Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Почна се!
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
lati1960
Здравейте!
Не, няма да повтарям: Аз казах ли ви! Защото не аз основно предупреждавах отдавна, че и това ще дойде, във връзка с ковид "пандемията". Говорим за ЗАДЪЛЖИТЕЛНО вече ваксиниране! Първа в Европа провлачи кра... пардон, вирус, Австрия. От вчера, ето: https://btvnovinite.bg/svetut/avstrija-vave...u-covid-19.html Та, какво мислите следва? И останалите ще последват "светлия" пример на Австрия, макар частично Франция вече да го стори, Нидерландия също, Гърция, и не само. Отделно извън Съюза в лошата Русия това също е факт. Унгарците не остават назад. Като стана дума за Нидерландия, там май се води буквална ковид война, вижте: https://blitz.bg/svyat/krv-se-lee-pogromi-i...news852901.html Днес в Австрия се очакват масови протести също. За мен е насърчително, че поне в истински демократичните страни хората опитват да се противопоставят на тази нова диктатура и нов глобален ред, в който се опитват да ни набутат, вече съвсем открито и безпардонно. Одобрявате ли всичко това? Тази нова "нормалност". Такава ли е наистина, за вас? И най-важното, което искам да ви питам: Ако приемем, че действително е налице пандемия /не споря/, то няма ли други начини да се овладеят нещата, без да се накърняват фундаментални човешки и граждански права? Помислете хубаво по последното, важно е. Защото е най-лесно с реални или измислени аргументи да наложиш тирания. Това светът ни го е играл многократно дотук. За съжаление наблюдаваме същия опит и сега. Защо толкова държат да ни вкарат в телата тия "ваксини"? Самият факт, че всичко се върти около това, всичко води към това, за мен е съмнителен и показателен, че нещо не е наред. Какво, според вас? Защо при никоя друга ваксина досега не са налагали властите такива крути мерки и вече насилствено задължаване над хората?
Тарабас
Не знам какво си казал, но аз писах няколко пъти тук.

Всички ще се ваксинирате!

Последните с кютек, с голям кютек!
D-rA
От страницата на Къци Вапцаров във ФБ
"96та, февруари идва една рекламна агенция в Риск Печели и иска да подпишем договор за реклама, за юни, за нещо против грип.. Викам им: Ама какъв е тоя грип лятото?, те викат: Ами нямаме идея, фирмата е международна, има бюджет за такава кампания и то за цяла Европа ... Подписваме договор да кажем март, уточняваме всичко и юни рекламата тръгна ... точно в седмицата, в която тръгна рекламата, тръгна и летен грип ... та така ..." sunbathing.gif
biggeorge
Има една поговорка - "Насила хубост не става".
Явно австрийците не я знаят.
Дори и ваксинирането да е задължително аз пак няма да искам да се ваксинирам.
Имайте предвид, че аз не съм против ваксините и одобрявам ваксинирането по принцип.
А как ли ще реагират антиваксърите?
Любопитно ми е дали хората в България ще се подчинят на подобна заповед или ще направят напук?

Не знам за вас, но на мен много ми се гледа филм с участието на Роуън Аткинсън в ролята на Мистър Бийн, който трябва да оцелее в условията на епидемия от коронавирус и ваксинация. a4dff7b7.gif
Питето
Което сочи, че в българския офис на международната фирма, всичките са "от спИцИалист нагоре"... animatedwink.gif
Питето
Не си губи времето да пишеш, ами на бегом при джипито, докато е "черен петък", че ако и тук стане задължително ваксинирането, ще се качат цените... на сертификатите...
bloody.gerry
Лати, още преди повече от месец в България стана задължително ваксинирането на медицинския персонал - всички лекари, мед сестри и санитарки - или се ваксинираха или напуснаха работа. Ти сега ли разбра? И това - да не забравяме - го направи правителството на любимия ви и изключително умен и разумен президент Радев.
Бай Ганьо
Не се косИ.
Комунизма преживяхме.
Ще преживеем и това малоумие.
нищ по дух
Цитат(lati1960 @ 20/11/2021, 13:59) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте!
Не, няма да повтарям: Аз казах ли ви! Защото не аз основно предупреждавах отдавна, че и това ще дойде, във връзка с ковид "пандемията". Говорим за ЗАДЪЛЖИТЕЛНО вече ваксиниране! Първа в Европа провлачи кра... пардон, вирус, Австрия. От вчера, ето: https://btvnovinite.bg/svetut/avstrija-vave...u-covid-19.html Та, какво мислите следва? И останалите ще последват "светлия" пример на Австрия, макар частично Франция вече да го стори, Нидерландия също, Гърция, и не само. Отделно извън Съюза в лошата Русия това също е факт. Унгарците не остават назад. Като стана дума за Нидерландия, там май се води буквална ковид война, вижте: https://blitz.bg/svyat/krv-se-lee-pogromi-i...news852901.html Днес в Австрия се очакват масови протести също. За мен е насърчително, че поне в истински демократичните страни хората опитват да се противопоставят на тази нова диктатура и нов глобален ред, в който се опитват да ни набутат, вече съвсем открито и безпардонно. Одобрявате ли всичко това? Тази нова "нормалност". Такава ли е наистина, за вас? И най-важното, което искам да ви питам: Ако приемем, че действително е налице пандемия /не споря/, то няма ли други начини да се овладеят нещата, без да се накърняват фундаментални човешки и граждански права? Помислете хубаво по последното, важно е. Защото е най-лесно с реални или измислени аргументи да наложиш тирания. Това светът ни го е играл многократно дотук. За съжаление наблюдаваме същия опит и сега. Защо толкова държат да ни вкарат в телата тия "ваксини"? Самият факт, че всичко се върти около това, всичко води към това, за мен е съмнителен и показателен, че нещо не е наред. Какво, според вас? Защо при никоя друга ваксина досега не са налагали властите такива крути мерки и вече насилствено задължаване над хората?

