Да, така е.
Днес Лавров обясни донякъде причините за действията на Русия, ето:
https://www.vesti.bg/sviat/lavrov-rusiia-sh...-dokraj-6139000Не знам какво повече трябва да се търси и спекулира.
Американците след 2013-та превърнаха Украйна в натовски бункер под прозорците на Русия, без обаче да я приемат в НАТО. Това лицемерие е причината по което се случва сега с обикновените украинци там. И вината е на Америка! Русия няма как да позволи на 5 минути от Москва да има американски балистични ракети!
Защо? Какво й пречат ракетите? Смяташ, че Щатите, ако си разположат ракетите на пет минути от Русия имат реалния шанс да я нападнат и унищожат? Според мен Русия като страна е недоверчива, постоянно търси под вола враг.
Цитат
В смисъл, че освен американски инструктури и военни, в Украйна вече воюват такива от много други страни, плюс тоновете въоръжение предоставяно на украинската страна отвсякъде! Е, така погледнато - Русия ли е агресора? Ми не е.
Ми не, не е, тя само почна конфликта, съвсем неагресивно нападна Украйна, по-неагресивно нападение няма как да бъде извършено.
Цитат
Руснаците просто изпревариха удара на цялата тази коалиция срещу Донбас, Луганск и Приднестровието, нищо повече.
И то напълно неагресивно го изпревариха този хм... хипотетичен удар.
Цитат
Те защитават Родината си, народа си и суверенитета си.
Защитават родината си на чужда територия.
Цитат
А крайната цел е разпад на Руската федерация
Ако руските сателити искат да се отцепят, никой не може да ги спре, освен самата Русия, а тя ще направи всичко възможно да ги спре, видно е, при това напълно неагресивно, използвайки само танкове, ракети и т.н. и т.н. Чувал ли си някой американски щат да се бори за независимост и да иска да се отцепи от Америка, не си нали? Но пък доста руски сателити искат, но Русия неагресивно, мирно и кротко ги спира. Защо сателитите искат да се отцепят от Русия, ми щото биха се чувствали много по-добре като отделни, независими държави, отколкото да мъкнат на гърба си Русия.