и в Швейцария, във Франция то вече традиция, от десетилетия. Като казвам това, въобще не наблягам на расисткия проблем, не. То е принцип на паразитизма. Тези хора, с тяхната агресивна и враждебна религия, са паразити върху тялото на Стария Континент. Той не е техен. Те идват тук, за да паразитират, по един или друг начин. Да консумират вече създадени блага и социален комфорт. Без да допринасят с нещо, повечето. Което ще съсипе Европа както е съсипало и древната Римска империя. Неизбежно е. Всички опити на някакви разумни националисти в Италия, Австрия и Германия, дори Франция, бяха парирани умело с измислени, фабрикувани и дребнави клевети и дела, за да изхвърлят от играта малкото останали здрави европейски сили, които виждат опасността и искаха да направят нещо, за да я предотвратят. Пита се: Защо се постъпи така? Толкова ли са тъпи плутократите в Брюксел, че правят всичко възможно да унищожат Съюза и Европа? Щото това правят. Според мен не са тъпи. А са агенти на силите, които я играят тази игра. Виждаме какво става със Северен поток, с Украйна, с Беларус... На терен се вкарват изкуствено конфликти, за да не бъде Европа силна и независима. И тя да решава съдбата си. А кои и защо го правят, ето още по-интересен въпрос?
lati1960
Цитат(bloody.gerry @ 17/12/2021, 21:59) <{POST_SNAPBACK}>
В България, при около 6 милиона население, имаме над 600 хиляди мюсюлмани или над 10%. Колко трябва да станат, за да са "достатъчно"? smile.gif

Ми питай г-жа Михайлова, която беше кандидат за вице президент на Карадайъ от ДПС, която в един клип се изцепи, цитирам буквално: "Време е България да има за президент човек, който се казва Мустафа!" Ашколсум! Ми браво!
А кога точно ще е времето, ми няма да е много далече, както отиват нещата. Впрочем, за да схванеш кой, кои я дирижират тази игра, поинтересувай се какъв е произходът на самата г-жа Михайлова. animatedwink.gif
Да се плъзгаме по удобната плоскост на пропагандата е лесно, трудното е да имаме независимо и обективно мислене. Но, за целта трябва задължително да се измъкнем от наслагвания със столетия у нас робски слагачески манталитет. Ти готов/а ли си за това?
lati1960
Цитат(bloody.gerry @ 18/12/2021, 10:32) <{POST_SNAPBACK}>
Да, има и българи в такова положение. И нека ти кажа какво ще им се случи, ако примерно ги заболи глава и им потрябва аналгин. Ами ще им се случи това, че няма да могат да си купят нещастния аналгин (който в България могат да си вземат от всеки ъгъл). smile.gif Не дай си боже да им потрябва по-сериозна медицинаска помощ - в тоя случай нелегалната албанка, която чисти на сестра ти, е мъртва. Те са празно пространство за германската държава, от което никой не се интересува, освен като средство за доене на глоби. От друга страна - ако си плащат всички застраховки и осигуровки и им се наложи да бъдат лекувани от нещо по-сериозно докато се намират далече от родното си място - може и медицински хеликоптен със съответния медицински екип да дойде да ги вземе. Ето за такива разлики става въпрос.

Не е точно така.
В тези буквално гета и нелегални квартали, тези са си изградили собствена система за подпомагане, включително и здравна, медицинска и всякаква. Въпрос на парѝ. Това е държава в държавата. И то враждебна държава в задния двор на истинската, която ги е приютила уж понеже са бедстващи. no.gif Нямам против да се помага на действително бедстващи хора от третия свят. Но, всичко живо от него да се юрне с децата и челядта към Европа... съжалявам, но това е война! Война отвсякъде. Жалко, че някои още не го осъзнавате. А когато ви светне, вече ще е прекалено късно.
bloody.gerry
Цитат(lati1960 @ 18/12/2021, 14:55) <{POST_SNAPBACK}>
Ми питай г-жа Михайлова, която беше кандидат за вице президент на Карадайъ от ДПС, която в един клип се изцепи, цитирам буквално: "Време е България да има за президент човек, който се казва Мустафа!" Ашколсум! Ми браво!
А кога точно ще е времето, ми няма да е много далече, както отиват нещата. Впрочем, за да схванеш кой, кои я дирижират тази игра, поинтересувай се какъв е произходът на самата г-жа Михайлова. animatedwink.gif
Да се плъзгаме по удобната плоскост на пропагандата е лесно, трудното е да имаме независимо и обективно мислене. Но, за целта трябва задължително да се измъкнем от наслагвания със столетия у нас робски слагачески манталитет. Ти готов/а ли си за това?

