biggeorge
16/07/2017, 17:25
От няколко дни забелязвам забрадени жени по улиците на града.
Ходят насам-натам на групички, говорят си нещо на чужд език.
Освен забрадки носят и дрехи с дълъг ръкав и панталони.
Хората ги зяпат.
Аз самия се чувствам леко странно.
Все едно съм в Ориента.
Освен това ми е неудобно да ги зяпам.
Все едно заглеждам монахини.
Тази вечер видях и други чужденци в хипермакета, предполагам, че са сирийци.
Също говореха на непознат за мен език, но жените не бяха забрадени.
Едната беше бременна и водеха малко детенце с тях.
Бяха облечени много ... ретро.
Все едно идваха от 1989 г.
Чудя се дали разселването на мигрантите е започнало и това ли е причината да има толкова чужденци из града?
Дали не са нелегални, въпреки уверенията на Бойко Борисов, че бежанци не преминават границата?
Или просто са роднини на участниците в учението "Saber Guardian - 2017"?
Питам се при положение, че българите не могат да търпят циганите и турците, които живеят тук от стотици години и са станали неразделна част от българския народ как ли ще възприемат едни новодошли чужденци, които отказват да се впишат в околната среда?!?
Остава неясно и защо тези момичета ходят със забрадки, след като вече не са в арабския свят?Вече са в ЕС, където са свободни да ходят с открити коси, ръце и крака.
Защо тогава се обличат така все едно са в Ислямска държава?
Аллах ли им е наредил да ходят така облечени или те просто са си наумили, че така е редно да се обличат?
И защо не се съобразяват с нашите традиции и обичаи?Ако европейка отиде в Саудитска Арабия ще трябва да си покрие главата.
Защо те не си откриват главите като дойдат тук?Ние като сме там спазваме техните обичаи.
Редно е те като са тук да спазват нашите обичаи.
Не съм ли прав? 
Вие как се чувствате около забрадени жени?!?
Странно ли ви е или се чувствате напълно нормално и естествено?
....
Не съм ли прав?

...
Не си!
Цитат
Не съм ли прав? huh.gif
Не си прав.В ЕС са свободни да ходят така ,както си изберат.Забрадките не пречат.Важното е лицата им да са открити.Със забрадки ходят все още възрастните жени по нашите села.Не си ли виждал български кадъни с шалвари?!?!Шалварите не те ли дразнят?!
The_Purifier
16/07/2017, 17:38
Какво разбираш под "забрадени жени"? Да не са най-обикновени туркини, дошли от някое друго населено място? Възрастните жени при тях все още се забраждат и ходят с дългите си дрехи. Ако не хапят, не ме притесняват честно казано.
И защо не се съобразяват с нашите традиции и обичаи?[/color]
Ако европейка отиде в Саудитска Арабия ще трябва да си покрие главата.
Защо те не си откриват главите като дойдат тук?
Те ги спазват. Според нашия обичай не е забранено жена да си покрие главата, нали?!
Ако дойдат африканки и започнат да се разхождат полуголи, по мръвки, тогава би следвало да протестираш, защото това "облекло" няма да е в съответствие с нашата култура на обличане.
Бай Ганьо
16/07/2017, 17:40
Кат дойдох тук така ме посрещнаха.

Но не са ме карали да се обличам като тях.

Много щеше да ти отива.
Бай Иван
16/07/2017, 17:53
Ако човек иска да се приобщи към дадено общество,ще пожелае да не се различава от другите.Но навик и възпитание не се променят лесно.За някои ще са необходими години,за други часове,а трети няма да могат да се пречупят.Мисля ,че е достатъчно ако им се виждат лицата.Трябва да сме внимателни само към тези които искат да променят навиците на домакина си.
Странно ли ви е или се чувствате напълно нормално и естествено?[/color]
На мен лично ми става горещо, като ги гледам в тая жега забрадени и в дълги дрехи, затова избягвам да го правя.
biggeorge
16/07/2017, 18:17
biggeorge
16/07/2017, 18:20
Шалварите не ме дразнят.
Нито забрадките на старите жени.
И тези момичета не ме дразнят, но привличат твърде много внимание.
biggeorge
16/07/2017, 18:22
Защо?
Защо? 
Не ти стигнаха постовете до тук, или не си ги още прочел?
п.п. Гласувал си воленчо, валерко и красито накуп, нали?
The_Purifier
16/07/2017, 18:28
Хм, тези не са от "нашите"

