Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Докога
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Ask
Цитат(Hartmann @ 16/02/2022, 22:47) <{POST_SNAPBACK}>
Щем да видим. То и при нас Бойко и Славчо една я мислеха, ама друга излезе. smile.gif

Кой пък е този Славчо? Чалгарчето ли? И каква са я мислили, че ми убягва?
Питето
Мда, точно така за СССР и Русия, обаче унгарците не са "ваксинирани" срещу глупост или привъзаност към "благинките на социализма", та е нормално да допускат грешки. Че кой иска да му е трудно, като може да му е лесно и наготово. Популизма точно по тези струни свири. Онова с "патриотизъм", "външен враг", "ние не сме колония на ХХХ" това са само припеви към основната тема. Я пробвай на балканци и източноевропейци да им говориш за доброволно намаляване на заплатите... както го обсъждаха у немско, като щяха да минават от марка към евро. Отделно, че из източноевропейските територии, го има момента дето по-навитите са се изнесли нейде из западната част на ЕС, а са останали по-непробивните, (дето си спомнят с умиление за соца и сигурността) и точно те гласуват на изборите... и познай сърцето към кои предизборни обещания ги влече. Липсата на икономически просперитет се скрива зад "твърд лидер, дето им разкатава фамилията на онези геЮве"... Класика в политиката е да се ползват силни чувства срещу математика и логика. Което пък отговаря на въпроса за колко е умен електората.
Ask
Цитат(Hartmann @ 16/02/2022, 09:27) <{POST_SNAPBACK}>
Особено като се има предвид, че е човек на Сорос - Сорос му е плащал обучението в Оксфорд навремето. Днес Орбан изгони "Отворено общество" от Унгария. Не знам дали това означава по-скоро неблагодарност или по-скоро - хвърляне на прах в очите на лековерните. Но едно е сигурно - както няма "малко бременна" или "бившо ченге", така със сигурност няма и "бивш соросоид". smile.gif

Намирам паралела ти с "бившо ченге" за доста неуместен. То и нас ни трябваха 10-ина години преди да разберем що за птица е Сорос и какви идеи прокарва и финансира. Ама щото Костов в началото го беше обявил за най-големия благодетел на България и ние му се вързахме на думите като последните патки. Орбан отдавна закри не само "Отворено общество", ами цялата мрежа от НПО-та и Фондации на Сорос в Унгария (включително и Хелзинкския комитет), остави само Американския Университет в Будапеща. И аз да попитам на свой ред, дали Сорос не би потърсил реванш? М? С инсинуации и компромати срещу Орбан, например?
Стефи
Цитат(Ask @ 16/02/2022, 11:18) <{POST_SNAPBACK}>
Лех е за предпочитане, но и Ярослав ще свърши работа в краен случай.

Ярослав много поляци с удоволоствие биха ни го подарили. 453.gif
Както казах една птичка пролет не прави - ако една нация има успешна политика, това не се дължи на един единствен политик, а на много фактори - морал на нацията, нетърпимост на целия народ като цяло спрямо каквито и да било нередности, национализъм, склонност на потребителите да купуват изделия, които са родно производство, стимулирайки така местните производители и т.н. и т.н.
Ask
Цитат(Стефи @ 17/02/2022, 10:59) <{POST_SNAPBACK}>
Ярослав много поляци с удоволоствие биха ни го подарили. 453.gif Колко много, за да не говорим на ангро?
Както казах една птичка пролет не прави - ако една нация има успешна политика, това не се дължи на един единствен политик, а на много фактори - морал на нацията, нетърпимост на целия народ като цяло спрямо каквито и да било нередности, национализъм, склонност на потребителите да купуват изделия, които са родно производство, стимулирайки така местните производители и т.н. и т.н.

Един политик би могъл да бъде и лидер, когато познава достатъчно добре народа си (или тълпата, ако предпочиташ), т. е. всичко онова което си изброила, та и повече дори. Политик е едно, лидер - нещо много повече, освен политик. Та може и да направи пролет.
Hartmann
Цитат(lati1960 @ 16/02/2022, 19:40) <{POST_SNAPBACK}>
Унгария днес е трън в очите на доста от неолибералния порочен сектор, затуй я слагат в какви ли не негативни класации.
-------------------
Орбан
имат договор с Газпром до 2036-та, и в разгара на енергийната криза получават евтина газ десеторно по-ниско от другите като цена! Ще си умрат от яд някои, но, това е положението!

