А може на емигранта да му е трябвало столчето. Така де, няма как всичките да са с по три виши, все ще има по някой, дето математаката я кара на пръстите...
Разбира се, не само може, но и няма какво друго да е. Заеби омразата, ама емигрантите все прости идват. Миячи на чинии под прикритие.
Quaker between your quarks
17/01/2022, 19:56
Тънко чувство за хумор, демонстрираш. Очаквах по тънко. С тва столче искаш да ме принизиш, но аз и без това по християнски съм смирен, тих и кротък, и съм проумял, колко много съм прос, незначителен, и 75 % се състоя от вода, малко калции, и въздух под налягане. Та скромност е моето амплоа, и това ми води смирение. Даже емигрант не можах да стана.
17/01/2022, 20:04
Кво и е лошото на тема, в коя се разлайват емигрантите ? Без хляб, не сме останали, но зрелища си трябват.
Питето
17/01/2022, 20:13
Баце, при хората е шарено, просто определени цветове преобладават в емигрантския поток. Аре сега за емигрантите като шарения. Всеки отива към хубавото. Значи емигрантите пристигат от по-кофти места. Та ако ти си по-добър, как така се е случило, че си тръгнал към място, дето са по-долу от тебе? При нас няма щатския подбор за пристигащи, а и не сме на високо ниво спрямо другите бели държави, та на доста от пристигналите им трябва столче.
..Още в детските градини на децата им се налива омраза в главата. Затова и се топим. Ще останете само помнещите славното минало. И след 100 години ще сте един автобус хора.
Това е клише. Виждал съм десетки случаи, когато някой изрод започва да ходи по главата на човек и ако случайно човекът му каже две думи, изроденият почва мантрата с омразата. Много лесно е да мачкаш, да смучеш, да използваш и да си в любовта. Десетки примери от живота между хората имам. Същото е и в историята между народите. Конкретно за топенето, не, не се топим заради омразата. Заради изсмукването се топим и няма каи да възпитаваме любов към изсмукващите. Кажем ли и дума, почва се мантрата с омразата.
agrippa
24/01/2022, 14:18
Цитат(Quaker between your quarks @ 17/01/2022, 10:00) <{POST_SNAPBACK}>
Един отрязал дърво пред блока, представи си.
Дърветата трябва да се подкастрят или направо премахват, когато станат опасни за движението, хората и къщите. Да чакаш сами да паднат, това е само в гората.
Може ли някой разумно да ми обЯсни за чий им е на тези деца българския! Ама без емоции и без ура-патриотизъм ?!
Елементарно, Уотсън! Тези деца ако знаят български език като срещнат българи някога някъде по света няма да се оставят да ги ментят както си искат. Така няма да бъдат жертва в ръцете на хора стъпили на дървени столчета.
avanor
24/01/2022, 22:26
Ако срещнат някъде българин: 1. Българинът ще говори езика им
2. Децата им отбират българси. Аз ги питах преди време. Горският не е фен да научи сина си на бълг. , но една братовчедка го е научила Та няма страшно
Защо да не знаят езика на родителите си, по-късно, ако не искат няма да го използват, обаче това рядко се случва.
Не сме само ние българите и при други малки народи го има подобно, защо ли им е, но някои пък искат да знаят езика дори на дедите си, защото родителите им отдавна са емигрирали и децата искат да зная родния им език. Наскоро един живеещ в Колумбия, потомък на унгарци, купил речник и учебник от преди 70 години питаше дали може да учи от него и хората му казаха, че няма проблем, че не се е изменил толкова езика, така че един език в повече ти отваря още един непознат свят, ако искаш да го опознаеш.
Горският не е фен да научи сина си на бълг. , но една братовчедка го е научила Та няма страшно
Точно. Мислех да го разкажа пак това, но реших, че някоя приятелка от едно време сигурно го помни! Сигурно си спомняш и друга причина да не го учим на български: за да не ни разбира като си приказваме с майка му. Ама точно това го амбицира да го учи! Има и други истории по въпроса, ама ще стане много! Мъча се да разбера коя си, но не успявам. Имам известни подозрения, но дай някакъв индекс!
