Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Какво ще кажете на Мариан.......тази така мила жена ?
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2
Mukaveev
Брюксел иска още имигранти и вдигане на пенсионната възраст

,, През следващите 40 години трудоспособното население в Европа ще намалява драстично, предупреди в доклад Европейската комисия (ЕК).
Това означава, че в бъдеще ще има по-малко хора, които да плащат социално-осигурителни вноски, отколкото е броят на пенсионерите.
За да се запази стабилността на пенсионните системи, Европейската комисия призова 28-те държави за повишаване на пенсионната възраст.
„В момента средно четирима души работят, за да издържат един пенсионер. През 2060 г. този брой ще падне наполовина – за всеки пенсионер ще работят едва двама души. Това означава, че трябва да ангажираме повече хора на пазара на труда. Трябва да дадем възможност на гражданите, които живеят по-дълго и са в добро здраве, да работят по-дълго. В противен случай ще имаме проблеми с финансирането на пенсионните системи и други пера на социалното осигуряване”, коментира комисарят по социалните въпроси Мариан Тейсен.
Европейската комисия препоръчва също на правителствена национални мерки за насърчаване на раждаемостта и прием на още имигранти.,,

Развълнувах се много от фразата.....,,Трябва да дадем възможност на гражданите, които живеят по-дълго и са в добро здраве, да работят по-дълго. ,,
Аз си представях нещата по друг начин......пенсионирам се на 48...( например , за да мога на 50 да съм си подготвил къщата да посрещна за празника , Лейди Гага, Бионсе, Ариана Гранде, Армандо Кристиян Перес ( Питбул )Маргрете 2, Мъск, Алекперов, Нурсултан Назърбаев , Мадона, ....и форумните приятели разбира се )......та на 48 си мислех да си взема една къща- РЗП - 800 кв. някъде в ....Кицбюел (Kitzbühel) .... малко средновековно градче в Западна Австрия. На 10 минути пеша от готическата църква Св. Катерина, построена през 1360-1365 и намираща се в сърцето на града. А самия град се намира баш между планинските върхове Hahnenkamm, висок 1712 м. и Kitzbühler Horn, висок 1966 м. Чист въздух, тишина, вечен байрам....красота.

Ще стана сутрин , ще си гризна кроасана а алпийски шоколад , ще дам един орех на възпитаната катерица , слезнала от съседния бор при мен , която ще ми каже - ,,danke schön ,,...ще си намести плетената шапка и с мил поглед ще я проследя как отива в хралупата си , за да си сложи бяла кърпа на шията и да разчавчи ореха - подарък за закуска.
А тази женица Мариан Тейсен.......направо разби тази моя алпийска идилия. Няма брат , трябва здраво ,, arbeiten ,,....иначе на найси маро....
Завъртях масата и си помислих ако аз бях на мястото на ...Мариан Тейсен....какво щях да кажа ? М ? Същото - даже още по крайно мнение щях да дам ( тук ме е гнус от себе си ).....
А ако тази Мариан Тейсен беше ( например ) Мими Тасева , сервитьорка в малко кафе някъде в Малко Йонково, недалеч от Малък Поровец - община Исперих.......какво би казала Мими , на този мил призив- ,, да работим още,,....?
Тази Тейсен гледа как да си върже гащите, защото не и излизат сметките , а не и излизат защото......
Само , че аз искам всяка сутрин да гледам рунтавия задник на алпийската катерица и то преди да посрещна Бионсе и Ариана Гранде в яката къща......както и да е .
Какво ще кажете на Мариан.......тази така мила жена ?
М ?
krem-karamel
"Трябва да дадем възможност на гражданите, които живеят по-дълго и са в добро здраве, да работят по-дълго. ,,

Иска да каже "да задължим гражданите", защото и сега никой не ги спира да работят ако искат. Само дето повечето пенсионери не, че искат, а са принудени финансово. Поне в нашата мила Родина е такава простата картина. sad.gif

The_Purifier
Цитат(Mukaveev @ 18/07/2017, 00:44) <{POST_SNAPBACK}>
М ?

