Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Докога
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Ask
Цитат(lati1960 @ 13/02/2022, 21:11) <{POST_SNAPBACK}>
Ако офейкат, тогава пак ще говорим. И ще си призная, че вие сте били прави, а аз съм сгрешил. Няма да ми е за сефте, аз поне си признавам, когато се случи. Само че.
Ами ако не офейкат, а управляват добре и дълго? Тогава?
----------------
С милиарди аз не боравя, милиардите народна пара е на отчет именно в БНБ, правете си справките там, има официален сайт, всичко е прозрачно.

Сега пищиш, после мълчиш кат мушната гайда. Мълчиш и когато твоите кумири газят Конституция и закони.
Ами направихме справка в сайта на БНБ, ама това за което твърдиш го няма бе Стиви. Ти просто пак лъжеш.
Николай Василев, от днес: "Разочарован съм, че сме средата на февруари и никой не е отговорил, защо се изхарчиха 9 млрд. лв
за 9 дни през декември. Това е най-голямото харчене в българската история някога...Промяната дойде с най-голямото харчене и никой не знае защо 4 млрд. лв се прехвърлиха с огромни шмекерии от едната за другата година."

От това и от други симптоми в поведението им личи, че са за малко тук и изобщо не им пука дали ще си изкарат мандата до края. Вече са намазали кънките.
Ask
Цитат(Швейк @ 13/02/2022, 21:59) <{POST_SNAPBACK}>
Ами някой все трябваше да каже , че царят е гол...и да разбърка лайняното статукво - данс, мвр, прокурори и пр. паразити

За сега още не са показали, че царят е гол. До сега има само безмозъчно повтаряне на мантри, което ме убеждава, че лакърдиите за реформи са една по-гъста пушилка.
lati1960
Цитат(D-rA @ 13/02/2022, 21:48) <{POST_SNAPBACK}>
Защо тогава съществуват ДАНС, ДАР, ГДБОП и всякакви подобни, които са на хранилка на всеки плащащ данъци, когато на Петков му стига Гугъл и то безплатно... sunbathing.gif

Защото Прокуратурата начело с Каскета игнорира всичко, което съответните служби дават като доказателства и сигнали. Самосезира се за пълни глупости, но, за огромния грабеж над нацията се прави на неразбрала. Затова. Наясно си, че между тези служби и МВР има война срещу Прокуратурата именно по горната причина. Това е ненормална ситуация. Институцията, която трябва да громи престъпността, я защитава и прикрива! Със списъка Петков просто напомни на Прокуратурата и Гешев същото. Не че ще има ефект. Гешев е поставен там от Борисов и мафията, и ще ги брани до последно. Хайде ти кажи как да се излезе от тази ситуация?
lati1960
Цитат(Hartmann @ 13/02/2022, 21:15) <{POST_SNAPBACK}>
Само един въпрос тогава - защо Москва не вкара Пеевски в свои антимафиотски списъци, а го вкараха американците?

Питай американците.
Няма как да има пряка връзка между Москва и ДПС, които са буквално открита агентура на Анкара!
А Пеевски е касичка именно на ДПС. Но, каквото и да е, за мен не са важни подробностите, кой го варди. Ако имахме наистина независима съдебна власт, Шиши отдавна да е с раирана пижамка, и не само той. Без значение посоката на външните протекции. И пак се връщаме към проблема за Каскета. За съжаление и по него новата ни власт не бърза да предприеме необходимите стъпки, което е притеснително. Има напълно законни начини да бъде подменен състава на ВССъвет, който пък да уважи искането на съдебния министър по отстраняване на Гешев. Но, не се прави. Защо? Към сделка ли се отива? no.gif Да, има притеснителни сигнали и по това, но засега ще изчакам с коментара. Скоро ще се разбере кой кого, защо и как, и дали. Ако новите управляващи мислят, че като раздават кинти наляво и надясно ще замажат очите на хората, жестоко са се излъгали! Търпението на нацията няма да е безкрайно!
lati1960
Цитат(Ask @ 14/02/2022, 10:37) <{POST_SNAPBACK}>
Сега пищиш, после мълчиш кат мушната гайда. Мълчиш и когато твоите кумири газят Конституция и закони.
Ами направихме справка в сайта на БНБ, ама това за което твърдиш го няма бе Стиви. Ти просто пак лъжеш.
Николай Василев, от днес: "Разочарован съм, че сме средата на февруари и никой не е отговорил, защо се изхарчиха 9 млрд. лв
за 9 дни през декември. Това е най-голямото харчене в българската история някога...Промяната дойде с най-голямото харчене и никой не знае защо 4 млрд. лв се прехвърлиха с огромни шмекерии от едната за другата година."

От това и от други симптоми в поведението им личи, че са за малко тук и изобщо не им пука дали ще си изкарат мандата до края. Вече са намазали кънките.

Нито мълча, нито пищя.
Но не мога да коментирам спекулации. Или нещо, с което не съм запознат.
Ако е имало и има някакъв проблем с такива огромни средства, то ГЕРБ и ДПС биха реагирали. Не мисля, че някой може да присвои подобни суми без последствия. Дори да е от властта. Нали главният прокурор е още на ГЕРБ. Дори шефът в оставка на БНБ също. Не, не мисля, че се е случило, което пишеш. Проблемът може би идва от факта, че бюджетът от миналата година бе удължен и в началото на тази, по което явно има прехвърляне и на бюджетни средства. Но. Сигурен съм, че всичко е законно и надлежно документирано, по разходването им, и за какво.
lati1960
Цитат(Ask @ 14/02/2022, 09:56) <{POST_SNAPBACK}>
Арестите не са в прерогативите на който и да било прокурор. Вземи най-после да прочетеш законите в страната. Гешев нищо не може да "замита и прикрива", не разполага с такива законни инструменти. Главният прокурор по Конституция и закон осъществява административно ръководство, а прокурора и следователя са тези, които разследват. "Такава страшна корупция" се крещи от левите либерали в парламентите на Унгария, Словакия, Чехия, Полша. Опозицията от левите либерали в Словакия, твърди, че са най-корумпираната страна в ЕС Когато твърдиш нещо трябва да го докажеш. Всяка съвременна правораздавателната система работи с доказателства. НЕОСПОРИМИ доказателства! Министър-председател, на чието подчинение са службите и МВР, да ходи с изрезки от публикации в Гугъл при Главния прокурор е меко казано инфантилно.