Мога да намеря снимки, разбира се. Разполагам с доволно количество пресни мои снимки от ресторанти, молове, пътувания и изобщо живот извън къщи. Да ти ги пратя ли да ги разглеждаш на фона на твоята "свобода", която уж "не съм бил и сънувал", и при която не спря да хленчиш какви ограничения и затруднения налагали около теб заради ковид.
Ами прати пълните кръчми де. Аз намирам само мъртвило.
Мъртвило ли е при теб? Ужас! Ние в събота посетихме любимия ми индийски ресторант. Пълен и никой не го интересува дали имаш сертификат за ваксинация. Поради разредените маси в заведението много клиенти седяха в колите си отвън на паркинга с пейджъри в ръка, чакайки да им дойде редът да ги поканят. Лесно бих могъл да направя с телефона няколко снимки на заетостта вътре и да ги постна, но за съжаление никак не си падам по селяндурски снобизъм с наддумвания и доказваници. Затова и нямам профил в Гъзбук.
Ти, кой друг? Настояваш за снимки от ресторант. Та ако няма танци върху масите като в селска кръчма, да отречеш автентичността им.
Бай Ганьо
25/01/2022, 21:56
Говоря ти за времето, когато бяхте затворени и не можехте да си покажете носовете навън. Какви ресторанти, какви пет лева! Все едно австралиеца да казва на българина колко бил свободен. Имаш ли въобще представа как се живее в ЮАР!
Говоря ти за времето, когато бяхте затворени и не можехте да си покажете носовете навън. Какви ресторанти, какви пет лева! Все едно австралиеца да казва на българина колко бил свободен. Имаш ли въобще представа как се живее в ЮАР!
Такова време съществува единствено във виденията ти. Никога не сме били затворени така, че да не можем да си показваме носовете навън. Винаги сме били свободни да ходим на пазар, на работа, на разходка сред природата... Да, имаше един кратък период, когато ресторантите само разнасяха храна по домовете с поръчка, и когато затвориха плажове и някои паркове. А по въпроса какво става в ЮАР, ти най-редовно ни информираш с плачливите си оплаквания.
Още в детските градини на децата им се налива омраза в главата. Затова и се топим. Ще останете само помнещите славното минало. И след 100 години ще сте един автобус хора.
Ееее, не! Това изобщо не е вярно. Сигурно ако се връщаш в България от време на време, срещаш деца изпълнени с омраза?!?! Не се ли усещаш, че пишеш глупости? А се топим по съвсем други причини и те нямат нищо общо с това, което твърдиш.
Тъй ли? Да не би да искаш да кажеш, че ти помниш нещо от онова време? Не дай си боже децата ти да помнят нещо? Вие сте с много добро здраве, ашкулсун!
Историята отдавна е интердисциплинарна наука. Историята не е помнене на факти, както ни набиваха в главите комунистите, и не дай Боже, някой да покаже самостоятелно мислене върху тези факти. Историята учи на аналитично мислене и представлява, най-общо казано, пъзел от събития от миналото и чието правилно подреждане помага да се схванат определени исторически закономерности. За да получиш цялата картина на пъзела трябва да се прочете страшно много: история, археология, лингвистика, палеолингвистика, генетика, документалистика,дори архивно дело и т.нат. Изучаването на историческите закономерности се принизява и пренебрегва в англосаксонските общества и това рано или късно винаги ги довежда до преки конфликти. Кървавите събития в коя да е част от човешката история са част от такива исторически зависимости, но те трябва да се изучават и помнят, именно за да не се повтарят, бидейки толкова арогантни да си въобразяваме, че вече сме цивилизовани. Все едно хирурга да откаже да оперира, защото ще си изцапа ръцете с кръвта на пациента.
11/02/2022, 21:06
Душица мамина ! Стачкоизменник !
