Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Третата доза ваксина, не дали
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Quaker between your quarks
Носете си новите дрехи момчета, да се префразира, носете си маските момчета.
Количеството вирус е важно.
Едно е да те ухапе тъщата, друго, едновременно, тъщата, балдъзата, и жената.
Швейк
Защо господ пресява свят който сам е създал !?...явно не можеш или не искаш да схванеш какво питам
Швейк
Задавам ти конкретен, простичък въпрос, на който нямате адекватен отговор - всички християни, библияни, и всички пастори, попове и богослови от всичките ''n'' брой християнски деноминации...прочети книгата '' Забавна Библия''
Радио Ереван
Цитат(Хасан @ 31/12/2021, 16:07) <{POST_SNAPBACK}>
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/kunch...a-video-2295573

Очаквано намалиха срока между втората и третата игла на три месеца. Преди беше лесно. Чакаш като баща ми шест месеца и си поставяш третата игла. Сега дилемата е щом са изминали три или повече месеца веднага ли да я поставим докато не ни е лепнал Омикрона или да поизчакаме, ако имаме голям брой антитела. Напоследък чувам, че антителата изобщо не трябва да се мерят, но ако са много примерно над 5000 Бау/мл, няма ли да се натовари организма с трета доза? neprichom.gif
В Плевен в неврологично отделение имало двама човека със странични ефекти след втора доза. Предполагам са били с векторни ваксини. Понякога вместо да се изпишат вежди, се нараняват очи. Колкото лекари, толкова и мнения. unsure.gif Най-често чувам, не знам, ти си решавай.
Преболедувалите и после ваксинираните и те ли да бързат веднага след третия месец. В Германия доколкото знам срокът е четири месеца. Как така доскоро не беше безопасно да се слага трета доза преди шест месеца, сега стана безопасно? Ако е безопасно, защо чак сега срокът се удължава? unsure.gif
Може да съм ваксър, но съм критичен ваксър.

На мен ми е лесно. От два месеца съм с трета доза и нямам такива проблеми. sunbathing.gif

Според мен подходът беше още в началото сбъркан. Трябваше още в пролетта да въведат трета доза след 4 месеца и сега хората да са защитени и да чакат 4 доза. Ама нали СЗО мучеше, не бързайте с трета доза преди да осигурите за Африка първа и втора...
Питето
Писах че съм чел. Още на първия важен ред, имаше тлъста, пропагандна лъжа. После една българска партия беше ползвала похвата и си беше натътрузила нещо подобно в първия член на конституцията ни. Е, и двете организации са бита карта, като едните агонизират от няколко века, а другите от няколко десетилетия. Въпрос на мащаб.
Радио Ереван
Цитат(lati1960 @ 04/01/2022, 19:56) <{POST_SNAPBACK}>
Това е психоза вече. Не е пандемия. Надявам се правиш разлика.
Защото се спекулира с това за болниците. Не че по това време на годината няма наплив в тях, и преди е имало, от грипните щамове, респираторни, дихателни, пневмонии, вече и от мръсен въздух, какво ли не. Сега обаче положението се утежнява от масираната агресивна медийна пропаганда. И, само някой да смее да кихне... И гледай кво става! Търчане по аптеките, една дузина антибиотици, самолечение, страх, паника... После усложнения, тичат към болниците, да. Там ги вкарват в ковид отделенията, и... По това как "лекуват" в тях, дадох специално видео, дано си го изгледал.
Цялото това шоу вече ми втръсна, и не ми е интересно. Лично за себе си отдавна съм си направил заключенията, споделил съм мнение и тук. Вече дори не желая да коментирам.
Нищо лично към тебе, останѝ си със здраве!

Хасан е прав. Ще видиш какво ще стане до един месец. И да, нещо като психоза е, тъй като вирусът убива. Много хора се страхуват. Страхувам се малко и аз признавам си, макар че съм с трета доза.
В България е пълно с възрастни неваксинирани болни дебелаци. Няма как да не ни удари Омикрон. Пиша го с тъга.
Quaker between your quarks
Назалната руска ваксина,е най добрто.
Подготвяш входните лигавици с истински омъртвени вируси,технология проверена , от времената на Роберт Кох.
Питето
...освен, ако не ти се падне глуха акула, или свирка без топче... таковата, кофти партида с не напълно умъртвен вирус. При новата технология, няма цял вирус, така че го няма основния риск при ваксинирането с класическите ваксини. И при руската (не помня първата или лайт) и при Модерна (май при тях беше) се случиха подобни случки с кофти партиди, та риска не е за подценяване, особено когато се бърза и се правят големи количества. Въобще, при ковид става дума за оценка (преценка по-точно) на риска, и вземане на решения с различен риск на различните нива, и тук е номера да прецениш СУМАРНО НАТРУПАНИЯ ОБЩ риск спрямо собственото ти тяло.
Радио Ереван
Цитат(Quaker between your quarks @ 04/01/2022, 22:10) <{POST_SNAPBACK}>
Назалната руска ваксина,е най добрто.
Подготвяш входните лигавици с истински омъртвени вируси,технология проверена , от времената на Роберт Кох.

Докато дойде при нас ще мине повече от година.
https://news.bg/int-politics/rusiya-puska-n...-4-mesetsa.html
Buitenlander
Цитат(lati1960 @ 03/01/2022, 19:49) <{POST_SNAPBACK}>
За да оценим Доброто.

