Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Колко са ефикасни ваксините?
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Питето
Аз ти дадох вариант защо е логично ваксинираните да плащат. На фона на масовото леко боледуване изглежда логично. За плащането на лечението съм ти писал, че мен ме устройва да поемам (здрвни вноски и данъци като цяло) лечението на заболелите по-тежко, щото утре аз ще заболея тежко и също ще мина евтино. Виж, номера е, че има лека разлика между оцелелелите след тежко боледуване според това, дали са били ваксинирани или не са били. Това ми е важното, шанса. Който не разбрал, ще учи по трудния начин — ще си носи високия риск на собствен гръб.
Хасан
Цитат(Питето @ 16/12/2021, 18:38) <{POST_SNAPBACK}>
Аз ти дадох вариант защо е логично ваксинираните да плащат. На фона на масовото леко боледуване изглежда логично. За плащането на лечението съм ти писал, че мен ме устройва да поемам (здрвни вноски и данъци като цяло) лечението на заболелите по-тежко, щото утре аз ще заболея тежко и също ще мина евтино. Виж, номера е, че има лека разлика между оцелелелите след тежко боледуване според това, дали са били ваксинирани или не са били. Това ми е важното, шанса. Който не разбрал, ще учи по трудния начин — ще си носи високия риск на собствен гръб.

Повечето ваксинирани изобщо не стигат до болницата, а се лекуват вкъщи, което е много по-евтино. За тези в болницата плащаме всички. Ей това е несправедливо, щом са неваксинирани. Не са се погрижили за здравето си.
Преди няколко дена гледах статистика за починалите от ковид. Повечето са болни и стари хора. На какво са разчитали, не знам. neprichom.gif
lati1960
Цитат(Shade @ 15/12/2021, 23:09) <{POST_SNAPBACK}>
Това прозрение тип "На мъдростта последните предели" ще го разпечатам с огромни букви и ще го окача на видно място да ме вдъхновява за велики дела! worshippy.gif

Не знам защо така подценявате интелигентността на съвременните граждани, не само в България.
Днес даже едни гласовити нашенски баби получиха признание за световно културно наследство, и не само те са онлайн в нета, целият свят е вътре в тази Матрица. Опитите на една част от обществото да налага на останалата някакви решения чрез силови методи и похвати не кореспондира никак с изповядваните от същата демократични ценности и принципи. Отива се вече в опасни крайности, като ето тази: https://nova.bg/news/view/2021/12/16/350241...D0%B4-5-%D0%B3/
Или това безумие: https://nova.bg/news/view/2021/12/16/350211...B7%D0%B5%D1%86/
Засега Евро Комисията отказва да фиксира срок на тези сертификати, което е добре. Заради съпротивата на няколко държави, вкл. и нашата чрез президента Радев, които не приемат никакви варианти по насилствено или задължително ваксиниране на европейците. Което не пречи на отделни държави като Австрия, Унгария, Гърция и вече Германия да го направят. Да вкарват принудително в телата на невръстни дечица тия гадости наречени "ваксини", ето това вече е върхът на малоумието! Но, си е избор и на самите родители. Проблемът е, че самите деца никой не ги пита, иначе много реват някои за правата им, и то от същите среди, които ги взимат тези решения! Тотално лицемерие!
lati1960
Цитат(Хасан @ 16/12/2021, 09:53) <{POST_SNAPBACK}>
Вярно ли 50% от българите не вярват, че има пандемия? Това звучи стряскащо!? Чак толкова много да са тъпи не вярвам. Това колко са образовани е друг въпрос.
Моето мнение е, че голяма част от хората в България се мислят за юнаци, които няма или почти няма да бъдат засегнати от вируса.

Голяма част от хората в България са си здрави и разумни. Но се ваксинират, защото трябва да ходят на работа, децата им на училище или детска градина, и т. н. Не че вярват на лъжата ковид. Щото, ако е вярна стъкмистиката по нея, то половината трябва или да сме болни, или на умирачка. no.gif Тоест, хората се ваксинират, щото на практика това е задължително, от него зависи да продължат да живеят някак в тази ненормална ситуация. Юнаците се други, които трупат милиарди от далаверата ковид, но друг разговор. Макар не чак толкова.
lati1960
Цитат(Питето @ 15/12/2021, 22:34) <{POST_SNAPBACK}>
Щом има безплатно лечение, значи има и безплатна превенция. Ако ще си плащам ваксината за ковид, то всички ще си плащаме и лечението. Демократично. Или казваш, щом е с пари, не е демократично...
Иначе съм против зеления сертификат и задължителното ваксиниране, но съм за възможността, всеки да се ваксинира (безплатно, щото иначе бедните ще са ощететени) само по собствено желание. Аха, на тази държава ѝ трябва Неволя, та да дръпне напред.