Защото е война, за това!

https://youtu.be/oYqKG7vFdnI
bloody.gerry
Защо при никоя друга ваксина досега не са налагали властите такива крути мерки и вече насилствено задължаване над хората?

А ето сега истината:

През 1903 г., с влизането в сила на Закона за опазване на общественото здраве, ваксинацията против вариола в България придобива задължителен характер.

Просто българите през 1903 година са били много по..... Как да се изразя - били са по-малко алтернативно интелигентни от вас. smile.gif Именно затова:

Вариолата в България е ликвидирана през 1928 г., като с това страната се нарежда сред една от първите в световен мащаб

А днес е една от последните. Ама то е нормално след близо половин век колхози и други идиотизми. Онази България не е тази България smile.gif
The_Purifier
Цитат(Тарабас @ 20/11/2021, 15:06) <{POST_SNAPBACK}>

Аха, явно не е удобно отсега и смърди отдалеч на пълни гащи.
нищ по дух
Цитат(bloody.gerry @ 20/11/2021, 19:18) <{POST_SNAPBACK}>
Защо при никоя друга ваксина досега не са налагали властите такива крути мерки и вече насилствено задължаване над хората?

А ето сега истината:

През 1903 г., с влизането в сила на Закона за опазване на общественото здраве, ваксинацията против вариола в България придобива задължителен характер.

Просто българите през 1903 година са били много по..... Как да се изразя - били са по-малко алтернативно интелигентни от вас. smile.gif Именно затова:

Вариолата в България е ликвидирана през 1928 г., като с това страната се нарежда сред една от първите в световен мащаб

А днес е една от последните. Ама то е нормално след близо половин век колхози и други идиотизми. Онази България не е тази България smile.gif

А случайно Лати да пита за Австрия първо?
Австро-унгарците може да са били по-дисциплинирани през 1903...И дума не виждам за България.
lati1960
Цитат(Тарабас @ 20/11/2021, 15:06) <{POST_SNAPBACK}>
Не знам какво си казал, но аз писах няколко пъти тук.

Всички ще се ваксинирате!

Тоест, както е класиката: В началото уж с кротце и со благо, пък накрая с голям кютек!
Ми добре. Тогава що бяха тия уйдорми, че уж било доброволно, дрън та пляс?
Направо да изкарват танковете, армията, и да ни боцкат всички!
Човек, уж сте големи демократи тука, ама и онзи с мустачките не ги е правил така нещата!
Нямало диктатура сега? Няма, ама друг път!
Класическа диктатура ни оформиха. И глобална, и всякак.
Та, както каза мистър Байдън от трибуната на ООН: Честита ви нова ера! malii.gif
no.gif
нищ по дух
Цитат(lati1960 @ 20/11/2021, 20:05) <{POST_SNAPBACK}>
Тоест, както е класиката: В началото уж с кротце и со благо, пък накрая с голям кютек!
Ми добре. Тогава що бяха тия уйдорми, че уж било доброволно, дрън та пляс?
Направо да изкарват танковете, армията, и да ни боцкат всички!
Човек, уж сте големи демократи тука, ама и онзи с мустачките не ги е правил така нещата!
Нямало диктатура сега? Няма, ама друг път!
Класическа диктатура ни оформиха. И глобална, и всякак.
Та, както каза мистър Байдън от трибуната на ООН: Честита ви нова ера! malii.gif
no.gif

