Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Заеби омразата !
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Quaker between your quarks
Не харесвам емигранти, прости ми идват.
Прилепили се към общество ограбило империално колонии, и загърбили мазолестите ръце на отгледалите ги български баби .
Тарабас
Българските баби само те знаят, колко са им български децата.
Виж за мазолестите ръце, спор нема.
Rat_in_the_house
Какво по-добро им предлагаш?
Без конкуренцията на европейския трудов пазар, тук доходите едва ли с днешна дата щяха да са надхвърлили с много тези отпреди 20 години.
Швейк
Айде бе ...по тази логика , и бабите може да не са български
Krapp
Има, все пак, някакви надежди, че Бг емигрантите могат да помогнат за очовечаването ни тука.... animatedwink.gif
Щото с тикви и мутрафони явно не се получава. Не знаят, не могат и не искат. Пък и прилагат и следват "Краткия курс по....." animatedwink.gif
Питето
Щото с избиране на чалгаджии, дето като получат власт и се изпокриват, ще стане работата. Или пък с коалиция, дето допуска социалист да стане министър на икономиката... Старата мотика, а ла Станишев.
Очаквах побутване от емгирантите ама в друга посока, не обратно към по-предишния път.
Krapp
Не умеем да си подбираме лидерите, уви....
BTW, в тая коалиция именно Корнелия е най подготвена като политик и държавник. Отделен въпрос е, разбира се, какви позиции защитава....
Buitenlander
Цитат(Quaker between your quarks @ 09/01/2022, 19:18) <{POST_SNAPBACK}>
Прилепили се към общество ограбило империално колонии, и загърбили мазолестите ръце на отгледалите ги български баби .

Намирисва ми на стар участник, с нов ник. Ако си ти - добре дошъл!-)
evanka
Правилно.
Баба ми, освен мазолести ръце, на педесе години имаше и гърбица, защото беше прекарала целия си живот в работа за ткзс-то,
През останалото време копаеше и в градината за да има за ядене, защото заплатата ѝ беше около 80 лв, после пенсията -60 лв.
Но на много хора това минало продължава да им е свидно и непрежалено.
Бай Ганьо
Прав си.
Поне да бяха научили децата си на български, че да не им са преводачи, когато говорят с бабите си.
ЕксГорски
Цитат(Buitenlander @ 15/01/2022, 02:52) <{POST_SNAPBACK}>

Бай Ганьо искаше да каже, че ми го беше казал още преди два? дена :
Това е Хък или ПЕТ ХХХ или ... и т.н. wavetowel2.gif
Buitenlander
Цитат(ЕксГорски @ 15/01/2022, 12:04) <{POST_SNAPBACK}>
Бай Ганьо искаше да каже, че ми го беше казал още преди два? дена :
Това е Хък или ПЕТ ХХХ или ... и т.н. wavetowel2.gif

И аз мисля че е Хък -) Дано да не греша.
Тарабас
Втулки, акумулатори, багери, вежливи коментари… кой друг може да е?
avanor
Цитат(Бай Ганьо @ 15/01/2022, 12:58) <{POST_SNAPBACK}>
Прав си.
Поне да бяха научили децата си на български, че да не им са преводачи, когато говорят с бабите си.

Ей това и аз се чудя!

Имам племенници в Англия.Думичка на български не могат да кажат!
Но, като са решили това родителите им neprichom.gif
ЕксГорски
Цитат(Бай Ганьо @ 15/01/2022, 12:58) <{POST_SNAPBACK}>
Прав си.
Поне да бяха научили децата си на български,

Може ли някой разумно да ми обЯсни за чий им е на тези деца българския! 292.gif
Ама без емоции и без ура-патриотизъм ?! bg.gif

Бай Ганьо
Да знае човек един език в повече е само по себе си богатство, та дори той да е български.
И е безплатно. grin.gif
Тарабас
Цитат(ЕксГорски @ 15/01/2022, 20:36) <{POST_SNAPBACK}>
Може ли някой разумно да ми обЯсни за чий им е на тези деца българския! 292.gif
Ама без емоции и без ура-патриотизъм ?! bg.gif

За да прочетат за клането в Батак, примерно. Или за други кланета и разпорвания на жени и деца. Реки от кръв са се лели. Не може да се изградиш като личност, ако не ги знаеш тези факти.
Питето
"За къв?" е един много основен въпрос. animatedwink.gif
Примерно, да не учат децата си на български е един вид "да изгориш мостовете".
Бай Ганьо
Предпочиташ да четат приказките на братя грим в оригинал ли!
Кървища, извратености ги има във всички култури.
Прав си, че ние наблягаме малко повече на тях, но не сме чак толкоз извратени.
Тарабас
Днес децата не четат приказки. От братя Грим или за Хитър Петър.
За богатството на езика си прав. Какъвто и да е, предимство е. Моите ги научих да четат и да пишат на кирилица.
vayu
Цитат(Тарабас @ 15/01/2022, 20:41) <{POST_SNAPBACK}>
За да прочетат за клането в Батак, примерно. Или за други кланета и разпорвания на жени и деца. Реки от кръв са се лели. Не може да се изградиш като личност, ако не ги знаеш тези факти.

