Ако някой е заблуден, то е индивидуално.
Ако някой върши зло-пак е индивидуално.
И алчността е индивидуална. Както и жестокостта, и омразата.
Страшното е когато някой не разбира, че всъщност върши зло. Ето това е страшно.
Самата истина.
Но дали властите, които ни вкараха в нов тип диктатура, отнеха ни правата и свободите, и ни насилват да се дупчим с не се знае точно какво, осъзнават, че вършат зло?
Щото аз съм си грешник, не го крия. Е, опитвам да се поправям и покайвам, не е лесно. Обаче, не съм тръгнал нито да насилвам някого, нито да заразявам някого, нито да бия някого, който опитва мирно да протестира и изразява мнение, нито да вкарвам в телата на хората някакви отрови, които променят божията структура на биологията ни. И колко още! Така че, права си за горното, но пък Злото не е абстракция, то има чисто човешко измерение, и то персонално, то е част от определени сили и човеци, които вършат определени дела и простъпки. И то напълно осъзнавайки какво правят! Важно да се отбележи. Вършат го от алчост, за власт и парѝ. Най-кратко казано. Така че - сори, ама наистина е индивидуално. Проблемът обаче е, че става и обществена функция, понеже влияе и на обществените отношения, и на чисто човешките. Тоест, това Зло генерира още такова, и, ето ни докъде я докарахме. А май предстои и още по-лошо. Дано не, но... не знам. Задават се всички предпоставки за една страшна и пагубна глобална криза.
Щатите, под предлог хибридната си война с Москва, ще настаняват хиляди свои военни в страните от Източна Европа и прилежащите до руските граници, в Украйна, Грузия, Прибалтика, средна Азия, и т. н. У нас се подготвят мисля три бази, с военен персонал около 3 700 бойци. С прилежащата техника, говори се и за ядрена! Официално ни баламосват, че още не било решено, обаче американски съгледвачи вече оглеждат места за тези бази! И това не е само у нас.
Енергийната криза ще се задълбочава, спекулациите и по това не спират, което ще доведе до дефицити на енергия, до режими на тока, у нас със сигурност в обозримото бъдеще. Оттам животът драстично ще поскъпне, ама до небесата! Инфлацията ще изяжда всякакви актуализации и ала-бализми финансови. Безконтролното печатане на кинти по целия свят, както и тоталното и необратимо дългово заробване на държавите ще доведе скоро до помитаща всичко финансова световна криза! Която няма аналог в миналото. Дано и по това бъркам, но натам отиват нещата. Питай Питето, той/тя чете читанките по въпроса, може да обясни.
Ковид щуротията няма да спре, докато не надупчат повечето хора, което едва ли ще бъде постигнато и тази година. Така че, блокажът с мерките ще утежни още повече ситуацията, както икономически, така и финансово, всякак. Накратко, има сили и власти в света, натресли ни и ковид манипулацията, които правят всичко възможно светът ни, какъвто го познаваме, скоро да се сгромоляса, и то с колосален трясък! Впрочем, ако се върнем към мосю Нотърдам, в едно свое пророчество той пише за Черно море, в което "рибата буквално ще се свари". Интересно. Как си представяш това? Аз го виждам като резултат от една ядрена атака в региона, ако предизвикат янките руснаците, с техния натиск през Украйна към Кремъл. Защо не! Ако руснаците се видят натясно, нищо чудно да атакуват с ядрени ракети, примерно американски самолетоносач в Черно море. И, ето ти сварена риба.
Опитвам се да кажа в какво се опитват да ни набутат нашите най-нови братя и съюзници.

И как антисъветските ви комплекси на някои ще допринесат това да се случи. Дано да не стане, но, нека ти кажа нещо: Когато в една театрална постановка на декора и стената виси пушка, все в някое действие тя ще гръмне! Разбираш ли? Май не.