Лати в една война доброволно няма има доброзорно.
Няма демокрации, измислени северно или южно американски, всичко трябва да е под контрол, които устоят Бог да им е на помощ!
lati1960
Цитат(D-rA @ 20/11/2021, 15:15) <{POST_SNAPBACK}>
От страницата на Къци Вапцаров във ФБ
"96та, февруари идва една рекламна агенция в Риск Печели и иска да подпишем договор за реклама, за юни, за нещо против грип.. Викам им: Ама какъв е тоя грип лятото?, те викат: Ами нямаме идея, фирмата е международна, има бюджет за такава кампания и то за цяла Европа ... Подписваме договор да кажем март, уточняваме всичко и юни рекламата тръгна ... точно в седмицата, в която тръгна рекламата, тръгна и летен грип ... та така ..." sunbathing.gif

328.gif
Някъде го писах вече, ще го кажа пак: Елитът просто си купи пандемия!
Защо, и каква им е целта, бъдещето ще покаже. Но просто си я напазаруваха, да.
Така, както не само аз ги виждам нещата, главната цел е да ни дупнат всички с тия "ваксини".
Защо толкова им е важно, също е съмнително. Показва преднамереност, нечисти намерения.
Но, рано или късно и тази гадост ще лъсне, на лъжата краката са къси. У нас в шопско имаме такава поговорка: Волът рие, рие, и накрая на гърба му пада! Пак така ще стане, жалко за погубените животи. А още не знаем какви ще са дългосрочните последици от експеримента "ваксинация".
lati1960
Цитат(biggeorge @ 20/11/2021, 15:26) <{POST_SNAPBACK}>
Явно австрийците не я знаят.
Дори и ваксинирането да е задължително аз пак няма да искам да се ваксинирам.
Имайте предвид, че аз не съм против ваксините и одобрявам ваксинирането по принцип.
А как ли ще реагират антиваксърите?
Любопитно ми е дали хората в България ще се подчинят на подобна заповед или ще направят напук?

Не знам за вас, но на мен много ми се гледа филм с участието на Роуън Аткинсън в ролята на Мистър Бийн, който трябва да оцелее в условията на епидемия от коронавирус и ваксинация. a4dff7b7.gif

И аз съм на това мнение, обаче.
Какво ще следва, ако обвържат ваксинацията с пазаруването на жизнено важните неща, продукти, лекарства, и т. н.?
Тези не са идиоти. Продажни, корумпирани, подлоги, всакакви. Но не и глупаци. Те са го измислили вече, виждаме, че се следва план, стъпка по стъпка. И накрая ще обвържат ваксинацията с хляба. Какво ще правиш?
lati1960
Цитат(Питето @ 20/11/2021, 15:50) <{POST_SNAPBACK}>
Не си губи времето да пишеш, ами на бегом при джипито, докато е "черен петък", че ако и тук стане задължително ваксинирането, ще се качат цените... на сертификатите...

Даваш ми добра идея.
Ще я имам предвид, като му дойде времето. animatedwink.gif
lati1960
Цитат(bloody.gerry @ 20/11/2021, 17:04) <{POST_SNAPBACK}>
Лати, още преди повече от месец в България стана задължително ваксинирането на медицинския персонал - всички лекари, мед сестри и санитарки - или се ваксинираха или напуснаха работа. Ти сега ли разбра? И това - да не забравяме - го направи правителството на любимия ви и изключително умен и разумен президент Радев.

Не съм си сложил китка на ушето за Радев.
Опс-а, днес не бива да агитираме политически. a4dff7b7.gif
Да, беше задължително за определени групи, не само у нас, във Франция също, в Италия, Гърция, в Унгария... В Австрия обаче става задължително за всички, без изключение! Доколкото схванах, ще е от 1 февруари догодина. Не разбрах само каква ще е долната възрастова граница, дали и децата ще бодат, нищо чудно. Очаквам това да дойде и у нас скоро. Както и по целия свят. Видно е, че от самото начало на тази "пандемия" се следва определен план, в основата на който е идеята за тотално ваксиниране на всички хора по света. До един!
Ето какъв е абсурдът. В Австрия до момента са ваксинирани над 60% от населението. Като ваксинацията продължава с доста бързи темпове. Тоест, скоро ще надхъври 70%. А нали се твърди, че след този процент пандемията щяла да бъде преборена, и обществата да заживеят нормално. Е, пита се - след като това е така, защо се издава указ за задължителна ваксинация на всички? Отговорът е притеснителен, не само за мен. Продължавам да го твърдя: Всичко с тази "пандемия" от самото начало са пълни булшет, лъжи и манипулации! Ама всичко.
lati1960
Цитат(Бай Ганьо @ 20/11/2021, 17:26) <{POST_SNAPBACK}>
Не се косИ.
Комунизма преживяхме.
Ще преживеем и това малоумие.

