Радио Ереван
25/02/2022, 13:42
ЕС наложи санкции на Русия, заради агресията в Украйна. Нашето правителство барабар Петко с мъжете ги подкрепи. Та питам аз кой и с какво ще ни компенсира загубите от санкциите? Какво печелим от тези санкции и какво губим. Засега печалбата ни е никаква или поне аз не я виждам. Или може би трябва да избираме от по-големи и по-малки загуби, ако ни заплашат, че ще ни санкционират и нас. Ако е така да го кажат.
Вчера Копейкин се изправи в НС и наговори неща, които бяха напълно верни. Нещо такова писах и аз в старият форум, но тогава ме скастриха, че съм дребнав и не гледам мащабно на световната политика. Русия трябвало да бъде смачкана от санкции, за да не нападне други държави, а от санкциите губим много малко.
Какво стана вчера и каква беше файдата от санкциите питам аз? След като Путин се е решил да започне война със сигурност е предвидил, че ще му наложат тежки санкции? За да направи такава дивотия със сигурност е бил мотивиран от нещо. Вероятно целта му е да избегне по-големи проблеми от тези, които вече има.
https://nova.bg/news/view/2022/02/25/358623...B7%D0%BE%D1%80/
Вероятно целта му е да избегне по-големи проблеми от тези, които вече има.
Да, абсолютно и аз така мисля, което не го оправдава по никакъв начин. Все трябва да съществува и трета възможност.
Hartmann
25/02/2022, 13:50
Какво печелим от тези санкции и какво губим.
Ами виж какви са заплатите и пенсиите в Беларус и други бивши СССР републики на -стан. Виж какви са и в самата Русия. Ако искаш като техните доходи - може да отидеш при тях, никой не те спира. Ако обаче не искаш да подиш там, тогава значи си съгласен правителството да действа в унисон с другите държави в ЕС, а също и извън ЕС - Швейцария, Канада, Япония и др също наложиха санкции на Русия. Или смяташ, че трябва да сме по-умни и да излезем от ЕС и НАТО?
Тарабас
25/02/2022, 13:54
На фона на това което се случва да питаш кой ще плаща санкциите? Кат чели санкциите са причината за случващото се.
Радио Ереван
25/02/2022, 14:00
Ами виж какви са заплатите и пенсиите в Беларус и други бивши СССР републики на -стан. Виж какви са и в самата Русия. Ако искаш като техните доходи - може да отидеш при тях, никой не те спира. Ако обаче не искаш да подиш там, тогава значи си съгласен правителството да действа в унисон с другите държави в ЕС, а също и извън ЕС - Швейцария, Канада, Япония и др също наложиха санкции на Русия. Или смяташ, че трябва да сме по-умни и да излезем от ЕС и НАТО?
Дискутираме различни неща. Швейцария, Канада и Япония не са зависими от руския газ, а и са много богати страни. Не съм писал да напускаме ЕС и НАТО, а че можем да наложим вето на общите санкции. Който иска нека ги налага, но не и ние. Очаквам Русия да отвърне от което още повече ще загубим. Ако газът хвръкне до небесата, май ще станем с доходи като тези в момента в Русия. Вярно и техните ще паднат, но нас какво ни грее?
Подозирам, че от ЕС ще ни опраскат, ако не подкрепим санкциите и това е причината да не си гледаме интереса, всъщост гледаме го, защото иначе ще стане още по-лошо. Хубаво, ама да го кажат. Извиват ни ръцете, трябва да клекнем, няма как.
Радио Ереван
25/02/2022, 14:02
На фона на това което се случва да питаш кой ще плаща санкциите? Кат чели санкциите са причината за случващото се.
Не живея в Украйна и затова питам. Подозирам, че и аз ще ги плащам, а това не ми харесва. По принцип не обичам да давам пари за неща, които не са ми от полза. Такъв егоист съм, признавам си.