Ами да хваща лопатата и мотиката и да започва да бачка.
evanka
Всяка държава трябва да се оправя сама.
ЕК не плаща пенсии за да дава препоръки още по-малко - да задължава хората да работят.
wal
На колко години може да се вдигне пенсионната възраст?!Седемдесет години,осемдесет?!?!Ами да вземат да я премахнат изцяло!! mad.gif
krem-karamel
Цитат(wal @ 18/07/2017, 09:06) <{POST_SNAPBACK}>
Ами да вземат да я премахнат изцяло!! mad.gif

И без това няма да я доживеем.
Cury
Това, което казва, е съвсем прагматично - просто сметките не излизат, а парите не валят от небето. Та, разбирам я.
Обаче според мен е неправилно да се опитват да изнасилват съществуващия пенсионен модел, който вече е неадекватен, а се нуждаем от съвсем нов пенсионен модел. Да седнат и да измислят нещо друго. Или изобщо да махнат пенсионното осигуряване (ама няма как).

Това да се работи до 70 години ни звучи нелепо, но от друга страна да се работи до 70 години по същество е същото, както е било да се работи до 55 по времето, когато е измислен пенсионният модел - и в двата случая остават около 5 години живот в реална старост и немощ и после пенсионерът се възнася. Обаче днешните пенсионери дефакто възприемат пенсията по друг начин - не като пари за времето на немощ, а като запри за почивка от трудовата им активност в продължение на 10, 15, 20 и повече години. Е те това го е нямало в първоначалния замисъл. И като капак на всичко имаме демоградфски срив. Така ножицата между продължителността на живота и намаляващите плащачи ще се отваря все повече и неизбежно накрая системата ще се срути. Тъпо е политиците да се опитват само да отложат това с разни гадни мерки, вместо да измислят нов модел.

А новият модел според мен трябва да се състои в това всеки да плаща за себе си и парите му да се инвестират и пазят, а не всеки да чака на внуците си да му плащат пенсията. Също така вноските за пенсия трябва да са с таван и самите пенсии също, а пенсионната възраст да е наистина висока. Т.е. да се знае, че пенсия ще получаваш на екзистенцминимума когато вече не можеш да работиш. Пък ако искаш повече пенсия или по-ранно пенсионитране - сам си го осигуряваш с индивидуална схема. Хрувам ми и нещо друго, което ще намали недоволството и страховете, че може цял живот да плащаш, а после да се минеш и да умреш без да получиш нищо, пък друг да ти папка паричките. И то е държавната пенсия (защото личната ще се наследява, естествено) да се дава не от абсолютно дефинирана възраст (71 години примерно), а според лекарска преценка. С новите технологии ще може да се определи биологичната възраст на всеки и някои ще се пенсионират и по-рано, ако са болни и изтощени. По-късното пенсиониране обаче трябва да е само по желание.

Cury
То това им е целта - да доживяват само толкова хора, за колкото има пари.
Alexfield
Тази "мила жена" изобщо не е имала предвид "нашата мила Родина", като е казвала въпросното мнение. Затова е безсмислено да отнасяш думите ѝ към българските пенсионни неуредици. Повечето пенсионери в България получават срамно ниски пенсии, не защото държавата ги е прецакала, а поради ниска осигурителна култура и "да минем по-тънко" като плащаме осигурителните вноски. А в другите европейски държави не е така.
Alexfield
Всъщност сега в България е точно така:
1. Първи осигурителен стълб (задължителен) - внасяш някакъв % в общ пенсионен фонд и при пенсиониране започваш да получаваш някаква малка пенсия до живот.
2. Втори осигурителен стълб (задължителен) - внасяш някакъв % в индивидуална партида и при пенсиониране решаваш по каква схема да ти изплатят събраното: наведнъж или месечно за няколко години.
3. Трети осигурителен стълб (доброволен) - внасяш допълнително колкото си прецениш, за да имаш повече средства като пенсионер. Как ще ти ги изплатят - еднократно или на порции - е пак според твоето желание.
Riki
Цитат(Mukaveev @ 18/07/2017, 00:44) <{POST_SNAPBACK}>
Развълнувах се много от фразата.....,,Трябва да дадем възможност на гражданите, които живеят по-дълго и са в добро здраве, да работят по-дълго. ,,
Аз си представях нещата по друг начин......пенсионирам се на 48...( например , за да мога на 50 да съм си подготвил къщата да посрещна за празника , Лейди Гага, Бионсе, Ариана Гранде, Армандо Кристиян Перес ( Питбул )Маргрете 2, Мъск, Алекперов, Нурсултан Назърбаев , Мадона, ....и форумните приятели разбира се )......та на 48 си мислех да си взема една къща- РЗП - 800 кв. някъде в ....Кицбюел (Kitzbühel) .... малко средновековно градче в Западна Австрия. На 10 минути пеша от готическата църква Св. Катерина, построена през 1360-1365 и намираща се в сърцето на града. А самия град се намира баш между планинските върхове Hahnenkamm, висок 1712 м. и Kitzbühler Horn, висок 1966 м. Чист въздух, тишина, вечен байрам....красота.

