Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Един час до 2022
Форум АБВ > Общи > Ъ?
Страници: 1, 2
D-rA
Какво очаквате през годината с 3-те двойки... Късмет, здраве или каквото дойде Ъ? sunbathing.gif
Shade
Цитат(D-rA @ 31/12/2021, 12:55) <{POST_SNAPBACK}>
Какво очаквате през годината с 3-те двойки... Късмет, здраве или каквото дойде Ъ? sunbathing.gif

Първият виц за 2022:
- Я, май нещо профуча покрай нас и изчезна в далечината...
- Ковид-19?!
- О, не, засега само годината 2021...
D-rA
Цитат(Shade @ 01/01/2022, 00:10) <{POST_SNAPBACK}>
Първият виц за 2022:
- Я, май нещо профуча покрай нас и изчезна в далечината...
- Ковид-19?!
- О, не, засега само годината 2021...

...И трите, дядо попе... sunbathing.gif
lati1960
Цитат(D-rA @ 31/12/2021, 22:55) <{POST_SNAPBACK}>

Очаквам през 2022-ра манипулацията ковид да продължи да циркулира навсякъде, с още по-ожесточен натиск от страна на властите по "ваксинирането" на колкото се може повече хора.
Очаквам хибридното противопоставяне между Америка и Русия да се задълбочи и ескалира, дано не и военно!
Очаквам енергийната криза също да не спре, обратното, което ще доведе до поскъпване живота навсякъде, колосолна скрита инфлация, пачатане на нови хартийки, нови заеми навсякъде... очаквам един нов задлъжнял свят. На кого ли? animatedwink.gif
Очаквам у нас временно затишие, а дали ще е пред буря, не мога да кажа. Всичко зависи от действията или бездействието на новата ни власт. Животът и в България ще поскъпне драстично, което засега е поносимо, но, засега.
Светът ни е пред тотална финансова катастрофа и икономически срив. Не само заради пандемията. Дотук всичко се крепи на огромните вътрешни и външни дългове, които и държави, и хора трупат, за да поддържат статуса си на живот. Докога обаче това ще издържи? Захравнането на системата с нови и нови парѝ без покритие знаят специалистите докъде ще доведе. Засега сме само в дългова, инфалционна и ценова спирала. Но, тя има край, а той се нарича КРИЗА. Дали този срив ще е тази година, или по-нататък, ще видим.
Иначе очаквам новата година да е различна за всеки. Субективно е това. В който контекст пожелавам на всички тук най-вече да са живи и здрави, щото в условията на пандемия това вече не са празни пожелания! А нататък... който каквото си е заслужил и постигнал - успешна, здрава и щастлива за всички!
iridium
Чудновато започва тази Нова : тук днес 12°C, ...така невероятно...в северна страна, определено е много учудващо.
Да е добре дошла Новата Година, тази с многото двои'ки, wavetowel2.gif
все си е наша Нова Година.

Бай Ганьо
Цитат(D-rA @ 31/12/2021, 22:55) <{POST_SNAPBACK}>
Какво очаквате през годината с 3-те двойки...

Очаквам повече от същото ... олигофрения. grin.gif
ЕксГорски
Цитат(iridium @ 01/01/2022, 13:44) <{POST_SNAPBACK}>
Чудновато започва тази Нова : тук днес 12°C, ...

Оооо, какъв студ!
При мен беше ... 22°C
Bonne année à toi! 770d4fd976.gif
iridium
Е, сега, ние не можем да се мерим с вашите ширини...

За при нас 12 °C по това време на годината : ми то си е исторически момент, еи' сега стана вече 14°. sunbathing.gif

Bonne année + bonne santé !
biggeorge
За 2022 г. си пожелавам само здраве.
Същото пожелавам и на вас.
За мой срам в последният ден на 2021 г. аз си легнах да спя в 22:30.
Не можах да издържа до 00:00 ч.
Много ми се спеше. az takovata.gif
Дори не съм чул фойерверките и другите гърмежи.
Напълно съм пропуснал идването на новата година.
Между другото 2022 г. е последната година от това столетие, в която ще има само две цифри - 0 и 2.
През февруари - 02.02.2022, 20.02.2022 и 22.02.2022 - ще има три дати, които са само с две цифри - 0 и 2.
Интересно е, че датата 22.02.2022 г. е палиндром.
Палиндром беше и датата 20.02.2002 г. wink.gif
Следващата такава дата само с две цифри ще бъде през 2200, 2202, 2220 и 2222 г.
После чак 3000 г.
Аз установих тази интересна закономерност през 2000 г.
Тогава се чудех какъв ли ще бъде света през 2002, 2020 и 2022 г.
И ето че дойде 2022 г.
Не виждам голяма разлика с 2000 г.
Жалко, че няма как да доживея до 2222 г., за да видя какво ще е тогава.
Сигурно всичко пак ще си е същото.
В България нищо не се променя.
Но въпреки това съм любопитен какво ли ще е през 2222 г. cool.gif
Може да има антигравитация и пътуване в космоса със скорост по-висока от скоростта на светлината.
Може през 2222 г. хората да живеят по 200-300 години.
Може да няма омраза, войни, замърсяване на околната среда, бедност, глад, неграмотност и т.н.
А може планетата да е отровена, човечеството да е измряло, а цивилизацията да е в руини.
Един бог знае какъв ще бъде света през 2222 г.
Shade
Цитат(D-rA @ 31/12/2021, 12:55) <{POST_SNAPBACK}>

