Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Третата доза ваксина, не дали
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Хасан
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/kunch...a-video-2295573

Очаквано намалиха срока между втората и третата игла на три месеца. Преди беше лесно. Чакаш като баща ми шест месеца и си поставяш третата игла. Сега дилемата е щом са изминали три или повече месеца веднага ли да я поставим докато не ни е лепнал Омикрона или да поизчакаме, ако имаме голям брой антитела. Напоследък чувам, че антителата изобщо не трябва да се мерят, но ако са много примерно над 5000 Бау/мл, няма ли да се натовари организма с трета доза? neprichom.gif
В Плевен в неврологично отделение имало двама човека със странични ефекти след втора доза. Предполагам са били с векторни ваксини. Понякога вместо да се изпишат вежди, се нараняват очи. Колкото лекари, толкова и мнения. unsure.gif Най-често чувам, не знам, ти си решавай.
Преболедувалите и после ваксинираните и те ли да бързат веднага след третия месец. В Германия доколкото знам срокът е четири месеца. Как така доскоро не беше безопасно да се слага трета доза преди шест месеца, сега стана безопасно? Ако е безопасно, защо чак сега срокът се удължава? unsure.gif
Може да съм ваксър, но съм критичен ваксър.
Питето
Прилича на политическо решение от рода "да не дразним електората, сваляме срока и "секи сам си преценя" "... Поне досега, така се вземаха решенията в мамковината по темата за ковида, и не виждам причина да са променили подхода — предимно политически ПиАр и почти никакви медицински причини. bg.gif
Rat_in_the_house
Те векторните ваксини....едната е базирана на вирус, срещан при маймуните, другата е базирана на вирус, който нормално си се среща при хора. Май само на Астра ваксината отпадна от масово приложение и то не беше заради странични ефекти, а заради огромния срок между първа и втора доза.
Тази последната дето направиха, протеиновата, още я няма у нас. Тя си е вече съвсем като противогрипните, каквито има от 30 години.
Идеята е ясна-да имаш високи нива антитела като срещнеш Омикрон. Само дето векторните по принцип не водят до такива високи нива антитела. Производителят на тази, с която аз съм ваксиниан, даваше препоръки само за медицински работници, които са непрекъснато в контакт с болни. За другите...още изследват. Преди два дена качиха някакъв материал за резултатите от ЮАР, но още не съм чел какво пише.

Това с анителата според мен е пълна глупост, защото нищо не значи. След 40 дена всекидневен контакт с болен вкъщи (майка ми) имах 0 антитела. При нея пък в момента антителата са по-високи, отколкото бяха 6 месеца след като преболедува, съответно има нов сертификат за още 3 месеца. При една позната пак така-в момента е по-високи стойности на антителата. И за двете лекарите твърдят, че с 99% вероятност отново са срещнали вируса някъде.
iridium
Tретата доза повишава имунитета, така че след четвъртата доза сте защитени.

След като 90 процента от населението получи петата доза, ограниченията могат да бъдат облекчени, тъй като шестата доза спира разпространението на вируса.

Cедмата доза ще реши проблемите и няма причина 3a страх от осмата доза.
Клиничната фаза на деветата доза потвърждава, че антителата остават стабилни след десетата доза.

Единадесетата доза гарантира, че няма да се развият нови мутации, така че вече няма причина да се критикува идеята за дванадесетата доза.
Shade
Цитат(iridium @ 31/12/2021, 09:32) <{POST_SNAPBACK}>
...така че вече няма причина да се критикува идеята за дванадесетата доза.

А кога ще разгърнеш идеята за развитието на тайните на битието при наличие само на нулева доза?
lati1960
Цитат(Shade @ 31/12/2021, 20:27) <{POST_SNAPBACK}>
А кога ще разгърнеш идеята за развитието на тайните на битието при наличие само на нулева доза?

Ето я тази идея, и, слава Богу, засега е само идея:

https://fakti.bg/kultura-art/316665-idvat-o...o-zombita-video

Та, след примерно 154-та доза, там някъде, може би трябва да очаквате... ми нещо подобно.
Жалко, че няма да съм тук да го видя, но, натам отиват нещата. Впрочем, това не е фантастика. Макар и засега само във филмите. Т. нар. консуматорско общество е обладано от зомби културата, на непреодолимо желание и ненасита. Реално погледнато ние всички сме на прага на зомби реалността. Малка крачка ни дели от което. Пример: Познавам човек, който е диабетик. И, въпреки това, на сядане изпива по литър водка, пвц бира, плюс дасет кюфтета, пет пържоли, отделно мезета и салати! Диабетик! Уникално! Наскоро получи миниинсулт, едва оцеля. Но, не отказа алкохола, цигарите и месото. Е, какво е това?! Ние и сега сме зомбита. Просто още не сме се развихрили, понеже дотук още има с какво да се тъпчем. Но, това ще свърши, не може да е безкрайно. Елитът, от негова гледна точка, има основание да опитва да намали драстично световното население, иначе неминуемо се отива към зомби реалността. Засега неуспешно. Може пък ковид ваксините да сработят по това, знае ли човек. 292.gif
Честита нова година, впрочем! Да е здрава и мирна, дано! Поне да си го пожелаем. А каква ще е, да сме живи и здрави, ще видим.
Rat_in_the_house
Сега пък зомби култура...
Братя Грим бяха някъде около 1800-та година, по спомен, като всичко събрано от тях, е много по-старо. И тогава ли е имало консуматорско общество?
Shade
Цитат(lati1960 @ 01/01/2022, 01:32) <{POST_SNAPBACK}>
...слава Богу
...след примерно 154-та доза, там някъде, може би трябва да очаквате... ми нещо подобно.
Жалко, че няма да съм тук да го видя..

Как така няма да го видиш? Понеже очакваш 154-та доза след 77 години ли?
При обещания ти Вечен живот, който след 154-тата молитва ти е твърдо в кърпа вързан...

Но като ще се осланяме на научна фантастика, поне да беше заложил на ключовата фраза "Sit tight and assess!", дефакто прилагана от милиони объркани многознайковци. smile.gif
lati1960
Цитат(Rat_in_the_house @ 01/01/2022, 13:19) <{POST_SNAPBACK}>
Сега пък зомби култура...
Братя Грим бяха някъде около 1800-та година, по спомен, като всичко събрано от тях, е много по-старо. И тогава ли е имало консуматорско общество?

Дьо Нотърдам или т. нар. Нострадамус е с около три века по-назад, но ето какво пише в едно от неговите четиристишия:

"Няма абати, монаси, няма послушници, които да се учат. Медът ще струва много повече от восъка за свещи. Толкова висока ще е цената на пшеницата, че човекът ще се побърка. Ближните ще се хранят едни с други в отчаянието си", пише Нострадамус в едно от своите пророчества." Оттук: https://www.vesti.bg/lyubopitno/predskazani...-2022-g-6135841

Да, да, наясно съм колко е спекулативно това. Търси се сензацията, намесват и баба Ванга, и т. н. Но. Където има дим, има и огън. Не вървят добре нещата, в света ни, и не само заради пандемията. Тя е израз не толкова на биологичното ни състояние, по нарушения еко баланс, но най-вече на вътрешното ни такова като духовни, морални същества, претендиращи да имат етика поне една степен над животинската. По последното нещата са трагични! А консуматорското общество е проблем в онзи библейски смисъл, който заблуждава човеците, че могат всички да са /като/ бог/ове не земята. Не можем. Щото ще умрем. Всички. И не е по възможностите човешки да променим това. Така погледнато, с безумните си действия и бездействие, вкл. по тази "пандемия", ние просто сечем клона, на който седим. Рано или късно последиците ще са ужасяващи. Чисто математически погледнато дори, въобще не говоря за вяра и религия. Можеш ли да си представиш 8 или 10 милиарда "божества" всеки с Ламбургини, с яхта, Ролекс, къща с басейн, милиарди в банката и място на космическата станция? Това е безумна идея, внушавана от лукавите, която ще погуби света! И какво ще стане, когато дойдат последиците, и масата народ разбере, че са го мамили?!
-----------------
Опс, забравих. Зло да те забрави - ЧНГ, успешна, здрава и щастлива да ти е!
lati1960
Цитат(Shade @ 01/01/2022, 17:59) <{POST_SNAPBACK}>
Как така няма да го видиш? Понеже очакваш 154-та доза след 77 години ли?
При обещания ти Вечен живот, който след 154-тата молитва ти е твърдо в кърпа вързан...

