Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Заеби омразата !
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Quaker between your quarks
Стига са злагайте бе ! даже Glo , не е емигрант, нито пък Корнелия Нинова.
Волен Сидеров не емигрира, също !
trаnsalp
Цитат(Питето @ 15/02/2022, 15:04) <{POST_SNAPBACK}>
Мда, официално минаваш границата, имаш си собственост, плащаш данъци, а си и роб едновременно... А за изчезването, да, изчезвали са когато им скимне. Дори цели семейства с все покъщнината и овцете са се омитали от селото и са отивали някъде другаде из робските територии, без да дават отчет на никого. Щото са били роби, разбираш ли... Аре като си рекъл да ме почваш, почни ме от какво точно е "роб" и с какво се руча... Жив и здрав.

Така ми го казваш, все едно е мое лично творчество. Ето да четеш. Не, че ще има полза, фанатизмът е неизлечим.
Според някои, няма ли вериги, не е роб. Какво ще кажеш за това?

Пп кажи ми, че само пишеш на български, но не си българин, че ме хваща срам от такива като тебе.
Добре деее...древността е за историците, нали сме на хребета на вълните на Конгратиев.
Аз.съм се разчекнал за квантов скок. Хора, днес разкриха масата на неутриното, имаше промоция в Кауфланд, малко пари, много мръве !
trаnsalp
Цитат(Quaker between your quarks @ 15/02/2022, 20:22) <{POST_SNAPBACK}>
Добре деее...древността е за историците, нали сме на хребета на вълните на Конгратиев.
Аз.съм се разчекнал за квантов скок. Хора, днес разкриха масата на неутриното, имаше промоция в Кауфланд, малко пари, много мръве !

grin.gif добре, нека е на историците, но тогава не би трябвало да вземаме отношение. animatedwink.gif В такъв случай, дума нямаше да кажа. Нямаше да има срещу кого. Но, ето виждаш, вземаме историята в ръцете си и пишем, каквото си искаме. Не ми било робство, Вазов са е объркал с "Под игото". Най ми било турско владичество.
За мъж, успех е да издяла с голи ръце Сикстинската Капела, Микеландже
анжело ли беше, щото имаше и Ботичели. Или да литне в звездна ракета самичък.

Стадо овце, триста на брой. Тва за мъжа.
Успех.
Жената, успех , да се ожени успешно французин, що пък не. Да народи, да се впише.
Ами говорим си , аз женомразец , и както се разбра, педофил мръсен.
Немое си загърбиш отбора, дори да е губещ.
Хеле, точно когато губи. Някак не е мъжко. cool.gif
Виж, не мож да виниш империя, че работи имперски. Историята, има едни пуснати кокошки, и едни пуснати лисици. Или ако искаш гепарди и антилопи Гну, антилопи Томпсън, или квото се сетиш от кратерът Нгоро Нгоро.
Питето
Вземи отвори нЕкой речник и научи какво е определението за "роб"... От там насетне, ако не ти е ясно ела питай да ти подскажа защо са подменени термините из историята ни. Мда, имало е наистина Освобождение и Съединение, обаче не са освобождавани роби. А източници като "Труд" си ги пази за Х-форума, там вярват...
trаnsalp
Цитат(Питето @ 15/02/2022, 21:46) <{POST_SNAPBACK}>
Вземи отвори нЕкой речник и научи какво е определението за "роб"... От там насетне, ако не ти е ясно ела питай да ти подскажа защо са подменени термините из историята ни. Мда, имало е наистина Освобождение и Съединение, обаче не са освобождавани роби. А източници като "Труд" си ги пази за Х-форума, там вярват...

