Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Ходи пеша, бе!
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2
ЕксГорски
Цитат(biggeorge @ 28/11/2021, 21:12) <{POST_SNAPBACK}>

Прав си Жоре, прав си!
До 2009 в България НИКОЙ не е умирал. Ако не беше Бойко, вечен живод чакаше българите!
453.gif
Питето
Сравняваш круши с ябълки, и ги мериш в литри. Аре сега да видим ББ каква война е отворил, и колко са загиналите в нея. И без общи приказки, ами посочваш периода и името на войната, както си го направил по-горе за другите войни. После даваш бройката на цялото население към момента на съответните войни, дето ги сравняваш. Ако не ти пасва на тезата, вадиш броя на починалите от естествена смърт от онези времена, пак броя на населението, и сравняваш с бройката в периода на управление на ББ. И като го направиш това, за черешка на тортата може да дадеш детската смъртност за същите периоди, както и възрастта на населението пак по сравнявани периоди.

Гледай сега, пропагандата не е лъжица за всяка уста. Примерно Лати и сие религиозни проповедници ползват други похвати, не че са ги изпипали (и тяхната уста малка за лъжицата), ама поне работят с едни и същи похвати и лека-полека задобряват. Ти направо скочи в дълбокото с цифри и проверими факти. Ми не става така. ББ направи локдаун (е, българския вариант на локдаун, ама пое яко негативите и псувните), а РР каза че вируса е измислица на властта, та да им пречи да си направят събора на Шипка... и изкара стадото вкупом, въпреки и напреки здравната логика към онзи момент, ама иначе точно по политическата си схема за рейтинг и предизборни лакърдии. Това че не харесваш единия, и харесваш другия и се опитваш да изопачаваш факти, не променя техните действия и последици, само те прави да изглеждаш като часовник, дето бие тринадесет пъти...
нищ по дух
Цитат(biggeorge @ 26/11/2021, 04:14) <{POST_SNAPBACK}>
А онзи ден наведнъж загинаха 46 човека в автобусна катастрофа, която можеше да бъде предотвратена, ако магистралите на Борисов бяха построени според правилата.

А какво би казал за тая версия, освен това и пътя е бил мокър и защо трите други автобуса са се изнизали така, без да изчакат четвъртия, защо 140 пъти тоя автобус е минал границата без разрешително:

https://makfax.com.mk/makedonija/%d0%b2%d0%...80%d0%bd%d0%be/

Ето ти на български:

https://m.dir.bg/dnes/intsidenti/opozitsiya...ata-v-balgariya
Питето
Прав си, половин година и цяло едно народно събрание след него, което не променя фактите около този участък от пътя, нито че ББ не е на власт. Въпроси към тези дето са на власт, щото те имат възможност да променят нещата или са пропуснали да ги променят... animatedwink.gif
Питето
Шофьора е виновен, неговия шеф, дето е качил хора в автобус без лиценз е виновен, ще изчакам да видя официално дали ще кажат какво е имало в багажното под краката на пътниците, та автобуса е пламнал толкова лесно и бързо... да ти кажа кой още е виновен. Отделно, че по този участък са минали хиляди автобуси и камиони, и никой досега не е отнесъл мантинелата...

Жорка, нито ББ, нито РР и служебния му кабинет, нито Станишев или Костов са виновни точно в този случай, колкото и да ти се ще да го татъртрузиш на някой политик, някой точно определен политик.
biggeorge
Иска ми се да го нататрузя на всички политици. laugh.gif
Питето
После кой ще ти е виновен, а?
D-rA
Цитат(Питето @ 28/11/2021, 23:03) <{POST_SNAPBACK}>
После кой ще ти е виновен, а?

Споко, някой от натрузените мое и да зачене... sunbathing.gif
Catpuccino
Цитат(Питето @ 27/11/2021, 23:49) <{POST_SNAPBACK}>
Борисов не е на власт от година и нещо, ама щом казваш че той е злодея.