Не съм казвал, че щом е с парѝ не е демократично. Напротив, всеки трябва да си плаща, за всичко. То така или иначе е вярно, понеже, което е "безплатно", се плаща в крайна сметка от някого, наясно си. Нищо безплатно няма на този свят. Друг разговор е скапаното родно здравно и всякакво законодателство, но то е такова с цел, за да смучат кинти едни мафии и в здравеопазването, и във всички други сфери. Далавера да има. Аз лично се сблъсках с това, когато лекувах майка ми по болниците. Навсякъде ми искаха /неофициално и официално/ двойно и тройно от което отпуска Здравната Каса по съответните пътеки. В началото отказах да давам, не че не можех, и... какво стана? Стана това, че цели осем дни!!!!!! в едно интензивно отделение никой не щеше да я погледне, дори санитарките! no.gif Докато една съседна болна по легло на мама не ми каза: "Абе, момче! Иди и им дай парѝ, щото ще я оставят да умре жената!" И, дадох, кво да правя. Не че пак не я умориха, но дадох. Поне да ѝ дам още малко време да поживее. Ето това е "здравната" ни система в момента. Алъш-вериш. Далавера. Гешефт. Търговия. Със здравето и живота на хората. Отвратен съм! До дъно. Ама до дъно! Че и под. Затова им тегля още една на тези измамници /да ме прощава Господ/, и се моля на Бога здраве да ми дава, за да не опирам и аз до тях. Сега по-ясно ли стана?
Хасан
Цитат(lati1960 @ 16/12/2021, 20:54) <{POST_SNAPBACK}>
Голяма част от хората в България са си здрави и разумни. Но се ваксинират, защото трябва да ходят на работа, децата им на училище или детска градина, и т. н. Не че вярват на лъжата ковид. Щото, ако е вярна стъкмистиката по нея, то половината трябва или да сме болни, или на умирачка. no.gif Тоест, хората се ваксинират, щото на практика това е задължително, от него зависи да продължат да живеят някак в тази ненормална ситуация. Юнаците се други, които трупат милиарди от далаверата ковид, но друг разговор. Макар не чак толкова.

Четох, че 80% боледуват сравнително леко или изобщо не го усещат. Но останалите 20% го отнасят яко. Някой умират, други са с трайни увреждания или последствия. Не се знае обаче при следващото разболяване да тези 80% няма да го отнесат и те. Това че първият път са минали метър, не значи че ще им се получи и вторият път. Може да се заразят с много по-голям вирусен товар и организмът им този път да не издържи. Това не са разумни хора. 5fb3a466.gif
Никой не ги кара насила, ако искат може и да не се ваксинират.
Питето
Добре си е разходопокривното лечение в БГ, щото за другото още сме бедни. Като опреш до система с пряко даване на пари, майка ти нямаше да я приемат ако не посочиш сметката с кинтите. Дори линейката те пита за кинтите преди да тръгне. Аха, когато забогатееш яко, и съседа ти, и неговия съсед, когато си позволите да плащате такива застраховки и вноски, та заплатите на лекарите да станат серозни и да напират от цял свят да работят в България, едва тогава искай да си палщаш за лечението. Дори съм сигурен, че ако трябваше да платиш лечението на майка ти по пълни цени, надали щеше да успееш да си го позволиш, колкото и да се мислиш за "напред с материала". Просто статистиката го подсказва, нищо лично.
Питето
Прочети какво писах на Лати за плащането в болниците и пак ела искай "всеки да си плаща". Съгласен съм, да плащам солидарно за лечение на неваксинирани от ковид.
Хасан
Цитат(Питето @ 16/12/2021, 22:38) <{POST_SNAPBACK}>
Прочети какво писах на Лати за плащането в болниците и пак ела искай "всеки да си плаща". Съгласен съм, да плащам солидарно за лечение на неваксинирани от ковид.

Съгласен си да плащаш за хора, които са се разболяли до голяма степен по тяхна вина!? neprichom.gif Защо?
Питето
Щото математиката и риска (и статистиката) ми сочат, че имам яка файда. Ти също я имаш тази файда, просто смяташ само част от цялата задача и ти изглежда като загуба. Големите задължителни харчове, най-лесно се понасят когато са разходопокривни. В ситуацията с ваксините и Ковид-19 имам още няколко "меки" ползи от разходопокривното лечение.
Rat_in_the_house
Това беше обяснявано много пъти. Тц! Не кълват!
Свободите и правата си имат граница също. Все още има болници, в които цели отделения са с променена функция. От нефрология като се наложи да направиш интензивно за ковид...ми не е ок.
Изведнъж, с бъбречна криза, вместо отделение в болница на 15 минути, се оказва, че най-близкото е на три часа. ОК, има осигурен транспорт. Това доста слабо ще ти помогне.
В една от столичните болници още стоят на двора двете хладилни ремаркета, които докараха за починалите. Ремарке от ТИР, вътре с рафтове. И не са пълни с торти и шоколади. Времето да си играем на права беше март месец миналата година. Мина отдавна.
Rat_in_the_house
Ти май забравяш кое е най-важното условие да имаш и ползваш права. Това да те има! Праваа са за живите.
Като те няма, ги няма и правата ти. Със сигурност правото на глупост си отива с теб. Остават вещи и разни други неща, които така или иначе няма как да си ги вземеш на оня свят.
Хасан
Цитат(Питето @ 16/12/2021, 23:49) <{POST_SNAPBACK}>
Щото математиката и риска (и статистиката) ми сочат, че имам яка файда. Ти също я имаш тази файда, просто смяташ само част от цялата задача и ти изглежда като загуба. Големите задължителни харчове, най-лесно се понасят когато са разходопокривни. В ситуацията с ваксините и Ковид-19 имам още няколко "меки" ползи от разходопокривното лечение.