Но като ще се осланяме на научна фантастика, поне да беше заложил на ключовата фраза "Sit tight and assess!", дефакто прилагана от милиони объркани многознайковци. smile.gif

Отново си се объркал. Отдавам го на непознаване принципите и основите на Вярата, говоря за Християнската.
Вечният ми живот няма да е тук, в този свят на грях и нечестие. И не само моят. Всички до един ще преминем през това, което в Книгата е наречено всеобщо Възкресение. След което ще идем на Съд там Горе, пред Създателя си, пак до един. На който Съд ще бъде решена съдбата на всеки - за идния свят, според вяра, дела и начин на живот. Дали ще сме в добрата му част, наречена Рай, или в наказателната, наречена Ад. Така че няма да дочакам 154-та ви доза ковид, или някаква друга гадост, не че съжалявам. Просто няма да съм тук, за да ви напомня отново: "Аз казах ли ви?!" a4dff7b7.gif Това последното в кръга на шегата. Иначе, всички до едно технологични, научни и иновативни постижения някога са били точно в сферата на "фантастиката". Дори и деструктивните и зловещите. Не че не го знаеш.
Shade
Цитат(lati1960 @ 01/01/2022, 09:53) <{POST_SNAPBACK}>
Отново си се объркал. Отдавам го на непознаване принципите и основите на Вярата, говоря за Християнската.
Вечният ми живот няма да е тук, в този свят на грях и нечестие. И не само моят. Всички до един ще преминем през това, което в Книгата е наречено всеобщо Възкресение. След което ще идем на Съд там Горе, пред Създателя си, пак до един. На който Съд ще бъде решена съдбата на всеки - за идния свят, според вяра, дела и начин на живот. Дали ще сме в добрата му част, наречена Рай, или в наказателната, наречена Ад. Така че няма да дочакам 154-та ви доза ковид, или някаква друга гадост, не че съжалявам. Просто няма да съм тук, за да ви напомня отново: "Аз казах ли ви?!" a4dff7b7.gif Това последното в кръга на шегата. Иначе, всички до едно технологични, научни и иновативни постижения някога са били точно в сферата на "фантастиката". Дори и деструктивните и зловещите. Не че не го знаеш.

Тъй, значи, ясно.
Всички до едно технологични, научни и иновативни постижения от сферата на фантастиката преминават в сферата на реалността.
А съответно всички до едно верски постижения от сферата на реалността предстои да преминат към сферата на фантастиката.
Където поголовно ще има съд и присъди за неверниците: обесени, разстреляни и труповете хвърлени в Огненото езеро. Освен теб като лоялен богомолец, който ще бъде награден с Рай - място на вечно щастие, изразявано с пеене на псалми за възхвала на любящия Бог. Откъдето нямаш с комункация с неверниците, та да им напомниш отново: "Аз казах ли ви?!"
Питето
Значи, твоя господ е направил така (според теб той прави всичко да става както той го иска), че науката масово да спасява препили и преяли диабетици от инсулти, че спокойно да продължават с препиването и преяждането, а ти обясняваш как твоя господ искал точно наопаки... Твоя господ пратил технологии, та да станем почти 8млрд. при това с тройна продължителност на живота, а ти обясняваш как имал мерак да ни изтребва... Абе да не би някой да ви е пробутал грешната книга, а? lol1.gif
lati1960
Цитат(Shade @ 01/01/2022, 21:25) <{POST_SNAPBACK}>
Тъй, значи, ясно.
Всички до едно технологични, научни и иновативни постижения от сферата на фантастиката преминават в сферата на реалността.
А съответно всички до едно верски постижения от сферата на реалността предстои да преминат към сферата на фантастиката.
Където поголовно ще има съд и присъди за неверниците: обесени, разстреляни и труповете хвърлени в Огненото езеро. Освен теб като лоялен богомолец, който ще бъде награден с Рай - място на вечно щастие, изразявано с пеене на псалми за възхвала на любящия Бог. Откъдето нямаш с комункация с неверниците, та да им напомниш отново: "Аз казах ли ви?!"

Отново забрави важното нещо, наречено свободна воля и свободен избор. Господ насила ли да ни направи добри?
Любящият Бог и в момента /примерно сега чрез мен/ призовава всички до един да се откажем от злите си дела, от нечестието, лъжите, кражбите, убийствата, насилието, и всякакво зло познато ни на този свят. Е, отказваме ли се? Ми не, не и всички. Не и повечето. Не е съдене това, констатация е. Вижда се в самия живот. Е, защо тогава някои обвинявате Бог, че ще накаже тези, които вършат тези неща? Всички днес имаме тази свобода - да изберем между добро и зло. Кое избираме? Нека всеки да си отговори, за себе си. Аз съм грешен човек, и няма да съдя никого, щото и аз ще ида на Съд. Така че, по-кротко с обвиненията към Господ. От една страна такива Го обвинявате, че не бил справедлив и не наказвал злото, пък като четете как накрая ще извърши правда и ще накаже злите и нечестивите, бил пък много жесток? Е, кое да е? Няма угодия. Мисля не познавате добре писанията, нито дълбокия им смисъл, оттам идват и тези недоразумения, спрямо вярата. По която причина не обвинявам никого по това, отново ще ви призова такива да почнете да четете Книгата, и едва после да говорите.
lati1960
Цитат(Питето @ 01/01/2022, 21:34) <{POST_SNAPBACK}>
Значи, твоя господ е направил така (според теб той прави всичко да става както той го иска), че науката масово да спасява препили и преяли диабетици от инсулти, че спокойно да продължават с препиването и преяждането, а ти обясняваш как твоя господ искал точно наопаки... Твоя господ пратил технологии, та да станем почти 8млрд. при това с тройна продължителност на живота, а ти обясняваш как имал мерак да ни изтребва... Абе да не би някой да ви е пробутал грешната книга, а? lol1.gif

