biggeorge
26/11/2021, 04:14
"
Ходи пеша, бе!".
Тази реплика на Караянчева не ми излиза от ума вече трети ден.
Както се оказа по магистралите на Борисов умират хора.
Групово или по единично, с висока скорост или напълно спрели, лято, есен или зима, всеки ден умират двама-трима.
А онзи ден наведнъж загинаха 46 човека в автобусна катастрофа, която можеше да бъде предотвратена, ако магистралите на Борисов бяха построени според правилата.
Но ако магистралите на Борисов бяха построени качествено нямаше да останат пари за крадене.
Ще се намери ли истинския виновник причинил смъртта на цял автобус с хора?
Докога ще има "ден национален траур", след като на никого не му пука за загиналите?
Ще спре ли някога "войната по пътищата"?Тук отговора е ясен - не, няма да спре, защото дори всички да започнат да спазват правилата, пътищата-убийци дебнат отвсякъде.
Затова в държавата на Борисов ходи пеша, бе!
The_Purifier
26/11/2021, 08:12
Там е работата, че и извън магистралите умират хора. Ходенето пеш не е спасително.
Бай Ганьо
26/11/2021, 08:28
И при идеални пътища стават катастрофи, загиват хора.
А за пътищата в България да не би преди Борисов да бяха по-добри?
Ние никога няма да имаме добри пътища.
Както и всичко друго, защото чипът в главите ни е сбъркан.
"
Ходи пеша, бе!".
А онзи ден наведнъж загинаха 46 човека в автобусна катастрофа, която можеше да бъде предотвратена, ако магистралите на Борисов бяха построени според правилата.
Този път не е строен от Борисов през 2002г. и има само акт 15, официално още не е в експлоатация. От години само се говори, че трябва да се обърне особено внимание на безопасността на пътищата при тяхното строителство. Знаеш ли, че от цялата пътна мрежа на България, само 156 км отговарят напълно на изискванията за пътна безопасност? Знаеш ли колко критерии трябва да се покрият, за да се нарече един път безопасен? И това не е вина само на Борисов, а на всички правителства до сега. На всички! При сегашните разговори за коалиционно правителство, в темата за транспорта отново и бъкел не споменаха за тази пуста пътна безопасност. А на държавата й е най-лесно за всяко ПТП да обвинява шофьорите, а когато стане дума за обезпечаване на пътната безопасност се прави на умряла лисица.
ЕксГорски
26/11/2021, 16:56
Македонският рейс се е запалил! Какво общо има това с пътя? Просто братята макета са взели рейс таратайка за по-евтино!
Жалко за загиналите, но да се обвинява ББ за това е абсолютна ... тъпащина!!!
biggeorge
27/11/2021, 00:37
Автобусът е катастрофирал.
Не се е самозапалил.
А катастрофата е станала заради некадърно построената магистрала на Бойко Борисов.
Бойко Борисов е масов убиец.
Автобусът е катастрофирал.
Не се е самозапалил.
А катастрофата е станала заради некадърно построената магистрала на Бойко Борисов.
Бойко Борисов е масов убиец.
Този участък е в употреба от 2006 та, и е още с акт 15 - и кога Борисов през 2006 та го е строил?
Бай Ганьо
27/11/2021, 19:12
Oня от ДБ Иво Мирчев и той като Джорж, но поне се усетил та избърсал поста си в ФБ.
https://www.168chasa.bg/article/10431918
lati1960
27/11/2021, 20:08
Oня от ДБ Иво Мирчев и той като Джорж, но поне се усетил та избърсал поста си в ФБ.
https://www.168chasa.bg/article/10431918То дотук всички са строили така. Нали затуй уж ще правим промяната, а дано.
Иначе, за трагедията с автобуса, има много версии. Разследването върви, ще видим какво ще излезе.
Примерно има хипотеза, че част от пътниците са си налели евтино гориво от турската бензиностанция, което би обяснило бързото възпламеняване на рейса. Което може да е и по друга причина, ако ударът в мантинелата е предизвикал едновременно пробив в резервоара с гориво и искра, ето още едно обяснение. Каквото и да е, трудно е да се обясни толкова бързото и бурно възпламеняване и изгаряне. Лично аз, понеже не съм специалист по въпроса, ще изчакам заключението на експертите. Каквото и да е обаче, близо 50 живота вече ги няма, че и детски!