Хайде да смалим нещата за да изглеждат по-ясни. Да приемем, че лечението за ковид в болница е платено. Събираме се пет човека във форума и решаваме да се договорим когато някой се разболее всички ние да плащаме солдарно лечението му. За целта всеки месец събираме пари, за да не ги търсим, ако се наложи. Трима сме се ваксинирали, но има двама които не са. При тях вероятността да влязат в болница е по-голяма и то по тяхна вина. Няма ли да искаш да ги отлюспим и те да си плащат сами лечението? Другият вариант е тяхната вноска да е по-голяма от нашата.
lati1960
Цитат(Хасан @ 16/12/2021, 22:11) <{POST_SNAPBACK}>
Четох, че 80% боледуват сравнително леко или изобщо не го усещат. Но останалите 20% го отнасят яко. Някой умират, други са с трайни увреждания или последствия. Не се знае обаче при следващото разболяване да тези 80% няма да го отнесат и те. Това че първият път са минали метър, не значи че ще им се получи и вторият път. Може да се заразят с много по-голям вирусен товар и организмът им този път да не издържи. Това не са разумни хора. 5fb3a466.gif
Никой не ги кара насила, ако искат може и да не се ваксинират.

Същите проценти си бяха и по грипозните пандемии, и по останалите респираторни и други инфекции. И по брой разболели се, и по брой починали. Никаква разлика. Разликата дрес се нарича "ковид", и оттук-нататък... Огромни печалби, нова власт и нов супер контрол, ново затормозяване на тълпите и гражданите, нови игри по същото, пак за парѝ, пак за власт, и пак, и пак, и пак... засега не му се вижда края. И нов глобален ред, най-после - мечтата на елита. И нова "нормалност", и нова ера. Да ви е честита! no.gif
Така поне аз ги виждам нещата. Иначе всеки да си взима решенията. Не преча на никого.
lati1960
Цитат(Питето @ 16/12/2021, 22:33) <{POST_SNAPBACK}>
Добре си е разходопокривното лечение в БГ, щото за другото още сме бедни. Като опреш до система с пряко даване на пари, майка ти нямаше да я приемат ако не посочиш сметката с кинтите. Дори линейката те пита за кинтите преди да тръгне. Аха, когато забогатееш яко, и съседа ти, и неговия съсед, когато си позволите да плащате такива застраховки и вноски, та заплатите на лекарите да станат серозни и да напират от цял свят да работят в България, едва тогава искай да си палщаш за лечението. Дори съм сигурен, че ако трябваше да платиш лечението на майка ти по пълни цени, надали щеше да успееш да си го позволиш, колкото и да се мислиш за "напред с материала". Просто статистиката го подсказва, нищо лично.

По принцип си прав. Но това е проблем на здравната система в България, както е структурирана по закон. И както функционира вече извън законите. Иначе, под линия да отбележа, че не съм имал проблеми с парите по лечението на моята майка, не. Вкарвах я в най-добрите и държавни болници, като "Токуда" в София, както и частни клиники, в които на ден тогава таксата беше около 500 лева, сега не знам колко е. Проблемът е друг. Че здравеопазването излезе от рамките на своето предназначение - да лекува хората, и беше вкарано в тези на чисто търговските взаимоотношения, което изкористи тотално смисъла на самата здравна система. Всички те гледат в ръцете, без значение колко отпуска Здравната каса, колко покриват осигуровките здравни, и т. н. Това не е нормално. Дори основната причина не е в самата система, а в манталитета на самите хора, които я упражняват. Впрочем, така стоят нещата не само в здравеопазването у нас. Всички сфери са в същата ситуация. Алъш-вериш. Тотална корупция. Мрежа от шуробаджанащина. Изкористени принципи и модели, на всичко. И, съжалявам, но не само аз си плащам всички видове осигуровки, вкл. здравни, на държавно ниво, така че трябва да очаквам те да покриват евентуалните разходи по мои здравни проблеми, ако имам. Но не става така. И не само с мен. Просто на хората у нас им харесва този начин на функциониране на нещата, някак си извън законите и правилата, такава е истината. И, ако не променим начина на мислене на гражданите, няма как да променим самата система. Чрез силово налагане на мерки няма да стане. Това е играно многократно, и никога не сработва. За да има реална промяна, самите хора трябва да я пожелаят. А дали е така?
Питето
Именно, именно.
Питето
Аз пък искам, тримата дето си оправихте здравните вноски, да си прегледате пенсионните и да ми кажеш, дали ще ви липсват отлюспените.
Ми математика баце.
Аре пак към кинтите в здравеопазването. Когато плащате петима, вноските се делят на пет, ама като отлюспите двамата неваксинирани... вноските ви скачат драстично, дори над възможностите на третия ваксиниран, та оставате двама дето ще плащате за петима. А ще плащате за петима, щото иначе лекаря дето ви лекува ще отиде при едни други десетима, които не се делят на ваксинирани и отлюспени ами му плащат...

Проблема при подобни задачки в икономиката е , че няма как да ги опростяваш без да отрежеш нещо много важно, което обръща резултата.
D-rA
Цитат(Хасан @ 16/12/2021, 17:08) <{POST_SNAPBACK}>
Веднага от Възраждане ще ти възразят, че ваксините не предпазват от заразяване и зеленият сертификат е фашизъм. Ще изкарат десетки хиляди на протест.
Не е ли по-добре да се въведат допълнителни здравни осигуровки заради ковида за всички пълнолетни. Държавата да ги плаща на ваксинираните. Българинът разбира, когато му бръкнеш в джоба.