Май ще трябва да се проучат.
Тарабас
16/07/2017, 19:20
Абсолютно против забрадени и зачохлени жени. Човек не може да им огледа задниците и циците. Ама като така им се ходи, кво да ги правя?
Цитат
И тези момичета не ме дразнят, но привличат твърде много внимание. ph34r.gif
Ама те всички момичета обичат да привличат нашето внимание.Методите обаче са различни.Тези така са избрали да го правят.
Persian
16/07/2017, 21:05
забрадени жени
Бяха облечени много ... ретро.
Все едно идваха от 1989 г.
Едната беше бременна и водеха малко детенце с тях.
Някога ми бяха разказвали за забрадките. Не за нашите забрадки, които носят тук жените.
Не си спомням, защото беше много отдавна.
Косата трябва да е прибрана. Да не се размотава и да не е на показ. Смята се, че само леките жени ходят така за да флиртуват.
Така са научени от малки и вероятно ако не са със забрадки е същото като тук да видиш жена без гащи по улиците.
Модата от 80те е най-добрата мода откакто човечеството съществува.
След това всичко е пълен провал, а да не говоря за модата от преди две години. Скъсаните дънки с които хората изглеждат по-зле от клошари, а се мислят за много убави.
Независимо едни хора каква вяра изповядват, те са хора като всички хора и като всички животни, защото ние хората сме животни, но с обноски.
Всички се размножават.
Живота произлиза от живот и това е същността на живота.
biggeorge
16/07/2017, 21:51
п.п. Гласувал си воленчо, валерко и красито накуп, нали?

Нерде Ямбол, нерде Станбул!
Не съм гласувал за тези кандидат-терористи.
Просто ми се иска да заприказвам някоя от тези забрадени жени, но не искам да ям бой от мъжете им.
biggeorge
16/07/2017, 21:54
Обаче с тия забрадки само дистанцират хората от себе си.
biggeorge
16/07/2017, 21:59
Ако местните ти предложат да се облечеш в техните традиционни дрехи ще приемеш ли?
А защо ти не им предложиш да се облечеш като тях на някой техен празник?
Любопитен съм и как се озова там в Африка?
Немой се пуаши, тези не са конкуренция. Дето има забрадки (и задължителни шапки) акъл няма, а дето няма акъл, децата наследяват нямането. Ако не вярваш, провери имаш ли у вас арабска бяла или черна техника. И що нямаш, нали имат бедни с ниски заплати и богати с кинти за инвестиране, що не са сглобили една автоматична фурна/пекарна за арабски питки, да борят гофретниците и тостерите, а?
Бай Ганьо
16/07/2017, 22:40
Защо да работят, като могат и да не работят.
Persian
16/07/2017, 23:28
Обаче с тия забрадки само дистанцират хората от себе си.