Hartmann
25/02/2022, 15:40
Подозирам, че от ЕС ще ни опраскат, ако не подкрепим санкциите и това е причината да не си гледаме интереса
Значи още не схващаш.

Интересът ни е да сме защитени при предстоящата Трета световна. Знам, че не ти се вярва, но то и за сегашното положение не ти се е вярвало.
ЕксГорски
25/02/2022, 15:57
Аз, примерно, съм съгласен жизненият ми стандарт, който не е никак висок, да спадне на половината и повече ако се наложи, но да се озапти Русия на Путин напълно и окончателно
Радио Ереван
25/02/2022, 16:03
Аз, примерно, съм съгласен жизненият ми стандарт, който не е никак висок, да спадне на половината и повече ако се наложи, но да се озапти Русия на Путин напълно и окончателно
Чудесно! Твоето мислене заслужава адмирации. Само че приеми, че има други хора, които разсъждават по друг начин. И те искат да се озаптят управниците на Русия, но не искат да плащат затова. Нека някой друг да го направи, ние ще му ръкопляскаме.
Радио Ереван
25/02/2022, 16:07
Значи още не схващаш.

Интересът ни е да сме защитени при предстоящата Трета световна. Знам, че не ти се вярва, но то и за сегашното положение не ти се е вярвало.
За последното си прав. Не го вярвах, признавам си.
Който иска нека налага санкции. Едва ли санкциите на малка България ще катурнат Русия. Всъщност никакви санкции няма да предотвртят такава война, ако Путин иска да я води.
Hartmann
25/02/2022, 16:18
За последното си прав. Не го вярвах, признавам си.
Който иска нека налага санкции. Едва ли санкциите на малка България ще катурнат Русия. Всъщност никакви санкции няма да предотвртят такава война, ако Путин иска да я води.
Да, да, разбира се, че няма смисъл, знам начина на мислене на хора като тебе. И все пак - санкции ще има. И Бългрия ще ги подкрепи.
Радио Ереван
25/02/2022, 16:21
И Бългрия ще ги подкрепи.
За съжаление. Ако не бях държавен служител бих излязал на протест срещу санкциите. Очаквам Копейкин да го организира.
ЕксГорски
25/02/2022, 16:37
Едва ли санкциите на малка България ще катурнат Русия.
Малка България, не! Малка Чехия, не! Малка Словакия, не! Малка ...
Но всички заедно - ДА!
Когато санкциите се прилагат както трябва, са много силни - доказателство: апартейда в юАР
Радио Ереван
25/02/2022, 16:49
Малка България, не! Малка Чехия, не! Малка Словакия, не! Малка ...
Но всички заедно - ДА!
Когато санкциите се прилагат както трябва, са много силни - доказателство: апартейда в юАР
Да сравняваш ЮАР с Русия е все едно да сравниш хамсия с кашалот. Китай подкрепя Русия и скоро санкциите няма да я съборят. Докато чакаме, животът си минава.
Тарабас
25/02/2022, 17:46
Като те освободят руснаците за пореден път, ще ти поемат и разходите
ЕС наложи санкции на Русия, заради агресията в Украйна. Нашето правителство барабар Петко с мъжете ги подкрепи. Та питам аз кой и с какво ще ни компенсира загубите от санкциите? Какво печелим от тези санкции и какво губим. Засега печалбата ни е никаква или поне аз не я виждам. Или може би трябва да избираме от по-големи и по-малки загуби, ако ни заплашат, че ще ни санкционират и нас. Ако е така да го кажат.
Вчера Копейкин се изправи в НС и наговори неща, които бяха напълно верни. Нещо такова писах и аз в старият форум, но тогава ме скастриха, че съм дребнав и не гледам мащабно на световната политика. Русия трябвало да бъде смачкана от санкции, за да не нападне други държави, а от санкциите губим много малко.