Ти прочел ли си и ред от Библията? Май не.
Виж какво писах на когелага по-горе. За свободния избор. И не само.
Всичко добро на този свят, и въобще, е от Твореца. Идеята, целта действително е да спаси и дари с живот вечен в новия си свят всички нас, до един. Само че. Има условия. Даден ни е избор. И чрез предците си сме го направили - да познаваме добро и зло. Сега, ние като наследници, стоим пред същия - да избираме кое от двете да вършим. И да си носим последиците. Толкова ли е трудно за разбчиране?
Ако вършиш делата на лукавия, които ги знаем - лъжа, убийство, кражба, насилие, блудство, прелюбодейство, и т. н., ще получим наказание.
Ако вършиш делата наредени от Бога, препотвърдени от Сина, ще получиш награда, а това е живот нов в новия свят на Бога наречен Царство Небесно.
Какво сложно има? Кое не разбра? И защо някои обвинявате Твореца за състоянието на света, който е такъв, каквито сме и ние, повечето? Нали си много умен, хайда поразмишлявай, преди да говориш пак!
Rat_in_the_house
Ако някой е заблуден, то е индивидуално.
Ако някой върши зло-пак е индивидуално.
И алчността е индивидуална. Както и жестокостта, и омразата.
Страшното е когато някой не разбира, че всъщност върши зло. Ето това е страшно.
Хасан
Цитат(lati1960 @ 02/01/2022, 11:33) <{POST_SNAPBACK}>
Ти прочел ли си и ред от Библията? Май не.
Виж какво писах на когелага по-горе. За свободния избор. И не само.
Всичко добро на този свят, и въобще, е от Твореца. Идеята, целта действително е да спаси и дари с живот вечен в новия си свят всички нас, до един. Само че. Има условия. Даден ни е избор. И чрез предците си сме го направили - да познаваме добро и зло. Сега, ние като наследници, стоим пред същия - да избираме кое от двете да вършим. И да си носим последиците. Толкова ли е трудно за разбчиране?
Ако вършиш делата на лукавия, които ги знаем - лъжа, убийство, кражба, насилие, блудство, прелюбодейство, и т. н., ще получим наказание.
Ако вършиш делата наредени от Бога, препотвърдени от Сина, ще получиш награда, а това е живот нов в новия свят на Бога наречен Царство Небесно.
Какво сложно има? Кое не разбра? И защо някои обвинявате Твореца за състоянието на света, който е такъв, каквито сме и ние, повечето? Нали си много умен, хайда поразмишлявай, преди да говориш пак!

Не пишете по темата, ама айде нали са празници, няма да се заяждам. smile.gif
Винаги съм се чудел защо лукавия се пише с малка буква и защо тези, които имат грехове заслужават наказания? Всички грешим малко или повече и ако има наказания би трябвало да са само в този живот.

Чл. 36. (1) Наказанието се налага с цел: 1) да се поправи и превъзпита осъденият към спазване законите и добрите нрави, 2) да се въздействува предупредително върху него и да му се отнеме възможността да върши други престъпления и 3) да се въздействува възпитателно и предупредително върху другите членове на обществото.
(2) Наказанието не може да има за цел причиняване на физическо страдание или унижаване на човешкото достойнство.

lati1960
Цитат(Rat_in_the_house @ 02/01/2022, 17:00) <{POST_SNAPBACK}>
Ако някой е заблуден, то е индивидуално.
Ако някой върши зло-пак е индивидуално.
И алчността е индивидуална. Както и жестокостта, и омразата.
Страшното е когато някой не разбира, че всъщност върши зло. Ето това е страшно.

Самата истина.
Но дали властите, които ни вкараха в нов тип диктатура, отнеха ни правата и свободите, и ни насилват да се дупчим с не се знае точно какво, осъзнават, че вършат зло?
Щото аз съм си грешник, не го крия. Е, опитвам да се поправям и покайвам, не е лесно. Обаче, не съм тръгнал нито да насилвам някого, нито да заразявам някого, нито да бия някого, който опитва мирно да протестира и изразява мнение, нито да вкарвам в телата на хората някакви отрови, които променят божията структура на биологията ни. И колко още! Така че, права си за горното, но пък Злото не е абстракция, то има чисто човешко измерение, и то персонално, то е част от определени сили и човеци, които вършат определени дела и простъпки. И то напълно осъзнавайки какво правят! Важно да се отбележи. Вършат го от алчост, за власт и парѝ. Най-кратко казано. Така че - сори, ама наистина е индивидуално. Проблемът обаче е, че става и обществена функция, понеже влияе и на обществените отношения, и на чисто човешките. Тоест, това Зло генерира още такова, и, ето ни докъде я докарахме. А май предстои и още по-лошо. Дано не, но... не знам. Задават се всички предпоставки за една страшна и пагубна глобална криза.
Щатите, под предлог хибридната си война с Москва, ще настаняват хиляди свои военни в страните от Източна Европа и прилежащите до руските граници, в Украйна, Грузия, Прибалтика, средна Азия, и т. н. У нас се подготвят мисля три бази, с военен персонал около 3 700 бойци. С прилежащата техника, говори се и за ядрена! Официално ни баламосват, че още не било решено, обаче американски съгледвачи вече оглеждат места за тези бази! И това не е само у нас.
Енергийната криза ще се задълбочава, спекулациите и по това не спират, което ще доведе до дефицити на енергия, до режими на тока, у нас със сигурност в обозримото бъдеще. Оттам животът драстично ще поскъпне, ама до небесата! Инфлацията ще изяжда всякакви актуализации и ала-бализми финансови. Безконтролното печатане на кинти по целия свят, както и тоталното и необратимо дългово заробване на държавите ще доведе скоро до помитаща всичко финансова световна криза! Която няма аналог в миналото. Дано и по това бъркам, но натам отиват нещата. Питай Питето, той/тя чете читанките по въпроса, може да обясни. animatedwink.gif
Ковид щуротията няма да спре, докато не надупчат повечето хора, което едва ли ще бъде постигнато и тази година. Така че, блокажът с мерките ще утежни още повече ситуацията, както икономически, така и финансово, всякак. Накратко, има сили и власти в света, натресли ни и ковид манипулацията, които правят всичко възможно светът ни, какъвто го познаваме, скоро да се сгромоляса, и то с колосален трясък! Впрочем, ако се върнем към мосю Нотърдам, в едно свое пророчество той пише за Черно море, в което "рибата буквално ще се свари". Интересно. Как си представяш това? Аз го виждам като резултат от една ядрена атака в региона, ако предизвикат янките руснаците, с техния натиск през Украйна към Кремъл. Защо не! Ако руснаците се видят натясно, нищо чудно да атакуват с ядрени ракети, примерно американски самолетоносач в Черно море. И, ето ти сварена риба.
Опитвам се да кажа в какво се опитват да ни набутат нашите най-нови братя и съюзници. no.gif И как антисъветските ви комплекси на някои ще допринесат това да се случи. Дано да не стане, но, нека ти кажа нещо: Когато в една театрална постановка на декора и стената виси пушка, все в някое действие тя ще гръмне! Разбираш ли? Май не.
lati1960
Цитат(Хасан @ 02/01/2022, 18:35) <{POST_SNAPBACK}>
Не пишете по темата, ама айде нали са празници, няма да се заяждам. smile.gif
Винаги съм се чудел защо лукавия се пише с малка буква и защо тези, които имат грехове заслужават наказания? Всички грешим малко или повече и ако има наказания би трябвало да са само в този живот.

Чл. 36. (1) Наказанието се налага с цел: 1) да се поправи и превъзпита осъденият към спазване законите и добрите нрави, 2) да се въздействува предупредително върху него и да му се отнеме възможността да върши други престъпления и 3) да се въздействува възпитателно и предупредително върху другите членове на обществото.
(2) Наказанието не може да има за цел причиняване на физическо страдание или унижаване на човешкото достойнство.