И сега нека си припомним нещо. През 1991 година група депутати от СДС, днес коалиционен партньор на ГЕРБ, внесоха жалба в Конституционния съд, в която ясно се посочваше, че ДПС не може да съществува, доколкото в Конституцията изрично е указано, че не могат да съществуват партии на етническа основа. Конституционния съд, който се състои от 12 души и може да взема решения при поне 7 на 5 гласа, се събра в непълен състав - 1 човек липсваше по болест, събраха се 11 човека. Те гласуваха с 6 на 5 гласа за това, че ДПС е антиконституционна. Но според правилника са нужни поне 7 гласа, за да се вземе решение - и решение не беше взето. 5-те гласа ЗА ДПС бяха на съдии про-БСП. Самата БСП съдейства за създаването на ДПС. Днес същата БСП е във властта, а ГЕРБ-СДС са "изчегъртвани" - след което идват нещастници, които реват колко зле станало smile.gif Ами не ви ли се струва, че има нещо сюрреалистично в подобен рев? smile.gif
bloody.gerry
Аз: Путин е идиот, така ли да разбирам?
lati1960: Ми идиот е.

-------------

Добре, много добре. smile.gif Щом Европа ще бъде унищожена от мюсюлмани, то и Русия ще бъде унищожена от мюсюлманите - и то дори много по-бързо, доколкото и като население е по-малка и като икономика е много по-слаба и мюсюлмани там пристигат много повече, отколкото в Европа. Нали всичко правилно разбирам? smile.gif
Rat_in_the_house
Естествено, че ще има опашки, визи и т.н.
В 90-те, веднага, кой беше по-вероятно да хукне на запад- бай Пешо стругаря от АРЗ-то или братята Илиеви от Кюстендил, Ганди и пр. ?
И въпреки опашките, натам изнесохме ударно преди всичко престъпност и групи, които източват социалните фондове. Е да, покрай тях някой програмист, инженер, финансист...но те са малцинство. Те германците прости и не знаеха какво ги чака и пасат доматите с колците. Наистина ли го вярваш това?
Какъв голям брат, като покрай тебе всичко е с отрицателен прираст, пенсионните системи се задъхват и изчезват цели групи професии? Последната държава с положителен естествен прираст на континента беше Гърция. Преди кризата. Говорим за трайно положителен, не спорадични качвания в положителното поле веднъж на няколко години.
Виж си статистиката-Европа умира. При това вече не е бавно.
https://data.worldbank.org/indicator/SP.DYN...IN?locations=EU

Кои бели, християни и образовани ще привлечеш точно и от къде? Разглеждаме ЕС като една държава, каквато дефкто е, понеже пазарите са свързани и проблемът е общ.
Наясно си, предполагам с простата математика, че за да се задържи прирастът на 0, трябва всяка жена да роди поне две деца. Ми в Европа единствената държава горе-долу близо до тая стойност е Франция с 1.9. Заради арабите. След нея е Румъния, чиито стойности ги дърпат напред циганите. И до там. Събуди се вече и стига с тая малоумна пропаганда. Такива периоди е имало и преди в историята, колелото се върти. Нищо страшно не се случва и няма да се случи в рамките на живота на сега живите, дето пишем в тоя форум. Също на следващите. Проблемът ще е понатам...след 150-200 години най-малко. Тия процеси са бавни.
lati1960
Цитат(Rat_in_the_house @ 18/12/2021, 02:54) <{POST_SNAPBACK}>
Възможно, но по-скоро не. Двете неща си съществуват паралелно като явления във време-пространството и няма гаранция, че пътищата им ще се пресекат изобщо някъде.