Не съм голям спец по Книгата ти, чел съм я за обща култура, но, според мен, да различаваме добро и зло, и съотвено да ги оценяме, не фигурира в първоначалния замисъл на Твореца. То е плод на “греха” и замисъл на Сатаната, според Битие. Твореца е имал идея да си джиткаме голички в Едем и да ни е все тая какво е Добро и какво Зло. Което пък, обезмисля всичките фермани, които си изписал в темата…
Buitenlander
Цитат(lati1960 @ 03/01/2022, 10:27) <{POST_SNAPBACK}>
Посоченият от теб процент е за България. В развития свят той отива вече към 80, 90% и нагоре.

Тази ти констатация, отговоря напълно на въпроса кое е правилно, и кое - не. Той развития свят затова е развит.
Buitenlander
Цитат(lati1960 @ 04/01/2022, 19:38) <{POST_SNAPBACK}>
Само че, щяхме да сме просто едни биороботи, понеже нямаше да имаме свободна воля и избор.
Можеш ли да избираш, ако има само един вариант?

Нали това е искал Твореца, според първоначалния замисъл, ние хората, с помощта на Сатаната, сме нарушили плановете. Защо не харесваш идеята на Твореца?
lati1960
Цитат(Швейк @ 04/01/2022, 21:21) <{POST_SNAPBACK}>
Защо господ пресява свят който сам е създал !?...явно не можеш или не искаш да схванеш какво питам

"24. Друга притча им предложи Той, като каза: царството небесно прилича на човек, посеял добро семе на нивата си;
25. и когато човеците спяха, дойде врагът му и посея между житото плевели, па си отиде;
26. а когато израсте злакът и даде плод, тогава се появиха и плевелите.
27. И като дойдоха слугите на стопанина, рекоха му: господарю, нали добро семе посея на нивата си? Откъде са, прочее, в нея тия плевели?
28. А той им рече: враг човешки е сторил това. Слугите пък му рекоха: искаш ли да идем и да ги оплевим?
29. Но той рече: не, за да не би, като скубите плевелите, да изскубите заедно с тях и житото;
30. оставете да расте и едното и другото заедно до жетва; а по жетва ще река на жетварите: съберете първом плевелите и ги свържете на снопове, за да се изгорят; а житото приберете в житницата ми." Евангелие от Матея, глава 13

Много добре схващам какво питаш. Ето, по-горе не аз, а сам Господ ти отговаря, с тази притча.
Дано пък ти схванеш какво обяснява Исус!
lati1960
Цитат(Buitenlander @ 04/01/2022, 23:23) <{POST_SNAPBACK}>
Не съм голям спец по Книгата ти, чел съм я за обща култура, но, според мен, да различаваме добро и зло, и съотвено да ги оценяме, не фигурира в първоначалния замисъл на Твореца. То е плод на “греха” и замисъл на Сатаната, според Битие. Твореца е имал идея да си джиткаме голички в Едем и да ни е все тая какво е Добро и какво Зло. Което пък, обезмисля всичките фермани, които си изписал в темата…

А ти къде прочете това за "джиткането голи в Едем"?
Щото аз чета друго, ето: "След това Господ Бог взе човека (когото създаде) и го посели в Едемската градина, да я обработва и да я пази." Битие, глава 2

Да я обработва и пази! Градината. Интересно как и с какво да я обработва? Сигурно гол и с голи ръце? blink.gif
Едва ли. Иначе, по първото си прав, обаче. Да различават добро и зло беше избор на предците ни, първите, измамени от една "змия" аватар на дявола, а не по волята на Твореца, така е. Но, този избор е бил направен, въпреки предупреждението на Господ. И, ето ни всички и днес, страдащи и умиращи. Следствието от този избор. До новото идване на Господ при нас. Сега всички сме изправени пред същия, разлика няма. Свободни сме в това. Както бяха свободни и прародителите ни. Кое ще изберем?
lati1960
Цитат(Buitenlander @ 04/01/2022, 23:29) <{POST_SNAPBACK}>
Нали това е искал Твореца, според първоначалния замисъл, ние хората, с помощта на Сатаната, сме нарушили плановете. Защо не харесваш идеята на Твореца?

А ти наясно ли си с идеята на Твореца?
Ето я най-кратко, от новия завет: "... но, да повярват всички, и да имат живот вечен"!
Такава е идеята на Твореца, за всички ни. Живот вечен в Царството Му. Само че. Това Царство е като отделна от нашия свят държава, в която също се влиза с виза, ако мога така да го илюстрирам. А тя не включва злото, нечестието, греха, насилието, лъжата, убийството, и всички скверни и противни неща, които вършат някои, напълно съзнателно, за гнусна печалба или за скверни "удоволствия". Дяволът се опитва да измами хората, че, понеже Бог е милостив и ни обича всички /което е самата истина/, каквото и да вършим, накрая ще ни спаси всички, без изключение, и всички вкупом ще се веселим, ядем и пием дружно в Небесните селения. no.gif Няма да е така. Не че Бог не иска, но не става така. Дал ни е свободата да избираме между добро и зло. Чрез Сина Си ни е напътил какво да вършим, за да влезем в Покоя Му небесен. Както е постъпил и с отците ни, в началото. Всеки от нас трябва да направи своя избор. И да си понесе последствията. Така че, аз също харесвам идеята на Твореца да бъдат спасени всички човеци. Но, няма да стане. А защо, отваряш си Книгата, специално новия завет, и четеш. Успех в това!
lati1960
Цитат(Радио Ереван @ 04/01/2022, 21:53) <{POST_SNAPBACK}>
Хасан е прав. Ще видиш какво ще стане до един месец. И да, нещо като психоза е, тъй като вирусът убива. Много хора се страхуват. Страхувам се малко и аз признавам си, макар че съм с трета доза.
В България е пълно с възрастни неваксинирани болни дебелаци. Няма как да не ни удари Омикрон. Пиша го с тъга.