Така си е. Всички сме грешници, всички заслужаваме наказание. Но.
И ето тук е важното: Не всички, като осъзнаем това, продължаваме да вършим зло, съзнателно. Повечето продължават - за парѝ и власт. Докато някои се спираме, доверяваме се на обещаното в Книгата, и поне опитваме да се поправим. Нали така. Не че и ние, вярващите и християните не си плащаме за греховете на този свят. По това си прав, всички сме в кюпа, плащаме. Разликата е през Вярата. Щото ще има Съд после, след като починем всички, след като светът ни бъде обновен, на който Съд ще се изявят делата и живота на всички ни, и там ще се види кой какво и защо. Нищо скрито няма да остане. И, които са приели с вяра да се променят и вършат добро, колкото могат, няма да бъдат осъдени и наказани в Ад. Това е накратко.
Иначе, прав си за другото, че за едно престъпление може да има само едно наказание. Както и че наказателното правораздаване не бива да има за цел душевното и физическо повреждане на човека. Проблемът е, че това в света ни е само на хартия. Пожелателно. Първо, нямаме вече почти никъде справедливо съдебно производство, у нас пък хич. Всичко е алъш вериш, който има кинти, се отървава. Отделно в затворите, поне у нас, е страшно мазало. Меко казано. Няма как тези членове от по-горе да се спазвят. Така погледнато, няма правосъдие. Факт. И народецът ни го знае отдавна, затуй и народното творчество: За кокошка няма прошка, за милион няма закон! Навсякъде е така, впрочем. То ако имаше правосъдие, защо Господ ще ни съди? Разбираш ли? Ако имаше истинска справедливост още на този свят, значи всички сме си платили, и Бог нямаше да ни праща на Съд после. Просто е. Но, точно защото няма правда и справедливост на този свят, а се вихри нечестието и насилието, прикрито умело зад тотално лицемерие, ще има такъв Съд, и на него всеки, който си мисли, че е избегнал правосъдие за гнусните си дела тук и сега, ще бъде неприятно изненадан, меко казано. Та така, мисля ме разбра.
Здрава и успешна година ти желая!
Хасан
Цитат(lati1960 @ 02/01/2022, 20:39) <{POST_SNAPBACK}>
Така си е. Всички сме грешници, всички заслужаваме наказание. Но.
И ето тук е важното: Не всички, като осъзнаем това, продължаваме да вършим зло, съзнателно. Повечето продължават - за парѝ и власт. Докато някои се спираме, доверяваме се на обещаното в Книгата, и поне опитваме да се поправим. Нали така. Не че и ние, вярващите и християните не си плащаме за греховете на този свят. По това си прав, всички сме в кюпа, плащаме. Разликата е през Вярата. Щото ще има Съд после, след като починем всички, след като светът ни бъде обновен, на който Съд ще се изявят делата и живота на всички ни, и там ще се види кой какво и защо. Нищо скрито няма да остане. И, които са приели с вяра да се променят и вършат добро, колкото могат, няма да бъдат осъдени и наказани в Ад. Това е накратко.
Иначе, прав си за другото, че за едно престъпление може да има само едно наказание. Както и че наказателното правораздаване не бива да има за цел душевното и физическо повреждане на човека. Проблемът е, че това в света ни е само на хартия. Пожелателно. Първо, нямаме вече почти никъде справедливо съдебно производство, у нас пък хич. Всичко е алъш вериш, който има кинти, се отървава. Отделно в затворите, поне у нас, е страшно мазало. Меко казано. Няма как тези членове от по-горе да се спазвят. Така погледнато, няма правосъдие. Факт. И народецът ни го знае отдавна, затуй и народното творчество: За кокошка няма прошка, за милион няма закон! Навсякъде е така, впрочем. То ако имаше правосъдие, защо Господ ще ни съди? Разбираш ли? Ако имаше истинска справедливост още на този свят, значи всички сме си платили, и Бог нямаше да ни праща на Съд после. Просто е. Но, точно защото няма правда и справедливост на този свят, а се вихри нечестието и насилието, прикрито умело зад тотално лицемерие, ще има такъв Съд, и на него всеки, който си мисли, че е избегнал правосъдие за гнусните си дела тук и сега, ще бъде неприятно изненадан, меко казано. Та така, мисля ме разбра.
Здрава и успешна година ти желая!

Нищо не написа защо се пише с малка буква, явно и ти не знаеш. neprichom.gif
По принцип неща за които не съм компетентен нито ги възразявам, нито ги признавам.
Значи според теб след смъртта ще има съд заради калпавото правораздаване тук на земята? Тези, които са минали метър да си получат заслуженото. Демек съветваш тези, които са извършили престъпления веднага да отиват да си признават и да молят за по-строго наказание, за да не ги съдят после.
Има една народна мъдрост със силен не се бори, с богат не съди. Въпреки това, понякога и богати губят дела.
Благодаря!
Питето
Чел съм, манипулацията трябва да се разпознава овреме, да си обучен и да не ти повлияват писаниците и пропагандата. А ти нарочно пропусна да отговориш, що твоя господ помага на препилите и преяли диабетици... вместо да го подкара както го съветваш. animatedwink.gif
Rat_in_the_house
Как така още нямаш ваксина, пък някой те насилва? Що за насилие, след като ти успяваш да го избегнеш. Статистиката казва, че така са към 60% от хората. Странна работа...

По соц време ако беше станало това, просто за един ден щяха да бъдат ваксинирани всички работещи в завода и никой никого за нищо нямаше да пита.
Хибридни войни, военни бази и пр. нямат общо в случая.Глобалната икономика има особеност. Колкото по-малко участваш в нея, толкова си по-уязвим. Колкото повече, толкова ти е по-сигурно, защото си ценен за другите по веригата. Заради това и държави като Украйна, останали извън световния пазар, стават лесна мишена. Из такива държави са и повечето съвременни войни. В тоя смисъл за нас няма нищо по-добро от това да влезем в еврозоната и да приемем още не три, а ако може още 10 бази на НАТО. Политиката на враждебно настроени към нас държави като Русия е да разделят и владеят. Колкото по-свързани са ти пазара, инфраструктурата и отбраната с някой по-голям, толкова си по-защитен. Ако бяхме се ориентирали навремето към Русия, щеше да важи същото. Само дето е безсмислено да се обвързваш с враговете си.
D-rA
Цитат(Rat_in_the_house @ 02/01/2022, 23:27) <{POST_SNAPBACK}>
По соц време ако беше станало това, просто за един ден щяха да бъдат ваксинирани всички работещи в завода и никой никого за нищо нямаше да пита.

Изглежда за соца си чел само в нечии книжки или на маса си чувал за него... Гръмна Чернобил и цялото БКП си затрая "невинно" и никого не предупреди за което... Та и ковид по соц време да се беше появило - все тая, щеше и по-зле да е, какви ваксини пък и за един ден - абе що не си проветряваш мозъка по-често, вместо да твориш безмислици... sunbathing.gif
Швейк
А лукавия чие творение е драги?
lati1960
Цитат(Rat_in_the_house @ 02/01/2022, 23:27) <{POST_SNAPBACK}>
Как така още нямаш ваксина, пък някой те насилва? Що за насилие, след като ти успяваш да го избегнеш. Статистиката казва, че така са към 60% от хората. Странна работа...

