Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Един час до 2022
Форум АБВ > Общи > Ъ?
Страници: 1, 2
Shade
Цитат(нищ по дух @ 04/01/2022, 12:42) <{POST_SNAPBACK}>
Хора всякакви, каква вина пък имаш ти?
А такива обвинители може да бъдат обвинени, че са търпяли примерно "Время" в петък и руските филми, за войната, за шпиони, партизани и други такива, а може даже и да са спомагали за това.

Въпроса ми е свързан с това, дали примерно 1 милион българи от различен етнос, които не биха получили виза по ред причини, то събирайки малко пари за полет се изнесат в САЩ, като както са го направили в Германия, Испания, Италия и другаде из Европа?
(Какво мислиш имах предвид, като писах как.)

Това с капацитета на "флашката" (така навсякъде в България я наричат, иначе е флаш памет по магазините и флаш драйв, но по рядко съм го срещал, в страници за компютри най-вече) ми напомня преди повече от 20 години, когато компютрите бяха скъпи в България, но можеше да се купят и при разговор с един сисадмин, той ми се смееше за какво ми трябвало компютър, а аз някога щях да си правя, както и да е, сега ми се иска да го видя и да го питам колко милиона компютри се продадоха в България от тогава и за какво се използват, освен за игри и забавление.

Обаче не знам защо флашката за резби някои я наричат и записват като плашка, сигурно от руски.

А, просто ме виждат като представител на "лошите" и си мислят, че убедително ми начукват канчето. Сигурно ги дразни, че вместо да се защитавам, обръщам темата към "Я, навън почна да вали". В противен случай само ще си развалим отношенията. Какъв смисъл има това да се случи? Макар и простички хорица, роднини са все пак.

Посетителските визи за българи ще отпаднат, но изнасянето в САЩ няма да оправдае очакванията на българите от различен етнос. Не само защото с манаталитета си не могат да бъдат конкуренция на мексиканците, а затова, че събитията през последните няколко години доведоха дотам, че никой работодател не би си сложил главата в торбата да плаща на нелегален имигрант. Глобите, макар и астрономически и разсипващи, не са единствената спирачка за подобни бизнес начинания.
ByBa
че нали за това му плащат...да не мислиш, че някой ще те следи без да му плащат...има ли такива Балами...балъци, искам да кажа!
Shade
Цитат(Пи. тето @ 04/01/2022, 11:43) <{POST_SNAPBACK}>
От водата е. Между България и САЩ има цял океан и две-три морета, а до Русия може да стигнеш и с рибарска лодка. Поне едни, бяха тръгнали да се отчитат на поредния конгрес на коминтерна, и успяха да стигнат... Та от размера на водата между двете точки ще идва тази разлика в гледните точки спрямо САЩ и Русия. neprichom.gif

Не знам дали е от водата или от въздуха, но тези хора, които някога слушаха BBC и ненавиждаха съветската диктатура, налагана в България, изведнъж се превърнаха в путинофили. Западът неоснователно заплашвал Русия и естествено Путин бил принуден да се защитава. Подробностите по този въпрос ги научавали от най-обективния български информационен сайт, DIR.BG. Не съм ги питал дали им е известно, че този сайт е собственост на семейство Сергей и Моника Станишеви. След като е доказан източник на най-вярната информация за лошия Запад, кой го стопанисва е без значение. smile.gif
нищ по дух
Цитат(Shade @ 05/01/2022, 06:49) <{POST_SNAPBACK}>
Не знам дали е от водата или от въздуха, но тези хора, които някога слушаха BBC и ненавиждаха съветската диктатура, налагана в България, изведнъж се превърнаха в путинофили. Западът неоснователно заплашвал Русия и естествено Путин бил принуден да се защитава. Подробностите по този въпрос ги научавали от най-обективния български информационен сайт, DIR.BG. Не съм ги питал дали им е известно, че този сайт е собственост на семейство Сергей и Моника Станишеви. След като е доказан източник на най-вярната информация за лошия Запад, кой го стопанисва е без значение. smile.gif

Има и бивши партийни БКП секретари, върли комунисти, които също са путинофили и на въпроса ми защо не са привърженици на Зюганов, както отговаря на политическите им възгледи, те мълчат, макар че и руските комунисти са под крилото на Путин.
Иначе Дир-а мисля че беше собственост на друг, преди да стане на Моника собственост.
нищ по дух
Цитат(Shade @ 04/01/2022, 23:08) <{POST_SNAPBACK}>
А, просто ме виждат като представител на "лошите" и си мислят, че убедително ми начукват канчето. Сигурно ги дразни, че вместо да се защитавам, обръщам темата към "Я, навън почна да вали". В противен случай само ще си развалим отношенията. Какъв смисъл има това да се случи? Макар и простички хорица, роднини са все пак.

Посетителските визи за българи ще отпаднат, но изнасянето в САЩ няма да оправдае очакванията на българите от различен етнос. Не само защото с манаталитета си не могат да бъдат конкуренция на мексиканците, а затова, че събитията през последните няколко години доведоха дотам, че никой работодател не би си сложил главата в торбата да плаща на нелегален имигрант. Глобите, макар и астрономически и разсипващи, не са единствената спирачка за подобни бизнес начинания.