Калинките и бухалките му все още са на власт! А ти продължавай да се правиш на приятно разсеян пред фактите!
Питето
"царя дава, пъдаря не..." Става, бе, става — "като нямаш риба, и рака е риба".
Само дето споменатите калинки са в подчинено положение и трябва да изпълняват каквото им спуснат новите шефове за да не изгърмят официално, ама като няма спуснато и отстрани изглежда като "калинките са се окопали", а то всъщност отгоре не знаят какво да спуснат... Аре да го поясня, в момета се случва "стани да седна", а не точно "промяна от корен"...
Catpuccino
Дори и така да е...все ми е тая. Онази гадна тиква е в забвение! Долна дебела гад sad.gif
ByBa
Жоре, защо ли ми звучиш по детински...истински - защо ли те обвиняват тук, че така пишеш, като никой не пита децата ни как се чувстват, като ги мачкат, боцкат, бият и ритат!

Тези дето те обвиняват за писането знаят само да дават съвети и да се чувстват професори.Аз

Толкова за тях.

И аз си мислех - какво пък толко е казала тази жена? Казала е правилно: абе ходете пеша бе!!

Кой ти говори сега...обаче за създаването на един естествен здрав имунитет??

Вече две години сме без фитнес, без сауна, сами и подложени на психосоматичен секс,о, пардон, стрес :-), затворени, без права - абе кой ти говори за права ОСВЕН за ваксиниране !!!

И естествено...отслабваме и сме по-податливи на болести, мдааа, но все пак има надежда в квартала, не бе, в квартета или дуета :-) на КК - Кирчо и Кокорко :-)

Отгатнете кои са другите двама в белота?

Първата песен... svirkam si.gif
Бай Ганьо
Добре, мразите го.
Прост бил, крадец бил.
Че е прост прост е.
Но за политиката не е нужно да си умен.
Та искам да ми кажете за кражбите.
Чувам милиарди откраднал.
Някой виждал ли ги е тия милиарди?
Къде са?
Къщи, палати, коли, имения, заводи, фирми, магазини, молове да има?
Или пък ги крие в офшорки, биткоини, злата, диаманти.
Или ги е зародил в двора на бащината си къща в Банкя?

Питето
Сега подходящия гущер ли е?

"...
— Идвам с мир — каза той и след дълго стържене добави — Заведете ме при вашия Гущер.
Разбира се, Форд Префект имаше обяснение за това, докато гледаха с Артър неспиращите трескави телевизионни предавания, в които не се казваше нищо, освен че нещото е причинило щети за много милиарди лири-стерлинги, че е убило известен брой хора и след това се повтаряше, защото роботът не правеше нищо, а просто си седеше там, леко се поклащаше и излъчваше кратки, неразбираеми съобщения за машинни грешки.
— Той произхожда от древна демокрация, разбираш ли…
— Искаш да кажеш, идва от света на гущерите?
— Не — каза Форд, който сега беше малко по-рационален и последователен, отколкото когато дойде, след като се остави да го накарат да изпие кафето. — Нищо подобно. Нищо толкова просто. На неговия свят, хората са хора. Лидерите са гущери. Хората мразят гущерите, а гущерите управляват хората.
— Странно — каза Артър, — стори ми се, каза, че е демокрация.
— Казах — каза Форд. — Така е.
— Добре — каза Артър, с надеждата, че няма да го сметнат за ужасно тъп, — защо хората не се отърват от гущерите?
— Наистина и през ум не им минава — каза Форд. — Те всички имат право на глас, така че си мислят, че правителството, което са избрали, малко или много отговаря на желанията им.
— Искаш да кажеш, че те гласуват за гущери?
— О, да — каза Форд и вдигна рамене, — разбира се.
— Но — каза Артър и отново реши да зададе големия въпрос, — защо?
— Защото — каза Форд, — ако не гласуват за гущер, може да дойде не този гущер, който трябва. Имаш ли малко джин?
— Какво?
— Казах — каза Форд с нарастващо нетърпение в гласа — имаш ли малко джин?
— Ще погледна. Кажи ми за гущерите.
Форд отново вдигна рамене.
— Някои хора казват, че гущерите са най-доброто нещо, което им се е случвало — каза той. — Разбира се, тук напълно грешат, напълно и безкрайно, но някой трябва да им го каже.
..."
от "Сбогом и благодаря за рибата" Д.Адамс
viara
Цитат(Питето @ 30/11/2021, 00:31) <{POST_SNAPBACK}>
Сега подходящия гущер ли е?