Щрьодер също е "неподкупен" - той направо е в управителния съвет на Газпром. smile.gif Това е стара практика на Русия - раздава подкупи под форма на по-ниски цени на газ и нефт, а отделни политици направо ги прави част от управляващите на държавните си компании.

Отново да повторим, че някои не са разбрали - Унгария е по-корумпирана дори от България. А България от години е флагман в тази негативна класация. Но сега от lati1960 ни става ясно, че, както и Унгария, и ние нарочно сме сочени за корумпирана държава, докато всъщност сме образец за чиста и свята република. smile.gif
Hartmann
Цитат(Швейк @ 16/02/2022, 21:48) <{POST_SNAPBACK}>
Разправи де ...да разберем

Когато една нация е много проста, тя не успява да схване логиката на историята и да разбере какво се случва в задния и двор. Така сърбите не разбраха какво се случва когато започна разпада на изкуственото недоносче, наречено Югославия. Опитаха се да го задържат, но не им се получи. Хърватите искаха собствена държава, босненци искаха собствена държава, черногорци искаха собствена държава, словенците искаха собствена държава. И всичките си направиха държавите, като някои от тях вече са членове на ЕС. Но преди това се наложи да опердашат нещастните сърби и то на няколко пъти така го направиха, че на сърбите още им държи влага.
Ask
328.gif
Цитат(Hartmann @ 17/02/2022, 17:28) <{POST_SNAPBACK}>
Когато една нация е много проста, тя не успява да схване логиката на историята и да разбере какво се случва в задния и двор. Така сърбите не разбраха какво се случва когато започна разпада на изкуственото недоносче, наречено Югославия. Опитаха се да го задържат, но не им се получи. Хърватите искаха собствена държава, босненци искаха собствена държава, черногорци искаха собствена държава, словенците искаха собствена държава. И всичките си направиха държавите, като някои от тях вече са членове на ЕС. Но преди това се наложи да опердашат нещастните сърби и то на няколко пъти така го направиха, че на сърбите още им държи влага.

328.gif beerchug.gif
Ask
Цитат(lati1960 @ 16/02/2022, 19:22) <{POST_SNAPBACK}>
Пак ще повторя: Просто е! Като фасул. Без значение кой е на власт, кой прокурор, главен, и т. н.
Всеки има официални декларирани и регистрирани доходи. Под една или друга форма. Върху които плаща данъци. Всичко, което е закупил над тази себестойност, подлежи под ударите на закона, ако не може да докаже произхода на средствата. Нищо сложно и непонятно. Това касае както президент, премиер, депутати, министри, бизнес, администрация, всички до долу, до последния Хасан, Али, пенсионер, и който се сетиш. Пак питам: Защо Законът не се прилага по този начин, вече над 30 години?! Останалите дрън-дрън и тинтири-минтири въобще не ме интересуват. Не интересуват също честните и почтени граждани, колкото и да са останали. За съжаление са малцинство, и това е генералният проблем. Нататък всичко е грабеж, корупция, лъжи и измами. Кое не разбираш?

И аз това питам. Защо, например, не проверят дълбоките доходи на Рашокв, сигурно най-имотния следовател в ЕС?
lati1960
Цитат(Hartmann @ 17/02/2022, 14:47) <{POST_SNAPBACK}>
Щрьодер също е "неподкупен" - той направо е в управителния съвет на Газпром. smile.gif Това е стара практика на Русия - раздава подкупи под форма на по-ниски цени на газ и нефт, а отделни политици направо ги прави част от управляващите на държавните си компании.

Отново да повторим, че някои не са разбрали - Унгария е по-корумпирана дори от България. А България от години е флагман в тази негативна класация. Но сега от lati1960 ни става ясно, че, както и Унгария, и ние нарочно сме сочени за корумпирана държава, докато всъщност сме образец за чиста и свята република. smile.gif

Ако чакаш да опровергая горното, объркал си се. Но, не това е темата.
Конкретно по настоящата криза с Украйна, оттам енергийната, инфлационна, дългова и т. н., вината не е на руснаците. Но, да споря по това с крайни дървени русофобски глави няма смисъл. И няма.
Иначе жив и здрав, нищо лично.
lati1960
Цитат(Ask @ 17/02/2022, 19:31) <{POST_SNAPBACK}>
И аз това питам. Защо, например, не проверят дълбоките доходи на Рашокв, сигурно най-имотния следовател в ЕС?