Какво стана вчера и каква беше файдата от санкциите питам аз? След като Путин се е решил да започне война със сигурност е предвидил, че ще му наложат тежки санкции? За да направи такава дивотия със сигурност е бил мотивиран от нещо. Вероятно целта му е да избегне по-големи проблеми от тези, които вече има.
https://nova.bg/news/view/2022/02/25/358623...B7%D0%BE%D1%80/Мой колега руснак (за протокола, не е поддръжник на Путин, за разлика от нашите русофили), току-що каза (на майтап или не), че ако Путин успее необезпокояван да анексира цяла Украйна, вероятно България е следваща. Като страната, най-отдалечена от Западна Европа, и "нуждата от защита" на руското малцинство там. Десант по море и по въздух.
Коленичене на България пред Путин с отказ да подкрепи санкциите, само би усложнило ситуацията.
Радио Ереван
25/02/2022, 18:21
Мой колега руснак (за протокола, не е поддръжник на Путин, за разлика от нашите русофили), току-що каза (на майтап или не), че ако Путин успее необезпокояван да анексира цяла Украйна, вероятно България е следваща. Като страната, най-отдалечена от Западна Европа, и "нуждата от защита" на руското малцинство там. Десант по море и по въздух.
Коленичене на България пред Путин с отказ да подкрепи санкциите, само би усложнило ситуацията.
На колко чаши беше твоят колега?
Не е ли по-добре да нападнат Финландия, която не е член на НАТО? И без друго имат спор кой е измислил водката, а и сметки за уреждане след войните по времето на Сталин.
Радио Ереван
25/02/2022, 18:23
Като те освободят руснаците за пореден път, ще ти поемат и разходите

Като през септември 1944 г. ли? Неее, сега ситуацията е съвсем друга.
Бай Ганьо
25/02/2022, 18:23
Та на един приятел мнението казваш.
На колко чаши беше твоят колега?
Не е ли по-добре да нападнат Финландия, която не е член на НАТО? И без друго имат спор кой е измислил водката, а и сметки за уреждане след войните по времето на Сталин.

На колко чаши? Зарежи ги тия глупости.
Най-оптимистичният план на Путин е да раздели Украйна на две с разделителна линия от Киев надолу. Киев ще падне със сигурност в руски ръце, нямат дори стабилна въздушна отбрана.
Източната Украйна е проруска и развита индустриална зона. Западната е предимно селскостопанска, съставена основно от полско, румънско и унгарско малцинства, които, за разлика от източните, нямат хъс да се бият. Така че целта на Путин е да назначи марионетно правителство в Източната зона и да остави на спокойствие Западната. Стига да не напират да се присъедният към НАТО, разбира се.
В случай, че този план се реализира, вероятно Русия ще се кротне. Обаче Западът едва ли ще вдигне санкциите. Което не се знае накъде ще избие. Ако, обаче, планираното не се осъществи, тогава може да стане по-сериозно...
Да изчакаме да видим накъде тръгват нещата.
Та на един приятел мнението казваш.

Майтап си правя, както съм намекнал, ама ти нали си отявлен буквалист.
Rat_in_the_house
25/02/2022, 19:03
Слушах го Копейкин. Заработва си рублите. И понеже те сега не струват много, му се налага да бачка повече. "Валутен риск" му казват. Може да се минимизира.
Не съм гледал днес новините, че бях по други задчаки, но ми е интересно дали още издаваме руски визи. Понеже чехите спряха вчера, а от днес вече отменят издадените, заедно с издадените разрешения за постоянно пребиваване. Т.е. вече закъсняваме в ефективното прилагане на санкции срещу Русия. На тоя свят не всичко се купува с пари. Особено пък с рубли.
Светлина в тунела, внесена от частния бизнес, беше изключването от Булсат на всички рускоезични канали. Първо РТ, след това обаче спряха всички.
Радио Ереван
25/02/2022, 19:33
На колко чаши? Зарежи ги тия глупости.