Ще стана сутрин , ще си гризна кроасана а алпийски шоколад , ще дам един орех на възпитаната катерица , слезнала от съседния бор при мен , която ще ми каже - ,,danke schön ,,...ще си намести плетената шапка и с мил поглед ще я проследя как отива в хралупата си , за да си сложи бяла кърпа на шията и да разчавчи ореха - подарък за закуска.
А тази женица Мариан Тейсен.......направо разби тази моя алпийска идилия. Няма брат , трябва здраво ,, arbeiten ,,....иначе на найси маро....
Завъртях масата и си помислих ако аз бях на мястото на ...Мариан Тейсен....какво щях да кажа ? М ? Същото - даже още по крайно мнение щях да дам ( тук ме е гнус от себе си ).....
А ако тази Мариан Тейсен беше ( например ) Мими Тасева , сервитьорка в малко кафе някъде в Малко Йонково, недалеч от Малък Поровец - община Исперих.......какво би казала Мими , на този мил призив- ,, да работим още,,....?
Тази Тейсен гледа как да си върже гащите, защото не и излизат сметките , а не и излизат защото......
Само , че аз искам всяка сутрин да гледам рунтавия задник на алпийската катерица и то преди да посрещна Бионсе и Ариана Гранде в яката къща......както и да е .
М ?

Брей,какви размисли само е пробудила в теб Мариан!!!Конкурент на Е.Станев/това с катеричите задни части/.Направо за поезия!!!

Така! /че голяма стъпка в страни направих./

Аз си мисля , че у нас това вече е в сила.
Раждаемостта е насърчена.
ето напр. : 16-годишна ромка с три деца взема по 1500 лв. помощи на месец

http://bultimes.bg/16-godishna-romka-s-tri...shti-na-mesets/

16 год.с три деца!!!Това не мога ,абсолютно немога, да го приема!Дете ражда дете!!!Нямам думи!!И не е единичен случай!И трябва да се обърне внимание точно на това/според мен/.

А на пазара ,доста от продавач-консултантите на плодове и зеленчуци ,напр.по моя преценка ,са на следпенсионна възраст...../"да си помогнат на бюджета".../
krem-karamel
Цитат(Alexfield @ 18/07/2017, 10:49) <{POST_SNAPBACK}>
Тази "мила жена" изобщо не е имала предвид "нашата мила Родина", като е казвала въпросното мнение.

Цитирам само "Европейската комисия призова 28-те държави..." включая България. Обръщението е и към нас. Или греша?

Alexfield
Е много ясно, че ще се обърне към всичките 28 страни-членки. Просто така е редно да го направи. Етикетът го изисква. Дали обаче това включва Великобритания, която също е една от 28-те, но е в процес на развод? За нас пък какво ще се промени? Ние вече имаме план за години напред, който увеличава плавно пенсионната възраст.
krem-karamel
Цитат(Alexfield @ 18/07/2017, 12:22) <{POST_SNAPBACK}>
За нас пък какво ще се промени? Ние вече имаме план за години напред, който увеличава плавно пенсионната възраст.