О кей, хора. След като се страхувате, ще ви застигне това, от което се страхувате. Така работи системата. Можете да се боцнете и с петдесета доза, здравните шамани вече ви казват, че то не ви пази от Омикронския призрак, поредния. Ама никак дори! Тогава, защо? Защо ви натискат да ви дупчат, барабар с дечицата? Ето върху това помислете. Макар че, както гледам, някои тотално сте се отказали от мисленето. Не е обида, факт е.
Иначе, цялата работа с тоя ковид още от самото начало е базирана точно на масова психоза. Един ден психолози ще пишат дисертации по това. И без ковид ви хванаха в капана, на фармацефтичните оракули. За щяло и не щяло народът отдавна виси в аптеките, и се тъпче с кви ли не химии и боклуци. За да тушира последиците от консуматорското безумие. Не че ще. Но, ваша работа. Аз пък, без да се хваля, с Божията помощ, ще си дишам чистия въздух, колкото е останал, ще се храня здравословно, ще спортувам, ще се трудя, и ще се надсмивам добронамерено над страховете ви, дано се усетите! Дано. Ама надали, нали.
Бъди жив и здрав, и не се страхувай! Не че ще ме послушаш. sad.gif
lati1960
Цитат(Buitenlander @ 04/01/2022, 23:26) <{POST_SNAPBACK}>
Тази ти констатация, отговоря напълно на въпроса кое е правилно, и кое - не. Той развития свят затова е развит.

Ето го резултатът от това и в развития свят:

https://nova.bg/news/view/2021/12/24/351071...B4%D0%B8%D1%8F/
https://nova.bg/news/view/2021/12/22/350921...B4%D0%B5%D0%BD/
https://nova.bg/news/view/2021/12/26/351206...D0%B0-covid-19/
https://bntnews.bg/news/globa-i-zatvor-v-av...177046news.html
https://bntnews.bg/news/garciya-vavezhda-no...180174news.html
https://nova.bg/news/view/2021/12/22/350846...D1%83-covid-19/

Да коментирам ли? Май няма смисъл.
Швейк
Можете ли мислите самостоятелно...или този збироток от разкази и преразкази ви е зобмирал окончателно?
Радио Ереван
Цитат(lati1960 @ 05/01/2022, 20:04) <{POST_SNAPBACK}>
А ти наясно ли си с идеята на Твореца?
Ето я най-кратко, от новия завет: "... но, да повярват всички, и да имат живот вечен"!
Такава е идеята на Твореца, за всички ни. Живот вечен в Царството Му. Само че. Това Царство е като отделна от нашия свят държава, в която също се влиза с виза, ако мога така да го илюстрирам. А тя не включва злото, нечестието, греха, насилието, лъжата, убийството, и всички скверни и противни неща, които вършат някои, напълно съзнателно, за гнусна печалба или за скверни "удоволствия". Дяволът се опитва да измами хората, че, понеже Бог е милостив и ни обича всички /което е самата истина/, каквото и да вършим, накрая ще ни спаси всички, без изключение, и всички вкупом ще се веселим, ядем и пием дружно в Небесните селения. no.gif Няма да е така. Не че Бог не иска, но не става така. Дал ни е свободата да избираме между добро и зло. Чрез Сина Си ни е напътил какво да вършим, за да влезем в Покоя Му небесен. Както е постъпил и с отците ни, в началото. Всеки от нас трябва да направи своя избор. И да си понесе последствията. Така че, аз също харесвам идеята на Твореца да бъдат спасени всички човеци. Но, няма да стане. А защо, отваряш си Книгата, специално новия завет, и четеш. Успех в това!

Според теб добрите ще отидат в рая, а лошите в ада. Образно казано, при оценка над 4,00 отиваш в рая, а ако си под 4,00, отиваш в ада. Дали си с 3,25 или 2 няма значение. Не отиваш в рая. Същото е и с оценките над 4,00. Дали ще си с 5,10 или 4,20 няма значение. Приемат те в рая.
Според мен такива, които са под 4,00 би трябвало да им се даде шанс да се поправят в нов живот. В този нов живот може да се наложи да страдат, за да изкупят греховете си.
Ти примерно си с оценка 5,20. Защо да не ти се даде шанс да си вдигнеш още "успеха" в друг живот в който ще си милионер в евро и ще обикаляш света с яхта.
Дори в този живот, някой може да бъде "награден", а друг "наказан".
Неведнъж съм споделял, че като младеж съм вършел недобри неща, но отдавна съм се поправил. Не че сега съм безгрешен...
Поради гореизложеното ми се струва, че има прераждане. Самият аз имам смътни спомени преди раждане, а знам и за много други такива хора.
Ето нещо по въпроса.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B5%...%B2%D0%BE%D1%82
lati1960
Цитат(Швейк @ 04/01/2022, 21:32) <{POST_SNAPBACK}>
Задавам ти конкретен, простичък въпрос, на който нямате адекватен отговор - всички християни, библияни, и всички пастори, попове и богослови от всичките ''n'' брой християнски деноминации...прочети книгата '' Забавна Библия''