Ми пресякоха се. Ако сте забравили.
Когато бомбиха цял стадион, концертна зала, хумуристичен вестник и синагога. Плюс прегазени с камион на курортна алея, заклани на улицата, и да не продължавам. И ще продължат да се пресичат. Преди седмица в Нидерландия имаше буквален бунт точно на мигранти, вилнели по улиците на един град. Беше и в Швеция, ще го има и в бъдеще. Обърнѝ внимание за кои страни говорим! За доскоро най-цивилизованите и толерантните. Но, точно щото са такива и се отвориха за мигрантите, ги чакат тежки времена, меко казано. Както и цяла Европа.

Това си е война!
Терористична засега. В обозримото бъдеще ще стане буквална, гражданска. На целия ни континент.
Мисля, че някои сте изгубили представа за истинските реалности на живота, които не винаги са идентични с франтифлюшките на консуматорското общество, в което ви натикаха. Животът преди всичко е битка. И за оцеляване, и за глътка въздух, и за всичко останало. Щеш не щеш, трябва да избираш на чия страна си. Искате мюсюлмани в Европа? Ми добре. Само че, като стане напечено, няма да има на кого да се оплаквате. Ще е късно!
lati1960
Цитат(bloody.gerry @ 18/12/2021, 15:15) <{POST_SNAPBACK}>
И сега нека си припомним нещо. През 1991 година група депутати от СДС, днес коалиционен партньор на ГЕРБ, внесоха жалба в Конституционния съд, в която ясно се посочваше, че ДПС не може да съществува, доколкото в Конституцията изрично е указано, че не могат да съществуват партии на етническа основа. Конституционния съд, който се състои от 12 души и може да взема решения при поне 7 на 5 гласа, се събра в непълен състав - 1 човек липсваше по болест, събраха се 11 човека. Те гласуваха с 6 на 5 гласа за това, че ДПС е антиконституционна. Но според правилника са нужни поне 7 гласа, за да се вземе решение - и решение не беше взето. 5-те гласа ЗА ДПС бяха на съдии про-БСП. Самата БСП съдейства за създаването на ДПС. Днес същата БСП е във властта, а ГЕРБ-СДС са "изчегъртвани" - след което идват нещастници, които реват колко зле станало smile.gif Ами не ви ли се струва, че има нещо сюрреалистично в подобен рев? smile.gif

Оф.
Пак ли лобираш за ГЕРБ?
Че с чия подкрепа беше изчегъртан Орешарски, помниш ли? Ми на ДПС и Доган.
С чия подкрепа управляваше Борисов повече от 10 години? Пак на ДПС, плюс патерици за цвят.
Да, горното е вярно. Но и ГЕРБ са производни на същия полит инженеринг, от същите среди - на ДС и БКП.
Ако признаеш това, вече можем да водим по-смислен разговор. Иначе отказвам да влизам в подобни полемики - кой, кои от кочината на посткомунистическото статукво са по-по-най от останалите. Ми всичките са маскари! Прав е народът ни по това. А дали и новите ще влязат в тази категория, предстои да разберем.
lati1960
Цитат(bloody.gerry @ 18/12/2021, 15:20) <{POST_SNAPBACK}>
Аз: Путин е идиот, така ли да разбирам?
lati1960: Ми идиот е.