Доказателствата са проста работа, друже. Да ти напомням ли за какво окошариха Ал Капоне?
Наистина е просто. Ще дам примера с Цецо Кумецо. Той и съпругата му имат прозрачни дългогодишни доходи, облагаеми, декларирани. Отделно имат закупени апартаменти на стойност многократно надвишаваща тези доходи. Да дадат произход на парите!
Кво стана и с Бате и къщата в Барселона?
https://nova.bg/news/view/2022/02/14/357021...B2%D1%80%D0%BE/
https://nova.bg/news/view/2022/02/14/357023...B4%D0%B5%D0%BE/
Да, аз му вярвам на Борисов, той няма къща в Барселона. Къщата и бутикът са на една миска. Но и това е лесно - нека тя докаже произхода на парите, с които са купени къщата и бутикът. Просто е, нали. Да не говорим пък за Мата Хари! И това е просто.
И не само за Борисов и Цветанов, за цялата наша олигархия. И е напълно по закона. Само че. Ако така се подходи, затворите ни няма да стигнат! Наясно си. И не само за министри и депутати. Половината нация е в кюпа. Затуй всички се правят на ударени и краденето продължава. Пардон, "промяната". Така че недей мен да обвиняваш, насочи устрема си към други, не че ще те чуят.
Питето
Суверена, с непогрешимия си инстинкт... пак е под опашката на ЕС със комунисти в управлението и шефа им като министър на икономиката. Инстинкт — да, вместо разум. Непогрешим... не мислА.
wal
Цитат
Опроверга ви суверена, който с непогрешимия си инстинкт отсвири Батко с бандите ГЕРБ и ДПС от властта.

И къде беше този непогрешим инстинкт през тези 12 години управление на ГЕРБ.Непогрешимият инстинкт докара и Жан Виденов на власт и НДСВ също.Помниш ли, "искаме си царяаа"!?Благодарение на инстинкта БСП ни управлява заедно с ДПС и НДСВ цял мандат.
Ask
Цитат(lati1960 @ 14/02/2022, 20:15) <{POST_SNAPBACK}>
Нито мълча, нито пищя.
Но не мога да коментирам спекулации. Или нещо, с което не съм запознат.
Ако е имало и има някакъв проблем с такива огромни средства, то ГЕРБ и ДПС биха реагирали. Не мисля, че някой може да присвои подобни суми без последствия. Дори да е от властта. Нали главният прокурор е още на ГЕРБ. Дори шефът в оставка на БНБ също. Не, не мисля, че се е случило, което пишеш. Проблемът може би идва от факта, че бюджетът от миналата година бе удължен и в началото на тази, по което явно има прехвърляне и на бюджетни средства. Но. Сигурен съм, че всичко е законно и надлежно документирано, по разходването им, и за какво.

Ето това е въпроса: Защо не питат? Може и да не са ги "присвоили", но по закон са длъжни да обяснят пред НС за какво са ги похарчили толкова скоростно. Само фантазьор може да твърди, че Гешев бил на ГЕРБ. Хайде да си припомним някои факти. Гешев беше предложен на ВСС от Цацаров, ВСС го избира поради липса на друг кандидат и го предлага на Президента за утвърждаване. Такъв е законния ред. Състава на ВСС се състои от прокурори и съдии. Битката за състава на ВСС, преди това, беше между ДПС, в лицето на Пеевски, и Прокопиев. Човекът на Прокопиев - Лозан Панов обаче оглави ВКС и така отпадна като алтернативен кандидат и Гешев стана Главен прокурор. ГЕРБ тогава изобщо не се намесиха и това беше тяхна голяма грешка. Така че, няма как Гешев да е човек на ГЕРБ и никога не е бил. Сега при новото съставяне на ВСС, ГЕРБ възнамеряват да с намесят и това пак ще е грешка.
Завличането на пари от бюджета за собствена облага може да е напълно законно и дори документирано.Не си ли чувал за легална корупция, бе сладур? wavetowel2.gif
Ask
Цитат(lati1960 @ 14/02/2022, 20:25) <{POST_SNAPBACK}>
Доказателствата са проста работа, друже. Да ти напомням ли за какво окошариха Ал Капоне?
Наистина е просто. Ще дам примера с Цецо Кумецо. Той и съпругата му имат прозрачни дългогодишни доходи, облагаеми, декларирани. Отделно имат закупени апартаменти на стойност многократно надвишаваща тези доходи. Да дадат произход на парите!
Кво стана и с Бате и къщата в Барселона?

Да, аз му вярвам на Борисов, той няма къща в Барселона. Къщата и бутикът са на една миска. Но и това е лесно - нека тя докаже произхода на парите, с които са купени къщата и бутикът. Просто е, нали. Да не говорим пък за Мата Хари! И това е просто.
И не само за Борисов и Цветанов, за цялата наша олигархия. И е напълно по закона. Само че. Ако така се подходи, затворите ни няма да стигнат! Наясно си. И не само за министри и депутати. Половината нация е в кюпа. Затуй всички се правят на ударени и краденето продължава. Пардон, "промяната". Така че недей мен да обвиняваш, насочи устрема си към други, не че ще те чуят.