Тогава за какво се пени Мукавеев? p.gif
wal
Математическият модел на пенсионната система е доста остарял.Съобразен е с реалностите от втората половина на ХІХ-и век,когато е създаден.Много работещи,малко пенсионери.Както и да го актуализираш,където и да инвестираш, не можеш да промениш законите на аритметиката.След/зад теб трябва да има работеща икономика и пчелички,които да създават принаден продукт.При условие,че цяла Европа се превръща в елитен старчески дом,къде ще си внесеш заделените пари?!?!
Точно на теб ли пък трябваше да го обяснявам това?!?!
Cury
Цитат(Alexfield @ 18/07/2017, 10:57) <{POST_SNAPBACK}>
Всъщност сега в България е точно така:
1. Първи осигурителен стълб (задължителен) - внасяш някакъв % в общ пенсионен фонд и при пенсиониране започваш да получаваш някаква малка пенсия до живот.
2. Втори осигурителен стълб (задължителен) - внасяш някакъв % в индивидуална партида и при пенсиониране решаваш по каква схема да ти изплатят събраното: наведнъж или месечно за няколко години.
3. Трети осигурителен стълб (доброволен) - внасяш допълнително колкото си прецениш, за да имаш повече средства като пенсионер. Как ще ти ги изплатят - еднократно или на порции - е пак според твоето желание.

Да, ама не.
1. Първият осигурителен стълб е обречен, защото се знае, че ще изгърми. Втпреки това процентът от осигуровките за него е двоен, а също така непрекъснато вдигат осигурителния праг, който вече е толкова висок, че осигуряващите на него са 200% сигурни, че няма да получат адекватни пенсии.
2. Вторият осигуритене стълб е като доведено дете - не само, че малък процент отива в него, ами и управляващите все му точат ножа и се чудят как да го прилапат.
3. Третият според мен е безсмислен. По-добре човек да си инвестира парите във фонд или влог.

Но най-много ме дразни в нашата система изискването за стаж. АЗ да вземеш пълна пенсия трябва да имаш 40 години стаж. Но в новата реалност малко хора могат да постигнат това. И какво значение има стажът в края на краищата? Важно е колко си платил сумарно, а дали е станало за 40 или за 10 години - каква е разликата?
Cury
Винаги има къде, не е нужно и да де в Европа. Може парите да се инвестират по цял свят.
Mukaveev
Истинското име на Емилиян Станев е Никола Стоянов Станев.
Mukaveev
Ние нямаме никакъв план..........имаме отлагане на агонията. Разни вещи в материята , с сериозен тон говорят пълни глупости ,като те убеждават , че всичко е под контрол. Отдавна е извън контрол....
Европейския модел 4 работят за един пенсионер ......издъхва. У нас съотношението е 1 към 1 .....отдавна издъхнал, а след 10 , 20 , 30 г. този модел ще е шпаклован отгоре и с кал. Какъв експерт, каква прогноза, какви 5 лева.....при тези застрашителни нива на изчезваща нация. Кой ще ти бачка и кой ще им пълни пробитата каца ..........чак след 20 - 30 г.
В момента се краде бъдещето като за последно. след срива ( оповестяването ) и на този пенсионен модел, тогава какво ще остане тук ? И тогава да ги видя експертите с техните ,, как ще е след 20 - 30 - 40 г,,.....
Mukaveev
Цитат(krem-karamel @ 18/07/2017, 12:37) <{POST_SNAPBACK}>
Тогава за какво се пени Мукавеев? p.gif

А....................за нищо , само си говорим.
Mukaveev
Цитат(evanka @ 18/07/2017, 08:57) <{POST_SNAPBACK}>
Всяка държава трябва да се оправя сама.
ЕК не плаща пенсии за да дава препоръки още по-малко - да задължава хората да работят.