Ми да го проверят. Аз съм - за. И не само него.
Но, да почнат да проверяват и теб, и мен, и всички поголовно!
Ето тогава ще стане интересно, в милата ни родна Татковина. animatedwink.gif
Не че е възможно, наясно съм. Просто си мечтая. Няма кой да го стори, понеже отгоре до долу тотално всички са се оплели в корупция, далавери, крадене и измами! Нещо ново ли ти казвам?
Нататък целият този разговор е безсмислен, май... sad.gif
Hartmann
Цитат(lati1960 @ 17/02/2022, 20:17) <{POST_SNAPBACK}>
Не че е възможно, наясно съм. Просто си мечтая. Няма кой да го стори, понеже отгоре до долу тотално всички са се оплели в корупция, далавери, крадене и измами! Нещо ново ли ти казвам?

Рашков е политик, за когото се знае, че доскоро е бил следовател и със скромната си следователска заплата е закупил 19 броя имоти, включително тежки апартаменти в София, с басейни, фитнес зали и пр, тежки къщи на море и планина и пр. Затова той трябва да се разследва. А на бай Манчо от Куртово Конаре освен скъсаните чепици, няма какво друго да му се проверява. Така че поголовни проверки на бедняци в най-бедната страна на Европа, само клиничен идиот би помислил да прави.
Питето
...или някой дето е захлебил (или поне смята че някак ще успее да захлеби) от сегашното управление, и неще да клати лодката. Аха, за такива "корупция" е "схема, в която аз не участвам". Класика из българските територии.
Питето
Костов или поне някой, дето разбира от икономика поне колкото него и му стиска да командва за да спасява. Хем ще го почне спасяването отрано, и няма да боли толкова като предишния път. Щото социалистите (дето сега пак са във властта) само фалити, инфлации и режими на тока докарват като докопат власт. А който е тъп, та да се хване заедно с тях да е на власт, не ми го хвали.

Иначе отговора е: "Да обявим война на САЩ, и да капитулираме без да им дадем шанс да реагират." Дори съм навит да не се харчат с инвестиции от рода на "плана Маршал", само ако може в избоените институции да наложат оправия.
Ask
Цитат(lati1960 @ 17/02/2022, 20:17) <{POST_SNAPBACK}>

Ами мечтай за възможни неща, бе Стиви. Ама дълбоко в тебе, май дреме един отявлен комунист, ако съдя по идиотските ти мечти.
Ask
Цитат(Hartmann @ 17/02/2022, 20:30) <{POST_SNAPBACK}>
Рашков е политик, за когото се знае, че доскоро е бил следовател и със скромната си следователска заплата е закупил 19 броя имоти, включително тежки апартаменти в София, с басейни, фитнес зали и пр, тежки къщи на море и планина и пр. Затова той трябва да се разследва. А на бай Манчо от Куртово Конаре освен скъсаните чепици, няма какво друго да му се проверява. Така че поголовни проверки на бедняци в най-бедната страна на Европа, само клиничен идиот би помислил да прави.

Ааа, според новата му декларация пред КПКОНПИ вече е с 3 имота повече, така че стават 22. Той обяснява произхода на средствата си с приятелката си, че била нотариус. Вярно, че нотариусите печелят много, ама чак пък толкова...
ByBa
Цитат(lati1960 @ 09/02/2022, 21:33) <{POST_SNAPBACK}>
Абе нали се опитваме да спазваме законите, уж сме демокрация.

------
Притеснителното е, че хорицата си страдат и патят по места, и на никой не му хрумва, че, ако се съберат заедно и идат на жълтите павета, гешевци и мешевци ще изхвърчат скоростно и бързо, и повече на ум няма да им дойде да припарят до властта всякаква!

Нещо не си ли противоречиш?

Ок, демократично /с разрешение или без/ е да протестираш, но не ти ли се струва, че се налага една диктатура на протестиращите, и ако се фокусираме - по специално диктатура на протестиращите по жълтите павета?

Това демократично ли е?
ByBa
Нека да се изясним:
Кирчо носи папка с материали от медии, публикации за нарушения, но не създадени в Гугъл
а
за него носят папка с материали от Гугъл...

Има ли разлика?
...
що ли все питам за разликите и какви са те animatedwink.gif
ByBa
Цитат(Бай Ганьо @ 12/02/2022, 22:43) <{POST_SNAPBACK}>
Все едно чета Shade. grin.gif

нее, да, Шейд не пише за добро начало :-)

animatedwink.gif
ByBa
Ми кво правим?

Ми правим същото - борим се срещу неправдата и неравноправието и се стремим дааа подобрим системата.

Ми не се държим като удавник за сламка за дрехата на Гешев, макар някои да го улицетворяват с правото и правосъдната система -. ми какво значи някаква си личност...а?

