Радио Ереван
26/02/2022, 19:34
И в България е било така. Дори е било срамно мъж да не е в армията, особено по време на война, еле пък ако някой напира към наша територия. Бъркаш военно време с нормални времена. Аре коментирай тогава от гледна точка на руските майки, чиито синове са в наборна армия, която прави ненужна война в чужда територия. Задължен си да влезеш в армията щото наборна и си навършил годините, и хоп — озоваваш се на бойно поле в чужда територия (дето не ти пука за нея) в ролята на агресор.
Който е бил умен и връзкар не го е било срам да се отърве от военна служба особено по време на война.
Ами да, същата работа е и затова питам какво ги отличава от Русия. Разликата е само че руснаците воюват на чужда територия, но куршумите убиват еднакво на каква да е територия.
Ако си спомняш войниците на Асад бягаха точно от войната. Никой не ги упрекна, че са дезертьори. Искат да живеят хората. Афганистанците също масово напускаха страната си бягайки от талибаните.
Когато нападнат държавата ти или си гражданин или бягаш и си ... кво беше, връзкар? Не, не е "връзкар", и не, не си умен. А да, когато някой тъпак с власт реши да те жертва за негова си изгода и да те прати някъде по света, а не за да спасява собствената ти държава или поне да пречиш на някой да избива безогледно неговите си цивилни, то тогава е хубаво да си връзкар, да се откачиш някак или направо да зарежеш пушката и да бЕгаш.
На мен лично ми е по-евтино да платя, вместо първо с тоягите, после със солта и накрая пак с плащането. Ако помниш соца, значи знаеш, че няма как "сега веднага", обаче пък има как "после става по-лесно". Аха, след купоните и инфлацията беше гадно, обаче пък после стана лесно и захлебихме. Сега пак така ще стане. Който не се е откачил овреме от руската енергийна зависимост ще се откачи сега и с малко понапъване. После обаче ще му е лесно, щото няма да е зависим в такава степен от никой.
Радио Ереван
26/02/2022, 22:22
дублира се.
Радио Ереван
26/02/2022, 22:22
Когато нападнат държавата ти или си гражданин или бягаш и си ... кво беше, връзкар? Не, не е "връзкар", и не, не си умен. А да, когато някой тъпак с власт реши да те жертва за негова си изгода и да те прати някъде по света, а не за да спасява собствената ти държава или поне да пречиш на някой да избива безогледно неговите си цивилни, то тогава е хубаво да си връзкар, да се откачиш някак или направо да зарежеш пушката и да бЕгаш.
Ако умреш в защита на страната си какъв ще бъдеш? Герой ли? Може би да, но глупав герой. Това ми беше мисълта. Има и друг лош вариант да бъдеш сакат герой. Сега се сещам за брата на Левски.
Редно е да плати този, който загуби войната - Руската федерация.Нарича се репарации.
Радио Ереван
26/02/2022, 22:39
Редно е да плати този, който загуби войната - Руската федерация.Нарича се репарации.
Верно ли ще воюваме с Русия? Това е нещо ново.
Само че войната с нея още не е започнала.
Радио Ереван
26/02/2022, 22:43
На мен лично ми е по-евтино да платя, вместо първо с тоягите, после със солта и накрая пак с плащането. Ако помниш соца, значи знаеш, че няма как "сега веднага", обаче пък има как "после става по-лесно". Аха, след купоните и инфлацията беше гадно, обаче пък после стана лесно и захлебихме. Сега пак така ще стане. Който не се е откачил овреме от руската енергийна зависимост ще се откачи сега и с малко понапъване. После обаче ще му е лесно, щото няма да е зависим в такава степен от никой.
Дискутираме различни неща. Няма спор, че трябва да сме енергийно независими от само една държава и има стъпки в тази посока. Само че какво ще помогнат санкциите?
Както каза Копейкин, нека си гледаме интереса.
trаnsalp
26/02/2022, 22:48
Вярваш ли го наистина?