Източникът е без значение, ако има връзка в изложеното. Но ти и други като тебе, явно ги разбирате повече нещата.
Да пробваме втори източник. Произведението се казва "Три синджира роби". Явно и тук авторът е само за х-фор.
"..Тая сутрин, преди изгрев слънце, през мене минаха турци еничари, с криви ятагани. Те караха навързани три синджира роби, твои братя християни. Първият синджир бяха млади невести с червени гердани. Те пищяха като изгорени змии за децата си, оставени в люлките ненакърмени. Вторият синджир бяха румени девойки, измъкнати от становете, когато тъчели своите сватбени дарове. Техните очи бяха изсъхнали от плач. Най-подир третият синджир — млади момци. Гневен пламък гореше в очите им. Със стиснати юмруци и сподавена мъка пристъпваха момците и дума не обронваха. Всичките тъпчеха боси по пращния друм. Като ги гледах, от жалби ми повехна шумата."..
Кои източници приемаш за миродавни? На продажнициге, на печалбарите, на безродниците? На соросоидите които и на собствените си майки определят цена? Е вас, никой не ви слуша. Никой, освен продажниците.
Всеки сам определя ценага си и при някои, тя е само пари. Нооо има и друга цена! Цената на душата! Когато стигнеш дотам си спомни за тези р-ри. И колко струва душата ти? grin.gif
Ask
Цитат(Питето @ 15/02/2022, 15:04) <{POST_SNAPBACK}>
Мда, официално минаваш границата, имаш си собственост, плащаш данъци, а си и роб едновременно... А за изчезването, да, изчезвали са когато им скимне. Дори цели семейства с все покъщнината и овцете са се омитали от селото и са отивали някъде другаде из робските територии, без да дават отчет на никого. Щото са били роби, разбираш ли... Аре като си рекъл да ме почваш, почни ме от какво точно е "роб" и с какво се руча... Жив и здрав.

Ограничаваш представите си за робство само в рамките на класическото робовладелчество известно ни в Египет, Елада и Рим. С еволюцията на човечеството по-късно представите за робството придобиват по-широки измерения. Свободата не е само в битовите, материални достижения, но преди всичко в духовните измерения. Българинът не се е чувствал свободно духом и не случайно борбата за независимост започва първо с борбата за независима Екзархия, но не като еманация на религията, а като свободна изява на духа. Религията в случая е само средството. Едва след това започва борбата за независима държава. Но ако държим на формалностите, до началото на ХVІІІ в. в България е имало робски тържища в Пловдив, Бургас, Нови Пазар, Ловеч и др. В Ямбол тържището просъществувало до края на ХVІ в., когато местния каймаканин решил да се прави на бабаит и влязъл в полунощ в българския квартал. На сутринта го намерили с отрязана глава и закрили пазара за роби в града. Така пише в османските архиви.
Пътуването за християните из империята е било опасно и много рисковано. Никой християнини не е знаел дали ще пристигне жив там, закъдето е тръгнал. Най-малкото което може да му се случи е да го ограбят. Ако си със семейството си тогава става страшното: Тъй като пътищата постоянно се контролирали и кръстосвали от башибузуци и черкези, риска да попаднеш на такива и жената ти или дъщеря ти да бъдат изнасилени и/или убити пред тебе, а ти измъчван и ограбен бил съвсем реален. Върху християните в империята са били налагани стотици ограничения от всякакъв характер. И всичко това се знае също не само от османските архиви, попаднали по някаква велика случайност в български ръце, но и от хроники и пътеписи на съвременниците.
trаnsalp
Цитат(Quaker between your quarks @ 15/02/2022, 21:36) <{POST_SNAPBACK}>
Виж, не мож да виниш империя, че работи имперски. Историята, има едни пуснати кокошки, и едни пуснати лисици. Или ако искаш гепарди и антилопи Гну, антилопи Томпсън, или квото се сетиш от кратерът Нгоро Нгоро.