Най-оптимистичният план на Путин е да раздели Украйна на две с разделителна линия от Киев надолу. Киев ще падне със сигурност в руски ръце, нямат дори стабилна въздушна отбрана.
Източната Украйна е проруска и развита индустриална зона. Западната е предимно селскостопанска, съставена основно от полско, румънско и унгарско малцинства, които, за разлика от източните, нямат хъс да се бият. Така че целта на Путин е да назначи марионетно правителство в Източната зона и да остави на спокойствие Западната. Стига да не напират да се присъедният към НАТО, разбира се.
В случай, че този план се реализира, вероятно Русия ще се кротне. Обаче Западът едва ли ще вдигне санкциите. Което не се знае накъде ще избие. Ако, обаче, планираното не се осъществи, тогава може да стане по-сериозно...
Да изчакаме да видим накъде тръгват нещата.
Едва ли ще раздели Украйна. Ще остави марионетно правителство и ще контролира цялата. Затова преди време писах, че всичко започна от Майдана. Ако не бяха ония събития, сега нямаше да берем ядове.
Радио Ереван
25/02/2022, 19:35
Слушах го Копейкин. Заработва си рублите. И понеже те сега не струват много, му се налага да бачка повече. "Валутен риск" му казват. Може да се минимизира.
Не съм гледал днес новините, че бях по други задчаки, но ми е интересно дали още издаваме руски визи. Понеже чехите спряха вчера, а от днес вече отменят издадените, заедно с издадените разрешения за постоянно пребиваване. Т.е. вече закъсняваме в ефективното прилагане на санкции срещу Русия. На тоя свят не всичко се купува с пари. Особено пък с рубли.
Светлина в тунела, внесена от частния бизнес, беше изключването от Булсат на всички рускоезични канали. Първо РТ, след това обаче спряха всички.
Съмнявам се да не му плащат на Копейкин в твърда валута.
Да си опропастим сезона ли? Защо да не издаваме?
Туй се нарича цензура.
Тарабас
25/02/2022, 22:36
Прибалтийските републики забраниха вече всички руски канали.
Леко и постепенно, руснаците ще се наслаждават на чудесния си правосжавен начин на живот зад закрити врати.
Buitenlander
25/02/2022, 23:47
Прибалтийските републики забраниха вече всички руски канали.
Леко и постепенно, руснаците ще се наслаждават на чудесния си правосжавен начин на живот зад закрити врати.
И което извънредно приятно ме изненада - частният български сателитен оператор Булсатком по собствена инициатива свали всички руски канали от пакета си. Не всичко е изгубено в България.
Радио Ереван
25/02/2022, 23:52
И което извънредно приятно ме изненада - частният български сателитен оператор Булсатком по собствена инициатива свали всички руски канали от пакета си. Не всичко е изгубено в България.
Виваком не са ги цензурирали. Като ги гледам ми се струва, че не Украйна, а Русия е нападната и Киев е руски град. Тежко въоръжени нацисти подпомогнати от американски съветници извършват терористични действия.
Buitenlander
25/02/2022, 23:58
Туй се нарича цензура.
Путиняка току-що забрани Фейсбук в Русия. Да не гледат клиповете с изпечени руснаци. Това, вече е цензура.
Buitenlander
26/02/2022, 00:00
Като ги гледам ми се струва, че не Украйна, а Русия е нападната и Киев е руски град. Тежко въоръжени нацисти подпомогнати от американски съветници извършват терористични действия.
Смени или дилъра, или канала. Уврежданията върху психиката ти ще са необратими.
Радио Ереван
26/02/2022, 00:30
Смени или дилъра, или канала. Уврежданията върху психиката ти ще са необратими.
Трябва да се чуе и види другата страна. Няма опасност за психиката.
