Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: В Русия съм, в Русия съм!
Форум АБВ > Общи > Ъ?
Страници: 1, 2, 3, 4
Shade
Цитат(Buitenlander @ 28/01/2022, 10:53) <{POST_SNAPBACK}>
Дали си си изпълнил баса, можеш да видиш по мненията на колегите в специалната тема, която съм отворил в твоя чест.

А, колегите му го колегиално подкрепиха в онази тема.
Buitenlander
Цитат(Shade @ 28/01/2022, 21:21) <{POST_SNAPBACK}>
А, колегите му го колегиално подкрепиха в онази тема.

Да, бе вярно, забравих…. Но, освен Доктора, никой от изказалите се не каза , че Лати си е изпълнил облога.
Rat_in_the_house
Нормалное, случва се. Хубавите свирки подвеждат и най-стабилните мъже. А там са си школа....smile.gif
Питето
Гугъл търсене ти е шанса. Като не внимаваш какво се случва около (и съответно правят с) тебе, това ти е вариант.
D-rA
Цитат(Питето @ 29/01/2022, 00:17) <{POST_SNAPBACK}>
Гугъл търсене ти е шанса. Като не внимаваш какво се случва около (и съответно правят с) тебе, това ти е вариант.

Идея си нямаш колко руски капитал се върти из България... от бизнесмени с българска лична карта... sunbathing.gif
Buitenlander
Цитат(D-rA @ 28/01/2022, 23:45) <{POST_SNAPBACK}>
Идея си нямаш колко руски капитал се върти из България... от бизнесмени с българска лична карта... sunbathing.gif

И това е проблем, съизмерим с корупцията и неработещата ни съдебна система.
D-rA
Цитат(Buitenlander @ 29/01/2022, 00:57) <{POST_SNAPBACK}>
И това е проблем, съизмерим с корупцията и неработещата ни съдебна система.

Корупцията я създават капиталите, а съдебната система е изградена от човечета на които париците не са им излишни...Да, проблем е не следствието (не в смисъла на правото а на действието) - (корупцията е следствие) а причината - многото нерегламентирани капитали в обръщение... sunbathing.gif
Buitenlander
Цитат(D-rA @ 29/01/2022, 00:14) <{POST_SNAPBACK}>
…… многото нерегламентирани капитали в обръщение... sunbathing.gif

А те са основно руски, и на червените прасета.
D-rA
Цитат(Buitenlander @ 29/01/2022, 01:16) <{POST_SNAPBACK}>
А те са основно руски, и на червените прасета.

Не само руски, но и всякакви неясно какви... но достатъчно мощни за да владеят ситуацията наречена корупция и власт. sunbathing.gif
biggeorge
Цитат(vayu @ 28/01/2022, 21:11) <{POST_SNAPBACK}>
... джуджак ...

И Наполеон е бил джуджак, ама гледай какви поразии е направил из Европа и по света.
Не подценявайте джуджаците.
Те са опасни хора.
Компенсират ниският си ръст с мания за величие и жажда за власт. laugh.gif
biggeorge
Усеща се как украинското в теб говори. rolleyes.gif
Браво, само така.
Остава сега да запееш украинския химн и всички да станем прави с дясната ръка на сърцето по американски образец, както е модерно сега.
По принцип съм против войните, защото войната е месомелачка. angry.gif
В нея влизат добри мъже и излизат трупове и инвалиди.
Но от няколко дни под влияние на антируската пропаганда започна да ми се иска Украйна да нападне Русия, за да може после в отговор руската армия да нахлуе в Украйна и да смачка неонацистите и фашистите.
Проблемът е какво ще правим с неонацистите и фашистите в България?!? dry.gif
Ще трябва сами да се оправяме с тях, защото този път руската армия няма да ни дойде на помощ.
И понеже всички сте облъчени от антируската пропаганда на САЩ, ЕС и НАТО предлагам ви да гледате един филм, които много добре описва ситуацията, в която сега света е изпаднал:
Всички страхове / The Sum of All Fears (2002)
Ако е останала поне една българска национална телевизия извън контрола на ДАНС предлагам да излъчат този филм. huh.gif
Питето
Тц, той говори за оръдията на Аврора. Един само залп, и над 100 години разруха...
Ask
Цитат(biggeorge @ 27/01/2022, 22:13) <{POST_SNAPBACK}>
Съгласен съм на 100 % с теб. good.gif
Путин иска гаранции за сигурността на Русия.
САЩ, ЕС и НАТО не са длъжни да дават никакви гаранции за сигурността на Русия и на руския народ, и ще си понесат последствията от тази си безотговорност. p.gif