-------------

Добре, много добре. smile.gif Щом Европа ще бъде унищожена от мюсюлмани, то и Русия ще бъде унищожена от мюсюлманите - и то дори много по-бързо, доколкото и като население е по-малка и като икономика е много по-слаба и мюсюлмани там пристигат много повече, отколкото в Европа. Нали всичко правилно разбирам? smile.gif

Само донякъде разбираш.
Главната цел, поне на играта на миграция, е Европа. И донякъде САЩ. Само че Америка така или иначе е страна плод на миграция, там нещата са различни. Още повече, след атентатите от 2001-ва позатегнаха нещата, а след Тръмп още повече. И всичко се юрна към ЕС. При Русия също има разлика, понеже там се управлява с полувоенен режим, което държи под контрол процеса за който говорим, не че няма издънки, помним какво се случи в един театър преди години, как обгазиха вътре всички, колко жертви имаше... Европа обаче е единствената територия в момента, в която има все още демокрация, макар и доста изродена заради т. нар. "пандемия". Но има. Което позволява на мигрантите да обособяват свои капсулирани общности в сърцето на Стария континент, които са чужди на ценностите, вярата, мирогледа и начина на живот на европейците. Това е точно враждебна армия, която се дислоцира вътре в системата, чиято цел е да я разруши и на нейно място да изгради територия на шериата, което не се крие дори от крайните фундаменталисти пребиваващи тук и като имами, и като духовни учители на исляма. Илюзията, че европейските управления контролират тези процеси, скоро ще рухне. И тогава... ще стане страшно. За самите европейци. Въпрос на време е.
lati1960
Цитат(Rat_in_the_house @ 18/12/2021, 16:35) <{POST_SNAPBACK}>
Естествено, че ще има опашки, визи и т.н.
В 90-те, веднага, кой беше по-вероятно да хукне на запад- бай Пешо стругаря от АРЗ-то или братята Илиеви от Кюстендил, Ганди и пр. ?
И въпреки опашките, натам изнесохме ударно преди всичко престъпност и групи, които източват социалните фондове. Е да, покрай тях някой програмист, инженер, финансист...но те са малцинство. Те германците прости и не знаеха какво ги чака и пасат доматите с колците. Наистина ли го вярваш това?
Какъв голям брат, като покрай тебе всичко е с отрицателен прираст, пенсионните системи се задъхват и изчезват цели групи професии? Последната държава с положителен естествен прираст на континента беше Гърция. Преди кризата. Говорим за трайно положителен, не спорадични качвания в положителното поле веднъж на няколко години.
Виж си статистиката-Европа умира. При това вече не е бавно.
https://data.worldbank.org/indicator/SP.DYN...IN?locations=EU

Кои бели, християни и образовани ще привлечеш точно и от къде? Разглеждаме ЕС като една държава, каквато дефкто е, понеже пазарите са свързани и проблемът е общ.
Наясно си, предполагам с простата математика, че за да се задържи прирастът на 0, трябва всяка жена да роди поне две деца. Ми в Европа единствената държава горе-долу близо до тая стойност е Франция с 1.9. Заради арабите. След нея е Румъния, чиито стойности ги дърпат напред циганите. И до там. Събуди се вече и стига с тая малоумна пропаганда. Такива периоди е имало и преди в историята, колелото се върти. Нищо страшно не се случва и няма да се случи в рамките на живота на сега живите, дето пишем в тоя форум. Също на следващите. Проблемът ще е понатам...след 150-200 години най-малко. Тия процеси са бавни.

Ти сериозно ли? blink.gif
Че колко са образовани диваците от пущинака в Афганистан примерно, или пустините в Ирак, Либия или джунглите на Африка? no.gif Хайде по-сериозно! Щото да си оправяш прираста на населението с разплождане на враждебни на страната ти хора, е точно малоумие, ще използвам твоя израз. Рано или късно това ще избухне в лицата ви, жалко, че няма да мога да го видя. sad.gif
Питето
Абсолютно сериозен е, щото първо се изнесоха калпазаните и далавераджиите. Това лично съм го наблюдавал.
Rat_in_the_house
Чудесно. Помисли сега тия държави имаха ли избор да не се "отворят".
Аз имам наблюдения от нашия пазар най-вече в облстта на туризма. Ми без чужденците (украинци, молдовци, поляци, руснаци и тк-там някой македонец) тоя сектор е загубен отвсякъде. Т.е. ние вече нямаме избор, ти даваш за пример едни икономики, дето растеж 1% значи 5-10 хиляди работни места. Нови!
lati1960
Цитат(Rat_in_the_house @ 19/12/2021, 19:40) <{POST_SNAPBACK}>
Чудесно. Помисли сега тия държави имаха ли избор да не се "отворят".
Аз имам наблюдения от нашия пазар най-вече в облстта на туризма. Ми без чужденците (украинци, молдовци, поляци, руснаци и тк-там някой македонец) тоя сектор е загубен отвсякъде. Т.е. ние вече нямаме избор, ти даваш за пример едни икономики, дето растеж 1% значи 5-10 хиляди работни места. Нови!