"...
— Идвам с мир — каза той и след дълго стържене добави — Заведете ме при вашия Гущер.
Разбира се, Форд Префект имаше обяснение за това, докато гледаха с Артър неспиращите трескави телевизионни предавания, в които не се казваше нищо, освен че нещото е причинило щети за много милиарди лири-стерлинги, че е убило известен брой хора и след това се повтаряше, защото роботът не правеше нищо, а просто си седеше там, леко се поклащаше и излъчваше кратки, неразбираеми съобщения за машинни грешки.
— Той произхожда от древна демокрация, разбираш ли…
— Искаш да кажеш, идва от света на гущерите?
— Не — каза Форд, който сега беше малко по-рационален и последователен, отколкото когато дойде, след като се остави да го накарат да изпие кафето. — Нищо подобно. Нищо толкова просто. На неговия свят, хората са хора. Лидерите са гущери. Хората мразят гущерите, а гущерите управляват хората.
— Странно — каза Артър, — стори ми се, каза, че е демокрация.
— Казах — каза Форд. — Така е.
— Добре — каза Артър, с надеждата, че няма да го сметнат за ужасно тъп, — защо хората не се отърват от гущерите?
— Наистина и през ум не им минава — каза Форд. — Те всички имат право на глас, така че си мислят, че правителството, което са избрали, малко или много отговаря на желанията им.
— Искаш да кажеш, че те гласуват за гущери?
— О, да — каза Форд и вдигна рамене, — разбира се.
— Но — каза Артър и отново реши да зададе големия въпрос, — защо?
— Защото — каза Форд, — ако не гласуват за гущер, може да дойде не този гущер, който трябва. Имаш ли малко джин?
— Какво?
— Казах — каза Форд с нарастващо нетърпение в гласа — имаш ли малко джин?
— Ще погледна. Кажи ми за гущерите.
Форд отново вдигна рамене.
— Някои хора казват, че гущерите са най-доброто нещо, което им се е случвало — каза той. — Разбира се, тук напълно грешат, напълно и безкрайно, но някой трябва да им го каже.
..."
от "Сбогом и благодаря за рибата" Д.Адамс

Авторът бил много интересна личност, пък не бях чела нищо от него. Починал на 49 от масивен инфаркт през 2001 г. Такива хора са цели Вселени и си е запазил човечността и доброто.
Благодаря за цитата, все едно света се разшири, като разбрах, че имало такива хора.
http://historynakratko.blogspot.com/2016/0...og-post_11.html
biggeorge
Основното в критични ситуации е да запазиш спокойствие, за да можеш да разсъждаваш трезво и да намериш правилния изход.
А през последните 2 години от нас се иска да се паникьосваме 24/7, за да не можем да мислим разумно.
Аз предпочитам да послушам скункса от картинката:
biggeorge
Мисля, че на децата им писна да ги третират като обекти.
Отнеха им детството, училището, приятелите, нормалното общуване.
Как ще израснат като нормални хора в тази ненормална среда?!? dry.gif
biggeorge
Какво друго освен туби с бензин и химикали за производство на хероин е възможно да е пренасял автобуса?
И как така от ВМРО-ДПМНЕ разбраха, че автобуса е преминал 140 пъти границата?
И защо автобус от Македония пътува до Истанбул през България?
Пътят през Гърция не е ли по-кратък?
Какъв е бил маршрута на автобуса от Скопие до Истанбул?
Също така не ми стана ясно дали автобуса е катастрофирал на отиване или на връщане от Истанбул?
misli.gif
нищ по дух
Цитат(biggeorge @ 30/11/2021, 21:32) <{POST_SNAPBACK}>
Какво друго освен туби с бензин и химикали за производство на хероин е възможно да е пренасял автобуса?
И как така от ВМРО-ДПМНЕ разбраха, че автобуса е преминал 140 пъти границата?
И защо автобус от Македония пътува до Истанбул през България?
Пътят през Гърция не е ли по-кратък?
Какъв е бил маршрута на автобуса от Скопие до Истанбул?
Също така не ми стана ясно дали автобуса е катастрофирал на отиване или на връщане от Истанбул?
misli.gif