Понеже нямаш навика да обръщаш внимание на детайлите, ще ти го напиша с главни букви: Събирането на НЕОСПОРИМИ доказателства са най-трудната част в работата на прокурори и следователи. Ама изобщо не е проста работа и за нея понякога отиват години. Май само си чувал за Ал Капоне, но явно показваш пълно незнание по случая, та да ти го разкажа накратко: Всички са знаели, че Ал Капоне е убиец и престъпник, имало е улики за това, но не и доказателства (нали правиш разлика между улики и доказателства w00tbrows.gif) Бил е много хитър и много умен. Прокуратурата в продължение на 8 години го е дебнела и наблюдавала, но въпреки това не са успели да попаднат на нито едно доказателство. Свидетелите или изчезвали или се отказавали от показанията си.Накрая се сетили, че могат да го хванат за неплатени данъци, за което е имало обилни доказателства и за това е бил осъден, но не и за убийствата.
lati1960
Цитат(Ask @ 14/02/2022, 22:42) <{POST_SNAPBACK}>
Ето това е въпроса: Защо не питат? Може и да не са ги "присвоили", но по закон са длъжни да обяснят пред НС за какво са ги похарчили толкова скоростно. Само фантазьор може да твърди, че Гешев бил на ГЕРБ. Хайде да си припомним някои факти. Гешев беше предложен на ВСС от Цацаров, ВСС го избира поради липса на друг кандидат и го предлага на Президента за утвърждаване. Такъв е законния ред. Състава на ВСС се състои от прокурори и съдии. Битката за състава на ВСС, преди това, беше между ДПС, в лицето на Пеевски, и Прокопиев. Човекът на Прокопиев - Лозан Панов обаче оглави ВКС и така отпадна като алтернативен кандидат и Гешев стана Главен прокурор. ГЕРБ тогава изобщо не се намесиха и това беше тяхна голяма грешка. Така че, няма как Гешев да е човек на ГЕРБ и никога не е бил. Сега при новото съставяне на ВСС, ГЕРБ възнамеряват да с намесят и това пак ще е грешка.
Завличането на пари от бюджета за собствена облага може да е напълно законно и дори документирано.Не си ли чувал за легална корупция, бе сладур? wavetowel2.gif

Че тя всичката корупция у нас е легална и законна, приятелю. И точно това трябва да бъде променено, за да бъде деузаконена, тоест чрез един наистина независим главен прокурор с желание да го стори, би било просто и лесно. И ще дам актуалния пример с Барселонската афера. Да, няма дакозателства преки, че г-н Борисов е забъркан в това. Но, испанските следствени органи твърдят, че има изпрани едни над 5 милиона. С които са закупени къщата там и един бутик. От въпросната миска Бориславова ли беше, и нейното семейство, баща и брат. О кей. Какво трябваше да стори Гешев, преди Цацаров? Лесно е. Да кажат и докажат тази миска и родата откъде е произхода на парите, с които са закупени тези имоти. Това е. Примерно, доходите им на тримата - миска, брат и баща, за години назад са да кажем 200 000 лева. Само че, онези имоти струват над 5 милиона! Е, откъде са парите? Просто е. Ако не могат да обяснят, докажат и кажат, има закон, отиват в затвора и това имущество се конфускува в полза да нашата държава. Същото трябва да се приложи към всеки гражданин на ребулика България. Огоре, до долу. Без изключения. Цецо Цветанов има доходи с жена му 300 000, купили апартаменти за 3 000 000 и отгоре. Добре. Да докажат произход на тези средства. Не могат? В затвора, имуществото в полза на държавата. Божков, и той. Пеевски, и той. Прокопиев, и той. Цветан Василев и той. Домусчиеви, и те. Гергов, и той. Доган, и той. Ковачки, и той. Забравих ли някой? Ми, всички така. И аз, и ти, всички! Който харчи повече отколкото изкарва, подлежи на разследване, съд, затвор и конфискация. И не противоречи нито на демокрацията, нито на каквото и да било. Това е корупцията, това е лесният и прост начин да бъде преборена, в голямата си част. Напълно демократично и законно. Кое не разбрахте някои?
И защо не се прави вече над 30 години!
lati1960
Цитат(Ask @ 14/02/2022, 23:11) <{POST_SNAPBACK}>
Понеже нямаш навика да обръщаш внимание на детайлите, ще ти го напиша с главни букви: Събирането на НЕОСПОРИМИ доказателства са най-трудната част в работата на прокурори и следователи. Ама изобщо не е проста работа и за нея понякога отиват години. Май само си чувал за Ал Капоне, но явно показваш пълно незнание по случая, та да ти го разкажа накратко: Всички са знаели, че Ал Капоне е убиец и престъпник, имало е улики за това, но не и доказателства (нали правиш разлика между улики и доказателства w00tbrows.gif) Бил е много хитър и много умен. Прокуратурата в продължение на 8 години го е дебнела и наблюдавала, но въпреки това не са успели да попаднат на нито едно доказателство. Свидетелите или изчезвали или се отказавали от показанията си.Накрая се сетили, че могат да го хванат за неплатени данъци, за което е имало обилни доказателства и за това е бил осъден, но не и за убийствата.

Ти въобще прочете ли какво написах?
Няма да ти го повтарям с главни букви, само ще ти го повторя: По наказателен кодекс и закон недоказан произход на средства, вкл. по закупуване на недвижимо имущество само по себе си е доказателство за престъпление! Няма нужда при това положение някой да събира други доказателства. Защо се правиш, че не разбираш? И ти дадох една дузина примери! Пак: Ако миската Бориславова с родата не може да обясни произхода на тези над 5 милиона, с които са закупили барселонските имоти, то тя и роднините ѝ автоматично попадат под ударите на закона, и испанските, и нашите, за пране на пари с неизвестен произход! Ето ти го доказателството. Какво повече искаш? Що се правите на ударени някои!
Впрочем, досещам се защо се правите на ударени, щото повечето сте в подобни схеми, на различно ниво и в различни мащаби. И, ако се приложи Закона в цялата му сила, то още доста затвори трябва да се построят у нас! animatedwink.gif
-----------------------
И Борисов, и миската, и бащата с брата, бяха на разпит в Главна Прокуратура. Сигурен съм, че са си изпяли всичко. Тогава? Защо Гешев не повдига обвинения?!
Стига сте се правили на утрепани някои!
lati1960
Цитат(Питето @ 14/02/2022, 20:41) <{POST_SNAPBACK}>
Суверена, с непогрешимия си инстинкт... пак е под опашката на ЕС със комунисти в управлението и шефа им като министър на икономиката. Инстинкт — да, вместо разум. Непогрешим... не мислА.