Радио Ереван
26/02/2022, 00:36
Путиняка току-що забрани Фейсбук в Русия. Да не гледат клиповете с изпечени руснаци. Това, вече е цензура.
Ограничава, но не забранява.
https://dariknews.bg/novini/sviat/rusiia-og...acebook-2301821Ако някъде има цензура и у нас ли трябва да я въведем?
Знаеш ли, че на български граждани, които са родени в Украйна не се разрешава да напуснат страната? Това какво е?
Rat_in_the_house
26/02/2022, 00:41
"Война" му казват.
Само последните седмици са издавани няколко предупреждения до българските граждани там да напуснат страната.
Радио Ереван
26/02/2022, 00:46
"Война" му казват.
Само последните седмици са издавани няколко предупреждения до българските граждани там да напуснат страната.
Това го знам. Значи като са се забавили ще останат там за да бъдат мобилизирани и ще умрат. На мен това не ми харесва. Ти не изпитваш ли поне малко съпричастност към тези наши съграждани?
Rat_in_the_house
26/02/2022, 00:53
Другата страна я гледаме вече три месеца какви ги върши.
Русия загуби нещо, което много трудно ще върне в близка перспектива- доверието.
Buitenlander
26/02/2022, 01:13
Ограничава, но не забранява.
https://dariknews.bg/novini/sviat/rusiia-og...acebook-2301821Ако някъде има цензура и у нас ли трябва да я въведем?
Знаеш ли, че на български граждани, които са родени в Украйна не се разрешава да напуснат страната? Това какво е?
Знам, и за разлика от теб знам закона - Украйна не признава двойно гражданство. Така че, лъжеш, или тези български граждани не са уведомили Украйна че имат българско гражданство и да се откажат от украинското. Цоцали са от две цици.
Hartmann
26/02/2022, 08:47
Русия е така повече от 10 години. Над 10 години по всичките им телевизии всеки божи ден се излива злоба и омраза към Запада. През последните 8 години - не само към САЩ и ЕС, но и към Украйна. Над 10 години там казват на бялото - черно. Над 10 години там наричат целия сват "фашисти", всички са черни, само те са бели, освободители и антифашисти. Затова и днес информацията по руските телевизии е, че тежковъоръжени нацисти провеждат в Киев терористична операция против мирната антифашистка руска армия. Но много хора започнаха да го разбират едва в последните часове. А има и такива, които няма да го разберат никога.
Радио Ереван
26/02/2022, 11:50
Ти си имал доверие на Русия?
Радио Ереван
26/02/2022, 11:54
Знам, и за разлика от теб знам закона - Украйна не признава двойно гражданство. Така че, лъжеш, или тези български граждани не са уведомили Украйна че имат българско гражданство и да се откажат от украинското. Цоцали са от две цици.
Така е и затова Брендо не го екстрадираха. Това какво променя нещата? Не разрешават на пълнолетните мъже под 60 години да напускат страната. Искат да ги изпратят на война,
дори тези граждани да не го желаят. С какво в това отношение са по различни от Русия?
Така е и затова Брендо не го екстрадираха. Това какво променя нещата? Не разрешават на пълнолетните мъже под 60 години да напускат страната. Искат да ги изпратят на война, дори тези граждани да не го желаят. С какво в това отношение са по различни от Русия?
Тези граждани,които по време на война не искат да се бият и искат да напуснат страната си имат име.Викат им дезертьори и обикновенно предишни военни конфликти са ги разстрелвали!
Радио Ереван
26/02/2022, 12:33
Тези граждани,които по време на война не искат да се бият и искат да напуснат страната си имат име.Викат им дезертьори и обикновенно предишни военни конфликти са ги разстрелвали!
О да, по времето на Хитлер и Сталин са ги разстрелвали, че даже и след това, но нека не се връщаме в тези лоши времена.
Всеки има право на живот. Той си е негов и не може да бъде укоряван, че държи да го запази.
admiral
26/02/2022, 13:09
О да, по времето на Хитлер и Сталин са ги разстрелвали, че даже и след това, но нека не се връщаме в тези лоши времена.