Може да въведат единен минимален базов доход......аз съм за. Тогава загрижеността и ще придобие плът.
Mukaveev
Цитат(wal @ 18/07/2017, 09:06) <{POST_SNAPBACK}>
На колко години може да се вдигне пенсионната възраст?!Седемдесет години,осемдесет?!?!Ами да вземат да я премахнат изцяло!! mad.gif

Няма значение колко......трябва да се дават минимално количество пенсии и по възможност с минимални суми....
Riki
Цитат(Mukaveev @ 18/07/2017, 20:14) <{POST_SNAPBACK}>
Истинското име на Емилиян Станев е Никола Стоянов Станев.

грешка.извинете ме.
Mukaveev
Цитат(Riki @ 18/07/2017, 20:56) <{POST_SNAPBACK}>
Много добре, но ако искаш отличен , трябва още ! svirkam si.gif

Много отдавна приключих с оценки и изпит-и .........фамилията ми говори много.
Alexfield
Цитат(Cury @ 18/07/2017, 15:16) <{POST_SNAPBACK}>
Да, ама не.
1. Първият осигурителен стълб е обречен, защото се знае, че ще изгърми. Втпреки това процентът от осигуровките за него е двоен, а също така непрекъснато вдигат осигурителния праг, който вече е толкова висок, че осигуряващите на него са 200% сигурни, че няма да получат адекватни пенсии.
2. Вторият осигуритене стълб е като доведено дете - не само, че малък процент отива в него, ами и управляващите все му точат ножа и се чудят как да го прилапат.
3. Третият според мен е безсмислен. По-добре човек да си инвестира парите във фонд или влог.

Но най-много ме дразни в нашата система изискването за стаж. АЗ да вземеш пълна пенсия трябва да имаш 40 години стаж. Но в новата реалност малко хора могат да постигнат това. И какво значение има стажът в края на краищата? Важно е колко си платил сумарно, а дали е станало за 40 или за 10 години - каква е разликата?

Това важи за 1-ви стълб. 2-ри и 3-ти са независими от трудов стаж.
Питето
Цитат(Cury @ 18/07/2017, 09:35) <{POST_SNAPBACK}>
...
А новият модел според мен трябва да се състои в това всеки да плаща за себе си и парите му да се инвестират и пазят, а не всеки да чака на внуците си да му плащат пенсията. Също така вноските за пенсия трябва да са с таван и самите пенсии също, а пенсионната възраст да е наистина висока. Т.е. да се знае, че пенсия ще получаваш на екзистенцминимума когато вече не можеш да работиш. Пък ако искаш повече пенсия или по-ранно пенсионитране - сам си го осигуряваш с индивидуална схема. ...

Реално, като остарееш, и тези след теб ти създават благата, и ти зависиш от тях независимо дали схемата работи с натрупани пари, или както е било в миналото — децата гледат родителите. В Япония имат интересен проблем — имат натрупани пари, обаче нЕмат внуци да ги обслужват. Та старините ти наистина зависят от внуците ти, щото те правят икономиката когато ти вече не я правиш. А си прав, че модела на пенсионирането е сбъркан, щото всъщност в момента пенсиите са всъщност социални помощи. Да, знам че си си внасял през целия трудов стаж, обаче номера е в инвестирането на това дето си внесъл, а там нещата куцат. От там и разходопокривната схема, и соцалните пенсии, и разните тавани... Между другото, в японско отначало не са имали пенсии и заради това всички яко са спестявали (работливостта и спестовността им от там идват: "квот си заделиш, това ще ядеш на стари години"), ама същата греда — банките не са успели да вложат в икономиката достатъчно добре огромните влогове, и сега се мъчат с разните абеномики...
agrippa
Цитат(Cury @ 18/07/2017, 06:16) <{POST_SNAPBACK}>
=== И какво значение има стажът в края на краищата? Важно е колко си платил сумарно, а дали е станало за 40 или за 10 години - каква е разликата?
Има - и аз искам да работя само 10 години и 40 да взимам пенсия, ама явно не става. След 40 години стаж - я камилата, я... Е, идеята уж да имат време парите да работят. На практика, за това време някой ги засмуква и от тях не остава и помен.

Готви се да бачкаш, докато шаваш. wiggle.gif
Cury
Цитат(Alexfield @ 18/07/2017, 23:31) <{POST_SNAPBACK}>
Това важи за 1-ви стълб. 2-ри и 3-ти са независими от трудов стаж.