Ми ако не е лошия гешев, ще е добрия Пешев - това го пише в Библията да знаете от новите уууплавници, пардон, управленци !

Или ще е оная млада руса русалка или стара вещица, ако ме разбирате - всеки търси някъде да се огледа, а ние къде гледаме - твърдо напред...което е различно от оглеждане де.

Или ще кажете - абе яя даа си мълчиш като нищо не знаеш...
ByBa
Цитат(lati1960 @ 13/02/2022, 13:21) <{POST_SNAPBACK}>
Ще видим.
Няма да залагам, заради горчивия си опит с тариката и наглеца Бутерлангер, но съм сигурен, че грешиш.
Да сме живи и здрави, пак ще говорим.

абе Лате, кога ще говориш...утре по пладне ще преброиш пилците ти, докато тук пишеш като тея детоо плюят върху Гешев и са се вторачили в неговата Персона сякаш е Горгона!
ByBa
Цитат(lati1960 @ 16/02/2022, 20:45) <{POST_SNAPBACK}>
Прост директен въпрос към теб:
От наличните политически проекти, коалиции и партии, парламентарни и извън, кой и кои би трябвало да ни управляват в момента?
Моля за кратък, ясен и точен отговор, благодаря!

Тези, които ни управляват сега!
за да има на кого да набием шута след време...не шута де, ако ме разбирате де
prashchai grigorii.gif
ByBa
Цитат(Hartmann @ 15/02/2022, 21:46) <{POST_SNAPBACK}>
Т.е. моделът преди 1989 е бил непорочен и работещ, нали правилно разбирам?

Що се отнася до Орбан, неговите успехи са безспорни - според световната класация по индекс на корупцията, през 2021 година Унгария за пръв път прережда България по корумпираност. България е на 42-ро място, Унгария - на 43-то. Първите три места, като страни с най-ниска корупция, заемат съответно - 1-во място Нова Зеландия, 2-ро Дания и 3-то - Финландия. Русия е на 136 място, Уганда - на 144, Сомалия - на 178-мо.

ей, ай не ми набутвайте пак некви статистика - омръзна ми от туй ковидобезумство сегаа до това доказателство с тези индекси на Джонсън и Джонсън navikvane.gif
ByBa
Цитат(lati1960 @ 16/02/2022, 20:40) <{POST_SNAPBACK}>
На Орбан можете да му целувата опинците само, толкова сте далече от неговата вяра, патриотизъм и неподкупност! Дори не разбирате за какво става дума, за съжаление. Унгария днес е трън в очите на доста от неолибералния порочен сектор, затуй я слагат в какви ли не негативни класации. Примерно: Колко мигранти влязоха в Унгария от 2015-та досега? Зеро, нула! Да не изброявам социални придобивки, за студенти, млади семейства, за покупка на електромобил, за жилище, какво ли не. И че имат договор с Газпром до 2036-та, и в разгара на енергийната криза получават евтина газ десеторно по-ниско от другите като цена! Ще си умрат от яд някои, но, това е положението!

е, но що се отнася до правосъдната им система те я обвързват с даването на парички за подпомагане

или

ако Орбан и неговите съдии, пардон, ако съдиите над Орбан не се подчинят на евродупетатите ще ядат зелник посред бял ден...уф, как беше приказката...
ByBa
Цитат(Швейк @ 16/02/2022, 11:51) <{POST_SNAPBACK}>
Точно така - защото държи на изконните човешки ценности, на страната си, на народа си , а не на еврогейското миризливо корумпирано блато...без да обиждам хората с алтернатива ориентация

абе кво ще я обиждаш бе...я се погледни

w00tbrows.gif
ByBa
Цитат(Ask @ 14/02/2022, 11:37) <{POST_SNAPBACK}>
Николай Василев, от днес:

айде не ми го давай тоя с визитката си от Третото Българско Царство ДНЕС !!!
ByBa
Цитат(Ask @ 16/02/2022, 21:47) <{POST_SNAPBACK}>
Може да ги мразят и псуват, но ако им изгодно ще работят с тях..

Абсолютно си прав, но защо при нас не става така - и ние мразим и обичаме ...да псуваме дори повече от американците - фааак, без да искам prashchai grigorii.gif
ByBa
Цитат(Ask @ 16/02/2022, 21:47) <{POST_SNAPBACK}>
Може да ги мразят и псуват, но ако им изгодно ще работят с тях..