Стига с тая ситурност, бе! Сигурността е илюзия, внушавана на хората. Зад паравана за сигурност, играта е друга. В края на другата година китайски и руски представители, ей така, между другото, направиха почти едновременно изявления, които водеха до основателно предположение, че между Китай и Русия е постигнато някакво устно споразумение за съвместни военнополитически действия. Което означава, че ако Китай поиска да реши въпроса примерно с Тайван, Русия няма да пречи, но и ще помага. И обратното, когато Русия поиска да реши въпроса с Украйна, Китай няма да пречи, но и ще помага.., което вече стана факт: китайците говориха с Блинкън и му казаха, че Китай иска напрежението около Украйна да се успокои. И понеже, има потенциал това устно споразумение да прерастне в писмен Договор между Русия и Китай, скоро след това, Путин ултимативно поиска натовските бази и въоръжение да се изтеглят от Източна Европа до състоянието си от 1997г. Това е стандартен похват - настоявай за по-голямото, за да получиш това, което искаш. Украйна и Грузия трябва да се простят с членството си в Алианса, но това не е чак толкова драматично, защото има и други алтернативи. Путин иска да получи това, което иска срещу нератифициране на Договор с Китай. Нека не забравяме и чудовищното му его! Сега имаме нужда, и не само ние, СВЕТЪТ има отчайваща нужда от един нов Кисинджър - Велик геополитик и играч, огромен авторитет. Навремето направи всичко възможно, за да не допусне сближаването на Китай със СССР. Байдън е слаб играч и няма да може да се справи с тази задача. Да прочетат поне Бжежински...
Питето
Чакай бе, нали Русия беше яка, имаше всичко, армия, газ, икономика, как така една тръба ще ги гътне? Нали втечнения американски газ беше много по-скъп, как така щели да ги цакат с цената... А как успяват американците да си пробутат мераците в ЕС, а Русия да не може?
Ask
Цитат(biggeorge @ 29/01/2022, 15:16) <{POST_SNAPBACK}>
Проблемът е какво ще правим с неонацистите и фашистите в България?!? dry.gif

Кои са неонацистите и фашистите в България?!?! Ти май започна да говориш на ангро, като премиера ни.
lati1960
Цитат(Питето @ 29/01/2022, 19:42) <{POST_SNAPBACK}>
Чакай бе, нали Русия беше яка, имаше всичко, армия, газ, икономика, как така една тръба ще ги гътне? Нали втечнения американски газ беше много по-скъп, как така щели да ги цакат с цената... А как успяват американците да си пробутат мераците в ЕС, а Русия да не може?

no.gif
Пак четеш неправилно.
Тръбата на Северен Поток 2 няма да гътне Русия, ще гътне Европата, което и става в момента, в начален станий, с т. нар. енергийна криза. И не руснаците са виновни, а американците. Които искат да отсвирят руския газ тотално, освен през тръбите на Украйната, които контролират чрез синчето на Байдън, и да си пробутат складирания втечнен газ. На двойни, тройни и десеторни ценѝ! Ето това е цялата работа. Плюс глобално превъзходство към подстъпите към Руската Федерация, окупирайки всички страни в близост до нея. Вкл. нашата родна продажна. Кое не разбра?
Американците си пробутват мераците, щото са агресори, окупатори, измамници и лъжци. Говоря за тези във Вашингтон ДС и Белия дом, не за обикновените американци, с цялото ми уважение към тях. Русия се изтегли военно от Европа, преди 30 години. Америка - не! Макар да обеща. Ако се върнеш назад години, ще си припомниш, как още Рейгън, после и останалите лъжци на Капитолия обещаха на Русия да не приближават буферните ѝ зони за сигурност, само и само да я измамят да се изтегли от Източна Европа и Източна Германия. Е, руснаците си изпълниха ангажимента. Само че янките - не! Те са измамници! Лъжци! Такава е обективната истина. И продължават да лъжат и манипулират света и нациите. Докога, ще видим. Накрая е писано какво ще стане с тях, в "моята" Книга е казано - ще горят в пъклен огън, а народите ще се радват на това и ще си пращат дарове по случая! Чети! Чети!!!
lati1960
Цитат(Buitenlander @ 28/01/2022, 20:53) <{POST_SNAPBACK}>
Дали си си изпълнил баса, можеш да видиш по мненията на колегите в специалната тема, която съм отворил в твоя чест.Аз ако исках да “си изпрося” още нещо, нямаше да си мълча два месеца, докато не взе да си просиш благодарности и уважение ти.
На какво да заложа бе , тарикат?
"Русия може да нападне Украйна през февруари!"
Ти тъп ли си, или се правиш, а хитряга? На “може” ли да заложа?
Лъжецът засега си ти.