Сори. Аз не принадлежа към така изброените от теб "християнски" групи.
По която причина няма какво да ти отговоря, понеже въпросът ти е некоректен. От гледна точка на истинското Христово Учение и истинската Вяра, не религия. Ако правиш разлика. Моят съвет не само към теб е да започнеш да четеш обективно Книгата, поне новия завет, ако искаш. Това е, което мога да ти кажа. Не само на теб са ти внушени враждебни нагласи спрямо Библията, което ти/ви пречи да разбереш/те истинския ѝ смисъл и цел. Опитвам тук да туширам тези нагласи, за да ви помогна в същия смисъл, уви, неуспешно. Затова, от мен толкова. Бъди здрав!
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 04/01/2022, 22:27) <{POST_SNAPBACK}>
...освен, ако не ти се падне глуха акула, или свирка без топче... таковата, кофти партида с не напълно умъртвен вирус. При новата технология, няма цял вирус, така че го няма основния риск при ваксинирането с класическите ваксини. И при руската (не помня първата или лайт) и при Модерна (май при тях беше) се случиха подобни случки с кофти партиди, та риска не е за подценяване, особено когато се бърза и се правят големи количества. Въобще, при ковид става дума за оценка (преценка по-точно) на риска, и вземане на решения с различен риск на различните нива, и тук е номера да прецениш СУМАРНО НАТРУПАНИЯ ОБЩ риск спрямо собственото ти тяло.

На 12.01. Възраждане ще организират "масов" протест против зеления сертификат. А на бас, че ще са по-малко от 10 000. Да бутнеш правителство на един месец с протести е все едно да събориш стена с ръце...
Радио Ереван
Цитат(lati1960 @ 05/01/2022, 20:14) <{POST_SNAPBACK}>
О кей, хора. След като се страхувате, ще ви застигне това, от което се страхувате. Така работи системата. Можете да се боцнете и с петдесета доза, здравните шамани вече ви казват, че то не ви пази от Омикронския призрак, поредния. Ама никак дори! Тогава, защо? Защо ви натискат да ви дупчат, барабар с дечицата? Ето върху това помислете. Макар че, както гледам, някои тотално сте се отказали от мисленето. Не е обида, факт е.
Иначе, цялата работа с тоя ковид още от самото начало е базирана точно на масова психоза. Един ден психолози ще пишат дисертации по това. И без ковид ви хванаха в капана, на фармацефтичните оракули. За щяло и не щяло народът отдавна виси в аптеките, и се тъпче с кви ли не химии и боклуци. За да тушира последиците от консуматорското безумие. Не че ще. Но, ваша работа. Аз пък, без да се хваля, с Божията помощ, ще си дишам чистия въздух, колкото е останал, ще се храня здравословно, ще спортувам, ще се трудя, и ще се надсмивам добронамерено над страховете ви, дано се усетите! Дано. Ама надали, нали.
Бъди жив и здрав, и не се страхувай! Не че ще ме послушаш. sad.gif

Казваш, ако никой не се страхува няма да се разболее. Как тогава са се разболели първите заразени, като не са знаели, че същствува ковид? w00tbrows.gif

Благодаря, опитвам се. Друго не мога да направя.
lati1960
Цитат(Радио Ереван @ 05/01/2022, 20:27) <{POST_SNAPBACK}>
Според теб добрите ще отидат в рая, а лошите в ада. Образно казано, при оценка над 4,00 отиваш в рая, а ако си под 4,00, отиваш в ада. Дали си с 3,25 или 2 няма значение. Не отиваш в рая. Същото е и с оценките над 4,00. Дали ще си с 5,10 или 4,20 няма значение. Приемат те в рая.
Според мен такива, които са под 4,00 би трябвало да им се даде шанс да се поправят в нов живот. В този нов живот може да се наложи да страдат, за да изкупят греховете си.
Ти примерно си с оценка 5,20. Защо да не ти се даде шанс да си вдигнеш още "успеха" в друг живот в който ще си милионер в евро и ще обикаляш света с яхта.
Дори в този живот, някой може да бъде "награден", а друг "наказан".
Неведнъж съм споделял, че като младеж съм вършел недобри неща, но отдавна съм се поправил. Не че сега съм безгрешен...
Поради гореизложеното ми се струва, че има прераждане. Самият аз имам смътни спомени преди раждане, а знам и за много други такива хора.
Ето нещо по въпроса.

Къде прочете да съм писал за оценки? blink.gif
Няма такова нещо. Вярата! Тя е единствената разменна монета по изкуплението ни като грешници и оправдаването ни пред Съда Божи. Нищо друго. Няма оценки, няма такива неща! Ако повярваш, нататък сам ти ще се промениш, вярата ще роди в теб Нов Човек, за който пише ап. Павел в едно от своите посления - нова Твар я нарича, в нас самите. Чрез Духа отгоре. Невярващите имат свободата да приемат какви ли не заблуди и лъжи по това. Вкл. и тази за прераждането. Не мога да ви попреча, но бих ви посъветвал отново да четете какво пише по въпроса в Книгата. Не са фантасмагории, а реални неща. Някои не ги приемат, понеже трябва да се откажат от доста "екстри" и "удовалствия" в този свят, които според Закона на Твореца са грях. Знаем ги, всички, ето част от тях - чревоугодничество, лъжа, кражба, блудство, прелюбодейство, насилие, убийство, опивания, разгул, и какви ли не още гадости, които доста народ ги има за цел и начин на живот. Е, поставѝ се на мястото на Бога и кажи - какво Той трябва да стори с тези човеци, ако те докрай не се откажат от въпросните скверни неща? Да ги пусне и тях ли, в Покоите си Небесни? Ми няма. Щото, колкото и да се прераждате, ако не се откажете от нечистия дух на дявола, каква полза? Разбираш ли?