Сигурен съм.
Само че някои не успяха. sad.gif
viara
Здравейте!
Не, няма да повтарям: Аз казах ли ви! Защото не аз основно предупреждавах отдавна, че и това ще дойде, във връзка с ковид "пандемията". Говорим за ЗАДЪЛЖИТЕЛНО вече ваксиниране! Първа в Европа провлачи кра... пардон, вирус, Австрия. От вчера, ето: https://btvnovinite.bg/svetut/avstrija-vave...u-covid-19.html

Да ти закачим тиквен медал ли искаш? Умря сиганката, че взел сам да се хвали ...
Да ПАЗИ ГОСПОД!!!
Кво стана, уж беше вярващ, а? Ама гордостта те заслепи и падна като дявола в капана същия на гордостта.
Йоан 8:54
Исус отговори: Ако славя Аз Себе Си, славата Ми е нищо; Отец Ми е, Който Ме слави, за Когото вие казвате, че е ваш Бог;

Та кат се славиш сам си нищо.

Аз им се чудя как пък чакаха толкова дълго да измрат толкова хора и да се разболеят, че чак сега се сетиха.
Трябваше много отдавна, още като бяха готови ваксините.
Е, поне ще спасят и доста глупави хора покрай задължителните ваксини.
lati1960
Цитат(нищ по дух @ 20/11/2021, 18:59) <{POST_SNAPBACK}>
Защото е война, за това!

https://youtu.be/oYqKG7vFdnI

Нов тип война, да.
Върху елитите в цивилизованите страни се упражнява граждански, медиен и обществен натиск, който парира мераците им да ни вкарват вече в реални военни конфликти. И, ковид щуротията е репликата им на това. Техният отговор. Набутаха ни в нов вид хибриден глобален конфликт, на който обществата тепърва ще тарсят адекватен отговор. За жалост дотогава почти всички хора ще бъдат "ваксинирани", тоест маркирани. За какво и защо, бъдещето ще покаже.
Но си прав, войната е факт!
Питето
Аз му предлагам да изближе торба сол, а той — "било добра идея". 406.gif Аре, като ти омръзне да ближеш солта (да плащаш трицифрена сума за всяка "игла", а това ще рече и за "бустерни"-те), да ти подскажа "добра идея" със стоте тояги...
lati1960
Цитат(bloody.gerry @ 20/11/2021, 19:18) <{POST_SNAPBACK}>

А ето сега истината:

Вярно е горното.
Разликата обаче с днешната ситуация е, че вариолата е била реално заболяване и заплаха. Докато ковид щуротията, поне за мен, си е чисто виртуална измишльотина, чрез която като причина се търси същия ефект - тотална масова ваксинация. И друго - за ваксината срещу вариола се е знаело всичко, какво съдържа, колко време е разработвана, тествана надлежно, експериментално, и т. н. Както впрочем и всики останали истински ваксини. /Както бат Жоржи и аз ще река, че не съм против ваксините по принцип, а против измислените пандемии/. Докато за "ваксините" срещу мистър Ковид не може да се каже същото. Напротив. Намирисва вече на заговор. В смисъл, признава се открито, че това са реплики на стари разработки, години назад. Интересно защо са ги правили? animatedwink.gif И как така само за два-три месеца ги нагодиха, без тестване, без години изпитания, както си е редно, и т. н. Не, сори, но не им вярвам. С всички действия и бездействие по тая "пандемия", властите тотално са изгубили моето доверие. А виждам, не само моето. В света се надига нова вълна на съпротива, надявам се не последната, срещу този безумен диктат. Само тези дни масови протести има и ще има в Нидерландия, Австрия, Хърватия, Австралия, и на много други места по света. Надявам се скоро това да се разрастне до мащаби, които ще парират мераците на елитите да наложат на света въпросната нова "нормалност", този безумен нов глобален ред, който си е чиста диктатура. Диктатът на фармацефтичните шамани трябва да бъде прекратен. Това вече надхвърли разумните граници!
Питето
Цитат(viara @ 20/11/2021, 20:25) <{POST_SNAPBACK}>
... Е, поне ще спасят и доста глупави хора покрай задължителните ваксини.

Абе тук точно съм раздвоен. От една страна, дори глупави, живите хора могат да са полезни, трудно, но постижимо. От друга страна, имам усещането че са в повече и трябва да се балансира равновесието по един напълно демократичен път — всеки лично да си понесе последиците от собствените решения и поети рискове. Раздвоен съм. Още повече, че крайностите (особено наложените с тоягата) рядко водят до дърготрайна файда. Дори ваксинирането срещу едрата шарка се е проточило десетина години, щото насила не се е получила работата, а с убеждаване и сочене на постигнати резултати и щедри помощи.
evanka
Сега ни пробутват трета доза с някакви противоречащи си аргументи, което ме обърква, да не кажа - изнервя.
Досега ни обясняваха, че броя антитела нямал значение, важна била паметта на имунната с-ма. Сега пък твърдят, че антителата падали след 6 месеца и трябвало да си ги вдигаме отново с трета доза. Нямам против - има хора с болести и слаб имунитет и такива, които си биха неефикасните векторни ваксини - нека си опресняват антителата, но тук във Франция ни подготвят психологически за трета доза към сертификата, което не беше първоначалната уговорка.
Питето
Била си се договорила с правителството за индулгенция срещу един курс превенция, сякаш правитеството има официален договор с болестта (с коя да е болест) и са си стиснали ръцете за само първоначалното ваксиниране... Така усетих това, дето си писала.