Аз лично без да съм голяма шофьорка, такава отбивка за почивка никъде не съм срещала -отделена с една мантинела само.
Колкото и да е необичайно, такива трагедии стават и по хубави пътища. Преди 6г във Франция изгоряха 43 души в подобен инцидент по хубав път и след като шофьора успява да отвори всички врати. Тогава причината беше удар на рейса в резервоара за масло на камион, който взема широко един завой и запречва пътя. Слаб удар, но достатъчен да предизвика пожар, който се разраства за минути.
Та ако удар в мантинела може да изпепели бус с хора за минути, то причината за трагедията трябва да се търси и в концепцията на автобусите.
iridium
27/11/2021, 21:26
От това дето прочетох в българските нoвини, пламъкът е тръгнал он центъра на автобуса.
Това не е нормално, там в центъра няма двигатели, машини, ..
3начи е имало нещо адски възпламенително в центъра на автобуса.
Впрочем, като гледах снимки, автобусът е леко деформиран, което значи, че удара/ударите са били сравнително леки...
Причината за трагедiата - е пламнали субстанции, намиращи се в автобуса.
Наи'-вероятно бензин в туби, kаkто вече бе предположено.
Бай Ганьо
27/11/2021, 21:53
По принцип отбивки за почивки не се правят на завой и по този убийствен начин.
Това е тотална некадърност.
iridium
27/11/2021, 22:07
Добре де, може ли някак да я видим как представлява tази отбивка, аз така и не знам на какво прилича....
Някои ' да има скитза, изображение как е построена тази отбивка, наистина ме интересува.
agrippa
27/11/2021, 22:19
....Тук отговора е ясен - не, няма да спре, защото дори всички да започнат да спазват правилата, пътищата-убийци дебнат отвсякъде.
Затова в държавата на Борисов ходи пеша, бе!

Безопасно ще е ходенето пеша из гората навярно само, нали нямате много мечки там.
В една държава обаче, строежа на магистрали, състоянието на возилата и културата на каране трябва да израстват паралелно и едновременно.
Е, нали вече държавата не е на Борисов, къде е тогава причината?
Catpuccino
27/11/2021, 23:23
Чудя се между пръстчетата, които изписват гениалности и централния протича ли импулс

12 години!!! Буци нищо не е предприел. Още при строежа е имало инциденти, доклади е имало!
Бездействието също е подсъдно. Дълго още ще ги плащаме тези 12 години откраднати от живота ни от банкянския тъпанар!
А утежняващото обстоятелство е, че имаше цялата власт….но от “построено” не може да се краде
Жорка, послъгваш яко. Магистралата дето горя автобуса е на Станишев (участъка е поръчан при Костов, и строен и издаден при Станишев), а Борисов не е на власт от година и нещо, ама щом казваш че той е злодея.
За истинския виновник, абе ако митничарите кажат какво са "пуснали да мине" в багажното на автобуса, дори ти ще разбереш кой е виновника. И що така нищо не пишеш за липсата на лиценз на автобуса... На мен не ми се връзва и часовете шофиране на шофьора, струват ми се в повече от нормалното, ама не съм ровил за точни данни, та може само така да ми се струва.
А да, явно темата е "ББ е виновен", а останалото е просто дреболии.
Все пак, ако питаш за "войната по пътищата", виновен си ти, а не ББ. Тази "война" се води още от времето на Т.Живков, та виновни явно са българите целокупно, а не ББ и магистралите му. Дори гарантирам, че точно ББ е намалил жертвите от "войната" именно щото успя да построи магистрали (дори лоша магистрала, е далеч по-добра и безопасна от добър междуградски път), и съответните кръгови и другите кръстовища. Аха, едно е претоварен път с две платна, друго е калпава магистрала с по три ленти в посока (и аварийната, нали е любима за шофиране, та я броя за лента) с мантинели и без каруци. Та и ти си виновен, щото тази война е общодържавна, а не е като ББ да мачка хора с жипката.
А-а-а, инциденти? Журналистите се скъсаха да ровят и не намериха инциденти там, ама щом казваш нека ББ да е виновен за шофьорска грешка (абе мисля си дето не е точно случайна грешка ми си е нещо към небрежност че и по-кофти) на един от стотиците хиляди дето са минали от там...