Истината е, че Украйна ще плати за нацизма и глупостта си.
пример
Rat_in_the_house
27/02/2022, 00:04
Изобщо не опират нещата до съпричастност, а до възможности. В момента едва ли е възможно да бъдат евакуирани от там толкова много хора.Не знам колко са, някъде четох, че става дума за над 1000 човека български граждани, намираи се по някакъв повод в Украйна. Работещи там, сключили бракове и т.н. Вероятно ще е възможно на някакъв етап.
Радио Ереван
27/02/2022, 00:13
Изобщо не опират нещата до съпричастност, а до възможности. В момента едва ли е възможно да бъдат евакуирани от там толкова много хора.Не знам колко са, някъде четох, че става дума за над 1000 човека български граждани, намираи се по някакъв повод в Украйна. Работещи там, сключили бракове и т.н. Вероятно ще е възможно на някакъв етап.
Проблемът е, че не им разрешават да напуснат страната, понеже са украински граждани. Украйна не признава двойно гражданство.
Rat_in_the_house
27/02/2022, 01:18
Даваш си сметка вероятно, че няма как да евакуираме от там всички етнически българи, наброяващи към 300 хил, а по някои данни дори над 500 хил. човека.
Радио Ереван
27/02/2022, 11:46
Даваш си сметка вероятно, че няма как да евакуираме от там всички етнически българи, наброяващи към 300 хил, а по някои данни дори над 500 хил. човека.
Пак не ме разбра. Мъжете искат да напуснат Украйна със собствени средства и да отидат примерно в Полша. Никой не иска от нас да ги евакуираме. Украинските власти обаче не им разрешава да напуснат Украйна с цел да ги мобилизират. Жените, старците и децата нямат такъв проблем.
Подозирам, че от ЕС ще ни опраскат, ако не подкрепим санкциите и това е причината да не си гледаме интереса, всъщост гледаме го, защото иначе ще стане още по-лошо. Хубаво, ама да го кажат. Извиват ни ръцете, трябва да клекнем, няма как.
Какви санкции може да наложи България на Русия и защо изобщо този въпрос е дискутиран?
Като че ли Световната икономическа сила България може да има решаващо значение за нещо друго освен приемане на бежанци.
Подкрепяме или не подкрепяме санкциите, цената на горивата и на житото са еднакви за целия свят, така че санкциите просто ще трябва да ги изтърпим, независимо какво мислим за това.
Ташак, ташак, но мурзилките си отряза достъпа до нормалния свят. Цел живот крал батката, вили, мили, коли моли, летото вместо да прескочи до Монако, Кипър па що не и до свети влас както сека година, сега ше си харчат пачките в чукотка. Предсаашли си, целия Чибурнет пчлен със снимки от Чукотка. Леко почнах да им завиждам.
А парите, скрити в Люксембург или Лондон, вероятно ще послужат за репарации към Украйна. Поне така би било най-справедливо,
Тц. Тези кинти ще са залог, че някой ще е послушен и повече няма да прави пакости за да не му изчезнат кинтите. А за който слушка най-много, ще има отпускане на некой лев (от собствените му) за да попазаруват роднините му из Европа. Поне аз така бих постъпил. Хем евтино за мен, хем сигурно.
Тц. Тези кинти ще са залог, че някой ще е послушен и повече няма да прави пакости за да не му изчезнат кинтите. А за който слушка най-много, ще има отпускане на некой лев (от собствените му) за да попазаруват роднините му из Европа. Поне аз така бих постъпил. Хем евтино за мен, хем сигурно.
Едва ли ще ги направят послушни,те винаги могат да си накрадат нови кинти.Руския народ е мнооого прост!
trаnsalp
27/02/2022, 14:53
Ммм дааа. Това е твоето мислене. В това съм убеден.
Радио Ереван
27/02/2022, 15:03
Какви санкции може да наложи България на Русия и защо изобщо този въпрос е дискутиран?