Абсолютно си прав, но защо при нас не става така - и ние мразим и обичаме ...да псуваме дори повече от американците - фааак, без да искам prashchai grigorii.gif
ByBa
Цитат(Ask @ 16/02/2022, 23:29) <{POST_SNAPBACK}>
А има ли нещо по-субективно от усещането?.........пича в Общината е имал свои хора, които са му пробутвали офертите (не мога да твърдя,че е плащал). Но когато се сменя местната власт, неговите хора изхвърчали от общината и офертите му вече не минавали. Въпреки, че новите нямат нищо общо, обаче ГЕРБ са корумпираните. Та така, няма нищо по-субективно от "усещането". ТИ механично събира субективни мнения и усещания, но не се интересува от мотивите. После, ТИ не говори за коя корупция става дума. За легалната, криминалната или за реалната? Такава класация лесно може да се манипулира и натъкмява, не мислиш ли?

Много добър постинг!
770d4fd976.gif
ByBa
чудя се...ако си сложиш ръка на сърцето, ама отдясно...кво ще кажеш

Дали ще ТИ е по-добре да стане по-леко и лесно, отколкото по-трудно и тежко...

и

не ти говоря за оная работа

sunbathing.gif
ByBa
От една страна, меверето праща сигнали, от друга страна - властта праща сигнали, от трета страна - медиите пращат сигнали, от четвърта страна - специалните служби на другите страни пращат сигнали, от пета страна - извънземните също препращат по някои и друг сигнал

е

че как да не се сбърка Прокуратурата

prashchai grigorii.gif
ByBa
Цитат(Ask @ 13/02/2022, 19:26) <{POST_SNAPBACK}>
Радев и прокситата му от ПП бяха "избрани" едва с 9% от гласоподавателите.

...хм, ако разсъждаваме така...представително...ти искаш ли да са избрани с превеса на 1 %цигани ?
ByBa
Цитат(Glo @ 13/02/2022, 11:30) <{POST_SNAPBACK}>
кервана си върви, гешев си стои laugh.gif

доцент стоев

и кучетата го лалят, ох, кучетата си лаят

хаха
Питето
Когато ми е било лесно, винаги ми е било трудно... после, в пъти по-трудно. Дори съм чул и съм си харесал един лаф: "Нека да му е лесно, че после да се мъчи." Ма това на индивидуално ниво. Тълпата (гласоподаватели, мераклии, или ...абе въобще всяка тълпа) не го мисли така. Изключително рядко събитие е тълпа да си избере "трудно и сега".
lati1960
Цитат(ByBa @ 17/02/2022, 22:30) <{POST_SNAPBACK}>
Нещо не си ли противоречиш?

Ок, демократично /с разрешение или без/ е да протестираш, но не ти ли се струва, че се налага една диктатура на протестиращите, и ако се фокусираме - по специално диктатура на протестиращите по жълтите павета?

Това демократично ли е?

Не искам да измествам темата, но, като контрапункт и отговор: Демократично ли беше свалянето чрез майдана в Киев на Янукович? А когато мина т. нар. арабска пролет?
Значи което са казали и направили американците, е демократично, дори когато убиват, лъжат и мамят. Но, ако на един народ му писне от тези лъжи, измами, грабеж и крадене, и се опита да смени през протести едно корумпирано управление, тогава не било демократично. no.gif
Не става така! Всъщност, какво е реалната демокрация? Това е управление на народа чрез негови представители във властта. И, ако тези същите не изпълняват което народа иска, подлежат на подмяна. Разбира се първо през избори. Но, ако и това не даде резултат? Ако едни и същи тарикати се менкат непрекъснато с удобни за тях изборни правила, а грабежът продължава... тогава? Вечно ли обществото трябва да ги търпи?
Българите ги търпим вече повече от 30 години! Докога?!
lati1960
Цитат(ByBa @ 17/02/2022, 22:56) <{POST_SNAPBACK}>
абе Лате, кога ще говориш...утре по пладне ще преброиш пилците ти, докато тук пишеш като тея детоо плюят върху Гешев и са се вторачили в неговата Персона сякаш е Горгона!