Хибридни войни, военни бази и пр. нямат общо в случая.Глобалната икономика има особеност. Колкото по-малко участваш в нея, толкова си по-уязвим. Колкото повече, толкова ти е по-сигурно, защото си ценен за другите по веригата. Заради това и държави като Украйна, останали извън световния пазар, стават лесна мишена. Из такива държави са и повечето съвременни войни. В тоя смисъл за нас няма нищо по-добро от това да влезем в еврозоната и да приемем още не три, а ако може още 10 бази на НАТО. Политиката на враждебно настроени към нас държави като Русия е да разделят и владеят. Колкото по-свързани са ти пазара, инфраструктурата и отбраната с някой по-голям, толкова си по-защитен. Ако бяхме се ориентирали навремето към Русия, щеше да важи същото. Само дето е безсмислено да се обвързваш с враговете си.

Посоченият от теб процент е за България. В развития свят той отива вече към 80, 90% и нагоре. Ще ни натиснат и нас по това, бъдете сигурни. Вече върви агресивна кампания, не само по медиите. Милиционерската постановка с онзи идиот с "гранатата" е в същия контекст. Въпрос на време е, по един или друг начин, тихичко насилствен го наричам аз, принудителен завоалирано, да опитат да ме надупчат и мен, и всеки човек на тази земя, барабар с дечицата! Това е идеята, целта на тази "пандемия". В доста страни, и то доскоро най-демократичните, ваксинацията става задължителна тази година, това са Австрия, Германия, Нидерландия, частично Франция, Италия... да не изреждам. Просто в България като остатъчна част от Ориента тези процеси се забавят, но няма да ни отминат.
Твоето отношение към Русия го разбрах. То наистина е остатъчен комплекс и травмираност от постсъветското доминиране у нас, наясно съм. Но, подкрепяйки крайните решения по ескалация срещу супер ядрената сила Русия, някои не си давате сметка докъде може да доведе това. Русия не е продажна България, за да си играят с нея така. За да не издребняваме по въпроса, ще цитирам едно от последните изказвания на външния руски министър Лавров, който каза, предавам по памет: "Принудени сме в тази ситуация да реагираме така, както биха реагирали нашите американски партньори, ако до техните граници бъдат разположени враждебни бази и войски, заедно с нападетелни ядрени оръжия." Край на цитата. Не си давате сметка някои срещу какво ритате! И какви могат да бъдат последствията, за света въобще. no.gif Що касае проблема с Украйна, той не бе провокиран от Кремъл, по което ще предам, пак дословно, думите на един международен коментатор, които обясняват всичко: "Да, Русия анексира Крим, защото Америка анексира Украйна!" Е, мисля е ясно. Поне по обективната фактология. Останалото са спекулации, субективни мнения и крайни пристрастия.
------------------
Никога не съм призовавал и не съм против членството на страната ни в ЕС и НАТО. Обратното. Само че. Това не значи, че трябва да ни окупират чужди войски и да се опитват да ни вкарат в един безумен по своята идея военен сблъсък с ядрена сила като Русия! Да си имаме уважението. Не става така. Дори като част от СИВ и Варшавския договор не сме допускали чужди окупационни войски на наша територия, дори съветски! Освен на учения. Отива се в опасна крайност, която, повярвай ми, няма да свърши никак добре за нас. А и за света. Янките като искат да воюват срещу Русия, прав им път. Но нещо гледам не им стиска. Тарикатски се стараят да ни набутат нас, поляци, румънци и останали. no.gif
По същия начин стоят нещата и с членството в ЕС. Да, за евро зоната съм, няма лошо. Ама не и като слугинаж, не и за сметка националните ни интереси, като ни стопират Козлодуй, Белене, газови потоци, електро централи, и ни оставят голи като пушки и бедни като мишки! Не става така! Ако искаш да научиш как става, чети какви ги прави Орбан за Унгария, и ще разбереш. Подлогите никой не ги уважава и всеки ги мачка и използва. Крайно време е да престанем с това! Иначе винаги ще си останем турският нужник на Балканите.
lati1960
Цитат(Хасан @ 02/01/2022, 21:40) <{POST_SNAPBACK}>
Нищо не написа защо се пише с малка буква, явно и ти не знаеш. neprichom.gif
По принцип неща за които не съм компетентен нито ги възразявам, нито ги признавам.
Значи според теб след смъртта ще има съд заради калпавото правораздаване тук на земята? Тези, които са минали метър да си получат заслуженото. Демек съветваш тези, които са извършили престъпления веднага да отиват да си признават и да молят за по-строго наказание, за да не ги съдят после.
Има една народна мъдрост със силен не се бори, с богат не съди. Въпреки това, понякога и богати губят дела.
Благодаря!

"Демек съветваш тези, които са извършили престъпления веднага да отиват да си признават и да молят за по-строго наказание, за да не ги съдят после."

Абсолютно! Точно към това призовавам, и не аз, а сам Господ, чрез Сина Си Христос. /Не е зле да поразгърнеш поне Новия завет./ Такъв е смисълът, да. Хората да си признаят грехове, престъпления, нечестиви деяния, и не само. Но да си простят един на друг, и да се опитат повече да не ги вършат. Ако теоретично това се случи с всички нас, тук на този свят, После, след обновлението му, в новия такъв никой нама да иде на Съд, всички ще бъдем дарени с нов и по-добър, вечен живот. Такова е обещанието на Твореца, към нас човеците. И целта е всички да бъдем спасени. Само че. Няма вяра. Няма масова вяра. И, светът отива както е писано за него, към опропастяване, така пише. Затуй ще има и наказание, и Небесен Съд, и място наречено Ад, в което ще пребивават вечно наказаните. Страшно е! Имам предвид думата "вечно". Но, така като гледам, не са много човеците, които са се уплашили. sad.gif
-------------------------
Извинявай не разбрах за какви главни букви говориш. Ако поясниш, ще взема отношение.
lati1960
Цитат(Питето @ 02/01/2022, 22:07) <{POST_SNAPBACK}>
Чел съм, манипулацията трябва да се разпознава овреме, да си обучен и да не ти повлияват писаниците и пропагандата. А ти нарочно пропусна да отговориш, що твоя господ помага на препилите и преяли диабетици... вместо да го подкара както го съветваш. animatedwink.gif

Господ помага на всеки, дори на тези, които не Го търсят и не вярват да Го има. Само че такива не го разбирате.
Самият факт, че си жив и здрав, е дар от Бога, не е резултат от някакви праисторически големи взривове и абсурдни случайности. Всички ние и светът ни сме творение, това е извън всяко съмнение. Вече нататък разговорът е друг.
lati1960
Цитат(Швейк @ 03/01/2022, 05:26) <{POST_SNAPBACK}>
А лукавия чие творение е драги?

А ти чие творение си?
Да, и дяволът е сътворен от Създателя на световете. И, като всяка твар е бил дарен не само с огромна власт и сила, за да служи на Твореца, но и с напълно свободна воля, с която Господ дарява всичко живо сътворено от Него. За съжаление лукавият е направил лош избор, на бунт, в който е увлякъл и нашите предци, първите човеци - най-напред с онази лъжа на "змията" в Градината, после и с всичкото зло и нечестие, на което е научил човеците на тази земя. И така до днес. Поправимо обаче. Чрез Сина си Христос Бог дава възможност на всеки да се откаже от злото и нечестието, и с вяра да почне да върши добро. Кръстът Христов с Възкресението Му е началото на края на дявола. Нататък е въпрос на време всеки да си получи заслуженото, според избора който прави. Вярваш ли това?
Швейк
Кой господ , че са много?
Швейк
Следователно , злото и нечестието са създани от господ
lati1960
Цитат(Швейк @ 03/01/2022, 11:51) <{POST_SNAPBACK}>
Кой господ , че са много?