Като че ли Световната икономическа сила България може да има решаващо значение за нещо друго освен приемане на бежанци.
Подкрепяме или не подкрепяме санкциите, цената на горивата и на житото са еднакви за целия свят, така че санкциите просто ще трябва да ги изтърпим, независимо какво мислим за това.
Можем да наложим вето на санкциите на ЕС. Който иска да си ги налага самостоятелно.
Можеше да не спираме руските пътнически самолети. Това само ни наврежда.
Може да си гледаме интереса, ама не го правим.
trаnsalp
27/02/2022, 15:04
Можем да наложим вето на санкциите на ЕС. Който иска да си ги налага самостоятелно.
Само да не ни "помогнат" с военна техника, че тогава ще я втасаме. Русия ще ни разбере за затвореното въздушно пространство, но за бойна техника е друг въпрос.
Радио Ереван
27/02/2022, 15:44
А парите, скрити в Люксембург или Лондон, вероятно ще послужат за репарации към Украйна. Поне така би било най-справедливо,

Няма да намерят пари в западни банки. Те са се подготвили за това.
Радио Ереван
27/02/2022, 15:44
дубъл
Кои страни наложиха вето на санкциите?
България може ли по нещо да се сравнява с тях?
То не може да лапаме парите от ЕС (а не от Русия), да ни пазят натовски самолети, а ние да имаме правото изобщо да си помислим, че можем да гласуваме нещо различно от останалия свят.
Дори Китай се въздържа от вето. Дори Китай!
Помисли над това и преподреди в представите си значението на България в световната схема.
Дори самия факт, че си позволяваме обсъждане на санкциите е голям резил за страната ни.
Ти как мислиш, Русия ще спре кранчето на всичкия газ за ЕС, ама понеже България гласувала вето, Русия ще остави една чешмичка отворена за нас.
Русия не може вече нищо да продава. Дори и на Китай.
ЕксГорски
27/02/2022, 15:54
То не може да лапаме парите от ЕС (а не от Русия), да ни пазят натовски самолети, а ние да имаме правото изобщо да си помислим, че можем да гласуваме нещо различно от останалия свят.
Дори Китай се въздържа от вето. Дори Китай!
Само изглеждат различни неща.
Баце, на тези в паспорта им пише "украинец" и въз основа на това, Украйна иска от тях разни неща. Двойното гражданство... е поемане на отговорност към две държави, а не както ти си мислиш — избягване на отговорност към две държави. Хем вярваш сляпо в буквата на закона, пък не си се усетил.
И за къв да правят други кинти, като и тях няма да ги харчат в нормалния свят? Еле пък ако им затапят и роднините като свързани лица и перачи на кинти... Според вас, тези за кво правят кинти и ги изнасят в европейски банки, просто "заради спорта" ли?
Благодаря. Веднъж да признаеш, че парите могат много повече от религията и грубата сила.

Няма да намерят пари в западни банки. Те са се подготвили за това.
Ами хубаво, парите им са в куфарчета и кюлчета в Русия.
Дано са подготвени психически да си ги харчат само в Русия, защото ЕС им отряза пристанищата за яхтите и летищата за чесните.
trаnsalp
27/02/2022, 19:48
Благодаря. Веднъж да признаеш, че парите могат много повече от религията и грубата сила.
Да, такова е твоето мислене. Съгласен съм, вярвам ти. Ноооо, разбира се, не всички са така.
Разбира се че има и хора с голям инат, не ми пречи. Нали са в паричната матрица и накрая почват да се движат по нейните правила...
trаnsalp
28/02/2022, 10:03
Разбира се че има и хора с голям инат, не ми пречи.
Различното е "инат"?
Аха, "инат" е бесмислено упорство, дето не почива върху факти или статистика.
trаnsalp
28/02/2022, 11:26
Аха, "инат" е бесмислено упорство, дето не почива върху факти или статистика.