Мен ако питаш, в момента извънземните ни тестват за съотношението егоизъм/алтруизъм. svirkam si.gif
admiral
Цитат(biggeorge @ 20/11/2021, 14:26) <{POST_SNAPBACK}>

Дали?
Я хвърли един поглед тука колко задължителни вече има и то от години:

Задължителни имунизации и реимунизации
bloody.gerry
lati1960: Защо при никоя друга ваксина досега не са налагали властите такива крути мерки и вече насилствено задължаване над хората?

Аз: През 1903 г., с влизането в сила на Закона за опазване на общественото здраве, ваксинацията против вариола в България придобива задължителен характер.

lati1960: Вярно е горното.

Ами като е вярно горното защо така безогледно лъжете в първото ваше цитирано изречение? Нали уж "никоя друга ваксина" не била налагана задължително и насилствено? smile.gif

--------------------------------

Докато ковид щуротията, поне за мен - имате право да мислите абсолютно всякакви щуротии по отношение на абсолютно всички ваксини, максини и лаксини. Но това не може да повлияе на истината.

за ваксината срещу вариола се е знаело всичко - така ли? Населението е било осведомено с брошури, бележки, по радиото, докато копае на полето? Значи днес, близо 120 години след прилагането на ваксината против вариола, вие нямате никакъв проблем да ни осветлите по въпроса - какво точно съдържа тая ваксина, колко време е разработвана и къде и как точно е тествана. Ами я кажете.

Що се отнася до ваксината за Ковид-19... не е така - сега вие ще ни кажете кои точно норми и изисквания на Световната здравна организация и на Европейската здравна комисия са нарушени при разработването и тестването й. Чакаме.
The_Purifier
Цитат(evanka @ 20/11/2021, 23:12) <{POST_SNAPBACK}>
Сега ни пробутват трета доза с някакви противоречащи си аргументи, което ме обърква, да не кажа - изнервя.
Досега ни обясняваха, че броя антитела нямал значение, важна била паметта на имунната с-ма. Сега пък твърдят, че антителата падали след 6 месеца и трябвало да си ги вдигаме отново с трета доза. Нямам против - има хора с болести и слаб имунитет и такива, които си биха неефикасните векторни ваксини - нека си опресняват антителата, но тук във Франция ни подготвят психологически за трета доза към сертификата, което не беше първоначалната уговорка.

А очаквала ли си да си спазят уговорката?
biggeorge
Ще продължа да живея без ваксинация.
Безредици в Хага на протест срещу COVID мерките
biggeorge
Е, ама тези ваксинации са полезни за хората и се правят от десетилетия с ваксини, които са многократно проверени.
Вярно е, че много рядко се случва да има усложнения при някои пациенти, но при 99,99 % от хората ваксините от задължителния имунизационен календар са безопасни и полезни за здравето на пациента.
Обикновено усложнения има, когато пациента е болен от нещо, за което не знае и едновременно с това го ваксинират.
Затова е много важно по време на ваксинация да си 100 % здрав.
А за да се установи дали си здрав или болен се искат изследвания.
По време на епидемия ваксинация не се прави. dry.gif
Основно правило е нарушено - да не се прави масова ваксинация в пандемия
bloody.gerry
Е, ама тези ваксинации са полезни за хората

При ваксината срещу детстки паралич (полиомиелит) на няколко стотин хиляди умира дете. Ако точно твоето дете умре - пак ли ще смяташ, че няма проблем с ваксината? Но смъртните случаи са едно на ръка. Отделно страничните ефекти могат да са ужасни (и много по-чести от смъртните случаи) - пареза на различни крайници, тежки алергии, обриви, припадъци и т.н. Че кое, викаш, било полезно? smile.gif
biggeorge
Чакай малко - ти ваксърка или антиваксърка си? laugh.gif
Започнах да се обърквам вече. wacko.gif
Хасан
Здравейте!

