Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Омикрон - страшилище или началото на края
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Catpuccino
Зарежи това, плеазе! Интересно ми е какви са данните по отношения на омикрона? По-тежко ли е протичането, има ли промяна в таргетните групи…ей такива неща?
Catpuccino
Намали важността и ще се оправиш с претенциите си, а какви заключения ти цъкат в мозъчето е въпрос на способността невропластичността да се справи с дегенеративните промени wink.gif
D-rA
Цитат(Catpuccino @ 23/12/2021, 01:00) <{POST_SNAPBACK}>
Намали важността и ще се оправиш с претенциите си, а какви заключения ти цъкат в мозъчето е въпрос на способността невропластичността да се справи с дегенеративните промени wink.gif

Тц Тц Тц и си вече и психоаналитик... ха ха ха...какво ли не прави...питието. Наздраве, да не си самотна sunbathing.gif
Catpuccino
Психоанализата е далеч от невроморфологията, но кой да го знае wink.gif

Самотността е непознато за мен състояние…как изглежда, забелязвам, че си компетентен wink.gif

Благодаря, но не пия!
D-rA
Цитат(Catpuccino @ 23/12/2021, 01:12) <{POST_SNAPBACK}>
Психоанализата е далеч от невроморфологията, но кой да го знае wink.gif

Самотността е непознато за мен състояние…как изглежда, забелязвам, че си компетентен wink.gif

Благодаря, но не пия!

И аз благодаря, имаш напредък - поне не съм адресиран към "на майната си" sunbathing.gif
Shade
Цитат(Catpuccino @ 22/12/2021, 14:58) <{POST_SNAPBACK}>
Зарежи това, плеазе! Интересно ми е какви са данните по отношения на омикрона? По-тежко ли е протичането, има ли промяна в таргетните групи…ей такива неща?

Избягвам да влизам в подробности, които само дразнят вярата на знаещите и разбиращите, и могат да предизвикат нахвърляне като лешояди.
Накратко по един материал от изследване:
- Рискът от заразяване с Омикрон е 5 пъти по-висок в сравнение с Делта.
- Омикрон има свойството да заобикаля защитата от предишни преболедувания или вакцинации. Защитата, осигурена от предишно прекарване на ковид, се оценява на 19%.
Дву-дозова ваксина осигурява 20% защита, т.е. близка до естествения имунитет.
- Бустерната доза на ковид ваксина дава 55-88% защита срещу Омикрон, като в изследването се подчертава важността на бустерната доза.
- Според изследването, още е рано за крайно заключение, но няма доказателства, че Омикрон предизвиква по-меко заболяване.
trаnsalp
Цитат(Shade @ 23/12/2021, 02:19) <{POST_SNAPBACK}>
Избягвам да влизам в подробности, които само дразнят вярата на знаещите и разбиращите, и могат да предизвикат нахвърляне като лешояди.
Накратко по един материал от изследване:
- Рискът от заразяване с Омикрон е 5 пъти по-висок в сравнение с Делта.
- Омикрон има свойството да заобикаля защитата от предишни преболедувания или вакцинации. Защитата, осигурена от предишно прекарване на ковид, се оценява на 19%.
Дву-дозова ваксина осигурява 20% защита, т.е. близка до естествения имунитет.
- Бустерната доза на ковид ваксина дава 55-88% защита срещу Омикрон, като в изследването се подчертава важността на бустерната доза.
- Според изследването, още е рано за крайно заключение, но няма доказателства, че Омикрон предизвиква по-меко заболяване.

Пак са притесних от тез "стряскащи" данни. А току-що казаха, че Китай локдаунирал 13 000 000-ен град. Ваксини, максини, важно е локдауните да върят /че много се замърсява планетата, ако всички работят и въобще живеят/
Shade
Цитат(trаnsalp @ 22/12/2021, 21:13) <{POST_SNAPBACK}>
Пак са притесних от тез "стряскащи" данни...

Това е вълнуващо
Швейк
Ха - ха ...абе ти да не си някакъв дистрибутор на ваксини !?
trаnsalp
Цитат(Shade @ 23/12/2021, 07:34) <{POST_SNAPBACK}>
Това е вълнуващо

За локдауните и ваксинацията е още по-вълнуващо, ноооо слочаино си орязал коментара ми.За тях нещо да кажеш?