11/02/2022, 21:10
Ето ! аз, от кога казвам, че не може да няма и умни хора тук !
Ask
11/02/2022, 21:16
Цитат(Quaker between your quarks @ 11/02/2022, 21:10) <{POST_SNAPBACK}>
Ето ! аз, от кога казвам, че не може да няма и умни хора тук !
точно хък е, излетя сам по своя преценка от старото абв заради обвиниения за педофилия, от една майка, мадоната на сияйните водопади, която беше пуснала снимка на малолетната си дъщеря, та точно той е същия
Бай Ганьо
11/02/2022, 22:41
Сигурно е изял снимката. Хък много обича да плюска. Голямото плюскане гледал ли си! Тоя филм нищо не е. Остана още някоя и друга година. Хък връщам се! Подготвяй са. Гло ша донесе много снимки да има и за мен.
Glo
11/02/2022, 22:51
бе не мислех го закачам, тръгнал да ми желае Телк в литературата , гнусотия
Бай Ганьо
11/02/2022, 23:10
Майтап бе приятел. Много си се спекал таз вечер. Телка имаше друго значение.
Това е добрата новина. Няма да има живи свидетели на холокоста и на баташкото клане. Или на клането в Руанда, примерно. Помненето на кланета възпитава касапи и мразещи хора. Това за едно малко дете не е добър старт в живота. Това че помниш разказани приказки няма да те спре да заколиш един човек, ако си касапин.
Е, това са типично либералните манипулативни мантри, в съответствие с които старите класически приказки за деца изчезнаха, защото възпитавали в "насилие и нетолерантност". Следвайки едни определени цели и за да възпитат и образоват децата ни в либералните "ценности", МОН се напълни с нови порции соросоиди от едни определени НПО-та да мърсуват в главите на децата ни, внуците ни и подрастващите българчета. По-добре класически приказки за деца, отколкото безумните либерални "ценности".
Питето
12/02/2022, 21:57
Аре сега, една тема за размисъл за старите приказки, дали ги бива. Знаеш "на вълка му е дебел врата, щото сам си върши работата". Обаче в реалността вълците шетат в глутница. Сам вълк, или е тръгнал по любов, или е стар или болен. Та ако слушам старите приказки, дето са разказани от някоя баба дето вълка само го е чувала как вие... на кво свястно ще ме научат, а наученото докъде ще ме докара. Баси, дори лъвовете карат в прайд за да им върви лова, хем лъвове, едри, яки... Та прав е Тарабас, че старите щуротии не водят наникъде, щото са "преразказвани" на който както му скимне и му уйдисва и накря става мазало. Прав е, че който го влече насилието, най-много да реши да надмин старите приказки, та май останаха по-новите версии като по-близки с реалността. Ей ти го нагледно, хем приказка, хем весело, хем който има акъл си вади изводите: "Търговска майка" (цък)
Аре сега, една тема за размисъл за старите приказки, дали ги бива. Знаеш "на вълка му е дебел врата, щото сам си върши работата". Обаче в реалността вълците шетат в глутница. Сам вълк, или е тръгнал по любов, или е стар или болен. Та ако слушам старите приказки, дето са разказани от някоя баба дето вълка само го е чувала как вие... на кво свястно ще ме научат, а наученото докъде ще ме докара. Баси, дори лъвовете карат в прайд за да им върви лова, хем лъвове, едри, яки... Та прав е Тарабас, че старите щуротии не водят наникъде, щото са "преразказвани" на който както му скимне и му уйдисва и накря става мазало. Прав е, че който го влече насилието, най-много да реши да надмин старите приказки, та май останаха по-новите версии като по-близки с реалността. Ей ти го нагледно, хем приказка, хем весело, хем който има акъл си вади изводите: "Търговска майка" (цък)
И в приказките, митовете и легендите има мъдрост, но трябва човек да е "отворен" за нея. Това са правили хората, учили са децата си на "акъл" и най.вече на човещина. Не са ги разказвали, за да си убиват времето. И преди да ми отговяряш се запитай какви ги вършат едни каки в МОН, от които зависи какво ще влезе в книжките и учебниците на децата ни. Пълни безумия. За протокола, не си ли чувал за вълци единаци? На село не си ли живял, в гора не си ли ходил? Срещал съм такива и в България (няколко пъти), и във Финландия. По 80-85 кг са.