Разбира се, твоето само е смислено и почиващо на "факти".
Радио Ереван
28/02/2022, 11:42
Само изглеждат различни неща.
Няма да ускори процеса, ако това имаш предвид.
Напротив, ще се ускори процеса, че и ще мине по правилната пътека — финасово-личната. А на Копейкин интереса е противоположен на моя. Поне с това, дето го приказва досега така го усещам.
Да, предимно на факти, щото са отлична опора за логиката, а и дават прилична възможност да си смяташ шансовете. При ината съвсем не е така.
Радио Ереван
28/02/2022, 15:40
Баце, на тези в паспорта им пише "украинец" и въз основа на това, Украйна иска от тях разни неща. Двойното гражданство... е поемане на отговорност към две държави, а не както ти си мислиш — избягване на отговорност към две държави. Хем вярваш сляпо в буквата на закона, пък не си се усетил.
Украйна не признава двойно гражданство, но това няма никакво значение. Като е укранец и душата си ли да даде за Украйна?
Бай Иван
03/03/2022, 19:08
Всяка страна ще понесе загуби.Война е.Но загубите за Русия ще бъдат сумата от загубите на останалите страни.В това е смисълът на санкциите.
Бай Иван
03/03/2022, 19:24
Разбирам индукционната същност на твоята парадоксална мисъл.Боли те за матушка Рус,но тя напълно си го заслужи.Струва ми се ,не си наясно какъв е интереса на България.Или защита от НАТО,или руска република,защото дребния комплексар ако разбие единството в Европа ,ще продължи с експанзията.Модернизацията на оръжията на са за бог да прости,а перспектива за нови войни и диктат с/у другите страни,някои от които са и по-слаби от Украйна.
Thursday Next
03/03/2022, 20:33
Не живея в Украйна и затова питам. Подозирам, че и аз ще ги плащам, а това не ми харесва. По принцип не обичам да давам пари за неща, които не са ми от полза. Такъв егоист съм, признавам си.

Да, и ти ще ги плащаш. Разбира се, винаги можеш да се преселиш в Русия и да не плащаш за санкциите. Не е ли чудесно, че имаш тази свобода?
Е, при душата винаги е по собствено желание, дургото е по закона, по който е и гражданин на тази държава. Като юридически кадър, би трябвало да поназнайваш как работи схемата между гражданите, държавата им, свободите и задълженията им. Имаш свободи, гарантирани от държавата, ама имаш и задължения комплект към свободите, за да може да ти ги осигури (свободите ти) същата тази държава. Е, в Украйна опряха до едни много кофти задължения на гражданите към държавата... и държавата си ги търси, както гражданите си търсят правата.
Защо си мислиш, че да живееш в една държава е достатъчно само да си платиш данъците, и нищо друго?
Thursday Next
03/03/2022, 22:32
Украйна не признава двойно гражданство, но това няма никакво значение. Като е укранец и душата си ли да даде за Украйна?
Хм ...
https://iz.ru/export/google/amp/1266964
Rat_in_the_house
04/03/2022, 01:23
На това има основана цяла конспиративна теория.
Идеята е следната...Путин е пукнал преди десетина години, този сегашния е някакъв двойник, докаран с пластични операции да изглежда като Путин, а действителната власт се упражнява отдавна от военните, които вършат глупост след глупост, мечтаейки си да възстановят СССР.
lati1960
04/03/2022, 20:32
ЕС наложи санкции на Русия, заради агресията в Украйна. Нашето правителство барабар Петко с мъжете ги подкрепи. Та питам аз кой и с какво ще ни компенсира загубите от санкциите? Какво печелим от тези санкции и какво губим. Засега печалбата ни е никаква или поне аз не я виждам. Или може би трябва да избираме от по-големи и по-малки загуби, ако ни заплашат, че ще ни санкционират и нас. Ако е така да го кажат.