Пп неска рекорд във Великобритания. 100 000 заразени за ден, 8000 приети в болница. Ама са от неваксинираните, сиииигууурно е. Ето и линк
trаnsalp
Цитат(Швейк @ 23/12/2021, 09:38) <{POST_SNAPBACK}>

Има и такива. На всички нива. Търговията трябва да върви.
Бай Ганьо
На мене ми е през оная работа, дали ще играят, или не.
Но след като и на самите мениджъри не им е ясно, значи има нещо гнило в англия.
Е, гнилото е ясно, но не на всеки.

"Колегата му в "Арсенал" Микел Артета поиска да се даде яснота. "Отговорните органи ще решат дали даден мач се играе или не, но ние всички трябва да знаем какви са причините за това. Трябва да намерим начин. Когато започнахме сезона, знаехме, че може да има проблеми, свързани с коронавируса и съм сигурен, че има план А, В и С", заяви испанецът"

https://www.dnevnik.bg/sport/2021/12/17/429...t_problemite_s/
Rat_in_the_house
Осигурява голяма част от данните, върху които после се правят анализи. Помниш навярно мантрите от миналата пролет: "Те сега всичките умрели ги пишат от Ковид"...
Shade
Цитат(trаnsalp @ 23/12/2021, 01:12) <{POST_SNAPBACK}>
За локдауните и ваксинацията е още по-вълнуващо, ноооо слочаино си орязал коментара ми.За тях нещо да кажеш?

Пп неска рекорд във Великобритания. 100 000 заразени за ден, 8000 приети в болница. Ама са от неваксинираните, сиииигууурно е. Ето и линк

Моли се на Господа ти чудото да не стигне до България.
Въпреки че случи ли се това, за теб сиииигууурно ще е най-вълнуващо, буквално празник, отбелязвайки от първа ръка с телешки възторг как 27-те процента ваксинирани срещу ковид българи пълнят болниците.
bloody.gerry
Цитат(trаnsalp @ 23/12/2021, 11:12) <{POST_SNAPBACK}>

Англия - 100 000 заразени, 140 смъртни случая

България - 1463 заразени, 56 смъртни

-----------------

Знам, че ви е трудно разбирането на каквото и да е, но все пак - какви изводи да си направим от горните цифри според вас? smile.gif
Shade
Цитат(Швейк @ 22/12/2021, 23:38) <{POST_SNAPBACK}>

Действително си много проницателен. Само това ще да е, няма какво друго.
От друга страна, някои убедени, че медицината е безсилна, разполагат с панацея, която не само мачка коронавирусите като гниди, но дори неутрализира на 100% необратимите дегенеративни изменения в организма, резултат от интензивно тютюнопушене.
Така че защо не споделиш ти какъв си, на какво разчиташ и за какво се бориш?
Ето тук една официална опашата лъжа, на която също да се посмееш:

Цитат
Само за последната седмица в България са починали 885 души. 95% от тях не са били ваксинирани.
Българското общество се нуждае не само от ваксини срещу коронавируса, а и от ваксина срещу лъжите и дезинформацията. Защото България доказа, че дезинформацията убива. Съвсем буквално.
Швейк
Кога се появи Омикрон , кога се разболяха пациентите , кога умряха - че да има време да се изчислят тези проценти ?

п.п.
Не съм антиваксър - инжектиран съм с всички ваксини (преди никой не те питаше) ...ковидната - повече по принуда, отколкото от убеденост...и да - допускам, че ползите са повече от вредите.
Бай Ганьо
Послеписът ти няма да помогне.
За Shade е непонятно, как е възможно един пушач да защитава правата на непушачите и обратно: един непушач за защитава правата на пушачите.
Shade
Цитат(Швейк @ 23/12/2021, 06:52) <{POST_SNAPBACK}>
Кога се появи Омикрон , кога се разболяха пациентите , кога умряха - че да има време да се изчислят тези проценти ?

Данните са от Великобритания. При 12 милиона случая на ковид, 100 000 нови случая на ден и 150 000 умрели с ковид, там разполагат с текуща статистика, даваща възможност за достатъчно прецизни изчисления.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 23/12/2021, 07:13) <{POST_SNAPBACK}>
Послеписът ти няма да помогне.
За Shade е непонятно, как е възможно един пушач да защитава правата на непушачите и обратно: един непушач за защитава правата на пушачите.