Определения етнос, за който конкретно си мисля, са хитреци и някакси успяват да измамят и германците, та и в САЩ ще измислят нещо, а някои се научават и да работят.
lati1960
Цитат(нищ по дух @ 04/01/2022, 19:44) <{POST_SNAPBACK}>
Пред К.П. бих предпочел С.Т., не че и двете формации са ми в интереса, а съм бил от самото начало в СДС в една от политическите партии, до момента когато се разпаднаха и се появи ДСБ.
Тази коалиция според теб е най-добрата, вероятно защото ГЕРБ не са в управлението, не съм им симпатизант, но в някои направления направиха добри неща.

Бях момче, недораслек, когато бащата на мой съученик, един от основоположниците на Народната Партия, една от ключовите в СДС, ме помоли да им направя първите плакати за първите демонстрации и протести след 10 ноември 1989-та. Помня го като днес. В едно мазе беше, студ, боите едва не замръзнаха... Но помогнах. Не че съм поискал или получил нещо от тези хора, не. Тогава всичко беше гол ентусиазъм, на доброволни начала. Та дадох и аз своя скромен принос за зараждащата се демокрация у нас. От тази гледна точка обвиненията на някои тук, че симпатизирам на БСП и респективно БКП са просто безумни! Демократ съм по душа, в семейство извън всякакви комуниститечски уклони, с малко по-леви убеждения от здравословното, но, това е положението. Докато има бедни и страдащи хора на тази земя, ще съм ляв, не го крия. Което не значи задължителна подкрепа за комунисти, за Путин, Москва и т. н., както се изопачава. Различни неща са. Аз съм от поколението, което растеше заедно с прехода и родната демокрация. Факт. И, от тази гледна точка мнението ми е, че по-автентично извън статуквото, образовано и позитивно управление от сегашното не сме имали за тези повече от 30 години. Дали то ще осребри общественото доверие в реални промени и реформи, които се очакват, ще видим. Следващите няколко месеци ще са ключови. По важни теми засега не отстъпват от обявените приоритети, дано и за в бъдеще. Пример е вчерашното изявление на Слави Трифонов, по отношение членството на Северна Македония. Малко беше крайно, но аз го подкрепям. Поне като сигнал, че няма да има отстъпки. Знаеш, по ред рпичини аз не съм фен на Слави, но по темата е прав. Нас ни държат вече 30 години в разни чакални, и то без причина, а макетата ни натискат да ги пуснем веднага! Защо? Ми просто е, пак като част от хибридната война между Вашингтон и Москва. Янките напират, за да си изградят остта Анкара-София-Скопие-Прищина-Тирана, да изолират проруската Сърбия, и така да си гарантират трайно дори военно присъствие на Балканите, насочено срещу Русия. Не им дреме ние какви претенции имаме към Македония и дали са основателни. Просто ще наредят накрая на Кирчо и Асенчо, и... ще видим дали ще се получи. Хубавото на тази коалиция е именно в това, че не може някой да взима еднолични решения, по каквото и да било. В който контекст е и казаното от Слави. За което адмирации! Много ми е любопитно как ще успеят да натиснат човек като Гологлавия, от онова посолство, и, дали той ще се поддаде. Доколкото го познавам, едва ли. Но, предстои да видим. Крайно време беше да се изправим с достойнство срещу нашите външни братя, без значение кои, и да почнем да защитаваме националните си интереси! Само така ще ни уважават. Иначе винаги ще си бършат глобалните интереси с нас, ако ме разбираш.
ByBa
хм, бях забравила...

Терминът се използва и за означаване на ДНК секвенции, в които подреждането на нуклеотидите в едната верига съответства на подреждането в другата, спазвайки посоката на четене – винаги 5'->3'. Такива секвенции се разпознават от специфични белтъци, най-често ензими (рестрикционни ендонуклеази) и поради своята симетрия са независими от посоката на достъп.

нещо не разбрах - защо трябва да спазваме посоката на четене...в биологията

Белтъците или още протеините са материали от най-сложен състав и най-високо молекулно тегло...Най-голямото молекулно тегло на Дезокси-рибо-Нуклеиновата-Киселина е намерено при бактериите и вирусите, при които цялото количество на ДНК и във форма на непрекъсната молекула...При репликацията, пардон, редупликацията /която не става произволно/ двойната спирала на ДНК се "отвърта" и на всяка нейна верига като върху всяка нейна верига като върху матрица или шаблон, се синтезира втора, допълнителна тялото ни напълно еднаква верига...Нуклеиновата киселина, която вирусът внедрява в тялото на нападната клетка, обикновено прекратява синтезата на нуклеинови киселини, собственост на клетката.Образуването на необходимите на вируса нуклеинови киселини и белтъци в нападната клетка става много бързо, след което ДНК на вируса се удвоява...Всяко нарушение в записа...на информацията или в нейното предаване води до болестни изменения...

простете, но може ли информацията да се записва отзад напред /или отпред назад :-)* или да се спазва някаква посока, когато става въпрос за жива материя?
ByBa
Цитат(D-rA @ 31/12/2021, 22:55) <{POST_SNAPBACK}>
Какво очаквате през годината с 3-те двойки... Късмет, здраве или каквото дойде Ъ? sunbathing.gif

година като всяка година?
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.