Ааа, не! Не я виня! Ние сме си най-виновни, че не сме се обединили срещу врага. / и към момента това е вината ни, за да сме в колониален режим/ Мисълта ми е, да не се лъже! Да се посочва истината.
trаnsalp
Цитат(Ask @ 15/02/2022, 23:46) <{POST_SNAPBACK}>
Ограничаваш представите си за робство само в рамките на класическото робовладелчество известно ни в Египет, Елада и Рим. С еволюцията на човечеството по-късно представите за робството придобиват по-широки измерения. Свободата не е само в битовите, материални достижения, но преди всичко в духовните измерения. Българинът не се е чувствал свободно духом и не случайно борбата за независимост започва първо с борбата за независима Екзархия, но не като еманация на религията, а като свободна изява на духа. Религията в случая е само средството. Едва след това започва борбата за независима държава. Но ако държим на формалностите, до началото на ХVІІІ в. в България е имало робски тържища в Пловдив, Бургас, Нови Пазар, Ловеч и др. В Ямбол тържището просъществувало до края на ХVІ в., когато местния каймаканин решил да се прави на бабаит и влязъл в полунощ в българския квартал. На сутринта го намерили с отрязана глава и закрили пазара за роби в града. Така пише в османските архиви.
Пътуването за християните из империята е било опасно и много рисковано. Никой християнини не е знаел дали ще пристигне жив там, закъдето е тръгнал. Най-малкото което може да му се случи е да го ограбят. Ако си със семейството си тогава става страшното: Тъй като пътищата постоянно се контролирали и кръстосвали от башибузуци и черкези, риска да попаднеш на такива и жената ти или дъщеря ти да бъдат изнасилени и/или убити пред тебе, а ти измъчван и ограбен бил съвсем реален. Върху християните в империята са били налагани стотици ограничения от всякакъв характер. И всичко това се знае също не само от османските архиви, попаднали по някаква велика случайност в български ръце, но и от хроники и пътеписи на съвременниците.

Ааа,не! Щом няма вериги, значи е свободен! w00tbrows.gif ..из новите соросоидни, извратени нормалности.
Державите,народите биват,- глобални, локални,, васални.

Аз искам, да тръгнем от Перник, да минем Ламанша, и поробим англичаните, но кога ще стане това, не знам.
Пътьом ще мобилизираме Горския, и ще му секвестираме имуществото в полза каузата. laugh.gif
Питето
Първо намери и прочети определението за "роб". Не това дето ти си го мислиш, а това дето го пише в речника. После коментирай и без да подменяш термини. Може да почнеш с официалното излизане от границите на Османската империя, имотите, търговията... все робски занимания според тебе, ама щото ти така си мислиш, а не щото е така. Мда, кланетата ги е имало ама не щото всички в империята сме били "роби" и може да правят квото им кефне, а по други поводи.
Мда, може да прочетеш определенията за "империя" и "робовладелска държава". Също са различни неща, нищо че според тебе са едно и също.
Питето
Литературно произведение като исторически факт... Сигурно в твоята вселена минава, ама тука не. Ма за вярващите всичко минава, щом може да приемеш парадокс за достоверен факт, значи всичко може да ти бъде пробутано.
trаnsalp
Цитат(Питето @ 16/02/2022, 08:51) <{POST_SNAPBACK}>
Литературно произведение като исторически факт... Сигурно в твоята вселена минава, ама тука не. Ма за вярващите всичко минава, щом може да приемеш парадокс за достоверен факт, значи всичко може да ти бъде пробутано.

Значи си тотално ослепял, щом не виждаш истинските неща в произведението. Е, да, за пари не се говори там, а твоите факти са преди всичко на този, който плаща повече. w00tbrows.gif
trаnsalp
Цитат(Питето @ 16/02/2022, 08:46) <{POST_SNAPBACK}>
Първо намери и прочети определението за "роб". Не това дето ти си го мислиш, а това дето го пише в речника. После коментирай и без да подменяш термини. Може да почнеш с официалното излизане от границите на Османската империя, имотите, търговията... все робски занимания според тебе, ама щото ти така си мислиш, а не щото е така. Мда, кланетата ги е имало ама не щото всички в империята сме били "роби" и може да правят квото им кефне, а по други поводи.
Мда, може да прочетеш определенията за "империя" и "робовладелска държава". Също са различни неща, нищо че според тебе са едно и също.

А може би, кланетата ги е имало, защото не ти дават да правиш, каквото е нормално, а само това, което е по техния кеф? Нооо това за теб не е проблем. Твоята " логика" е съсипана и ти ще осъдиш роба защото се е бунтувал. Твоята цел тук е омайно да приспиваш жабите, докато водата заври. Навсякъде сте! Но пък, ако се замислиш, без вас тук щях само да чета.
Кланетата са били, понеже османците са ни пазили 500 години от нашественици, а ние сме излезли неблагодарни. Какво ще кажеш за това?