Отнесен, както винаги. smile.gif
Сега пък на какви права те избива? Вместо да се занимаваш с мен, по-добре отговори на същия въпрос: На какво разчиташ и за какво точно се бориш в настоящата обстановка?
Другарчетото ти вирусотрепач обяви, че го е грижа само за себе си и за семейството му, и не му пука за света. Част от семейството му ли си или си част от безпомощния (свободен) свят?
trаnsalp
Цитат(bloody.gerry @ 23/12/2021, 16:06) <{POST_SNAPBACK}>

-----------------

Знам, че ви е трудно разбирането на каквото и да е, но все пак - какви изводи да си направим от горните цифри според вас? smile.gif

Няма как да разбереш защо умират толкова в България.
нищ по дух
Цитат(bloody.gerry @ 23/12/2021, 16:06) <{POST_SNAPBACK}>

-----------------

Както и на много като теб им е трудно да разберат, че просто в тези държави хората ги лекуват, а тук не!
Ако лекуваха както в тези държави, нямаше да има съпътстващи заболявания, ама били с наднормено тегло, били с диабет и какви ли не измишльотини само и само да оправдаят високата смъртност.
Ако храните бяха качествени, а не пълни с боклуци, хората щяха поне в това отношение да са по-здрави, ама нали са толкова богати, че купуват евтините боклуци.
А внесли били толкова много ваксини, че щели да бракуват, защо да внасят ваксината Новавакс, а я имаше обявена за заявка, но се чакаше да я разрешат.
D-rA
Цитат(Shade @ 23/12/2021, 16:11) <{POST_SNAPBACK}>
Действително си много проницателен. Само това ще да е, няма какво друго.
От друга страна, някои убедени, че медицината е безсилна, разполагат с панацея, която не само мачка коронавирусите като гниди, но дори неутрализира на 100% необратимите дегенеративни изменения в организма, резултат от интензивно тютюнопушене.

Прочети бавно какво съм писал - и не жестикулирай с думите както ти се иска. Написах че генератора ми оздрави хроничен бронхит, който го имам от казармата, а не от пушенето, т.е. 40 години го влачех, и вече от 3 години го нямам. И да, пуша, но това не ти дава основание да преиначаваш казано от мен, защитавайки кухата си позиция по въпроса. sunbathing.gif
Shade
Цитат(нищ по дух @ 23/12/2021, 07:43) <{POST_SNAPBACK}>
Както и на много като теб им е трудно да разберат, че просто в тези държави хората ги лекуват, а тук не!

Точно така е! Просто няма как причината да е друга.
Да, на много им е трудно да го разберат, но ти убедително отваряш очите на заблудените. Ето какви нагли безсрамни лъжи пробутва споменатият по-горе материал:

Цитат
Последната версия на антиваксърите, разпространявана и от политици, гласи, че високата смъртност се дължи на лошото състояние на здравеопазването в България
Бай Ганьо
До колкото си спомням, другарчето ми предложи на който се интересува да му помогне.
Но ти си по търсачките.
Може да си го откриеш сам.
А що се отнася до света, ако и светът му се присмива както някои тук, дали си заслужава да го спасява!
trаnsalp
Цитат(Shade @ 23/12/2021, 18:11) <{POST_SNAPBACK}>
Да, на много им е трудно да го разберат, но ти убедително отваряш очите на заблудените. Ето какви нагли безсрамни лъжи пробутва споменатият по-горе материал:

...а всички знаем, че здраеопоазването в Бг е цветущо! /и особено не е търговия и печалбарство/

Пп. Днес карах братовчед ми до спешен очен кабинет. Влязла му стружка в окото. Казали му "нали знаете, че това не е спешен случай" - 40 лв. ниииищо, че е осигуряван. Хвалъ на такова здравеопазване.
Преди 12 години ходих на същото място по същата причина. Взеха ми само потребителска такса, нооо виждаме, че здравеопазването се е развило оттогава.
Shade
Цитат(D-rA @ 23/12/2021, 08:07) <{POST_SNAPBACK}>
Прочети бавно какво съм писал - и не жестикулирай с думите както ти се иска. Написах че генератора ми оздрави хроничен бронхит, който го имам от казармата, а не от пушенето, т.е. 40 години го влачех, и вече от 3 години го нямам. И да, пуша, но това не ти дава основание да преиначаваш казано от мен, защитавайки кухата си позиция по въпроса. sunbathing.gif