Здравната осигуровка не лекува, а само създава илюзия за което... И не се наследява, а се излапва... sunbathing.gif
Хасан
Цитат(Питето @ 17/12/2021, 23:09) <{POST_SNAPBACK}>
Аз пък искам, тримата дето си оправихте здравните вноски, да си прегледате пенсионните и да ми кажеш, дали ще ви липсват отлюспените.
Ми математика баце.
Аре пак към кинтите в здравеопазването. Когато плащате петима, вноските се делят на пет, ама като отлюспите двамата неваксинирани... вноските ви скачат драстично, дори над възможностите на третия ваксиниран, та оставате двама дето ще плащате за петима. А ще плащате за петима, щото иначе лекаря дето ви лекува ще отиде при едни други десетима, които не се делят на ваксинирани и отлюспени ами му плащат...

Проблема при подобни задачки в икономиката е , че няма как да ги опростяваш без да отрежеш нещо много важно, което обръща резултата.

Не, няма да ни липсват.

Може пък един от тези двамата да реши да се ваксинира и пак да го приемем в групата. wink.gif
Питето
Ще ти липсват много, при това и в двете системи, ама не се усещаш щото го караш на инат вместо с калкулатор. Отделно, че се опитваш да решиш задачката, като просто зачеркнеш по-голямата част от условието...
Хасан
Цитат(Питето @ 18/12/2021, 17:44) <{POST_SNAPBACK}>
Ще ти липсват много, при това и в двете системи, ама не се усещаш щото го караш на инат вместо с калкулатор. Отделно, че се опитваш да решиш задачката, като просто зачеркнеш по-голямата част от условието...

Хайде пак още по-опростено като за теб.
Ние сме петима квартиранти в петстаен апартамент и си делим поравно водата, парното и тока. Двама от нас обаче харчат двойно повече от останалите трима. Няма ли да е добре за тези тримата да се отделят от тях? unsure.gif
Хасан
Цитат(lati1960 @ 17/12/2021, 21:21) <{POST_SNAPBACK}>
Същите проценти си бяха и по грипозните пандемии, и по останалите респираторни и други инфекции. И по брой разболели се, и по брой починали. Никаква разлика. Разликата дрес се нарича "ковид", и оттук-нататък... Огромни печалби, нова власт и нов супер контрол, ново затормозяване на тълпите и гражданите, нови игри по същото, пак за парѝ, пак за власт, и пак, и пак, и пак... засега не му се вижда края. И нов глобален ред, най-после - мечтата на елита. И нова "нормалност", и нова ера. Да ви е честита! no.gif
Така поне аз ги виждам нещата. Иначе всеки да си взима решенията. Не преча на никого.

https://www.dnes.bg/koronavirus/2021/03/22/...ot-gripa.484100
Бай Иван
Заключението е - ваксините предпазват 90% от летален изход.
Питето
...не. Икономика баце, няма как да орежеш задачката до "петима в един апартамент". Ще получиш отговор, който няма нищо общо с реалността и ако вземеш, че го приложиш, ще се чудиш и маеш що става наопаки.
Аре отговор от нашата история, пък ти да ми обясниш що така като са отлюспени двамата дето много разходи пък не ги покривали, как така тримата са зле. Аха, точно за лечението по българските земи припомням, та когато всеки си плащал само за себе си и е било справедливо, се оказва че лекари и болници (далеч не за всички болести) само в големите градове (не във всички и не всички на ниво), като част от лекарите са с дипломи "Про Ориенте", а детската смъртност се брояла на пръстите на ръцете. Днес (откакто), когато поемаш солидарно разходите и на "двамата дето се разболяват и лекуват излишно", имаш лекари, болници и лечение за всякакви болести, при това ползваш лечение дето не можеш да си го позволиш ако трябва сам да си плащаш.

Изглежда, че "несправедливото" работи по-добре от твоето "справедливо", а всъщност си е точно и логично — "съединението прави силата". Индивид си, и си търсиш индивидуалната файда... обаче тя е по-голяма когато е обща.
Бай Ганьо
Нещата могат да са прости, но и в същото време сложни.
Различни държави, различни системи.
Простата система е:
Има държавен бюджет от който се заделя за здраве.
Държавни болници, оборудване, персонал.
Разболяваш се-отиваш там за лечение.
Колкото-толкова.
Има и частен сектор.
Частни здравни осигурителни фондове.
Частни болници, оборудване, персонал.
Ако не искаш да се лекуваш в държавни болници, плащаш и се лекуваш в частни такива.
При вас е сложно. grin.gif
lati1960
Цитат(Хасан @ 18/12/2021, 20:31) <{POST_SNAPBACK}>

Че как го разбрахте, като грип/ове вече няма? animatedwink.gif
От две години едва сега се усетиха от СЗО да предупредят за някакъв си камбоджански щам. no.gif
И, още нещо. Като как така дори новият Омикрончо ще си почива по време на коледните и новогодишни празници, а новата негова вълна ще се развихри чак след това? animatedwink.gif Много хитро. Умно вирусче, спор няма. Абе, да не е и ковида християнин, че така умно да изчаква светът да се повесели първо, че чак после да го удари! malii.gif
Британското правителство начело с Борисчо Джонсън примерно подготвило още отсега план за локдаун, но, едва за след празниците! Нищо, че данните за там днес са ужасяващи! Що чак след празниците? animatedwink.gif И защо дори през лятото вирусчето се скатава, за да се плицикаме на моренцето? no.gif
Да продължавам ли? Няма смисъл. Не и за разумните. Всичко това е такава ужасна манипулация, че направо не е за вярване! Но пък глупостта човешка няма граници.
Бай Ганьо
Англичаните отрязаха африка заради омикрона.
Ама после размислиха и отвориха, след като нигерия им скръцна със зъби.
Та къде са медицинските причини тук!
Няма такива.
D-rA
Цитат(Бай Ганьо @ 18/12/2021, 22:28) <{POST_SNAPBACK}>
Няма такива.