А аз мога да ти посоча няколко такива отбивки (покрай едната минавам редовно), че дори не са обозначени добре като тази, и няма такива инциденти по тях. Аха, в същата тази България, дето всеки шофьор се мисли за безсмъртен... Иначе си права, че навсякъде стават сакатлъци, просто този сакатлък не е "на сметката на асфалтаджиите". Журналистите нямат информация за разследването и поддържат "новината" с квото им е пред очите, а то е — "кофти път", "кофти отбивка", "опасен участък"... все пак рейтинг трябва, а лошите новини са манна небесна за рейтинга.
biggeorge
28/11/2021, 00:12
Прав си,
D-rA.
Напълно те подкрепям.
Как си позволявам да плюя по безгрешния Бойко Борисов?Само да те питам нещо:
След като Бойко Борисов не е строил тази магистрала, защо не е упражнил последващ контрол за 12-те си години "безгрешно" управление?
Къде е бил?
Какво е правил?
Защо за 12 години гербаджиите не са реконструирали този участък от магистралата?
Защо пътищата в България са толкова некадърно построени?
Защо никой политик не иска да има контрол над строителството на пътища?
Колко ли подкупи са взели българските политици от строителните фирми, за да продължава това беззаконие?Хайде сега някой от форумните гербаджии да измъдри някакви отговори на моите въпроси.
Няма да ги получа, разбира се, защото не бихте посмели да оплюете генералисимус Бойко!

Пази боже от промити мозъци.
Чудя се между пръстчетата, които изписват гениалности и централния протича ли импулс
12 години!!! Буци нищо не е предприел. Още при строежа е имало инциденти, доклади е имало!
Бездействието също е подсъдно. Дълго още ще ги плащаме тези 12 години откраднати от живота ни от банкянския тъпанар!
А утежняващото обстоятелство е, че имаше цялата власт….но от “построено” не може да се краде

Това в огледалото ли го прочете?
biggeorge
28/11/2021, 00:36
Държавата не е под контрола на Бойко Борисов, но неговите хора все още са навсякъде.
Catpuccino
28/11/2021, 00:37
А-а-а, инциденти? Журналистите се скъсаха да ровят и не намериха инциденти там, ама щом казваш нека ББ да е виновен за шофьорска грешка (абе мисля си дето не е точно случайна грешка ми си е нещо към небрежност че и по-кофти) на един от стотиците хиляди дето са минали от там...
Определено си влюбен в Буци
biggeorge
28/11/2021, 00:45
Любов, любов - сварен картоф, разрежеш го - а той суров!
Catpuccino
28/11/2021, 00:47
Няма да ти отговорят!
Това, което видяхме от ГЕРБ след трагедията е безобразна демагогия! Това са идиоти, които нямат срам от нищо…начело с гнусното дебело нищожество
Catpuccino
28/11/2021, 00:54
"ГЕРБ настоя президентът Румен Радев да поиска оставките на ресорните министри от служебния кабинет, които са отговорни за катастрофата на магистрала ”Струма”"
Ето това може да го направи само завършен идиот! Причините са случилото не са ясни, но тези гнусари знаят
Може ли да се политизира подобна човешка трагедия?
за отрепките…явно може
След като Бойко Борисов не е строил тази магистрала, защо не е упражнил последващ контрол за 12-те си години "безгрешно" управление?
Къде е бил?
Какво е правил?
Защо за 12 години гербаджиите не са реконструирали този участък от магистралата?
Защо пътищата в България са толкова некадърно построени?
Защо никой политик не иска да има контрол над строителството на пътища?
Колко ли подкупи са взели българските политици от строителните фирми, за да продължава това беззаконие?
Виж сега - че омразата ти е водещ мотив си е твой проблем. И проблемът ти не е Борисов, а ти самият.
Или пък генералния въпрос - Защо Борисов не ти намери топло местенце за работа- мръсник със мръсник банкяджия ниеден....
"ГЕРБ настоя президентът Румен Радев да поиска оставките на ресорните министри от служебния кабинет, които са отговорни за катастрофата на магистрала ”Струма”"
Ето това може да го направи само завършен идиот! Причините са случилото не са ясни, но тези гнусари знаят
Може ли да се политизира подобна човешка трагедия?
за отрепките…явно може

И кой гнусоляк полиртизира трагедията при Своге, та 3 ма министри си дадоха оставки?