За Новата Година пожелавам на всеки онова, което сам си пожелае!
Shade
Цитат(ЕксГорски @ 01/01/2022, 02:55) <{POST_SNAPBACK}>
Оооо, какъв студ!
При мен беше ... 22°C
Bonne année à toi! 770d4fd976.gif

При мен, на 32-я паралел, е 48°F или 9°C.
Bonne année à toi aussi!

Дали верният израз за по-горе не е Gelukkig Nieuwjaar!
iridium
Е, даи 'го по ведро деее,,,

Скромното ми мнение е, че тази година : или безумията и олигофрениите ще бият всички рекорди
или...
ми възможно е да се сринат от самoсебеси.

Виж все пак колко маски падат, колко лъжи и манипулации излизат наяве.

Хаи'де, да е Честита Новата... с многото двои'ки !
ЕксГорски
Цитат(Shade @ 01/01/2022, 18:44) <{POST_SNAPBACK}>
Дали верният израз за по-горе не е Gelukkig Nieuwjaar!

Възможно! Не го владея този език no1.gif
happy new year 2022
Shade
Цитат(iridium @ 01/01/2022, 10:00) <{POST_SNAPBACK}>
Виж все пак колко маски падат, колко лъжи и манипулации излизат наяве.

Все пак колко точно и кои, дай да видим?
lati1960
Цитат(Shade @ 01/01/2022, 20:18) <{POST_SNAPBACK}>
Все пак колко точно и кои, дай да видим?

Че буквалните маски предпазват.
Че ваксините предпазват.
Че "лекуват" в ковид отделенията.
Че съществува митичното създание Омикрон /Да не се бърка с мосьо Макрон, той си е реален! laugh.gif /
Че антиваксърите сме злото.
Че не сме вече в режим на диктатура.
...
Списъкът е отворен, може да бъде продължен, от който желае.
Поне за мен, горните неща тотално се изясниха. Не че не го предполагах отдавна, но сега вече съм сигурен. И не само аз. Целият въпрос оттук-насетне е - докога ще продължи лъжата по играта на вируси, конкретно тази с ковид? Моят отговор го знаете - докато не надупчат поне 99% от хората навсякъде! Включително и дечицата! Просто е. Нататък? Очаквайте нови игри, и все по-интересни, от новата "нормалност". Хайде да ни е честит Новия световен ред! Година първа от него - 2022-ра.
Не вярвах, но, ето - доживях и аз загубеняка, новата "светла" Ера. Да му се не види! sad.gif no.gif
Shade
Цитат(lati1960 @ 01/01/2022, 10:36) <{POST_SNAPBACK}>
Че ваксините предпазват.
Че съществува митичното създание Омикрон /Да не се бърка с мосьо Макрон, той си е реален! laugh.gif /

Кое точно са ти доводите? За по-голяма конкретност поне да беше приключил с цитат от Книгата, източник на изчистена "достверност".
Питето
Таз година го почваш ударно и напълно отдадено към каузата. Нема лабаво. worshippy.gif
iridium
Пaрдон, пардон, това го писах на Бай Ганьо,
не знам поради защо се е закачило на началния пост редактиран от теб... neprichom.gif

Поздрави !
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 01/01/2022, 02:49) <{POST_SNAPBACK}>
Очаквам повече от същото ... олигофрения. grin.gif

От същите източници ли я очакваш? Дано очакванията ти да се оправдаят, че около Нова Година нещо май започнаха да им омекват главите и поголовно да свалят гарда...
D-rA
Цитат(Shade @ 01/01/2022, 22:35) <{POST_SNAPBACK}>
От същите източници ли я очакваш? Дано очакванията ти да се оправдаят, че около Нова Година нещо май започнаха да им омекват главите и поголовно да свалят гарда...