Има по-важни неща от краткосрочните активи. Това са дългосрочните такива заради временни пасиви. Особено по демографския въпрос. В България това е очеизвадно. Проблемът не е, че няма кой да работи. Проблемът са изкуствено занижените доходи. На които налитат външни гастарбайтери, посочени от теб. Впрочем, настоящият и бивш финансов министър Асен Василев го рече онзи ден, цитирам по памет: "Не може да има богата държава с ниски заплати и доходи!" Край на цитата. Да се оправдава миграционното нахлуване на милионна мюсюлманска армия в Европа заради временни и решими икономически и демографски проблеми, е глупост и безумие! Това ви внушават тези, които финансират този поток, с цели далече извън добруването на континента ни. Проблемите на Европа конкретно на Съюза могат да бъдат лесно решени, но идеята е друга. Зададена е извън Брюксел, от голем Брат презокеански. Контраусложнена от антипода му на изток. Не случайно в голямата Книга точно Европа е отъждествена с блудница, което по нешенски буквално означава ку....ва, пачавра, която се подлага на всеки! no.gif От което печелят няколко стотин продажни плутократи в Брюксел, но губят близо половин милиард европейци. А най-лошото тепърва предстои!
lati1960
Цитат(Питето @ 19/12/2021, 12:54) <{POST_SNAPBACK}>
Абсолютно сериозен е, щото първо се изнесоха калпазаните и далавераджиите. Това лично съм го наблюдавал.

Това е вярно.
Но същите почнаха да се изнасят още преди 1989-та, преди промените. Само че, тогава, поради пропагандни причини, ги приемаха с широко отворени обятия, дори ги изкарваха герои. no.gif Крайно време е да забравим идеологемите, да излезем от хибридното противостоене между хитреците от Вашингтон ДС и Кремъл, и да почнем да гледаме на нещата напълно обективно и безпристрастно. А фактът по темата е елементарен: Милиони мюсюлмани с челядта нахлуват в Европа! Което се насърчава, подстрекава и финансира от определени хора, сили и среди. Посочил съм един от тях, Сорос. Има и други, дори цели държави и платени от тях "хуманитарни" агенции. Като Израел, САЩ, Саудитска Арабия, Турция и други. В Европа се вкарва враждебна армия, и това продължава. А как ще го тълкува пропагандната машина и медиите собственост на същите, отделен въпрос.
Питето
Пак глупости. Кога са успявали да се изнесат преди да падне Тато? През соца се изнасяха умните и можещите ама тук-там по някой не и масово, а калпазаните си стояха в България. Калпазани в чужбина бяха само такива, дето бащите им бяха от другарите или самите другари, ама те само гастролираха в чужбина, и се прибираха. Масовия "износ" на всякаква престъпност стана когато падна комунизма и тези се юрнаха вкупом на "богатата реколта" в чжубина.
Rat_in_the_house
Изключително жалко е, че си жертва на тия конспиративни малоумщини. Защото си точно жертва. И като всяка жертва-едва ли го осъзнаваш. Движиш се точно в модела на класическата жертва. Манипулирана, обезверена, безсилна, търсеща спасение в своя брутален насилник, сляпо вярвайки, че зад вратата стои нещо още по-лошо и срашно, без въобще да си задава въпроса действително ли има такова там. Нула критично мислене, нула съмнение. Щом е казано-значи е така. Изобщо не и идва на акъла да избяга, защото обича насилника си. Обожава го, боготвори го. Той посочва Сорос, мигрантите, мюсюлманите, гейовете, транссексуалните, масоните, САЩ.... и така създава комплексния образ на опасността, от която единствен той може да те опази.