Бай Ганьо
28/11/2021, 07:12
Мразите от душа, ББ и му приписвате чужди грешки. А аз обичам достоверността, фактите, пък изводите всеки сам колкото му уйдисва.
biggeorge
28/11/2021, 13:45
Никаква омраза не изпитвам към Бойко Борисов.
Само презрение и отвращение.
Надявам се да се озове в затвора, където му е мястото.
Не искам да умира, защото смъртта за него ще е избавление.
И работа от него не искам.
Не му ща ни меда, ни жилото.
Не отговори на нито един от въпросите ми, защото знаеш, че той има вина за смъртта на хората от автобуса.
biggeorge
28/11/2021, 14:00
И при Своге, и при "Струма" виновни са ГЕРБ, че не са си свършили работата, когато е трябвало.
Арест и затвор за некадърниците е решението на проблема!
Но Гешо Каскета е там, за да ги пази от наказателно преследване.
Те затова го сложиха на тази позиция, за да им пази задниците.
biggeorge
28/11/2021, 14:03
Горкият, набеден, мразен от всички, жертва на обществото Бойко Борисов.
Мамин сладък, света вода ненапита!
Хайде дай достоверни факти.
Кой е виновен за катастрофата?
Този, който не си е свършил работата?
Или този, който се е озовал на грешното място в грешното време?
Жорка, послъгваш яко. Магистралата дето горя автобуса е на Станишев (участъка е поръчан при Костов, и строен и издаден при Станишев), а Борисов не е на власт от година и нещо, ама щом казваш че той е злодея.
За истинския виновник, абе ако митничарите кажат какво са "пуснали да мине" в багажното на автобуса, дори ти ще разбереш кой е виновника. И що така нищо не пишеш за липсата на лиценз на автобуса... На мен не ми се връзва и часовете шофиране на шофьора, струват ми се в повече от нормалното, ама не съм ровил за точни данни, та може само така да ми се струва.
А да, явно темата е "ББ е виновен", а останалото е просто дреболии.
Все пак, ако питаш за "войната по пътищата", виновен си ти, а не ББ. Тази "война" се води още от времето на Т.Живков, та виновни явно са българите целокупно, а не ББ и магистралите му. Дори гарантирам, че точно ББ е намалил жертвите от "войната" именно щото успя да построи магистрали (дори лоша магистрала, е далеч по-добра и безопасна от добър междуградски път), и съответните кръгови и другите кръстовища. Аха, едно е претоварен път с две платна, друго е калпава магистрала с по три ленти в посока (и аварийната, нали е любима за шофиране, та я броя за лента) с мантинели и без каруци. Та и ти си виновен, щото тази война е общодържавна, а не е като ББ да мачка хора с жипката.
Верно ли от май тази година мина година и нещо?
Така е, нищо че са на тройни цени, магистрали да са.
ЕксГорски
28/11/2021, 15:23
Жоре, не ти ли е леееко неудобно да използваш хорските трагедии (не само тази) за задоволяване на нерационална омраза, предизвикана от, може би, лични неудачи!?
biggeorge
28/11/2021, 16:20
Това, което си написал е толкова абсурдно, че ме разсмя с глас.
Разбирам, че всички гербаджии сте влюбени в Бойко, но не е нужно да превръщате всеки спор в лична, семейна драма.
ЕксГорски
28/11/2021, 16:45
не е нужно да превръщате всеки спор в лична, семейна драма.
Дааа, крадецът вика : "Дръжте крадеца!"
И при Своге, и при "Струма" виновни са ГЕРБ, че не са си свършили работата, когато е трябвало.
Арест и затвор за некадърниците е решението на проблема!
Но Гешо Каскета е там, за да ги пази от наказателно преследване.
Те затова го сложиха на тази позиция, за да им пази задниците.

Въвеждаш ново интернет заболяване : политическа олигофрения...
biggeorge
28/11/2021, 18:44
Аз плюя по политически причини, а не по лични.
В случая просто казвам истината за Бойко Борисов.
Дори и да започна да хваля ГЕРБ и Борисов това няма да промени фактите, че са некадърници, крадци и убийци.
Фалшивите похвали няма да оправят магистралите и пътищата, няма да върнат откраднатите пари и да възстановят пропуснатите ползи.