За какво говориш - бъди конкретен... sunbathing.gif
Shade
Цитат(D-rA @ 01/01/2022, 12:41) <{POST_SNAPBACK}>
За какво говориш - бъди конкретен... sunbathing.gif

Конкретика от вида "Свикнал съм винаги да съм прав. Защо всички останали не могат да свикнат с това?!" ли очакваш?
Съжалявам, не е моят жанр. Нека изчакаме развитието на събитията. По-голяма конкретност от това - здраве.
D-rA
Цитат(iridium @ 01/01/2022, 22:18) <{POST_SNAPBACK}>
Пaрдон, пардон, това го писах на Бай Ганьо,
не знам поради защо се е закачило на началния пост редактиран от теб... neprichom.gif

Поздрави !

Поздрави и за теб и Здрава и усмихната година sunbathing.gif
... и малко пояснение - за да не изпадаш в подобен казус на публикуване, веднъж поне използвай и в начало на някоя тема, кликни на Опции, и след това на Дървовиден изглед и ще виждаш всички клончета на една тема, т.е. когато се включиш в отговор на някого от участниците в темата, твоят постинг ще попадне на точното място.
Вижте прикачените файлове
lati1960
Цитат(Shade @ 01/01/2022, 21:31) <{POST_SNAPBACK}>
Кое точно са ти доводите? За по-голяма конкретност поне да беше приключил с цитат от Книгата, източник на изчистена "достверност".

Няма да намесвам тук Книгата. Не че не мога. Но тя е така да се каже тежката артилерия по доводи и достоверност. А в случая не са ми нужни. Макар че мога и от нея да открехна малко завесата по това, което е определено като пандемии в нея, наречени там "язви". Та, там пише /в Книга Откровение/, че когато такива язви ще постигнат човеците в последните времена на този свят, те, човеците, буквално ще "хапят езиците си от болка, а месата им ще падат" от телата! Хайде сега опитай да си го представиш това, какво ще е, и да го сравниш с което днес наричате "пандемия". Несравнимо, нали.
Но. Да оставим горното. Ща дам друг, чисто логичен аргумент по което твърдя, и е много просто. Та:
Откъде тръгна цялата работа? От Китай. От града наречен Ухан. Твърди се и до днес, че този вирус Сарс марс ковид нам кой си, е тръгнал оттам, а източникът му били болни животни, набедиха горките прилепи. Добре. Това беше потвърдето от СЗО, чиито представители отидоха на място и го потвърдиха. Не го отрече и ЦРУ, макар от Агенцията малко макиавелски да се изказаха официално, че няма доказателства за противното. О кей. Научните среди твърдят същото. Правителствата приеха тази констатация. Само че. Какво означава тя? Нека да помислим. Вируса ковид е предаден на хората от животни. Тоест, обратното е валидно също - той може и би трябвало да се предава от хора на животни, както и от заразени животни на животни. Е, да де. Нали вече загряваш? Или? Няма нито един случай на болно или починало от ковид животно! Що така? Не би трябвало. Както масово, с милиони умират от тази "зараза" хора, би трябвало още повече, буквално милиарди животни да измират от нея пред очите ни! Ядец! Нито едно! no.gif animatedwink.gif Аз примерно имам пет котарака вкъщи и една котка. Отделно обгрижвам десетки, да не кажа и повече улични такива, кучета, котки, диви птици, и т. н. Те всички са си живи и здрави, няма проблеми! Що така, братле? Нещо не се връзва. Дали е пропуск на манипулаторите? Или просто не им дреме какво ще си мислим и говорим? Май второто. Не им дреме. Намислили са си да ни надупчат с тия гадости всички, и не им пука. В животинския и птичи свят, дори в огнището Китай!, няма ковид, няма зараза. А би трябвало там тя да е направо страшна! Но, не би. sad.gif Няма.
Няма и сред хората. Има някаква инфекция, грип ли, нещо такова е, но не и пандемия. Пандемията е чисто виртуална, измислена, наложена медийно и властово, силово, с цел тотално ваксиниране. А защо е толкова важно това на които ни го спретнаха, отделна тема.
lati1960
Цитат(Питето @ 01/01/2022, 21:39) <{POST_SNAPBACK}>
Таз година го почваш ударно и напълно отдадено към каузата. Нема лабаво. worshippy.gif