Инстинктът си е наред. Ето какъв и къде е проблемът:
https://www.vesti.bg/bulgaria/kak-mogat-da-...osta-mu-6138104
Борисов, ГЕРБ и ДПС много прозорливо натъпката ВССъвет със свои хора, които сега блокират най-лесния законен начин Гешев да бъде отстранен, бързо. За да се подгонят незаконно забогателите у нас и да им се вземат откраднатите милиарди в полза на обществото. Блокиран е и другият, през конституционни промени, щото пак ГЕРБ и ДПС няма да подкрепят мнозинство по промяна на Конституцията в посока съдебна реформа. И, какво правим? Ми пак така, както досега. Което си написал.
Само че. Кой е виновен? Не и инстинктът на нацията. На която е наложена порочна система още преди 30 години, и сега няма мирен и законен начин да бъде променена. Хайде ти кажи как да стане?
lati1960
Цитат(wal @ 14/02/2022, 20:52) <{POST_SNAPBACK}>
И къде беше този непогрешим инстинкт през тези 12 години управление на ГЕРБ.Непогрешимият инстинкт докара и Жан Виденов на власт и НДСВ също.Помниш ли, "искаме си царяаа"!?Благодарение на инстинкта БСП ни управлява заедно с ДПС и НДСВ цял мандат.

Както писах и на Питето, инстинктът на нацията си е наред. Проблемът е, че е наложен порочен и неработещ изначално модел на власт и управление след промените от 1989-та, който не е в полза на обществото, не и на честните, почтени и трудолюбиви хора. А само на крадците, бандитите и корумпираните. Не виждам как по мирен начин това може да бъде променено. А пък съм против насилието. Нужен е всеобхватен национален протест, който да срине този порочен модел, иначе все в същия капан ще попадаме, като народ. Другият вариант е силен и отгооврен лидер като Орбан, който да не се слага и продава на външни интереси, а вътре да не позволява на елита да ограбва обществото. За съжаление такъв у нас засега не се вижда. Така че, ти кажи как да стане?
Hartmann
Цитат(lati1960 @ 15/02/2022, 20:31) <{POST_SNAPBACK}>
порочен и неработещ изначално модел на власт и управление след промените от 1989-та, който не е в полза на обществото, не и на честните, почтени и трудолюбиви хора.

Другият вариант е силен и отгооврен лидер като Орбан

Т.е. моделът преди 1989 е бил непорочен и работещ, нали правилно разбирам?

Що се отнася до Орбан, неговите успехи са безспорни - според световната класация по индекс на корупцията, през 2021 година Унгария за пръв път прережда България по корумпираност. България е на 42-ро място, Унгария - на 43-то. Първите три места, като страни с най-ниска корупция, заемат съответно - 1-во място Нова Зеландия, 2-ро Дания и 3-то - Финландия. Русия е на 136 място, Уганда - на 144, Сомалия - на 178-мо.
wal
Цитат
Другият вариант е силен и отгооврен лидер като Орбан, който да не се слага и продава на външни интереси, а вътре да не позволява на елита да ограбва обществото.

Според теб на нас ни трябва лидер като Орбан.Май наистина си решил да ни умориш от смях.
Силен лидер ни е нужен наистина, но не като Орбан, а като Маргарет Тачър.
Питето
А, наред си е инстинкта, като види мотика и търчи да я настъпи...
Hartmann
Цитат(lati1960 @ 14/02/2022, 20:04) <{POST_SNAPBACK}>
Питай американците.
Няма как да има пряка връзка между Москва и ДПС

Изглежда не разбра въпроса, ще го разширя малко.

Америка направи "Списъка Магнитски", в който влизаха първоначално само руски олигарси и корумпирани чиновници. Сега към този списък са присъединени и няколко български имена, от които две са много известни - Пеевски и Божков.

Въпросът е - защо Америка сметна, че Пеевски и Божков са тежки престъпници, а Москва не смята така?
Стефи
Цитат(wal @ 15/02/2022, 21:41) <{POST_SNAPBACK}>
Според теб на нас ни трябва лидер като Орбан.Май наистина си решил да ни умориш от смях.

Един силен лидер политическа пролет не прави. sad.gif
Ask
Цитат(lati1960 @ 15/02/2022, 20:01) <{POST_SNAPBACK}>
Че тя всичката корупция у нас е легална и законна, приятелю. И точно това трябва да бъде променено, за да бъде деузаконена, тоест чрез един наистина независим главен прокурор с желание да го стори, би било просто и лесно. И ще дам актуалния пример с Барселонската афера. Да, няма дакозателства преки, че г-н Борисов е забъркан в това. Но, испанските следствени органи твърдят, че има изпрани едни над 5 милиона. С които са закупени къщата там и един бутик. От въпросната миска Бориславова ли беше, и нейното семейство, баща и брат. О кей. Какво трябваше да стори Гешев, преди Цацаров? Лесно е. Да кажат и докажат тази миска и родата откъде е произхода на парите, с които са закупени тези имоти. Това е. Примерно, доходите им на тримата - миска, брат и баща, за години назад са да кажем 200 000 лева. Само че, онези имоти струват над 5 милиона! Е, откъде са парите? Просто е. Ако не могат да обяснят, докажат и кажат, има закон, отиват в затвора и това имущество се конфускува в полза да нашата държава. Същото трябва да се приложи към всеки гражданин на ребулика България. Огоре, до долу. Без изключения. Цецо Цветанов има доходи с жена му 300 000, купили апартаменти за 3 000 000 и отгоре. Добре. Да докажат произход на тези средства. Не могат? В затвора, имуществото в полза на държавата. Божков, и той. Пеевски, и той. Прокопиев, и той. Цветан Василев и той. Домусчиеви, и те. Гергов, и той. Доган, и той. Ковачки, и той. Забравих ли някой? Ми, всички така. И аз, и ти, всички! Който харчи повече отколкото изкарва, подлежи на разследване, съд, затвор и конфискация. И не противоречи нито на демокрацията, нито на каквото и да било. Това е корупцията, това е лесният и прост начин да бъде преборена, в голямата си част. Напълно демократично и законно. Кое не разбрахте някои?
И защо не се прави вече над 30 години!