Пп между другото имах едни такива пазители и в семейството си. Побъркаха се и умряха. Класика е това. Все ни пазят -от турското робство, през евроатлантизма, че до ваксинацията. Никой не идва с лицето си.
trаnsalp
Цитат(Питето @ 16/02/2022, 08:46) <{POST_SNAPBACK}>

Това с напускането на границите не е като сега. Защо го казваш? Нииищо общо от никъде. Ето и сега няма забрана да отидеш на Марс. И след години, един такъв логичен хубустник ще каже " защо не са идвали на Марс като им е било тежко". Ей такава ти е работата.
trаnsalp
Цитат(Quaker between your quarks @ 16/02/2022, 08:43) <{POST_SNAPBACK}>

Аз искам, да тръгнем от Перник, да минем Ламанша, и поробим англичаните, но кога ще стане това, не знам.
Пътьом ще мобилизираме Горския, и ще му секвестираме имуществото в полза каузата. laugh.gif

Да, добре. По-силният побеждава, поробва, колонизира и т.н.
Ако ние сме по-силни ще сме същите. Но нека се знае истината! Не е въпросът във вината и оправданието, а в истината. Иначе може да излезе накрая и че сме им длъжни. Най-малкото.
Питето
В произведенията се виждат само мераците на написалите ги, както и мераците на тълкувателите на произведенията, които ги огъват накъдето на тях им пасва. В моята вселена, фактите не се вземат от лакърдии. Аре накратко, ти, по онова време откъде ще вземеш толкоз народ, че и подбран и все моми и млади булки... Ей, това религията не прощава — изкоренява логическото мислене, все едно пръскаш райграс с Раундъп...
Ask
Цитат(Quaker between your quarks @ 16/02/2022, 08:43) <{POST_SNAPBACK}>

Да бе, да! Той Горския шъ стои и щта гльода.
Buitenlander
Цитат(trаnsalp @ 15/02/2022, 07:20) <{POST_SNAPBACK}>
Не казвам, че си много зле. Обидно е. Този път нямам думи. Сега и робството ли не е факт? Най-накрая ще ти тегля една и ще приключим бързо с тъпотиите. Шегувам се. Сега та почвам, нямаа та псувам.
Та викаш "щом са минават границите, не е робство"?
А то кък мислиш? По него време, кеф ти, фащташ ..влака или самолета и дим да та няма?
Нали ти казах да мислиш? Колко пъти да се разправяме по този въпрос? Нека знаеш, че в онези времена / а и в тези/ е нямало забрана за невъзможни или почти невъзможни неща. Тогава не е било така -хоп и утре си намираш работа в Германия.
Та, да обобщим, че ми дойде в повече. Нямало, е викаш турско робство?

Пп имал съм приятели турци, много хубави хора. Но двете истини нямат общо.

Османската империя се е простирала на територия, на която сега има 46 държави. В 45 от тях те пребиват, ако ги наречеш потомци на роби. 46-тата е България.
trаnsalp
Цитат(Buitenlander @ 16/02/2022, 21:54) <{POST_SNAPBACK}>
Османската империя се е простирала на територия, на която сега има 46 държави. В 45 от тях те пребиват, ако ги наречеш потомци на роби. 46-тата е България.

Тебе те знам от долната ти постъпка с уискито. утре ще ти пиша повече, но и тук ще ядеш бой за такива приказки.
Buitenlander
Цитат(trаnsalp @ 16/02/2022, 22:10) <{POST_SNAPBACK}>
Тебе те знам от долната ти постъпка с уискито. утре ще ти пиша повече, но и тук ще ядеш бой за такива приказки.

Ти, последно, потомък на роби ли си, или не? И много голям побойник ли си? sunbathing.gif
Shade
Цитат(Buitenlander @ 16/02/2022, 13:11) <{POST_SNAPBACK}>
Ти, последно, потомък на роби ли си, или не? И много голям побойник ли си? sunbathing.gif

Изглежда е потомък на побойници. И на мен ми се заканваше, че няма да ми се размине. smile.gif
Buitenlander
Цитат(Shade @ 16/02/2022, 22:23) <{POST_SNAPBACK}>
Изглежда е потомък на побойници. И на мен ми се заканваше, че няма да ми се размине. smile.gif

От хайдутско потекло ще да е…. Или от шумкарско. Кашкавал предлагал ли ти е? wavetowel2.gif
Shade
Цитат(Buitenlander @ 16/02/2022, 13:25) <{POST_SNAPBACK}>
Кашкавал предлагал ли ти е? wavetowel2.gif