Както в твоята сфера, на икономика и финанси, е валидно онова: Икономиката, приятелю, икономиката!,
така пък в моята сфера, духовната, най-важното нещо е: Истината, приятелю, истината!
Та, така. Истината. Обективната. Тя е важната. Нататък... всички ние просто я интерпретираме, субективно.
За да не повтарям своите аргументи и тук, прочети внимателно какво писах току-що на Шадето по-горе.
И си размърдайте най-после тия мозъци, имате потенциал, защо позволявате да ви правят на идиоти?!
lati1960
Ето нещо интересно и провокативно в пародийния смисъл по изпращането на 2021-ва, и предвещаващо донякъде какво предстои и през новата 2022-ра:

https://muvibg.com/filmi/57034-death-to-202...21-ta-2021.html

Хумористичният привкус на лентата не омаловажава шокиращото невежество обхванало света ни, вкл. водещи страни като САЩ и Британия, да не говорим за останалите. Върху която благодатна почва не е чудно как избуя плевелът на манипулацията ковид и последващото безумие. От което аз не виждам как ще излезем. А вие?
avanor
Питето
Твоята сфера е религията, щото само там парадоксите са на пиедестал, докато при истината и реалността първо са фактите, проверимите. Това дето си го писал, ти дай тази болест да я видим, дето щяла да ни мъчи по старите ти свитъци. Щели сме да си хапем езиците от болка, алоуууу, леко с простотиите, щото упойката я знаем още от по-миналия век. А доста болести и мор-ове, дето "ти капят месата" ги лекуваме с лекарства за по 15лв... Баси, дори почнахме да борим леките болести масово, той "ще ви капят месата" и незнамквиси СТРАХУВАНИЯ сякаш сме тъпи та вдлъбнати.
нищ по дух
Цитат(lati1960 @ 01/01/2022, 20:36) <{POST_SNAPBACK}>
Че ваксините предпазват.
...

1. Маските наистина предпазват, зависи какви и как се използват, също помагат очила и предпазен шлем.
2. Ваксините предпазват, не всички и не както би трябвало, но предпазват.
3. В Ковид отделенията лекуват, познавам няколко човека, мои колеги, лекувани в такова отделение.
4. Омикрон и каквито и мутации има, ще ги има, няма да стигне гръцката азбука, ще трябва да ги описват с йероглифи.
5. И сред анти и про ваксърите има крайности и проява на не добри действия.
6. Каква диктатура, ПП нали продължават поскъпването, промяната имах предвид?

Написано преди 33 години:

Двама учени невропатолози от Калифорнийския университет са открили, че кората на главния мозък излъчва определена вълна, когато човек слуша глупост и абсурдни изрази. Така например съвършено безсмисленото съчетание „Аз пия кафе с шлака и овчарско куче“ предизвиква излъчване на характерна вълна в една четиристотинхилядна част от секундата. Тази вълна е наречена от учените Н–400.
Съобщение в печата

Тук е цялото, за който му се чете и иска да разбере за какво иде реч:
https://chitanka.info/text/35061

D-rA
Цитат(нищ по дух @ 02/01/2022, 23:11) <{POST_SNAPBACK}>
1. Маските наистина предпазват, зависи какви и как се използват, също помагат очила и предпазен шлем.
3. В Ковид отделенията лекуват, познавам няколко човека, мои колеги, лекувани в такова отделение.
4. Омикрон и каквито и мутации има, ще ги има, няма да стигне гръцката азбука, ще трябва да ги описват с йероглифи.

1. - Абе направо скафандри от Байконур да поръчат...,
2. - Предпазват от какво - най-ваксинирания свят в момента е най-заразен... По-скоро ваксините скапват имунната система...
3. - Лекуват по протокол, и който оцелее - оцелее... Не по анализ на състояние на пациента и контрол на въздействие на лечебни процедури.
4. - Този вирус се оказа по-способен и надарен от цялата медицинска общност - вероятно има изградена компютърна система с централен процесор и свръх сървъри с база данни обхващаща целия ни глупав свят - аха да атакуваме поредна мутация и цъфва нова... сякаш ние сме вирусите на тая планета...
5. - Да, лаф да става
6. - ПП е само абревиатура на Президентски Преврат...Ако някой чака нещо за себе си - няма да го получи... sunbathing.gif
lati1960
Цитат(нищ по дух @ 02/01/2022, 23:11) <{POST_SNAPBACK}>

Написано преди 33 години:

Двама учени невропатолози от Калифорнийския университет са открили, че кората на главния мозък излъчва определена вълна, когато човек слуша глупост и абсурдни изрази. Така например съвършено безсмисленото съчетание „Аз пия кафе с шлака и овчарско куче“ предизвиква излъчване на характерна вълна в една четиристотинхилядна част от секундата. Тази вълна е наречена от учените Н–400.
Съобщение в печата

Тук е цялото, за който му се чете и иска да разбере за какво иде реч:
https://chitanka.info/text/35061