Вчера Копейкин се изправи в НС и наговори неща, които бяха напълно верни. Нещо такова писах и аз в старият форум, но тогава ме скастриха, че съм дребнав и не гледам мащабно на световната политика. Русия трябвало да бъде смачкана от санкции, за да не нападне други държави, а от санкциите губим много малко.
Какво стана вчера и каква беше файдата от санкциите питам аз? След като Путин се е решил да започне война със сигурност е предвидил, че ще му наложат тежки санкции? За да направи такава дивотия със сигурност е бил мотивиран от нещо. Вероятно целта му е да избегне по-големи проблеми от тези, които вече има.
https://nova.bg/news/view/2022/02/25/358623...B7%D0%BE%D1%80/Днес газът прескочи 2 400 евро!
Гадината Путин продължава коректно да нагнетява по тръбите евтин руски газ за Европа.
Кой, кои надуват цените на газта, щото не са руснаците?!
Но не само газът ще е проблемът на тази война. Всичко скоро тотално ще поскъпне, не че и досега не беше. Но ни очаква страшна криза! И кой е виновен? Просто е:
Кой предизвика кризата в Украйна през 2014-та, която прерасна в естественото си горещо военно продължение днес? Нека всеки да си отговори обективно на този въпрос, за да е наясно кои са причинителите на това, което ще последва оттук насетне.
Всички европейски държави карат на запаси от горива, и то руски! В рафинериите продължават да постъпват още руски количества. Руски! Лошият Путин не спира да топли Европа, да я зарежда с горива, енергия, суровини, и всичко останало. Въпреки продажните подлоги, които продължават да изпращат срещу армията му в Украйна оръжия, наемници и логистика. И да налагат безумни санкции.
Всичко е обърнато с главата наопаки. Агресорът вика дръжте агресора, военолюбците предизвикали тази война крещят колко лоши били руснаците, нямали право да си защитават родината и страната!
Не обвинявам хората, че се подлъгват. Толкова страшна, ужасна и цинична пропагандна истерия никога не е имало до сега. С толкова лъжи, неистини, манипулации и изопачаване на фактите и реалността. Разумните хора трябва да си дадем сметка в каква отвратителна Матрица са ни вкарали глобалните кукловоди. Страшно е! А най-страшното тепърва ще дойде.
Глупости. Дори няма опашки по бензиностанции за келепир от евтин бензин... А Путин ще подава газ, щото войната иска кинти, а на него му ги орязаха онзи ден, та трябва от някъде да капе в държавния бюджет, та да стане нЕкой сакатлък в Кремъл.
Е, при душата винаги е по собствено желание, дургото е по закона, по който е и гражданин на тази държава. Като юридически кадър, би трябвало да поназнайваш как работи схемата между гражданите, държавата им, свободите и задълженията им. Имаш свободи, гарантирани от държавата, ама имаш и задължения комплект към свободите, за да може да ти ги осигури (свободите ти) същата тази държава. Е, в Украйна опряха до едни много кофти задължения на гражданите към държавата... и държавата си ги търси, както гражданите си търсят правата.
Защо си мислиш, че да живееш в една държава е достатъчно само да си платиш данъците, и нищо друго?
Колегата вероятно се опитва да ти обясни, че когато законът застрашава живота ти, може да не го зачиташ.
ЕксГорски
04/03/2022, 22:36
Днес газът прескочи 2 400 евро!
Казва се "газта", иначе мяза на гъз.
Еййй, не го научихте този български, а тръгнали да ми разясняват световните проблеми
Alexfield
04/03/2022, 22:49
Е друга, друга... колко да е друга... А, да! Сега освобождават украинците. Освободиха ги от една ядрена централа - с тежки картечници.
Alexfield
04/03/2022, 22:51
По-евтино излиза да губиш от наложени санкции отколкото да плащаш да те освобождават руснаците.
И в двата случая плащаш, въпросът е колко.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.