Всеки има право на живот. Той си е негов и не може да бъде укоряван, че държи да го запази.
Швейк на едно място беше казал: "То на тоя свят има много неща, които не бива да се вършат, ама могат да се правят."
най-яката санкция

забранихме им участието в евровизия
Само на мен ли ми се струва,че времената на Хитлер и Сталин се връщат.А и политици от сорта на Даладие и Чембърлеин си имаме ...Поне за мен приликата с годините преди Втората световна война е плашеща!
Тарабас
26/02/2022, 16:17
Ташак, ташак, но мурзилките си отряза достъпа до нормалния свят. Цел живот крал батката, вили, мили, коли моли, летото вместо да прескочи до Монако, Кипър па що не и до свети влас както сека година, сега ше си харчат пачките в чукотка. Предсаашли си, целия Чибурнет пчлен със снимки от Чукотка. Леко почнах да им завиждам.
Радио Ереван
26/02/2022, 17:03
Само на мен ли ми се струва,че времената на Хитлер и Сталин се връщат.А и политици от сорта на Даладие и Чембърлеин си имаме ...Поне за мен приликата с годините преди Втората световна война е плашеща!
Кои са тези политици?
Я си представи, че Хитлер след като напада Полша, никой не беше му обявил война и даже му бяха подарили Елзас, Лотарингия и колониите си. Дали щеше да завземе Франция, Холандия и Белгия? Може би малко са му отстъпили.

Трябвало е още. Може би Франция и Англия е трябвало и да обявят някаква форма на васалитет към Германия и да плащат ежемесечно данъци, както и да си предадат евреите. Абе не може Хитлер да е бил чак толкова луд, че тогава да не миряса.
П.П. Имай предвид, че Хитлер не е разполагал с ядрено оръжие.
Кои са тези политици?
Я си представи, че Хитлер след като напада Полша, никой не беше му обявил война и даже му бяха подарили Елзас, Лотарингия и колониите си. Дали щеше да завземе Франция, Холандия и Белгия? Може би малко са му отстъпили.

Трябвало е още. Може би Франция и Англия е трябвало и да обявят някаква форма на васалитет към Германия и да плащат ежемесечно данъци, както и да си предадат евреите. Абе не може Хитлер да е бил чак толкова луд, че тогава да не миряса.
П.П. Имай предвид, че Хитлер не е разполагал с ядрено оръжие.
Прекалено много са отстъпвали,а отстъпките в случая с Хитлер или путин водят само до нови искания.За
Мюнхенското споразумение става въпрос.Когато Чембърлейн се връща от Германия и развява споразумението с думите: „Аз ви донесох мир“.По тоя случай Чърчил казва-Между срама и войната вие избрахте срама,но ще получите и войната!
Радио Ереван
26/02/2022, 17:37
Прекалено много са отстъпвали,а отстъпките в случая с Хитлер или путин водят само до нови искания.За
Мюнхенското споразумение става въпрос.Когато Чембърлейн се връща от Германия и развява споразумението с думите: „Аз ви донесох мир“.По тоя случай Чърчил казва-Между срама и войната вие избрахте срама,но ще получите и войната!
Много добре зная за какво става въпрос.
Това е точният цитат.
Вие имахте да избирате между войната и позора. Вие избрахте позора. Но вие ще получите и войната!Англия я е спасила това, че е на остров. Ако СССР и Германия не бяха си развалили съюза и после Япония не беше нападнала САЩ, сега светът щеше да е друг.
И в България е било така. Дори е било срамно мъж да не е в армията, особено по време на война, еле пък ако някой напира към наша територия. Бъркаш военно време с нормални времена. Аре коментирай тогава от гледна точка на руските майки, чиито синове са в наборна армия, която прави ненужна война в чужда територия. Задължен си да влезеш в армията щото наборна и си навършил годините, и хоп — озоваваш се на бойно поле в чужда територия (дето не ти пука за нея) в ролята на агресор.