Д-р А ти го е написал, изчерпателно при това.
Аз само мога да добавя, че вярвам на калифорнийските учени толкова, колкото и на брюкселските, които изследват въглеродния отпечатък от пръднята на кравите! no.gif malii.gif
-------------------------
Иначе, благодаря за сравнението - на антиваксърите с кучето на Иванов, примерно. Усещаш ли се как ставаш част от гьобелсовата пропагандна машина, която опитва да внуши на обществеността, че антиваксърите сме виновни за всичко на тоя свят, ние гадни, тъпи, малоумни говеда, които вярваме на идиотските конспиративни теории? Май не.
Ми направо да ви раздадат пищови, и да почнете да ни отстрелвате, а! no.gif
нищ по дух
Цитат(lati1960 @ 03/01/2022, 12:54) <{POST_SNAPBACK}>
Д-р А ти го е написал, изчерпателно при това.
Аз само мога да добавя, че вярвам на калифорнийските учени толкова, колкото и на брюкселските, които изследват въглеродния отпечатък от пръднята на кравите! no.gif malii.gif
-------------------------
Иначе, благодаря за сравнението - на антиваксърите с кучето на Иванов, примерно. Усещаш ли се как ставаш част от гьобелсовата пропагандна машина, която опитва да внуши на обществеността, че антиваксърите сме виновни за всичко на тоя свят, ние гадни, тъпи, малоумни говеда, които вярваме на идиотските конспиративни теории? Май не.

Само т.5 е вярна, в написаното от D-rA, за това което се случва, има един виц за това, но не ми се пишат подобни неща и е свързано с куче, лаф да става...

След като не използвах маска на определно място и ме зарази ваксиниран, аз бях много зле, а на него нищо му нямаше, само където беше положителен, зарази и други, ваксиниран, който два дни реално е бил болен, един неваксиниран беше в Ковид отделение, а друг у дома, като мен, и тримата по "протокола", ни лекуваха с различни лекарства, като резултата беше 20 дни при мен, 30 дни при единия и около 45 при другия, който беше в отделението. Вируса мутира, причини могат да бъдат много, все пак иска да оцелее, но ако целта е да умъртвява и умъртви всички живи организми, как би оцелял, това експертите могат да кажат, но може би целта е унищожение само на определени организми, и да ние сме подобни на вирус, искаме да оцелеем и живеем дълго, много дълго, Вечно, както ни е обещано, но сякаш не мислим, а само участваме в нагнетяване на обстановката, като човека с гранатата от преди дни.

Явно е, че нищо не си разбрал от написаното преди 33 години, човека така хубаво го е написал и предвидил.

Странно, вярваш на ПП, че ще променят положението, обаче на световни учени, не вярваш, обаче П(оложението) ще се П(ромени), но то отново ще се случи, както се е случвало и за всички преждеуправляващи, но за някои в обкръжението на П(артията) и коалиционните им П(артньори), а за народа вместо плоския данък, както е десятъка в Библията, то ще има прогресивно-подоходен данък, повишение на всички цени, та и даже и на тези за които отдавна са предплатени в пъти, но за едно левче, което автоматично става няколко милиона нямаха никакви скрупули, та Корнелия трябваше с комунистически укази да ги възпира.
нищ по дух
Цитат(D-rA @ 03/01/2022, 01:01) <{POST_SNAPBACK}>
...Ако някой чака нещо за себе си - няма да го получи... sunbathing.gif

Не пречи да се присъединим към надеждата на lati1960, че ще има промяна към добро за всички, а защо не и към вярата на Джон Ленън, а нали са блажени верующите:

https://youtu.be/dT4hLudO-is
The_Purifier
Честита Нова година! Очаквам очакване smile.gif

Quaker between your quarks
Много внимавам да се не разчувствам, от дати в календара, пък въобще.
Времето не съществува, пространството също. Живеем нечий сън.
Shade
Цитат(Quaker between your quarks @ 03/01/2022, 07:36) <{POST_SNAPBACK}>
Много внимавам да се не разчувствам, от дати в календара, пък въобще.
Времето не съществува, пространството също. Живеем нечий сън.

Е как тъй внимаваш да не се разчувстваш и при това въобще?
Я как си се разчувствал тук и тук... wiggle.gif
нищ по дух
Цитат(lati1960 @ 03/01/2022, 12:54) <{POST_SNAPBACK}>

Къде използвам каквото и да е сравнение?
И от къде ти идват тия мисли, кога съм писал че трябва да бъдат разстрелвани антиваксъри, даже напротив, писах че ваксинираните сеят зарази въпреки ваксинацията и т.н., и понеже се питаше преди време защо нямало грип, та само Ковид ли има, е сега има вече коктейли, грип с ковид, с наименование Flurona и делта с омикрон, наречен Delmicron.

lati1960
Цитат(нищ по дух @ 03/01/2022, 13:55) <{POST_SNAPBACK}>
Само т.5 е вярна, в написаното от D-rA, за това което се случва, има един виц за това, но не ми се пишат подобни неща и е свързано с куче, лаф да става...