Сори, ама не аз съм казал това "Русия може да нападне Украйна през февруари!"
Пак си се объркал нещо. Но, карай. Понеже разбрахме, че има много личен елемент в субективното ти отношение към Русия и конфликта в Украйна, прекратявам спора ми с теб, мисля е коректно от моя страна. Пореден жест към теб. Нищо лично, с уважение все пак, и разбиране, макар да не съм съгласен с позицията ти. По която накрая само ще отбележа: С насилие и омраза не може да бъде решен нито един глобален или личен проблем! Това е отигравано безкрайно в света ни, но хората така и не го научиха този урок. Впрочем, не обикновените хора са виновни, ето тук се разминаваме с теб, с твоята тотална омраза към Русия, вината е на едни самоназначили се богоизбрани и в Кремъл, и във Вашингтон, които прецакват света ни от години. Но, ти няма да го разбереш това, видя се. Затова, бъди здрав, всичко най-добро ти желая! От мен, по това толкова.
Питето
Споко, ОПЕК не можаха да гътнат ни Европа, ни САЩ, а сега са се хванали за гушите кой да продава евтин петрол, та и с руската газова зависимост ще се справим. Помня времето, когато докато ОБама играеше голф, руския държавен бюджет се сгъна, и после още веднъж. Та дори не искам да ти подсказвам, какво сгъване ще настане, ако ЕС реши да си подсигури алтернативи, всякакви алтернативи. Китай ще осатен основен купувач, а китаец да ти е монополист... "по-добре да бяхме върнали Крим и да платим репарации"... animatedwink.gif
Питето
Аха, и какво ще направят? Ще изтеглят капитала обратно в Русия, та да фалираме? Ще ни превземат за да си защитят капитала, което е все едно да го върнат в Русия... По-скоро ще е обратното — ще внимават да не клатят лодката, щото да не дойде нЕкоя Кювеши и да им запорира капитала покрай някои някои санкции срещу Кремъл.
admiral
Цитат(Питето @ 29/01/2022, 22:50) <{POST_SNAPBACK}>
По-скоро ще е обратното — ще внимават да не клатят лодката, щото да не дойде нЕкоя Кювеши и да им запорира капитала покрай някои някои санкции срещу Кремъл.

Не става, Каскета няма да позволи. tongue.gif
Питето
Абе ти не бъди сигурен. Ако му поставят въпроса правилно, надали ще откаже...
Питето
Аха, владеят ситуацията да не би някой да разклати лодката и да ги подпукат с разследване и санкции от към ЕС или САЩ. Нещо като шофьорите в издънка, дето спазват правилата за да не ги спре полицията, че да не се стигне до проверка...
Shade
Цитат(lati1960 @ 28/01/2022, 09:46) <{POST_SNAPBACK}>
Засега вербално, чрез заплахи и санкции, чрез нови военни бази около Руската Федерация, атакуват само САЩ, вкл. през НАТО. Русия е в отбрана. Факт. Както и да го извъртате, този е фактът. А защо, прочети по-долу какво съм писал на БигДжордж, да не го повтарям и тук.

Русия, викаш, е обсадила Украйна с отбранителна цел срещу предстоящата атака с настъпление на руска територия от страна на "агресивния блок НАТО", както го наричаха по време на Студената война? Факт? smile.gif
Наистина е много интересно как в крайна сметка ще приключи тази криза.
- Дали в един момент руската армия ще се оттегли посрана.
- Или изведнъж НАТО ще отхвърли молбата на Зеленски за военна подкрепа срещу агресията на Русия и ще откаже членство ѝ в НАТО.
- Или пък влакове с чували с труповете на руски войничета ще започнат да пътуват на Изток.
- Или Европа ще пламне под масираните руски бомардировки и ще вдигне бяло знаме...

Путин със сигурност си дава сметка, че е достатъчно само Западът да наложи убийствени санкции на главните руски на банки, на които се крепи руската икономика, и да доведе Русия до безизходицата да развива самобитна икономика.
А иначе най-вероятно Путин чака да види проява на слабост, разпукване в единната западна позиция. От която да се възползва. Защото му е ясно, че с анексията на Крим изгуби Украйна, където проруското мнозинство в украинския парламент падна до 15%.

Да, наистина е интересно какво ще се случи. Скоро мъглата ще започне да се разсейва....
ЕксГорски
Цитат(lati1960 @ 28/01/2022, 20:46) <{POST_SNAPBACK}>
Русия е в отбрана. Факт.

От кого и от какво се отбранява Русия!
Русия винаги е била заплаха за съседите си - за ВСИЧКИТЕ си съседи!
Което го е прикривала с писъци за заплахи срещу нея и ... борба за мир!
Никой няма намерение да напада Русия, само се създава около нея санитарен кордон, което е правилно и необходимо! Това й пречи да се справя както си иска и когато си иска със съседите си, затова пищи!