За холокоста нещо да кажеш,или ще го забравяме и него? Кучета може,а за прасета не може!
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 15/01/2022, 02:58) <{POST_SNAPBACK}>
Прав си.

Със сигурност пишат на български по-грамотно от някои от българите, пишещи във форума. Подозирам, че говорят и по-правилен български от тях. smile.gif
Shade
Цитат(vayu @ 15/01/2022, 12:56) <{POST_SNAPBACK}>
За холокоста нещо да кажеш или ще го забравяме и него? Кучета може, а за прасета не може!

Бих казал, че за холокоста и класиците е най-добре да се четат в оригинал.
Бай Ганьо
Виждам, че имам вече конкуренция за първото място в колона "проницателност". grin.gif
Тарабас
Ми не.
Аз смърт виждам всеки ден, по няколко пъти.
Немам нужда да чета за нея или да я преразказвам на децата си.
От какъв зор да тъпча главите на децата с такива неща?

Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 15/01/2022, 13:09) <{POST_SNAPBACK}>
Виждам, че имам вече конкуренция за първото място в колона "проницателност". grin.gif

А, спокойно, нямаш конкуренция. Особено пък след проникновението "...да не изброявам повече, пред вашия затвор само и само да останеш жив".
Точно така е, не ми разрешават да изляза от къщи, камо ли да реша да пътувам някъде. Седя си затворен у дома, треперя за животеца си и се вайкам по форумите. strah.gif
Бай Ганьо
А няма ли такива!
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 15/01/2022, 13:59) <{POST_SNAPBACK}>
А няма ли такива!

Е как да няма? Нали си го посочил: "...да не изброявам повече, пред вашия затвор само и само да останеш жив".
agrippa
Вие тука да не намеквате за настоящия премиер? Щото той не е истински емитрант един вид. Може и да не са го питали дали иска да емигрира.
А нехаресването е двигател на прогреса. Инак идва застой, израждане и упадък.

Цитат
Прилепили се към общество ограбило империално колонии...
Такива общества се променят положително само от още прииждащи емигранти.
agrippa
Цитат(Buitenlander @ 14/01/2022, 17:52) <{POST_SNAPBACK}>

Такива сложни понятия и фрази бяха в речника на един стар форумец наистина. Дето пак беше с презокеански ник.
vayu
Цитат(Тарабас @ 15/01/2022, 22:12) <{POST_SNAPBACK}>
Немам нужда да чета за нея или да я преразказвам на децата си.
От какъв зор да тъпча главите на децата с такива неща?

Кажи го това там където живееш,ама май ще те вкарат в затвора.Народ, който не помни историята си, е обречен да я повтори!
Тарабас
Цитат(vayu @ 16/01/2022, 07:43) <{POST_SNAPBACK}>
Кажи го това там където живееш,ама май ще те вкарат в затвора.Народ, който не помни историята си, е обречен да я повтори!

Тъй ли? Да не би да искаш да кажеш, че ти помниш нещо от онова време? Не дай си боже децата ти да помнят нещо? Вие сте с много добро здраве, ашкулсун!
vayu
Цитат(Тарабас @ 16/01/2022, 08:14) <{POST_SNAPBACK}>
Тъй ли? Да не би да искаш да кажеш, че ти помниш нещо от онова време? Не дай си боже децата ти да помнят нещо? Вие сте с много добро здраве, ашкулсун!

май не си се събудил още..Някои хора могат да четат!
Тарабас
Цитат(vayu @ 16/01/2022, 08:48) <{POST_SNAPBACK}>
май не си се събудил още..

Важно е, че ти си буден. На теб се крепим.
vayu
Цитат(Тарабас @ 16/01/2022, 08:57) <{POST_SNAPBACK}>
Важно е, че ти си буден. На теб се крепим.

vayu
Не ми отговори-скоро няма да има живи свидетели на холокоста-трябва ли да го забравим тогава?
Тарабас
Цитат(vayu @ 16/01/2022, 09:08) <{POST_SNAPBACK}>
Не ми отговори-скоро няма да има живи свидетели на холокоста-трябва ли да го забравим тогава?