След като не използвах маска на определно място и ме зарази ваксиниран, аз бях много зле, а на него нищо му нямаше, само където беше положителен, зарази и други, ваксиниран, който два дни реално е бил болен, един неваксиниран беше в Ковид отделение, а друг у дома, като мен, и тримата по "протокола", ни лекуваха с различни лекарства, като резултата беше 20 дни при мен, 30 дни при единия и около 45 при другия, който беше в отделението. Вируса мутира, причини могат да бъдат много, все пак иска да оцелее, но ако целта е да умъртвява и умъртви всички живи организми, как би оцелял, това експертите могат да кажат, но може би целта е унищожение само на определени организми, и да ние сме подобни на вирус, искаме да оцелеем и живеем дълго, много дълго, Вечно, както ни е обещано, но сякаш не мислим, а само участваме в нагнетяване на обстановката, като човека с гранатата от преди дни.

Явно е, че нищо не си разбрал от написаното преди 33 години, човека така хубаво го е написал и предвидил.

Странно, вярваш на ПП, че ще променят положението, обаче на световни учени, не вярваш, обаче П(оложението) ще се П(ромени), но то отново ще се случи, както се е случвало и за всички преждеуправляващи, но за някои в обкръжението на П(артията) и коалиционните им П(артньори), а за народа вместо плоския данък, както е десятъка в Библията, то ще има прогресивно-подоходен данък, повишение на всички цени, та и даже и на тези за които отдавна са предплатени в пъти, но за едно левче, което автоматично става няколко милиона нямаха никакви скрупули, та Корнелия трябваше с комунистически укази да ги възпира.

Вярвам само на Господ, приятелю.
С това приключвам коментара си.
Бъди здрав, успешна и здрава година ти желая!
нищ по дух
Цитат(lati1960 @ 03/01/2022, 20:36) <{POST_SNAPBACK}>
Вярвам само на Господ, приятелю.
С това приключвам коментара си.
Бъди здрав, успешна и здрава година ти желая!

Бях ти написал още нещо, в друго мнение, цитирайки пак това твое, но щом приключваш, няма смисъл да отговаряш.

Вярвай на Бог, но както е според Словото или Книгата, както пишеш, на човеци политици, а и безбожници, не може да се вярва, но още от Началото, Бог Твори само Добро, а това зло, което уж бил творял, не е сътворено, а е допуснато да се случи, виж в оригинал, как е писано.
Благодаря ти за пожеланията!
Бог да те благослови, да ти дава мъдрост, да Го познаваш още по-добре и да си здрав и имаш успехи и занапред, всекидневно и денонощно, много, много дни, както е писано:

Ако ходиш в Моите пътища и пазиш наредбите и заповедите Ми, както ходи баща ти Давид, тогава ще продължа дните ти.
3 Книга на Царете 3:14

...числото на дните ти ще направя пълно.
Изход 23:26

Очаквай занапред само Добро и Добра Промяна, Пълна Промяна, но не от ПП.
Shade
Цитат(нищ по дух @ 03/01/2022, 14:45) <{POST_SNAPBACK}>
Вярвай на Бог, но както е според Словото или Книгата, както пишеш, на човеци политици, а и безбожници, не може да се вярва, но още от Началото, Бог Твори само Добро, а това зло, което уж бил творял, не е сътворено, а е допуснато да се случи, виж в оригинал, как е писано.
Бог да те благослови, да ти дава мъдрост, да Го познаваш още по-добре и да си здрав и имаш успехи и занапред, всекидневно и денонощно, много, много дни, както е писано:

Ако ходиш в Моите пътища и пазиш наредбите и заповедите Ми, както ходи баща ти Давид, тогава ще продължа дните ти.

Уау! Сигурно пространството в Х-фор отесня, та хукнахте да се преследвате взаимно из останалите форуми, замеряйки се с благочестиви Библейски цитати...
Бог да ви благослови!
нищ по дух
Цитат(Shade @ 04/01/2022, 01:24) <{POST_SNAPBACK}>
Уау! Сигурно пространството в Х-фор отесня, та хукнахте да се преследвате взаимно из останалите форуми, замеряйки се с благочестиви Библейски цитати...
Бог да ви благослови!