За 12 години гербаджиите и Бойко Борисов убиха повече хора, отколкото всички войни, в които е участвала България от 1878 година до днес.
biggeorge
28/11/2021, 18:59
Бай Ганьо
28/11/2021, 19:15
Гоше, Бойко вече не е на власт.
Я да видим колко време ще трябва на новите управляващи да поправят 20 метра мантинела.
Гледам, че още нищо не е поправено.
Или още разследват?
Аз плюя по политически причини
Изброй поне 3 политически причини, но не лакардии
Държавата не е под контрола на Бойко Борисов, но неговите хора все още са навсякъде.
Нали си избрахте две народни събрания тая година - що не ги изчегъртахте? Или се надяваш че задаващото се 3 то за тая година ще е по-различно от предишните мухлоьвци, само защото са парашутисти на баш пилота на държавата? Ха ха...
biggeorge
28/11/2021, 20:01
1. Опонирам на управляващите, които и да са те. Това трябва да бъде основен принцип на всички демократично мислещи хора.
2. Противник съм на диктаторски мислещите хора, каквито са гербаджиите.
3. Правилата трябва да важат за всички, докато гербаджиите са против правилата, за да си правят каквото искат.
4. Всички трябва да имат равни възможности за развитие, равен достъп до образование, здравеопазване и работа, а според идеологията на гербаджиите те са висшата раса, докато другите хора са лош човешки материал.
5. Борбата с корупцията трябва да започне от ГЕРБ - най-корумпираната партия за последните 30 години.
6. Трябва да започне процес на демутризация на България - мутрите на ГЕРБ са проникнали навсякъде и са във всички слоеве на обществото, също така мутренския начин на мислене трябва да бъде изкоренен.
ЕксГорски
28/11/2021, 20:02
За 12 години гербаджиите и Бойко Борисов убиха повече хора, отколкото всички войни, в които е участвала България от 1878 година до днес.

Я, я, я дай сметките как го изчисли това!
biggeorge
28/11/2021, 20:13
Проблемът не е само в мантинелата.
В този участък трябва да се направи някаква реконструкция на пътя, за да няма повече катастрофи.
1. Опонирам на управляващите, които и да са те. Това трябва да бъде основен принцип на всички демократично мислещи хора.
2. Противник съм на диктаторски мислещите хора, каквито са гербаджиите.
3. Правилата трябва да важат за всички, докато гербаджиите са против правилата, за да си правят каквото искат.
4. Всички трябва да имат равни възможности за развитие, равен достъп до образование, здравеопазване и работа, а според идеологията на гербаджиите те са висшата раса, докато другите хора са лош човешки материал.
5. Борбата с корупцията трябва да започне от ГЕРБ - най-корумпираната партия за последните 30 години.
6. Трябва да започне процес на демутризация на България - мутрите на ГЕРБ са проникнали навсякъде и са във всички слоеве на обществото, също така мутренския начин на мислене трябва да бъде изкоренен.
"Сериозни опорки", но без грам политика - основание за твоето плюене...
biggeorge
28/11/2021, 21:12
Сръбско-българска война - 1000 загинали.
Балкански войни - 48 000 загинали.
Първа световна война - 90 000 загинали.
Втора световна война - 13 000 загинали.
Общо - 152 000 загинали.
За сравнение:
Брой починали българи от лошо управление на България за периода от 2009 до 2020 г. - 1 317 901 души.
Източник:
Смъртност в БългарияБройката включва баща ми и Антония, които още щяха да са живи, ако на власт не бяха убийците от ГЕРБ.
biggeorge
28/11/2021, 21:19
Заради сегашните политици, които са на власт от прекалено дълго време всичко се превърна в политика.
Здравеопазването е политика, енергетиката е политика, образованието е политика, икономиката е политика, земеделието е политика, транспорта е политика, опазването на околната среда е политика, а медиите са политически рупори.
Всичко е политика.
А това, което в продължение на 12 години прави Бойко Борисов се нарича демагогия.
Той е един политически лъжец, измамник, манипулатор, крадец на време и унищожител на нашето бъдеще.
Ще бъда много щастлив, когато един ден се озове в затвора.
Това ще бъде добър ден за България и българския народ.
Наивник...
Бай Ганьо
28/11/2021, 21:31
А Киро джапанката и брат му са официалните милиардери.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.