Тотално грешиш. Има легална, криминална и реална корупция. Легалната я има във всички държави и е неизкоренима, защото тези които са я създали в законите, никога няма да ги променят. Имат нужда от нея. Харвардстките шмекери също няма да променят законите, защото също вече се възползват от тях. Високият риск от корупция е в заключителните и преходни разпоредби на подходящи за това закони. Ха, познай дали ще бръкнат толкова дълбоко. Досега изобщо не показват такава готовност, въпреки клетвите им и бомбастичните им обещания. Те не са дошли за това, разбери го най-после. Колкото и търпеливо да ти се обяснява ти никога няма да схванеш как работи една правова демократична държава.
За протокола, испанскте власти изобщо не твърдят за пране на пари, а допускат/предполагат такава възможност. Правиш ли разлика или както винаги желаното го четеш като реалност. Всичко останало е само в твоя филм, в реалноста нещата са съвсем различни. Хвърляш се да вярваш на плитки и некадърни компромати и искаш цяла България и Европа да се занимава с тях. Радев, Рашков, Тъпото и вся остальная сволоч повтарят като изоглавени същите компромати и са бесни, че вече на хората им омръзна и не им се връзват. Сал ти остана.
Ask
Цитат(wal @ 15/02/2022, 21:41) <{POST_SNAPBACK}>

От българската Тачър имахме нужда преди 15 години, но в сегашната глобална битка наистина е за предпочитане Орбан или Качински. Въпреки че Стиви не разбира защо, той си има някакви негови мотиви, които докарват малко до фашизъм.
Ask
Цитат(Стефи @ 15/02/2022, 22:08) <{POST_SNAPBACK}>
Един силен лидер политическа пролет не прави. sad.gif

Точно обратното. Орбан е примера, от който са впечатлени дори и противниците му в цяла Европа.
Hartmann
Цитат(Ask @ 15/02/2022, 23:04) <{POST_SNAPBACK}>
Точно обратното. Орбан е примера, от който са впечатлени дори и противниците му в цяла Европа.

Особено като се има предвид, че е човек на Сорос - Сорос му е плащал обучението в Оксфорд навремето. Днес Орбан изгони "Отворено общество" от Унгария. Не знам дали това означава по-скоро неблагодарност или по-скоро - хвърляне на прах в очите на лековерните. Но едно е сигурно - както няма "малко бременна" или "бившо ченге", така със сигурност няма и "бивш соросоид". smile.gif
wal
Както е тръгнал, Орбан ще докара Унгария до просешка тояга.Заплашвал и с излизане от ЕС, ами прав му път.
Швейк
Би ли посочил кога Унгария е била на просешка тояга ?...И поздравявам унгарци и сърби - не целуват брюкселски задници
Швейк
Точно така - защото държи на изконните човешки ценности, на страната си, на народа си , а не на еврогейското миризливо корумпирано блато...без да обиждам хората с алтернатива ориентация
Стефи
Цитат(Ask @ 15/02/2022, 23:01) <{POST_SNAPBACK}>
От българската Тачър имахме нужда преди 15 години, но в сегашната глобална битка наистина е за предпочитане Орбан или Качински.

Кой Качински имаш предвид - Лех или Ярослав?
Ask
Цитат(Швейк @ 16/02/2022, 10:41) <{POST_SNAPBACK}>
Би ли посочил кога Унгария е била на просешка тояга ?...И поздравявам унгарци и сърби - не целуват брюкселски задници

Да, унгарците не обичат някой да им казва как да живеят и как да си управляват държавата, но виж сърбите целуват руски задници от време оно. Сърбия е Кремълското прокси на Балканите.
Ask
Цитат(wal @ 16/02/2022, 10:14) <{POST_SNAPBACK}>
Както е тръгнал, Орбан ще докара Унгария до просешка тояга.Заплашвал и с излизане от ЕС, ами прав му път.

Виж какъв е БВП на Унгария. БВП на Полша мина БВП на Швеция или Швейцария. Не я виждам просешката тояга.
Швейк
Не знам ...Възможно е , но сърбите се опънаха на Хитлер, опънаха се и на Сталин...и ги бомбандираха невидими щатовси самолети
Ask
Цитат(Стефи @ 16/02/2022, 11:07) <{POST_SNAPBACK}>
Кой Качински имаш предвид - Лех или Ярослав?

Лех е за предпочитане, но и Ярослав ще свърши работа в краен случай.
Hartmann
Цитат(Швейк @ 16/02/2022, 11:16) <{POST_SNAPBACK}>
Не знам ...Възможно е , но сърбите се опънаха на Хитлер, опънаха се и на Сталин...и ги бомбандираха невидими щатовси самолети

А да не ти разправям какво им направиха по едно време хърватите и черногорците. smile.gif
lati1960
Цитат(Ask @ 15/02/2022, 22:56) <{POST_SNAPBACK}>
Тотално грешиш. Има легална, криминална и реална корупция. Легалната я има във всички държави и е неизкоренима, защото тези които са я създали в законите, никога няма да ги променят. Имат нужда от нея. Харвардстките шмекери също няма да променят законите, защото също вече се възползват от тях. Високият риск от корупция е в заключителните и преходни разпоредби на подходящи за това закони. Ха, познай дали ще бръкнат толкова дълбоко. Досега изобщо не показват такава готовност, въпреки клетвите им и бомбастичните им обещания. Те не са дошли за това, разбери го най-после. Колкото и търпеливо да ти се обяснява ти никога няма да схванеш как работи една правова демократична държава.
За протокола, испанскте власти изобщо не твърдят за пране на пари, а допускат/предполагат такава възможност. Правиш ли разлика или както винаги желаното го четеш като реалност. Всичко останало е само в твоя филм, в реалноста нещата са съвсем различни. Хвърляш се да вярваш на плитки и некадърни компромати и искаш цяла България и Европа да се занимава с тях. Радев, Рашков, Тъпото и вся остальная сволоч повтарят като изоглавени същите компромати и са бесни, че вече на хората им омръзна и не им се връзват. Сал ти остана.