Не можеш да имаш много бащи, войнико.
Той е само Един. Вече кой ще повярва, кой как ще го интепретира това, отделен въпрос.
lati1960
Цитат(Швейк @ 03/01/2022, 11:53) <{POST_SNAPBACK}>
Следователно , злото и нечестието са създани от господ

Да, безспорно.
То си го и пише. Сам Бог го казва: "Аз Съм Господ, творя и зло, и добро!"
И, какъв е проблемът? За теб специално. Освен ако не си жертва на зло. Нали така.
Тоест, ако разгърнеш Книгата, още в началото пише, че нашите предци са били предупредени и са имали напълно свободната воля какво да изберат. Направили са погрешния избор. И, ето ни нас тук и сега. Страдащи, умиращи. Това е.
Бог е Източникът на всичко. Но е дал свободна воля на всеки и всички да избираме. Така че, от нас зависи в кой и какъв свят ще пребиваваме, и какви ще са последиците от нашия избор. В смисъл, това че има зло не означава, че непременно трябва да изберем да го вършим. Всеки е свободен в това. И не Господ е виновен за нашите страдания, ако направим грешните избори!
Хасан
Цитат(lati1960 @ 03/01/2022, 11:38) <{POST_SNAPBACK}>
"Демек съветваш тези, които са извършили престъпления веднага да отиват да си признават и да молят за по-строго наказание, за да не ги съдят после."

Абсолютно! Точно към това призовавам, и не аз, а сам Господ, чрез Сина Си Христос. /Не е зле да поразгърнеш поне Новия завет./ Такъв е смисълът, да. Хората да си признаят грехове, престъпления, нечестиви деяния, и не само. Но да си простят един на друг, и да се опитат повече да не ги вършат. Ако теоретично това се случи с всички нас, тук на този свят, После, след обновлението му, в новия такъв никой нама да иде на Съд, всички ще бъдем дарени с нов и по-добър, вечен живот. Такова е обещанието на Твореца, към нас човеците. И целта е всички да бъдем спасени. Само че. Няма вяра. Няма масова вяра. И, светът отива както е писано за него, към опропастяване, така пише. Затуй ще има и наказание, и Небесен Съд, и място наречено Ад, в което ще пребивават вечно наказаните. Страшно е! Имам предвид думата "вечно". Но, така като гледам, не са много човеците, които са се уплашили. sad.gif
-------------------------
Извинявай не разбрах за какви главни букви говориш. Ако поясниш, ще взема отношение.

Ако нашият Създател ни обича, не мисля, че ще ни подложи на вечни мъки, каквито и престъпления и грехове да сме извършили. Такова наказание е прекомерно. Освен това няма да е справедливо убиецът и бракониерът да получат едно и също по размер наказание. Звучи логично да се преродим и в другия живот да имаме възможност да се поправим.

Погледни какво съм писал вчера в 18 35 ч.

Швейк
И защо тоя човеколюбив господ е създал злото ?
lati1960
Цитат(Швейк @ 03/01/2022, 15:43) <{POST_SNAPBACK}>

За да оценим Доброто.
И, за да разберем, че без Него, без Небесния ни Баща, не можем да пребиваваме в Доброто.
В Евангелията Исус го обяснява това: "Не можеш да служиш на двама господари!" Няма средно положение.
Трябва да избираме, това е. Дадена ни е пълна свобода по това. Вече друг въпрос, че като изберем Доброто, става трудно. По което пък е писано, че широка е портата и широк пътят, които водят в погибел, а тясна която води към Вечността и истинския Живот в нея, при Бога.
Ти кое си избрал?
lati1960
Цитат(Хасан @ 03/01/2022, 12:59) <{POST_SNAPBACK}>
Ако нашият Създател ни обича, не мисля, че ще ни подложи на вечни мъки, каквито и престъпления и грехове да сме извършили. Такова наказание е прекомерно. Освен това няма да е справедливо убиецът и бракониерът да получат едно и също по размер наказание. Звучи логично да се преродим и в другия живот да имаме възможност да се поправим.

Погледни какво съм писал вчера в 18 35 ч.

Не става така.
Което си написал, ще ме прощаваш, ти не го осъзнаваш, но са думи от духа на лукавия.
Значи свободно да вършим зло, пък после накрая всичко ще се прости на всички, и всички ще се прегърнем, сякаш нищо не е било. no.gif Не, не става така! Ако се съглася примерно, някои веднага ще рипнат, че видите ли, Господ пък не бил справедлив и не наказвал злото. Няма угодия. Истината е, че никой няма да получи по-тежко наказание от което е заслужил. Говоря за После, пред Съда Божи на Небето. Тук и сега нещата са изпортени и изпуснати, тотално. Знаеш това. Звучи логично да се преродите, но няма. Логичното е тук и сега, затуй сме на този свят, щото възможността да се поправим е ТУК И СЕГА! Това е идеята. Е, да виждаш някой да се поправя? Ми малцина. Единици. Почти никой. Тогава? Хайде помисли пак по горното.
ДНЕС е спасителен Ден! За всеки. Това пише в Книгата!

Питаш защо дяволът го пишем с малка буква? Ми защото християните не желаем да го приравняваме с Твореца и Сина, затова. А защо съгрешаващите заслужават наказание?, не е правилният въпрос. Не е, понеже всички сме грешници. По-правилно е да се каже, че които не се обърнат с вяра към покаяние, смирение и поправление, към вършене на добро чрез вяра, за тях ще има наказание. Тоест, вярата е която оправдава, или по-точно казано - Господ опрощава наказанието на повярвалите, защото те се каят за стореното и опитват да не го вършат повече.
Хасан
Цитат(lati1960 @ 03/01/2022, 20:55) <{POST_SNAPBACK}>
Не става така.
Което си написал, ще ме прощаваш, ти не го осъзнаваш, но са думи от духа на лукавия.
Значи свободно да вършим зло, пък после накрая всичко ще се прости на всички, и всички ще се прегърнем, сякаш нищо не е било. no.gif Не, не става така! Ако се съглася примерно, някои веднага ще рипнат, че видите ли, Господ пък не бил справедлив и не наказвал злото. Няма угодия. Истината е, че никой няма да получи по-тежко наказание от което е заслужил. Говоря за После, пред Съда Божи на Небето. Тук и сега нещата са изпортени и изпуснати, тотално. Знаеш това. Звучи логично да се преродите, но няма. Логичното е тук и сега, затуй сме на този свят, щото възможността да се поправим е ТУК И СЕГА! Това е идеята. Е, да виждаш някой да се поправя? Ми малцина. Единици. Почти никой. Тогава? Хайде помисли пак по горното.
ДНЕС е спасителен Ден! За всеки. Това пише в Книгата!

Питаш защо дяволът го пишем с малка буква? Ми защото християните не желаем да го приравняваме с Твореца и Сина, затова. А защо съгрешаващите заслужават наказание?, не е правилният въпрос. Не е, понеже всички сме грешници. По-правилно е да се каже, че които не се обърнат с вяра към покаяние, смирение и поправление, към вършене на добро чрез вяра, за тях ще има наказание. Тоест, вярата е която оправдава, или по-точно казано - Господ опрощава наказанието на повярвалите, защото те се каят за стореното и опитват да не го вършат повече.