Важно е да уточня, че горното няма за цел да те убеждава, че аз съм с нещо по-добър от теб, от когото и да било тук, и въобще. Всички сме грешници, люде с нечисти мисли и дела, и заслужаваме смърт. И осъждане за Ада. До един. Шансът ни да се спасим от това е именно чрез Вярата, и то вяра жива, дейна, по заръките на Бога чрез Сина Му Христос в Книгата, в новия завет. Който е последният, спасителният завет, обещан точно за нас бъдните, още в Тора, от древни времена. И, който повярва, ще бъде спасен. Това е. Нямам какво повече да добавя. Просто повярвайте! Останалото е процес, който води към Вечността в истинския свят на Бога.
lati1960
Цитат(Радио Ереван @ 05/01/2022, 20:34) <{POST_SNAPBACK}>
Казваш, ако никой не се страхува няма да се разболее. Как тогава са се разболели първите заразени, като не са знаели, че същствува ковид? w00tbrows.gif

Благодаря, опитвам се. Друго не мога да направя.

Не се заяждам, не го приемай така. Но, някои май забравихте как тръгна това, откъде, и въобще цялата абсурдност по тая работа. Да ти напомня ли, че първите българи "заразени" с ковид сарс марс, дойдоха от Италия точно преди две години, слязоха си необезпокоявани живи и здрави от самолетите, а властите просто ги посъветваха да си се приберат по домовете и да се самоизолират за две седмици. Пожелателно. blink.gif no.gif
Нататък да обяснявам ли? Как се създава пандемия, виртуално, медийно, властово... Как се купува пандемия, и т. н. Не, няма да обяснявам повече. Уморих се. А и няма смисъл. Като искате да се страхувата някои, ми бойте се. Ваша работа. Това, че светът ни е бъкан от вируси, както и ние самите, не значи, че трябва да седна да рева и да легна да мра! Ми няма. Всеки може да се разболее от всичко, включително и аз. Божа работа. Но, което ни спретнаха с тоя сарс ковид мовид, е просто уникална манипулация и невиждана досега глобална Измама! Невероятна! Признавам им го, на кукловодите. Само че, както пък казва народната мъдрост - не е луд, който яде два зелника, луд е който му ги дава!
Въпреки всичко, пожелавам на всички ви тук да сте живи и здрави, и да не се боите. Щото, и да се боите, ще стане пак това, което Бог допусне. Страхът е от дявола! А точно последният ви надяна примката ковид!
Радио Ереван
Цитат(lati1960 @ 05/01/2022, 20:39) <{POST_SNAPBACK}>
Къде прочете да съм писал за оценки? blink.gif
Няма такова нещо. Вярата! Тя е единствената разменна монета по изкуплението ни като грешници и оправдаването ни пред Съда Божи. Нищо друго. Няма оценки, няма такива неща! Ако повярваш, нататък сам ти ще се промениш, вярата ще роди в теб Нов Човек, за който пише ап. Павел в едно от своите посления - нова Твар я нарича, в нас самите. Чрез Духа отгоре. Невярващите имат свободата да приемат какви ли не заблуди и лъжи по това. Вкл. и тази за прераждането. Не мога да ви попреча, но бих ви посъветвал отново да четете какво пише по въпроса в Книгата. Не са фантасмагории, а реални неща. Някои не ги приемат, понеже трябва да се откажат от доста "екстри" и "удовалствия" в този свят, които според Закона на Твореца са грях. Знаем ги, всички, ето част от тях - чревоугодничество, лъжа, кражба, блудство, прелюбодейство, насилие, убийство, опивания, разгул, и какви ли не още гадости, които доста народ ги има за цел и начин на живот. Е, поставѝ се на мястото на Бога и кажи - какво Той трябва да стори с тези човеци, ако те докрай не се откажат от въпросните скверни неща? Да ги пусне и тях ли, в Покоите си Небесни? Ми няма. Щото, колкото и да се прераждате, ако не се откажете от нечистия дух на дявола, каква полза? Разбираш ли?

Важно е да уточня, че горното няма за цел да те убеждава, че аз съм с нещо по-добър от теб, от когото и да било тук, и въобще. Всички сме грешници, люде с нечисти мисли и дела, и заслужаваме смърт. И осъждане за Ада. До един. Шансът ни да се спасим от това е именно чрез Вярата, и то вяра жива, дейна, по заръките на Бога чрез Сина Му Христос в Книгата, в новия завет. Който е последният, спасителният, обещан точно за нас бъдните, още в Тора, от древни времена. И, който повярва, ще бъде спасен. Това е. Нямам какво повече да добавя. Просто повярвайте!

Не си писал, но така излиза. Делиш хората на праведни и грешници. Слагаш разделителна линия между тях. Има хора, които вярват, но грешат повече от някои невярващи. Нима всички атеисти са за ада?
Аз съм вярващ, но считам без да съм напълно сигурен, че има прераждане. Признавам, може да се окаже, че ти си прав за първи път в разсъжденията си, а аз да греша.
Ако съм те разбрал правилно, сме създадени по време на зачеването си и преди това изобщо не сме съществували? Така ли е?
Питето
Според Данте Алегиери, в ада имало отделни кръгове за различните оценки.
Питето
Е това ти обяснявам, де. Не ти пука за нещо, дето е безплатно. Виж, ако почнат да ти бъркат в джоба с глоби, монетата се обръща...
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 05/01/2022, 23:51) <{POST_SNAPBACK}>
Е това ти обяснявам, де. Не ти пука за нещо, дето е безплатно. Виж, ако почнат да ти бъркат в джоба с глоби, монетата се обръща...