Не, само хапчета за температура.
D-rA
Цитат(Buitenlander @ 16/02/2022, 23:25) <{POST_SNAPBACK}>
Или от шумкарско. Кашкавал предлагал ли ти е? wavetowel2.gif

... с малко уточнение - шумкарите не предлагат, а само прибират... sunbathing.gif
Питето
Цитирай определението за "роб" и после пиши лакърдиите...
Питето
Цитирай тук определението за "роб" от речника, и сам ще видиш отговора на въпроса за официално пресичане на границата от "роби"... Другото дето си писал е лакърдия.
trаnsalp
Цитат(Buitenlander @ 16/02/2022, 21:54) <{POST_SNAPBACK}>

Кой ти го каза това? Проверил ли си как е в някоя държава? Или слушаш, какво ти казват господарите? Мислете малко бе, хора! Нали не сте добитъци? Ето ти примерно Гърция. Там пише "Никога такова бедствие не е сполетяло една нация, както турското робство е засегнало Гърция. Гърците са били изклани или продадени като роби или принудени да станат мюсюлмани..." Мога да те зарина със статии имало ли е или не е имало турско робство в Гърция. Ако си любознателен, а не поредното промито зомби, пиши Τουρκοκρατια δούλος в гугъл.
И какво искаш да докажеш с "факта", че те пребиват в другите страни /пък тук въобще/. Какво ти е измслил мозъка, че значи? Че е нямало робство?453.gif Ако ти е верна логиката, то значи не е проблем да кажеш на афроамериканците, че са потомци на роби? По това ще познаеш, били ли са или не са? Откачи ли ти главата, значи не е бил роб? Ако ти се засмее като българин, значи е бил?Дали?ЛогИкА?
trаnsalp
Цитат(Питето @ 17/02/2022, 08:39) <{POST_SNAPBACK}>
Цитирай тук определението за "роб" от речника, и сам ще видиш отговора на въпроса за официално пресичане на границата от "роби"... Другото дето си писал е лакърдия.

И по буква и по смисъл, робството е факт. На Гърците по същият начин се опитват да им промиват мозъците в последно време. И за това има доста писано.
trаnsalp
Цитат(Buitenlander @ 16/02/2022, 23:25) <{POST_SNAPBACK}>
От хайдутско потекло ще да е…. Или от шумкарско. Кашкавал предлагал ли ти е? wavetowel2.gif

Това, което предлагам и на тримата, ще го получите. grin.gif
trаnsalp
Цитат(Buitenlander @ 16/02/2022, 23:11) <{POST_SNAPBACK}>

Твърде съм силен в словото, че да ми се налага да бия. animatedwink.gif /разбира се има едно уточнение, но е за другия р-л. Тук ще минете без него/
Buitenlander
Цитат(trаnsalp @ 17/02/2022, 08:44) <{POST_SNAPBACK}>
Твърде съм силен в словото, че да ми се налага да бия. animatedwink.gif /разбира се има едно уточнение, но е за другия р-л. Тук ще минете без него/

За силите ти вече разбрахме и сме впечатлени. Не разбрах само, потомък на роби ли си?
Buitenlander
Цитат(trаnsalp @ 17/02/2022, 08:39) <{POST_SNAPBACK}>
Това, което предлагам и на тримата, ще го получите. grin.gif

Конкретизирай какво точно предлагаш де.
Shade
Цитат(Buitenlander @ 17/02/2022, 05:54) <{POST_SNAPBACK}>

Убеден е, че е силен в "словото", а всъщност се е утвърдил като силен в словоблудството. Така че е ясно какво можем да очакваме: "говеда, добитъци, идиоти"...
Ако съм пропуснал някое стойностно "слово", сега ще ме допълни. smile.gif
trаnsalp
Цитат(Buitenlander @ 17/02/2022, 15:54) <{POST_SNAPBACK}>

grin.gif
trаnsalp
Цитат(Buitenlander @ 17/02/2022, 15:53) <{POST_SNAPBACK}>
За силите ти вече разбрахме и сме впечатлени. Не разбрах само, потомък на роби ли си?