До преди 14 години имаше задължителна казарма, вярно само за мъжете, но никой не се оплакваше. Там в повечето случаи мизерия и тъпотия. Служехме по две години, после я намалиха. В училище униформи, подстригани, бригади и какви ли не глупости. През ВСВ когато България обявява война на Нацистка Германия, българските войски отиват да се бият срещу немците. Пак никой не ги е питал искат ли да воюват. Мисля, че няма спор, че участието във военни действия е вредно и опасно. Хиляди наши войници остават костите си по бойните полета. Тогава също не знам някой да е протестирал. Имало е само няколко десетки дезертьори, които са били разстреляни.
Толкова ли са по-различни хората сега, че се оплакват от задължителни неща? unsure.gif
bloody.gerry
Цитат(biggeorge @ 21/11/2021, 12:25) <{POST_SNAPBACK}>
Чакай малко - ти ваксърка или антиваксърка си? laugh.gif
Започнах да се обърквам вече. wacko.gif

Ако твоето мнение зависи от това дали Х или У бил ваксър или анти - тежко ти и горко. smile.gif

Казвам нещо твърде просто - няма и не е имало напълно безвредни ваксини. Който търси 100% гаранция - той малко се е объркал. Но ваксините против детски паралич, туберкулоза и пр, въпреки, че също не са напълно безвредни, никой не е тръгнал да ги отменя. smile.gif
evanka
Цитат(Питето @ 20/11/2021, 22:34) <{POST_SNAPBACK}>
Била си се договорила с правителството за индулгенция срещу един курс превенция, сякаш правитеството има официален договор с болестта (с коя да е болест) и са си стиснали ръцете за само първоначалното ваксиниране... Така усетих това, дето си писала.

Мен ако питаш, в момента извънземните ни тестват за съотношението егоизъм/алтруизъм. svirkam si.gif

Ами така излиза. Хем всяка есен вируса ги изненадва с поведението си, хем знаят, че трета доза ще реши проблема с изненадите. Така разправяха и за първите две дози. Вие само се ваксинирайте ... и живота ще тръгне нормално.
И живота си върви нормално, но трябвало и трета доза за всички над 40 години .... за всеки случай.
Тарабас
Няма да е само трета. Ваксинацията ще е сезонна и редовна.
Бай Ганьо
И задължителна. p.gif
iridium
Да не губим вяра в потенцияла на цивилизoвания европеец.

Верно, опiтват да поdчинят завалиите австрии'ци,
изглежда и германците ги бутат в тази посока ...

Но, нашата цивилизация е все пак наи'- будна и наи'' опърничева.
В нашата цивилизация включвам естествено и Щатите,
и Нова Зеландиия, и Австралия , Canada..
Авеее, нашия свят.

Реакциите са остри в Австрия, в Холандия +
днес също избухна и тук, в Bruxelles, (макар, че няма задълженiе за принудително инежектиране при нас)
+ Suisse...
.

Откровено, струвами се, че европеи'ските нации се съвземат и няма да се пoдчинят на тези долни опити.

Бялата християнска част от човечеството е наи'- образована ,
наи- 'откъсната от религиозен догматизъм и фанатизъм,
и ...наи'- опърничева.

Кураж и да вяра !
biggeorge
Ваксините, които си изброила не са РНК.
Имат странични реакции, но не всеки ги получава и процента е по-малък, отколкото при корона-ваксините.
Buitenlander
Цитат(biggeorge @ 21/11/2021, 19:13) <{POST_SNAPBACK}>
Ваксините, които си изброила не са РНК.
Имат странични реакции, но не всеки ги получава и процента е по-малък, отколкото при корона-ваксините.

Може ли да дадеш данните, (по възможност с източник), от които си направил тези изводи.
Например, страничните реакции на полиомиелитната ваксина групирани като леки, средни и тежки, процентното им появяване и т.н. Същото и за РНК ваксините. Благодаря.
lati1960
Цитат(bloody.gerry @ 21/11/2021, 00:52) <{POST_SNAPBACK}>
lati1960: Защо при никоя друга ваксина досега не са налагали властите такива крути мерки и вече насилствено задължаване над хората?

Аз: През 1903 г., с влизането в сила на Закона за опазване на общественото здраве, ваксинацията против вариола в България придобива задължителен характер.

lati1960: Вярно е горното.

Ами като е вярно горното защо така безогледно лъжете в първото ваше цитирано изречение? Нали уж "никоя друга ваксина" не била налагана задължително и насилствено? smile.gif

--------------------------------

Докато ковид щуротията, поне за мен - имате право да мислите абсолютно всякакви щуротии по отношение на абсолютно всички ваксини, максини и лаксини. Но това не може да повлияе на истината.

за ваксината срещу вариола се е знаело всичко - така ли? Населението е било осведомено с брошури, бележки, по радиото, докато копае на полето? Значи днес, близо 120 години след прилагането на ваксината против вариола, вие нямате никакъв проблем да ни осветлите по въпроса - какво точно съдържа тая ваксина, колко време е разработвана и къде и как точно е тествана. Ами я кажете.