Не всички имат навика да се чукат със случайни минувачи
Visit My Website
Който работи отделя топлина, а топлината трябва да се разсейва, за да работи машинката. Важи и за хората и за машините. Е, забрадката не разсейва топлината, дори наопаки. В смисъл, дори да имаш желание да работиш, омотаеш ли главата с топлоизолатор и до там си с мисленето и свястната работа.
Тарантула
17/07/2017, 00:13
Просто ги приеми като хора от друга държава и култура. Това е. Кво им се чудиш и маеш толкова?!
Аз от години ги виждам наоколо, имам приятели и о, изненада, съвсем нормални хора са!!! Дори много по - големи Хора от други, които познавам.
Всеки ще ти каже, че носи забрадка по собствено желание. Как е в действителност и защо, си е тяхна работа. Нито ми пречи, нито ми влияе.
На теб защо?
По принцип ако почна да виждам много забрадки това предизвиква тревога у мен, защото е показател за нарастване на мюсюлманското малцинство, а това крие риск от последващо развитие на процесите. Първо идват забрадките, след тях бурките, след тях претенциите за джамии, специални храни в училищата и детските градини и прочее. У нас обаче сме далеч от такава опасност за сега.
Ами има план за превземане на България. И се започва леко-полека. Идеята е постепенно да се свикне с това облекло. Хората ще спрат да ги зяпат и да им обръщат внимание, след което ще забият една джамия в центъра на града, ще се появят и мъже в бели роби и чалми и така...
Този вид облекло в момента е на мода, това е демонстрация на принадлежност към религия и морални ценности и разграничаване от предишните поколения, които за кратко бяха "заразени" с лаически светски идеи. Един вид бунт, както при нас бяха хипарите, дългите коси и късите поли.
Другото обяснение е, че демонстрациите обикновено са продиктувани от залеза на идеите. Когато идеологията отслабва ѝ трябва нов подем... Това е агонията на исляма.
Ние пък се хващаме за националните си символи и демонстрираме кръчмарски патриотизъм някак прекалено паралелно с отчайващите демографски данни.
krem-karamel
17/07/2017, 14:22
Не ме дразнят жените със забрадки. Поставяйки се на тяхното място, не бих искала да гледат на мен с предубеждение. Не нарушават законите, не парадират, не налагат нищо. За мен това е достатъчно.
The_Purifier
17/07/2017, 16:18
Ами има план за превземане на България. И се започва леко-полека. Идеята е постепенно да се свикне с това облекло. Хората ще спрат да ги зяпат и да им обръщат внимание, след което ще забият една джамия в центъра на града, ще се появят и мъже в бели роби и чалми и така...
Какъв е този план и откъде имаш информация за него?
Какъв е този план и откъде имаш информация за него?
От темите в стария форум.
tumna_indiq
17/07/2017, 16:40
Не ми харесват,неприятни са ми,дори си мисля че миришат ако се приближиш по-близко до тях.
Те имат правото да ходят така но и аз имам правото да са ми противни.
The_Purifier
18/07/2017, 07:29
От темите в стария форум.
Старият форум ни преследва и тук, знаех си!
agrippa
18/07/2017, 13:34
Това са им фамилни и религиозни, или по-точно културни ценности. Не могат за два дни да ги захвърлят и да тръгнат по коса. А и нали са временно. Като се оправи положението, ще се върнат, кой откъде.