Ако Русия си седи мирно, този санитарен кордон не е НИКАКВА заплаха за нея!
lati1960
Цитат(Shade @ 30/01/2022, 19:40) <{POST_SNAPBACK}>
Русия, викаш, е обсадила Украйна с отбранителна цел срещу предстоящата атака с настъпление на руска територия от страна на "агресивния блок НАТО", както го наричаха по време на Студената война? Факт? smile.gif
Наистина е много интересно как в крайна сметка ще приключи тази криза.
- Дали в един момент руската армия ще се оттегли посрана.
- Или изведнъж НАТО ще отхвърли молбата на Зеленски за военна подкрепа срещу агресията на Русия и ще откаже членство ѝ в НАТО.
- Или пък влакове с чували с труповете на руски войничета ще започнат да пътуват на Изток.
- Или Европа ще пламне под масираните руски бомардировки и ще вдигне бяло знаме...

Путин със сигурност си дава сметка, че е достатъчно само Западът да наложи убийствени санкции на главните руски на банки, на които се крепи руската икономика, и да доведе Русия до безизходицата да развива самобитна икономика.
А иначе най-вероятно Путин чака да види проява на слабост, разпукване в единната западна позиция. От която да се възползва. Защото му е ясно, че с анексията на Крим изгуби Украйна, където проруското мнозинство в украинския парламент падна до 15%.

Да, наистина е интересно какво ще се случи. Скоро мъглата ще започне да се разсейва....

Извинявам се предварително за крайния изказ, но: Вие малоумни ли сте някои, или се правите на такива? Кой обсади Украйна? Ми те руснаци и украинци си живееха безпроблемно преди янките да вложат над 5 милиарда долара по майдана! Призна си го сама Вики Нюланд, четете бе, хора! Русия не е обсаждала никого! Като видяха какво им готвят, рускоезичните в източната част на Украйна се отделиха, капсулираха и потърсиха помощ от Москва. Това стана. И я получиха. А руснаците анексираха Крим, да. Но какво значи анексираха? Ми те си имаха договор с държавата Украйна преди това да го ползват дългосрочно. Защо да го анексират, след като така или иначе го ползваха? Анексираха влезе в употреба именно след американската инвазия в Киев и западна Украйна. Пропагадндно! Съжалявам, ама това вече трябва да се обяснява именно като на малоумни. Нищо лично, към никого. Но вземете да приемате фактите каквито са. В смисъл, ако американците не бяха анексирали Украйна, руснаците нямаше да анексират нищо, щото така или иначе си бяха в Крим и Севастопол, военно, както икономически и всякак в цяла Украйна. Кое не разбрахте такива? Извъртате фактите и истината, за да угодите на измамници и военолюбци?! Давате ли си сметка докъде ще ви докарат тези?
lati1960
Цитат(Питето @ 29/01/2022, 22:35) <{POST_SNAPBACK}>
Споко, ОПЕК не можаха да гътнат ни Европа, ни САЩ, а сега са се хванали за гушите кой да продава евтин петрол, та и с руската газова зависимост ще се справим. Помня времето, когато докато ОБама играеше голф, руския държавен бюджет се сгъна, и после още веднъж. Та дори не искам да ти подсказвам, какво сгъване ще настане, ако ЕС реши да си подсигури алтернативи, всякакви алтернативи. Китай ще осатен основен купувач, а китаец да ти е монополист... "по-добре да бяхме върнали Крим и да платим репарации"... animatedwink.gif

Ми такива като тебе я "сгъвате" тая Русия от години, пък на - още си топлите гъзовете с нейния гъз, пардон, газ! no.gif Ще спра дотук, за да не използвам повече обидни думи и епитети, под възпитанието и морала ми е. Но, такива идиотщини пишете някои тук, за да извъртите истината и фактите, че нервите дори на търпелив човек като мен не винаги издържат. За което съжалявам! И се извинявам.
Продължавайте да я "сгъвате" Русия, и ще видите какво ще стане накрая! no.gif
Shade
Цитат(lati1960 @ 30/01/2022, 10:32) <{POST_SNAPBACK}>
Извинявам се предварително за крайния изказ, но: Вие малоумни ли сте... трябва да се обяснява именно като на малоумни.