То и Холандия прави як локдаун от утре, да де, ама нали са много силно ваксинирани - че защо тогава? Може би Buitenlander ще ни светне, когато се появи... sunbathing.gif
Buitenlander
Цитат(D-rA @ 18/12/2021, 22:38) <{POST_SNAPBACK}>
То и Холандия прави як локдаун от утре, да де, ама нали са много силно ваксинирани - че защо тогава? Може би Buitenlander ще ни светне, когато се появи... sunbathing.gif

За мен ще бъде удоволствие да ви “светна”. Разбира се, продължава да ме натъжава фактът, че , хора които напълно нормално комуникираха тук години, сега четат и разбират информацията като членовете на раздела “Религии”. И така, “святкането”:
Първо, всеки пропуска фактът, че в Холандия е ваксинирано не 84% от населението, а 84% от пълнолетното население.От 17 000 000 обща популация, имаме 3 400 000 непълнолетни. Оставащите 16% неваксинирани от пълнолетното население още 2 100 000 души, общо 5 500 000.
Второ, Холандия според Гугъл, е най-гъстонаселена държава в Европа, като изключим едно-две джуждета.
Трето , площта на Холандия е 41 000 кв км, или 35% от площта на България.
Тоест, на една трета от площта на България има над 5 000 000 неваксинирани, повече отколкото има постоянно живеещи в България навярно.
Четвърто, в Холандия на месец само през Амстердамското летище преминават повече хора , отколкото през България за година (там вътрешни полети няма).
Всичко това води до това, че държавата е най-уязвима откъм пандемични атаки и бързо разпространение на зарази на континента. Което пък се избягва чрез въвеждането на строги и бързи мерки, когато е необходимо. А най ме кефи, как полицията затваря устите и отваря едни други дупки на тия, дето умуват и конспираторстват много. Добре че тук са малко такива.

И по-светнат ли си сега? И което е по-важно, кое от всичко което написах не ти беше известно от уроците по география в 6-ти клас?
Shade
Цитат(Buitenlander @ 18/12/2021, 15:32) <{POST_SNAPBACK}>
За мен ще бъде удоволствие да ви “светна”. Разбира се, продължава да ме натъжава фактът, че , хора които напълно нормално комуникираха тук години, сега четат и разбират информацията като членовете на раздела “Религии”.

Натъжаваш се не на място. Как прецени, че разбирането на прочетената информация е на ниво "религия"? Да не намекваш за тесногръдие и ниска образованост? Нима дипломите гарантират образование? Кольо Фичето е строил не с образование, а с мозък. Устойчиво и стабилно за разлика от всички дипломирани след него. От което следва, че необразоваността гарантира мозък.
Бай Ганьо
Да ти имам милиционерката логика. grin.gif

Един милиционер ходел на работа пеша. Минавайки покрай книжарницата, видял вътре "Книга за логиката". Не се стърпял, влязал вътре и попитал: Какво е това Логика? Продавачката му отговорила:
- Имате ли си аквариум в къщи?
- Да.
- Значи обичате животните?
- Да.
- Значи обичате и хората?
- Да.
- Значи обичате жена си?
- Да.
- Тогава не сте педераст. Ето това е логика.
Радостен, отишъл в работата и още от вратата викнал:
- Шефе, знаеш ли какво е логика?
- Не. Кажи ми.
- Шефе, имаш ли си аквариум в къщи?
- Не.
- Значи си педераст!

lati1960
Цитат(Бай Ганьо @ 18/12/2021, 22:28) <{POST_SNAPBACK}>
Няма такива.