Е, това са типично либералните манипулативни мантри, в съответствие с които старите класически приказки за деца изчезнаха, защото възпитавали в "насилие и нетолерантност". Следвайки едни определени цели и за да възпитат и образоват децата ни в либералните "ценности", МОН се напълни с нови порции соросоиди от едни определени НПО-та да мърсуват в главите на децата ни, внуците ни и подрастващите българчета. По-добре класически приказки за деца, отколкото безумните либерални "ценности".
Тея двамата са либерали отвсякъде, през ума им не може мина, същността за която говориш. Они си знаят една песен и ше я въртят до края си. А либералният модел не е нищо друго, освен затопляне на жабата в тенджератра постепенно, някак либерално, докато заври. А либералите имат за цел да я успокоят, за да не скача.
Ма наистина ли, като говорим за турско робство и помненето на кланетата е насилие? Ма не е ли и обида? И как да направим да не е обидно и да не е насилие? Нека предложа! Да са смеем и да мааме главите приемайки всичко? По-либерално е.
Питето
14/02/2022, 21:18
Ми четеш исторически факти, и си вадиш изводи. Сума ти роби шетат свободно напред назад през границите на поробителя... а пък на свободния човек му трябва открит лист, да припари на десетки километри от границата на свободната си родина, на която граница го чакат собствени чеда да го гръмнат... За кланетата, ми имало го е, обаче се вгледай кой и защо е държал "калъча" на най-жестоките изцепки. Ситни дреболии едни такива, на фона на големите кървища, та лесно се пропускат.
Ми четеш исторически факти, и си вадиш изводи. Сума ти роби шетат свободно напред назад през границите на поробителя... а пък на свободния човек му трябва открит лист, да припари на десетки километри от границата на свободната си родина, на която граница го чакат собствени чеда да го гръмнат... За кланетата, ми имало го е, обаче се вгледай кой и защо е държал "калъча" на най-жестоките изцепки. Ситни дреболии едни такива, на фона на големите кървища, та лесно се пропускат.
Не казвам, че си много зле. Обидно е. Този път нямам думи. Сега и робството ли не е факт? Най-накрая ще ти тегля една и ще приключим бързо с тъпотиите. Шегувам се. Сега та почвам, нямаа та псувам. Та викаш "щом са минават границите, не е робство"? А то кък мислиш? По него време, кеф ти, фащташ ..влака или самолета и дим да та няма? Нали ти казах да мислиш? Колко пъти да се разправяме по този въпрос? Нека знаеш, че в онези времена / а и в тези/ е нямало забрана за невъзможни или почти невъзможни неща. Тогава не е било така -хоп и утре си намираш работа в Германия. Та, да обобщим, че ми дойде в повече. Нямало, е викаш турско робство?
Пп имал съм приятели турци, много хубави хора. Но двете истини нямат общо.
Питето
15/02/2022, 15:04
Мда, официално минаваш границата, имаш си собственост, плащаш данъци, а си и роб едновременно... А за изчезването, да, изчезвали са когато им скимне. Дори цели семейства с все покъщнината и овцете са се омитали от селото и са отивали някъде другаде из робските територии, без да дават отчет на никого. Щото са били роби, разбираш ли... Аре като си рекъл да ме почваш, почни ме от какво точно е "роб" и с какво се руча... Жив и здрав.
ЕксГорски
15/02/2022, 15:28
Цитат(Quaker between your quarks @ 09/01/2022, 20:18) <{POST_SNAPBACK}>
Не харесвам емигранти, прости ми идват.
Не бъркай емигранти с ... гурбетчии!
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.