Така е, ама в този стълб отиват най-много вноски.
Cury
Цитат(agrippa @ 19/07/2017, 06:38) <{POST_SNAPBACK}>
Има - и аз искам да работя само 10 години и 40 да взимам пенсия, ама явно не става.

Аз нямам нищо против възрастта за пенсия, а против стажа. Сега се иска И стаж, И възраст. Т.е. и да станеш на 65 пак няма да вземеш пълна пенсия, ако нямаш 38 години стаж. Този стаж питам за какво е??? Защо трябва да се гледа колко години си работил, като станеш на 65, а не само колко си внесъл?
Cury
Блага ще създават роботите, растеж ще има и без хора. Важното е да имаш пари да си ги купиш тези блага.
Alexfield
В момента големината на пенсията се определя на база на следния критерий: Избираш си период от 36 последователни месеца през последните 15 години и се смята коефициент спрямо средната работна заплата за този период. С този коефициент получаваш пенсия пропорционална на средната пенсия за момента.
Да речем, че средната заплата за последните 3 години е била 1000 лв, а ти си вземал 1200 лв, получаваш коефициент 1.2.
Ако средната пенсия в момента е 300 лв, значи ти ще взимаш 360 лв пенсия.
До тук излиза, че ти може да си работил само 3 години през целия си живот и да се класираш за 100% пенсия. Точно затова го има и изискването за години трудов стаж. Така би получил не 100%, а 3/38 (около 8%) от 300 лв: 23.68 лв или иначе казано: минималната пенсия.
За да се махне изискването за минимално количество трудов стаж, трябва да се смени тотално формулата, по която се изчисляват пенсиите. Друг е въпросът, че 38 или 40 години изискване за трудов стаж е прекалено много. Според мен около 30 години е една доста по-разумна цифра.

П.П. Според мен най-честно би било размерът на пенсията да се изчислява на база на индивидуалните вноски за целия период, а не на база 3 години от последните 15, защото аз мога да се осигурявам цял живот на минимална заплата и към финала да се напъна 3 години да се осигурявам на максимума и да взема максимална пенсия.
Cury
Аз нямам против годините стаж да участват във формулата - нали по тях се смята колко си внесъл. А имам против изискването да са определен брой, и ако са по-малко да те цакат с някакъв наказателен коефициент. По моята система даже ще е по-справедливо, защото ще се гледа на колко си се осигурявал през целия си стаж, а не на базата на само 3 години.
Личинка

Това за 3-те години е само за стаж преди 90-те, и е с тенденция да отпадне и да се гледа целия тр. стаж. Проблемът при нас е, че средната пенсия е 35% от средната заплата, а не 65% както е в ЕС.
Онуфри
Цитат(Alexfield @ 19/07/2017, 11:46) <{POST_SNAPBACK}>
В момента големината на пенсията се определя на база на следния критерий:....

Не се определя така!

Трите последователни години се избират до 1997 г.

След 1997 г. и до момента влиза ВСИЧКО за изчисляване на индивидуалния коефициент.

А това:
"защото аз мога да се осигурявам цял живот на минимална заплата и към финала да се напъна 3 години да се осигурявам на максимума и да взема максимална пенсия."

отпадна преди години (не си спомням колко) поради причините, които си изтъкнал.

Грубата формула е: Пенсия = СОД*ИК*ГС*1.1

където:
СОД - среден осигурителен доход за страната през последните 12 месеца;

ИК - индивидуален коефициент = отношението на заплатата за всеки месец след 1997г. към съответния среден осигурителен доход + онези 3 избрани последователи години преди 1997г. (обаче тежестта им се размива при 40 години стаж);

ГС - стаж в години/100

1,1 - коефициент по който се умножава стажа в години. (имат намерение да го вдигат)

Ако някой пред пенсиониране
- се е осигурявал за суми един път и половина пъти по-големи от съответния среден осигурителен доход за периодите;
- стажът му е 40 години;
- средният осигурителен доход за последните 12 месеца е около 786 лв. (по данни на НОИ)

То пенсията му ще бъде:

= 786*1,5*40*1.1/100 = 518,76 лв.

wavetowel2.gif

п.п. Това са груби сметки +- 20-30 леФа!