Мъжете им така ги искат и ги харесват. Какво мислят минувачите, които не могат и да ги заговорят, не е толкова важно. Свиквайте.
Да, назад са, с доста години. Ще минат поколения, ще ги захвърлят, като младите момичета в Турция.
Бай Ганьо
18/07/2017, 14:11
И ние вием хорА в центъра на Лондон.
Тя Тутрция май даде на заден.
Thursday Next
18/07/2017, 15:05
Случка от петък вечер: седим на маса с две семейства, чисто български, с пиещи алкохол мъже и носещи къси панталони жени. Едната съпруга казва, че има шанс да премине шестмесечен квалификационен курс, който ще й даде възможност да израсне в кариерно отношение и да взема три (!!!) пъти повече пари от сега, но мъжът й не позволява. На което мъжът й заявява, да бе, да, на тоя курс ще си само сред мъже, па и после като те повишат, пак с мъже ще работиш. Никакви такива!
Та какво питаше за Ориента? Сори, малко се заплеснах и се замислих за невидимите забрадки.
Тарабас
18/07/2017, 15:25
Добре де, питат го човека, ти защо удари жена си? Миии петък е, почЕрпили смее сее...
Тва в Перник и не е виц.
В никакъв случай следващите редове не са криворазбрана мъжка солидарност,но дяволът се криел бил в подробностите,в детайлите.
Какъв ще да е този ........шестмесечен курс,след който човек ще може да се издигне кариерно и възнаграждението му да се вдигне....... 3 /словом три/ пъти?!?!Колежка тази година завърши задочно местния ВУЗ и заплатата и бе повишена с ..........цели 50 лв.И това не е някакъв курс,а петгодишен платен тормоз.Не е някаква балканска ориенталщина.Има нещо гнило в това след шестмесечно обучение,преквалификация или каквото ще да е да ти скочи три пъти заплатата.
Iosarian
18/07/2017, 17:28
Това тук си е ежедневие. Аз, ако не набия жената поне веднъж през деня, няма да мога да заспя вечерта. Все има за какво да я удариш по врата. Късметлии са жените при вас, не ядат бой, а и мъжете не са ревниви...
hristam
18/07/2017, 17:36
Добре де, питат го човека, ти защо удари жена си? Миии петък е, почЕрпили смее сее...
Тва в Перник и не е виц.
Точно вчера из фейсбук зачетох нещо в тая връзка:
В гражданското в Перник:
- Младоженеца, вече може да ударите булката.
Iosarian
18/07/2017, 17:45
Перничанин цяла нощ редувал бой с еване и на сутринта стои прав по гащи и чорапи, чеше гърдите си, гледа спящата мома и си мисли..."ако мое да прай мусака, че я зема...". А момата скришом го поглежда и си мисли "... стабиуен е..."
biggeorge
18/07/2017, 18:13
Може да е шестмесечен КУРс.
Бъзикам се!
Не знам как ми хрумват подобни неща.
biggeorge
18/07/2017, 18:21
Аз не говоря за чукане, а за говорене.
Как да започнеш разговор със забрадена жена?
Коя е тази на снимката?Търсих я в Интернет, но ми дава грешно име.
То има един брадат виц по въпроса:
Една мадама се записала на курс по английски и почнала всяка вечер да се връща посреднощ. И мъжът и все я питал къде е била и тя все викала "На курс, къде".
Накрая на мъжа му писнало и една вечер след нейния отговор попитал:
- Абе, жена, в английския това "С" отзад на думите за благозвучие ли го слагат?
Тя обаче вече била напреднала с английския и отговорила:
- Не, бе, за множествено число.
Thursday Next
18/07/2017, 22:14
Не знам, не правя аз щатните таблици на полицията.
biggeorge
18/07/2017, 22:20
Тоя виц не го знаех.
Persian
19/07/2017, 11:40
Тази от снимката е една от многото с различни имена.

Сигурно има и телефонен номер, но и него не го знам.

А бе, гледай и си представяй, за кво ти е.

Жена със забрадка се заговаря по същият начин като жена без забрадка, стига да има тема за разговор или да се намери такава.
Определено при тази на снимката ще е по-лесно, а може и да не се говори.

Една жена със забрадка можеш да я разпиташ за съществуването и, и най-вече защо са им задължително забрадките.
Тя ще ти обясни, че забрадките започват да се носят от една определена възраст.
Май при децата не е задължително.
Може и да не се заговорите.
Религиите са най-отвратителното нещо на този свят.
Затова, ако не мислиш за себе си, помисли за другият.
Никога не разговаряй със силно религиозни хора, независимо каква религия изповядват.
Alexfield
19/07/2017, 17:24
Според мен тази от снимката много малко мъже са в състояние да я заговорят.
"Ще ти скъсам котето!" не се брои за заговаряне.
Вижте прикачените файлове
admiral
20/07/2017, 10:49
Не знам, не правя аз щатните таблици на полицията.
А-а, жената била ченге?
И слуша мъжа си, и няма да ходи на курс?
Става все по-заплетено.
И слуша мъжа си, и няма да ходи на курс?
Таз част не е ясна. Само знаем, че мъжът и протестира, ама дали тя ще го послуша ...
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.