Предварително си извинен.
Но като стана дума за малоумни, асоциативно изниква въпросът за корелацията между едновременни русофилия и антиваксърство. Тенденция, отчетливо изразена в някои среди. Добре забележима дори във форума... misli.gif
Shade
Цитат(lati1960 @ 30/01/2022, 10:39) <{POST_SNAPBACK}>
Продължавайте да я "сгъвате" Русия, и ще видите какво ще стане накрая! no.gif

Би ли ни информирал какво ще стане накрая!? Дори без да предлагаш бас, който ще спечелиш. Не е малко утре да можеш да се позоваваш на сбъднала се твоя прогноза, документирана черно на бяло. 328.gif
Питето
Надявам се, след достатъчно сгъване, накрая да станат нормална държава и населението им да има нормален живот. Аха, при над 140млн.население, тези още не могат да създадат един тостер, дето да става за продаване по света. Това не е нормална държава, щом при толкова ресурси и умни хора, да нямат елементарни неща. Иначе воюваха с всичките си съседи... Сгъване му е разковничето, както нагънаха СССР, та ни огря да сме свободни и да дръпнем напред, така и онези в Русия ще се оправят ако в Кремъл са нагънати...
lati1960
Цитат(Shade @ 30/01/2022, 20:59) <{POST_SNAPBACK}>
Би ли ни информирал какво ще стане накрая!? Дори без да предлагаш бас, който ще спечелиш. Не е малко утре да можеш да се позоваваш на сбъднала се твоя прогноза, документирана черно на бяло. 328.gif

Не е редно да се хваля. Щото съм си скромничък. rolleyes.gif a4dff7b7.gif
Не, сериозно. Специално по т. нар. пандемия няма нещо, което да съм писал като прогноза, и да не е станало. Е, изпреварва ме само д-р А, но с него не се меря. Той е изключителен и прецизен статистик, за мен по-важна е моралната страна на въпросите, както и истината по тях. Да не говорим по вътрешно политическата ситуация у нас, и там. Не познах само, че Батко няма да се кандидатира за президент, но, дори и аз не предполагах колко е наясно той с всенародната "либоф" към себе си! animatedwink.gif Умен челяк излезе, докато аз се надцених по това. Приех на вяра, че е този голям мъж, за който се представя. Уви! Не е.
За всичко останало съм право в десетката! Можеш да си направиш справка примерно по резултатите за всички избори, които съм прогнозирал. Сбърках процента само на ИТНарод на вторите, донякъде. Но после всичко и по това си дойде на мястото. Ти си отдавна тук, ти кажи кое точно не съм познал?
Иначе по въпроса ти, зависи за кой точно край говорим? Краят на Америка като последният съвременен Вавилон и глобална империя в историята на човечеството е документиран в Библията. В Книга Откровение. И никак не е добър, меко казано. Ще гори! Пред лицето на света. И не че се кефя на това, понеже уважавам и ценя американската мечта каквато е била заложена от бащите на тази нация, дори в момента там има прекрасни хора, без никакво съмнение. Но. Те ще бъдат предадени и продадени, и са предадени от тези в Белия дом и Вашингтон ДС, това на теб би трябвало да ти е пределно ясно, след като си на терен. В момента супер елита на САЩ, финансов предимно, корпоративен, управленски, чрез съответните банки, фирми, конгломерати и т. н., се изнася панически към Югоизточна Азия - в Сингапур, Хонг-Конг, Тайпе/Тайван, дори към Китай и онзи регион предимно. Там се формира новият властови център на света ни. Съюзът между елитите на Америка и Пекин не е официализиран, но дори по т. нар. пандемия е видно, че е налице. Манипулаторите във Вашингтон са наясно, че, ако не вбият клин между Китай и Русия, няма как да се справят с Москва. За да я разпарчедосат и ползват като енергиен източник и безплатна суровинна база. Цената е тоталното навлизане на китайски капитали и пари в Америка, на което би трябвало да си свидетел на място. Ясно е, че Русия не може да бъде победена военно. Напротив. Руснаците в момента са много напред в иновативно военно отношение, по разработка на прутонни и други най-модерни оръжия, нямащи аналог дори в Америка! Факт. Затова целта е Русия да бъде изолирана като концлагер, изтощавана, финансово, икономически, вербално, пропагандно, до момента, в който самите руснаци ще позволят да им спретнат майдан като украинския на Червения площад, и после... Някой нов пияндурник като Елцин, който ще пусне отново едни с израелдски и щатски паспорти да я разграбват до дъно! Понеже там има много какво да се граби. Не че и днес не я ограбват, свои си. Но, руснаците търпят това, щото знаят, че своите поне малко им оставят, докато като дойдат пак външните, яко им дупе! Както и с нас се случи, впрочем. Та така.
В който смисъл, в дългосрочен план, важно е да го подчертаем, прогнозирам нова "революция" в Русия, оглавена от някой нов Ленин/Навални, и нататък... което писах по-горе. Но, няма да е скоро. Руснаците са корав народ, и няма да се дадат лесно без бой. Те самите си го казват: Ние и без санкции от няколко века живеем в изолация, свикнали сме. Да му мислят враговете ни!
lati1960
Цитат(Питето @ 31/01/2022, 01:41) <{POST_SNAPBACK}>
Надявам се, след достатъчно сгъване, накрая да станат нормална държава и населението им да има нормален живот. Аха, при над 140млн.население, тези още не могат да създадат един тостер, дето да става за продаване по света. Това не е нормална държава, щом при толкова ресурси и умни хора, да нямат елементарни неща. Иначе воюваха с всичките си съседи... Сгъване му е разковничето, както нагънаха СССР, та ни огря да сме свободни и да дръпнем напред, така и онези в Русия ще се оправят ако в Кремъл са нагънати...