От написаното от теб става ясно, че всички грешници получават вечен затвор без право на замяна, което ти повтарям, звучи нелогично. Ако по време на "затвора" се осъзнае и покае тогава какво? Защо "затворът" да е вечен?
Не възразявам, че е добре да се поправим в рамките на живота ни, но днес може да се разкаем, а утре пак да съгрешим. Такива сме ние хората...

Ще ти напиша нещо от втора ръка, което имаш право да не вярваш. На твое място не бих повярвал. На мой много близък приятел нека го наречем Георги, миналата година жена му почина от ковид. Два месеца след смъртта й Георги се свързал с контактьор, който да го свърже с душата на починалата му съпруга. Имал въпроси към нея, един от който бил къде е скрила семейните им бижута, тъй като не можел да ги намери. Естествено като здравомислещ човек аз нямам доверие на такива хора и си мисля, че са шарлатани, които злоупотребяват с мъката на хората. С учудване обаче разбрах, че приятелят ми е разбрал от контактьорът къде са бижутата. "Жена" му освен това му "казала", че очаква да се отвори някакъв портал и да се види с майка си, която е починала преди няколко години. Не споменала за ад или рай. Обещала да помага на него и синовете му.

Хасан
Цитат(lati1960 @ 03/01/2022, 11:27) <{POST_SNAPBACK}>
Посоченият от теб процент е за България. В развития свят той отива вече към 80, 90% и нагоре. Ще ни натиснат и нас по това, бъдете сигурни. Вече върви агресивна кампания, не само по медиите. Милиционерската постановка с онзи идиот с "гранатата" е в същия контекст. Въпрос на време е, по един или друг начин, тихичко насилствен го наричам аз, принудителен завоалирано, да опитат да ме надупчат и мен, и всеки човек на тази земя, барабар с дечицата! Това е идеята, целта на тази "пандемия". В доста страни, и то доскоро най-демократичните, ваксинацията става задължителна тази година, това са Австрия, Германия, Нидерландия, частично Франция, Италия... да не изреждам. Просто в България като остатъчна част от Ориента тези процеси се забавят, но няма да ни отминат.
Твоето отношение към Русия го разбрах. То наистина е остатъчен комплекс и травмираност от постсъветското доминиране у нас, наясно съм. Но, подкрепяйки крайните решения по ескалация срещу супер ядрената сила Русия, някои не си давате сметка докъде може да доведе това. Русия не е продажна България, за да си играят с нея така. За да не издребняваме по въпроса, ще цитирам едно от последните изказвания на външния руски министър Лавров, който каза, предавам по памет: "Принудени сме в тази ситуация да реагираме така, както биха реагирали нашите американски партньори, ако до техните граници бъдат разположени враждебни бази и войски, заедно с нападетелни ядрени оръжия." Край на цитата. Не си давате сметка някои срещу какво ритате! И какви могат да бъдат последствията, за света въобще. no.gif Що касае проблема с Украйна, той не бе провокиран от Кремъл, по което ще предам, пак дословно, думите на един международен коментатор, които обясняват всичко: "Да, Русия анексира Крим, защото Америка анексира Украйна!" Е, мисля е ясно. Поне по обективната фактология. Останалото са спекулации, субективни мнения и крайни пристрастия.
------------------
Никога не съм призовавал и не съм против членството на страната ни в ЕС и НАТО. Обратното. Само че. Това не значи, че трябва да ни окупират чужди войски и да се опитват да ни вкарат в един безумен по своята идея военен сблъсък с ядрена сила като Русия! Да си имаме уважението. Не става така. Дори като част от СИВ и Варшавския договор не сме допускали чужди окупационни войски на наша територия, дори съветски! Освен на учения. Отива се в опасна крайност, която, повярвай ми, няма да свърши никак добре за нас. А и за света. Янките като искат да воюват срещу Русия, прав им път. Но нещо гледам не им стиска. Тарикатски се стараят да ни набутат нас, поляци, румънци и останали. no.gif
По същия начин стоят нещата и с членството в ЕС. Да, за евро зоната съм, няма лошо. Ама не и като слугинаж, не и за сметка националните ни интереси, като ни стопират Козлодуй, Белене, газови потоци, електро централи, и ни оставят голи като пушки и бедни като мишки! Не става така! Ако искаш да научиш как става, чети какви ги прави Орбан за Унгария, и ще разбереш. Подлогите никой не ги уважава и всеки ги мачка и използва. Крайно време е да престанем с това! Иначе винаги ще си останем турският нужник на Балканите.

Малко ни "натискаха" и затова болниците ни до края на месеца ще са пълни и няма да могат да приемат ковид пациенти. Това се очаква да стане.
trаnsalp
Цитат(iridium @ 31/12/2021, 19:32) <{POST_SNAPBACK}>
Tретата доза повишава имунитета, така че след четвъртата доза сте защитени.

След като 90 процента от населението получи петата доза, ограниченията могат да бъдат облекчени, тъй като шестата доза спира разпространението на вируса.

Cедмата доза ще реши проблемите и няма причина 3a страх от осмата доза.
Клиничната фаза на деветата доза потвърждава, че антителата остават стабилни след десетата доза.

Единадесетата доза гарантира, че няма да се развият нови мутации, така че вече няма причина да се критикува идеята за дванадесетата доза.

Самата истина.
trаnsalp
Цитат(Швейк @ 03/01/2022, 15:43) <{POST_SNAPBACK}>

За да се види на практика ще го познае ли човек. Идеята е да познава Бог, а как ще си проличи без зло.
Швейк
Виж колко е елементарно драги - ако беше създал само добро, щяхме да познаваме само него
Швейк
Че за какво му е на един бог да го познават ?
Швейк
Би ли ми казал , колко човеци е умъртвил ''лукавия'' - на колко души е пратил огън и жупел, колко души е удавил с потоп ?....конкретен цитат от Библия моля !
Shade
Цитат(trаnsalp @ 03/01/2022, 13:39) <{POST_SNAPBACK}>
Самата истина.

В многото говорене грехът е неизбежен.
Притчи 10:19
evanka
Почти ви завиждам на живеещите в държави, в които човек може да избира на какъв период да се ваксинира.
Тук във Франция се оказваме в абсурдната ситуация - предстоящия ваксинален сертификат да не взема под внимание факта, че човек е карал скоро вируса. Обаче каралите скоро ковид нямат право да се ваксинират три месеца. Т.е. остават без сертификат.
Хем ни карат да се ваксинираме на 4 месеца (вече), хем същите министри обявяват, че това е последната вълна и след два месеца вече няма да има ковид.
Друг абсурд- двайсет годишните ми деца са с трети дози за да могат да джиткат по барове, но баба им на диализа, която е антивакс, не иска да си сложи бустерна доза. И няма как да я задължат. Но пък точно такива като нея пълнят реанимацията.
Питето
А-а-а, насила хубост... не става. Или просто така си се утешавате, че на онези неверници с науката, господ им помага, та заради това ми връзва и с чревоугодието, и с лесния живот, и с преборването на глада, мора, огъня и жупела... Шегувам се, де, докато не дадеш проверим факт как господ помага, до тогава приемам по-достоверното — напредъка е според акъла и настройката му, а не заради невидима външна помощ. Аре факт — в силно религиозните държави, живота е по-кофти и имат (повечето нямат) съвсем малко принос към подобряването и развитието на стандарта. Всичко им е "внос от научните безбожници".
lati1960
Цитат(Хасан @ 03/01/2022, 22:38) <{POST_SNAPBACK}>
Малко ни "натискаха" и затова болниците ни до края на месеца ще са пълни и няма да могат да приемат ковид пациенти. Това се очаква да стане.