Ако ти дадат срок да се ваксинираш, защо да ти пука? Отиваш да те набодат и толкоз. Би могло да се почне с пенсионерите. Нека да не са глоби, а да им спрат добавките на неваксинираните. Може да се помисли и за допълнителни бонуси за ваксинираните.
Освен това се опитвам да ти обясня, че много трудно се сваля правителство на един месец с протести.
В Гърция не знам някой да протестира. Трябва да има баланс между морков и тояга.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 05/01/2022, 23:47) <{POST_SNAPBACK}>
Според Данте Алегиери, в ада имало отделни кръгове за различните оценки.

Зная, дори папата бил там. Пиша го по спомен. Ама разликата между малко над 4,00 и малко под 4,00 е огромна.
Швейк
Цитат(lati1960 @ 05/01/2022, 20:30) <{POST_SNAPBACK}>
Сори. Аз не принадлежа към така изброените от теб "християнски" групи.
По която причина няма какво да ти отговоря, понеже въпросът ти е некоректен. От гледна точка на истинското Христово Учение и истинската Вяра, не религия. Ако правиш разлика. Моят съвет не само към теб е да започнеш да четеш обективно Книгата, поне новия завет, ако искаш. Това е, което мога да ти кажа. Не само на теб са ти внушени враждебни нагласи спрямо Библията, което ти/ви пречи да разбереш/те истинския ѝ смисъл и цел. Опитвам тук да туширам тези нагласи, за да ви помогна в същия смисъл, уви, неуспешно. Затова, от мен толкова. Бъди здрав!

Няма некоректни въпроси... има изуйтски отговори - чел съм и двете книги , плюс корана , плюс Лео Таксил.
Питето
Що да е голяма разликата, бе, вечността си е гадно нещо, независимо от коя страна на лимеса са те пресметнали. Представи си в рая, мед и масло, и това до безкрай. Ми писва, а времето не минава щото вечност. В ада и там така — като му свикнеш на катрана и вече не ти пука. Личи си отдалече, че който им е пробутвал светите инструкции, не е отбирал от големи числа и безкрайности. Не като при нас в момента, кеф ти ковид, кеф ти делта, микрон... бустер, първи втори, антиваксърство за разнообразие, а от време на време на някого му изтича времето, та ти напомня да побързаш, щото и твоето си върви... има стимул.
Според мен, ангелите и демоните идват при нас щото са ги пуснали в отпуск.
Питето
Пак не схвана. Размахаш ли тоягата, веднага ще се намери кой да поведе стадото срещу тебе, и той ще стане овчар, щото неваксинираните болшинство, и ако ти си лошия с разните глоби и ограничения, а аз съм добрия дето ще ги отмени и разкара. Познай кого ще гонят с камъни и на кого ще припяват Осанна, осанна... такова, ще го вкарат с мнозинство в парламента. Хем няма да ми се налага да давам пари или разни привилегии, просто ще обяснявам колко много ще им спестя и улесня живота. Хората са като водата, можеш да ги нагребеш в шепите и да ги носиш дето си искаш, обаче като се пробваш да ги стинсеш в юмрука, и излизат между пръстите.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 06/01/2022, 17:20) <{POST_SNAPBACK}>
Пак не схвана. Размахаш ли тоягата, веднага ще се намери кой да поведе стадото срещу тебе, и той ще стане овчар, щото неваксинираните болшинство, и ако ти си лошия с разните глоби и ограничения, а аз съм добрия дето ще ги отмени и разкара. Познай кого ще гонят с камъни и на кого ще припяват Осанна, осанна... такова, ще го вкарат с мнозинство в парламента. Хем няма да ми се налага да давам пари или разни привилегии, просто ще обяснявам колко много ще им спестя и улесня живота. Хората са като водата, можеш да ги нагребеш в шепите и да ги носиш дето си искаш, обаче като се пробваш да ги стинсеш в юмрука, и излизат между пръстите.

Не разбираш, че правителство с протести почти е невъзможно да се свали, а и в София почти всички си имат зелен сертификат. Пука им, че ще спреш добавките на пенсионерите. Те и без това няма да са вечни тези добавки.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 06/01/2022, 17:14) <{POST_SNAPBACK}>
Що да е голяма разликата, бе, вечността си е гадно нещо, независимо от коя страна на лимеса са те пресметнали. Представи си в рая, мед и масло, и това до безкрай. Ми писва, а времето не минава щото вечност. В ада и там така — като му свикнеш на катрана и вече не ти пука. Личи си отдалече, че който им е пробутвал светите инструкции, не е отбирал от големи числа и безкрайности. Не като при нас в момента, кеф ти ковид, кеф ти делта, микрон... бустер, първи втори, антиваксърство за разнообразие, а от време на време на някого му изтича времето, та ти напомня да побързаш, щото и твоето си върви... има стимул.
Според мен, ангелите и демоните идват при нас щото са ги пуснали в отпуск.

5fb3a466.gif Излиза, че и в двата случая добро не ни чака, което е абсурдно. Откъде знаеш какво има в рая, бил ли си там?
Чувал ли си за регресия?
lati1960
Цитат(Швейк @ 05/01/2022, 20:25) <{POST_SNAPBACK}>
Можете ли мислите самостоятелно...или този збироток от разкази и преразкази ви е зобмирал окончателно?