Пак на лично го обръщаме? grin.gif То, не че е лошо, ама като е само то, тъпо е. Ама пак опитвай, може и да се получи.
Shade
Цитат(trаnsalp @ 17/02/2022, 09:43) <{POST_SNAPBACK}>
grin.gif

Превеждам: горното се нарича конкретизиране.
trаnsalp
Цитат(Shade @ 17/02/2022, 20:00) <{POST_SNAPBACK}>
Превеждам: горното се нарича конкретизиране.

Добре. И?
Дали разбрахте конкретно за робството, имало ли го е, нямало ли го е? У нас? В Гърция?
Buitenlander
Цитат(trаnsalp @ 17/02/2022, 07:51) <{POST_SNAPBACK}>
Кой ти го каза това? Проверил ли си как е в някоя държава? Или слушаш, какво ти казват господарите? Мислете малко бе, хора! Нали не сте добитъци? Ето ти примерно Гърция. Там пише "Никога такова бедствие не е сполетяло една нация, както турското робство е засегнало Гърция. Гърците са били изклани или продадени като роби или принудени да станат мюсюлмани..." Мога да те зарина със статии имало ли е или не е имало турско робство в Гърция. Ако си любознателен, а не поредното промито зомби, пиши Τουρκοκρατια δούλος в гугъл.
И какво искаш да докажеш с "факта", че те пребиват в другите страни /пък тук въобще/. Какво ти е измслил мозъка, че значи? Че е нямало робство?453.gif Ако ти е верна логиката, то значи не е проблем да кажеш на афроамериканците, че са потомци на роби? По това ще познаеш, били ли са или не са? Откачи ли ти главата, значи не е бил роб? Ако ти се засмее като българин, значи е бил?Дали?ЛогИкА?

Проверих. Проверих и как се казва книгата, от която е цитатът ти. Казва се “Турска окупация.Съжителство на гърци и мюсюлмани”
Buitenlander
Цитат(trаnsalp @ 17/02/2022, 19:24) <{POST_SNAPBACK}>
Добре. И?
Дали разбрахте конкретно за робството, имало ли го е, нямало ли го е? У нас? В Гърция?

Разбрахме. Нито българите, нито гърците са били роби.
trаnsalp
Цитат(Buitenlander @ 17/02/2022, 20:34) <{POST_SNAPBACK}>
Проверих. Проверих и как се казва книгата, от която е цитатът ти. Казва се “Турска окупация.Съжителство на гърци и мюсюлмани”

Точно така. Истината за съжителството.
trаnsalp
Цитат(Buitenlander @ 17/02/2022, 20:37) <{POST_SNAPBACK}>
Разбрахме. Нито българите, нито гърците са били роби.

Дааа, когато смучеш пръстите, може и това да разбереш.
Buitenlander
Цитат(trаnsalp @ 17/02/2022, 19:41) <{POST_SNAPBACK}>
Дааа, когато смучеш пръстите, може и това да разбереш.

Конкретиката и обосновките на мненията ти наистина впечатляват. Понеже съм възхитен от енциклопедичността на познанията ти, бих те помолил да коментираш снимката отдолу.

trаnsalp
Цитат(Buitenlander @ 17/02/2022, 20:48) <{POST_SNAPBACK}>
Конкретиката и обосновките на мненията ти наистина впечатляват. Понеже съм възхитен от енциклопедичността на познанията ти, бих те помолил да коментираш снимката отдолу.

Пълни глупости. Антикомунистически глупости. А то е съвсем друга тема. Не си прочел презентацията на книгата.
Buitenlander
Цитат(trаnsalp @ 17/02/2022, 20:14) <{POST_SNAPBACK}>
Пълни глупости. Антикомунистически глупости. А то е съвсем друга тема. Не си прочел презентацията на книгата.

Продължаваш да впечатляваш с конкретика и познания.Явно наистина говоренето ти е много силна страна. laugh.gif
Питето
Цитирай от речника, определението на "робство", а не твоите лакърдии...
trаnsalp
Цитат(Buitenlander @ 17/02/2022, 21:25) <{POST_SNAPBACK}>
Продължаваш да впечатляваш с конкретика и познания.Явно наистина говоренето ти е много силна страна. laugh.gif

Ммм, да. За мен вече разбрах. Конкретно разбра ли, че това са антикомунистически глупости? Прочети презентацията на книгата, за да си изясниш конкретно, колко свобода са имали гърците.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.