Чаках те и не се излъгах, на 100 процента се изпълни, Х-фор, виц и типичното "Уау"..., благодаря ти!
Бог да благослови и теб и всички във форума, мир и благоденствие за всички!

https://youtu.be/p_Wj94AXk-4
Shade
Трогнат съм и не мога да не ти върна жеста:

lati1960
Цитат(нищ по дух @ 04/01/2022, 00:45) <{POST_SNAPBACK}>
Бях ти написал още нещо, в друго мнение, цитирайки пак това твое, но щом приключваш, няма смисъл да отговаряш.

Да, реалната промяна, когато имам нужда, я очаквам не от политиците, а от Създателя.
Коментирам действията или бездействието на политиците в онзи смисъл: Всяка власт е от Бога! И, като такава, можем поне да опитваме да ѝ влияем по някакъв начин, за да върши добро, а не зло. Иначе ПП са без алтернатива в момента. Резултатите от изборите го показаха. А какво ще направят с поверената им власт, ще покаже бъдещето. Поне за мен първите им решения и ходове не са обнадеждаващи. Но, нека не избързваме. Бяха празници, не се работеше... Да им дадем още време. Аз маркирах в една тема моите очаквания към тях, и не са само мои, да видим. Мисля, че имат нужда от още време да анализират ситуацията, в която се намира държавата и нацията. А положението никак не е добро. Обнадеждаващи се финансовите резултати дотук, по данъчната събираемост, това е добре. Но, още нищо решаващо не са предприели. Според мен ще им трябва повече време, от мен го имат. Както и преди изборите го писах - това с ПП и тази коалиция е най-доброто в момента, което може да бъде извадено у нас.
нищ по дух
Цитат(lati1960 @ 04/01/2022, 19:31) <{POST_SNAPBACK}>
Да, реалната промяна, когато имам нужда, я очаквам не от политиците, а от Създателя.
Коментирам действията или бездействието на политиците в онзи смисъл: Всяка власт е от Бога! И, като такава, можем поне да опитваме да ѝ влияем по някакъв начин, за да върши добро, а не зло. Иначе ПП са без алтернатива в момента. Резултатите от изборите го показаха. А какво ще направят с поверената им власт, ще покаже бъдещето. Поне за мен първите им решения и ходове не са обнадеждаващи. Но, нека не избързваме. Бяха празници, не се работеше... Да им дадем още време. Аз маркирах в една тема моите очаквания към тях, и не са само мои, да видим. Мисля, че имат нужда от още време да анализират ситуацията, в която се намира държавата и нацията. А положението никак не е добро. Обнадеждаващи се финансовите резултати дотук, по данъчната събираемост, това е добре. Но, още нищо решаващо не са предприели. Според мен ще им трябва повече време, от мен го имат. Както и преди изборите го писах - това с ПП и тази коалиция е най-доброто в момента, което може да бъде извадено у нас.

Пред К.П. бих предпочел С.Т., не че и двете формации са ми в интереса, а съм бил от самото начало в СДС в една от политическите партии, до момента когато се разпаднаха и се появи ДСБ.
Тази коалиция според теб е най-добрата, вероятно защото ГЕРБ не са в управлението, не съм им симпатизант, но в някои направления направиха добри неща.
lati1960
Цитат(нищ по дух @ 03/01/2022, 20:24) <{POST_SNAPBACK}>
Къде използвам каквото и да е сравнение?
И от къде ти идват тия мисли, кога съм писал че трябва да бъдат разстрелвани антиваксъри, даже напротив, писах че ваксинираните сеят зарази въпреки ваксинацията и т.н., и понеже се питаше преди време защо нямало грип, та само Ковид ли има, е сега има вече коктейли, грип с ковид, с наименование Flurona и делта с омикрон, наречен Delmicron.

Добре. Извинявай, ако не съм те разбрал правилно.
По-скоро иронизирах източника, който си дал по-горе, не теб лично.
Иначе, тази игра на вируси отдавна вече не ме интересува. Приемам я просто като някаква досадна и неизбежна засега неприятност, с която трябва да живеем. Дотук българските власти удържат натиска отвън по налагане задължително ваксиниране, моите адмирации за това! Като малка и незначителна глобално нация, засега сме далече от епицентъра на колосалната измама ковид. Не мисля обаче, че това ще продължи вечно. Ще дойде момент нашите държавници да се подчинят на нарежданията отвън, и тогава... Тогава пак ще говорим.
Да сме живи и здрави всички тук, както е казал Исус: Нищо скрито няма да остане, всичко ще излезе наяве! Просто трябва да сме търпеливи. На лъжата краката са къси. А накрая хитрата сврака и с двата крака!
Бъди жив и здрав!