п.п.п. Термините не са точни (да не се заяде някой).

Mukaveev
Тая сметка е без кръчмар..........от тук виждам какви пенсии ще се взимат....
Mukaveev
Цитат(Cury @ 19/07/2017, 09:56) <{POST_SNAPBACK}>
Блага ще създават роботите, растеж ще има и без хора. Важното е да имаш пари да си ги купиш тези блага.

Мъск ни предупреди за тия роботи.......може да ни колонизират и тогава все още ще работим , но за тях...
Питето
Тогава пенсия не ми трябва а и стаж няма да трупам — купувам си пет робота и съм там... wavetowel2.gif
Онуфри
Цитат(Mukaveev @ 19/07/2017, 21:09) <{POST_SNAPBACK}>
Тая сметка е без кръчмар
Иде реч за пенсиониране утре! Ти къде се буташ, кат имаш още двайс трийс лета до пенсия?
..........от тук виждам какви пенсии ще се взимат....
Къдей тва тук?

Mukaveev
Няма значение ........имам мнение по въпроса........... smokeing.gif
Alexfield
Докато аз се пенсионирам, кой знае още колко пъти ще се промени системата.
Предпочитам да се пенсионирам в някоя по-уредена държава.
После пък ще реша в коя държава точно да си харча пенсията.
Mukaveev
Цитат(Alexfield @ 19/07/2017, 23:43) <{POST_SNAPBACK}>
Докато аз се пенсионирам, кой знае още колко пъти ще се промени системата.
Предпочитам да се пенсионирам в някоя по-уредена държава.
После пък ще реша в коя държава точно да си харча пенсията.

Мислех си за зетя на цара......Китин. Тоя човек каква ли пенсия ще вземе като професионален мореплавател и откривател на задокеанския дедов........

Cury
Абе, ейййй... Засрами се малко, как може да пускаш такива снимки вечерно време? Сега няма да мога да заспя от страх.
Mukaveev
Цитат(Cury @ 20/07/2017, 22:23) <{POST_SNAPBACK}>
Абе, ейййй... Засрами се малко, как може да пускаш такива снимки вечерно време? Сега няма да мога да заспя от страх.

Само се замислих.......и си помислих, че някой може да го е забравил кой е ..... neprichom.gif
Alexfield
Нали не ти е в кревата? Какво си се разтревожил wink.gif
Mukaveev
Мисля , че не е негов тип - плаши го.
Cury
Не него, нея. Трябва и само коса и черна наметка.
Mukaveev
Цитат(Cury @ 20/07/2017, 23:04) <{POST_SNAPBACK}>
Не него, нея. Трябва и само коса и черна наметка.

Е малко е ......преекспонирана но то е за хубост , george.gif
Mukaveev
Цитат(The_Purifier @ 18/07/2017, 08:33) <{POST_SNAPBACK}>
Ами да хваща лопатата и мотиката и да започва да бачка.

Точно това си мисли Мариан,.......
Mukaveev
Цитат(Cury @ 18/07/2017, 15:17) <{POST_SNAPBACK}>
Винаги има къде, не е нужно и да де в Европа. Може парите да се инвестират по цял свят.

И кой ще ги инвестира.......виж сега какво са направили с парите в пенсионните фондове......държат ги в склада - доходност - 0....инфлация нагоре.
Бай Иван
Бих и казал:Трудът е песен когато е лесен.Ако работех на бюро,като нея можех да работя и до 90г./мислех да пиша 100,ама от мен да мине/.Да ама хапката идва от тези с мотиката или с чувалите гебре,и тежки гюмове./примерно/Има и други даже по-тежки видове труд,в строителството,мините,кариери и др.И Цола Драгойчева навремето се изхвърли."аз съм на 80г и още работя",като не уточни какво точно работи./беше председател на комитета по българосъветска дружба/
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.