Що се отнася до ваксината за Ковид-19... не е така - сега вие ще ни кажете кои точно норми и изисквания на Световната здравна организация и на Европейската здравна комисия са нарушени при разработването и тестването й. Чакаме.

no.gif
Този спор го минахме някои тук преди 18 месеца, там някъде. Когато почта точно тази щуротия, наречена ковид дрън-дрън. Закъснели сте. Вече дори не ми се говори за това, не е лично. Сегашните ви "аргументи", на фона на тоталните абсурди и глупости, които се случиха през тези месеци, са буквално несериозни. Но, вие имате право да им вярвате, няма да ви разубеждавам. Лошото е друго. Че ние, лошите, виновните, глупавите, тъпите антиваксъри признаваме това ваше право - да си пребивавате във вашия измислен свят на вируси и пандемии. Само че, вие, добрите, толерантните, знаещите, информираните, сте на път да ни лишите от каквито и да било права нас, които не желаем да бъдем вкарани в тази измислена и безумна ковид Матрица. Разбираш ли абсурда? Мисля, че не. Затова ето как същият беше изразен вчера от протестиращите десетки хиляди австрийци във Виена:
https://bntnews.bg/bg/a/desetki-khilyadi-na-protest-vv-viena
Някои от протестиращите носеха жълтата еврейска звезда от времената на Холокоста, с надпис: "Аз не съм ваксиниран!" Невероятно сполучлива препратка, към едни уж отминали времена. Не са отминали. Просто сега оправданията са други, лозунгите също, но иначе всичко си е същото. Тиранията си е тирания, без значение как ще бъде украсена и оправдана. Честит ви нов световен ред, ваксинирани! Радвайте се и веселете се, докато можете. Няма да е за дълго!
lati1960
Цитат(Хасан @ 21/11/2021, 12:42) <{POST_SNAPBACK}>
До преди 14 години имаше задължителна казарма, вярно само за мъжете, но никой не се оплакваше. Там в повечето случаи мизерия и тъпотия. Служехме по две години, после я намалиха. В училище униформи, подстригани, бригади и какви ли не глупости. През ВСВ когато България обявява война на Нацистка Германия, българските войски отиват да се бият срещу немците. Пак никой не ги е питал искат ли да воюват. Мисля, че няма спор, че участието във военни действия е вредно и опасно. Хиляди наши войници остават костите си по бойните полета. Тогава също не знам някой да е протестирал. Имало е само няколко десетки дезертьори, които са били разстреляни.
Толкова ли са по-различни хората сега, че се оплакват от задължителни неща? unsure.gif

Задължителното винаги е съмнително. Наясно си.
Ако е толкова добро и полезно, защо ще е задължително? Разбираш ли?
Ако е добро, хората ще го приемат без да е задължително.
Което подкрепя всичко, което си дал като примери по-горе, но, какво от това?
Добрите неща няма нужда да са задължителни, щото обществата ще ги приемат и без това.
Нататък си правѝ изводите...
lati1960
Цитат(iridium @ 21/11/2021, 19:50) <{POST_SNAPBACK}>
Да не губим вяра в потенцияла на цивилизoвания европеец.

Верно, опiтват да поdчинят завалиите австрии'ци,
изглежда и германците ги бутат в тази посока ...

Но, нашата цивилизация е все пак наи'- будна и наи'' опърничева.
В нашата цивилизация включвам естествено и Щатите,
и Нова Зеландиия, и Австралия , Canada..
Авеее, нашия свят.

Реакциите са остри в Австрия, в Холандия +
днес също избухна и тук, в Bruxelles, (макар, че няма задълженiе за принудително инежектиране при нас)
+ Suisse...
.

Откровено, струвами се, че европеи'ските нации се съвземат и няма да се пoдчинят на тези долни опити.

Бялата християнска част от човечеството е наи'- образована ,
наи- 'откъсната от религиозен догматизъм и фанатизъм,
и ...наи'- опърничева.

Кураж и да вяра !

И аз се надявам на това.
Че цивилизованият свят няма да търпи вечно тези опити за тирания и нов тип диктатура и тоталитаризъм.
Все повече хора по света осъзнават, в каква лъжа и манипулация ни вкараха, а самото осъзнаване на проблема е добро начало по неговото решаване. Тепърва отпорът ще се увеличава, аз вярвам безрезервно в демокрацията и съпротивителните сили на истински демократичните общества, които си изброила. Никакви парѝ, лъжи или измами не могат да пречупят духа за свобода на тези нации, на които светът ни дължи прогреса и благополучието си в съвременната цивилизация. Някои са си направили криво сметката.
За жалост елитите на тези народи преди две години в Давос сключиха нечиста сделка с Китай, с идеята да наложат на света китайския модел на управление, бизнес и живот, които са чужди на свободната западна цивилизация. Това беше предателство спрямо духа и ценностите на Християнския свят, атака именно в сърцето на фундамента върху който нашата цивилизация беше градена досега, каято издърпа света до технологичния прогрес, и до социална поносимост, класова толерантност, и работеща обществена система в интерес на всички, които се трудят и спазват правилата. Атаката Ковид е точно срещу този фундамент, с идеята да бъде разрушен, правата и свободите на хората отнети, а всички вкарани в Матрицата на китайския диктаторски модел, в който обикновените граждани са просто евтина работна ръка без права и възможности, под тоталния контрол на властите. Засега играта им се получава, надявам се скоро това да се променѝ.
Тарабас
Цитат(Бай Ганьо @ 21/11/2021, 18:05) <{POST_SNAPBACK}>
И задължителна. p.gif