Гешев е продукт на сбърканата ни съдебна система, и не само съдебна. Заложено това съзнателно още при създаването на т. нар. Кръгла маса и после на сегашната Конституция. Преди Гешев не е било по-различно. Гешев ще си иде, когато съдебната реформа почне, приключи и имаме нови правила в държавата. Което не виждам как ще стане и въобще дали ще стане. Така че, закичете си го Гешев на ушенце, и си му яжте попарата. Лошото е, че страдат честните и почтени хора у нас, колкото и да са малко. Не виждам на останалите да им пука, напротив. Видно е, че им харесва статуквото каквото е. В смисъл, който колкото и както може да цоца от държавата, да краде и върши далавери, на всякакви нива, отгоре до долу. Разбира се, не г-н Гешев е виновен за това. То е манталитет и избор на обществото. Гешев просто се грижи тази система да работи, точно по този начин. За това е и поставен там. Така че човекът просто си върши работата. no.gif
lati1960
Цитат(ByBa @ 17/02/2022, 22:57) <{POST_SNAPBACK}>
Тези, които ни управляват сега!
за да има на кого да набием шута след време...не шута де, ако ме разбирате де
prashchai grigorii.gif

И кои ще дойдат след тях?
Пак Батко ли?
lati1960
Цитат(ByBa @ 17/02/2022, 23:05) <{POST_SNAPBACK}>
е, но що се отнася до правосъдната им система те я обвързват с даването на парички за подпомагане

или

ако Орбан и неговите съдии, пардон, ако съдиите над Орбан не се подчинят на евродупетатите ще ядат зелник посред бял ден...уф, как беше приказката...

Приказката е, че трябва да имаш големи топ... пардон, воля и смелост, за да се опънеш така на плутократите в Брюксел. И, какво като му спрат фондове? Дреме му на капелата. Той сам си го каза наскоро: Ако продължат така от Евро комисията, скоро може да има нов брекзит, унгарски!
Нека те светна за какво става дума. Когато Орбан отиде на крака в Москва и сключи дългосрочен договор с Газпром за евтин газ, и тогава от Брюксел ореваха космоса, че не бивало, грешка било, и дрън-дрън тъпотии. Днес, сега, Унгария получава най-евтиния руски газ в Европа, на фиксирани дългосрочно цени! Е, Орбан ли е заблуден, или продажниците са другаде?
Ако и Унгария провлачи крак, мислиш ли, че ще е последна? И, какво ще стане после с Евро Съюза?
Това вече е сериозно. Не е като да издаваш директиви за прави евро краставици и свободни кокошки носачки! no.gif
lati1960
Цитат(Ask @ 17/02/2022, 22:13) <{POST_SNAPBACK}>
Ами мечтай за възможни неща, бе Стиви. Ама дълбоко в тебе, май дреме един отявлен комунист, ако съдя по идиотските ти мечти.

Тц.
Не мечтая за утопии, каквато е комунизма.
Други са наследниците на комунистите, вкл. и тук, те си знаят кои са. animatedwink.gif
Иначе не крия, че съм с леви убеждения, но. Кой е казал, че те противоречат на истината, справедливостта и истинската Демокрация? Да мечтаеш да няма бедни, онеправдани, ограбвани и убивани хора не е престъпление! Нито е комунизъм. Точно обратното. Да обяснявам ли още?
Ask
Разсмиваш ме бе, човек. laugh.gif Механично пренасяш рамките на една представа и се опитваш да ги наложиш върху нещо, което явно не познаваш. Да го кажа пак: Унгарците никак не обичат някой отвън да им казва как да управляват държавата и живота си, пък бил той руснак, американец, китаец или немец. Този народ е чешит! Сорос и прокситата от неговите НПО-та и фондации се опита да им пробутва и натрапва намеренията си и го изхвърлиха от Унгария барабар с прокситата му. Където и да стъпи Сорос и прокситата му - няма просперитет. Няма! След тях трева не никне. Това са фактите през годините. Унгарците потвърждават подкрепата си за Орбан вече 4 пъти с по 53-55%, а сега ще бъдат 57% за 5-ти път. Виж им БВП-то, преди да говориш.
7,1% ръст на БВП за 2021г. и ръст на инвестициите с 86% пак за 2021г. ли наричаш "липса на икономически просперитет"? В Унгария инвестират корпорации и концерни, които в България може само да сънуваме.Очевидно не знаеш и не разбираш, и не само ти, защо унгарците подкрепят Орбан Въпреки, че подписа Истанбулската Конвенция Орбан не допусна джендър идеологията в образованието и училищата, отказва да узакони еднополовите бракове, не узакони определенията Родител 1 и Родител 2, вместо биологичните Мъж и Жена, Баща и Майка; отказва да приеме мигрантски квоти, взе страната на капитализма в битката му срещу социалната пазарна икономика, настоява за реформи в ЕС (затова Макрон, който също иска реформи в ЕС, първо отиде да се срещне с Орбан), категорично се противопоставя на превръщането на ЕС във Федерация (затова каза, че "за спасяването на ЕС вече трябват нечовешки усилия"), бори се за запазването на традиционните християнски и семейни ценности в Европа, на националните идентичности и култури, за запазване на националните суверинитети в рамките на ЕС (бори се за Европа на Де Гол срещу Европа на Троцки), не приема и се противопостави на диктатурата на малцинствата, и т.нат.и т.нат. А да ти разказвам за Програмата му за подкрепа на студентите и младите семейства в Унгария, няма да ми стигне толкова място. Орбан се бори за всички нас в ЕС срещу ляволиберали, троцкисти и неокомунисти. Той и Вишеградската четворка. Накрая в най-обобщен вид, ако не е станало ясно: в Европа и САЩ върви битка на ляволибералите-прогресисти срещу консерваторите-реформисти. Социалната пазарна икономика със силни и широки регулации срещу капитализма. Време-разделно е, всеки трябва да избере страна,това е.
Shade
Цитат(Ask @ 18/02/2022, 12:11) <{POST_SNAPBACK}>
...и САЩ върви битка на ляволибералите-прогресисти срещу консерваторите-реформисти. Социалната пазарна икономика със силни и широки регулации срещу капитализма.