Да, несъмнено е така, както казваш. От "хаоса, който търчи през ваксинирания ми мозък, защитавам кухата си позиция", че макар и да пушиш кутия и половина цигари на ден, "The Fountain of the Yough" излекува хроничния ти бронхит с магическото си въздействие.
Ето го "преиначения" цитат:
Цитат
...нямам хроничен бронхит. Макар че над 43 години пуша цигари, и то около кутия и половина на ден.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 23/12/2021, 08:41) <{POST_SNAPBACK}>
До колкото си спомням, другарчето ми предложи на който се интересува да му помогне.
Но ти си по търсачките.
Може да си го откриеш сам.
А що се отнася до света, ако и светът му се присмива както някои тук, дали си заслужава да го спасява!

Значи си от Спасените. Да не те мисля тогава.
А иначе, ако другарчето ти е склонно да обругава света с квалификациите, които използва в този малък модел на света, форума, нищо чудно и светът да му се присмива.
Очевидно отвътре му идват повече умения за грубост и ругатни, отколкото съзидателни умения.
нищ по дух
Цитат(Shade @ 23/12/2021, 18:11) <{POST_SNAPBACK}>

По твой съвет преди време, вече не се ровя и не търся мнения нито за или против ваксините, но понякога ми говорят или ми казват виж това или онова и аз също понякога го предлагам тук, макар и рядко вече.
Това за нашето здравеопазване е самата истина, който не го е опитал, той не знае.
А защо не искат да внесат новата ваксина, сега да ходя в чужбина ли за една ваксина?
Бай Ганьо
Цитат(Shade @ 23/12/2021, 18:55) <{POST_SNAPBACK}>
Значи си от Спасените. Да не те мисля тогава.

Другарчето ми предложи....
Другарчето Ми предложи...

Как да го напиша, че не само на мене е предложил, а на който се интересува?
D-rA
Цитат(Shade @ 23/12/2021, 18:48) <{POST_SNAPBACK}>
Да, несъмнено е така, както казваш. От "хаоса, който търчи през ваксинирания ми мозък, защитавам кухата си позиция", че макар и да пушиш кутия и половина цигари на ден, "The Fountain of the Yough" излекува хроничния ти бронхит с магическото си въздействие.

С това само казвам ... макар че..., което е същото като :"независимо че" , но явно специално за теб трябва да се изразявам многословно за да схванеш за какво иде реч. А споменатият от теб "The Fountain of the Yough" каквото и да влагаш в това наименование, си е твоя измишльотина, нямаща нищо общо с генератора за който пиша. Мисли и пиши каквото ти хрумне, и както ти подскаже клавиатурата - все ми е тая, по простата причина че ти си "трошиш" фантазията да изобретяваш иронии и подигравки, а аз продължавам с разработки, които са полезни и даже лекуват, колкото и фантасмагорично да ти звучи и да ти изпотява мислите от ужас... ха ха. sunbathing.gif
Швейк
Много прецизни нали - между 55 - 88 % защитеност w00tbrows.gif ...ама се подчертавало значението на бустер дозата a4dff7b7.gif
Shade
Цитат(D-rA @ 23/12/2021, 09:13) <{POST_SNAPBACK}>
С това само казвам ... макар че..., което е същото като :"независимо че" , но явно специално за теб трябва да се изразявам многословно за да схванеш за какво иде реч. А споменатият от теб "The Fountain of the Yough" каквото и да влагаш в това наименование, си е твоя измишльотина, нямаща нищо общо с генератора за който пиша. Мисли и пиши каквото ти хрумне, и както ти подскаже клавиатурата - все ми е тая, по простата причина че ти си "трошиш" фантазията да изобретяваш иронии и подигравки, а аз продължавам с разработки, които са полезни и даже лекуват, колкото и фантасмагорично да ти звучи и да ти изпотява мислите от ужас... ха ха. sunbathing.gif