На мен ми е все тази как ще е нарекат, важното е всички да са ваксинирани. Без или с кютек.
Бай Иван
Защо мислиш ,че демокрацията не може да принуди някого да изпълнява приетите закони.Демокрация не значи слободия,а точно изпълнение на законите приети от 50%+1 НЕЗАВИСИМИ депутати.При партийно зависимите депутати нещата не са толкова логични.Политиките на управляващите държат сметка за рейтинга си,затова правят неадекватни закони.
lati1960
Цитат(Бай Иван @ 21/11/2021, 21:18) <{POST_SNAPBACK}>
Защо мислиш ,че демокрацията не може да принуди някого да изпълнява приетите закони.Демокрация не значи слободия,а точно изпълнение на законите приети от 50%+1 НЕЗАВИСИМИ депутати.При партийно зависимите депутати нещата не са толкова логични.Политиките на управляващите държат сметка за рейтинга си,затова правят неадекватни закони.

Защото - демокрацията свършва там, където се приемат закони, които противоречат на демокрацията.
Не, не е игра на думи. Затуй в истинските демокрации има реално разделение на властите, които се допълват и взаимно контролират, за да не се случва именно заплаха за самата демокрация. За съжаление вече почти никъде няма истинска демокрация. Дори в Европа. И не като отделни страни, а именно през законите на Евро Комисията и Евро Парламента. И Съда в Брюксел. Който тотално погази демокрацията, като оправда налагане на задължителни мерки и ваксиниране, нататък е чиста формалност идването точно на диктатура в страните членки, под една или друга форма. Виждаме как страни като Унгария и Полша, които опитват да се съпротивляват на това, ще бъдат наказани чисто финансово, и то драстично! За назидание. Това не е демокрация. Вече си е чиста проба тирания, както и да го погледнеш. Добрата новина е, че в тази част на Стара Европа, западната, има реално разделение на властите, развито гражданско общество също, което се надявам скоро да обърне тренда обратно в посока връщане на истинските демократични правила, свободи и ценности на нашия континент. Поне се надявам. А дали, предстои да видим.
lati1960
Цитат(нищ по дух @ 20/11/2021, 20:11) <{POST_SNAPBACK}>
Лати в една война доброволно няма има доброзорно.
Няма демокрации, измислени северно или южно американски, всичко трябва да е под контрол, които устоят Бог да им е на помощ!

До скоро имаше все пак разлика, между страни като Дания и България, Швеция и Албания, Норвегия и Румания, Австрия и Русия, Нидерландия и Турция, и т. н. Не че контрол няма, но, от контрол до диктатура и тирания разлика голяма. Виждаме, че именно в първите отпора срещу ковид диктата е най-силен. Което не е случайно. Не е случайност и факта, че първоупоменатите са сред нациите, пребивавали най-малко под чуждо робство, пардон - присъствие. Което е съхранило свободолюбивия дух в общественото съзнание. След вярата няма по-ценно нещо на този свят от свободата. Господ ни е дал абсолютна такава в рамките на Неговия Закон и правила, с всички последствия от нашия избор. Които се опитват да ни я отнемат не са божии служители, определено.
Питето
Отначало мислех, че нЕкой е пуснал ковида за подбор по акъл. Ама явно не е така, щото щяха да оставят ваксинирането да е само по желание. Дават ти информацията, имаш нет да си я провериш и засечеш, болестта не е сериозно смъртоносна (като едрата шарка примерно, да отнася всеки трети и да е видимо дори за най-простите) и който каквото прецени и си реши и ... там каквито последици му се случат. Ама явно не е за подбор по акъл, щото ако задължиш всички да се ваксинират, се губи елемента за подбор. neprichom.gif
D-rA
Цитат(Питето @ 21/11/2021, 23:29) <{POST_SNAPBACK}>
Отначало мислех, че нЕкой е пуснал ковида за подбор по акъл. Ама явно не е така, щото щяха да оставят ваксинирането да е само по желание. Дават ти информацията, имаш нет да си я провериш и засечеш, болестта не е сериозно смъртоносна (като едрата шарка примерно, да отнася всеки трети и да е видимо дори за най-простите) и който каквото прецени и си реши и ... там каквито последици му се случат. Ама явно не е за подбор по акъл, щото ако задължиш всички да се ваксинират, се губи елемента за подбор. neprichom.gif

С грип А, B и C не се получи, та го спряха... sunbathing.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.