нищ по дух
Цитат(Shade @ 04/01/2022, 09:31) <{POST_SNAPBACK}>
Трогнат съм и не мога да не ти върна жеста:

Много ти благодаря!
Не гледам телевизия отдавна, а пък ако не ми беше предложил това поздравление, нямаше и да го гледам, а виждам промяна, гайди, не чух Дунавско хоро, ама нищо, сигурно е след речта, забравил съм вече, как беше.

https://youtu.be/jtpReTTFPfs

Ето нещо и да сме по темата, защото това съм го очаквал, а защо да не стане тая година, би ли било добре, как мислиш, за визите конкретно?
https://boulevardbulgaria.bg/articles/slavi...te-za-balgarite
Shade
Цитат(нищ по дух @ 04/01/2022, 09:54) <{POST_SNAPBACK}>
как мислиш, за визите конкретно?

Ха-ха! Нищо не мисля за визите.
Може би в резултат на тенденцията на развитие на динамичния стереотип в България. Неколцина близки българи едва ли не мен обвиняват персонално как България била окупирана от американците, което дори руснаците не били направили, и как задължителните ваксинации срещу ковид били по американско разпореждане. Заявявайки, че няма да стъпят в тази държава, дори ако визите отпаднат и ги поканя на гости.
Преди две години се видях с братовчед ми и му подарих за рождения ден флаш драйв 128 GB (може би трябваше да кажа "флашка", за да се разбере за какво става въпрос, но за съжаление асоциирам това понятие само с нарязване на външна резба). Онзи благодари с "Абе, едва ли някога ще ми пoтрябват повече от 32 GB". Само се засмях.

Питето
От водата е. Между България и САЩ има цял океан и две-три морета, а до Русия може да стигнеш и с рибарска лодка. Поне едни, бяха тръгнали да се отчитат на поредния конгрес на коминтерна, и успяха да стигнат... Та от размера на водата между двете точки ще идва тази разлика в гледните точки спрямо САЩ и Русия. neprichom.gif
Quaker between your quarks
Следиш, това ласкае.
Лъжа, това е тъй приятно, и безотговорно.

Ма вий очаквате да ви посоча, пътя , и истината, и живота ли ?
Shade
Цитат(Quaker between your quarks @ 04/01/2022, 12:24) <{POST_SNAPBACK}>
Ма вий очаквате да ви посоча пътя, и истината, и живота ли?

С какво възнамеряваш да ни ги посочиш тези неща?
нищ по дух
Цитат(Shade @ 04/01/2022, 21:33) <{POST_SNAPBACK}>
Ха-ха! Нищо не мисля за визите.
Може би в резултат на тенденцията на развитие на динамичния стереотип в България. Неколцина близки българи едва ли не мен обвиняват персонално как България била окупирана от американците, което дори руснаците не били направили, и как задължителните ваксинации срещу ковид били по американско разпореждане. Заявявайки, че няма да стъпят в тази държава, дори ако визите отпаднат и ги поканя на гости.
Преди две години се видях с братовчед ми и му подарих за рождения ден флаш драйв 128 GB (може би трябваше да кажа "флашка", за да се разбере за какво става въпрос, но за съжаление асоциирам това понятие само с нарязване на външна резба). Онзи благодари с "Абе, едва ли някога ще ми пoтрябват повече от 32 GB". Само се засмях.

Хора всякакви, каква вина пък имаш ти?
А такива обвинители може да бъдат обвинени, че са търпяли примерно "Время" в петък и руските филми, за войната, за шпиони, партизани и други такива, а може даже и да са спомагали за това.

Въпроса ми е свързан с това, дали примерно 1 милион българи от различен етнос, които не биха получили виза по ред причини, то събирайки малко пари за полет се изнесат в САЩ, като както са го направили в Германия, Испания, Италия и другаде из Европа?
(Какво мислиш имах предвид, като писах как.)

Това с капацитета на "флашката" (така навсякъде в България я наричат, иначе е флаш памет по магазините и флаш драйв, но по рядко съм го срещал, в страници за компютри най-вече) ми напомня преди повече от 20 години, когато компютрите бяха скъпи в България, но можеше да се купят и при разговор с един сисадмин, той ми се смееше за какво ми трябвало компютър, а аз някога щях да си правя, както и да е, сега ми се иска да го видя и да го питам колко милиона компютри се продадоха в България от тогава и за какво се използват, освен за игри и забавление.

Обаче не знам защо флашката за резби някои я наричат и записват като плашка, сигурно от руски.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.