Демонстрираш отчетлива неспособност да обясниш с две думи прости с каква цел падаш до нивото да се излагаш толкова упорито? Основният момент е, че така и никога не стана ясно какво точно целиш с всичките тия заядливи речи, дето се пенявиш да ги държиш.
Нали си убеден, че генераторът, за който пишеш, е голяма работа и лекува всичко, което си помислиш? Това не е ли предостатъчно за теб и не изчерпва ли темата, след като, както е видно, нямаш амбиции да го легализираш и организираш масово производство?
Какво още желаеш, възторжени официални признания с тържествени възклицания на възхищение, поклони и хвърляне на шапки във въздуха като хлапетата в детската градина ли? И който не изпадне във възторг - следва да бъде нападан с груби ругатни, класификации и сравнения.
Сериозно ти предлагам малко да си починеш и да си поемеш дъх.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 23/12/2021, 09:03) <{POST_SNAPBACK}>
Другарчето ми предложи....
Другарчето Ми предложи...

Как да го напиша, че не само на мене е предложил, а на който се интересува?

Не ми го пиши, не се интересувам от нищо, предложено от грубиян. Без никаква стойност е за мен.
А на теб ти желая много здраве, без ни най-малко намерение или желание да кълна и нагрубявам.
Хасан
Цитат(Швейк @ 23/12/2021, 20:06) <{POST_SNAPBACK}>
Много прецизни нали - между 55 - 88 % защитеност w00tbrows.gif ...ама се подчертавало значението на бустер дозата a4dff7b7.gif

55% е за възрастните и болните хора, а 88% е за младежите, които пръщят от здраве.
Shade
Цитат(Швейк @ 23/12/2021, 10:06) <{POST_SNAPBACK}>

Първо да беше се заинтересувал и разровил как стои този въпрос, предостатъчно информация е налична в мрежата. И едва тогава да приключиш с комптетентно хилене.
D-rA
Нищо не демонстрирам, само се защитавам от арогантните ти глупости които ръсиш по мой адрес тук и там из темите... sunbathing.gif
Shade
Цитат(D-rA @ 23/12/2021, 11:01) <{POST_SNAPBACK}>
Нищо не демонстрирам, само се защитавам от арогантните ти глупости които ръсиш по мой адрес тук и там из темите... sunbathing.gif

Така да е. Значи след като ме засипа с простотии, сега се чувстваш много защитен. Това е чудесно!
Най-невинната ти простотия вчера беше изявлението "Направи и ти нещо, и се похвали!". Очевидно си убеден, че всички правят неща единствено с инфантилното желание само да демонстрират и да се хвалят. w00tbrows.gif
D-rA
Цитат(Shade @ 23/12/2021, 21:20) <{POST_SNAPBACK}>
Така да е. Значи след като ме засипа с простотии, сега се чувстваш много защитен. Това е чудесно!
Най-невинната ти простотия вчера беше изявлението "Направи и ти нещо, и се похвали!". Очевидно си убеден, че всички правят неща единствено с инфантилното желание само да демонстрират и да се хвалят. w00tbrows.gif

Че ти какво си направил в живота си, освен да си се погрижил са собственото си семейство? И от височайшата си американска осанка си позволяваш да си съдник на всеки и всичко което е под носа ти?... sunbathing.gif
Shade
Цитат(D-rA @ 23/12/2021, 11:33) <{POST_SNAPBACK}>
Че ти какво си направил в живота си, освен да си се погрижил са собственото си семейство? И от височайшата си американска осанка си позволяваш да си съдник на всеки и всичко което е под носа ти?... sunbathing.gif

Продължаваш да се напъваш да хапеш ли? blahblah1.gif
С погрижили се за човечеството зациклени хапльовци не се занимавам. Живей!
Бай Ганьо
Ето още едно мнение:

https://youtu.be/91SjEAZkQ-g
D-rA
Цитат(Shade @ 23/12/2021, 21:37) <{POST_SNAPBACK}>
Продължаваш да се напъваш да хапеш ли? blahblah1.gif
С погрижили се за човечеството зациклени хапльовци не се занимавам. Живей!