Това е психоза вече. Не е пандемия. Надявам се правиш разлика.
Защото се спекулира с това за болниците. Не че по това време на годината няма наплив в тях, и преди е имало, от грипните щамове, респираторни, дихателни, пневмонии, вече и от мръсен въздух, какво ли не. Сега обаче положението се утежнява от масираната агресивна медийна пропаганда. И, само някой да смее да кихне... И гледай кво става! Търчане по аптеките, една дузина антибиотици, самолечение, страх, паника... После усложнения, тичат към болниците, да. Там ги вкарват в ковид отделенията, и... По това как "лекуват" в тях, дадох специално видео, дано си го изгледал.
Цялото това шоу вече ми втръсна, и не ми е интересно. Лично за себе си отдавна съм си направил заключенията, споделил съм мнение и тук. Вече дори не желая да коментирам.
Нищо лично към тебе, останѝ си със здраве!
lati1960
Цитат(Хасан @ 03/01/2022, 22:06) <{POST_SNAPBACK}>
От написаното от теб става ясно, че всички грешници получават вечен затвор без право на замяна, което ти повтарям, звучи нелогично. Ако по време на "затвора" се осъзнае и покае тогава какво? Защо "затворът" да е вечен?
Не възразявам, че е добре да се поправим в рамките на живота ни, но днес може да се разкаем, а утре пак да съгрешим. Такива сме ние хората...

Ще ти напиша нещо от втора ръка, което имаш право да не вярваш. На твое място не бих повярвал. На мой много близък приятел нека го наречем Георги, миналата година жена му почина от ковид. Два месеца след смъртта й Георги се свързал с контактьор, който да го свърже с душата на починалата му съпруга. Имал въпроси към нея, един от който бил къде е скрила семейните им бижута, тъй като не можел да ги намери. Естествено като здравомислещ човек аз нямам доверие на такива хора и си мисля, че са шарлатани, които злоупотребяват с мъката на хората. С учудване обаче разбрах, че приятелят ми е разбрал от контактьорът къде са бижутата. "Жена" му освен това му "казала", че очаква да се отвори някакъв портал и да се види с майка си, която е починала преди няколко години. Не споменала за ад или рай. Обещала да помага на него и синовете му.

Да, такива сме ние хората. Прав си. Утре можем пак да съгрешим. Дори и да вярваме. То не само можем, но е сигурно. Разликата е, че вярващият човек първо не го прави с умисъл, за гнусна печалба, от корист и ли да навреди на някого, а просто защото е несъвършен, слаб и наивен като всеки друг. И второ, много важно - вярващият винаги се разкайва за стореното, търси прошка, сам прощава, и се опитва да се поправи и променѝ.
Що касае които ще бъдат осъдени и наказани, не е моя работа да коментирам замисъла и решението на Господ за тях. Знам само, че е писано: Днес е спасителен Ден! Разбираш ли? Днес, тук и сега, за всеки от нас. Което знаем ти и аз, вече го знае всеки на тази земя. Нататък всеки да си прави избора. На всички е разяснено ако вършат зло какво ги чака, и, ако вършат добро какво. Няма невинни. Няма неразбрали. Ако размислиш, ние всички и сега сме в "затвор", този на плътта, както го описва апостол Павел, така че никаква разлика. Тоест, и в този наш затвор сега сме изправени всички пред същия избор, пред който и първите хора, както ще бъдат и последните. Няма разлика. Дадена ни е тази свобода, и, каквото изберем, това и ще получим. В този смисъл съдбата на всеки е в собствените му ръце, глава, ум и решение. Кажи ми какво повече може да стори Господ за нас, за всеки?
lati1960
Цитат(Хасан @ 03/01/2022, 22:06) <{POST_SNAPBACK}>

В Библията Богът, в Който съм повярвал, Йехова, изрично забранява да контактуваме с подобни сили, да участваме в спиритически сеанси, по призоваване на духове, на починали хора, да правим магии, да проклинаме, и т. н. Обяснението е, че това не са душите на починалите, а бесовският дух на сатанински зли сили, които рано или късно ще причинят вреда на тези, които ги призовават. Аз пък мога да ти споделя, че като по-млад някак на майтап и против волята ми близки хора ме вкараха в подобно нещо, а след време и те, и аз платихме тежка цена. Няма да навлизам в детайли, само ще ти кажа, че дяволът също е дух, като Бога, също знае много неща и за нас, и за хората около нас, за всичко. Не е проблем да ги имитира, за да ни заблуди. И така да ни вкара в нещо, което може да е пагубно и за нас, и за близките ни. Не те съветвам да участваш в подобни неща! Каквито и ползи да има някой на първо време от тях, рано или късно това ще се обърне срещу него. В този смисъл злото е като бумеранг, който винаги се връща със страшна сила към този, който го е хвърлил. В духовния свят, паралелен с нашия, дори в самите нас, също се води постоянна битка за нас и душите ни. Да вървим с вяра след Господ е по-трудно, като Син Той не ни излъга като рече, че трябва да нарамим кръста си, съдбата си, теготите си, всичко, и да Го следваме. Резултатът обаче ще е добър, колкото и да ни е трудно понякога сега. Докато отношенията с дявола изглеждат примамливи, понякога носят временни ползи и облаги, краят обаче винаги е катастрофален, за нас! Със сигурност ще е катастрофа на Съда Небесен, на който ще се решава съдбата ни за идния свят, новия. Отново: Никога, никога не участвай в подобни сеанси! Дори на шега. Повярвай ми, недей!
lati1960
Цитат(Швейк @ 04/01/2022, 07:28) <{POST_SNAPBACK}>
Виж колко е елементарно драги - ако беше създал само добро, щяхме да познаваме само него

Така де.
Само че, щяхме да сме просто едни биороботи, понеже нямаше да имаме свободна воля и избор.
Можеш ли да избираш, ако има само един вариант?
Аз лично нямам проблем да пребивавам завинаги в свят само с добро. Злото не ме влече.
При някои е обратното, без да съдя. И, като казвам зло, имам предвид всичко, което погубва хората или ги кара да страдат. Въпреки което, те продължават да го вършат! Ето това е уникалното. Примери много. Най-елементарният са цигарите, също наркотиците, чревоугодничеството в размери, водещи до повреждане на организма, и т. н., и т. н. Въобще няма да навлизам в темата за сексуалните извращения, във всичките им форми. Наясно си.
Затуй, използвайки твоя изказ, и аз така ще река: Елементарно е, да. Които ги влече доброто, ще повярват, ще бъдат оправдени и спасени, и ще влязат в нов свят само от добро. Които ги влече злото, ще бъдат наказани, осъдени и ще идат в наказание страшно. Изборът си е наш. И е напълно свободен. Така Господ пресява света ни, и не злото е проблем, а тези, които го избират. Схвана ли?
lati1960
Цитат(Швейк @ 04/01/2022, 07:35) <{POST_SNAPBACK}>
Би ли ми казал , колко човеци е умъртвил ''лукавия'' - на колко души е пратил огън и жупел, колко души е удавил с потоп ?....конкретен цитат от Библия моля !

По въпроса си прочетѝ "Книга Йов". В нея е представен начина, по който става тая работа, по погубването. И защо.
Приятно четене!
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.