Има само един проблем- жертвата не представлява абсолютно никаква ценност за насилника си. Той си има други цели. Тя е инвентар, вещ. Дори не е роб, защото в робството робът е производител-т.е. ценен и скъп в някаква степен. А е много прсто- използвай главата си, осъзнай собствената си ценност и погледни през процепа под вратата.

Изненада-там няма нито един демон! Просто когато е трябвало да си избираш отбор (нещо, което всеки човек някога в живота си прави), си избрала тоя на злодеите. Няма проблем, всички грешим. Да поправяш грешките си значи да се учиш. Не е страшно, не е лошо и колкото и да не ти се вярва-много хора го правят. И сега е твой ред. Страхът, омразата и недоверието са ужасяващо зло. Проповядването им под каквато и да е форма еднозначно дефинира този, който го прави, като чист, рафиниран злодей.
Shade
Цитат(Rat_in_the_house @ 19/12/2021, 14:35) <{POST_SNAPBACK}>
Изключително жалко е, че си жертва на тия конспиративни малоумщини. Защото си точно жертва. И като всяка жертва - едва ли го осъзнаваш.

Не става така. Това е директна атака срещу вяра. А вярата, както е известно, си е самодостатъчна и не се нуждае от съответстващо познание. И атаката само предизвиква вдигане на защитата.
Особено пък в конспиративна атмосфера, където дори просто да споделиш мнение с най-неутрален тон, е неминуемо да бъдеш обвинен в стремеж да натрапиш друга гледна точка. И този абсурд не е дори неосъзнат опит за лицемерие, това е искрена вяра.
Отделна тема е безпредметността да убеждаваш индивид, пропит от психологическия феномен "Стокхолмски синдром", че е жертва. Ще ти бъде възразено от позицията и самочувствието на енергичен свръхкомпетенен "борец за свобода и независимост", че ти само един объркан мекушав конформист, който дори не съзнава как "онези" го манипулират.
Без значение е, че споменатият индивид може да няма яснота нито кои са "онези"манипулатори, нито каква е крайната цел на "борбата" му. Просто си се изживява като борец срещу враг, който го преследва, без разбиране кой точно е врагът и откъде се задава, та да се обърне с лице към него и да му противодейства. Единственото му действие дефакто е ритане срещу сянката си.
lati1960
Цитат(Rat_in_the_house @ 20/12/2021, 00:35) <{POST_SNAPBACK}>
Изключително жалко е, че си жертва на тия конспиративни малоумщини. Защото си точно жертва. И като всяка жертва-едва ли го осъзнаваш. Движиш се точно в модела на класическата жертва. Манипулирана, обезверена, безсилна, търсеща спасение в своя брутален насилник, сляпо вярвайки, че зад вратата стои нещо още по-лошо и срашно, без въобще да си задава въпроса действително ли има такова там. Нула критично мислене, нула съмнение. Щом е казано-значи е така. Изобщо не и идва на акъла да избяга, защото обича насилника си. Обожава го, боготвори го. Той посочва Сорос, мигрантите, мюсюлманите, гейовете, транссексуалните, масоните, САЩ.... и така създава комплексния образ на опасността, от която единствен той може да те опази.

Има само един проблем- жертвата не представлява абсолютно никаква ценност за насилника си. Той си има други цели. Тя е инвентар, вещ. Дори не е роб, защото в робството робът е производител-т.е. ценен и скъп в някаква степен. А е много прсто- използвай главата си, осъзнай собствената си ценност и погледни през процепа под вратата.