От по-недалновидните егоисти си, заради това питаш кой ще плаща. Ще плащат руснаците, пък ако щат да му правят мавзолей на Путин. Аре отдалече. Като всеки пазар, и тук отначало ще ти е скъпо, а после ще се намери начин да поевтинее, обаче за санкционираните няма да се намери начин да им олекне. Най-простото е, когато натопорчат санкции на руските фосилни горива, у нас да почнем да ставаме енергийно-ефективни, да си правим сами ток (което в дългосрочен план те прави стабилен и не ти пука от борсите, което прецаква спекулантите). Отделно, че за да си спасят бюджета (и кожата от линчуване), руските управници ще почнат да продават същите горива контрабандно или на смешни цени на китайците... а китайците ще ги правят на стока или ще ги "изперат" и ще ни ги пращат пак на нас. Руснаците ще забатачват, китайците ще си пазят пазарите (ЕС и САЩ) и няма да си позволяват да плащат високи цени на Кремъл, а ти и аз ще имаме хем малко повече сигурност, хем пак цените ще са поносими.
За справка, митата върху вноса от Китай (дето ги наложи Тръмп), ги платиха китайците в Китай. Аха, щото няма как да включат разходите за митото в крайната цена, а американските купувачи да ги отсвирят заради високи цени, пък някъде из Азия, Африка или Ю.Америка да се появят конкуренти-производители, то най-лесното беше някой в Китай да получи по-малко. Същите номера прилагаха БКП навремето, като изнасяха евтино стоки за да докопат "твърда валута".
Радио Ереван
26/02/2022, 19:25
От по-недалновидните егоисти си, заради това питаш кой ще плаща. Ще плащат руснаците, пък ако щат да му правят мавзолей на Путин. Аре отдалече. Като всеки пазар, и тук отначало ще ти е скъпо, а после ще се намери начин да поевтинее, обаче за санкционираните няма да се намери начин да им олекне. Най-простото е, когато натопорчат санкции на руските фосилни горива, у нас да почнем да ставаме енергийно-ефективни, да си правим сами ток (което в дългосрочен план те прави стабилен и не ти пука от борсите, което прецаква спекулантите). Отделно, че за да си спасят бюджета (и кожата от линчуване), руските управници ще почнат да продават същите горива контрабандно или на смешни цени на китайците... а китайците ще ги правят на стока или ще ги "изперат" и ще ни ги пращат пак на нас. Руснаците ще забатачват, китайците ще си пазят пазарите (ЕС и САЩ) и няма да си позволяват да плащат високи цени на Кремъл, а ти и аз ще имаме хем малко повече сигурност, хем пак цените ще са поносими.
За справка, митата върху вноса от Китай (дето ги наложи Тръмп), ги платиха китайците в Китай. Аха, щото няма как да включат разходите за митото в крайната цена, а американските купувачи да ги отсвирят заради високи цени, пък някъде из Азия, Африка или Ю.Америка да се появят конкуренти-производители, то най-лесното беше някой в Китай да получи по-малко. Същите номера прилагаха БКП навремето, като изнасяха евтино стоки за да докопат "твърда валута".
Аз искам да живея сега и лакърдии не ме греят. Това да чакам след време да поевтинее и животът да стане хубав съм го чувал като малък когато управляваха комунистите. И полетите са забранили. Как ще идват туристите през лятото, ако положението не се промени.
П.П. Един приятел днес псуваше украинците. Заради тях преди време спряха Южен поток, сега пък санкции налагат. Защо не се оправят сами с руснаците? Какви сме им ние, че да им помагаме? Ако имаха силна армия, нямаше да ги завземат за една седмица. Още няколко дни и ще капитулират.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.