Тц. Няма да стане. Това с нормалната Русия. И не че руснаците не го желаят. Искат го. Но, няма да им го позволят, отвън. Щото не това е идеята, на цялата работа. Целта е Русия да бъде отслабена до степен, че отново да бъде разграбена като ресурси. Просто отново суровинна база, за Запада. На никой не му пука за обикновените хора там, за руснаците. Ако беше така, подходът щеше да бъде съвсем различен. Щото да се репчиш на най-мощната супер ядрена, а вече и протонна военна сила, това наистина е безумно и контрапродуктивно. Идиотите във Вашингтон преследват цели много, много далеч от интересите на обикновените руснаци. Дори точно обратните на тях. По това си задай въпроса защо Русия няма никакви проблеми с пограничните Швеция и Финландия, ми точно с Украйна! Ми щото в Украйна влязоха янките! За да я използват като плацдарм, по похода си към дестабилизация на Русия и, ако може майданче и пред Кремъл.
Истината е, че изтощеният откъм ресурси западен технологичен свят изпитва неистов глад за суровини, енергийни източници и материали за своята индустрия. Които вече почти изчерпи, дори в Африка, в Ю. Америка, навсякъде. Нефтените кладенци дори в арабските пустини не са бездънни! Остана апетитното парче на Руската Федерация. Сибир особено е на практика неизчерпаем резерв на всичко. И, на поход! Такава е истината.
Иначе, моята позиция по това мога да я илюстрирам накрая ето чрез тези два днешни сюжета:
https://bnr.bg/post/101594227/britanskiat-m...o-ruskata-kriza
https://www.actualno.com/europe/ungarija-ne...ws_1704366.html
https://bnr.bg/horizont/post/101594343/unga...i-voenni-chasti
Британия предлага свои военни части през НАТО на Унгария. Унгарският външен министър отказва!
Пореден урок на Орбан и правителството му по мъжество, патриотизъм и родолюбие! Адмирации!
Сравнете това с поведението на нашите подлоги и продажници, които от дни го усукват, увъртат, шикалкавят, мрънкявят, лъжат и мажат, за да разберем къде сме ние, къде е Унгария и въобще цивилизованият свят? Мисля няма смисъл повече да обяснявам каквото и да било.
Питето
Глупости на търкалета. На САЩ не му трябват ресурси, те си имат, че и технологии си имат, та да правят по-скъпи неща с по-малко от ресурсите. Докато руснаците се опитват да тормозят света, ще ги тричат икономически та да се разоряват като се опитат да произведат нЕкоя голяма бомба или пушка. На американците им трябва пазар, с нормални и платежоспособни хора, като Япония, като ФРГ, дори като Китай дето захлебиха като се спряха с глупостите. Схемата е бачкаш, забогатяваш търгуваш, и колкото повече, толкова повече и по-добре за тебе и околните. И обратното. Колкото повече скачаш с тогатата толкова повече сопи отнасяш. Там Куба, С.Корея, китайците и те ще готнесат ако не се усетят овреме да кротнат и да продължат с търговията вместо с пакостите.
Shade
Цитат(lati1960 @ 31/01/2022, 10:14) <{POST_SNAPBACK}>
Не е редно да се хваля. Щото съм си скромничък. rolleyes.gif a4dff7b7.gif
Не, сериозно. Специално по т. нар. пандемия няма нещо, което да съм писал като прогноза, и да не е станало. Е, изпреварва ме само д-р А, но с него не се меря. Той е изключителен и прецизен статистик, за мен по-важна е моралната страна на въпросите, както и истината по тях. Да не говорим по вътрешно политическата ситуация у нас, и там. Не познах само, че Батко няма да се кандидатира за президент, но, дори и аз не предполагах колко е наясно той с всенародната "либоф" към себе си! animatedwink.gif Умен челяк излезе, докато аз се надцених по това. Приех на вяра, че е този голям мъж, за който се представя. Уви! Не е.
За всичко останало съм право в десетката! Можеш да си направиш справка примерно по резултатите за всички избори, които съм прогнозирал. Сбърках процента само на ИТНарод на вторите, донякъде. Но после всичко и по това си дойде на мястото. Ти си отдавна тук, ти кажи кое точно не съм познал?
Иначе по въпроса ти, зависи за кой точно край говорим? Краят на Америка като последният съвременен Вавилон и глобална империя в историята на човечеството е документиран в Библията. В Книга Откровение. И никак не е добър, меко казано. Ще гори! Пред лицето на света. И не че се кефя на това, понеже уважавам и ценя американската мечта каквато е била заложена от бащите на тази нация, дори в момента там има прекрасни хора, без никакво съмнение. Но. Те ще бъдат предадени и продадени, и са предадени от тези в Белия дом и Вашингтон ДС, това на теб би трябвало да ти е пределно ясно, след като си на терен. В момента супер елита на САЩ, финансов предимно, корпоративен, управленски, чрез съответните банки, фирми, конгломерати и т. н., се изнася панически към Югоизточна Азия - в Сингапур, Хонг-Конг, Тайпе/Тайван, дори към Китай и онзи регион предимно. Там се формира новият властови център на света ни. Съюзът между елитите на Америка и Пекин не е официализиран, но дори по т. нар. пандемия е видно, че е налице. Манипулаторите във Вашингтон са наясно, че, ако не вбият клин между Китай и Русия, няма как да се справят с Москва. За да я разпарчедосат и ползват като енергиен източник и безплатна суровинна база. Цената е тоталното навлизане на китайски капитали и пари в Америка, на което би трябвало да си свидетел на място. Ясно е, че Русия не може да бъде победена военно. Напротив. Руснаците в момента са много напред в иновативно военно отношение, по разработка на прутонни и други най-модерни оръжия, нямащи аналог дори в Америка! Факт. Затова целта е Русия да бъде изолирана като концлагер, изтощавана, финансово, икономически, вербално, пропагандно, до момента, в който самите руснаци ще позволят да им спретнат майдан като украинския на Червения площад, и после... Някой нов пияндурник като Елцин, който ще пусне отново едни с израелдски и щатски паспорти да я разграбват до дъно! Понеже там има много какво да се граби. Не че и днес не я ограбват, свои си. Но, руснаците търпят това, щото знаят, че своите поне малко им оставят, докато като дойдат пак външните, яко им дупе! Както и с нас се случи, впрочем. Та така.
В който смисъл, в дългосрочен план, важно е да го подчертаем, прогнозирам нова "революция" в Русия, оглавена от някой нов Ленин/Навални, и нататък... което писах по-горе. Но, няма да е скоро. Руснаците са корав народ, и няма да се дадат лесно без бой. Те самите си го казват: Ние и без санкции от няколко века живеем в изолация, свикнали сме. Да му мислят враговете ни!