Мога да мисля самостоятелно. И, ако игнорирам горния си пост, с притчата, моят отговор на въпроса ти от по-горе, е следният: Господ пресява света ни, защото повече от половината свят човешки са чада по дух на неговия противник, и, като такива, са негови врагове. Ти би ли пуснал в дома си твои смъртни врагове? Е, и Господ няма да допусне чадата на дявола в своя Небесен Дом. Така по-ясно ли е?
lati1960
Цитат(Радио Ереван @ 05/01/2022, 21:04) <{POST_SNAPBACK}>
Не си писал, но така излиза. Делиш хората на праведни и грешници. Слагаш разделителна линия между тях. Има хора, които вярват, но грешат повече от някои невярващи. Нима всички атеисти са за ада?
Аз съм вярващ, но считам без да съм напълно сигурен, че има прераждане. Признавам, може да се окаже, че ти си прав за първи път в разсъжденията си, а аз да греша.
Ако съм те разбрал правилно, сме създадени по време на зачеването си и преди това изобщо не сме съществували? Така ли е?

Не аз деля човеците.
Чрез самите си дела те се делят, на две основни групи. На вършещи добро чрез вяра, и вършещи зло от неверие. А разделителната линия между тях е Закона на Бога и Словото Му, включително това в Библията.
За прераждането вече обясних - то е лъжа, уловка на дявола. Чрез която сатана опитва да измами хората, че, каквото и да правят, така или иначе ще се прераждат многократно до момента, в който всички ще стигнат нирвана, или света на пълното прочистване и висше наслаждение. Която лъжа оправдава вършенето на зло, понеже някои си казват, че така или иначе накрая ще стигнат съвъшенството, без значение какво ще правят и колко ще се прераждат. Заблуда!
Библията говори за възкресение. Всеобщо, в края на този свят, когато той ще бъде обновен в нов, по-добър, какъвто е бил изначално. Всички родени на света отиват на Съд пред Твореца, там се разглеждат делата и живота им, и, според това е съдбата им за вечността, дали в рай при Бога, или в ад с дявола. Най-елементарно представено. Това е основата, фундаментът на Християнството и древното юдейско учение, автентичното.
Последният ти въпрос е малко неправилен, понеже не може да се твърди, че сме създадени по време на зачеване, щото като семе и яйце съществуваме в родителите си и преди това, като генетичен код и живот. А те в своите родители, те в своите, и те, и те... до Адам и Ева, първите човеци. Това е обратното биологично броене през фактора Време. Тоест, ние не създаваме деца, това е некоректно представено. Хората се възпроизвеждаме, продължаваме живота на онова, което Бог е създал, което просто развиваме във времето, нищо повече. В който смисъл в новия завет е използван един такъв израз: "Вие не сте свои си, на Бога принадлежите... ". И е така. Ние не сме се самосъздали, нито сме плод на космическа случайност, още по-малко на някакъв абстрактен и измислен голем взрив. Ние сме деца на Бога, и ще развиваме генетичното биологично кълбо на рода човешки до Неговото ново идване, когато ще се реши съдбата на всички ни според воляте Му и делата ни, в Съдния Ден. Мога да обяснявам още дълго, но по въпроса винаги съм смятал, че е подходяща една песен на Миро, която разкрива тези небесни тайни много сполучливо и уникално, да ѝ се насладим отново:

Ние сме сега... нашите мечти... някога преди!
Наистина уникално!
Радио Ереван
Цитат(lati1960 @ 06/01/2022, 19:13) <{POST_SNAPBACK}>
Мога да мисля самостоятелно. И, ако игнорирам горния си пост, с притчата, моят отговор на въпроса ти от по-горе, е следният: Господ пресява света ни, защото повече от половината свят човешки са чада по дух на неговия противник, и, като такива, са негови врагове. Ти би ли пуснал в дома си твои смъртни врагове? Е, и Господ няма да допусне чадата на дявола в своя Небесен Дом. Така по-ясно ли е?

Интересно, според теб сатанистите преобладават, така ли? Защо съм останал впечатление, че повечето хора не са такива? Дори ходят на църква по празниците, ако са християни. И аз днес ходих.
Радио Ереван
Цитат(lati1960 @ 06/01/2022, 19:32) <{POST_SNAPBACK}>
Не аз деля човеците.
Чрез самите си дела те се делят, на две основни групи. На вършещи добро чрез вяра, и вършещи зло от неверие. А разделителната линия между тях е Закона на Бога и Словото Му, включително това в Библията.
За прераждането вече обясних - то е лъжа, уловка на дявола. Чрез която сатана опитва да измами хората, че, каквото и да правят, така или иначе ще се прераждат многократно до момента, в който всички ще стигнат нирвана, или света на пълното прочистване и висше наслаждение. Която лъжа оправдава вършенето на зло, понеже някои си казват, че така или иначе накрая ще стигнат съвъшенството, без значение какво ще правят и колко ще се прераждат. Заблуда!
Библията говори за възкресение. Всеобщо, в края на този свят, когато той ще бъде обновен в нов, по-добър, какъвто е бил изначално. Всички родени на света отиват на Съд пред Твореца, там се разглеждат делата и живота им, и, според това е съдбата им за вечността, дали в рай при Бога, или в ад с дявола. Най-елементарно представено. Това е основата, фундаментът на Християнството и древното юдейско учение, автентичното.
Последният ти въпрос е малко неправилен, понеже не може да се твърди, че сме създадени по време на зачеване, щото като семе и яйце съществуваме в родителите си и преди това, като генетичен код и живот. А те в своите родители, те в своите, и те, и те... до Адам и Ева, първите човеци. Това е обратното биологично броене през фактора Време. Тоест, ние не създаваме деца, това е некоректно представено. Хората се възпроизвеждаме, продължаваме живота на онова, което Бог е създал, което просто развиваме във времето, нищо повече. В който смисъл в новия завет е използван един такъв израз: "Вие не сте свои си, на Бога принадлежите... ". И е така. Ние не сме се самосъздали, нито сме плод на космическа случайност, още по-малко на някакъв абстрактен и измислен голем взрив. Ние сме деца на Бога, и ще развиваме генетичното биологично кълбо на рода човешки до Неговото нови идване, когато ще се реши съдбата на всички ни според воляте Му и делата ни, в Съдния Ден. Мога да обяснявам още дълго, но по въпроса винаги съм смятал, че е подходяща една песен на Миро, която разкрива тези небесни тайни много сполучливо и уникално, да ѝ се насладим отново:

Ние сме сега... нашите мечти... някога преди!
Наистина уникално!