Интересно кой ли ти пълни главата с тези напълно несъстоятелни глупости за "ляволиберали-прогресисти срещу консерватори-реформисти"?
Основните партии в САЩ са Демократическата, с ляво-центристка ориентация и Републиканската, с ултра-дясна ориентация, насочена към автократизъм буквално с култ към личността до степен обожествяване на един индивид (подобно на наблюдаваното в Северна Корея и Русия).
Политиката на Републиканската партия е нагаждаческа, ориентирана към разделяне на обществото чрез поддръжка на свръх-богатите корпорации за сметка на обезличаване на средната класа, тотална ликвидация на профсъюзите, ограничаване правата за гласуване, ограничаване правата на жените. Обратните също са с ограничени права (преди три години Тръмп изгони всички хомосексуални от армията). Игнориране на климатините промени. Лъжлива информация за разпростанението на ковид-19.
Силата им е само в пропагандата и манипулацията. Несравними са в тази област с планини от опашати лъжи, повтаряни отново и отново по крайно-десните медии. С които успяха да убедят избирателите си, че доходите им се увеличават благодарение на намалени данъци. А всъщност само намалиха годишните данъчни отчисления на средната класа за сметка на сумите, плащани еднократно през данъчно-отчетния период. И се опитаха (неуспешно) да ликвидират достъпните здравни осигуровки за хората с по-ниски доходи. Само свръх-богатите получиха реални данъчни обегчения.
Доказателство за умението им да манипулират е, че дори днес, 16 месеца след президентските избори, 72% процента от републиканските избиратели продължават да са убедени, че настоящият президент е нелегитимен. Защото изборната победа на Тръмп била открадната чрез измама. Въпреки отсъствието на каквито и да е потвърждения. И несъстоятелните над 60 опита за съдебно разследване на "доказателства" за изборни измами. Всичките до едно отхвърлени от съда, дори от съдии, назначени от Тръмп. Само защото Тръмп обяви, че ако той не печели, това означава манипулирани избори. Независимо от това, че одитът на изборните гласове в Аризона разкри около 400 гласа повече за Байдън, погрешно надписани за Тръмп, въпреки че Тръмп е следствен по един куп щатски дела за финансови далавери, опити за незаконни политически машинации и Съдебният департамент го разследва за конституционни и криминални престъпления, свързани с опита за държавен преврат преди една година, общественото мнение на тръмпистите не се променя и Републиканската партия си остава Партията на Тръмп.
"Консерватори-реформисти", заблудата ти наистина е смайваща...
Питето
Голям ръст... обикновено говори за ниска първоначална база. Другия вариант е кинтите да са изтеглени от някъде другаде, и да са ги вложили там щото от няма накъде. Примерно, Англия изпреварила САЩ по инвестиции, ама високорискови... Има и други варианти.
А това, че си харесват ОРбан, съвсем не означава че са на прав път. По същия начин тук си харесвахме ББ и кво, умни, предвидливи, или пък ББ е слънце? А за унгарците, дето не обичали да им казват какво да правели... ама вземат кинти от ЕС. Като нас "пари ми дай, акъл си имам"... Смешно, ама се вписват. А за Европа като федерация, ми няма как на този етап. Тук всяка педя земя има векове история (а които нямат си крада отсъседите) и няма как лесно да се смесим федеративно до степен "почти без идентичност".
vayu
Предполагам знаеш какво е ЗКПЧ?Защото звучиш точно като такъв...
Бай Ганьо
Да бе, бях забравил за закапичетата. laughing.gif
Hartmann
Цитат(lati1960 @ 17/02/2022, 20:13) <{POST_SNAPBACK}>
Ако чакаш да опровергая горното, объркал си се. Но, не това е темата.
Конкретно по настоящата криза с Украйна, оттам енергийната, инфлационна, дългова и т. н., вината не е на руснаците. Но, да споря по това с крайни дървени русофобски глави няма смисъл. И няма.
Иначе жив и здрав, нищо лично.