Пак ще повторя: Просто е! Като фасул. Без значение кой е на власт, кой прокурор, главен, и т. н.
Всеки има официални декларирани и регистрирани доходи. Под една или друга форма. Върху които плаща данъци. Всичко, което е закупил над тази себестойност, подлежи под ударите на закона, ако не може да докаже произхода на средствата. Нищо сложно и непонятно. Това касае както президент, премиер, депутати, министри, бизнес, администрация, всички до долу, до последния Хасан, Али, пенсионер, и който се сетиш. Пак питам: Защо Законът не се прилага по този начин, вече над 30 години?! Останалите дрън-дрън и тинтири-минтири въобще не ме интересуват. Не интересуват също честните и почтени граждани, колкото и да са останали. За съжаление са малцинство, и това е генералният проблем. Нататък всичко е грабеж, корупция, лъжи и измами. Кое не разбираш?
lati1960
Цитат(Hartmann @ 15/02/2022, 21:49) <{POST_SNAPBACK}>
Изглежда не разбра въпроса, ще го разширя малко.

Америка направи "Списъка Магнитски", в който влизаха първоначално само руски олигарси и корумпирани чиновници. Сега към този списък са присъединени и няколко български имена, от които две са много известни - Пеевски и Божков.

Въпросът е - защо Америка сметна, че Пеевски и Божков са тежки престъпници, а Москва не смята така?

И аз ще разширя отговора си: По последното питай Москва, не мен?
Впрочем, контравъпрос: Ти как и откъде разбра, че според Кремъл Пеевски и Божков не са тежки престъпници? blink.gif Да нямаш директна връзка с Путин, Песков или Лавров?
lati1960
Цитат(Hartmann @ 15/02/2022, 20:46) <{POST_SNAPBACK}>
Т.е. моделът преди 1989 е бил непорочен и работещ, нали правилно разбирам?

Що се отнася до Орбан, неговите успехи са безспорни - според световната класация по индекс на корупцията, през 2021 година Унгария за пръв път прережда България по корумпираност. България е на 42-ро място, Унгария - на 43-то. Първите три места, като страни с най-ниска корупция, заемат съответно - 1-во място Нова Зеландия, 2-ро Дания и 3-то - Финландия. Русия е на 136 място, Уганда - на 144, Сомалия - на 178-мо.

Не, неправилно разбираш.
У нас няма правилно работещ модел от столетия, поне от османското роб... пардон, присъствие.
Защо всички се продават за крадене, парѝ и далавари, питай други, не мен. Моят отговор е солидарен с този на народопсихолозите, които обясняват това с увредения ни генетичен материал след вековното роб... пардон присъствие, което и до днес влияе на ситуацията в страната ни. Ние, българите, просто не можем и не искаме да бъдем СВОБОДНИ! Това е. Ако щеш го разбирай, ако щеш недей. Говоря генерално погледнато, за нацията. Отделни хора се опитват, както и моя скромна милост. Не че е лесно, в тази ситуация, на тотално разпродаване, търгашество, алъш-вериш на всичко, включително на правосъдие, здравеопазване, образование, политика, на всичко. Болно ми е, че е така, но, такова е положението. Увреденото робски мнозинство препятства свободолюбивото малцинство да поправи щетите на нацията и да трасира нов път на нейното развитие. Да, това също е демократично, мнозинството да решава. И, какво от това?
-------------------
На Орбан можете да му целувата опинците само, толкова сте далече от неговата вяра, патриотизъм и неподкупност! Дори не разбирате за какво става дума, за съжаление. Унгария днес е трън в очите на доста от неолибералния порочен сектор, затуй я слагат в какви ли не негативни класации. Примерно: Колко мигранти влязоха в Унгария от 2015-та досега? Зеро, нула! Да не изброявам социални придобивки, за студенти, млади семейства, за покупка на електромобил, за жилище, какво ли не. И че имат договор с Газпром до 2036-та, и в разгара на енергийната криза получават евтина газ десеторно по-ниско от другите като цена! Ще си умрат от яд някои, но, това е положението!
lati1960
Цитат(Питето @ 15/02/2022, 21:47) <{POST_SNAPBACK}>
А, наред си е инстинкта, като види мотика и търчи да я настъпи...

Прост директен въпрос към теб:
От наличните политически проекти, коалиции и партии, парламентарни и извън, кой и кои би трябвало да ни управляват в момента?
Моля за кратък, ясен и точен отговор, благодаря!
wal
Винаги има първи път.За сега целуват само московски задници.Орбан наскоро беше пак на отчет при Путин.
Ask
Цитат(wal @ 16/02/2022, 19:58) <{POST_SNAPBACK}>
Винаги има първи път.За сега целуват само московски задници.Орбан наскоро беше пак на отчет при Путин.