Да, забелязал съм скромността ти. С чиста съвест можеш да обявиш, че скромността е едно от многобройните ти положителни качества.
И прогнозите ти категорично се сбъдват. Само дето от скромност не си уточнил кое точно се е сбъднало, но важното е да вярваш, че е така.
И като стана дума за вяра, преди известно време ме пращаше в Х-фор, да черпя информация за пандемията от извора на информация. За което ти благодаря. Да, това е мястото. Там всички, и поотделно, и заедно вярват, че са носители на Истината.
Същото важи и за антиваксърската ви групичка. Изключителни и прецизни носители на вяра.За която препратка също ти благодаря. Каквото е излязло от ерудираните членове на тази група, се е потвърдило в реалността, безусловна кристално чиста истина. Особено аргументите, представени с псувни, нагрубявания, и мъдри епитети и сравнения. tan.gif
D-rA
Цитат(Shade @ 31/01/2022, 22:25) <{POST_SNAPBACK}>
За което ти благодаря. Да, това е мястото. Там всички, и поотделно, и заедно вярват, че са носители на Истината.

Явно всички по света четат този форум и палят камионите като у Канада например... sunbathing.gif
Shade
Цитат(D-rA @ 31/01/2022, 12:50) <{POST_SNAPBACK}>
Явно всички по света четат този форум и палят камионите като у Канада например... sunbathing.gif

По-важното е, че полагаш очевидни усилия да ме забавляваш лично. Оценявам го и ти благодаря! hat.gif
D-rA
Цитат(Shade @ 01/02/2022, 00:07) <{POST_SNAPBACK}>
По-важното е, че полагаш очевидни усилия да ме забавляваш лично. Оценявам го и ти благодаря! hat.gif

Ако те забавляват хората по света които протестират срещу отнетата им свобода - радвай се и дори гюбеци фърляй... Те и за теб протестират, докато се забавляваш... sunbathing.gif
Shade
Цитат(D-rA @ 31/01/2022, 14:13) <{POST_SNAPBACK}>
Ако те забавляват хората по света които протестират срещу отнетата им свобода - радвай се и дори гюбеци фърляй... Те и за теб протестират, докато се забавляваш... sunbathing.gif

Днес наистина си сериозно зает да ме развличаш. Я да видим сега какво още ще добавиш...
D-rA
Цитат(Shade @ 01/02/2022, 00:32) <{POST_SNAPBACK}>
Днес наистина си сериозно зает да ме развличаш. Я да видим сега какво още ще добавиш...