Никой от разследващите и гадаещите не може да каже на 100 процента какво е станало.
Сега това не било магистрала, не било скоростна отсечка, не знам какво си не било. Собственикът на фирмата и той бил пътувал в един от автобусите. Пожара бил тръгнал от багажното отделение според последните данни, автобуса уж бил от 2018 г. Мерцедес, та даже собственикът на Арда Тур обясняваше във видео какви защити имал и че е невъзможно да изгори толкова бързо, а сега се оказва, че бил произведен 2007 пък купен 2018. На връщане е станало, а имат и екскурзии през Гърция, но там спират, а тук директно само преминават, явно такава им екскурзията.
Ето им сайта, за информация:
http://besa-trans.com.mk/
Каквато и да е причината, хората ги няма, нещастен случай, обаче трябва да се промени съзнанието на хората, навсякъде във всички населени места и извън населените места, качилите се на превозни средства ги управляват като че са сами на пътя, като че няма тротоари, като че са на рали, като че са безсмъртни, защото тук наведнъж са загинали хора, ама единичните случаи в страната като се сумират, са много повече.
biggeorge
През 2007 г. една от първите теми, които направих в АБВ Форуми беше за катастрофите по пътищата.
Тогава предлагах едни безумни идеи за справяне с проблема.
После осъзнах, че за да намалеят катастрофите трябва да има контрол по пътищата, при изпитите за шофьорска книжка и при шофьорските курсове.
Реално, за да е подготвен един шофьор трябва да кормува минимум 200-300 часа.
Най-добре 500 часа - пролет, лято, есен и зима, денем и нощем, из града, на магистрала и на всякакви пътища, в сухо и мокро време, на лед и сняг, поведение в рискови ситуации и т.н.
Тези неща трябва да се учат на шофьорския курс, за да може всички участници в движението да бъдат подготвени за всякакви ситуации.
Казано просто - по пътищата трябва да има само професионални шофьори, а не аматьори с купени книжки. dry.gif
lati1960
Цитат(biggeorge @ 30/11/2021, 21:21) <{POST_SNAPBACK}>
Мисля, че на децата им писна да ги третират като обекти.
Отнеха им детството, училището, приятелите, нормалното общуване.
Как ще израснат като нормални хора в тази ненормална среда?!? dry.gif

На Матрицата, в която опитват да ни вкарат с тая пишман пандемия, не ѝ трябват нормални хора. То това е и идеята - да ни разделят и селектират, и дресират за бъдещата глобална Система на тотален контрол. Като ни изолират в малцинство несъгласните и ни посочат като виновни за всичко. Вече се надигнаха подобни гласове, от най-високо ниво, днес от самата фон дер Лайен, председателят на Евро Комисията. В крайна сметка ще се опитат да ни боцнат насила, чрез закони и декрети, както се почна в Австрия, преди това в Унгария, ще дойде и навсякъде. Жалко за децата, младите и идните поколения! Не им завиждам, какво ги чака. Впрочем, иде реч и за много парѝ. Примерно наш Кацарски здравен шаман български, по собствените му думи от днес бил поръчал за дечицата и училищата над 4 милиона детски "щадящи" тестове, които да стигнели до... средата на януари. Сметни си сам колко ще са нужни за цялата страна до края на учебната година. После калкулирай кинтите за тях, и... о, Ковид, Ковид, как хубав си ти! Кинти падат от небето, падат, падат... в нечии джобчета. wink.gif Идиоти! Пълни идиоти! Но не тези, които печелят от глупостта, страха и наивността на хората, а тези, които им го позволяват. Идиоти! no.gif
Питето
Глупости. То направо казарма да се кара за да вземеш книжка. В САЩ и другите "бели държави", книжката се взема лесно (нищо специално и трудно), обаче грешките по пътищата се плащат скъпо (сериозен контрол и пълна събираемост на глобите), и който не го бива за шофьор го разбира през джоба си и се отказва овреме, или почва да внимава и влиза в час... Като си помислиш, може и книжките да им подаряват, все едно, на пътя като те подкарат по правилника и нЕма лабаво...
ЕксГорски
Цитат(Питето @ 01/12/2021, 22:05) <{POST_SNAPBACK}>
В САЩ и другите "бели държави", книжката се взема лесно (нищо специално и трудно),