Там е работата. Че няма медицински, тоест здравни причини. Въобще с тази пишман пандемия.
От самото начало ковид вируса, с всичките му мутации и щамове се държи точно така, сякаш го командват властите навсякъде! Ако не си забелязал. Да обясня ли, пак? Примерно, на самите власти им е ясно, че, дори да опитат през летните месеци да налагат някакви локдауни, нови вълнѝ, страшни мерки, и т. н., хората ще им теглят по една, и пак ще си идат на морето, на почивка, и т. н. Затова! Властите не са идиоти. Те добре са преценили, че няма смисъл да правят това. Същото впрочем важи и за зимните ваканционни периоди, какъвто почна вчера у нас, и не само. Така че. Те започват играта на вируси когато хората така или иначе са си вкъщи, няма какво толкова да правят извън обичайното, и им е все тая дали ще ги занимават допълнително с някакви идиотии. Е, малко повечко затормозяване, ама свикнахме. Играта засега е поносима. Поне така разсъждават повечето граждани. Не че е вярно. Щото виждаме как постепенно се затяга примката около задължителната ваксинация, дори на невръстни дечица. Но, смятат, че и това ще отмине, ще го преглътнат. Само че. Да се върнем на вируса. Защо той е толкова послушен на елитите и управленията? Ми щото или не съществува, или е изкуствено щампован точно по предназначение, за да ни боцнат всички с тия гадости наречени "ваксини". Кое от двете си избираш?
Писна ми вече две години да ги обяснявам и тук тези толкова ясни неща. Сякаш действиетлно говоря на малоумници, без да се обижда никой. Толкова прозрачно е съшита с бели конци тази "пандемия", че направо не е за вярване как още я има. Но я има. Защо? Ми защото такива като теб и много други подкрепят тази лъжа и манипулация. Ако всички хора кажат: Баста!, и се опрат на правителствата по това, това много бързо ще приключи. За съжаление не се очертава този вариант. Развива се другият, който е идентичен с принципа на бавно сварената жаба. Докато жабата се усети, че водата в която е вече ври, ще умре! Приятно сваряване! Честита ви нова "нормалност" на такива, и усрешни вирусни игри! Предстоят ви и други, много интересни, уверявам ви! animatedwink.gif
Хасан
Цитат(Питето @ 18/12/2021, 21:18) <{POST_SNAPBACK}>
...не. Икономика баце, няма как да орежеш задачката до "петима в един апартамент". Ще получиш отговор, който няма нищо общо с реалността и ако вземеш, че го приложиш, ще се чудиш и маеш що става наопаки.
Аре отговор от нашата история, пък ти да ми обясниш що така като са отлюспени двамата дето много разходи пък не ги покривали, как така тримата са зле. Аха, точно за лечението по българските земи припомням, та когато всеки си плащал само за себе си и е било справедливо, се оказва че лекари и болници (далеч не за всички болести) само в големите градове (не във всички и не всички на ниво), като част от лекарите са с дипломи "Про Ориенте", а детската смъртност се брояла на пръстите на ръцете. Днес (откакто), когато поемаш солидарно разходите и на "двамата дето се разболяват и лекуват излишно", имаш лекари, болници и лечение за всякакви болести, при това ползваш лечение дето не можеш да си го позволиш ако трябва сам да си плащаш.

Изглежда, че "несправедливото" работи по-добре от твоето "справедливо", а всъщност си е точно и логично — "съединението прави силата". Индивид си, и си търсиш индивидуалната файда... обаче тя е по-голяма когато е обща.

Ами няма да са по-зле като се отърват от тези, които употребяват много повече. Виж ако петимата се договорят, ако някой от тях при злополука си счупи крака да му носят храна, чистят и готвят, тогава нещата ще са различни.
Хасан
Цитат(Бай Ганьо @ 18/12/2021, 21:21) <{POST_SNAPBACK}>
Нещата могат да са прости, но и в същото време сложни.
Различни държави, различни системи.
Простата система е:
Има държавен бюджет от който се заделя за здраве.
Държавни болници, оборудване, персонал.
Разболяваш се-отиваш там за лечение.
Колкото-толкова.
Има и частен сектор.
Частни здравни осигурителни фондове.
Частни болници, оборудване, персонал.
Ако не искаш да се лекуваш в държавни болници, плащаш и се лекуваш в частни такива.
При вас е сложно. grin.gif

То хубаво, но тогава излиза, че тези които няма нужда от държавните болници ще плащат за тях от данъците си.
Бай Ганьо
Разбира се.
Частните услуги са се появили, защото на някого не му е харесвало да ползва държавните.
Питето
Ако може да ми обясниш как така властите печелят като дават помощи и си съсипват оборотите в икономиките (прецакват си държавните бюджети с повече разходи и по-малко приходи), като при това опъват нервите на електората дето ги избира... ще ги избира и утре. Аре, нашите гледат да отмъкнат нЕкое евро от ЕС като ковид-помощи, ама за къв му е на Китай ковид-похлупак, като така или иначе си имат далеч по-як похлупак да си държат населението в пълно подчинение?
Ако може обяснението да е в числа, щото икономиката и случващото с в нея се мери в числа. animatedwink.gif
Питето
Продължаваш с орязаната задачка. Аре от мен да мине, хазаина си търси наема, и тримата останали ще плащат всеки по повече. Обаче пък третия от тях няма кинти за големия дял от наема и се изнася, и тези дето останат, трябва да си делят наема на две. Къде ти е файдата на наемател, при 20% от наема или 50%. Ама има и още. Като хазаин, как претегляш риска от двама наематели спрямо риска от петима наематели? На мен ми изглежда далеч по-рисковано с двама, докато с петима, дори един да се откаже лесно ще се намери друг на ниския дял от наема... Същото в здравеопазването, същото в пенсионната система.

Пропусна да коментираш, що така когато в България всеки е плащал сам за лечението си, сме били с предимно калпави лекари, при това малко, а по-свестните са били тук-там в големите градове. Най-свестните са се изнасяли в чужбина, щото тука не е имало достатъчно много болни богаташи...
Хасан
Цитат(Тарабас @ 14/12/2021, 20:45) <{POST_SNAPBACK}>
Две години с Ковид, една година с налични ваксини. Тотално отричане на заболяването и на ваксинацията. Определено проблемът не е само в политиката, не е във ваксините. Ваксинацията по принцип у нас е недолюбвана.

Но има една червена черта, пресичането на която ще убие всякакви аргументи против. Преди няколко дена дете почина от Neisseria meningitidis в една детска градина. Точно в този момент дори майки от БГ-Мама наостриха уши и попитаха има ли нещо като ваксина против Neisseria meningitidis.