Изненада-там няма нито един демон! Просто когато е трябвало да си избираш отбор (нещо, което всеки човек някога в живота си прави), си избрала тоя на злодеите. Няма проблем, всички грешим. Да поправяш грешките си значи да се учиш. Не е страшно, не е лошо и колкото и да не ти се вярва-много хора го правят. И сега е твой ред. Страхът, омразата и недоверието са ужасяващо зло. Проповядването им под каквато и да е форма еднозначно дефинира този, който го прави, като чист, рафиниран злодей.

Благодаря за помпозния /и безсмислен/ анализ. Но той не отговаря на нито един от смислените аргументи, които съм посочил по-горе. Обидният му подтекст ще пропусна, отдавам го на неосведомеността на автора му. animatedwink.gif
Със здраве!
lati1960
Цитат(Shade @ 20/12/2021, 02:59) <{POST_SNAPBACK}>
Не става така. Това е директна атака срещу вяра. А вярата, както е известно, си е самодостатъчна и не се нуждае от съответстващо познание. И атаката само предизвиква вдигане на защитата.
Особено пък в конспиративна атмосфера, където дори просто да споделиш мнение с най-неутрален тон, е неминуемо да бъдеш обвинен в стремеж да натрапиш друга гледна точка. И този абсурд не е дори неосъзнат опит за лицемерие, това е искрена вяра.
Отделна тема е безпредметността да убеждаваш индивид, пропит от психологическия феномен "Стокхолмски синдром", че е жертва. Ще ти бъде възразено от позицията и самочувствието на енергичен свръхкомпетенен "борец за свобода и независимост", че ти само един объркан мекушав конформист, който дори не съзнава как "онези" го манипулират.
Без значение е, че споменатият индивид може да няма яснота нито кои са "онези"манипулатори, нито каква е крайната цел на "борбата" му. Просто си се изживява като борец срещу враг, който го преследва, без разбиране кой точно е врагът и откъде се задава, та да се обърне с лице към него и да му противодейства. Единственото му действие дефакто е ритане срещу сянката си.

Като стана дума за вяра, Ислямът също е такава.
И двамата много удобно пропускате плодовете на същата, сякаш в Европа нямаше и няма атентати на мюсюлмански екстремисти, дошли повечето именно с тези миграционни попълзновения! Впрочем, в същия смисъл някои от последните дори не ги включват в новините, запитайте се защо? animatedwink.gif Сигурно пак е резултат от конспиративни манипулации. no.gif О кей, пичове, пич... и таковата. Като толкова са ви на сърце братята мюслюмани, взимайте си ги, обгрижвайте си ги, кътайте си ги, вземете си ги всичките, от Близкия и Среден Изток, халал да са ви! Само че. Като почнат да ви колят, да ви изнасилват дъщерите и жените, и да ви избиват след време, спомнете си какво аз, главният конспиратор съм ви казал, тук и сега. Не че няма да е късно, за вас.
Човешката глупост няма граници! Ето това е извън всякакви конспирации! no.gif sad.gif
lati1960
Цитат(Питето @ 19/12/2021, 22:09) <{POST_SNAPBACK}>
Пак глупости. Кога са успявали да се изнесат преди да падне Тато? През соца се изнасяха умните и можещите ама тук-там по някой не и масово, а калпазаните си стояха в България. Калпазани в чужбина бяха само такива, дето бащите им бяха от другарите или самите другари, ама те само гастролираха в чужбина, и се прибираха. Масовия "износ" на всякаква престъпност стана когато падна комунизма и тези се юрнаха вкупом на "богатата реколта" в чжубина.

И това не е вярно.
И преди 1989-та, и сега, от България се изнасят всякакви хора. Не можеш просто така да ги категоризираш и класифицираш. Имаше и има образовани, ерудирани, можещи и знаещи, да. Но имаше и има и необразовани, като черна работна ръка на Запад, сега също, които берат ягоди, мандарини, и кво ли не по Гърция, в Англия, и т. н. Абсурден е този подход като аргументация. Какво всъщност се опитваш да докажеш?
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.