Абе да ти кажа, не е чак толкова лесно. Аз например, (във Франция) взех правилника от първи път, но на кормуване ме късаха три (3) пъти и го изкарах чак на четвъртия и не съм уникален случай - рядко някой го взема от първи път.
Като те скъсат, можеш да се явиш отново след три (3) месеца.
Вземането на часове по кормуване не е задължително, но все пак е за препоръчване да вземеш няколко часа (десетина първия път) преди изпита.

Мисля, че в други страни от ЕС е различно.

PS : при нас няма изпит по двигател, механика и т.н. на колата (не говоря за професионалисти).
нищ по дух
Цитат(biggeorge @ 01/12/2021, 18:29) <{POST_SNAPBACK}>
През 2007 г. една от първите теми, които направих в АБВ Форуми беше за катастрофите по пътищата.
Тогава предлагах едни безумни идеи за справяне с проблема.
После осъзнах, че за да намалеят катастрофите трябва да има контрол по пътищата, при изпитите за шофьорска книжка и при шофьорските курсове.
Реално, за да е подготвен един шофьор трябва да кормува минимум 200-300 часа.
Най-добре 500 часа - пролет, лято, есен и зима, денем и нощем, из града, на магистрала и на всякакви пътища, в сухо и мокро време, на лед и сняг, поведение в рискови ситуации и т.н.
Тези неща трябва да се учат на шофьорския курс, за да може всички участници в движението да бъдат подготвени за всякакви ситуации.
Казано просто - по пътищата трябва да има само професионални шофьори, а не аматьори с купени книжки. dry.gif

Едно време имаше полигон, сега мисля че от години няма.
https://www.google.com/amp/s/www.bgonair.bg...ri-shofyori/amp

Има хора с книжки, явно купени, които не могат да карат и молят някой приятел да ги научи да карат, е инструктора на нищо ли не ги е научил, а пък други не могат да паркират назад, може да не са много тия случаи, но ги има. Има и честни хора, които казват, ако съм сам мога да карам, ама с тоя трафик и кръстовища, не и се отказват и не вземат книжка, а някои 12-13 годишни, баща им ги качил и ги понаучил малко и се мислят, че са на рали Монте Карло като станат на 15-16 с нетърпение чакат да си купят книжката, ама това знаци, правилник, за какво са им.
Питето
Е точно де, като излезеш на пътя и те подкарват с "тоягата по гърба" и или се научаваш или зарязваш шофьорлъка. В България това с "тоягата на пътя" липсва и от там идват бедите.
Хасан
Цитат(Питето @ 28/11/2021, 22:38) <{POST_SNAPBACK}>
Прав си, половин година и цяло едно народно събрание след него, което не променя фактите около този участък от пътя, нито че ББ не е на власт. Въпроси към тези дето са на власт, щото те имат възможност да променят нещата или са пропуснали да ги променят... animatedwink.gif

ББ имал възможност 11 години да промени нещата... Ако беше изкарал още 4 г. можеше и да се справи, ама пусти избиратели, лош вътрешен министър, който спря покупката на гласове, гаден Кирчо Петков, който отвори очите на много хора...
D-rA
Цитат(Хасан @ 05/12/2021, 21:30) <{POST_SNAPBACK}>
ББ имал възможност 11 години да промени нещата... Ако беше изкарал още 4 г. можеше и да се справи, ама пусти избиратели, лош вътрешен министър, който спря покупката на гласове, гаден Кирчо Петков, който отвори очите на много хора...