Това е добрата новина. Няма да има живи свидетели на холокоста и на баташкото клане. Или на клането в Руанда, примерно. Помненето на кланета възпитава касапи и мразещи хора. Това за едно малко дете не е добър старт в живота.
Това че помниш разказани приказки няма да те спре да заколиш един човек, ако си касапин.
vayu
Цитат(Тарабас @ 16/01/2022, 09:14) <{POST_SNAPBACK}>
Това е добрата новина. Няма да има живи свидетели на холокоста и на баташкото клане. Или на клането в Руанда, примерно. Помненето на кланета възпитава касапи и мразещи хора. Това за едно малко дете не е добър старт в живота.
Това че помниш разказани приказки няма да те спре да заколиш един човек, ако си касапин.

Казах ти вече ,който не помни историята,рискува да я повтори!Улиците на Германия не са вече безопасно място за евреите!Както и коледните(пардон-зимни) пазари за останалите!
Тарабас
Цитат(vayu @ 16/01/2022, 09:18) <{POST_SNAPBACK}>
Казах ти вече ,който не помни историята,рискува да я повтори!Улиците на Германия не са вече безопасно място за евреите!Както и коледните пазари за останалите!

Улиците в Германия са много по-безопасни отколкото дори един автобус от градския транспорт в който и да е град в България, примерно. Още в детските градини на децата им се налива омраза в главата. Затова и се топим. Ще останете само помнещите славното минало. И след 100 години ще сте един автобус хора.
avanor
Стилът на автора им напомни някого - "багери, кабели, вежливи думи...", та според мен се размечтаха.....

Добре, че аз ги приземих ( върнах на въпроса) wink.gif laughing.gif

П.п. не мога да не кажа, че съм възхитена от Шейд и Бай Ганьо относно бълг. hat.gif
vayu
Цитат(Тарабас @ 16/01/2022, 09:24) <{POST_SNAPBACK}>
Улиците в Германия са много по-безопасни отколкото дори един автобус от градския транспорт в който и да е град в България, примерно. Още в детските градини на децата им се налива омраза в главата. Затова и се топим. Ще останете само помнещите славното минало. И след 100 години ще сте един автобус хора.

Някои улици може и да са безопасни ,ама Коледните(зимни) пазари не са.Поне не изглеждат такива с бетонните блокове които препречват улиците и с полиция повече от посетителите!Пък какво ще бъде след сто години ще го видят само тия,които си слагат бустерчето навреме wink.gif .Германските деца няма да ги мисля,тях има кой .Например тия,дето пишат по стените"Децата ви ще се молят на Алах или ще умрат!"
Тарабас
Благодаря за информацията. Явно си запознат с живота и положението в Германия. Съветите ти са много ценни.
vayu
Цитат(Тарабас @ 16/01/2022, 10:27) <{POST_SNAPBACK}>
Благодаря за информацията. Явно си запознат с живота и положението в Германия. Съветите ти са много ценни.

Пак заповядвай,радвам се че съм ти бил полезен!
agrippa
Цитат(Quaker between your quarks @ 09/01/2022, 12:18) <{POST_SNAPBACK}>
... и загърбили мазолестите ръце на отгледалите ги български баби .

А те останаха ли, живи баби? Не са ви много живите след всичките вълни. А тия с внуци-мигранти отпускат на ливадата под чадъра, за разлика от патриотските, дето превиват гърбове...
Ората са прости,- до крак !
Немой да станеш чюжденец, а и то нее хубаво.

Най накрая пак в нашия казан, технологията е такава. Чужденец ще ставал !
Абе ти не беше ли негър по ено време ?, кво ти стана бе човек !
Се ено Волен Сидеров чета, а аз обичам да го чета.
Shade
Цитат(Quaker between your quarks @ 09/01/2022, 10:18) <{POST_SNAPBACK}>

Това е добре, показва, че си патриот. good.gif
Имам един братовчед-патриот, който също не харесва емигранти, идват му като представители на поробителите на днешния ден, империалистите от ЕС и САЩ, окупирали отечеството му. Но той като градско чедо не харесва също така имигранти, дошли от село в родния му град. Правят се на граждани, загърбили родината си. Вместо да изриват оборите на добитъка на село.
Обаче този човек не е споменавал емигрантите да му идват прости. Вероятно затолкова си дава сметка, че за да можеш да прецениш един човек, трябва да си поне на неговото ниво. А на него му е ясно, че за да се изравни с някои хора, е нужно, фигиративно казано, да се повдигне на пръсти или да стъпи на столче.
Ти познаваш ли живи емигранти? Стъпваш ли на столче пред тях?
Емигрант само.на снимка ни показват на нас, по талавизията ви дават ,ако не мием чинии тогаз.
Един отрязал дърво пред блока, представи си.
Shade
Цитат(Quaker between your quarks @ 17/01/2022, 08:00) <{POST_SNAPBACK}>
Един отрязал дърво пред блока, представи си.

Представям си да го е направил с идея да изработи от дървото столче, на което ти да стъпиш... misli.gif
Питето
А може на емигранта да му е трябвало столчето. Така де, няма как всичките да са с по три виши, все ще има по някой, дето математаката я кара на пръстите...
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.