Най-малко унгарец можеш да заподозреш в привързаност към Русия, но това изобщо не пречи на Орбан да си гони прагматичните интереси: договори дългосрочно добри цени за газа, добри цени за реакторите и строителството на ЯЕЦ Пакш, както и разширяване на доставките на лекарства и фармацевтични продукти за руския пазар (Унгария стана най-големия вносител на лекарства в Русия). Освен това, Унгария е най-големия износител на свинско месо за Китай, скоростната ЖП линия Белград - Будапеща се строи изцяло с китайски инвестиции и ще бъде пусната 2024г., другата ЖП скоростна линия Будапеща-Прага-Братислава - Варшава ще се строи изцяло с южнокорейски инвестиции и още други мащабни проекти с американски, китайски, британски и индийски инвестиции. Така че, всичко друго но много трудно биха били уличени в целуване на руски задници. Може да ги мразят и псуват, но ако им изгодно ще работят с тях. Унгарците работят с всеки, с който им е изгодно без да се съобразявт с никаъв външен натиск. В Унгария инвеститорите се натискат да влагат, а не ги търсят като нас. Затова Брюксел ги обвинява в опърничавост. Вишеградската четворка твърдо следва интересите на собствените си държави и изобщо не им пука за никакви санкции. Така трябва да бъде. ВЧ са нагледен пример как би могла да изглежда една единна Обединена Европа на Де Гол, а не Европейската Социалистическа Федерация на Троцки, която се опитват да ни натрапят ляволибералите в ЕС и Сорос. Ние също трябва да вземем пример от тях как се защитават интереси. Наскоро един известен унгарски журналист беше казал: "Ние не искаме да приличаме на България днес." Ами така е, никой не уважава страна със свалени гащи. Съжалявам, че го казвам.
Ask
Цитат(Hartmann @ 16/02/2022, 15:31) <{POST_SNAPBACK}>
А да не ти разправям какво им направиха по едно време хърватите и черногорците. smile.gif

Сърбите мразят българите и се страхуват от хърватите.Бил съм в Осиек по време на войната и след нея, наистина с хърватите по-добре да не бяха се захщали.
Hartmann
Цитат(Ask @ 16/02/2022, 20:47) <{POST_SNAPBACK}>
Най-малко унгарец можеш да заподозреш в привързаност към Русия, но това изобщо не пречи на Орбан да си гони прагматичните интереси: договори дългосрочно добри цени за газа, добри цени за реакторите и строителството на ЯЕЦ Пакш, както и разширяване на доставките на лекарства и фармацевтични продукти за руския пазар (Унгария стана най-големия вносител на лекарства в Русия). Освен това, Унгария е най-големия износител на свинско месо за Китай, скоростната ЖП линия Белград - Будапеща се строи изцяло с китайски инвестиции и ще бъде пусната 2024г., другата ЖП скоростна линия Будапеща-Прага-Братислава - Варшава ще се строи изцяло с южнокорейски инвестиции и още други мащабни проекти с американски, китайски, британски и индийски инвестиции. Така че, всичко друго но много трудно биха били уличени в целуване на руски задници. Вишеградската четворка твърдо следва интересите на собствените си държави и изобщо не им пука за никакви санкции. ВЧ са нагледен пример как би могла да изглежда Обединена Европа на Де Гол, а не Европейската Социалистическа Федерация на Троцки, която се опитват да ни натрапят ляволибералите в ЕС и Сорос. Ние също трябва да вземем пример от тях как се защитават интереси. Наскоро един известен унгарски журналист беше казал: "Ние не искаме да приличаме на България днес." Ами никой не уважава страна със свалени гащи. Съжалявам, че го казвам.

Когато Хитлер напада СССР на 22 юни 1941, руски ешелони с продоволствие и оръжие продължавали да пътуват към Германия. Понеже Сталин мислел, че може да прави добър бизнес с Хитлер. smile.gif Фактите обаче са, че добър бизнес с фашистки/нацистки режими не може да се прави (не се е правил преди, няма да се прави и в бъдеще). Това по трудния начин предстои да разберат унгарците.

Що се отнася до кражбите и корупцията - по индекса на Трансперънси Интернешънъл винаги досега България беше номер 1 по корупция в ЕС. Миналата 2021 година обаче България вече не заема тази почетна позиция - отстъпи я на Унгария. Така че, искат - не искат, заедно сме на дъното, обаче те вече са по-дълбочко.
Ask
Цитат(Hartmann @ 16/02/2022, 21:04) <{POST_SNAPBACK}>
Когато Хитлер напада СССР на 22 юни 1941, руски ешелони с продоволствие и оръжие продължавали да пътуват към Германия. Понеже Сталин мислел, че може да прави добър бизнес с Хитлер. smile.gif Фактите обаче са, че добър бизнес с фашистки/нацистки режими не може да се прави (не се е правил преди, няма да се прави и в бъдеще). Това по трудния начин предстои да разберат унгарците.

Що се отнася до кражбите и корупцията - по индекса на Трансперънси Интернешънъл винаги досега България беше номер 1 по корупция в ЕС. Миналата 2021 година обаче България вече не заема тази почетна позиция - отстъпи я на Унгария. Така че, искат - не искат, заедно сме на дъното, обаче те вече са по-дълбочко.

Сега, ти се опитваш да ми пробутваш опорки. Не става въпрос само за унгарци, а за Вишеградската четворка.
А знаеш ли как е пълното название на индекса на ТИ? Знаеш ли как го определят този индекс и защо? Знаеш ли кой контролира ТИ и други като ТИ? М? Не те съветвам да приемаш класациите им за чиста монета.
Hartmann
Цитат(Ask @ 16/02/2022, 21:15) <{POST_SNAPBACK}>
Сега, ти се опитваш да ми пробутваш опорки. Не става въпрос само за унгарци, а за Вишеградската четворка.
А знаеш ли как е пълното название на индекса на ТИ? Знаеш ли как го определят този индекс и защо? Знаеш ли кой контролира ТИ и други като ТИ? М? Не те съветвам да приемаш класациите им за чиста монета.

Знам как се определя индекса на ТИ. Но ако класациите им са погрешни, тогава значи България всъщност не е чак толкова корумпирана, така ли да разбирам? smile.gif
Ask
Цитат(Hartmann @ 16/02/2022, 21:20) <{POST_SNAPBACK}>
Знам как се определя индекса на ТИ. Но ако класациите им са погрешни, тогава значи България всъщност не е чак толкова корумпирана, така ли да разбирам? smile.gif

Как се определя? Там е разковничето. "Погрешни" не е правилната дума.
Hartmann
Цитат(Ask @ 16/02/2022, 21:23) <{POST_SNAPBACK}>
Как се определя? Там е разковничето. "Погрешни" не е правилната дума.