Ясно, свършиха ти аргументите и започваш с обиди. Когато започнеш и да мислиш - обади се... sunbathing.gif
Catpuccino
Другарчето ти ясно декларира приоритетите си wink.gif

оксимороните няма да ти помогнат за омикроните smile.gif ….мдааам за дълго е сети се кое wink.gif
Catpuccino
За протокола: окъде чакаш обаждане smile.gif кръглоутрепващата Катюша ли ще ползваш или нещо по-хай smile.gif))))))

Много весело тука бееее smile.gif)))
D-rA
Цитат(Catpuccino @ 23/12/2021, 22:13) <{POST_SNAPBACK}>
За протокола: окъде чакаш обаждане smile.gif кръглоутрепващата Катюша ли ще ползваш или нещо по-хай smile.gif ))))))

Много весело тука бееее smile.gif )))

Как откъде - от теб разбира се, липсваш с уверената си почтеност... sunbathing.gif
Shade
Цитат(D-rA @ 23/12/2021, 12:07) <{POST_SNAPBACK}>
Ясно, свършиха ти аргументите и започваш с обиди. Когато започнеш и да мислиш - обади се... sunbathing.gif

Обаждам се, както предлагаш. Мисля, че е забавно точно ти, беззащитният, който се "защитава" от виденията си с недодялани грубости, да говориш за обиди. Очевидно генераторът ти не лекува всичко.
Муаа-ха-ха-ха! По-силен аргумент от този не мога да предложа.
Тичай сега да си ближеш раните!

Швейк
Когато двама си мерят п....те, ти си подлагаш г..а ли ?....сигурна ли си, че не си самотна ?
D-rA
Цитат(Shade @ 23/12/2021, 22:19) <{POST_SNAPBACK}>
Обаждам се, както предлагаш. Мисля, че е забавно точно ти, беззащитният, който се "защитава" от виденията си с недодялани грубости, да говориш за обиди. Очевидно генераторът ти не лекува всичко.
Муаа-ха-ха-ха! По-силен аргумент от този не мога да предложа.
Тичай сега да си ближеш раните!

Израза ти "Мисля, че.." е също толкова инерционен, колкото и всичките ти останали безмислици...
Ако мислиш че имам рани от твоите глупости, сериозно си се бъгнал... (генератора не лекува нет бъгване - честотите са доста различни и няма как да си въздействат, затова и няма да ти го предлагам).Ако си нямаш, да ти пратя за моя сметка мухоловка? sunbathing.gif

Shade
Цитат(D-rA @ 23/12/2021, 12:26) <{POST_SNAPBACK}>
Израза ти "Мисля, че.." е също толкова инерционен, колкото и всичките ти останали безмислици...
Ако мислиш че имам рани от твоите глупости, сериозно си се бъгнал... (генератора не лекува нет бъгване - честотите са доста различни и няма как да си въздействат, затова и няма да ти го предлагам).Ако си нямаш, да ти пратя за моя сметка мухоловка? sunbathing.gif

Знаеш добре, че не само съм съгласен с всичко което ми приписваш, но дори го приемам с благодарност. tan.gif
Сигурно мислещите представители от аудиторията се питат за какво в крайна сметка е тази дискусия при това положение. За да запълня тази неясноста, ще поясня, че от моя страна това е забавление, а другата страна си избива комплексите.
Дотук съм. Извинявам се на аудиторията, че взех участие в разводняване на сериозна и навременна тема с глупости.
D-rA
Цитат(Shade @ 23/12/2021, 22:44) <{POST_SNAPBACK}>
Знаеш добре, че не само съм съгласен с всичко което ми приписваш, но дори го приемам с благодарност. tan.gif
Сигурно мислещите представители от аудиторията се питат за какво в крайна сметка е тази дискусия при това положение. За да запълня тази неясноста, ще поясня, че от моя страна това е забавление, а другата страна си избива комплексите.
Дотук съм. Извинявам се на аудиторията, че взех участие в разводняване на сериозна и навременна тема с глупости.

Чудесно повествование - свали гарда от "рани за близане" на "избиване на комплекси" - последно кое е истина според теб?Иначе не съм прочел някъде обидно отношение към аудиторията, и не знам за какво искаш извинение, но ти си знаеш.Нета винаги е бил за забавление, не случайно в правилата тук е записано - ако се вземате на сериозно, сте сбъркали форума.Доброто в случая е че си се осъзнал и мога само да те поздравя. sunbathing.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.