Почти всички вършим и едното и другото.

Излиза, че съм съществувал преди хиляди години и ще продължа да същствувам в генетичния код. Ами то е нещо като прераждане.
lati1960
Цитат(Швейк @ 06/01/2022, 09:11) <{POST_SNAPBACK}>
Няма некоректни въпроси... има изуйтски отговори - чел съм и двете книги , плюс корана , плюс Лео Таксил.

И?
Какво разбра от всичко това?
Че сме се пръкнали чрез някакъв праисторически голем взрив от първично вселенско яйце?
Стига бе! Само като го изписах звучи абсурдно, че и комично. Да не говорим за останалото.
ByBa
Цитат(Радио Ереван @ 06/01/2022, 18:02) <{POST_SNAPBACK}>
Не разбираш, че правителство с протести почти е невъзможно да се свали, а и в София почти всички си имат зелен сертификат. Пука им, че ще спреш добавките на пенсионерите. Те и без това няма да са вечни тези добавки.

Да, това поне го видяхме в Капитолията миналия Шести...

Парицата е царица, е казАл Алеко преди 100 години...
Радио Ереван
Цитат(ByBa @ 06/01/2022, 19:41) <{POST_SNAPBACK}>
Да, това поне го видяхме в Капитолията миналия Шести...

Парицата е царица, е казАл Алеко преди 100 години...

Къде са сега теза вагабонти питам аз?

Парите не правят човека по-лош, а по-богат в което няма нищо лошо. Ако той обаче е гадно копеле, може да направи много щуротии с тях.
Shade
Цитат(Радио Ереван @ 06/01/2022, 09:51) <{POST_SNAPBACK}>
Къде са сега теза вагабонти питам аз?

Над 725 от щурмоваците на Капитолия са следствени, до момента 250 са с присъди и около 50 са вече на топло в затвора.
След приключването със щурмоваците, Съдебният Департамент ще премине към разследване на овластените поддръжници, организаторите, спонсорите и Главния вдъхновител на опита за преврат с цел пренаписване на историята чрез фалшифициране на изборните резултати. Завършил с 6 убити, 140 ранени и погроми на държавно имущество на стойност $1,5 милиона.
Швейк
Разбрах, че сме пръкнали от Адам и Ева....те са се ебали, че да пръкнанат човеците
bod
Цитат(Радио Ереван @ 06/01/2022, 00:34) <{POST_SNAPBACK}>
Зная, дори папата бил там. Пиша го по спомен. Ама разликата между малко над 4,00 и малко под 4,00 е огромна.

Имаш неоснователни очаквания за влизане в рая.
Какви са тези четворки. След някоя година ще искаш да се влиза и с тройка.
В рая ще влизат само пълните отличници, по всички дисциплини отличен, и то за целия период на оценяване.
То затова светците се броят на пръсти.
Веднъж да имаш петица, или по-ниска оценка, гориш.

Швейк
А ти къде и в тази схема
Shade
Цитат(Швейк @ 06/01/2022, 11:32) <{POST_SNAPBACK}>
А ти къде си в тази схема

Вкъщи пред телевизора.
Shade
Цитат(bod @ 06/01/2022, 11:19) <{POST_SNAPBACK}>
В рая ще влизат само пълните отличници, по всички дисциплини отличен, и то за целия период на оценяване.

Не точно. Необходимото и достатъчно условие да влезеш в Рая е отличен по дисциплината "Лоялност към Него". Един път да пропуснеш да Го споменеш с молитва, и си дисквалифициран. И да вярваш, че си Го познал, Той вече не те познава.
Останалите дисциплини нямат тежест, тъй като са свързани с науки, разколебавящи вярата в Книгата. Науките, противоречащи на Книгата, са вдъхновени от Лукавия.
D-rA
Цитат(Shade @ 06/01/2022, 21:59) <{POST_SNAPBACK}>
Не точно. Необходимото и достатъчно условие да влезеш в Рая е отличен по дисциплината "Лоялност към Него". Един път да пропуснеш да Го споменеш с молитва, и си дисквалифициран. И да вярваш, че си Го познал, Той вече не те познава.
Останалите дисциплини нямат тежест, тъй като са свързани с науки, разколебавящи вярата в Книгата. Науките, противоречащи на Книгата, са вдъхновени от Лукавия.

Тц, не си прав - мярнах инфо че вече билет за рая и зелен сертификат ще са еквиваленти... sunbathing.gif
Shade
Цитат(D-rA @ 06/01/2022, 12:03) <{POST_SNAPBACK}>
Тц, не си прав - мярнах инфо че вече билет за рая и зелен сертификат ще са еквиваленти... sunbathing.gif

Едва ли. В Книгата зелен сертификат не е споменат.
D-rA
Цитат(Shade @ 06/01/2022, 22:07) <{POST_SNAPBACK}>
Едва ли. В Книгата зелен сертификат не е споменат.

Сега пишат ъпдейт... sunbathing.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.