Новият вариант е 2,5 пъти по заразен от делта варианта. До дни ще знаем и дали протичането му е по-леко или напротив. Едно е сигурно, там където върлува в момента, засяга много млади хора и деца. Почнат ли да си отиват и деца, всички самодиви, магьосници, хомеопати и борци за свят свободен от 5G ще се ваксинират. Дори и форумните антифарма фронтоваци ще подвият опашки.

Цената обаче не си струва.

Щом затварят всичко в Нидерландия значи протичането му не е толкова леко. Никъде не можах да прочета колко са починалите от Омикрон. Болниците били пълни, но за смъртни случаи не споменават.

Хората, които не вярват на ваксините няма да ваксинират децата си. Може и след време да съжаляват, но ще бъде късно.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 19/12/2021, 00:14) <{POST_SNAPBACK}>
Да ти имам милиционерката логика. grin.gif

Къде я търсиш тази твоя логика? С манифестирания от теб отявлен буквализъм очевидно и за милиционер не ставаш. smile.gif
Buitenlander
Цитат(Shade @ 19/12/2021, 03:29) <{POST_SNAPBACK}>
Натъжаваш се не на място. Как прецени, че разбирането на прочетената информация е на ниво "религия"? Да не намекваш за тесногръдие и ниска образованост?

Не съм сигурен, че мога да намеря точния термин, тесногръдие - по скоро да, ниска образованост - не съм сигурен. Има два вида хора , едните обмислят фактите, до които имат достъп, оценят ги по достоверност и си създават мнение, а другите, първо си създават мнение, и после започват да търсят факти, с които да го подкрепят. Вторите ме натъжават…

Ето , виж нагоре по клончето, как с два взаимноизключващи се “довода” , антиваскърите защитават една и съща теза:
Първо, Докторът иска да го светна, защо в Холандия налагат пълен локдаун по празниците, след като имаме висок процент ваксинирани.
Три поста по-надолу, Лати обяснява че властите не налагат локдауни по време на зимните празници, защото пандемията е измислица на задкулисието.
Е, аз как да отговоря на въпроса “Защо налагате локдаун по време на празниците, и защо не налагате локдаун по време на празниците?
Това по-скоро ми намирисва на функционална неграмотност.
Shade
Цитат(lati1960 @ 19/12/2021, 01:51) <{POST_SNAPBACK}>
Там е работата. Че няма медицински, тоест здравни причини. Въобще с тази пишман пандемия.
От самото начало ковид вируса, с всичките му мутации и щамове се държи точно така, сякаш го командват властите навсякъде! Ако не си забелязал. Да обясня ли, пак? Примерно, на самите власти им е ясно, че, дори да опитат през летните месеци да налагат някакви локдауни, нови вълнѝ, страшни мерки, и т. н., хората ще им теглят по една, и пак ще си идат на морето, на почивка, и т. н. Затова! Властите не са идиоти. Те добре са преценили, че няма смисъл да правят това. Същото впрочем важи и за зимните ваканционни периоди, какъвто почна вчера у нас, и не само. Така че. Те започват играта на вируси когато хората така или иначе са си вкъщи, няма какво толкова да правят извън обичайното, и им е все тая дали ще ги занимават допълнително с някакви идиотии. Е, малко повечко затормозяване, ама свикнахме. Играта засега е поносима. Поне така разсъждават повечето граждани. Не че е вярно. Щото виждаме как постепенно се затяга примката около задължителната ваксинация, дори на невръстни дечица. Но, смятат, че и това ще отмине, ще го преглътнат. Само че. Да се върнем на вируса. Защо той е толкова послушен на елитите и управленията? Ми щото или не съществува, или е изкуствено щампован точно по предназначение, за да ни боцнат всички с тия гадости наречени "ваксини". Кое от двете си избираш?
Писна ми вече две години да ги обяснявам и тук тези толкова ясни неща. Сякаш действиетлно говоря на малоумници, без да се обижда никой. Толкова прозрачно е съшита с бели конци тази "пандемия", че направо не е за вярване как още я има. Но я има. Защо? Ми защото такива като теб и много други подкрепят тази лъжа и манипулация. Ако всички хора кажат: Баста!, и се опрат на правителствата по това, това много бързо ще приключи. За съжаление не се очертава този вариант. Развива се другият, който е идентичен с принципа на бавно сварената жаба. Докато жабата се усети, че водата в която е вече ври, ще умре! Приятно сваряване! Честита ви нова "нормалност" на такива, и усрешни вирусни игри! Предстоят ви и други, много интересни, уверявам ви! animatedwink.gif

Правилно отбелязваш две неща:
1. Властите командват вируса. Който е изкуствено щампован с всичките му мутации и щамове. Командват го по предназначение.
2. Властите не са идиоти. Те са роботи. Роботи, представляващи невидимия елит, който безчинства на тази планета.
В качеството си на роботи тези власти са недосегаеми за вируси (с изключние на компютърни вируси, разбира се wink.gif). И тъй като роботите нямат смейства, роднини и приятели, за които да се тревожат, единственото забавление, което им остава, е "боцкане" на всички с тия гадости, наречени "ваксини".
Shade
Цитат(Buitenlander @ 19/12/2021, 07:46) <{POST_SNAPBACK}>
Не съм сигурен, че мога да намеря точния термин, тесногръдие - по скоро да, ниска образованост - не съм сигурен. Има два вида хора , едните обмислят фактите, до които имат достъп, оценят ги по достоверност и си създават мнение, а другите, първо си създават мнение, и после започват да търсят факти, с които да го подкрепят. Вторите ме натъжават…

Това е така. Но вероятно съществува и една междинна категория: избиване на комплекси от незавършено образование. Което води до тесногръдие.
Buitenlander
Цитат(Хасан @ 19/12/2021, 13:03) <{POST_SNAPBACK}>
Щом затварят всичко в Нидерландия значи протичането му не е толкова леко. Никъде не можах да прочета колко са починалите от Омикрон. Болниците били пълни….