А, има си хас тъкмо руснаците да са виновни, нали. По-скоро Вселената ще се обърна наопаки, отколкото русофил да признае, че Русия е малоумна и агресивна страна. smile.gif
lati1960
Цитат(Hartmann @ 19/02/2022, 10:15) <{POST_SNAPBACK}>
А, има си хас тъкмо руснаците да са виновни, нали. По-скоро Вселената ще се обърна наопаки, отколкото русофил да признае, че Русия е малоумна и агресивна страна. smile.gif

Може да е малоумна, но не тя е агресорът, в случая който коментираме.
Фактите и Истината, приятелю! Колко руски военни бази, оръжейни системи и военни има около границите на Америка? И колко американски такива има около границите на Руската Федерация?
Фактите! И Истината! Те са важни. На тях се крепи светът ни в крайна сметка, и животът ни, колкото и продажни подлоги да не го осъзнават. Ти осъзнаваш ли го?
---------------------
Който върви срещу Истината, Правдата и Справедливостта, рано или късно се проваля. Неизбежно. Проблемът е, че докато стане, причинява много болка, щети, погубени животи и страдание на хората и народите. Америка в лицето на своите безумци във Вашингтон и Белия дом е тръгнала точно по този път, за съжаление. И краят ѝ няма да е различен. Лошото е, че ще причини именно още много страшни неща на света ни, докато рухне пред очите на народите!
Hartmann
Цитат(lati1960 @ 19/02/2022, 15:01) <{POST_SNAPBACK}>
Фактите! И Истината! Те са важни.

Именно - фактите са, че Русия нападна Украйна преди 8 години, откъсна територии от нея, а сега струпва войски и се кани да откъсне и още. Какво точно не ти е ясно?
Питето
Виж че Лати е написал "истина" с главна буква, което означава че е неговата "Истина", а не истинската истина по принцип. Вярващите много обичат да пишат с главни букви разни неща дето хич не са имена, и винаги тези неща нямат нищо общо с фактите от реалността, което не им е проблем... animatedwink.gif
lati1960
Цитат(Hartmann @ 19/02/2022, 15:13) <{POST_SNAPBACK}>
Именно - фактите са, че Русия нападна Украйна преди 8 години, откъсна територии от нея, а сега струпва войски и се кани да откъсне и още. Какво точно не ти е ясно?

Не ми е ясно защо забравяш другия факт, предхождащ и провокиращ горния - че първо американците чрез насилствен преврат в Киев свалиха законната власт в Украйна и анексираха западната ѝ част? Ето това не ми е ясно. Макар че май е. По което да ти напомня, и не само на теб, че - да кажеш само част от една истина, и то изопачена част, си е буквална лъжа!
Просто е: Ако американците не бяха анексирали Украйна, руснаците нямаше да анексират Крим. Щото те си бяха там, имаха си договор с Киев по същото. Ти кое не разбра?
lati1960
Цитат(Hartmann @ 17/02/2022, 20:30) <{POST_SNAPBACK}>

Ти не го закачай бай Минчо от Куртово Конаре. Кажи за Батко, къщата в Барселона, с какви кинти миската я е купила, плюс бутичето... animatedwink.gif Също да каже коя е Мата Хари, дето му била подхвърлила кюлчетата, пачките и патлака в нощното шкафче... Ми Цецо Кумецо? Ми сокола наш Доганчо? Ми Ивчо Прокопиев? Ми брадърс Домусчиеви? Ми Шиши Пеевски и майчето Кръстева? Ми Ковачки, Гергов, Делянчо Добрев, ми дори имотите на мистър Плевнелиев, и активите му... Ми Теменужчето Петкова... Да не изреждам всички, много са.
Иначе, къде прочете за проверки на сиромаси? Просто е - през официални доходи и декларации за имущество, сметки и т. н., през НАП и НОИ, и данъчните, всеки подлежи на подобни проверки. Не е сложно. И, ако има несъответствие, всеки да си носи отговорността. От първия човек в държавата, до бай Минчо от Конаре. Ти кое не разбра?
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.