Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Забрадки по улиците ...
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2
wal
Цитат
Таз част не е ясна.

За мислене като моето няма част ,която да е ясна.На гадателство и предположения освен да го ударим.
Момичето може да е работило като чистачка на минимална заплата например и след като изкара един шестмесечен курс за готвачка,заплатата и да скочи три пъти!!! laughing.gif
Persian
Цитат(New @ 21/07/2017, 00:14) <{POST_SNAPBACK}>
Само знаем, че мъжът и протестира, ама дали тя ще го послуша ...

Хората непрекъснато протестират, без значение дали ще е мъжът или жената.
След като единят е предприел нещо, значи си е направил сметката, а как си я е направил - Негова си работа.

При семейните отношения би трябвало да се споделят някои работи и да бъдат обсъдени от двамата, но не винаги е така.

Някога, жена ми каза: Оправила съм си документите за работа на майната си. Пускаш ли ме.
Аз - Какъв съм аз, че да те пускам и въобще да ми искаш разрешение.
Тя - А ще се оправиш ли с детето. Какво ще ядете.
Аз - Задаваш ми два тъпи и излишни въпроса.
Взела си решение и знаеш, че ще се оправя.
Каквото ям аз, такова ще яде и то.

Тя не прецени нещо много важно.
agrippa
Цитат(biggeorge @ 16/07/2017, 09:25) <{POST_SNAPBACK}>
Остава неясно и защо тези момичета ходят със забрадки, след като вече не са в арабския свят?
Вече са в ЕС, където са свободни да ходят с открити коси, ръце и крака.
Защо тогава се обличат така все едно са в Ислямска държава?
Никой не им поставя подобни условия, като влизат в ЕС. А може и да не влизали през КПП-то.
Даже и да ги убедят, ще трябва да им купят такива дрехи, щото нямат други. animatedwink.gif Свобода, и в Америка има хора дето си ходят като през 17-ти или еди-кой си век, никой не ги бара. Аз също не държа да приличам на другите, освен ако реша, че е доста практично и удобно.
Питето
Само дето има дребни подробности между Америка и България, които дреболии коренно променят ситуацията. animatedwink.gif
Riki
Лично на мен ми се струва редно да се съобразяват с нашите традиции и обичай , но ако не "пресичат пътя ми" , не ми пречат.Пък и нали е покрита само главата? Освен това, ако са свикнали да са със забрадки......и изведнъж трябва да ги свалят...допускам,че е възможно да се чувстват дискомфортно ,а човек,когато прави нещо,което не по вкуса му, на сила...ми се струва някак по-неспокоен и по ....би ме притеснявал...не е в свои води..

Веднъж в един магазин, видяхме с дружката младеж с различен цвят на обувките.Постоянно се оглеждаше наоколо.Не погледна въобще нищо изложено в магазина.Имах чувството,че очакваше някой да реагира./стои на"полусъединител,само повод му дай да настъпи газта"/.Никой от посетителите на обекта не му обърна внимание.И както влезе,така си излезе....
.Белла
Цитат(Питето @ 16/07/2017, 23:31) <{POST_SNAPBACK}>
И що нямаш, нали имат бедни с ниски заплати и богати с кинти за инвестиране, що не са сглобили една автоматична фурна/пекарна за арабски питки, да борят гофретниците и тостерите, а? sunbathing.gif

Може би, защото обичат да си почиват. rolleyes.gif
.Белла
Цитат(agrippa @ 18/07/2017, 14:34) <{POST_SNAPBACK}>
Мъжете им така ги искат и ги харесват. Какво мислят минувачите, които не могат и да ги заговорят, не е толкова важно. Свиквайте.

Да, ама на минувачите им е неприятно като види през лятото -
мъж по тънки къси панталони и тениска люпи семки и до него жена му с черна дебела рокля с дълги ръкави, елек и забрадка на главата.
Само като я гледаш горката и ти става жегаво. Верно, че новопомюсюлманчени цигани бяха, не араби, ама философията на облеклото е една и съща.
Thursday Next
Прави ми впечатление, че се задълба само в заплатата и почна да гадаеш каква е и каква ще стане. Изглежда изобщо не те притеснява забраната на мъжа й да повиши квалификацията си с обяснението, че щяла да работи сред мъже, явно я намираш за напълно в реда на нещата. Ей за тия невидими чалми и забрадки говорех.

Прочее, вдигам тост за мъжете, които не се страхуват от сравнения.
Thursday Next
Всъщност той даже не протестираше, а забраняваше в прав текст. Това направо ме стъписа. Аз не съм израсла в такива отношения и много ми се набиват в око.
Persian
Цитат(Alexfield @ 19/07/2017, 18:24) <{POST_SNAPBACK}>

Ааа, що да им е трудно. smile.gif
Та те са си от наште и ние ежеднвно се заговаряме и разговаряме, както и не само това. smile.gif

А котето ще го галим, няма да го късаме. smile.gif
wal
Цитат
Прави ми впечатление, че се задълба само в заплатата и почна да гадаеш каква е и каква ще стане.

Ми нали знаеш,че така се случва с повечето теми.Задълбава се в посоката,която те е впечатлила.За останалото - да ,консенсус има.Никой на никого няма как да забрани!!
Thursday Next
Добре, последно офф размишление по въпроса: жената не навлезе в подробности, просто го съобщи така, че останах с впечатлението, че знае добре за какво говори. Та чисто теоретично: в много организации има различни категории служители, и ако приемем теоретично, че в случая става дума за дребен чиновник в администрацията (даже на непълен работен ден, например), който получава 400 кинта и няма право на разни интересни надбавки, защо да не може този човек да се преквалифицира и да премине в друга категория служители, където основната му заплата ще се повиши чувствително (но не 3 пъти), като към нея се начисляват разни ми ти там надбавки, и в крайна сметка под чертата се получават 1200 лева? Съвсем немислимо ли е? Аз щото имам наблюдения върху подобни случаи, макар и не в България.
unguriano
Цитат(Thursday Next @ 22/07/2017, 14:40) <{POST_SNAPBACK}>
Ей за тия невидими чалми и забрадки говорех.

Прочее, вдигам тост за мъжете, които не се страхуват от сравнения.

Оообаче има и обратен вариант. Макар и рядко, доколкото ми е известно. biggrin.gif
Пример и то от първа ръка. Женка ми бачкаше в една фирма дет боса беше тарамбука, макар и живял и завършил тук. В един момент реши да я прати за известно време да поработи в тамошният офис. Тя се куми малко, ма реши, че вече не ще. Чудеше се кво да измисли да не откаже директно. Казах и да му каже, че не я пускам. Приключихме въпроса моментално. laugh.gif

п.п. Не се страхувам от сравнения. svirkam si.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.