Пропуснал е да назначи гадател/ка която да фиксира датата на трагедия тук или там... sunbathing.gif
Питето
Променил е достатъчно други неща по пътищата дето ги построиха, които са спасили много хора. Просто няма как да се отчитат неслучили се трагедии.
Хасан
Цитат(Питето @ 06/12/2021, 11:05) <{POST_SNAPBACK}>
Променил е достатъчно други неща по пътищата дето ги построиха, които са спасили много хора. Просто няма как да се отчитат неслучили се трагедии.

Така де, за да откраднеш в този случай, трябва и нещо добро да направиш макар и на тройна цена. Ето, имаме много скъпи магистрали, които често се ремонтират , но все пак магистрали.
Хасан
Цитат(D-rA @ 05/12/2021, 21:31) <{POST_SNAPBACK}>
Пропуснал е да назначи гадател/ка която да фиксира датата на трагедия тук или там... sunbathing.gif

Експерт каза, че основният виновник навярно е шофьорът, но и лошият път е допринесъл за трагедията.
Питето
При хиляди автобуси, тирове и коли с всякакви шофьори, преминали живи и здрави по този път в продължение на години, смятам че вината е предимно в шофьора. Сега, ако беше паднала скала върху автобуса, тогава вината е изцяло в пътя и поддръжката и проекта, обаче в този случай е наопаки.
Хасан
Цитат(Питето @ 07/12/2021, 23:14) <{POST_SNAPBACK}>
При хиляди автобуси, тирове и коли с всякакви шофьори, преминали живи и здрави по този път в продължение на години, смятам че вината е предимно в шофьора. Сега, ако беше паднала скала върху автобуса, тогава вината е изцяло в пътя и поддръжката и проекта, обаче в този случай е наопаки.

Веднъж годишно в този участък е ставало ПТП. Пътят също има отношение, макар и в малка степен.
Питето
С изкъртени мантинели и забиване в средата на пътя, между двете платна ли?
За сравнение, във Варна имаше кръстовище, на което всеки месец имаше поне по две размазани возила, а леките катастрофи никой не ги броеше. Сега там има кръгово, и един-два пъти годишно има коловози в тревата на кръга. Та това е пример за "пътя е виновен", а един-двама заплеси годишно с обелена боя в някой участък от кой да е път, са си просто допустимия брой заплеси...
Хасан
Цитат(Питето @ 08/12/2021, 22:29) <{POST_SNAPBACK}>
С изкъртени мантинели и забиване в средата на пътя, между двете платна ли?
За сравнение, във Варна имаше кръстовище, на което всеки месец имаше поне по две размазани возила, а леките катастрофи никой не ги броеше. Сега там има кръгово, и един-два пъти годишно има коловози в тревата на кръга. Та това е пример за "пътя е виновен", а един-двама заплеси годишно с обелена боя в някой участък от кой да е път, са си просто допустимия брой заплеси...

Не знам, но жертви не е имало.

Знам го този грандиозен многомилионен булевард, който няколко пъти се ремонтира. Сравнението обаче не е удачно. Провери.
Питето
Тц, не е булеварда, той си е отличен за други неща. Става дума за кръговото на стария път за София, ониз под магистралата. Там имаше обикновено кръстовище само със знаци и постоянно ставаха мелета, ама яки, с омачкани коли и камиони, често и с кръв. Откак направиха кръгово има по някоя потрошена пластмаса от предницата и разорана трева в самото кръгово на един-два месеца... Та това е отличен пример за "пътя е виновен", щото има "преди" и "след" и може да се прави съпоставка. В нашия случай с изгорелия автобус, за да е виновен пътя, трябваше мантинелата да е отнасяна ежемесечно, ама не е, та остава шофьора да е оплел конците.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.