Според данните досега, протичането му е по-леко отколкото на делта варианта, но заразността му е 2,5-3 пъти по-висока. Локдаунът се налага, понеже при изключително високата гъстота на населението в Холандия и предстоящите коледни пазарувания и празници, има вероятност за “взривно” нарастване на случаите и възможност за претоварване на здравната система до степен да не може да поеме всички нуждаещи се от помощ. Превантивен е локдаунът тоест.
Buitenlander
Цитат(Shade @ 19/12/2021, 17:54) <{POST_SNAPBACK}>
Това е така. Но вероятно съществува и една междинна категория: избиване на комплекси от незавършено образование. Което води до тесногръдие.

Ох , не знам…. И някои образовани не са цвете…. Скоро бях на гости на баджанака, той е много против електромобилите, конспирация било. Извади ми едни доводи, направо онемях, питал Гугъл колко самолета излитат на денонощие от летище Амстердам, разделил конските сили на двигателя на един Боинг 767 на конските сили на един дизел на Фолксваген Голф, умножил двете числа, и ми “доказа” че летището за един ден замърсява повече отколкото 1000000 дизелови Голфа за една година. Това без да отчита разликите в горивото, височина на изхвърляне на отпадъците и това че, 10 мин след излитане, повечето самолети не са вече във въздушното пространство на Холандия. Аз нямах отговор. Това е инжинер-електроник с не лошо работещ сервиз за поддръжка на електрониката на товарни автомобили клас Евро 5 и нагоре. Та и образованието не винаги е гаранция за функционална грамотност.Да не забравяме Мангъров…
Хасан
Цитат(Питето @ 19/12/2021, 12:52) <{POST_SNAPBACK}>
Продължаваш с орязаната задачка. Аре от мен да мине, хазаина си търси наема, и тримата останали ще плащат всеки по повече. Обаче пък третия от тях няма кинти за големия дял от наема и се изнася, и тези дето останат, трябва да си делят наема на две. Къде ти е файдата на наемател, при 20% от наема или 50%. Ама има и още. Като хазаин, как претегляш риска от двама наематели спрямо риска от петима наематели? На мен ми изглежда далеч по-рисковано с двама, докато с петима, дори един да се откаже лесно ще се намери друг на ниския дял от наема... Същото в здравеопазването, същото в пенсионната система.

Пропусна да коментираш, що така когато в България всеки е плащал сам за лечението си, сме били с предимно калпави лекари, при това малко, а по-свестните са били тук-там в големите градове. Най-свестните са се изнасяли в чужбина, щото тука не е имало достатъчно много болни богаташи...

Зависи от договора който е сключен, защото може да са пет договора за всяка от петте стаи. Тогава за квартирантите няма да е от значение дали някой е напуснал.
Става въпрос за случай когато част от квартирантите са разточителни в ползването на ток, парно и вода и за останалите няма да е изгодно да живеят с тях, ако плащат поравно. Така е и с неваксинираните. Безотговорни са към здравето си и е редно да плащат по-големи здравни осигуровки.

Става въпрос за преди 70-80 години и повече. Бедна държава сме били и не е имало толкова много лекари, не че е нямало добри. Тогава и образованието е било платено. Трудно е било за много хора да изучат децата си да станат лекари. Не ми стана ясно обаче какво общо има това с темата ни?
Хасан
Цитат(Бай Ганьо @ 19/12/2021, 12:39) <{POST_SNAPBACK}>
Разбира се.
Частните услуги са се появили, защото на някого не му е харесвало да ползва държавните.

Дори и безработните, които не плащат нито данъци, нито здравни осигуровки получават безплатни здравни услуги. Мен това не ме кефи.
Хасан
Цитат(Бай Иван @ 18/12/2021, 20:44) <{POST_SNAPBACK}>
Заключението е - ваксините предпазват 90% от летален изход.

Как достигна до това заключение при под 30% ваксинирани в страната? neprichom.gif
Buitenlander
Цитат(Хасан @ 19/12/2021, 18:42) <{POST_SNAPBACK}>
Дори и безработните, които не плащат нито данъци, нито здравни осигуровки получават безплатни здравни услуги. Мен това не ме кефи.

В смисъл, трябва да ги хвърлят в канала ли?
iridium
Във Францiя :
18 декември 2020: 15 600 заразени(когато "ваксината " е неприлагана).

А сега, когато огромното болшiнство от населението във Франция е инжектирано,
на 18 декември 2021 : 58 000 заразeni.
biggeorge
Изводите, които си правя са:
1. Ваксините не са панацея и не пазят на 100 % от тежко боледуване и смърт. dry.gif
2. Лекарите в България са уринирали на гроба на Хипократ и отказват да лекуват пациентите си. angry.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.