По най-добрият възможен начин - основните "играчи" в икономиката го усещат на собственият си гръб и го споделят. Значи, въпреки невероятните "успехи" на Орбан, унгарските бизнесмени са на малко по-друго мнение. Което би трябвало да му светне лампата, но едва ли.
Ask
Цитат(Hartmann @ 16/02/2022, 15:31) <{POST_SNAPBACK}>

Ей сега се сетих за един случай когато бях в Хърватска. След войната трябваше да се прокара границата между Хърватска и Сърбия. "Братята" сърби решиха да се правят на тарикати и избутаха граничната линия с 120 метра от договорената. Хърватите след около месец разбраха тарикатлъците на сърбите и им казаха да върнат линията на договореното трасе. Сърбите веднага преместиха кльона и блоковете на предишното място. Само за 24 часа!!! Как организираха всичко - не знам, но го направиха само за 24 часа.
Швейк
Разправи де ...да разберем
Ask
Цитат(Hartmann @ 16/02/2022, 21:27) <{POST_SNAPBACK}>
По най-добрият възможен начин - основните "играчи" в икономиката го усещат на собственият си гръб и го споделят. Значи, въпреки невероятните "успехи" на Орбан, унгарските бизнесмени са на малко по-друго мнение. Което би трябвало да му светне лампата, но едва ли.

А има ли нещо по-субективно от усещането? Бил ли с в Унгария? Преди години работих с германски, а сега работя с унгарски и полски партньори. Унгария гъмжи от германски и австрйски дребни, малки и средни фирми в индустрията и търговията. Конкуренцията е жестока и безкомпромисна и на местните фирми не им е никак леко. Истински капитализъм в класическия му вид. В България все още не е така. Ето ти един пример от България: Колега бизнесмен и комшия по сгради има 16 регистрирани фирми - от строителство, през ИТ, до кетъринг. Фирмите му съществуват и работят само с обществени поръчки. По време на тройната коалиция се хвалеше, че нещата му вървят много добре, а при ГЕРБ започна да се жалва, че офертите му не минавали и се обвиняваше ГЕРБ, че били "страшно алчни и корумпирани". Понеже съм Тома Неверни и повечето неща обичам да проверявам, та използвах някои връзки в общината и се оказа, че по времето на Тройната коалиция, пича в Общината е имал свои хора, които са му пробутвали офертите (не мога да твърдя,че е плащал). Но когато се сменя местната власт, неговите хора изхвърчали от общината и офертите му вече не минавали. Въпреки, че новите нямат нищо общо, обаче ГЕРБ са корумпираните. Та така, няма нищо по-субективно от "усещането". ТИ механично събира субективни мнения и усещания, но не се интересува от мотивите. После, ТИ не говори за коя корупция става дума. За легалната, криминалната или за реалната? Такава класация лесно може да се манипулира и натъкмява, не мислиш ли?
Hartmann
Цитат(Ask @ 16/02/2022, 22:29) <{POST_SNAPBACK}>
А има ли нещо по-субективно от усещането? Бил ли с в Унгария? Преди години работих с германски, а сега работя с унгарски и полски партньори. Унгария гъмжи от германски и австрйски дребни, малки и средни фирми в индустрията и търговията. Конкуренцията е жестока и безкомпромисна и на местните фирми не им е никак леко. Истински капитализъм в класическия му вид. В България все още не е така. Ето ти един пример от България: Колега бизнесмен и комшия по сгради има 16 регистрирани фирми - от строителство, през ИТ, до кетъринг. Фирмите му съществуват и работят само с обществени поръчки. По време на тройната коалиция се хвалеше, че нещата му вървят много добре, а при ГЕРБ започна да се жалва, че офертите му не минавали и се обвиняваше ГЕРБ, че били "страшно алчни и корумпирани". Понеже съм Тома Неверни и повечето неща обичам да проверявам, та използвах някои връзки в общината и се оказа, че по времето на Тройната коалиция, пича в Общината е имал свои хора, които са му пробутвали офертите (не мога да твърдя,че е плащал). Но когато се сменя местната власт, неговите хора изхвърчали от общината и офертите му вече не минавали. Въпреки, че новите нямат нищо общо, обаче ГЕРБ са корумпираните. Та така, няма нищо по-субективно от "усещането". ТИ механично събира субективни мнения и усещания, но не се интересува от мотивите. После, ТИ не говори за коя корупция става дума. За легалната, криминалната или за реалната? Такава класация лесно се натъкмява, не мислиш ли?

Няма нужда да спорим, скоро ще разберем кой е прав. Само след месец и половина в Унгария има избори. Ако наистина Орбан е толкова успешен - ще го преизберат. Колкото и да тича в Кремъл, той не може да направи "избори по руски", т.е. с тотални и откровени фалшификации. Така че на изборите скоро ще се види каква е реалната ситуация.
Ask
Цитат(Hartmann @ 16/02/2022, 22:39) <{POST_SNAPBACK}>
Няма нужда да спорим, скоро ще разберем кой е прав. Само след месец и половина в Унгария има избори. Ако наистина Орбан е толкова успешен - ще го преизберат. Колкото и да тича в Кремъл, той не може да направи "избори по руски", т.е. с тотални и откровени фалшификации. Така че на изборите скоро ще се види каква е реалната ситуация.

На 15-ти март 1,5 млн. души отново ще подкрепят Орбан. За първи път някои български медии ще изпратят репортети за събитието там.
Hartmann
Цитат(Ask @ 16/02/2022, 22:45) <{POST_SNAPBACK}>
На 15-ти март 1,5 млн. души отново ще подкрепят Орбан. За първи път някои български медии ще изпратят репортети за събитието там.

Щем да видим. То и при нас Бойко и Славчо една я мислеха, ама друга излезе. smile.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.