Не може да се развлича, развлечен по рождение... sunbathing.gif
Shade
Цитат(D-rA @ 31/01/2022, 14:43) <{POST_SNAPBACK}>
Не може да се развлича, развлечен по рождение... sunbathing.gif

Благодаря, това беше много забавно! На ниво си! Давай нататък да видим какво още можеш. Знаем, че можеш и повече, нали така?
D-rA
Цитат(Shade @ 01/02/2022, 00:47) <{POST_SNAPBACK}>
Благодаря, това беше много забавно! На ниво си! Давай нататък да видим какво още можеш. Знаем, че можеш и повече, нали така?

Не благодари за нещо, непряко адресирано към теб. А за типажът който представляваш... sunbathing.gif
Shade
Цитат(D-rA @ 31/01/2022, 14:50) <{POST_SNAPBACK}>
Не благодари за нещо, непряко адресирано към теб. А за типажът който представляваш... sunbathing.gif

Благодаря от името на типажа, който представям. Можеш да предложиш и статистика за този типаж, lati те препоръчва както изключителен и прецизен статистик и математик, и признава, че не може да се мери с теб.
D-rA
Цитат(Shade @ 01/02/2022, 00:53) <{POST_SNAPBACK}>
Благодаря от името на типажа, който представям. Можеш да предложиш и статистика за този типаж, lati те препоръчва както изключителен и прецизен статистик и математик, и признава, че не може да се мери с теб.

Все пак 1 промил благодарност си струва усилието... sunbathing.gif
Shade
Цитат(D-rA @ 31/01/2022, 14:56) <{POST_SNAPBACK}>
Все пак 1 промил благодарност си струва усилието... sunbathing.gif

Редно е да бъдем признателни на онези, които ни развличат (макар и развлечени по рождение).
Давай нататък, знаем, че това не е границата на възможностите ти. Можеш още. С малко повече усилие ще надминеш себе си.
Благодаря предварително!
D-rA
Цитат(Shade @ 01/02/2022, 01:02) <{POST_SNAPBACK}>
Редно е да бъдем признателни на онези, които ни развличат (макар и развлечени по рождение).
Давай нататък, знаем, че това не е границата на възможностите ти. Можеш още. С малко повече усилие ще надминеш себе си.
Благодаря предварително!

И кои ипзреварват твоите пръсти на клавиатурата? sunbathing.gif
Shade
Цитат(D-rA @ 31/01/2022, 15:04) <{POST_SNAPBACK}>
И кои ипзреварват твоите пръсти на клавиатурата? sunbathing.gif

Бих желал да науча малко повече по въпроса и кои изпреварват моите пръсти на клавиатурата. Кои, наистина?
D-rA
Цитат(Shade @ 01/02/2022, 01:06) <{POST_SNAPBACK}>
Бих желал да науча малко повече по въпроса и кои изпреварват моите пръсти на клавиатурата. Кои, наистина?

След като пишеш "Знаем..." значи сам можеш да допълниш... sunbathing.gif
Shade
Цитат(D-rA @ 31/01/2022, 15:08) <{POST_SNAPBACK}>
След като пишеш "Знаем..." значи сам можеш да допълниш... sunbathing.gif

Това беше забавно! Благодаря! Давай още!
D-rA
Цитат(Shade @ 01/02/2022, 01:09) <{POST_SNAPBACK}>
Това беше забавно! Благодаря! Давай още!

Освен да дръпна въженцето на "казанчето" след рядкото ти щастие, какво очакваш? sunbathing.gif
Shade
Цитат(D-rA @ 31/01/2022, 15:10) <{POST_SNAPBACK}>
Освен да дръпна въженцето на "казанчето" след рядкото ти щастие, какво очакваш? sunbathing.gif

Това е чудесно! Докато дърпаш въженцето, ето нещо от руската класика, за да сме по темата:
Буря мглою небо кроет,
Вихри снежные крутя;
То, как зверь, она завоет,
То заплачет, как дитя..
D-rA
Цитат(Shade @ 01/02/2022, 01:16) <{POST_SNAPBACK}>
Това е чудесно! Докато дърпаш въженцето, ето нещо от руската класика, за да сме по темата:
Буря мглою небо кроет,
Вихри снежные крутя;
То, как зверь, она завоет,
То заплачет, как дитя..

Похвално за "руската вметка", но към червения площад не пътуват камиони... sunbathing.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.